FOK!forum / Culinesse à gogo / Kom jij wel eens bij een turkse bakker of groenteboer?
Dagonetdonderdag 3 april 2008 @ 01:05
En wat haal je daar dan?
Het valt mij op dat het a) een stuk goedkoper is vaak, b) er een ruime keus is die je nergens anders vindt en c) de kwaliteit niet tegenvalt.

Daarbij komt dan ook nog dat je vaak ook nog dingen kan halen die nergens anders te krijgen zijn, waar haal je bijvoorbeeld een honingraat vandaan? Behalve bij een peperdure reformwinkel misschien.



Het valt natuurlijk meer mensen op, zoals in dit topic:
Nederlandse groenteman kan wat leren van allochtone evenknie

Ook de slagers mogen zich in een steeds warmere belangstelling verheugen trouwens.
NEDdonderdag 3 april 2008 @ 01:07
quote:
Kom jij wel eens bij een turkse bakker of groenteboer?
Nee
Pauldonderdag 3 april 2008 @ 01:07
Mijn moeke haalde er wel eens
Zal misschien zelfs ook eens gaan halen
tvp dus
Druunadonderdag 3 april 2008 @ 01:07
Brood, turkse scherpe worst, olijven, en geitenkaas, soms soep, en kebab kruiden, rijst, en soms thee, prima winkels.
Niks mis mee. Mits ze op data letten
Sneverdonderdag 3 april 2008 @ 01:12
Wie dood wil haalt iets bij de Turk.
Dagonetdonderdag 3 april 2008 @ 01:12
quote:
Op donderdag 3 april 2008 01:12 schreef Snever het volgende:
Wie dood wil haalt iets bij de Turk.
Waar haal je dat in hemelsnaam vandaan. .
Dagonetdonderdag 3 april 2008 @ 01:13
quote:
Op donderdag 3 april 2008 01:07 schreef NED het volgende:

[..]

Nee
Geen behoefte aan of gewoon geen winkels in de buurt?
Biogardedonderdag 3 april 2008 @ 01:14
Dagelijks. Bakker en groenteboer. Vriendelijk worden geholpen, goed spul en lage prijzen
Mirjamdonderdag 3 april 2008 @ 01:15
ja
soms brood, soms kip, baklava, feta, olijven, dat soort dingetjes
Mirjamdonderdag 3 april 2008 @ 01:16
ohja, soms verse kruiden van 'de turk' op de markt. hij heeft ook altijd heerlijke olijven enzo
word er eigenlijk altijd wel vriendelijk geholpen, de kip vind ik er altijd wat minder uitzien, maargoed, dan verhit ik het maar extra goed
#ANONIEMdonderdag 3 april 2008 @ 01:17
Jup, maar ik ben dan ook een Turk. Maar goed, zoals Dagonet al aangaf, zijn de prijzen wat gunstiger, is het assortiment wat uitgebreider en kun je onder andere Turkse producten zoals Turkse worst en Turkse brood, Islamitische producten (denk aan halal frikandel, bijvoorbeeld) halen.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2008 01:18:17 ]
NEDdonderdag 3 april 2008 @ 01:17
quote:
Op donderdag 3 april 2008 01:13 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Geen behoefte aan of gewoon geen winkels in de buurt?
Geen winkels in de buurt
nienadadonderdag 3 april 2008 @ 01:17
Ok dit is niet echt topic ondewerp maar even over vlees. Heb wel vlees gehaald bij de turk of marokaan, maar mijn ervaring is dat élke keer dat ik daar vlees heb gehaald ik ziek werd. Het is ook niet zo vreemd, heb nog nooit een hygiënische islamitische slagerij gezien..Ontkomen deze mensen de keuring ofzo?

Groenten wel ok, vaak wel snel opeten trouwens. En idd superlage prijs, das er relaxed.
NEDdonderdag 3 april 2008 @ 01:17
Ofja, er zijn natuurlijk wel winkels in de buurt, maar niet van zulke zegmaar
Houtspeerdonderdag 3 april 2008 @ 01:17
Ja, brood, geitenkaas, kruiden, fruit etc.
Biogardedonderdag 3 april 2008 @ 01:19
En wekelijks voor de swarma
tonjadonderdag 3 april 2008 @ 01:27
Behalve de supermarkt zijn er hier in mijn buurt geen nederlandse winkeltjes meer. Ik heb een toffe turk om de hoek die mooie groenten verkoopt met gratis grapjes. En daar tegenover een kutmarokkaan die me pas helpt als hij zijn soortgenoten af heeft gehandeld. Daar kom ik dus niet meer
maartenadonderdag 3 april 2008 @ 01:44
Ik kom wel eens bij een Halal slager hier in de buurt. Enige plek waar ik echt lekker en kwalitatief goed lamsvlees kan krijgen.
Gertdhdonderdag 3 april 2008 @ 01:57
Yup, vlakbij school.. turkse broden!
choladonderdag 3 april 2008 @ 08:10
ja,..heel vaak
kruiden,brood,yoghurt,noten,turks fruit (niet de film) ,dadels etc ,van alles eigenlijk
staticdatadonderdag 3 april 2008 @ 08:14
ik ging regelmatig

aardige mensen en goedkoop spul en lekker

vaak Kalamata olijven en Feta. En ook nog voor verse munt voor in de mohito

Door het verhuizen helaas niet meer geweest
G.Fawkesdonderdag 3 april 2008 @ 09:03
Ik kom er regelmatig maar ik ben dan ook turks
Ryan3donderdag 3 april 2008 @ 09:53
Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik daar nooit kom. Hier op het dorp hebben we dan ook geen Turkse groenteboer of bakker.
Wel 1 x Turks brood gegeten, van de Appie, maar vond dat een beetje droog eigenlijk. :-).
MarkNMGNdonderdag 3 april 2008 @ 16:40
Altijd.

Betere service, lagere prijzen.

Ga er ook vaak heen om wat te snacken te halen: lahmacun, baklava en nog wat dingen waarvan ik de naam altijd vergeet.
EvL.donderdag 3 april 2008 @ 16:43
quote:
Op donderdag 3 april 2008 09:53 schreef Ryan3 het volgende:
Wel 1 x Turks brood gegeten, van de Appie, maar vond dat een beetje droog eigenlijk. :-).
Je moet ook geen Turks brood van de Appie eten.
pfafdonderdag 3 april 2008 @ 16:45
telt de slager ook? Vorig jaar voor een grote BBQ 3000kg halal vlees gehaald. Heerlijk.
Rekidonderdag 3 april 2008 @ 17:34
Jup, Haal er altijd Turks brood, salami, worst, fruit, zonnepitten etc.
Eén minpuntje is dat het fruit soms verrot is, zwarte bananen bijvoorbeeld maar wel eetbaar.
Pekdonderdag 3 april 2008 @ 18:11
Turkse bakker is op zondag open, dus vaste prik. Meestal zo'n pizza met alles erop, of als ik bezoek krijg van die zoetigheid op die foto. Is mij overigens te zoet, het druipt van de honing. Een of twee gaat nog, maar daarna gaan m'n vullingen los zitten
Misstiquedonderdag 3 april 2008 @ 18:47
Er zijn helaas geen turkse winkels bij mij in de buurt te vinden. Al die lekkernijen gaan aan me voorbij. .
Megumidonderdag 3 april 2008 @ 18:49
Er zijn in mijn buurt tokos. Turkse bakkers en slagers. Turkse eethuisjes met een snelle en vaak goedkope lekkere hap. Dus kom er vaak.
Pekdonderdag 3 april 2008 @ 19:01
quote:
Op donderdag 3 april 2008 09:53 schreef Ryan3 het volgende:
Wel 1 x Turks brood gegeten, van de Appie, maar vond dat een beetje droog eigenlijk. :-).
Dat moet je inderdaad vandaag opeten, want morgen is het oud. Niet om te bewaren, wel ideaal voor bij de BBQ
MacKniverdonderdag 3 april 2008 @ 20:04
quote:
Op donderdag 3 april 2008 17:34 schreef Reki het volgende:
Eén minpuntje is dat het fruit soms verrot is, zwarte bananen bijvoorbeeld maar wel eetbaar.
Dan zijn ze rijp

Ik snap ook niet dat supermarkten massaal de bananen wegtiefen als ze een beetje verkleuren. Dan zijn ze nog het lekkerst.

En anders sturen ze het even door naar Artis ofzo. Echt zonde namelijk.
Pekdonderdag 3 april 2008 @ 20:13
Zijn dat niet gewoon bakbananen?
Biogardedonderdag 3 april 2008 @ 20:13
quote:
Op donderdag 3 april 2008 20:04 schreef MacKniver het volgende:

[..]

Dan zijn ze rijp

Ik snap ook niet dat supermarkten massaal de bananen wegtiefen als ze een beetje verkleuren. Dan zijn ze nog het lekkerst.

En anders sturen ze het even door naar Artis ofzo. Echt zonde namelijk.
Warenwet. Het is voor een bedrijf niet haalbaar dergelijke spullen af te leveren bij de dieren en mensen die het kunnen gebruiken. Denk aan gekoelde transporten etc etc. Goedkoper is het om weg te gooien, hoe krom het ook is. Maar goed, da's een andere discussie.
Xithdonderdag 3 april 2008 @ 20:17
1 kilo kip(penvleugels) voor 2 Euro sla ik nooit af.
Dribbel_donderdag 3 april 2008 @ 20:20
turksbrood
Dribbel_donderdag 3 april 2008 @ 20:20
wtf is dit nou weer voor subforum
Pekdonderdag 3 april 2008 @ 20:25
quote:
Op donderdag 3 april 2008 20:20 schreef Dribbel_ het volgende:
wtf is dit nou weer voor subforum
Zat je onder een steen?
Ceased2Bedonderdag 3 april 2008 @ 20:39
tvp... kom er regelmatig maar woon dan ook nagenoeg boven een turkse supermarkt en bakker
Brood, turkse pizza, soms wat groenten en waterpijptabak
Aoristusdonderdag 3 april 2008 @ 21:02
Er werkt een heel lief geslachtsrijp meisje bij de Turkse bakker. Als je een geintje met haar maakt, dan stormt de bakker vanuit de bakruimte (bijna) altijd naar de winkel. De groenteboer / slager is niet zo best, maar hij is wel goedkoop en je kan er 1001 soorten pitjes en zaadjes halen als je daar behoefte aan hebt.
Plazadonderdag 3 april 2008 @ 21:11
Ik kom bij de Marokkaanse tentjes altijd voor de mint thee bladeren en voor het vlees.
Pauldonderdag 3 april 2008 @ 21:52
quote:
Op donderdag 3 april 2008 20:04 schreef MacKniver het volgende:

[..]

Dan zijn ze rijp

Ik snap ook niet dat supermarkten massaal de bananen wegtiefen als ze een beetje verkleuren. Dan zijn ze nog het lekkerst.

En anders sturen ze het even door naar Artis ofzo. Echt zonde namelijk.
Ik eet liever iets te groene dan naar het bruine bananen hoor
knarsvrijdag 4 april 2008 @ 20:53
de turkse bakker, vaste prik om even een pizza'tje te halen als tussendoortje op een middagje binnenstad Verder haal ik er niet zo veel exotische spullen; mn eega haalt er nog wel eens rol chocoladekoek of cake vandaan, een wat broodjes. Maar kruiden e.d. haal ik meestal bij de toko.

Vroeger kwam ik ook vaak de libanese (of was het algerijnse?) bakker / supermarkt, ook prima spullen en een nog veel betere service (en standaard nét iets goedkoper dan de C1000 die er tegenover zat); toen ik eens met een lekke band zat en om een fietspomp vroeg zodat ik naar huis kon, stond de eigenaar van die winkel er op dat ik mn fiets in z'n busje zou laden en bracht me vervolgens thuis, aan de andere kant van de stad. Dát is pas service, en zo'n goede klant was ik nou ook weer niet
RedBitchvrijdag 4 april 2008 @ 21:15
olijven gevuld met knoflook, turks brood en fruit. Ik kom er niet wekelijks, maar zeker eens in de maand.
Hele nette en fatsoenlijke service, kunnen veel winkeliers wat van leren.
Wat ik ook heel fijn vind, dat ze altijd tot in de puntjes uitleggen wat sommige (voor mij onbekende) producten zijn en waarvoor het gebruikt word. Ik heb zelfs het idee dat het hen eer aandoet als je het ze vraagt.
Moragh_DaughterofSunevrijdag 4 april 2008 @ 21:41
Ik kom graag in de turkse of marokkaanse winkel, het assortiment is breder dan het Nederlandse, de service is vaak nog wat persoonlijker en vriendelijker en de prijzen zijn inderdaad laag voor relatief goede kwaliteit. Wat ik er meestal haal is het volgende:

-Verse munt voor muntthee
-Verse kruiden (60 cent voor een hele bos verse kruiden, dat is wel wat anders dan gevriesdroogde vlokjes voor 1.60 bij de supermarkt)
-Turks brood, eerste dag eten bij een salade en de tweede dag roosteren als bruschetta ofzo, want dan is het inderdaad droog. Geeft overigens aan dat het niet zulke chemische zooi is als dat brood van de supermarkt.
-Baklava, moet je s'ochtends halen, dan is t nog warm, echt een supertraktatie! Maar inderdaad wel mierzoet. Lekker bij de muntthee trouwens.
-Turkse worst, je hebt hem in pittig met knoflook en mild. Echt lekker bij de borrel of tapas
-Yoghurt, turkse yoghurt is dikker dan Nederlandse en ook wat zoeter. Ideaal voor tzatziki of raita. Of oerhollandse hangop.
-Olijven in alle soorten en maten en gegrilde paprika in een pot. Lekker op brood, pizza, door de salade..
-En groenten, die zijn er veel goedkoper dan in de Nederlandse supermarkt en vaak ook diverser. En ze verkopen er dadels en vijgen, die mag ik ook graag eten en ze kosten veel minder dan in de Nederlandse supermarkt.
nils7vrijdag 4 april 2008 @ 22:35
Borek, Ayran FTW.
En tantuni alhoewel ik gewoon liever een durum heb, of ik heb een keer erg foute tantuni op

[ Bericht 45% gewijzigd door nils7 op 04-04-2008 22:40:38 ]
Oblivionvrijdag 4 april 2008 @ 23:21
Onze Turkse buurman heeft een supermarkt in het dorp...
Dus als ik wat vergeten ben met de dagelijkse boodschappen, dan hoef ik alleen maar te bellen.

En ja ik haal daar heel veel dingen! Teveel om op te noemen.
today.freshzaterdag 5 april 2008 @ 00:08
Ik kom er dagelijks... turks brood, vlees, munt... het is er vers, goede prijs en gastvrij.
Meestal krijg ik nog wat extra's, dus mij hoor je niet klagen.

En turks brood van de appie? Hetzelfde als Nasi van Conimex... smerig!
Xithzaterdag 5 april 2008 @ 00:31
quote:
Op donderdag 3 april 2008 21:52 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ik eet liever iets te groene dan naar het bruine bananen hoor
JIj bent dan ook een typische Nederlander
Snakeyzaterdag 5 april 2008 @ 00:35
Ik kom er (helaas) niet al te vaak meer, tenzij ik trek in een goed stuk lam heb.
DennisMoorezaterdag 5 april 2008 @ 00:43
Nee, het brood heeft zo'n raar geurtje, een beetje schoonmaakmiddel-achtig.

Heb er wel 's brood gekocht, maar daarna weggegooid. Bij een andere Turkse (?) bakker hing exact hetzelfde geurtje, dus het is toch iets wat 'hoort' blijkbaar.

Geen idee wat het is, maar ik vind het ranzig.
today.freshzaterdag 5 april 2008 @ 01:11
kwestie van smaak.
Of je bakker heeft schoonmaakmiddel naast het deeg liggen.
Of de plasticverpakking is chemisch gereinigd.

Anyway. respect voor je antwoord.
Isegrimzaterdag 5 april 2008 @ 01:14
Jazeker! Met name groenteboer / Turkse super. Veel beter kwaliteit versproducten, om over de prijs maar niet te spreken. Slager hooguit voor lamsvlees. Het halal slachten van runderen vind ik niks, duurt veel te lang voor ze dood zijn nadat hun strot / halsslagader is doorgesneden. Bij een lam of kip gaat dat wat sneller.
Isegrimzaterdag 5 april 2008 @ 01:15
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 00:43 schreef DennisMoore het volgende:
Nee, het brood heeft zo'n raar geurtje, een beetje schoonmaakmiddel-achtig.

Heb er wel 's brood gekocht, maar daarna weggegooid. Bij een andere Turkse (?) bakker hing exact hetzelfde geurtje, dus het is toch iets wat 'hoort' blijkbaar.

Geen idee wat het is, maar ik vind het ranzig.
Misschien iets gekocht waar oranjebloesemwater in zat? http://objectief.be/Oranjebloesemwater.html
NiteSpeedzaterdag 5 april 2008 @ 01:19
quote:
Kom jij wel eens bij een turkse bakker of groenteboer?
Nee, dat vind ik meer iets voor in mijn slaapkamer, in alle privacy...
MinderMutsigzaterdag 5 april 2008 @ 01:50
De Turk hier in het dorp is weg.
Het schijnt dat hij al een half jaar huurachterstand had en toen heeft de huisbaas hem van de een op de andere dag eruit gezet. Ik kwam er vrij vaak omdat hij spul verkocht waar hier in het dorp toch minder makkelijk aan te komen is maar dat kan dus nu niet meer.
SPOILER
Ik had ook wel het idee dat ik de enige klant was die ze zagen gedurende de week. Dit is echt zo'n aardappels-groente-vlees-dorp. Toen het lokale eetcafe naast kruidenboter ook tapenade bij het stokbrood ging serveren kregen ze een heleboel klachten van mensen die 'dat rare spul niet hoeften' !
Ik kom wel bijna wekelijks bij de Turkse olijvenboer op de markt.
Isegrimzaterdag 5 april 2008 @ 10:03
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 01:50 schreef MinderMutsig het volgende:
SPOILER
Ik had ook wel het idee dat ik de enige klant was die ze zagen gedurende de week. Dit is echt zo'n aardappels-groente-vlees-dorp. Toen het lokale eetcafe naast kruidenboter ook tapenade bij het stokbrood ging serveren kregen ze een heleboel klachten van mensen die 'dat rare spul niet hoeften' !
OMG paupers.
today.freshzaterdag 5 april 2008 @ 12:36
wat een bier niet kent eet die niet...

Het is een kwestie van open staan voor andere culturen. Niet alleen de turkse, maar
ook marokkaanse, chinese, indische, joodse etc. kunnen veel variatie brengen in je
leven. Dat dorp waar SPOILER woont leeft nog met oogkleppen op, jammer.
Okselzaterdag 5 april 2008 @ 12:38
Goede prijs/kwaliteiten verhouding! Als ze je verstaan.

Pas had ik honger.. voor ¤1,40 had ik een gevuld met feta bladerdeegding, echt groot en lekker, én een flesje AA!
Isegrimzaterdag 5 april 2008 @ 12:41
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 12:36 schreef today.fresh het volgende:
wat een bier niet kent eet die niet...

Het is een kwestie van open staan voor andere culturen. Niet alleen de turkse, maar
ook marokkaanse, chinese, indische, joodse etc. kunnen veel variatie brengen in je
leven. Dat dorp waar SPOILER woont leeft nog met oogkleppen op, jammer.
Die cultuur kan me gestolen worden hoor, op het eten na.
today.freshzaterdag 5 april 2008 @ 12:43
Snap ik, maar ik bedoel ermee dat als je het eet, sta je automatisch open voor de cultuur,
dit is onderdeel daarvan. Zeg niet dat je hiermee gelijk fan bent van een land, gaat mij
meer dat je meer eet dan alleen een broodje pindakaas of worst.
Isegrimzaterdag 5 april 2008 @ 12:46
Dat zeker. De Hollandse keuken is nou niet echt hoogstaand. Doe mij maar de Midden-Oosterse, Afrikaanse of Indiase keuken.
today.freshzaterdag 5 april 2008 @ 12:49
Wat biedt de afrikaanse keuken? Daar heb ik eerlijk gezegd nooit wat van gegeten geloof ik.. interessant.
Isegrimzaterdag 5 april 2008 @ 12:57
De Afrikaanse keuken is heerlijk, voor zover ik 'm ken (want dat is ook vrij beperkt). Stoofpotjes, linzen, lekkere kruiden.
zoalshetiszaterdag 5 april 2008 @ 13:07
ja ik kom vaak bij de turkse supermarkt. we hebben ook een hele goede maroc die erg ok vlees verkoopt. niet zo heel goedkoop, maar wel kwaliteit.
Liquidootjezaterdag 5 april 2008 @ 18:17
Elke keer als ik daar kom voor brood, dan kijken ze mij zo vuil aan.
Alsof ik hun brood haram maakt ofzo.
thaleiazaterdag 5 april 2008 @ 18:36
Die in onze wijk loopt volgens mij als een tierelier. Hij zit direct tegenover de supermarkt, dus iedereen gaat eerst langs de Turk en haalt daarna alles wat de Turk niet heeft bij de supermarkt. Bij ons is ie trouwens niet goedkoper dan de supermarkt. Ik haal m'n groenten en fruit daar dus niet om de prijs, maar omdat kleine winkeltjes gesteund moeten worden
MevrouwHopjes83zaterdag 5 april 2008 @ 19:41
1 keer een blikje cola gehaald die zwaar over datum was, fruit en groente ziet er ook niet erg smakelijk uit (hier dan).
Dus hoeft van mij niet zo, haal het wel in de supermarkt waar ik gelijk alles in 1 keer kan halen.
Pekzaterdag 5 april 2008 @ 19:50
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 13:07 schreef zoalshetis het volgende:
ja ik kom vaak bij de turkse supermarkt. we hebben ook een hele goede maroc die erg ok vlees verkoopt. niet zo heel goedkoop, maar wel kwaliteit.
Terwijl je toch verdomd goeie roti kunt krijgen pal onder je, kejje nagaan
Toksazondag 6 april 2008 @ 01:28
Ik heb nou net ff te vaak Baklava gelezen.. Damn, wat ben ik daar verslaafd aan!

Wij (Turkse fam.) halen daar de kruiden, het brood etc. Voor de groenten gaan we naar de Beverwijkse zwarte markt. Maar ik vind het fijn bij de Turkse winkel. Al die Turkse producten, net of ik even in TR ben.

Ik heb ook het idee dat Turkse dingen veel meer smaak hebben?.. Op die gore chocolade en snoep na dan.
Mirjamzondag 6 april 2008 @ 01:30
baklava is inderdaad nasty, té lekker
Toksazondag 6 april 2008 @ 01:36
Ik heb deze week al 10 stukjes gegeten.. :$
Het is zo hemels lekker.. We hebben het nu niet in huis, anders wist ik het wel

BTW, las net wat over vlees. ik zou het vlees niet bij de Turk/Marokaan halen hoor..
Wij hebben hier een mannetje, die het bij ons bezorgt. Staan we dan met 15 kilo aan vlees dat nog gesneden en ingepakt moet worden. MAAR, het is veel lekkerder dan bij de supermarkt. De kip die groot lijkt, is na het bakken nog steeds groot, integenstelling tot de kip bij de Appie.. En het is Halal, vaders eet geen ander vlees.
Beelzebufomaandag 7 april 2008 @ 21:58
zoalshetismaandag 7 april 2008 @ 22:10
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 19:50 schreef Pek het volgende:

[..]

Terwijl je toch verdomd goeie roti kunt krijgen pal onder je, kejje nagaan
idd. warung mini rules. maar niet elke dag he. kom je wel eens bij genco, van wou?
Pekdinsdag 8 april 2008 @ 06:28
Tegenover Intertoys bedoel je? Niet zo vaak, ik heb er wel eens vlees gehaald. Ik haal wel regelmatig een broodje Döner in de winkel ernaast
zoalshetisdinsdag 8 april 2008 @ 16:07
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 06:28 schreef Pek het volgende:
Tegenover Intertoys bedoel je? Niet zo vaak, ik heb er wel eens vlees gehaald. Ik haal wel regelmatig een broodje Döner in de winkel ernaast
je idd tegenover de speelgoedwinkel, die op de hoek. die is goed voor groente, kaas, olijven en kruideniersproducten zoals rijst etc. voor goed vlees moet nog iets verder lopen, het eerste winkeltje over de luthmastraat, aan dezelfde kant als genco.
Sk00pdinsdag 8 april 2008 @ 16:15
quote:
Op donderdag 3 april 2008 21:52 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ik eet liever iets te groene dan naar het bruine bananen hoor
haha ja ik ook..

OT: ik kom er wekelijks..
Biekuhdinsdag 8 april 2008 @ 20:39
Gelukkig zijn er nog geen Turkse winkels bij mij in de buurt. Nee dus.
zoalshetisdinsdag 8 april 2008 @ 22:22
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 20:39 schreef Biekuh het volgende:
Gelukkig zijn er nog geen Turkse winkels bij mij in de buurt. Nee dus.
woar kom oe weg?
Caesudinsdag 8 april 2008 @ 22:58
hoummous. maar nu is de zaak tegen de vlakte.
prupkedinsdag 8 april 2008 @ 23:43
Nope , dat hebben we hier niet in ons dorp
MailGozerwoensdag 9 april 2008 @ 11:36
Een turks brood en dan turks beleg, ze hebben van die lekkere gekruide worst, op de verpakking staat een koe je hebt ook verpakkingen met een kip erop.
Gewoon een keer proberen, tis weer eens wat anders als je enkel salami kent als gekruid vlees voor op brood.
Manonowoensdag 9 april 2008 @ 19:37
Ja regelmatig, voordeel van de stad. Woon bij de Cuyp A'dam maar heb daar nog geen superdeal gevonden, dus voor vlees ga ik meestal naar een van de Islamitische slagerijen begin Clerqstraat en daar haal ik ook bepaalde Italiaanse balsamico die bij luxe (zelfs Italiaanse) deli's voor 3,5 euro meer wordt verkocht

En uiteraard basicilicum dille thijm koriander salie rozemarijn, als je dezelfde hoeveelheid bij AH haalt ben je een fortuin kwijt
zoalshetisvrijdag 11 april 2008 @ 01:33
quote:
Op woensdag 9 april 2008 11:36 schreef MailGozer het volgende:
Een turks brood en dan turks beleg, ze hebben van die lekkere gekruide worst, op de verpakking staat een koe je hebt ook verpakkingen met een kip erop.
Gewoon een keer proberen, tis weer eens wat anders als je enkel salami kent als gekruid vlees voor op brood.
die worst heet cujuk (ik weet niet of ik het goed schrijf, het klinkt wel zo) is heel erg lekker. heb je het wel eens geprobeerd door het even te bakken? wordt het nog lekkerder van. in plakjes snijden en even in de koekenpan zonder olie, tot de buitenkant net iets knapperig is. overigens vind ik de kip wat flauwer.
zoalshetisvrijdag 11 april 2008 @ 01:35
quote:
Op woensdag 9 april 2008 19:37 schreef Manono het volgende:
Ja regelmatig, voordeel van de stad. Woon bij de Cuyp A'dam maar heb daar nog geen superdeal gevonden, dus voor vlees ga ik meestal naar een van de Islamitische slagerijen begin Clerqstraat en daar haal ik ook bepaalde Italiaanse balsamico die bij luxe (zelfs Italiaanse) deli's voor 3,5 euro meer wordt verkocht

En uiteraard basicilicum dille thijm koriander salie rozemarijn, als je dezelfde hoeveelheid bij AH haalt ben je een fortuin kwijt
dan is de van woustraat bij het kleine ah-tje en iets verder misschien leuk (en dichter bij) om een keer heen te gaan. turks, marokkans, iraans, armeens, allemaal net op dat stukje.
Pekvrijdag 11 april 2008 @ 06:40
Een blok ervoor, aan de overkant van de AH zeg maar, op de hoek, zit een Indonees met goede rendang en echt geweldige rijst. Hij maakt de rijst met saffraan en gekaramelliseerde suiker ofzo, echt heerlijk! En dat terwijl ik helemaal niet zo'n rijstliefhebber ben
Pekvrijdag 11 april 2008 @ 10:04
Aardappelman
shinydiscoballvrijdag 11 april 2008 @ 11:09
quote:
Op woensdag 9 april 2008 19:37 schreef Manono het volgende:
Ja regelmatig, voordeel van de stad. Woon bij de Cuyp A'dam maar heb daar nog geen superdeal gevonden, dus voor vlees ga ik meestal naar een van de Islamitische slagerijen begin Clerqstraat en daar haal ik ook bepaalde Italiaanse balsamico die bij luxe (zelfs Italiaanse) deli's voor 3,5 euro meer wordt verkocht

En uiteraard basicilicum dille thijm koriander salie rozemarijn, als je dezelfde hoeveelheid bij AH haalt ben je een fortuin kwijt
Ik woon iets verder oud zuid in, zo'n 7 minuutjes van albert cuyp (maar al een hele wereld van verschil) en ga daar wel altijd naartoe, vooral de doner schuin tegenover de halte van tram 24 En ik haal in de winkel ernaast ook altijd turks brood. Maar slagerijen heb ik daar idd ook niet gezien.

[ Bericht 0% gewijzigd door shinydiscoball op 11-04-2008 11:26:49 ]
Eva4Evahvrijdag 11 april 2008 @ 11:18
Ik kom wel eens bij de Turkiyem Market om pismanye te kopen, heerlijk Turks snoep Echt, als we dat in huis hebben, is het zo op Verder heb ik er ook wel eens baklava gekocht, gewoon om te proberen, maar ik vond het niet lekker
Principessa.Farfallavrijdag 11 april 2008 @ 11:25
Ja
Voor o.a. Turks brood en Libanees brood (soort pizza bodem)
Principessa.Farfallavrijdag 11 april 2008 @ 11:25
Oja en voor peper Bij de supermarkt 1 peper voor 50ct
daar een hand vol peper voor 50 ct

En kip is ook goedkoop en lekker
Principessa.Farfallavrijdag 11 april 2008 @ 11:28
quote:
Op woensdag 9 april 2008 19:37 schreef Manono het volgende:
Ja regelmatig, voordeel van de stad. Woon bij de Cuyp A'dam maar heb daar nog geen superdeal gevonden, dus voor vlees ga ik meestal naar een van de Islamitische slagerijen begin Clerqstraat en daar haal ik ook bepaalde Italiaanse balsamico die bij luxe (zelfs Italiaanse) deli's voor 3,5 euro meer wordt verkocht

En uiteraard basicilicum dille thijm koriander salie rozemarijn, als je dezelfde hoeveelheid bij AH haalt ben je een fortuin kwijt
Als je bij de AC woont moet je echt een keer roti halen bij Warung Sweetie.. En broodjes Pom en Bakkeljauw

En ijs bij pepino als het nog bestaat
Xithvrijdag 11 april 2008 @ 11:36
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:25 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
Ja
Voor o.a. Turks brood en Libanees brood (soort pizza bodem)
Lavash!
Principessa.Farfallavrijdag 11 april 2008 @ 12:01
O ik zeg altijd hoi mag ik Libanees brood /
Ollie_Williamsvrijdag 11 april 2008 @ 22:53
Er zit een Turks winkeltje bij mij in de buurt, maar om eerlijk te zijn is het enige wat ik daar ooit heb gehaald een glimmende appel.

Toch maar eens kijken voor brood.
Isegrimvrijdag 11 april 2008 @ 22:55
Het brood vind ik dan weer helemaal niet lekker, op platte Turkse broden na.
Karammelvrijdag 11 april 2008 @ 22:57
Nee. Maar dat komt voornamelijk omdat ik niet in de stad woon. Als ik in de stad zou wonen kan ik me voorstellen dat ik het ook niet dagelijks zou doen, maar in ieder geval wel vaker. Ze hebben er toch vaak producten die je niet bij de buurtsuper tegenkomt en die toch de moeite waard zijn.
Manonozaterdag 12 april 2008 @ 00:39
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 01:35 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dan is de van woustraat bij het kleine ah-tje en iets verder misschien leuk (en dichter bij) om een keer heen te gaan. turks, marokkans, iraans, armeens, allemaal net op dat stukje.

thnks 4 the tip, was een lekkere dag, met kennis over de cuyp gelopen en meteen ff getjekt waar ie zit
Prinsesje4youmaandag 14 april 2008 @ 16:12
Ook ik ben regelmatig te vinden bij de Turkse bakker en groenteboer, echt heerlijk zoals eerder gezegd vriendelijk geholpen, goede kwaliteit en goedkoop. Sinds kort woon ik in Haarlem weet iemand hier een echt lekkere goede groenteboer en bakker?
shmoopymaandag 14 april 2008 @ 16:26
Ah, al die lekkere zaakjes in de pijp.

Hier in Oost zijn alleen maar Turkse en Marokkaanse groentewinkeltjes, maar ik heb mijn vaste Turk.
Mooi niet dat ik fruit en groente in een supermarkt haal als ze bij hem 2x zo goedkoop en veel verser zijn.

Hij heeft ook een vleesgedeelte, maar dat ziet er gewoon echt niet smakelijk uit, dus daar waag ik me niet aan.

En op woensdagmiddag na school halen we bij de Turkse bakker lekker lahmacun en doner, én soms baklava, en vaak een pide voor de humus, of een heleboel pides als er feest is.
Ik ben d'r blij mee.
Prinsesje4youmaandag 14 april 2008 @ 16:27
Krijg zin in een lekkere turkse maaltijd
EricTdinsdag 15 april 2008 @ 16:55
^_^ brood
parselmouthdinsdag 15 april 2008 @ 17:22
Ja, woon vlakbij de kruiskade en daar barst het van de turkse en weet ik veel welke andere nationaliteiten al dan niet meer winkeltjes. Falafel, turks brood, knoeperts van olijven en speciale kruiden/pitjes. Grappig is dat er hier in de buurt ook heel vaak verschillende diensten in een winkel geboden worden. Dus een belwinkel + minisupermarkt in een of een kapper en een belwinkel in een
Intrepiditywoensdag 16 april 2008 @ 12:08
Die zijn hier niet, dus nee
zoalshetiswoensdag 16 april 2008 @ 12:50
quote:
Op woensdag 16 april 2008 12:08 schreef Intrepidity het volgende:
Die zijn hier niet, dus nee
in heel ermelo geen turkse winkel?
Intrepiditywoensdag 16 april 2008 @ 13:08
quote:
Op woensdag 16 april 2008 12:50 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

in heel ermelo geen turkse winkel?
Wel een turks restaurant Maar nee, het is hier opvallend schotelvrij
SjonLokwoensdag 16 april 2008 @ 13:30
Bij mij in de buurt is een tijd terug een turkse bakker geopend. Ik kom er nooit, en weinig andere buurtgenoten komen er, want het is een zo goed als volledig witte buurt.

Hij is nu failliet.
Principessa.Farfallawoensdag 16 april 2008 @ 13:31
Turkse karnemelk

zoalshetiswoensdag 16 april 2008 @ 14:25
quote:
Op woensdag 16 april 2008 13:30 schreef SjonLok het volgende:
Bij mij in de buurt is een tijd terug een turkse bakker geopend. Ik kom er nooit, en weinig andere buurtgenoten komen er, want het is een zo goed als volledig witte buurt.

Hij is nu failliet.
nog zo'n vreemd iets. witte wijk, dus niemand houdt van lekker eten.
shmoopywoensdag 16 april 2008 @ 14:27
quote:
Op woensdag 16 april 2008 13:30 schreef SjonLok het volgende:
Bij mij in de buurt is een tijd terug een turkse bakker geopend. Ik kom er nooit, en weinig andere buurtgenoten komen er, want het is een zo goed als volledig witte buurt.

Hij is nu failliet.
Wat een gemiste kans van die witte buurt dan, want bij de Turkse bakker is vaak ook 'gewoon' brood te koop, plus al die andere lekkere broodjes, en nog spotgoedkoop ook.
Mirjamwoensdag 16 april 2008 @ 14:30
dus een witte buurt staat gelijk aan niet naar de turkse groenteboer gaan?
beetje vaag, vind je zelf ook niet?
ik ben ook wit, maar bezoek toch echt met regelmaat de turkse super en toko's enzo
SjonLokwoensdag 16 april 2008 @ 16:22
quote:
Op woensdag 16 april 2008 14:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
dus een witte buurt staat gelijk aan niet naar de turkse groenteboer gaan?
wtf?! Ik heb 't over een bakker en jij begint over een groenteboer. Slaap lekker verder.

Verder zitten hier bij de buurtwinkels een nederlandse bakker, en een supermarkt met daarin een bakker. Dus qua broodproducten en gebak zijn we prima voorzien hier. Dan zit er niemand te wachten op een turks brood wat je na 1 dag weg kan gooien omdat het bedorven is.
zoalshetiswoensdag 16 april 2008 @ 16:28
quote:
Op woensdag 16 april 2008 16:22 schreef SjonLok het volgende:

[..]

wtf?! Ik heb 't over een bakker en jij begint over een groenteboer. Slaap lekker verder.

Verder zitten hier bij de buurtwinkels een nederlandse bakker, en een supermarkt met daarin een bakker. Dus qua broodproducten en gebak zijn we prima voorzien hier. Dan zit er niemand te wachten op een turks brood wat je na 1 dag weg kan gooien omdat het bedorven is.
nee dan liever het brood dat door chemische middeltjes een week 'vers' blijft. turksbrood snij je in stukken en meteen de vriezer in. blijft het heerlijk vers.
SjonLokwoensdag 16 april 2008 @ 16:41
quote:
Op woensdag 16 april 2008 16:28 schreef zoalshetis het volgende:

nee dan liever het brood dat door chemische middeltjes een week 'vers' blijft.
BlaatschaaPwoensdag 16 april 2008 @ 16:46
quote:
Op woensdag 16 april 2008 16:41 schreef SjonLok het volgende:

[..]

Wat, niet waar? Heb je zelf wel eens een brood gebakken dat na een dag nog lekker vers was? Vers en normaal brood is nou eenmaal maar zéér beperkt houdbaar, de supermarkten maken het de mensen makkelijker (en ongezonder!) door er chemische stoffen/conserveringsmiddelen aan toe te voegen zodat het langer houdbaar blijft.
Liquidootjewoensdag 16 april 2008 @ 17:01
Hoe groot is de kans trouwens dat een persoon uit een volledige "witte buurt" Sjon heet of Sjon wilt heten?

Sjonnie met de pet!


En je mag geen lost meer kijken, daar speelt een arabier + koreaan in + ze eten exotische vruchten en seafood. Nepperd
MLIwoensdag 16 april 2008 @ 17:06
Ik ben gek op couscous, shoarma, kebap en turkse pizza's enzo. Als ik ga experimenteren in de keuken, zorg ik altijd voor locale producten in plaats van die neppe meuk uit de Appie.
SjonLokwoensdag 16 april 2008 @ 17:53
whahaha de reacties hier in dit topic!

geweldig

zoalshetiswoensdag 16 april 2008 @ 18:23
quote:
Op woensdag 16 april 2008 17:53 schreef SjonLok het volgende:
whahaha de reacties hier in dit topic!

geweldig

mag ik je aanraken, binkie?
SjonLokwoensdag 16 april 2008 @ 18:31
liever niet, binkie
zoalshetiswoensdag 16 april 2008 @ 18:35
quote:
Op woensdag 16 april 2008 18:31 schreef SjonLok het volgende:
liever niet, binkie

hoe kan je dat nou zeggen tegen je grootste fan!
SjonLokwoensdag 16 april 2008 @ 18:39
quote:
Op woensdag 16 april 2008 18:35 schreef zoalshetis het volgende:

[..]


hoe kan je dat nou zeggen tegen je grootste fan!
sorry maar ik vind je raar
Oblivionwoensdag 16 april 2008 @ 18:39
Verveel je je zoalshetis?

Ontopic:

Doe nog steeds mijn boodschapjes bij de buurman!
Binnenkort mag ik zelf een keer mee naar de groothandel...
Hier in het durp is geen meel te krijgen voor pasta, dus ik ga het hogerop zoeken!
zoalshetiswoensdag 16 april 2008 @ 19:06
quote:
Op woensdag 16 april 2008 18:39 schreef Oblivion het volgende:
Verveel je je zoalshetis?

Ontopic:

Doe nog steeds mijn boodschapjes bij de buurman!
Binnenkort mag ik zelf een keer mee naar de groothandel...
Hier in het durp is geen meel te krijgen voor pasta, dus ik ga het hogerop zoeken!
hey, hey poppetje! ach hij vroeg er een beetje om.

leuk naar de groothandel. je weet het ongetwijfeld, maar je moet wel semoule fine nemen. met de groffe variant kan je niks geen pasta maken.
Oblivionwoensdag 16 april 2008 @ 19:09
I know, dearest, ik heb een topic van jou in mijn eigen topic geplakt...
Zoek maar...
Belanawoensdag 16 april 2008 @ 21:40
Ik kom veel bij de turkse slager, geweldig vlees!
en in de hilal supermarkt. goedkoop, goede spullen, helemaal top!
saawwoensdag 16 april 2008 @ 23:57
jaa
toko, bakker en groenteboer om de hoek, heerlijke spullen
Isegrimdonderdag 17 april 2008 @ 07:23
quote:
Op woensdag 16 april 2008 13:31 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
Turkse karnemelk

[ afbeelding ]
Dat vind ik ook zo lekker, maar iedereen die ik ken vind het vies.
UIO_AMSdonderdag 17 april 2008 @ 07:58
quote:
Op maandag 14 april 2008 16:26 schreef shmoopy het volgende:
Hier in Oost zijn alleen maar Turkse en Marokkaanse groentewinkeltjes, maar ik heb mijn vaste Turk.
Mooi niet dat ik fruit en groente in een supermarkt haal als ze bij hem 2x zo goedkoop en veel verser zijn.
Op het Beukenplein naast het OLVG zit een kleine Turkse lunchroom met de lekkerste baklava. En de Turkse pizza met dönner is goed. Menig lunch daar genuttigd en bijzonder vriendelijke bediening.
Liquidootjedonderdag 17 april 2008 @ 09:56
quote:
Op donderdag 17 april 2008 07:23 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat vind ik ook zo lekker, maar iedereen die ik ken vind het vies.
Is dat de hele zoute melk? Ayran ofzo?
Rewimodonderdag 17 april 2008 @ 10:20
quote:
Op maandag 14 april 2008 16:12 schreef Prinsesje4you het volgende:
Ook ik ben regelmatig te vinden bij de Turkse bakker en groenteboer, echt heerlijk zoals eerder gezegd vriendelijk geholpen, goede kwaliteit en goedkoop. Sinds kort woon ik in Haarlem weet iemand hier een echt lekkere goede groenteboer en bakker?
Bakker op de Botermarkt (bij V&D) en in de Cronjéstraat heb je aan het begin ook een prima Turkse supermarkt.
shmoopydonderdag 17 april 2008 @ 10:23
quote:
Op donderdag 17 april 2008 07:58 schreef UIO_AMS het volgende:
En de Turkse pizza met dönner is goed. Menig lunch daar genuttigd en bijzonder vriendelijke bediening.
Ik ga altijd naar die in de 1-e Oosterparkstraat, rond lunchtijd behoorlijk druk, veel OLVG-personeel ook.
Vriendelijke bediening, schoon enz.
Vorkdonderdag 17 april 2008 @ 10:32
Ja daar kom ik regelmatig, meestal voor groente, die daar stukken goedkoper is (vooral paprika's). Verder haal ik er ook kruiden, noten, pijnboompitten, Turks brood en feta. Enige puntje is wel dat met name groente en fruit over het algemeen minder lang houdbaar zijn, wat voor mij toch niet uitmaakt, aangezien ik zelden voor meerdere dagen in een keer boodschappen doe.

Vanaf volgende week ga ik verhuizen en dan zitten er meerdere van die Turkse ondernemers met groente, fruit, brood etc. en ruime openingstijden om de hoek (Hommelseweg in Arnhem). Die straat doet me trouwens erg denken aan Amsterdam Oost, Dapperstraat e.o. Daarbij heeft de Turk van de snackbar in de straat ook Falafel. Veel idealer kan het bijna niet
UIO_AMSdonderdag 17 april 2008 @ 10:34
quote:
Op donderdag 17 april 2008 10:23 schreef shmoopy het volgende:
Ik ga altijd naar die in de 1-e Oosterparkstraat, rond lunchtijd behoorlijk druk, veel OLVG-personeel ook.
Vriendelijke bediening, schoon enz.
Lunchen wij zo vaak bij elkaar in de buurt? Toch maar eens beter opletten of ik een schone jonge freule á la Jessica Rabbit daar zie. En gewoon brood haal ik natuurlijk bij Hartog, maar nu ga ik wel erg offtopic.

Die lunchroom waar ik vaak eet, zit op de hoek Beukenplein - 2e Oosterparkstraat.
Xithdonderdag 17 april 2008 @ 11:04
quote:
Op donderdag 17 april 2008 10:32 schreef Vork het volgende:
Ja daar kom ik regelmatig, meestal voor groente, die daar stukken goedkoper is (vooral paprika's). Verder haal ik er ook kruiden, noten, pijnboompitten, Turks brood en feta. Enige puntje is wel dat met name groente en fruit over het algemeen minder lang houdbaar zijn, wat voor mij toch niet uitmaakt, aangezien ik zelden voor meerdere dagen in een keer boodschappen doe.

Vanaf volgende week ga ik verhuizen en dan zitten er meerdere van die Turkse ondernemers met groente, fruit, brood etc. en ruime openingstijden om de hoek (Hommelseweg in Arnhem). Die straat doet me trouwens erg denken aan Amsterdam Oost, Dapperstraat e.o. Daarbij heeft de Turk van de snackbar in de straat ook Falafel. Veel idealer kan het bijna niet
Ah dan kom je dus bij mij in de buurt te wonen. Mag ik je wat tips geven?

De Turk(?) die tegenover de C1000 staat op de Hommelseweg is een goede, voor groenten. Als je wat doorloopt naar Velperpoort station van die je op dat pleintje daar nog zo'n shopje staan, dat is een Irakees die echt heel aardig en goed is. Vaak geeft hij dingentjes cadeau als je een vaste klant bent en afronden gaat dan ook voordeliger

Hij heeft hele goede kip voor 2.00/2.50 per kilo (bouten/vleugels), goed rundvlees en lam, de beste Feta die ik in Arnhem (en ooit) heb geproeft, een stuk of 30 verschillende 'hapjes' waaronder Dolma, gevulde pepers etc, en goede groenten voor een goede prijs (1 kilo aubergines die zo vers zijn dat je je reflectie inop kan zien voor 2 euro bijvoorbeeld).

Deze Irakees is echt mijn favoriet van alle (ik geloof dat ik ze allemaal wel ken) middel-oosten shops in klarendal, hommelseweg en arnhem centrum.

Als je vanaf Velperpoort naar Arnhem centrum loopt (steenstraat), zit ergens in het midden een enorme toko. Met geweldig goedkope prijzen en een hele gang met tientallen bakjes verschillende kruiden. Een bakje van 7cm x 5cm x 5cm gevuld met Garam Masala / Komijn / kaneel / paprika poeder / cardemon / chili / whatever je wilt - kost maar 60 cent ofzo, echt niets terwijl je er maanden mee zoet bent!

Ook hebben ze daar iets van 20 verschillende soorten verse en gedroogde noodles/spagetti/vermecelli/bami...

Dit gebied van arnhem!
Diederik_Duckdonderdag 17 april 2008 @ 11:33
quote:
Op donderdag 3 april 2008 01:17 schreef nienada het volgende:
Ok dit is niet echt topic ondewerp maar even over vlees. Heb wel vlees gehaald bij de turk of marokaan, maar mijn ervaring is dat élke keer dat ik daar vlees heb gehaald ik ziek werd. Het is ook niet zo vreemd, heb nog nooit een hygiënische islamitische slagerij gezien..Ontkomen deze mensen de keuring ofzo?

Groenten wel ok, vaak wel snel opeten trouwens. En idd superlage prijs, das er relaxed.
Ik heb uitstekende ervaringen met Turkse slagers, hart voor het vak en zeer smakelijk lamsvlees (voor een prikkie), wat altijd moeilijk te verkrijgen is bij de Hollandsche concurrent. Het enige waar ik bezwaar tegen kan maken is de slachtmethode, maar ja ik ben een dikke hypocriet als het aankomt op een goede maaltijd
Principessa.Farfalladonderdag 17 april 2008 @ 11:56
ik krijg altijd korting
en gratisch vleisch
Principessa.Farfalladonderdag 17 april 2008 @ 11:56
quote:
Op donderdag 17 april 2008 11:33 schreef Diederik_Duck het volgende:

[..]

Ik heb uitstekende ervaringen met Turkse slagers, hart voor het vak en zeer smakelijk lamsvlees (voor een prikkie), wat altijd moeilijk te verkrijgen is bij de Hollandsche concurrent. Het enige waar ik bezwaar tegen kan maken is de slachtmethode, maar ja ik ben een dikke hypocriet als het aankomt op een goede maaltijd
en pin door je kop of doorgesneden keel
what's the difference..
Misstiquedonderdag 17 april 2008 @ 12:01
quote:
Op donderdag 17 april 2008 11:56 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
en pin door je kop of doorgesneden keel
what's the difference..
Dat mogen jullie elders bespreken.

Dit topic gaat níet over verschillende slachtingsmethodes dus.

[ Bericht 9% gewijzigd door Misstique op 17-04-2008 12:19:04 ]
Liquidootjedonderdag 17 april 2008 @ 12:05
Mogen we het wel over fallaf's vlees hebben?
Diederik_Duckdonderdag 17 april 2008 @ 12:24
quote:
Op donderdag 17 april 2008 12:05 schreef Liquidootje het volgende:
Mogen we het wel over fallaf's vlees hebben?
Wat is fallaf's vlees?

Volgens mij is er trouwens een post van mij geruimd...
Vorkvrijdag 18 april 2008 @ 12:45
quote:
Op donderdag 17 april 2008 11:04 schreef Xith het volgende:
Ah dan kom je dus bij mij in de buurt te wonen. Mag ik je wat tips geven?
Dat mag.
quote:
Wat tips
Ah die Irakees heb ik wel eens gezien ja. Die ga ik maar met een bezoek vereren binnenkort.
quote:
Als je vanaf Velperpoort naar Arnhem centrum loopt (steenstraat), zit ergens in het midden een enorme toko. Met geweldig goedkope prijzen en een hele gang met tientallen bakjes verschillende kruiden. Een bakje van 7cm x 5cm x 5cm gevuld met Garam Masala / Komijn / kaneel / paprika poeder / cardemon / chili / whatever je wilt - kost maar 60 cent ofzo, echt niets terwijl je er maanden mee zoet bent!

Ook hebben ze daar iets van 20 verschillende soorten verse en gedroogde noodles/spagetti/vermecelli/bami...
Ja, die ken ik wel. Ook de kruiden mixen zijn daar goedkoop en divers.
quote:
Dit gebied van arnhem!
Ik kom van Presikhaaf, dus dit is al een hele vooruitgang.
Mr_Moonvrijdag 18 april 2008 @ 16:10
Ik woon in een behoorlijk gemengde wijk qua culturen, dus ja
Marrokaanse slager, marrokaanse bakker, turkse groenteboer, pakistaanse nachtwinkel

en het voordeel is ook dat ze gewoon 7 dagen per week open zijn...
suatvrijdag 18 april 2008 @ 16:43
quote:
Op donderdag 3 april 2008 19:01 schreef Pek het volgende:

[..]

Dat moet je inderdaad vandaag opeten, want morgen is het oud. Niet om te bewaren, wel ideaal voor bij de BBQ
na een dag kun je ook lekker in de oven zetten, eerst boter en kaas erop en smullen maar
Mirjamvrijdag 18 april 2008 @ 17:01
quote:
Op woensdag 16 april 2008 16:22 schreef SjonLok het volgende:

[..]

wtf?! Ik heb 't over een bakker en jij begint over een groenteboer. Slaap lekker verder.
dat verandert niets aan de strekking van mijn post
Oblivionvrijdag 18 april 2008 @ 17:04
WOEPIE!

Ik kom net van de moskee daar was net een soort bazaar...
ALLEMAAL en ALLEEN MAAR lekkere dingen...
Buik is vol en de koelkast, wat heb ik een hoop ingeslagen...
zoalshetisvrijdag 18 april 2008 @ 17:06
quote:
Op woensdag 16 april 2008 19:09 schreef Oblivion het volgende:
I know, dearest, ik heb een topic van jou in mijn eigen topic geplakt...
Zoek maar...
ik voel me vereerd, maar ik baal wel dat ik nu al zo'n 46 uur aan het zoeken ben
Oblivionvrijdag 18 april 2008 @ 17:10
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 17:06 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik voel me vereerd, maar ik baal wel dat ik nu al zo'n 46 uur aan het zoeken ben
Hush, niet zo boos kijken...
From scratch...

Heel simpel hoor...
zoalshetisvrijdag 18 april 2008 @ 17:11
dank je. ik was gewoon te lui
Oblivionvrijdag 18 april 2008 @ 17:14
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 17:11 schreef zoalshetis het volgende:
dank je. ik was gewoon te lui
Duh, leer mij zoalshetis kennen....
Radjeshvrijdag 18 april 2008 @ 17:18
Vaak voor een turkse pizza

Altijd wel naar een vaste, want die is de beste.
El_Matadormaandag 21 april 2008 @ 18:02
Dageljks.
tgs.donderdag 24 april 2008 @ 13:27
ik zelf ben niet zo een Turken/Maroc bezoeker. Bas van der Heijden/C1000/AH zijn mijn bezoekadresjes voor de dagelijkse waar.
Kapetan_Gradascevicmaandag 28 april 2008 @ 04:18
zowat dagelijks kom ik bij de Turkse bakker voor vers brood. lijkt heel veel op Bosnisch brood ook en aangezien ik Bosnisch ben........
ehm... Nederlands brood is ook heel lekker vind ik... en blijft veel langer vers smaken.
maar vers NL brood VS vers Turks brood = Turks brood!! Vooral als et nog warm is.. en de variant met sesamzaad en een laag eigeel is het gruwelijkst
als ik naar een slager ga ga ik naar de Turkse slager ook... je hebt ook Marokkaanse slagers..
maar Turkse slagers zijn wat kwalitatiever naar mijn mening.

voor baklava of andere zoetigheden die je bij Islamitische volkeren hebt ga ik er nooit heen.. m'n ma belt me altijd op als ze wat lekkers heeft klaargemaakt... en niemand die beter kookt dan je eigen moeder..

nahja.. dit gaat misschien niet op voor iedereen hier.. zeker als je NL bent.. maar voor mij wel iig
skadhdzaterdag 10 mei 2008 @ 20:14
Mijn turkse bakker aan de overkant is weg maar daar kwam ik wel eens.
Linksonder me zit een marrokaanse slager maar die praat blijkbaar niet met vrouwen dus daar haal ik ook niks.
Verder staan er op de markt hier altijd uhm...-geen idee wat voor afkomst- groentemannetjes waar ik wel eens wat haal.
DesertRosezondag 11 mei 2008 @ 15:31
Nu dat ik in een andere buurt woon, heb ik ook vlakbij een turkse bakker en groentewinkeltje vlakbij. Je kunt er inderdaad veel dingen kopen wat niet in de gewone supermarkt te vinden is. Bij de turkse bakker haal ik turkse pizza en turkse brood. Verder verkopen ze daar helaas geen baklava's En de prijzen bij de turkse groentewinkel en AH verschillen niet zo veel eigelijk, desondanks haal ik het wel bij het turkse groentewinkel omdat het veel lekkerder uitziet. En verder natuurlijk met dit weer heel veel Ayran!
Janenazondag 11 mei 2008 @ 16:06
Whahaha...ik lees heir vanalles over verotte bananen (bruin/zwart).
Jullie begrijpen hopelijk wel dat dat in de meeste gevallen bakbananen zijn en geen gewone bananen zoals wij ze kennen?

Verder kom ik er regelmatig, bij de turkse supermarkt, surinaamse toko's, kebabzaken, etcetc...
Bij de halal slager kom ik zelf nooit, mijn man koopt daar altijd.
Opa_verteltzondag 11 mei 2008 @ 16:18
In mijn vriendenkring zitten o.a. een turkse slager, groenteboer, bakker, en automonteur.
Ik ben dus ruim voorzien van vriendelijke en deskundige hulp als ik in één van hun voortreffelijke winkels kom.
Xithzondag 11 mei 2008 @ 18:01
quote:
Op zondag 11 mei 2008 16:06 schreef Janena het volgende:

Jullie begrijpen hopelijk wel dat dat in de meeste gevallen bakbananen zijn en geen gewone bananen zoals wij ze kennen?


Dat dus.
Weltschmerzzondag 11 mei 2008 @ 18:05
Ik zou niet meer zonder willen, turks brood (doorsnijden, licht insmeren met olijfolie en onder de grill) maar ook feta die niet op gummi lijkt, olijven die je eerst kunt proeven, die pittige pluimveeworstjes die het prima doen tussen een tosti. En dan heb je ook nog van die exemplaren die zondags en 's avonds open zijn.
Xithzondag 11 mei 2008 @ 18:08
quote:
Op zondag 11 mei 2008 18:05 schreef Weltschmerz het volgende:
feta die niet op gummi lijkt
Dat ook ja! Gewoon echt romige Feta die in je mond smelt!
littledrummergirlzondag 11 mei 2008 @ 18:12
oh jah de hele wijk zit er hier vol mee dus we komen er zeker 4 x in de week. Lekker kleine broodjes ( pide geloof ik?) Baklava, ayran, yoghurt, en laatst heerlijk lamsvlees
releazezondag 11 mei 2008 @ 18:20
toen ik nog in Utrecht woonde, absoluut. Ik woonde bij de kanaalstraat, 10 bakkers, 10 groentemannen.

turks brood, marokkaans brood, turkse/marokkaanse koekjes, kebap, pizza's, ander lekker spul waarvan ik de naam niet weet... stokbrood, puntjes, bagles. Van alles.

Ook ging ik altijd naar de iraanse groentenman. Geinig, zoveel winkels, maar ik ging altijd voor groenten, fruit, olijven, feta, munt, nootjes, naar de iraniers. Fijne winkel, kwalitatief goed voedsel, klantvriendelijk en in het algemeen heel gastvrij.
Vind het jammer dat het tegenwoordig allemaal zover weg is. Mis de turkse bakker/groenteman toch wel in dit spierwitte gedeelte van Ijsselstein.
Weltschmerzzondag 11 mei 2008 @ 18:27
quote:
Op zondag 11 mei 2008 18:08 schreef Xith het volgende:

[..]

Dat ook ja! Gewoon echt romige Feta die in je mond smelt!
En verschillende soorten, ik vind die korzelige gele Bulgaarse feta het lekkerst. De feta van de supermarkt is vaak voor de grootste gemene deler, bijna niemand zal het echt vies vinden, maar heel blij wordt er ook niemand van.
zoalshetismaandag 12 mei 2008 @ 00:36
ik ga ook voor de zachte feta. is de duurste per kilo maar absoluut het lekkerst. misschien is dat wel de variant die niet van geiten- maar van koeienmelk is gemaakt. en turkse blauwschimmelkaas is heel lekker, relatief duur en niet makkelijk te krijgen.
littledrummergirlmaandag 12 mei 2008 @ 17:03
quote:
Op zondag 11 mei 2008 18:05 schreef Weltschmerz het volgende:
die pittige pluimveeworstjes die het prima doen tussen een tosti.
Ik had dit stukje toevallig onthouden en heb net in de turkse supermarkt hier kipworstjes gekocht ( soort dunne braadworstjes ) maar die waren dus niet gekruid wel lekker though.

Weet jij hoe jouw worstjes precies heten of hoe de verpakking eruit ziet? ben wel nieuwsgieri
Weltschmerzmaandag 12 mei 2008 @ 17:48
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:03 schreef littledrummergirl het volgende:

Weet jij hoe jouw worstjes precies heten of hoe de verpakking eruit ziet? ben wel nieuwsgieri
Het zijn van die roodbruine worstjes, meestal hangen ze gewoon bij de kassa, of zitten ze met 6 aan mekaar vast en dan in een plastic bak. Daarop heb ik een keer gezien dat het van pluimvee was, stond er in het Duits op, ook wel logisch dat het niet van varkens is. Het is niks exclusiefs, het kost ook niks, volgens mij is het een beetje voor de Turken wat Stegeman voor Nederlanders is, waarschijnlijk seperatorvlees. En dan met knoflook en peper en vrij hard, en dan heb je een relatief milde en een wat pittigere variant. Op zich niks bijzonders dus, maar warm en met kaas tussen twee stukken Turks brood is het heerlijk.
littledrummergirlmaandag 12 mei 2008 @ 20:08
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het zijn van die roodbruine worstjes, meestal hangen ze gewoon bij de kassa, of zitten ze met 6 aan mekaar vast en dan in een plastic bak. Daarop heb ik een keer gezien dat het van pluimvee was, stond er in het Duits op, ook wel logisch dat het niet van varkens is. Het is niks exclusiefs, het kost ook niks, volgens mij is het een beetje voor de Turken wat Stegeman voor Nederlanders is, waarschijnlijk seperatorvlees. En dan met knoflook en peper en vrij hard, en dan heb je een relatief milde en een wat pittigere variant. Op zich niks bijzonders dus, maar warm en met kaas tussen twee stukken Turks brood is het heerlijk.
we hebben wel wostjes gezien die aan elkaar vast zaten een soort kleine rookworstachtige dingen, waren die het?
vliegende_olifantmaandag 12 mei 2008 @ 20:54
Ik haal elke week wel een paar keer kebab
zoalshetisdinsdag 13 mei 2008 @ 01:19
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:03 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Ik had dit stukje toevallig onthouden en heb net in de turkse supermarkt hier kipworstjes gekocht ( soort dunne braadworstjes ) maar die waren dus niet gekruid wel lekker though.

Weet jij hoe jouw worstjes precies heten of hoe de verpakking eruit ziet? ben wel nieuwsgieri
merquez. maar lekkerder zijn ze met gekruid lamsgehakt, vind ik.

en de anderen bedoelen hoogstwaarschijnlijk sujuk (fonetisch). dikkere korte worstjes, die het lekkerst smaken als ze, in plakjes of in stukjes gesneden, zonder olie in een koekenpan worden gebakken. dat is overigens allang in dit topic te vinden.
#ANONIEMdinsdag 13 mei 2008 @ 01:21
quote:
Op maandag 12 mei 2008 17:03 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Ik had dit stukje toevallig onthouden en heb net in de turkse supermarkt hier kipworstjes gekocht ( soort dunne braadworstjes ) maar die waren dus niet gekruid wel lekker though.

Weet jij hoe jouw worstjes precies heten of hoe de verpakking eruit ziet? ben wel nieuwsgieri
Zegt sucuk jou iets? Overheerlijk in combinatie met tosti. .

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2008 01:22:22 ]
-_Guitarist_-dinsdag 13 mei 2008 @ 01:23
Turkse pizza's
littledrummergirldinsdag 13 mei 2008 @ 11:50
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 01:19 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

merquez. maar lekkerder zijn ze met gekruid lamsgehakt, vind ik.

en de anderen bedoelen hoogstwaarschijnlijk sujuk (fonetisch). dikkere korte worstjes, die het lekkerst smaken als ze, in plakjes of in stukjes gesneden, zonder olie in een koekenpan worden gebakken. dat is overigens allang in dit topic te vinden.
nee geen merquez, dit was heel anders ( qua structuur en buitenkant ed) wel lekker op zich ( beetje tam en flauw maar met ketchup goed te doen )

volgende keer maar eens op zoek naar sucuk dus
Weltschmerzdinsdag 13 mei 2008 @ 12:01
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 01:21 schreef zarGon het volgende:

Zegt sucuk jou iets? Overheerlijk in combinatie met tosti. .
Die ja, ik zit me nou wel even af te vragen hoe ik er bij kwam dat het van pluimvee gemaakt is. Heb jij trouwens nog een bepaalde kaas voor zo'n tosti?
zoalshetisdinsdag 13 mei 2008 @ 12:44
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 12:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die ja, ik zit me nou wel even af te vragen hoe ik er bij kwam dat het van pluimvee gemaakt is. Heb jij trouwens nog een bepaalde kaas voor zo'n tosti?
je hebt ze ook in kipvariant. net als lam/rund.
justshutupvrijdag 16 mei 2008 @ 05:32
Ik kom er regelmatig en ben er tevreden over mijn nabije Turk en de Marokkaan ietsje verderop. Brood, yoghurt, baklava, groenten, fruit, kortom van alles dus. En 'mijn Turk' heeft ook nog een (warme) snack met kaas en spinazie in een soort van bladerdeeg, ik vind het heerlijk en het is goedkoop, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid die je daarvoor krijgt.

"Uhh meneer, ik wil graag weer zo'n ehh.. kaasding!"

Laatst had ik wel een 'grappige' ervaring met Turks brood halen. De Turk had ze niet meer dus toen liep ik naar een ander winkeltje (wat er hetzelfde uitzag als de standaard Turk) en vroeg daar naar Turks brood. Toen zei die man: 'Nee mevrouw, wij hebben Marokkaans brood!
Ik: 'Oh dat is ook lekker, als het maar brood is!'
Meneer: 'Ga je gang jongedame '
Megumizaterdag 24 mei 2008 @ 17:12
Ik woon vlak bij de dapper markt. Ik vindt de buurt waar ik woon een verademing wat betreft exotische voedsel. Woonde vroeger in Amsterdam west.
Liquidootjezaterdag 24 mei 2008 @ 17:33
Ik heb vandaag sucuk gekocht. Lekker op dem pizza's
DuTankzaterdag 24 mei 2008 @ 17:59
Soms, we halen altijd wel iets speciaals. Onze turkse bakker heeft ook broodje doner en turkse pizza's enzo
littledrummergirlzaterdag 24 mei 2008 @ 22:21
sucuk is idd wel ok, hoewel heeeeel erg zout maar het kan ook zijn omdat ik flink dikke plakken had gesneden en ik de grillpan had gekieperd
Liquidootjezaterdag 24 mei 2008 @ 22:50
Jaaa je moet ze natuurlijk dun snijden, want ze zijn zout en zo smaakvol/rijk!
en een beetje schtinkie
Ladyc09woensdag 28 mei 2008 @ 10:35
Heeerlijk, verse producten uit de Turkse winkel/bakker.. ik kom er regelmatig! Natuurlijk o.a. voor de sucuk, kaas, brood, olijven, groente, fruit, verse mint!... zo kan ik nog wel even doorgaan
Yorritwoensdag 28 mei 2008 @ 11:54
quote:
Op vrijdag 16 mei 2008 05:32 schreef justshutup het volgende:
Ik kom er regelmatig en ben er tevreden over mijn nabije Turk en de Marokkaan ietsje verderop. Brood, yoghurt, baklava, groenten, fruit, kortom van alles dus. En 'mijn Turk' heeft ook nog een (warme) snack met kaas en spinazie in een soort van bladerdeeg, ik vind het heerlijk en het is goedkoop, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid die je daarvoor krijgt.

"Uhh meneer, ik wil graag weer zo'n ehh.. kaasding!"
waar hebben ze die kaasdingen?
zoalshetiswoensdag 28 mei 2008 @ 12:01
waar ik altijd een beetje huiverig voor ben, zijn die opgewarmde spinazie dingen als borek etc. het is niet verstandig om dat opnieuw op te warmen ivm nitraat-nitriet.
Hantuchova80zaterdag 31 mei 2008 @ 00:35
quote:
Op maandag 21 april 2008 18:02 schreef El_Matador het volgende:
Dageljks.
Hetzelfde voor mij.
spy08zaterdag 31 mei 2008 @ 17:23
quote:
Op donderdag 3 april 2008 01:05 schreef Dagonet het volgende:
En wat haal je daar dan?
Het valt mij op dat het a) een stuk goedkoper is vaak, b) er een ruime keus is die je nergens anders vindt en c) de kwaliteit niet tegenvalt.

Daarbij komt dan ook nog dat je vaak ook nog dingen kan halen die nergens anders te krijgen zijn, waar haal je bijvoorbeeld een honingraat vandaan? Behalve bij een peperdure reformwinkel misschien.

[ afbeelding ]

Het valt natuurlijk meer mensen op, zoals in dit topic:
Nederlandse groenteman kan wat leren van allochtone evenknie

Ook de slagers mogen zich in een steeds warmere belangstelling verheugen trouwens.

Is dat in Amsterdam deze winkel? of gewoon in Turkije? Ziet er erg schoon en fris uit kwa waren.
Isegrimzaterdag 31 mei 2008 @ 18:24
Ja, vandaag weer geweest, voor groenten en sucuk (knoflookworst). En ik heb rozenjam gekocht, eens proberen.
Isegrimzaterdag 31 mei 2008 @ 18:24
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 12:01 schreef zoalshetis het volgende:
waar ik altijd een beetje huiverig voor ben, zijn die opgewarmde spinazie dingen als borek etc. het is niet verstandig om dat opnieuw op te warmen ivm nitraat-nitriet.
Dat is een beetje een achterhaald verhaal hoor. Valt erg mee.
Little_Angelzaterdag 31 mei 2008 @ 22:43
Ik kom wel eens bij de Turkse bakker om brood te halen en soms baklava als we het zelf niet thuis hebben (ik ben Bosnisch).
justshutupwoensdag 4 juni 2008 @ 02:36
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 11:54 schreef Yorrit het volgende:

[..]

waar hebben ze die kaasdingen?
Stationsweg, eentje op de hoek.
Irvingwoensdag 4 juni 2008 @ 03:07
Gogogo kebab
-Sarcasmdonderdag 5 juni 2008 @ 23:58
Ja, zo vaak.
avarazvrijdag 6 juni 2008 @ 13:16
Tuurlijk de groenten zijn veel goedkoper en verser dan supermarkt.
Juup©zaterdag 7 juni 2008 @ 00:42
Helaas niet meer, woon er nu te ver vandaan. Brood is altijd lekker en de groenten en vlees en kruiden en spijzen e.d. zijn vaak ook heerlijk. En wat Dago schreef, er zijn vaak dingen te koop die men in Nederlandse winkels niet heeft.
JMarsdenzaterdag 7 juni 2008 @ 23:54
- Spaanse pepers (op voorraad en lager geprijst dan de toko's waar je ze ook kan kopen)
- Kruiden
- Lahmacun en baklava (vers, goedkoop en lekker natuurlijk )
- Groenten (niet altijd goedkoper, maar wel veel keus)

EDIT:

En bij de Turkse slager natuurlijk in de zomer lamsvlees, een fors groot stuk zodat ik er aardig wat sate kambing van kan maken

Ik probeer ook altijd vaste adresjes aan te houden. De winkels waar van die jonge opgeschoten knapen in staan ontwijk ik altijd. Zijn vaak gasten die geen kennis van zaken hebben en niet bepaald klantvriendelijk zijn mits je een 'landgenoot' van ze bent. Ik spreek natuurlijk wel uit ervaring, en generaliseer niet. De paar Turkse winkels waar ik kom, staan over het algemeen de wat oudere mensen, en die lui zijn altijd vrolijk, mild met het afrekenen en altijd bereid je wat info te geven als je dat nodig hebt.

[ Bericht 30% gewijzigd door JMarsden op 08-06-2008 00:22:46 ]
BYKNTwoensdag 11 juni 2008 @ 16:48
quote:
Op donderdag 3 april 2008 01:05 schreef Dagonet het volgende:
En wat haal je daar dan?
Het valt mij op dat het a) een stuk goedkoper is vaak, b) er een ruime keus is die je nergens anders vindt en c) de kwaliteit niet tegenvalt.

Daarbij komt dan ook nog dat je vaak ook nog dingen kan halen die nergens anders te krijgen zijn, waar haal je bijvoorbeeld een honingraat vandaan? Behalve bij een peperdure reformwinkel misschien.

[ afbeelding ]

Het valt natuurlijk meer mensen op, zoals in dit topic:
Nederlandse groenteman kan wat leren van allochtone evenknie

Ook de slagers mogen zich in een steeds warmere belangstelling verheugen trouwens.
deze gast ken ik, hij zit op de Javastraat in Amsterdam Oost..
#ANONIEMwoensdag 18 juni 2008 @ 12:22
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 18:24 schreef Isegrim het volgende:
Ja, vandaag weer geweest, voor groenten en sucuk (knoflookworst). En ik heb rozenjam gekocht, eens proberen.
en hoe was de jam?
mijn oma maakt het ook wel eens maar dat is erg zoet(heel erg..)
SHEwoensdag 18 juni 2008 @ 12:37
Ik maak nog steeds rozenjam ( In Roemenie eet je dat als snoep )
Wat lepels op een schoteltje en dan oplepelen. Heerlijk.

Ik ben een luie flikker op de grachten van Utrecht; waar geen turk te vinden is.
Maar dit topic herinnert me weer even dat ik ook prima op de fiets kan stappen en naar de kanaalstraat kan trappen.
Waarvoor dank

Ik denk dat we vanavond sate kambing eten
Overigens is het gezeur over het vlees bij de turkse/marokkaanse slager wel heel overdreven. Wij zijn hier nepvlees gewend, vlees wat vuurrood is, terwijl dat helemaal niet kan. Goed rundvlees en goede lam hoort bruinig te zijn!
Het vlees van de Appie wordt volgepompt met kleurstoffen, om de kleur te behouden. Ontzettende flauwekul.
Dus niet zo miepen; gewoon wat vlees halen bij de Turk. Zij eten het zelf ook en zij zien er van binnen net zo uit als jij. Het is niet zo dat een Turk 3 lullen heeft ofzo en daarom dat vlees wel kan eten.
Stomme hollanders ook af en toe.
DarkElfwoensdag 18 juni 2008 @ 17:39
Ja, in Rotterdam gingen we er heel vaak heen en nu sinds een tijdje hebben we een "turk" hier in de buurt ontdekt, en daar zijn de groenten echt goed, buiten dat ze dingen hebben die de super niet heeft

En verderop daar zit een turkse super mét slager en daar hebben we dit weekend lam gehaald en kip en rund..

prima allemaal, mooiere prijzen, mooiere producten.
Woodpeckerdonderdag 19 juni 2008 @ 13:04
Bij ons in de wijk (Soesterkwartier Amersfoort) zit een goede Turkse bakker bij wie ik vaak Turks brood haal (handig op zondag!) Het is daar echter altijd godsgruwelijk heet door die ovens en grills. Ik zou daar nog geen kwartier in kunnen werken, maar bij die gasten zie je nooit één druppeltje zweet... Knap hoor
Muckwoensdag 9 juli 2008 @ 22:21
Aangezien INT morgen dicht gaat, sleep ik dit topic mee naar CUL
ColdFeetdonderdag 10 juli 2008 @ 13:00
In Den Haag liep ik de deur plat bij de Turkse slagers, groenteboeren, bakkers en supermarkten. En de Egyptische bakker Met dat fantastische harde brood

Maar nu ben ik verhuisd en ik heb nog niet echt een goede Turk gevonden. Wel veel Aziatisch/ toko-achtigs.
_Ophelia_vrijdag 11 juli 2008 @ 16:31
Mijn favoriete winkel, turks brood, verse kruiden, 2,5 kilo bulghur voor 5 euro , altijd verse gist op voorraad, halloumi enz...

Ja, ik ben een fan.
Xithvrijdag 11 juli 2008 @ 16:42
Ben van de feta overgestapt naar die turkse kaas in die langwerpige blikken... zo lekker in salades (sla, tomaat, komkommer, lente ui en olie/zout/peper)...
LastRequestvrijdag 11 juli 2008 @ 16:53
Door dit soort topics wil ik zo graag eens zo'n winkel bezoeken en wat lekkere dingen kopen.. heeft iemand tips in Nijmegen?
Isegrimvrijdag 11 juli 2008 @ 17:28
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 16:42 schreef Xith het volgende:
Ben van de feta overgestapt naar die turkse kaas in die langwerpige blikken... zo lekker in salades (sla, tomaat, komkommer, lente ui en olie/zout/peper)...
Ik vind die ook lekker. Lekkerder dan feta. 't Is wat milder van smaak.
edceterazaterdag 12 juli 2008 @ 01:47
quote:
Op donderdag 3 april 2008 17:34 schreef Reki het volgende:
Eén minpuntje is dat het fruit soms verrot is, zwarte bananen bijvoorbeeld maar wel eetbaar.
Dan zijn ze rijp

Ik snap ook niet dat supermarkten massaal de bananen wegtiefen als ze een beetje verkleuren. Dan zijn ze nog het lekkerst.

En anders sturen ze het even door naar Artis ofzo. Echt zonde namelijk.
Die "bananen met zwarte plekken" worden vaak voor een prikkie verkocht aan Turken / Marokkanen
in een supermarkt. zijn wel de lekkerste bananen (komen in de buurt hoe verse bananen smaken, alleen loop je het risico, dat ze ook van binnen rotte plekken hebben.
Geimporteerde bananen zijn over het algemeen een drama. Ze worden te rauw (groen) geexporteerd, waardoor ze zo bitter zijn als maar wat en als ze langer liggen en een redelijke smaak krijgen, hebben ze die zwarte plekken (vriezen / ontdooien/ foute vochtigheid/ zuurstof etc)
een echt verse banaan is geel/lichtgoen en dan al zoet, zonder die bittere nasmaak.

[ontopic] Bij de Turk kwam* ik voor goedkope groenten en groenten, die de gewone super / groenteboer niet heeft (ocra, bakbananen), olijven, kruiden, dat platte ronde brood als ik shoarma / kebab maak, bananenchips.
Vlees nooit naar gekeken, weinig vertrouwen in, onterecht omdat ik wel vlees in minder hygienische landen heb gegeten (maar goed, als ik in NL ben, verwacht ik een bepaalde standaard)

*geen Turk, waar ik nu woon, maar de toko (garnalen/vis, nudels, kruiden, specifieke groenten als taugeh/paksoi) en verder de Paki voldoet nog beter aan mijn behoefte (pompoenbladeren en andere spinazie-achtigen, ocra in diverse maten, maismeel)
Xithzaterdag 12 juli 2008 @ 12:28
quote:
Op zaterdag 12 juli 2008 01:47 schreef edcetera het volgende:

[..]

Die "bananen met zwarte plekken" worden vaak voor een prikkie verkocht aan Turken / Marokkanen
in een supermarkt. zijn wel de lekkerste bananen (komen in de buurt hoe verse bananen smaken, alleen loop je het risico, dat ze ook van binnen rotte plekken hebben.
Geimporteerde bananen zijn over het algemeen een drama. Ze worden te rauw (groen) geexporteerd, waardoor ze zo bitter zijn als maar wat en als ze langer liggen en een redelijke smaak krijgen, hebben ze die zwarte plekken (vriezen / ontdooien/ foute vochtigheid/ zuurstof etc)
een echt verse banaan is geel/lichtgoen en dan al zoet, zonder die bittere nasmaak.
Leuk stukje text hoor, maar de zwarte of bananen met veel zwarte vlekken zijn gewoon bakbananen.