Lastig keuze maken als WS op de manier als nu staat. Net niet overtuigend genoeg om duidelijk een kant te kiezenquote:Op woensdag 8 april 2009 17:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ga waarschijnlijk long SL222 een aantal minuten voor sluitingstijd.
Klopt, maar ook duidelijk genoeg dat het niet een spetterende opening zal worden. Het voor ogen schijnde winst of verlies zal dan niet heel groot zijn.quote:Op woensdag 8 april 2009 17:19 schreef TheRoach het volgende:
[..]
Lastig keuze maken als WS op de manier als nu staat. Net niet overtuigend genoeg om duidelijk een kant te kiezen
Zo cashen heet zoietsquote:Op woensdag 8 april 2009 17:27 schreef Lemans24 het volgende:
20x SL222 van 1,33 naar 1,35
20x SL222 van 1,30 naar 1,33
Weer een hele euro winst
Hoe kan een hogere rente zorgen voor een dalend aanbod van de munt? Als de rente hoog is gaan mensen het toch juist eerder op de bank zetten? Kan iemand mijn denkfout uitleggenquote:Door de rente te verhogen daalt het aanbod van de munt, waardoor de waarde toeneemt.
ben je nog long gegaan?quote:Op woensdag 8 april 2009 17:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ga waarschijnlijk long SL222 een aantal minuten voor sluitingstijd.
Oke, maar hoezo klopt dat van mij niet dan? Als de rente hoog is gaan mensen eerder naar de bank, waardoor de bank heel veel geld binnen krijgt. Dit kunnen ze dan relatief tegen een lage rente uitzetten, waardoor de munt meer waard wordt. Ik heb hier serieus examen over in mei maar ik snap er weinig vanquote:Op woensdag 8 april 2009 17:45 schreef One_conundrum het volgende:
eerder op de bank, dus minder in de omloop.
Is volgens mij zo dat door een hoge rente kapitaal richting IJsland zal stromen, de vraag naar de munt neemt dus toe zodat de waarde zal stijgenquote:Op woensdag 8 april 2009 17:41 schreef Conversatie het volgende:
Uit Rente IJsland naar 15,5 procent
[..]
Hoe kan een hogere rente zorgen voor een dalend aanbod van de munt? Als de rente hoog is gaan mensen het toch juist eerder op de bank zetten? Kan iemand mijn denkfout uitleggen
Om 17:30 sluiten de beurzen maar tot 18:00 (de nabeurs) worden de nog openstaande order verwerkt heb ik begrepen maar correct me if i'm wrong.quote:Op woensdag 8 april 2009 17:37 schreef Sloggi het volgende:
Tot wanneer worden orders nog verwerkt? Is het echt tot 17:30 en dan niks meer, of zit er nog een soort grijs gebied (waardoor schommelingen na sluiting ontstaan)?
Een closed sell.quote:Op woensdag 8 april 2009 17:16 schreef Gremen het volgende:
Bij de ene open je een positie en met de andere sluit je hem
Ik denk dat je open buy wilt doen. Als je ze weer kwijt wilt een closed buy
Closing rotation is doorgaans 5 minuten.quote:Op woensdag 8 april 2009 17:59 schreef edikt het volgende:
[..]
Om 17:30 sluiten de beurzen maar tot 18:00 (de nabeurs) worden de nog openstaande order verwerkt heb ik begrepen maar correct me if i'm wrong.
quote:'Bank of America heeft 36,6 miljard nodig' - Oppenheimer
08-04-2009 17:42:53
Brussel (tijd) - Volgens een rapport van analist Chris Kotowski van Oppenheimer & Co heeft Bank of America 36,6 miljard dollar nodig om de kapitaalratio's op het niveau van zijn sectorgenoten te krijgen. Het aandeel gaat achteruit op Wall Street, waar de rest van de sector kan winnen.
Bank of America passeerde al twee maal langs de schatkist, waarbij 163 miljard dollar van de Amerikaanse belastingsbetaler in de bank werd gepompt. CEO Ken Lewis zei onlangs dat zijn instelling het nu verder zonder de overheid moet kunnen rooien.
Toch is Kotowski ervan overtuigd dat BoA vers kapitaal zal moeten ophalen, om de kapitaalratio's op een hoger peil te krijgen. Mocht de bank dit niet doen, hebben de andere banken een concurrentieel voordeel. Nu het echter moeilijk is om geld bij private beleggers op te halen, zal BoA waarschijnlijk terugvallen op het converteren van preferente aandelen in gewone, of het uitgeven van nieuwe aandelen via het Capital Assistance Plan van het ministerie van Financiën. Dit laatste geeft de mogelijkheid aan banken om kapitaal op te halen, als ze dat niet kunnen bij private bronnen.
Bank of America zakt omstreeks 17.40 uur 1,1 procent in New York, waar de rest van de financiële waarden op voorzichtige winsten staat.
je hebt helemaal gelijkquote:Op woensdag 8 april 2009 18:07 schreef veekeend het volgende:
[..]
Closing rotation is doorgaans 5 minuten.
Jep ik ben nog long gegaan voor morgen. De SL222quote:
Maar er staat dat door de hogere rente het aanbod afneemt, dat klopt dan toch nietquote:Op woensdag 8 april 2009 17:59 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Is volgens mij zo dat door een hoge rente kapitaal richting IJsland zal stromen, de vraag naar de munt neemt dus toe zodat de waarde zal stijgen
Of IJslanders zelf hun geld op de bank zetten of niet heeft weinig invloed op de waarde van de munt
quote:Op woensdag 8 april 2009 18:48 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Jep ik ben nog long gegaan voor morgen. De SL222
Volgens mij hoef je alleen maar nog even terug te kijken naar een paar maanden terug in IJsland, dat toen failliet was en de valuta ook geplunged was. De economie is er totaal ingestort.quote:Op woensdag 8 april 2009 17:59 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Is volgens mij zo dat door een hoge rente kapitaal richting IJsland zal stromen, de vraag naar de munt neemt dus toe zodat de waarde zal stijgen
Of IJslanders zelf hun geld op de bank zetten of niet heeft weinig invloed op de waarde van de munt
Waarom heb je als ik vragen mag voor de turbo gekozen met lagere hefboom en die 20 euro commissie kosten? De volumes zijn ongeveer hetzelfde.quote:Op woensdag 8 april 2009 19:11 schreef Rapaille het volgende:
Ik zit voor morgen overigens long (TL AEX 220). Ik kon vandaag al met winst verkopen, maar ik verwacht morgen nog een kleine stijging. Zakt de AEX dan ga ik na het weekend pas weer kijken, vrijdag verwacht ik weinig handel.
Beurzen zijn helaas gesloten vrijdagquote:Op woensdag 8 april 2009 19:11 schreef Rapaille het volgende:
Ik zit voor morgen overigens long (TL AEX 220). Ik kon vandaag al met winst verkopen, maar ik verwacht morgen nog een kleine stijging. Zakt de AEX dan ga ik na het weekend pas weer kijken, vrijdag verwacht ik weinig handel.
Hogere bodems, hogere toppen zei ik 1,5 week terug tochquote:Op woensdag 8 april 2009 19:53 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Iedereen roept maar dat het gaat dalen, maar vooralsnog stijgt het alleen nog maar.
De hefboom maakt mij niet (veel) uit, het is in dit geval te verwaarlozen. Het stomme is dat ik nergens de bevestiging kan krijgen dat je bij sprinters geen transactiekosten hebt bij de Abn Amro (ik weet dat het bij Binck wel gratis is tot 1 mei).quote:Op woensdag 8 april 2009 19:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom heb je als ik vragen mag voor de turbo gekozen met lagere hefboom en die 20 euro commissie kosten? De volumes zijn ongeveer hetzelfde.
We gaan ook verder dalen, maar die 195 zien we de komende maanden niet meer terug.quote:Op woensdag 8 april 2009 19:53 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Iedereen roept maar dat het gaat dalen, maar vooralsnog stijgt het alleen nog maar.
Juist volgende week!quote:Op woensdag 8 april 2009 21:28 schreef edikt het volgende:
zal de positieve opleving volgende week nog standhouden denken jullie?
Ik eigenlijk ook wel hoor. Ik geloof er geen ruk van dat we de bodem al gezien hebbenquote:Op woensdag 8 april 2009 21:14 schreef dramatiek het volgende:
Ik verwacht de 195 wel terug, maar dat is slechts een voorgevoel.
Veel positieve cijfers kunnen ook alternatief verklaard worden lijkt me, denk wel dat er weer ondubbelzinnig negatief nieuws komt waardoor er weer een lichte paniek ontstaat.
Later dit jaar wel ja. Op termijn gaat de AEX naar de 100-125 punten.quote:Op woensdag 8 april 2009 21:14 schreef dramatiek het volgende:
Ik verwacht de 195 wel terug, maar dat is slechts een voorgevoel.
Veel positieve cijfers kunnen ook alternatief verklaard worden lijkt me, denk wel dat er weer ondubbelzinnig negatief nieuws komt waardoor er weer een lichte paniek ontstaat.
Weer de overheid!quote:VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger
08-04-2009 22:34:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag na een volatiele handelssessie hoger gesloten. De Amerikaanse beurs trok zich op aan overnamenieuws in de bouwsector en winsten bij verzekeraars door mogelijk nieuwe hulp uit Washington.
De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,6% hoger op 7.837,11 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,2% tot 825,16 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,9% won tot 1.590,66 punten.
De aandacht ging woensdag uit naar de bouwsector nadat Pulte Homes meldde dat het Centex wil overnemen voor $1,3 miljard in aandelen. Met de samengang zou de grootste Amerikaanse huizenbouwer ontstaan. Pulte ging 10,5% omlaag, terwijl Centex 18,9% aandikte.
Verder reageerde de markt op berichten over nieuwe steun uit Washington. Volgens The Wall Street Journal gaat het ministerie van Financien steun geven aan een aantal noodlijdende levensverzekeraars. Daarmee zou de regering zijn steunprogramma uitbreiden tot een derde sector, nadat zij eerder banken en autofabrikanten te hulp schoot.
Het is onduidelijk hoeveel steun de levensverzekeraars zullen krijgen. Naar verwachting zal het ministerie deze uitbreiding van zijn Troubled Asset Relief Program (TARP) binnen enkele dagen bekendmaken, stelt de krant. Hartford Financial Services Group (+13,5%), Genworth Financial (+11,5%) en Lincoln National (+32,8%) schoten omhoog.
Verder stond Alcoa in de schijnwerpers nadat het aluminiumconcern dinsdag nabeurs het kwartaalcijferseizoen opende. Het bedrijf leed een verlies van $497 miljoen in de eerste drie maanden van 2009 door een scherpe daling van de aluminiumprijzen en een zwakke economie. Het aandeel steeg uiteindelijk 3,5%.
In de loop van de dag kreeg het sentiment een tik door de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat bestuurders verdeeld waren over hoeveel moest worden besteed aan het terugkopen van obligaties. Uiteindeljk werd besloten meer dan $1 biljoen in de economie te pompen.
Economen verlaagden ondertussen de ramingen voor de economie voor dit jaar en volgend jaar. Daarnaast zijn de verwachtingen voor de werkloosheid opwaarts bijgesteld en de schattingen voor de inflatie verlaagd.
Financiele waarden lagen er donderdag zwak bij. Bank of America verloor 4,1% en Citigroup zakte 2,2%. Buiten de Dow Jones verloren Goldman Sachs en Morgan Stanley 1,1% en 2,7%.
In de retailsector ging de aandacht uit naar Bed, Bath & Beyond. Het bedrijf zag de winst in het fiscale vierde kwartaal 18% dalen naar $141,4 miljoen, maar versloeg de verwachtingen van analisten. Het aandeel dikte 24,3% aan.
Op de macro-economische agenda stonden cijfers over de groothandelsvoorraden, die sterker dan verwacht daalden. De groothandelsvoorraden namen in februari af met 1,5%, de grootste daling ooit. Er werd op een afname met 0,6% gerekend.
De daling kan een positief signaal zijn voor de Amerikaanse economie. Dalende voorraden kunnen duiden op gezond gedrag van consumenten, die goed zijn voor meer dan tweederde van de economische activiteit in de Verenigde Staten.
De olieprijs sloot woensdag $0,23, of 0,5%, hoger op $49,38, nadat de Amerikaanse olievoorraden minder dan verwacht bleken te zijn gestegen.
Amerikaanse staatsobligaties zijn hoger gesloten, terwijl de dollar vlak noteert ten opzichte van de euro.
Neem sprinters, heb je sowieso geen transactiekosten.quote:Op woensdag 8 april 2009 22:39 schreef bleiblei het volgende:
Ik heb vandaag 523 euro verlies gepakt op TomTom en wat geld op Wavin ingezet.
Ben benieuwd wat daarmee gebeurd.
De planning is om vrijdag voorzichtig in wat turbo's te gaan. Wat spelen met een paar honderd euro.
Ben benieuwd
quote:Op woensdag 8 april 2009 22:20 schreef Rijk_zonder_werken het volgende:
Nou ik denk gewoon dat we het ergste al gehad hebben... serieus naar de 100-125 punten?
Ik ben echt een dummie, maar dit zie ik niet gebeuren...
Waarom ga je voor Wavin?quote:Op woensdag 8 april 2009 22:39 schreef bleiblei het volgende:
Ik heb vandaag 523 euro verlies gepakt op TomTom en wat geld op Wavin ingezet.
Ben benieuwd wat daarmee gebeurd.
De planning is om vrijdag voorzichtig in wat turbo's te gaan. Wat spelen met een paar honderd euro.
Ben benieuwd
quote:MARKET TALK: Wavin aandelenemissie waarschijnlijk - SNS
Tot de zomer gewoon up(270+), kunnen we mooi goedkoop shorts aanschaffenquote:Op woensdag 8 april 2009 22:43 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat zou een ultiem iets zijn dat we het ergste al hebben gehad. Nee, daar kan ik gewoon niet mee inkomen.
Ik weet datquote:
De aandelenmarkt zit nu op het niveau van 2003, toen we een lichte recessie hadden. Nu hebben we de ergste crisis sinds de Grote Depressie, en jij gaat me vertellen dat we nauwelijks onder het 2003-niveau zakken?quote:Op woensdag 8 april 2009 22:20 schreef Rijk_zonder_werken het volgende:
Nou ik denk gewoon dat we het ergste al gehad hebben... serieus naar de 100-125 punten?
Ik ben echt een dummie, maar dit zie ik niet gebeuren...
Ik zit bij de Rabo, geen idee waarom, maar daar zat ik nu eenmaalquote:Op woensdag 8 april 2009 22:41 schreef pberends het volgende:
[..]
Neem sprinters, heb je sowieso geen transactiekosten.
quote:Op woensdag 8 april 2009 22:48 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Ik weet dat.
Geen idee, mijn gevoel zegt dat het meevalt. En anders is het een goeie voor de lange termijn.
Ik kan je opgeven bij Binck, krijg je sowieso 50 euro gratis transactiekosten.quote:Op woensdag 8 april 2009 22:49 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Ik zit bij de Rabo, geen idee waarom, maar daar zat ik nu eenmaal.
Die transactiekosten aanbieding is toch alleen bij Binck?
Hihi... en jij ookquote:Op woensdag 8 april 2009 22:50 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik kan je opgeven bij Binck, krijg je sowieso 50 euro gratis transactiekosten.
Joh, ik moet die gratis nieuwsbrieven ergens van betalen.quote:
Naja, ik heb met Ordina gebaseerd op gevoel in 2 maanden tijd ook 3K winst gepakt met een niet heel bijzondere inzetquote:Op woensdag 8 april 2009 22:50 schreef pberends het volgende:
[..].
Individueel gezien zie ik geen enkel interessant aandeel op dit moment. Hoogstens Citigroup, wanneer de S&P zich corrigeert naar de 740-790 punten-zone.
Ik beleg nu momenteel toch alleen op korte termijn met sprinters... Maar als ik denk dat de bodem bereikt is dan wil ik wel aandelen gaan kopen...quote:Op woensdag 8 april 2009 22:48 schreef pberends het volgende:
[..]
De aandelenmarkt zit nu op het niveau van 2003, toen we een lichte recessie hadden. Nu hebben we de ergste crisis sinds de Grote Depressie, en jij gaat me vertellen dat we nauwelijks onder het 2003-niveau zakken?
Bovendien zijn aandelen vooral in de VS nog helemaal niet goedkoop. Sterker nog: historisch gezien zijn aandelen in de VS nu normaal gewaardeerd. Met de huidige bedrijfswinsten zijn Amerikaanse aandelen nog nooit zo duur geweest zelfs. De S&P kan op termijn makkelijk naar de 400-500 punten, en dan zou de AEX op 100-125 punten uitkomen. Maar dat kan nog jaren duren.
Zeker, maar geld verdienen in een neergaande markt is moeilijk. Wacht eerst gewoon een correctie op de S&P af.quote:Op woensdag 8 april 2009 22:58 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Naja, ik heb met Ordina gebaseerd op gevoel in 2 maanden tijd ook 3K winst gepakt met een niet heel bijzondere inzet. Daarentegen heb ik jaar of 4 geleden een grote hoeveelheid aandelen ASML verkocht op 11 euro omdat de analisten bij Merrill Lynch riepen dat ik het het beste op dat moment kon verkopen.
Mijn gevoel zei wat anders en een maand later stonden ze op 17 euro. Kortom. Gewoon met gezond verstand (spreiden) beleggen en enigszins onderbouwd keuzes maken en je komt net zo ver als de grafiekjes fetishisten.
Zou je mij ook op de -cc- lijst willen zetten? rijk.zonder.werken AT gmail punt comquote:Op woensdag 8 april 2009 22:57 schreef pberends het volgende:
Joh, ik moet die gratis nieuwsbrieven ergens van betalen.
Daarom wil ik me verdienen in shorts en longs. Alleen geld verdienen met opgaande markt is saai. Dit is de ideale tijd om beide kanten te gebruikenquote:Op woensdag 8 april 2009 23:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Zeker, maar geld verdienen in een neergaande markt is moeilijk. Wacht eerst gewoon een correctie op de S&P af.
okquote:Op woensdag 8 april 2009 23:02 schreef Rijk_zonder_werken het volgende:
[..]
Zou je mij ook op de -cc- lijst willen zetten? rijk.zonder.werken AT gmail punt com
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601091&sid=aR8Fy_AJO.fg&refer=indiaquote:Stock Gain Is ‘Dead Cat Bounce,’ Aberdeen Asset Says (Update3)
April 8 (Bloomberg) -- The rally in global stocks over the past month is a “dead cat bounce,” as companies report “terrible” earnings this year and the global recession persists, Aberdeen Asset Management Plc said.
Investors should instead focus on companies with strong balance sheets and sustainable business models that can weather the “severe recession,” Hugh Young, who oversees about $37 billion as managing director of Aberdeen Asset’s Asian unit, said in a Bloomberg Television interview. He favors regional financial companies and holds stakes in Singapore’s Oversea- Chinese Banking Corp. and United Overseas Bank Ltd.
The MSCI World Index fell 0.7 percent to 826.66 as of 4:49 p.m. in Singapore, taking its losses this week to 3.3 percent. The decline ended a four-week, 23 percent rally that came amid optimism government efforts worldwide to revive the global economy will succeed. The gauge has lost 10 percent this year.
“It does feel very much like a dead cat bounce if you like, or a bear market rally,” Young said. “The fundamentals for the stocks we’re looking at are not improving and this year is going to be pretty bloody for earnings, if not into next year as well.”
Sharp Corp., Japan’s largest maker of liquid-crystal- display televisions, today reported a 130 billion yen ($1.3 billion) loss, its first since 1956. Alcoa Inc., the largest U.S. aluminum producer, yesterday posted a second-straight quarterly loss as the global recession reduced demand for the metal used in automobiles and appliances.
‘Comfortable Valuations’
The average analyst estimate for earnings at companies on the MSCI World Index has been slashed by 44 percent in the past 12 months, according to data compiled by Bloomberg.
Declines in the past year mean stocks are trading at “comfortable valuations,” allowing Aberdeen to add to its holdings as prices drop, Young said. Companies on the MSCI World trade at an average valuation of 13 times reported earnings, almost half its 10-year average multiple of 22 times.
Even so, Nouriel Roubini, the New York University professor who predicted the economic crisis, told Canada’s Business News Network yesterday he sees no reason to change his forecast that the U.S. economy will continue to contract through this year.
The nation’s unemployment rate climbed to a 25-year high of 8.5 percent last month, an April 3 government report showed. Japan’s exports sank 50.4 percent in February from a year earlier, the country’s Ministry of Finance said today.
Investor Jim Rogers said today the global capital markets haven’t reached “the final bottom” yet, echoing sentiments of fellow investors Marc Faber and George Soros, who predicted this week that the stock-market rally will falter.
“It’s too early to say that we’re out of the woods,” said Nader Naeimi, an investment strategist at AMP Capital Investors in Sydney, which manages about $85 billion. “You still have concerns about the health of the banking system and the depth of the global recession. There are some green shoots out there, but they’re fragile.”
Je hebt al 1tje aangevraagd bij binck? Jammerquote:Op woensdag 8 april 2009 23:55 schreef One_conundrum het volgende:
pff, waarom vertelde niemand mij vanmiddag van die 50e gratis bij een refenrentie
Je zit bij rabo, en je kan profiteuren van adviseurs? Ik neem aan dat je niet dat belachelijke IRIS krantje bedoeld? (dat was vroeger overigens een boekje) Waar in staat welke aandelen aantrekkelijk zijn, welke niet etc?quote:Op woensdag 8 april 2009 23:04 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Daarom wil ik me verdienen in shorts en longs. Alleen geld verdienen met opgaande markt is saai. Dit is de ideale tijd om beide kanten te gebruiken. Al ben ik nog wel wat huiverig met hefbomen.
Keuze voor Rabo komt trouwens doordat ik kan profiteren van adviseurs e.d..
Binck is momenteel dus geen optie.
Als je maar geld genoeg hebt adviseren ze je bij Rabo overal in. Ogenschijnlijk gratis.quote:Op donderdag 9 april 2009 00:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Je zit bij rabo, en je kan profiteuren van adviseurs? Ik neem aan dat je niet dat belachelijke IRIS krantje bedoeld? (dat was vroeger overigens een boekje) Waar in staat welke aandelen aantrekkelijk zijn, welke niet etc?
Citigroup als enig interessant aandeel zien op dit moment. Fuck mequote:Op woensdag 8 april 2009 22:50 schreef pberends het volgende:
[..].
Individueel gezien zie ik geen enkel interessant aandeel op dit moment. Hoogstens Citigroup, wanneer de S&P zich corrigeert naar de 740-790 punten-zone.
Waarom is dat zoveel moeilijker als je short gaat? Als je zo zeker bent van je zaak is het helemaal niet zo moeilijk om geld te verdienen in een neergaande markt. Vraag me af waarom je dat vindquote:Op woensdag 8 april 2009 23:01 schreef pberends het volgende:
[..]
Zeker, maar geld verdienen in een neergaande markt is moeilijk. Wacht eerst gewoon een correctie op de S&P af.
Laat je niet zo gek maken door de extreme negativiteit hier op Fok! Vele mensen blijven maar roepen dat ze short gaan en pakken hierdoor geen enkele fatsoenlijke korte termijn winsten. Het om wat voor reden dan ook niet willen zien dat we (tijdelijk) in een opwaartse trend zitten schiet niet op. Men kletst elkaar graag na en gaat af op een paar buitengewoon negatieve analisten. Het valt me sowieso hier op Fok! op dat men uitgaat van absurde scenario's waarbij zelfs vergelijkingen worden gemaakt met Zimbabwe.quote:Op woensdag 8 april 2009 22:20 schreef Rijk_zonder_werken het volgende:
Nou ik denk gewoon dat we het ergste al gehad hebben... serieus naar de 100-125 punten?
Ik ben echt een dummie, maar dit zie ik niet gebeuren...
Extreme negativiteit is ook wat overdreven. De fundamentals van het huidige systeem zijn nog niet veranderd dat we dan in een lichte rally omhoog zitten doet er niks aan af. We hebben dan ook nog niet de bodem gezien en zoals SeLang ook al aangaf in verscheidene waarderings onderzoekjes dat de markt gewoon nog steeds niet goedkoop is.quote:Op donderdag 9 april 2009 01:19 schreef Alistair het volgende:
[..]
Laat je niet zo gek maken door de extreme negativiteit hier op Fok! Vele mensen blijven maar roepen dat ze short gaan en pakken hierdoor geen enkele fatsoenlijke korte termijn winsten. Het om wat voor reden dan ook niet willen zien dat we (tijdelijk) in een opwaartse trend zitten schiet niet op. Men kletst elkaar graag na en gaat af op een paar buitengewoon negatieve analisten. Het valt me sowieso hier op Fok! op dat men uitgaat van absurde scenario's waarbij zelfs vergelijkingen worden gemaakt met Zimbabwe.
Ik heb in de afgelopen 4 weken een gemiddeld rendement behaald van ruim 40% door longposities (aandelen; geen sprinters, opties of turbo's etc.) en 1 shortpositie (sprinters goud). Verken de markt, doe je huiswerk en ga niet alleen af op degene hier die het hardst schreeuwt, alsmaar hetzelfde roept puur omdat een of een aantal analisten een dergelijke visie hebben!
Over het algemeen maakt het geen drol uit of je short of long gaat maar het huidige klimaat op de beurs maakt het dusdanig een stuk lastiger om dat het sentiment net zo hard kan veranderen als het laten van een scheet.quote:Op donderdag 9 april 2009 01:15 schreef Alistair het volgende:
[..]
Waarom is dat zoveel moeilijker als je short gaat? Als je zo zeker bent van je zaak is het helemaal niet zo moeilijk om geld te verdienen in een neergaande markt. Vraag me af waarom je dat vind
Eerlijk gezegd ben ik niet bijzonder onder de indruk van de onderzoekjes van SeLang. Hoewel ik over het algemeen zijn kijk op dit soort zaken waardeer ben ik van mening dat hij vergelijkingen probeert te maken die simpelweg niet zijn te maken. Hoe kun jij me bijvoorbeeld nu 'garanderen' dat we de bodem nog niet hebben gezien? Hoe weet je dat en hoelang moet men wachten dan? Ik denk zelf dat we, voorlopig, wel degelijk de bodem hebben gezien!quote:Op donderdag 9 april 2009 01:58 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Extreme negativiteit is ook wat overdreven. De fundamentals van het huidige systeem zijn nog niet veranderd dat we dan in een lichte rally omhoog zitten doet er niks aan af. We hebben dan ook nog niet de bodem gezien en zoals SeLang ook al aangaf in verscheidene waarderings onderzoekjes dat de markt gewoon nog steeds niet goedkoop is.
Wat betreft de rendementen op (long) posities zoals aandelen is 40% redelijk als je nagaat dat de markten rond de 25% zijn omhoog gegaan. Een aantal vrienden van me zaten over de 100% om dat ze mee hadden gelift met Citi. Dat lef had ik zelf niet, slechts alleen meegelift met arcelor en daar rond de 20% procent op gehaald. Voor de rest is intraday traden met sprinters profitable genoeg.
Overigens is het soms verstandiger om namen te noemen zodat men weet over wie men het heeft
Daar ben ik het volledig mee eens. Echter de simpele stelling was dat het moeilijk is om geld te verdienen in een neergaande markt en die simpele stelling is in mijn ogen buitengewoon zwak te noemenquote:Op donderdag 9 april 2009 01:58 schreef sitting_elfling het volgende:
Over het algemeen maakt het geen drol uit of je short of long gaat maar het huidige klimaat op de beurs maakt het dusdanig een stuk lastiger om dat het sentiment net zo hard kan veranderen als het laten van een scheet.
We hebben onder het niveau van 2003 gestaan. Daarbij mag je nog zo'n 5 tot 6 jaar inflatie rekenen. Ga gemakshalve even uit van 10% tot 12% inflatie. Dan hebben we dus best een stukje onder dat niveau gestaan!quote:Op woensdag 8 april 2009 22:48 schreef pberends het volgende:
[..]
De aandelenmarkt zit nu op het niveau van 2003, toen we een lichte recessie hadden. Nu hebben we de ergste crisis sinds de Grote Depressie, en jij gaat me vertellen dat we nauwelijks onder het 2003-niveau zakken?
Bovendien zijn aandelen vooral in de VS nog helemaal niet goedkoop. Sterker nog: historisch gezien zijn aandelen in de VS nu normaal gewaardeerd. Met de huidige bedrijfswinsten zijn Amerikaanse aandelen nog nooit zo duur geweest zelfs. De S&P kan op termijn makkelijk naar de 400-500 punten, en dan zou de AEX op 100-125 punten uitkomen. Maar dat kan nog jaren duren.
De onderzoekjes van SeLang zeggen niks over de bodem, maar wel wat over de waardering van aandelen. Legio mensen beweren dat er nu een bodem is en geven vaak als reden dat aandelen nu zo ontzettend goedkoop zijn dat zij eigenlijk alleen nog maar kunnen stijgen. Als je de mate van goedkoopheid van een aandeel uitdrukt in een P/E-ratio dan kun je uit de onderzoekjes van SeLang afleiden dat de aandelen momenteel, historisch gezien, nog niet zo goedkoop zijn als in vorige economische crises. Als je dus wil kunnen onderbouwen dat er nu sprake is van een bodem, met andere woorden, de earnings van bedrijven gaan omhoog (een stijging van de koers bij gelijkblijven P/E-ratio) of de prijzen van aandelen gaan omhoog (stijging van de P en dus weer oplopend P/E-ratio), dan zul je dus met andere argumenten moeten komen dan het verwijzen naar historische koersniveau's.quote:Op donderdag 9 april 2009 02:04 schreef Alistair het volgende:
Eerlijk gezegd ben ik niet bijzonder onder de indruk van de onderzoekjes van SeLang. Hoewel ik over het algemeen zijn kijk op dit soort zaken waardeer ben ik van mening dat hij vergelijkingen probeert te maken die simpelweg niet zijn te maken. Hoe kun jij me bijvoorbeeld nu 'garanderen' dat we de bodem nog niet hebben gezien? Hoe weet je dat en hoelang moet men wachten dan? Ik denk zelf dat we, voorlopig, wel degelijk de bodem hebben gezien!
De onderzoekjes van SeLang zijn een manier om vergelijkingen te maken. Maar er zijn zoveel factoren waarnaar gekeken kan worden. Ook SeLang gaat uit van een nog veel lager te zetten bodem. Mogelijk heeft hij gelijk op langere termijn maar ik zie de komende maanden de AEX echt niet meer onder de 200 punten duiken hoorquote:Op donderdag 9 april 2009 02:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
De onderzoekjes van SeLang zeggen niks over de bodem, maar wel wat over de waardering van aandelen. Legio mensen beweren dat er nu een bodem is en geven vaak als reden dat aandelen nu zo ontzettend goedkoop zijn dat zij eigenlijk alleen nog maar kunnen stijgen. Als je de mate van goedkoopheid van een aandeel uitdrukt in een P/E-ratio dan kun je uit de onderzoekjes van SeLang afleiden dat de aandelen momenteel, historisch gezien, nog niet zo goedkoop zijn als in vorige economische crises. Als je dus wil kunnen onderbouwen dat er nu sprake is van een bodem, met andere woorden, de earnings van bedrijven gaan omhoog (een stijging van de koers bij gelijkblijven P/E-ratio) of de prijzen van aandelen gaan omhoog (stijging van de P en dus weer oplopend P/E-ratio), dan zul je dus met andere argumenten moeten komen dan het verwijzen naar historische koersniveau's.
Dat ligt er vooral aan in welke fondsen je stapt. Er zijn best fondsen waar je je geen 'grote' zorgen bij hoeft te maken. Ook zie ik niet gebeuren dat bijv. een ING of Aegon nog wordt genationaliseerd. In een ander topic heb ik al aangegeven dat ik het wel mogelijk acht dat de deelname van de overheid toeneemt zoals bijv. bij Lloyds. Het is niet 'bijzonder gevaarlijk' om momenteel te handelen zolang je maar een stop loss hanteertquote:Op donderdag 9 april 2009 02:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
De onderzoekjes van SeLang zeggen niks over de bodem, maar wel wat over de waardering van aandelen. Legio mensen beweren dat er nu een bodem is en geven vaak als reden dat aandelen nu zo ontzettend goedkoop zijn dat zij eigenlijk alleen nog maar kunnen stijgen. Als je de mate van goedkoopheid van een aandeel uitdrukt in een P/E-ratio dan kun je uit de onderzoekjes van SeLang afleiden dat de aandelen momenteel, historisch gezien, nog niet zo goedkoop zijn als in vorige economische crises. Als je dus wil kunnen onderbouwen dat er nu sprake is van een bodem, met andere woorden, de earnings van bedrijven gaan omhoog (een stijging van de koers bij gelijkblijven P/E-ratio) of de prijzen van aandelen gaan omhoog (stijging van de P en dus weer oplopend P/E-ratio), dan zul je dus met andere argumenten moeten komen dan het verwijzen naar historische koersniveau's.
Naast dat aandelen momenteel niet goedkoop zijn vind ik het momenteel bijzonder gevaarlijk om in aandelen te stappen. Bij de financiele fondsen worden de balansen nog steeds niet gesaneerd en dus is het risico op nationalisatie en dergelijken nog steeds aanwezig. Bij andere bedrijven geven de macro-cijfers nog niet veel goeds aan dus je moet zeer voorzichtig zijn om momenteel in aandelen te stappen, het is buitengewoon onzeker.
Zoals Bolkesteijn al zei heeft hij het mede over de waardering, geen garantie dat gat hij ook altijd aan. Overigens valt het wat betreft 'onvergelijkbare' vergelijkingen ook wel mee. Geef eens een goed voorbeeld? SeLang mag dan misschien erg op safe spelen, hij heeft het wel degelijk goed voor elkaar gekregen de afgelopen jaren. Overigens is dat optimisme wat er zo heerst ietwat frappant sinds er gewoon verscheidene basis zaken in de financiële wereld niet veranderd zijn en er in wezen een nieuwe bubbel wordt gecreëerd.quote:Op donderdag 9 april 2009 02:04 schreef Alistair het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd ben ik niet bijzonder onder de indruk van de onderzoekjes van SeLang. Hoewel ik over het algemeen zijn kijk op dit soort zaken waardeer ben ik van mening dat hij vergelijkingen probeert te maken die simpelweg niet zijn te maken. Hoe kun jij me bijvoorbeeld nu 'garanderen' dat we de bodem nog niet hebben gezien? Hoe weet je dat en hoelang moet men wachten dan? Ik denk zelf dat we, voorlopig, wel degelijk de bodem hebben gezien!
Een rendement van 20% is in mijn ogen nog altijd erg goed. Daar doe je 'normaal' 2 tot 3 jaar over!
Oooh, ik heb geen zin om mensen op naam 'aan te vallen' en grappig genoeg was jij niet eens degene die mij opvalt qua 'extreem' negativisme (hmmmz, vraag me af of dit wel een juist woord is)
Had het niet beter kunnen zeggenquote:Op donderdag 9 april 2009 02:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
De onderzoekjes van SeLang zeggen niks over de bodem, maar wel wat over de waardering van aandelen. Legio mensen beweren dat er nu een bodem is en geven vaak als reden dat aandelen nu zo ontzettend goedkoop zijn dat zij eigenlijk alleen nog maar kunnen stijgen. Als je de mate van goedkoopheid van een aandeel uitdrukt in een P/E-ratio dan kun je uit de onderzoekjes van SeLang afleiden dat de aandelen momenteel, historisch gezien, nog niet zo goedkoop zijn als in vorige economische crises. Als je dus wil kunnen onderbouwen dat er nu sprake is van een bodem, met andere woorden, de earnings van bedrijven gaan omhoog (een stijging van de koers bij gelijkblijven P/E-ratio) of de prijzen van aandelen gaan omhoog (stijging van de P en dus weer oplopend P/E-ratio), dan zul je dus met andere argumenten moeten komen dan het verwijzen naar historische koersniveau's.
Dat hele Lloyds en die merger met HBOS is al een verhaal opzich. De britse overheid vind ik dat qua dat soort zaken niet sterk overkomen, laat staan die heisa die met NR hebben veroorzaakt.quote:Op donderdag 9 april 2009 02:18 schreef Alistair het volgende:
[..]
Dat ligt er vooral aan in welke fondsen je stapt. Er zijn best fondsen waar je je geen 'grote' zorgen bij hoeft te maken. Ook zie ik niet gebeuren dat bijv. een ING of Aegon nog wordt genationaliseerd. In een ander topic heb ik al aangegeven dat ik het wel mogelijk acht dat de deelname van de overheid toeneemt zoals bijv. bij Lloyds. Het is niet 'bijzonder gevaarlijk' om momenteel te handelen zolang je maar een stop loss hanteert
Je moet beleggen niet als doel zien denk ik, maar rendement maken en inflatie tackelen als doel zien. Stel dat de aandelenmarkt nog minstens een jaar op dit niveau blijft schommelen (ik zie bedrijfswinsten niet binnen afzienbare termijn echt verbeteren, en macro-economisch gezien maak ik mij grote zorgen om het beleid van de diverse overheden en centrale banken), met veel handelen kun je dan misschien een goed rendement maken maar daar moet je ook maar de tijd voor hebben om dat allemaal doen. Verder moet het gaan om grote bedragen want anders kom je nooit uit je transactiekosten. Met mijn spaardeposito heb ik tenminste zekerheid op 4,9 % rendement, na inflatiecorrectie heb je dan toch zelfs nog wat verdiend, ik denk niet dat dat met aandelen gaat lukken voor de gemiddelde belegger dit jaar.quote:Op donderdag 9 april 2009 02:18 schreef Alistair het volgende:
Dat ligt er vooral aan in welke fondsen je stapt. Er zijn best fondsen waar je je geen 'grote' zorgen bij hoeft te maken.
Dat is puur gevoel, de balansen van banken zijn één grote puinhoop, zeker nu de boekhoudreglementen verder versoepeld zijn voor de banken. Overheden hebben laten zien dat zij liever de balansen van banken ondoorzichtig houden dan dat er stevige gesaneerd wordt (denk ook aan het bonussen-rookgordijn dat is opgetrokken), waardoor balansen weer betrouwbaar worden en banken weer gezonde bedrijven kunnen worden waar je wel zeker van kunt zijn dat, als je aandelen koopt, je in ieder geval weet in welk bedrijf je investeert en met redelijke zekerheid kunt weten dat het bedrijf over een jaar ook nog bestaat. De gang van zaken rondom bijvoorbeeld Fortis laat zien dat je als aandeelhouder gewoon het nakijken hebt als het er echt op aan komt, die onzekerheid is niet iets waar ik mijn geld graag in stop.quote:Ook zie ik niet gebeuren dat bijv. een ING of Aegon nog wordt genationaliseerd.
Het Amerikaanse jaarrekeningenseizoen is weer geopend, reken dus maar op nog een hele serie aan staatssteunen en andere voor beleggers onzekere maatregelen.quote:In een ander topic heb ik al aangegeven dat ik het wel mogelijk acht dat de deelname van de overheid toeneemt zoals bijv. bij Lloyds.
Een stop-loss beschermt je niet tegen het waardeloos worden van de onderliggende waarde van je aandeel.quote:Het is niet 'bijzonder gevaarlijk' om momenteel te handelen zolang je maar een stop loss hanteert![]()
Daar ben ik ook voorstander van.quote:Op donderdag 9 april 2009 02:22 schreef sitting_elfling het volgende:
SeLang mag dan misschien erg op safe spelen
Vrijdag is de beurs dichtquote:Op woensdag 8 april 2009 22:39 schreef bleiblei het volgende:
Ik heb vandaag 523 euro verlies gepakt op TomTom en wat geld op Wavin ingezet.
Ben benieuwd wat daarmee gebeurd.
De planning is om vrijdag voorzichtig in wat turbo's te gaan. Wat spelen met een paar honderd euro.
Ben benieuwd
quote:ING verkoopt niet-kernactiviteiten
AMSTERDAM (AFN) - ING gaat voor 6 tot 8 milard euro aan niet-kernactiviteiten verkopen. Dit maakte de bankverzekeraar donderdag vooruitlopend op zijn jaarlijkse investeerdersdag bekend.
ING wil zich onder de nieuwe topman Jan Hommen gaan richten op zijn kernactiviteiten. Dit zijn onder meer de activiteiten in de Benelux. “We richten ons op minder, maar meer transparante producten”, aldus Hommen.
Het bedrijf zei verder dat de maatregelen om kosten te besparen op koers liggen. In februari kondigde ING onder meer aan 7000 banen te schrappen. Ook stopt het bedrijf met de sponsoring van de Formule 1.
Uitbreiding
Eerder kondigde ING al aan voor 2 tot 3 miljard euro activiteiten te verkopen. Dit wordt nu uitgebreid met de verkoop van tien tot vijftien bedrijven. Eerder dit jaar heeft het concern ING Canada al afgestoten voor 1,4 miljard euro. Met deze ingrepen wil ING 4 miljard euro aan kapitaal vrijmaken.
In de Verenigde Staten neemt ING zijn verzekeringstak onder handen. Het bedrijf gaat zich hier richten op activiteiten met een laag risicoprofiel. Dit zijn onder meer levensverzekeringen en pensioenen.
Beide.quote:Op woensdag 8 april 2009 22:24 schreef edikt het volgende:
[..]
waarom juist?? technisch gezien of verwacht je veel positieve cijfers dinsdag?
Dan zijn we het daar over eensquote:Op donderdag 9 april 2009 02:14 schreef Alistair het volgende:
[..]
De onderzoekjes van SeLang zijn een manier om vergelijkingen te maken. Maar er zijn zoveel factoren waarnaar gekeken kan worden. Ook SeLang gaat uit van een nog veel lager te zetten bodem. Mogelijk heeft hij gelijk op langere termijn maar ik zie de komende maanden de AEX echt niet meer onder de 200 punten duiken hoor
Jij bent ook een irritant ventje zeg.quote:Op donderdag 9 april 2009 01:15 schreef Alistair het volgende:
[..]
Waarom is dat zoveel moeilijker als je short gaat? Als je zo zeker bent van je zaak is het helemaal niet zo moeilijk om geld te verdienen in een neergaande markt. Vraag me af waarom je dat vind
Hehe ok ok daar zit wel wat in. Ik heb gister een paar calls gekocht en nu al 50% winstquote:Op donderdag 9 april 2009 09:03 schreef Gremen het volgende:
[..]
Beide.
We hebben gisteren een nieuwe hogere bodem neergezet, het is nu weer tijd om een aantal dagen omhoog te kijken.
De cijfers zullen slecht zijn, maar niet slechter dan verwacht
Op de slechte cijfers van Alcoa daalde we wel, maar daarna volgde meteen weer een stijging.
Toyota liet een omkeer in trend zien (maar nog wel steeds dalende cijfers) en de beurs steeg meteen hard.
Het sentiment is gewoon omhoog
Maar goed, er kan altijd iets raars gebeuren natuurlijk
quote:
Eindelijk een goed besluitquote:Ook stopt het bedrijf met de sponsoring van de Formule 1.
Duh. Maar ik had het specifiek over gewoon ordinair aandelen kopen.quote:Op donderdag 9 april 2009 09:11 schreef Gremen het volgende:
Met een stijgende markt kan je gewoon aandelen kopen om winst te halen.
In een dalende markt moet je al gauw naar de derivaten. Niet dat die moeilijk zijn, maar toch ...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |