abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 29 september 2008 @ 16:59:02 #201
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_62000397
Gaan er eigenlijk mensen naar die taartmeeting? Da's hier om de hoek .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_62000462
Ik wil wel maar ik weet het nog niet..zal wel last minute beslissen zoals altijd
Saartje
  maandag 29 september 2008 @ 17:12:02 #203
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_62000729
Laat maar weten als je gaat, ik haak wel lastminute in!
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_62001738
Ik hou je op de hoogte
Saartje
pi_62001867
quote:
Op maandag 29 september 2008 15:01 schreef _Ingrid_ het volgende:
Dus als je een taart ervan wil maken kun je dat beter met biscuitmix doen, dan met gewoon cake beslag?
Het kan ook met cake maar cake is EN zoet EN vet terwijl er ook nog botercreme (oid) op komt en nog zoete vulling (bijv chocolade, jam) en daarna nog eens bekleed wordt met zoet. Daarnaast krijg je dan een superzware (en machtige) taart. Een taart gemaakt met biscuit is al redelijk aan de zware kant...

Daarnaast vind ik het met biscuit ook nog eens veel lekkerder.....zelfgemaakte biscuit smaakt zeker wel anders dan die standaardcake in bijv Hema slagroomtaart
pi_62002086
Bedankt voor de antwoorden.
Ik denk er nog over na. Kan mooi oefenen met mijn mans verjaardag. En dan met Kims verjaardag (6 dec) uitpakken.
Heb ook nog kookboeken van oa Nigella Lawson, staan ook erg lekkere recepten in.
MMF vind ik trouwens niet super lekker. Marsepein lust ik niet.
pi_62002428
Die biscuitmix zie ik op internet in twee verschillende soorten staan, met maizena en deze
Ingrediėnten
1 ei (M)
30g suiker
30g bloem
snufje zout
Die lijkt me het makkelijkst ;-) maar welke gebruiken jullie om dat zelf te maken?
pi_62002480
30 gram bloem? Lijkt me een beetje weinig.
pi_62002547
Het recept dat ik gebruik staat hier:
Taarten en cupcakes decoreren #2 - Met spacende cake!
pi_62003124
quote:
Op maandag 29 september 2008 18:22 schreef Deliah het volgende:
30 gram bloem? Lijkt me een beetje weinig.
Ja dat was een basis recept en moet je ong. x 5 ofzo doen.

@ Coldfeet, thx voor het linkje.
pi_62003681
quote:
Op maandag 29 september 2008 18:20 schreef het-is-mij het volgende:
Ingrediėnten
1 ei (M)
30g suiker
30g bloem
snufje zout
Die lijkt me het makkelijkst ;-) maar welke gebruiken jullie om dat zelf te maken?
Ik gebruik deze als mijn mix op is
pi_62003926
quote:
Op maandag 29 september 2008 18:52 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Ja dat was een basis recept en moet je ong. x 5 ofzo doen.
pi_62009545
Is er hier toevallig iemand die interesse heeft in een setje letter tappits/uitstekers?

Ik heb per ongeluk een zelfde setje besteld als dat ik al had, de verpakking zit dus nog dicht.

Hiermee zijn o.a. de letters op deze taart gemaakt:


Ook kun je hiermee (met de lege liniaal) een strik als deze maken:


Voor 7 euro inclusief verzendkosten (nieuwprijs is 7,50 excl) stuur ik het naar je op Stuur me even een PM bij interesse

[ Bericht 1% gewijzigd door Trusten op 29-09-2008 22:14:36 ]
pi_62010403
Heel erg leuk. Maar naar Belgie verzenden is vast weer veel duurder, of niet?
pi_62010419
quote:
Op maandag 29 september 2008 16:50 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Omdat SHE het ons verboden heeft het aan jou te laten zien
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_62020414
quote:
Op maandag 29 september 2008 22:28 schreef ColdFeet het volgende:
Heel erg leuk. Maar naar Belgie verzenden is vast weer veel duurder, of niet?
Valt wel mee hoor, het is niet zo zwaar. Er heeft zich 1 iemand gemeld via PM die graag meer info wilde dus zij was de eerste.

Mocht zij geen interesse hebben dan 8 inclusief?
pi_62020471
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 12:11 schreef Trusten het volgende:

[..]

Valt wel mee hoor, het is niet zo zwaar. Er heeft zich 1 iemand gemeld via PM die graag meer info wilde dus zij was de eerste.

Mocht zij geen interesse hebben dan 8 inclusief?
Bon!
pi_62020713
Dit is uiteindelijk de taart geworden voor mijn moeder's bul-uitreiking:

pi_62021459
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 12:26 schreef Reinhilde het volgende:
Dit is uiteindelijk de taart geworden voor mijn moeder's bul-uitreiking:

[ afbeelding ]
Ooh...leuk! Lekker vrolijk ook
(:
pi_62021530
Thanks!
pi_62021581
Leuk!
Hoe heb je die rode fondant nou gemaakt? Ik kom niet verder dan roze.
pi_62021708
Mooi geworden reinhilde, lekker vrolijk.
Ehm..........ff een gekke vraag maar hoe hou je die sterren etc. vast op de fondant? Plakt t vanzelf aan elkaar of doe je er iets tussen?
pi_62021771
Oke, mensen, niet lachen, maar ik kreeg opeens een ingeving. Mits dit uitvoerbaar is:

In hoeverre kan je fondant vergelijken met van die kinderklei als Playdo? Want dan ga ik eerst even lekker figuurtjes oefenen met playdo (of iets dergelijks...), anders vind ik het zo zonde van alle moeite en vieze keuken..en zo kan ik voorlopig ook nog niet snoepen
(:
  dinsdag 30 september 2008 @ 13:18:48 #224
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_62021820
Als ik zo naar de foto's kijk is het wel aardig vergelijkbaar!

Mooie dingen zie ik toch komen!
Ik ben alleen huiverig om ze zelf te gaan maken, want het moet ook op. En er zit al een kilo'tje of wat te veel aan hier.
Maar ik vind het zo mooi allemaal!
***
pi_62021851
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 13:15 schreef nein het volgende:
Oke, mensen, niet lachen, maar ik kreeg opeens een ingeving. Mits dit uitvoerbaar is:

In hoeverre kan je fondant vergelijken met van die kinderklei als Playdo? Want dan ga ik eerst even lekker figuurtjes oefenen met playdo (of iets dergelijks...), anders vind ik het zo zonde van alle moeite en vieze keuken..en zo kan ik voorlopig ook nog niet snoepen
vind het eigenlijk wel slim eerst even een middagje kleien, wie weet heb je wel helemaal geen talent zit je daar met al je taart spullen.

fimo klei zou je ook nog kunnen proberen, das iets vaster geloof ik ( minder drogig)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62021935
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 13:20 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

vind het eigenlijk wel slim eerst even een middagje kleien, wie weet heb je wel helemaal geen talent zit je daar met al je taart spullen.

fimo klei zou je ook nog kunnen proberen, das iets vaster geloof ik ( minder drogig)
Whehehe ja psies Maar mn handen beginnen echt te jeuken als ik al deze leuke dingen zie...willikooookk!!

(ik heb jarenlang geboetseerd en keramiek gedaan, en ook met fimoklei gewerkt, dus ik weet stiekem wel wat ik wel en niet kan, maar het is al zooo lang geleden...)
(:
pi_62022059
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 13:12 schreef het-is-mij het volgende:
Mooi geworden reinhilde, lekker vrolijk.
Ehm..........ff een gekke vraag maar hoe hou je die sterren etc. vast op de fondant? Plakt t vanzelf aan elkaar of doe je er iets tussen?
Het plakt prima met wat water. Anders eiwit of botercreme/glazuur oid.
pi_62022375
Fimo en marsepein/fondant zijn behoorlijk vergelijkbaar. De techniek is hetzelfde
Als je kan kleien, kan je marsepeinen..ofzo
Saartje
pi_62022645
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 13:40 schreef Maneki.Neko het volgende:
Fimo en marsepein/fondant zijn behoorlijk vergelijkbaar. De techniek is hetzelfde
Als je kan kleien, kan je marsepeinen..ofzo
Mooi! *gaat een paar fimopakjes inslaan*

edit: ik krijg zojuist de volgende ingeving: kan je niet gewoon (nieuwe, schone) kleibewerkingsspullen gebruiken voor fondant? Zoals een kleipistool enzo? Da's toch veul goedkoper dan die speciale dingen voor taarten? Of gaat die boel roesten ofzo?
(:
  dinsdag 30 september 2008 @ 15:12:27 #230
331 Merel
Be here now.
pi_62024877
Ik heb ook allerlei plastic kinder-klei-uitsteekvormpjes hoor, werkt net zo goed voor MMF

Ik wil weer wat maken, maar ik heb geen idee voor welke gelegenheid en ik wil het zelf niet eten
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62027931
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 12:11 schreef Trusten het volgende:
Mocht zij geen interesse hebben dan 8 inclusief?
Helaas, de letters zijn verkocht

Ben momenteel trouwens bezig om mijn eerste strik te maken

[ Bericht 16% gewijzigd door Trusten op 30-09-2008 18:23:35 ]
pi_62029810
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 15:12 schreef Merel het volgende:
Ik heb ook allerlei plastic kinder-klei-uitsteekvormpjes hoor, werkt net zo goed voor MMF

Ik wil weer wat maken, maar ik heb geen idee voor welke gelegenheid en ik wil het zelf niet eten
O dat is best slim
pi_62029976
Ik plak MMF vast met abrikozenjam, net als bij marsepein. En dat rood heb ik zo rood door mijn mooie nieuwe kleurstof.
pi_62030574
Ik word veel te hebberig van die site
pi_62031272
Ik ook.

Ik mag van mezelf pas weer iets bestellen in 2009.
pi_62033971
Sommige taartartikelen kun je ook bestellen via www.chocolatewarehouse.nl, misschien heeft iemand er wat aan. Bijv. de chocolade van Callebaut en ook kleurstoffen.
Sanity is (not) statistical
pi_62034433
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 17:07 schreef Trusten het volgende:

[..]

Helaas, de letters zijn verkocht

Ben momenteel trouwens bezig om mijn eerste strik te maken
Ook goed! Kun je vertellen waar je ze had gekocht? En krijgen we een foto te zien van die strik?

Reinhilde, ah, thanks. Had je veel kleurstof nofig? En is het in poeder- of druppeltjesvorm?
pi_62035127
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 21:08 schreef ColdFeet het volgende:
Ook goed! Kun je vertellen waar je ze had gekocht? En krijgen we een foto te zien van die strik?
Gekocht in de maakjetaart.nl webshop. Ook te koop bij deleukstetaartenshop.nl. Foto volgt wel maar voorlopig nog niet want heb alleen de lussen gemaakt en de strik kan ik pas op de taart toen tegen de tijd dat ik de taart ga maken
pi_62035191
Als ik hier nou ook mee wil beginnen he, wat heb ik dan écht nodig? Tot nu toe staat op mijn lijst hetvolgende:
- biscuitmix
- marshmallows
- poedersuiker
- iets van decoratie
- een of meerdere kleurstoffen

Ik heb een deegroller (kunststof en hout), siliconenbakmat, meerdere bakvormen (rond, langwerpig, muffinbakblik, kerstboom, beer, etc.), koekjesuitsteekvormen, vanillearoma, kookchocolade... *loopt in gedachten de keukenkastjes na op alles wat mogelijkerwijs nuttig zou kunnen zijn*.

Ik zit vlak bij meerdere toko's met volgens mij ook wel allerlei kleurstoffen en ik zit vlakbij Planet Cake, dus wat ik nodig heb kan ik zo halen.
Sanity is (not) statistical
pi_62037225
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.

http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
holy crap, ik zeg het niet snel, maar hier zou ik het toch écht écht heeeel zonde vinden om die taart in stukken te gaan snijden!
(:
pi_62037258
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 22:33 schreef nein het volgende:

[..]

holy crap, ik zeg het niet snel, maar hier zou ik het toch écht écht heeeel zonde vinden om die taart in stukken te gaan snijden!
Inderdaad.
pi_62042384
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.

http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
Wauw.
pi_62043527
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 21:30 schreef Maeghan het volgende:
- biscuitmix
- marshmallows
- poedersuiker
- iets van decoratie
- een of meerdere kleurstoffen
Denk dat je er aardig bent zo....ik mis alleen nog de vulling bijv botercrememix (maar dit kun je ook zelf maken) en wat ik ook nog mis zijn latex handschoenen...anders loop je een paar dagen/weken met gekleurde handen rond!
  woensdag 1 oktober 2008 @ 09:33:39 #245
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_62043667
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.

http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
Wat ongelofelijk mooi!



***
  woensdag 1 oktober 2008 @ 10:09:10 #246
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62044430
Deze taart heeft ook een prijs gewonnen, maar ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om hem te snijden of te eten!

Ik had bedacht dat ik een kapsel ook zou kunnen afsmeren met chocopasta? ipv botercreme? Of zou dat niet goed gaan?
Op de 2-cupcakes heb ik met dik suikerwater uiteindelijk de tweetjes erop geplakt, dat ging goed!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62044529
met chocopasta kan je ook afsmeren. Zou alleen voor lichte kleuren fondant of marsepein witte chocopasta gebruiken .
  woensdag 1 oktober 2008 @ 10:21:29 #248
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62044700
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 10:14 schreef Vlitsie het volgende:
met chocopasta kan je ook afsmeren. Zou alleen voor lichte kleuren fondant of marsepein witte chocopasta gebruiken .
Dat lust ik niet Bedoel je voor het vlekken, of schijnt het ook door?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62044747
PM, post je nog een foto?
pi_62044760
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 10:09 schreef PM-girl het volgende:
Ik had bedacht dat ik een kapsel ook zou kunnen afsmeren met chocopasta?
Kan prima maar je kunt het dan het beste even in de magnetron doen zodat het iets dunner wordt...en witte pasta is beter want door fondant zie je het snel heen.

Je kan ook afsmeren met jam, jam even verwarmen en zeven om de eventuele stukjes eruit te krijgen. Je moet wel een mooi strak kapsel hebben, want je kan er niks mee camoufleren.

Ik gebruik zelf ook wel eens 1 deel boter, 1,5 deel poedersuiker en een scheutje vanille-aroma. dan smaakt helemaal niet naar boter
  woensdag 1 oktober 2008 @ 10:30:56 #251
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62044909
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 10:23 schreef ColdFeet het volgende:
PM, post je nog een foto?
Vergeten te maken Nouja, zo spectaculair was het niet. Cupcakejes met een gekleurde 2 erop geplakt!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 1 oktober 2008 @ 10:31:21 #252
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62044918
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 10:24 schreef Trusten het volgende:

[..]

Kan prima maar je kunt het dan het beste even in de magnetron doen zodat het iets dunner wordt...en witte pasta is beter want door fondant zie je het snel heen.

Je kan ook afsmeren met jam, jam even verwarmen en zeven om de eventuele stukjes eruit te krijgen. Je moet wel een mooi strak kapsel hebben, want je kan er niks mee camoufleren.

Ik gebruik zelf ook wel eens 1 deel boter, 1,5 deel poedersuiker en een scheutje vanille-aroma. dan smaakt helemaal niet naar boter
Dat klinkt ook lekker!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 1 oktober 2008 @ 10:33:39 #253
151515 verita
Happy days
pi_62044979
quote:

Tss, nou dat is toch wel vakwerk. Tsjonge zeg, ik wil denk ik niet weten hoeveel uur werk er in zit. Maar wat mooi
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_62047187
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 09:24 schreef Trusten het volgende:

[..]

Denk dat je er aardig bent zo....ik mis alleen nog de vulling bijv botercrememix (maar dit kun je ook zelf maken) en wat ik ook nog mis zijn latex handschoenen...anders loop je een paar dagen/weken met gekleurde handen rond!
Ja, dat maak ik dan zelf wel. En handschoenen zijn wel een goed idee inderdaad, dankje! Ik had morgen anders rustig naar m'n werk gegaan met groengevlekte (of zo) handjes.
Sanity is (not) statistical
pi_62048186
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 10:21 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Dat lust ik niet Bedoel je voor het vlekken, of schijnt het ook door?
Schijnt door en het probleem met lichte kleuren en gewone chocopasta is dat het idd kan gaan vlekken en dat krijg je weer moeilijk van je fondant/marsepein af.

Ik ga zo eens verder met mijn taart voor Troel .
pi_62055819
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.

http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
Een waardig eerbetoon aan Henson

Ze lijken echt precies!
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_62056758
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.

http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
pi_62061463
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 10:30 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Vergeten te maken Nouja, zo spectaculair was het niet. Cupcakejes met een gekleurde 2 erop geplakt!
Bij mij is het veel erger
Cakejes bij de bakker gekocht, kant en klare glazuur erop en kant en klare hartjes

Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_62062096
Nou, ik ging vandaag naar Planet Cake. Door weer en wind, parkeerplaats gezocht, parkeerkaartje gekocht, in vijf pogingen eindelijk m'n parkeerkaartje onder de voorruit gekregen (waaide de hele auto door). Ik loop om het gebouw heen, hangt er een bordje op de voordeur: "Woensdag 1 oktober zijn wij vanaf 12:30 gesloten. Excuses voor het ongemak". Fijn hoor =/ Hadden ze ook even op de website mogen zetten of zo.
Sanity is (not) statistical
  woensdag 1 oktober 2008 @ 21:58:25 #260
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62062632
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 21:21 schreef snoopy het volgende:

[..]

Bij mij is het veel erger
Cakejes bij de bakker gekocht, kant en klare glazuur erop en kant en klare hartjes

[ afbeelding ]
Nou, ze zijn toch gedecoreerd?

Ik heb vandaag een miniverjaardagstaartje gemaakt. Zelf kapsel gebakken met Maneki's recept. Ik vond het iets te zacht nadat het de oven uitkwam, maar het was net te snijden. Wel was het midden wat ingezakt.
Gevuld met rode vruchtenjam en afgesmeerd met botercreme.



Heb besloten voorlopig niet beeldend maar abstract te blijven werken
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62062658
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 21:41 schreef Maeghan het volgende:
Nou, ik ging vandaag naar Planet Cake. Door weer en wind, parkeerplaats gezocht, parkeerkaartje gekocht, in vijf pogingen eindelijk m'n parkeerkaartje onder de voorruit gekregen (waaide de hele auto door). Ik loop om het gebouw heen, hangt er een bordje op de voordeur: "Woensdag 1 oktober zijn wij vanaf 12:30 gesloten. Excuses voor het ongemak". Fijn hoor =/ Hadden ze ook even op de website mogen zetten of zo.
Staat er ook: *** Op woensdag 1 oktober zijn wij voor 1x vanaf 12.30 uur GESLOTEN ***
pi_62063302
Oh ja, nu zie ik het ook. Moah, het had iets duidelijker gemogen (en op de openingstijdenpagina - tenslotte de plaats waar je kijkt voor openingstijden, lijkt me), maar vooruit.
Sanity is (not) statistical
pi_62063381
voor de liefhebbers : http://www.amazon.co.uk/C(...)lights/dp/0715324977

ik zag net dit topic en ik had van de week een boek in mijn handen (bovenstaande titel) en dat zag er zo mooi uit

ik geloof dat het boek in nederland 20.95 ¤ kost
wel engelstalig maar voor de mensen hier misschien wel heel leuk.

Er komen hier erg mooie dingen voorbij zeg
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 1 oktober 2008 @ 22:37:29 #264
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_62064059
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 21:58 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Nou, ze zijn toch gedecoreerd?

Ik heb vandaag een miniverjaardagstaartje gemaakt. Zelf kapsel gebakken met Maneki's recept. Ik vond het iets te zacht nadat het de oven uitkwam, maar het was net te snijden. Wel was het midden wat ingezakt.
Gevuld met rode vruchtenjam en afgesmeerd met botercreme.

[ afbeelding ]

Heb besloten voorlopig niet beeldend maar abstract te blijven werken
Ohhhh, die is schattig!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_62064129
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 22:18 schreef prupke het volgende:
voor de liefhebbers : http://www.amazon.co.uk/C(...)lights/dp/0715324977

ik zag net dit topic en ik had van de week een boek in mijn handen (bovenstaande titel) en dat zag er zo mooi uit

ik geloof dat het boek in nederland 20.95 ¤ kost
wel engelstalig maar voor de mensen hier misschien wel heel leuk.

Er komen hier erg mooie dingen voorbij zeg
Hetzelfde boek kun je bij Play.com ook kopen voor GBP11,49 maar dan inclusief verzendkosten. Scheelt weer iets
Sanity is (not) statistical
pi_62064416
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 22:39 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Hetzelfde boek kun je bij Play.com ook kopen voor GBP11,49 maar dan inclusief verzendkosten. Scheelt weer iets
ik zie het nu
¤16,50 voor europa
scheelt een boel idd. En dat ze daar geen vrachtkosten voor vragen is helemaal top. (ik zie dat ze no shipping costs hebben)
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_62064625
Klopt en ze hebben een goed assortiment en ook veel tweedehands. Ik koop daar altijd heel veel boeken, scheelt meestal heel veel met wat het in Nederland kost. Amazon is altijd leuk tot het moment dat ze de verzendkosten erbij tellen.

Ik heb het boek trouwens besteld en ook Cake Decorating Step by Step. Wel de 'nieuwe tweedehands' versies dan. E16,86 voor twee boeken, niet slecht toch?
Sanity is (not) statistical
pi_62064796
doe je helemaal goed
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_62069179
meaghan, die heb ik ook (iets andere uitvoering), geweldig boek!
pi_62069381
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 21:58 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Nou, ze zijn toch gedecoreerd?

Ik heb vandaag een miniverjaardagstaartje gemaakt. Zelf kapsel gebakken met Maneki's recept. Ik vond het iets te zacht nadat het de oven uitkwam, maar het was net te snijden. Wel was het midden wat ingezakt.
Gevuld met rode vruchtenjam en afgesmeerd met botercreme.

[ afbeelding ]

Heb besloten voorlopig niet beeldend maar abstract te blijven werken
Schattig! Vind het knap dat je zonder mallen oid zo'n grappig figuurtje weet te maken.
pi_62069932
Biscuitdeeg cake kun je 1 dag van tevoren maken toch? Ik ga simpel beginnen met jam vullen en dan bovenop aangevette slagroom. Hoe lang van te voren zou ik dat kunnen maken?
Ook een chocotaart, maar die uit een pakje.
pi_62070424
Hij is leuk geworden PM!
Biscuit kun je makkelijk een dag van tevoren maken ja. aangevette slagroom weet ik niet, heb ik nog nooit gebruikt.
Saartje
pi_62073438
Zo het deeg/biscuit staat in de oven, wil nu de botercreme maken en dacht dat ik nog vanillearoma had maar niet dus, zakje vanillesuiker zou dat ook goed gaan?
pi_62073457
quote:
Op donderdag 2 oktober 2008 12:22 schreef het-is-mij het volgende:
zakje vanillesuiker zou dat ook goed gaan?
Denk ik wel hoor
pi_62074045
Biscuit is ready, iets te weinig maar ja t is een oefentaartje.
Heb al wel in de gaten dat ik meer vrienden moet worden met mn deegroller ;-) hehe
Heb al wel sterretjes uit de fondant gestoken.
Kon fondant van een vriendin krijgen want zij heeft er voorlopig ff geen tijd voor en kan ik er mooi ff mee oefenen.
pi_62077337
Nou ik ben klaar en het lukt me niet echt hehe.
Komt misschien omdat ik de biscuit niet helemaal goed en netjes gebakken had en ik vind het fondant lastig om mee te werken.
Ga het nog wel eens proberen maar of ik het geduld er voor heb om zulke strakke taartjes te krijgen als jullie betwijfel ik.
Ff snelle foto gemaakt, niet op de rommel letten
pi_62077863
Ik wil voor 14 oktober een taart maken voor schoonmams.. Dus ik ga aankomende zaterdag maar eens goed oefenen, ik vind jullie creaties echt in een woord geweldig. Ik weet nog niet precies wat ik wil maken, maar ik denk een taart met allemaal dingen erop die me aan haar doen denken! Zo is ze gek van haar hond en kat en hebben we van 't zomer samen mijn zeilboot helemaal opgeknapt vanaf nul. Zo vind ik dit hondje echt supergaaf En zo wil ik ook een katje maken:


Een bootje maken lukt me hopelijk nog. Wel heb ik nog een paar tips nodig. Taart maken van kant en klare biscuitmix of zelf een mix proberen te maken? (Tips?) En ik wil eigenlijk slagroom tussen de taartlagen, maar blijft dit wel goed? En hoe krijgen jullie ooit dat gekleurde laagje zo mooi rondom de taart? Jullie zijn helden.

Even een edit, ik wil dus dingen bestellen voor mijn taartavonturen. Tot nu toe heb ik van deleukstetaarten webshop de biscuitmix en de mix voor botercreme, maar nu zit ik natuurlijk met de fondant. Wat kun je beter doen: witte rolfondant en dan losse kleur kopen en hoe gaat dit dan in zijn werk? Of gewoon kantenklare kleurrolfondant? Ik wil namelijk ook grijs dus dat wordt dan lastig, of kun je het gewoon door elkaar kneden? Allemaal beginnersvragen, sorry Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

[ Bericht 17% gewijzigd door Nouwk op 02-10-2008 15:51:05 ]
  donderdag 2 oktober 2008 @ 15:16:41 #278
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62078277
het-is-mij, een tip die ik je kan geven is in elk geval niet aan het aanrecht te werken, maar aan een (lege) tafel. Je hebt meer rust omdat je zit, kunt meer spullen kwijt en je kunt je bakzooi op het aanrecht laten staan.
Dat werkt voor mij althans heel goed!

En smaakte het taartje overigens wel?

Je zult zien, nu je een keer geprobeerd hebt, weet je hoe het materiaal is en zal het de volgende keer beter gaan!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62084116
Ik zit te denken over wat voor taart ik eens zal maken. In november ben ik jarig, dus ik wil een persoonlijke taart. Hij moet in ieder geval paars worden dus, want ik houd van paars en iets anders is dus gewoonweg geen optie, dat spreekt voor zich. Verder houd ik van mandarijntjes, schelpen, vogels, bloemen, lama's (maar die kunnen niet op een taart), okapi's (maar die kunnen ook niet op een taart), kerst (maar voor kerstdecoratie is het wat vroeg in november), chocola, vlinders, limoen en augurkjes (maar die zijn wel erg raar op een taart). Verder eigenlijk alles wat een beetje 'natuurlijk' (blaadjes, bloemetjes, plantjes, whatever) is en het moet niet te druk worden. Oh en ik hou van glittertjes, maar ik zag al dat daar ook eetbare van bestonden, dus dat komt goed uit.
Sanity is (not) statistical
pi_62085846
quote:
Op donderdag 2 oktober 2008 19:10 schreef Maeghan het volgende:
Ik zit te denken over wat voor taart ik eens zal maken. In november ben ik jarig, dus ik wil een persoonlijke taart. Hij moet in ieder geval paars worden dus, want ik houd van paars en iets anders is dus gewoonweg geen optie, dat spreekt voor zich. Verder houd ik van mandarijntjes, schelpen, vogels, bloemen, lama's (maar die kunnen niet op een taart), okapi's (maar die kunnen ook niet op een taart), kerst (maar voor kerstdecoratie is het wat vroeg in november), chocola, vlinders, limoen en augurkjes (maar die zijn wel erg raar op een taart). Verder eigenlijk alles wat een beetje 'natuurlijk' (blaadjes, bloemetjes, plantjes, whatever) is en het moet niet te druk worden. Oh en ik hou van glittertjes, maar ik zag al dat daar ook eetbare van bestonden, dus dat komt goed uit.
Lama's niet op een taart? Het logo zou moeten lukken..
(:
pi_62086420
Ja maar die zijn stom. Ik wil echte lama's. Al zijn die paarse lama's wel grappig op zich. Op ebay heet ik paarse_lama
Sanity is (not) statistical
pi_62088321
quote:
Op donderdag 2 oktober 2008 20:13 schreef Maeghan het volgende:
Ja maar die zijn stom. Ik wil echte lama's. Al zijn die paarse lama's wel grappig op zich. Op ebay heet ik paarse_lama
ik kan niet zeggen dat dat logo nou het toonbeeld van schoonheid is, nee
Maajaaa..misschien kan je er een onderdeeltje uithalen ofzo..

en anders gewoon een leuke paarse taart met grote strik erop ofzo, ziet er altijd leuk uit!
(:
pi_62091172
Mijn eerste dubbele taart! Woohoo! Zo voor een eerste dubbele, eerste fondant-gedecoreerde taart (voorheen een keertje marsepein gedaan, frosting al wat vaker) vind ik hem best mooi gelukt!



Verder vind ik het heel leuk om hier mee te kijken Dus ik denk ik post ook maar eens gewoon. Hij was trouwens voor mijn moeder, die gisteren 47 is geworden

edit: Sorry trouwens voor de slechte kwaliteit foto.
  donderdag 2 oktober 2008 @ 22:30:17 #284
331 Merel
Be here now.
pi_62092004
Wat een leuk idee met die gestapelde sterretjes zo!
"I have learned now that while those who speak about one's miseries usually hurt , those who keep silent hurt more." - C.S. Lewis
pi_62102211
Leuk gedaan Lotte!
Maar wat een werk al die sterretjes, maar wel schattig
pi_62102260
Omdat jullie taarten er allemaal zo leuk uitzien en me dit ook wel leuk lijkt heb ik ook t eea besteld

Ik betwijfel of die van mij ooit zo mooi worden, maar oefening baart kunst, toch

Alleen moet voorlopig wel proefkonijnen charteren voor het proeven van mijn taarten aangezien ik zelf nog wat kilootjes wil minderen maar dat zullen de collega's van mijn vriend vast niet erg vinden
pi_62102700
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 11:46 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Omdat jullie taarten er allemaal zo leuk uitzien en me dit ook wel leuk lijkt heb ik ook t eea besteld

Ik betwijfel of die van mij ooit zo mooi worden, maar oefening baart kunst, toch

Alleen moet voorlopig wel proefkonijnen charteren voor het proeven van mijn taarten aangezien ik zelf nog wat kilootjes wil minderen maar dat zullen de collega's van mijn vriend vast niet erg vinden
Dat probleem hebben wel meer mensen geloof ik

Ik vind het ook wel typisch dat ik juist alleen maar gek ben op koken, dat taarten maken spreekt me heel erg aan en ik heb pas dus een korte workshop bonbons maken gedaan en dat was ook al zo leuk. Misschien heeft dat ook iets te maken met die kilootjes.
Sanity is (not) statistical
pi_62103089
hihi ja dat zou er mischien iets mee te maken kunnen hebben

bonbon workshop klinkt ook leuk trouwens
pi_62103197
quote:
Op donderdag 2 oktober 2008 15:16 schreef PM-girl het volgende:
het-is-mij, een tip die ik je kan geven is in elk geval niet aan het aanrecht te werken, maar aan een (lege) tafel. Je hebt meer rust omdat je zit, kunt meer spullen kwijt en je kunt je bakzooi op het aanrecht laten staan.
Dat werkt voor mij althans heel goed!

En smaakte het taartje overigens wel?

Je zult zien, nu je een keer geprobeerd hebt, weet je hoe het materiaal is en zal het de volgende keer beter gaan!
Thx voor de tip, heb er ook wat te makkelijk over gedacht.
Dacht, doe dat wel ff hehe.

Hij smaakte overigens wel goed (vandaag gekeurd door 2 vriendinnen) die creme (duitse taarten creme) en jam.
En idd, ff keer ervaring met hoe het voelt e.d.
  vrijdag 3 oktober 2008 @ 14:56:10 #290
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62106506
Ik ga ervoor, ik ga een bus maken! Biscuit zit nu in de oven, ik heb een rechthoekige ovenschaal gebruikt als vorm. De platte koek snijd ik dan door tweeėn in de lengte, deze helften komen rechtop tegen elkaar.

Wat ik trouwens ontdekte, ik had wat mmf bewaard die hard was geworden, dat je dat in de magnetron heel makkelijk kneedbaar en soepel maakt! 20 seconden en hij is bijna vloeibaar, even kneden en je kunt weer vooruit.
Ik neem aan dat dat de eetbaarheid niet ten slechte komt?

Overigens Maneki, je schreef dat AH kant en klare kapsel verkoopt, waar vind ik die? Bij de bakproducten?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62107057
Ik doe hem ook altijd eerste ff in de nuker, dan is hij inderdaad weer lekker zacht
Die kapsels liggen inderdaad bij de bakproducten maar ze zijn wel best droog, dus ze mogen wel extra getrempeerd worden (besprenkelen met drank/sap)
Saartje
  vrijdag 3 oktober 2008 @ 15:28:37 #292
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_62107283
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 15:19 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik doe hem ook altijd eerste ff in de nuker, dan is hij inderdaad weer lekker zacht
Die kapsels liggen inderdaad bij de bakproducten maar ze zijn wel best droog, dus ze mogen wel extra getrempeerd worden (besprenkelen met drank/sap)
Zo toch maar eens kijken dan, de vorige keer zag ik ze niet namelijk. Of zou het alleen in XL-filialen te krijgen zijn?
En wat voor sap is dan lekker, voor een kindertaart? Ranja ofzo?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_62108389
Ben ik weer met een vraag. Zondag moet ik de taart klaar hebben. Ik weet nu dus dat de biscuit een dag van te voren kan. Ik ga hem heel simpel vullen met jam. En bovenop en er omheen met aangevette slagroom.
http://www.deleukstetaarten.nl/?Recepten:Vullen:Aangevette_Slagroom
Maar nu is de vraag, zou ik dat de avond van te voren kunnen maken? Of wordt de boel dan zompig?
Vanaf 10.00 komt de visite. Als het moet, kan ik het 's morgens wel afmaken, maar liever niet.

Lotte mooi!
pi_62109745
carvan cevitam lijkt me wel lekker of andere ranja
Ingrid ik denk dat hij niet te zompig wordt maar ik weet het niet zeker, heb het nog nooit geprobeerd.
Saartje
pi_62112856
Dankjewel allemaal ^^ Die sterretjes uitduwen en opplakken was inderdaad een heel werk! Maar ja, mijn moeder was jarig en daar moet je iets voor over hebben he
pi_62116411
Het taartje waar ik nog een fotootje van zou plaatsen:


En de taart voor de man van Troel:
Ze wilde eerst een toetsenbord taart maar dat vond ze te saai dus toen moest het iets met Bert van Sesamstraat worden. Dus ik heb het maar een beetje gecombineerd. En Ruben kon natuurlijk ook niet achterblijven op de taart van papa .


pi_62116448
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 22:04 schreef Vlitsie het volgende:
Het taartje waar ik nog een fotootje van zou plaatsen:
[ afbeelding ]

En de taart voor de man van Troel:
Ze wilde eerst een toetsenbord taart maar dat vond ze te saai dus toen moest het iets met Bert van Sesamstraat worden. Dus ik heb het maar een beetje gecombineerd. En Ruben kon natuurlijk ook niet achterblijven op de taart van papa .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste is lief
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_62117139
Die bovenste vind ik echt mooi, dat gemarmerde geeft een heel leuk effect en die strik ziet er echt prachtig uit.
Sanity is (not) statistical
pi_62117176
Trouwens, ik heb gisteren mmf gemaakt (zat helemaal onder de poedersuiker ), maar ik wist eigenlijk niet goed wanneer er nou genoeg poedersuiker bij zat. Hoe hard moet MMF zijn? Is het ergens mee te vergelijken?
Sanity is (not) statistical
pi_62122560
Die strik-taart is inderdaad vet mooi Die fondant(? denk ik)kleur is erg mooi. Ik ga nu naar de bakzolder en vandaag biscuit maken en morgen hem bekleden en dan zal ik een foto posten!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')