Het kan ook met cake maar cake is EN zoet EN vet terwijl er ook nog botercreme (oid) op komt en nog zoete vulling (bijv chocolade, jam) en daarna nog eens bekleed wordt met zoet. Daarnaast krijg je dan een superzware (en machtige) taart. Een taart gemaakt met biscuit is al redelijk aan de zware kant...quote:Op maandag 29 september 2008 15:01 schreef _Ingrid_ het volgende:
Dus als je een taart ervan wil maken kun je dat beter met biscuitmix doen, dan met gewoon cake beslag?
Ja dat was een basis recept en moet je ong. x 5 ofzo doen.quote:Op maandag 29 september 2008 18:22 schreef Deliah het volgende:
30 gram bloem? Lijkt me een beetje weinig.
Ik gebruik deze als mijn mix op isquote:Op maandag 29 september 2008 18:20 schreef het-is-mij het volgende:
Ingrediënten
1 ei (M)
30g suiker
30g bloem
snufje zout
Die lijkt me het makkelijkst ;-) maar welke gebruiken jullie om dat zelf te maken?
quote:Op maandag 29 september 2008 18:52 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Ja dat was een basis recept en moet je ong. x 5 ofzo doen.
quote:Op maandag 29 september 2008 16:50 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Omdat SHE het ons verboden heeft het aan jou te laten zien
Valt wel mee hoor, het is niet zo zwaar. Er heeft zich 1 iemand gemeld via PM die graag meer info wilde dus zij was de eerste.quote:Op maandag 29 september 2008 22:28 schreef ColdFeet het volgende:
Heel erg leuk. Maar naar Belgie verzenden is vast weer veel duurder, of niet?
Bon!quote:Op dinsdag 30 september 2008 12:11 schreef Trusten het volgende:
[..]
Valt wel mee hoor, het is niet zo zwaar. Er heeft zich 1 iemand gemeld via PM die graag meer info wilde dus zij was de eerste.
Mocht zij geen interesse hebben dan 8 inclusief?
Ooh...leuk! Lekker vrolijk ookquote:Op dinsdag 30 september 2008 12:26 schreef Reinhilde het volgende:
Dit is uiteindelijk de taart geworden voor mijn moeder's bul-uitreiking:
[ afbeelding ]
vind het eigenlijk wel slimquote:Op dinsdag 30 september 2008 13:15 schreef nein het volgende:
Oke, mensen, niet lachen, maar ik kreeg opeens een ingeving.Mits dit uitvoerbaar is:
In hoeverre kan je fondant vergelijken met van die kinderklei als Playdo? Want dan ga ik eerst even lekker figuurtjes oefenen met playdo (of iets dergelijks...), anders vind ik het zo zonde van alle moeite en vieze keuken..en zo kan ik voorlopig ook nog niet snoepen
Whehehe ja psiesquote:Op dinsdag 30 september 2008 13:20 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
vind het eigenlijk wel slimeerst even een middagje kleien, wie weet heb je wel helemaal geen talent
zit je daar met al je taart spullen.
fimo klei zou je ook nog kunnen proberen, das iets vaster geloof ik ( minder drogig)
Het plakt prima met wat water. Anders eiwit of botercreme/glazuur oid.quote:Op dinsdag 30 september 2008 13:12 schreef het-is-mij het volgende:
Mooi geworden reinhilde, lekker vrolijk.
Ehm..........ff een gekke vraag maar hoe hou je die sterren etc. vast op de fondant? Plakt t vanzelf aan elkaar of doe je er iets tussen?
Mooi! *gaat een paar fimopakjes inslaan*quote:Op dinsdag 30 september 2008 13:40 schreef Maneki.Neko het volgende:
Fimo en marsepein/fondant zijn behoorlijk vergelijkbaar. De techniek is hetzelfde
Als je kan kleien, kan je marsepeinen..ofzo
Helaas, de letters zijn verkochtquote:Op dinsdag 30 september 2008 12:11 schreef Trusten het volgende:
Mocht zij geen interesse hebben dan 8 inclusief?
O dat is best slimquote:Op dinsdag 30 september 2008 15:12 schreef Merel het volgende:
Ik heb ook allerlei plastic kinder-klei-uitsteekvormpjes hoor, werkt net zo goed voor MMF
Ik wil weer wat maken, maar ik heb geen idee voor welke gelegenheid en ik wil het zelf niet eten
Ook goed! Kun je vertellen waar je ze had gekocht? En krijgen we een foto te zien van die strik?quote:Op dinsdag 30 september 2008 17:07 schreef Trusten het volgende:
[..]
Helaas, de letters zijn verkocht
Ben momenteel trouwens bezig om mijn eerste strik te maken![]()
Gekocht in de maakjetaart.nl webshop. Ook te koop bij deleukstetaartenshop.nl. Foto volgt wel maar voorlopig nog niet want heb alleen de lussen gemaakt en de strik kan ik pas op de taart toen tegen de tijd dat ik de taart ga makenquote:Op dinsdag 30 september 2008 21:08 schreef ColdFeet het volgende:
Ook goed! Kun je vertellen waar je ze had gekocht? En krijgen we een foto te zien van die strik?
holy crap, ik zeg het niet snel, maar hier zou ik het toch écht écht heeeel zonde vinden om die taart in stukken te gaan snijden!quote:Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.
http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
Inderdaad.quote:Op dinsdag 30 september 2008 22:33 schreef nein het volgende:
[..]
holy crap, ik zeg het niet snel, maar hier zou ik het toch écht écht heeeel zonde vinden om die taart in stukken te gaan snijden!
Wauw.quote:Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.
http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
Denk dat je er aardig bent zo....ik mis alleen nog de vulling bijv botercrememix (maar dit kun je ook zelf maken)quote:Op dinsdag 30 september 2008 21:30 schreef Maeghan het volgende:
- biscuitmix
- marshmallows
- poedersuiker
- iets van decoratie
- een of meerdere kleurstoffen
quote:Op dinsdag 30 september 2008 22:22 schreef Isegrim het volgende:
OMG check deze dan.
http://cakewrecks.blogspo(...)ke-henson-proud.html
Dat lust ik nietquote:Op woensdag 1 oktober 2008 10:14 schreef Vlitsie het volgende:
met chocopasta kan je ook afsmeren. Zou alleen voor lichte kleuren fondant of marsepein witte chocopasta gebruiken.
Kan prima maar je kunt het dan het beste even in de magnetron doen zodat het iets dunner wordt...en witte pasta is beter want door fondant zie je het snel heen.quote:Op woensdag 1 oktober 2008 10:09 schreef PM-girl het volgende:
Ik had bedacht dat ik een kapsel ook zou kunnen afsmeren met chocopasta?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |