motorbloempje | dinsdag 23 oktober 2007 @ 15:13 |
Je kent misschien wel die dagen waarop je Dan moet dit topic hulp gaan bieden, want met zoveel CUL posters moet er wel wat te maken zijn van jouw spreekwoordelijke paperclip, touw en kauwgom. Want we kennen allemaal onze grote held McGuyver nog wel ![]() ![]() Het werkt als volgt: maak een lijstje met wat je aan spullen hebt liggen en wacht af! Er komt vast wel een CUL-er voorbij die met een geweldige inspiratie-opwelling jou kan vertellen wat je er mee kan doen ![]() ![]() Hier nog even wat tips om het de McGuyvers van CUL wat makkelijker te maken: Tip: Zorg dat je een goede basis hebt in je keukenkastjes: kruiden, eieren, brood, rijst, pasta, dit soort dingen moeten eigenlijk standaard wel aanwezig zijn in je voorraad. Tip: Koop groente 'vers' en niet in een zakje van de appie ofzo. Je snijdt vaak niet een hele broccoli op als je alleen bent, en dat kun je de dagen erna weer gebruiken. Gooi het dan ook niet weg, ook niet als je denkt: da's niet zoveel meer. Tip: Haal vaak van die 'voedselpakketten' bij de Xenos, of in ieder geval een voorraad van die wraps en mixzakjes: alles kan in een wrap ![]() ![]() | |
vrolijke-frits | dinsdag 23 oktober 2007 @ 15:43 |
Cool topic! ![]() ![]() | |
Muck | dinsdag 23 oktober 2007 @ 15:53 |
quote:wat hij zegt ![]() | |
Ps2K | dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:08 |
Gisteren gemaakt omdat ik geen zin had om boodschappen te doen: Mini frikadellen + pastasaus + rijst + pot hak groenten Was prima te eten maar die pot hak groenten had ik achterwege kunnen laten ![]() Voor vandaag: Blik hachee + rijst + kaas knakworsten. | |
Grumpey | dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:09 |
ik kijk even mee ![]() | |
realbase | dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:16 |
ik zorg dat ik altijd pitabroodes en kipfilet heb.. kan ik altijd ff snel shoarma / gyros oid maken .. beetje mayo + melk ( of water ) , peper , zoutje, knoflook ( vers of als het moet potje ) en je hebt knoflook saus. max 10 mins klaar als je de kipfilet al klein gesneden de pan in doet.. [ Bericht 0% gewijzigd door realbase op 23-10-2007 16:22:04 ] | |
Grumpey | dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:22 |
sowieso zorg ik dat ik altijd pitabroodjes op voorraad heb. Ze voldoen voor alles (vlees/willekeurige vulling/broodbeleg), ze kunnen in het broodrooster en ze zijn maanden goed ![]() Daarnaast zweer ik ook bij sojasaus. Als je eens geen saus op voorraad hebt, soja is je redder ![]() | |
Sapstengel | dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:31 |
Pitabroodjes moet je idd hebben. Het is lekker om dan een roerei te maken met wat kruiden er door en op het laatst garnalen of zalmsnippers oid toe te voegen. Daarna met wat sla in een pitabroodje ![]() | |
faun | dinsdag 23 oktober 2007 @ 17:09 |
Ik had pas 2x euroshopper sate met vier sneden brood en kaas en 2 gekookte eieren, ik moest gelijk naar de wc toen ik het op had. | |
Steven184 | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:10 |
quote:Ik koekeloer ook even over je schouder mee als dat mag ![]() | |
vrolijke-frits | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:12 |
quote:Ik weet niet of dit nou precies is waar het topic voor geopend is ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:14 |
mensen snappen het idee niet geloof ik. Het gaat er niet om wat je reeds gemaakt HEBT 'een keer', maar wat je NU in de koelkast hebt liggen, en je weet niet wat je er voor eetbaars van moet maken... dan noem je op wat je hebt, en gaan wij kijken wat je er van kunt maken ![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:15 |
Ik vind 't meer 'Ready, Steady, Cook!" dan McGuyver. ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:18 |
in een overlevingskit zit altijd een reep chocolade. dat is ook niet voor niks. | |
MissLuna | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:20 |
Is deze site dan valsspelen? | |
motorbloempje | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:21 |
ja, want ik probeer de creativiteit van de (die hard) CUL-ers op de proef te stellen ![]() | |
MissLuna | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:23 |
Dat dacht ik al. Lees er dan maar overheen. | |
Isegrim | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:23 |
quote:Erg leuke site, jammer dat de ingrediëntenlijst niet wat uitgebreider is. | |
zoalshetis | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:25 |
quote:wat wil je horen dan? dat mijn vader vroeger het lekkerste kalfsvlees bakte? of dat jouw ouders te arm waren voor een braadworst van paard? | |
motorbloempje | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:35 |
kun je écht niet lezen, of lijkt dat maar zo zoalshetis? Kom op met dat eerste probleemgeval mensen ![]() ![]() | |
Ps2K | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:44 |
Ok ik heb in de koelkast: Parmezaanse kaas Bier Mad sauce Ketchup Mayo Vla (1,5 maand over tijd) Schnitzels En macaroni in de kast (owja en kaas knakworsten) Wat kan ik hier van maken? | |
Isegrim | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:46 |
quote:De vla zou ik weggooien. ![]() Je kunt met de ketchup en de Parmezaanse kaas en wat kruiden misschien een saus voor de macaroni maken. Stukjes knakworst erdoor, klaar is Kees. ![]() ![]() | |
Ps2K | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:48 |
quote:Damn ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:55 |
quote: ![]() ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:11 |
Gewoon zorgen dat je altijd een paar kliekjes in de vriezer hebt werk ook erg goed ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:18 |
is er al een topic dat 'kliekjesdag' heet? lijkt me leuker dan dit lamme topic. | |
Isegrim | dinsdag 23 oktober 2007 @ 22:15 |
quote:Het is vooral lam door jouw geweldige bijdragen. ![]() ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 oktober 2007 @ 22:32 |
kliekjes zijn meestal 'kant en klare gerechten waarvan een deel is overgebleven'... dit draait om in principe los van elkaar staande ingrediënten.. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 oktober 2007 @ 22:37 |
Eigenlijk wil ik het receptje van bluezz maken voor morgen, maar heb ook nog genoeg in de koelkast liggen en de vriezer moet ookal leeg. Nu ben ik zelf ook wel crea genoeg, maar ben wel benieuwd waar jullie mee gaan komen, dus ik post morgenochtend wel wat er allemaal nog ligt ![]() | |
Mirjam | dinsdag 23 oktober 2007 @ 22:38 |
quote:ok ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 oktober 2007 @ 22:40 |
ja, hé, net nu ik morgen nagenoeg niet online ben ![]() ![]() ![]() oh ja, ik ging slapen ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:04 |
quote:De voorraadkast staat ook overvol, dus het moet een voorgerecht en een hoofdgerecht gaan worden ![]() Ik wil absoluut geen pasta ![]() Verder heb ik zo goed als alle kruiden/specerijen, alle soorten bouillonblokjes zijn er ook, ook dingen als ster-anijs zijn aanwezig ![]() Koelkast: halve beker creme fraiche 200 gr prei 200 gram spinazie 8 snijbonen ![]() half potje mosselen 1 rode paprika die er niet zo mooi meer uitziet, dus die gaat naar de cavia's 4 ansjovisjes mozarella nep-kaviaar uien sjalotjes knoflook 1 gele paprika stuk port salut (als vriendlief 'm niet helemaal op eet nu) stuk danish blue 2 goudreinetten 3 elstars kokosmelk 1 tomaat 2 eieren Vriezer: kipfilet panga-filets gerookte zalm tiliapa-filet parmaham 1 kabeljoouwfilet En nog een hoop dingen die niet defineerbaar zijn ![]() Voorraadkast: teveel om op te noemen maar iig: rijst en couscous inktvisringenen in blik net als tonijn verschillende soorten olijven uit pot Belangrijkste vind ik eigenlijk dat de restjes uit de koelkast worden opgemaakt ![]() aardappels heb ik ook ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2007 23:40:37 ] | |
DoDie | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:26 |
Spinazie + Cremefresh als pastasaus (Met kip of zalm erbij). Eet smakelijk ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:30 |
quote:bedankt maar ik wil geen pasta zoals ik al in mijn post vermeldde en dit is ook allesbehalve creatief en kom ik helemaal niet van al die zooi uit de koelkast af. | |
DoDie | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:35 |
HEhe, lezen is neit mijn sterkste vak. Sorry ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:36 |
quote:geeft niet ![]() | |
cul_non_kul | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:55 |
Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen... ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon? Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila..... Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme... [ Bericht 0% gewijzigd door cul_non_kul op 24-10-2007 07:28:33 ] | |
golfer | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:57 |
quote: ![]() Maar afgezien daarvan heb je zat lekkere dingen in voorraad liggen om een half derdewereldland een week lang van voedsel te voorzien. ![]() | |
golfer | dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:59 |
Met al die vissige ingrediënten die je hebt zou ik trouwens gaan voor een soort paella-schotel. Lekker alles roerbakken/wokken en door de rijst flikkeren. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 oktober 2007 @ 00:03 |
quote:Kijk dat bedoel ik nou met crea....tnx, kan ik die 4 ansjovisjes er ook niet bij doen? Of wordt het dan te zout? | |
cul_non_kul | woensdag 24 oktober 2007 @ 00:06 |
quote: ![]() het hoofdgerecht...mmm ff denken... couscous met knoflook en munt als dat er is... de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven. De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)... klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje.. suxes ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 oktober 2007 @ 00:07 |
quote:I know, en ben zelf ook crea genoeg om er wat van te maken natuurlijk, maar vind het gewoon leuk om iets te maken wat jullie verzinnen ![]() paella is ook een optie, maarja dan kan ik dus niet meer de vissoep als voorgerecht maken van die andere poster..... ik wacht gewoon op nog meer ideetjes van jullie culinaire-wonders ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2007 00:17:17 ] | |
#ANONIEM | woensdag 24 oktober 2007 @ 00:10 |
quote:wow ![]() ![]() (verwijzend naar je sig ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2007 00:11:15 ] | |
cul_non_kul | woensdag 24 oktober 2007 @ 00:23 |
![]() magnetron, handig om de chocomel op te warmen...en de stoommaaltijden van AH.... ![]() | |
cul_non_kul | woensdag 24 oktober 2007 @ 07:27 |
quote:Goeienmorgen, aan ansjovis moest ik nu ff niet denken, doe mij maar een boterhammetje met aardbeienjam ![]() Misschien kun je de ansjovis in dunne reepjes snijden over de lengte en evt wat peterselie eroverheen mikken en het als garnering op de soep deponeren??? ![]() | |
cul_non_kul | woensdag 24 oktober 2007 @ 07:31 |
P.S. toast met gerookte zalm en nepkaviaar als lunch? Dan mag jij mijn lunchpakketje klaarmaken ![]() | |
QuarK | woensdag 24 oktober 2007 @ 11:21 |
Ik heb: - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit) - krieltjes - rookworst - melk - eieren - olijven - pesto etc. Ik wil hier vanavond een soort van ovenschotel van maken. Krieltjes uit de oven zijn lekker, maar zit te twijfelen hoe ik de broccoli zal klaarmaken en er door/bij serveren. Verder heb ik nog iets van een sausje nodig om in de oven over de krieltjes/broc te doen, of erna. Basic kruiden heb ik in huis, niet bijzonder veel verschillende. Ideetjes? Wil eerst dit opmaken voordat ik nieuwe boodschappen ga doen. | |
Weird- | woensdag 24 oktober 2007 @ 11:31 |
quote:Je zou eventueel, zonder de pesto en de olijven, een fritata/boerenomelet van de ingredienten kunnen maken. Lekker makkelijk maar vooral lekker ![]() | |
QuarK | woensdag 24 oktober 2007 @ 11:35 |
Oooh, omelet.... da's inderdaad een goed idee. Maar stel nu dat ik eigenwijs ben en toch een ovenschotel wil maken, hoe zou ik dat dan doen? Krieltjes + worst + broccoli in de oven + sausje erover? Moet ik de broccoli nog voorkoken? En wat voor soort sausje zou ik kunnen gebruiken? ![]() | |
motorbloempje | woensdag 24 oktober 2007 @ 11:42 |
krieltjes, worst en broccoli even roerbakken in een ovenschaal gooien en daar gekluste eieren met een beetje melk (als sausje) overheen gooien ![]() ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 oktober 2007 @ 14:07 |
quote:die gaat het iig worden, heb er ook een tiliapa-filet uitgehaald, dus wordt een lekker gevuld vissoepje ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 oktober 2007 @ 14:13 |
quote:En voor bij de borrel even wat brood roosteren, in stukken breken en daar pesto op smeren en daarnaast een bakje olijven. | |
cul_non_kul | donderdag 25 oktober 2007 @ 07:04 |
En hoe was de soep?![]() | |
motorbloempje | donderdag 25 oktober 2007 @ 10:09 |
wat is het geworden uiteindelijk QuarK? ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2007 @ 16:36 |
quote:Was errug lekker, tnx: Het 1 en ander voorbereid: ![]() De uien, paprika en prei even fruiten: ![]() Vis in blokjes gesneden: ![]() Water en bouillonblokjes erbij, net als wat mosselen: ![]() Lekker laten sudderen, in een kom scheppen, kloddertje creme fraiche erin, wat madeira er overheen en afgemaakt met een paar takjes dille: ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2007 @ 16:40 |
quote: Ik dacht dus dat we couscous hadden, maar helaas... daarom maar rijst genomen. De voorbereidingen: ![]() En het eindresultaat: ![]() | |
motorbloempje | donderdag 25 oktober 2007 @ 16:40 |
ziet er heerlijk uit SOL ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2007 @ 16:46 |
quote:tnxx dat was het ook ![]() | |
zoalshetis | donderdag 25 oktober 2007 @ 17:10 |
wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak. | |
Tinkepink | donderdag 25 oktober 2007 @ 17:24 |
Ik heb ook nog wat. De koelkast moet leeg (ga een paar daagjes weg) en heb nog in huis op versgebied (naast een grote voorraad rijst, noten, couscous etc.): - een pan pompoensoep met curry, sinaasappelsap, room en safraan waar ik al 2 dagen van eet maar die mij nu begint te vervelen - brie - zure haring - half bakje kruidenkaas - plakjes salami - ijsbergsla - spruitjes - 3 komkommers - tofu - kohlrabi - yoghurt - bladerdeeg - appels van eigen boom (zijn oud en moeten op) - oude sinasappels - aardappels - uien - restje diepvriesspinazie (bladeren) - restje diepvriesprei - kaas - plakjes kipfilet - gele currypasta - augurken - stemgember Ik heb zitten denken aan een gedekte appeltaart en geroerbakte spruitjes met gele curry en gember,maar ik ben niet helemaal overtuigd. Iemand een beter idee? | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2007 @ 17:26 |
quote:Zit munt doorheen. Het was trouwens 'kleef'rijst, had ik ook nog nooit eerder op, erg smakelijk en met de munt er doorheen net dat beetje extra ![]() Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me. | |
zoalshetis | donderdag 25 oktober 2007 @ 18:02 |
quote:ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati. bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak. laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt. groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten. | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2007 @ 18:21 |
quote:tnx, ik hou het in gedachten ![]() | |
cul_non_kul | donderdag 6 december 2007 @ 15:48 |
Wordt er nog wat geMacGuyverd?? Ik heb nl. amper wat in huis behalve: couscous twee soorten garnalen mandarijnen ui knoflook diverse kruiden en specerijen en ik heb vooral niet in huis INSPIRATIE | |
Isegrim | donderdag 6 december 2007 @ 15:50 |
Maak een soort paëlla, maar dan met couscous en garnalen. ![]() | |
motorbloempje | donderdag 6 december 2007 @ 15:53 |
ja, dat dus ja ![]() garnalen-couscous ![]() klinkt best lekker.. misschien de garnalen even marineren met knoflook, ui, olie en kruiden ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2007 @ 16:05 |
heb je nog paprika? | |
zoalshetis | donderdag 6 december 2007 @ 16:10 |
quote:dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen? | |
cul_non_kul | donderdag 6 december 2007 @ 16:15 |
quote:hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel, het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend) ![]() couscous met garnalen in saffraansaus couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje) en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb) ontdek zo-even ook nog ingevroren koriander ... mot toch wel een end komen zo lijkt me ![]() | |
zoalshetis | donderdag 6 december 2007 @ 16:16 |
quote:écht wel! je kan ook een lekker toetje maken met de mandarijn. | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2007 @ 16:16 |
quote:geef die paprika ajb aan de cavia's | |
zoalshetis | donderdag 6 december 2007 @ 17:11 |
quote:of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf. lekker met couscous. | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2007 @ 17:17 |
quote: ![]() ![]() | |
cul_non_kul | donderdag 6 december 2007 @ 17:36 |
quote: ![]() ![]() ![]() maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips ![]() | |
zoalshetis | donderdag 6 december 2007 @ 17:37 |
quote:apetiet | |
zoalshetis | donderdag 6 december 2007 @ 17:43 |
oh ja als associatie op apetiet, wat staat voor bon apetit, heb ik meteen een ander zeer goedkoop, gezond en lekker recept. zorg dat je een doos eieren en een kilo tomaten in huis hebt voor 4-5 personen. brood in de vriezer, misschien nog wat spekjes. peper en zout. roerbakken. | |
cul_non_kul | donderdag 6 december 2007 @ 18:21 |
Met dank aan de tips, hier het resultaat van de geMacGuyverde combi van hartig, pittig en zoet. En het was nog snel klaar ook ..... Voorbereidend snijwerk (let ook op de gehalveerde paprika, eerlijk gedeeld met de cavia's ![]() Garnalen in de marinade (handig toch, die bakjes) en ik ontdekte nog wat gedroogde abrikozen. Intussen de bulgur (couscous bleek al op te zijn) met een half blokje visbouillon aan de kook gebracht. ![]() ![]() ![]() daarna de paprika in blokjes en de abrikozen toegevoegd aan de bulgur, deksel erop en op het kleinste pitje gezet om rustig gaar te smoren. ![]() Vervolgens ui grof gesneden en gefruit ![]() Gemarineerde garnalen toegevoegd (marinade: olijfolie, knoflook, beetje citroensap en spaanse pepertjes)...het geheel kort gewokt en op het einde de kleingesneden koriander toegevoegd. ![]() Nu het nog op een beetje presentabele wijze op het bord gekunsteld .. et voila .. bon appetit ![]() van de zijkant lijkt het wel een bulgurvulkaantje met garnalen i.p.v. magma ![]() ![]() ![]() | |
zoalshetis | donderdag 6 december 2007 @ 18:26 |
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit. | |
cul_non_kul | donderdag 6 december 2007 @ 18:29 |
quote:Tis niet het kleurrijkste geheel zo, maar grauw en grijs allerminst, de saffraan bewaar ik nog ff, ik had er nog ergens een ideetje mee..... ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2007 @ 18:32 |
quote:komt ook door de camera, is nl met een telefoon gemaakt ![]() Ziet er verder lekker uit hoor, lief dat je de caafjes ook wat paprika hebt gegeven en fijn dat je er ook even bij vermeld hoe handig die kleine schaaltjes zijn, die mama weet wel wat handig is in de keuken he ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2007 18:33:48 ] | |
Euc- | donderdag 6 december 2007 @ 22:06 |
Brrrr, wormpjes ![]() | |
cul_non_kul | donderdag 6 december 2007 @ 22:30 |
quote: ![]() | |
motorbloempje | donderdag 6 december 2007 @ 23:56 |
was het ook lekker? ![]() krijg spontaan zin in garnalen ![]() maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2007 @ 23:58 |
quote:mijn ![]() ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 7 december 2007 @ 00:01 |
slijmjurk ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 7 december 2007 @ 00:03 |
quote:we hebben wel lol om gehad toen ik postte dat ik gemcgyverd wilde worden en hij die receptjes postte aan de hand van al die dingen die bij hem in de koelkast lagen. Ik had alleen de soep zelf gemaakt, de rest hebben we samen gemaakt ![]() | |
cul_non_kul | vrijdag 7 december 2007 @ 00:21 |
quote:garnalen smaakten prima ... blijft toch wel een favorietje, garnalen .. enne op de boot zul je ze wss ook vinden, als ze een sjinees buffetje erbij hebben ![]() bon voyage ![]() | |
cul_non_kul | dinsdag 18 december 2007 @ 07:13 |
McGuyveren met Kerst, maar dan met voorbedachte rade ![]() | |
cul_non_kul | donderdag 27 december 2007 @ 16:07 |
Het was niet met voorbedachten rade, maar wel lekker gemacguyverd op de tweede kerst: amusante 2e kerst ![]() | |
elkravo | zaterdag 29 december 2007 @ 01:21 |
...heb het volgende in huis: ontbijtspek plakjes ham eieren 100 ml finesse halfvolle melk roomboter margarine rijst pijnboompitjes kaas (jong belegen) pecorino (100 gram) sambal pasta ketjap 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 slavink 150 gr kipfilet twee bakjes kip-saté klein potje doperwten klein potje bruine bonen klein potje sperzieboontjes casave kroepoek restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas fles ketchup wie kan hiervan iets bakken...? ![]() | |
Papierversnipperaar | zaterdag 29 december 2007 @ 01:49 |
quote:Pasta met groenten (die blikjes) en kip. Sausje maken met tomaten puree, kaas, finesse en pijnboompitjes? | |
motorbloempje | maandag 7 januari 2008 @ 10:44 |
ok, ik heb dus een schaal vol goudreinetten (bak-appelen) liggen ![]() aangezien ik tijdens de feestdagen wel geneog vette zooi op heb, zou ik graag iets gezonds met die krengen maken.. ik heb de standaardzooi wel in huis: bloem, gist, rozijnen, krenten, honing, en ga zo nog boodschapjes doen.. iemand enig idee wat ik voor gezonds kan maken met bak-appelen? ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 januari 2008 @ 10:47 |
M'n moeder heeft dit laatst gemaakt met alle appels die ze overhad van de oogst van m'n oom. Ze had het recept van Odin, heeft gewoon het gewicht aan appels genomen wat ze in huis had (ik dacht 2 kilo) en daar de rest naar omgerekend, en het was erg lekker geworden:quote:Je eet het bijvoorbeeld bij een maaltijd, of op een broodje met kaas, of door de sla. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2008 10:49:58 ] | |
motorbloempje | maandag 7 januari 2008 @ 10:50 |
hm... lief.. maar klinkt me niet écht geweldig in de oren ![]() misscihien iets met de blender? Die ik dolgraag wil uitproberen? ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 januari 2008 @ 10:51 |
Ik vind appel in de blender altijd zo melig worden. Heb je geen sapcentrifuge? Dan krijg je al lekkerder sap. | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 7 januari 2008 @ 13:41 |
Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken? | |
cul_non_kul | maandag 7 januari 2008 @ 13:50 |
quote:Bami e rmee bereiden? of je vlees er in marineren? Wat voor mix is het precies en wat zijn de ingredienten van de mix? | |
Vandaag... | maandag 7 januari 2008 @ 16:37 |
Ok, inspiratieloos, geen geweldige kok en beperkte ingredienten. Wie helpt? Ik heb in huis: basics: rijst, couscous, spaghetti, gedroogde kruiden, knoflook, bouillonblokjes, sojasaus, oestersaus, patak´s milde currypasta verder: - slagroom - melk - garnalen (gekookt, diepvries) - blik tutti frutti - bloemkool (moet op en heb geen cavia) - appels - bananen - bieten in pot - uien - 2 tomaten Ik vind dat ik groenten moet eten vanwege vitaminen enzo maar ik weet niet hoe ik een bloemkool kan combineren met het enige vleesachtige wat ik in huis heb, garnalen. Misschien iets met die currypasta? iemand een lekker idee? Alvast bedankt ![]() | |
cul_non_kul | maandag 7 januari 2008 @ 17:02 |
Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak Dessert (heb je nog sambal??) banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben..... Eet ze ![]() | |
cul_non_kul | maandag 7 januari 2008 @ 17:05 |
![]() Gekookte rijst met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen Lekker snel klaar .. | |
Vandaag... | maandag 7 januari 2008 @ 17:25 |
quote:thnx ![]() Je vraagt je toch af waarom ik zelf geen 1+1 kon optellen ![]() | |
ColdFeet | maandag 7 januari 2008 @ 17:42 |
MoBlo, waarom maak je niet gewoon appelmoes? of een appelcrumble? Dat recept van Razztwizzle klinkt ook erg goed, overigens ![]() | |
cul_non_kul | maandag 14 januari 2008 @ 11:16 |
M.b.t. het onderwerp van deze topic, mocht ik tot mijn grote genoegen vaststellen, dat mijn arsenaal aan kruiden en specerijen weer bijna op oorlogssterkte is. De enige waar ik niet op berekend ben is de Japanse keuken, omdat-ie te specifiek is. Qua kunnen McGuyveren heb ik ook nog allerhande lang houdbare producten in huis, zoals babymais, bamboescheuten, tropische vruchten, gedroogde garnalen, diverse mie- en rijstsoorten ... Gaat weer goed zo ![]() Iig, ZIJ is er ook blij mee ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door cul_non_kul op 14-01-2008 21:12:05 ] | |
EricT | maandag 14 januari 2008 @ 17:36 |
quote:Rujak manis mislukte stijl bedoel je ![]() Overigens wel heel in de verte.. Overigens moet er nog citroensap doorheen anders is het niet te eten ![]() | |
motorbloempje | maandag 14 januari 2008 @ 17:43 |
quote:appelmoes is wel een goeie ![]() woensdag ben ik de hele dag thuis ![]() ![]() ![]() en dan lekker eten 's avonds als toetje (met een kleeeiiiiin beetje slagroom ![]() | |
cul_non_kul | maandag 14 januari 2008 @ 21:11 |
quote:Wordt dan rujak belanda manis (of moet er dan ook nog een bol huzarensalade bij) ![]() En ja idd met citroen/limoen | |
EricT | maandag 14 januari 2008 @ 22:13 |
quote: ![]() | |
Matje-1989 | donderdag 14 februari 2008 @ 13:16 |
Iemand die weet wat ik hier van kan maken? Ik liep vandaag in de winkel en dacht bij mezelf na om een lekkere maaltijd te maken voor vanavond. Nou, ik heb gekocht: * Noodles * Kipfilet * Taugé * Champignons * Wokpakket * Tika Misala * Yogert * Gehakt * Olijfolie * Pasta Nou, verder had ik nog een heleboel in huis: Zoals bijvoorbeeld, gehakt, appelmoes, brood, stroopwafelijs en citroenijs, omeletmix en nog veel meer. Maar wat kan ik nu bij elkaar doen om even een lekker wokgerecht met noodles te krijgen vanavond? | |
Innocence | donderdag 14 februari 2008 @ 15:25 |
Je hebt al een complete wokmaaltijd gekocht... Gewoon de bovenste 5 van je lijstje en klaar ![]() | |
Matje-1989 | donderdag 14 februari 2008 @ 15:30 |
quote:Haha, het gaat meer om het klaarmaken daarvan ![]() Die bovenste leek mij ook in de buurt te komen van een wokmaaltijdje | |
Innocence | donderdag 14 februari 2008 @ 15:40 |
Ik weet niet wat er bij jou precies inzit, maar ik gooi het wokpakket altijd eerst even in de blender, de champignons er ook bij, scheelt weer snijden. Kip in kleine stukjes gaar bakken in wokolie en de groenten erbij. Kruiden naar smaak en even op hoog vuur omscheppen.(wokken he) Eventueel kan je op het einde ook de tauge erbij gooien. Ondertussen de noodles bereiden en erbij gooien. Klaar... maar er zijn vast wel creatievere ideeen met zoveel ingredienten. ![]() | |
mjan | donderdag 14 februari 2008 @ 15:45 |
Wokpakket is toch al gesneden? Dan wordt het toch pulp in de blender? | |
Matje-1989 | donderdag 14 februari 2008 @ 15:49 |
Creatievere ideeen zijn natuurlijk welkom Binnen 1,5 uur, aangezien ik dan wil gaan koken ![]() Dat Tika Masala ofzo kan er ook door de kip toch? Daarbij heb ik geen blender ![]() Dus: * Kip kleinsnijdel * Bakken + kruiden + Tiki Masala erbij? * Groentepakket erbij wokken * Tauge bij * Champignons erbij * klaar? | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 14 februari 2008 @ 16:01 |
Champignons eerst bakken! | |
Matje-1989 | donderdag 14 februari 2008 @ 16:21 |
quote:? Kun je de hele volgorde even zeggen dan? Champignons eerst kip daarna los bakken rest+ cham erbij?? | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 14 februari 2008 @ 16:27 |
Kip snijden. Uitje snijden. Ui en Champignons bakken. Kip Bakken. Wok pakket erbij. Saus erbij. Noodles koken. Tauge erbij. Noodles erbij. Klaar | |
mjan | donderdag 14 februari 2008 @ 16:32 |
Ik zou geen tika masala met noodles eten, dat lijkt me een rare combinatie. Heb je niet iets van kruiden of een woksausje? Mijn bakvolgorde zou trouwens zijn: - Kip - Champs+wokgroenten - Tauge (alleen kort meewarmen) | |
Matje-1989 | donderdag 14 februari 2008 @ 16:34 |
quote:Tika misala rare combi? Hmm, tsja. Hoeveel zou ik daarvan erin moeten doen als ik dat wel wil? ![]() | |
mjan | donderdag 14 februari 2008 @ 16:39 |
quote:Nouwja, ik zou tika masala met rijst eten ![]() Maar als je het wel wilt, ik weet niet in wat voor vorm je het hebt? Een kant en klare pot? En voor hoeveel personen moet het zijn? | |
mjan | donderdag 14 februari 2008 @ 16:45 |
Ik ga er vandoor, maar iig: als je zo'n pot hebt is dat ongeveer genoeg voor 3 a 4 personen. Maar je moet ook een beetje naar de hoeveelheid groenten kijken... Gooi er gewoon net zoveel bij tot het een beetje drapperig is, dan is het goed ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 15 februari 2008 @ 08:53 |
Ik ben benieuwd hoe het nou geworden is. | |
Matje-1989 | vrijdag 15 februari 2008 @ 09:29 |
quote:Nou ja, het was te eten. Maar de tiki was geen goed idee.. Vandaag dus een herkansing met: Champignons kipfilet noodels tauge groente | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 15 februari 2008 @ 09:30 |
Wel eerst de champignons aangebakken? | |
Matje-1989 | vrijdag 15 februari 2008 @ 09:33 |
quote:Ja hoor ![]() | |
mjan | vrijdag 15 februari 2008 @ 10:19 |
quote:Hehehe, luister dan ook naar mij ![]() Succes met de herkansing iig! (een woksausje lijkt me er wel lekker bij trouwens, maar ik weet niet of je nog in de winkel komt vandaag?) | |
Innocence | vrijdag 15 februari 2008 @ 11:48 |
quote:Zal wel een persoonlijke afwijking zijn, maar vind dat fijne lekkerder, zeker als het zoveel verschillende groenten door elkaar zijn. Wordt het meer een geheel, zeker als je geen saus gebruikt. | |
Matje-1989 | vrijdag 15 februari 2008 @ 18:31 |
quote:Hmm, ja heb al gekookt ![]() Haha, geen tijd om Fok! eerder te raadplegen ![]() | |
Oksel | vrijdag 15 februari 2008 @ 18:41 |
Ik ben er een held in.. aldus mijn vriendin. Ik maak altijd uit de meest rare combi's nog een heerlijke maaltijd. Dingen die je altijd in huis moet hebben: - Vlees in de vriezer. - Wijn - Afbakbrood - Mosterd, sambal, balsamico. - Pak pizzabodem - Tomatensaus (desnoods van die blikjes) Daarmee kun je al heel veel kanten op. Je kan alle restjes altijd op een pizza gooien. Kaasresten, vleeswaren. Verder kun je altijd vlees bakken, dat op afbakbrood ketsen. Met mosterd/sambal/balsamico/wijn kun je al snel wat lekkere smaken toevoegen. Groenten kun je altijd even wokken, of op een pizza ketsen. | |
Hagelkaas | dinsdag 26 februari 2008 @ 16:41 |
Dingen die je sowieso in huis moet hebben: - Olijfolie - Pasta - Parmezaanse kaas - Citroen - Basilicum - Groenten - Vlees Kan je echt zo ongelooflijk veel mee maken ![]() | |
winterapfel | dinsdag 26 februari 2008 @ 18:35 |
![]() --> koelkast opruim actie: alles in de boeren omelet! ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 26 februari 2008 @ 20:49 |
- Trostomaatjes - gehakt - kip - bleekselderij - uien - knoflook - verscheidene hete pepersauzen - olijf en zonnebloemolie - balsamico - champignons - bacon(dikke plakjes) - fajita pannekoekjes - druiven - citroen - paprikas - nachos - guacamole dip - soured cream dip - mixed chillies (verscheidene pepers in zuur) - crispy coated mushrooms - eieren - peterselie - verse basilicum - verse rozemarijn - verse thijm - eieren - ketchup - gember - laurier - verscheidene verpakte tapas Het ziet er behoorlijk mexicaans uit dus. Het is voor 5 mensen. Taco's ligt voor de hand natuurlijk maar ik vraag me af of er niet iets anders interessants is. | |
Muck | woensdag 27 februari 2008 @ 10:21 |
Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk ![]() | |
cul_non_kul | woensdag 27 februari 2008 @ 10:41 |
- Trostomaatjes vullen met een lichtgekruid eimengsel of een frisse salade van maken met olijfolie, zout, suiker, peper, citroensap of azijn en basilicumbladen in grove stukken - gehakt balletjes of kleine worstjes van maken, zout en peper, evt honing en thijm - kip in blokjes, omwikkeld met een reepje bacon - bleekselderij rauw of gestoomd in stukken van plm 4 a vijf cm - uien en knoflook fijngesnipperd tbv het gehakt - uien - knoflook tenen in de oven garen in de schil, geeft een zoete smaak en kun je zo "leegzuigen"- verscheidene hete pepersauzen om te dippen - olijf- en zonnebloemolie om te bakken - balsamico - champignons in (zeer weinig) olie en kruiden - bacon(dikke plakjes) wat er van overblijft droogbakken met knoflook en afmaken met een pittige dip - fajita pannekoekjes in stukken (gebruiken als een soort brood) - druiven lekker voor erna als dessert - citroen - paprikas roosteren in de overn en in partjes serveren - nachos klein voorafje? - guacamole dip voor bij de nachos - soured cream dip idem of voor bij het (pittige) vlees - mixed chillies (verscheidene pepers in zuur) - crispy coated mushrooms - eieren - peterselie - verse basilicum - verse rozemarijn - verse thijm - eieren - ketchup - verscheidene verpakte tapas Als ik er snel even naar kijk zou ik een tapastafel creeeren in Spaans/Mexicaanse stijl. Suxes | |
Nembrionic | woensdag 27 februari 2008 @ 11:30 |
quote: ![]() | |
poppetje22 | donderdag 19 juni 2008 @ 09:42 |
Inspiratieloze Topickick ![]() In mijn koelkast: Spinazie (Zak 300 g) 1 rode paprika stuk komkommer bosje lenteui kwart krop ijsbergsla tomaten vlees: 2 runderlappen (in de koelkast) rundergehakt (in de vriezer) fruit: ananas appels bananen mandarijnen verder: Gele currypasta van de toko klein stukje cocosblok (50 g ofzo) babymais uit blik champignons uit blik eieren en kruiden enzo ![]() Ik wil iig graag de spinazie op hebben, ivm houdbaarheid. Ben benieuwd! | |
motorbloempje | donderdag 19 juni 2008 @ 09:47 |
stoofpotje maken met rundvlees? kun je prima doen met paprika, tomaten, lenteui en mais? Als laatste de spinazie wat mee-roeren? Als je dan ook nog rijst hebt, kun je dat er mooi bij doen... dus runderlappen in stukjes snijden aanbraden, water en wat wijn (als je dat hebt) erbij en de tomaten en paprika in blokjes erbij? Laten sudderen, en als het bijna klaar is de ui, mais en eventueel champignons erbij? ![]() weet niet voor hoeveel je moet koken? Stoofpotjes zijn ook goed voor twee dagen, meestal de tweede dag nóg lekkerder, omdat het dan wat ingedikt is ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 juni 2008 @ 09:47 |
Ook rijst en ketjap in huis? | |
poppetje22 | donderdag 19 juni 2008 @ 09:52 |
Het is voor 2 personen, maar als het voor meer personen blijkt te zijn, kan het natuurlijk altijd nog in de koelkast voor morgen ![]() De runderlappen zijn trouwens geen stooflappen, op de verpakking staat dat ze 7-8 minuten in hete olie moeten worden gebraden.. wordt jouw receptje dan niet te taai motorbloempje? Rijst check Ketjap check | |
motorbloempje | donderdag 19 juni 2008 @ 09:58 |
ik heb vorige keer volgens mij oko gewone runderlappen gebruikt, want die waren in de aanbieding ![]() ![]() anders zou je idd nog iets met ketjap (oosters) kunnen doen? En dan met de currypasta? (heb nog nooit gele currypasta gehad, alleen rode, en dat gaat volgens mij wel goed met rundvlees? ![]() ![]() ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 juni 2008 @ 09:59 |
Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken. Rijst erbij koken. ananas appels bananen mandarijnen Is natuurlijk een prefect toetje. | |
motorbloempje | donderdag 19 juni 2008 @ 10:01 |
als hij nog ergens pure chocolade heeft kan hij met dat fruit chocoladefonduen ![]() ![]() | |
motorbloempje | donderdag 19 juni 2008 @ 10:02 |
ik bedoel overigens niet én currypasta én ketjap, één van beide lijkt me genoeg ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 juni 2008 @ 10:17 |
Dat lijkt me ook een beetje over de top... | |
Weltschmerz | donderdag 19 juni 2008 @ 14:29 |
Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker. | |
poppetje22 | donderdag 19 juni 2008 @ 17:20 |
quote:blikje sardines: niet check tomatenpuree: niet check foie gras: niet check turks brood: niet check ![]() quote:Dit wordt het! | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 20 juni 2008 @ 08:56 |
Hoe was het? | |
poppetje22 | vrijdag 20 juni 2008 @ 10:15 |
quote:Het was lekker ![]() Ik had er nog extra wat champignons doorgegooid ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 20 juni 2008 @ 10:17 |
Spinazie met je ALTIJD wassen. Ik heb zo vaak zand zitten kauwen. | |
cul_non_kul | woensdag 25 juni 2008 @ 21:26 |
Mc guyveren in de keuken ... ![]() | |
#ANONIEM | zondag 1 maart 2009 @ 11:27 |
Ik ben totaal inspiratieloos al een paar dagen. Gisteren heb ik me nog redelijk weten te redden, maargoed we hebben vandaag nog. Ik heb in huis: - kipfilet - gamba's - rivierkreeftjes - gerookte zalm - aardappelschijfjes - diverse soorten rijst - 1 pei - bosuitje - rode uien - gewone uien - 2 sjalotjes ![]() - paarse druiven - creme fraiche - kookroom - champignons - knoflook - citroen en alle mogelijk denkbare kruiden/specerijen | |
#ANONIEM | zondag 1 maart 2009 @ 11:29 |
quote:Van de champignons maak ik een soepje btw.. zover was ik al ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2009 11:31:25 ] | |
Tezz | zondag 1 maart 2009 @ 13:10 |
Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis). Kipfilet omwikkeld met niets en dan je befaamde druivensaus erbij! Van de uien en sjalotjes maak je een tarte tartin (heb je bladerdeeg??). UIen aanbakken met een beetje balsamico (heb je vast wel) en dat op het bladerdeeg leggen overgoten met caramel of zo. (google ff een goed receptje. Attentie: niet uitprinten!!!!!!) | |
borisz | zondag 1 maart 2009 @ 13:11 |
Kip met ui en de prei in de wok gooien ? Rijst erbij en klaar ![]() Iets moois uitgebreids weet ik nog even niet zo snel iets te bedenken. [ Bericht 21% gewijzigd door borisz op 01-03-2009 13:19:08 ] | |
#ANONIEM | zondag 1 maart 2009 @ 13:17 |
quote:Ik heb alles hiervoor ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 1 maart 2009 @ 13:18 |
quote:je weet dat dit te makkelijk is boriszje ![]() | |
borisz | zondag 1 maart 2009 @ 13:19 |
quote:Ja dat weet ik ![]() | |
Tezz | zondag 1 maart 2009 @ 13:45 |
Van de aardappelschijfjes kun je ook een gratin maken en dan in 1 persoons bakjes serveren, ziet er leuk uit op het bord. En met de kipfilet maak je een surf-en-turf (vlees met vis). En de prei doe je, hmmm, iets leuks mee. | |
golfer | zondag 1 maart 2009 @ 17:52 |
quote:Volgens mij heeft ze wel een kut in huis hoor. ![]() | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 20:33 |
ik heb nog een vijftal tomaten, bosuitje, de standaard bouillons, een staafmixer, wortelen en wat slagroom misschien... iemand enig idee of ik hier een licht lunch soepje van kan brouwen? ![]() | |
Tinkepink | zondag 1 maart 2009 @ 20:50 |
quote:Heb je ook sinaasappel in huis? Dan zou ik er een wortel-sinaasappelsoep van maken.En van de tomaten en het bosuitje een salsa icm brood. | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 20:52 |
nope, heb al wel gegoogled en heb één receptje gevonden wat wel kan ![]() maar de sinaasappelvariant gaat dus niet lukken ![]() | |
Tinkepink | zondag 1 maart 2009 @ 20:53 |
quote:Als het lekker was, post het receptje dan even. Wortels, bosui en tomaat heb ik ook altijd in huis ![]() | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 21:06 |
ik ben bezig ![]() ik ben zeer benieuwd ![]() | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 21:21 |
er staat nu op 't vuur: half uitje (had ik nog over) 2 teentjes knoflook anderhalf bosuitje dit gefruit 5 tomaten in stukjes 5 wortels in stukjes halve liter groentebouillon erbij gedaan, vuur laag met wat oregano en basilicum aan het pruttelen komend half uur a 3 kwartier. Dan even de staafmixer er doorheen en voila ![]() ![]() | |
Tinkepink | zondag 1 maart 2009 @ 21:28 |
quote:Klinkt lekker en makkelijk. | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 21:29 |
juh... hoop dat hij koud ook te nassen is ![]() | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 22:02 |
soepje is nog een beetje smaakloos... even bedenken wat ik erin ga gooien ![]() | |
Tinkepink | zondag 1 maart 2009 @ 22:04 |
quote:Tabasco? Room? | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 22:05 |
ja, room is dus niet goed meer ![]() tabasco kan ik nog ff proberen paar drupje ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 5 maart 2009 @ 23:31 |
Heb vandaag op de markt gekocht: 1 bloemkool 1 bos bosuitjes 100 gram peultjes 1 rode paprika 250 gram champignos 1 grote bos peterselie... Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken.. Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad. Zelf dacht ik: Peultjes en bloemkool blancheren. Roerbakken met de rest ![]() ![]() | |
drWho | vrijdag 6 maart 2009 @ 09:34 |
quote:Werp de bloemkool met een grote boog de vuilnisbak in. Bak de paprika en champignons met veel zwarte peper en voeg aan het eind een klinke hand fijngesneden peterselie. Serveer met de bosuitjes in ringen en een blaadje ongesneden peterselie voor de retro. Lekker met rijst of aardappelen. | |
vaagsel | vrijdag 6 maart 2009 @ 12:57 |
quote:Blancheren wat geblancheerd moet worden, dan roerbakken met 1 eetlepel rode currypasta. Dan wat bouillon erbij, 1 eetlepel vissaus en nog paar minuten laten inkoken. Serveer met rijst. | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 15:32 |
Op deze druilerige zondag kan ik wel wat McGyver-kookhulp gebruiken, dus geef ik dit topic een rotschop ![]() Ik heb in mijn kastjes/diepvries/koelkast: * Blik kikkererwten * Blik chilibonen * Blik mais * Broccolli * Pita broodjes * 1 Tilapiafilet (bevroren) * Sla * Tomaten * Couscous * Rijst * Pasta Verder nog een klein assortiment aan kruiden (maar eigenlijk voornamelijk peper en zout), wat sausjes (soja, ketjap, oester, zwarte bonen, balsamico) en de altijd aanwezige bloem, ui, knoflook, melk, bouillonblokjes, maizena etc. (eieren zijn vanochtend helaas opgegaan bij het ontbijt ![]() Iemand een goede idee voor avondeten voor 2 personen? ![]() Edit: Oh, er is ook nog rode pastasaus, rode pesto, chilisaus, stukje brie, geraspte kaas, bacon en boursin ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Inu op 24-07-2011 15:37:26 ] | |
golfer | zondag 24 juli 2011 @ 15:51 |
Voer je spullen hier in: http://www.ingredienten.nl/ | |
Erasmo | zondag 24 juli 2011 @ 15:55 |
Vis bakken in boter. Van kikkererwten, chillibonen en mais burgers maken. Broccoli verwerken tot een soep. Van de rest aan groenvoer een salade maken. | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 15:56 |
Daar staat de helft niet eens bij ![]() ![]() Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien? | |
#ANONIEM | zondag 24 juli 2011 @ 16:00 |
burgers even ei en bloem bij doen ![]() | |
Erasmo | zondag 24 juli 2011 @ 16:01 |
Grofweg wel ja, ik zou er wel iets bij doen om ze te binden, anders vallen ze uit elkaar. Eieren zouden daarvoor ideaal zijn. Ik zou de bacon klein snijden, uitbakken en in een klein schaaltje erbij serveren, boursin erdoorheen roeren voor je het richting tafel brengt. | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 16:03 |
Ja, shit, vanochtend het laatste ei op ![]() ![]() | |
Nembrionic | zondag 24 juli 2011 @ 16:05 |
Meer dan smaak geven niet echt denk ik. | |
simmu | zondag 24 juli 2011 @ 16:05 |
een roerbak met de broccoli, kikkererwten en tilapia misschien? wokken met wat zwarte bonensaus en klaar. | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 16:08 |
Broccoli-soep is underway ![]() Zijn kikkererwten lekker in een wok ja? Het is een mega-zak broccoli, dus daar is genoeg van iig ![]() | |
simmu | zondag 24 juli 2011 @ 16:10 |
kikkererwten zijn overal lekker in ![]() | |
simmu | zondag 24 juli 2011 @ 16:11 |
als je massala en yoghurt of creme fraiche in huis hebt kan je er ook een curry van maken, die serveren met reepjes pitabrood | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 16:12 |
Nee, helaas ![]() Ik zie nu ook in dat onze kruidenverzameling wel wat uitgebreider mag ![]() | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 16:48 |
Broccolisoep is alweer op ![]() ![]() Bedankt allemaal! ![]() | |
roos85 | zondag 24 juli 2011 @ 20:27 |
Voor morgen: Aanwezig: - spitskool - champignons - bosui - spekreepjes - sinaasappels - pasta/aardappelen/rijst - bladerdeeg - kipfilet/kippenpoten - eieren edit: - tomatenblokjes - sperzieboontjes - diverse pastasausjes - geraspte kaas [ Bericht 10% gewijzigd door roos85 op 24-07-2011 20:36:48 ] | |
simmu | zondag 24 juli 2011 @ 21:44 |
wat voor kruiden heb je? de favoriet van de kinderen! kippenpoten kruiden en braden in de oven. de rijst koken. spitskool wokken en de rijst erbij. om het op te leuken kan je er bv de champignons en/if boontjes bij doen. voor echt geluk met een kerriesausje ![]() ![]() maar ik kan nog wel 30 dingen roepen met zo'n ingerientenlijst. zeg morgenochtend maar waar je zin in hebt ![]() | |
Inu | zondag 24 juli 2011 @ 22:20 |
Of de spekjes in stukjes hakken, samen met fijngehakt uitje en knoflook in een kom doen en een klein beetje tomatenstukjes erbij (liever verse tomaat eigenlijk), olijfolie erdoor roeren, en een eetlepel op een bladerdeedblaadje doen (nog mooier als je die rond snijdt), even in de oven tot de randen iets omhoog zijn gekomen, basilicum erover en heerlijk hartig taartje ![]() | |
roos85 | zondag 24 juli 2011 @ 22:37 |
Een hele voorraad ![]() Zeker een idee, heb ook nog een zakje braadstomen liggen Oke, zal er eens over denken | |
roos85 | maandag 25 juli 2011 @ 11:38 |
Heb de kippenbouten uit de vriezer gehaald, en wil er aardappelen bij eten ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 25 juli 2011 @ 11:43 |
Ik weet niet wat je aan kruiden in huis hebt, maar: http://www.smulweb.nl/recepten/1368730/Jerk-kip-jamaica | |
simmu | maandag 25 juli 2011 @ 12:23 |
de kip en de aardappels in stukjes gewoon in ene keer in de oven op 1 schaal zodat de kipsmaakjes lekker in de aardappel trekken ![]() | |
Inu | maandag 25 juli 2011 @ 12:47 |
Je kunt het zelfs nog met zn allen in die braadzak gooien, gaat ook prima ![]() | |
roos85 | maandag 25 juli 2011 @ 13:07 |
van braadstomen bedoel je? | |
Inu | maandag 25 juli 2011 @ 13:23 |
Ja ![]() ![]() |