motorbloempje | donderdag 27 november 2008 @ 10:07 |
Met de recepten als: De Tomaten-Limoen-Mascarponerisotto van Vork: quote: De bietjesrisotto van CF: quote:De aardbeienrisotto van Sorbootje: quote:Spinazierisotto van SoL: quote:Game on! [ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 27-11-2008 10:19:06 ] | |
ColdFeet | donderdag 27 november 2008 @ 10:17 |
TVP. Het blijkt toch best uit te maken welke rijst je gebruikt! Ze verkopen in België bij de supermarkt kilozakken arborio en carnaroli ![]() | |
Fuente | donderdag 27 november 2008 @ 10:26 |
Wat een mooie OP! Ja een kunst op zich, geloof ik best ![]() | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 10:26 |
Ik zweer bij carnaroli. Arborio vind ik véél minder lekker. Carnaroli blijft mooi stevig en geeft toch een heel romig resultaat. Arborio heeft veel minder bite. Wel goed voor desserts enzo... of als je er een koek van wilt maken. | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 10:27 |
Vialone nano gebruik ik ook wel eens. Vooral voor citroen- of limoenrisotto. Neem altijd kilo's rijst mee uit Italië. | |
ColdFeet | donderdag 27 november 2008 @ 10:28 |
Ik heb zelf het idee dat carnaroli vooral minder snel mislukt, slaat minder snel door naar te gaar. Met arborio is dat veel heikeler. MoBlo, tip voor in de OP: koop geen Lassie risottorijst maar liever AH excellent. Is goedkoper en -in mijn ervaring- veel beter. | |
Steven184 | donderdag 27 november 2008 @ 10:38 |
Het duurt nog even, maar als de aardbeien weer van goede kwaliteit zijn dan gaan we hier maar eens de aardbeienvariant maken, want die ziet er toch wel goed uit. | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 10:48 |
Nog een paar tips voor lekkere risotto's (echt ik kan het élke dag wel eten, ben verslaafd): -Venkelrisotto -Saffraanrisotto, mmmm alsof er een engeltje op je tong kotst -Appelrisotto, voor 't eerst in Piemonte gegeten vorige maand, krijg hem nog niet zo lekker als hij daar smaakt, maar ik blijf oefenen - Risotto met rode wijn en paddestoelen | |
DrDarwin | donderdag 27 november 2008 @ 10:53 |
TVP... | |
MinderMutsig | donderdag 27 november 2008 @ 11:24 |
quote:Dan maak je voor hem toch wat anders? Doe ik hier ook want de mijne moet het ook niet. Meestal een pasta met een saus van ongeveer dezelfde ingrediënten als ik gebruik voor de risotto. Maar dat is met bietenrisotto natuurlijk een beetje lastiger. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 27 november 2008 @ 11:26 |
Ik ben wel benieuwd naar die appelrisotto, Sorbo! Keep me posted wat betreft je vorderingen! | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 11:32 |
Da's goed. Ik heb mijn aantekeningen (wat mik ik in de pan) nu niet bij me, maar zal het thuis even opzoeken en posten. Heb als basis de appelrisotto uit de zilveren lepel. Die heb vervolgens wat omgebogen naar het gerecht dat ik in Piemonte at. | |
miss_dynastie | donderdag 27 november 2008 @ 12:05 |
Ah, dit kan ik mooi maken met de bieten uit het groentepakket! | |
RobinOok | donderdag 27 november 2008 @ 12:06 |
Mijn paddestoelenrisotto niet OP-waardig? ![]() | |
DarkElf | donderdag 27 november 2008 @ 12:58 |
Risotto, binnenkort weer eens maken ![]() deze ofzo ![]() quote: [ Bericht 76% gewijzigd door DarkElf op 27-11-2008 13:29:09 ] | |
Innocence | donderdag 27 november 2008 @ 13:23 |
quote: ![]() ![]() quote:Dat is wel een goed idee. ![]() De bietenrisotto gaat niet door, maar het wordt bleekselderij en oesterzwammen risotto. Zou ik inderdaad voor hem ook een pastaatje van kunnen maken. Maar ik denk dat ik van het weekend er lekker in me eentje van ga genieten. | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 13:44 |
@Innocence Heb je een grilpan? Even die oesterzwammen in de grilpan voor je ze in je risotto mikt... heerlijk! | |
Liejannuh | donderdag 27 november 2008 @ 13:54 |
Appelrisotto klinkt ook goddelijk zeg! ![]() Binnenkort maar weer wat in elkaar prutsen en ik hou me ook aanbevolen voor een recept van de appelrisotto! | |
Zo-is-dat | donderdag 27 november 2008 @ 16:01 |
Ik krijg heeel erg zin in risotto van dit topic! Maar ik moet studeren en mag nu niet zo lang met koken bezig zijn van mezelf... Over een week ga ik me maar eens verwennen met die tomaat-limoenrisotto! | |
motorbloempje | donderdag 27 november 2008 @ 16:06 |
Robin: ik heb wat willekeurige geplukt uit het vorige topic ![]() ![]() zal nog wel kijken of ik hem erin kan vrotten als ik thuis ben ![]() | |
Sorbootje | donderdag 27 november 2008 @ 16:09 |
Als straks in het voorjaar de brandnetels weer welig tieren in mijn tuin ( ![]() ![]() | |
Innocence | donderdag 27 november 2008 @ 16:11 |
quote: ![]() | |
_Hestia_ | donderdag 27 november 2008 @ 17:20 |
quote:Same here Verder ziet die van DE er ook wel erg goed uit ![]() | |
Steven184 | donderdag 27 november 2008 @ 19:12 |
quote:Die gaan we inderdaad ook eens proberen en dan op wat korter termijn. | |
Steven184 | zondag 30 november 2008 @ 10:01 |
Gister weer lekker risotto gegeten. We hadden kaasfondue, maar aangezien ik niet zoveel mag, had ik even een risotto erbij gemaakt. Was weer heerlijk, met champignons en ham. | |
godigita | woensdag 10 december 2008 @ 09:22 |
Gisteren de Tomaten-Limoen-Mascarponerisotto van Vork gemaakt, was erg lekker, bedankt ![]() | |
-Mellow- | woensdag 10 december 2008 @ 13:03 |
Ook een hele lekkere: Rode risotto - roomboter - olijfolie - rode ui - knoflook - risottorijst - flinke theelepel paprikapoeder - theelepel tomatenpuree - tomaten (bij voorkeur zoete) - glas rode wijn - bouillon Klont roomboter met scheutje olijfolie in de pan. Ui fruiten. Tomaten erbij en eventjes aanbakken en laten pruttelen. Gebruik het liefst tasty tomaten of cherry tomaten, dan krijg je een zalig zoet vleugje aan je risotto. Paprikapoeder in de pan doen. Risotto erbij, even omroeren, knoflook meebakken tot geur vrij komt. Af blussen met flink wat rode wijn. Beetje bij beetje bouillon toevoegen tot de risotto goed is. Optioneel padano of parmiggiano erover. | |
-Mellow- | woensdag 10 december 2008 @ 13:05 |
Wegen jullie altijd de rijst af ![]() Ik doe gewoon altijd maar op gevoel gelijk vanuit de zak in de pan | |
Sorbootje | woensdag 10 december 2008 @ 15:36 |
Ik weeg het af, omdat ik anders te veel eet. (weightwachters is watching u) | |
motorbloempje | woensdag 10 december 2008 @ 15:54 |
quote:ik doe altijd een mok ![]() ![]() | |
Sorbootje | woensdag 10 december 2008 @ 15:57 |
Ik heb de rijst in dozen van een kilo. Als ik niet afweeg gooi ik er zo voor een weeshuis in ![]() | |
motorbloempje | woensdag 10 december 2008 @ 16:04 |
oh ja, dat wilde ik nog weten, welke rijst is niet duur en kan ik in 'grootverpakkingen' kopen? En is goed uiteraard? Heb nu altijd die van Lassie en dat werkt prima moet ik zeggen, maar wil 't ook wel eens met een andere proberen ![]() | |
Liejannuh | woensdag 10 december 2008 @ 18:33 |
De risotto rijst van AH exellent is goed en niet zo duur (meen 1,69 voor 500 gram) en anders even bij een turk naar binnen lopen voor Arborio rijst. Heb je een kilo voor 2 euro ofzo. | |
MinderMutsig | woensdag 10 december 2008 @ 19:17 |
In Groningen zit een Turk die losse arboriorijst verkoopt. Zakje onder dat ding, vullen tot je het genoeg vindt en klaar. En een stuk goedkoper dan die doosjes en zakjes uit de supermarkt. Misschien zit er bij jou ook zoiets in de buurt? | |
Janetje | woensdag 10 december 2008 @ 19:19 |
Hmmm.. risotto.. ![]() Snel maar eens met wat andere smaakjes proberen dus. | |
Sorbootje | woensdag 10 december 2008 @ 22:07 |
Ik neem het in grote hoeveelheden mee uit Italië. Koop als je het kunt vinden carnaroli ipv arborio véél lekkerder. (vind ik ![]() | |
motorbloempje | donderdag 11 december 2008 @ 13:49 |
ok help!![]() voor een diner wil ik graag een voorgerecht maken met wat risotto: een duo of trio van risotto met een mooie garnering erbij (grove parmezan en evenuteel nog iets leuks met paddestoelen? indien er in een van die paddestoelen zitten ![]() Heeft iemand een leuk idee voor een combinatie? Zelf ben ik verzot op bospaddo's en de tomaat-limoen-mascarpone-risotto maar twijfel of deze samen kunnen, of dat ik andere combi's moet maken of dat ik het geheel niet moet doen.... Risotto kan ook als hoofdgerecht, maar dat moeten we dan nog claimen ![]() iemand tips? ![]() | |
-Mellow- | donderdag 11 december 2008 @ 14:46 |
risotto met mascarpone is misschien wat machtig als voorgerecht. Misschien kan je daar beter een tomatenrisotto van maken? Combineert prima met bospaddo risotto | |
motorbloempje | donderdag 11 december 2008 @ 15:38 |
kan prima omdat ik men dan gewoon heel weinig geef ![]() vroeg me alleen af of het wel een smaakcombi was ![]() Is de bovenstaande tomaat-limoen-mascarponerisotto ![]() | |
Sorbootje | donderdag 11 december 2008 @ 16:04 |
Als je het mij vraagt, en dat doe je indirect ![]() | |
motorbloempje | donderdag 11 december 2008 @ 16:15 |
heb ik beide nog niet gemaakt ![]() ![]() | |
Sorbootje | vrijdag 12 december 2008 @ 09:35 |
Zou ik zeker doen.. ze zijn zo lekker! | |
Innocence | vrijdag 12 december 2008 @ 11:37 |
Ik heb onlangs ook venkelrisotto gemaakt. Lekker met een zalmmoot erbij. Had er stiekum nog wel wat kaas doorgedaan, want dat vind ik zo lekker. Lijkt me wel erg lekker naast elkaar, paddestoelen, venkel en saffraan. Zou ik ook proberen die kleuren zo sterk mogelijk te houden, staat mooi. Nu al spijt dat we sushi eten met kerst... | |
Sorbootje | vrijdag 12 december 2008 @ 14:28 |
Voor de kleur zou je dan de paddestoelenrisotto moeten vervangen door de bietenrisotto! ![]() | |
-Mellow- | vrijdag 12 december 2008 @ 14:48 |
Ik zou idd ook voor kleur afwisseling gaan. Misschien is paddorisotto, tomatenrisotto en spinazierisotto samen een goed idee Heb je meteen de kleuren van de italiaanse vlag ![]() | |
Steven184 | vrijdag 12 december 2008 @ 16:30 |
Ik zit met kerst te denken aan een appel-lavendel risotto. Maar ik heb veel ideeën, dus het is afwachten wat er uiteindelijk op tafel komt. | |
Haijo | zondag 14 december 2008 @ 16:33 |
Hoe zacht moet die risottorijst nu precies zijn? Moeten het nog net korrels zijn of moet het echt opgaan in een grote massa? | |
Stansfield | zondag 14 december 2008 @ 17:01 |
Ik heb een keer een risotto gemaakt uit een kookboek, maar ik vond het wel heel erg machtig. Is dat bij alle risotto's zo of alleen bij deze omdat ik daar behoorlijk veel parmazaanse kaas bij moest doen? | |
-Mellow- | zondag 14 december 2008 @ 17:21 |
quote:het moet geen puree worden ofzo. Gewoon korrels, lekker smeuïg | |
Sorbootje | maandag 15 december 2008 @ 10:12 |
Precies, de korrels moeten echt nog een flinke bite hebben, niet te gaar. Maar het moet wel echt uitlopen. Als je het op je bord legt en het blijft precies zo liggen als je het hebt opgeschept is het te droog. | |
Sorbootje | maandag 15 december 2008 @ 10:14 |
Ik heb even voorbeelden gezocht. Dit is te droog: ![]() En dit is goed: ![]() | |
SHE | maandag 15 december 2008 @ 10:26 |
En alleen die van CF ziet eruit als risotto ![]() Het wordt veel te droog gekookt! Maar goed, risotto maken is een kunst op zich. Niet voor niets moeten ze het in hell;'s kitchen tot in den treure maken. Idee van Robin is ook heerlijk, maar ziet er wederom te compact uit. Toch vind ik het recept heel interessant. | |
motorbloempje | maandag 15 december 2008 @ 10:29 |
ik moet zeggen dat mijn risotto ook net zo eruit ziet (minder rood, geen bietjesrisotto) als die van CF in de OP ![]() en in een vormpje stoppen hoeft niet, want dan loopt 't uit ![]() Ben onwijs aan het twijfelen over de risotto nu, want we gaan koken bij anderen thuis, en niet hier ![]() ![]() | |
SHE | maandag 15 december 2008 @ 10:35 |
Heb jij gas Mo? Dan ben je zooo gezegend. Ik heb elke dag ruzie met inductie. Veel te heet ![]() Ik kan hier echt geen risotto maken hoor ( net als stoofpotjes ), mislukt altijd om de temp niet normaal geregeld kna worden. | |
Sorbootje | maandag 15 december 2008 @ 10:46 |
áls ik em in een vormpje stop, bekleed ik het vormpje, omdat het anders gelijk weer uitloopt ![]() | |
motorbloempje | maandag 15 december 2008 @ 11:02 |
quote: ![]() ![]() zou ook echt niet anders willen ![]() | |
-Mellow- | maandag 15 december 2008 @ 13:34 |
Ik heb helaas ook electrisch. Ik haat het ding vanuit de grond van m'n hart, maar ben er inmiddels wel zo aan gewend dat ik er ook gewoon heerlijke risotto op kan maken. | |
Innocence | dinsdag 16 december 2008 @ 10:04 |
Heb keramische plaat en heb er nog nooit problemen mee gehad. Komt ook omdat ik hier heb leren koken, dus ben niet anders gewend. Ik probeer m'n risotto altijd zo te maken dat ie wel uitloopt, maar er geen los 'water' tussenuit komt. | |
-Mellow- | dinsdag 16 december 2008 @ 12:12 |
quote:Die eerste is te droog ja, maar die tweede vind ik weer net te papperig | |
Sorbootje | dinsdag 16 december 2008 @ 13:46 |
Maar zo hoort ie wel ![]() Maar gelukkig is het uiteindelijk vooral belangrijk wat je zelf lekker vindt. | |
-Mellow- | dinsdag 16 december 2008 @ 18:24 |
quote:says who | |
Sorbootje | dinsdag 16 december 2008 @ 18:26 |
quote:De Italiaanse koks die er verstand van hebben. Maar zoals gezegd bepaal je vooral zelf hoe het moet, want jij moet 't opeten en jij moet het lekker vinden ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 16 december 2008 @ 18:29 |
idd ja. verstand verstand...uiteindelijk draait eten om smaak natuurlijk. Voor mij geldt: risotto moet smeuïg, niet papperig. | |
Sorbootje | dinsdag 16 december 2008 @ 18:38 |
Good for you ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 13 januari 2009 @ 19:16 |
schopje ![]() vandaag voor 't eerst met andere risottorijst gemaakt ![]() "Tosya Pirinç", kilozak bij de AH ![]() staat op dat het voor risotto en paella is ![]() De rijst lijkt wat zachter dan de Lassie-risottorijst die ik normaal gebruik en hij is goedkoper, dus nu maar even een nieuwe voorraadpot kopen want het is een blijvertje ![]() | |
Innocence | dinsdag 13 januari 2009 @ 19:52 |
Ik vind die van Lassi sowieso niet lekker, heb meestal AH Excellent. Is die jij noemt lekkerder? Vrijdag courgette-risotto gemaakt. Was best lekker, had alleen geraspte Grano Padano in een zakje gekocht, dat was niets. Doe mij maar gewoon pecorino. Jammer dat ze die in de supermarkt alleen in van die grote stukken verkopen, dat is nogal duur iin je eentje. | |
motorbloempje | dinsdag 13 januari 2009 @ 20:02 |
ik vind die van Lassie prima, gebruikte hem tot nu toe altijd, deze vind ik iets lekkerder, dat wel ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 13 januari 2009 @ 22:12 |
aha turkse rijst, werkt idd ook goed voor risotto. Waar kun je eigenlijk arborio rijst kopen? | |
DarkElf | dinsdag 13 januari 2009 @ 22:22 |
koop mijn arborio in de natuurwinkel ![]() | |
p_iglet | zondag 1 maart 2009 @ 23:10 |
Ok ik heb hier al tijden een stikdure zak risotto rijst liggen, maar nog steeds niet de moed gevonden om het te gaan maken. Ik kwam in dit topic venkelrisotto tegen, en laat er nu komende week venkel in mijn groententas zitten. Iemand een goed recept voor venkelrisotto?? | |
Innocence | maandag 2 maart 2009 @ 08:54 |
Ik vind de venkel zacht het lekkerst, dan smaakt echt de hele risotto ernaar. Als je 'm knapperig wilt, kun je beter later toevoegen. En het ligt er nogal aan wat je erbij wilt eten. Voor vis zou je ook een visbouillion en geen kaas kunnen gebruiken. Maar ik vind het zo simpel het lekkerst: Ik zou de venkel in stukken snijden en samen met twee sjalotjes en wat knoflook fruiten in wat olijfolie. Dan risottorijst erbij en als deze even meegewarmd is afblussen met witte wijn. Daarna steeds als het nodig is er kippen of groenteboullion (van tablet of zelfgetrokken) bijgieten. Als bijna al het water opgenomen is en 't de juiste consistentie heeft, er geraspte italiaanse kaas (pecorino of parmezan) doorroeren en een beetje met versgemalen zwarte peper overheen serveren. [edit] En het venkelgroen natuurlijk! Er op het laatst doorheen roeren en een klein beetje bewaren als garnering. [ Bericht 7% gewijzigd door Innocence op 02-03-2009 16:08:34 ] | |
ColdFeet | maandag 2 maart 2009 @ 12:28 |
quote:In mijn ervaring is AH Excellent beter, ja. En goedkoper. Ik vind zelf carnaroli betere resultaten geven dan arborio. Bij de Delhaize verkopen ze beide in kiloverpakkingen. | |
lovelyrita | dinsdag 3 maart 2009 @ 22:26 |
Ik zou de venkel en de risotto apart maken en pas later door elkaar roeren. De venkel in dunne plakjes stoven (met de deksel op de pan, afentoe roeren) in olijfolie, boter, plakjes knoflook en een scheut witte wijn of martini. Na een kwartier beginnen met de risotto met knoflook en sjalotje in kleine blokjes in olijfolie en boter, eerst witte wijn, daarna steeds een beetje visbouillon toevoegen. Als de rijst bijna goed van structuur is de venkel inclusief alles wat in die pan zit (vocht, knoflook) erbij, goed doorroeren tot de juiste structuur, dan van het vuur af: flinke hand parmezaanse kaas en eventueel wat extra boter met de deksel erop. En inderdaad dan opdienen met het groen van het venkel, wat gedroogde rode peper die ik met de schaar in dunne ringetjes knip (gepikt van Jamie, maakt het wel echt af!), en wat extra parmezaanse kaas. | |
reclamedoos | woensdag 4 maart 2009 @ 12:53 |
De Arborio is in de aanbieding bij de Lidl deze week. Ik heb geen ervaring met andere leveranciers, maar m'n risotto lukt er erg goed mee (al zeg ik het zelf) | |
Hik | woensdag 4 maart 2009 @ 13:19 |
Hmmm... wat een lekkere recpeten allemaal. Mijn lievelingsrisotto is er één met gambas en zeekraal. Is die al voorbij gekomen? | |
The_Hives | woensdag 4 maart 2009 @ 13:48 |
ik ben echt een nono op het gebied van Risotto. Heb het zelfs nog nooit gegeten ![]() | |
_Floddertje_ | woensdag 4 maart 2009 @ 13:50 |
Ik heb laatst voor het eerst die AH Excellent-risotto gekocht en gemaakt. Wat mij opviel aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking is dat ze helemaal niet zeggen dat je moet roeren en langzaam, lepel voor lepel bouillon moet toevoegen. Zo was ik het wel gewend om te maken. Ik vond het ook iets minder lekker dan ik risotto gewend ben. Degene die risotto maken met die AH Excellent-risotto, welke bereidingswijze gebruiken jullie? Ik had er meteen drie zakken van gekocht namelijk, dus die wil ik wel opmaken. | |
ColdFeet | woensdag 4 maart 2009 @ 13:53 |
quote:Gewoon lepel-voor-lepel. Maar steeds roeren is niet nodig! En Hives: sherry, port, madeira en dat soort drankjes kunnen evt ook. Maar het kan ook zonder alcohol. Het geeft echt maar een heel klein smaakverschil. | |
_Floddertje_ | woensdag 4 maart 2009 @ 13:59 |
quote:Nou, dat van dat roeren vroeg ik me ook al af, omdat je daar ook zulke volslagen tegengestelde meningen over hoort. De één zegt roeren tot je er een tennisarm van krijgt en de ander zegt juist níet roeren. Wat is het nou? | |
ColdFeet | woensdag 4 maart 2009 @ 14:01 |
Ik zeg: niet roeren. Nou ja: elke paar minuten even doorroeren en checken of het niet droog wordt. En in het begin steeds flink wat bouillon toevoegen, later kleinere stapjes nemen, omdat het dan preciezer komt. Je roert het anders tot pap, joh. | |
The_Hives | woensdag 4 maart 2009 @ 14:01 |
quote: ![]() Dan ga ik het zeker een keer proberen ![]() ![]() | |
Innocence | donderdag 5 maart 2009 @ 10:24 |
Ik roer alleen als de onderste delen aankoeken (dan ben ik eigenlijk al te laat), verder ook niet hoor. Maak ook wel eens risotto zonder wijn, maar dan wel met zelfgetrokken bouillion. Deze week eens proberen of het met schorseneren lekker is. | |
single_queen | zaterdag 7 maart 2009 @ 15:26 |
ik at altijd de vegetarisch risotto met veel bospaddestoelen, ui, witte wijn en flink veel oude kaas (Old Amsterdam! ![]() Goddelijk! daarna nog een paar risotto's geprobeerd, maar duidelijk minder lekker... nu maar een (optioneel vegetarisch) recept uitgeprobeerd en JUM! !risotto met pompoen (2 personen): 200 gr risotto 1 liter bouillion 300 gr pompoen 2 uien schepje suiker kaneel, peper en zout 2 tenen knoflook witte wijn 2 biefstuk rucola 1 ui snipperen, aanfruiten, knoflook erdoor en als het goudbruin is de pompoen even aanbakken (paar minuten). peper, zout en kaneel toevoegen. Daarna de risotto erbij doen tot ie glazig is en dan afblussen met witte wijn. daarna bouillon bijvoegen, gaar laten worden (blijven roeren) ondertussen gekarameliseerde uiringen produceren door flinke ui in ringen te snijden, in boter goudbruin laten worden en daarna schepje (bruine ) suiker erbij te gooien biefstuk op kamertemperatuur laten komen, peper en zout, bakken tot ie rosé is. bergje rucola op bord, risotto erbovenop, biefstuk erop en uiringen.. jum! en voor de vega's is het zonder biefstuk ook lekker hoor! | |
Innocence | zondag 8 maart 2009 @ 15:43 |
Schorseren toch maar niet gedaan. Maak de laatste tijd m'n risotto vaak met zachte geitenkaas (bettine blanc), zo lekker romig! Dat heb ik tenminste altijd in huis en is ook een stukje goedkoper als pecorino. Heel simpel (knoflook, sjalotjes, witte wijn en bouillion), met een flinke bos spinazie erdoor. Heb gisteren wel drie borden op! ![]() ![]() | |
Fyodor | zondag 10 januari 2010 @ 17:16 |
Schopje ![]() Laatst deze gemaakt (nou ja gemaakt, stelt natuurlijk niet veel voor) en vond het heerlijk ![]() | |
boem-dikkie | zondag 10 januari 2010 @ 17:19 |
Damn. ![]() | |
motorbloempje | zondag 10 januari 2010 @ 17:20 |
quote:op die laatste na dan ![]() | |
scrub_nurse | zondag 10 januari 2010 @ 17:56 |
ik heb m vandaag met gekookte bietjes gemaakt ![]() | |
DarkElf | zondag 10 januari 2010 @ 18:00 |
bietjesrisotto is yummie ![]() | |
scrub_nurse | zondag 10 januari 2010 @ 18:04 |
ik had er nog nooit van gehoord,ik dacht gewoon lijkt me lekker, beetje zoetig, t was idd heerlijk | |
Dunckie | zondag 10 januari 2010 @ 18:11 |
Delicious. | |
scrub_nurse | zondag 10 januari 2010 @ 18:19 |
o ik zie nu hierboven een recept staan voor bietenrisotto! grappig! ik heb er wel wat knoflook bij gedaan, op t laatst wat blokjes biet erdoor en wat roomboter geen pancetta ![]() | |
aceHigh | woensdag 13 januari 2010 @ 20:32 |
Vraagje: Hoe hoog moet het vuur zodra je begint met het toevoegen van de bouillon? | |
Dunckie | woensdag 13 januari 2010 @ 21:34 |
quote:Laag, het moet net borrelen. | |
MINDSICK | zaterdag 16 januari 2010 @ 17:55 |
Ipv bouillon gebruik ik gewoon water en zo'n bakje van conimex sajoer boontjes. Had ooit geen bouillon in huis, dus dat maar gebruikt en ik blijf het lekker vinden. | |
Tha_Butcha | zaterdag 16 januari 2010 @ 21:42 |
quote:Die handleiding suckt. In het begin moet je sowieso constant roeren, daarna gewoon in de gaten houden. En zelfs de bouillon doe ik er niet stukje bij beetje bij. Gewoon 3-kwart van het vocht in een keer, heel laag vuur. Het laatste gedeelte doe ik wel stukje bij beetje. | |
motorbloempje | dinsdag 20 juli 2010 @ 10:12 |
schopje! ![]() morgen mijn ouders kennis laten maken met risotto, en wel de tomaten/limoen/mascarpone risotto ![]() | |
edTB | maandag 26 juli 2010 @ 14:13 |
Mijn favoriete drank voor bij de Risotto is witte wijn. Welke wijn er allemaal past vind je hier: http://www.wijnmatcher.nl(...)ijn-bij-risotto.html ![]() | |
Innocence | maandag 26 juli 2010 @ 14:31 |
Vorige week risotto de laatste 10 minuten bij m'n kip in de oven laten garen, erg lekker! | |
Viking84 | zaterdag 21 augustus 2010 @ 11:06 |
Ik ga vanavond mijn allereerste risotto maken! ![]() ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 21 augustus 2010 @ 11:09 |
quote:ze vonden het geweldig ![]() ![]() Succes Vik! ![]() | |
reclamedoos | zaterdag 21 augustus 2010 @ 13:59 |
Van de week kwam ik bij de turkse supermarkt weer muskaatpompoen tegen en heb daar gister maar eens risotto van gemaakt. Zelfs m'n dochter van twee (zeer moeilijke eter) smulde er van. Blijft toch ook wel een superrisotto, die ik hier veel te weinig voorbij zie komen. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 augustus 2010 @ 14:45 |
quote:Recept? Klinkt lekker! | |
reclamedoos | zondag 22 augustus 2010 @ 14:08 |
Daar komtie dan (even snel opgeschreven, hoop dat er geen fouten in zitten):quote: | |
The_Hives | zondag 22 augustus 2010 @ 18:04 |
goede kick. te lang geleden ![]() ![]() | |
DarkElf | zondag 22 augustus 2010 @ 18:04 |
geitenkaas ![]() | |
The_Hives | zondag 22 augustus 2010 @ 18:27 |
heel simpel, heel basic, maar heel lekker ![]() Wat ik de laatste keer deed was: Gewoon standaard bereidingswijze (met wijn, sjalotje enzovoort), daar deed ik redelijk snel verse spinazie doorheen. Op het moment dat de risotto vrijwel gaar was een hele rol/kuipje (of welke vorm je hebt ![]() | |
FigureBirdStars | zondag 12 september 2010 @ 14:46 |
Kan risotto ook voor een deel van tevoren gemaakt worden of moet het echt à la minute gebeuren? Is het bijvoorbeeld mogelijk om hem 's middags te bereiden tot net niet helemaal gaar en 's avonds pas afmaken met het laatste beetje bouillon en de mantecatura? | |
Pietverdriet | zondag 12 september 2010 @ 16:50 |
repost Hier nog een Risotto recept Paddestoelen Risotto 30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood 30 Gram gedroogde morieljes 2 eetlepels olijfolie bleekselderijsteeltje fijngehakt peentje fijngehakt geperst teentje knoflook bosje peterselie, gehakt 1 eetlepel tomatenpuree 100 Ml Melk (vol) zout en peper (versgemalen) 1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken) 60 gram boter 300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst) 200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak) Vers gemalen parmasan Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen. Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren. Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken. Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel) Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk. Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken. Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig. Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry. Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20 Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover.. Smullen! P | |
Spanky78 | zondag 12 september 2010 @ 19:29 |
Goede recepten hier. Je kunt eigenlijk bijna alle combinaties maken, zolang je de bouillon maa rheel langzaam bij de rijst voegt. Dit betekent een snellere maillard-reactie en daarom meer smaak. Ikzelf houd erg van de paddestoelenrisottoklassieker (eekhoorntjebrood, witte wijn, sjalot en parmesan), maar kan ook erg blij worden van andere combinaties die goed zijn klaargemaakt. (spinazie en blauwe kaas met speck-soort ham, met groene erwten, witte wijn en kip etc.etc.) | |
Miss_Virgo | zondag 12 september 2010 @ 20:24 |
Oehh risotto! Eten jullie de risotto als gerecht op zich, of altijd ergens bij? Ik wil dinsdag eens een poging wagen (weet nog niet welke, maar in dit topic staan genoeg recepten ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Miss_Virgo op 12-09-2010 20:24:42 (typo) ] | |
Spanky78 | zondag 12 september 2010 @ 21:03 |
quote:Als hij goed gevuld is (want ik kan genieten van een rode risotto met harde groenten en salami enzo) als hoofdgerecht, maar meestal wel met salade of groenten er naast. Italianen zelf eten risotto als primo meestal en daarna komt dan het tweede hoofdgerecht (vlees met wat groenten). | |
Elorin | maandag 13 september 2010 @ 10:40 |
Geweldig, een risotto topic ![]() ![]() | |
marshmallow | maandag 13 september 2010 @ 18:03 |
quote:Laatst ook deze risotto gemaakt, eerste die ik ooit heb gemaakt, en hij viel zeeeeeeeer in de smaak ![]() | |
Elorin | maandag 13 september 2010 @ 19:07 |
Heeft iemand trouwens wel eens een poging gedaan het in te vriezen? Volgens mij kan het niet, maar ik vind het zo zonde de resten weg te gooien... | |
reclamedoos | dinsdag 14 september 2010 @ 09:42 |
Ondanks dat ze me in Italie zullen verketteren, eet ik de restjes altijd de volgende dag op. Ik neem het in een plastic bakje mee naar het werk om het daar via de magnetron lekker op te eten. M'n collega's zijn altijd jaloers. En stiekem maak ik vaak zelfs te veel om zeker te weten dat ik volgende dag nog een hapje heb ![]() | |
Maria2.0 | dinsdag 14 september 2010 @ 14:07 |
quote:Deze wil ik vanavond maken maar heb nog nooit risotto gemaakt en zelfs nog nooit gegeten. Is het wel een beetje te doen dan? | |
#ANONIEM | dinsdag 14 september 2010 @ 14:13 |
quote:Risotto is qua handelingen doodsimpel. Het enige wat lastig is, is timen wanneer hij klaar is. Plaatjes op de vorige pagina laten zien hoe hij ongeveer moet eindigen. | |
Elorin | dinsdag 14 september 2010 @ 18:48 |
quote:Okee!!! Dat ga ik zeker ook eens doen ![]() | |
Elorin | dinsdag 14 september 2010 @ 18:52 |
quote:Je moet oppassen dat het niet te snel gaat. De rijst wordt dan te snel gaar waardoor het niet smeuïg wordt en dat is niet lekker. Niet teveel bouillon tegelijk erbij en goed in de gaten houden. Neem je tijd en bereid het met liefde ![]() | |
Maria2.0 | dinsdag 14 september 2010 @ 21:11 |
Bij mij werd de rijst juist erg langzaam gaar. Hij had ietsjes zachter gemogen maar het was wel lekker! | |
Spanky78 | dinsdag 14 september 2010 @ 21:54 |
quote:Je meot de risotto inderdaad langzaam bereiden, dit heeft alleen niets te maken met de gaarheid. Omdat je water uit de omgeving wegtrekt (in de rijst, maar ook door verdamping) krijg je een veel snellere maillardreactie die de volle smaak van risotto geeft. De reden hiervan is scheikundig: je verhoogt de concentratie suikers en die concentratie eiwitten, die samen tot smaakstoffen reageren. In de bouillon zitten al maillard producten maar ook starters en halfproducten. | |
Elorin | woensdag 15 september 2010 @ 14:44 |
quote:Dank voor de correctie. Ik zag ook dat ik te snel gaar had neergezet, maar dat moest zijn te langzaam gaar... Maar jouw uitleg is helder ![]() | |
rijsttafel | woensdag 15 september 2010 @ 15:11 |
Morgen maar weer eens een poging wagen. De vorige keer was hij nogal zout. ![]() | |
FigureBirdStars | vrijdag 17 september 2010 @ 11:14 |
quote:Niemand?? | |
Perruche | vrijdag 17 september 2010 @ 11:54 |
quote:Ik weet niet wat mantecatura is maar volgens mij kan hem hem wel half bereiden, ik heb weleens gelezen dat ze dat in restaurants ook doen. Ik weet niet wat de kwaliteit van die restaurants is ![]() | |
henkde_j | zaterdag 18 september 2010 @ 11:50 |
Hmm, volgende week ook maar eens proberen. Simpele snelle recepten zijn welkom (student) ![]() | |
Perruche | zaterdag 18 september 2010 @ 12:51 |
quote:Het simpelste basisrecept is met klein gesneden ui aanbakken in olijfolie (glazig maken), rijst erbij en even in de olie ronddraaien, glas wijn erbij en dan schepje voor schepje de bouillon erbij. Afmaken met parm. kaas en boter. Wat je er verder nog indoet is aan jou ![]() ![]() | |
Spanky78 | zondag 19 september 2010 @ 17:58 |
Je kunt risotto prima vooraf maken. Hij wordt wua smaak beter, de textuur van de rijst kan wel iet achteruit gaan, maar het is één van de gerechten die beter wordt als je hem even bewaart. (ik doe dat ook graag met soep). De maillardreactie gaat namelijk tijdens afkoelen en in de koelkast gewoon langzaam verder. | |
_Floddertje_ | maandag 20 september 2010 @ 10:56 |
quote:En hoe verwarm je de risotto dan het beste weer? | |
Perruche | maandag 20 september 2010 @ 11:35 |
quote:In de pan met een lepel bouillon denk ik zo ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 28 september 2010 @ 17:49 |
Ik heb trouwens de AH excellent risottorijst gekocht, maar de bereidingswijzen die op het pak staan zijn echt ongelofelijke onzin. Risotto koken in afgepast water? Of in de magnetron? Volgens mij hebben ze de bereiding van normale rijst overgenomen ofzo. | |
Aure | woensdag 29 september 2010 @ 23:30 |
quote:Dat viel mij vandaag ook al op ![]() ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 30 september 2010 @ 00:20 |
quote:Stom heh? ![]() | |
StarGazer | zaterdag 2 oktober 2010 @ 13:42 |
Even een schaamteloze tvp ![]() | |
rijsttafel | zaterdag 2 oktober 2010 @ 19:57 |
quote:Voor de smaak zal het gek weinig uitmaken hoe je de rijst kookt. http://www.vegatopia.com/(...)isotto-eeuwig-roeren Vandaag risotto met peer en gorgonzola op. | |
ColdFeet | zaterdag 2 oktober 2010 @ 20:00 |
quote:Ik heb weleens gelezen (moet even bedenken waar) dat je juist niet continu moet roeren, dan roer je de korrels kapot. Af en toe en heel voorzichtig is beter, schijnt. | |
rijsttafel | zaterdag 2 oktober 2010 @ 20:01 |
quote:En ik weer dat je veel moet roeren om de zetmelen ofzo los te slaan?? Ach, het tijdstip waarop je stopt met koken is volgens mij veel belangrijker dan dit alles. Zodat je nog wel een beetje bite hebt, maar toch dat het zacht is. Risotto is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Ik bedoel, als ik het kan, kan iedereen het. | |
#ANONIEM | zaterdag 2 oktober 2010 @ 20:29 |
Iemand vertelde me laatst dat ze risotto maakte met euroshopper witte rijst. Dat is dan toch helemaal niet lekker? Die rijst wordt bepaald niet romig. | |
-Miauw- | zondag 3 oktober 2010 @ 13:05 |
quote:Haha nee dat lijk mij ook niet nee! Nou ben ik geen risotto-expert...Sterker nog, ik heb het vorige week voor het eerst gemaakt en ik werd een beetje overmoedig met het vocht erbij gieten. Nou ja het was best een lekkere pap uiteindelijk ![]() | |
Sjeen | maandag 4 oktober 2010 @ 10:45 |
Mijn risotto vuurdoop gehad afgelopen zaterdag. Citroen-bieslook risotto met gegrilde scampies naar recept van Donna Hay... Zo ontzettend lekker!!!quote: | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 12:12 |
Risotto-beginner hier. Wie heeft er een recept waarmee ik uit de voeten kan, ik heb risottorijst gekocht (leve de AH-kortingsbonnen - meteen een tipje ![]() ![]() ![]() Maar in allerlei kookprogramma's zie ik altijd weer risotto opduiken en ik wil het nu toch echt eens een keer proberen. Dus nu zoek ik een foolproof recept ![]() | |
Sjeen | maandag 4 oktober 2010 @ 12:22 |
Die van mij bleek redelijk foolproof én gemaakt met AH Excellent ![]() | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 12:27 |
En waar vind ik die? | |
Sjeen | maandag 4 oktober 2010 @ 12:29 |
quote:Oi, het recept staat boven je vorig post ![]() | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 12:31 |
O ![]() ![]() | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 12:33 |
En ik zoek trouwens wel iets zonder wijn of andere alcohol. Dat hebben we namelijk nooit in huis omdat we dat niet drinken ![]() | |
Sjeen | maandag 4 oktober 2010 @ 12:41 |
Basisrecept risotto Wijn hoeft niet hoor ![]() | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 12:58 |
Iets voor het weekend, lijkt me, moet je de tijd voor nemen ![]() ![]() | |
rijsttafel | maandag 4 oktober 2010 @ 13:00 |
quote:Ach, men doet het voorkomen dat het moeilijk te maken is, maar mij was het ook gelukt. Pannekoeken vind ik moeilijker. ![]() | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 13:10 |
Pannenkoeken bakt onze zoon van 9 al, dat vind ik nou niet echt een vergelijking ![]() Ik sleep hem er wel bij als ik risotto ga maken, kan ie het ook meteen leren ![]() | |
rijsttafel | maandag 4 oktober 2010 @ 19:03 |
quote:Was een geintje ![]() Maar ik denk dat je ook wel druivensap ipv wijn kan gebruiken. Of gewoon water. Ik had zelf Vermout gebruikt, maar dan wel een klein beetje. | |
Rewimo | maandag 4 oktober 2010 @ 22:18 |
Heb je die wijn ook nodig voor de hoeveelheid vocht? Ik las volgens mij in dat basisrecept dat je hiervoor ook de bouillon kunt gebruiken, dus dan zou de wijn alleen voor de smaak zijn. Ik lust het wel maar man en zoon niet ![]() | |
#ANONIEM | maandag 4 oktober 2010 @ 22:31 |
quote:Ik gebruik geen wijn, maar vervang het door bouillon. Werkt prima. | |
scrub_nurse | maandag 4 oktober 2010 @ 22:44 |
Ik gebruik ook geen wijn ,absoluut geen vereiste | |
Rewimo | dinsdag 5 oktober 2010 @ 07:22 |
Mooi zo. Welke soort bouillon raden jullie me aan? ![]() | |
rijsttafel | vrijdag 8 oktober 2010 @ 19:43 |
Vandaag half op de gok een risotto in elkaar geflanst en die was zo geniaal dat ik 'm hier ff neerzet voor het nageslacht ![]() Risotto peer/gorgonzola/walnoten Uiteraard de standaard risotto stappen: - Ui en knoflook in olie aanfruiten - Breedkorrelige rijst even meebakken zodat het doorzichtig wordt - Afblussen met witte wijn - Warme boullion erbij (had zelf groenteboullion, want vega) en droogkoken ! Pas op als je blokjes gebruikt dat je geen te sterke boullion hebt, want dan wordt het te zout. - Telkens weer boullion erbij en regelmatig goed roeren (hoeft heus niet continu) Nu de variatie: - In een steelpannetje wat suiker karamelliseren - Stukjes peer erin even bakken (niet bruin laten worden) Dan alles door elkaar mikken: - Na ong. een kwartiertje koken de peer in de risotto kwakken (niet de overbodige suiker) - Als de rijst gaar is, wat gorgonzola of een andere blauwe kaas erin (en wat roomboter doe ik zelf) ! Niet te gortig met de kaas zoals ik het in een restaurant een keer had. Dat is niet zo lekker. - Laat het smelten - Beetje peper erdoorheen malen. - Misschien wat zout, maar de kaas en boullion waren al zout, dus waarschijnlijk niet nodig. - Op een bord scheppen en wat fijngehakte walnoot erop. Dan nog een klein scheutje olijfolie erover sprenkelen. Dit was werkelijk goddelijk, ik meen het. ![]() ![]() | |
Tezz | woensdag 13 oktober 2010 @ 17:23 |
Vandaag een simpele risotto gemaakt met ui/knof/champignons (en een plens Chardonnay en bospaddestoelenbouillon) en ohhhhhhhh wat is het toch goddelijk! Tezz zegt burp! ![]() | |
ArtemisQ | woensdag 13 oktober 2010 @ 17:25 |
Die peer/gorgonzola/walnoot-risotto klinkt echt superlekker! *zet op lijstje van een keer te proberen* | |
Tezz | woensdag 13 oktober 2010 @ 17:27 |
quote:Die ga ik de volgende keer proberen! Klinkt echt ![]() | |
The_Hives | maandag 18 oktober 2010 @ 11:03 |
als ik risotto maak, is dat vaak het enige wat ik eet. Nu wil ik van het weekend voor een paar gasten risotto maken. Maar alleen risotto vind ik wat ' kaal' suggesties wat ik ernaast kan maken? ![]() | |
miss_dynastie | maandag 18 oktober 2010 @ 11:29 |
quote:Dat klinkt heerlijk ![]() Toevallig dit weekend weer eens risotto gemaakt, was een heeeeele tijd geleden.... risotto gewoon basic, uitje fruiten, risotto, bouillon, met zalm/broccoli/kruidenroomkaassausje nou ja, dat is het idee dan, ik heb het gewoon allemaal lekker door elkaar heen gehusseld ![]() ![]() | |
rijsttafel | maandag 18 oktober 2010 @ 11:47 |
quote:Tsjah, risotto ziet er een beetje kaal uit, maar dat hoort erbij. ![]() Een salade kan natuurlijk, zou het alleen niet op hetzelfde bord serveren dan. Je kan ook 'klassiek' Italiaans gaan en een primo en secondo maken. Twee hoofdgerechten waarbij je eerste dan de risotto is. Uiteraard is een simpel toetje ook zo gefixt ![]() | |
The_Hives | maandag 18 oktober 2010 @ 22:41 |
ja, salade zat ik ook aan te denken ![]() | |
cinnamon_M | dinsdag 19 oktober 2010 @ 04:47 |
quote:Je kunt ook risotto milanese met osso bucco maken, klassieker. Haal wel echt de KALFSschenkel, geen gewone. spreekt uit ervaring na tweemaal te eindigen met een stuk rubber in een heerlijke saus, wat uiteindelijk in de maag van de kat is beland ![]() | |
The_Hives | dinsdag 19 oktober 2010 @ 08:07 |
dat ziet er goed uit ![]() ![]() | |
Njosnavelin | maandag 25 oktober 2010 @ 14:19 |
Ik heb gisteren deze vegetarische risotto gemaakt. Was echt heel lekker, al zeg ik het zelf ![]() Ingrediënten voor 5 personen: - 500 gram risottorijst - 1,5 liter groentenbouillon (van 2 blokjes) - 1 grote ui - 5 stengels bleekselderij - 150 ml droge witte wijn - 2 teentjes knoflook - Nootmuskaatpoeder, of een snuf vers geraspte van een hele nootmuskaat - 300 gram gewassen spinazie - 100 gram geraspte Parmezaanse kaas - 200 gram zachte geitenkaas - halve citroen - 50 gram geroosterde pijnboompitten - olijfolie - beetje boter - Versgemalen peper en zout Benodigdheden: - staafmixer - Flinke hapjespan of braadpan Bereiden: 1. Snipper de ui en hak de bleekselderij en de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten. 2. Breng 1,5 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. 3. Verhit wat olie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng de spinazie op smaak met de knoflook, nootmuskaat en peper & zout. Haal de spinazie van het vuur en pureer deze tot een groene massa. De gepureerde spinazie heb je pas aan het eind weer nodig. 4. Verhit wat olie en een beetje boter in een hapjespan of braadpan en fruit hierin de uien en bleekselderij op laag vuur gedurende 10 minuten. De groenten mogen niet bruin worden! Bakken ze aan; voeg extra boter toe. 5. Voeg de risottorijst toe aan het groentenmengsel. Bak het 2 minuutjes op middelhoog tot hoog vuur tot de korrels glazig worden, eventueel met een scheutje olijfolie erbij tegen aanbakken. 6. Voeg nu in één keer de wijn toe. Laat verdampen en roer goed. 7. Voeg nu per 2 soeplepels de bouillon toe. Wacht iedere keer tot het voorgaande vocht grotendeels verdampt is voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Het vuur is nu middelhoog; het vocht moet zachtjes pruttelen. Vergeet niet te roeren. 8. Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna klaar is (proef om hierachter te komen). 9. Roer nu de gepureerde spinazie door de risotto, samen met de Parmezaanse kaas en de helft van de geitenkaas. Roer alles goed door elkaar tot de kaas gesmolten is. 10. Breng de risotto op smaak met citroensap en eventueel peper en zout. 11. Serveer de risotto met de andere helft van de geitenkaas erover gekruimeld, en de pijnboompitten. | |
emss | woensdag 27 oktober 2010 @ 16:40 |
heeeeeeeeeeeeeeel simpel en snel te maken, en lekker: risotto rijst prei tuinbonen geraspte kaas that's it! | |
Tezz | woensdag 27 oktober 2010 @ 17:20 |
quote:Nou, iets meer uitleg is wel op z'n plaats dacht ik zo... Kook je de tuinbonen mee in de risotto? Voeg je die pas op het laatste toe? Wat voor bouillon gebruik je? Waarom laat je de wijn weg? Roerbak je de prei? Voeg je de prei op het laatst rauw toe? Wat voor kaas gebruik je? | |
tech4u | maandag 8 oktober 2012 @ 18:55 |
Even het risottotopic nieuw leven inblazen. ![]() ![]() Vandaag mijn favo risotto gemaakt. Risotto met pompoenpuree, geroosterde stukjes pompoen en rucola. | |
motorbloempje | maandag 8 oktober 2012 @ 19:16 |
He, mijn avondeten! ![]() ![]() | |
tech4u | maandag 8 oktober 2012 @ 19:21 |
Goed idee, zal ik volgende keer eens toevoegen, ik eet er meestal wat kipfilet bij. | |
Young_David | dinsdag 9 oktober 2012 @ 14:20 |
Een risotto-topic ... hier moet ik me dan maar even melden. Ik volg meestal het Jamie-recept en varieer daar vaak wat op los. Mijn favorieten: Asperger-munt (voorjaar), appel-walnoot-gorgonzola en paddestoelen-kip-peterselie (kan ook zonder kip). Ooit geprobeerd voor een groep van 25 die laatste variant gemaakt. In mijn ogen wastie zwaar mislukt (mijn hulpchef had de bleekselderij veel te grof gesneden en de wijn was niet genoeg ingetrokken waardoor je de alcohol nog goed proefde), maar iedereen vond het geweldig. Een ander expiriment wat ik eens gedaan heb is met mijn gourmet-woksetje. Ik had een basisrisotto gemaakt die alleen nog maar afgemaakt hoefde te worden. Op tafel stonden dan allerlei ingredienten waarmee je zelf je risotto samen kon stellen. Best leuk. Ik haal mijn risotto trouwens bij de turk. Vijf-kilozak voor nog geen 6 euro en zorg dat ik het altijd in huis heb. | |
FigureBirdStars | zaterdag 23 maart 2013 @ 17:36 |
Is die AH Excellent risotto rijst wat? Of kan ik dan beter voor die 2 keer zo dure dat katoenen zakje gaan? |