abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86531005
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 11:14 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Niemand??
Ik weet niet wat mantecatura is maar volgens mij kan hem hem wel half bereiden, ik heb weleens gelezen dat ze dat in restaurants ook doen. Ik weet niet wat de kwaliteit van die restaurants is :+
pi_86566171
Hmm, volgende week ook maar eens proberen. Simpele snelle recepten zijn welkom (student) :')
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_86567684
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 11:50 schreef henkde_j het volgende:
Hmm, volgende week ook maar eens proberen. Simpele snelle recepten zijn welkom (student) :')
Het simpelste basisrecept is met klein gesneden ui aanbakken in olijfolie (glazig maken), rijst erbij en even in de olie ronddraaien, glas wijn erbij en dan schepje voor schepje de bouillon erbij. Afmaken met parm. kaas en boter.

Wat je er verder nog indoet is aan jou ;) maar de bietjesrisotto de hier ergens gepost is lijkt me goed te doen en goedkoop :)
pi_86607103
Je kunt risotto prima vooraf maken. Hij wordt wua smaak beter, de textuur van de rijst kan wel iet achteruit gaan, maar het is één van de gerechten die beter wordt als je hem even bewaart. (ik doe dat ook graag met soep). De maillardreactie gaat namelijk tijdens afkoelen en in de koelkast gewoon langzaam verder.
Whatever...
pi_86629309
quote:
Op zondag 19 september 2010 17:58 schreef Spanky78 het volgende:
Je kunt risotto prima vooraf maken. Hij wordt wua smaak beter, de textuur van de rijst kan wel iet achteruit gaan, maar het is één van de gerechten die beter wordt als je hem even bewaart. (ik doe dat ook graag met soep). De maillardreactie gaat namelijk tijdens afkoelen en in de koelkast gewoon langzaam verder.
En hoe verwarm je de risotto dan het beste weer?
pi_86630369
quote:
Op maandag 20 september 2010 10:56 schreef _Floddertje_ het volgende:

[..]

En hoe verwarm je de risotto dan het beste weer?
In de pan met een lepel bouillon denk ik zo :)
pi_86948672
Ik heb trouwens de AH excellent risottorijst gekocht, maar de bereidingswijzen die op het pak staan zijn echt ongelofelijke onzin. Risotto koken in afgepast water? Of in de magnetron? Volgens mij hebben ze de bereiding van normale rijst overgenomen ofzo.
pi_87005045
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 17:49 schreef Leintjeuh het volgende:
Ik heb trouwens de AH excellent risottorijst gekocht, maar de bereidingswijzen die op het pak staan zijn echt ongelofelijke onzin. Risotto koken in afgepast water? Of in de magnetron? Volgens mij hebben ze de bereiding van normale rijst overgenomen ofzo.
Dat viel mij vandaag ook al op :') Het is wel prima risottorijst. Ik heb verder maar niet meer naar de bereidingswijzes gekeken :')
pi_87006851
quote:
Op woensdag 29 september 2010 23:30 schreef Aure het volgende:
Dat viel mij vandaag ook al op :') Het is wel prima risottorijst. Ik heb verder maar niet meer naar de bereidingswijzes gekeken :')
Stom heh? :D
pi_87096089
Even een schaamteloze tvp :')
'Wish I was old and a little sentimental'
Porcupine Tee - Normal
pi_87111085
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 17:49 schreef Leintjeuh het volgende:
Ik heb trouwens de AH excellent risottorijst gekocht, maar de bereidingswijzen die op het pak staan zijn echt ongelofelijke onzin. Risotto koken in afgepast water? Of in de magnetron? Volgens mij hebben ze de bereiding van normale rijst overgenomen ofzo.
Voor de smaak zal het gek weinig uitmaken hoe je de rijst kookt.
http://www.vegatopia.com/(...)isotto-eeuwig-roeren

Vandaag risotto met peer en gorgonzola op.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87111170
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 19:57 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Voor de smaak zal het gek weinig uitmaken hoe je de rijst kookt.
http://www.vegatopia.com/(...)isotto-eeuwig-roeren

Vandaag risotto met peer en gorgonzola op.
Ik heb weleens gelezen (moet even bedenken waar) dat je juist niet continu moet roeren, dan roer je de korrels kapot. Af en toe en heel voorzichtig is beter, schijnt.
pi_87111228
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 20:00 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik heb weleens gelezen (moet even bedenken waar) dat je juist niet continu moet roeren, dan roer je de korrels kapot. Af en toe en heel voorzichtig is beter, schijnt.
En ik weer dat je veel moet roeren om de zetmelen ofzo los te slaan??

Ach, het tijdstip waarop je stopt met koken is volgens mij veel belangrijker dan dit alles. Zodat je nog wel een beetje bite hebt, maar toch dat het zacht is.

Risotto is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Ik bedoel, als ik het kan, kan iedereen het.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87112238
Iemand vertelde me laatst dat ze risotto maakte met euroshopper witte rijst. Dat is dan toch helemaal niet lekker? Die rijst wordt bepaald niet romig.
  zondag 3 oktober 2010 @ 13:05:53 #140
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_87129403
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 20:29 schreef clumsy_clown het volgende:
Iemand vertelde me laatst dat ze risotto maakte met euroshopper witte rijst. Dat is dan toch helemaal niet lekker? Die rijst wordt bepaald niet romig.
Haha nee dat lijk mij ook niet nee! Nou ben ik geen risotto-expert...Sterker nog, ik heb het vorige week voor het eerst gemaakt en ik werd een beetje overmoedig met het vocht erbij gieten. Nou ja het was best een lekkere pap uiteindelijk :')
With the stars as her umbrella
  Licht Ontvlambaar maandag 4 oktober 2010 @ 10:45:40 #141
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87161686
Mijn risotto vuurdoop gehad afgelopen zaterdag. Citroen-bieslook risotto met gegrilde scampies naar recept van Donna Hay... Zo ontzettend lekker!!!

quote:
• 4 1/2 kop bouillon (kip of vis)
• 1 kop droge witte wijn
• 2 el olijfolie
• 2 tl geraspte citroenschil
• 3 el citroensap
• 2 koppen risottorijst
• 1/2 kop fijgesneden bieslook
• 2/3 kop parmezaanse kaas
• 8 scampies
• 50 g boter
• salie
• zwarte peper

Verhit de bouillon tot kookpunt en zet apart. Verhit de olijfolie in steelpan en voeg daar de rijst en de citroenrasp aan toe en roerbak ongeveer 1 minuut. Blus witte wijn en verlaag het vuur tot de helft. Laat steeds roerend het vocht weg koken. Doe er dan ongeveer 1,5 dl warme bouillon bij. Blijf roeren en laat opnieuw het vocht weg koken. Herhaal dit nog 5 keer of tot de rijst al dente is. Gril ondertussen de scampi. Roer dan het citroensap, bieslook en de parmezaan erdoor. Eventueel een klontje boter toevoegen. Leg de gegrilde scampi met de vleeskant naar boven. Giet wat gesmolten boter erover en voeg de salieblaadjes erbij. Serveer de scampi op de risotto.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 4 oktober 2010 @ 12:12:10 #142
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87164113
Risotto-beginner hier. Wie heeft er een recept waarmee ik uit de voeten kan, ik heb risottorijst gekocht (leve de AH-kortingsbonnen - meteen een tipje *) ) maar verder heb ik dus nog geen idee wat ik ermee kan :D Impuls, inderdaad :@

Maar in allerlei kookprogramma's zie ik altijd weer risotto opduiken en ik wil het nu toch echt eens een keer proberen. Dus nu zoek ik een foolproof recept :) Waar kan ik het beste eens mee beginnen?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Licht Ontvlambaar maandag 4 oktober 2010 @ 12:22:13 #143
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87164464
Die van mij bleek redelijk foolproof én gemaakt met AH Excellent :+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 4 oktober 2010 @ 12:27:12 #144
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87164671
En waar vind ik die?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Licht Ontvlambaar maandag 4 oktober 2010 @ 12:29:04 #145
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87164742
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 12:27 schreef Rewimo het volgende:
En waar vind ik die?
Oi, het recept staat boven je vorig post :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 4 oktober 2010 @ 12:31:55 #146
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87164850
O :@ Dat leek me al een zeer gevorderd recept :@
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 4 oktober 2010 @ 12:33:16 #147
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87164891
En ik zoek trouwens wel iets zonder wijn of andere alcohol. Dat hebben we namelijk nooit in huis omdat we dat niet drinken ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Licht Ontvlambaar maandag 4 oktober 2010 @ 12:41:23 #148
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_87165155
Basisrecept risotto

Wijn hoeft niet hoor :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 4 oktober 2010 @ 12:58:58 #149
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87165801
Iets voor het weekend, lijkt me, moet je de tijd voor nemen :) Ik ga het binnenkort proberen ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87165846
quote:
Op maandag 4 oktober 2010 12:31 schreef Rewimo het volgende:
O :@ Dat leek me al een zeer gevorderd recept :@
Ach, men doet het voorkomen dat het moeilijk te maken is, maar mij was het ook gelukt. Pannekoeken vind ik moeilijker. :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')