Voor rokers is een kroeg wellicht primair bedoeld om te roken. Voor lassers is een werkplaats om te lassen. Voor andere mensen is diezelfde werkplaats bedoeld om er te zagen. De vergelijking wordt juist steeds beter.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:24 schreef Gia het volgende:
[..]
Tja, als een kroeg nou primair bedoeld was om er te roken, dan had je een treffende vergelijking.
Nu slaat het als een tang op een varken.
Mag ik en de ondernemer even zelf beslissen of iets belachelijk is? Of ga jij ook beweren dat Rembrandt niet belachelijk is en Bruegel wel? Mogen we dat allemaal even zelf beslissen?quote:Op donderdag 20 november 2008 12:20 schreef Gia het volgende:
[..]
Tja, dan is dat een kroeg waar echt niet meer dan 10 mensen binnen kunnen.
Een echt kleine kroeg is toch al gauw zo'n 30 m2 en ook daar past een rookhok.
[..]
Ik niet.
[..]
Ach, valt zat mee. Gewoon een kwestie van wennen. Of even niet roken, natuurlijk. Kan ook.
Dat is het grote probleem. Door het rookverbod heb je ineens zulk publiek. Mensen die zelden of hooguit eens in de zoveel weken in een bar te vinden zijn. Prima natuurlijk. Maar helaas zijn de mensen die wel vrijwel dagelijks in de kroeg te vinden zijn ineens een stuk minder vaak in de kroeg. En daar ga je als kleine horeca ondernemer aan stuk.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:25 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wij (mijn vriendin en ik) als niet rokers gaan nu met meer plezier en ook wat vaker naar horeca gelegenheden, maar we gaan nu niet ineens elk weekend lopen hijsen aan de bar tot sluitingstijd.
Ah, dus het is dom als je iets over het hoofd ziet/ iets niet door hebt?quote:Op donderdag 20 november 2008 11:41 schreef LaTiNo het volgende:
[..]
nee rokers zijn schijnbaar dom, om te beginnen dat ze ooit zijn begonnen met roken, ten tweede dat ze niet door zouden hebben dat ze in een rookvrij gedeelte zitten.
Dan blijft het dom van die eigenaar.quote:Op donderdag 20 november 2008 11:42 schreef Gia het volgende:
[..]
Er was ergens anders geen plaats. Dus, het was óf deze mensen in het niet-rokersdeel laten roken, óf een leeg tafeltje in het niet-rokersdeel.
Punt is dat er constant werd geroepen dat het verbod een positieve werking zou hebben en nu blijkt het niet te zijn. Dat is iets anders dan je ergens zorgen over maken.quote:Op donderdag 20 november 2008 11:52 schreef MikeyMo het volgende:
Trouwens als je je als roker zo zorgen maakt over het feit dat er een omzetdaling is, dan ga je toch gewoon weer naar de kroeg?
Aaah, dus dat is de reden.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:28 schreef Gia het volgende:
Daarbij gingen niet-rokers, astmapatienten enz... jarenlang niet uit. Als ze nu een keertje gaan, schrikken ze zich wezenloos van de prijzen tegenwoordig en blijven maar weer liever thuis.
Er is jaren een beleid gevoerd voor de horeca om aanpassingen te treffen om de kroeglucht schoner te krijgen. Veel kroegen weigerden hierin te investeren, omdat ze ervan uitgingen dat er toch geen rookverbod zou komen. Zo moesten alle kroegen een rookvrij deel hebben. En wat deden ze? Op één tafeltje naast de toiletten een bordje plaatsen met 'verboden te roken'. En hoppa, ze hadden een rookvrij gedeelte.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:29 schreef Yildiz het volgende:
[..]
Voor rokers is een kroeg wellicht primair bedoeld om te roken. Voor lassers is een werkplaats om te lassen. Voor andere mensen is diezelfde werkplaats bedoeld om er te zagen. De vergelijking wordt juist steeds beter.
In een kroeg kun je rooklucht als een schadelijk gas beschouwen. Bij lassen komt een velen malen schadelijker gas vrij. Echter, lassers mogen gewoon lassen omdat ze hun schadelijke gassen weg laten zuigen.
Leg mij nu eens uit waarom dat bij roken niet zou kunnen? Omdat rokers geen lassers zijn? Hm. Ja.
Oh, jij mag een wet belachelijk vinden. Dan geldt ie nog wel.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:32 schreef Yildiz het volgende:
[..]
Mag ik en de ondernemer even zelf beslissen of iets belachelijk is? Of ga jij ook beweren dat Rembrandt niet belachelijk is en Bruegel wel? Mogen we dat allemaal even zelf beslissen?
Eeuh, alhoewel een kroeg/bar wel horeca is, is het niet zo dat elke horeca een kroeg is... Als ik zeg dat wij vaker een horeca gelegenheid bezoeken heb ik het óók over lunchrooms, hotels en restaurants. Als wij ergens willen lunchen dan doen we dat graag zonder sigarettenrook, en als dat niet kan flansen we zelf thuis wel wat in elkaar. En waar staat bepaald dat mensen die vaker in een kroeg zitten dan gemiddeld zich niet aan een wet hoeven te houden?quote:Op donderdag 20 november 2008 12:36 schreef nikk het volgende:
[..]
Dat is het grote probleem. Door het rookverbod heb je ineens zulk publiek. Mensen die zelden of hooguit eens in de zoveel weken in een bar te vinden zijn. Prima natuurlijk. Maar helaas zijn de mensen die wel vrijwel dagelijks in de kroeg te vinden zijn ineens een stuk minder vaak in de kroeg. En daar ga je als kleine horeca ondernemer aan stuk.
In theorie heb je gelijk. In de praktijk niet, indeling technisch bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:20 schreef Gia het volgende:
[..]
Tja, dan is dat een kroeg waar echt niet meer dan 10 mensen binnen kunnen.
Een echt kleine kroeg is toch al gauw zo'n 30 m2 en ook daar past een rookhok.
Even niet roken, tjah.. Dat kan. Toen ik, vroegerquote:[..]
Ik niet.
[..]
Ach, valt zat mee. Gewoon een kwestie van wennen. Of even niet roken, natuurlijk. Kan ook.
Het rookgedeelte zat vol, bij de nietrokers waren nog meerdere tafeltjes vrij.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:38 schreef Keltie het volgende:
[..]
Dan blijft het dom van die eigenaar.
Simpele keuze:
1 leeg tafeltje óf niet-rook gedeelte, wat vol zat(?), tegen je in het harnas werken. Iedere slimme ondernemer gaat dan voor het 1ste.
Nee, maar die zijn langzaamaan gewend aan hogere prijzen. Mensen die jaren niet op stap zijn geweest schrikken nu zo van die hoge prijzen dat ze dat geld, dat ze wel hebben overigens, liever niet in een kroeg uitgeven. En zeker niet als er gewoon toch gerookt wordt.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:43 schreef Specularium het volgende:
[..]
Aaah, dus dat is de reden.![]()
Hebben rokers dan zoveel meer te besteden? Ze roken er ook nog eens bij, kost ook geld.
Dan nog blijft mijn argumentatie als een paal boven water.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:49 schreef Gia het volgende:
[..]
Het rookgedeelte zat vol, bij de nietrokers waren nog meerdere tafeltjes vrij.
Als ze daar nu pas achter komen hebben ze de afgelopen 10 jaar onder een steen geslapen.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:52 schreef Gia het volgende:
[..]
Nee, maar die zijn langzaamaan gewend aan hogere prijzen. Mensen die jaren niet op stap zijn geweest schrikken nu zo van die hoge prijzen dat ze dat geld, dat ze wel hebben overigens, liever niet in een kroeg uitgeven. En zeker niet als er gewoon toch gerookt wordt.
Ik ga een beetje 3,50 euro betalen voor een trappistje, als ik het op een ander voor 1,50 heb.
Toen ik in mijn jonge jaren, nog vaak op stap ging, bleef ik nooit de hele avond in dezelfde tent.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:48 schreef Keltie het volgende:
[..]
In theorie heb je gelijk. In de praktijk niet, indeling technisch bijvoorbeeld.
[..]
Even niet roken, tjah.. Dat kan. Toen ik, vroeger, naar de kroeg ging was ik daar vaak vanaf 20.00/ 21.00 tot 4.00/ 5.00/ 6.00/ 6.30 (sluitingstijd) te vinden. Dat is niet "even niet roken".
Maargoed, nu ga ik niet meer naar de kroeg. Mede door het rookverbod.
quote:Op donderdag 20 november 2008 12:46 schreef Gia het volgende:
[..]
Er is jaren een beleid gevoerd voor de horeca om aanpassingen te treffen om de kroeglucht schoner te krijgen. Veel kroegen weigerden hierin te investeren, omdat ze ervan uitgingen dat er toch geen rookverbod zou komen. Zo moesten alle kroegen een rookvrij deel hebben. En wat deden ze? Op één tafeltje naast de toiletten een bordje plaatsen met 'verboden te roken'. En hoppa, ze hadden een rookvrij gedeelte.
Tja, dat werkte dus niet. En met onwillige honden ........
Dus zat er niks anders op als een rookverbod.
En om even op je vergelijking in te gaan. Een lasser last, een timmerman zaagt en een barkeeper tapt.
Thuis natuurlijk. Het was niet anders. In kroegen werd gerookt, kon je daar niet tegen, dan bleef je thuis.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:51 schreef Bommenlegger het volgende:
Waarom hoor en zie je nu zoveel commentaar van de anti-rokers die zich druk maken over een rookverbod die in sommige cafe's aan de kant zijn geschoven?
Waar waren de anti-rokers met hun commentaar vóórdat het rookverbod er was?
Dan lees jij toch heel andere berichten dan ik. Ik zie nergens dat de kleinere horeca ondernemingen denken te spreken namens de grotere of namens hotels, lunchrooms, etc. Het probleem dat zich afspeelt op dit gebied ligt ook grotendeels bij de 'natte' horeca en niet de hotels of lunchrooms. In 20 topics is ook niemand hier die het over de lunchroom of hotel had.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:47 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Eeuh, alhoewel een kroeg/bar wel horeca is, is het niet zo dat elke horeca een kroeg is... Als ik zeg dat wij vaker een horeca gelegenheid bezoeken heb ik het óók over lunchrooms, hotels en restaurants. Als wij ergens willen lunchen dan doen we dat graag zonder sigarettenrook, en als dat niet kan flansen we zelf thuis wel wat in elkaar. En waar staat bepaald dat mensen die vaker in een kroeg zitten dan gemiddeld zich niet aan een wet hoeven te houden?
Wat je nu ziet is dat een deel van de horeca, de kroegen/bars, menen te moeten spreken voor de hele horeca, en waar het hun uitkomt cijfers naar hartenlust door elkaar gebruiken, om op wat voor manier dan ook hun a-sociale klanten ter wille te zijn, ongeacht of de meerderheid voor een rookvrije horeca is, en het feit dat dit transparant en helder tot stand is gekomen, en ze ook plenty aanlooptijd hebben gekregen om er zelf uit te komen.
Tja, dat was de gok voor de eigenaar. Ik denk dat hij liever koos voor die extra tafel, hopende dat de andere klanten niet teveel zouden klagen.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:52 schreef Keltie het volgende:
[..]
Dan nog blijft mijn argumentatie als een paal boven water.
1 tafel wat tevreden is (door te mogen roken in een niet-rook gedeelte) weegt niet op tegen meerdere ontevreden klanten (niet-rokers in niet-rook gedeelte wat "maar even een raam open moet zetten als ze last hebben").
gebruik de search eensquote:Op donderdag 20 november 2008 12:51 schreef Bommenlegger het volgende:
Waarom hoor en zie je nu zoveel commentaar van de anti-rokers die zich druk maken over een rookverbod die in sommige cafe's aan de kant zijn geschoven?
Waar waren de anti-rokers met hun commentaar vóórdat het rookverbod er was?
Wat waren globaal genomen de argumenten tegen een rookverbod in treinen?quote:Op donderdag 20 november 2008 13:01 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
gebruik de search eens
Tal van topics te vinden over het rookverbod door de jaren heen, niet alleen die van in de trein.
Wat probeer je nu duidelijk te maken? Dat van jouw slag volk de kroegen niet kunnen bestaan? Daar leek me al geen twijfel over mogelijk.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:52 schreef Gia het volgende:
Nee, maar die zijn langzaamaan gewend aan hogere prijzen. Mensen die jaren niet op stap zijn geweest schrikken nu zo van die hoge prijzen dat ze dat geld, dat ze wel hebben overigens, liever niet in een kroeg uitgeven. En zeker niet als er gewoon toch gerookt wordt.
Ik ga een beetje 3,50 euro betalen voor een trappistje, als ik het op een ander voor 1,50 heb.
ja.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:57 schreef Yildiz het volgende:
Is dat een excuus om maar dit soort debiele regels door te voeren?
Dat werkt dus niet. Dat zou gaan leiden tot het stellen van een eis dat je rookt om ergens te mogen werken.quote:Ik ben er helemaal voor om werknemers in de horeca een werkplek te bieden waar de persoon beschermd wordt tegen de rook. Helemaal voor. Maar laat de markt en de ondernemer dan even beslissen hoe dat dan gaat, en laat de ondernemer dan even een keertje níet de dupe zijn van wanbestuur.
Alsof er nooit in de trein werd gerookt, alsof er nooit in een ziekenhuis werd gerookt, alsof er nooit in een bioscoop werd gerookt, alsof er nooit in een sportkantine werd gerookt, enz.......quote:Jij verdraait nu de definitie van een kroeg. Alsof daar nooit gerookt werd. Wederom belachelijk.
En toen had je geen stem om je ongenoegen te laten horen over dat verderfelijke roken.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:58 schreef Gia het volgende:
[..]
Thuis natuurlijk. Het was niet anders. In kroegen werd gerookt, kon je daar niet tegen, dan bleef je thuis.
Simpel toch.
Langzaamaan wordt overal het roken verboden. Jippie, in de bioscoop mag het niet meer! En jippie, ook niet meer in de trein, niet meer in het ziekenhuis en jahoeee, de werkplek is rookvrij.
Tot slot werd het ook in de horeca ingevoerd. En heel veel antirokers en nietrokers zijn daar erg blij om. Ook degenen die wel gewoon in de rook gingen zitten.
Ik heb al veel reacties gehoord en gelezen van mensen die zelf roken en blij zijn dat hun kleding nu niet meer zo stinkt na een avondje stappen.
Jawel hoor. Ik heb een lunchroom aangegeven bij de VWA, die asbakken op tafel hadden staan en waar flink gerookt werd.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:59 schreef nikk het volgende:
In 20 topics is ook niemand hier die het over de lunchroom of hotel had.
quote:‘Fotoplan cafés is intimiderend’
Het plan van cafés in Tilburg om rookcontroleurs van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) te fotograferen is onacceptabel en intimiderend. Dat zegt Tweede Kamerslid Lea Bouwmeester van de PvdA.
‘Fotoplan cafés is intimiderend’
Bouwmeester zegt in het Radio 1-Journaal te begrijpen dat mensen bang en onzeker zijn over de gevolgen van het rookverbod, maar noemt de plannen van de actiegroep Buigen of Barten ‘onacceptabel en intimiderend’.
‘We hebben een wet. En de controleurs moeten kijken of die wordt nageleefd. Die doen gewoon hun werk namens de overheid’, aldus Bouwmeester.
Bestuurslid Wichard Taks van Buigen en Barsten onderstreept dat controleurs nog nooit lastig zijn gevallen, ‘hooguit een keertje dreigend toegesproken door klanten’. Taks stelt dat controleurs vaak met politiebescherming langskomen en dit ‘een soort oorlogsverklaring’ is.
En heb je daar een warm gevoel bij gekregen?quote:Op donderdag 20 november 2008 13:07 schreef Gia het volgende:
[..]
Jawel hoor. Ik heb een lunchroom aangegeven bij de VWA, die asbakken op tafel hadden staan en waar flink gerookt werd.
Heb hier van het VWA een keurige brief van gekregen dat deze lunchroom een waarschuwing had ontvangen.
Ben er daarna niet meer geweest, dus of ze hun leven gebeterd hebben, weet ik niet.
Ja klopt.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:06 schreef Bommenlegger het volgende:
[..]
En toen had je geen stem om je ongenoegen te laten horen over dat verderfelijke roken.
Maar met de wet achter je kan je weer volop in de aanval gaan....
Ja, dat voelde heel goed. Ik had mijn burgerplicht gedaan!!quote:Op donderdag 20 november 2008 13:08 schreef Bommenlegger het volgende:
[..]
En heb je daar een warm gevoel bij gekregen?
Ben trots op je!quote:Op donderdag 20 november 2008 13:10 schreef Gia het volgende:
[..]
Ja, dat voelde heel goed. Ik had mijn burgerplicht gedaan!!
Stamkroeg, platteland dorp. Rondtrekken van kroeg naar kroeg is meer iets uit de stad (tenminste, bij ons in de buurt gebeurt dat niet).quote:Op donderdag 20 november 2008 12:54 schreef Gia het volgende:
[..]
Toen ik in mijn jonge jaren, nog vaak op stap ging, bleef ik nooit de hele avond in dezelfde tent.
Als ik nu, sporadisch, op stap ga, zie ik nog steeds veel volk van de ene naar de andere kroeg trekken. Wat is er mis mee om op zo'n moment even te roken?
Das heel leuk, maar dan mogen ze ook niet eisen dat je niet rookt.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:05 schreef Gia het volgende:
[..]
Dat werkt dus niet. Dat zou gaan leiden tot het stellen van een eis dat je rookt om ergens te mogen werken.
Iemand die ergens wil gaan werken moet niet hoeven te roken, of een verklaring tekenen dat hij niet na de proeftijd ineens staat op een rookvrije werkplek. Zeg, dan zou je hetzelfde krijgen als een moslima die na de proeftijd ineens een hoofddoekje wil dragen. Dat kan ook niet. De regels moeten dus vanaf het begin duidelijk zijn en voor iedereen gelijk.
Als er dan maar één kroeg is, dan is er toch ook niet het probleem dat de rokers naar andere kroegen gaan.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:11 schreef Keltie het volgende:
[..]
Stamkroeg, platteland dorp. Rondtrekken van kroeg naar kroeg is meer iets uit de stad (tenminste, bij ons in de buurt gebeurt dat niet).
Nee hoor!! Rokers mogen gewoon overal werken, ze mogen alleen niet overal roken. Dat geldt net zo goed in het bedrijfsleven als in de kroeg.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:18 schreef Keltie het volgende:
[..]
Das heel leuk, maar dan mogen ze ook niet eisen dat je niet rookt.
En dat gebeurd wel.
Dit blijf ik het grootste onzin-argument vinden wat er bestaat.quote:Op donderdag 20 november 2008 12:58 schreef Gia het volgende:
[..]
Ik heb al veel reacties gehoord en gelezen van mensen die zelf roken en blij zijn dat hun kleding nu niet meer zo stinkt na een avondje stappen.
En daarom noem ik hem dom. En niet de rokers.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:01 schreef Gia het volgende:
[..]
Tja, dat was de gok voor de eigenaar. Ik denk dat hij liever koos voor die extra tafel, hopende dat de andere klanten niet teveel zouden klagen.
Ah, dus iets aan de kaak stellen als het gebeurt heb je geen zin in maar achteraf die tent erbij naaien vind je goed en geeft je een voldaan gevoel? Lekker ben jij.quote:En tja, ik heb niet zo'n zin in een scene trappen als ik met mijn gezin ergens uit eten ben. Dus dan is het maar weer slikken.
Maar goed, nu zou ik dat dus wel doen. Sterker nog, ik zou nu het restaurant aangeven bij de VWA.
Meerdere kroegen, maar het is niet voor niets m'n stamkroeg.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:19 schreef Gia het volgende:
[..]
Als er dan maar één kroeg is, dan is er toch ook niet het probleem dat de rokers naar andere kroegen gaan.
Post van het andere topic, aangezien "platteland" geen geluidsoverlast schijnt te kunnen hebbenquote:En die enkeling die dan liever thuis blijft zitten, doet het zichzelf aan.
Lijkt me op het platteland ook niet zo'n probleem dat je effe buiten gaat staan, i.v.m. geluidsoverlast.
Gewoon, dikke jas aan en lekker buiten smirten met z'n allen.
quote:Ik redeneer alleen op basis van MIJN ervaringen in MIJN stamkroeg.
Dat is een kroeg waar minimaal 95% rookte. Dat is een kroeg waar, minimaal, 95% van het personeel rookte. Sinds 1 juli 2008 kennen we een rookverbod, wat inhoudt dat die 95% van de bezoekers en minimaal 95% van het personeel niet meer mag roken in de kroeg. Dat is dus een kroeg die perfect omgezet had kunnen worden naar een rook-kroeg. Dan zijn er in dit dorp nog 2 andere kroegen, die perfect omgezet kunnen worden tot niet-rook kroeg (1 zeker omdat die meer draait op basis van eters).
In mijn stamkroeg is het op dit moment NIET haalbaar om een rokers-ruimte te creëren, dit komt door de grote maar ook door de indeling. Deze kroeg is namelijk diep, maar smal. Achteraan in de kroeg zijn de WC's, die zou je blokkeren met een rokers-ruimte of alle niet-rokers moeten door die ruimte naar de WC en dan zouden de gokkasten daar ook in staan. Lijkt mij niet ideaal.
Op 1 juli 2008 was het verbod, op 11 juli 2008 lagen de eerste klachten wegens geluidoverlast bij de kroegbaas. Aangezien deze kroeg in een dorpscentrum staat tussen winkels waarboven appartementen zitten. In zo'n geval is het voor mij verdomd lastig om aan te passen jah, terwijl ik niet de moeilijkste ben.
De baas van die kroeg, ik heb medelijden met hem.. Mede omdat hij zelf rookt.
Ik zie en zag regelmatig de mededeling: "niet-roken is een pré" of "Gewenst: niet-roker".quote:Op donderdag 20 november 2008 13:21 schreef Gia het volgende:
[..]
Nee hoor!! Rokers mogen gewoon overal werken, ze mogen alleen niet overal roken. Dat geldt net zo goed in het bedrijfsleven als in de kroeg.
Goed lezen, Keltie. Voor het rookverbod had ik niet zo'n zin om een scene te trappen.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:24 schreef Keltie het volgende:
[..]
En daarom noem ik hem dom. En niet de rokers.
[..]
Ah, dus iets aan de kaak stellen als het gebeurt heb je geen zin in maar achteraf die tent erbij naaien vind je goed en geeft je een voldaan gevoel? Lekker ben jij.
Heb dan gewoon de ballen door wel de scene te trappen zodat de eigenaar ook gewoon z'n fout kan verbeteren..
Ik lees goed. En blijf het krom vinden dat je het toen niet durfde, terwijl je gewoon in je recht stond aangezien je in een niet-rook gedeelte zat maar dat je het nu wel durft (door "de wet") en dat je daarna nog eens even lekker die tent erbij naait voor je persoonlijke pleziertje.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:28 schreef Gia het volgende:
[..]
Goed lezen, Keltie. Voor het rookverbod had ik niet zo'n zin om een scene te trappen.
NU zou ik dat wel doen, en ze aangeven bij het VWA.
Tja, maar dat is dan vooal bij vacatures waar met kinderen wordt gewerkt.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:28 schreef Keltie het volgende:
[..]
Ik zie en zag regelmatig de mededeling: "niet-roken is een pré" of "Gewenst: niet-roker".
Heb de vraag ook regelmatig gekregen.
die tent naait haar toch als eerste op zo'n moment?quote:Op donderdag 20 november 2008 13:30 schreef Keltie het volgende:
[..]
Ik lees goed. En blijf het krom vinden dat je het toen niet durfde, terwijl je gewoon in je recht stond aangezien je in een niet-rook gedeelte zat maar dat je het nu wel durft (door "de wet") en dat je daarna nog eens even lekker die tent erbij naait voor je persoonlijke pleziertje.
Oftewel een hoop geblaat en weinig wol.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:28 schreef Gia het volgende:
[..]
Goed lezen, Keltie. Voor het rookverbod had ik niet zo'n zin om een scene te trappen.
NU zou ik dat wel doen, en ze aangeven bij het VWA.
Je leest duidelijk niet goed. Die tent waar gerookt werd in het nietrokers deel, daar aten wij voor de invoering van het rookverbod. Daar ben ik sindsdien niet meer geweest, dus ik weet niet of daar na de invoering van het rookverbod nog gerookt wordt.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:30 schreef Keltie het volgende:
[..]
Ik lees goed. En blijf het krom vinden dat je het toen niet durfde, terwijl je gewoon in je recht stond aangezien je in een niet-rook gedeelte zat maar dat je het nu wel durft (door "de wet") en dat je daarna nog eens even lekker die tent erbij naait voor je persoonlijke pleziertje.
Het was haar vrije keuze om er binnen te gaan?quote:Op donderdag 20 november 2008 13:31 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
die tent naait haar toch als eerste op zo'n moment?
Waarom word ik dan steeds afgewezen als medisch proefpersoon als ik zeg dat ik rook?quote:Op donderdag 20 november 2008 13:21 schreef Gia het volgende:
[..]
Nee hoor!! Rokers mogen gewoon overal werken, ze mogen alleen niet overal roken. Dat geldt net zo goed in het bedrijfsleven als in de kroeg.
Discriminatie.quote:Op donderdag 20 november 2008 13:33 schreef Monolith het volgende:
[..]
Waarom word ik dan steeds afgewezen als medisch proefpersoon als ik zeg dat ik rook?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |