FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Wat eten en drinken we vandaag? Deeltje 120!
Tristessadonderdag 13 november 2008 @ 19:45
Oh ik gooide hem dicht.

Hartige taart zometeen dus .
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 19:47
Net een kopje gegrilde tomatensoep op

nu een fles water en zometeen drie gele kiwi's
Nouwkdonderdag 13 november 2008 @ 19:51
Hamburger met gekookte aardappels Ennn morgen gourmetten en boel hapjes zelf maken, dus mentaal eet ik dat nu ook al
MinderMutsigdonderdag 13 november 2008 @ 19:51
Mijn weekmenu is helemaal in de soep gelopen.
Vanavond courgettesoep met een pistoletje.
#ANONIEMdonderdag 13 november 2008 @ 20:04
Kopje koffie
uniekhoorndonderdag 13 november 2008 @ 20:05
Was vandaag stoofpotje met bokbier, riblappen, wortelen, uien, laurier, jeneverbes, kruidnagel en al de rest.. met ovenfriet...

Als toetje de 'softijs' uit de vriezer van de Ald, karamel... jammie

Morgen... pffffffffffffff ik heb echt overal zin in, van snert tot zuurkool tot shoarma pizza tot broodjes met lekkers tot chinees
_Hestia_donderdag 13 november 2008 @ 20:15
kipfilet met een Vlaamse groentenschotel van Iglo
boriszdonderdag 13 november 2008 @ 20:32
Mosselen
Sunnythesundonderdag 13 november 2008 @ 20:44
Een roerbaksel van salamiworst, chinese roerbakgroente (appie) met Kikkoman soyasaus geserveerd met eiermie. Heerlijk en binnen 10 minuten op tafel
elcasteldonderdag 13 november 2008 @ 21:06
Pizza Bianca.
Bluesdonderdag 13 november 2008 @ 22:25
Nu een halve hemarookworst en een chardonnaytje
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 22:26
quote:
Op donderdag 13 november 2008 22:25 schreef Bluezz het volgende:
Nu een halve hemarookworst en een chardonnaytje
wat een vreemde combi
Bluesdonderdag 13 november 2008 @ 22:28
quote:
Op donderdag 13 november 2008 22:26 schreef DarkElf het volgende:


wat een vreemde combi
Ja maar wel lekkah
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 22:31
godsie nu wil ik hema worst
Mirjamvrijdag 14 november 2008 @ 00:12
mojito, m'n 3e ofzo
Nantesvrijdag 14 november 2008 @ 02:00
#ANONIEMvrijdag 14 november 2008 @ 02:09
Boterham met speculaasjes
Windigovrijdag 14 november 2008 @ 06:24
Nu thee..Vanavond een indiase curry die ik nog moet verzinnen
#ANONIEMvrijdag 14 november 2008 @ 06:34
Ochtend-koffie
Tvrb0Jugendvrijdag 14 november 2008 @ 06:37
patat!
DarkElfvrijdag 14 november 2008 @ 07:15
Heerlijk ontbijt gemaakt net:

roggebrood kruimels kort gebakken en daarna een el basterdsuiker meebakken..

dan in een glas, daarop een laagje aardbeien/mango en bosvruchten, daarop laagje vanillekwark.. laagje roggebrood, laagje fruit, laagje kwark.

staat goed en is heerlijk
#ANONIEMvrijdag 14 november 2008 @ 08:00
Nog maar een kopje koffie
Sorbootjevrijdag 14 november 2008 @ 08:26
Ontbijt: melk met cornflakes

lunch: twee boterhammen met kipfilet en mosterd

diner: SUSHI!!!!


en tussendoor een paar mandarijnen
Sorbootjevrijdag 14 november 2008 @ 08:26
Heb nu al zin om de sushi te maken. De beste manier om je werkweek uit je systeem te krijgen... lekker met vis en rijst knutselen.
_Hestia_vrijdag 14 november 2008 @ 10:05
Rosbief uit de oven met sjalotjes, paprika en aardappelschijfjes
coltje87vrijdag 14 november 2008 @ 11:00
Nu koffie, vanavond uit eten!
Nouwkvrijdag 14 november 2008 @ 12:21
Gourmetten, met wat zelfgemaakte amuses misschien, en als toetje zelfgemaakte soesjes met slagroom en/of ijs met ganache
Tezzvrijdag 14 november 2008 @ 12:36
Lunch: een snel in elkaar geknutseld groentesoepje (drinkbouillon, wat schijfjes wortel, plakjes courgette, een handje vermecelli). Niets culinairs, maar mijn dochter is er gek op! En daarbij een tosti van volkorenbrood met jong belegen kaas.

Vanavond heb ik totaal geen inspiratie! Ik wil iets met pasta, maar weet nog niet wat......
Nouwkvrijdag 14 november 2008 @ 12:43
Pasta met spinazie a la creme, wat kip en wat spekjes en roomkaas is een aanrader Of een carbonara met ham/spekjes
uniekhoornvrijdag 14 november 2008 @ 13:40
Ik ben ook dol op pasta, gedrenkt in room en kaas met roergebakken spinazie!

Heb nu een pan met kippenbouten en groentes opstaan voor mijn kippensoep, ik MOET soep, heerlijk!!
En vanavond halen we een calzone shoarma
Patries86vrijdag 14 november 2008 @ 13:45
2 witte bolletjes met leverpastei
1 beker melk
#ANONIEMvrijdag 14 november 2008 @ 14:42
Kaastosti en een sojadrink-ding
coltje87vrijdag 14 november 2008 @ 15:16
Bamibal, zalmslaatje en cola.
venomsnakevrijdag 14 november 2008 @ 16:37
Ik heb net een Pizza Prosciutto besteld.
DarkElfvrijdag 14 november 2008 @ 16:39
vanavond biefstuk in reepjes geroerbakt met ui en champignons met een scheut chardonnay erbij.. en broccoliroosjes
#ANONIEMvrijdag 14 november 2008 @ 16:40
Net kruidnoten gemaakt: lekker
DarkElfvrijdag 14 november 2008 @ 16:46
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 16:40 schreef iamredleader het volgende:
Net kruidnoten gemaakt: lekker
oh dat zal wel zalig ruiken nu dan in je huis
#ANONIEMvrijdag 14 november 2008 @ 16:48
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 16:46 schreef DarkElf het volgende:

[..]

oh dat zal wel zalig ruiken nu dan in je huis
Inderdaad, alles ruikt naar speculaaskruiden
DarkElfvrijdag 14 november 2008 @ 16:48
Ik heb net een glas Paternina Rioja ingeschonken
Zo-is-datvrijdag 14 november 2008 @ 16:56
Vanavond; zalm, spinazie, pasta en pijnboompitjes! (net als gister; dat is wel saai...)
Patries86vrijdag 14 november 2008 @ 17:01
aardappelpuree
spercibonen
tataartje
Tezzvrijdag 14 november 2008 @ 17:37
Ik heb zojuist bij het boodschappen doen twee sappige biefstukjes meegenomen, en die liggen nu te marineren in olijfolie, zeezout, knoflook en peterselie. Ze gaan zometeen op de grill met wat gele paprika en kastanje champignons waarna ze de show mogen stelen in een maaltijdsalade met ijsbergsla, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en mozzerella!
Windigovrijdag 14 november 2008 @ 18:15
Curry van kip, aardappel, en mango Basmatirijst erbij
_Hestia_vrijdag 14 november 2008 @ 19:29
Voor het eerst van mn leven rosbief gemaakt en gegeten, en het was erg lekker Jammer alleen dat het zo duur is...

boriszvrijdag 14 november 2008 @ 19:31
Ik heb Boeuf Stroganoff gegeten was erg lekker.
uniekhoornvrijdag 14 november 2008 @ 20:12
dat ziet er heerlijk uit Sylvana!!

Shoarma calzone was het, en dat was goddelijk
Nu een cola berenburg
_Hestia_vrijdag 14 november 2008 @ 21:15
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 20:12 schreef uniekhoorn het volgende:
dat ziet er heerlijk uit Sylvana!!
thnx
Tezzvrijdag 14 november 2008 @ 22:54
Eerst deed ik dit:


En toen deed ik de truc met de bbq:


En tien minuten later had ik dit!


En het was erg lekker! De kleuren op de laatste foto zijn niet helemaal oke, de biefstuk was mooi rose namelijk.
_Hestia_vrijdag 14 november 2008 @ 23:00
dat ziet er ook erg lekker uit Tezz!
FutureFairytalezaterdag 15 november 2008 @ 04:58
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 19:29 schreef Sylvana het volgende:
Voor het eerst van mn leven rosbief gemaakt en gegeten, en het was erg lekker Jammer alleen dat het zo duur is...

[ afbeelding ]
"Boodschappen"?
Windigozaterdag 15 november 2008 @ 09:54
Vanavond maak ik gratin dauphinois, broccoli en gehaktballen
_Hestia_zaterdag 15 november 2008 @ 12:21
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 04:58 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

"Boodschappen"?
U gaat door voor de wasmachine

Vanavond wordt het pasta met kipfilet, hamblokjes, paprika, champignons en roomsaus
ColdFeetzaterdag 15 november 2008 @ 12:29
Als ontbijt koffie en een blueberry cupcake. Vanavond ku lu yuk, zelfgemaakt
DarkElfzaterdag 15 november 2008 @ 12:36
Vanmorgen mango en aardbeien met kwark.

zometeen een quesedilla met kaas/ham/ pepers en koriander

en vanavond pasta met eigen pastasaus en pecorino romano
ColdFeetzaterdag 15 november 2008 @ 12:40
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 12:36 schreef DarkElf het volgende:
zometeen een quesedilla met kaas/ham/ pepers en koriander
Je brengt me op goede ideeen, Elf! Ik heb nog tortilla's, pepers en kaas
DarkElfzaterdag 15 november 2008 @ 12:42
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 12:40 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Je brengt me op goede ideeen, Elf! Ik heb nog tortilla's, pepers en kaas
Nou eet ze dan maar
uniekhoornzaterdag 15 november 2008 @ 13:22
Wij gaan vanavond wokken, altijd fijn
Fuentezaterdag 15 november 2008 @ 15:16
Gisteravond aten we doperwtjes, aardappels en een gehaktbal met een komkommersalade.
Vanavond pita shoarma met sla en zelfgemaakte meursaus (knoflooksaus).
miss_dynastiezaterdag 15 november 2008 @ 17:20
Kip kerrie
Tezzzaterdag 15 november 2008 @ 17:21
Hier varkenshaas van de grill met champisaus en rijst.
Zo-is-datzaterdag 15 november 2008 @ 17:41
Boerenkoolstamp met spek en rookworst, van mijn moeder!

In veel culinaire dingen ben ik beter dan mijn mama maar hierin verslaat ze me.... Slecht slecht maar stamp is (nog) geen spedialietit van mij....
Sunnythesunzaterdag 15 november 2008 @ 18:54
Boeuf Stroganoff soep. Het was een beetje te nat geworden, maar eigenlijk was dat wel heel erg lekker!!! Met een afbak Fougasse van Appie lekker soppen
lies1947zaterdag 15 november 2008 @ 19:28
iets "surinaams", ooit uit CUL gehaald. kipfilet met allerlei zoet-zuur , sambal, ketjap en ananas, erg lekker en heel gemakkelijk te maken,
MinderMutsigzaterdag 15 november 2008 @ 20:32
We zouden ravioli eten maar toen ik het deeg eenmaal klaar had, had ik daar geen zin meer in dus toen heb ik er maar tagliatelle van gemaakt.
En dat met een sausje met uitgebakken reepjes parmaham, fijn gesneden sjalotjes en knof, kastanjechampignons en dat afgeblust met witte wijn en een flinke scheut room.
Was zeker voor herhaling vatbaar.
En ik heb eindelijk mijn pastamachine gebruikt!
MinderMutsigzaterdag 15 november 2008 @ 20:33
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
Boerenkoolstamp met spek en rookworst, van mijn moeder!

In veel culinaire dingen ben ik beter dan mijn mama maar hierin verslaat ze me.... Slecht slecht maar stamp is (nog) geen spedialietit van mij....
Een goede stamp is ook een kunst dus dat is niks om je voor te schamen.
ColdFeetzaterdag 15 november 2008 @ 21:12
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 20:32 schreef MinderMutsig het volgende:
We zouden ravioli eten maar toen ik het deeg eenmaal klaar had, had ik daar geen zin meer in dus toen heb ik er maar tagliatelle van gemaakt.
En dat met een sausje met uitgebakken reepjes parmaham, fijn gesneden sjalotjes en knof, kastanjechampignons en dat afgeblust met witte wijn en een flinke scheut room.
Was zeker voor herhaling vatbaar.
En ik heb eindelijk mijn pastamachine gebruikt!
Is veel werk he, zelfgemaakte pasta Ik maak altijd een immense berg deeg en vries het in kleine porties in, want om het echt tot een mooi elastisch deegje te kneden, dat kost al snel veel meer tijd dan gepland
Het draaien gaat bij mij veel sneller dan het deeg maken, terwijl ik m toch zeker drie keer draai op iedere dikte.

Ku lu yuk achter de kiezen. Nu tijd voor koffie
#ANONIEMzaterdag 15 november 2008 @ 21:13
Zelfgebakken kruidnoten
#ANONIEMzondag 16 november 2008 @ 07:30
En ik ga zo koffie zetten
Windigozondag 16 november 2008 @ 08:16
Nu thee om wakker te worden..

Gisteravond een amandel-limoentaart gemaakt, hij is echt heerlijk geworden

Vanavond word het shoarma, met zelfgemaakte knoflooksaus.
Zo-is-datzondag 16 november 2008 @ 10:28
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 20:33 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Een goede stamp is ook een kunst dus dat is niks om je voor te schamen.

Daar ben ik blij om!

on topic; nu een broodje met een halfzacht eitje, hmmm
Terpentin07zondag 16 november 2008 @ 10:30
Een mandarijn.Je kan niet altijd van patat en döner leven.Daarom vandaag een balansdag.
HaverMoutKoekjezondag 16 november 2008 @ 10:33
vanavond eet ik zalm met zuurkool, tussen de middag een pistolet met filet americain
#ANONIEMzondag 16 november 2008 @ 10:48
Nog maar een lekker bakkie
_Hestia_zondag 16 november 2008 @ 11:19
rijst en varkenvleesreepjes met paprika-tomatensaus
DarkElfzondag 16 november 2008 @ 11:27
Nu een kopje Darjeerling first flush thee...

zometeen sinaasappelwentelteefjes..

vanavond ? Eten bij mijn zus
MinderMutsigzondag 16 november 2008 @ 12:13
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 21:12 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is veel werk he, zelfgemaakte pasta Ik maak altijd een immense berg deeg en vries het in kleine porties in, want om het echt tot een mooi elastisch deegje te kneden, dat kost al snel veel meer tijd dan gepland
Het draaien gaat bij mij veel sneller dan het deeg maken, terwijl ik m toch zeker drie keer draai op iedere dikte.

Ku lu yuk achter de kiezen. Nu tijd voor koffie
Mijn pastamachine heeft standje 0-9 maar ik zie zo weinig verschil dat ik hem maar op drie standen heb gebruikt. Wel meerdere keren draaien inderdaad.

Mijn was nog niet overtuigd dus ik heb nu maar voor 1 keer deeg gemaakt gekocht. Volgende keer toch maar meer kopen want hij vond het toch ook best wel heel erg lekker.

OT: Ik heb net een bordje brinta op.
renzellzondag 16 november 2008 @ 13:02
Twee geroosterde boterhammen met humous, tomaat, bosui en veel peper.
-Mellow-zondag 16 november 2008 @ 13:24
Even een powerlunch: twee boterhammen uit de oven met kastanjechamps, tomaat, pecorino en knoflookolie.
Fuentezondag 16 november 2008 @ 13:29
Vanavond stampot boerenkool. We krijgen eters en ik heb nog 2 zakken boerenkool die op moeten
ColdFeetzondag 16 november 2008 @ 14:46
quote:
Op zondag 16 november 2008 12:13 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Mijn pastamachine heeft standje 0-9 maar ik zie zo weinig verschil dat ik hem maar op drie standen heb gebruikt. Wel meerdere keren draaien inderdaad.

Mijne ook... Ik ben geloof ik een keer tot 7 gekomen, maar toen waren de vellen echt transparant
Het is vooral belangrijk dat je hem lekker vaak op stand 1 draait, geloof ik.

Ik ga zo een appeltaart bakken. De rozijnen zijn al geweekt in kirsch, de hele nact
uniekhoornzondag 16 november 2008 @ 14:49
Vanochtend uitgebreid ontbeten in een hotel.
Tussendoor nu alleen een appel en een peer en vanavond een broodje met gegrilde hamburger, ui zonder saus..
Nu een roseetje

Morgen roergebakken witlof met geruld gehakt en gekookte aardappels.
Overmorgen weer wokken
MinderMutsigzondag 16 november 2008 @ 14:55
Ik heb net een kopje uiensoep met een broodje kaas gehad.
FutureFairytalezondag 16 november 2008 @ 15:02
Laat ontbijt gehad met ham/kaas croissantje en bolletje filet/ei, sinaasappel en thee.
Nu weer kopje thee, straks kop soep. Na het sporten geen idee, hoop patat of pasta want heb totaal geen energie meer na afgelopen 2 nachten
Arizonazondag 16 november 2008 @ 16:20
Nu een glas roosvicee, ik ben ziek
Vanavond bloemkool, tartaartjes en gekookte aardappels.
KiwiTjuHhzondag 16 november 2008 @ 16:50
Vanavond eten we biefstuk met gebakken uien, champignons, spekjes, lente ui, sla en aardappeltjes
Tezzzondag 16 november 2008 @ 16:56
Ik stelde net voor om te gaan koken, maar toen ik riep waar ze zin in hadden kwam er een unanieme: 'pizza' ten gehore. Dusssssss de pizzabakker schuift nu een fruti die mare en een pizza bolognaise in de oven. En die komt de pizzabezorger straks op zijn brommertje braaf brengen.
Bulletdodgerzondag 16 november 2008 @ 17:21
Ik hoop straks de frituur even aan te slingeren
FutureFairytalezondag 16 november 2008 @ 18:55
Mijn favo zondagmaal; kleine gemar. kippenpootjes met patat
marcb1974zondag 16 november 2008 @ 20:13
Broodje kipfilet met pinda saus conimex style. Zeer goed te doen
grifzondag 16 november 2008 @ 20:21
Biefstuk (een uur lang in de oven gegaard op 60 graden, heel kort aanbraden en tenslotte even laten rusten), komkommersalade en gebakken aardappeltjes. De biefstuk was een experiment, het heeft goed uitgepakt.
motorbloempjezondag 16 november 2008 @ 21:38
ik wilde extreem lekker gaan koken, maar was na een hardloopwedstrijd wel redelijk dood, dus heeft een pizza gehaald

nu morgen maar lekker koken (Kip Madras ofzo )
elcastelzondag 16 november 2008 @ 22:54
Calzone, met ham en salami en eigenlijk van alles.
KiwiTjuHhmaandag 17 november 2008 @ 09:43
Kopje thee
Windigomaandag 17 november 2008 @ 10:55
Vanavond ovenschotel van aardappel, broccoli en gehakt met een fijn pepertje en knoflook
Nouwkmaandag 17 november 2008 @ 12:42
Vanavond preischotel, blegh. Ik eet maar boerenkool denk ik
elcastelmaandag 17 november 2008 @ 12:48
Andijvie stampot.
coltje87maandag 17 november 2008 @ 13:25
Net twee broodjes met filet americain en een beker kippenbouillon op. Vanavond stoofperen of teriyaki.
Loontjahmaandag 17 november 2008 @ 13:31
Kerrie soep a la Loontjah


Ingredienten:
water
kerrie
bouillonblokje
peper
reepjes kipfilet (beleg)
1 appel
ananasstukjes
rijst
MinderMutsigmaandag 17 november 2008 @ 13:43
Een smoothie met banaan, peer en bosbessen.
Mirjammaandag 17 november 2008 @ 16:48
ik ga zo lekker zelf coq au vin maken
daarbij knoflookaardappeltjes
en worteltjes, voor de benodigde vitamientjes
Arizonamaandag 17 november 2008 @ 17:31
Macaroni, die nu staat te verpieteren omdat vriend en dochter nog niet thuis zijn.
Mij maakt het niet uit, ben nog steeds ziek, heb toch geen honger . Ik eet nu even een mandarijntje .
DarkElfmaandag 17 november 2008 @ 17:51
Vis in een pakketje met peterselie/citroen/knoflook en olie uit de oven met erbij worteltjes

en voor na t eten rabarbercrumble
FloggingMollymaandag 17 november 2008 @ 17:53
Stamppot boerenkool. Daar werd het wel weer eens tijd voor.
_Hestia_maandag 17 november 2008 @ 18:11
De nieuwe Turske aardappelschotel van Aviko. Vind het alleen niet echt een succes, in deze versie zit wel errug weinig vlees. In de andere "landen" zit er nog wel redelijk wat vlees in, naast de aardappelen, maar dit is echt alleen maar aardappelen, 3 stukjes vlees en 2 reepjes paprika :S
Mirjammaandag 17 november 2008 @ 18:12
oh oh oh, wat ruikt het hier toch lekker
de coq au vin staat lekker te pruttelen, die mag nog ff een uurtje ofzo
Tristessamaandag 17 november 2008 @ 18:13
Straks linzensoep .
FutureFairytalemaandag 17 november 2008 @ 18:15
Straks krootjes met gebakken uien en kippenpootjes
DarkElfmaandag 17 november 2008 @ 18:19
quote:
Op maandag 17 november 2008 18:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh oh oh, wat ruikt het hier toch lekker
de coq au vin staat lekker te pruttelen, die mag nog ff een uurtje ofzo
oeh lekker , ga ik ook snel weer eens maken..
Tezzmaandag 17 november 2008 @ 18:27
Ik heb bij mams gegeten: bloemkool met een sausje, aardappels met jus en een varkenslapje.
MinderMutsigmaandag 17 november 2008 @ 18:32
Een curry met rijst en naanbrood.
KiwiTjuHhmaandag 17 november 2008 @ 18:55
Wij hadden aardappels, spitskool en een zelf gepaneerde schnitsel.
Buonissimomaandag 17 november 2008 @ 19:19
Kipfilet in pestosaus binnen nhalfuurtje
LastRequestmaandag 17 november 2008 @ 19:29
Zelfgemaakte aardappel-courgettesoep
FutureFairytalemaandag 17 november 2008 @ 22:02
thee met stukje gevuld speculaas. nu vroeg slapen
KiwiTjuHhdinsdag 18 november 2008 @ 08:50
Kopje thee
Sorbootjedinsdag 18 november 2008 @ 09:04
Sneetje rozijnenbrood
Windigodinsdag 18 november 2008 @ 11:16
Vanavond pizza
DarkElfdinsdag 18 november 2008 @ 11:19
Nu een rode grapefruit

Als lunch gebakken rijst en vanavond maak ik spinaziesoep
motorbloempjedinsdag 18 november 2008 @ 11:20
ik ga Irish Stew maken
DarkElfdinsdag 18 november 2008 @ 11:21
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 11:20 schreef motorbloempje het volgende:
ik ga Irish Stew maken
oeh lekker
Sorbootjedinsdag 18 november 2008 @ 12:32
Ik denk dat ik een lekkere rendang aan het pruttelen zet... Mmmm die geur die dan in je huis hangt....
Zo-is-datdinsdag 18 november 2008 @ 12:34
Had gister een nieuw recept geprobeerd; gehaktballetjes met komijn en chilivlokken, gestoofd met gedroogde abrikoosjes en rode uien. In een pitabroodje met rucola en zelf gemaakte knoflooksaus..... Hmmm!
Twas geslaagd!
Vanavond pizza halen met nog een aantal medestudente; vnvnd vergadering
KiwiTjuHhdinsdag 18 november 2008 @ 12:38
Lekker 2 boterhammen met ham, kaas en komkommer en een glas melk
Mini_rulezdinsdag 18 november 2008 @ 12:42
.

Straks als lunch geroosterd brood met filet américain en met avocado.
DarkElfdinsdag 18 november 2008 @ 12:44
net een heerlijke cafe latte op
elcasteldinsdag 18 november 2008 @ 12:55
Sla, komkommer, romaatjes ... nou ja sla dus.
lies1947dinsdag 18 november 2008 @ 13:48
bal gehakt, spinazie, hardgekookt ei en aardappelen. that's it.
Tezzdinsdag 18 november 2008 @ 14:59
Buiten de deur gelunched: foccacia met runderreepjes, tauge, knof, champignons en ui met een pittige sojasaus.

Vanavond chipolataworstjes met gegrilde groentes en een gepofte aardappel
ColdFeetdinsdag 18 november 2008 @ 15:15
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:34 schreef Zo-is-dat het volgende:
Had gister een nieuw recept geprobeerd; gehaktballetjes met komijn en chilivlokken, gestoofd met gedroogde abrikoosjes en rode uien. In een pitabroodje met rucola en zelf gemaakte knoflooksaus..... Hmmm!
Twas geslaagd!
Klinkt idd goed!

Net een restje pasta op als lunch. Voor straks heb ik nog nootjes, een smoothie en een klein stukje appeltaart. Vanavond thaise curry.
Zo-is-datdinsdag 18 november 2008 @ 15:32
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 15:15 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Klinkt idd goed!

Net een restje pasta op als lunch. Voor straks heb ik nog nootjes, een smoothie en een klein stukje appeltaart. Vanavond thaise curry.
Zie hier het recept!
Tezzdinsdag 18 november 2008 @ 16:28
Ik ben met mijn dochtertje pepernoten aan het bakken. Ze heeft ze expres 'mislukt'' gemaakt, want dat zijn (volgens haar) de lekkerste, hihi. Anyway, mijn huis ruikt heeeeeeeeerlijk!
Arizonadinsdag 18 november 2008 @ 16:51
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 16:28 schreef Tezz het volgende:
Ik ben met mijn dochtertje pepernoten aan het bakken. Ze heeft ze expres 'mislukt'' gemaakt, want dat zijn (volgens haar) de lekkerste, hihi. Anyway, mijn huis ruikt heeeeeeeeerlijk!
Dat ga ik morgenmiddag met mijn dochter en een vriendinnetje doen!
Ik verheug me nu al op de heerlijke geur
Tezzdinsdag 18 november 2008 @ 16:59
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 16:51 schreef MaLo het volgende:

[..]

Dat ga ik morgenmiddag met mijn dochter en een vriendinnetje doen!
Ik verheug me nu al op de heerlijke geur
De pepernotengeur was wel snel weer verdwenen, want inmiddels is er een diner for two in progress:

littledrummergirldinsdag 18 november 2008 @ 17:58
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 16:59 schreef Tezz het volgende:

[..]

De pepernotengeur was wel snel weer verdwenen, want inmiddels is er een diner for two in progress:

[ afbeelding ]
owjah jij had een keuken bbq! hoe werkt dat nou eigenlijk precies? op gas?

ontopic wij eten vanavond simpele ovenschotel, aardappeltjes, met uit, tomaat, chorizo en een kwak aardappel anders eroverheen.

[ Bericht 6% gewijzigd door littledrummergirl op 18-11-2008 19:13:42 ]
_Hestia_dinsdag 18 november 2008 @ 18:03
provencaalse kipschotel
Tezzdinsdag 18 november 2008 @ 18:10
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 17:58 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

owjah jij had een keuken bbq! hoe werkt dat nou eigenlijk precies? op gas?

ontopic o-) wij eten vanavond simpele ovenschotel, aardappeltjes, met uit, tomaat, chorizo en een kwak aardappel anders eroverheen.
De mijne is op electriciteit. Je vult de onderbak met water, hangt daar een bak met lavasteentjes boven en daar zitten de grillelementen onder. De stap met de lavasteentjes sla ik inmiddels over, want het is iedere keer zo'n gedoe om die krengen schoon te maken (uitkoken). Dus in principe werkt het heel simpel: ik giet een litertje water in de bak, zet de grillelementen aan, wacht tot de bbq-grill goed heet is en mik mijn eten eten er op!
Na het grillen gaat de gietijzeren bbq-grill de vaatwasser in (af en toe moet ik er wel eerst even met een borstel over, bij aangekoekte dingen), tap ik het water af (onder zit een kraantje) en ga ik met een doekje door de bak en klaar! Ik gebruik hem bijna dagelijks. Ideaal ding!

En ontopic: de verse pepernoten van vanmiddag!!!!!!!! Die zijn echt super lekker.........
Trustendinsdag 18 november 2008 @ 18:49
Prei-katenspekrolletjes met krieltjes!
KiwiTjuHhdinsdag 18 november 2008 @ 19:40
Een lekker kopje thee
Sunnythesundinsdag 18 november 2008 @ 19:43
Ik had gemaakt: gevulde portobello's met rucolapasta
Arizonadinsdag 18 november 2008 @ 20:10
Warme chocolademelk en een appeltaartje van de AH. Yummm
Mini_rulezdinsdag 18 november 2008 @ 20:22
Ik moest alleen eten dus lekker makkelijk: vega-saté (kant en klaar, van Quorn) met geroosterd brood en rauwe wortel en paprika. Nooit eerder gehad maar hij is best goed te eten.
FutureFairytaledinsdag 18 november 2008 @ 21:21
sajoer boontjes met varkensvlees
uniekhoorndinsdag 18 november 2008 @ 21:50
Heerlijk wezen wokken.. Dat blijft toch een mooie bezigheid!
Toetjes ook, potjandorie wat een heerlijke echte slagroom met appeltaart en fruit en ijs.
Nu een cola berenburg en dan lekker slapen
Xenniadinsdag 18 november 2008 @ 23:07
Andijviestamp en hutspot gegeten van mijn moeder en een heerlijke romige, calorierijke chocolademousse van mijn zus
ikwilookwatzeggendinsdag 18 november 2008 @ 23:08
Ik zit nu een rundvlees salade schotel ding te eten

Niet voor herhaling vatbaar.
grifdinsdag 18 november 2008 @ 23:20
Duitse biefstuk, brocolli en een gepofte aardappel. Voor doordeweeks goed genoeg.
Isabeaudinsdag 18 november 2008 @ 23:23
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 23:08 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Ik zit nu een rundvlees salade schotel ding te eten

Niet voor herhaling vatbaar.
En welk merk was niet voor herhaling vatbaar? Of zelfgemaakt/verprutst...
Windigowoensdag 19 november 2008 @ 09:24
Vanavond zelfgekookte rode kool met appeltjes, aardappelpuree en een varkenshaasje
DarkElfwoensdag 19 november 2008 @ 09:35
net een gekookt eitje en roggebrood met een plakje kaas.

vanavond aubergineplakjes met yoghurt/tahin en pijnboompitten en spiesjes met gehakt, lekker gekruid met oa gedroogde munt
Mini_rulezwoensdag 19 november 2008 @ 10:21
Vanavond ciabatta met een vegaburger, tomaat, ui, rucola, kaas en ketchup.

Nu koffie.
Mirjamwoensdag 19 november 2008 @ 10:55
vooralsnog is het plan om als lunch wentelteefjes te eten
vanavond als het goed is mijn overheerlijke spaghetti carbonara, en toe een appel crumble
renzellwoensdag 19 november 2008 @ 11:52
Wentelteefjes!!! Ik heb net weer een periode gehad ik sla soms door met eten . Heerlijk!

OT: een saai broodje met saaie kipfilet en een kopje Minty Morocco thee.
Sorbootjewoensdag 19 november 2008 @ 12:02
Vanavond Italiaans stoofvlees met gnocchi. Zin in!
Fuentewoensdag 19 november 2008 @ 12:15
Vanavond stampot rauwe andijvie met blokjes kaas. We hebben een andijviekrop uit de moestuin gekregen, lekker vers! moet ik alleen dat hele ding slachten en klein snijden
_Hestia_woensdag 19 november 2008 @ 12:23
nu tosti's, vanavond kipfilet met een Hollandse groentenschotel
lies1947woensdag 19 november 2008 @ 12:24
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 18:10 schreef Tezz het volgende:

[..]

De mijne is op electriciteit. Je vult de onderbak met water, hangt daar een bak met lavasteentjes boven en daar zitten de grillelementen onder. De stap met de lavasteentjes sla ik inmiddels over, want het is iedere keer zo'n gedoe om die krengen schoon te maken (uitkoken). Dus in principe werkt het heel simpel: ik giet een litertje water in de bak, zet de grillelementen aan, wacht tot de bbq-grill goed heet is en mik mijn eten eten er op!
Na het grillen gaat de gietijzeren bbq-grill de vaatwasser in (af en toe moet ik er wel eerst even met een borstel over, bij aangekoekte dingen), tap ik het water af (onder zit een kraantje) en ga ik met een doekje door de bak en klaar! Ik gebruik hem bijna dagelijks. Ideaal ding!

En ontopic: de verse pepernoten van vanmiddag!!!!!!!! Die zijn echt super lekker.........
ik heb ooit eens zo'n ding gewonnen en nooit gebruikt!
vanaf nu gaat dat dus wel gebeuren, nu ik zie hoe eenvoudig dat gaat.
KiwiTjuHhwoensdag 19 november 2008 @ 12:27
Vanavond, ik heb nog geen idee.. ben laat thuis dus het zal wel niet iets moeilijks zijn.
lies1947woensdag 19 november 2008 @ 12:28
er staat een bourgondische stoofpot op het vuur. vlees gemarineerd in wijn, peper en ui aangebraden en gevoegd bij lauwarme wijn met tomatenpuree, knoflook, laurierblad en bouillon. spekjes en ui aangebraden erbij gedaan. dit laat ik een paar uur sudderen en dan doe ik er stukken wortel, bleekseldrij en champignons bij. dan wat maizena. een uur later is het klaar om gegeten te worden met stokbrood en een fles fleurie.
MinderMutsigwoensdag 19 november 2008 @ 12:37
Nu een courgettesoepje met een pistoletje uit de oven.
lightedwoensdag 19 november 2008 @ 12:41
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 19:43 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik had gemaakt: gevulde portobello's met rucolapasta
rucolapasta?
MinderMutsigwoensdag 19 november 2008 @ 13:13
Pasta met rucola vermoed ik.
lightedwoensdag 19 november 2008 @ 13:18
quote:
Op woensdag 19 november 2008 13:13 schreef MinderMutsig het volgende:
Pasta met rucola vermoed ik.
Ah!
Net als Mayofriet?
elcastelwoensdag 19 november 2008 @ 13:23
Spaghetti bolognese.
coltje87woensdag 19 november 2008 @ 13:25
Had een broodje kipfilet, beker melk en een beker tuinkruidenbouiilon. Heb weer een bouillon-fase
Adelantewoensdag 19 november 2008 @ 13:48
vier boterhammen waldkornbrood met filet americain
Arizonawoensdag 19 november 2008 @ 14:16
Nu wat versgebakken pepernootjes

Vanavond eten we bij mijn ouders, en volgens mij wordt het stamppot zuurkool
_Arual_woensdag 19 november 2008 @ 15:23
Ik ben pepernoten aan het bakken... Zien die dingen er altijd zo lelijk uit als je ze zelf bakt? Of moet ik ze gewoon niet vergelijken met de perfect egale en precies in de juiste kleur bruin gestelde pepernoten zoals ik die ken?
Sunnythesunwoensdag 19 november 2008 @ 15:29
quote:
Op woensdag 19 november 2008 13:13 schreef MinderMutsig het volgende:
Pasta met rucola vermoed ik.
en knoflook + beetje olijfolie.
Windigowoensdag 19 november 2008 @ 15:31
Vanavond spaghetti caprese (tomatensaus, buffelmozz, verse basilicum erover )
Arizonawoensdag 19 november 2008 @ 16:00
quote:
Op woensdag 19 november 2008 15:23 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben pepernoten aan het bakken... Zien die dingen er altijd zo lelijk uit als je ze zelf bakt? Of moet ik ze gewoon niet vergelijken met de perfect egale en precies in de juiste kleur bruin gestelde pepernoten zoals ik die ken?
Die van ons waren ook heel lelijk . Maar wat wil je als twee vierjarigen ze in elkaar draaien . Ze smaakten echter heerlijk .
_Arual_woensdag 19 november 2008 @ 16:02
quote:
Op woensdag 19 november 2008 16:00 schreef MaLo het volgende:

[..]

Die van ons waren ook heel lelijk . Maar wat wil je als twee vierjarigen ze in elkaar draaien . Ze smaakten echter heerlijk .
Ja, maar ik ben 26 Was een vlaag van nostalgie om ze weer eens een keer te gaan bakken.

Ze smaken iig prima.
Mini_rulezwoensdag 19 november 2008 @ 16:04
Zelfgebakken pepernoten zijn meestal inderdaad lelijker dan die uit de winkel, maar wel lekkerder.
Jeugdsentiment...

Ontopic: klein stukje witte chocolade. Het kuiken-in-ei van Pasen moest er toch maar eens aan geloven.
coltje87woensdag 19 november 2008 @ 16:13
Ik wil ook pepernoten maken . Zondag maar eens rommelen in de keuken met , vindt 'ie vast leuk. Hoe maken jullie ze?

De laatste keer dat ik ze maakte was ik 4, neem me niks kwalijk
_Arual_woensdag 19 november 2008 @ 16:21
Ik heb voor de pepernoten een recept uit de Allerhande gebruikt:

http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?rq=oven&id=511914
Tezzwoensdag 19 november 2008 @ 16:22
quote:
Op woensdag 19 november 2008 12:24 schreef lies1947 het volgende:

[..]

ik heb ooit eens zo'n ding gewonnen en nooit gebruikt!
vanaf nu gaat dat dus wel gebeuren, nu ik zie hoe eenvoudig dat gaat.
Weet je, als ik het telkens in en uit de kast zou moeten halen zou ik het ook niet zo vaak gebruiken denk ik. De mijne zit gewoon ingebouwd naast mijn gasfornuis. Wanneer ik het niet gebruik ligt er een afsluit(glas)plaat overheen.

En een tip voor de pepernotenbakkers: probeer niet de vorm van pepernoten te maken voordat je ze gaat bakken. Maak gewoon bolletjes ter grootte van een knikker (iets kleiner misschien) en dan komt het tijdens het bakproces helemaal goed met de pepernoten.

Het recept wat ik gebruikte:

200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter (koud)
100 gram bruine suiker
scheut melk
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout
scheut stroop
MinderMutsigwoensdag 19 november 2008 @ 16:25
quote:
Op woensdag 19 november 2008 13:18 schreef lighted het volgende:

[..]

Ah!
Net als Mayofriet?
Nee net als boerenkoolstamppot.
Mirjamwoensdag 19 november 2008 @ 16:26
heb mezelf maar een wijntje ingeschonken
#ANONIEMwoensdag 19 november 2008 @ 16:28
Net een flesje cola soldaat gemaakt. Vanavond weet ik nog niet, ga zo naar huis en dan boodschappen doen. In elk geval iets vers.
Arizonawoensdag 19 november 2008 @ 16:31
quote:
Op woensdag 19 november 2008 16:21 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb voor de pepernoten een recept uit de Allerhande gebruikt:

http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?rq=oven&id=511914
Die heb ik ook gebruikt! Ik had alleen geen benul hoeveel 10 gram speculaaskruiden was, ik heb er twee flinke eetlepels doorheen gegooid en dat was prima.
coltje87woensdag 19 november 2008 @ 17:16
Bedankt voor de recpeten .

Heb zoveel honger, en heb hier op m'n werk niks meer liggen. De koektrommel is ook al zo akelig leeg. Eet pas over een uur, hoop wel dat we iets lekkers eten.
Trustenwoensdag 19 november 2008 @ 17:46
Cordon bleu vink, gekookte aardappels en gewokte knoflookspinazie
littledrummergirlwoensdag 19 november 2008 @ 18:01
vanaaf afhaal surinaams... allebei vrij laat thuis en totaal geen zin om boodschappen te doen
MinderMutsigwoensdag 19 november 2008 @ 18:16
mocht kiezen en dan krijgen we combinaties als: bloemkool, aardappels en een satéschnitzel. *zucht*
Maar ik houd van hem, denk ik , dus ik sta dat nu te koken.
Raissawoensdag 19 november 2008 @ 18:33
Hamburger met een stokbroodje en een glas cola
Arizonawoensdag 19 november 2008 @ 18:47
Wij hadden geen zuurkoolstamppot maar hachee met hutspot .
Nu een kiwi als toetje.
uniekhoornwoensdag 19 november 2008 @ 18:55
Maak nu een grote pan snert alleen was ik wat later thuis als gepland dus we moeten nog een anderhalf uur wachten. Hoe groter het verlangen ............................
uniekhoornwoensdag 19 november 2008 @ 19:08
En door dat 'gezeur' van zelfgemaakte pepernoten ga ik dit weekend dat ook maken, samen met de nieuwe chefkok in spé, het zoontje van mijn vriend Die is 11 en vind het in de keuken wel interessant
Xenniawoensdag 19 november 2008 @ 19:49
2 tijgerbolletjes met tartaartjes, sla, komkommer, gesnipperd uitje, mayo en curry
KiwiTjuHhwoensdag 19 november 2008 @ 19:55
Er stond een bordje met stampot voor me klaar.
theKiDwoensdag 19 november 2008 @ 20:07
Blegh! Me Runderschnitzels waren niet lekker mee. Waren tot vandaaggoed, maar blijkbaar had ik ze gisteren al op moeten eten.. Dus tot nu toe alleen rostirondjes op..
#ANONIEMwoensdag 19 november 2008 @ 20:09
Kopje thee
Nouwkwoensdag 19 november 2008 @ 20:39
Kreeg een kant en klaar erwtensoep pakket mee van de Appie Dus morgen lekker erwtensoep, nu geen zin meer om te kopen!
Curiositywoensdag 19 november 2008 @ 21:10
Ik heb net een stukje lasagne op die mijn turkse collega had gemaakt, ze had vanmorgen een stuk voor me meegenomen.
Het was echt overheerlijk, goedgevuld met groenten en lamsgehakt en pittig.
Maandag maar even snel het recept regelen
uniekhoornwoensdag 19 november 2008 @ 21:58
quote:
Op woensdag 19 november 2008 21:10 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb net een stukje lasagne op die mijn turkse collega had gemaakt, ze had vanmorgen een stuk voor me meegenomen.
Het was echt overheerlijk, goedgevuld met groenten en lamsgehakt en pittig.
Maandag maar even snel het recept regelen
Dan pas?
Ik wil het, wil het, wil het
Curiositywoensdag 19 november 2008 @ 22:05
quote:
Op woensdag 19 november 2008 21:58 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Dan pas?
Ik wil het, wil het, wil het
Ik heb al weekend helaas
uniekhoornwoensdag 19 november 2008 @ 22:16
quote:
Op woensdag 19 november 2008 22:05 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik heb al weekend helaas
Weekend? Ja ik herken dat
Nu een cola berenburg.
FutureFairytalewoensdag 19 november 2008 @ 22:54
quote:
Op woensdag 19 november 2008 18:16 schreef MinderMutsig het volgende:
mocht kiezen en dan krijgen we combinaties als: bloemkool, aardappels en een satéschnitzel. *zucht*
Maar ik houd van hem, denk ik , dus ik sta dat nu te koken.
das toch mooi? Na al die uitgebreide andere recepten toch stiekem verlangen naar de oer-hollandse gekookte aardappel met groenten, vlees en appelmoes en verder geen poespas
No offence naar je kookkunsten overigens, volgens mij kun je het geweldig!

Kwam uur geleden thuis, patatje oorlog en satékroket van Van Dobben meegenomen
Morgen uit eten in Den Haag, nog geen idee waar
ikwilookwatzeggenwoensdag 19 november 2008 @ 23:05
Mexicaanse Wraps
theKiDdonderdag 20 november 2008 @ 05:32
Zit nu aan een jenevertje
KiwiTjuHhdonderdag 20 november 2008 @ 09:27
Nu een kopje thee..
coltje87donderdag 20 november 2008 @ 09:30
Koffie, ik voel me nog steeds alsof het half 7 vanmorgen is.
SlaggYdonderdag 20 november 2008 @ 13:01
Een croque-madame, what up.

MinderMutsigdonderdag 20 november 2008 @ 14:02
Nu een behoorlijk pittig uitgevallen noedelsoepje met kip.
Innocencedonderdag 20 november 2008 @ 14:30
quote:
Op donderdag 20 november 2008 13:01 schreef SlaggY het volgende:
Een croque-madame, what up.

[ afbeelding ]
Aaaahw, die is echt perfect


Ik heb net een boterham met leverworst achter m'n kiezen. Voor straks nog een appel en vanavond pasta met verschillende kazen (geiten, ricotta en oude), pijnboompitjes en winterpostelein.
renzelldonderdag 20 november 2008 @ 14:36
Vanavond zelfgefabriekte erwtensoep met rookworst en spek. Potje oerhollandse winterkost.
DarkElfdonderdag 20 november 2008 @ 14:37
quote:
Op woensdag 19 november 2008 09:35 schreef DarkElf het volgende:

vanavond aubergineplakjes met yoghurt/tahin en pijnboompitten en spiesjes met gehakt, lekker gekruid met oa gedroogde munt
Daar kwam niets van dus dat is doorgeschoven naar vanavond
motorbloempjedonderdag 20 november 2008 @ 14:38
fajita's
ColdFeetdonderdag 20 november 2008 @ 14:40
DE, ik maak vanavond ook zo'n prutje van griekse yoghurt, tahin en knoflook. Met verse koriander Als saus-spul bij een snel prutje van paprika, spinazie en kikkererwten.
DarkElfdonderdag 20 november 2008 @ 14:42
lekker

aubergine blijft lekker en tis zo makkelijk...
ColdFeetdonderdag 20 november 2008 @ 14:45
Klopt! Ik doe het enkel in het weekend, als ik het 's avonds moet doen, eten we zo laat...

Ik vond aubergine vroeger altijd heel vies. Tot ik erachter kwam dat het heel erg lekker klaargemaakt kan worden
DarkElfdonderdag 20 november 2008 @ 14:47
Klopt, vies vond ik het nooit maar wel smakeloos.. maar er zijn tig manieren om het lekker te maken idd


OT rode grapefruit , glas evian en een gekookt eitje
_Hestia_donderdag 20 november 2008 @ 15:27
heb nog een kipfilet en een groentenschotel liggen, maar heb er eigenlijk helemaal geen zin in. Dus ff kijken of ik het nog wel ga eten, of dat het wat anders wordt.
MinderMutsigdonderdag 20 november 2008 @ 15:51
Ik ben een cake aan het bakken en zit nu de beslagkom uit te likken.
Bulletdodgerdonderdag 20 november 2008 @ 15:57
Vanavond alleen thuis met het diner, bak bami met pindasaus should do the trick, zelf geen zin om uitgebreid te koken.
Mirjamdonderdag 20 november 2008 @ 16:05
nu een bordje spaghetti carbonara, vanavond zie ik wel
_Hestia_donderdag 20 november 2008 @ 16:08
quote:
Op donderdag 20 november 2008 15:27 schreef Sylvana het volgende:
heb nog een kipfilet en een groentenschotel liggen, maar heb er eigenlijk helemaal geen zin in. Dus ff kijken of ik het nog wel ga eten, of dat het wat anders wordt.
het wordt pizza
Curiositydonderdag 20 november 2008 @ 16:34
Spinazie a lá creme, aardappels, karbonade en een gekookt eitje.
coltje87donderdag 20 november 2008 @ 16:45
Fijn, bloemkool vanavond. Vind dat dus echt geen zak aan. Daarna een verjaardag, ik stort me wel op de happen
Wooldoordonderdag 20 november 2008 @ 17:52
quote:
Op donderdag 20 november 2008 13:01 schreef SlaggY het volgende:
Een croque-madame, what up.

[ afbeelding ]
Tering zoiets lekkers heb ik in geen tijden gezien, een pantosti met een spiegelei erop?
HaverMoutKoekjedonderdag 20 november 2008 @ 17:59
ik heb nog thaise curry saus over, die mix ik vanavond met een blikje tonijn en dopwerwtjes uit de diepvries.
venomsnakedonderdag 20 november 2008 @ 18:01
pizza besteld
Mirjamdonderdag 20 november 2008 @ 18:35
rode wijn
straks hutspot met gehakt erdoor
Isabeaudonderdag 20 november 2008 @ 18:37
quote:
Op donderdag 20 november 2008 16:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
nu een bordje spaghetti carbonara, vanavond zie ik wel
Dat heb ik ook vanavond!
Isabeaudonderdag 20 november 2008 @ 18:38
quote:
Op donderdag 20 november 2008 14:45 schreef ColdFeet het volgende:
Ik vond aubergine vroeger altijd heel vies. Tot ik erachter kwam dat het heel erg lekker klaargemaakt kan worden
Ik vond aubergine ook helemaal niet lekker, werd telkens weer een beetje zompig en rubberachtig in mijn gerechten. Dus ook ik had besloten dat aubergine gewoon Niet Lekker was en alleen in noodgevallen diende te worden geconsumeerd. En toen ontdekte ik door CUL het grillen Zo, maar dát is lekker!
Tezzdonderdag 20 november 2008 @ 18:40
Wij hadden italiaanse gehaktballetjes (met oregano, zwarte olijven en mozzerella) in een tomatensaus met pasta en een tomaten/komkommer/yoghurt salade. Errug lekker ! (al zeg ik het zelf)
Mirjamdonderdag 20 november 2008 @ 18:40
quote:
Op donderdag 20 november 2008 18:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat heb ik ook vanavond!
, dat kán géén toeval zijn!!1!1
Isabeaudonderdag 20 november 2008 @ 18:43
quote:
Op donderdag 20 november 2008 18:40 schreef MissyMirjaM het volgende:

, dat kán géén toeval zijn!!1!1

Nee! Wil je met me trouwen?

Ik gebruik trouwens meestal het recept van Nigella, met zelfgeraspte parmezaanse kaas, eieren, veel versgemalen peper en knapperig gebakken spekjes. En ijsbergsla, maar dat is niet van Nigella, dat is voor mijn eigen Groente Quotum en knapperigheid :_
theKiDdonderdag 20 november 2008 @ 19:08
Zometeen denk ik frietje halen, geen zin om om 9u nog achter fornuis te gaan staan
littledrummergirldonderdag 20 november 2008 @ 19:09
vanavond knof/rozemarijn/olijfolie aardappeltjes uit te oven, met een rucolasalade met tomaatjes en geitenkaasjes met spek en twee quarterpounders met rozemarijn ( verse hamburgerdingen van de jumbo )
Xenniadonderdag 20 november 2008 @ 19:32
quote:
Op donderdag 20 november 2008 15:27 schreef Sylvana het volgende:
heb nog een kipfilet en een groentenschotel liggen, maar heb er eigenlijk helemaal geen zin in.
Kan ik me voorstellen als je gister precies hetzelfde hebt gegeten.

Ik heb gado gado op met rijst en 2 mini loempia's
Mirjamdonderdag 20 november 2008 @ 19:33
quote:
Op donderdag 20 november 2008 18:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nee! Wil je met me trouwen?

Ik gebruik trouwens meestal het recept van Nigella, met zelfgeraspte parmezaanse kaas, eieren, veel versgemalen peper en knapperig gebakken spekjes. En ijsbergsla, maar dat is niet van Nigella, dat is voor mijn eigen Groente Quotum en knapperigheid :_
ik doe het met ei, een heleboel parmezaan, zelf geraspt uiteraard, en goed doorgebakken speklapjes die ik in stukjes snij...

buzzer vond hem héérlijk
KiwiTjuHhdonderdag 20 november 2008 @ 20:12
Straks een kinder bueno
MinderMutsigdonderdag 20 november 2008 @ 20:33
Aardappel-knofpuree, doperwtjes, en een biefstuk met gebakken champignons.
theKiDdonderdag 20 november 2008 @ 20:50
Het was dus frietje speciaal en een mexicano geworden
ikwilookwatzeggendonderdag 20 november 2008 @ 20:53
Vette patat met een kroket

Nu een dubbele bak Senseo
marcb1974donderdag 20 november 2008 @ 21:53
Druiven
grifdonderdag 20 november 2008 @ 22:11
Een portobello gevuld met kaas uit de oven, tomatensalade en couscous. Als dessert, yoghurt met peer. Ik vond het lekker (en het is snel klaar!)
FutureFairytalevrijdag 21 november 2008 @ 00:45
Uit eten geweest bij Lof der Zotheid in Den Haag.
vooraf: tomatenroomsoep met brood (aďoli, boter en tapenade)
hoofd: Zwarte kip (in rode wijn gemarineerd) met bospaddestoelen en risotto et cčpes saus (soort paddenstoelen)
toe: warm choco-souffle'tje met ijs
Lekkeeerr
Xenniavrijdag 21 november 2008 @ 00:47
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 00:45 schreef FutureFairytale het volgende:
hoofd: Zwarte kip
Nou, die zou ik gewoon terug geven hoor.

OT: wijntje, jointje
Kuukskevrijdag 21 november 2008 @ 08:25
Vanavond mie met tjap tjoy.
Faithyvrijdag 21 november 2008 @ 08:40
vega-risotto, bedenk ik me net
Fuentevrijdag 21 november 2008 @ 08:42
Vanavond erwtensoep met stokbrood en kruidenboter
Xenniavrijdag 21 november 2008 @ 09:20
Sla met champs, romaatjes, tauge, komkommer, pijnboompitten en gemarineerde biefstukreepjes
coltje87vrijdag 21 november 2008 @ 10:03
Zal zo m'n appel eens zoeken. Vanavond iets van macaroni dacht ik.
Faithyvrijdag 21 november 2008 @ 10:05
oh, met bij de risotto sla met geitenkaas en cherrytomaatjes uit de oven...
theKiDvrijdag 21 november 2008 @ 10:50
Zometeen lekker afbak broodjes En vanavond op het werk, brood en paar verse worstenbroodjes
tonjavrijdag 21 november 2008 @ 10:50
Gisteren in Hoorn in Jozua's Restaurant gegeten.

Ik weet niet precies meer wat het allemaal was. Het was heerlijk dat weet ik nog wel



De tweede amuse. De eerste hadden we al op voordat ik bedacht dat het een leuk idee was om foto's te maken.
Wat dat bruine blokje precies was weet ik niet meer. Dat donkere is rode uiencompote, en een croutonnetje


Carpaccio van coquilles St.Jacques op creme fraiche aangemaakt met limoen en nog wat en champagne kaviaar.


Een bisque met garnalen


Fazant met eendelever en pastinaakpuree


Reebout met paddestoelen, bloemkool knolselderijpuree en spek.


Nootje in een druppel caramel, chocolade mousse of ijs (ik had geen ruimte meer voor het desert) Bietenijs en appelgebak


[ Bericht 1% gewijzigd door tonja op 21-11-2008 11:00:30 ]
fruityloopvrijdag 21 november 2008 @ 11:00
He jakkes, dat zit er erg uit....
SPOILER
Nee serieus, dat zal erg lekker geweest zijn? en wat voor wijn hadden jullie erbij?
Ik ga zo heerlijke verse kibbeling halen op de markt.
tonjavrijdag 21 november 2008 @ 11:08
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 11:00 schreef fruityloop het volgende:
He jakkes, dat zit er erg uit....
SPOILER
Nee serieus, dat zal erg lekker geweest zijn? en wat voor wijn hadden jullie erbij?
Ik ga zo heerlijke verse kibbeling halen op de markt.
SAUVIGNON BLANC NEPENTHE 2005
Nepenthe Vineyards, Handorf, Adelaide Hills, Zuid-Australië

en

ROSADO FLOR DE MERLOT
Bodegas Laus, Barbastro, Spanje
MinderMutsigvrijdag 21 november 2008 @ 11:13
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 10:50 schreef tonja het volgende:
Gisteren in Hoorn in Jozua's Restaurant gegeten.

Ik weet niet precies meer wat het allemaal was. Het was heerlijk dat weet ik nog wel
-knip-
Dat ziet er allemaal erg lekker uit.

Risotto is wel een goed idee voor vanavond, dat is alweer even geleden.
_Hestia_vrijdag 21 november 2008 @ 11:30
nu tosti, vanavond weet ik nog niet, moeten nog boodschappen doen
Nantesvrijdag 21 november 2008 @ 11:32
Ik heb net een kiwi naar binnen gewerkt, en vanavond gaan we chinezen. .
seztenvrijdag 21 november 2008 @ 11:34
vanochtend 2 boterhammen met honing erop (op elkaar, eet sneller)
net in de pauze 3 sultana koekjes (3-in-1 pack ) en straks over 10 minuten een hapklaar van pijnenburg, en nog zo'n sultana superpack! ghehe (H)
lies1947vrijdag 21 november 2008 @ 11:46
gekookte aardappelen, prei en een gehaktbal. what else?
SlaggYvrijdag 21 november 2008 @ 11:59
quote:
Op donderdag 20 november 2008 17:52 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Tering zoiets lekkers heb ik in geen tijden gezien, een pantosti met een spiegelei erop?
Yes. En de tosti zelf is ook nog bedekt in een laagje geklopt ei.
theKiDvrijdag 21 november 2008 @ 13:28
Vers gemaakte nog warme dominicaanse pastij Vulling tonijn
Vrouwtje op me werk had er 4 voor me gemaakt
MinderMutsigvrijdag 21 november 2008 @ 14:44
Courgettesoep
DarkElfvrijdag 21 november 2008 @ 14:55
net een bananen/sinaasappel/honing shmootie gemaakt met een tikkie karnemelk
#ANONIEMvrijdag 21 november 2008 @ 15:33
Warme chocolademelk met slagroom en een stuk gevuld speculaas
tonjavrijdag 21 november 2008 @ 15:46
Pekingeend met flensjes, saus, bosui, komkommer en kroepoek. Van de bezorg chinees. Het is lekker.
Windigovrijdag 21 november 2008 @ 16:11
Voor de tweede keer deze week pizza voel me niet lekker
Tezzvrijdag 21 november 2008 @ 17:20
Ik heb net het restje van gisteren opgewarmd in de magnetron (spaghetti met italiaanse gehaktballetjes) en manlief bakt bloedworst ( ) met appeltjes en brood.
Karinavrijdag 21 november 2008 @ 17:22
AH pizza salami (nooit zin om te koken op vrijdag).
KiwiTjuHhvrijdag 21 november 2008 @ 17:45
Wij hadden pannenkoeken
theKiDvrijdag 21 november 2008 @ 18:53
Nu een lekker worstenbroodje
Mirjamvrijdag 21 november 2008 @ 19:41
strakjes gourmetten, gewoon omdat het lekker en gezellig is
boriszvrijdag 21 november 2008 @ 19:43
Recept uit de metro van gister
quote:
Volkorenpasta met
kruidige runderreepjes
Een smaakcombinatie om van te watertanden.
Een smaakcombinatie om van te
watertanden. Voor vier
personen.
Ingrediënten
ˇ 1 zak volkorenpasta (penne)
ˇ 1 rode ui
ˇ 2 teentjes knoflook
ˇ 1 gele paprika
ˇ 1/2 courgette
ˇ 1 bakje oesterzwammen
ˇ 1 pakje soja kookroom (plantaardig)
ˇ 400 gram rundvlees
ˇ 1 eetlepel paprikapoeder
ˇ beetje verse geraspte gember
ˇ verse koriander, naar smaak
ˇ verse peterselie, naar smaak
ˇ sap van 1 limoen
ˇ peper uit de molen
ˇ 1 eetlepel ketjap
ˇ 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Kook de volkorenpasta volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Maak een marinade van de olijfolie,
ketjap, peper, limoensap, peterselie,
koriander en de paprikapoeder. Snijd
het rundvlees in reepjes. Mijn voorkeur
gaat altijd uit naar het kopen van hele
stukken vlees om het vervolgens zelf in
de gewenste stukken te snijden. Laat
het vlees even in de marinade staan.
Snijd de ui, knoflook, paprika, courgette
en oesterzwammen in gelijke stukken.
Verhit een eetlepel olijfolie in een
wok, bak hierin de ui en knoflook even
kort aan. Voeg de rundvleesreepjes
(met marinade!) en de groenten toe en
roerbak daarna alles kort tot de groente
beetgaar is en de rundvleesreepjes
rosé. Voeg tenslotte de (soja)kookroom
toe en de volkorenpasta. Je zou
er nog een frisse seizoenssalade bij
kunnen maken. MATHIJS VRIE
Smaakte best
ColdFeetvrijdag 21 november 2008 @ 20:23
Ik snap de room en de pasta niet zo

Mijn mister gaat zo de fajitas affikken
DarkElfvrijdag 21 november 2008 @ 20:25
net broodjes gehaald en gerookte makreelfilet zo eens een lekker broodje bouwen
_Arual_vrijdag 21 november 2008 @ 22:24
Ik sta weer pepernoten te bakken.
elcastelvrijdag 21 november 2008 @ 22:32
Dikke moddervette boerenomelet op bruin brood.
uniekhoornvrijdag 21 november 2008 @ 23:17
Vanavond hadden we: Gebakken aardappels uit de oven, zelfgepaneerde snitzels, sla met van alles en eigen gemaakte dressing en een grote pan sperzieboontjes.

Net nog ouderwetste melba toast met gewone vette jong belegen kaas en een paar met oridinaire selderie salade

Morgen macaroni, altijd makkelijk als je voor 5 man moet koken die behoorlijke trek hebben.
Oja, ook morgen pepernoten bakken, ben benieuwd.
FutureFairytalezaterdag 22 november 2008 @ 02:11
Taart en hapjes tijdens bruiloft vnv, en aan het eind zak patat met i.p.v. gebruikelijke broodjes
Windigozaterdag 22 november 2008 @ 09:33
Vanavond een dinertje dus:

Voor bij de borrel:
Geroosterde amandelen met pittige kruiden (zelfgemaakt uiteraard)

Dan een spaans buffetje:
-Little gems met cabrales
-Gazpacho
-Moorse courgette salade
-Tortilla
-Manchego met membrillo

En als toetje een chocoladetaartje met frambozen
_Arual_zaterdag 22 november 2008 @ 09:47
Volvezel met melk
Curiosityzaterdag 22 november 2008 @ 09:48
Vanavond broodjes zalm en paling
_Hestia_zaterdag 22 november 2008 @ 10:50
gisteren spaghetti, vanavond risotto
MinderMutsigzaterdag 22 november 2008 @ 11:14
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 20:23 schreef ColdFeet het volgende:
Ik snap de room en de pasta niet zo
Ik snap sojakookroom sowieso niet. In een vegetarisch recept OK, je moet toch wat. Maar in vleesrecepten?

Ik heb nu een kop melk en een peer en vanavond maak ik risotto, met dank aan moblo.
vossszaterdag 22 november 2008 @ 11:15
Ik ga eitjes koken en daarna op broodjes doen met komkommer en tomaat en alles
vossszaterdag 22 november 2008 @ 11:25
Change of plans. Ik ga knakworsten warm maken en met broodjes opeten
MinderMutsigzaterdag 22 november 2008 @ 11:42
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 09:33 schreef Windigo het volgende:
Vanavond een dinertje dus:

Voor bij de borrel:
Geroosterde amandelen met pittige kruiden (zelfgemaakt uiteraard)

Dan een spaans buffetje:
-Little gems met cabrales
-Gazpacho
-Moorse courgette salade
-Tortilla
-Manchego met membrillo

En als toetje een chocoladetaartje met frambozen
Ziet er lekker uit.
Raissazaterdag 22 november 2008 @ 12:26
Een glas 50/50 en straks een vers brood uit de oven
motorbloempjezaterdag 22 november 2008 @ 13:01
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 11:14 schreef MinderMutsig het volgende:
en vanavond maak ik risotto, met dank aan moblo.
graag gedaan

gisteren dus risotto met paddestoelen (shi-take, kastanje en oester) en een zuur-droge witte wijn

vanavond gaan we sushi maken!!!
Windigozaterdag 22 november 2008 @ 13:07
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 11:42 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit.
Zal straks laten weten of het allemaal gelukt is

Nu een kop muntthee en een kaneelkoekje.
Tezzzaterdag 22 november 2008 @ 13:51
Lunch was een waldkorn broodje met gegrilde kip, courgette en paprika plus krulsla, mozzerella en basilicummayonaise. Gruwelijk lekker, maar ik had iets te hoog 'gestapeld', dus vrijwel oneetbaar zo uit de hand. Maar we hebben het toch naar binnen gekregen, hihi!

Vanavond een maaltijdsoep: aardappelsoep met gele paprika, wortel en sperzieboontjes met een bloep kruidenkaas en uitgebakken spekjes!
_Arual_zaterdag 22 november 2008 @ 13:55
2,5 pannenkoeken op. Burp.
DarkElfzaterdag 22 november 2008 @ 14:35
Vanavond eerst antipasto en daarna citroen/basilicumspaghetti, scaloppine met balsamicosaus met pijnboompitjes en krenten en erbij een rucola/pompoen/rode ui salade en toe een mokka trifle met verse frambozen

erbij lekkere wijnen en toe nog een liqour 43 en koffie
Curiosityzaterdag 22 november 2008 @ 14:38
Nu aan de warme chocomel met slagroom en een stukje speculaastaart.
MinderMutsigzaterdag 22 november 2008 @ 14:54
Het wordt een risotto met spinazie, citroen en ricotta met natuurlijk uitgebakken pancetta.
En de Mr. krijgt tagliatelle met een sausje met ongeveer dezelfde ingrediënten want die houdt niet van risotto.
kabouter.mutszaterdag 22 november 2008 @ 15:12
Ik ga een lekkere beker gluhwijn maken
Bulletdodgerzaterdag 22 november 2008 @ 15:18
Patat met een lekkere snack en een dot mayo
Tezzzaterdag 22 november 2008 @ 16:13
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 14:54 schreef MinderMutsig het volgende:
Het wordt een risotto met spinazie, citroen en ricotta met natuurlijk uitgebakken pancetta.
En de Mr. krijgt tagliatelle met een sausje met ongeveer dezelfde ingrediënten want die houdt niet van risotto.
Irritant he, ik heb ook een man die niet van risotto houdt. Hoe is het mogelijk he!!!!

Ik drink nu met mijn dochter een kopje thee met taaitaai erbij.
Chicolatezaterdag 22 november 2008 @ 16:35
We zouden zelfgemaakte pizza eten, maar waren even vergeten dat de magnetron/oven kapot is . Dus dat wordt de pizzavulling in een pitabroodje/burrito proppen. Ook lekker .
ColdFeetzaterdag 22 november 2008 @ 16:44
Ik denk dat wij vanavond maar uit eten gaan... En ik maak nu quesadilla's
MinderMutsigzaterdag 22 november 2008 @ 16:46
Ik heb een stukje marsepein.
HaverMoutKoekjezaterdag 22 november 2008 @ 17:28
ik eet boerenkool, niet in een stampot maar roergebakken met rode peper en knoflook.
Daarbij een hamburger achtig iets dat bij de appie in de reclame was.
motorbloempjezaterdag 22 november 2008 @ 17:35
sushi verplaatst naar morgen door tijdgebrek.. dus nu gaan we chinees halen
_Hestia_zaterdag 22 november 2008 @ 17:43
De risotto is wel populair vandaag zeg, hier ook al dus
theKiDzaterdag 22 november 2008 @ 18:11
Steak de boeuf
Rijst
doperwtjes

Lekker makkelijk
KiwiTjuHhzaterdag 22 november 2008 @ 19:02
Kippensoep met brood en lekkere knoflookboter.
lies1947zaterdag 22 november 2008 @ 20:15
fondu vanavond, is al op, ik ben er niet zo dol op. echtgenoot echter wel, dus......
ik had er wel veel sla bijgemaakt, en dat vind ik weer heerlijk!!!!!!