quote:Op woensdag 29 april 2009 16:00 schreef Juup© het volgende:
[..]
Klopt daar heb ik het vanmorgen ook gezien. Alleen kost het daar ¤3,75 en bij de Marokkaanse winkel betaal ik maar ¤1,15 voor een bijna 2 x zo grote hoeveelheid.
In Eindhoven zijn vele diverse "buitenlandse" exotische winkels te vinden gelukkigquote:Op woensdag 29 april 2009 16:01 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]da's waar, moet je alleen wel net ff een marokkaanse winkel in de buurt hebben, die heeft niet iedereen.
( wij hier wel thank god)
Jawel, maar bewust niet zoveel omdat mijn vrouw niet te scherp mag eten. Beter achteraf even wat meer op smaak maken dan het te scherp opdienen zeg maar. Ik had ook niet verwacht dat de hoeveelheid die ik er in had gedaan te weinig zou zijn. Al doende leer ikquote:Op donderdag 30 april 2009 22:20 schreef Curiosity het volgende:
ZIet er wel heel mooi uit![]()
Had je ook geen peper en zout toegevoegd?
Is een goed idee, bedanktquote:Op donderdag 30 april 2009 22:32 schreef Curiosity het volgende:
Volgende keer misschien ook rode ui gebruiken, geeft ook net even meer pit.
Wat ik ook wel doe is de ui, paprika en evt kruiden alvast wat aanzetten in de tajine, even licht bakken in de olie, geeft het wat meer smaak af.
Het laatste, iig zeker weten geen inductie want dat zal niet gaan werken op iets dat niet van metaal is.quote:
Gauw gebruiken danquote:Op vrijdag 1 mei 2009 11:05 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb mn tajine gewoon nog steeds niet gebruikt
Beetje een miskoop dus tot nu toe
Ik heb inductie, maar kan niet echt iets vinden inderdaad. Erg irritant.quote:Op donderdag 30 april 2009 22:43 schreef Juup© het volgende:
[..]
Het laatste, iig zeker weten geen inductie want dat zal niet gaan werken op iets dat niet van metaal is.
http://www.lecreuset.nl/produits/wok_tajine.phpquote:Op vrijdag 1 mei 2009 19:42 schreef Pheno het volgende:
[..]
Ik heb inductie, maar kan niet echt iets vinden inderdaad. Erg irritant.
Bedankt voor die website, ik heb er een recept gevonden dat ik wil gaan maken: Kip met gekonfijde citroenen.quote:Op vrijdag 1 mei 2009 20:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
http://www.lecreuset.nl/produits/wok_tajine.php
wel stervensduur
Mij lijkt de wok en de tajine juist precies het tegenovergestelde:quote:Op dinsdag 5 mei 2009 17:20 schreef M0nr03 het volgende:
zo'n tajine staat op mijn verlanglijstje van dingen die ik meteen koop als ik er ruimte voor kan vinden.
ik ben gek op stoofpotjes.
las dat je het ook heel ordinair in een wok kon klaarmaken. maar ja dat is niet het echte werk
niet iedereen gebruikt gebruiksvoorwerpen of in dit geval kookgerei voor de dingen waarvoor ze bedoeld zijn.quote:Op dinsdag 2 juni 2009 18:31 schreef Zith het volgende:
[..]
Mij lijkt de wok en de tajine juist precies het tegenovergestelde:
Wok: op super heet vuur binnen een 30 seconden is het klaar (of op z'n nederlands 5 minuten)
Tajine: op heel laag vuur heel langzaam laten sudderen zodat de smaken in elkaar mengen.
Het lijkt meer op een dikke braadpan.
Hihi, dank je.quote:Op zondag 17 januari 2010 12:09 schreef Puckzzz het volgende:
Ik weet zeker dat het je zal bevallen. Eet smakelijk alvast
Hup! Uit de kast met dat ding!quote:Op zondag 17 januari 2010 12:12 schreef Seven. het volgende:
tvp, heb die van mij al een paar maanden niet gebruikt.
Het zal ook idd wel soep worden. Maar dat geeft niet. Door het vocht kan ik wel goed zien hoe heet ie is. En of het blijft pruttelen als ik het vuur lager zet. Echt een proefprutje.quote:Op zondag 17 januari 2010 15:08 schreef Puckzzz het volgende:
Dat water was denk ik niet nodig geweest. Tomaat is al vrij nat. Ik heb nog nooit mosselen gemaakt in de tajine. Die moeten vrij kort opstaan en een tajine vind ik toch meer iets om een uurtje ofzo te laten pruttelen met vlees en groente. Aanbraden gaat op zich wel (moet met sommige dingen ook) maar nogmaals...het is geen koekepan
krijg je honger van he?quote:Op zondag 17 januari 2010 15:17 schreef mmascha het volgende:
[..]
Het zal ook idd wel soep worden. Maar dat geeft niet. Door het vocht kan ik wel goed zien hoe heet ie is. En of het blijft pruttelen als ik het vuur lager zet. Echt een proefprutje.
En over de koekepan: klopt, dat is het niet. Maar de meeste recepten beginnen wel met: fruit de uien, bak het vlees aan enz. Dat vond ik ook vreemd voor een stoofgerecht.
Het ruikt echt heerlijk in huis![]()
heerlijk! had alleen onderschat hoeveel kruiden je in zo'n ding mag gooien, geloof ikquote:Op zaterdag 3 juli 2010 20:57 schreef mmascha het volgende:
Lekker he?! Je kan alles erin gooien en het smaakt altijd heerlijk! Je moet alleen wel een beetje geduld hebben.
Ja dat doe ik wel eensquote:Op zaterdag 3 juli 2010 23:06 schreef stavromulabeta het volgende:
Breekt hier iemand ook wel eens een ei vlak voor het opdienen in de tajine? Ik zag het voor het eerst ergens op een ranzig busstation in Marokko gebeuren. Maar het geeft een best leuk effect, zo'n pruttelend spiegelei bovenop.
Het is heel simpel te checken, nadat je hebt gekookt bekijk even de binnenkant van het deksel. Die van mij zag gewoon zilverkleurig ipv de normale terracotta kleur. Duidelijk gevalletje van lood. En natuurlijk zeggen ze dat je er gewoon mee kunt koken. Sales, sales, sales...quote:Op dinsdag 27 juli 2010 17:45 schreef Cassandra87 het volgende:
Even een vraagje (tevens kick)
Ik heb voor mijn verjaardag een blauw/gele tajine gekregen van de xenos. Nu zeggen mensen daar dat hier gewoon mee gekookt kan worden. Wil toch even checken. Want als ik t had over loodvergiftiging werd ik met grote ogen aangekeken.
Kan dit of is ie echt voor de sier?
Overigens staat ie nu bij vriendlief, die kookt op gas (of nouja, ík kook daar op gas) en zelf kook ik in de toekomst electrisch.
Volgens mij kan t niet allebei? Moet ik m nu alleen in de oven gebruiken?
Bij een groot bedrijf als de Xenos mag je er van uitgaan dat ze veilig zijn, behalve als er een grote sticker opzit dat het niet voor de bereiding van voedingsmiddelen bedoeld is.quote:Op dinsdag 27 juli 2010 17:45 schreef Cassandra87 het volgende:
Even een vraagje (tevens kick)
Ik heb voor mijn verjaardag een blauw/gele tajine gekregen van de xenos. Nu zeggen mensen daar dat hier gewoon mee gekookt kan worden. Wil toch even checken. Want als ik t had over loodvergiftiging werd ik met grote ogen aangekeken.
Kan dit of is ie echt voor de sier?
Overigens staat ie nu bij vriendlief, die kookt op gas (of nouja, ík kook daar op gas) en zelf kook ik in de toekomst electrisch.
Volgens mij kan t niet allebei? Moet ik m nu alleen in de oven gebruiken?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |