Ik krijg de mijne dinsdag waarschijnlijkquote:Op dinsdag 18 november 2008 22:07 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Ja, inmiddels weer terug met een berg foto´sik heb een gewoon 18/55 kitlens er op. Ben ook nog een beetje aan het experimenteren enzo. Ik kocht m bij een speciaalzaak voor 495,- oid. met een extra accu, tasje, 4 gig kaart en een filterkapje was ik iets van 600 Euro kwijt. Ik kreeg er wel een cursus digitale fotografie bij twv ong 120 euro en onderwerp & datum mag ik zelf kiezen. Als ik m wat beter onder de knie heb ga ik die doen.
![]()
[ afbeelding ]
Hoe goed is het geluid van de video-opnamens?quote:Op dinsdag 25 november 2008 13:42 schreef Remake het volgende:
http://dixons.nl/De_onlin(...)7109930/default.aspx
veel plezier
Zo wilde ik de 1Ds Mark III posten maar die staat ook al niet in het lijstje.quote:Op dinsdag 25 november 2008 13:42 schreef Rekkie het volgende:
De Nikon D90
Ik zoek nu een foto camera waarmee ik ook nog een beetje behoorlijke filmpjes kan maken, bijvoorbeeld tijdens feesten dat je de bass nog wel goed hoort en niet als doffe dreunenquote:Op dinsdag 25 november 2008 13:45 schreef Remake het volgende:
Jij wil een fotocamera, als je echt serieus wil gaan filmen moet je een videocamera nemen.
Fotocameras met microfoon en video functie zijn nooit top-notch,
wil je veel gaan filmen?
Dankjequote:Op dinsdag 25 november 2008 13:49 schreef Remake het volgende:
Dan kan ik alleen deze aanraden,
http://dixons.nl/De_onlin(...)7105921/default.aspx
Waarschijnlijk omdat het een beveiligde verbinding betreft. (https)quote:Op dinsdag 25 november 2008 13:43 schreef VrouwelijkICE het volgende:
Waarom doen m'n plaatjes het niet
De leica lenzen van panasonic zijn toch wel wat beter. Zeker de FX serie modellen zijn erg goed.quote:Op dinsdag 25 november 2008 13:55 schreef Underwater het volgende:
Als je een standaard compactcamera zoekt, is de sony w-100 serie misschien iets voor jou. De carl-zeiss lens welke sony gebruikt geldt als een van de beste in dit soort camera's.
Tevens zijn deze modellen niet van kunststof maar van aluminium gemaakt, dus veel steviger.
Sony W-150 bij bol.com 149.00
Vooral feestjes/donkere ruimtes/binnen, hoef niet af te drukkenquote:Op dinsdag 25 november 2008 14:03 schreef De_goegemeente het volgende:
Er is geen beste camera, alleen een camera die het beste bij jouw eisen en wensen past. Je moet daarom eerst inventariseren wat je nou vaak zult gaan fotograferen. Schiet je vaak gebouwen en dgl dan is een groothoek op je lens erg fijn (dit kun je ook in compactcamera's terug vinden), schiet je vaak plaatjes in het stadion ofzo dan is tele weer erg prettig om te hebben op je lens, schiet je veel kroegfotos dan is juist de prestatie onder slechte lichtomstandigheden belangrijk.
Wil je wel of niet afdrukken, zoja ga dan voor 'echte' fotomerken: Canon, Nikon, Olympus, Fuji, vaak zie je bij deze merken dat de afdrukken er bij deze merken beter uitzien, alhoewel bijv. Sony op dit gebied de laatste jaren echt vooruitgang boekt.
En uiteraard is de prijs van belang, zo vaak mensen gehad die een spiegelreflex wilden aanschaffen omdat ze dachten dan mooiere foto's te maken. Zo werkt het niet, bij veel camera's moet je ook echt kunnen fotograferen om de meerwaarde in kwaliteit terug te kunnen verdienen. Vaak is een goedkopere camera voor veel mensen gewoon beter.
Als je die 4 opties die jij gaf bekijkt dan zou ik voor een fuji of een olympus gaan, welke van deze 3 is dan dus afhankelijk van wat je wilt, veel zoom of juist compact, prijs etc etc. Oh ja en nog een tip veel megapixels is onbelangrijk. Alles boven de 5 is meer dan voldoende, dan kan je al op 50x75cm afdrukken....
(ik heb 4 jaar in een fotospeciaalzaak gewerkt)
Nou ja mag wel een beetje meer of minder, bijvoorbeeld 350, als ik er dan een HELE goeie camera voor terugkrijg... maar niet echt véél meer (dus niet 500 ofzoiets) haha.quote:
Oke oke, klinkt goed, heb je ook nog bepaalde types van Olympus in je hoofd?quote:Op dinsdag 25 november 2008 15:10 schreef De_goegemeente het volgende:
Olympus vind ik zelf in het donker vaak wel ok presteren als het om compactcamera's gaat, het is namelijk zo dat ze bij het maken van compactcamera's er standaard vanuit gaan dat deze door imbicielen worden gebruikt. Zo gaan ze er standaard van uit dat men niet snapt dat een flits niet verder dan 4 meter gaat, en daarom stellen ze een flits vaak extra hard af. Waardoor je dus vaak met veel te witte gezichten eindigt.
Het kleurkarakter van Olympus is over het algemeen iets 'zachter' waardoor dit effect wat ik net beschreef enigszins wordt genivelleerd.
Hoop dat je er verder wat aan hebt. Oh en het is niet geheel leidend he wat ik zeg, het kan namelijk per type toch weer anders ziin, wat ik zei zijn meer dingen die in het algemeen over deze merken en camera's gelden. Niet alle Samsung camera's zijn slecht en niet alle Canon camera's zijn goed. Maar de fotomerken zoals we die vroeger kenden, zij stellen bijna nooit teleur.
Iemand nog een idee? Verder nog een aanvullende vraag: Wat zijn concreet de punten waar ik op moet letten als ik een tweedehands DSLR ga beoordelen. Uiteraard krasjes op lens en body e.d., maar wat zijn verder nog dingen waaruit blijkt dat hij in slechte staat is, of juist nog een goede staat?quote:Op zondag 23 november 2008 18:59 schreef -aad- het volgende:
Ik ben op zoek naar een spiegelreflex (na 1 in m'n handen te hebben gehad toch wel over, werkt toch net iets lekkerder en prettiger dan een compact) Ik heb m'n oog nu laten vallen op de Canon 400D (tweedehands). Mijn vraag is nu wat een redelijke prijs is daarvoor? (wil uiteraard niet teveel betalen)
Ik kijk nu voor: body + kitlens 18-55 + grip incl. accu's; wat is dat waard?
Stof op beeldsensor zegt niets over de staat van de camera. Zelfs nieuwe camera's hebben regelmatig stof op de sensor. En stof op de sensor is makkelijk te fixen.quote:Op dinsdag 25 november 2008 19:46 schreef Adfundum het volgende:
stof op de beeldsensor. Neem ook eens een foto op de hoogste iso waarde, dan komen fouten van de beeldsensor vaak aan het licht.
Olympus Mju serie, practisch onverwoestbaar. En waterdicht. Altijd handig!quote:Op vrijdag 28 november 2008 13:14 schreef Catch_me het volgende:
Ik zoek een camera voor als ik het leger in ga. Het liefst moet ie een beetje compact zijn en tegen een stootje kunnen. Zoomfuncties en filmopname maken mij niet zoveel uit, het gaat me gewoon om kwalitatief goede foto's.
Iemand een idee? Ik heb echt geen verstand van camera's
Eh, nee. (bijna) alle camera's ZUIGEN bij weinig licht. Dit vertaald zich meestal in enorm veel ruis. Dit komt omdat er een kleine sensor in zit. Ga op zoek naar een camera met een wat grotere sensor. Mijn ervaring is dat alleen de Fuji's met een super CCD enigzins goed presteren onder slechte licht omstandigheden. Geen ervaring met sneeuw.quote:Op vrijdag 28 november 2008 18:33 schreef nikky het volgende:
Goedendag ev'n
Vriend van mij wil een nieuwe camera aanschaffen. We hebben beiden de MJU 850 SW gezien. Nu wil hij weten of hij hier goede foto's mee kan maken met salsadansen, veel en snelle bewegingen in relatief weinig licht. Daarbij wil hij hem graag gebruiken op wintersport. Daar is het weer ( overdag )extreem licht met de sneeuw. Het is niet bedoeld voor pro opnamen oid. Gewoon voor de fun maar wel met een goede kwaliteit.
Is dit een camera die goede foto's maakt in beide omstandigheden? Of zouden jullie toch een andere camera adviseren? Het moet wel een camera zijn die je in je broekzak kunt stoppen bij wijze van spreken.
Alvast bedankt.
Wat jij wilt bestaat volgens mij niet in 1 apparaat, hoe beter het ene, hoe slechter het andere. Een videocamera neemt tegenwoordig wel matige foto's, maar nooit zo goed als een dedicated fototoestel, en het omgekeerde gaat op voor een fototoestel. Wat dacht je anders van een nokia N96 telefoon? Even serieus, als je leest dat zelfs dSLR camera's (goed in het donker) met video mogelijkheden nog maar zozo zijn, dan denk ik dat je ergens een compromis zal moeten sluiten..quote:Op zaterdag 29 november 2008 17:21 schreef VrouwelijkICE het volgende:
Jeetje, ik kom er maar niet uit! Ik zoek een digitale camera die goed in het donker is en goede film (geluids)-kwaliteit heeft, wie weet iets? Ik hoorde al de Olympus, maar die filmt in wave formaat :S dat is minder...
Hopelijk kan iemand mij verder helpen...
2e hands is your way to go.quote:Op zondag 9 november 2008 02:11 schreef MoreMark het volgende:
Budget:
Zo'n 300 a 400 euro, als ik voor iets meer geld een betere camera kan krijgen, is dat ook geen erg groot probleem. Dit is zonder een tas of extra geheugenkaartjes.
Formaat:
Een digitale spiegelreflex camera, zelf dacht ik al aan de D40, maar die heeft volgens mij toch nog behoorlijk wat nadelen
Doel:
Heel erg varierend: fotokiekjes, maar ook bijvoorbeeld 'landschappen'
De fotograaf:
Ik ben wel iemand die de handleiding doorleest, maar als ik tig instellingen moet veranderen om een bepaald iets voor elkaar te krijgen, ben ik daar helaas vaak te lui voor. Ik zoek dan dus ook een instapmodel dsr die niet al te ingewikkeld in elkaar zit.
Welke camera’s twijfel je over:
Ik twijfel nu vooral over de D40, het is een goedkope camera, maar het bevalt me niet dat ik er een speciale lens voor moet kopen. Daarnaast heb ik ook de D70 gevonden, wat weer bijna het uiterste is. Tweedehands valt ie binnen mijn budget, maar ik vraag me af of het niet veels te uitgebreid is. Volgens mij is het geen instapmodel.
Bijzondere eisen:
Ik heb al behoorlijk wat CF kaartjes, dus het zou handig zijn als ik die gewoon weer kan gebruiken. Dit is echter absoluut geen eis, het gaat me veel meer om de camera zelf.
Verder zoek ik dus een instapmodel voor een dsr, hiervoor fotografeerde ik altijd met compact camera's, maar daar ben ik toch te beperkt qua opties. Ik zoek nu dus iets anders. De camera mag ook als tweedehands binnen mijn budget vallen, maar ik heb natuurlijk liever een nieuwe camera.
Ik ben overigens de grootste fotocamera noob die er is, een beetje hulp kan ik dus erg goed gebruiken. Welk merk kanik bijvoorbeeld beter naar kijken? Nikon? Canon? Of nog een andere? En kan ik met mijn budget uberhaupt een redelijke camera vinden, of kan ik nog beter even doorsparen?
Alvast heel erg bedankt!
Mag een EOS350D en een Alfa300 ookquote:Op zondag 30 november 2008 19:35 schreef Morodeepdelver het volgende:
Hmmm, ben aan het twijfelen tussen de Eos 1000D met 18-55mm en de Sony A200 met 18-70mm.
Wie heeft met 1 van deze 2 (of allebei ^^) goede/slechte ervaringen?
Op zich heeft het glas meer invloed op de opname dan de body(bij enigszins vergelijkbare sensoren). Die levert alleen wat ergonomische dingen aan.quote:Op zondag 30 november 2008 22:46 schreef Morodeepdelver het volgende:
De eos 350D en de A300 zijn ook in mijn gedachten verschenen, maar op een gegeven moment wil je toch wat concreter naar camera's gaan kijken.
De A200 en 1000D waren toen eigenlijk al gelijk naar voren gekomen zowiezo qua prijs.
Maar als ik het dus goed begrijp is er vanuit de body bijna geen verschil?
En krijg je pas echt een goed verschil van kwaliteit als je de body gebruikt met wat duurdere lenzen?
De olympus camera's werken met een ander systeem, het zgn four-thirds systeem. dwz dat de sensoren kleiner zijn waardoor de brandpunts afstand verandert. De lenzen hebben daardoor een ander bereik. De 70-300 mm van olympus heeft daardoor een "grotere zoom" als die van Sony. Nadeel van een kleinere sensor is wel dat er wat eerder ruis optreed.quote:Op maandag 1 december 2008 10:33 schreef fruityloop het volgende:
Ik ben aan het kijken naar een dSLR opvolger van mijn panasonic FZ-8, en zit te denken aan de Olympus E-520 Kit 14-42mm + 70-300mm voor ~750, en de Sony Alpha A300 Dual Kit (Sony 18-70mm + Sony 75-300mm) voor rond de ~625. Ik heb ze beiden vast gehad, en ze voelen lekker aan, maar ik begreep van wat ge-google dat de Olympus kitlenzen net een stukje beter zijn?
Vandaag allebei de camera's even vastgehouden en goed bekeken, qua gewicht etc. bevalt de 1000D gewoon beter. Ligt lekker in de hand enzoquote:Op zondag 30 november 2008 22:46 schreef Morodeepdelver het volgende:
De A200 en 1000D waren toen eigenlijk al gelijk naar voren gekomen zowiezo qua prijs.
De D60 is aanvankelijk een redelijk gelijkwaardige optie. Het nadeel is echter dat de D60 slechts geschikt is voor een beperkte subset van alle Nikonlenzen, waardoor je op termijn mogelijk tegen beperkingen aanloopt.quote:Op maandag 1 december 2008 21:40 schreef Morodeepdelver het volgende:
[..]
Vandaag allebei de camera's even vastgehouden en goed bekeken, qua gewicht etc. bevalt de 1000D gewoon beter. Ligt lekker in de hand enzo
Maar, nu zag ik vandaag in het MM krantje de Nikon D60 staan met 18-55 lens.
Is dit voor mij ook een optie?
Kun je deze camera vergelijken met de 1000D?
Hoor 't graag
Nee hoor, stom toevalquote:Op maandag 1 december 2008 22:17 schreef Morodeepdelver het volgende:
Top z'n snelle reactie ! (y)
Er is voor de Alfa ongeveer evenveel keuze als voor de EOS in de zin dat elke lens die je maar zou willen er wel voor wordt of ooit is gemaakt (Minolta AF). Laat je niet belazeren door de totale hoeveelheid optieken die in de catalogi staan, je koopt ze toch nooit allemaal op het risico af dit tegen een klassieke Duitse hobbyist te zeggenquote:Maar het probleem wat je nu voorlegt, is dat bij de 1000D aanzienlijk minder?
De verkoper vandaag zei dat er meer keus is voor de 1000D qua lenzen (in vergelijking met de A200)
Wil op ten duur wel andere lenzen kopen en wil dan niet tegen beperkingen aanlopen.
quote:Op zaterdag 29 november 2008 09:48 schreef Evil_Boterbloem het volgende:
[..]
Eh, nee. (bijna) alle camera's ZUIGEN bij weinig licht. Dit vertaald zich meestal in enorm veel ruis. Dit komt omdat er een kleine sensor in zit. Ga op zoek naar een camera met een wat grotere sensor. Mijn ervaring is dat alleen de Fuji's met een super CCD enigzins goed presteren onder slechte licht omstandigheden. Geen ervaring met sneeuw.
dan ga je op je buik liggenquote:Op donderdag 4 december 2008 16:42 schreef Lucky07 het volgende:
Het is natuurlijk altijd de vraag hoeveel maak je gebruik van alle functies. Bij het gebruik van de 350d en de A200 ben ik het wel een aantal keer tegengekomen dat ik de liveview mis. (bv fotograferen ''in'' het gras)
Toevallig zat die in de grote Budget camera test van DPreview, en die zijn er zo te lezen wel over te spreken..quote:Op vrijdag 5 december 2008 13:25 schreef VrouwelijkICE het volgende:
Ik zit nu na te denken over de sony Cybershot DSC - W120.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is hij kwalitatief goed? Ik had gelezen dat hij goeie foto's in het donker maakt.
Ben ook nog wel nieuwsgierig naar het geluid van de video's die hij maakt, maar daar kan ik niks over vinden..
Zal je je dus geen buil aan vallen.quote:Summary
The Cyber-Shot W120 does exactly what a pocket camera should; reliably produce sharp, colorful and well exposed photos at the push of a button in a wide variety of shooting conditions. The inclusion of image stabilization and high ISO settings that produce usable results makes it far more versatile in less than perfect light than some cameras here, and the fact that it is fast and responsive in use make it much less likely to miss the shot. Of course it's far from perfect; the screen is low resolution and hard to see in bright light, the output isn't going to win any awards when viewed at 100% on-screen and the user interface is a little quirky, but it is without a doubt one of the best point and shoot models in this test, and we wouldn't hesitate to recommend it to friends or family shopping for a snapshot camera on a tight budget.We like: Surprisingly good image quality, fast responsive operation, good flash performance, well built and compact design, decent feature set including optical image stabilization, 4x zoom lens We don't like: Low resolution screen that's hard to see in bright light, proprietary Sony Memory Stick storage format.
Hmm, daar noem je ook het belangrijkste verschil op, beiden hebben dat kantelbare scherm en live-view. Bij DPreview kan je de specificaties van meerdere camera's naast elkaar vergelijken, is ideaal. En ze hebben ook de 350 getest daar, het schijnt dat door die extra 4MP de snelheid van de camera wel wat minder is dan de 300, en dat je een fatsoenlijke lens moet hebben om er echt het voordeel uit te halen. (die sigma ken ik niet, ze waren iig niet echt blij met de kitlens van sony)quote:Op vrijdag 5 december 2008 13:42 schreef Elvander het volgende:
Ik zit te twijfelen tussen de volgende twee bodys:
Sony a300 en Sony a350 er zou een sigma 18-200 (glas en zonder stabilisatie) lens bij moeten komen.
Ik kan echter niet zoveel verschil ontdekken tussen de bodys afgezien van de 14mpixel ipv 10mpixel.
Kan iemand me advies geven waarom juist wel of juist niet voor de a350 zou moeten gaan?
Indien iemand een betere lensoptie weet is dat advies natuurlijk ook welkom.
Eeuh ik heb ook niet zoveel basiskennis, ik heb nl. gisteren ook net mijn 1e spiegelreflex besteld..quote:Op vrijdag 5 december 2008 14:24 schreef Elvander het volgende:
Bedankt voor je reactie Fruityloops.
De snelheid ligt bij de A300 op 3 foto's per seconde en bij de A350 op 2,5 foto's per seconde dus hij is inderdaad iets langzamer.
Dit wordt m'n eerste spiegelreflexcamera en met zelf zoeken wordt je een hoop wijzer maar ik mis gewoon een stuk basiskennis.
Voegt die 4mpixel extra echt iets toe, of kan ik echt toe met de 10 mpixel van de 300.
Ik kan zelf niet beoordelen in welke gevallen die 4mpixel nou heel nuttig zijn.
De lens waar het om gaat is deze: Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC
Link: http://www.cameralabs.com/reviews/Sigma18200mm/index.shtml
Weet iemand het verschil tussen de Sony Cybershot DSC - W120 en de Sony Cybershot DSC - W115?quote:Op vrijdag 5 december 2008 13:25 schreef VrouwelijkICE het volgende:
Ik zit nu na te denken over de sony Cybershot DSC - W120.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is hij kwalitatief goed? Ik had gelezen dat hij goeie foto's in het donker maakt.
Ben ook nog wel nieuwsgierig naar het geluid van de video's die hij maakt, maar daar kan ik niks over vinden..
quote:Op zondag 7 december 2008 20:59 schreef ruud_de_vries het volgende:
Hallo ik ben nieuw in dit topic. Ik ben op zoek naar een goede digitale slr van rond de 400 euro.
Nu heb ik de Canon eos 1000D (MM voor 379)en de Sony a200k (MM voor 333) gezien die allebei onder de 400 zijn. Welke van de 2 is de betere en heeft iemand misschien nog een andere camera die misschien beter is voor rond de 400 euro?
bvd ruud
Precies een week geleden stelde ik dezelfde vraagquote:Op zondag 30 november 2008 19:35 schreef Morodeepdelver het volgende:
Hmmm, ben aan het twijfelen tussen de Eos 1000D met 18-55mm en de Sony A200 met 18-70mm.
Wie heeft met 1 van deze 2 (of allebei ^^) goede/slechte ervaringen?
Voor de digitale spiegelreflexen geldt dat zelfs de eenvoudigste al tig keer zoveel mogelijkheden heeft als de filmpjesreflex waarmee ik zo'n twintig jaar heb rondgelopen en maar niet op uitgekeken raakte. Te weinig mogelijkheden heb je dus niet snel.quote:Op zondag 7 december 2008 21:30 schreef Poezebeest het volgende:
Budget: rond de 500 euro
Formaat: SLR-like
Doel: Huis-tuin-en-keuken fotografie, daarnaast wil ik me gaan verdiepen in de kunst van het fotograferen en bewerken van foto's.
Fotograaf: Beginnend fotograaf die het leuk vindt om de camera te ontdekken, al dan niet met gebruiksaanwijzing. Daarnaast wil ik misschien een cursus gaan volgen.
Huidige camera: Canon powershot A530, leuk speelgoedje, maar ben toe aan iets beters.
Welke camera’s twijfel je over: Nog alle opties staan open.
Wat zien jullie als een leuke camera voor beginnende fotografen, maar waar je niet al te snel op uitgekeken ben. Op een gegeven moment ben je geen beginner meer en dan wil ik nog steeds plezier hebben van mijn camera.
Heb al wat rondgekeken op internet en reviews gelezen en ik kom dan toch uit op de Canon eos 450d. Iemand ervaringen mee?? Of weet iemand iets vergelijkbaars??
kijk eens richitng de canon S5 serie, k heb m van de week inhanden gehad, lekkere cameraquote:Op maandag 8 december 2008 15:43 schreef Poezebeest het volgende:
Wederantwoorden:
1) Heb al een aantal camera's in de hand gehad en ik heb nog niet echt een voorkeur ontwikkelt van wat ik het fijnste in de hand vind liggen.
2 en 3) Ik vind fotograferen en bewerken van foto's erg leuk, maar op dit moment heb ik geen fijn toestel om foto's mee te maken. Hierdoor doe ik er weinig mee en dat vind ik jammer. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een toestel waar ik me verder mee kan ontwikkelen als beginnend fotograaf. Ik heb geen ambities om 'later als ik groot ben' professioneel te gaan maar ik wil er wel een serieuzere hobby van maken. En ik vind dat daar een goed toestel bij hoort. Ik heb altijd gedacht dat je dan richting de spiegelreflex gaat. Mocht je suggesties hebben voor een superzoomcompact sta ik daar zeker ook voor open!
Dat is wel 1 van de meer in het oog springende verschillen ja, maar vaak zijn dSLR's ook wat sneller met continue foto's achter elkaar aan maken, hebben ze minder last van ruis, kunnen ze hogere ISO waarden aan, en kunnen ze foto's als zgn RAW bestanden opslaan, dat zijn echt de naakte pixels zo van de sensor, dus dan heb je als fotograaf volledige controle over het eindresultaat. Verder kan je specifieke macro/telezoom lenzen kopen, al naar gelang je wensen, een superzoom is een mooi compromis, maar dat betekend dus wel dat je op sommige punten wat inlevert.quote:Op maandag 8 december 2008 16:57 schreef Poezebeest het volgende:
Wat is nu het verschil tussen superzoom en slr? Is dat alleen dat je bij een slr verschillende lenzen kunt gebruiken of zijn er meer verschillen??
Ik weet niet zo goed waar mijn wensen liggen, maar ik wil niet nu een superzoom aanschaffen en na een jaar denken had ik maar een dSLR gekocht. Ik vraag mij wel hardop af of ik lenzen ga verwisselen, alleen al vanwege het feit dat die krengen enorm duur zijn. Dan zou het logischer zijn als ik voor een superzoom zou kiezen denk ik. Moeilijk, moeilijk...quote:Op maandag 8 december 2008 17:39 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat is wel 1 van de meer in het oog springende verschillen ja, maar vaak zijn dSLR's ook wat sneller met continue foto's achter elkaar aan maken, hebben ze minder last van ruis, kunnen ze hogere ISO waarden aan, en kunnen ze foto's als zgn RAW bestanden opslaan, dat zijn echt de naakte pixels zo van de sensor, dus dan heb je als fotograaf volledige controle over het eindresultaat. Verder kan je specifieke macro/telezoom lenzen kopen, al naar gelang je wensen, een superzoom is een mooi compromis, maar dat betekend dus wel dat je op sommige punten wat inlevert.
Simpele vraag: Ben je bereid om binnen een jaar nog een substantiële investering te doen in je camera?quote:Op maandag 8 december 2008 17:49 schreef Poezebeest het volgende:
[..]
Ik weet niet zo goed waar mijn wensen liggen, maar ik wil niet nu een superzoom aanschaffen en na een jaar denken had ik maar een dSLR gekocht. Ik vraag mij wel hardop af of ik lenzen ga verwisselen, alleen al vanwege het feit dat die krengen enorm duur zijn. Dan zou het logischer zijn als ik voor een superzoom zou kiezen denk ik. Moeilijk, moeilijk...
Ik zit met hetzelfde probleem, nu heb voor ik mijzelf de keuze gemaakt dat wanneer ik een d-slr zou kopen dit de Canon eos 1000d wordt en dat wanneer ik voor een superzoom(is dit hetzelfde als hybride?) camera ga ik dan een Panasonic Lumix fz28 wil. Wat zouden jullie mij aanraden. Ik maak ongeveer 300 foto's per jaar voornamelijk van mijn zoontje en voor de rest vakantiefoto's.quote:Op maandag 8 december 2008 17:49 schreef Poezebeest het volgende:
[..]
Ik weet niet zo goed waar mijn wensen liggen, maar ik wil niet nu een superzoom aanschaffen en na een jaar denken had ik maar een dSLR gekocht. Ik vraag mij wel hardop af of ik lenzen ga verwisselen, alleen al vanwege het feit dat die krengen enorm duur zijn. Dan zou het logischer zijn als ik voor een superzoom zou kiezen denk ik. Moeilijk, moeilijk...
Eigenlijk wil ik nu camera aanschaffen waar ik de komende jaren mee aan de slag kan. Mezelf kan ontwikkelen en de fijne kneepjes van de fotografie kan leren. Ik wil best investeren, maar die lenzen zijn echt heel duur, dat koop ik niet ff tussendoor. Dus misschien toch beter om naar de superzoom camera's te kijken ipv de dSLR's.quote:Op maandag 8 december 2008 18:07 schreef Marc H het volgende:
[..]
Simpele vraag: Ben je bereid om binnen een jaar nog een substantiële investering te doen in je camera?
Mijn ervaring is dat veel mensen binnen een korte periode na aanschaf van een instap DSLR kit nog meer dingen aanschaffen. Denk aan: extra lenzen, externe flitser of een statief.
De 18-50 lens (of iets dergelijks) die erbij zit is leuk om mee te beginnen, maar vaak kom je er achter dat je meer tele bereik wilt hebben. Prijs kaartje: vanaf 200 euro tot de prijs van een goede tweedehands auto. Wil je macro gaan doen heb je weer een lens nodig. Een instap macro lens is al 200+ euro, oplopend tot over de 1000(!) euro.
Die superzoom, welke je ook kiest, doet dat allemaal al uit de doos. Misschien niet zo goed als een D-SLR, maar voor dat kwaliteitsverschil hangt vaak een heftig prijskaartje.
bij een compact worden foto's intern al geoptimaliseerd. bij een slr doe je dit zelf achteraf op je computer om de foto naar wens te optimaliserenquote:Op maandag 8 december 2008 18:13 schreef ruud_de_vries het volgende:
[..]
Ik zit met hetzelfde probleem, nu heb voor ik mijzelf de keuze gemaakt dat wanneer ik een d-slr zou kopen dit de Canon eos 1000d wordt en dat wanneer ik voor een superzoom(is dit hetzelfde als hybride?) camera ga ik dan een Panasonic Lumix fz28 wil. Wat zouden jullie mij aanraden. Ik maak ongeveer 300 foto's per jaar voornamelijk van mijn zoontje en voor de rest vakantiefoto's.
KLopt het dat wanneer ik een d-slr koop ik zowat elke foto met de pc moet fotoshoppen of bewerken(dat heeft iemand mij verteld)
D-SLR camera's zijn vrij behoudend aan optimalisatie van in jpeg opgeslagen foto's, in vergelijking met een compact camera. Het mooie hiervan is dat je de nabewerking beter kan doen dan in in camera. Wil je het maximale eruit halen moet je echter in raw gaan fotografern. Die moet je op de computer echter omzetten naar een foto. Omdat er echter helemaal geen bewerking is gedaan door de camera, heb je maximale flexibiliteit.quote:Op maandag 8 december 2008 18:13 schreef ruud_de_vries het volgende:
[..]
KLopt het dat wanneer ik een d-slr koop ik zowat elke foto met de pc moet fotoshoppen of bewerken(dat heeft iemand mij verteld)
Je foto's zullen veelal minder contrastrijk en scherp zijn dan met je compact, helemaal als je raw schietquote:Op maandag 8 december 2008 18:13 schreef ruud_de_vries het volgende:
[..]
Ik zit met hetzelfde probleem, nu heb voor ik mijzelf de keuze gemaakt dat wanneer ik een d-slr zou kopen dit de Canon eos 1000d wordt en dat wanneer ik voor een superzoom(is dit hetzelfde als hybride?) camera ga ik dan een Panasonic Lumix fz28 wil. Wat zouden jullie mij aanraden. Ik maak ongeveer 300 foto's per jaar voornamelijk van mijn zoontje en voor de rest vakantiefoto's.
KLopt het dat wanneer ik een d-slr koop ik zowat elke foto met de pc moet fotoshoppen of bewerken(dat heeft iemand mij verteld)
Klinkt bekend, ik ben van een FZ-8 naar een Olympus E-520 dSLR gegaan, maar heb serieus gekeken naar de FZ-28. Met die Panasonic heb je een mooi alles in 1 apparaat, ik heb van het oudere type erg veel plezier gehad, en het nieuwe model is op alle fronten prima ding. Ik merk wel dat je met zo'n dSLR wel wat meer gewicht in je handen hebt, voordat ik die net zo vlot te voorschijn haal als de panasonic moet ik eerst nog maar wat meer spieren kweken denk ik.quote:Op maandag 8 december 2008 18:13 schreef ruud_de_vries het volgende:
[..]
Ik zit met hetzelfde probleem, nu heb voor ik mijzelf de keuze gemaakt dat wanneer ik een d-slr zou kopen dit de Canon eos 1000d wordt en dat wanneer ik voor een superzoom(is dit hetzelfde als hybride?) camera ga ik dan een Panasonic Lumix fz28 wil. Wat zouden jullie mij aanraden. Ik maak ongeveer 300 foto's per jaar voornamelijk van mijn zoontje en voor de rest vakantiefoto's.
KLopt het dat wanneer ik een d-slr koop ik zowat elke foto met de pc moet fotoshoppen of bewerken(dat heeft iemand mij verteld)
Het voordeel wat je na een paar jaar met een goeie superzoom hebt is dat wanneer je uiteindelijk toch mocht beslissen een reflex aan te schaffen, je in elk geval weet waar je voorkeuren liggen en niet overgeleverd bent aan de lenzenpushers. Hierdoor kun je uiteindelijk zo'n set heel doelgericht en efficient samenstellen. Je hebt dan tevens met die superzoom kunnen leren wat al die automatieken, cijfertjes en kretologiën allemaal betekenen, die zijn voor alle camera's vrijwel identiek. Al koop je later een spiegelreflex, dan is zo'n superzoom nog altijd berehandig voor erbij voor als je niet met die grote knoppenkast wilt rondzeulen.quote:Op maandag 8 december 2008 17:49 schreef Poezebeest het volgende:
[..]
Ik weet niet zo goed waar mijn wensen liggen, maar ik wil niet nu een superzoom aanschaffen en na een jaar denken had ik maar een dSLR gekocht. Ik vraag mij wel hardop af of ik lenzen ga verwisselen, alleen al vanwege het feit dat die krengen enorm duur zijn. Dan zou het logischer zijn als ik voor een superzoom zou kiezen denk ik. Moeilijk, moeilijk...
Duidelijk! Zal binnenkort eens richting de mediamarkt ofzo gaan om ze van dichtbij te bekijken.quote:Op maandag 8 december 2008 20:19 schreef Ouwesok het volgende:
[..]
Het voordeel wat je na een paar jaar met een goeie superzoom hebt is dat wanneer je uiteindelijk toch mocht beslissen een reflex aan te schaffen, je in elk geval weet waar je voorkeuren liggen en niet overgeleverd bent aan de lenzenpushers. Hierdoor kun je uiteindelijk zo'n set heel doelgericht en efficient samenstellen. Je hebt dan tevens met die superzoom kunnen leren wat al die automatieken, cijfertjes en kretologiën allemaal betekenen, die zijn voor alle camera's vrijwel identiek. Al koop je later een spiegelreflex, dan is zo'n superzoom nog altijd berehandig voor erbij voor als je niet met die grote knoppenkast wilt rondzeulen.
Zelf heb ik naast spiegelreflex met een flink nest lenzen ook een paar compacten en steeds valt me weer op dat je de grens van de compact eigenlijk nooit bereikt, ze hebben een enorme funfaktor en alles wat ik méér uit mijn compacten haal betaalt zich dubbel in resultaat terug wanneer ik met de grote wapens op pad ga
Voornaamste verschil zit hem in de sensor, de SX10IS heeft een ouwerwetse CCD, de SX1IS heeft een CMOS. Heel interessant in de folder, maar ook in de praktijk. CMOSsen zijn wat sneller, maar vooral zou je het aan de ruis moeten merken, of liever, de minder aanwezige ruis.quote:Op maandag 8 december 2008 21:13 schreef Poezebeest het volgende:
Heb nog wat meer info gezocht over superzomers en vanaf het beeldscherm ben ik geïnteresseerd in de Canon.
Weet iemand wat het verschil is tussen de Canon PowerShot SX10 IS en de Canon PowerShot SX1 IS? En waar ga ik dat in merken tijdens het gebruik?
Dat kan je bij DPReview mooi zien, en dan zal je zien dat de 1000D 3.0 fps, ongelimiteerd (naja, totdat de geheugenkaart vol is uiteraard) in jpeg kan, en 1.5 fps met een max van 4 RAW bestanden, en de FZ-28 2.5 fps, tot max 5 jpeg kan.quote:Op dinsdag 9 december 2008 09:22 schreef ruud_de_vries het volgende:
Zit er nu eigenlijk ook verschil in snelheden van het fotograferen? Ik bedoel als ik nu met mijn toestsel een foto neem, is de leuke pose van mijn zoon al weg. Ik wil nu een d-slr(canon eos 1000d) of de superzoom (panasonic fz28). Zijn deze toestellen qua snelheid voor het maken van foto's ongeveer even snel of zit daar nu nog een groot verschil in tussen deze twee!!!
quote:Op dinsdag 9 december 2008 09:22 schreef ruud_de_vries het volgende:
Zit er nu eigenlijk ook verschil in snelheden van het fotograferen? Ik bedoel als ik nu met mijn toestsel een foto neem, is de leuke pose van mijn zoon al weg. Ik wil nu een d-slr(canon eos 1000d) of de superzoom (panasonic fz28). Zijn deze toestellen qua snelheid voor het maken van foto's ongeveer even snel of zit daar nu nog een groot verschil in tussen deze twee!!!
Ik denk niet dat die bedoeld hoeveel achter elkaar maar hoelang de tijd is tussen indrukken van de knop en dan scherpstellen tot de daadwerkelijke foto. Ik kan dat alleen niet vinden van de 1000D (De 400D heeft iig 100 ms nodig). Van de panasonic kan ik ook niks vinden, alleen dat die snel is.quote:Op dinsdag 9 december 2008 09:40 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat kan je bij DPReview mooi zien, en dan zal je zien dat de 1000D 3.0 fps, ongelimiteerd (naja, totdat de geheugenkaart vol is uiteraard) in jpeg kan, en 1.5 fps met een max van 4 RAW bestanden, en de FZ-28 2.5 fps, tot max 5 jpeg kan.
Dit hangt wel af van de omstandigheden natuurlijk, bij goed licht gaat het redelijk snel, maar als je wat verder zoomt, en het licht is minder zal het langer duren, dat is bij een dSLR wel sneller dan bij de meeste compactcamera's en superzooms, maar er zitten zoveel factoren aan dat er volgens mij geen echte keiharde cijfers voor te geven zijn?quote:Op dinsdag 9 december 2008 10:03 schreef Bond het volgende:
[..]
[..]
Ik denk niet dat die bedoeld hoeveel achter elkaar maar hoelang de tijd is tussen indrukken van de knop en dan scherpstellen tot de daadwerkelijke foto. Ik kan dat alleen niet vinden van de 1000D (De 400D heeft iig 100 ms nodig). Van de panasonic kan ik ook niks vinden, alleen dat die snel is.
klopt maar houd er ook rekening mee dat als jij net je telelens op je camera hebt zitten omdat *insert naam* zo lekker aan de andere kant van de kamer zit te spelen, hij/zij voor je het weet voor je neus staat, en je niets meer aan je telelens hebt maar een groothoek nodig hebt.quote:Op dinsdag 9 december 2008 10:20 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dit hangt wel af van de omstandigheden natuurlijk, bij goed licht gaat het redelijk snel, maar als je wat verder zoomt, en het licht is minder zal het langer duren, dat is bij een dSLR wel sneller dan bij de meeste compactcamera's en superzooms, maar er zitten zoveel factoren aan dat er volgens mij geen echte keiharde cijfers voor te geven zijn?
Daarom hebben wij ook geen kids, alleen neefjes en nichtjes..quote:Op dinsdag 9 december 2008 10:50 schreef Ynske het volgende:
[..]
klopt maar houd er ook rekening mee dat als jij net je telelens op je camera hebt zitten omdat *insert naam* zo lekker aan de andere kant van de kamer zit te spelen, hij/zij voor je het weet voor je neus staat, en je niets meer aan je telelens hebt maar een groothoek nodig hebt.
zo zijn kinderen nu eenmaal. vooral als t je eigen kinderen zijn.
De mate waarin een camera last heeft van ontspanvertraging (of met een goed Nederlands woord shutterlag) hangt heel sterk af van hoe je met die camera omgaat en in hoeverre je je camera hebt leren kennen.quote:Op dinsdag 9 december 2008 10:03 schreef Bond het volgende:
[..]
[..]
Ik denk niet dat die bedoeld hoeveel achter elkaar maar hoelang de tijd is tussen indrukken van de knop en dan scherpstellen tot de daadwerkelijke foto. Ik kan dat alleen niet vinden van de 1000D (De 400D heeft iig 100 ms nodig). Van de panasonic kan ik ook niks vinden, alleen dat die snel is.
Mooi! Enn niet vergeten regelmatig te posten in "Show hier je mooiste foto van vandaag"!quote:Op donderdag 11 december 2008 10:33 schreef Puala het volgende:
Evil_Boterbloem, ik heb je advies opgevolgd van een aantal pagina's terug. Heb de camera nu 2 weken in huis en ben tevredendankjewel nog
Haha, ik weet niet of mijn vrienden ed er zo blij mee zullen zijn, maar we zullen zienquote:Op donderdag 11 december 2008 13:50 schreef Evil_Boterbloem het volgende:
[..]
Mooi! Enn niet vergeten regelmatig te posten in "Show hier je mooiste foto van vandaag"!
Veel plezier ermee.
panasonic fx35quote:Op zondag 14 december 2008 09:24 schreef zaara het volgende:
Ik ben op zoek naar een kleine fototoestel die ik makkelijk overal mee naar toe kan nemen om leuke momenten vast te leggen. Dus hierbij is het gewicht en formaat het belangrijkst voor mij. Hebben julle wat suggesties? Oh ja, zou ook graag van dichtbij mooie foto's willen maken ermee, dus hij moet ook een macrostand hebben heb ik me laten vertellen.
Alvast bedankt!
Vergeet ook niet in-body sr, uitstekende hoge iso-prestaties en je kunt je eigen lenzen calibreren mocht dat nodig zijnquote:Op donderdag 11 december 2008 10:28 schreef Jarno het volgende:
L-glas (of vergelijkbaar Pentax glas) heb ik voorlopig niet nee.. Zal het eerst even moeten stellen met de kitlens.
Ik moet zeggen dat de Pentax door al deze enthousiaste verhalen weer wat is gestegen. Zoals ik al zei, ik moet hem nog vast gaan houden maar eerlijk gezegd zie ik 'm wel zitten.
Het is een fotocamera?quote:Op zondag 14 december 2008 16:52 schreef pinquit het volgende:
wat kunnen jullie mij vertellen over de olympus E-420?
quote:
alle gekheid op een stokje, als jij even beter aangeeft wat je wilt weten, kunnen wij misschien beter helpenquote:
Hier staan een Coolpix die wel wat aan het signalement voldoet samen met wat klasgenoten gereviewedquote:Op zondag 14 december 2008 18:45 schreef Ronalld het volgende:
Budget:
100 euro.
Formaat:
Micro / compact
Doel:
Beetje straat, shotjes van vrienden, wat spontane dingen, leuke momenten. Gewoon om altijd bij me te hebben in plaats van men gigantische D-SLR. Het liefst dus een van broekzakformaat.
Fotograaf:
Uhm. Naja, ik heb dus al een D-SLR, voor de serieuzere dingen. Veel instelmogelijkheden is dus niet vereist. Eigenlijk zoek ik een camera met snelle focus, om wat leuke momenten te capturen.
Huidige camera:
Nikon D80.
Welke camera’s twijfel je over:
Hm, Coolpix L16 leek me wel leuk. Maar ik hoor weinig goeds over de Coolpix L serie.
Bijzonderheden:
Niet echt.
Bijvoorbaat dank voor tips e.d..
Nu zie ik tussen de L16 en de L18 weinig verschil.quote:Op zondag 14 december 2008 23:51 schreef Ouwesok het volgende:
[..]
Hier staan een Coolpix die wel wat aan het signalement voldoet samen met wat klasgenoten gereviewed
De E-520 (de grote broer) is een puik ding kan ik je zeggen, en hier kan je een flinke review van de E-420 vinden. De x2.0 vergrotingsfactor is een voordeel als je veel zoom nodig hebt, een 300mm lens is dan een 600mm (35mm kleinbeeld equivalent), bij een Canon is die factor 1,5, en wordt een 300mm dus een 450mm. Ze zijn een ietsjes minder geschikt voor binnen fotografie, maar zelfs op de auto stand heeft mijn E-520 zich prima gehouden in de winter- efteling afgelopen weekend, dus dat is ook een kwestie van de instelling van de camera, net als bij de andere merken trouwens. Let wel, dSLR's hebben een wat steilere leercurve, ik ben me nog steeds aan het verdiepen in de handleiding, en kies nog steeds vaak voor de auto stand..quote:Op zondag 14 december 2008 16:52 schreef pinquit het volgende:
wat kunnen jullie mij vertellen over de olympus E-420?
thnxquote:Op maandag 15 december 2008 09:40 schreef fruityloop het volgende:
[..]
De E-520 (de grote broer) is een puik ding kan ik je zeggen, en hier kan je een flinke review van de E-420 vinden. De x2.0 vergrotingsfactor is een voordeel als je veel zoom nodig hebt, een 300mm lens is dan een 600mm (35mm kleinbeeld equivalent), bij een Canon is die factor 1,5, en wordt een 300mm dus een 450mm. Ze zijn een ietsjes minder geschikt voor binnen fotografie, maar zelfs op de auto stand heeft mijn E-520 zich prima gehouden in de winter- efteling afgelopen weekend, dus dat is ook een kwestie van de instelling van de camera, net als bij de andere merken trouwens. Let wel, dSLR's hebben een wat steilere leercurve, ik ben me nog steeds aan het verdiepen in de handleiding, en kies nog steeds vaak voor de auto stand..
Ik kom van een netiet dSLR zoals je het zo mooi noemt, een panasonic FZ-8 om precies te zijn, en ik moet zeggen, met de auto stand is die E-520 bijna net zo makkelijk te gebruiken, maar je levert wel een stukje gebruiksgemak in, af en toe zal je een lens moeten verwisselen, en de camera's zijn toch bedoelt om de zoeker te gebruiken, ondanks de aanwezigheid van live-view. En ze zijn wat zwaarder/groter, zeker als je een vergelijkbare zoom wilt hebben. Maar goed, een superzoom past ook niet in je broekzak.quote:Op maandag 15 december 2008 10:00 schreef pinquit het volgende:
[..]
thnx![]()
ik heb grote twijfels. nu staat er ook een fijne aanbieding voor de canon 450d.
óf ik moet toch een netniet dSLR kopen. maar dan ben ik dus weer bang dat ik over 2 jaar weer vastloop.
bluh![]()
Vergeet niet dat de vergrotingsfactor juist een nadeel is aan de groothoekkant.quote:Op maandag 15 december 2008 09:40 schreef fruityloop het volgende:
[..]
De E-520 (de grote broer) is een puik ding kan ik je zeggen, en hier kan je een flinke review van de E-420 vinden. De x2.0 vergrotingsfactor is een voordeel als je veel zoom nodig hebt, een 300mm lens is dan een 600mm (35mm kleinbeeld equivalent), bij een Canon is die factor 1,5, en wordt een 300mm dus een 450mm. Ze zijn een ietsjes minder geschikt voor binnen fotografie, maar zelfs op de auto stand heeft mijn E-520 zich prima gehouden in de winter- efteling afgelopen weekend, dus dat is ook een kwestie van de instelling van de camera, net als bij de andere merken trouwens. Let wel, dSLR's hebben een wat steilere leercurve, ik ben me nog steeds aan het verdiepen in de handleiding, en kies nog steeds vaak voor de auto stand..
Heb je helemaal gelijk in, kwam ik gisteren achter in het haventje van oud-Leusden..quote:Op maandag 15 december 2008 10:59 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vergeet niet dat de vergrotingsfactor juist een nadeel is aan de groothoekkant.
bij de MM kun je gewoon de camera's vasthoudenquote:Op maandag 15 december 2008 12:55 schreef pinquit het volgende:
De aanbieding waar ik naar keek was maar tot zaterdagen de verkoper (fotoklein) begon gelijk dat het echt niet de beste camera is (nee duh
er zijn cams van 2000 euro..) en kwam met de sony aan. toen ik vroeg wat er beter aan was noemde hij: aantal megapix, het gewicht en de beeldstabilisator dat in de behuizing zat. dat was het enige.
ik ben maar weggegaan![]()
kan je bij de mediamarkt gewoon pakken? (Zonder verkopers lastig te hoeven vallen)
Nou ik zit dus nog te twijfelen over slr. Ik zie namelijk dat de prijzen tussen netnietdSLR maar weinig verschillen met die van wel. En de mogelijkheid om 'uit te breiden' heb je met slr. (zodat ik dus niet over 2 jaar ontevreden ben met wat ik heb en alsnog voor een nieuwe ga)quote:Op maandag 15 december 2008 12:58 schreef Ynske het volgende:
[..]
bij de MM kun je gewoon de camera's vasthoudenzitten aan een kabeltje en er zal wel iemand je kant uit komen, maar niets van aantrekken
wat heb je voornamelijk voor reden om naar een SLR te gaan kijken? en wat voor foto's wil je maken?
2 dingen. k heb zelf een slr, besteed er veel tijd aan, en investeer ook. t is geen goedkope hobby.quote:Op maandag 15 december 2008 13:03 schreef pinquit het volgende:
[..]
Nou ik zit dus nog te twijfelen over slr. Ik zie namelijk dat de prijzen tussen netnietdSLR maar weinig verschillen met die van wel. En de mogelijkheid om 'uit te breiden' heb je ook.
wat voor foto's? Alles eigenlijkmaar vooral mooie
noem eens wat leuke voorbeelden danquote:Op maandag 15 december 2008 13:09 schreef Ynske het volgende:
[..]
2 dingen. k heb zelf een slr, besteed er veel tijd aan, en investeer ook. t is geen goedkope hobby.
laatst een superzoom in handen gehad, waarbij je ook de mogelijkheid hebt van een externe flitser.
mooie foto's kun je overal mee makenmits je kijk, kennis en ervaring hebt
het is ook de vraag, hoeveel geld je eraan wilt uitgeven.
wat ik zelf ook belangrijk vind is, wat wil je voor lenzen/bereik hebben. wil je liever niet wisselen in situaties, en dus een 28-200/300 lens hebben, dan zeg ik voor mij, koop een superzoom. je levert nl bij een SLR met zo'n lens kwaliteit in. terwijl een superzoomcompact dat wel aan kan, en wel goede kwaliteit levert
dus jouw superzoom is vele malen beter dan mijn eos 40d met eventueel 75-300 f2.8 usm ????quote:Op maandag 15 december 2008 13:09 schreef Ynske het volgende:
[..]
2 dingen. k heb zelf een slr, besteed er veel tijd aan, en investeer ook. t is geen goedkope hobby.
laatst een superzoom in handen gehad, waarbij je ook de mogelijkheid hebt van een externe flitser.
mooie foto's kun je overal mee makenmits je kijk, kennis en ervaring hebt
het is ook de vraag, hoeveel geld je eraan wilt uitgeven.
wat ik zelf ook belangrijk vind is, wat wil je voor lenzen/bereik hebben. wil je liever niet wisselen in situaties, en dus een 28-200/300 lens hebben, dan zeg ik voor mij, koop een superzoom. je levert nl bij een SLR met zo'n lens kwaliteit in. terwijl een superzoomcompact dat wel aan kan, en wel goede kwaliteit levert
leer allereerst lezen.quote:Op maandag 15 december 2008 15:33 schreef mental het volgende:
[..]
dus jouw superzoom is vele malen beter dan mijn eos 40d met eventueel 75-300 f2.8 usm ????
probeer je dat nou te zeggen ???
Het leest wel wat lastig, zo zonder leestekens en hoofdletters.. Niet om nou de lokale taalpurist uit te hangen ofzo, maar het hele wel/niet dSLR verhaal is op zichzelf al ingewikkeld genoeg..quote:
Zoals ik volgens mij hier ergens al eerder gelezen had, hebben veel grote electronica winkels als Media Markt en Saturn de mogelijkheid om de camera's uit te proberen. In ieder geval om even te kijken hoe ze in de hand liggen en dergelijke.quote:Op maandag 15 december 2008 17:14 schreef fruityloop het volgende:
[..]Overigens ben ik het met je tip van eentje lenen wel eens, maar dan ben ik toch bang dat merken zoals Pentax, Sony en Olympus buiten de boot raken, de meeste mensen hebben Canon's en Nikon's, meestal vanwege oude lenzen etc, en zo mis je dus een aantal verfrissende nieuwe modellen zoals de K200D, A200/300/350 en de E-420 en E-520.
toegegeven............ twee maal zelfsquote:Op maandag 15 december 2008 17:36 schreef Ronalld het volgende:
[..]
Ik ben het trouwens eens met je klacht over het ontbreken van de interpunctie van door jou geciteerde, maakt het lezen gigantisch lastig.
Dat dus. Daarom twijfel ik zo.quote:Op maandag 15 december 2008 17:36 schreef Ronalld het volgende:
[..]
Zoals ik volgens mij hier ergens al eerder gelezen had, hebben veel grote electronica winkels als Media Markt en Saturn de mogelijkheid om de camera's uit te proberen. In ieder geval om even te kijken hoe ze in de hand liggen en dergelijke.
Als je bereid bent je flink te verdiepen in fotografie, en ook op lange termijn nog mee wil kunnen, is een DSLR een goede investering. Compacts tonen toch gauw gebreken als het aankomt op instelmogelijkheden, en uitbreidingsmogelijkheden. Voor DLSR's zijn gigantisch veel uitbreidingen te vinden, waardoor zelf een instapmodel als de D40 bijvoorbeeld uitgerust kan worden met een gigantische telelens, of een fijne macrolens, het is maar net waar je baat bij hebt.
Persoonlijk ben ik trouwens Nikon-fan, maar het is altijd persoonlijk. Nikon en Canon zijn natuurlijk de twee meest bekende en gebruikte merken, en hebben vanzelfsprekend ook de meeste accessoires, ook iets meer tweedehands opties dan de Olympus of dergelijke merk-bekendheid equivalenten.
nee hoor niet nodig ik ben ook begonnen met een 300d met alleen de kitlens en na een jaar heb ik daarbij een 100-300 gekocht en die was maar 100 euro en zoals ik al eerder vermelde daar ben ik tot nu toe nog steeds heel erg tevreden overquote:Op maandag 15 december 2008 20:38 schreef pinquit het volgende:
[..]
Dat dus. Daarom twijfel ik zo.
In iedergeval ga ik volgende week eens kijken of mijn broer met me naar de mediamarkt wil om eens te voelen wat er allemaal is.
Maar Ynske, je wil dus eigenlijk ook zeggen dat je als je een dSLR koopt, je met alleen het toestel en de kitlens niet ver komt, en er een hoop moet bijkopen en het alsnog een gigantisch bedrag wordt? want ik verbaas me toch steeds over de minimale prijsverschillen met de slr's en de superzoomcompacts. of komt dat gewoon door de superzoom en bij de slr's het gebrek eraan.. ofzo. pff ik heb er nog veel te weinig verstand van![]()
Gewoon blijven gebruiken dan.quote:Op maandag 15 december 2008 20:55 schreef mental het volgende:
[..]
nee hoor niet nodig ik ben ook begonnen met een 300d met alleen de kitlens en na een jaar heb ik daarbij een 100-300 gekocht en die was maar 100 euro en zoals ik al eerder vermelde daar ben ik tot nu toe nog steeds heel erg tevreden over
In absolute zin is het nog veel minder duur, je koopt een compleet produkt, en zeker voor een superzoom geldt dat ie vanuit de doos al meer mogelijkheden biedt dan een spiegelreflex. De laatste generatie superzooms haalt een equivalent van 28-500+ mm en als je daar snel op uitgekeken bent doe je iets verkeerd dat zelfs niet met een slr te compenseren is.quote:het grote nadeel van een compact is dat het een eindproduct is geen extra lensen niet upgraden period
grote voordeel compact..... het is goedkoop, relatief dan
Een spiegelreflex wordt altijd duurder dan je zelf had verwacht, ik vergelijk ze altijd met een blote barbiepop (nou, met een heel klein kitonderbroekje dan)quote:nadeel dslr is dat het heel erg duur kan worden [ligt helemaal aan jezelf]
je zal meer tijd en energie in je hobby moeten stoppen doorzettingsvermogen is handig
Voordeel van een compact is dat je hem veel langzemer kunt afschrijven, reflexen zijn in het gebruik aan meer slijtage onderhevig waar compacten meer solid-state zijn (hoewel electronisch wel weer erg gevoelig)quote:voordelen dslr blijf je bij je merk en in het grootste geval hoef je alleen je body te vervangen en kan je je dure glas gewoon houden en op je nieuwe body zetten en je hebt alle settings die je je maar kan wensen in fotografie
Stevige prijzen bij Canon zegquote:Op maandag 15 december 2008 16:29 schreef mental het volgende:
daar ontkom je niet aan ik ben nou zelf bezig met een 17-55 f2.8 IS van 800 euro die ik waarschijnlijk ga kopen voor mijn eos 40d dat is een heleboel geld en je moet voor jezelf uitmaken wat je hobby mag kosten en er altijd vanuit gaan dat je nog meer uit moet geven om het helemaal naar je zin te hebben zo heb ik ook ondervonden
quote:Op maandag 15 december 2008 21:44 schreef Ouwesok het volgende:
Voeg ik er nog het ervaringsgedeelte aan toe : Mijn spiegelreflexen doen exact wat ik van ze verwacht, mijn compacten daarentegen blijven me verbazen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |