Echelon is nagenoeg wereld dekkend hoor.quote:Op dinsdag 22 september 2009 11:50 schreef Dragorius het volgende:
[..]
Waarheen dan?Amerika heeft "Echelon" en Australie is ontzettend streng. En het Midden-Oosten/Azie is ook niet "lief"
brrrrrquote:Op dinsdag 22 september 2009 17:56 schreef YuckFou het volgende:
Maar gelukkig doet de Eu nog maar aan "veiligheids rechearch"
Ik zeg niet dat het allemaal één pot nat is, maar ik krijg er wel een naar gevoel bij....
nummer 1 t/m 20
nummer 21 t/m 40
nummer 42 t/m 47
Het project waar ik nu zo'n herrie over schop is nummer 22
Nee hoor.quote:Op woensdag 23 september 2009 23:07 schreef Lambiekje het volgende:
Overigens hè. zonder echt mijn bemoeienis is het toch al aardig mainstream geworden hier in NWS. Een jaar of wat geleden werd ik weggehoond. Begint het dan toch wel door te dringen wat voor impact het heeft.?!!
Ach over 5 jaar geeft men mij en andere gelijk.quote:Op woensdag 23 september 2009 23:08 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Nee hoor.
Jij blijft gewoon een paranoide dwaas. Maar soms zijn er voorstellen die echt te ver gaan. Los van jouw inbreng,
Dat zei Richard Heydrich ook.quote:Op woensdag 23 september 2009 23:21 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Ach over 5 jaar geeft men mij en andere gelijk.
Don't Kill the messenger.quote:Op woensdag 23 september 2009 23:22 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Dat zei Richard Heydrich ook.
Echolon behelst voor zover ik begrepen heb een ander soort communicatie...telefoon, e-mail, fax etc. gefilterd op steekwoorden waarna het doordrupt tot mensen de boodschap lezen en interpreteren, dit werkt anders, dit systeem checkt autonoom en automatisch als een webcrawler alles op t net wat verbonden is met de searchqueery van de desbetreffende gebruiker....quote:Op woensdag 23 september 2009 22:54 schreef Lambiekje het volgende:
Echelon is nagenoeg wereld dekkend hoor.
Maar rekenmaar dat Echelon een lijst van Burgernummers uitspuugt en op een lijst wordt geplaatst zodat andere detectie methodes met mensenhanden/ogen/handen gemonitord gaat worden.quote:Op woensdag 23 september 2009 23:34 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Echolon behelst voor zover ik begrepen heb een ander soort communicatie...telefoon, e-mail, fax etc. gefilterd op steekwoorden waarna het doordrupt tot mensen de boodschap lezen en interpreteren, dit werkt anders, dit systeem checkt autonoom en automatisch als een webcrawler alles op t net wat verbonden is met de searchqueery van de desbetreffende gebruiker....
Ik ben ook geen voorstander van zo'n chip, absoluut niet. Maar je kan nu redelijk gemakkelijk voorspellen wat er gaat gebeuren: de technologie meldt zich, er ontstaat een mogelijkheid, sommige mensen doen mee. Vervolgens zegt een zorgverzekeraar dat je korting krijgt als je meedoet, er komt een tweedeling en 'niet-mee-doeners' krijgen een stigma (vrglk alu-hoedjes) Daarna gaat de politiek zich er mee bemoeien en zeer waarschijnlijk komen die er niet uit, waarna de markt het verder oppakt en je als weigeraar geen verzekering meer krijgt.quote:Op woensdag 23 september 2009 22:18 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen voorstander van zo´n chip. Ik begrijp donders goed dat zo´n chip veel meer ¨potentie¨ heeft dan slechts een drager van persoon gegevens te zijn.
Precies, er zal allang wat naast Echelon draaien dat dat allemaal wél kan.quote:Op woensdag 23 september 2009 23:53 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Maar rekenmaar dat Echelon een lijst van Burgernummers uitspuugt en op een lijst wordt geplaatst zodat andere detectie methodes met mensenhanden/ogen/handen gemonitord gaat worden.
yups...room 641A en Carnivore maar beide zijn erg op de USA gericht.quote:Op donderdag 24 september 2009 00:15 schreef Stupendous76 het volgende:
Precies, er zal allang wat naast Echelon draaien dat dat allemaal wél kan.
Wow, het enige dat ik hier op kan zeggen is "holy shit"....quote:Op donderdag 24 september 2009 07:42 schreef YuckFou het volgende:
[..]
yups...room 641A en Carnivore maar beide zijn erg op de USA gericht.
En lijken dan nog in de verste verte niet op INDECT, lees die PDF en realiseer je dat INDECT een systeem is wat realtime dmv blueprints en crossmatcing een searchqueery van een "end-user" uitspuugt...
Het is geen systeem wat doorlopend al het verkeer monitord en alarm geeft bij een "fout" triggerwoord...
Het werkt anders, bijv. een demonstratie, er word iemand opgepakt, "John Doe"en ze willen meer over hem weten, pakken een PDA, tikken zijn naam en BSN in en tadaa, alles wat meneer op t net heeft gezet aangaande hemzelf komt tevoorschijn, inclusief, posts op fora, zn downloadgedrag, facebook, usenetgeschiedenis etc.etc. dit kan weer gecrossmatched worden met een queery op bijv. "bombmaking" en als hij een keer uit nieuwsgierigheid een PDF eroverheeft binnengehaald weten ze dat, onmiddelijk hebben ze gelijk een reden om hem vast te houden voor een tijdje
Dit soort onderscheptechniek wordt al op zijn minst 15 jaar gehanteerd.quote:Op donderdag 24 september 2009 09:01 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Wow, het enige dat ik hier op kan zeggen is "holy shit"....
Had nog geen tijd gehad om de PDF te lezen. Maar mijn god, dit gaat veel te ver.
Dus als ik het goed begrijp bewaren ze alle data die je gebruikt/genereert op het internet in een database? Hoe lang bewaren ze die data dan, en hoe groot moet de opslagcapaciteit wel niet zijn om al die data van miljoenen mensen te bewaren?quote:Op donderdag 24 september 2009 07:42 schreef YuckFou het volgende:
[..]
yups...room 641A en Carnivore maar beide zijn erg op de USA gericht.
En lijken dan nog in de verste verte niet op INDECT, lees die PDF en realiseer je dat INDECT een systeem is wat realtime dmv blueprints en crossmatcing een searchqueery van een "end-user" uitspuugt...
Het is geen systeem wat doorlopend al het verkeer monitord en alarm geeft bij een "fout" triggerwoord...
Het werkt anders, bijv. een demonstratie, er word iemand opgepakt, "John Doe"en ze willen meer over hem weten, pakken een PDA, tikken zijn naam en BSN in en tadaa, alles wat meneer op t net heeft gezet aangaande hemzelf komt tevoorschijn, inclusief, posts op fora, zn downloadgedrag, facebook, usenetgeschiedenis etc.etc. dit kan weer gecrossmatched worden met een queery op bijv. "bombmaking" en als hij een keer uit nieuwsgierigheid een PDF eroverheeft binnengehaald weten ze dat, onmiddelijk hebben ze gelijk een reden om hem vast te houden voor een tijdje
Is wel de meest efficiënte methodequote:Op donderdag 24 september 2009 09:36 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Dus als ik het goed begrijp bewaren ze alle data die je gebruikt/genereert op het internet in een database?
Cradle to grave en waarschijnlijk 2 generaties ivm opvoeding (ouder beïnvloeden de kinderen) gok ik zo.quote:Hoe lang bewaren ze die data dan
Ligt eraan hoe en wat ze precies opslaan. Als het bijv. in plain-text gebeurt, kun je dat behoorlijk comprimeren. Ik heb geen idee wat de compressie ratio's zijn van de moderne progsels (winrar, etc), maar "vroeger" was die al behoorlijk goed te noemen. Zo bespaar je heel erg op opslag.quote:en hoe groot moet de opslagcapaciteit wel niet zijn om al die data van miljoenen mensen te bewaren?
en:quote:Jarenlange nachtmerrie door identiteitsfraude
Uitgegeven: 24 september 2009 11:45 /// Laatst gewijzigd: 24 september 2009 12:55
DEN HAAG - Identiteitsfraude door een drugsverslaafde crimineel heeft ervoor gezorgd dat een man uit Hoofddorp jarenlang in systemen van de overheid geregistreerd stond als crimineel en geen normaal leven kon leiden. De gevolgen voor de man waren ernstig.
Dat concludeert de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, in een rapport dat donderdag is vrijgegeven.
De ombudsman dringt erop aan dat de naam van de man gezuiverd wordt en biedt bemiddeling aan tussen de minister van Justitie en de man.
Ongewenst
Het slachtoffer kreeg onder meer problemen met reizen via Schiphol, omdat hij als harddrugsgebruiker in het systeem stond en omdat een crimineel onder zijn naam als ongewenst vreemdeling stond geregistreerd.
Ook viel de FIOD met veel machtsvertoon zijn huis binnen in het bijzijn van zijn twee kinderen, omdat hij geld zou hebben witgewassen.
Ingewikkeld
Volgens een advocaat van Kowsoleea, Tessa van Harten, staat de man positief tegenover de bemiddeling van de ombudsman. Kowsoleea heeft verschillende overheidsinstanties aansprakelijk gesteld, maar er zijn nog geen juridische procedures gestart.
''Het is ingewikkeld, alle zaken staan met elkaar in verband, maar ook weer op zichzelf'', aldus de advocaat. Zij hoopt dat de bemiddeling van de ombudsman tot een snellere oplossing kan leiden.
Fraude
Kowsoleea, een Nederlandse ondernemer van Surinaamse afkomst, kreeg in de jaren '90 voor het eerst te maken met problemen als gevolg van fraude met zijn identiteit door de verslaafde crimineel.
De overheid slaagde er niet in om de negatieve en belastende registraties die op naam van Kowsoleea waren gekomen op de juiste naam, namelijk die van de dader, te zetten. Zowel het gezinsleven van Kowsoleea als zijn zakelijke activiteiten hebben daaronder ernstig geleden.
© ANP
Dat gebeurt er dus als je identiteit wordt gestolen. Niet alleen de ellende van de diefstal, maar vooral de achterlijkheid en domheid van de overheid.quote:Moeiteloos door screening AIVD Van onze verslaggevers
AMSTERDAM - De inlichtingendienst AIVD heeft bij de strenge controle van vliegend personeel opnieuw steken laten vallen.
Transavia-gezagvoerder Julio Poch kwam ondanks zijn duistere verleden ruim 22 jaar lang door de screening van de veiligheidsdienst en bracht zo ongehinderd tienduizenden vakantiegangers naar zonbestemmingen. Vliegers bekleden een zogenoemde vertrouwensfunctie en worden periodiek onderworpen aan een veiligheids- en antecentenonderzoek.
Gruwelverleden
Wie er niet doorheen komt blijft aan de grond. Binnen Transavia was het gruwelverleden van Poch geen geheim. Het is dan ook een raadsel hoe het kan dat Poch iedere keer vlekkeloos door de strenge pilotenscreening van de AIVD kwam. Vlieger des doods Julio Poch is in 2004 voor het laatst door de AIVD gescreend. Volgens Transavia kreeg hij toen een verklaring van geen bezwaar. Die verklaring is ook daarna niet ingetrokken.
Pornofilms
Door de AIVD is de piloot nagetrokken in de registers van politie en justitie. Daar kwam hij niet in voor. Informatie van collega's die van zijn verleden hadden gehoord zijn nooit aan de dienst gemeld. Toen deze tips wel kwamen, leidde dit direct tot een justitieel onderzoek.
De rol van de AIVD bij de screening van luchtvaartpersoneel heeft vaker vragen opgeroepen. Een andere vlieger van Transavia bleek enige jaren geleden tijdens een verblijf in Engeland door een regisseur te zijn gerekruteerd voor optredens in harde pornofilms. Dat werd niet door de AIVD ontdekt, maar wel bij collega's die hem op pornosites zagen optreden.
Vaak vind ik nog steeds dat je doordraaft.. Maar toen met die spionagemeters had je gelijk..quote:Op woensdag 23 september 2009 23:07 schreef Lambiekje het volgende:
Overigens hè. zonder echt mijn bemoeienis is het toch al aardig mainstream geworden hier in NWS. Een jaar of wat geleden werd ik weggehoond. Begint het dan toch wel door te dringen wat voor impact het heeft.?!!
Ik denk dat zulke systemen behoorlijk duur zijn. Google zet een zooi desktop-pc's neer en daar werkt google op. Maar zo'n locatie heeft google wel duizenden malen staan. Of deze week gelezen: het beheren van het online-spel World of Warcraft kost iets van 13.000 servers en er zijn fulltime vele duizenden mensen mee bezig. Ik vermoed dat dit BB-systeem ook vrij duur gaat worden.quote:Op donderdag 24 september 2009 13:20 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Is wel de meest efficiënte methode
[..]
Cradle to grave en waarschijnlijk 2 generaties ivm opvoeding (ouder beïnvloeden de kinderen) gok ik zo.
[..]
Ligt eraan hoe en wat ze precies opslaan. Als het bijv. in plain-text gebeurt, kun je dat behoorlijk comprimeren. Ik heb geen idee wat de compressie ratio's zijn van de moderne progsels (winrar, etc), maar "vroeger" was die al behoorlijk goed te noemen. Zo bespaar je heel erg op opslag.
Daarbij zijn HD's behoorlijk goedkoop, dus duur zal de capaciteit niet zijn.
Kan zo'n systeem ook encrypted data onderscheppen? Of belangrijker decrypten?quote:Op donderdag 24 september 2009 07:42 schreef YuckFou het volgende:
[..]
yups...room 641A en Carnivore maar beide zijn erg op de USA gericht.
En lijken dan nog in de verste verte niet op INDECT, lees die PDF en realiseer je dat INDECT een systeem is wat realtime dmv blueprints en crossmatcing een searchqueery van een "end-user" uitspuugt...
Het is geen systeem wat doorlopend al het verkeer monitord en alarm geeft bij een "fout" triggerwoord...
Het werkt anders, bijv. een demonstratie, er word iemand opgepakt, "John Doe"en ze willen meer over hem weten, pakken een PDA, tikken zijn naam en BSN in en tadaa, alles wat meneer op t net heeft gezet aangaande hemzelf komt tevoorschijn, inclusief, posts op fora, zn downloadgedrag, facebook, usenetgeschiedenis etc.etc. dit kan weer gecrossmatched worden met een queery op bijv. "bombmaking" en als hij een keer uit nieuwsgierigheid een PDF eroverheeft binnengehaald weten ze dat, onmiddelijk hebben ze gelijk een reden om hem vast te houden voor een tijdje
De overheid en IT samen kennende lopen ze wat dat betreft steeds achter de feiten aan. Ik acht hooguit de amerikaanse NSA ofzo in staat om dat enigszins te kunnen.quote:Op donderdag 24 september 2009 16:52 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Kan zo'n systeem ook encrypted data onderscheppen? Of belangrijker decrypten?
Als deze techniek zou bestaan dan zou er van het onderzoek om het te ontwikkelen vast geen melding gemaakt worden he?quote:Op donderdag 24 september 2009 09:26 schreef Lambiekje het volgende:
Dit soort onderscheptechniek wordt al op zijn minst 15 jaar gehanteerd.
Je hebt t niet goed begrepen, het werkt meet als een tagging systeem waarbij alles wat geindexeerd word een blueprint krijgt toegewezen, foto's filmpjes, media, teksten, alles, door de database met blueprints relatief klein te houden kan op die manier alles realtime doorzocht worden en gecrosslinkt worden aan elkaar, het internet opslaan hoeft niet, dat bestaat al op vele servers, je kan het beter zien als een intelligent soort google wat niet alleen op keywords zoekt maar daar ook de gewenste crosspoints bij haalt..quote:Op donderdag 24 september 2009 09:36 schreef -Techno- het volgende:
Dus als ik het goed begrijp bewaren ze alle data die je gebruikt/genereert op het internet in een database? Hoe lang bewaren ze die data dan, en hoe groot moet de opslagcapaciteit wel niet zijn om al die data van miljoenen mensen te bewaren?
Mijn vraag is meer, wie heeft opdracht gegeven voor dit onderzoek, wie is de initiator?quote:Op donderdag 24 september 2009 13:13 schreef Dragorius het volgende:
De vraag is vooral > waarom zijn de mensen die er in het begin ervanaf wisten niet "opgeruimd"
Dat weet ik niet, ik heb altijd begrepen dat 512/1024 bits sleutels heel erg moeilijk te kraken zijn, ook omdat er in de VS maar tot een bepaalde encryptiezwaarte gebruikt mag worden een recent bericht op tweakers hierover:quote:Op donderdag 24 september 2009 16:52 schreef -Techno- het volgende:
Kan zo'n systeem ook encrypted data onderscheppen? Of belangrijker decrypten?
en dan:quote:De Zwitsers gebruikten voor hun kraak ruim tweehonderd PS3's, die van 13 januari tot 8 juli 2009 aan het werk werden gezet. Bij continu gebruik van het consolepark in combinatie met de uiteindelijk geoptimaliseerde code zou de klus volgens het team in 3,5 maanden geklaard zijn.
quote:De sterkte van elliptische-kromme-encryptie bij 160bit is vergelijkbaar met rsa-1024. Om die orde van grootte te kraken zou naar schatting 16 miljoen keer zoveel tijd nodig zijn als bij de huidige geslaagde poging om de 112bit-encryptie te kraken, schatten de crypto-onderzoekers.
Betekent dat dus dat ik gevoelige informatie van websites(servers van bv hotmail) kan weghalen en dat het big brother systeem het niet meer kan vinden? Ik bedoel als de data van bv mijn mail niet meer op de server staat, dan kan INDECT de gegevens toch niet meer vinden? De index zal dan wel nog bestaan maar de link zelf is dan toch dood?quote:Op donderdag 24 september 2009 18:18 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Je hebt t niet goed begrepen, het werkt meet als een tagging systeem waarbij alles wat geindexeerd word een blueprint krijgt toegewezen, foto's filmpjes, media, teksten, alles, door de database met blueprints relatief klein te houden kan op die manier alles realtime doorzocht worden en gecrosslinkt worden aan elkaar, het internet opslaan hoeft niet, dat bestaat al op vele servers, je kan het beter zien als een intelligent soort google wat niet alleen op keywords zoekt maar daar ook de gewenste crosspoints bij haalt..
Bijv. politie-krakers-amsterdam-vrankrijk-rolstoel, mijn gok is dat je dan de hele geschiedenis van Vrankrijk, inclusief het in elkaar hengsten van een medebewoner en de politieacties tegen dat kraakpand retour krijgt, inclusief NAW gegevens, onderzoeksdata, processen verbaal etc etc...
Uhm, ik heb er geen antwoord op...quote:Op donderdag 24 september 2009 18:33 schreef -Techno- het volgende:
Betekent dat dus dat ik gevoelige informatie van websites(servers van bv hotmail) kan weghalen en dat het big brother systeem het niet meer kan vinden? Ik bedoel als de data van bv mijn mail niet meer op de server staat, dan kan INDECT de gegevens toch niet meer vinden? De index zal dan wel nog bestaan maar de link zelf is dan toch dood?
Kan ik begrijpen, zal zelf ook wel die site doorspitten als ik er de tijd voor heb. Ik vind dergelijke systemen toch wel interessantquote:Op donderdag 24 september 2009 18:59 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Uhm, ik heb er geen antwoord op...
Ben er net zelf sinds dinsdag mee bezig en probeer me door de materie heen te worstelen en da's vrij pittig, neem de moeite zelf hun site uit te pluizen en als je het antwoord hebt hoor ik het graag, ik zou het namelijk echt niet weten, maar het zou kunnen dat je gelijk hebt....
quote:Op donderdag 24 september 2009 13:38 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
[..]
Vaak vind ik nog steeds dat je doordraaft.. Maar toen met die spionagemeters had je gelijk..
(We moeten overigens niet denken dat we daar vanaf zijn. Als de tijd rijp is proberen ze het gewoon weer. Toch maar eens zien hoe die dingen het beste gesaboteerd kunnen worden)
uhh de slimme metersquote:
Encryptie is ook maar een ding. De gemiddelde Russische hacker veegt redelijk snel de vloer aan met onze beveiligingssystemen. En dat is ook wel logisch, het is slechts een wiskundige formule, en ook in de wiskunde zijn er zat truukjes of by-passes te bedenken.quote:Op donderdag 24 september 2009 18:18 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Dat weet ik niet, ik heb altijd begrepen dat 512/1024 bits sleutels heel erg moeilijk te kraken zijn, ook omdat er in de VS maar tot een bepaalde encryptiezwaarte gebruikt mag worden een recent bericht op tweakers hierover:
http://tweakers.net/nieuw(...)me-cryptografie.html
[..]
en dan:
[..]
Tuurlijk als je een Russische hacker bent kraak je wel ff een 1024 bits encryptiequote:Op donderdag 24 september 2009 21:06 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Encryptie is ook maar een ding. De gemiddelde Russische hacker veegt redelijk snel de vloer aan met onze beveiligingssystemen. En dat is ook wel logisch, het is slechts een wiskundige formule, en ook in de wiskunde zijn er zat truukjes of by-passes te bedenken.
Dat is wel heel oppervlakkig gedacht.quote:Op donderdag 24 september 2009 22:33 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Tuurlijk als je een Russische hacker bent kraak je wel ff een 1024 bits encryptieAlsof nationaliteit ertoe doet....
Ja, dat doet er heel veel toe. Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift, ze denken dus anders (niet op 'onze manier', dus ook niet op onze encryptie-manier) Dus ja, nationaliteit maakt veel uit.quote:Op donderdag 24 september 2009 22:33 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Tuurlijk als je een Russische hacker bent kraak je wel ff een 1024 bits encryptieAlsof nationaliteit ertoe doet....
Ik heb hem op Div-X. Ik denk wel meer mensen.quote:Op donderdag 24 september 2009 18:49 schreef AbsurdHero het volgende:
[ afbeelding ]
Dit boek zou uitgedeeld moeten worden i.p.v. flyers over of God wel of niet bestaat. De film zou meer mensen kunnen bereiken, maar die is nergens meer verkrijgbaar
"Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift"quote:Op donderdag 24 september 2009 23:56 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Ja, dat doet er heel veel toe. Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift, ze denken dus anders (niet op 'onze manier', dus ook niet op onze encryptie-manier) Dus ja, nationaliteit maakt veel uit.
Zie het breder dan enkel op taalgebied.quote:Op vrijdag 25 september 2009 00:56 schreef koffiegast het volgende:
[..]
"Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift"
dus? sapir-whorfis is nog altijd niet bewezen in zo'n sterke vorm.
quote:of hap ik nu in een troll poging.
Kul. De 'gemiddelde' Russische hacker is net zo'n scriptkiddie als de 'gemiddelde' Westerse hacker.quote:Op donderdag 24 september 2009 23:56 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Ja, dat doet er heel veel toe. Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift, ze denken dus anders (niet op 'onze manier', dus ook niet op onze encryptie-manier) Dus ja, nationaliteit maakt veel uit.
Te groot. Ten eerste bestaat er geen enkele database die zelfs maar in de verste verte dit soort data uberhaupt aankan dus dan ga je al naar clusters toe en dan nog loop je tegen limieten aan en dan wil je nog query's draaien ook...right, ja dat gaat wel werken. Maar ja, mensen die niets van IT afweten posten meestal dit soort berichtenquote:Op donderdag 24 september 2009 09:36 schreef -Techno- het volgende:
Dus als ik het goed begrijp bewaren ze alle data die je gebruikt/genereert op het internet in een database? Hoe lang bewaren ze die data dan, en hoe groot moet de opslagcapaciteit wel niet zijn om al die data van miljoenen mensen te bewaren?
*proest* Ik heb met Russische programmeurs en admins gewerkt, nou, ik maak mij vrij weinig zorgen. Ze zijn echt niet slimmer dan degenen in het westen en ze hebben ook geen voordeel aan het cyrilische schrift.quote:Op donderdag 24 september 2009 23:56 schreef Stupendous76 het volgende:
Ja, dat doet er heel veel toe. Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift, ze denken dus anders (niet op 'onze manier', dus ook niet op onze encryptie-manier) Dus ja, nationaliteit maakt veel uit.
Tsja, onkunde en het 'alu-hoedje-syndroom' zijn de grootste vijanden in dit soort discussies. De echte problemen die bepaalde technieken met zich meebrengen worden genegeerd, en de kritiek wordt van tafel geveegd met referenties naar de onzin die door tegenstanders wordt uitgekraamd.quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:13 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Te groot. Ten eerste bestaat er geen enkele database die zelfs maar in de verste verte dit soort data uberhaupt aankan dus dan ga je al naar clusters toe en dan nog loop je tegen limieten aan en dan wil je nog query's draaien ook...right, ja dat gaat wel werken. Maar ja, mensen die niets van IT afweten posten meestal dit soort berichten
[..]
*proest* Ik heb met Russische programmeurs en admins gewerkt, nou, ik maak mij vrij weinig zorgen. Ze zijn echt niet slimmer dan degenen in het westen en ze hebben ook geen voordeel aan het cyrilische schrift.
Encryptie wordt wereldwijd hetzelfde gedaan omdat we allemaal dezelfde algoritmes gebruiken overigens. Laat je niet door enige kennis hinderen bij je uitspraken![]()
quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:13 schreef Tijger_m het volgende:
Te groot. Ten eerste bestaat er geen enkele database die zelfs maar in de verste verte dit soort data uberhaupt aankan dus dan ga je al naar clusters toe en dan nog loop je tegen limieten aan en dan wil je nog query's draaien ook...right, ja dat gaat wel werken. Maar ja, mensen die niets van IT afweten posten meestal dit soort berichten
Conficker/downUpquote:*proest* Ik heb met Russische programmeurs en admins gewerkt, nou, ik maak mij vrij weinig zorgen. Ze zijn echt niet slimmer dan degenen in het westen en ze hebben ook geen voordeel aan het cyrilische schrift.
Sterker nog, ze zijn veel minder zelfstandig dan hun westere counterparts en minder productief, wel goedkoop, dat dan weer wel.
een deel van de landen terwereld staan onder embargo o.a. voor Encryptie, en neen niet alle landen ter wereld werken met de zelfde algoritmes. Al was het maar dat NSA het tegen houd, soms minder succes vol, maar soms met perfect resultaatquote:Encryptie wordt wereldwijd hetzelfde gedaan omdat we allemaal dezelfde algoritmes gebruiken overigens. Laat je niet door enige kennis hinderen bij je uitspraken![]()
Onzin, wiskunde is universeel. En dan nog hackt een gemiddeld hackertje echt niet zo´n dergelijke encryptie.quote:Op donderdag 24 september 2009 23:56 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Ja, dat doet er heel veel toe. Russen hebben namelijk een andere taal, een ander schrift, ze denken dus anders (niet op 'onze manier', dus ook niet op onze encryptie-manier) Dus ja, nationaliteit maakt veel uit.
Juist dat dacht ik dus ook. Echter schijnbaar wordt de data niet apart opgeslagen, er wordt slechts een index aangelegd. Een soort ¨super¨ google dat niet alleen data leest op internet, maar ook data op lokale computers. Dat betekent dus dat INDECT miljoenen computers (tegelijk?) moet hacken en encrypties moet kraken, vervolgens moet bepalen wat relevant is en dan de info moet opslaan in een index.quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:13 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Te groot. Ten eerste bestaat er geen enkele database die zelfs maar in de verste verte dit soort data uberhaupt aankan dus dan ga je al naar clusters toe en dan nog loop je tegen limieten aan en dan wil je nog query's draaien ook...right, ja dat gaat wel werken. Maar ja, mensen die niets van IT afweten posten meestal dit soort berichten
De reden waarom ik dit topic in [NWS] heb gepost en niet in [BNW] is dat INDECT en bestaand onderzoeksprogramma is deels gefinancierd door de EU, ik ben best into tinfoilhats, maar dit valt daar niet onder.quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:19 schreef Metatron het volgende:
Tsja, onkunde en het 'alu-hoedje-syndroom' zijn de grootste vijanden in dit soort discussies. De echte problemen die bepaalde technieken met zich meebrengen worden genegeerd, en de kritiek wordt van tafel geveegd met referenties naar de onzin die door tegenstanders wordt uitgekraamd.
Ik dacht altijd dat dogma's, door het 'nu en niet verder', het grootste probleem waren.quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:19 schreef Metatron het volgende:
[..]
Tsja, onkunde en het 'alu-hoedje-syndroom' zijn de grootste vijanden in dit soort discussies. De echte problemen die bepaalde technieken met zich meebrengen worden genegeerd, en de kritiek wordt van tafel geveegd met referenties naar de onzin die door tegenstanders wordt uitgekraamd.
Ja en nee. Als de data uniek is op de plek waar jij het bewaard, kun je dit trucje uithalen. Wanneer de data publiekelijk toegankelijk is, zal het "eeuwig" online blijven staan.quote:Op donderdag 24 september 2009 18:33 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Betekent dat dus dat ik gevoelige informatie van websites(servers van bv hotmail) kan weghalen en dat het big brother systeem het niet meer kan vinden? Ik bedoel als de data van bv mijn mail niet meer op de server staat, dan kan INDECT de gegevens toch niet meer vinden? De index zal dan wel nog bestaan maar de link zelf is dan toch dood?
Ik wist niet eens dat er een verfilming van was.quote:Op donderdag 24 september 2009 18:49 schreef AbsurdHero het volgende:
[ afbeelding ]
Dit boek zou uitgedeeld moeten worden i.p.v. flyers over of God wel of niet bestaat. De film zou meer mensen kunnen bereiken, maar die is nergens meer verkrijgbaar
kijkt dan meteen naar Netwerk (1976), They Live (1988), Soylent Green(1973) en V for Vendetta (2005). Neem aan dat Matrix I wel bekend isquote:Op vrijdag 25 september 2009 09:34 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat er een verfilming van was.
Snel maar eens downloaden
Encryptie is en encryptie en een weet ik hoeveel tig bit encryptie hack je niet zomaar even omdat je een hendige vodkazuipert bent.quote:Op donderdag 24 september 2009 21:06 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Encryptie is ook maar een ding. De gemiddelde Russische hacker veegt redelijk snel de vloer aan met onze beveiligingssystemen. En dat is ook wel logisch, het is slechts een wiskundige formule, en ook in de wiskunde zijn er zat truukjes of by-passes te bedenken.
Cloud-computing, maar daar weet je natuurlijk alles vanaf...quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:13 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Te groot. Ten eerste bestaat er geen enkele database die zelfs maar in de verste verte dit soort data uberhaupt aankan dus dan ga je al naar clusters toe en dan nog loop je tegen limieten aan en dan wil je nog query's draaien ook...right, ja dat gaat wel werken. Maar ja, mensen die niets van IT afweten posten meestal dit soort berichten
Anders lees je mijn post nog even een keer en zie je dat ik het over hackers heb, niet over kantoorpersoneel waar jij mee samenwerkt.quote:[..]
*proest* Ik heb met Russische programmeurs en admins gewerkt, nou, ik maak mij vrij weinig zorgen. Ze zijn echt niet slimmer dan degenen in het westen en ze hebben ook geen voordeel aan het cyrilische schrift.
Sterker nog, ze zijn veel minder zelfstandig dan hun westere counterparts en minder productief, wel goedkoop, dat dan weer wel.
Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Maar dit wordt wel heel erg off-topic.quote:Encryptie wordt wereldwijd hetzelfde gedaan omdat we allemaal dezelfde algoritmes gebruiken overigens.
Hoezo? Snap je het anders niet meer?quote:Laat je niet door enige kennis hinderen bij je uitspraken![]()
Zoals gewoonlijk wordt het een discussie die om de kern heen draait, en die wordt gevoerd door voor- en tegenstanders waarbij beide partijen gebruik maken van het bespottelijk maken van de ander. Bijvoorbeeld het gebruik van de term "alu-hoedjes".quote:Op vrijdag 25 september 2009 01:19 schreef Metatron het volgende:
[..]
Tsja, onkunde en het 'alu-hoedje-syndroom' zijn de grootste vijanden in dit soort discussies. De echte problemen die bepaalde technieken met zich meebrengen worden genegeerd, en de kritiek wordt van tafel geveegd met referenties naar de onzin die door tegenstanders wordt uitgekraamd.
Meer dan jij vermoedelijk?quote:Op vrijdag 25 september 2009 09:46 schreef Stupendous76 het volgende:
Cloud-computing, maar daar weet je natuurlijk alles vanaf...
*proest* Jij weet helemaal niet wat ik gedaan heb in Rusland en de Oekraine dus matig je geen oordelen aan, aub?quote:Anders lees je mijn post nog even een keer en zie je dat ik het over hackers heb, niet over kantoorpersoneel waar jij mee samenwerkt.
Nee, het is niet hoe je er tegenaan kijkt, we gebruiken allemaal dezelfde encryptie omdat we weten dat er geen backdoors en dat de integriteit goed is. Brute forcing AES 256 is al niet eens een practisch haalbare kaart laat staan als je naar 512 or 2048 gaat. Als je cijfers wilt hebben hoe lang dat duurt dan zou ik even Googlen. Tenzij je de sleutel kent, vergeet het maar.quote:Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Maar dit wordt wel heel erg off-topic.
Eh...jij geeft blijk van een dusdanig gebrek aan kennis op dit gebied dat ik deze opmerking maar even negeerquote:Hoezo? Snap je het anders niet meer?
Ho, wacht, die oplossing werkt wel voor Google omdat die slechts externe links geeft, dat betekent niet dat zo'n oplossing ook werkt voor harde data want daar praten we over.quote:Op vrijdag 25 september 2009 05:43 schreef -Techno- het volgende:
Juist dat dacht ik dus ook. Echter schijnbaar wordt de data niet apart opgeslagen, er wordt slechts een index aangelegd. Een soort ¨super¨ google dat niet alleen data leest op internet, maar ook data op lokale computers. Dat betekent dus dat INDECT miljoenen computers (tegelijk?) moet hacken en encrypties moet kraken, vervolgens moet bepalen wat relevant is en dan de info moet opslaan in een index.
Ik mag dan wel geen ¨echte¨ IT expert zijn maar ik weet genoeg om te weten dat dit big brother systeem teveel haken en ogen heeft om echt efficiënt te zijn. Vooralsnog ben ik erg sceptisch over de haalbaarheid van dit project.
Ik heb daar wel degelijk hele grote bezwaren tegen, maar ik voer de discussie liever op inhoudelijke en feitelijke gronden dan op een uit totale onkunde ingegeven paranoia.quote:Op vrijdag 25 september 2009 08:00 schreef YuckFou het volgende:
[..]
De reden waarom ik dit topic in [NWS] heb gepost en niet in [BNW] is dat INDECT en bestaand onderzoeksprogramma is deels gefinancierd door de EU, ik ben best into tinfoilhats, maar dit valt daar niet onder.
Graag wil ik je uit nodigen een kijkje op hun site tenemen en enkele van de PDF's van hen door te lezen waarin de gebruikte technieken staan beschreven om daar je licht over te laten schijnen en hier je mening te geven.
Als je veel met IT hebt vandoen zit je vast ook wel eens op usenet, fora en P2P netwerken, dus treft INDECT ook jouw surf&internet gedrag
Of heb je er geen problemen mee dat dat continu gemonitord word?
Ik weet niet hoeveel jij er vanaf weet, wel hoeveel ik er vanaf weet. Omgekeerd zal dat hetzelfde zijn, dus waar je je 'wijsheid' vandaan haalt weet ik niet.quote:
Gezien het niveau van je reacties kan het nooit veel geweest zijn.quote:[..]
*proest* Jij weet helemaal niet wat ik gedaan heb in Rusland en de Oekraine dus matig je geen oordelen aan, aub?
Tja, aan jouw tekortkomingen kan ik niet veel doen.quote:Hackers, code schrijvers dus, zijn niet beter in Rusland, Nederland of de VS, Russen, Oekrainers en Bulgaren zijn echter wel vaak zeer goed opgeleid en goedkoop in verhouding tot West-Europa. Ze bezitten echter absoluut geen voordelen vanwege taal of andere onzin.
Hackers zijn geen crackers, btw, da's een andere discipline. Mischien moet je eerst het onderscheid eens leren voor je uitspraken doet.
Dat anderen de NSA erbij halen hoef je niet bij mij te posten, ik heb het niet over hen gehad.quote:[..]
Nee, het is niet hoe je er tegenaan kijkt, we gebruiken allemaal dezelfde encryptie omdat we weten dat er geen backdoors en dat de integriteit goed is. Brute forcing AES 256 is al niet eens een practisch haalbare kaart laat staan als je naar 512 or 2048 gaat. Als je cijfers wilt hebben hoe lang dat duurt dan zou ik even Googlen. Tenzij je de sleutel kent, vergeet het maar.
Verhalen als dat de NSA 'even' een AES encryptie kan decrypten zijn pure fabels.
Vooral doen. Veel plezier verder met je Russische kantoorcollega's.quote:[..]
Eh...jij geeft blijk van een dusdanig gebrek aan kennis op dit gebied dat ik deze opmerking maar even negeer
Oh, ik hoef niet meer te werken, hoor, ik ben aardig binnen dankzij mijn omzwervingen, ik hobby een beetje nu met het opzetten van biologische veefokkerij (als aandeelhouder - financier, niet als boer natuurlijk) hier in Wales. Duurt een paar jaar maar de vooruitzichten zijn goed.quote:Op vrijdag 25 september 2009 11:55 schreef Stupendous76 het volgende:
Vooral doen. Veel plezier verder met je Russische kantoorcollega's.
De grap voor (zeker de Nederlandse overheid) is dat anderen dat al doen in opdracht van de overheid. ISP's moeten connectie-gegevens bewaren, Telco's moeten connectie-gegevens bewaren. Toestemmingen voor telefoontaps worden in Nederland door rechters bijna blindelings ondertekend, waardoor Nederland zelfs in absolute getallen de meeste taps pleegt, laat staan relatief t.o.v. de grootte van de bevolking. Hetzelfde gaat gelden voor het opvragen van die connectie-gegevens.quote:Op vrijdag 25 september 2009 11:30 schreef Tijger_m het volgende:
De AMS-IX is een van de grootste internet knooppunten ter wereld nu, daar gaat gemiddeld 457Gb aan data per seconde doorheen en dat is nog maar een van de vele internet exchanges ter wereld en die 457 is 100Gb per seconde meer dan 6 maanden geleden, om even een idee te geven hoe snel de stijging aan data verkeer gaat...en die gaat de overheid die nog geen UWV database zelf kan opzetten even allemaal indexeren via cloud computing als ik sommigen moet geloven. Yeah....right.
Grappig, ik zie jou namelijk melden dat "jij uit ervaring weet dat het zo is" of je verwijst naar Google, dat zou dan wel onderbouwend zijn?quote:Op vrijdag 25 september 2009 12:15 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Oh, ik hoef niet meer te werken, hoor, ik ben aardig binnen dankzij mijn omzwervingen, ik hobby een beetje nu met het opzetten van biologische veefokkerij (als aandeelhouder - financier, niet als boer natuurlijk) hier in Wales. Duurt een paar jaar maar de vooruitzichten zijn goed.![]()
Ik zie je overigens nergens een onderbouwing geven waarom ik ongelijk heb, behalve op de man spelen lijkt jouw argumentatie weinig te omvatten. Jammer.
Nu, een groot deel van de fraude wordt gepleegd vanuit Rusland. Grotendeels omdat het daar aantrekkelijk is (de Russische overheid doet er eigenlijk niets tegen), maar Russen hebben ook een zekere naam opgebouwd wat betreft hacken. Dat Tijger_M met Bulgaren komt ligt daar vrij dichtbij: het is een andere cultuur, een andere taal, een andere manier van denken. Het is heel vaak gemakkelijk om ergens naar te kijken als je er zelf niet in zit, als je er buiten staat. "Onze manier" van computers beveiligen wordt grotendeels bekeken en getest vanuit "onze manier". Fouten/vergissingen/etc. zijn daardoor snel gebeurd. Of het idee dat je veilig bent want volgens "onze manier" duurt het xx jaar voordat die gekraakt is.quote:Op vrijdag 25 september 2009 12:23 schreef Metatron het volgende:
Ik vraag me af waar die illusie vandaan komt dat Russische hackers mythische gaven hebben ontwikkeld om encryptie te breken.
Vermoedelijk worden er wat zaken door elkaar gehaald, en wordt het feit dat 'cybercrime' welig tiert in het voormalige oostblok gezien als onderbouwing dat er hele knappe hackers rondlopen. Het één heeft echter niets met het ander te maken. 99% van de cybercrime heeft niets met hacking te maken, maar gewoon met simpele fraude en oplichting. Daar zijn 0,0 'l337 h@x0r sk1lzzz' voor nodig. Het tiert welig daar, omdat de pakkans minimaal is, maar met 'hackers' heeft het allemaal maar weinig te maken.
Nee. Net zo min als Grieken 'anders denken'. Wat je hier beweert is echt complete nonsense. Computers werken niet ineens 'anders' omdat je ze in een ander land neerzet, en beveiligingstechnieken en encryptie werkt echt over de hele wereld hetzelfde. Het is een volkomen misplaatst stukje cultuurverheerlijking wat nergens op slaat.quote:Op vrijdag 25 september 2009 13:11 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Nu, een groot deel van de fraude wordt gepleegd vanuit Rusland. Grotendeels omdat het daar aantrekkelijk is (de Russische overheid doet er eigenlijk niets tegen), maar Russen hebben ook een zekere naam opgebouwd wat betreft hacken. Dat Tijger_M met Bulgaren komt ligt daar vrij dichtbij: het is een andere cultuur, een andere taal, een andere manier van denken.
1 + 1 blijft 2, of je nu in de VS, Rusland of Japan zit. Net zoals de wiskundige principes gewoon hetzelfde blijven. Wiskunde IS NIET ANDERS in Rusland, en encryptie is niets anders dan toegepaste wiskunde.quote:Het is heel vaak gemakkelijk om ergens naar te kijken als je er zelf niet in zit, als je er buiten staat. "Onze manier" van computers beveiligen wordt grotendeels bekeken en getest vanuit "onze manier". Fouten/vergissingen/etc. zijn daardoor snel gebeurd. Of het idee dat je veilig bent want volgens "onze manier" duurt het xx jaar voordat die gekraakt is.
Computers zijn binair, ja of nee, er is geen 'andere' manier om computers te beveiligen of code te schrijven, code kan alleen maar volgens de regels van de computertaal waarin het geschreven is gemaakt worden anders werkt het gewoon niet. De regels van wiskunde veranderen niet omdat je in een andere taal schrijft, codefouten worden gemaakt in ieder land en iedere taal en mijn ervaring is zeer zeker niet dat Russen of andere Oost Europeanen meer of minder fouten maken of andere fouten maken in code.quote:Op vrijdag 25 september 2009 13:11 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Nu, een groot deel van de fraude wordt gepleegd vanuit Rusland. Grotendeels omdat het daar aantrekkelijk is (de Russische overheid doet er eigenlijk niets tegen), maar Russen hebben ook een zekere naam opgebouwd wat betreft hacken. Dat Tijger_M met Bulgaren komt ligt daar vrij dichtbij: het is een andere cultuur, een andere taal, een andere manier van denken. Het is heel vaak gemakkelijk om ergens naar te kijken als je er zelf niet in zit, als je er buiten staat. "Onze manier" van computers beveiligen wordt grotendeels bekeken en getest vanuit "onze manier". Fouten/vergissingen/etc. zijn daardoor snel gebeurd. Of het idee dat je veilig bent want volgens "onze manier" duurt het xx jaar voordat die gekraakt is.
Niet per definitie, het gaat alleen op als iemand jouw teksten/foto's op een andere plek online zet.quote:Op vrijdag 25 september 2009 08:46 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Ja en nee. Als de data uniek is op de plek waar jij het bewaard, kun je dit trucje uithalen. Wanneer de data publiekelijk toegankelijk is, zal het "eeuwig" online blijven staan.
Deze pagina op onzeprivacy.nl legt het een beetje uit.
Daarom ben ik ook sceptisch mbt INDECTquote:Op vrijdag 25 september 2009 11:30 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ho, wacht, die oplossing werkt wel voor Google omdat die slechts externe links geeft, dat betekent niet dat zo'n oplossing ook werkt voor harde data want daar praten we over.
Bovendien, enig idee wat de infra van Google kost en hoeveel bandbreedte we over praten? We praten namelijk over een veelvoud van wat Google moet indexeren, Google heeft alleen toegang tot openbare documenten die relatief klein zijn in word count over het algemeen.
Hieruit blijkt dat je weinig verstand hebt van encryptie. Encryptie is niet anders dan wiskunde, en wiskunde is universeel. Het is dus volkomen irrelevant uit welk land een hacker komt. Ik denk dat jouw beeld van Russische hackers te geromantiseerd is.quote:Op vrijdag 25 september 2009 13:11 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Nu, een groot deel van de fraude wordt gepleegd vanuit Rusland. Grotendeels omdat het daar aantrekkelijk is (de Russische overheid doet er eigenlijk niets tegen), maar Russen hebben ook een zekere naam opgebouwd wat betreft hacken. Dat Tijger_M met Bulgaren komt ligt daar vrij dichtbij: het is een andere cultuur, een andere taal, een andere manier van denken. Het is heel vaak gemakkelijk om ergens naar te kijken als je er zelf niet in zit, als je er buiten staat. "Onze manier" van computers beveiligen wordt grotendeels bekeken en getest vanuit "onze manier". Fouten/vergissingen/etc. zijn daardoor snel gebeurd. Of het idee dat je veilig bent want volgens "onze manier" duurt het xx jaar voordat die gekraakt is.
quote:'FBI heeft immense database over burgers'
Door Arie Jan Stapel, vrijdag 25 september 2009 13:47, views: 13.294
De FBI blijkt over een snel groeiende database van anderhalf miljard items over Amerikaanse staatsburgers en buitenlanders te beschikken. Organisaties voor burgerrechten beschouwen dit als een ontoelaatbare inbreuk op de privacy.
Uit documenten die Wired op grond van de Freedom of Information Act heeft opgevraagd, blijkt dat de FBI een enorme belangstelling heeft voor het gedrag van burgers, ook als die niet van enig misdrijf worden verdacht. De overheidsdienst heeft een bonte verzameling van gegevens, die in totaal anderhalf miljard items beslaat, bij elkaar gebracht in het National Security Branch Analysis Center. Het datamining-systeem zou bovendien snel groeien.
De gegevens zijn afkomstig van overheidsinstanties, strafzaken en commerciële databases. De verzameling bevat gegevens over hotelgasten, gebruikers van huurauto's, chauffeurs die gevaarlijke stoffen mogen vervoeren, vliegtuigpassagiers en nog veel meer. Hoe de FBI al deze informatie heeft gekregen is niet duidelijk. Bedrijven hebben in het verleden wel eens vrijwillig gegevens afgestaan, maar de FBI kan ze op grond van de Patriot Act tegenwoordig ook zelf opvragen.
Burgerrechtengroeperingen hebben veel kritiek op het systeem. Volgens hen schendt het de privacy van de burgers en is het bovendien niet effectief. Ook het feit dat de regering dit plan in het geheim doorzet, zonder voldoende democratisch toezicht, kan op weinig waardering rekenen. De FBI weigerde commentaar, maar uit de vrijgegeven documenten blijkt dat de organisatie zeer enthousiast is over de database en deze drastisch wil uitbreiden.
Als ik een bestand encrypt krijg jij hem echt niet open zonder de sleutel hoor. Daar mag je alle Russische hackers voor bij halen dan nog lukt het je niet.quote:Op vrijdag 25 september 2009 16:22 schreef Stupendous76 het volgende:
Naast andere artikelen stond er recent nog wat over het kraken van encryptie (of beter: het omzeilen door op een andere manier naar encryptie te kijken dan enkel wiskundig), ik zal proberen het artikel op te zoeken, het stond op de FP van Tweakers. Daar zat ik net even te zoeken, en daar staat een OT-artikel:
[..]
Ik denk dat zijn Russische hackers het met cyrrilische mindprobes open breken dan...of zoiets.quote:Op vrijdag 25 september 2009 16:31 schreef -Techno- het volgende:
Als ik een bestand encrypt krijg jij hem echt niet open zonder de sleutel hoor. Daar mag je alle Russische hackers voor bij halen dan nog lukt het je niet.
En het artikel dat je plaats heeft het over datamining en niet over encryptie.
In principe kun je tegenwoordig stellen dat het wel per definitie geldt. Dit komt door het enorme aantal robots, crawlers en spiders van de diverse zoekmachines.quote:Op vrijdag 25 september 2009 16:10 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Niet per definitie, het gaat alleen op als iemand jouw teksten/foto's op een andere plek online zet.
Google cachequote:Op vrijdag 25 september 2009 17:14 schreef RvLaak het volgende:
[..]
In principe kun je tegenwoordig stellen dat het wel per definitie geldt. Dit komt door het enorme aantal robots, crawlers en spiders van de diverse zoekmachines.
De zoekmachines, voor google, cachen de data. En zo blijft die bij deze online.
NB: dit geldt enkel voor publiek toegankelijke sites. Wanneer er een wachtwoord op de toegang zit, kun je de data-retentie veel beter beheren.
Wat is hier paranoide aan?quote:Op vrijdag 25 september 2009 11:40 schreef Metatron het volgende:
Ik heb daar wel degelijk hele grote bezwaren tegen, maar ik voer de discussie liever op inhoudelijke en feitelijke gronden dan op een uit totale onkunde ingegeven paranoia.
Van de site van indect:quote:De Europese Unie stopt miljoenen in onderzoek naar systemen die het internet en computers afspeuren naar afwijkend gedrag. 'Orwelliaans', zegt een criticaster.
Het onderzoek vindt plaats in het kader van Project Indect, een vijfjarig onderzoeksprogramma waar de Europese Unie bijna 11 miljoen euro in heeft gestopt. Diverse nationale politiecentra, technologiebedrijven en informaticafaculteiten in verschillende lidstaten werken mee aan het project,
(zie OP)
Uit de laatst genoemde PDF:quote:Project Description
Intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment.
The main objectives of the INDECT project are:
* to develop a platform for: the registration and exchange of operational data, acquisition of multimedia content, intelligent processing of all information and automatic detection of threats and recognition of abnormal behaviour or violence,
* to develop the prototype of an integrated, network-centric system supporting the operational activities of police officers, providing techniques and tools for observation of various mobile objects,
* to develop a new type of search engine combining direct search of images and video based on watermarked contents, and the storage of metadata in the form of digital watermarks,
The main expected results of the INDECT project are:
* to realise a trial installation of the monitoring and surveillance system in various points of city agglomeration and demonstration of the prototype of the system with 15 node stations,
* implementation of a distributed computer system that is capable of acquisition, storage and effective sharing on demand of the data as well as intelligent processing,
* construction of a family of prototypes of devices used for mobile object tracking,
* construction of a search engine for fast detection of persons and documents based on watermarking technology and utilising comprehensive research on watermarking technology used for semantic search,
* construction of agents assigned to continuous and automatic monitoring of public resources such as: web sites, discussion forums, UseNet groups, file servers, p2p networks as well as individual computer systems,
* elaboration of Internet based intelligence gathering system, both active and passive, and demonstrating its efficiency in a measurable way.
http://indect-project.eu/
Ik zit dit niet uit mn duim te zuigen, k heb wel iets beters te doen maar als je dit paranoide denkbelden van een alu-hoedje vind, dan zie je de gevaren ervan niet.quote:Table 1: Functional requirements for the integration platform
Requirement Comment Monitoring and surveillance: System will integrate different surveillance clients and will enable monitoring of processes.
Events, event handling: It must be possible that external application generate events.
For example, an event could be caused by a person who needs help.
Definition and management of measures: The events in a security environment can lead to measures
which have to be managed. The measured can be related to resources.
Fault management: The operation of external devices (e.g. cameras,microphones) will be supervised by the integration platform.Measures have to be defined by the operator in case of a malfunction.
Resource management: Resources are necessary to implement the measures. Resources can be individuals or technical aids.
Interfaces to communication devices (wireless communication): Measures can make necessary to communicate with resources, which operate outside. In most cases the communication will be done by radio communication.
Alarm function:Alarm function will be used after an event. The integration platform can alarm the person in charge via mobile phone,email etc.
Loop- and event-based video and audio recording: The recording will be performed by devices, which will be integrated by the platform. From this point of view the recording device is also an external client.
Authorisation: Users may have different access rights to the system.Definition of user roles (e.g. operator, administrator) must be possible.
Authentication:Users must log on the system. A single sign on mode must be available for integrated applications.
Remote control of clients: E.g. turn on/off cameras, rotation, zooming etc. This important for PTZ3 cameras.
Mobility: Clients can be on moving objects (mobile object tracking).
Backup utility for archives: Beyond the recording of the streaming data the objects which are generated and manipulated during system operation must be archived. This makes the reconstruction of precesses after incidents possible.
Storage and retrieval: Archiving. System must support the storage of mass data and allow fast access to the stored data (especially for the searchengine).
http://indect-project.eu/(...)pdf/at_download/file
Ja, of je volgt gewoon de discussie en je kijkt waar ik op reageer. En dat is het geneuzel over buitenlandse hackers met magische krachten, en encryptietechnieken die kennelijk gebroken zijn maar waar op de hele wereld niemand iets van afweet behalve een paar Russische Ueberhackers en/of de NSA.quote:
Misschien moet je ietsje beter leren lezen, en dan zie je dat ik duidelijk aangeef de gevaren wel degelijk te zien. Ik geef zelfs aan hoe je met huidige technieken en beschikbare data al hele interessante dingen over mensen te weten kunt komen.quote:Ik zit dit niet uit mn duim te zuigen, k heb wel iets beters te doen maar als je dit paranoide denkbelden van een alu-hoedje vind, dan zie je de gevaren ervan niet.![]()
Bite mequote:Op vrijdag 25 september 2009 20:33 schreef Metatron het volgende:
Ja, of je volgt gewoon de discussie en je kijkt waar ik op reageer. En dat is het geneuzel over buitenlandse hackers met magische krachten, en encryptietechnieken die kennelijk gebroken zijn maar waar op de hele wereld niemand iets van afweet behalve een paar Russische Ueberhackers en/of de NSA.
Dat is het paranoide geneuzel waar ik het over heb, en waarvan ik doodmoe word dat het echte discussie in de weg staat.
Gast waarom zo *pats boem baf* je kan ook normaal reageren, dit project is zoveel verder dan de huidige techniek, gaat zoveel dieper, maar dat stukje word door een hoop mensen hier gemist, google cache is een floppy met info vergeleken bij INDECT....quote:Op vrijdag 25 september 2009 20:33 schreef Metatron het volgende:
Misschien moet je ietsje beter leren lezen, en dan zie je dat ik duidelijk aangeef de gevaren wel degelijk te zien. Ik geef zelfs aan hoe je met huidige technieken en beschikbare data al hele interessante dingen over mensen te weten kunt komen.
Het ging uberhaupt om datamining in dit topic ipv over encryptiequote:Op vrijdag 25 september 2009 16:31 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Als ik een bestand encrypt krijg jij hem echt niet open zonder de sleutel hoor. Daar mag je alle Russische hackers voor bij halen dan nog lukt het je niet.
En het artikel dat je plaats heeft het over datamining en niet over encryptie.
quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:10 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ik denk dat zijn Russische hackers het met cyrrilische mindprobes open breken dan...of zoiets.
quote:Op vrijdag 25 september 2009 12:15 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ik zie je overigens nergens een onderbouwing geven waarom ik ongelijk heb, behalve op de man spelen lijkt jouw argumentatie weinig te omvatten. Jammer.
Je artikel mag dan wel ontopic zijn, maar dat maakt jouw beweringen over encryptie nog niet waar. Maar goed je mag geloven wat je wilt.quote:Op vrijdag 25 september 2009 22:30 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Het ging uberhaupt om datamining in dit topic ipv over encryptie
Je kan het beter omkeren, als end-user word in de eerder geposte PDF nadrukkelijk ook de US homeland security genoemd, dus ik heb t donkerbruine vermoeden dat niet alleen agenten hier over een INDECT-PDA gaan beschikken maar de geuniformeerde vrienden aan de overkant van de Atlantische ookquote:
De NOS heeft er kort maar toch gewag van gemaakt:quote:dinsdag 13 oktober 2009 door Marie-José Klaver
Indect bespioneert Europese burgers
De Europese Unie subsidieert een systeem waarmee alle burgers bespioneerd kunnen worden. Indect, zoals het systeem heet, moet informatie van internet, gegevens uit databanken en beeldstromen van bewakingscamera’s met elkaar verbinden zodat een automatische scanner ontstaat die bedreigingen en verdacht gedrag ontdekt. Indect staat voor Intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment en maakt deel uit van het EU Seventh Framework (FP7) programma. Voor Indect is voor een periode van vijf jaar ongeveer 15 miljoen euro beschikbaar. Voor het security programma van FP7, waar Indect deel van uitmaakt, is in totaal 1,4 miljard euro beschikbaar.
Het nieuwe monitoring en surveillance systeem wordt ontwikkeld door verschillende Europese universiteiten, waaronder de University of York, de Bergische Universität Wuppertal en de Universidad Carlos III in Madrid, bedrijven en overheidsorganisaties. De gegevens zijn, volgens de informatie die nu beschikbaar is, vooral voor de politie bedoeld.
Het nieuwe systeem moet verschillende dingen kunnen. Indect is een intelligente zoekmachine voor personen, beeldmateriaal, watermerken en metadata. Het systeem moet ook bewegende mensen en objecten kunnen volgen en aan de hand van informatie op internet (sociale netwerken, p2p-sites, discussieforums enz.) verdacht gedrag kunnen detecteren.
Uit een presentatie van de coördinator van het project, gehouden op de European Security Research Conference (SRC09) in Stockholm, blijkt dat Indect niet alleen het openbare deel van internet monitort en analyseert, maar ook individuele computersystemen. In de loop van het ontwikkelingstraject zullen er volgens de presentatie in bepaalde steden proeven worden gedaan met surveillancesoftware van Indect.
Er worden geen sites met name genoemd in de informatie die tot nu toe over Indect beschikbaar is, maar het is aan te nemen dat netwerken als Hyves, Twitter en Facebook worden gebruikt om in kaart te brengen wie met wie communiceert en welke informatie wordt uitgewisseld. Dat zijn immers de plekken waar miljoenen, en soms tientallen of zelfs honderden miljoenen, internetgebruikers bij elkaar komen om met elkaar te praten.
Indect staat niet op zichzelf. In de Verenigde Staten bestaat al het vermoeden dat de National Security Agency (NSA) social networkingsites aan het dataminen is. In 2002 werd bekend dat de Amerikaanse overheid bezig was met het Total Information Awareness (TIA)-programma. Na protesten wegens privacyproblemen besloot het Amerikaanse Congres de subsidie voor TIA stop te zetten in 2003. Een paar jaar later dook het programma onder een andere naam, Tangram, weer op. Tangram analyseert volgens de National Journal net als Indect grote hoeveelheden informatie uit openbare en privébronnen om verdachte gedragingen en personen te ontdekken.
De projectcoördinator van Indect is vaag over privacy. Voor het onderzoek moet “informed consent” verkregen worden van deelnemers en er moet worden gestreefd naar een “correcte balans tussen veiligheid en privacy”. Maar hoe de privacy van niet-verdachte burgers beschermd wordt tegen de surveillancetechnologie van Indect is niet bekend.
bron
Ooit nog wat van terug gehoord?quote:Op dinsdag 22 september 2009 10:01 schreef Terecht het volgende:
Mailtje gestuurd naar Sophie in 't Veld.
Als je nou wilt posten om het posten, doe dat dan in onz.quote:Op zondag 18 oktober 2009 12:17 schreef JohnDope het volgende:
Jullie hebben D66, Groenlinks of PvdA gestemd, dus dit is wat jullie wilden.
Acclimatiseren denk ik. twee stappen naar voren en een stap terug, Vooral draaikonten en mensen sturen dmv suggestieve NOS/ANP nieuws. Iedereen zal het pikken want ze hebben het toch te druk met leven en belasting betalen, waarmee overheden ons weer onderdrukken.quote:Op dinsdag 22 september 2009 11:11 schreef Dragorius het volgende:
[..]
Ik neem even de rol van "filter" op, als het niks is dan hoeven jullie het niet te zien, nietwaar?
On-topic > Maar in hoeverre zal dit geaccepteerd worden in een EU? Hoever zijn ze al met de implementatie van dit systeem bijvoorbeeld?
Edit > PM ontvangen. I.v.m. de staatsgveiligheid is de betreffende info niet beschikbaar voor derden
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Death solves all problems: no man, no problem.
Opstand.. door wie?quote:Op dinsdag 22 september 2009 09:53 schreef Dragorius het volgende:
Lijkt me niet "verstandig" als ze dat gaan doen, want dan werk je massale opstand in de hand....
De gemiddelide fokker burger heeft geen bleek idee, erger nog, presenteer je het op een blad voor hun neus en struikelen ze erover dan willen ze het nog niet weten....quote:Op maandag 19 oktober 2009 03:48 schreef OldJeller het volgende:
De gemiddelde burger zucht hooguit diep (als dit nieuws überhaupt bekend bij hem wordt) en gaat dan weer verder met z'n leven.
Precies, nadenken is maar lastig, dat doet de overheid en anders de televisie wel voor je. En anders gaan we lekker gezellig onderling klagen en zeuren en kankeren over die onderwerpen. Maar er iets aan doen? Waarom zou je, de overheid doet het, dus zal het wel goed zijn.quote:Op maandag 19 oktober 2009 08:11 schreef YuckFou het volgende:
[..]
De gemiddelide fokker burger heeft geen bleek idee, erger nog, presenteer je het op een blad voor hun neus en struikelen ze erover dan willen ze het nog niet weten....
BNW! alu-hoedje! je ziet overal iets slechts in! en dat soort uitspraken zijn eerder aan de orde dan verbijstering, woede en andere logische reakties.
Maar als je ze verteld dat dit project op grotere schaal feitelijk betekend dat elke stap die ze doen, elke zin die ze schrijven, elk digitaal spoor wat ze achterlaten getagged, opgeslagen en vergeleken gaat worden indien nodig, kijken ze je aan alsof je teveel Star-Trek kijkt, en toch, toch is dat niks anders dan de waarheid zoals die hier op tafel ligt, koud&open....
Het is vaker gezegd he, de beste manier om iets te verbergen is door het niet te verbergen, mensen sluiten zelf hun ogen
Ik probeer op mijn manier mijn steentje bij te dragen door dit soort onderwerpen op een serieuze manier onder de aandacht te brengen, met topics hier, chats op twitter, gesprekken met vrienden, zonder al te veel NWO-tinfoil geneuzel, gewoon kijkend en pratend over feiten en nog, nog krijg je vaak genoeg te horen "ik heb niks te verbergen" of "van mij mogen ze" het volk is letterlijk lui&dom en dat beangstigd me....quote:Op maandag 19 oktober 2009 13:13 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Precies, nadenken is maar lastig, dat doet de overheid en anders de televisie wel voor je. En anders gaan we lekker gezellig onderling klagen en zeuren en kankeren over die onderwerpen. Maar er iets aan doen? Waarom zou je, de overheid doet het, dus zal het wel goed zijn.
quote:Op maandag 19 oktober 2009 03:23 schreef Rechterbal het volgende:
Ik heb gisteren iemand vermoord.Moet je die Spoiler wel weglaten eikel. of ben je stieken toch bang dat je er aanvullende informatie bij zetSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
Mij ook. Echt te bizar. *twilight zone muziekje*quote:Op maandag 19 oktober 2009 14:58 schreef YuckFou het volgende:het volk is letterlijk lui&dom en dat beangstigd me....
Zie bijvoorbeeld een groot aantal "gedupeerden" van de DSB (en aanverwante banken). Eerst jezelf helemaal kapot lenen en dan klagen dat het geld kost...quote:Op maandag 19 oktober 2009 15:56 schreef Schenkstroop het volgende:
[..]
Mij ook. Echt te bizar. *twilight zone muziekje*
Ach ik denk dat problemen bij mensen op de stoep moeten komen staan willen ze de imapct van al die maatregelen echt doorkrijgen. *slow learners je weet*
Wat betreft die hypotheken vind ik dat mensen zijn misleid met mooie praatjes en ingewikkelde leen-constructies (producten). De overheid kneep een oogje dicht en lieten de bankiers hun gang gaan. Ik vermoed dat die hele huizen-risis gewoon opzet was. En DSB op t laatst als voorbeeld moest dienen dat de overheid daar zg. tegen is enzo.. Politiek is altijd een tweegezicht, wat willen zij van ons? Zij veroorzaken problemen zoals oorlog en inflatie en dan komen zij als 'redder" naar voren. Ik ben het zo langzamerhand zat die tegenstrijdige berichtgevingen in de media. Jullie?quote:Op maandag 19 oktober 2009 16:44 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Zie bijvoorbeeld een groot aantal "gedupeerden" van de DSB (en aanverwante banken). Eerst jezelf helemaal kapot lenen en dan klagen dat het geld kost...
Laat INDECT maar ff een search doen, dan krijg je FT*, torrent, binsearch en nog een zooi triggers terugquote:Op donderdag 24 september 2009 18:49 schreef AbsurdHero het volgende:
De film zou meer mensen kunnen bereiken, maar die is nergens meer verkrijgbaar
Ze nemen de stelling "De overheid moet bang zijn voor het volk, en niet andersom." net iets te serieus op het moment. De kern van de stelling blijft echter wel overeind: Het lijkt er meer en meer op dat de overheid de bevolking als iets 'lastigs' zie, iets wat onder de duim gehouden moet worden. Terwijl eigenlijk 'de overheid' een instrument van de bevolking moet zijn om bepaalde zaken (defensie, nutsvoorzieningen) collectief te regelen, om op die manier de kosten (in geld en moeite) per individu te drukken. Die essentiele kerntaak van 'de overheid' is ergens verloren gegaan.quote:Op maandag 19 oktober 2009 16:59 schreef Schenkstroop het volgende:
Ik begin te vermoeden dat overheden het volk zelf als grootste vijand zien, en niet Al Qaeda.
Het is schrijnend, maar ik denk dat het tij niet te keren valt. Iedere maatregel op dit terrein roept enorme weerstand op, maar het gebeurt gewoon. Ik ben er van overtuigd dat dit een onvermijdelijke eigenschap is van het digitale tijdperk. De enige remedie is: een einde maken aan dat tijdperk. Maar dat vereist een breed maatschappelijk initiatief en support en dat gaat niet gebeuren. Niet in de laatste plaats omdat mensen uiteindelijk zelf ook niet meer zonder kunnen en willen.quote:Op dinsdag 22 september 2009 15:57 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Je privacy ligt al lang op straat. Gedeeltelijk door jou zelf (hyves, Fok! etc.), gedeeltelijk door bedrijven (google, etc) en gedeeltelijk door dit soort zaken.
Er is een bedrijf in Nederland (Bureau Jansen en Jansen) dat gespecialiseerd is in het vinden van gegevens over mensen/bedrijven/instanties op het internet. Je wordt bang van de resultaten die hun boeken.
Inderdaad, wat je in ieder geval kunt doen is je bewust worden en vervolgens bewust te werk gaan. Maar het volgende probleem is dat steeds meer informatie over mensen online komt te staan, niet door henzelf maar door anderen. Neem bijvoorbeeld dat filmpje van die corpsstudente op GS een tijdje geleden. Iedereen doet wel eens gek, zeker wanneer je onder invloed bent. Maar tegenwoordig kun je maar beter uitkijken wat je doet in het openbaar. Waar zoiets vroeger leidde tot een moment van lol en misschien even voor lul staan en iedereen het daarna weer vergeten was, kan het nu leiden tot een achtervolging voor het leven.quote:Op dinsdag 22 september 2009 10:28 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Precies, en ik ben juist heel bewust bezig met wat ik zelf op inet zet. Maar als er een BB database is waar al mijn activiteiten netjes gelinkt staan....
Dan kan je toch al snel mijn medisch verleden, politieke voorkeur, religie etc etc te weten komen. Dat zijn dingen waar bijvoorbeeld werkgevers, collega's en verzekeraars gewoon geen reet mee te maken hebben. Maar reken maar dat ze daar verdomd nieuwsgierig naar zijn.
Die papieren tijger?quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 15:52 schreef Metatron het volgende:
Bits of Freedom had er ook al melding van gemaakt in hun nieuwsbrief.
Bluetooth-systeem volgt kinderen op de voetquote:Op woensdag 18 november 2009 22:21 schreef LXIV het volgende:
Dat onze vrijheid steeds verder ingeperkt wordt en dat de overheid een totaal inzicht krijgt in ons doen en laten is tot daar aan toe. Ik heb toch niks te verbergen.![]()
Waar ik wel op voorhand al knorrig van wordt zijn de komende, door de EU-gesponserde televisiespotjes waarin dit allemaal als "geweldig" en "veilig" gebracht wordt. Die kan ik al helemaal voor me zien.
Bijvoorbeeld:
Moeder let even niet op in speeltuin, draait zich om, kind weg!
Heel snel overal kijken, nee, het kind is er niet. Wat nu?
Op de hoek staat een agent met een soort PDA. Ze geeft het id-nr van het kind op.
Die agent vertelt haar helemaal niet ongerust te zijn! Het kind ligt achter een struikje heerlijk te slapen.
Vertederend beeld![]()
En dan de tekst "Chippen, een stukje veiligheid"
Of de anti-reclame natuurlijk, waarbij een kind verdrinkt maar gered had kunnen worden als de ouders het hadden laten chippen.
Ja mensen, nu lachen jullie. Maar als iemand 20 jaar geleden je verteld had dat de overheid alle autobewegingen ging volgen, alle (electronische) post ging opslaan en dat je jezelf in Nederland overal moest kunnen identificeren hadden jullie het ook niet geloofd.
Jezusquote:Op woensdag 18 november 2009 23:49 schreef Stupendous76 het volgende:
Bluetooth-systeem volgt kinderen op de voet
Zou Khan's vrouw ex een keer zijn vreemd gegaan terwijl hij z'n bigbrothershizzle uit zat te denken?quote:FamilyAware werkt via draadloos internet ofwel WiFi. Deelnemers voeren een bestand in met plaats- en activiteitenaanduidingen. Via de mobiele telefoon of een pc is dan te zien waar iemand is. Khan ontwikkelde ook een applicatie die gekoppeld is aan een Outlook-agenda, zodat ook zichtbaar wordt wat iemand op een bepaald moment op een bepaalde plek doet. Zelfs is te volgen of een deelnemer de computermuis beweegt. “Zodat je weet of je vrouw achter haar pc zit en dus een e-mailtje snel zal lezen. Of dat je haar beter even kan bellen, aangezien ze aan het lunchen is”, licht Khan toe.
Interessant hoewel ik er met mijn kop niet bij kan dat dit nog niet wordt opgepakt door de mainstream media. De impact die dit systeem op ons kan hebben is GIGANTISCHE!quote:Op woensdag 18 november 2009 23:49 schreef YuckFou het volgende:
Hou voor wat Indect betreft voor een Eu conferentie in Noorwegen in december in de gaten, ik vermoed dat we daar niks over te horen of te zien krijgen in de mainstream media maar daar word besloten of de projecten uit http://cordis.europa.eu/fp7/security/home_en.html definitief worden voorgezet ja of nee, en ik vermoed dat dat een heel geruisloos ja gaat worden
Dit is de PDF die de 47(!) programma's weergeeft waar het over gaat.quote:Op donderdag 19 november 2009 00:18 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Interessant hoewel ik er met mijn kop niet bij kan dat dit nog niet wordt opgepakt door de mainstream media. De impact die dit systeem op ons kan hebben is GIGANTISCHE!
quote:4.1.4 Users to be contacted
All the national Homeland Security Services and national police departments cross
the EU are being seen as potential end users of the system. Goal is to have
cooperation with more homeland security services, during the project. Users will be
contacted during the project ones the first results and test beds are reached
Want?quote:
Ik neem aan dat je de bron van die quote ook even hebt bekeken?quote:Op vrijdag 20 november 2009 12:43 schreef Incolumis het volgende:
het is duidelijk niet geschreven door een overheidspersoon, gezien de typo's
Idd, men is meer bezig met het shownieuws en andere onbenulligheden. Je kan het ze ook niet kwalijk nemen gezien er in de mainstream media niet over gesproken wordt.quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 15:43 schreef YuckFou het volgende:
Géh, zo snel als dit topic weer naar onderen zakt, zo aktief is het internet ermee bezig, volgens google de resultaten van de afgelopen 24uur:
http://www.google.nl/search?as_q=INDECT&hl=nl&num=100&btnG=Google+zoeken&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=d&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=off
Gelukkig maken anderen zich er wel druk over...
Zo te zien heb jij het al doorgelezen. Zou je een korte samenvatting van de belangrijkste punten kunnen geven voor de mensen die niet snel geneigd zijn om de gehele documenten door te nemen?quote:Op donderdag 24 december 2009 00:16 schreef YuckFou het volgende:
Tijd voor serieus leesvoer voor de nerds en geintresseerden onder ons...INDECT released regelmatig PDF's waarin werkwijze en voortgang worden weergegeven, en zoals bij alle supergeheime EU operaties zijn die gewoon te downloaden en te lezen, heel logisch, het beste verberg je je zaken vol in zicht
http://www.indect-project.eu/public-deliverables:
Public Deliverables
This is a virtual page that lists all deliverables marked for external publication.
File Deliverable 4.1
XML Data Corpus: Report on methodology for collection, cleaning and unified representation of large textual data from various sources: news reports, weblogs, chat.
File Deliverable 4.2
Report on current state-of-the-art methods for relationship mining
File Deliverable 6.1
Intelligent crisis management systems - concepts and usage scenarios
File Deliverable 7.1
Overall self-organizing computer network architecture model
File Deliverable 9.2
Intelligent Crisis Management Systems – Concepts and Usage Scenarios
File Deliverable 9.3
Initial plan for using and disseminating knowledge
File Deliverable 9.5
Report on current state-of-the-art methods for relationship mining
Mocht je je erdoorheen hebben gewerkt dan internet je nooit meer t zelfde
Nee, dit keer niet, ik heb delen van de PDF's snel gescand en gelezen en wat ik daar uit opmaak is grotendeels hierboven al ruim beschreven, hier worden de toegepaste technieken en methoden uitgebreid uitgelegd aan de hand van voorbeelden en schema's en ik vind dat eenieder die zich hier zorgen over maakt de tijd moet nemen om zich erin te verdiepen, maar om je een idee te geven een klein stukje uit 4.1:quote:Op donderdag 24 december 2009 00:18 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Zo te zien heb jij het al doorgelezen. Zou je een korte samenvatting van de belangrijkste punten kunnen geven voor de mensen die niet snel geneigd zijn om de gehele documenten door te nemen?
Het taggen en watermerken van data, of de veel besproken blueprint van data die gebruikt word door INDECT is eerder afgedaan als onhaalbaar of irreëel, maar lezend door de PDF's zie je hoe ze toch enorme hoeveelheden data weten te verwerken om zo het gewenste profiel te verkrijgen....quote:2.3 Description of Datasets & Annotation Schemes
In this report we focus on the annotation schemes used in a set of 6 publicly or under license
available corpora. These datasets/annotation schemes are the following:
• Automatic Content Extraction (ACE)
The first dataset is the Automatic Content Extraction Dataset (release: LDC2007E63)
[2]. This dataset is provided by the Linguistic Data Consortium [1] under license. This
dataset has been produced using a variety of sources, such as news, broadcast
conversations, etc. Table 1.1 provides an overview of the dataset properties. More
importantly, ACE annotation also focuses on co-reference resolution, identifying
relations between entities, and the events in which these participate.
• Knowledge Base Population (KBP)
The annotation scheme in KBP focuses on the identification of entity types of Person
(PER), Organization (ORG), and Geo-Political Entity (GPE), Location (LOC), Facility
(FAC), Geographical/Social/Political (GPE), Vehicle (VEH) and Weapon (WEA).
The goal of the 2009 Knowledge Base Population track (KBP) [3] is to augment an
existing knowledge representation with information about entities that is discovered
from a collection of documents. A snapshot of Wikipedia infoboxes is used as the
original knowledge source. The document collection consists of newswire articles on
the order of 1 million. The reference knowledge base includes hundreds of thousands of
entities based on articles from an October 2008 dump of English Wikipedia. The
annotation scheme in KBP focuses on the identification of entity types of Person (PER),
Organization (ORG), and Geo-Political Entity (GPE).
• NetFlix
NetFlix [9] is a movie rental site that has started a competition to improve upon its movie
recommendation engine. The movie rating data contain over 100 million ratings from 480
thousand randomly-chosen, anonymous Netflix customers over 17 thousand movie titles.
It is straightforward that NetFlix focuses on a domain-specific task, hence its annotation is
well-suited for this domain.
• WePS-2
The Web People Search (WePS) workshop [4, 5] focuses on two tasks: (1) clustering web
pages to solve the ambiguity of search results, and (2) extracting18 kinds of attribute
values for target individuals whose names appear on a set of web pages. Similarly to ACE
& KBP, WePS annotates entity names, and their attributes, i.e. relationships, birth dates
and others.
Source Training epoch Approximate size
Broadcast News 3/03 - 6/03 55,000 words
Broadcast Conversations 3/03 - 6/03 40,000 words
Newswire 3/03- 6/03 50,000 words
Weblog 11/04 - 2/05 40,000 words
Usenet 11/04 - 2/05 40,000 words
Conversational Telephone Speech 11/04-12/04 40,000 words
Wel interessant om daar meer over te lezen, want het is niet echt iets veelbelovends wat ik nu lees.quote:Knowledge Base Population (KBP)
The annotation scheme in KBP focuses on the identification of entity types of Person
(PER), Organization (ORG), and Geo-Political Entity (GPE), Location (LOC), Facility
(FAC), Geographical/Social/Political (GPE), Vehicle (VEH) and Weapon (WEA).
The goal of the 2009 Knowledge Base Population track (KBP) [3] is to augment an
existing knowledge representation with information about entities that is discovered
from a collection of documents.
Is dat dan nog wel mogelijk.quote:Op donderdag 24 december 2009 00:55 schreef servus_universitas het volgende:
Interessant is ook de vraag waar het knooppunt zal komen te liggen tussen het toenemende gebruik en ontwikkeling van internetdiensten en toenemende gebruik en ontwikkeling van controlesystemen. Wat zal er op dat moment gebeuren? Zal men het internet massaal de rug toekeren vanwege de poel des verderf die het dan geworden is?
Dat denk ik ook. Maar wat zou dat dan betekenen voor de manier waarop mensen het ervaren en zou het invloed hebben op het gebruik? Zou dat het einde betekenen van 'recreatief' en informeel internetgebruik en alleen het zakelijke/functionele gebruik overblijven?quote:Op donderdag 24 december 2009 01:00 schreef OldJeller het volgende:
[..]
Is dat dan nog wel mogelijk.
In het heden ben je voor veel zaken al behoorlijk afhankelijk van internet, en als je het niet via internet wilt doen (zaken regelen, van diensten gebruikmaken) dan is het alternatief vaak erg omslachtig en tijdrovend.
Als het moment wat je hierboven beschrijft aanbreekt, dan is men mijns inziens zo afhankelijk dat de rug toekeren praktisch heel lastig, dan wel onmogelijk, wordt.
Je zal het onbewust zo getypt hebben, maar je raakt wel een van de kernen aan waarom die databases zo gevaarlijk zijn.quote:Op donderdag 24 december 2009 00:29 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Nee, dit keer niet, ik heb delen van de PDF's snel gescand en gelezen en wat ik daar uit opmaak is grotendeels hierboven al ruim beschreven, hier worden de toegepaste technieken en methoden uitgebreid uitgelegd aan de hand van voorbeelden en schema's en ik vind dat eenieder die zich hier zorgen over maakt de tijd moet nemen om zich erin te verdiepen, maar om je een idee te geven een klein stukje uit 4.1:
[..]
Het taggen en watermerken van data, of de veel besproken blueprint van data die gebruikt word door INDECT is eerder afgedaan als onhaalbaar of irreëel, maar lezend door de PDF's zie je hoe ze toch enorme hoeveelheden data weten te verwerken om zo het gewenste profiel te verkrijgen....
Ik denk dat als het net strak genoeg wordt, internet inderdaad zal leeglopen van meningen, discussies en recreatief gebruik. De grote groep mensen zal er pas achter komen als het te laat is en maatregelen niet meer teruggedraaid kunnen worden. Groot probleem namelijk is dat bijna elke overheid bezig is met het beteugelen van de vrijheden van internet: zowel landen afzonderlijk, als hun samenwerkingsverbanden, als vele diensten binnen die landen en van die verbanden.quote:Op donderdag 24 december 2009 01:10 schreef servus_universitas het volgende:
[..]
Dat denk ik ook. Maar wat zou dat dan betekenen voor de manier waarop mensen het ervaren en zou het invloed hebben op het gebruik? Zou dat het einde betekenen van 'recreatief' en informeel internetgebruik en alleen het zakelijke/functionele gebruik overblijven?
Het is best wel zorgelijk allemaal. Het komt over als een soort net dat zich langzaam maar zeker sluit en waar we vanaf dat moment voor altijd in opgesloten zitten. En zo berooft de naar vrijheid hunkerende mens zichzelf van vrijheid.
Wellicht een exclude voor ministers/prinsen/presidentenquote:Op donderdag 24 december 2009 05:28 schreef Schenkstroop het volgende:
Hoe gaat Big-Brother om met de data/gegevens van ministers/prinsen/presidenten/etc. Wat ze kopen met wie ze chatten, hoe shell wat gaat doen mbt een deal etcetera? Of gebruitk blauw en elite-bloed geen internet? Ik denk dat als politici zelf geconfromteerd worden met de gevoeligehid van hun gegevens/privacy, dat je dan goede tegenstanders hebt.
straks mag je alleen met naam en toenaam op forums komen.quote:Op donderdag 24 december 2009 01:17 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Ik denk dat als het net strak genoeg wordt, internet inderdaad zal leeglopen van meningen, discussies en recreatief gebruik. De grote groep mensen zal er pas achter komen als het te laat is en maatregelen niet meer teruggedraaid kunnen worden. Groot probleem namelijk is dat bijna elke overheid bezig is met het beteugelen van de vrijheden van internet: zowel landen afzonderlijk, als hun samenwerkingsverbanden, als vele diensten binnen die landen en van die verbanden.
Is al bij een hoop fora zo.quote:Op donderdag 24 december 2009 12:51 schreef ASroma het volgende:
[..]
straks mag je alleen met naam en toenaam op forums komen.
Maar het is niet goed bedoeld.. Waarom zou de ene maatregel die de privacy nog erger schendt dan de andere erdoor gedrukt worden, als ze niet van plan om je privacy te schenden?quote:Op woensdag 18 november 2009 23:42 schreef koffiegast het volgende:
Das altijd zo en wat betreft problemen met dit soort dingen.. het is 1 op de tigtag miljoen dat het overkomt... en een kind dat verdrinkt in Nederland is of niet opgevoed (uitkijken met water enzo), is zeer jong of gewoon een ernstig ongeluk. Maar dat 1 iemand een issue heeft en dat mensen 'ja met chips en controle hadden we kunnen redden" is alleen maar droommuziek voor een prijs die te hoog is voor de mensheid. Het wordt te gemakkelijk om het voor verkeerde doeleinden te gebruiken zelfs als het goed bedoeld is (overheid).
En denk je nu werkelijk dat ze geconfronteerd worden met de gevolgen van hun eigen beleid?quote:Op donderdag 24 december 2009 05:28 schreef Schenkstroop het volgende:
Hoe gaat Big-Brother om met de data/gegevens van ministers/prinsen/presidenten/etc. Wat ze kopen met wie ze chatten, hoe shell wat gaat doen mbt een deal etcetera? Of gebruitk blauw en elite-bloed geen internet? Ik denk dat als politici zelf geconfromteerd worden met de gevoeligehid van hun gegevens/privacy, dat je dan goede tegenstanders hebt.
breng die gristen-honden ajb. niet op ideeënquote:Op donderdag 24 december 2009 12:51 schreef ASroma het volgende:
[..]
straks mag je alleen met naam en toenaam op forums komen.
Tja waarom lees je niet al een paar maanden achter elkaar in de kranten dat de EU zo'n 7koppig monster aan het ontwikkelen is?quote:Op donderdag 24 december 2009 14:34 schreef BasEnAad het volgende:
Is de informatie die erover beschikbaar is vanuit de EU alleen in langdradige Engelse PDF's te lezen?
Het gaat toch iedereen aan?
Jammer is alleen dat INDECT hoofdzakelijk door Europese universiteiten word ontwikkeld en niet door Cap-Gemini waardoor dit een stuk soepeler en beter zal werken dan de meeste overheidsprojecten...quote:Op donderdag 24 december 2009 17:16 schreef Dhalsim het volgende:
De kans dat de overheid in de nabije toekomst dergelijke software zoals hier beschreven werkend en effectief weet in de zetten is naar mijn idee nihil.
Ha! dus ze zijn ws. gefrustreerd dat ze het niet helemaal voor mekaar krijgen?quote:Op donderdag 24 december 2009 17:16 schreef Dhalsim het volgende:
Op zich is er een hoop te zeggen over een dergelijk systeem (en de motivatie erachter) maar ik vind het wel geruststellend dat de overheid veelvuldig bewezen heeft volstrekt incapabel te zijn als het gaat om technologische doorbraken. Ik kan uit ervaring (beroepsmatig, als software engineer) beamen dat de digitalisering en centralisering van allerhande gegevens nogal stroef verloopt. De kans dat de overheid in de nabije toekomst dergelijke software zoals hier beschreven werkend en effectief weet in de zetten is naar mijn idee nihil.
En het tweede artikel:quote:Project Indect Set To Monitor Europe Like it’s 1984
Project Indect: I like 'security of citizens'. Not so thrilled with 'observation, searching, and detection'.
Excuse me a second while I put on my tinfoil hat and my super absorbent conspiracy pants. In a controversial move, the European Union has given £ 10 million in funding to Project Indect, a wide ranging five year plan to bring passive and active monitoring to almost every aspect of public life in the EU. Hardware and software platforms to monitor public spaces for ‘abnormal behavior’, special search engines for images and documents using ubiquitous hidden digital watermarks, and internet based intelligence gathering that will monitor public networking communities – if you’ve had a nightmare about government invasion of privacy, chances are that Project Indect is trying to make it come true. Yet, as scary as the project may appear, and despite my shiny tinfoil headgear, I don’t find the prospects of this Orwellian endeavor that surprising.
We’ve seen cameras getting smaller, CCTV spreading through the UK, and even projects aiming to incorporate brain scans into security checks. New software platforms like Vitamin D Video are geared at making such technologies more powerful by helping users sort and filter vast information efficiently. The Iraq War has lead to an increase dependence on automated surveillance and response to help combat the increased frequency of surprise attacks, explosive sabotage, and modern guerilla tactics. Project Indect should be seen as part of a larger trend to leverage technology to combat the security threat of the 21st century: dedicated combatants using dispersed violence for an united goal (aka Terrorism).
Yet if Project Indect’s far reaching scale originates from concerns on terrorism, it terminates in day to day law enforcement. Most of the objectives and expected results of the program focus on improving the average security level of the EU for everything from fist fights to train bombings. Let’s take a quick look at what Project Indect is hoping to accomplish:
As I said above, we’ve seen most of these ideas and technologies before, though not in one umbrella project. The first objective, the platform to detect abnormal behavior or violence is just like the Humabio project we’ve discussed. Network of detection devices? Just like the CCTV cameras in the UK. The US Department of Homeland Security has already set similar goals for the improved exchange of information between diverse law enforcement agencies. Mobile object tracking sounds similar to Vitamin D Video.
Of course, some of the goals have been less well publicized in previous incarnations. Special search engines to track images based on digital watermark metadata, trolling the Internet to gather intelligence, and the continuous monitoring of online networks…these ideas aren’t new, and you can bet that most countries have been pursuing them in one form or another. Certainly China has a rigorous set of monitors placed on its citizens’ internet use. To accomplish online observation at the continental/global level as the EU suggests will require an advanced approach to sifting through vast amounts of recorded information. Fortunately or unfortunately, that technology is already under development.
The level to which the average citizen will be monitored under Project Indect is certainly frightening. Start acting funny in an EU airport, use the word ‘bomb’ too often on a message board, or commit a petty crime (thus having your DNA and photo placed on file) and you’re bound to be monitored. Opposition to the project focuses on how average, innocent, civilians will be under automatic and unwanted surveillance. Of course, people seem to forget that they already are.
Use a search engine, walk near a bank, or purchase a magazine subscription and you’re going to be monitored. Private companies are data mining your online behavior, recording your actions near their property, and purchasing your marketable information every day. Where does all your junk mail come from? Why does my Yahoo search for ‘great holiday vacations’ yield a different result than your search? The truth is that the social concept of privacy is already decades out of date.
Don’t get me wrong, the notion that centralized governments will monitor their citizen’s daily lives is important and scary. Yet the new development is not that Europeans will lose privacy, but that they will lose privacy to groups that are ostensibly trying to curb violence. Right now, you cede your privacy largely to groups trying to sell you something. When Google tracks my web browsing, it gives me new ads, when Project Indect does it, it could mean police coming to my house. Of course, it could also mean that there are less bombs placed on trains, quicker responses to fights in taverns, and that recovering a stolen bike would no longer be a virtual impossibility.
I don’t know whether Project Indect will meet with success or be defeated by public outrage. I do know that even if this current form of mass-scale surveillance fails, it will be replaced by another. The technology to track human lives is simply too cheap, too easy, and too profitable not to be used by someone. Unless we see a surge in technology designed to defeat such observation we will likely have to come to terms with a new concept of ‘privacy’. Ok, I’m taking my tinfoil hat off, but the pants stay on. This stuff scares the…out of me.
bron
Ik maak me vooral zorgen om het feit dat je hier in de media vrijwel niks over hoort terwijl het vrijwel elke burger treft die van internet gebruik maakt, en daarnaast werd volgens het NOS filmpje een endje terug in deze tread in Dec. 09 een kleine conferentie in Noorwegen gehouden of het project door moest gaan, niks over gehoord, project bestaat nog steeds dus het gevoel dat dit stilzwijgend word uitgerold bekruipt me steeds sterker...quote:Euro project to arrest us for what they think we will do
Radical Think Tank Open Europe has this week exposed a study by the EU that could lead to the creation of a massive cross-Europe database, amassing vast amounts of personal data on every single citizen in the EU.
The scope of this project also reveals a growing governmental preference for systems capable of locking people up not for what they have done, but for what they might do.
Open Europe (OE) researcher, Stephen Booth, has been reviewing projects currently in receipt of EU funding. Last week he identified one of these - Project INDECT – as having potentially far-reaching effects for anyone living or working in Europe. The main objectives of this project, according to its own website, are:
To develop a platform for: the registration and exchange of operational data, acquisition of multimedia content, intelligent processing of all information and automatic detection of threats and recognition of abnormal behaviour or violence, to develop the prototype of an integrated, network-centric system supporting the operational activities of police officers.
In addition, it aims “to develop a set of techniques supporting surveillance of internet resources, analysis of the acquired information, and detection of criminal activities and threats.”
There are two controversial aspects to this research. First is the extent of data collection implied by the project scope. Second, and perhaps far more worrying, is the proposition that law enforcement agencies, in possession of sufficient data, will in future be able to model potentially criminal and anti-social behaviour and therefore focus on individuals before crimes are committed.
In this, it echoes another EU-sponsored piece of research – ADABTS – which is all about Automatic Detection of Abnormal Behaviour and Threats in crowded Spaces. According to the ADABTS prospectus, it “aims to develop models for abnormal and threat behaviours and algorithms for automatic detection of such behaviours as well as deviations from normal behaviour in surveillance data.”
The INDECT project is co-ordinated by Polish academic Professor Andrzej Dziech. Participants include several institutions from Poland – which until recently had its own issues with over-arching state surveillance – as well as the Northern Ireland Police Service.
Shami Chakrabarti, the director of human rights group Liberty, described this approach as a “sinister step” for any country, but “positively chilling” on a European scale.
Stephen Booth added: “The problem with the EU funding these types of projects is the lack of accountability. Citizens are left completely in the dark as to who has approved them and there is no way to ensure that civil liberties are being duly respected.
“The absence of any political debate about the use of these new surveillance technologies in our society is a very dangerous trend, which is especially acute at the EU level.”
However, the idea of punishing potential criminals is not just an EU notion. As El Regreported last year, the Home Office has certainly considered the use of automated profiling to check travellers at points of entry to the UK. This has been controversial, both because of the veiled racism implied by such a policy, as well as evidence provided to the Home Office that it might not actually work.
However, the Vetting Database – which is due to go live later this year – will take decisions on whether people are fit to work in millions of “regulated” positions on the basis of a scoring system, designed to “predict” likelihood to offend.
The introduction of predictive models into society appears to be carrying on apace, with very little public debate as to how desirable they are, or how the state should compensate citizens where mistakes occur. There is also a blurring of the lines between predicting a threat – in which case law enforcement officers can be asked to investigate – and simply predicting criminality and penalising an individual on the basis of something they have not yet done.
OE is interested in seeing less formal integration across Europe, and a return to more issues being resolved at the national level. Their investigation looked at funding provided under the Seventh Framework Programme (FP7). This can be accessed via the Cordis portal, and is a mechanism whereby funds controlled by the EU Commission are made available for research projects.
The existence of an FP7 project is not necessarily an indicator of EU policy in an area, but it is clear evidence of some interest in the approach being investigated.
Project INDECT launched on 1 January this year with a project budget of 14.86 million Euros. It is due to deliver the goods, including a 15-node pilot project, by the end of 2013.
bron
quote:Op donderdag 28 januari 2010 23:03 schreef YuckFou het volgende:
Om dit topic weer eens uit het stof omhoog te trappen even 2 artikelen handelend over INDECT, het eerste is een wat algemene, de 2e ook maar dan voorzien van interessante links, om die te zien moet je even op het bronartikel klikken, ik ben lui vandaag
[..]
En het tweede artikel:
[..]
Ik maak me vooral zorgen om het feit dat je hier in de media vrijwel niks over hoort terwijl het vrijwel elke burger treft die van internet gebruik maakt, en daarnaast werd volgens het NOS filmpje een endje terug in deze tread in Dec. 09 een kleine conferentie in Noorwegen gehouden of het project door moest gaan, niks over gehoord, project bestaat nog steeds dus het gevoel dat dit stilzwijgend word uitgerold bekruipt me steeds sterker...
Daarnaast heb ik nog 30 replies nodig om een deel2 te openen met een meer catchy titel zodat ook users die afgeschrikt worden door bigbrother in de TT dit topic gaan lezen
Speciaal voor jou, korte Nederlandse stukjesquote:Op donderdag 28 januari 2010 23:07 schreef Hukkie het volgende:
Ben ook lui vandaag, geen zin om engelse lappen tekst te lezen.
quote:EU wil abnormaal gedrag op web en straat monitoren
De Europese Unie investeert miljoenen in de ontwikkeling van technologie waarmee abnormaal gedrag op het internet en in het dagelijks leven gemonitord kan worden. "Project Indect" ontwikkelt verschillende programma's die als een "agent" fungeren om informatie van websites, fora, fileservers, P2P-netwerken en zelfs individuele computers te verwerken en monitoren. Daarbij gaat het voornamelijk om "de automatische detectie van dreigingen en abnormaal gedrag of geweld." Project Indect ontvangt meer dan 10 miljoen euro subsidie van de Europese Unie. Er werken wetenschappers en politie uit tien verschillende landen aan. Een ander gesponsord project genaamd "Adabts", wat staat voor de Automatische Detectie van Abnormaal Gedrag en Dreigingen in drukke Omgevingen, krijgt zo'n 3 miljoen euro subsidie van de EU.
"Dit is allemaal vrij beangstigend als je het mij vraagt. Deze projecten vormen een gigantische bedreiging voor de privacy en burgers moeten zich afvragen of de EU hier hun geld aan moet uitgeven", zegt Stephen Booth van Open Europe. "De EU mist voldoende controlemechanismen en er is geen bewijs dat iemand zich ooit heeft afgevraagd of dit in het belang van de burger is." Volgens de website van Project Indect gaat het om een "Intelligent informatiesysteem dat het observeren, zoeken en detecteren voor de veiligheid van burgers in stedelijke omgevingen ondersteunt."
bron
quote:Europa wil ons gedrag monitoren
woensdag 30 september 2009 · 1 reactie
Volgens Security.nl investeert de Europese Unie miljoenen in de ontwikkeling van technologie waarmee afwijkend gedrag op het internet en in het dagelijks leven gemonitord kan worden.
“Project Indect” ontwikkelt verschillende programma’s die als een “agent” fungeren om informatie van websites, fora, fileservers, P2P-netwerken en zelfs individuele computers te verwerken en monitoren. Daarbij gaat het voornamelijk om “de automatische detectie van dreigingen en abnormaal gedrag of geweld.” Project Indect ontvangt meer dan 10 miljoen euro subsidie van de Europese Unie.
Een ander gesponsord project genaamd “Adabts“, wat staat voor de Automatische Detectie van Abnormaal Gedrag en Dreigingen in drukke Omgevingen, krijgt zo’n 3 miljoen euro subsidie van de EU.
In een reactie noemt Stephen Booth van Open Europe dit allemaal vrij beangstigend. “Deze projecten vormen een gigantische bedreiging voor de privacy en burgers moeten zich afvragen of de EU hier hun geld aan moet uitgeven. De EU mist voldoende controlemechanismen en er is geen bewijs dat iemand zich ooit heeft afgevraagd of dit in het belang van de burger is.”
bron
quote:Project INDECT: EU investeert in surveillance-technologie
De beladen achtergrondmuziek, de slechte acteurs en het accent van de voice-over…het promotie-filmpje van INDECT lijkt een grap. Maar het project is serieus: 17 partijen, verspreid over heel Europa, ontwikkelen samen een Orwelliaans informatiesysteem genaamd INDECT dat het mogelijk maakt vanuit de lucht en vanaf straatniveau abnormaal gedrag en geweld automatisch te detecteren. Dit project, dat EUR 11 miljoen subsidie heeft gekregen van de Europese Unie, is: “[an] intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment.” Het filmpje biedt een leerzame blik in de mogelijke ambities van een deel van de Europese overheid en haar lidstaten. Verplichte kost.
bron
Nieuwsgierig geworden?quote:Indect bespioneert Europese burgers
Uit een presentatie van de coördinator van het project, gehouden op de European Security Research Conference (SRC09) in Stockholm, blijkt dat Indect niet alleen het openbare deel van internet monitort en analyseert, maar ook individuele computersystemen. In de loop van het ontwikkelingstraject zullen er volgens de presentatie in bepaalde steden proeven worden gedaan met surveillancesoftware van Indect.
Er worden geen sites met name genoemd in de informatie die tot nu toe over Indect beschikbaar is, maar het is aan te nemen dat netwerken als Hyves, Twitter en Facebook worden gebruikt om in kaart te brengen wie met wie communiceert en welke informatie wordt uitgewisseld. Dat zijn immers de plekken waar miljoenen, en soms tientallen of zelfs honderden miljoenen, internetgebruikers bij elkaar komen om met elkaar te praten.
bron
nogmaals het NRC artikel wat hierboven ergens ook staat:quote:EU-dictatuur laat masker vallen: terreurinstrument ”Project Indect”
De Britten kunnen er over meepraten: nergens anders in Europa werd de bewaking van de bevolking zo sterk opgevoerd als op de Britse eilanden. Wat daar bijna ”normaliteit” is, zou in de niet al te verre toekomst voor heel Europa kunnen gelden – echter in een nog wezenlijk scherpere vorm. De EU heeft een project in opdracht gegeven, dat de volledige bewaking en controle van de Europese volkeren veilig moet stellen. Daarbij wordt de modernste techniek in samenwerking met de databanken ingezet. Burgerrechten zijn met het oog op dit plan nog slechts een overblijfsel uit het verleden.
Dat de Europese Unie een nieuwe super Sovjet-Unie is, staat buiten kijf. Men leutert daar weliswaar overal over democratie, maar de achter het toneel bedreven activiteiten laten duidelijk zien dat er een nieuwe (technotronische) dictatuur op ons afkomt, die in haar vorm als een feodale maatschappij met hightech-karakter moet worden omschreven. Dan helpt het ook niets wanneer door de verantwoordelijken wordt bezworen dat de op gang gebrachte maatregelen zouden dienen voor de veiligheid van ons allen. De veiligheid van de burgers interesseert de Eurocraten geen cent, het gaat hen uitsluitend om hun eigen veiligheid en het behoud van het systeem, dat de burgers als een vampier uitzuigt en aan de lopende band vers ”bloed” voor diegene levert die geen zin heeft om echt te werken.
Het is een grof schandaal, dat de Europese belastingbetalers projecten moeten financieren die hun eigen onderdrukking dienen. De EU heeft een onderzoeksproject met de naam Project Indect op gang gebracht, waar George Orwells 1984-visioenen bij in het niet vallen. Het doel van het project is een netwerk van technologie te installeren, dat niet alleen automatisch het Internet en alle daarop aangesloten systemen, dus ook uw personal computer, bewaakt, maar d.m.v. de toegang tot databanken, videobewakingssystemen en satellieten in staat is een complete controle uit te oefenen en zogenaamd ”abnormaal gedrag” vast te stellen. Officieel wil men met behulp van deze technologie jacht maken op terroristen en criminelen, maar alleen al het kneedbare begrip ”abnormaal gedrag” doet vermoeden wat er echt op ons afkomt. Voor strijders voor burgerrechten zou deze onderneming een nachtmerrie kunnen worden, want Project Indect kan alleen functioneren wanneer bijvoorbeeld het recht op informele zelfbeschikking ten grave wordt gedragen.
Voor het project heeft de EU eerst slechts enkele miljoenen euro’s ter beschikking gesteld (de informatie schommelt tussen 11 en 15 miljoen), wat weinig lijkt met het oog op de taakstelling. Men mag echter niet vergeten, dat veel voor het project benodigde technologieën helemaal niet meer ontwikkeld hoeven worden, maar al lang voorhanden zijn. Waarom het eigenlijk gaat, is de samenkoppeling van alle controle-, bewakings- en informatiesystemen tot een bijzonder soort monstrum. Je kunt je dit monster voor bewaking en informatieverwerking voorstellen als een complete scanner, die de hele Europese bevolking moet doorlichten op opvallend gedrag. Als u dan bijvoorbeeld op een internetforum een keer een verdachte formulering intypt, dat ook maar enigszins in verband gebracht zou kunnen worden met het zoekbegrip ”geweld”, dan bevindt u zich, inclusief alle over uw persoon beschikbare informatie, al in het vizier van de onderzoekers. Mocht u zich vaker ”abnormaal” of ”incorrect” uitlaten, dan krijgt u gegarandeerd op zeker moment een dagvaarding. In zwaardere gevallen volgen dan huiszoeking en arrestatie.
Ik wil er in dit verband aan herinneren, dat een paar van de meest duistere samenzweringstheorieën, die in de jaren-70 en de jaren-80 de ronde deden, ervan uitgingen dat over niet al te lange tijd de technische en technologische mogelijkheden ertoe zouden worden ingezet om complete volksgroepen tot in detail te controleren en door onderdrukking en angst tot slaaf te maken. Zeker, de theorie is een grijs gebied en alleen de praktijk geldt. Zoals nu echter te zien is, zijn we in het jaar 2009 op een punt gekomen waar de samenzweringstheoretici kunnen terugtreden, omdat de samenzweringspractici in de EU met het Project Indect van plan zijn een terreurinstrument te bedenken dat er alleen toe dient de burgerrechten uit te hollen. Met de start van dit project heeft de EU haar masker laten vallen.
Er zouden mensen bestaan die de EU positief beoordelen. In dit verband zou ik graag willen herinneren aan de Oud-Griekse historicus Plutarchus, die zijn tijdgenoten al aanraadde: ”Men moet of verstand aanschaffen of de strik (om je op te hangen).” De gedwongen invoering van de euro heeft gezorgd voor een enorme inflatie, Eurocraten beheersen vanuit Brussel het Europese continent en vertellen onze politici wat ze moeten doen en laten. En nu wil men nog de zuiver gekweekte glazen burger invoeren – uiteraard onder vermelding van verkeerde feiten.
Dit systeem is doodziek. Dit systeem is helemaal aan z’n einde. Alleen zo is een dusdanige bewakingsmaatregel als Project Indect te verklaren. De samenzweringspractici zouden namelijk heel graag iedere vorm van verzet in de kiem willen smoren – waarmee in ieder geval op de middellange termijn rekening moet worden gehouden – opdat ze hun macht en hun leven, dat veel tijdgenoten vergelijken met dat van een made in het spek, kunnen behouden.
Maar wees niet bang, beste medeburgers: alle grote rijken gingen ten onder en ook de EU zal dit lot niet ontlopen. Daar helpen ook groots opgezette bewakingsmaatregelen niets aan, temeer omdat er genoeg gewiekste tijdgenoten bestaan die systemen zullen ontwikkelen om dit tegen te gaan. U kunt zelf ook een bijdrage leveren om de informatiejagers en bluffende Orwell-fanatici het koren voor de voeten weg te maaien. Dat begint al bij het dagelijks inkopen doen. Gebruikt u weer contant geld i.p.v. Creditcards. De laatste zijn sowieso niet veilig en in een financiële crisis, zoals we die op dit moment meemaken, nergens voor te gebruiken. Gaat u op het Internet uiterst voorzichtig te werk als het gaat om het verschaffen van uw persoonlijke gegevens. Alles wat u daar achterlaat, zal ooit tegen u gebruikt worden. Schud uw Europa-afgevaardigde eens goed door elkaar (in figuurlijke zin uiteraard) en vraagt u deze wat het doel is van Project Indect. Laat u zich niet met een kluitje in het riet sturen, want als niemand zich verzet tegen deze waanzin, kan die op zekere dag u treffen, omdat u zich bij een of andere gelegenheid ”abnormaal” gedragen heeft.
Allerlei historici vragen zich steeds opnieuw af hoe dictaturen konden ontstaan. Het antwoord krijgt men, wanneer men naar Brussel kijkt. Daar speelt de historie zich in realtime voor onze eigen ogen af. Daarover valt maar één ding te zeggen: smoor het in de kiem!!
bron
Voor de meer geïnteresseerden, een buitengewoon interessante discussie bij PC-Active:quote:Indect bespioneert Europese burgers
De Europese Unie cctvspionagesubsidieert een systeem waarmee alle burgers bespioneerd kunnen worden. Indect, zoals het systeem heet, moet informatie van internet, gegevens uit databanken en beeldstromen van bewakingscamera’s met elkaar verbinden zodat een automatische scanner ontstaat die bedreigingen en verdacht gedrag ontdekt. Indect staat voor Intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment en maakt deel uit van het EU Seventh Framework (FP7) programma. Voor Indect is voor een periode van vijf jaar ongeveer 15 miljoen euro beschikbaar. Voor het security programma van FP7, waar Indect deel van uitmaakt, is in totaal 1,4 miljard euro beschikbaar.
Het nieuwe monitoring en surveillance systeem wordt ontwikkeld door verschillende Europese universiteiten, waaronder de University of York, de Bergische Universität Wuppertal en de Universidad Carlos III in Madrid, bedrijven en overheidsorganisaties. De gegevens zijn, volgens de informatie die nu beschikbaar is, vooral voor de politie bedoeld.
Het nieuwe systeem moet verschillende dingen kunnen. Indect is een intelligente zoekmachine voor personen, beeldmateriaal, watermerken en metadata. Het systeem moet ook bewegende mensen en objecten kunnen volgen en aan de hand van informatie op internet (sociale netwerken, p2p-sites, discussieforums enz.) verdacht gedrag kunnen detecteren.
Uit een presentatie van de coördinator van het project, gehouden op de European Security Research Conference (SRC09) in Stockholm, blijkt dat Indect niet alleen het openbare deel van internet monitort en analyseert, maar ook individuele computersystemen. In de loop van het ontwikkelingstraject zullen er volgens de presentatie in bepaalde steden proeven worden gedaan met surveillancesoftware van Indect.
Er worden geen sites met name genoemd in de informatie die tot nu toe over Indect beschikbaar is, maar het is aan te nemen dat netwerken als Hyves, Twitter en Facebook worden gebruikt om in kaart te brengen wie met wie communiceert en welke informatie wordt uitgewisseld. Dat zijn immers de plekken waar miljoenen, en soms tientallen of zelfs honderden miljoenen, internetgebruikers bij elkaar komen om met elkaar te praten.
Indect staat niet op zichzelf. In de Verenigde Staten bestaat al het vermoeden dat de National Security Agency (NSA) social networkingsites aan het dataminen is. In 2002 werd bekend dat de Amerikaanse overheid bezig was met het Total Information Awareness (TIA)-programma. Na protesten wegens privacyproblemen besloot het Amerikaanse Congres de subsidie voor TIA stop te zetten in 2003. Een paar jaar later dook het programma onder een andere naam, Tangram, weer op. Tangram analyseert volgens de National Journal net als Indect grote hoeveelheden informatie uit openbare en privébronnen om verdachte gedragingen en personen te ontdekken.
De projectcoördinator van Indect is vaag over privacy. Voor het onderzoek moet “informed consent” verkregen worden van deelnemers en er moet worden gestreefd naar een “correcte balans tussen veiligheid en privacy”. Maar hoe de privacy van niet-verdachte burgers beschermd wordt tegen de surveillancetechnologie van Indect is niet bekend.
bron
http://forum.pc-active.nl/viewtopic.php?t=22081&sid=b9b6c1ec6904f0bb7bfb55b7d352613dquote:Onze politici (staatssecretaris voor Europese Zaken, Frans Timmermans) is op de hoogte, gelukkig maar...
Quote:
Vraag 3
Deelt u de mening dat de Europese Unie ons belastinggeld wel beter aan kan wenden dan voor het sponsoren van dergelijke Big Brother-projecten?
Antwoord
Het bedoelde onderzoeksproject wordt gefinancierd onder het Zevende Kaderprogramma (KP7). Het KP7 subsidieert kennisontwikkeling en innovatie, onder meer op het gebied van veiligheid. Binnen het thema veiligheid wordt ook onderzoek gedaan naar technologie die ondersteunend kan zijn aan de bestrijding van terrorisme en georganiseerde misdaad, één van de prioriteiten van de Europese Unie. Belangrijk bij de selectie van de projecten door zogenoemde ‘peers’ - door de Commissie geselecteerde onderzoekers of ondernemers - is dat privacy-aspecten worden meegewogen.
en verder:
Quote:
Vraag 4
Zal dit systeem ook in Nederland ingezet worden? Wilt u uiteenzetten in hoeverre dit de privacy van Nederlandse burgers zal aantasten?
Antwoord
Er is geen betrokkenheid vanuit Nederland bij dit project. Bedoeld project betreft een onderzoeksproject, waarbij aan het einde onderzoeksresultaten worden gepresenteerd. Wat met de onderzoeksresultaten gebeurt, is aan de eigenaren van de resultaten. Wanneer producten door Nederlandse partijen worden aangeschaft, zijn zij altijd gehouden aan de Nederlandse wetgeving inzake privacy.
bron: http://www.minbuza.nl/nl/(...)oon_over_Plan_INDECT
Alsof we niet kunnen raden wat er met de resultaten gaat gebeuren. En het verleden heeft al vaak genoeg getoond dat 'de Nederlandse wetgeving inzake privacy' een heel relatief begrip kan zijn als het zo uitkomt.quote:Er is geen betrokkenheid vanuit Nederland bij dit project. Bedoeld project betreft een onderzoeksproject, waarbij aan het einde onderzoeksresultaten worden gepresenteerd. Wat met de onderzoeksresultaten gebeurt, is aan de eigenaren van de resultaten. Wanneer producten door Nederlandse partijen worden aangeschaft, zijn zij altijd gehouden aan de Nederlandse wetgeving inzake privacy.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |