FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag? #103
KiwiTjuHhzaterdag 24 mei 2008 @ 20:06
Wij hebben net de bbq aan gehad, was lekker
marcb1974zaterdag 24 mei 2008 @ 20:31
Zalm, aardappelbolletjes en tuinbonen
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2008 @ 22:43
Vanavond uit eten geweest, ik had uiensoep vooraf en ossobuco als hoofdgerecht . Espresso na, en nu thuis uitbuiken met rosé en olijven.
Xenniazondag 25 mei 2008 @ 03:10
Op het terras een oosterse maaltijdsalade met biefstuk gegeten
Tezzzondag 25 mei 2008 @ 10:09
Ik heb een bbq gepland voor vandaag, maar ben bang dat dit er niet van gaat komen.........(het regent hier).
Toch maar wat salades en tzaziki enzo maken, we zien wel.
sieskezondag 25 mei 2008 @ 13:02
friet speciaal of chinees (heb ik ook nog wat over voor morgen op het werk)
PeRizondag 25 mei 2008 @ 14:03
Stukje appelkruimeltaart .

Vanavond paella.
uniekhoornzondag 25 mei 2008 @ 16:58
Witte rijst, satevlees, satesaus en sperzieboontjes.
KiwiTjuHhzondag 25 mei 2008 @ 17:11
Biefstuk, opgebakken aardappeltjes, spekjes, uien en champignons
Tezzzondag 25 mei 2008 @ 17:49
De bbq heb ik maar niet door laten gaan (en het is gvd nu dus wel stralend weer) en daarna besloten om wat te bestellen.
Ik heb tien minuten naar de foldertjes gezocht en toen maar besloten om zelf even een griekse maaltijd in elkaar te flansen. Net zo snel als bezorgen, gezonder en eigenlijk veel lekkerder.

Dus: giros met rode ui, tzaziki, tomatenrijst, gevulde tomaatjes met feta uit de oven, griekse kool salade en wat tomaten/komkommer/feta/rode ui/paprika salade.
coltje87zondag 25 mei 2008 @ 19:05
Klinkt goed Tezz! Heb vanmiddag met de meiden pizza besteld, beetje traditie op zondag. Zit nu aan een glas cola.

Edit; Nu twee kaiserbolletjes met pesto, tomaat en mozzarella.

[ Bericht 24% gewijzigd door coltje87 op 25-05-2008 21:05:52 ]
Geslotenzondag 25 mei 2008 @ 21:26
Vanmiddag chinees gehaald. Net wat broodjes ingesmeerd met olijfolie, goudbruin roosteren, insmeren met knoflook, beetje peper en zout met een plakje ham
Xenniazondag 25 mei 2008 @ 23:10
Varkenshaas en venkel
Xenniamaandag 26 mei 2008 @ 14:41
Uitsmijter met ham en kaas
Mirjammaandag 26 mei 2008 @ 14:42
vanavond kaasfondue
Zo-is-datmaandag 26 mei 2008 @ 15:19
Vanavond tomatensoep van de chinees die nog over is van gister, vind ik zooooooooooo lekker!
_Hestia_maandag 26 mei 2008 @ 17:50
Kipfilet met een groentenschotel
Patries86maandag 26 mei 2008 @ 18:01
Spercibonen (nog over van gisteren)
Gebakken aardappelen
Kipsate met satesaus
Qweamaandag 26 mei 2008 @ 18:57
Sla met ei, aardappeltjes (nieuwe krieltjes ofzo ) vissticks ende kippensoep

Morgen maar eens weer kadaïef of baklava maken. !
KiwiTjuHhmaandag 26 mei 2008 @ 20:17
Wij hadden spitskool, nieuwe aardbappels en een gehaktbal
Xenniamaandag 26 mei 2008 @ 21:19
Pasta met rivierkreeftjes, courgette, rode ui, paprika
KiwiTjuHhdinsdag 27 mei 2008 @ 09:17
Koffie, veel koffie!
Mirjamdinsdag 27 mei 2008 @ 14:11
quote:
Op maandag 26 mei 2008 14:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
vanavond kaasfondue
was een groot succes, de was van de kaarsjes vatte vlam in het rechaud, waarna ik het wilde uitblazen, met als gevolg een steekvlam en m'n hele rechaud in de hens
m'n zusje kwam op het geniale idee er een grote pan overheen te zetten om het te doven, wat ik vervolgens gedaan heb
stinken joh

Qweadinsdag 27 mei 2008 @ 14:17
kadaïef

Vanaaf weet ik nog niet.
HaverMoutKoekjedinsdag 27 mei 2008 @ 14:22
vanavond eet ik een salde met gerookte eendeborstfilet, sperciebonen, kerstomaatjes en pecannoten. Super lekker. Het was alleen de bedoeling dat het warm weer buiten zou zijn

[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 27-05-2008 14:28:52 ]
lemonlimedinsdag 27 mei 2008 @ 14:25
Ik eet zo twee (eco!) eitjes van een wel heel productieve kip

Twee dubbele dooiers
_Hestia_dinsdag 27 mei 2008 @ 14:27
Een bak ijsbergsla met tuinkruiden, cherrytomaatjes, komkommer, ei en een paar pijnboompitjes
Mirjamdinsdag 27 mei 2008 @ 14:42
nu baklava
RijstNatiedinsdag 27 mei 2008 @ 14:46
straks zelfgemaaktre paella met alle soorten zeedieren + kip en een stuk gegrilde vis
Mini_rulezdinsdag 27 mei 2008 @ 16:22
Wij eten straks asperges uit de oven met ham, bechamelsaus, cherrytomaatjes en geraspte kaas. Daarbij gebakken aardappeltjes. Recept van het COOP-blad geloof ik, kreeg het van mijn moeder. Ik ben benieuwd!
#ANONIEMdinsdag 27 mei 2008 @ 16:24
Vanavond shoarma met iets van aardappelkroketjes, lekker makkelijk
coltje87dinsdag 27 mei 2008 @ 18:02
Restje moussaka
Qweadinsdag 27 mei 2008 @ 18:30
Spaghetti gemaakt. Godverdomme, om je vingers bij af te likken Met champions, tomaat, fetta, ui, paprika, gehakt en een heul klein lente uitje
KiwiTjuHhdinsdag 27 mei 2008 @ 19:29
Wij hadden een gehaktbal, aardappels, spinazie en een gekookt eitje
Xenniadinsdag 27 mei 2008 @ 19:45
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 16:22 schreef Mini_rulez het volgende:
Wij eten straks asperges uit de oven met ham, bechamelsaus, cherrytomaatjes en geraspte kaas. Daarbij gebakken aardappeltjes. Recept van het COOP-blad geloof ik, kreeg het van mijn moeder. Ik ben benieuwd!
En? Proef je zo de asperges nog wel? Als het lekker was, wil ik het recept wel.

Ik heb gado gado gegeten
-verwijderd-dinsdag 27 mei 2008 @ 23:44
Salade met snijbiet, grapefruit, dressing van grapefruitsap, olie, azijn, honing en zout en peper, en gegrilde geitenkaas

En nu een desperado, jum
KiwiTjuHhwoensdag 28 mei 2008 @ 08:43
Ik heb nog geen idee

Nu veel koffie.
PeRiwoensdag 28 mei 2008 @ 09:00
Vanavond tortellini gevuld met gorgonzola en walnoten, zelfgemaakte tomatensaus en kip erdoor.

Nu een capuccino .
ColdFeetwoensdag 28 mei 2008 @ 11:53
Gisteren risotto met spinazie en basilicum. Vanavond snel en simpel: een salade met linzen, gecarameliseerde rode ui, feta en wat ik verder tegenkom in de keuken... Met een dressing met knoflook en tijm, denk ik.
_Hestia_woensdag 28 mei 2008 @ 12:35
nu tosti's, vanavond hete kip uit het Fok! kookboek
n0awoensdag 28 mei 2008 @ 12:37
Net ciabatta met gepanneerde aubergine, sla, geroosterde paprika, artichok, aardappel, courgette, zongedroogde tomaat, pesto..
Italiaanse dame was gul.
HaverMoutKoekjewoensdag 28 mei 2008 @ 12:37
net gebakken ei op brood, met daarbij een bak radijsjes&dipsaus en een plak mueslibrood met boter. Nu zit ik aan de koffie
Adelantewoensdag 28 mei 2008 @ 13:17


zonder zwangere vrouw er bij
Xenniawoensdag 28 mei 2008 @ 13:53
Bolletje met parmaham
Qweawoensdag 28 mei 2008 @ 14:42
eigen gemaakte shoarma wordt het vanavond
Tezzwoensdag 28 mei 2008 @ 14:55
Ik krijg zometeen visite dus maar alvast e.e.a. in de pan gegooid: rundergehakt, aubergine, courgette, rode ui, knoflook, zoete tomaatjes en champignons. Lekker wokken met tijm en rozemarijn en zeezout en dan straks wat pasta of rijst er bij gooien. Lekker makkelijk!
sieskewoensdag 28 mei 2008 @ 15:47
ik eet vanavond pasta-ovenschotel van Knorr, uit de eet-meer-kleur pakjes met een soort van creme-brulee/flan acgtig iets uit een pakje. Lijkt me wel lekker, vanavond proberen. Meteen eten voor morgen en overmorgen maken, hartige quiche en kip in rode of groene thaise curry.
KiwiTjuHhwoensdag 28 mei 2008 @ 16:09
Ik heb zin in pizza, maar dat zit er niet in vanavond.
Xenniawoensdag 28 mei 2008 @ 17:55
Entrecote en oosterse roerbakschotel. Toe slagroomvla met aardbeien erdoor
Zo-is-datwoensdag 28 mei 2008 @ 17:55
Vanavond; Jools' favoriete pasta van Jamie Oliver. Met o.a. tonijn, tomatensaus, kaneel en basilicum, is jummie!!!!

(Heb hm vanmiddag toegevoegd voor in het Fok! kookboek!!)
Oblivionwoensdag 28 mei 2008 @ 18:42
Euhm, ik heb een pan in de oven staan met daarin: Aardappels, uitjes, paprika, een soort saus achtig iets en gehakt en daarboven op een bladerdeeg laag.
Geen idee of het wat is. Ik heb geen back up...
Oblivionwoensdag 28 mei 2008 @ 19:27
Yep, voor herhaling vatbaar!
KiwiTjuHhwoensdag 28 mei 2008 @ 19:49
Wij hadden andijvie, aardappels en een kipburger.
Miamwoensdag 28 mei 2008 @ 20:29
crackers cassave van de aldi en multivitamine
#ANONIEMwoensdag 28 mei 2008 @ 21:29
Vanmiddag kibbelingetjes
Kuukskedonderdag 29 mei 2008 @ 08:26
Ik werk zo eens een stuk fruit weg. Vanmiddag nog wat boterhammen met kaas, en vanavond is nog een verrassing .
Leintjeuhdonderdag 29 mei 2008 @ 10:10
Hier een bruin pistoletje met paté en een half litertje biologische karnemelk
Obliviondonderdag 29 mei 2008 @ 10:59
Mango, banaan, ijs en uitgeperste limoen in de blender...

Is lekker!
Qweadonderdag 29 mei 2008 @ 11:27
Wegens tijdgebrek is mn ontbijt zeker een halve liter zojuist vers geperste sinaasappel en een gekookt eitje.

Ik lunch straks wel steviger:P

Ik wilde een smoothie maken, maar we hadden alleen nog sinaasappels
MisterJ.Lodonderdag 29 mei 2008 @ 11:31
Vanavond eens kcal arme koekjes bakken

[ Bericht 0% gewijzigd door MisterJ.Lo op 29-05-2008 18:26:46 ]
Obliviondonderdag 29 mei 2008 @ 12:46
Spekboterham!

(B.L.T.)
Mini_rulezdonderdag 29 mei 2008 @ 13:06
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 19:45 schreef Xennia het volgende:

[..]

En? Proef je zo de asperges nog wel? Als het lekker was, wil ik het recept wel.

Ik heb gado gado gegeten
Ja hoor, het was eigenlijk heel lekker! We hadden wel iets dikkere asperges gekocht (bij de boer ), daardoor waren de asperge-hamrolletjes toch wel de kern van de schotel.
Het recept: http://www.coop.nl/index.cfm?action=recepten.boodschappen&id=1407

[ Bericht 29% gewijzigd door Mini_rulez op 29-05-2008 13:16:54 ]
Leintjeuhdonderdag 29 mei 2008 @ 13:08
Nog een half litertje karnemelk. En een balisto, omdat ik zo hard aan het werk ben
fotostarterdonderdag 29 mei 2008 @ 17:01
Gebakken aardappelschijfjes met zigeunersaus.
Salade van ijsbergsla wortel, en komkommer, met een lekkere dressing
En een ordinaire gebakken speklap
Vividonderdag 29 mei 2008 @ 19:48
Pastaatje gemaakt met spekkies en spinazie en room en nog wat shizzle, was lekker .

En nu zit moeders rosé te hijsen en me geestelijk voor te bereiden op een kaneel-cappu en een choco-cocos-koekie.

(Ja, die van de Jokers bij de Appie ).
Qweadonderdag 29 mei 2008 @ 19:49
patat oorlog met ui, braadworst mayo en een ijsje na
ColdFeetdonderdag 29 mei 2008 @ 19:49
Bweuh, ik ben nog aan het werk en de supermarkten zijn dicht. Dus dat wordt of afhalen, of zo'n verdrietig pakje noedels eten als avondeten wat is wijsheid?

Vivi, vertel eens wat meer over die koekjes? Is 't een succes? Mijn vaste NL leverancier komt morgen weer langs en ik vind het lekker klinken!
MissHobjedonderdag 29 mei 2008 @ 19:56
Oosterse rijst daarbij een heerlijk prutje van runderreepjes, pijpuitje, champignons en courgette en dan met knoflook en koriander en ketjap. was erg mjammie.
Vividonderdag 29 mei 2008 @ 19:56
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 19:49 schreef ColdFeet het volgende:
Bweuh, ik ben nog aan het werk en de supermarkten zijn dicht. Dus dat wordt of afhalen, of zo'n verdrietig pakje noedels eten als avondeten wat is wijsheid?

Vivi, vertel eens wat meer over die koekjes? Is 't een succes? Mijn vaste NL leverancier komt morgen weer langs en ik vind het lekker klinken!
Het zijn deze:



Maar dan de "Coco Choco" uitvoering, ik vind ze lekker (vreetaaneenstukdoorhetpakleeg-lekker), maar ik ben een sucker voor cocos-vreetsels...die zachte balletjes die sommige drogisterijen ook hebben met cocos...
ColdFeetdonderdag 29 mei 2008 @ 19:58
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 19:56 schreef Vivi het volgende:

[..]

Het zijn deze:

[ afbeelding ]

Maar dan de "Coco Choco" uitvoering, ik vind ze lekker (vreetaaneenstukdoorhetpakleeg-lekker), maar ik ben een sucker voor cocos-vreetsels...die zachte balletjes die sommige drogisterijen ook hebben met cocos...
Ja, ik ben ook wel van de kokos. Ik stuur de Mr even een sms dat ie ze meeneemt.

Ik heb ook ontzettend jeugdsentiment bij de nizza's van verkade Veul lekkerder dan de goedkope kokosbiskwie!
Vividonderdag 29 mei 2008 @ 20:05
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 19:58 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja, ik ben ook wel van de kokos. Ik stuur de Mr even een sms dat ie ze meeneemt.

Ik heb ook ontzettend jeugdsentiment bij de nizza's van verkade Veul lekkerder dan de goedkope kokosbiskwie!
Neem meteen drie pakken! Er zitten er maar 9 in nml.
ColdFeetdonderdag 29 mei 2008 @ 20:07
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 20:05 schreef Vivi het volgende:

[..]

Neem meteen drie pakken! Er zitten er maar 9 in nml.

Beter van niet... Mijn lijn heeft het toch al zwaar sinds de verhuizing naar Belgie
Xenniadonderdag 29 mei 2008 @ 20:11
Pizza tonijn en rode ui en veeeel kaas
SHEdonderdag 29 mei 2008 @ 20:15
Mijn lievelingspizza!!!!!

Maar ik eet braaf een uitsmijter BLT op dikgesneden oerbrood.
Xenniadonderdag 29 mei 2008 @ 20:22
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 19:49 schreef ColdFeet het volgende:
Bweuh, ik ben nog aan het werk en de supermarkten zijn dicht.
In wat voor gat woon jij dan?
ColdFeetdonderdag 29 mei 2008 @ 20:36
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 20:22 schreef Xennia het volgende:

[..]

In wat voor gat woon jij dan?

In een niet-al-te-grote stad in Vlaanderen. Ze hebben er wel avondwinkels, gelukkig. Maar de gewone supermarkten gaan om half of om 8 uur dicht.

't Is wel even wennen na jaren in Den Haag met de turk op de hoek en de Appie tot 10 uur open, ja
Tezzdonderdag 29 mei 2008 @ 22:05
Hier de bbq aangehad. Mijn mama kwam onverwacht eten dus bbq-en was een goed plan. Wel een contrast trouwens qua weer! Vanmorgen storm, regen en onweer en vanmiddag in de tuin gezeten onder de parasol.

Ik had aardappelsalade met peterselie en spekjes gemaakt, griekse salade (tomaat, komkommer, feta, rode ui), koolsalade en tzaziki.
Daarbij aten we een shaslick, een speklapje en een biefstukje.
Oh ja, en ciabatta met kruidenboter.
Haijovrijdag 30 mei 2008 @ 00:10
Zonet geroerbakte pangasius met tomaat, knoflook, gember, laos, koriander. Erg lekker.

Nu even twee tosti's.
Little_Angelvrijdag 30 mei 2008 @ 00:13
Morgen sajoerboontjes, kipfilet in zoetzure saus en rijst <3.
Xenniavrijdag 30 mei 2008 @ 00:18
Aardbeien met slagroom en witte wijn, een eigenaardige combi
Kuukskevrijdag 30 mei 2008 @ 07:11
Cruesli met yoghurt.
Isegrimvrijdag 30 mei 2008 @ 07:39
Zelfgemaakte smoothie van 1 banaan, 1 kiwi, twee handjes aardbeien en wat sinaasappelsap.

Help me eraan herinneren dat ik vanavond dat recept voor die overheerlijke citroentaart post.
Isegrimvrijdag 30 mei 2008 @ 07:40
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 20:36 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


In een niet-al-te-grote stad in Vlaanderen. Ze hebben er wel avondwinkels, gelukkig. Maar de gewone supermarkten gaan om half of om 8 uur dicht.

't Is wel even wennen na jaren in Den Haag met de turk op de hoek en de Appie tot 10 uur open, ja
Dat kan ik me voorstellen. Je raakt er gauw aan gewend. Als ik weer terug zou gaan naar Friesland zou ik dat ook echt missen.
Raissavrijdag 30 mei 2008 @ 07:59
Vanavond gebakken aardappeltjes met slavinken, groenten moet ik nog bedenken..
Viking84vrijdag 30 mei 2008 @ 08:00
Nu Optimel vanilleyoghurt, straks wat fruit, als lunch crackers met kaas en vanavond uit eten .
Tezzvrijdag 30 mei 2008 @ 10:49
Goede vraag: wat eten we vandaag?

Doe eens wat suggesties jongens en meisjes! Ik heb echt geen inspiratie vandaag. Mijn koelkast is vol (heb net boodschappen gedaan) dus heb best wel wat in huis. (en anders is de supermarkt op loopafstand). Doe eens wat leuke suggesties! Heb je recepten die ik gewoon gegeten MOET hebben?? Post ze! Graag zelfs!

(ik ben geen visliefhebber en ook geen liefhebber van de Oosterse keuken, maar voor de rest:: roept u maar!)
Kuukskevrijdag 30 mei 2008 @ 11:14
Ik ga zo eens mijn boterhammen kaas/ham wegwerken.
HaverMoutKoekjevrijdag 30 mei 2008 @ 11:53
voor vanavond heb ik een AH maaltijdsalade in de koelkast staan(lamsvlees/couscous).
Straks ga ik een boterham met kaas en wortelsalade eten, met daarbij een appeltje. Beetje karig, maar gisteren een bedrijfsuitje met veel eten gehad
Oblivionvrijdag 30 mei 2008 @ 12:01
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 10:49 schreef Tezz het volgende:
Goede vraag: wat eten we vandaag?

Doe eens wat suggesties jongens en meisjes! Ik heb echt geen inspiratie vandaag. Mijn koelkast is vol (heb net boodschappen gedaan) dus heb best wel wat in huis. (en anders is de supermarkt op loopafstand). Doe eens wat leuke suggesties! Heb je recepten die ik gewoon gegeten MOET hebben?? Post ze! Graag zelfs!

(ik ben geen visliefhebber en ook geen liefhebber van de Oosterse keuken, maar voor de rest:: roept u maar!)
Melanzane!

From scratch...
Tezzvrijdag 30 mei 2008 @ 12:21
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 12:01 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Melanzane!

From scratch...
Da's een goeie Obli! En ik heb ook nog eens gewoon alles in huis! Wat eet je erbij? Rijst of zo?
Oblivionvrijdag 30 mei 2008 @ 12:25
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 12:21 schreef Tezz het volgende:

[..]

Da's een goeie Obli! En ik heb ook nog eens gewoon alles in huis! Wat eet je erbij? Rijst of zo?
Ciabatta of stokbrood.
Vult echt heel erg!
Tezzvrijdag 30 mei 2008 @ 12:30
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 12:25 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ciabatta of stokbrood.
Vult echt heel erg!
Hmm, dan ga ik nu nog even een voorgerechtje met vlees bedenken, want bij manlief is een maaltijd zonder vlees geen maaltijd .
Of ik maak allemaal lekkere metzes/tapas/antipasta! Gezellig een tafeltje vol!

Joepie! Inspiratie en kook-zin is weer terug!
Oblivionvrijdag 30 mei 2008 @ 12:38
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 12:30 schreef Tezz het volgende:

[..]

Hmm, dan ga ik nu nog even een voorgerechtje met vlees bedenken, want bij manlief is een maaltijd zonder vlees geen maaltijd .
Of ik maak allemaal lekkere metzes/tapas/antipasta! Gezellig een tafeltje vol!

Joepie! Inspiratie en kook-zin is weer terug!
Anders maak je er een paar met gehakt en parmazaanse kaas ertussen?
Of zoiets?
Het is echt machtig hoor, je denkt van niet, maar twee/drie van die "hamburgertjes" en je zit nokkie vol!
_Hestia_vrijdag 30 mei 2008 @ 12:40
2 sneetjes brood met kaas en komkommer
1 snee brood met philadelphia paprika en kruiden light
1 snee brood met 20+ smeerkaas met magere ham
Patries86vrijdag 30 mei 2008 @ 13:40
Cornflakes met melk om 12 uur

Zo maar eens een cracker met smeerkaas maken

Vanavond macaroni met ragoutsaus
Qweavrijdag 30 mei 2008 @ 13:41
vanaaf spareribs
Miamvrijdag 30 mei 2008 @ 13:44
koekje
Miamvrijdag 30 mei 2008 @ 16:40
En nu multivitamine drinken
en 2 lepeltjes honing voor een gesmeerde keel
en rijstcrackers.

Tezzvrijdag 30 mei 2008 @ 18:31
Thx Obli! Het was zeeeeeeeer geslaagd! Ik heb het alleen met courgette gedaan en niet met aubergine. Ik wil morgen moussaka maken en ik had geen zin om op en neer naar de supermarkt te lopen. Met courgette kreeg ik precies hetzelfde effect!

Het was echt heerlijk. Lekker soppen met brood in de pan! Zeer machtig inderdaad ook.



(@obli: vanavond op mijn hyve een foto verslagje!)
boriszvrijdag 30 mei 2008 @ 18:39
Bij de AH zijn de verse pasta's in de aanbieding Dus ja ik kan het niet laten liggen . We hadden vanavond Perlines.
Wat moet je daar nu van maken dacht ik eerst.

Recept


Ingrediënten

Plaatje is van de AH site
quote:
* 1 bak verse perline met rauwe ham gevulde pastabuideltjes koelvak 250 g)
* 1 citroen schoongeboend
* 2 eetlepels Italiaanse olijfolie
* 1 zak rucolasla (75 g) gehalveerd
* 100 g parmezaanse kaas in krullen

Bereiden

Kook de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de olie samen met de citroenrasp. Laat de perline goed uitlekken, schep ze om met het citroensap en bak ze 1-2 minuten in de citroenolie. Schep de laatste 30 seconden de rucola erdoor, laat de blaadjes een klein beetje slinken en bestrooi het gerecht met de kaaskrullen. Breng op smaak met zout en peper.

Conclusie: Het recept was , alleen het verveelde wel een beetje op gegeven moment.
SHEvrijdag 30 mei 2008 @ 18:51
Ik ga dronken avocado-soep maken

paar avocado's
1/2 litertje kippen bouillion
150 ml melk, paar scheuten sherry
op smaak brengen met citroen, tabasco en zout.
Daarbij zure room & bieslook

verder wat gegrilde garnaaltjes en knoflook brood du Sjors.
ColdFeetvrijdag 30 mei 2008 @ 19:22
Zometeen eens een leuk restaurantje zoeken in de stad. En die zijn er an sich genoeg
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2008 @ 20:43
Vanavond weer eens KFC
Isegrimvrijdag 30 mei 2008 @ 22:36
Pizzaatje. Ben net thuis van mijn werk. Was om 08:00 begonnen.
fanvanheteersteuurvrijdag 30 mei 2008 @ 23:31
aardappeltjes (nieuwe oogst)
spinazie á la creme
kaasschnitsels (maaslander van die ronde)

toetje; chipolata pudding (van mona )
Isegrimzaterdag 31 mei 2008 @ 12:31
Smoothie met kiwi, banaan, aardbei en sinaasappelsap. Echt een perfect drinkontbijt en nu eet ik tenminste genoeg fruit.
Tezzzaterdag 31 mei 2008 @ 12:34
Net besloten onze ouders en schoonouders uit te nodigen voor een bbq vanavond, dus heb al salades staan te maken: aardappelsalade met spekjes, witlofsalade met gerookte kip, griekse salade. En verder heb ik nog tzaziki gemaakt en maak ik straks een eenvoudige ijsbergsalade.

Qua vlees: souflaki's, worstjes, kippetjes, en speklapjes.

En sausjes. En turks brood. En zelfgemaakte kruiden/knoflookboter.

Jummie! Gezellig!
Isegrimzaterdag 31 mei 2008 @ 12:46
En dan nu het recept voor de héérlijke, frisse, lente-achtige Franse citroentaart.

Voor het deeg:
350 g bloem
snufje zout
150 g boter
100 g poedersuiker
2 eieren, geklutst

Bloem zeven, boter erdoor wrijven, suiker toevoegen, goed mengen, eieren toevoegen. Goed kneden tot het glad en zacht is. Inpakken in plasticfolie en minimaal een uur in de koeling leggen. Daarna uitrollen en vorm mee bekleden, daarna weer half uurtje in koeling. Voor deze taart heb je zo'n lage vorm met ribbelrandjes nodig.

Voor de vulling:
4 eieren
2 dooiers
275 g fijne suiker
190 ml room (liefst double cream met ong. 23% vet, Turk verkoopt dat in blikjes in de koeling)
275 ml citroensap (tip: neem Sicilia als je niet genoeg vers dap hebt, smaakt als verse citroen door toegevoegde citroenolie)
fijn geraspte schil van drie citroenen

Oven op 190 graden. Meng eieren, dooiers en suiker. Voeg room al kloppend toe. Voeg citroensap en schil toe. Bedek deegbodem met vetvrij papier en leg er droge bonen of rijst bovenop. Bak tien minuten, verwijder papier met bonen/rijst en bak nog vijf minuten (het moet gaar maar nog bleek zijn).

Verlaag overentemperatuur tot 150 graden. Giet vulling in deegbodem (tip: zet bodem alvast op de bakplaat, want twee maal verplaatsen verhoogt kans dat vulling ernaast gaat). 35-40 minuten bakken, vulling moet helemaal gestold zijn. Koud serveren.

Eet smakelijk!
-Mellow-zaterdag 31 mei 2008 @ 16:00
griekse yoghurt met nootjes en krenten
liters kan ik er wel van op
-Mellow-zaterdag 31 mei 2008 @ 16:01
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 18:51 schreef SHE het volgende:
Ik ga dronken avocado-soep maken

paar avocado's
1/2 litertje kippen bouillion
150 ml melk, paar scheuten sherry
op smaak brengen met citroen, tabasco en zout.
Daarbij zure room & bieslook

verder wat gegrilde garnaaltjes en knoflook brood du Sjors.
oh dat klinkt leuk.
ff bookmarken
Oblivionzaterdag 31 mei 2008 @ 16:03
Dank je Isegrim!

Vanavond staat op programma:

Stokbrood.
Zwarte tapenade.
Boter tapenade met ansjovis.
Pesto tapenade.
Warm gebakken visje.
Hollandse garnalen en zalm.



Best zin in eigenlijk.
marcb1974zaterdag 31 mei 2008 @ 16:04
Ik wil hamburgers gaan maken. Nu alleen nog een lekker recept vinden
Isegrimzaterdag 31 mei 2008 @ 16:06
Een krentenbol met hagelslag en eentje met pindakaas. En ja, dat vind ik lekker.

Vanavond wordt het groenten (aubergine, paprika, lente-ui, champignons) uit de oven met daarbij gebakken Turkse knoflookworst.
-Mellow-zaterdag 31 mei 2008 @ 16:11
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 16:06 schreef Isegrim het volgende:
Een krentenbol met hagelslag en eentje met pindakaas. En ja, dat vind ik lekker.

Vanavond wordt het groenten (aubergine, paprika, lente-ui, champignons) uit de oven met daarbij gebakken Turkse knoflookworst.
sucuk
das lang geleden, ik deed dat altijd op m'n gebakken eitje.
Simsfan88zaterdag 31 mei 2008 @ 16:35
Albert Heijn Spareribs met barbecue smaak. Ben zó benieuwd, heb nog niet eerder spareribs gehad (slecht!!) en volgens spareribstest.nl zijn ze helemaal niet lekker
Qweazaterdag 31 mei 2008 @ 16:46
een schnitzel met gebakken champions en championne saus, asperges in ham en kaas, witlof in kaas, haricots verts in een plakje ontbijtspijk, gebakken aardappeltjes met spekjes en ui, Yoghurt pudding met kwarktaart en citroen en verse aardbeien met chocolade
fanvanheteersteuurzaterdag 31 mei 2008 @ 16:57
vers wit brood met aardbeien, geen zin om te koken vandaag.........
Simsfan88zaterdag 31 mei 2008 @ 17:12
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 16:35 schreef Simsfan88 het volgende:
Albert Heijn Spareribs met barbecue smaak. Ben zó benieuwd, heb nog niet eerder spareribs gehad (heel slecht, ik weet het) en volgens spareribstest.nl zijn ze helemaal niet lekker
Net op. Smaakte best goed! Zat alleen niet super veel vlees aan, dus zat niet vol, maar wat ik had smaakte goed.
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2008 @ 17:13
straks lekker roti maken
fanvanheteersteuurzaterdag 31 mei 2008 @ 17:16
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 17:13 schreef mascara-klodder het volgende:
straks lekker roti maken
oh.... lekker,

maak je die zelf?

heb je een goed recept? wil ik ook wel eens proberen........
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2008 @ 17:40
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 17:16 schreef fanvanheteersteuur het volgende:

[..]

oh.... lekker,

maak je die zelf?

heb je een goed recept? wil ik ook wel eens proberen........
inmiddels doe ik het op mijn gevoel, maar ben begonnen met de recepten van Smoopy en warteltje
Roti saus - wat zit erin hoe te maken
fanvanheteersteuurzaterdag 31 mei 2008 @ 17:43
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 17:40 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

inmiddels doe ik het op mijn gevoel, maar ben begonnen met de recepten van Smoopy en warteltje
Roti saus - wat zit erin hoe te maken
oké bedankt !

ga ik proberen
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2008 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 17:43 schreef fanvanheteersteuur het volgende:

[..]

oké bedankt !

ga ik proberen
Tis de moeite waard En zo simpel als ik weet niet wat

Hier staat de kip nu lekker te pruttelen en het ruikt zooooo lekker. Zo nog even de aardappels schillen en bij gebrek aan kouseband hier in de super, de sperziebonen schoonmaken, eitjes koken en we hebben weer een heerlijk maaltje zo op de zaterdagavond
ColdFeetzaterdag 31 mei 2008 @ 18:56
Gisteren bij een erg fijn Italiaans restaurantje gegeten: lekkere bruschetta, pasta en scaloppini en cirtoenijs met limoncello toe.

Net een verse wafel met een berg aardbeien op een terrasje op de markt Heerlijk
fanvanheteersteuurzaterdag 31 mei 2008 @ 19:00
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 18:14 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Tis de moeite waard En zo simpel als ik weet niet wat

Hier staat de kip nu lekker te pruttelen en het ruikt zooooo lekker. Zo nog even de aardappels schillen en bij gebrek aan kouseband hier in de super, de sperziebonen schoonmaken, eitjes koken en we hebben weer een heerlijk maaltje zo op de zaterdagavond
Terpentin07zaterdag 31 mei 2008 @ 19:23
Nu een Grolsch Weizen.Straks word gekookt: Kaassoep!
-Mellow-zaterdag 31 mei 2008 @ 19:24
mintthee met honing
en volkorenstokbrood met serranoham, cherrytomaat en mayonese.

straks nog een met cherrytomaat en gesmolten kaas.

en als toetje een lekker hasj-jointje
Terpentin07zaterdag 31 mei 2008 @ 19:30
Shit die joint ben ik vergeten.
Blueszaterdag 31 mei 2008 @ 21:34
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 19:23 schreef Terpentin07 het volgende:
Nu een Grolsch Weizen.Straks word gekookt: Kaassoep!
Kaassoep? Vertel!!

Koffie hier
Qweazaterdag 31 mei 2008 @ 21:44
kipnuggets en een halve turkse pizza

Ooh en bier
Qweazaterdag 31 mei 2008 @ 21:50
ooh en een broodje aardbei
Terpentin07zaterdag 31 mei 2008 @ 21:55
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 21:34 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Kaassoep? Vertel!!

Koffie hier
Erg lekker.Heeft mijn Oma altijd gemaakt.Vandaag zelf gekookt sinds jaren.

Wat je nodig hebt:

500g gehakt
Smeltkaas naturel 150-200g
Smeltkaas kruiden 150-200g
1-2 uien
1 stang prei ( ik ben lui en heb de kant en klare van de appie gehaald.Zit ca 300g in een zak, heb hiervan de
helft gebruikt)
Champigons 1 blik ( vind ik zelf smerig dus niet gebruikt.Maar als je paddestoelen lekker vind dan hoort het
erbij)
1 blokje bouillon
Water 400-500ml
Evt. nog een kleine beetje witte wijn.

En een verse stokbrood.
HaverMoutKoekjezaterdag 31 mei 2008 @ 22:10
ik heb ook soep gegeten vanavond: geroosterde parika/tomaat soep.
Isegrimzondag 1 juni 2008 @ 03:14
Hele avond aan het rosébier gezeten. Met borrelnootjes en chipjes.
#ANONIEMzondag 1 juni 2008 @ 09:03
Kopje koffie
Qweazondag 1 juni 2008 @ 12:47
vannacht veel bier en orgasme drankjes. En 2 heerlijke vette grillburgers uit de muur.

Strax kipnuggets en vanaaf uit eten
Isegrimzondag 1 juni 2008 @ 13:03
Orgasmedrankjes?

Ik heb gister aardig wat gedronken dus ik had zin in iets vets. Heb een sucukworstje opgebakken en dat op een paar crackers gedaan. Smaakte eigenlijk best goed.
#ANONIEMzondag 1 juni 2008 @ 13:13
Goedemorgen drinkontbijt perzik/abrikoos.... nieteens zo heel vies
Oblivionzondag 1 juni 2008 @ 13:15
Eieren, spek en picantasaus!
Isegrimzondag 1 juni 2008 @ 13:20
Ik weet nog niet wat ik vanavond ga maken. Heb zin in een ovenschotel ofzo.
Blueszondag 1 juni 2008 @ 13:40
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 21:55 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Erg lekker.Heeft mijn Oma altijd gemaakt.Vandaag zelf gekookt sinds jaren.

Wat je nodig hebt:

500g gehakt
Smeltkaas naturel 150-200g
Smeltkaas kruiden 150-200g
1-2 uien
1 stang prei ( ik ben lui en heb de kant en klare van de appie gehaald.Zit ca 300g in een zak, heb hiervan de
helft gebruikt)
Champigons 1 blik ( vind ik zelf smerig dus niet gebruikt.Maar als je paddestoelen lekker vind dan hoort het
erbij)
1 blokje bouillon
Water 400-500ml
Evt. nog een kleine beetje witte wijn.

En een verse stokbrood.
Ok, opgeslagen
Oblivionzondag 1 juni 2008 @ 15:12
1 limoen uitgeperst, water erop en paar druppeltjes stevia.
Met ijs!
Qweazondag 1 juni 2008 @ 16:51
quote:
Op zondag 1 juni 2008 13:03 schreef Isegrim het volgende:
Orgasmedrankjes?

Ik heb gister aardig wat gedronken dus ik had zin in iets vets. Heb een sucukworstje opgebakken en dat op een paar crackers gedaan. Smaakte eigenlijk best goed.
Ja. Godver is lekker. MikeyMo had het gisteren bij zn neef in de kroeg besteld.

Die drink je in kleine glaasjes als shots het is zo dik als zaad, en heerlijk zoet.
-Mellow-zondag 1 juni 2008 @ 17:37
nu kalfsentrecote in zwarte peper en rose
met een salade van cherrytomaat en brie
Isegrimzondag 1 juni 2008 @ 17:39
quote:
Op zondag 1 juni 2008 16:51 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja. Godver is lekker. MikeyMo had het gisteren bij zn neef in de kroeg besteld.

Die drink je in kleine glaasjes als shots het is zo dik als zaad, en heerlijk zoet.
Wat zit erin dan?

Vriendlief had zin in roti en dus werd het roti.
Qweazondag 1 juni 2008 @ 17:50
quote:
Op zondag 1 juni 2008 17:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat zit erin dan?

Vriendlief had zin in roti en dus werd het roti.
Ik heb geen flauw idee. Op internet staan wel recepten maar dat zijn niet de goeie. IIg jus de orange. Zal het eens navragen binnenkort
Tezzzondag 1 juni 2008 @ 18:59
Hier het restantje bbq-vlees van gister maar even op de grill gegooid. Spareribs, kipkluifjes en een paar verdwaalde worstjes. Zometeen wat brood en kruidenboter en een eenvoudige salade erbij en hoppa, weer gegeten!
boriszzondag 1 juni 2008 @ 19:04
Gebakken aardappeltjes, rosbief en worteltjes + salade.
HaverMoutKoekjezondag 1 juni 2008 @ 20:19
net gegeten:



Kip met harissa, kerstomaatjes en olijven uit de oven, met daarbij komkommersalade
Oblivionzondag 1 juni 2008 @ 20:50
Tomaten salade met garnaaltjes en overblijfsel zalm.
Warm gebakken tilapita.
Stokbrood en nog wat van die boter en tapenades van gisteren!
Isegrimzondag 1 juni 2008 @ 21:18
quote:
Op zondag 1 juni 2008 20:19 schreef computergirl het volgende:
net gegeten:

[ afbeelding ]

Kip met harissa, kerstomaatjes en olijven uit de oven, met daarbij komkommersalade
Tomaatjes zien er smakelijk uit.
Xenniazondag 1 juni 2008 @ 22:35
Gister kaasfondue en vandaag BBQ met veel vlees en lekkere salades
Oblivionzondag 1 juni 2008 @ 23:32
Poffertjes!
ColdFeetzondag 1 juni 2008 @ 23:36
Cocktails en fajitas. Bijna klaar!
JimmyJamesmaandag 2 juni 2008 @ 02:18
quote:
Op zondag 1 juni 2008 20:19 schreef computergirl het volgende:
net gegeten:

[ afbeelding ]

Kip met harissa, kerstomaatjes en olijven uit de oven, met daarbij komkommersalade
Dat ziet er erg fraai uit.
Moragh_DaughterofSunemaandag 2 juni 2008 @ 08:33
Nu drie witte afbakbroodjes met brie en komkommer, glas muntthee en een stroopwafel van de markt
vatsmaandag 2 juni 2008 @ 08:40
Vanavond Asperges
Kuukskemaandag 2 juni 2008 @ 08:45
Nu groene thee. Vanavond broccoli met een kipburger.
Oblivionmaandag 2 juni 2008 @ 08:48
Net 2 eitjes.
En een glas water.
DarkElfmaandag 2 juni 2008 @ 11:52
vanmorgen gebakken rijst, zometeen broccolisoep (koude)..

vanavond gewoon vlees met wat kort gekookte broccoli, niets bijzonders
SHEmaandag 2 juni 2008 @ 16:49
Hier ook broccoli
Met een schots zalmhaasje, een gepofte lente aardappel en wat knoflook yoghurt.

Nu , Fuji appels
marcb1974maandag 2 juni 2008 @ 16:50
Vanavond maar eens pasta
JimmyJamesmaandag 2 juni 2008 @ 16:56
Vanavond broodje bij de spar (nabij de UB in Groningen) zeer lekker en goedkoop (2,5 voor een heerlijk broodje zalm).
FranticDJmaandag 2 juni 2008 @ 16:58
Vanavond lekker makkelijk: broodje braadworst
_Hestia_maandag 2 juni 2008 @ 18:12
kipfilet met een Hollandse groentenschotel van iglo
#ANONIEMmaandag 2 juni 2008 @ 18:54
Net een klein blokje emmenthaler kaas gegeten, avondeten weet ik nog niet. Iets makkelijks
Patries86maandag 2 juni 2008 @ 19:03
snackfood!!!!

kaassoufle, kroket, mini frikandelen, kipnuggets!!

Hadden we gewoon zin in, in zo'n avond
Qweamaandag 2 juni 2008 @ 19:16
sultana.

Vanaaf hebben we prei met een groente saus gehad en kogelbiefstuk in peper roomsaus

En slagroom ijs toe Morgen BBQ!
Patries86maandag 2 juni 2008 @ 19:20
straks een stukje (bruids)taart... proef van onze taart
Xenniamaandag 2 juni 2008 @ 19:24
Patat oorlog, broodje hamburger speciaal en een witbiertje
#ANONIEMmaandag 2 juni 2008 @ 19:25
Sushi!
Qweamaandag 2 juni 2008 @ 19:29
quote:
Op maandag 2 juni 2008 19:24 schreef Xennia het volgende:
Patat oorlog, broodje hamburger speciaal en een witbiertje
ooh jezus, daar heb ik zin in. Een raspatat oorlog met allejezus veel uien
Isegrimmaandag 2 juni 2008 @ 19:30
Ik eet een maaltijdsalade (mozzarella) en lief eet saucijzenbroodjes. Ben de hele dag bezig geweest om het huis schoon te maken & op te ruimen, dus had geen zin meer om te koken.
Isegrimmaandag 2 juni 2008 @ 19:58
Perenijsje als dessert.
Tristessamaandag 2 juni 2008 @ 20:05
Ik heb een aardappelsalade en een kikkererwtensalade gegeten. Ik had zin in allebei, dus ik heb maar twee salades gemaakt .
Isegrimmaandag 2 juni 2008 @ 20:09
Oeh, kikkererwten. Vertel ons eens het recept van je salade?
Oblivionmaandag 2 juni 2008 @ 22:12
Gebakken vis, knoflook saus, gebakken aardappels, zoet/zure komkommer salade en lekker Turks brood.
uniekhoornmaandag 2 juni 2008 @ 23:01
Gisteren: bloemkool met kaassaus, gekookte aardappeltjes, jus en gehaktballen.
Vandaag: botersla met zelfgemaakte dressing, ingemaakte pepers, augurk, ui, zilverui, tomaat, komkommer en 2 gekookte eitjes, met gekookte aardappels, jus en varkensfilet.

Heerlijke hollandse kost, echt lekker kan het zijn!
Isegrimmaandag 2 juni 2008 @ 23:11
Af en toe vind ik dat ook best lekker, zo'n ouderwetsche Hollandsche maaltijd.
Patries86dinsdag 3 juni 2008 @ 08:19
zo in de auto 3 sultana koekjes eten als ontbijt... en dan om 12 uur luchen met een aantal boterhammen op het werk! Vanavond eten we wat we eigenlijk gisteren zouden gaan eten, gebakken aardappelen, groente en vissticks
Obliviondinsdag 3 juni 2008 @ 09:28
Ik heb hier voor me staan:

1 Bak vol heet dampende japans gebakken rijst.
DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 09:31
vanavond een frisse salade:

parmaham met rucola (laagje ham, laagje sla, laagje ham etc... oprollen en reepjes snijden), kleine mozarrellabollejes en aardbeien met balsamicoazijn eroverheen ...

erbij een stokbroodje met een klein beetje boter en een fles evian
Miamdinsdag 3 juni 2008 @ 09:33
multivitamine en een koekje.
heb nog geen idee wat we vanavond moeten gaan eten..
Kuukskedinsdag 3 juni 2008 @ 09:38
Simpel water momenteel. Vanavond een biefstukje en witte bonen met snijbonen.
Mirjamdinsdag 3 juni 2008 @ 11:28
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 09:31 schreef DarkElf het volgende:
vanavond een frisse salade:

parmaham met rucola (laagje ham, laagje sla, laagje ham etc... oprollen en reepjes snijden), kleine mozarrellabollejes en aardbeien met balsamicoazijn eroverheen ...

erbij een stokbroodje met een klein beetje boter en een fles evian
ik ben zó benieuwd hoe dat eruit gaat zien, wil je er een foto van maken?
DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 11:31
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 11:28 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik ben zó benieuwd hoe dat eruit gaat zien, wil je er een foto van maken?
als ik eraan denk zal ik het doen
Mini_rulezdinsdag 3 juni 2008 @ 11:51
Pannenkoek, een restje van gisteren. Na het eten nog een glas wijn met wat überongezonde snacks. We hadden iets te vieren, dan mag het.

Vanavond eten met huisgenoten maar ik heb zo'n zin in vis, misschien moet ik maar eens regelen dat we dat eten.
_Hestia_dinsdag 3 juni 2008 @ 11:52
wasa sandwich

strax na het douchen brood eten en vanavond weet ik nog niet wat ik ga eten, eet bij mn vriend
Tristessadinsdag 3 juni 2008 @ 12:28
quote:
Op maandag 2 juni 2008 20:09 schreef Isegrim het volgende:
Oeh, kikkererwten. Vertel ons eens het recept van je salade?
Maar natuurlijk .

Geroosterde-paprika salade met kikkererwten (voor 2 personen)

Ingrediënten:
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 blik (400 gram) kikkererwten
3 trostomaten
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
mespunt gemalen komijn
2 eetlepels gesnipperde peterselie of koriander

Bereiding:
  • Halveer de paprika's.
  • Paprika's in de oven grillen tot het velletje zwart is (ik heb zelf een grillstand op mijn oven).
  • Paprika's wat af laten koelen en dan het velletje verwijderen.
  • Kikkererwten ondertussen afspoelen.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Dressing kloppen van het citroensap, de olie, komijn, zout en peper.
  • In een schaal alles door elkaar mengen en dan de peterselie of koriander er over heen.

    Ik maak zelf altijd wat meer dressing, anders proef je hem niet zo goed. Ik doe er ook wel vaker nog wat feta en/of komkommer doorheen als ik hem nog wat vullender wil maken.

    Eet smakelijk !
  • Mirjamdinsdag 3 juni 2008 @ 12:28
    brood met aardbeien
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 12:52
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 12:28 schreef Tristessa het volgende:

    [..]

    Maar natuurlijk .

    Geroosterde-paprika salade met kikkererwten (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    2 rode paprika's
    1 gele paprika
    1 blik (400 gram) kikkererwten
    3 trostomaten
    1 eetlepel citroensap
    4 eetlepels olijfolie
    zout en peper
    mespunt gemalen komijn
    2 eetlepels gesnipperde peterselie of koriander

    Bereiding:
  • Halveer de paprika's.
  • Paprika's in de oven grillen tot het velletje zwart is (ik heb zelf een grillstand op mijn oven).
  • Paprika's wat af laten koelen en dan het velletje verwijderen.
  • Kikkererwten ondertussen afspoelen.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Dressing kloppen van het citroensap, de olie, komijn, zout en peper.
  • In een schaal alles door elkaar mengen en dan de peterselie of koriander er over heen.

    Ik maak zelf altijd wat meer dressing, anders proef je hem niet zo goed. Ik doe er ook wel vaker nog wat feta en/of komkommer doorheen als ik hem nog wat vullender wil maken.

    Eet smakelijk !
  • Dat klinkt heerlijk!

    Ik maak vanavond ook iets met kikkererwten, en wel een curry van kikkererwten, tomaat en kipfilet. Verder maak ik samosa's gevuld met aardappels en erwtjes en perzikchutney.
    LRNdinsdag 3 juni 2008 @ 12:53
    Hmm, ik denk dat ik vanavond lasagne maak.
    Qweadinsdag 3 juni 2008 @ 12:56
    vissticks gehad
    Raissadinsdag 3 juni 2008 @ 13:04
    Nu:
    Vers stokbroodje met:
  • Salami
  • IJsbergsla
  • Tomaat
  • schijfjes komkommer
  • ColdFeetdinsdag 3 juni 2008 @ 13:09
    Isegrim: perzikenchutney? Recept, heel graag!
    Viking84dinsdag 3 juni 2008 @ 13:13
    Vanochtend: vanilleyoghurt.
    Lunch: vezelrijke crackers met kaas, banaan + twee glazen melk.
    Tussendoor: ws een appel.
    Diner: eten bij de Mexicaan .
    morg78dinsdag 3 juni 2008 @ 13:30
    Vanavond: geroerbakte tofu, paprika, komkommer en ui met zwarte bonen-saus, gember en knoflook
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 13:36
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 13:09 schreef ColdFeet het volgende:
    Isegrim: perzikenchutney? Recept, heel graag!
    Dat wordt gaandeweg tijdens het koken bedacht. Als ik klaar ben kan ik het je laten weten.
    SHEdinsdag 3 juni 2008 @ 13:36
    Krokodil! ( don't ask ) met een paprika-tomaat-room saus.
    Bijgerecht moet ik nog verzinnen.
    Raissadinsdag 3 juni 2008 @ 14:05
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 13:36 schreef SHE het volgende:
    Krokodil! ( don't ask ) met een paprika-tomaat-room saus.
    Bijgerecht moet ik nog verzinnen.
    Krokodil? Krokodil als in zo'n groen beest met van die tanden? Ik ask toch: hoe kom je daaaar nou weer aan? En, is het lekker?
    SHEdinsdag 3 juni 2008 @ 14:20
    Krokodil smaakt naar vis en vlees tegelijk. Het is echt vlezig, maar heeft de kleur van vis.
    Ja, is ontzettend lekker..maar verwacht geen uitgesproken smaak.

    Komt van een horeca-groothandel met een obscuur assortiment
    LBXdinsdag 3 juni 2008 @ 14:22
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 14:20 schreef SHE het volgende:
    Krokodil smaakt naar vis en vlees tegelijk. Het is echt vlezig, maar heeft de kleur van vis.
    Ja, is ontzettend lekker..maar verwacht geen uitgesproken smaak.

    Komt van een horeca-groothandel met een obscuur assortiment
    En het handtasje krijg je er gratis bij, bij afname van een grootverpakking?
    SHEdinsdag 3 juni 2008 @ 14:35
    Ik voelde me al schuldig genoeg over 2 steaks. Grote volumes zou ik niet gedurfd hebben
    Obliviondinsdag 3 juni 2008 @ 14:37
    Als je het kan eten, kan je het dragen...

    En je hebt mail..

    Ontopic:

    Glaasje water!
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 14:49
    Kopje thee
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 15:08
    Krokodil is erg smakelijk.
    Obliviondinsdag 3 juni 2008 @ 16:32
    [Ontdekkingstocht] Hoe maak ik het nu klaar?

    Die en broccoli erbij, lekker soppen met brood.

    Ben benieuwd!
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 16:36
    En nog een glaasje water. Straks een appeltje
    Patries86dinsdag 3 juni 2008 @ 17:10
    Glas ijskoude 7 up! Heerlijk!
    Tezzdinsdag 3 juni 2008 @ 17:20
    Snel in elkaar geflanst groentesoepje voor dochter en frietjes met mayo voor mij.
    JimmyJamesdinsdag 3 juni 2008 @ 17:35
    Ik ga nu een subweetje halen (of een ander broodje als het broodje van de dag zuigt).
    Zo-is-datdinsdag 3 juni 2008 @ 17:47
    Straks BBQ, is een bedank BBQ van de dag van het aangespannen paard waarbij ik heb meegeholpen.
    Ik ben benieuwd wat we krijgen, t zal dr wel in gaan want ik heb nu al best trek...
    Qweadinsdag 3 juni 2008 @ 17:53
    bonen, gekookte aardappels, kipschnitzel, en vanille vla.

    En als extra toetje voor manlief aardbeien in chocolade gedoopt
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 18:43
    ColFeet, de chutney:

    - 1 blik perziken
    - stokje kaneel
    - stuk of wat kruidnagels
    - paar gedroogde rode pepertjes
    - nigellazaad (ook bekend als kalonji, uienzaad)

    Perziken fijn snijden. Specerijen sauteren, bij voorkeur in ghee. Alles een paar uur laten pruttelen totdat het een beetje plakkerig wordt.

    En smullen maar.
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 18:44
    Oh, en ik heb er geen suiker in gedaan omdat het al perziken op siroop waren. Bij verse perziken zou ik er bruine basterdsuiker in doen.
    DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 19:18
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 11:28 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    ik ben zó benieuwd hoe dat eruit gaat zien, wil je er een foto van maken?
    En dat zie er dan zo uit..




    aardbeiplakjes-> erover wat balsamico, zeezout en peper.

    Parmaham-> blaadjes basilicum erop en rolletjes maken en stukjes snijden.

    Kleine bolletjes mozarrella-> op bord in tweeën scheuren. Aardbei plakjes erbij/doorheen...

    Rucola door achtergelaten balsamico halen en wat olijfolie erover en dat op de mozarrellabolletjes en aardbei en dan de stukjes parmaham met basilicum erop..

    nog wat olijfolie erover gesprenkeld en tis errug lekker
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 19:24
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 19:18 schreef DarkElf het volgende:

    [..]

    En dat zie er dan zo uit..

    [ afbeelding ]


    aardbeiplakjes-> erover wat balsamico, zeezout en peper.

    Parmaham-> blaadjes basilicum erop en rolletjes maken en stukjes snijden.

    Kleine bolletjes mozarrella-> op bord in tweeën scheuren. Aardbei plakjes erbij/doorheen...

    Rucola door achtergelaten balsamico halen en wat olijfolie erover en dat op de mozarrellabolletjes en aardbei en dan de stukjes parmaham met basilicum erop..

    nog wat olijfolie erover gesprenkeld en tis errug lekker
    Oeh!
    Obliviondinsdag 3 juni 2008 @ 19:24
    Wat een happy bord!
    Tezzdinsdag 3 juni 2008 @ 19:29
    Het ziet er echt verrukkelijk uit DE!
    Mijn frietjes en mayo (die op het moment dat ik ze at best lekker waren) zitten me nu dwars en ik baal als een stekker dat ik ook niet wat gezonds genomen heb. Ik denk dat ik nog maar even een smoothie in elkaar ga draaien.
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 19:31
    DE
    SHEdinsdag 3 juni 2008 @ 19:38
    Die DE, feestje maken voor zichzelf.
    Een voorbeeld voor alle vrouwen!
    DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 19:38
    ziet er goed uit he?

    en t vult ook nog eens flink en is lekker fris..
    DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 19:39
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 19:38 schreef SHE het volgende:
    Die DE, feestje maken voor zichzelf.
    Een voorbeeld voor alle vrouwen!
    he je moet wat als manlief weer eens werkt

    de tijd van opwarmen is voorbij hoor, ik zorg wel voor mezelf
    SHEdinsdag 3 juni 2008 @ 19:45
    Ik vind het heel zoet en baal dat ik van de avondmaaltijd van gisteren geen foto heb gemaakt, want ik heb dezelfde schik-techniek gebruikt als jij.
    Eerst de zalmhaas op het bord, dragon-boter saus eromheen gegoten, toen de lente-aardappeltjes en broccoli om en om eromheen geschikt in een rondje ( zoals je aardbeien )

    En blij dat ik dan ben mezelf
    Vividinsdag 3 juni 2008 @ 20:04
    Ziet er idd zeer yummie uit! Ik vind het ook heerlijk hoor, voor mezelf alleen koken..zo ontspannend! En dan a la Joop Braakhekke natuurlijk, al flink wijn hijsend tijdens het bereiden..en dan alles leuk schikken idd .

    Dat moet je jezelf gunnen vind ik

    Oh ja, ik heb vanavond (voor mezelluf ) pasta gemaakt met chorizo en geroosterde paprika, en een salade van tomaatjes van de Turk (want die smaken tenminste naar tomaat, en niet naar een rode bult die tegen een tomaat heeft aangelegen) olijven gevuld met feta, rode ui en avocado.

    De kleine man had zoete aardappel, bospeen en een groenteschijf (stukje).
    SHEdinsdag 3 juni 2008 @ 20:06
    Dat is ook mijn stijl; koken als ik wijn drink.
    Dat pakt overigens voor sommige gerechten niet altijd goed uit Zo stond ik ooit eens luid lallend, a la swedish chef mijn verse tonijn te zouten met zeezout.

    Die prachtige rode tonijn heeft niemand ooit geproefd, want die was gepekeld.
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 20:07
    Vanavond gekookt uit mijn nieuwe kookboek van Claudia Roden:

    Gebakken kip met tomatenpilaf:


    Met courgettekoekjes:

    Die inderdaad geen seconde langer in de pan hadden moeten liggen

    En nog zelfgemaakte tzatziki erbij.

    *Burp*
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 20:07
    Ik vind het niet zo leuk, vor mezelf alleen koken. Mijn grootste genot in koken is dat een ander ervan geniet.

    [/feeder]
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 20:07
    Wow, die courgettekoekjes zien er smakelijk uit!
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 20:08
    Yo DarkElf, dat ziet er ook lekker uit zeg !
    Vividinsdag 3 juni 2008 @ 20:09
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 20:06 schreef SHE het volgende:
    Dat is ook mijn stijl; koken als ik wijn drink.
    Dat pakt overigens voor sommige gerechten niet altijd goed uit Zo stond ik ooit eens luid lallend, a la swedish chef mijn verse tonijn te zouten met zeezout.

    Die prachtige rode tonijn heeft niemand ooit geproefd, want die was gepekeld.
    Misschien kan je voortaan beter wijn drinken als je kookt dan koken als je wijn drinkt, subtiel verschil, maar voor die tonijn is het soms een kwestie van leven of dood .
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 20:27
    Mijn courgette-koekjes zien er beter uit

    Ziet er allemaal wel erg lekker uit heur, inc de koekjes
    DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 20:28
    ziet er lekker uit Razztwizzle, en leuk boek he? Heb ik ook. Ik heb afgelopen zaterdag nog courgettekoekjes gemaakt

    En uitgebreid koken voor mezelf vind ik ook nooit leuk maar zoiets in elkaar flanzen (en dit keer zonder wijn dames .. maar meestal wel hoor ) vind ik wel leuk... of een lekkere salade maken en een heerlijk stukkie vlees erbij ofzo voor mezelf.. laatst ook heerlij risotto gemaakt voor mezelf.... lekker gedachtenloos roeren en wijn slurpen

    Feit is dat je voor jezelf moet zorgen en dat kan beter met aandacht en lekkere ingrediënten dan kan t en klare meuk
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 20:29
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 20:07 schreef Isegrim het volgende:
    Ik vind het niet zo leuk, vor mezelf alleen koken. Mijn grootste genot in koken is dat een ander ervan geniet.

    [/feeder]
    herkenbaar, maar ik ben ook met enige regelmaat alleen en ik hou van eten en dus kook ik wel/probeer ik van alles uit
    DarkElfdinsdag 3 juni 2008 @ 20:29
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 19:45 schreef SHE het volgende:
    Ik vind het heel zoet en baal dat ik van de avondmaaltijd van gisteren geen foto heb gemaakt, want ik heb dezelfde schik-techniek gebruikt als jij.
    Eerst de zalmhaas op het bord, dragon-boter saus eromheen gegoten, toen de lente-aardappeltjes en broccoli om en om eromheen geschikt in een rondje ( zoals je aardbeien )

    En blij dat ik dan ben mezelf
    en terecht kan ik dan ook hoor
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 21:10
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 20:27 schreef mascara-klodder het volgende:
    Mijn courgette-koekjes zien er beter uit

    Ziet er allemaal wel erg lekker uit heur, inc de koekjes
    Ja joh, ik was heel even in gedachten verzonken en ineens rook ik iets.. gelukkig waren ze nog net niet verbrand! Met een extra kwak tzatziki prima te doen .

    Dit eten is trouwens bedoeld om mijn vriendje langzaam wat meer naar de Marokkaanse/Turkse/Arabische keuken toe te krijgen. Couscous moet hij niets van hebben, maar dit vond hij heerlijk en is een mooie eerste stap . Morgen maar eens kijken of er niet nog iets toegankelijks instaat voor boeren die niet eten wat ze niet kennen .
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 21:13
    Lastig, hè, zo'n vriend. De mijne is ook geen makkelijke eter...
    #ANONIEMdinsdag 3 juni 2008 @ 21:20
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 21:13 schreef Isegrim het volgende:
    Lastig, hè, zo'n vriend. De mijne is ook geen makkelijke eter...
    Nouja, lastig is hij ook weer niet, maar couscous vindt hij gewoon raar en ik moet ook geen rare fratsen met rozijnen en pijnboompitten e.d. gaan uithalen. Dus dan maar kleine stapjes, dan went 't vanzelf . Maar dit was in principe gewoon rijst met kip en courgette dus dat beviel wel.
    Mini_rulezdinsdag 3 juni 2008 @ 21:35
    Wij hadden vanavond wraps met inhoud. Helaas geen vis, maar wel lekker dat ik niet zelf hoefde te koken.
    Toetje was koffie met een halve chocolademuffin.
    Patries86dinsdag 3 juni 2008 @ 21:36
    Peer
    Qweadinsdag 3 juni 2008 @ 21:39
    burp. Dat waren 2 heerlijke verse glazen met sinaasappelsap

    Wel tof, 4 volle glazen uit zo'n netje halen
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 21:57
    quote:
    Op dinsdag 3 juni 2008 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:

    [..]

    Nouja, lastig is hij ook weer niet, maar couscous vindt hij gewoon raar en ik moet ook geen rare fratsen met rozijnen en pijnboompitten e.d. gaan uithalen. Dus dan maar kleine stapjes, dan went 't vanzelf . Maar dit was in principe gewoon rijst met kip en courgette dus dat beviel wel.
    Als rozijnen en pijnboompitten al rare fratsen zijn...
    Isegrimdinsdag 3 juni 2008 @ 21:58
    Net weer een zelfgemaakte smoothie met 100% fruit weggewerkt. Moet weer nieuw fruit halen, 't is bijna op.
    morg78woensdag 4 juni 2008 @ 12:37
    De geroerbakte tofu en groenten, het eindresultaat:
    Isegrimwoensdag 4 juni 2008 @ 12:40
    Ziet er lekker uit. Maar ik heb echt trek, dus alles ziet er op dit moment lekker. uit.
    Kuukskewoensdag 4 juni 2008 @ 12:41
    Boterham met kaas .
    Tezzwoensdag 4 juni 2008 @ 13:33
    Vanavond iets met witte kool (want die vond ik nog in de koelkast) en iets met gehakt (dat heb ik net uit de diepvriesgehaald).

    Hoe en wat moet ik nog bedenken!
    Isegrimwoensdag 4 juni 2008 @ 13:34
    Twee geroosterde boterhammen met knoflook/kruiden-roomkaas. Vanavond maak ik van de samosa-vulling die ik over heb (aardappelpuree, erwtjes, kruiden) een tortilla. Paar eieren en wat gehakt o.i.d. erbij en klaar is Kees.
    #ANONIEMwoensdag 4 juni 2008 @ 13:38
    Dochterlief wilde croissantjes voor de lunch, die liggen nu in de oven
    Oblivionwoensdag 4 juni 2008 @ 13:44
    Vanavond Melanzane.
    Staat al op.

    Nu: Glaasje water.
    miepmuiswoensdag 4 juni 2008 @ 13:53
    -edit-

    [ Bericht 99% gewijzigd door Muck op 04-06-2008 14:24:36 (privé gesprekken hou je maar via PM, MSN oid) ]
    DarkElfwoensdag 4 juni 2008 @ 14:06
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 13:53 schreef miepmuis het volgende:
    ??
    eniewee

    OT grote fles water en een salade op.

    vanavond gewoon stukkie vlees en groenten, niets bijzonders
    PeRiwoensdag 4 juni 2008 @ 14:08
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 13:53 schreef miepmuis het volgende:

    [...]
    Zeg PM haar ofzo, of vraag het in de SC .


    Ik ga kip in wijnsaus maken en met risotto of met couscous. Waar ik straks zin in heb.
    ColdFeetwoensdag 4 juni 2008 @ 14:13
    Razz, lekker Ik ben echt idolaat van Claudia Roden; ik heb zowel de kip met pilaf als de courgettekoekjes gemaakt.

    Ik heb nu een broodje kip met barbecuesaus en prut. Voor vanavond weet ik het nog niet zeker; na een trainingssessie met de fysio ben ik altijd echt kapot en heb ik reuze honger. Ik denk dus pasta of rijst, snel en voedzaam
    Tezzwoensdag 4 juni 2008 @ 14:21
    Mag dat bericht van MiepMuis verwijderd worden, hier word ik namelijk erg boos van.
    ColdFeetwoensdag 4 juni 2008 @ 14:23
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 14:21 schreef Tezz het volgende:
    Mag dat bericht van MiepMuis verwijderd worden, hier word ik namelijk erg boos van.
    Ze heeft zich er speciaal voor aangemeld, vieze stalker
    Tezzwoensdag 4 juni 2008 @ 14:24
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 14:23 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Ze heeft zich er speciaal voor aangemeld, vieze stalker
    Waar zitten Muck en Isa???
    Muckwoensdag 4 juni 2008 @ 14:24
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 14:24 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Waar zitten Muck en Isa???
    hier, het is al weg
    ColdFeetwoensdag 4 juni 2008 @ 14:25
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 14:24 schreef Muck het volgende:

    [..]

    hier, het is al weg
    Dat was snel
    SHEwoensdag 4 juni 2008 @ 14:26
    wat stond er???
    Muckwoensdag 4 juni 2008 @ 14:28
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 14:25 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Dat was snel
    thanks
    dat komt door de TR die er stond, daardoor kunnen hobje, isa en ik snel ingrijpen als het moet.

    Zullen we een eventuele verdere discussie hierover in foodback houden? Dan blijft het hier een beetje ontopic
    PeRiwoensdag 4 juni 2008 @ 14:29
    Ik heb nu een glaasje ijskoude Coolbest Mangodream , .
    miepmuiswoensdag 4 juni 2008 @ 14:30
    -edit-

    [ Bericht 97% gewijzigd door Muck op 04-06-2008 14:36:10 (kappen nou) ]
    DarkElfwoensdag 4 juni 2008 @ 14:32
    *zucht.

    eniewee, ik ga aan de lychees.
    morg78woensdag 4 juni 2008 @ 14:49
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 14:32 schreef DarkElf het volgende:
    *zucht.

    eniewee, ik ga aan de lychees.
    Ah, dank je voor een lekker idee voor het toetje van vanavond
    Tezzwoensdag 4 juni 2008 @ 15:06
    Ik ben er inmiddels achter wat ik met de witte kool en het gehakt ga doen.

    Ouderwetse gehaktballen met een heerlijke jus.
    De witte kool wordt gewokt met wat honing en creme fraiche en die gaat lekker bij de aardappelpurree zodat ik een heerlijk stamppotje krijg. Jummie!
    miepmuiswoensdag 4 juni 2008 @ 15:07
    -edit-

    [ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 04-06-2008 15:09:13 (opbokken) ]
    Isegrimwoensdag 4 juni 2008 @ 15:10
    Beetje ons topic verpesten.
    #ANONIEMwoensdag 4 juni 2008 @ 15:22
    Nou ontopic dan maar ik ga straks met gehakt gevulde paprika's maken met daarbij rijst en een sausje (ik denk iets tomatigs want ik kon die 2 kilo tomaten voor een euro op de markt natuurlijk niet laten liggen ). En de aardbeien bosui ananas limoenen aspergers komkommers vijgen en nectarines ook niet

    [ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 04-06-2008 15:23:41 ]
    miepmuiswoensdag 4 juni 2008 @ 15:31
    -edit-

    [ Bericht 94% gewijzigd door Muck op 04-06-2008 15:35:15 ]
    AKnynkewoensdag 4 juni 2008 @ 15:31
    Ik ga vanavond een biefstukje eten, en een stokbroodje, en maiskolven. Daarbij maak ik zelf satesaus, want daar heb ik al dagen trek in. Combi is afschuwelijk, maar ik ga wel smullen!
    boriszwoensdag 4 juni 2008 @ 16:43
    simpele roerbakmie met wortel, prei, kipfliet etc. Koelkast moet weer eens leeg
    Muckwoensdag 4 juni 2008 @ 16:59
    een ijsje
    zo'n dubbellikker
    Tezzwoensdag 4 juni 2008 @ 17:16
    Oke, voor niets in de keuken gestaan.

    Ik ging net mijn dochter ophalen bij de spelletjesmiddag van de buurtvereniging, zitten alle kinderen aan een lange tafel met in het midden een berg friet en een berg knakworsten, en er omheen allemaal hoopjes mayo, curry en appelmoes.

    Kind heeft dus een volle buik en ik inmiddels ook (tja, meehelpen opruimen was in dit geval: jezelf door stapels patat heenwerken).
    #ANONIEMwoensdag 4 juni 2008 @ 17:20
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 17:16 schreef Tezz het volgende:
    Oke, voor niets in de keuken gestaan.

    Ik ging net mijn dochter ophalen bij de spelletjesmiddag van de buurtvereniging, zitten alle kinderen aan een lange tafel met in het midden een berg friet en een berg knakworsten, en er omheen allemaal hoopjes mayo, curry en appelmoes.

    Kind heeft dus een volle buik en ik inmiddels ook (tja, meehelpen opruimen was in dit geval: jezelf door stapels patat heenwerken).
    lekker toch

    Mijn moeder belde vanochtend af voor vanaaf, dus geen sushi vandaag.
    Heb verse rode kool, aardappels en een knofferige bal gehakt op het menu staan.
    Heb de laatste tijd steeds zo'n zin in een simpel prakkie, de laatste keer dat ik dat had was ik zwanger
    _Hestia_woensdag 4 juni 2008 @ 17:23
    kipfilet met een Vlaamse groentenschotel
    Tezzwoensdag 4 juni 2008 @ 17:25
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 17:20 schreef mascara-klodder het volgende:

    [..]

    lekker toch

    Mijn moeder belde vanochtend af voor vanaaf, dus geen sushi vandaag.
    Heb verse rode kool, aardappels en een knofferige bal gehakt op het menu staan.
    Heb de laatste tijd steeds zo'n zin in een simpel prakkie, de laatste keer dat ik dat had was ik zwanger
    Hmm, als je ineens trek krijgt in zure bommen met slagroom dan moet je toch ff een testje gaan halen!

    Ik ga maar eens een toetje maken: een smoothie met banaan en aardbeien, jummie!
    shiNinG_staRwoensdag 4 juni 2008 @ 19:14
    2 focaccia broodjes, met een half plakje kaas, achterham, tomaat, komkommer, sla en een beetje mayonaise . Geen zin om te koken.
    Isegrimwoensdag 4 juni 2008 @ 19:28
    Mijn geïmproviseerde restjes-tortilla was echt goddelijk lekker!
    Qweawoensdag 4 juni 2008 @ 20:00
    3 creamcrackers met maaslander 30+ kaas en dubbelfris minder zoet
    Qweawoensdag 4 juni 2008 @ 20:01
    quote:
    Op woensdag 4 juni 2008 17:25 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Hmm, als je ineens trek krijgt in zure bommen met slagroom dan moet je toch ff een testje gaan halen!

    Ik ga maar eens een toetje maken: een smoothie met banaan en aardbeien, jummie!
    Ik lustte NOOIT augurken. Tot 4 weken geleden. En ik ben echt niet zwanger hoor
    Xenniawoensdag 4 juni 2008 @ 23:05
    Asperges met ham en ei en krieltjes
    JimmyJameswoensdag 4 juni 2008 @ 23:13
    Thee van Celestial Seasonings de Black Cherry Berry (Suppa lekkah (en zonder cafeine)) en Space koekjes (van het merk Space niet degene met gras erin).
    Morwendonderdag 5 juni 2008 @ 03:48
    Cola met berlinerworst
    Mini_rulezdonderdag 5 juni 2008 @ 08:13
    Brinta met sojamelk.
    Obliviondonderdag 5 juni 2008 @ 08:14
    Watermeloen!
    Viking84donderdag 5 juni 2008 @ 08:14
    Vanilleyoghurt.
    Isegrimdonderdag 5 juni 2008 @ 08:16
    Fruitshake! Het wordt eentonig, maar sinds ik de blender heb ontdekt, ben ik verslaafd aan fruitshakes.

    Kuukskedonderdag 5 juni 2008 @ 08:17
    Thee!
    En vanavond lasagnette met een beetje hulp van Knorr.
    Viking84donderdag 5 juni 2008 @ 08:17
    quote:
    Op donderdag 5 juni 2008 08:16 schreef Isegrim het volgende:
    Fruitshake! Het wordt eentonig, maar sinds ik de blender heb ontdekt, ben ik verslaafd aan fruitshakes.

    [ afbeelding ]
    Die blender heb ik ook . Wel een hoop gedoe met schoonmaken steeds .
    Isegrimdonderdag 5 juni 2008 @ 08:26
    Ik heb een andere, maar daar kon ik geen plaatje van vinden. Die van mij is een kwestie van even afspoelen en klaar is Kees.
    #ANONIEMdonderdag 5 juni 2008 @ 08:29
    quote:
    Op donderdag 5 juni 2008 08:16 schreef Isegrim het volgende:
    Fruitshake! Het wordt eentonig, maar sinds ik de blender heb ontdekt, ben ik verslaafd aan fruitshakes.

    [ afbeelding ]
    Fruitshakes zijn heerlijk en even wat anders dan die kleffe boterham op de vroege ochtend

    Heb je ook een sapcentrifuge? Ook een vette aanrader, ik ben iig verkocht sinds ik dat apparaat heb
    Qweadonderdag 5 juni 2008 @ 08:30
    bakkie yoghurt
    Obliviondonderdag 5 juni 2008 @ 08:33
    2 Eitjes...
    Glaasje jus!
    Qweadonderdag 5 juni 2008 @ 08:35
    ze zijn hier met de ketel bezig. Ik heb geen water, dus ik kan niet eens thee zetten
    Isegrimdonderdag 5 juni 2008 @ 09:02
    quote:
    Op donderdag 5 juni 2008 08:29 schreef mascara-klodder het volgende:

    [..]

    Fruitshakes zijn heerlijk en even wat anders dan die kleffe boterham op de vroege ochtend

    Heb je ook een sapcentrifuge? Ook een vette aanrader, ik ben iig verkocht sinds ik dat apparaat heb
    Nee, geen sapcentrifuge, die zijn zo'n gedoe om schoon te maken.
    Isegrimdonderdag 5 juni 2008 @ 09:04
    quote:
    Op donderdag 5 juni 2008 08:35 schreef Qwea het volgende:
    ze zijn hier met de ketel bezig. Ik heb geen water, dus ik kan niet eens thee zetten
    Hier gaan ze ook met de verwarming bezig.
    Zo-is-datdonderdag 5 juni 2008 @ 10:11
    Ik heb gister een recept uit de delicious gemaakt, had zo'n zin iets nieuws te koken.
    Het is het vrijdag recept geworden uit het afgelopen nummer; turks/Marokkaans: gehaktspiezen met couscoussalade en yoghurtsaus. Het zijn alleen geen spiesen maar kleine hamburgertjes geworden want dat is veel handiger! De yoghurtsaus is tzatziki en die was zooo lekker! (het hele gerecht was erg geslaagd) maar vnvnd word het dus een pita shoarma met de overgebleven yoghurtsaus en ernaast een restje couscoussalade.
    PeRidonderdag 5 juni 2008 @ 12:14
    Stukje baklava , laatste dag van een stagair.
    DarkElfdonderdag 5 juni 2008 @ 12:17
    quote:
    Op donderdag 5 juni 2008 10:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
    Ik heb gister een recept uit de delicious gemaakt, had zo'n zin iets nieuws te koken.
    Het is het vrijdag recept geworden uit het afgelopen nummer; turks/Marokkaans: gehaktspiezen met couscoussalade en yoghurtsaus. Het zijn alleen geen spiesen maar kleine hamburgertjes geworden want dat is veel handiger! De yoghurtsaus is tzatziki en die was zooo lekker! (het hele gerecht was erg geslaagd) maar vnvnd word het dus een pita shoarma met de overgebleven yoghurtsaus en ernaast een restje couscoussalade.
    Mr DE heeft dat zaterdag gemaakt en wel aan stokjes geregen zoals ze zeiden,,, ziet er leuk uit
    en met gedroogde munt krijgtt het die typische smaak die bij de turk/griek zo lekker is
    boriszdonderdag 5 juni 2008 @ 12:25
    Broodje Haring