abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_68501791
quote:
Op woensdag 29 april 2009 16:00 schreef Juup© het volgende:

[..]

Klopt daar heb ik het vanmorgen ook gezien. Alleen kost het daar ¤3,75 en bij de Marokkaanse winkel betaal ik maar ¤1,15 voor een bijna 2 x zo grote hoeveelheid.
da's waar, moet je alleen wel net ff een marokkaanse winkel in de buurt hebben, die heeft niet iedereen.
( wij hier wel thank god )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_68503487
quote:
Op woensdag 29 april 2009 16:01 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

da's waar, moet je alleen wel net ff een marokkaanse winkel in de buurt hebben, die heeft niet iedereen.
( wij hier wel thank god )
In Eindhoven zijn vele diverse "buitenlandse" exotische winkels te vinden gelukkig
pi_68541934
Vanavond voor het eerst met een tajine gekookt.
Ik heb gekozen voor een simpel gerecht:

Tajine van kabeljauw met groenten.
Helaas had de winkel geen kabeljauw (en ik had geen zin om naar een andere winkel te gaan) dus heb ik pangafilet gekocht.

Hier liggen de groenten te wachten tot ik ze ga snijden.


Aardappelschijfjes en uien liggen er al in.


Paprika's erop.


Daar bovenop de vis, nog wat paprika, tomaat, wortel en koriander en de rest van de kruiden.


Het gerecht zou in 45minuten klaar moeten zijn, maar ik heb voorzichtig aan gedaan want ik wist niet hoe hoog de kookplaat moest staan qua hitte. Dus het heeft 1,5 uur geduurd eer het gaar was. Nu weet ik iig wel hoe warm ik de volgende keer de kookplaat moet zetten.


Het resultaat.


Het smaakte best wel flauw, maar goed het was een experiment, ook qua kruiden. De tajine heeft zijn werk goed gedaan, alleen de volgende keer doe ik hem niet zo vol want er kwam geregeld vocht onder de deksel vandaan dat overliep.
pi_68542051
Het was idd lekker, alles was zo lekker smeuiig en zacht Goed gedaan hubbie!
#geen
  donderdag 30 april 2009 @ 22:20:47 #205
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_68542065
ZIet er wel heel mooi uit
Had je ook geen peper en zout toegevoegd?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_68542115
quote:
Op donderdag 30 april 2009 22:20 schreef Curiosity het volgende:
ZIet er wel heel mooi uit
Had je ook geen peper en zout toegevoegd?
Jawel, maar bewust niet zoveel omdat mijn vrouw niet te scherp mag eten. Beter achteraf even wat meer op smaak maken dan het te scherp opdienen zeg maar. Ik had ook niet verwacht dat de hoeveelheid die ik er in had gedaan te weinig zou zijn. Al doende leer ik
  donderdag 30 april 2009 @ 22:32:43 #207
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_68542483
Volgende keer misschien ook rode ui gebruiken, geeft ook net even meer pit.

Wat ik ook wel doe is de ui, paprika en evt kruiden alvast wat aanzetten in de tajine, even licht bakken in de olie, geeft het wat meer smaak af.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_68542660
quote:
Op donderdag 30 april 2009 22:32 schreef Curiosity het volgende:
Volgende keer misschien ook rode ui gebruiken, geeft ook net even meer pit.

Wat ik ook wel doe is de ui, paprika en evt kruiden alvast wat aanzetten in de tajine, even licht bakken in de olie, geeft het wat meer smaak af.
Is een goed idee, bedankt
Ik denk dat mijn volgende experiment iets met kip zal zijn.
pi_68542762
Heb jij inductie of keramisch?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_68542902
quote:
Op donderdag 30 april 2009 22:40 schreef Pheno het volgende:
Heb jij inductie of keramisch?
Het laatste, iig zeker weten geen inductie want dat zal niet gaan werken op iets dat niet van metaal is.
pi_68552379
Ik heb mn tajine gewoon nog steeds niet gebruikt

Beetje een miskoop dus tot nu toe
pi_68552666
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 11:05 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb mn tajine gewoon nog steeds niet gebruikt

Beetje een miskoop dus tot nu toe
Gauw gebruiken dan
pi_68567223
quote:
Op donderdag 30 april 2009 22:43 schreef Juup© het volgende:

[..]

Het laatste, iig zeker weten geen inductie want dat zal niet gaan werken op iets dat niet van metaal is.
Ik heb inductie, maar kan niet echt iets vinden inderdaad. Erg irritant.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_68569431
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 19:42 schreef Pheno het volgende:

[..]

Ik heb inductie, maar kan niet echt iets vinden inderdaad. Erg irritant.
http://www.lecreuset.nl/produits/wok_tajine.php

wel stervensduur
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_68570890
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 20:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

http://www.lecreuset.nl/produits/wok_tajine.php

wel stervensduur
Bedankt voor die website, ik heb er een recept gevonden dat ik wil gaan maken: Kip met gekonfijde citroenen.
  dinsdag 5 mei 2009 @ 17:20:23 #216
252930 M0nr03
seriously?!
pi_68698841
zo'n tajine staat op mijn verlanglijstje van dingen die ik meteen koop als ik er ruimte voor kan vinden.
ik ben gek op stoofpotjes.
las dat je het ook heel ordinair in een wok kon klaarmaken. maar ja dat is niet het echte werk
pi_69632116
tvptje.
  † In Memoriam † dinsdag 2 juni 2009 @ 18:31:11 #218
230491 Zith
pls tip
pi_69640877
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 17:20 schreef M0nr03 het volgende:
zo'n tajine staat op mijn verlanglijstje van dingen die ik meteen koop als ik er ruimte voor kan vinden.
ik ben gek op stoofpotjes.
las dat je het ook heel ordinair in een wok kon klaarmaken. maar ja dat is niet het echte werk
Mij lijkt de wok en de tajine juist precies het tegenovergestelde:
Wok: op super heet vuur binnen een 30 seconden is het klaar (of op z'n nederlands 5 minuten)
Tajine: op heel laag vuur heel langzaam laten sudderen zodat de smaken in elkaar mengen.

Het lijkt meer op een dikke braadpan.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 10 juni 2009 @ 20:36:55 #219
252930 M0nr03
seriously?!
pi_69911414
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 18:31 schreef Zith het volgende:

[..]

Mij lijkt de wok en de tajine juist precies het tegenovergestelde:
Wok: op super heet vuur binnen een 30 seconden is het klaar (of op z'n nederlands 5 minuten)
Tajine: op heel laag vuur heel langzaam laten sudderen zodat de smaken in elkaar mengen.

Het lijkt meer op een dikke braadpan.
niet iedereen gebruikt gebruiksvoorwerpen of in dit geval kookgerei voor de dingen waarvoor ze bedoeld zijn.
in dit geval kan je een wok met platte bodem en deksel goed gebruiken voor een stoofpotje.
zoals ik al zei helaas niet het echte werk.
  zondag 17 januari 2010 @ 12:03:11 #220
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76917621
*schop* Best wel weer eens tijd voor nieuwe recepten

Ik heb gister een tajine gekocht. Ik heb me de afgelopen tijd al een beetje ingelezen en wat recepten in een gewone pan gemaakt. Vandaag eens proberen of het echt verschil in smaak is.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 17 januari 2010 @ 12:09:26 #221
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_76917801
Ik weet zeker dat het je zal bevallen. Eet smakelijk alvast
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 17 januari 2010 @ 12:12:43 #222
277627 Seven.
We are Borg.
pi_76917894
tvp, heb die van mij al een paar maanden niet gebruikt.
Resistance is futile.
  zondag 17 januari 2010 @ 12:24:41 #223
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76918295
quote:
Op zondag 17 januari 2010 12:09 schreef Puckzzz het volgende:
Ik weet zeker dat het je zal bevallen. Eet smakelijk alvast
Hihi, dank je.
Er staan mosselen op het menu voor vanavond. Dat kan er ook vast in. Eens kijken wat er verder in huis is en er bij kan. Mmm, ik heb nu al trek
quote:
Op zondag 17 januari 2010 12:12 schreef Seven. het volgende:
tvp, heb die van mij al een paar maanden niet gebruikt.
Hup! Uit de kast met dat ding!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 17 januari 2010 @ 14:53:32 #224
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76923937
Nou je moet er wel veel geduld voor hebben. Het duurt best lang voordat ie goed warm is. Ik heb um ook wel voorzichtig opgewarmd moet ik toegeven. Even een uitje of knoflook aanfruiten is er niet bij zo. Hij vertoonde al snel scheurtjes(craquelé?) waar de olijfolie/boter zat. Maar zoiets had ik hier al gelezen volgens mij.

Er staat nu een proefpotje te pruttelen. Aardappeltje, wat pompoen, een tomaat in plakjes met water kruiden.
Eens kijken of ik me vanavond aan de mosselen waag of dat ik dat nog even op de ouderwetse manier doe.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 17 januari 2010 @ 15:08:04 #225
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_76924561
Dat water was denk ik niet nodig geweest. Tomaat is al vrij nat. Ik heb nog nooit mosselen gemaakt in de tajine. Die moeten vrij kort opstaan en een tajine vind ik toch meer iets om een uurtje ofzo te laten pruttelen met vlees en groente. Aanbraden gaat op zich wel (moet met sommige dingen ook) maar nogmaals...het is geen koekepan
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 17 januari 2010 @ 15:17:21 #226
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76924987
quote:
Op zondag 17 januari 2010 15:08 schreef Puckzzz het volgende:
Dat water was denk ik niet nodig geweest. Tomaat is al vrij nat. Ik heb nog nooit mosselen gemaakt in de tajine. Die moeten vrij kort opstaan en een tajine vind ik toch meer iets om een uurtje ofzo te laten pruttelen met vlees en groente. Aanbraden gaat op zich wel (moet met sommige dingen ook) maar nogmaals...het is geen koekepan
Het zal ook idd wel soep worden. Maar dat geeft niet. Door het vocht kan ik wel goed zien hoe heet ie is. En of het blijft pruttelen als ik het vuur lager zet. Echt een proefprutje.
En over de koekepan: klopt, dat is het niet. Maar de meeste recepten beginnen wel met: fruit de uien, bak het vlees aan enz. Dat vond ik ook vreemd voor een stoofgerecht.

Het ruikt echt heerlijk in huis
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 17 januari 2010 @ 16:33:04 #227
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_76928162
quote:
Op zondag 17 januari 2010 15:17 schreef mmascha het volgende:

[..]

Het zal ook idd wel soep worden. Maar dat geeft niet. Door het vocht kan ik wel goed zien hoe heet ie is. En of het blijft pruttelen als ik het vuur lager zet. Echt een proefprutje.
En over de koekepan: klopt, dat is het niet. Maar de meeste recepten beginnen wel met: fruit de uien, bak het vlees aan enz. Dat vond ik ook vreemd voor een stoofgerecht.

Het ruikt echt heerlijk in huis
krijg je honger van he?

Ik heb al vanaf vanochtend een hele kip in een grote pan rode wijn, knoflook, rozemarijn en thijm op het fornuis staan. Heel even aan de kook gebracht en daarna vuur uit. Strakjes gaat ie nog f fin de oven. 't is een experimentje maar hij ruikt nu al heerlijk....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 17 januari 2010 @ 16:37:08 #228
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_76928316
Ik heb wel eens een vispotje met o.a. mosselen in de tajine gemaakt. Was hartstikke lekker.
De vis natuurlijk wel op t laatst erbij
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 17 januari 2010 @ 19:15:47 #229
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76934012
Proefprutje was lekker. Al het water was verdampt en het was een beetje aangekoekt. Beetje te lang laten staan. Er zit een klein gaatje in de deksel maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou verdampen/aanbakken.
Mosselen toch maar gewoon in de pan gedaan. Eerst maar eens een ander visje in de tajine.
Op naar een uitgebreider recept!

Die kip klinkt ook lekker! Tijdens het marineren kan je je er al zo op verheugen.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 3 juli 2010 @ 19:53:41 #230
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_83619365
*schop*

sinds een paar dagen ook de trotse bezitter van een tajine

vandaag dus maar meteen een 'proefprutje' gemaakt...na het lezen van heel veel recepten, uiteindelijk zelf maar wat bij elkaar gegooid

wat een leuk speelgoed, zo'n ding!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  zaterdag 3 juli 2010 @ 20:57:22 #231
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_83621837
Lekker he?! Je kan alles erin gooien en het smaakt altijd heerlijk! Je moet alleen wel een beetje geduld hebben.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 3 juli 2010 @ 21:44:25 #232
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_83623849
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 20:57 schreef mmascha het volgende:
Lekker he?! Je kan alles erin gooien en het smaakt altijd heerlijk! Je moet alleen wel een beetje geduld hebben.
heerlijk! had alleen onderschat hoeveel kruiden je in zo'n ding mag gooien, geloof ik het was zeker wel lekker, maar als ik dezelfde hoeveelheid kruiden in een wok had gegooid, had het nog een stuk meer smaak gehad...
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_83624047
Het enige wat ik er niet lekker in vind zijn groene paprika, die worden erg bitter. Maar bv mango of een verse ananas erbij is echt
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_83627730
Breekt hier iemand ook wel eens een ei vlak voor het opdienen in de tajine? Ik zag het voor het eerst ergens op een ranzig busstation in Marokko gebeuren. Maar het geeft een best leuk effect, zo'n pruttelend spiegelei bovenop.

[ Bericht 2% gewijzigd door stavromulabeta op 03-07-2010 23:22:39 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 4 juli 2010 @ 11:31:56 #235
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_83637390
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 23:06 schreef stavromulabeta het volgende:
Breekt hier iemand ook wel eens een ei vlak voor het opdienen in de tajine? Ik zag het voor het eerst ergens op een ranzig busstation in Marokko gebeuren. Maar het geeft een best leuk effect, zo'n pruttelend spiegelei bovenop.
Ja dat doe ik wel eens Maak ik even een beetje een kuiltje en daar tik ik het eitje in.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_84558010
Even een vraagje (tevens kick)
Ik heb voor mijn verjaardag een blauw/gele tajine gekregen van de xenos. Nu zeggen mensen daar dat hier gewoon mee gekookt kan worden. Wil toch even checken. Want als ik t had over loodvergiftiging werd ik met grote ogen aangekeken.
Kan dit of is ie echt voor de sier?

Overigens staat ie nu bij vriendlief, die kookt op gas (of nouja, ík kook daar op gas :+) en zelf kook ik in de toekomst electrisch.
Volgens mij kan t niet allebei? Moet ik m nu alleen in de oven gebruiken?
pi_84558087
Wij hadden er een gekocht nadat we terug waren uit marokko. :Y
.
pi_84558649
Ook die geverfde?
Das mooi. Ga ik m volgende week testen :D
  dinsdag 27 juli 2010 @ 18:18:44 #239
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_84559139
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 17:45 schreef Cassandra87 het volgende:
Even een vraagje (tevens kick)
Ik heb voor mijn verjaardag een blauw/gele tajine gekregen van de xenos. Nu zeggen mensen daar dat hier gewoon mee gekookt kan worden. Wil toch even checken. Want als ik t had over loodvergiftiging werd ik met grote ogen aangekeken.
Kan dit of is ie echt voor de sier?

Overigens staat ie nu bij vriendlief, die kookt op gas (of nouja, ík kook daar op gas :+) en zelf kook ik in de toekomst electrisch.
Volgens mij kan t niet allebei? Moet ik m nu alleen in de oven gebruiken?
Het is heel simpel te checken, nadat je hebt gekookt bekijk even de binnenkant van het deksel. Die van mij zag gewoon zilverkleurig ipv de normale terracotta kleur. Duidelijk gevalletje van lood. En natuurlijk zeggen ze dat je er gewoon mee kunt koken. Sales, sales, sales...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_84559873
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 17:45 schreef Cassandra87 het volgende:
Even een vraagje (tevens kick)
Ik heb voor mijn verjaardag een blauw/gele tajine gekregen van de xenos. Nu zeggen mensen daar dat hier gewoon mee gekookt kan worden. Wil toch even checken. Want als ik t had over loodvergiftiging werd ik met grote ogen aangekeken.
Kan dit of is ie echt voor de sier?

Overigens staat ie nu bij vriendlief, die kookt op gas (of nouja, ík kook daar op gas :+) en zelf kook ik in de toekomst electrisch.
Volgens mij kan t niet allebei? Moet ik m nu alleen in de oven gebruiken?
Bij een groot bedrijf als de Xenos mag je er van uitgaan dat ze veilig zijn, behalve als er een grote sticker opzit dat het niet voor de bereiding van voedingsmiddelen bedoeld is.
Bij de tajines van de hallal-slager of die je zelf in Marokko gekocht hebt, is dat een ander verhaal.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_84561615
Ik heb er één gekocht bij Dille & Kamille, eenvoudig bruin ding zonder versieringen. Volgende week uitproberen, ben benieuwd.
pi_84564417
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 17:45 schreef Cassandra87 het volgende:
Even een vraagje (tevens kick)
Ik heb voor mijn verjaardag een blauw/gele tajine gekregen van de xenos. Nu zeggen mensen daar dat hier gewoon mee gekookt kan worden. Wil toch even checken. Want als ik t had over loodvergiftiging werd ik met grote ogen aangekeken.
Kan dit of is ie echt voor de sier?

Overigens staat ie nu bij vriendlief, die kookt op gas (of nouja, ík kook daar op gas :+) en zelf kook ik in de toekomst electrisch.
Volgens mij kan t niet allebei? Moet ik m nu alleen in de oven gebruiken?
Een tajine in de oven gebruiken is zinloos. De tajine wordt dan gelijkmatig warm en het condenseren heb je dan dus niet meer :)

Elektrisch (niet inductie, maar keramisch - die gare platen die langzaam warm worden en dan drie jaar op temperatuur blijven) kan dan prima. Mocht je inductie gaan koken (ik hoop van wel voor je :D - zo nee, dan heeft de lidl regelmatig voor 50 euro inductieplaatjes :Y ) dan zou je hem op een (wegwerp)bbq kunnen zetten :) dat werkt prima.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_84565401
Ik ga vanaf november keramisch koken :Y
Maar voor die tijd woon ik bij O+ en die kookt op gas. Vandaar
pi_84565560
Dan is er geen probleem (Althans, wat betreft de tajine :P ).
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_84645083
Nav de kick besloten weer eens een tajine gerecht te maken. Nu een mooi stuk victoriabaars in blokjes gesneden. De bodem van de tajine bedekt met limoen. Daarop kouseband, een kruidenmengsel van oa. gemberpoeder, ketoembar, gemalen serreh, zwarte peper en piment er door, bovenop de vis met wat boter en nog meer limoen, en langs de rand takken munt.

Ben benieuwd... :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 1 augustus 2010 @ 11:13:15 #246
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_84730724
quote:
Op donderdag 29 juli 2010 22:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Nav de kick besloten weer eens een tajine gerecht te maken. Nu een mooi stuk victoriabaars in blokjes gesneden. De bodem van de tajine bedekt met limoen. Daarop kouseband, een kruidenmengsel van oa. gemberpoeder, ketoembar, gemalen serreh, zwarte peper en piment er door, bovenop de vis met wat boter en nog meer limoen, en langs de rand takken munt.

Ben benieuwd... :)
Klinkt zalig, hoe was het?

Wij gaan vanmiddag BBQ-en, maar wij hebben een zelf gemetselde BBQ met een vrij grote diameter. Ik heb het gedeelte waar de briketten in komen verkleind met grote keien langs de rand zodat niet de hele BBQ gevuld is met kooltjes (wanneer we maar met zijn 2 BBQ-en is dat groot genoeg) Maar die keien worden ook lekker warm, ik rooster daar vaak wat stokbrood op enzo. Ik ga vanmiddag eens proberen of de tajine daar ook op kan met wat tomaatjes, champignons e.d.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_84730795
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 11:13 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Klinkt zalig, hoe was het?

Wij gaan vanmiddag BBQ-en, maar wij hebben een zelf gemetselde BBQ met een vrij grote diameter. Ik heb het gedeelte waar de briketten in komen verkleind met grote keien langs de rand zodat niet de hele BBQ gevuld is met kooltjes (wanneer we maar met zijn 2 BBQ-en is dat groot genoeg) Maar die keien worden ook lekker warm, ik rooster daar vaak wat stokbrood op enzo. Ik ga vanmiddag eens proberen of de tajine daar ook op kan met wat tomaatjes, champignons e.d.
Ik had er later ook nog wat cocos aan toegevoegd. Opzich was de combi erg goed geslaagd, alleen moet ik voortaan toch iets nog tussen de kousenband en de limoen doen. Bijv. schijfjes tomaat ofzo. De kousenband smaakte volledig naar limoen.

Omdat de BBQ door mijn vuurmaakskillzors wat te heet was geworden, is de vis wat te droog geworden. Dat was wel zonde, maar het was wel erg lekker geworden :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_84746676
Ik heb ook weer zin gekregen door dit topic.... Resultaat: Kikkererwten, witte bonen, wortel en pompoen...

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_84797356
K heb wel wat homemade recepten (marokkaanse recepten) jamjam!!

Vis:

En grote vis (gebruik zelf vaak een dorade) Kijk naar de grote van je tajin, of je snijdt de vis door tweeën.
Twee uien, een grote tomaat of 2 kleintjes.
Teentje knoflook (raspen)

gember- peper - zout- rode paprikapoeder (zoet) - knorr blokje voor vis - komijn - peterselie >> Dit allemaal een theelepeltje. Peterselie (4 lepels (ik gebruik altijd verse dus weet het niet precies). Mengen met de knoflook, en een scheut olijfolie en zonnebloemolie. Met dit sausje marineer je de vis.

Je snijdt de uien in dunne reepjes, en de tomaat in kleine blokjes (of je kan deze raspen).

en el olijfolie in de tajin, daarna spreid je de uien, daarop de blokjes tomaten, daarop de vis. Ik snij dan altijd een tomaat in schijfje en leg dat er op. En twee dunne schijfjes citroen voor de frisse smaak. De marinade heb je nog over (je smeert de vis ermee en de rest gebruik je dus op het eind).

Bij de marinade doe ik een kleine glas warm water bij en dit doe ik erbij nadat de tajin 5 minuutjes aan het koken is. En dan lekker laten koken.

Heerlijk!
  donderdag 30 december 2010 @ 21:25:00 #250
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90648010
Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

recept:
http://herbergdeketelende(...)t-de-tajine/#more-74


IMG_3409 by maryvon71, on Flickr


IMG_3411 by maryvon71, on Flickr


IMG_3412 by maryvon71, on Flickr


IMG_3415 by maryvon71, on Flickr

We hebben het met couscous gegeten en het was erg smakelijk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_90648196
ziet er zeker smakelijk uit Curiosity! heerlijk! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 30 januari 2011 @ 18:58:01 #252
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92089912
Ik heb 'm ook weer eens uit het stof getrokken.

Rundvlees met couscousmix en groenten:
Ingredienten
pond hacheevlees
pakje couscous mix
sweetpeas
1 winterpeen
krieltjes
knoflookpasta (vers kan natuurlijk ook)
2 rode uien
blikje tomatenpuree (niet op foto)


de mix mengen met 250 ml water en het blikje tomatenpuree en knoflook.


Dit zet je alvast op het fornuis samen met het vlees.


ondertussen snij je de groente en haalt de draadjes uit de sweetpeas


Dit verdeel je over het vlees en strooi er wat kaneel over


Krieltjes erover.


dan het deksel erop en laten pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Ik gok een uurtje of anderhalf. Weet het nog niet want het staat nog te pruttelen. Foto van het eindresultaat volgt dus ook nog. We gaan dit eten met een lekker stokbrood erbij zodat we de saus kunnen soppen :Y)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92114427
het ziet er allemaal heerlijk uit! ik ben sinds kort in bezit van een Tajine dus vergaar graag wat tips en truc's
pi_92114530
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 18:58 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb 'm ook weer eens uit het stof getrokken.

Rundvlees met couscousmix en groenten:
Ingredienten
pond hacheevlees
pakje couscous mix
sweetpeas
1 winterpeen
krieltjes
knoflookpasta (vers kan natuurlijk ook)
2 rode uien
blikje tomatenpuree (niet op foto)
[ afbeelding ]

de mix mengen met 250 ml water en het blikje tomatenpuree en knoflook.
[ afbeelding ]

Dit zet je alvast op het fornuis samen met het vlees.
[ afbeelding ]

ondertussen snij je de groente en haalt de draadjes uit de sweetpeas
[ afbeelding ]

Dit verdeel je over het vlees en strooi er wat kaneel over
[ afbeelding ]

Krieltjes erover.
[ afbeelding ]

dan het deksel erop en laten pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Ik gok een uurtje of anderhalf. Weet het nog niet want het staat nog te pruttelen. Foto van het eindresultaat volgt dus ook nog. We gaan dit eten met een lekker stokbrood erbij zodat we de saus kunnen soppen :Y)
Ziet er lekker uit, maar waarom het Honig pakje? ;( Zitten waarschijnlijk 5 gangbare kruiden en een berg zout in.

En bij sugar snapps hoef je de draadjes er niet uit te halen :D Zeker niet als je ze stooft.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 31 januari 2011 @ 12:44:42 #255
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92118797
Die draadjes zijn YUK :+

achteraf bekeken had ik beter de groente wat later toe kunnen voegen,die waren overdone.
Pakje is gewoon luiheid van mijn kant. Ik heb alle kruiden wel in huis van mijn vakanties naar Turkije en Griekenland maar deed ff makkelijk.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92142556
koop ajb geen pakjes kruiden, smaken nergens naar.

Maak zelf altijd de tajins (van mn ma en grootma geleerd) en ze zijn heerlijk.

Gebruik peper - zout - komijn - rode paprikapoeder - gember teentje knoflook en peterselie/koriander (vers hakken).. dit met olijfolie kun je zowel voor vlees/kip gebruiken...

tip voor de tajin: niet op hoog vuur laten koken, laat het vlees liever 30 min koken op een laag vuur.. het is dan lekkerder!
pi_92163357
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 12:44 schreef Puckzzz het volgende:
Die draadjes zijn YUK :+

achteraf bekeken had ik beter de groente wat later toe kunnen voegen,die waren overdone.
Pakje is gewoon luiheid van mijn kant. Ik heb alle kruiden wel in huis van mijn vakanties naar Turkije en Griekenland maar deed ff makkelijk.
Sugarsnaps horen na bereiding in bijv. de wok nog zo knapperig te zijn, dat het draadje niet eens opgemerkt wordt :D
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 1 februari 2011 @ 12:19:31 #258
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92167379
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 20:59 schreef Sandous het volgende:
koop ajb geen pakjes kruiden, smaken nergens naar.

Maak zelf altijd de tajins (van mn ma en grootma geleerd) en ze zijn heerlijk.

Gebruik peper - zout - komijn - rode paprikapoeder - gember teentje knoflook en peterselie/koriander (vers hakken).. dit met olijfolie kun je zowel voor vlees/kip gebruiken...

tip voor de tajin: niet op hoog vuur laten koken, laat het vlees liever 30 min koken op een laag vuur.. het is dan lekkerder!
lees mijn post even...en dan voor het gemak misschien ook mijn andere posts. ik gebruik eigenlijk altijd mijn eigen kruiden.
verder zijn je tips algemeen bekend, tajine moet altijd op een laag vuurtje, liefst nog met een vlamverdelertje eronder.
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 10:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Sugarsnaps horen na bereiding in bijv. de wok nog zo knapperig te zijn, dat het draadje niet eens opgemerkt wordt :D
Draadjestrauma ;( Maar de groenten waren overdone, dat zei ik al :P
Alhoewel ik ook weer niet wil knagen als een konijn.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_95953658
Ik heb er 1 voor mijn verjaardag gekregen en sta te popelen om er mee te gaan koken. Echter, ik heb geen idee wat een vlamverdeler is. Is het een sudderplaatje? En kan het echt niet gewoon op een gasstel?
pi_95958734
Je kunt een sudderplaatje gebruiken. Het gaat er om dat de warmte 'rustig' door de tajine wordt opgenomen. Een gasstel is daar niet zo geschikt voor. Ik heb een sudderplaatje voor mijn inductieplaat, gewoon omdat ik weiger een veel duurdere inductie-tajine te kopen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_95958833
Heb net een sudderplaatje gehaald bij de AH, zo gelijk even uitproberen, ben heel erg benieuwd!
pi_96879436
In mijn tajine zit een gaatje in het deksle, ik d8 altijd dat het zo hoorde (iets met een haakje om het deksel uit de hete oven te kunnen trekken) maar een kennis vertelde mij dat dat niet zo was.
Dus hoort dat gaatje in de tatine ?
pi_97121915
quote:
7s.gif Op maandag 25 april 2011 16:37 schreef Pheno het volgende:
Je kunt een sudderplaatje gebruiken. Het gaat er om dat de warmte 'rustig' door de tajine wordt opgenomen. Een gasstel is daar niet zo geschikt voor. Ik heb een sudderplaatje voor mijn inductieplaat, gewoon omdat ik weiger een veel duurdere inductie-tajine te kopen.
En daar zet je een ''normale'' tajine op? Wat voor sudderplaatje heb je? Waar heb je dat sudderplaatje gekocht :P
pi_97127917
Ik zet die van mij gewoon op het kleinste pitje en dan draai ik langzaam het gas hoger, vandaar uit verhuist de tajine naar het eenopvolgende pitje. Het is elke keer toch weer spannend maar tot nog toe is het goed gegaan.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 12:43:19 #265
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_97243207
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 11:35 schreef Sorella het volgende:
In mijn tajine zit een gaatje in het deksle, ik d8 altijd dat het zo hoorde (iets met een haakje om het deksel uit de hete oven te kunnen trekken) maar een kennis vertelde mij dat dat niet zo was.
Dus hoort dat gaatje in de tatine ?
Ja die zitten er bij mij ook allemaal in :)
Die sudderplaatjes kan je gewoon bij de Blokker of soortgelijke winkel halen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 17 juni 2011 @ 09:19:45 #266
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_98283236
Ik heb in mijn hoofd gehaald dat wij ook aan de tajine moeten, het ziet er zo lekker uit! :Y
Straks dus maar eentje halen, plus verdeelplaatje en dan nog een goed recept uitzoeken. :9
***
  vrijdag 17 juni 2011 @ 10:30:05 #267
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_98285059
quote:
7s.gif Op maandag 25 april 2011 16:37 schreef Pheno het volgende:
Je kunt een sudderplaatje gebruiken. Het gaat er om dat de warmte 'rustig' door de tajine wordt opgenomen. Een gasstel is daar niet zo geschikt voor. Ik heb een sudderplaatje voor mijn inductieplaat, gewoon omdat ik weiger een veel duurdere inductie-tajine te kopen.
Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje.
Gewoon het kleinste pitje gebruiken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_98285193
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 10:30 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje.
Gewoon het kleinste pitje gebruiken.
Het kan zeker, maar ik gebruik vrij weinig vocht en merkte dat alleen het midden echt goed warm werd en de rest minder. Dus dit ha dik als oplossing. Heb je daar geen last van; gewoon op het gasstel dan ^O^. Op inductie zul je wel moeten, of je moet een achterlijk dure inductietajine kopen. No thanks.

quote:
5s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 16:55 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

En daar zet je een ''normale'' tajine op? Wat voor sudderplaatje heb je? Waar heb je dat sudderplaatje gekocht :P
Volgens mij bij een kookwinkeltje, maar die was dus om te zorgen dat het op inductie ook prima gaat. Iets van 5 euro.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 17 juni 2011 @ 11:04:33 #269
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_98286108
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 10:30 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje.
Gewoon het kleinste pitje gebruiken.
Ik ook, en dan niet eens op het kleinste pitje...de tajine van te voren laten weken in water, en dan vanaf laag vuur beetje bij beetje opvoeren :) niks aan de hand...
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_98286240
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 10:35 schreef Pheno het volgende:

[..]

Het kan zeker, maar ik gebruik vrij weinig vocht en merkte dat alleen het midden echt goed warm werd en de rest minder. Dus dit ha dik als oplossing. Heb je daar geen last van; gewoon op het gasstel dan ^O^. Op inductie zul je wel moeten, of je moet een achterlijk dure inductietajine kopen. No thanks.

[..]

Volgens mij bij een kookwinkeltje, maar die was dus om te zorgen dat het op inductie ook prima gaat. Iets van 5 euro.
Dus als je een sudderplaatje voor inductie hebt, kan je een stenen tajine gebruiken. Nais :9
pi_98286253
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 11:07 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Dus als je een sudderplaatje voor inductie hebt, kan je een stenen tajine gebruiken. Nais :9
Dat klopt.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 17 juni 2011 @ 13:53:51 #272
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_98291744
Hij ligt te weken! *O*
En dankzij een prijsfoutje bij de Xenos was hij ook nog eens aardig voordelig. Een grote voor de prijs van een kleine. :P
Of althans, ze waren allemaal hezelfde geprijsd en toen heb ik dus maar de grote gepakt. :+
***
  zaterdag 18 juni 2011 @ 19:47:48 #273
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_98343913
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2009 13:15 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

:W ik leef nog hoor :D

Ik gebruik de gedecoreerde niet meer om in te koken. Gevolg is nu wel dat ik noodgedwongen de kleine van de Xenos gebruik of de hele grote, die nogal onhandelbaar groot en zwaar is :')

Die heeft ook een lijntje op het deksel maar is minder zwaar gedecoreerd.

Och en aangezien ik op dieet ben en we maar met zijn tweetjes zijn wordt het dus vaak de kleine.

Iemand hierboven vroeg een recept met rundvlees. Dit is 1 van mijn favo's voor de tajine, en niet al te vet.

runderlappen in blokjes
saus maken van gezeefde tomaten (evt. zelfgemaakt) met daarin:
1 eetlepel groene pesto
1 theelepel sambal (of twee gedroogde pepertjes)
zwarte sesamzaadjes
karwij
peper + zout
vers gehakte knoflook
scheutje balsamico

of gewoon kruiden die je zelf lekker vind. een flinke sterke kerrie kan ook heerlijk zijn. Ik heb een pot van de Jumbo, dat is een Indiaas Curry mengsel van allerlei kruiden. echt heerlijk!

in een grote kom met het vlees mengen. je kunt het even laten staan om het lekker in te laten trekken maar ik heb daar bijna nooit tijd voor.

olijfolie in de bodem van de tajine, vleesmengels er op en alvast opzetten om lekker te laten pruttelen.

Qua groenten kan er van alles op, ik doe meestal
1 winterwortel
broccoli
aardappel in blokjes
evt. een bol venkel

de groente doe je erover als het vlees al een half uurtje heeft geprutteld, vlees nog een keertje doorroeren en dan de groenten er op.
als eerste de aardappels erover, dan de wortel. over deze laag zou je een beetje suiker kunnen strooien (maar dat doe ik momenteel dus niet, dieet enzo :P )
broccoli en venkel daar weer boven op.

lekker pruttelen, na een uurtje ofzo is het vlees wel gaar maar ik laat het meestal langer op staan.
Deze vandaag gemaakt, als eerste Tajine recept en het is precies wat ik ervan hoopte! Echt supersuperlekkeer! _O_
***
pi_98346571
Hoe kan ik mijn tajine het beste inweken zonder bad en een kleine gootsteen? Ik heb niet echt een kleine tajine namelijk.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 21:45:20 #275
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_98348662
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 20:53 schreef Cassandra87 het volgende:
Hoe kan ik mijn tajine het beste inweken zonder bad en een kleine gootsteen? Ik heb niet echt een kleine tajine namelijk.
in zo'n vierkante afwasteil?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_98350253
metselkuip ?
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 20:46:47 #277
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_102706323
Vandaag dit gegeten



Lekker makkelijk zo voor door de week en erg smaakvol.
Met een half uurtje op tafel.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_102722980
Ik zie geen plaatje ;(
  zondag 6 november 2011 @ 16:10:00 #279
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_104036818
Vanavond een vis tajine naar een recept van Bill Granger.

recept
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_104037180
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 16:10 schreef Curiosity het volgende:
Vanavond een vis tajine naar een recept van Bill Granger.

recept
:9 dat is mijn favo visstoofje van dit moment. Ik maak hem vrij regelmatig! Met lekkere wortelsalade :9



Zoals je ziet maak ik het alleen niet in een tajine, want die heb ik niet, maar gewoon in een gietijzeren braadpannetje ;)
  zondag 6 november 2011 @ 16:34:14 #281
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_104037860
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 16:18 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

:9 dat is mijn favo visstoofje van dit moment. Ik maak hem vrij regelmatig! Met lekkere wortelsalade :9

[ afbeelding ]

Zoals je ziet maak ik het alleen niet in een tajine, want die heb ik niet, maar gewoon in een gietijzeren braadpannetje ;)
Ziet er lekker uit, voor mij wordt het de 1e keer, dus ik hoop dat het net zo smaakt als dat het er uit ziet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_104038090
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 16:34 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, voor mij wordt het de 1e keer, dus ik hoop dat het net zo smaakt als dat het er uit ziet.
Nja het is echt dead simple, dat gaat vast goed komen :Y Gewoon goed proeven tussendoor of je tevreden bent over de kruiden. ;)
pi_104038813
Misschien een hele domme vraag maar, ik heb van de week een tajine gekocht waarbij de schaal en de deksel aan de binnenkant/buitenkant geglazuurd zijn. Moeten deze naast de reguliere afwasbeurt nog "ingewerkt" worden zoals bij de ongeglazuurde? Of is deze ready for duty? :)

Dank voor de info ! :)
  zondag 6 november 2011 @ 17:52:17 #284
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_104041053
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 16:57 schreef SamAxe het volgende:
Misschien een hele domme vraag maar, ik heb van de week een tajine gekocht waarbij de schaal en de deksel aan de binnenkant/buitenkant geglazuurd zijn. Moeten deze naast de reguliere afwasbeurt nog "ingewerkt" worden zoals bij de ongeglazuurde? Of is deze ready for duty? :)

Dank voor de info ! :)
Het kan nooit kwaad volgens mij om 'm ff te weken in water.

Ik heb toevallig gisteren de tajine weer eens tevoorschijn gehaald.
De ingredienten:


geen foto van het eindresultaat maar het was weer als vanouds heerlijk! :Y)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_106453734
Hee handig topic, heb er één als kerstpakket gekregen maar had er een beeld bij dat t heel veel werk is maar valt vlgs mij mee.

Binnenkort zoeken naar een simpel recept.
pi_106453774
Niet veel werk, wel wat tijd. Al zijn er genoeg snelle recepten (met vis bijv.)
pi_106543544
Heeft er iemand ook een tajine in gebruik op inductie? Hoe bevalt dat?
Wat kosten die dingen?

Vroeger maakten we vaak gebruik van een tajine. Toen kookten wij op gas. Wij gingen dan weleens op stap en bleven wel 3 uur weg. Bij thuiskomst was het eten klaar en je rook de heerlijke geur al van ver.
pi_106552002
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 23:22 schreef samara het volgende:
Heeft er iemand ook een tajine in gebruik op inductie? Hoe bevalt dat?
Wat kosten die dingen?

Vroeger maakten we vaak gebruik van een tajine. Toen kookten wij op gas. Wij gingen dan weleens op stap en bleven wel 3 uur weg. Bij thuiskomst was het eten klaar en je rook de heerlijke geur al van ver.
Ik heb een normale tajine op inductie, maar door middel van een warmhoudplaatje. Werkt perfect en kost maar een fractie van een 'echte' inductie-tajine. Het plaatje is logischerwijs wel geschikt voor inductie.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 8 januari 2012 @ 11:33:53 #289
221912 minilot
Nancy boy
pi_106553658
Iemand die ik ken heeft een tajine in het kerstpakket gekregen (geen gedecoreerde, gewoon een egaal bruine om mee te koken) die ze aan mij wil doneren, maar ik heb er verder geen ervaring met deze dingen.. Ik vroeg me af of jullie me kunnen vertellen in hoeverre zo'n tajine nou beter of anders werkt dan, laten we zeggen, mijn trouwe zware gietijzeren sudderpan op een vlamverdelertje.
Er moet wel een significant voordeel aan zo'n tajine zitten wil ik er mijn kostbare keukenruimte aan opofferen. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106557925
quote:
7s.gif Op zondag 8 januari 2012 09:09 schreef Pheno het volgende:

[..]

Ik heb een normale tajine op inductie, maar door middel van een warmhoudplaatje. Werkt perfect en kost maar een fractie van een 'echte' inductie-tajine. Het plaatje is logischerwijs wel geschikt voor inductie.
Heb je een foto van zo'n warmhoudplaatje dat geschikt is voor inductie?
Waar koop ik het en wat kost het?

Bedankt alvast.
  zondag 8 januari 2012 @ 15:58:07 #291
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_106562801
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
pi_106572194
quote:
Bedankt! Meteen maar besteld en hoop dat het niet tegenvalt. De prijs valt mee.
  zondag 8 januari 2012 @ 19:52:46 #293
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_106572605
Een tajine met kip, wortel, ras el hanout, vijgen, dadels en sinasappel staat hier nu heerlijk te geuren!
pi_106572953
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 11:33 schreef minilot het volgende:
Iemand die ik ken heeft een tajine in het kerstpakket gekregen (geen gedecoreerde, gewoon een egaal bruine om mee te koken) die ze aan mij wil doneren, maar ik heb er verder geen ervaring met deze dingen.. Ik vroeg me af of jullie me kunnen vertellen in hoeverre zo'n tajine nou beter of anders werkt dan, laten we zeggen, mijn trouwe zware gietijzeren sudderpan op een vlamverdelertje.
Er moet wel een significant voordeel aan zo'n tajine zitten wil ik er mijn kostbare keukenruimte aan opofferen. :)
Ik heb niet het idee dat je ineens hele andere gerechten kunt maken, de verschillen zijn uiteindelijke best klein (afgezien van het feit dat je een tajine niet op heel groot vuur kunt zetten en een sudderpan wel). Ik gebruik de tajine dan ook meestal voor de sfeer en niet zozeer omdat het moet.

Als kastruimte een probleem is, dan lijkt me geen tajine pakken een prima oplossing ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 8 januari 2012 @ 20:39:03 #295
221912 minilot
Nancy boy
pi_106575241
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 19:59 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ik heb niet het idee dat je ineens hele andere gerechten kunt maken, de verschillen zijn uiteindelijke best klein (afgezien van het feit dat je een tajine niet op heel groot vuur kunt zetten en een sudderpan wel). Ik gebruik de tajine dan ook meestal voor de sfeer en niet zozeer omdat het moet.

Als kastruimte een probleem is, dan lijkt me geen tajine pakken een prima oplossing ;)
Dat vermoeden had ik dus inderdaad al - dank voor de bevestiging! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_106577223
Ik vind toch wel dat het voedsel in een tajine veel beter smaakt dan voedsel dat is bereidt in een pan.
  zondag 8 januari 2012 @ 21:23:23 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_106578029
Oeh, hier moet ik eens gaan lezen binnenkort. Ik heb een jaar geleden een tajine van mijn ouders gekregen na hu rondreis door Marokko. Moet me er eens in verdiepen want het lijkt me een geweldige manier van bereiding.
Spoilers!
pi_107070734
Nog bedankt @ebeaydojraes!

Dankzij jouw post heb ik dus die inductie-adapterplaat besteld, ook nog zonder verzendkosten. Net onze eerste tajine al genuttigd. Ik had er zelfs spruitjes (in dunne plakjes gesneden) in verwerkt. De kids hadden het niet eens door _O- .
Dit ga ik zeker vaker doen!

Handig zo'n inductie-adapterplaat. Gelukkig had ik alle spullen die niet geschikt zijn voor inductie bewaard.
pi_108952368
Ga even mijn tajiné foto's zoeken.
leuk voor de inspiratie :D
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108956380
en precies op dat moment doet het uploaden vreemd.
misschien is een nieuwe topic ook wel handig en leuk.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')