abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90648196
ziet er zeker smakelijk uit Curiosity! heerlijk! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 30 januari 2011 @ 18:58:01 #252
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92089912
Ik heb 'm ook weer eens uit het stof getrokken.

Rundvlees met couscousmix en groenten:
Ingredienten
pond hacheevlees
pakje couscous mix
sweetpeas
1 winterpeen
krieltjes
knoflookpasta (vers kan natuurlijk ook)
2 rode uien
blikje tomatenpuree (niet op foto)


de mix mengen met 250 ml water en het blikje tomatenpuree en knoflook.


Dit zet je alvast op het fornuis samen met het vlees.


ondertussen snij je de groente en haalt de draadjes uit de sweetpeas


Dit verdeel je over het vlees en strooi er wat kaneel over


Krieltjes erover.


dan het deksel erop en laten pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Ik gok een uurtje of anderhalf. Weet het nog niet want het staat nog te pruttelen. Foto van het eindresultaat volgt dus ook nog. We gaan dit eten met een lekker stokbrood erbij zodat we de saus kunnen soppen :Y)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92114427
het ziet er allemaal heerlijk uit! ik ben sinds kort in bezit van een Tajine dus vergaar graag wat tips en truc's
pi_92114530
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 18:58 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb 'm ook weer eens uit het stof getrokken.

Rundvlees met couscousmix en groenten:
Ingredienten
pond hacheevlees
pakje couscous mix
sweetpeas
1 winterpeen
krieltjes
knoflookpasta (vers kan natuurlijk ook)
2 rode uien
blikje tomatenpuree (niet op foto)
[ afbeelding ]

de mix mengen met 250 ml water en het blikje tomatenpuree en knoflook.
[ afbeelding ]

Dit zet je alvast op het fornuis samen met het vlees.
[ afbeelding ]

ondertussen snij je de groente en haalt de draadjes uit de sweetpeas
[ afbeelding ]

Dit verdeel je over het vlees en strooi er wat kaneel over
[ afbeelding ]

Krieltjes erover.
[ afbeelding ]

dan het deksel erop en laten pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Ik gok een uurtje of anderhalf. Weet het nog niet want het staat nog te pruttelen. Foto van het eindresultaat volgt dus ook nog. We gaan dit eten met een lekker stokbrood erbij zodat we de saus kunnen soppen :Y)
Ziet er lekker uit, maar waarom het Honig pakje? ;( Zitten waarschijnlijk 5 gangbare kruiden en een berg zout in.

En bij sugar snapps hoef je de draadjes er niet uit te halen :D Zeker niet als je ze stooft.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 31 januari 2011 @ 12:44:42 #255
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92118797
Die draadjes zijn YUK :+

achteraf bekeken had ik beter de groente wat later toe kunnen voegen,die waren overdone.
Pakje is gewoon luiheid van mijn kant. Ik heb alle kruiden wel in huis van mijn vakanties naar Turkije en Griekenland maar deed ff makkelijk.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_92142556
koop ajb geen pakjes kruiden, smaken nergens naar.

Maak zelf altijd de tajins (van mn ma en grootma geleerd) en ze zijn heerlijk.

Gebruik peper - zout - komijn - rode paprikapoeder - gember teentje knoflook en peterselie/koriander (vers hakken).. dit met olijfolie kun je zowel voor vlees/kip gebruiken...

tip voor de tajin: niet op hoog vuur laten koken, laat het vlees liever 30 min koken op een laag vuur.. het is dan lekkerder!
pi_92163357
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 12:44 schreef Puckzzz het volgende:
Die draadjes zijn YUK :+

achteraf bekeken had ik beter de groente wat later toe kunnen voegen,die waren overdone.
Pakje is gewoon luiheid van mijn kant. Ik heb alle kruiden wel in huis van mijn vakanties naar Turkije en Griekenland maar deed ff makkelijk.
Sugarsnaps horen na bereiding in bijv. de wok nog zo knapperig te zijn, dat het draadje niet eens opgemerkt wordt :D
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 1 februari 2011 @ 12:19:31 #258
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92167379
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 20:59 schreef Sandous het volgende:
koop ajb geen pakjes kruiden, smaken nergens naar.

Maak zelf altijd de tajins (van mn ma en grootma geleerd) en ze zijn heerlijk.

Gebruik peper - zout - komijn - rode paprikapoeder - gember teentje knoflook en peterselie/koriander (vers hakken).. dit met olijfolie kun je zowel voor vlees/kip gebruiken...

tip voor de tajin: niet op hoog vuur laten koken, laat het vlees liever 30 min koken op een laag vuur.. het is dan lekkerder!
lees mijn post even...en dan voor het gemak misschien ook mijn andere posts. ik gebruik eigenlijk altijd mijn eigen kruiden.
verder zijn je tips algemeen bekend, tajine moet altijd op een laag vuurtje, liefst nog met een vlamverdelertje eronder.
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 10:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Sugarsnaps horen na bereiding in bijv. de wok nog zo knapperig te zijn, dat het draadje niet eens opgemerkt wordt :D
Draadjestrauma ;( Maar de groenten waren overdone, dat zei ik al :P
Alhoewel ik ook weer niet wil knagen als een konijn.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_95953658
Ik heb er 1 voor mijn verjaardag gekregen en sta te popelen om er mee te gaan koken. Echter, ik heb geen idee wat een vlamverdeler is. Is het een sudderplaatje? En kan het echt niet gewoon op een gasstel?
pi_95958734
Je kunt een sudderplaatje gebruiken. Het gaat er om dat de warmte 'rustig' door de tajine wordt opgenomen. Een gasstel is daar niet zo geschikt voor. Ik heb een sudderplaatje voor mijn inductieplaat, gewoon omdat ik weiger een veel duurdere inductie-tajine te kopen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_95958833
Heb net een sudderplaatje gehaald bij de AH, zo gelijk even uitproberen, ben heel erg benieuwd!
pi_96879436
In mijn tajine zit een gaatje in het deksle, ik d8 altijd dat het zo hoorde (iets met een haakje om het deksel uit de hete oven te kunnen trekken) maar een kennis vertelde mij dat dat niet zo was.
Dus hoort dat gaatje in de tatine ?
pi_97121915
quote:
7s.gif Op maandag 25 april 2011 16:37 schreef Pheno het volgende:
Je kunt een sudderplaatje gebruiken. Het gaat er om dat de warmte 'rustig' door de tajine wordt opgenomen. Een gasstel is daar niet zo geschikt voor. Ik heb een sudderplaatje voor mijn inductieplaat, gewoon omdat ik weiger een veel duurdere inductie-tajine te kopen.
En daar zet je een ''normale'' tajine op? Wat voor sudderplaatje heb je? Waar heb je dat sudderplaatje gekocht :P
pi_97127917
Ik zet die van mij gewoon op het kleinste pitje en dan draai ik langzaam het gas hoger, vandaar uit verhuist de tajine naar het eenopvolgende pitje. Het is elke keer toch weer spannend maar tot nog toe is het goed gegaan.
  dinsdag 24 mei 2011 @ 12:43:19 #265
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_97243207
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 11:35 schreef Sorella het volgende:
In mijn tajine zit een gaatje in het deksle, ik d8 altijd dat het zo hoorde (iets met een haakje om het deksel uit de hete oven te kunnen trekken) maar een kennis vertelde mij dat dat niet zo was.
Dus hoort dat gaatje in de tatine ?
Ja die zitten er bij mij ook allemaal in :)
Die sudderplaatjes kan je gewoon bij de Blokker of soortgelijke winkel halen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 17 juni 2011 @ 09:19:45 #266
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_98283236
Ik heb in mijn hoofd gehaald dat wij ook aan de tajine moeten, het ziet er zo lekker uit! :Y
Straks dus maar eentje halen, plus verdeelplaatje en dan nog een goed recept uitzoeken. :9
***
  vrijdag 17 juni 2011 @ 10:30:05 #267
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_98285059
quote:
7s.gif Op maandag 25 april 2011 16:37 schreef Pheno het volgende:
Je kunt een sudderplaatje gebruiken. Het gaat er om dat de warmte 'rustig' door de tajine wordt opgenomen. Een gasstel is daar niet zo geschikt voor. Ik heb een sudderplaatje voor mijn inductieplaat, gewoon omdat ik weiger een veel duurdere inductie-tajine te kopen.
Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje.
Gewoon het kleinste pitje gebruiken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_98285193
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 10:30 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje.
Gewoon het kleinste pitje gebruiken.
Het kan zeker, maar ik gebruik vrij weinig vocht en merkte dat alleen het midden echt goed warm werd en de rest minder. Dus dit ha dik als oplossing. Heb je daar geen last van; gewoon op het gasstel dan ^O^. Op inductie zul je wel moeten, of je moet een achterlijk dure inductietajine kopen. No thanks.

quote:
5s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 16:55 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

En daar zet je een ''normale'' tajine op? Wat voor sudderplaatje heb je? Waar heb je dat sudderplaatje gekocht :P
Volgens mij bij een kookwinkeltje, maar die was dus om te zorgen dat het op inductie ook prima gaat. Iets van 5 euro.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 17 juni 2011 @ 11:04:33 #269
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_98286108
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 10:30 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik doe het al jaren op gas zonder sudderplaatje.
Gewoon het kleinste pitje gebruiken.
Ik ook, en dan niet eens op het kleinste pitje...de tajine van te voren laten weken in water, en dan vanaf laag vuur beetje bij beetje opvoeren :) niks aan de hand...
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_98286240
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 10:35 schreef Pheno het volgende:

[..]

Het kan zeker, maar ik gebruik vrij weinig vocht en merkte dat alleen het midden echt goed warm werd en de rest minder. Dus dit ha dik als oplossing. Heb je daar geen last van; gewoon op het gasstel dan ^O^. Op inductie zul je wel moeten, of je moet een achterlijk dure inductietajine kopen. No thanks.

[..]

Volgens mij bij een kookwinkeltje, maar die was dus om te zorgen dat het op inductie ook prima gaat. Iets van 5 euro.
Dus als je een sudderplaatje voor inductie hebt, kan je een stenen tajine gebruiken. Nais :9
pi_98286253
quote:
6s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 11:07 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Dus als je een sudderplaatje voor inductie hebt, kan je een stenen tajine gebruiken. Nais :9
Dat klopt.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 17 juni 2011 @ 13:53:51 #272
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_98291744
Hij ligt te weken! *O*
En dankzij een prijsfoutje bij de Xenos was hij ook nog eens aardig voordelig. Een grote voor de prijs van een kleine. :P
Of althans, ze waren allemaal hezelfde geprijsd en toen heb ik dus maar de grote gepakt. :+
***
  zaterdag 18 juni 2011 @ 19:47:48 #273
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_98343913
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2009 13:15 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

:W ik leef nog hoor :D

Ik gebruik de gedecoreerde niet meer om in te koken. Gevolg is nu wel dat ik noodgedwongen de kleine van de Xenos gebruik of de hele grote, die nogal onhandelbaar groot en zwaar is :')

Die heeft ook een lijntje op het deksel maar is minder zwaar gedecoreerd.

Och en aangezien ik op dieet ben en we maar met zijn tweetjes zijn wordt het dus vaak de kleine.

Iemand hierboven vroeg een recept met rundvlees. Dit is 1 van mijn favo's voor de tajine, en niet al te vet.

runderlappen in blokjes
saus maken van gezeefde tomaten (evt. zelfgemaakt) met daarin:
1 eetlepel groene pesto
1 theelepel sambal (of twee gedroogde pepertjes)
zwarte sesamzaadjes
karwij
peper + zout
vers gehakte knoflook
scheutje balsamico

of gewoon kruiden die je zelf lekker vind. een flinke sterke kerrie kan ook heerlijk zijn. Ik heb een pot van de Jumbo, dat is een Indiaas Curry mengsel van allerlei kruiden. echt heerlijk!

in een grote kom met het vlees mengen. je kunt het even laten staan om het lekker in te laten trekken maar ik heb daar bijna nooit tijd voor.

olijfolie in de bodem van de tajine, vleesmengels er op en alvast opzetten om lekker te laten pruttelen.

Qua groenten kan er van alles op, ik doe meestal
1 winterwortel
broccoli
aardappel in blokjes
evt. een bol venkel

de groente doe je erover als het vlees al een half uurtje heeft geprutteld, vlees nog een keertje doorroeren en dan de groenten er op.
als eerste de aardappels erover, dan de wortel. over deze laag zou je een beetje suiker kunnen strooien (maar dat doe ik momenteel dus niet, dieet enzo :P )
broccoli en venkel daar weer boven op.

lekker pruttelen, na een uurtje ofzo is het vlees wel gaar maar ik laat het meestal langer op staan.
Deze vandaag gemaakt, als eerste Tajine recept en het is precies wat ik ervan hoopte! Echt supersuperlekkeer! _O_
***
pi_98346571
Hoe kan ik mijn tajine het beste inweken zonder bad en een kleine gootsteen? Ik heb niet echt een kleine tajine namelijk.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 21:45:20 #275
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_98348662
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 20:53 schreef Cassandra87 het volgende:
Hoe kan ik mijn tajine het beste inweken zonder bad en een kleine gootsteen? Ik heb niet echt een kleine tajine namelijk.
in zo'n vierkante afwasteil?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')