abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_64025073
Ik heb even voorbeelden gezocht.

Dit is te droog:


En dit is goed:
  maandag 15 december 2008 @ 10:26:21 #52
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64025315
En alleen die van CF ziet eruit als risotto

Het wordt veel te droog gekookt! Maar goed, risotto maken is een kunst op zich. Niet voor niets moeten ze het in hell;'s kitchen tot in den treure maken.

Idee van Robin is ook heerlijk, maar ziet er wederom te compact uit. Toch vind ik het recept heel interessant.
pi_64025366
ik moet zeggen dat mijn risotto ook net zo eruit ziet (minder rood, geen bietjesrisotto) als die van CF in de OP

en in een vormpje stoppen hoeft niet, want dan loopt 't uit (als je het vormpje weghaalt, that is)

Ben onwijs aan het twijfelen over de risotto nu, want we gaan koken bij anderen thuis, en niet hier en die hebben electrische pitten en ik ben géén fan van electrisch
Ja doei.
  maandag 15 december 2008 @ 10:35:04 #54
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64025492
Heb jij gas Mo?
Dan ben je zooo gezegend. Ik heb elke dag ruzie met inductie. Veel te heet
Ik kan hier echt geen risotto maken hoor ( net als stoofpotjes ), mislukt altijd om de temp niet normaal geregeld kna worden.
pi_64025732
áls ik em in een vormpje stop, bekleed ik het vormpje, omdat het anders gelijk weer uitloopt
pi_64026086
quote:
Op maandag 15 december 2008 10:35 schreef SHE het volgende:
Heb jij gas Mo?
Dan ben je zooo gezegend. Ik heb elke dag ruzie met inductie. Veel te heet
Ik kan hier echt geen risotto maken hoor ( net als stoofpotjes ), mislukt altijd om de temp niet normaal geregeld kna worden.


zou ook echt niet anders willen
Ja doei.
  maandag 15 december 2008 @ 13:34:38 #57
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64029673
Ik heb helaas ook electrisch. Ik haat het ding vanuit de grond van m'n hart, maar ben er inmiddels wel zo aan gewend dat ik er ook gewoon heerlijke risotto op kan maken.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64050781
Heb keramische plaat en heb er nog nooit problemen mee gehad. Komt ook omdat ik hier heb leren koken, dus ben niet anders gewend.

Ik probeer m'n risotto altijd zo te maken dat ie wel uitloopt, maar er geen los 'water' tussenuit komt.
Sweet and innocent...
  dinsdag 16 december 2008 @ 12:12:33 #59
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64053884
quote:
Op maandag 15 december 2008 10:14 schreef Sorbootje het volgende:
Ik heb even voorbeelden gezocht.

Dit is te droog:
[ afbeelding ]

En dit is goed:
[ afbeelding ]
Die eerste is te droog ja, maar die tweede vind ik weer net te papperig
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64056092
Maar zo hoort ie wel

Maar gelukkig is het uiteindelijk vooral belangrijk wat je zelf lekker vindt.
  dinsdag 16 december 2008 @ 18:24:40 #61
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64064625
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 13:46 schreef Sorbootje het volgende:
Maar zo hoort ie wel
says who
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64064656
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 18:24 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

says who
De Italiaanse koks die er verstand van hebben. Maar zoals gezegd bepaal je vooral zelf hoe het moet, want jij moet 't opeten en jij moet het lekker vinden
  dinsdag 16 december 2008 @ 18:29:35 #63
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_64064731
idd ja.

verstand verstand...uiteindelijk draait eten om smaak natuurlijk.
Voor mij geldt: risotto moet smeuïg, niet papperig.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_64064953
Good for you
pi_65001025
schopje

vandaag voor 't eerst met andere risottorijst gemaakt

"Tosya Pirinç", kilozak bij de AH

staat op dat het voor risotto en paella is en het is hier in ieder geval goedgekeurd.
De rijst lijkt wat zachter dan de Lassie-risottorijst die ik normaal gebruik en hij is goedkoper, dus nu maar even een nieuwe voorraadpot kopen want het is een blijvertje
Ja doei.
pi_65002511
Ik vind die van Lassi sowieso niet lekker, heb meestal AH Excellent. Is die jij noemt lekkerder?

Vrijdag courgette-risotto gemaakt. Was best lekker, had alleen geraspte Grano Padano in een zakje gekocht, dat was niets. Doe mij maar gewoon pecorino. Jammer dat ze die in de supermarkt alleen in van die grote stukken verkopen, dat is nogal duur iin je eentje.
Sweet and innocent...
pi_65002949
ik vind die van Lassie prima, gebruikte hem tot nu toe altijd, deze vind ik iets lekkerder, dat wel
Ja doei.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 22:12:21 #68
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_65008488
aha turkse rijst, werkt idd ook goed voor risotto.

Waar kun je eigenlijk arborio rijst kopen?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_65008950
koop mijn arborio in de natuurwinkel
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_66600466
Ok ik heb hier al tijden een stikdure zak risotto rijst liggen, maar nog steeds niet de moed gevonden om het te gaan maken.

Ik kwam in dit topic venkelrisotto tegen, en laat er nu komende week venkel in mijn groententas zitten.

Iemand een goed recept voor venkelrisotto??
pi_66606487
Ik vind de venkel zacht het lekkerst, dan smaakt echt de hele risotto ernaar. Als je 'm knapperig wilt, kun je beter later toevoegen. En het ligt er nogal aan wat je erbij wilt eten. Voor vis zou je ook een visbouillion en geen kaas kunnen gebruiken.

Maar ik vind het zo simpel het lekkerst:

Ik zou de venkel in stukken snijden en samen met twee sjalotjes en wat knoflook fruiten in wat olijfolie. Dan risottorijst erbij en als deze even meegewarmd is afblussen met witte wijn. Daarna steeds als het nodig is er kippen of groenteboullion (van tablet of zelfgetrokken) bijgieten. Als bijna al het water opgenomen is en 't de juiste consistentie heeft, er geraspte italiaanse kaas (pecorino of parmezan) doorroeren en een beetje met versgemalen zwarte peper overheen serveren.

[edit] En het venkelgroen natuurlijk! Er op het laatst doorheen roeren en een klein beetje bewaren als garnering.

[ Bericht 7% gewijzigd door Innocence op 02-03-2009 16:08:34 ]
Sweet and innocent...
pi_66612685
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 19:52 schreef Innocence het volgende:
Ik vind die van Lassi sowieso niet lekker, heb meestal AH Excellent. Is die jij noemt lekkerder?
In mijn ervaring is AH Excellent beter, ja. En goedkoper.

Ik vind zelf carnaroli betere resultaten geven dan arborio. Bij de Delhaize verkopen ze beide in kiloverpakkingen.
pi_66671161
Ik zou de venkel en de risotto apart maken en pas later door elkaar roeren. De venkel in dunne plakjes stoven (met de deksel op de pan, afentoe roeren) in olijfolie, boter, plakjes knoflook en een scheut witte wijn of martini. Na een kwartier beginnen met de risotto met knoflook en sjalotje in kleine blokjes in olijfolie en boter, eerst witte wijn, daarna steeds een beetje visbouillon toevoegen. Als de rijst bijna goed van structuur is de venkel inclusief alles wat in die pan zit (vocht, knoflook) erbij, goed doorroeren tot de juiste structuur, dan van het vuur af: flinke hand parmezaanse kaas en eventueel wat extra boter met de deksel erop. En inderdaad dan opdienen met het groen van het venkel, wat gedroogde rode peper die ik met de schaar in dunne ringetjes knip (gepikt van Jamie, maakt het wel echt af!), en wat extra parmezaanse kaas.
pi_66686612
De Arborio is in de aanbieding bij de Lidl deze week. Ik heb geen ervaring met andere leveranciers, maar m'n risotto lukt er erg goed mee (al zeg ik het zelf)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  woensdag 4 maart 2009 @ 13:19:25 #75
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_66687563
Hmmm... wat een lekkere recpeten allemaal. Mijn lievelingsrisotto is er één met gambas en zeekraal. Is die al voorbij gekomen?
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 4 maart 2009 @ 13:48:57 #76
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66688824
ik ben echt een nono op het gebied van Risotto. Heb het zelfs nog nooit gegeten . Maar nou had ik een vraagje. Als ik Risotto zou maken is de kans groot dat ik geen witte wijn in huis heb. Is risotto bereid zonder wijn ook nog een beetje te eten of zouden jullie dat echt afraden?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66688898
Ik heb laatst voor het eerst die AH Excellent-risotto gekocht en gemaakt. Wat mij opviel aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking is dat ze helemaal niet zeggen dat je moet roeren en langzaam, lepel voor lepel bouillon moet toevoegen. Zo was ik het wel gewend om te maken. Ik vond het ook iets minder lekker dan ik risotto gewend ben. Degene die risotto maken met die AH Excellent-risotto, welke bereidingswijze gebruiken jullie? Ik had er meteen drie zakken van gekocht namelijk, dus die wil ik wel opmaken.
pi_66689029
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 13:50 schreef _Floddertje_ het volgende:
Ik heb laatst voor het eerst die AH Excellent-risotto gekocht en gemaakt. Wat mij opviel aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking is dat ze helemaal niet zeggen dat je moet roeren en langzaam, lepel voor lepel bouillon moet toevoegen. Zo was ik het wel gewend om te maken. Ik vond het ook iets minder lekker dan ik risotto gewend ben. Degene die risotto maken met die AH Excellent-risotto, welke bereidingswijze gebruiken jullie? Ik had er meteen drie zakken van gekocht namelijk, dus die wil ik wel opmaken.
Gewoon lepel-voor-lepel. Maar steeds roeren is niet nodig!

En Hives: sherry, port, madeira en dat soort drankjes kunnen evt ook. Maar het kan ook zonder alcohol. Het geeft echt maar een heel klein smaakverschil.
pi_66689209
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 13:53 schreef ColdFeet het volgende:
Gewoon lepel-voor-lepel. Maar steeds roeren is niet nodig!
Nou, dat van dat roeren vroeg ik me ook al af, omdat je daar ook zulke volslagen tegengestelde meningen over hoort. De één zegt roeren tot je er een tennisarm van krijgt en de ander zegt juist níet roeren. Wat is het nou?
pi_66689293
Ik zeg: niet roeren. Nou ja: elke paar minuten even doorroeren en checken of het niet droog wordt. En in het begin steeds flink wat bouillon toevoegen, later kleinere stapjes nemen, omdat het dan preciezer komt.
Je roert het anders tot pap, joh.
  woensdag 4 maart 2009 @ 14:01:43 #81
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66689298
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 13:53 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Gewoon lepel-voor-lepel. Maar steeds roeren is niet nodig!

En Hives: sherry, port, madeira en dat soort drankjes kunnen evt ook. Maar het kan ook zonder alcohol. Het geeft echt maar een heel klein smaakverschil.



Dan ga ik het zeker een keer proberen (zal wel een paar keer worden om het echt goed onder de knie te krijgen )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66720158
Ik roer alleen als de onderste delen aankoeken (dan ben ik eigenlijk al te laat), verder ook niet hoor.

Maak ook wel eens risotto zonder wijn, maar dan wel met zelfgetrokken bouillion.

Deze week eens proberen of het met schorseneren lekker is.
Sweet and innocent...
pi_66799130
ik at altijd de vegetarisch risotto met veel bospaddestoelen, ui, witte wijn en flink veel oude kaas (Old Amsterdam! ) en flink veel verse peterselie... (optioneel nog pijnboompitten)
Goddelijk! daarna nog een paar risotto's geprobeerd, maar duidelijk minder lekker...
nu maar een (optioneel vegetarisch) recept uitgeprobeerd en JUM!

!risotto met pompoen (2 personen):
200 gr risotto
1 liter bouillion
300 gr pompoen
2 uien
schepje suiker
kaneel, peper en zout
2 tenen knoflook
witte wijn
2 biefstuk
rucola

1 ui snipperen, aanfruiten, knoflook erdoor en als het goudbruin is de pompoen even aanbakken (paar minuten). peper, zout en kaneel toevoegen. Daarna de risotto erbij doen tot ie glazig is en dan afblussen met witte wijn. daarna bouillon bijvoegen, gaar laten worden (blijven roeren)
ondertussen gekarameliseerde uiringen produceren door flinke ui in ringen te snijden, in boter goudbruin laten worden en daarna schepje (bruine ) suiker erbij te gooien
biefstuk op kamertemperatuur laten komen, peper en zout, bakken tot ie rosé is.
bergje rucola op bord, risotto erbovenop, biefstuk erop en uiringen.. jum!

en voor de vega's is het zonder biefstuk ook lekker hoor!
Dromen zijn voorgevoelens van dingen die je in staat bent daadwerkelijk te verwerkelijken
pi_66828071
Schorseren toch maar niet gedaan.

Maak de laatste tijd m'n risotto vaak met zachte geitenkaas (bettine blanc), zo lekker romig!
Dat heb ik tenminste altijd in huis en is ook een stukje goedkoper als pecorino.

Heel simpel (knoflook, sjalotjes, witte wijn en bouillion), met een flinke bos spinazie erdoor.
Heb gisteren wel drie borden op!
Sweet and innocent...
pi_76640669
Schopje

Laatst deze gemaakt (nou ja gemaakt, stelt natuurlijk niet veel voor) en vond het heerlijk
Andrei Arlovski is a Belarusian heavyweight who has been in the MMA game for quite some time. His first professional fight dates back to 540 B.C. where Leonidas won as the underdog in Sparta
  zondag 10 januari 2010 @ 17:19:18 #86
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_76640802
Damn. Ziet er allemaal verdomd lekker uit!
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_76640834
quote:
Op zondag 10 januari 2010 17:19 schreef boem-dikkie het volgende:
Damn. Ziet er allemaal verdomd lekker uit!
op die laatste na dan
Ja doei.
  zondag 10 januari 2010 @ 17:56:15 #88
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_76642277
ik heb m vandaag met gekookte bietjes gemaakt experimentje
pi_76642430
bietjesrisotto is yummie
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 10 januari 2010 @ 18:04:25 #90
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_76642592
ik had er nog nooit van gehoord,ik dacht gewoon lijkt me lekker, beetje zoetig, t was idd heerlijk
pi_76642877
Delicious.
Ik weet het ook niet
  zondag 10 januari 2010 @ 18:19:30 #92
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_76643218
o ik zie nu hierboven een recept staan voor bietenrisotto! grappig! ik heb er wel wat knoflook bij gedaan, op t laatst wat blokjes biet erdoor en wat roomboter geen pancetta
pi_76777489
Vraagje: Hoe hoog moet het vuur zodra je begint met het toevoegen van de bouillon?
pi_76780561
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 20:32 schreef aceHigh het volgende:
Vraagje: Hoe hoog moet het vuur zodra je begint met het toevoegen van de bouillon?
Laag, het moet net borrelen.
Ik weet het ook niet
pi_76896115
Ipv bouillon gebruik ik gewoon water en zo'n bakje van conimex sajoer boontjes. Had ooit geen bouillon in huis, dus dat maar gebruikt en ik blijf het lekker vinden.
pi_76903401
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 13:50 schreef _Floddertje_ het volgende:
Ik heb laatst voor het eerst die AH Excellent-risotto gekocht en gemaakt. Wat mij opviel aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking is dat ze helemaal niet zeggen dat je moet roeren en langzaam, lepel voor lepel bouillon moet toevoegen. Zo was ik het wel gewend om te maken. Ik vond het ook iets minder lekker dan ik risotto gewend ben. Degene die risotto maken met die AH Excellent-risotto, welke bereidingswijze gebruiken jullie? Ik had er meteen drie zakken van gekocht namelijk, dus die wil ik wel opmaken.
Die handleiding suckt. In het begin moet je sowieso constant roeren, daarna gewoon in de gaten houden. En zelfs de bouillon doe ik er niet stukje bij beetje bij. Gewoon 3-kwart van het vocht in een keer, heel laag vuur. Het laatste gedeelte doe ik wel stukje bij beetje.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_84264482
schopje!

morgen mijn ouders kennis laten maken met risotto, en wel de tomaten/limoen/mascarpone risotto
Ja doei.
pi_84503783
Mijn favoriete drank voor bij de Risotto is witte wijn. Welke wijn er allemaal past vind je hier:
http://www.wijnmatcher.nl(...)ijn-bij-risotto.html
pi_84504516
Vorige week risotto de laatste 10 minuten bij m'n kip in de oven laten garen, erg lekker!
Sweet and innocent...
  zaterdag 21 augustus 2010 @ 11:06:03 #100
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_85538633
Ik ga vanavond mijn allereerste risotto maken! :o. Te beginnen met het recept van Vork! :Y) .
Niet meer actief op Fok!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')