FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag? Deel 148
Mirjamzondag 8 november 2009 @ 16:31
aangezien de vorige op slot zat, en ik graag wilde komen vertellen dat wij vanavond ordinair boerenkool met spekjes gaan eten, en er staat een courgettesoepje te pruttelen.

vorige deel: Wat eten en drinken we vandaag? Deel 147
Curiosityzondag 8 november 2009 @ 16:35
Vanavond zelfgemaakte kippensoep me stokbrood en smeerseltjes.
ColdFeetzondag 8 november 2009 @ 16:42
Net zelfgemaakte pizza. Straks nog involtini in elkaar draaien, gevulde kalfslapjes
Equiteszondag 8 november 2009 @ 16:48
Gehaktballetje met verse spinazie
zomaareennaamzondag 8 november 2009 @ 17:10
beenham / gebakken aardappeltjes / sperciebonen
Heidi-zondag 8 november 2009 @ 17:14
Pizza! En vanavond een glaasje canei
tliciouzzondag 8 november 2009 @ 17:27
Rusti rondjes met een hamburger en erwtjes en worteltjes!
F04zondag 8 november 2009 @ 17:32
Kebab!
uniekhoornzondag 8 november 2009 @ 17:36
Verjaardag, dus allemaal hapjes.
Straks misschien nog een ossestaartsoep met een halve wrap met roomkaas en rookvlees.
#ANONIEMzondag 8 november 2009 @ 17:36
een wit wijntje
eleusiszondag 8 november 2009 @ 17:39
DELIVERY EXPRESS KOM MAAR OP MET DIE SPARE RIBS
Lanozondag 8 november 2009 @ 17:39
Gebakken aardappeltjes met saté, t is zondag dus we doen niet moeilijk
renzellzondag 8 november 2009 @ 17:57
Nu een glas rode wijn na een dag klussen.

Straks een simpele pasta pesto met broccoli, sperziebonen en wat uitgebakken spekjes er doorheen.
Enfermerazondag 8 november 2009 @ 19:12
Wij hebben lekker zelfgemaakte patatjes uit de oven gegeten met wat pindasaus & mayo, en ik nog wat gebakken sjalotjes erbij Daarnaast een salade van wortelschaafsel, komkommer, tomaatjes, kropsla en augurkjes Was heeerlijk.
Zo als toetje: chocolademousse
uniekhoornzondag 8 november 2009 @ 19:41
Nu een wrap met garnalen, ijsbergsla, roomkaas en cocktailsaus.
FutureFairytalezondag 8 november 2009 @ 22:36
back van sporten; sinaasappel en kop thee. Nu
Riannmaandag 9 november 2009 @ 08:15
pistoletje met filet american en een mok koude melk
Rbhpmaandag 9 november 2009 @ 08:19
Watermeloen en jasmijn thee.
#ANONIEMmaandag 9 november 2009 @ 13:07
boterham met grillworst
Raissamaandag 9 november 2009 @ 13:14
Vanavond wraps met gehakt.
DarkElfmaandag 9 november 2009 @ 13:15
lag nog tomatensoep in de vriezer, moet vroeg weg vanavond dus das handig.
Lanomaandag 9 november 2009 @ 13:16
tomatensoep in de vriezer dat heb ik nou nog nooit gehoord

Ik eet een tosti met kass, ketchup, basilicum, oregano en chilipoeder. En t liefst nog met sla maar dat is er niet meer geloof ik
DarkElfmaandag 9 november 2009 @ 13:18
vries jij nooit iets in?

als ik een enorme pan soep maak vries ik porties in, handig als je, zoals vanavond,eens vroeg wegmoet en weinig tijd hebt
Lanomaandag 9 november 2009 @ 13:22
jawel regelmatig zelfs maar van soep had ik het nog nooit gehoord
Riannmaandag 9 november 2009 @ 15:12
vanavond word het bami
FutureFairytalemaandag 9 november 2009 @ 16:15
twix en limonade
Lanomaandag 9 november 2009 @ 16:31
quote:
Op maandag 9 november 2009 16:15 schreef FutureFairytale het volgende:
twix en limonade
Jij wint vandaag. Twix
#ANONIEMmaandag 9 november 2009 @ 16:32
heb t beslag gemaakt voor aardappelpannenkoeken en daarbij zelfgemaakte appelcompote straks.
uniekhoornmaandag 9 november 2009 @ 16:50
Bloemkool, gekookte aardappelen, doperwten/wortelen, lamskoteletten
SilkSpectremaandag 9 november 2009 @ 16:50
Mijn vader komt zo langs met een pond paling vers uit de rookkast.
Pietverdrietmaandag 9 november 2009 @ 17:19
Boerenkool met spekjes en een hema worst
Enfermeramaandag 9 november 2009 @ 17:25
Vandaag ook boerenkool, met een runderworst van de AH Doe er ook altijd nog lekker wat mosterd en nootmuskaat door, heerlijkk!
littledrummergirlmaandag 9 november 2009 @ 18:00
quote:
Op maandag 9 november 2009 16:50 schreef SilkSpectre het volgende:
Mijn vader komt zo langs met een pond paling vers uit de rookkast.
ik ben supermisselijk maar heb dankzij jou zin in paling
Lanomaandag 9 november 2009 @ 19:48
quote:
Op maandag 9 november 2009 16:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Bloemkool, gekookte aardappelen, doperwten/wortelen, lamskoteletten vlees met kaas erin, pindasaus
PdeHoogmaandag 9 november 2009 @ 19:54
Hier prei-gehaktschotel uit de oven met oude kaas eroverheen
_Hestia_maandag 9 november 2009 @ 20:09
gehaktbal, gekookte aardappelen, bloemkool met een kaassausje
-Mellow-maandag 9 november 2009 @ 20:18
Ik had het druk vandaag dus ik heb een beetje onsamenhangend gegeten.
Vanmiddag een restje aubergines gegrild en gegeten met wat balsamico en een restje parmezaan erover.
Er waren ook nog spruitjes dus ik heb net sambal goreng spruitjes gemaakt.
Straks yoghurt met maple syrup en een peer.
Indien meer honger, nog een boterham met parmaham.

Zo. De koelkast is weer leeg
Enfermeramaandag 9 november 2009 @ 20:20
Olijf-melba-crackers met kruidenroomkaas van de lidl, zooooo lekker! En een koppie thee erbij.
FutureFairytalemaandag 9 november 2009 @ 20:21
broccoli, witlof/fruitsalade, gebakken aardappeltjes, roomsaus en kipschnitzels
#ANONIEMmaandag 9 november 2009 @ 22:58
nog ff snel pavlovla aan het maken. morgen beleggen met druif en mandarijn en wat ik nog meer heb aan fruit in de koelkast
SilkSpectremaandag 9 november 2009 @ 23:33
quote:
Op maandag 9 november 2009 18:00 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ik ben supermisselijk maar heb dankzij jou zin in paling
Het was ook echt goed! Oud mannetje die met zijn bootje paling gaat vissen en dan zijn paling laat roken op hout! Ouderwets lekker!!
KiwiTjuHhdinsdag 10 november 2009 @ 08:39
Kopje koffie
motorbloempjedinsdag 10 november 2009 @ 08:45
nu een grote mok koffie.

Vanavond eten we groentensoep met ballen
DarkElfdinsdag 10 november 2009 @ 10:29
vanavond stamppot rauwe andijvie met tomaatjes, pijnboompitjes, spekjes en wat geraspte kaas
minilotdinsdag 10 november 2009 @ 10:30
Net twee bruine boterhammen onder de grill geschoven met oude kaas en katenspek.
Dat eet ik straks op met tijm en honing erover.

Vanavond hutspot. Ik ben er geen fan van, maar mijn lief wilde het heel graag eten. Dus dan moet het maar een keertje
motorbloempjedinsdag 10 november 2009 @ 10:30
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 10:29 schreef DarkElf het volgende:
vanavond stamppot rauwe andijvie met tomaatjes, pijnboompitjes, spekjes en wat geraspte kaas
oh ja, tomaatjes gaan er hier ook nog in donderdag
Enfermeradinsdag 10 november 2009 @ 12:19
Net een bruin bolletje met rookvlees en een gekookt eitje Ga voor vanavond lekker traditionele bolognesesaus maken, mn lief gaat straks boodschappen doen en dan zet ik het sausje vast op zodat ie lekker een paar uur kan pruttelen
Miamdinsdag 10 november 2009 @ 15:19
bloemkool, aardappels, gehaktbal.
Enfermeradinsdag 10 november 2009 @ 15:25
Nu een kopje thee, een plaatje van mijn heerlijke bolognesesaus, hij staat nu alweer een tijdje te pruttelen en ziet er dus nog beter uit Zelfs onze kat wordt er enthousiast van
#ANONIEMdinsdag 10 november 2009 @ 15:27
strax bietensoepje, toast met een dikke laag roomboter erbij
FutureFairytaledinsdag 10 november 2009 @ 15:38
quote:
Op maandag 9 november 2009 22:58 schreef SeaOfLove het volgende:
nog ff snel pavlovla aan het maken. morgen beleggen met druif en mandarijn en wat ik nog meer heb aan fruit in de koelkast
ik las duif
Mirjamdinsdag 10 november 2009 @ 15:39
nu colatje, vanavond pasta geloof ik, broertje blijft eten
#ANONIEMdinsdag 10 november 2009 @ 15:51
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 15:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik las duif
lolz....heb ik ook regelmatig alleen wordt boer-hoer kul-lul botsen-kotsen enz.enz.
lies1947dinsdag 10 november 2009 @ 16:11
veldertjes met gebakken spekjes, uitjes, ei en rauwe stukjes ui, amsterdamse uien en piccalilly.zal ik er wat sla bij doen?
fles cabernet-sauvignon uit de lanquedoc om het weg te spoelen.
FutureFairytaledinsdag 10 november 2009 @ 16:54
Vnv zuurkool spek/ananas met worst
uniekhoorndinsdag 10 november 2009 @ 16:57
Prei, rode kool, gegrild duits biefstukje, gegrilde ui, paprika en knoflook.
KiwiTjuHhdinsdag 10 november 2009 @ 17:04
Hachee, rode kool en aardappels
mevrouwdebokdinsdag 10 november 2009 @ 18:06
ff makkelijk vandaag : aardappelkroketjes met erwtjes en kipschnitzels
tliciouzdinsdag 10 november 2009 @ 18:13
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 17:04 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Hachee, rode kool en aardappels
Ik kom bij jou eten Vanavond lekker een simpele pizza.
_Hestia_dinsdag 10 november 2009 @ 21:31
tagliatelle met champignons, hamblokjes en roomsaus
motorbloempjedinsdag 10 november 2009 @ 21:32
ah, honig!
FutureFairytaledinsdag 10 november 2009 @ 21:38
best lekker hoor dat, met wat peper

Ik eet nu een stukje gevuld speculaas met wat drinken
motorbloempjedinsdag 10 november 2009 @ 21:39
ik maakte het vroeger ook veel, lekker hoor vandaar dat ik de combinatie herken

probeer dat soort dingen nu alleen zelf te maken met verse ingredienten.
FutureFairytaledinsdag 10 november 2009 @ 21:44
hoef je alleen nog maar de saus zelf te maken
of probeer je ook de tagliatelle?
Miamwoensdag 11 november 2009 @ 10:56
straks brood met pindakaas. ws. 2 stuks.
DarkElfwoensdag 11 november 2009 @ 11:22
vanavond een kliekje andijviestamp (en stamppot is de 2e dag zoveel lekkerder )
En voor straks heb ik een kop pittige wortel/paprikasoep
motorbloempjewoensdag 11 november 2009 @ 11:36
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 21:44 schreef FutureFairytale het volgende:
hoef je alleen nog maar de saus zelf te maken
of probeer je ook de tagliatelle?
ik he het op het moment erg druk maar als ik even de tijd heb maak ik zelf pasta Vooral als er gasten komen
FutureFairytalewoensdag 11 november 2009 @ 11:43
is dat lekkerder, minder lekker of beetje hetzelfde als de gedroogde of verse variant van de supermarkt?

Ik heb wat snijkoek op en vanmiddag hamburgers halen denk
Vnv tortellini met verse carbonara saus
DarkElfwoensdag 11 november 2009 @ 11:48
quote:
Op woensdag 11 november 2009 11:22 schreef DarkElf het volgende:
vanavondmorgenavond een kliekje andijviestamppot.
En voor straks heb ik een kop pittige wortel/paprikasoep
vanavond pangasiusfilet uit de oven met kruiden/parmezaan korst. Dopererwtjes en krieltjes
lies1947woensdag 11 november 2009 @ 11:50
vanavond: slavink, gekookte aardappeltjes en ik heb de bietjes al voorgekookt, vermengd met geraspte ui, azijn, suiker, kruidnageltjes peper en zout. dan is het vanavond heerlijk.
fles cote du rhone erbij.
minilotwoensdag 11 november 2009 @ 12:17
Ik ga zo deeg kneden voor knoflooknaanbroodjes.
En daar eten we vanavond een gele kipcurry bij, naar recept van Kayotic Kitchen - er zit citroen en kukurma en uienpuree en zwarte peper in.
Verder gestoomde broccoli, voor de pitamientjes.

Als toetje hebben we pruimencrumbles met pecannoten. Was eigenlijk gepland voor gisteren, maar toen aten we onze hutspot pas na tien uur 's avonds. Daarna geen zin meer om taartjes te bakken.
minilotwoensdag 11 november 2009 @ 12:22
quote:
Op woensdag 11 november 2009 11:43 schreef FutureFairytale het volgende:
is dat lekkerder, minder lekker of beetje hetzelfde als de gedroogde of verse variant van de supermarkt?
Nou, eerlijk gezegd vind ik persoonlijk dat het zelf maken van pasta vaak téveel werk is voor het (naar mijn idee) weinige kwaliteitsverschil met goede gedroogde pasta.
Goedkope gedroogde pasta is vaak niet zo best, omdat die heel glad van structuur is en de saus er niet lekker aan blijft plakken. De wat duurdere gedroogde pasta heeft een ruwer oppervlak, en dat smaakt veel beter.

Verse pasta, bijvoorbeeld van AH, vind ik weinig soeps, het geld niet waard. Dan liever zelf pasta maken, want hoewel tijdrovend - het is wél leuk om te doen!

En wat vindt MoBlo ervan?
-Mellow-woensdag 11 november 2009 @ 12:30
Die verse pasta van de AH is inderdaad niet om over naar huis te schrijven. Kan je beter de gedroogde van grand italia ofzo hebben.

Maar ik vind zelfgemaakte pasta wel echt veel lekkerder. Kost natuurlijk wel wat meer tijd, hoewel lasagnebladen echt zo gebeurd zijn.
-Mellow-woensdag 11 november 2009 @ 12:31
Oja, ik heb groentjes nodig dus ik maak vanavond een groentenpotje met sperziebonen, rode paprika, aubergine, courgette en wortel met scheut witte wijn en verkruimelde gorgonzola erover.
motorbloempjewoensdag 11 november 2009 @ 12:40
quote:
Op woensdag 11 november 2009 12:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou, eerlijk gezegd vind ik persoonlijk dat het zelf maken van pasta vaak téveel werk is voor het (naar mijn idee) weinige kwaliteitsverschil met goede gedroogde pasta.
Goedkope gedroogde pasta is vaak niet zo best, omdat die heel glad van structuur is en de saus er niet lekker aan blijft plakken. De wat duurdere gedroogde pasta heeft een ruwer oppervlak, en dat smaakt veel beter.

Verse pasta, bijvoorbeeld van AH, vind ik weinig soeps, het geld niet waard. Dan liever zelf pasta maken, want hoewel tijdrovend - het is wél leuk om te doen!

En wat vindt MoBlo ervan?
ik proef de liefde wel van mijn vers gemaakte pasta af maar ik vind opzich de pasta die wij meestal hebben (van de AH huismerk of van de Xenos, gedroogd) ook wel te doen. Maar dan vind ik vers lekkerder (zelf gemaakt dus).

Maar omdat ik nu amper tijd heb om echt uitgebreid te koken doe ik het niet echt zo snel meer (druk jaar an sich nu) maar ik kijk nog wel een paar keer per week heimelijk naar mijn pastamachine.

Maar, die gedroogde pasta van de Xenos vind ik persoonlijk wel lekker
Raissawoensdag 11 november 2009 @ 12:49
Zag een oliebollenkraam staan dus heb wat oliebollen voor vanavond meegenomen en voor nu een berlinebol
minilotwoensdag 11 november 2009 @ 12:55
Nu lunch - boterhammen met een gat erin in de koekenpan, twee eitjes in het gat, en crème fraîche met trufffelolie erop. En een beetje gruyere.
motorbloempjewoensdag 11 november 2009 @ 13:05
Salade nicoise hier met een kop groene thee
minilotwoensdag 11 november 2009 @ 13:13
quote:
Op woensdag 11 november 2009 12:55 schreef minilot het volgende:
Nu lunch - boterhammen met een gat erin in de koekenpan, twee eitjes in het gat, en crème fraîche met trufffelolie erop. En een beetje gruyere.
Ik merk: de Keuringsdienst van Waarde heeft mijn plezier in truffelolie verpest.
DarkElfwoensdag 11 november 2009 @ 13:15
ik vind de verse pasta van de appie prima te eten, die paar keer per jaar dat we het eten want een enorme pastafan ben ik niet. Zelf maken wel eens gedaan maar vind het een hele hoop werk terwijl je idd prima pasta kan kopen.

Wil nog wel een keer mijn eigen ravioli gaan maken met lekkere vulling dus dat lijkt mij nou bij uitstek wél een reden om zelf je pasta te maken, anders koop ik t wel gewoon hoor

Nu lunch: pittige wortel/paprikasoep
Riannwoensdag 11 november 2009 @ 13:16
een heldere uiensoep
KiwiTjuHhwoensdag 11 november 2009 @ 13:23
Vanavond stampot spitskool met een speklapje.
motorbloempjewoensdag 11 november 2009 @ 13:36
oh, en vanavond kipwraps van Ainsley
golferwoensdag 11 november 2009 @ 15:21
Nu: Hema-rookworst.
Vanavond: viskoekjes en een Thaise garnalen-quiche.
minilotwoensdag 11 november 2009 @ 15:49
quote:
Op woensdag 11 november 2009 15:21 schreef golfer het volgende:
...Thaise garnalen-quiche.
Receeeept!
uniekhoornwoensdag 11 november 2009 @ 16:15
Roerbakgroente met kipfilet en chicken tonight ajam pangang
Daarbij basmatirijst en broccoli
tliciouzwoensdag 11 november 2009 @ 16:24
Mexicaans
littledrummergirlwoensdag 11 november 2009 @ 16:24
ik denk dat ik een tonijn pizzatje de oven in schuif vanavond. Dat of verse pasta, maar daar heb ik niet echt zin in
golferwoensdag 11 november 2009 @ 16:29
quote:
Op woensdag 11 november 2009 15:49 schreef minilot het volgende:


Receeeept!
Moet je vragen aan de viswinkel La Pecherie in Bloemendaal, want daar heb ik hem gekocht.
Enfermerawoensdag 11 november 2009 @ 16:35
Simpel; zelfgemaakte patat uit de oven, hamburgertje. Geen groenten, die was ie vergeten te kopen xD
BigPointyTeethwoensdag 11 november 2009 @ 18:24
spinazie-ricotta tortellini met salie, boter en een handje geraspte grano padano
Mirjamwoensdag 11 november 2009 @ 18:25
courgettesoep, stokbrood en wat kaasjes
-Mellow-woensdag 11 november 2009 @ 19:01
quote:
Op woensdag 11 november 2009 12:31 schreef -Mellow- het volgende:
Oja, ik heb groentjes nodig dus ik maak vanavond een groentenpotje met sperziebonen, rode paprika, aubergine, courgette en wortel met scheut witte wijn en verkruimelde gorgonzola erover.
heb er ook nog kastanjechamps en een flinke lepel van de allerlekkerste tomatensaus door gedaan. Simpel en lekker! Experimentje dat wel voor herhaling vatbaar is, zeer geschikt als bijgerecht ook.
Lanowoensdag 11 november 2009 @ 19:09
Broodje zalm en kibbeling
Enfermerawoensdag 11 november 2009 @ 19:13
Kopje mangothee met melk en chocolate chip cookies
Ewelinawoensdag 11 november 2009 @ 19:24
Vanavond boerenkool met spekjes
DarkElfwoensdag 11 november 2009 @ 19:40
quote:
Op woensdag 11 november 2009 11:48 schreef DarkElf het volgende:

[..]

vanavond pangasiusfilet uit de oven met kruiden/parmezaan korst. Dopererwtjes en krieltjes
potverdikkie dat was lekker
nu een glaasje spaanse witte wijn
KiwiTjuHhwoensdag 11 november 2009 @ 19:41
Glaasje vers geperste jus
renzellwoensdag 11 november 2009 @ 21:09
Oerhollandsche pot. Aardappeltjes met knof uit de oven, pittige worstjes, gewokte bloemkool en een komkommersalade met feta en balsamico.
KiwiTjuHhdonderdag 12 november 2009 @ 08:13
Yoghurt met muesli en glas jus
DarkElfdonderdag 12 november 2009 @ 08:15
vanavond dus wel andijviestamprestje

nu een kop sweet chai yogitea
#ANONIEMdonderdag 12 november 2009 @ 08:34
pot jasmijnthee gezet, 2 beschuitjes met kaas en een gekookt eitje en zo even appelsap maken voor later.
VeX-donderdag 12 november 2009 @ 09:28
Ik eet sneetjes bruinbrood met chocoladehagel en sandwich spread naturel en drink daar Optimel Limoen bij.

Ik wou eigenlijk de Johma kidsate salade proberen, maar die hadden ze bij AH niet.
_Hestia_donderdag 12 november 2009 @ 14:34
Hollandse aardappelschotel
Terpentin07donderdag 12 november 2009 @ 14:42
Kamillethee met honing.
motorbloempjedonderdag 12 november 2009 @ 15:02
sinaasappeltje
FutureFairytaledonderdag 12 november 2009 @ 15:07
vanmiddag 2 weense broodjes met old amsterdam en een sinaasappeltje op.
nu plak indische spekkoek
vnv eerst boodschappen doen bij de appie, geen idee wat te eten
OPAQUEdonderdag 12 november 2009 @ 15:22
Nu koffie en een bagel zonder beleg.
Straks zal het ook wel een omelet worden ofzo, geen zin om uitgebreid te koken voor 1 persoon.
Fuentedonderdag 12 november 2009 @ 16:15
Vanavond aardappels, sperzieboontjes, runderhamburger en zure komkommer.
KiwiTjuHhdonderdag 12 november 2009 @ 16:36
Spaghetti
uniekhoorndonderdag 12 november 2009 @ 17:07
Kipkarbonades uit de oven met ui, paprika en knoflook, daarbij gebakken aardappelen met rozemarijn en zeezout uit de oven.
Gekookte worteltjes, spinazie en een salade erbij
Enfermeradonderdag 12 november 2009 @ 18:33
Andijviestamppot met spekjes! Heeerlijk. Wel rauwe andijvie of course
Tezzdonderdag 12 november 2009 @ 18:50
Aardappel gratin uit de oven (traditioneel met spekjes, sjalotjes, knof en oude kaas), gegrilde kipfilet en een salade (ijsbergsla met tomaat, komkommer, augurkjes en ui).
renzelldonderdag 12 november 2009 @ 22:31
Honig pakketje. Gekruide gehaktballetjes met pasta, paprika, sjalotjes, fusili, sperziebonen en een tomatig sausje. Daarbij een komkommersalade met balsamicodressing.

Nu... minty Morocco.
NoCigarvrijdag 13 november 2009 @ 00:59
Half zelfverzonnen schotel met Casteluccio-linzen en farro (spelt), allebei uit Italië, aangemaakt met een soffrito, spekjes, en goed doorgebakken paddestoelen.
Plus in de oven geroosterde venkel met hazelnoten en Roquefort.
Lekker, maar veel.
Xenniavrijdag 13 november 2009 @ 01:05
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 00:59 schreef NoCigar het volgende:
Plus in de oven geroosterde venkel met hazelnoten en Roquefort.
Oe, dat klinkt heel bijzonder.

Ik drink nu een droge witte wijn.
NoCigarvrijdag 13 november 2009 @ 01:12
Halveer een venkel, was hem en haal eventueel de buitenste schil eraf. Leg in een ovenschaal en overgiet met olijfolie, z&p. Zet een minuut of twintig-vijfentwintig in een oven op 200 graden. Leg er in de laatste twee à drie minuten een plakje Rockfort op de beide helften. Haal uit de oven en bestrooi met een handje geroosterde hazelnoten. Dit is voor één persoon.
Een kind kan de was doen. En aankomen.
Rbhpvrijdag 13 november 2009 @ 07:05
Sushi en koffie.
motorbloempjevrijdag 13 november 2009 @ 09:51
quote:
Op donderdag 12 november 2009 18:33 schreef Enfermera het volgende:
Andijviestamppot met spekjes! Heeerlijk. Wel rauwe andijvie of course
dat zouden we gisteren eten, maar dat eten we nu dus vandaag
DarkElfvrijdag 13 november 2009 @ 09:58
vanavond uit eten, wordt wrs een lekker stukje vlees iig
Fuentevrijdag 13 november 2009 @ 10:48
quote:
Op donderdag 12 november 2009 18:33 schreef Enfermera het volgende:
Andijviestamppot met spekjes! Heeerlijk. Wel rauwe andijvie of course
Mjam!

Hier vanavond snel snel: rijst met groente en kip.
Riannvrijdag 13 november 2009 @ 11:27
vanavond bij mijn ouders

bieflapje
champignons
frietjes
en een 1 of andere salade
Dreuzelvrijdag 13 november 2009 @ 11:37
Vanavond probeer ik eens quesadilla's te maken! Een lekkere gevulde salade erbij, heb er nu al zin in
Curiosityvrijdag 13 november 2009 @ 11:50
Ik heb nu een wrap met Philadelphia, rauwe ham en rucula.
motorbloempjevrijdag 13 november 2009 @ 11:52
owh, lekker ga ik vanmiddag iets mee doen
Tezzvrijdag 13 november 2009 @ 12:23
Op verzoek van dochter: wraps!

Bloemtortilla's met als garnituur gekruid gehakt, sla, tomaat, komkommer en kaas. Op z'n simpel dus. Misschien dat ik er nog wat guacamole bij maak, maar verder dus gewoon de eenvoudige versie.
motorbloempjevrijdag 13 november 2009 @ 12:27
guacamole
FutureFairytalevrijdag 13 november 2009 @ 12:28
guacamole aaah

kun je ook andijviestamppot maken met gekookte andijvie? ik hou niet van rauwe groenten..
motorbloempjevrijdag 13 november 2009 @ 12:29
gekookte andijvie, dat maakte m'n pa altijd.. met een maizenapapje.
FutureFairytalevrijdag 13 november 2009 @ 12:30
niks mis mee
minilotvrijdag 13 november 2009 @ 12:58
Hamburgeeeeeerrrs, want: het is hamburgervrijdag!

Koeburgers van de grill, met erop gekaramelliseerde uien, gorgonzola en in sherry gebakken paddestoelen.
ColdFeetvrijdag 13 november 2009 @ 12:59
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 12:29 schreef motorbloempje het volgende:
gekookte andijvie, dat maakte m'n pa altijd.. met een maizenapapje.
Ieuw

Ik eet dropjes. Maar ik proef alleen maar zout Wat is eten als je verkouden bent toch saai
Raissavrijdag 13 november 2009 @ 13:00
Vanavond eten wij groentensoep.
motorbloempjevrijdag 13 november 2009 @ 13:21
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 12:59 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ieuw

Ik eet dropjes. Maar ik proef alleen maar zout Wat is eten als je verkouden bent toch saai
ja, geloof me.. hoe vies net snot
#ANONIEMvrijdag 13 november 2009 @ 13:36
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 12:29 schreef motorbloempje het volgende:
gekookte andijvie, dat maakte m'n pa altijd.. met een maizenapapje.
bah! doet me denken aan exschoonmoeder. die deed altijd roerbakken met een half pakje croma :x
golfervrijdag 13 november 2009 @ 13:50
Vanavond met collegadin van Bluezz en haar man lekker tapas eten in Borisztown.
uniekhoornvrijdag 13 november 2009 @ 13:51
Op het vuur staat te pruttelen:
Hachee en stoofpeertjes

Vanavond dat met simpele gekookte aardappels en zuurkool.
-Mellow-vrijdag 13 november 2009 @ 14:56
Ik krijg verjaarsvisite dus we gaan roti met kip masala, aardappelen en kouseband eten.
Als toetje wordt het mangomousse, en irish coffee

Yum
boriszvrijdag 13 november 2009 @ 15:43
Lekker pasta recept uit Jamies Italie.
FutureFairytalevrijdag 13 november 2009 @ 15:54
vanmiddag tosti op met pizzasaus, ham en cheddar.
vnv gebakken aardappels, sla met alles erin en chilli con carne
Enfermeravrijdag 13 november 2009 @ 16:15
Andijviesla met appel er doorheen en een dressing van mayo, mosterd, balsamico azijn, peper en zout. Daarbij soep met brood, weet nog niet welke soep (uit de vriezer): wortel-prei-aardappelsoep of tomaten-kippensoep
KiwiTjuHhvrijdag 13 november 2009 @ 17:33
Heb net een loempia meegenomen vd chinees.. had niet zoveel trek en het is lekker makkelijk
Toempfvrijdag 13 november 2009 @ 17:53
Vandaag ben ik al heel de dag aan het teren op 2 beschuitjes en een glas vruchtensap. Geweldig zeg, ziek zijn
Mirjamvrijdag 13 november 2009 @ 20:22
kip korma staat te pruttelen, rijst is bijna klaar, kroepoek staat klaar, naan is ook bijna klaar
lekker eten zo
Enfermeravrijdag 13 november 2009 @ 20:33
Thee met chocolate chip cookies....
motorbloempjevrijdag 13 november 2009 @ 20:35
nu net een sinaasappeltje, als avondeten:

rauwe andijviestamp met rode ui, tomaatjes, pijnboompitten en knoflook-creme-fraiche
Pietverdrietvrijdag 13 november 2009 @ 20:53
Zijn wezen eten, had een kalkoenschnitzel met citroen en een salade.
FutureFairytalevrijdag 13 november 2009 @ 21:13
nu sneeuwwitje met thee.
Straks borrelen met nootjes, en borreltapas met peppadew/roomkaas/noot, aïoli, tapenade, oude kaas met knoflookmosterd.
minilotvrijdag 13 november 2009 @ 22:18
Appelcrumble en fles chardonnay
lies1947zaterdag 14 november 2009 @ 10:10
maaltijdsalade met koude kip vanavond. erbij drink ik wel een of twee glazen wijn,misschien wel drie.
Tezzzaterdag 14 november 2009 @ 10:23
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 22:18 schreef minilot het volgende:
Appelcrumble en fles chardonnay
Wat een meesterlijke combinatie!
Tezzzaterdag 14 november 2009 @ 10:24
Vandaag vieren we het kinderfeestje van mijn dochter (joepie ) dus cake met slagroom en discospikkels, snoep/chips/pepernoten en als klap op de vuurpijl pannekoeken met stroop.
Fuentezaterdag 14 november 2009 @ 11:37
Vanavond erwtensoep met versgebakken brood erbij
motorbloempjezaterdag 14 november 2009 @ 11:39
broccolisoep vooraf
hamburger met rucolasalade

en 's avonds lekker kaas en dingetjes en een glas wijn
Joel-Smeetszaterdag 14 november 2009 @ 11:41
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 10:24 schreef Tezz het volgende:
Vandaag vieren we het kinderfeestje van mijn dochter (joepie ) dus cake met slagroom en discospikkels, snoep/chips/pepernoten en als klap op de vuurpijl pannekoeken met stroop.
Nice!
Hier is het vanavond rijst met chicken tonight,ook te verteren.
KiwiTjuHhzaterdag 14 november 2009 @ 12:16
Ik maak zelf lekker chinese kippensoep dus dat ga ik eten vanavond
Mirjamzaterdag 14 november 2009 @ 12:49
nu tosti banaan/kaas
FutureFairytalezaterdag 14 november 2009 @ 13:05
gebakken eitje met kalkoenfricandeau op en een heerlijke pan tomaten-crèmesoep staat op voor later deze middag
Pietverdrietzaterdag 14 november 2009 @ 13:09
Paderborner brood met Langres, reepaté, rosbief en serano
uniekhoornzaterdag 14 november 2009 @ 15:18
Ik eet alleen dus een pot spinazie met een gekookt ei is wel weer genoeg.
Vanavond eten we lekker nog toastjes met eiersalade en tonijnsalade.
Lehmezaterdag 14 november 2009 @ 15:54
Gevulde kolen
Of
patatje speciaal met een kroket
Miamzaterdag 14 november 2009 @ 15:56
Chocomel
_Hestia_zaterdag 14 november 2009 @ 16:17
vanavond wokken met de voetbal
Fuentezaterdag 14 november 2009 @ 16:48
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 11:37 schreef Fuente het volgende:
Vanavond erwtensoep met versgebakken brood erbij patat
Pietverdrietzaterdag 14 november 2009 @ 16:56
Vanavond steak met aardappelgratin en ik denk een salade. Zometeen nog even boodschappen doen
Enfermerazaterdag 14 november 2009 @ 17:15
Vegaburger met wortelsalade en rucola!

Alleen ist bij mij geen vegaburger maar een Griekse rondo en mn vent neemt een gewone hamburger
Lekkor! En dan wat patatjes uit de oven erbij Hier een linkje van het recept
DarkElfzaterdag 14 november 2009 @ 17:37
hummus met pita's, mini lamshamburgertjes met tzaziki
FutureFairytalezaterdag 14 november 2009 @ 17:44
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond steak met aardappelgratin en ik denk een salade. Zometeen nog even boodschappen doen
steak met aardappelgratin.. heb daar nu zó'n trek in, zou er zowat een moord voor doen

drink nu verse jus, straks kop soep en kung pao noodles
nectarientjezaterdag 14 november 2009 @ 17:46
gebakken aardappeltjes met spekjes, spruitjes, chippolataworstje
Met een glas droge witte om 't weg te spoelen.
PdeHoogzaterdag 14 november 2009 @ 18:41
Erwtensoep met brood
Mirjamzaterdag 14 november 2009 @ 18:42
stukje milka chocoswing, da's echt lekker al jaren niet meer gegeten

had trek, en we gaan straks pas eten, vandaar

gezellig samen gourmetten
Pietverdrietzaterdag 14 november 2009 @ 18:48
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 17:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

steak met aardappelgratin.. heb daar nu zó'n trek in, zou er zowat een moord voor doen

drink nu verse jus, straks kop soep en kung pao noodles
Zal ik het inwrijven? Het zijn steaks van de rib, ca 500 gram het stuk en mooi gemarmerd en de koe was ca 4 weken droog afgehangen (dus niet in plastic)
FutureFairytalezaterdag 14 november 2009 @ 19:15
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zal ik het inwrijven? Het zijn steaks van de rib, ca 500 gram het stuk en mooi gemarmerd en de koe was ca 4 weken droog afgehangen (dus niet in plastic)
aaaaaaaaaaah, ik wil NU Piet's steak! Heb net gegeten maar kan me niks schelen, noodles waren toch niet lekker
Mag je een vrouw een avond in huis nemen?
mevrouwdebokzaterdag 14 november 2009 @ 19:19
frietjes gebakken met viandellen , lekker ongezond , maar dathalenwe volgende week wel weer in !


en nu is mijn zoontje pepernoten aan het bakken ,werkje van nix en ruikt heerlijk....
Twizuzaterdag 14 november 2009 @ 19:20
Sperziebonen, Kalkoen en gebakken Aardappeltjes!
Pietverdrietzaterdag 14 november 2009 @ 23:22
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 19:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

aaaaaaaaaaah, ik wil NU Piet's steak! Heb net gegeten maar kan me niks schelen, noodles waren toch niet lekker
Mag je een vrouw een avond in huis nemen?
ze waren goddelijk,
Heerlijk mals maar toch stevig en smaakvol.
De steaks waren rood en hadden uren gehad om keurig op kamertemp te komen en uit te lekken, gepeperd en gebraden.
De saus, een stevige spaanse rode wijn ingekookt met fond, knoflook, een chilischijfje, peperkorrels, laurierblad, sap van een sinaasappel en een paar tomaten. Dit een uurtje laten pruttelen, door een zeef gehaald, twee eetlepels ajvar (een kroatische paprika condiment) erdoor, en een flinke kluit boter.
Hierbij had ik aardappelgratinee, tot chipsdikte gesneden aardappels, stuk of 6 grote, gemengd met een pakje kruidenkaas en 250 cc room, zout en wat knoflook in een dik met boter ingesmeerde vorm, uurtje in de oven.
Daarbij een salade van ijsbergsla, citroensap met een beetje suiker, rozijnen, spekjes, peterselie.

Geen haute quisine maar gewoon degelijk home cooking.
renzellzondag 15 november 2009 @ 01:20
Uit eten geweest met vriendinnen. Sushi!

Right now; minty Morrocco.

Edit; die ik NU over de tafel heen flikker!
renzellzondag 15 november 2009 @ 01:26
Pietverdriet, klinkt aanstekelijk lekker trouwens!
Enfermerazondag 15 november 2009 @ 14:00
Nichtje en neefje van mij komen vandaag op bezoek (geen kleine kinderen, maar wel jonger dan ik ), dus we gaan vandaag ook wat nieuws uitproberen, avocadosalade met quesedillas en guacemole:

linkje!
_Hestia_zondag 15 november 2009 @ 14:04
couscous met kipfilet, champignons en courgette
motorbloempjezondag 15 november 2009 @ 14:05
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 11:39 schreef motorbloempje het volgende:
broccolisoep vooraf
hamburger met rucolasalade

en 's avonds lekker kaas en dingetjes en een glas wijn
Broccolisoep doen we vandaag met daarin wat geitenkaas

en als 'hoofdgerecht' pasta met een gegrilde paprika/tomaatsaus
Twizuzondag 15 november 2009 @ 14:05

Curiosityzondag 15 november 2009 @ 14:11
Vanavond gemarineerde steaks met gekruide wedges, rucola salade en appelmoes.
Mirjamzondag 15 november 2009 @ 14:12
vanavond denk ik de left-over vleesjes van gisteren, met lontong, pindasaus, en een komkommer-tomaatjes salade
#ANONIEMzondag 15 november 2009 @ 14:53
hadden gister zuurkoolstampot met spekjes, nog genoeg over voor vanavond, dus dat bak ik straks op, lekker makkelijk zo op deze luie zondag.
Twizuzondag 15 november 2009 @ 14:58
quote:
Op zondag 15 november 2009 14:53 schreef SeaOfLove het volgende:
hadden gister zuurkoolstampot met spekjes, nog genoeg over voor vanavond, dus dat bak ik straks op, lekker makkelijk zo op deze luie zondag.
Ik leef met je mee!
-Mellow-zondag 15 november 2009 @ 15:02
ik eet een tosti met gorgonzola, parmezaan en tomatensaus. Daarbij een cappuccino, en als toetje oreo's

Vanavond eet ik op werk, weet nog niet wat
Joel-Smeetszondag 15 november 2009 @ 15:14
Boontjes,sla met krieltjes en Kip,heerlijk!
DarkElfzondag 15 november 2009 @ 15:18
heb gisteren goulash gemaakt, die eten we vanavond met rijst
motorbloempjezondag 15 november 2009 @ 15:18
goulash! Goeie
uniekhoornzondag 15 november 2009 @ 15:22
Ik zou vandaag chili con carne maken maar ik had er geen zin in

Nu heb een prutje gemaakt van gehakt, kruiden, munt, ei en gekookte basmatirijst.
Dat heb ik nu in paprika, ui en tomaat gestopt.
Gaat straks 40min in de oven in een ovenschaal met een laagje bouillon.
Daarbij een salade van ijsbergsla en ananas.
FutureFairytalezondag 15 november 2009 @ 15:39
vanochtend ham/kaas croissant en ei, net tomatensoep met oude kaas.
Fruit: 1 banaan, 2 mandarijnen en 1 peer
en vnv pataaat!
#ANONIEMzondag 15 november 2009 @ 15:41
Vanavond wordt schnitzel, peultjes en frietjes
lies1947zondag 15 november 2009 @ 15:51
witlof in ham met kaas erover en dan in de oven. heb ik weer genoeg te eten vanavond. wel wat wijn erbij natuurlijk.
minilotzondag 15 november 2009 @ 15:58
Door omstandigheden helemaal geen tijd gehad om boodschappen te doen, maar nog wél uien, knoflook, tomaten in blik en een bolletje rundergehakt in voorraad. Pruttelt nu vredig samen tot een doodsimpele saus, voor over de oortjespasta.
Pietverdrietzondag 15 november 2009 @ 16:04
Wij eten koolsalade en ijsberg salade, en komkommersalade en tomaten met Basilicum,
Chivapcici en in tomatensap gekookte rijst.

Gek op salades

PdeHoogzondag 15 november 2009 @ 16:42
Vanavond zalm met gebakken aardappeltjes en tuinbonen restjesavond zeg maar .....
Ewelinazondag 15 november 2009 @ 18:02
Karbonade met honingmosterdmarinade, gekookte aardappels en doperwtjes.
renzellzondag 15 november 2009 @ 18:25
Gisteren sushi gegeten en nu weer.
Sushi-kit gekocht bij de Appie en nu staat er een heerlijke schaal op ons te wachten. Mjum!
Tezzzondag 15 november 2009 @ 19:26
Giros, rijst, frietjes, tzaziki en salade (van de afhaalgriek)
Lanozondag 15 november 2009 @ 19:30
Net nasi, dalijk papvla met slagroom
Plumszondag 15 november 2009 @ 19:31
Mosselen! met mosterdsausje en helaasch frieten, en geen stokbrood. maar ach, mosselen!
KiwiTjuHhmaandag 16 november 2009 @ 09:50
Glaasje jus
FutureFairytalemaandag 16 november 2009 @ 10:12
Sesam Crunch
Mn tanden breken van de suiker maar het is wel lekker
renzellmaandag 16 november 2009 @ 10:18
Een pot muntthee.

Vanavond wraps met kruidenkaas, spekjes gerookte zalmsnippers en broccoli, en daarbij een salade.

[ Bericht 6% gewijzigd door renzell op 16-11-2009 19:21:29 ]
Enfermeramaandag 16 november 2009 @ 10:32
Bruin bolletje met hazelnootpasta en een kopje earl grey thee
14medusamaandag 16 november 2009 @ 10:42
nieuwe eethoek, dus vanavond even inwijden


hete ketjap kip met gebakken krieltjes, sugarsnaps en salade met tomaat, komkommer, lenteui en een eitje.
minilotmaandag 16 november 2009 @ 11:01
Zelfgemaakte pompoengnocchi met salieboter. Pecantaart als toetje.
Sukomaandag 16 november 2009 @ 14:26
Restant piepers+varkenhaasje opbaKKEN,vla toe,ik gooi zelden wat weg,,ofhet dreigt vanzelf weg te wandelen, groen uitslaan enzo, en niet eerder wordt er weggegooid.
ColdFeetmaandag 16 november 2009 @ 14:34
quote:
Op maandag 16 november 2009 11:01 schreef minilot het volgende:
Zelfgemaakte pompoengnocchi met salieboter. Pecantaart als toetje.
Lekker, welk recept gebruik je voor pecantaart?

Ik heb net een pecan-butterscotchbroodje op
minilotmaandag 16 november 2009 @ 14:43
quote:
Op maandag 16 november 2009 14:34 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Lekker, welk recept gebruik je voor pecantaart?

Ik heb net een pecan-butterscotchbroodje op
Daar ben ik nog niet uit - ik heb momenteel (serieus! ) zeventien vensters met recepten openstaan.
Check hier: pecan pie op Foodgawker!
Ik heb een pot golden syrup, een hele berg pecannoten, vanille en genoeg bloem voor duizend taartbodems in huis, dus het komt vast goed.
Ik denk dat ik voor een recept met bourbon erin ga, zoals deze.
golfermaandag 16 november 2009 @ 15:00
Ik schuif nu nog even het laatste restje van de Chinese afhaalmaaltijd van gisteren naar binnen.
Sukomaandag 16 november 2009 @ 15:16
quote:
Op maandag 16 november 2009 15:00 schreef golfer het volgende:
Ik schuif nu nog even het laatste restje van de Chinese afhaalmaaltijd van gisteren naar binnen.
J, is ook heerlijk de volgnde dag.
Joel-Smeetsmaandag 16 november 2009 @ 15:37
Tortillas(met extra veel knoflooksaus uiteraard)
FutureFairytalemaandag 16 november 2009 @ 15:51
2 croissantjes, banaan en 2 mandarijnen als lunch
BabyLovablemaandag 16 november 2009 @ 15:59
Net ontbeten.... Cornflakes met melk.

Heb nog geen idee wat t gaat worden vanavond...
Joel-Smeetsmaandag 16 november 2009 @ 16:11
quote:
Op maandag 16 november 2009 15:59 schreef BabyLovable het volgende:
Net ontbeten.... Cornflakes met melk.

Heb nog geen idee wat t gaat worden vanavond...
Net ontbeten....,et is 4 uur kerel
Laat me raden:Je hebt je gisteravond kapot zitten te zuipen in de plaatselijke kroeg
Twizumaandag 16 november 2009 @ 16:16
Teveel en heb nog steeds honger!

Nu is het tijd voor een banaan.
uniekhoornmaandag 16 november 2009 @ 16:45
Vooraf een kom eigengemaakte groentesoep.
Dan bloemkool, gegrild biefstukje, gegrilde ui met champignons en knoflook.
Gebakken aardappels
FutureFairytalemaandag 16 november 2009 @ 17:00
quote:
Op maandag 16 november 2009 16:16 schreef Twizu het volgende:
Teveel en heb nog steeds honger!

Nu is het tijd voor een banaan.
gezonde keuze
Enfermeramaandag 16 november 2009 @ 17:14
Mn vent een biefstukje met pepersaus, ik een of andere vegaburger, weet nog niet welke. Daarbij zelfgemaakte patat uit de oven en wat rucola/veldsla combi met komkommer en tomaat
Twizumaandag 16 november 2009 @ 17:16
quote:
Op maandag 16 november 2009 17:14 schreef Enfermera het volgende:
Mn vent een biefstukje met pepersaus, ik een of andere vegaburger, weet nog niet welke. Daarbij zelfgemaakte patat uit de oven en wat rucola/veldsla combi met komkommer en tomaat
Ik kom eraan!
Enfermeramaandag 16 november 2009 @ 17:22
quote:
Op maandag 16 november 2009 17:16 schreef Twizu het volgende:

[..]

Ik kom eraan!
FutureFairytalemaandag 16 november 2009 @ 17:55
snijbonen en schnitzel, lekker simpel
tliciouzmaandag 16 november 2009 @ 17:56
Shoarma!
minilotmaandag 16 november 2009 @ 18:01
quote:
Op maandag 16 november 2009 14:43 schreef minilot het volgende:
Ik heb een pot golden syrup, een hele berg pecannoten, vanille en genoeg bloem voor duizend taartbodems in huis, dus het komt vast goed.
Uiteindelijk dit geworden:

- 1 cup pecannoten even vijf minuten roosteren in een droge koekenpan en dan aan gruzelementen beuken
- In een grote kom 1 cup kandijsiroop goed mengen met drie flinke eieren, een halve cup bruine suiker en een halve cup basterdsuiker en ongeveer veertig gram gesmolten boter.
- Theelepel zout, merg van vanillestokje en twee eetlepels whisky erdoor roeren
- Pecannotengruis erdoor roeren
- Spul in taartbodem naar keuze gieten (ik had nog korstdeeg in de vriezer) en handje nog heelhuidse pecannoten over de bovenkant verdelen
- 40-50 minuten in oven op 180 graden, daarna nog twee uur laten afkoelen.

Zit nu in de oven, en ik kan niet wachten! Het mengsel smaakte al erg lekker!
littledrummergirlmaandag 16 november 2009 @ 18:04
als mn door de mondhygieniste gemollesteerde tandjes zo een beetje tot rust zijn gekomen ga ik denk ik fajita's maken. indien niet dan word het een soepje met een zacht broodje met ei ofzo
Ewelinamaandag 16 november 2009 @ 18:19
Salamipizza + salade.
Curiositymaandag 16 november 2009 @ 18:46
Spruiten met rostbratwurst met een wurstengoulash sausje en aardappelen.
Toe créme brulee.
KiwiTjuHhmaandag 16 november 2009 @ 19:20
Wij hadden aardappels, boontjes en pangiasfilet.
PdeHoogmaandag 16 november 2009 @ 19:28
Mexicaanse bonenschotel met wraps en sla Was weer goed
eleusismaandag 16 november 2009 @ 19:31
De penne met pesto van zo'n AH gerechtenkaartje
Riannmaandag 16 november 2009 @ 19:33
glaasje jus met vruchtvlees
Tezzmaandag 16 november 2009 @ 20:10
Mannetje had gekookt: spaghetti met gehaktsaus en paprika/tomaat/champignons. Was errug lekker!
ki_kimaandag 16 november 2009 @ 20:15
Een spontane freestyle Quiche Lorraine
ki_kimaandag 16 november 2009 @ 20:19
quote:
Op maandag 16 november 2009 19:31 schreef eleusis het volgende:
De penne met pesto van zo'n AH gerechtenkaartje
hihi
als het maar lekker was! en?


voor mij geen pesto btw voorlopig, google maar eens pijnboompitten en bittere smaak,. yeughhhg
FutureFairytalemaandag 16 november 2009 @ 21:54
Knabbelnoten
lies1947dinsdag 17 november 2009 @ 08:58
ik krijg een logeetje van bijna 2 jaar, volgens mij vindt ze aardappeltjes, worteltjes en een tartaartje erg lekker, ik ook.
DarkElfdinsdag 17 november 2009 @ 09:05
simpel maar lekker; zelfgemaakte aardappelsalade met tartaarjes.
motorbloempjedinsdag 17 november 2009 @ 09:06
vanavond zelfgemaakte kipshoarma
#ANONIEMdinsdag 17 november 2009 @ 09:18
thee
Viper86dinsdag 17 november 2009 @ 11:26
Ik heb gisteravond gegeten:

Frikandel speciaal
Hamburger speciaal
Patat speciaal
0,5 L. aardbeien milkshake
Extra bakje mayonaise

Ik kan het gelukkig hebben, sport toch veel. Maar het moet zeker niet elke week gebeuren. Maar voor een keer is het echt vies lekker!
Enfermeradinsdag 17 november 2009 @ 11:35
Ik weet 't nog niet. Heb genoeg in huis qua groenten enzo, misschien wordt het spitskool geroerbakt met rijst, kan ook iets van een tomatensausje worden met bleekselderij en wortel, of anders gewoon aardappeltjes met vlees en snijbonen
renzelldinsdag 17 november 2009 @ 12:12
Nu twee bruine boterhammen met houmous, tomaat, komkommer en een sjalotje.

Vanavond weer on the road. Zal wel een snelle hap bij de V&D worden.
FutureFairytaledinsdag 17 november 2009 @ 13:14
tosti met cheddar en salami, cup a soup tomaten-crème
uniekhoorndinsdag 17 november 2009 @ 16:14
STraks gegrilde victoriabaarsfilet, haricot verts, dop/wortelen en rijst
Enfermeradinsdag 17 november 2009 @ 16:26
Ik ben eruit: snijbonen, voor mij aardappelkroketjes en voor manlief gekruide aardappelpartjes (uit de koekenpan), voor hem een biefstukje met pepersaus en voor mij een Griekse rondo van de AH Lekkorrr
Mejuffrouwdinsdag 17 november 2009 @ 16:58
vis met groente en dillesaus uit de oven. bloemkoolsalade, beetje rijst. (ofwel restjesdag)
toe: ikea taartje
ki_kidinsdag 17 november 2009 @ 17:05
voor mij ook kliekjesdag, lekker stuk quiche die ik gisteravond over had
Tezzdinsdag 17 november 2009 @ 17:46
Restje gehaktsaus met courgette en tomaat van gisteren samen met een bechamelsaus, geraspte kaas en pastavellen omgetoverd tot een snelle lasagne.

Het was heerlijk!
minilotdinsdag 17 november 2009 @ 17:50
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 16:26 schreef Enfermera het volgende:
Ik ben eruit: snijbonen, voor mij aardappelkroketjes en voor manlief gekruide aardappelpartjes (uit de koekenpan), voor hem een biefstukje met pepersaus en voor mij een Griekse rondo van de AH Lekkorrr
Niet lastig, zo twee verschillende dingen?

OT: Er staat nu een pompoenfocaccia te rijzen met salie en gruyère erin. Gaat straks een laagje zoete, gekaramelliseerde uien overheen (recept).
Eten we een simpel groen groentensoepje bij.
FutureFairytaledinsdag 17 november 2009 @ 17:54
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 17:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet lastig, zo twee verschillende dingen?

OT: Er staat nu een pompoenfocaccia te rijzen met salie en gruyère erin. Gaat straks een laagje zoete, gekaramelliseerde uien overheen (recept).
Eten we een simpel groen groentensoepje bij.
ziet er heerlijk uit!
Ik eet mn favo vlees: cordonbleurolletjes van de topslager
samen met krotenstamppot met veel gebakken uien
_Hestia_dinsdag 17 november 2009 @ 18:00
kogelbiefstuk, krieltjes, paprika, champignons en uitjes
Enfermeradinsdag 17 november 2009 @ 18:09
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 17:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet lastig, zo twee verschillende dingen?

OT: Er staat nu een pompoenfocaccia te rijzen met salie en gruyère erin. Gaat straks een laagje zoete, gekaramelliseerde uien overheen (recept).
Eten we een simpel groen groentensoepje bij.
Hij wilde uiteindelijk toch aardappelkroketjes Neehoor, alle aardappels in een grote pan en biefstuk en de burger van mij in een andere pan Past precies.
En ik vind het ook niet lastig.. Als we het maar niet te vaak doen vind ik het best
Twizudinsdag 17 november 2009 @ 19:09
Zelfgemaakte warme chocolademelk met Stevia om te zoeten! ²
Lanodinsdag 17 november 2009 @ 19:29
Heerlijke zuurkoolschotel uit de oven met gehakt en aardappeltoefjes
Nu een chocoladekick
Twizudinsdag 17 november 2009 @ 19:31
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 19:29 schreef Lano het volgende:
Heerlijke zuurkoolschotel uit de oven met gehakt en aardappeltoefjes
Nu een chocoladekick
Dat aten wij ook! (Ik hou alleen niet van zuurkool )
Lanodinsdag 17 november 2009 @ 19:44
Koken met appelsap en dan in de oven, dan is het niet zuur meer
Lanodinsdag 17 november 2009 @ 19:45
Op dinsdag 17 november 2009 19:44 schreef Lano het volgende:
Koken met appelsap en dan in de oven, dan is het niet zuur meer

Zelfs mijn hond vind het geweldig

edit;sry quote-knop ipv edit
KiwiTjuHhdinsdag 17 november 2009 @ 19:46
Wij hadden krokante kipschnitsel met aardappels en bloemkool met kaassaus
#ANONIEMdinsdag 17 november 2009 @ 19:46
sinds gister bezig met eten koken voor morgen en vanavond een voorproefje gehad: lontong, atjar van komkommer en babi ketjap. smaakte heerlijk. nu de rest nog
minilotdinsdag 17 november 2009 @ 20:15
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 17:50 schreef minilot het volgende:
OT: Er staat nu een pompoenfocaccia te rijzen met salie en gruyère erin. Gaat straks een laagje zoete, gekaramelliseerde uien overheen (recept).
Woooh! Wat een godallemachtig lekker brood! En zo geel als een Fok!-smiley! Aangezien ik overal pompoenen in de aanbieding zie liggen zeg ik: gaat allen heen en maak deze focaccia!
Enfermeradinsdag 17 november 2009 @ 20:27
Deze:
(met melk natuurlijk)

en melkchocolade met hazelnoot
FutureFairytaledinsdag 17 november 2009 @ 21:47
schaaltje super chips paprika enne... ik heb trek
Sukodinsdag 17 november 2009 @ 21:58
maaltijd van AH, zalmmoot mie iertsvan opasta onderin, mwoh, ging wel.
Twizudinsdag 17 november 2009 @ 22:00
Ik heb ongeveer drie appels op in één uur. Nu heb ik een opgeblazen appelbuik.

Plaatje ter illustratie:
FutureFairytaledinsdag 17 november 2009 @ 22:01
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 21:58 schreef Suko het volgende:
maaltijd van AH, zalmmoot mie iertsvan opasta onderin, mwoh, ging wel.
wat voor maaltijd van AH?
renzellwoensdag 18 november 2009 @ 08:57
Gisteren de goorste falafel aller tijden op, bij een obscuur tentje tegenover m'n werk. Jammerrrrr!

Nu; koffie!
#ANONIEMwoensdag 18 november 2009 @ 09:36
voor vanavond indische rijsttafel. ik heb gemaakt: -seroendeng. -atjar komkommer. - atjar biet. -lontong. - kerrie telor. - rendang daging. - perkedel djagoen. - babi ketjap. - rempah van kokos. - ajam smoor djawa, - sajoer boontjes. - pindasaus voor de emping en kroepoek. nu al trek in
KiwiTjuHhwoensdag 18 november 2009 @ 09:37
Vanavond maak ik hutspot met laagje kaas uit de oven en een metbal.
renzellwoensdag 18 november 2009 @ 09:45
quote:
Op woensdag 18 november 2009 09:36 schreef SeaOfLove het volgende:
voor vanavond indische rijsttafel. ik heb gemaakt: -seroendeng. -atjar komkommer. - atjar biet. -lontong. - kerrie telor. - rendang daging. - perkedel djagoen. - babi ketjap. - rempah van kokos. - ajam smoor djawa, - sajoer boontjes. - pindasaus voor de emping en kroepoek. nu al trek in
Oeh, dat klinkt echt heerlijk SOL!
FutureFairytalewoensdag 18 november 2009 @ 09:59
quote:
Op woensdag 18 november 2009 09:36 schreef SeaOfLove het volgende:
voor vanavond indische rijsttafel. ik heb gemaakt: -seroendeng. -atjar komkommer. - atjar biet. -lontong. - kerrie telor. - rendang daging. - perkedel djagoen. - babi ketjap. - rempah van kokos. - ajam smoor djawa, - sajoer boontjes. - pindasaus voor de emping en kroepoek. nu al trek in
heerlijk!! voor hoeveel personen?
#ANONIEMwoensdag 18 november 2009 @ 10:12
we zijn met 4 volwassenen en 2 kinderen, maar mijn kind eet ook als een volwassene ik vind t btw reuze spannend, veel gerechten had ik nog nooit eerder klaargemaakt. het is ook lang geleden dat ik zo uitgebreid heb gekookt, zelfs de seroendeng zelf gemaakt. uit een potje is makkelijker
Enfermerawoensdag 18 november 2009 @ 10:58
Heb trek, ga zo maar eens wat chocomelk maken (mag wel met dit kutweer) en wat ontbijtkoek
Miamwoensdag 18 november 2009 @ 11:01
chocomel.
Sukowoensdag 18 november 2009 @ 13:07
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 22:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wat voor maaltijd van AH?
dATGEFRECHT HEET ANDALUSCHE VISMAALTIJD GeLOOF IK. ZE HEBBEN NU DE PASTA ONDERIN VERANDERD IN EEN DUNNE PASTAMaSSA, jammer,was voorheen veel lekkerder, de zalmmoot daarbovenop is nog wel te pruimen.vanavond de zuurkool poberen van Ah.de worst Flikker ik weg, ik eet alleen Hemaworst,punt uit.
Tezzwoensdag 18 november 2009 @ 16:45
Runderschnitzel van de keurslager (ben benieuwd of de marinade weer zo ontzettend zout is, maar ze ze zagen er zo lekker uit dat ik ze niet kon laten liggen).
Daarbij aardappels uit de oven met knof en tijm en worteltjes, gekarameliseerde rode ui en tuinerwten.
Twizuwoensdag 18 november 2009 @ 16:46
Yoghurt eten @ Thuis, één minuut geleden.
Enfermerawoensdag 18 november 2009 @ 17:14
Ik heb geen idee. Eigenlijk heb ik zin in de frituur, maar dat is weer slecht
Anders wordt het iets van spitskool (geroerbakt) met sjalotje, zongedroogde tomaatjes en kerrie met wat rijst en satesaus gok ik.
Yannick567woensdag 18 november 2009 @ 18:08
Vanmiddag naanbroodje
Vanavond zelfgemaakte broodjes hamburger van moeders met een glas melk
motorbloempjewoensdag 18 november 2009 @ 18:18
risotto met kastanje champs en spinazie
nectarientjewoensdag 18 november 2009 @ 18:18
pasta met spekjes, prei en champignons
Twizuwoensdag 18 november 2009 @ 18:20
Sperziebonen, aardappel & rundervink. Hoe Nederlands is dat!
motorbloempjewoensdag 18 november 2009 @ 18:22
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:20 schreef Twizu het volgende:
Sperziebonen, aardappel & rundervink. Hoe Nederlands is dat!
heel erg!
renzellwoensdag 18 november 2009 @ 18:31
Ah meeeeeen, vertraging met de trein, racen op de fiets om het op te halen en dan je f*kking tas daar laten staan. Kom je daar een kwartier later, uitgeput van het fietsen met tegenwind achter: opvang dicht. En mijn portemonnee zat in mijn tas!

En ik had NIETS meer! Ja, een enigszins oude bloemkool, 5 zacht geworden aardappels, wat spekjes en een paar eieren. Aardappels dus maar koken en dan bakken, met een uitje en de spekjes. Bloemkool even koken en dan wokken met knoflook en eh... een gebakken eitje erbij.
Bortecinemwoensdag 18 november 2009 @ 18:34
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:20 schreef Twizu het volgende:
Sperziebonen, aardappel & rundervink. Hoe Nederlands is dat!
Dit gaan wij zo dadelijk eten maar dan broccoli ipv sperziebonen. En ik ben nog wel Turk.
Twizuwoensdag 18 november 2009 @ 18:39
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:34 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Dit gaan wij zo dadelijk eten maar dan broccoli ipv sperziebonen. En ik ben nog wel Turk.
Smakelijk!
Bortecinemwoensdag 18 november 2009 @ 18:46
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:39 schreef Twizu het volgende:

[..]

Smakelijk!
Dank je wel en jij ook!
motorbloempjewoensdag 18 november 2009 @ 18:46
AVG ik snap niet wat er lekker aan is. Turks eten is overigens veel lekkerder vind ik volgende week ga ik weer bij een Turks restaurant eten
Bortecinemwoensdag 18 november 2009 @ 18:49
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:46 schreef motorbloempje het volgende:
AVG ik snap niet wat er lekker aan is. Turks eten is overigens veel lekkerder vind ik volgende week ga ik weer bij een Turks restaurant eten
Turks eten bereiden duurt vaak lang en na een lange werkdag heeft mij moeder daar niet altijd zin in. Dus eten we lekkere Hollandse kost.
Twizuwoensdag 18 november 2009 @ 18:51
quote:
Op woensdag 18 november 2009 18:46 schreef motorbloempje het volgende:
AVG ik snap niet wat er lekker aan is. Turks eten is overigens veel lekkerder vind ik volgende week ga ik weer bij een Turks restaurant eten
Mee eens.
Plumswoensdag 18 november 2009 @ 18:52
Ik heb echt tè lekker gegeten net. Schnitzel met zigeunersaus, en een komkommer/pasta-salade. Vond die salade wel een rare combi, maar was lekker en vooral die saus enzo.
minilotwoensdag 18 november 2009 @ 18:57
Halve reep melkchocolade van Cote d'Or in beker volle melk laten smelten.
Opgegeten met volkoren koekjes.
JacMarwoensdag 18 november 2009 @ 19:12
Ik heb een recept van Kay gemaakt:
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4260

Van de week ga ik de bietjes nog proberen..
Joel-Smeetswoensdag 18 november 2009 @ 19:38
Bami,maar dan met shoarma erdoorheen,misschien een rare combi,maar verukkelijk!
#ANONIEMwoensdag 18 november 2009 @ 20:27
quote:
Op woensdag 18 november 2009 09:36 schreef SeaOfLove het volgende:
voor vanavond indische rijsttafel. ik heb gemaakt: -seroendeng. -atjar komkommer. - atjar biet. -lontong. - kerrie telor. - rendang daging. - perkedel djagoen. - babi ketjap. - rempah van kokos. - ajam smoor djawa, - sajoer boontjes. - pindasaus voor de emping en kroepoek. nu al trek in
mijn 3 dagen zwoegen in de keuken was het meer dan waard. een zeer geslaagd dinertje en bijna alles is opgegaan
uniekhoornwoensdag 18 november 2009 @ 21:02
SOL, dat klinkt verukkelijk! Vind het niet raar dat het bijna allemaal op is gekomen...

Wij hadden:
Gegrilde hamburgers, gegrild ui en knoflook
Gebakken aardappels met knof uit de oven
Spruitjes met nootmuskaat
Salade met ijsbergsla, tomaat en komkommer.
Miamwoensdag 18 november 2009 @ 21:13
spaghetti gehad en zojuist een toetjee.
minilotwoensdag 18 november 2009 @ 21:16
Zojuist een recept van Kayotic Kitchen gemaakt, voor warme bietjes met gember, sinaasappelsap, sojasaus en kandijstroop.
Ongelooflijk lekker, echt waar! Het smaakt zó heerlijk warm en winters! We aten het met een varkenslapje en een fles vrolijke merlot. Ik ben er nog helemaal zwijmelig van!

Edit:
quote:
Op woensdag 18 november 2009 19:12 schreef JacMar het volgende:
Ik heb een recept van Kay gemaakt:
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4260

Van de week ga ik de bietjes nog proberen..
Ha, lees ik nuu pas. Doen dus!

[ Bericht 39% gewijzigd door minilot op 18-11-2009 21:30:53 ]
-Mellow-woensdag 18 november 2009 @ 22:33
Oeh, ik heb voor het eerst van mijn leven stamppot zuurkool gemaakt en ik heb van mijn leven nog niet zulke lekkere stamppot zuurkool gehad

zuurkool gekookt in een scheut witte wijn, met een handje rozijnen en een kaneelstokje.
Spekjes uitgebakken, en in het spekvet mergpijpjes gebakken voor een beetje extra smaak, en daar een dikke klont boter in.
Hele bende (behalve de mergpijpjes natuurlijk) bij de gestampte aardappels met een scheut melk.

Zo simpel, zo lekker.

Ondertussen een pizza gemaakt met heerlijke tomatensaus, parmezaan en kastanjechamps, om morgen mee te nemen als lunch
FutureFairytaledonderdag 19 november 2009 @ 02:08
had vnv vleespakketje uit de oven met uien, champignons en cheddar kaas. Net nog een Chicken Sensation bij de McDrive gehaald, jum!