FOK!forum / Culinesse à gogo / McGuyveren in de keuken!
motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 15:13
Je kent misschien wel die dagen waarop je

  • even geen geld hebt

  • ziek bent en de deur niet uit wilt/mag

  • je in principe genoeg in de (koel)kast hebt liggen, maar geen idee hebt wat je moet maken omdat je niet zo creatief bent (vandaag)

    Dan moet dit topic hulp gaan bieden, want met zoveel CUL posters moet er wel wat te maken zijn van jouw spreekwoordelijke paperclip, touw en kauwgom. Want we kennen allemaal onze grote held McGuyver nog wel die van een paperclip, touw en kauwgom een onderzeeër kon maken

    Het werkt als volgt:

    maak een lijstje met wat je aan spullen hebt liggen en wacht af!

    Er komt vast wel een CUL-er voorbij die met een geweldige inspiratie-opwelling jou kan vertellen wat je er mee kan doen

    Hier nog even wat tips om het de McGuyvers van CUL wat makkelijker te maken:

    Tip: Zorg dat je een goede basis hebt in je keukenkastjes: kruiden, eieren, brood, rijst, pasta, dit soort dingen moeten eigenlijk standaard wel aanwezig zijn in je voorraad.

    Tip: Koop groente 'vers' en niet in een zakje van de appie ofzo. Je snijdt vaak niet een hele broccoli op als je alleen bent, en dat kun je de dagen erna weer gebruiken. Gooi het dan ook niet weg, ook niet als je denkt: da's niet zoveel meer.

    Tip: Haal vaak van die 'voedselpakketten' bij de Xenos, of in ieder geval een voorraad van die wraps en mixzakjes: alles kan in een wrap
  • vrolijke-fritsdinsdag 23 oktober 2007 @ 15:43
    Cool topic!
    Muckdinsdag 23 oktober 2007 @ 15:53
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 15:43 schreef vrolijke-frits het volgende:
    Cool topic!
    wat hij zegt
    Ps2Kdinsdag 23 oktober 2007 @ 16:08
    Gisteren gemaakt omdat ik geen zin had om boodschappen te doen:
    Mini frikadellen + pastasaus + rijst + pot hak groenten

    Was prima te eten maar die pot hak groenten had ik achterwege kunnen laten

    Voor vandaag:
    Blik hachee + rijst + kaas knakworsten.
    Grumpeydinsdag 23 oktober 2007 @ 16:09
    ik kijk even mee
    realbasedinsdag 23 oktober 2007 @ 16:16
    ik zorg dat ik altijd pitabroodes en kipfilet heb..
    kan ik altijd ff snel shoarma / gyros oid maken ..

    beetje mayo + melk ( of water ) , peper , zoutje, knoflook ( vers of als het moet potje ) en je hebt knoflook saus.

    max 10 mins klaar als je de kipfilet al klein gesneden de pan in doet..

    [ Bericht 0% gewijzigd door realbase op 23-10-2007 16:22:04 ]
    Grumpeydinsdag 23 oktober 2007 @ 16:22
    sowieso zorg ik dat ik altijd pitabroodjes op voorraad heb. Ze voldoen voor alles (vlees/willekeurige vulling/broodbeleg), ze kunnen in het broodrooster en ze zijn maanden goed

    Daarnaast zweer ik ook bij sojasaus. Als je eens geen saus op voorraad hebt, soja is je redder
    Sapstengeldinsdag 23 oktober 2007 @ 16:31
    Pitabroodjes moet je idd hebben. Het is lekker om dan een roerei te maken met wat kruiden er door en op het laatst garnalen of zalmsnippers oid toe te voegen. Daarna met wat sla in een pitabroodje .
    faundinsdag 23 oktober 2007 @ 17:09
    Ik had pas 2x euroshopper sate met vier sneden brood en kaas en 2 gekookte eieren, ik moest gelijk naar de wc toen ik het op had.
    Steven184dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:10
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 16:09 schreef Grumpey het volgende:
    ik kijk even mee
    Ik koekeloer ook even over je schouder mee als dat mag
    vrolijke-fritsdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:12
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 17:09 schreef faun het volgende:
    Ik had pas 2x euroshopper sate met vier sneden brood en kaas en 2 gekookte eieren, ik moest gelijk naar de wc toen ik het op had.
    Ik weet niet of dit nou precies is waar het topic voor geopend is
    motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 18:14
    mensen snappen het idee niet geloof ik.

    Het gaat er niet om wat je reeds gemaakt HEBT 'een keer', maar wat je NU in de koelkast hebt liggen, en je weet niet wat je er voor eetbaars van moet maken...

    dan noem je op wat je hebt, en gaan wij kijken wat je er van kunt maken
    Isegrimdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:15
    Ik vind 't meer 'Ready, Steady, Cook!" dan McGuyver.
    zoalshetisdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:18
    in een overlevingskit zit altijd een reep chocolade. dat is ook niet voor niks.
    MissLunadinsdag 23 oktober 2007 @ 18:20
    Is deze site dan valsspelen?
    motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 18:21
    ja, want ik probeer de creativiteit van de (die hard) CUL-ers op de proef te stellen
    MissLunadinsdag 23 oktober 2007 @ 18:23
    Dat dacht ik al. Lees er dan maar overheen.
    Isegrimdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:23
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:20 schreef MissLuna het volgende:
    Is deze site dan valsspelen?
    Erg leuke site, jammer dat de ingrediëntenlijst niet wat uitgebreider is.
    zoalshetisdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:25
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:21 schreef motorbloempje het volgende:
    ja, want ik probeer de creativiteit van de (die hard) CUL-ers op de proef te stellen
    wat wil je horen dan? dat mijn vader vroeger het lekkerste kalfsvlees bakte? of dat jouw ouders te arm waren voor een braadworst van paard?
    motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 18:35
    kun je écht niet lezen, of lijkt dat maar zo zoalshetis?

    Kom op met dat eerste probleemgeval mensen
    Ps2Kdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:44
    Ok ik heb in de koelkast:
    Parmezaanse kaas
    Bier
    Mad sauce
    Ketchup
    Mayo
    Vla (1,5 maand over tijd)
    Schnitzels

    En macaroni in de kast (owja en kaas knakworsten)

    Wat kan ik hier van maken?
    Isegrimdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:46
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:44 schreef Ps2K het volgende:
    Ok ik heb in de koelkast:
    Parmezaanse kaas
    Bier
    Mad sauce
    Ketchup
    Mayo
    Vla (1,5 maand over tijd)
    Schnitzels

    En macaroni in de kast (owja en kaas knakworsten)

    Wat kan ik hier van maken?
    De vla zou ik weggooien.

    Je kunt met de ketchup en de Parmezaanse kaas en wat kruiden misschien een saus voor de macaroni maken. Stukjes knakworst erdoor, klaar is Kees.
    Ps2Kdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:48
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:46 schreef Isegrim het volgende:

    [..]

    De vla zou ik weggooien.

    Je kunt met de ketchup en de Parmezaanse kaas en wat kruiden misschien een saus voor de macaroni maken. Stukjes knakworst erdoor, klaar is Kees.
    Damn
    zoalshetisdinsdag 23 oktober 2007 @ 18:55
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:48 schreef Ps2K het volgende:

    [..]

    Damn
    Martijn_77dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:11
    Gewoon zorgen dat je altijd een paar kliekjes in de vriezer hebt werk ook erg goed
    zoalshetisdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:18
    is er al een topic dat 'kliekjesdag' heet?

    lijkt me leuker dan dit lamme topic.
    Isegrimdinsdag 23 oktober 2007 @ 22:15
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 19:18 schreef zoalshetis het volgende:
    is er al een topic dat 'kliekjesdag' heet?

    lijkt me leuker dan dit lamme topic.
    Het is vooral lam door jouw geweldige bijdragen.

    motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 22:32
    kliekjes zijn meestal 'kant en klare gerechten waarvan een deel is overgebleven'...

    dit draait om in principe los van elkaar staande ingrediënten.. paupergast
    #ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 22:37
    Eigenlijk wil ik het receptje van bluezz maken voor morgen, maar heb ook nog genoeg in de koelkast liggen en de vriezer moet ookal leeg.
    Nu ben ik zelf ook wel crea genoeg, maar ben wel benieuwd waar jullie mee gaan komen, dus ik post morgenochtend wel wat er allemaal nog ligt
    Mirjamdinsdag 23 oktober 2007 @ 22:38
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 22:37 schreef SeaOfLove het volgende:
    Eigenlijk wil ik het receptje van bluezz maken voor morgen, maar heb ook nog genoeg in de koelkast liggen en de vriezer moet ookal leeg.
    Nu ben ik zelf ook wel crea genoeg, maar ben wel benieuwd waar jullie mee gaan komen, dus ik post morgenochtend wel wat er allemaal nog ligt
    ok
    motorbloempjedinsdag 23 oktober 2007 @ 22:40
    ja, hé, net nu ik morgen nagenoeg niet online ben nou ja, misschien morgenochtend/middag nog wel heul efkes

    oh ja, ik ging slapen
    #ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 23:04
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 22:38 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    ok
    De voorraadkast staat ook overvol, dus het moet een voorgerecht en een hoofdgerecht gaan worden

    Ik wil absoluut geen pasta


    Verder heb ik zo goed als alle kruiden/specerijen, alle soorten bouillonblokjes zijn er ook, ook dingen als ster-anijs zijn aanwezig

    Koelkast:

    halve beker creme fraiche
    200 gr prei
    200 gram spinazie
    8 snijbonen
    half potje mosselen
    1 rode paprika die er niet zo mooi meer uitziet, dus die gaat naar de cavia's
    4 ansjovisjes
    mozarella
    nep-kaviaar
    uien
    sjalotjes
    knoflook
    1 gele paprika
    stuk port salut (als vriendlief 'm niet helemaal op eet nu)
    stuk danish blue
    2 goudreinetten
    3 elstars
    kokosmelk
    1 tomaat
    2 eieren

    Vriezer:

    kipfilet
    panga-filets
    gerookte zalm
    tiliapa-filet
    parmaham
    1 kabeljoouwfilet
    En nog een hoop dingen die niet defineerbaar zijn

    Voorraadkast:

    teveel om op te noemen maar iig:
    rijst en couscous
    inktvisringenen in blik net als tonijn
    verschillende soorten olijven uit pot

    Belangrijkste vind ik eigenlijk dat de restjes uit de koelkast worden opgemaakt


    aardappels heb ik ook

    [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2007 23:40:37 ]
    DoDiedinsdag 23 oktober 2007 @ 23:26
    Spinazie + Cremefresh als pastasaus (Met kip of zalm erbij). Eet smakelijk
    #ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 23:30
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:26 schreef DoDie het volgende:
    Spinazie + Cremefresh als pastasaus (Met kip of zalm erbij). Eet smakelijk
    bedankt maar ik wil geen pasta zoals ik al in mijn post vermeldde en dit is ook allesbehalve creatief en kom ik helemaal niet van al die zooi uit de koelkast af.
    DoDiedinsdag 23 oktober 2007 @ 23:35
    HEhe, lezen is neit mijn sterkste vak. Sorry
    #ANONIEMdinsdag 23 oktober 2007 @ 23:36
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:35 schreef DoDie het volgende:
    HEhe, lezen is neit mijn sterkste vak. Sorry
    geeft niet
    cul_non_kuldinsdag 23 oktober 2007 @ 23:55
    Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
    ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
    Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
    Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...

    [ Bericht 0% gewijzigd door cul_non_kul op 24-10-2007 07:28:33 ]
    golferdinsdag 23 oktober 2007 @ 23:57
    quote:
    1 kabeljoouwfilet


    Maar afgezien daarvan heb je zat lekkere dingen in voorraad liggen om een half derdewereldland een week lang van voedsel te voorzien.
    golferdinsdag 23 oktober 2007 @ 23:59
    Met al die vissige ingrediënten die je hebt zou ik trouwens gaan voor een soort paella-schotel.
    Lekker alles roerbakken/wokken en door de rijst flikkeren.
    #ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 00:03
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
    Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de3 orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
    ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
    Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
    Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
    Kijk dat bedoel ik nou met crea....tnx, kan ik die 4 ansjovisjes er ook niet bij doen? Of wordt het dan te zout?
    cul_non_kulwoensdag 24 oktober 2007 @ 00:06
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:04 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    het hoofdgerecht...mmm ff denken...


    couscous met knoflook en munt als dat er is...

    de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

    De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

    klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

    suxes

    #ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 00:07
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:57 schreef golfer het volgende:

    [..]



    Maar afgezien daarvan heb je zat lekkere dingen in voorraad liggen om een half derdewereldland een week lang van voedsel te voorzien.
    I know, en ben zelf ook crea genoeg om er wat van te maken natuurlijk, maar vind het gewoon leuk om iets te maken wat jullie verzinnen

    paella is ook een optie, maarja dan kan ik dus niet meer de vissoep als voorgerecht maken van die andere poster..... ik wacht gewoon op nog meer ideetjes van jullie culinaire-wonders

    [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2007 00:17:17 ]
    #ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 00:10
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]


    het hoofdgerecht...mmm ff denken...


    couscous met knoflook en munt als dat er is...

    de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

    De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

    klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

    suxes

    wow volgens mij heb jij geen magnetron nodig
    (verwijzend naar je sig )

    [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2007 00:11:15 ]
    cul_non_kulwoensdag 24 oktober 2007 @ 00:23

    magnetron, handig om de chocomel op te warmen...en de stoommaaltijden van AH....

    cul_non_kulwoensdag 24 oktober 2007 @ 07:27
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 00:03 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Kijk dat bedoel ik nou met crea....tnx, kan ik die 4 ansjovisjes er ook niet bij doen? Of wordt het dan te zout?
    Goeienmorgen, aan ansjovis moest ik nu ff niet denken, doe mij maar een boterhammetje met aardbeienjam

    Misschien kun je de ansjovis in dunne reepjes snijden over de lengte en evt wat peterselie eroverheen mikken en het als garnering op de soep deponeren???

    cul_non_kulwoensdag 24 oktober 2007 @ 07:31
    P.S.
    toast met gerookte zalm en nepkaviaar als lunch?
    Dan mag jij mijn lunchpakketje klaarmaken
    QuarKwoensdag 24 oktober 2007 @ 11:21
    Ik heb:
    - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
    - krieltjes
    - rookworst
    - melk
    - eieren
    - olijven
    - pesto etc.

    Ik wil hier vanavond een soort van ovenschotel van maken. Krieltjes uit de oven zijn lekker, maar zit te twijfelen hoe ik de broccoli zal klaarmaken en er door/bij serveren.
    Verder heb ik nog iets van een sausje nodig om in de oven over de krieltjes/broc te doen, of erna.

    Basic kruiden heb ik in huis, niet bijzonder veel verschillende.
    Ideetjes? Wil eerst dit opmaken voordat ik nieuwe boodschappen ga doen.
    Weird-woensdag 24 oktober 2007 @ 11:31
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 11:21 schreef QuarK het volgende:
    Ik heb:
    - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
    - krieltjes
    - rookworst
    - melk
    - eieren
    - olijven
    - pesto etc.

    Ik wil hier vanavond een soort van ovenschotel van maken. Krieltjes uit de oven zijn lekker, maar zit te twijfelen hoe ik de broccoli zal klaarmaken en er door/bij serveren.
    Verder heb ik nog iets van een sausje nodig om in de oven over de krieltjes/broc te doen, of erna.

    Basic kruiden heb ik in huis, niet bijzonder veel verschillende.
    Ideetjes? Wil eerst dit opmaken voordat ik nieuwe boodschappen ga doen.
    Je zou eventueel, zonder de pesto en de olijven, een fritata/boerenomelet van de ingredienten kunnen maken. Lekker makkelijk maar vooral lekker
    QuarKwoensdag 24 oktober 2007 @ 11:35
    Oooh, omelet.... da's inderdaad een goed idee.

    Maar stel nu dat ik eigenwijs ben en toch een ovenschotel wil maken, hoe zou ik dat dan doen? Krieltjes + worst + broccoli in de oven + sausje erover?
    Moet ik de broccoli nog voorkoken? En wat voor soort sausje zou ik kunnen gebruiken?
    motorbloempjewoensdag 24 oktober 2007 @ 11:42
    krieltjes, worst en broccoli even roerbakken

    in een ovenschaal gooien en daar gekluste eieren met een beetje melk (als sausje) overheen gooien lijkt mij wel lekker iig
    #ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 14:07
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
    Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
    ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
    Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
    Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
    die gaat het iig worden, heb er ook een tiliapa-filet uitgehaald, dus wordt een lekker gevuld vissoepje
    #ANONIEMwoensdag 24 oktober 2007 @ 14:13
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 11:21 schreef QuarK het volgende:
    Ik heb:
    - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
    - krieltjes
    - rookworst
    - melk
    - eieren
    - olijven
    - pesto etc.
    En voor bij de borrel even wat brood roosteren, in stukken breken en daar pesto op smeren en daarnaast een bakje olijven.
    cul_non_kuldonderdag 25 oktober 2007 @ 07:04
    En hoe was de soep?
    motorbloempjedonderdag 25 oktober 2007 @ 10:09
    wat is het geworden uiteindelijk QuarK?
    #ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 16:36
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 07:04 schreef cul_non_kul het volgende:
    En hoe was de soep?
    Was errug lekker, tnx:


    Het 1 en ander voorbereid:


    De uien, paprika en prei even fruiten:


    Vis in blokjes gesneden:


    Water en bouillonblokjes erbij, net als wat mosselen:


    Lekker laten sudderen, in een kom scheppen, kloddertje creme fraiche erin, wat madeira er overheen en afgemaakt met een paar takjes dille:
    #ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 16:40
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]


    het hoofdgerecht...mmm ff denken...


    couscous met knoflook en munt als dat er is...

    de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

    De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

    klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

    suxes



    Ik dacht dus dat we couscous hadden, maar helaas... daarom maar rijst genomen.

    De voorbereidingen:


    En het eindresultaat:
    :
    motorbloempjedonderdag 25 oktober 2007 @ 16:40
    ziet er heerlijk uit SOL
    #ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 16:46
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 16:40 schreef motorbloempje het volgende:
    ziet er heerlijk uit SOL
    tnxx dat was het ook
    zoalshetisdonderdag 25 oktober 2007 @ 17:10
    wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak.
    Tinkepinkdonderdag 25 oktober 2007 @ 17:24
    Ik heb ook nog wat. De koelkast moet leeg (ga een paar daagjes weg) en heb nog in huis op versgebied (naast een grote voorraad rijst, noten, couscous etc.):

    - een pan pompoensoep met curry, sinaasappelsap, room en safraan waar ik al 2 dagen van eet maar die mij nu begint te vervelen
    - brie
    - zure haring
    - half bakje kruidenkaas
    - plakjes salami
    - ijsbergsla
    - spruitjes
    - 3 komkommers
    - tofu
    - kohlrabi
    - yoghurt
    - bladerdeeg
    - appels van eigen boom (zijn oud en moeten op)
    - oude sinasappels
    - aardappels
    - uien
    - restje diepvriesspinazie (bladeren)
    - restje diepvriesprei
    - kaas
    - plakjes kipfilet
    - gele currypasta
    - augurken
    - stemgember

    Ik heb zitten denken aan een gedekte appeltaart en geroerbakte spruitjes met gele curry en gember,maar ik ben niet helemaal overtuigd.
    Iemand een beter idee?
    #ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 17:26
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 17:10 schreef zoalshetis het volgende:
    wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak.
    Zit munt doorheen. Het was trouwens 'kleef'rijst, had ik ook nog nooit eerder op, erg smakelijk en met de munt er doorheen net dat beetje extra

    Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me.
    zoalshetisdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:02
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 17:26 schreef SeaOfLove het volgende:


    Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me.
    ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati.

    bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak.

    laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt.

    groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten.
    #ANONIEMdonderdag 25 oktober 2007 @ 18:21
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 18:02 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati.

    bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak.

    laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt.

    groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten.
    tnx, ik hou het in gedachten
    cul_non_kuldonderdag 6 december 2007 @ 15:48
    Wordt er nog wat geMacGuyverd??
    Ik heb nl. amper wat in huis behalve:

    couscous
    twee soorten garnalen
    mandarijnen
    ui
    knoflook
    diverse kruiden en specerijen

    en ik heb vooral niet in huis
    INSPIRATIE
    Isegrimdonderdag 6 december 2007 @ 15:50
    Maak een soort paëlla, maar dan met couscous en garnalen.
    motorbloempjedonderdag 6 december 2007 @ 15:53
    ja, dat dus ja

    garnalen-couscous

    klinkt best lekker..

    misschien de garnalen even marineren met knoflook, ui, olie en kruiden
    #ANONIEMdonderdag 6 december 2007 @ 16:05
    heb je nog paprika?
    zoalshetisdonderdag 6 december 2007 @ 16:10
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 15:48 schreef cul_non_kul het volgende:
    Wordt er nog wat geMacGuyverd??
    Ik heb nl. amper wat in huis behalve:

    couscous
    twee soorten garnalen
    mandarijnen
    ui
    knoflook
    diverse kruiden en specerijen

    en ik heb vooral niet in huis
    INSPIRATIE
    dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen?
    cul_non_kuldonderdag 6 december 2007 @ 16:15
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:10 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen?
    hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel, het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
    couscous met garnalen in saffraansaus
    couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
    en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
    ontdek zo-even ook nog ingevroren koriander ...
    mot toch wel een end komen zo lijkt me
    zoalshetisdonderdag 6 december 2007 @ 16:16
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:15 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
    couscous met garnalen in saffraansaus
    couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
    en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
    ontdek zo-ven ook nog ingevroren koriander ...
    mot toch wel een end komen zo lijkt me
    écht wel!

    je kan ook een lekker toetje maken met de mandarijn.
    #ANONIEMdonderdag 6 december 2007 @ 16:16
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:15 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
    couscous met garnalen in saffraansaus
    couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
    en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
    ontdek zo-ven ook nog ingevroren koriander ...
    mot toch wel een end komen zo lijkt me
    geef die paprika ajb aan de cavia's
    zoalshetisdonderdag 6 december 2007 @ 17:11
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:16 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    geef die paprika ajb aan de cavia's
    of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf.

    lekker met couscous.
    #ANONIEMdonderdag 6 december 2007 @ 17:17
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 17:11 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf.

    lekker met couscous.
    mijn cavia's wat doe je
    cul_non_kuldonderdag 6 december 2007 @ 17:36
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 17:17 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    mijn cavia's wat doe je
    ik heb de cavia's meegeroosterd , couscous op z'n Peruviaans
    maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips
    zoalshetisdonderdag 6 december 2007 @ 17:37
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 17:36 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    >:) ik heb de cavia's meegeroosterd , couscous op z'n Peruviaans
    maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips
    apetiet
    zoalshetisdonderdag 6 december 2007 @ 17:43
    oh ja als associatie op apetiet, wat staat voor bon apetit, heb ik meteen een ander zeer goedkoop, gezond en lekker recept. zorg dat je een doos eieren en een kilo tomaten in huis hebt voor 4-5 personen. brood in de vriezer, misschien nog wat spekjes. peper en zout. roerbakken.
    cul_non_kuldonderdag 6 december 2007 @ 18:21
    Met dank aan de tips, hier het resultaat van de geMacGuyverde combi van hartig, pittig en zoet.
    En het was nog snel klaar ook .....

    Voorbereidend snijwerk (let ook op de gehalveerde paprika, eerlijk gedeeld met de cavia's )
    Garnalen in de marinade (handig toch, die bakjes) en ik ontdekte nog wat gedroogde abrikozen.
    Intussen de bulgur (couscous bleek al op te zijn) met een half blokje visbouillon aan de kook gebracht.





    daarna de paprika in blokjes en de abrikozen toegevoegd aan de bulgur, deksel erop en op het kleinste pitje gezet om rustig gaar te smoren.



    Vervolgens ui grof gesneden en gefruit



    Gemarineerde garnalen toegevoegd (marinade: olijfolie, knoflook, beetje citroensap en spaanse pepertjes)...het geheel kort gewokt en op het einde de kleingesneden koriander toegevoegd.



    Nu het nog op een beetje presentabele wijze op het bord gekunsteld .. et voila .. bon appetit



    van de zijkant lijkt het wel een bulgurvulkaantje met garnalen i.p.v. magma



    zoalshetisdonderdag 6 december 2007 @ 18:26
    mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
    cul_non_kuldonderdag 6 december 2007 @ 18:29
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
    mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
    Tis niet het kleurrijkste geheel zo, maar grauw en grijs allerminst, de saffraan bewaar ik nog ff, ik had er nog ergens een ideetje mee.....
    #ANONIEMdonderdag 6 december 2007 @ 18:32
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
    mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
    komt ook door de camera, is nl met een telefoon gemaakt

    Ziet er verder lekker uit hoor, lief dat je de caafjes ook wat paprika hebt gegeven en fijn dat je er ook even bij vermeld hoe handig die kleine schaaltjes zijn, die mama weet wel wat handig is in de keuken he

    [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2007 18:33:48 ]
    Euc-donderdag 6 december 2007 @ 22:06
    Brrrr, wormpjes
    cul_non_kuldonderdag 6 december 2007 @ 22:30
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 22:06 schreef Euc- het volgende:
    Brrrr, wormpjes
    motorbloempjedonderdag 6 december 2007 @ 23:56
    was het ook lekker?

    krijg spontaan zin in garnalen

    maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
    #ANONIEMdonderdag 6 december 2007 @ 23:58
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
    was het ook lekker?

    krijg spontaan zin in garnalen

    maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
    mijn kookt altijd lekker
    motorbloempjevrijdag 7 december 2007 @ 00:01
    slijmjurk
    #ANONIEMvrijdag 7 december 2007 @ 00:03
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 00:01 schreef motorbloempje het volgende:
    slijmjurk
    we hebben wel lol om gehad toen ik postte dat ik gemcgyverd wilde worden en hij die receptjes postte aan de hand van al die dingen die bij hem in de koelkast lagen.

    Ik had alleen de soep zelf gemaakt, de rest hebben we samen gemaakt
    cul_non_kulvrijdag 7 december 2007 @ 00:21
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
    was het ook lekker?

    krijg spontaan zin in garnalen

    maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
    garnalen smaakten prima ... blijft toch wel een favorietje, garnalen .. enne op de boot zul je ze wss ook vinden, als ze een sjinees buffetje erbij hebben

    bon voyage
    cul_non_kuldinsdag 18 december 2007 @ 07:13
    McGuyveren met Kerst, maar dan met voorbedachte rade
    cul_non_kuldonderdag 27 december 2007 @ 16:07
    Het was niet met voorbedachten rade, maar wel lekker gemacguyverd op de tweede kerst: amusante 2e kerst
    elkravozaterdag 29 december 2007 @ 01:21
    ...heb het volgende in huis:


    ontbijtspek
    plakjes ham
    eieren
    100 ml finesse
    halfvolle melk
    roomboter
    margarine
    rijst
    pijnboompitjes
    kaas (jong belegen)
    pecorino (100 gram)
    sambal
    pasta
    ketjap
    2 kleine blikjes tomatenpuree
    1 slavink
    150 gr kipfilet
    twee bakjes kip-saté
    klein potje doperwten
    klein potje bruine bonen
    klein potje sperzieboontjes
    casave kroepoek
    restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
    fles ketchup

    wie kan hiervan iets bakken...?
    Papierversnipperaarzaterdag 29 december 2007 @ 01:49
    quote:
    Op zaterdag 29 december 2007 01:21 schreef elkravo het volgende:
    ...heb het volgende in huis:


    ontbijtspek
    plakjes ham
    eieren
    100 ml finesse
    halfvolle melk
    roomboter
    margarine
    rijst
    pijnboompitjes
    kaas (jong belegen)
    pecorino (100 gram)
    sambal
    pasta
    ketjap
    2 kleine blikjes tomatenpuree
    1 slavink
    150 gr kipfilet
    twee bakjes kip-saté
    klein potje doperwten
    klein potje bruine bonen
    klein potje sperzieboontjes
    casave kroepoek
    restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
    fles ketchup

    wie kan hiervan iets bakken...?
    Pasta met groenten (die blikjes) en kip.
    Sausje maken met tomaten puree, kaas, finesse en pijnboompitjes?
    motorbloempjemaandag 7 januari 2008 @ 10:44
    ok, ik heb dus een schaal vol goudreinetten (bak-appelen) liggen

    aangezien ik tijdens de feestdagen wel geneog vette zooi op heb, zou ik graag iets gezonds met die krengen maken..

    ik heb de standaardzooi wel in huis: bloem, gist, rozijnen, krenten, honing, en ga zo nog boodschapjes doen..

    iemand enig idee wat ik voor gezonds kan maken met bak-appelen?
    #ANONIEMmaandag 7 januari 2008 @ 10:47
    M'n moeder heeft dit laatst gemaakt met alle appels die ze overhad van de oogst van m'n oom. Ze had het recept van Odin, heeft gewoon het gewicht aan appels genomen wat ze in huis had (ik dacht 2 kilo) en daar de rest naar omgerekend, en het was erg lekker geworden:
    quote:
    Pittig zoetzuur van appel en ui voor 2 personen

    Ingrediënten:
    700 g appels
    2 uien
    1 of 2 tenen knoflook
    een stukje verse gember, geraspt
    of gekonfijte gember , in kleine stukjes
    ½ theel. kurkuma
    een mespuntje cayennepeper
    zout
    2 dl (appel)azijn
    100 g (bruine basterd)suiker

    Bereidingswijze:
    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Snipper ui en knoflook. Kook ui, knoflook en appelstukjes met azijn in een roestvrijstalen of geëmail-leerde pan tot de massa zacht en gaar is. Voeg de alle overige ingrediënten toe en laat de massa op een laag pitje nog een tijdje doorkoken. Maak twee jampotjes met goed afsluitbare deksels schoon met heet water en soda. Vul de potten met de kokendhete massa en sluit ze meteen. Laat het zoetzuur mini-maal een paar weken staan om de smaak goed in te laten trekken alvorens het te ge-bruiken.
    Je eet het bijvoorbeeld bij een maaltijd, of op een broodje met kaas, of door de sla.

    [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2008 10:49:58 ]
    motorbloempjemaandag 7 januari 2008 @ 10:50
    hm... lief.. maar klinkt me niet écht geweldig in de oren sorry..

    misscihien iets met de blender? Die ik dolgraag wil uitproberen? zal nog wat banaan en mandarijntjes halen bij de supermarkt zo
    #ANONIEMmaandag 7 januari 2008 @ 10:51
    Ik vind appel in de blender altijd zo melig worden.
    Heb je geen sapcentrifuge? Dan krijg je al lekkerder sap.
    Karrel_Laaglawaaimaandag 7 januari 2008 @ 13:41
    Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
    cul_non_kulmaandag 7 januari 2008 @ 13:50
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 13:41 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
    Bami e rmee bereiden?
    of je vlees er in marineren?
    Wat voor mix is het precies en wat zijn de ingredienten van de mix?
    Vandaag...maandag 7 januari 2008 @ 16:37
    Ok, inspiratieloos, geen geweldige kok en beperkte ingredienten. Wie helpt?

    Ik heb in huis:

    basics:

    rijst, couscous, spaghetti, gedroogde kruiden, knoflook, bouillonblokjes, sojasaus, oestersaus, patak´s milde currypasta

    verder:

    - slagroom
    - melk
    - garnalen (gekookt, diepvries)
    - blik tutti frutti
    - bloemkool (moet op en heb geen cavia)
    - appels
    - bananen
    - bieten in pot
    - uien
    - 2 tomaten

    Ik vind dat ik groenten moet eten vanwege vitaminen enzo maar ik weet niet hoe ik een bloemkool kan combineren met het enige vleesachtige wat ik in huis heb, garnalen. Misschien iets met die currypasta?

    iemand een lekker idee? Alvast bedankt
    cul_non_kulmaandag 7 januari 2008 @ 17:02
    Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus
    en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak

    Dessert (heb je nog sambal??)

    banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje
    ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben.....


    Eet ze
    cul_non_kulmaandag 7 januari 2008 @ 17:05
    Andere optie:

    Gekookte rijst

    met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen

    Lekker snel klaar ..
    Vandaag...maandag 7 januari 2008 @ 17:25
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 17:05 schreef cul_non_kul het volgende:
    Andere optie:

    Gekookte rijst

    met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen

    Lekker snel klaar ..
    thnx Dit wordt hem denk ik.

    Je vraagt je toch af waarom ik zelf geen 1+1 kon optellen
    ColdFeetmaandag 7 januari 2008 @ 17:42
    MoBlo, waarom maak je niet gewoon appelmoes? of een appelcrumble?

    Dat recept van Razztwizzle klinkt ook erg goed, overigens Ik ben dol op chutneys.
    cul_non_kulmaandag 14 januari 2008 @ 11:16
    M.b.t. het onderwerp van deze topic, mocht ik tot mijn grote genoegen vaststellen, dat mijn arsenaal aan kruiden en specerijen weer bijna op oorlogssterkte is. De enige waar ik niet op berekend ben is de Japanse keuken, omdat-ie te specifiek is.
    Qua kunnen McGuyveren heb ik ook nog allerhande lang houdbare producten in huis, zoals babymais, bamboescheuten, tropische vruchten, gedroogde garnalen, diverse mie- en rijstsoorten ...
    Gaat weer goed zo
    Iig, ZIJ is er ook blij mee

    [ Bericht 0% gewijzigd door cul_non_kul op 14-01-2008 21:12:05 ]
    EricTmaandag 14 januari 2008 @ 17:36
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 17:02 schreef cul_non_kul het volgende:
    Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus
    en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak

    Dessert (heb je nog sambal??)

    banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje
    ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben.....



    Eet ze
    Rujak manis mislukte stijl bedoel je

    Overigens wel heel in de verte.. Overigens moet er nog citroensap doorheen anders is het niet te eten
    motorbloempjemaandag 14 januari 2008 @ 17:43
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 17:42 schreef ColdFeet het volgende:
    MoBlo, waarom maak je niet gewoon appelmoes? of een appelcrumble?

    Dat recept van Razztwizzle klinkt ook erg goed, overigens Ik ben dol op chutneys.
    appelmoes is wel een goeie

    woensdag ben ik de hele dag thuis dus dan maar eens aan de slag

    en dan lekker eten 's avonds als toetje (met een kleeeiiiiin beetje slagroom )
    cul_non_kulmaandag 14 januari 2008 @ 21:11
    quote:
    Op maandag 14 januari 2008 17:36 schreef EricT het volgende:

    [..]

    Rujak manis mislukte stijl bedoel je

    Overigens wel heel in de verte.. Overigens moet er nog citroensap doorheen anders is het niet te eten
    Wordt dan rujak belanda manis (of moet er dan ook nog een bol huzarensalade bij)
    En ja idd met citroen/limoen
    EricTmaandag 14 januari 2008 @ 22:13
    quote:
    Op maandag 14 januari 2008 21:11 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    Wordt dan rujak belanda manis (of moet er dan ook nog een bol huzarensalade bij)
    En ja idd met citroen/limoen
    + 10 credits
    Matje-1989donderdag 14 februari 2008 @ 13:16
    Iemand die weet wat ik hier van kan maken?
    Ik liep vandaag in de winkel en dacht bij mezelf na om een lekkere maaltijd te
    maken voor vanavond. Nou, ik heb gekocht:

    * Noodles
    * Kipfilet
    * Taugé
    * Champignons
    * Wokpakket
    * Tika Misala
    * Yogert
    * Gehakt
    * Olijfolie
    * Pasta

    Nou, verder had ik nog een heleboel in huis:
    Zoals bijvoorbeeld, gehakt, appelmoes, brood, stroopwafelijs en citroenijs, omeletmix
    en nog veel meer.

    Maar wat kan ik nu bij elkaar doen om even een lekker wokgerecht met noodles te krijgen vanavond?
    Innocencedonderdag 14 februari 2008 @ 15:25
    Je hebt al een complete wokmaaltijd gekocht...
    Gewoon de bovenste 5 van je lijstje en klaar
    Matje-1989donderdag 14 februari 2008 @ 15:30
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 15:25 schreef Innocence het volgende:
    Je hebt al een complete wokmaaltijd gekocht...
    Gewoon de bovenste 5 van je lijstje en klaar
    Haha, het gaat meer om het klaarmaken daarvan
    Die bovenste leek mij ook in de buurt te komen van een wokmaaltijdje
    Innocencedonderdag 14 februari 2008 @ 15:40
    Ik weet niet wat er bij jou precies inzit, maar ik gooi het wokpakket altijd eerst even in de blender, de champignons er ook bij, scheelt weer snijden. Kip in kleine stukjes gaar bakken in wokolie en de groenten erbij. Kruiden naar smaak en even op hoog vuur omscheppen.(wokken he) Eventueel kan je op het einde ook de tauge erbij gooien. Ondertussen de noodles bereiden en erbij gooien. Klaar...

    maar er zijn vast wel creatievere ideeen met zoveel ingredienten.
    mjandonderdag 14 februari 2008 @ 15:45
    Wokpakket is toch al gesneden? Dan wordt het toch pulp in de blender?
    Matje-1989donderdag 14 februari 2008 @ 15:49
    Creatievere ideeen zijn natuurlijk welkom
    Binnen 1,5 uur, aangezien ik dan wil gaan koken

    Dat Tika Masala ofzo kan er ook door de kip toch?
    Daarbij heb ik geen blender

    Dus:
    * Kip kleinsnijdel
    * Bakken + kruiden + Tiki Masala erbij?
    * Groentepakket erbij wokken
    * Tauge bij
    * Champignons erbij
    * klaar?
    Karrel_Laaglawaaidonderdag 14 februari 2008 @ 16:01
    Champignons eerst bakken!
    Matje-1989donderdag 14 februari 2008 @ 16:21
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 16:01 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Champignons eerst bakken!
    ?
    Kun je de hele volgorde even zeggen dan?
    Champignons eerst
    kip daarna los bakken
    rest+ cham erbij??
    Karrel_Laaglawaaidonderdag 14 februari 2008 @ 16:27
    Kip snijden.
    Uitje snijden.
    Ui en Champignons bakken.
    Kip Bakken.
    Wok pakket erbij.
    Saus erbij.
    Noodles koken.
    Tauge erbij.
    Noodles erbij.
    Klaar
    mjandonderdag 14 februari 2008 @ 16:32
    Ik zou geen tika masala met noodles eten, dat lijkt me een rare combinatie.
    Heb je niet iets van kruiden of een woksausje?
    Mijn bakvolgorde zou trouwens zijn:
    - Kip
    - Champs+wokgroenten
    - Tauge (alleen kort meewarmen)
    Matje-1989donderdag 14 februari 2008 @ 16:34
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 16:32 schreef mjan het volgende:
    Ik zou geen tika masala met noodles eten, dat lijkt me een rare combinatie.
    Heb je niet iets van kruiden of een woksausje?
    Mijn bakvolgorde zou trouwens zijn:
    - Kip
    - Champs+wokgroenten
    - Tauge (alleen kort meewarmen)
    Tika misala rare combi?
    Hmm, tsja. Hoeveel zou ik daarvan erin moeten doen als ik dat wel wil?
    mjandonderdag 14 februari 2008 @ 16:39
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 16:34 schreef Matje-1989 het volgende:

    [..]

    Tika misala rare combi?
    Hmm, tsja. Hoeveel zou ik daarvan erin moeten doen als ik dat wel wil?
    Nouwja, ik zou tika masala met rijst eten
    Maar als je het wel wilt, ik weet niet in wat voor vorm je het hebt? Een kant en klare pot? En voor hoeveel personen moet het zijn?
    mjandonderdag 14 februari 2008 @ 16:45
    Ik ga er vandoor, maar iig: als je zo'n pot hebt is dat ongeveer genoeg voor 3 a 4 personen. Maar je moet ook een beetje naar de hoeveelheid groenten kijken... Gooi er gewoon net zoveel bij tot het een beetje drapperig is, dan is het goed Smakelijk eten hopelijk!
    Karrel_Laaglawaaivrijdag 15 februari 2008 @ 08:53
    Ik ben benieuwd hoe het nou geworden is.
    Matje-1989vrijdag 15 februari 2008 @ 09:29
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 08:53 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Ik ben benieuwd hoe het nou geworden is.
    Nou ja, het was te eten. Maar de tiki was geen goed idee..
    Vandaag dus een herkansing met:

    Champignons
    kipfilet
    noodels
    tauge
    groente
    Karrel_Laaglawaaivrijdag 15 februari 2008 @ 09:30
    Wel eerst de champignons aangebakken?
    Matje-1989vrijdag 15 februari 2008 @ 09:33
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 09:30 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Wel eerst de champignons aangebakken?
    Ja hoor
    mjanvrijdag 15 februari 2008 @ 10:19
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 09:29 schreef Matje-1989 het volgende:

    [..]

    Nou ja, het was te eten. Maar de tiki was geen goed idee..
    Hehehe, luister dan ook naar mij
    Succes met de herkansing iig! (een woksausje lijkt me er wel lekker bij trouwens, maar ik weet niet of je nog in de winkel komt vandaag?)
    Innocencevrijdag 15 februari 2008 @ 11:48
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 15:45 schreef mjan het volgende:
    Wokpakket is toch al gesneden? Dan wordt het toch pulp in de blender?
    Zal wel een persoonlijke afwijking zijn, maar vind dat fijne lekkerder, zeker als het zoveel verschillende groenten door elkaar zijn. Wordt het meer een geheel, zeker als je geen saus gebruikt.
    Matje-1989vrijdag 15 februari 2008 @ 18:31
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 10:19 schreef mjan het volgende:

    [..]

    Hehehe, luister dan ook naar mij
    Succes met de herkansing iig! (een woksausje lijkt me er wel lekker bij trouwens, maar ik weet niet of je nog in de winkel komt vandaag?)
    Hmm, ja heb al gekookt
    Haha, geen tijd om Fok! eerder te raadplegen
    Okselvrijdag 15 februari 2008 @ 18:41
    Ik ben er een held in.. aldus mijn vriendin. Ik maak altijd uit de meest rare combi's nog een heerlijke maaltijd.

    Dingen die je altijd in huis moet hebben:
    - Vlees in de vriezer.
    - Wijn
    - Afbakbrood
    - Mosterd, sambal, balsamico.
    - Pak pizzabodem
    - Tomatensaus (desnoods van die blikjes)

    Daarmee kun je al heel veel kanten op. Je kan alle restjes altijd op een pizza gooien. Kaasresten, vleeswaren. Verder kun je altijd vlees bakken, dat op afbakbrood ketsen. Met mosterd/sambal/balsamico/wijn kun je al snel wat lekkere smaken toevoegen. Groenten kun je altijd even wokken, of op een pizza ketsen.
    Hagelkaasdinsdag 26 februari 2008 @ 16:41
    Dingen die je sowieso in huis moet hebben:

    - Olijfolie
    - Pasta
    - Parmezaanse kaas
    - Citroen
    - Basilicum
    - Groenten
    - Vlees

    Kan je echt zo ongelooflijk veel mee maken
    winterapfeldinsdag 26 februari 2008 @ 18:35
    altijd in huis hebben: eieren

    --> koelkast opruim actie: alles in de boeren omelet!
    Nembrionicdinsdag 26 februari 2008 @ 20:49
    - Trostomaatjes
    - gehakt
    - kip
    - bleekselderij
    - uien
    - knoflook
    - verscheidene hete pepersauzen
    - olijf en zonnebloemolie
    - balsamico
    - champignons
    - bacon(dikke plakjes)
    - fajita pannekoekjes
    - druiven
    - citroen
    - paprikas
    - nachos
    - guacamole dip
    - soured cream dip
    - mixed chillies (verscheidene pepers in zuur)
    - crispy coated mushrooms
    - eieren
    - peterselie
    - verse basilicum
    - verse rozemarijn
    - verse thijm
    - eieren
    - ketchup
    - gember
    - laurier
    - verscheidene verpakte tapas

    Het ziet er behoorlijk mexicaans uit dus.
    Het is voor 5 mensen. Taco's ligt voor de hand natuurlijk maar ik vraag me af of er niet iets anders interessants is.
    Muckwoensdag 27 februari 2008 @ 10:21
    Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk
    cul_non_kulwoensdag 27 februari 2008 @ 10:41
    - Trostomaatjes vullen met een lichtgekruid eimengsel of een frisse salade van maken met olijfolie, zout, suiker, peper, citroensap of azijn en basilicumbladen in grove stukken
    - gehakt balletjes of kleine worstjes van maken, zout en peper, evt honing en thijm
    - kip in blokjes, omwikkeld met een reepje bacon
    - bleekselderij rauw of gestoomd in stukken van plm 4 a vijf cm
    - uien en knoflook fijngesnipperd tbv het gehakt
    - uien
    - knoflook tenen in de oven garen in de schil, geeft een zoete smaak en kun je zo "leegzuigen"- verscheidene hete pepersauzen om te dippen
    - olijf- en zonnebloemolie om te bakken
    - balsamico
    - champignons in (zeer weinig) olie en kruiden
    - bacon(dikke plakjes) wat er van overblijft droogbakken met knoflook en afmaken met een pittige dip
    - fajita pannekoekjes in stukken (gebruiken als een soort brood)
    - druiven lekker voor erna als dessert
    - citroen
    - paprikas roosteren in de overn en in partjes serveren
    - nachos klein voorafje?
    - guacamole dip voor bij de nachos
    - soured cream dip idem of voor bij het (pittige) vlees
    - mixed chillies (verscheidene pepers in zuur)
    - crispy coated mushrooms
    - eieren
    - peterselie
    - verse basilicum
    - verse rozemarijn
    - verse thijm
    - eieren
    - ketchup
    - verscheidene verpakte tapas


    Als ik er snel even naar kijk zou ik een tapastafel creeeren in Spaans/Mexicaanse stijl.

    Suxes
    Nembrionicwoensdag 27 februari 2008 @ 11:30
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 10:21 schreef Muck het volgende:
    Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk
    poppetje22donderdag 19 juni 2008 @ 09:42
    Inspiratieloze Topickick

    In mijn koelkast:
    Spinazie (Zak 300 g)
    1 rode paprika
    stuk komkommer
    bosje lenteui
    kwart krop ijsbergsla
    tomaten

    vlees:
    2 runderlappen (in de koelkast)
    rundergehakt (in de vriezer)

    fruit:
    ananas
    appels
    bananen
    mandarijnen

    verder:
    Gele currypasta van de toko
    klein stukje cocosblok (50 g ofzo)
    babymais uit blik
    champignons uit blik
    eieren
    en kruiden enzo

    Ik wil iig graag de spinazie op hebben, ivm houdbaarheid.

    Ben benieuwd!
    motorbloempjedonderdag 19 juni 2008 @ 09:47
    stoofpotje maken met rundvlees?

    kun je prima doen met paprika, tomaten, lenteui en mais? Als laatste de spinazie wat mee-roeren?

    Als je dan ook nog rijst hebt, kun je dat er mooi bij doen...

    dus runderlappen in stukjes snijden
    aanbraden, water en wat wijn (als je dat hebt) erbij en de tomaten en paprika in blokjes erbij?
    Laten sudderen, en als het bijna klaar is de ui, mais en eventueel champignons erbij?

    weet niet voor hoeveel je moet koken? Stoofpotjes zijn ook goed voor twee dagen, meestal de tweede dag nóg lekkerder, omdat het dan wat ingedikt is
    Karrel_Laaglawaaidonderdag 19 juni 2008 @ 09:47
    Ook rijst en ketjap in huis?
    poppetje22donderdag 19 juni 2008 @ 09:52
    Het is voor 2 personen, maar als het voor meer personen blijkt te zijn, kan het natuurlijk altijd nog in de koelkast voor morgen

    De runderlappen zijn trouwens geen stooflappen, op de verpakking staat dat ze 7-8 minuten in hete olie moeten worden gebraden.. wordt jouw receptje dan niet te taai motorbloempje?

    Rijst check
    Ketjap check
    motorbloempjedonderdag 19 juni 2008 @ 09:58
    ik heb vorige keer volgens mij oko gewone runderlappen gebruikt, want die waren in de aanbieding maar het zou goed kunnen dat ik toen per toeval wel stooflappen had

    anders zou je idd nog iets met ketjap (oosters) kunnen doen?
    En dan met de currypasta? (heb nog nooit gele currypasta gehad, alleen rode, en dat gaat volgens mij wel goed met rundvlees? Geel dan ook gok ik zo
    Karrel_Laaglawaaidonderdag 19 juni 2008 @ 09:59
    Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken.
    Rijst erbij koken.

    ananas
    appels
    bananen
    mandarijnen
    Is natuurlijk een prefect toetje.
    motorbloempjedonderdag 19 juni 2008 @ 10:01
    als hij nog ergens pure chocolade heeft kan hij met dat fruit chocoladefonduen
    motorbloempjedonderdag 19 juni 2008 @ 10:02
    ik bedoel overigens niet én currypasta én ketjap, één van beide lijkt me genoeg
    Karrel_Laaglawaaidonderdag 19 juni 2008 @ 10:17
    Dat lijkt me ook een beetje over de top...
    Weltschmerzdonderdag 19 juni 2008 @ 14:29
    Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker.
    poppetje22donderdag 19 juni 2008 @ 17:20
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2008 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:
    Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker.
    blikje sardines: niet check
    tomatenpuree: niet check
    foie gras: niet check
    turks brood: niet check

    tnx for your help
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2008 09:59 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken.
    Rijst erbij koken.
    Dit wordt het!
    Karrel_Laaglawaaivrijdag 20 juni 2008 @ 08:56
    Hoe was het?
    poppetje22vrijdag 20 juni 2008 @ 10:15
    quote:
    Op vrijdag 20 juni 2008 08:56 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Hoe was het?
    Het was lekker
    Ik had er nog extra wat champignons doorgegooid
    er zat alleen zand in de spinazie (er stond op dat het gewassen was!)
    Karrel_Laaglawaaivrijdag 20 juni 2008 @ 10:17
    Spinazie met je ALTIJD wassen. Ik heb zo vaak zand zitten kauwen.
    cul_non_kulwoensdag 25 juni 2008 @ 21:26
    Mc guyveren in de keuken ... heerlijk
    #ANONIEMzondag 1 maart 2009 @ 11:27
    Ik ben totaal inspiratieloos al een paar dagen. Gisteren heb ik me nog redelijk weten te redden, maargoed we hebben vandaag nog.

    Ik heb in huis:

    - kipfilet
    - gamba's
    - rivierkreeftjes
    - gerookte zalm
    - aardappelschijfjes
    - diverse soorten rijst
    - 1 pei
    - bosuitje
    - rode uien
    - gewone uien
    - 2 sjalotjes
    - paarse druiven
    - creme fraiche
    - kookroom
    - champignons
    - knoflook
    - citroen
    en alle mogelijk denkbare kruiden/specerijen
    #ANONIEMzondag 1 maart 2009 @ 11:29
    quote:
    Ik ben totaal inspiratieloos al een paar dagen. Gisteren heb ik me nog redelijk weten te redden, maargoed we hebben vandaag nog.

    Ik heb in huis:

    - kipfilet
    - gamba's
    - rivierkreeftjes
    - gerookte zalm
    - aardappelschijfjes
    - diverse soorten rijst
    - 1 pei
    - bosuitje
    - rode uien
    - gewone uien
    - 2 sjalotjes
    - paarse druiven
    - creme fraiche
    - kookroom
    - champignons
    - knoflook
    - citroen
    en alle mogelijk denkbare kruiden/specerijen
    Van de champignons maak ik een soepje btw.. zover was ik al

    [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2009 11:31:25 ]
    Tezzzondag 1 maart 2009 @ 13:10
    Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis).
    Kipfilet omwikkeld met niets en dan je befaamde druivensaus erbij!

    Van de uien en sjalotjes maak je een tarte tartin (heb je bladerdeeg??). UIen aanbakken met een beetje balsamico (heb je vast wel) en dat op het bladerdeeg leggen overgoten met caramel of zo. (google ff een goed receptje. Attentie: niet uitprinten!!!!!!)
    boriszzondag 1 maart 2009 @ 13:11
    Kip met ui en de prei in de wok gooien ? Rijst erbij en klaar .

    Iets moois uitgebreids weet ik nog even niet zo snel iets te bedenken.

    [ Bericht 21% gewijzigd door borisz op 01-03-2009 13:19:08 ]
    #ANONIEMzondag 1 maart 2009 @ 13:17
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:10 schreef Tezz het volgende:
    Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis).
    Kipfilet omwikkeld met niets en dan je befaamde druivensaus erbij!

    Van de uien en sjalotjes maak je een tarte tartin (heb je bladerdeeg??). UIen aanbakken met een beetje balsamico (heb je vast wel) en dat op het bladerdeeg leggen overgoten met caramel of zo. (google ff een goed receptje. Attentie: niet uitprinten!!!!!!)
    Ik heb alles hiervoor Alleen wel de ene helft thuis
    #ANONIEMzondag 1 maart 2009 @ 13:18
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:11 schreef borisz het volgende:
    Kip met ui en de prei in de wok gooien ? Rijst erbij en klaar .
    je weet dat dit te makkelijk is boriszje
    boriszzondag 1 maart 2009 @ 13:19
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:18 schreef mascara-klodder het volgende:

    [..]

    je weet dat dit te makkelijk is boriszje
    Ja dat weet ik .
    Tezzzondag 1 maart 2009 @ 13:45
    Van de aardappelschijfjes kun je ook een gratin maken en dan in 1 persoons bakjes serveren, ziet er leuk uit op het bord.
    En met de kipfilet maak je een surf-en-turf (vlees met vis).
    En de prei doe je, hmmm, iets leuks mee.
    golferzondag 1 maart 2009 @ 17:52
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:10 schreef Tezz het volgende:
    Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis).

    Volgens mij heeft ze wel een kut in huis hoor.
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 20:33
    ik heb nog een vijftal tomaten, bosuitje, de standaard bouillons, een staafmixer, wortelen en wat slagroom misschien...

    iemand enig idee of ik hier een licht lunch soepje van kan brouwen?
    Tinkepinkzondag 1 maart 2009 @ 20:50
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 20:33 schreef motorbloempje het volgende:
    ik heb nog een vijftal tomaten, bosuitje, de standaard bouillons, een staafmixer, wortelen en wat slagroom misschien...

    iemand enig idee of ik hier een licht lunch soepje van kan brouwen?
    Heb je ook sinaasappel in huis? Dan zou ik er een wortel-sinaasappelsoep van maken.En van de tomaten en het bosuitje een salsa icm brood.
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 20:52
    nope, heb al wel gegoogled en heb één receptje gevonden wat wel kan

    maar de sinaasappelvariant gaat dus niet lukken
    Tinkepinkzondag 1 maart 2009 @ 20:53
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 20:52 schreef motorbloempje het volgende:
    nope, heb al wel gegoogled en heb één receptje gevonden wat wel kan

    maar de sinaasappelvariant gaat dus niet lukken
    Als het lekker was, post het receptje dan even. Wortels, bosui en tomaat heb ik ook altijd in huis
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 21:06
    ik ben bezig

    ik ben zeer benieuwd
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 21:21
    er staat nu op 't vuur:

    half uitje (had ik nog over)
    2 teentjes knoflook
    anderhalf bosuitje

    dit gefruit

    5 tomaten in stukjes
    5 wortels in stukjes
    halve liter groentebouillon

    erbij gedaan, vuur laag

    met wat oregano en basilicum aan het pruttelen komend half uur a 3 kwartier.
    Dan even de staafmixer er doorheen en voila hoop ik
    Tinkepinkzondag 1 maart 2009 @ 21:28
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 21:21 schreef motorbloempje het volgende:
    recept
    Klinkt lekker en makkelijk.
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 21:29
    juh... hoop dat hij koud ook te nassen is
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 22:02
    soepje is nog een beetje smaakloos...

    even bedenken wat ik erin ga gooien
    Tinkepinkzondag 1 maart 2009 @ 22:04
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 22:02 schreef motorbloempje het volgende:
    soepje is nog een beetje smaakloos...

    even bedenken wat ik erin ga gooien
    Tabasco? Room?
    motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 22:05
    ja, room is dus niet goed meer

    tabasco kan ik nog ff proberen paar drupje
    uniekhoorndonderdag 5 maart 2009 @ 23:31
    Heb vandaag op de markt gekocht:
    1 bloemkool
    1 bos bosuitjes
    100 gram peultjes
    1 rode paprika
    250 gram champignos
    1 grote bos peterselie...

    Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken..
    Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad.

    Zelf dacht ik:
    Peultjes en bloemkool blancheren.
    Roerbakken met de rest Thats it
    drWhovrijdag 6 maart 2009 @ 09:34
    quote:
    Op donderdag 5 maart 2009 23:31 schreef uniekhoorn het volgende:
    Heb vandaag op de markt gekocht:
    1 bloemkool
    1 bos bosuitjes
    100 gram peultjes
    1 rode paprika
    250 gram champignos
    1 grote bos peterselie...

    Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken..
    Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad.

    Zelf dacht ik:
    Peultjes en bloemkool blancheren.
    Roerbakken met de rest Thats it
    Werp de bloemkool met een grote boog de vuilnisbak in.
    Bak de paprika en champignons met veel zwarte peper en voeg aan het eind een klinke hand fijngesneden peterselie. Serveer met de bosuitjes in ringen en een blaadje ongesneden peterselie voor de retro. Lekker met rijst of aardappelen.
    vaagselvrijdag 6 maart 2009 @ 12:57
    quote:
    Op donderdag 5 maart 2009 23:31 schreef uniekhoorn het volgende:
    Heb vandaag op de markt gekocht:
    1 bloemkool
    1 bos bosuitjes
    100 gram peultjes
    1 rode paprika
    250 gram champignos
    1 grote bos peterselie...

    Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken..
    Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad.

    Zelf dacht ik:
    Peultjes en bloemkool blancheren.
    Roerbakken met de rest Thats it
    Blancheren wat geblancheerd moet worden, dan roerbakken met 1 eetlepel rode currypasta. Dan wat bouillon erbij, 1 eetlepel vissaus en nog paar minuten laten inkoken. Serveer met rijst.
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 15:32
    Op deze druilerige zondag kan ik wel wat McGyver-kookhulp gebruiken, dus geef ik dit topic een rotschop :s)

    Ik heb in mijn kastjes/diepvries/koelkast:

    * Blik kikkererwten
    * Blik chilibonen
    * Blik mais
    * Broccolli
    * Pita broodjes
    * 1 Tilapiafilet (bevroren)
    * Sla
    * Tomaten
    * Couscous
    * Rijst
    * Pasta

    Verder nog een klein assortiment aan kruiden (maar eigenlijk voornamelijk peper en zout), wat sausjes (soja, ketjap, oester, zwarte bonen, balsamico) en de altijd aanwezige bloem, ui, knoflook, melk, bouillonblokjes, maizena etc. (eieren zijn vanochtend helaas opgegaan bij het ontbijt :9 )

    Iemand een goede idee voor avondeten voor 2 personen? :9

    Edit: Oh, er is ook nog rode pastasaus, rode pesto, chilisaus, stukje brie, geraspte kaas, bacon en boursin :)

    [ Bericht 5% gewijzigd door Inu op 24-07-2011 15:37:26 ]
    golferzondag 24 juli 2011 @ 15:51
    Voer je spullen hier in: http://www.ingredienten.nl/
    Erasmozondag 24 juli 2011 @ 15:55
    Vis bakken in boter. Van kikkererwten, chillibonen en mais burgers maken. Broccoli verwerken tot een soep. Van de rest aan groenvoer een salade maken.
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 15:56
    quote:
    3s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:51 schreef golfer het volgende:
    Voer je spullen hier in: http://www.ingredienten.nl/
    Daar staat de helft niet eens bij :D :X

    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:55 schreef Erasmo het volgende:
    Vis bakken in boter. Van kikkererwten, chillibonen en mais burgers maken. Broccoli verwerken tot een soep. Van de rest aan groenvoer een salade maken.
    Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien?
    #ANONIEMzondag 24 juli 2011 @ 16:00
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:56 schreef Inu het volgende:

    [..]

    Daar staat de helft niet eens bij :D :X

    [..]

    Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien?
    burgers even ei en bloem bij doen ;)
    Erasmozondag 24 juli 2011 @ 16:01
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:56 schreef Inu het volgende:

    [..]

    Daar staat de helft niet eens bij :D :X

    [..]

    Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien?
    Grofweg wel ja, ik zou er wel iets bij doen om ze te binden, anders vallen ze uit elkaar. Eieren zouden daarvoor ideaal zijn.

    Ik zou de bacon klein snijden, uitbakken en in een klein schaaltje erbij serveren, boursin erdoorheen roeren voor je het richting tafel brengt.
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 16:03
    Ja, shit, vanochtend het laatste ei op :X Zou aioli iets doen? :D Of mosterd?
    Nembrioniczondag 24 juli 2011 @ 16:05
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 16:03 schreef Inu het volgende:
    Ja, shit, vanochtend het laatste ei op :X Zou aioli iets doen? :D Of mosterd?
    Meer dan smaak geven niet echt denk ik.
    simmuzondag 24 juli 2011 @ 16:05
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:32 schreef Inu het volgende:
    Op deze druilerige zondag kan ik wel wat McGyver-kookhulp gebruiken, dus geef ik dit topic een rotschop :s)

    Ik heb in mijn kastjes/diepvries/koelkast:

    * Blik kikkererwten
    * Blik chilibonen
    * Blik mais
    * Broccolli
    * Pita broodjes
    * 1 Tilapiafilet (bevroren)
    * Sla
    * Tomaten
    * Couscous
    * Rijst
    * Pasta

    Verder nog een klein assortiment aan kruiden (maar eigenlijk voornamelijk peper en zout), wat sausjes (soja, ketjap, oester, zwarte bonen, balsamico) en de altijd aanwezige bloem, ui, knoflook, melk, bouillonblokjes, maizena etc. (eieren zijn vanochtend helaas opgegaan bij het ontbijt :9 )

    Iemand een goede idee voor avondeten voor 2 personen? :9

    Edit: Oh, er is ook nog rode pastasaus, rode pesto, chilisaus, stukje brie, geraspte kaas, bacon en boursin :)
    een roerbak met de broccoli, kikkererwten en tilapia misschien? wokken met wat zwarte bonensaus en klaar.
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 16:08
    Broccoli-soep is underway :s)

    Zijn kikkererwten lekker in een wok ja? Het is een mega-zak broccoli, dus daar is genoeg van iig :)
    simmuzondag 24 juli 2011 @ 16:10
    kikkererwten zijn overal lekker in :Y
    simmuzondag 24 juli 2011 @ 16:11
    als je massala en yoghurt of creme fraiche in huis hebt kan je er ook een curry van maken, die serveren met reepjes pitabrood
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 16:12
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 16:11 schreef simmu het volgende:
    als je massala en yoghurt of creme fraiche in huis hebt kan je er ook een curry van maken, die serveren met reepjes pitabrood
    Nee, helaas :{

    Ik zie nu ook in dat onze kruidenverzameling wel wat uitgebreider mag :X
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 16:48
    Broccolisoep is alweer op :@ Heerlijk! En straks voor het hoofdgerecht heb ik de kikkererwten, bonen en mais bij elkaar geprakt en wat bloem erbij, even getest of het een geheel wordt en dat werd het, dus die worden straks in een laagje olie gebakken tot falafel-achtige balletjes en dat gaat met de pita-broodjes, sla en tomaten genuttigd worden :Y)

    Bedankt allemaal! ^O^
    roos85zondag 24 juli 2011 @ 20:27
    Voor morgen:

    Aanwezig:

    - spitskool
    - champignons
    - bosui
    - spekreepjes
    - sinaasappels
    - pasta/aardappelen/rijst
    - bladerdeeg
    - kipfilet/kippenpoten
    - eieren

    edit:
    - tomatenblokjes
    - sperzieboontjes
    - diverse pastasausjes
    - geraspte kaas

    [ Bericht 10% gewijzigd door roos85 op 24-07-2011 20:36:48 ]
    simmuzondag 24 juli 2011 @ 21:44
    wat voor kruiden heb je?

    de favoriet van de kinderen!

    kippenpoten kruiden en braden in de oven. de rijst koken. spitskool wokken en de rijst erbij. om het op te leuken kan je er bv de champignons en/if boontjes bij doen. voor echt geluk met een kerriesausje :X brrr :r

    maar ik kan nog wel 30 dingen roepen met zo'n ingerientenlijst. zeg morgenochtend maar waar je zin in hebt ;)
    Inuzondag 24 juli 2011 @ 22:20
    Of de spekjes in stukjes hakken, samen met fijngehakt uitje en knoflook in een kom doen en een klein beetje tomatenstukjes erbij (liever verse tomaat eigenlijk), olijfolie erdoor roeren, en een eetlepel op een bladerdeedblaadje doen (nog mooier als je die rond snijdt), even in de oven tot de randen iets omhoog zijn gekomen, basilicum erover en heerlijk hartig taartje :9
    roos85zondag 24 juli 2011 @ 22:37
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 21:44 schreef simmu het volgende:
    wat voor kruiden heb je?
    Een hele voorraad :) oa kerrie, tijm, bieslook, chilipoeder
    quote:
    de favoriet van de kinderen!

    kippenpoten kruiden en braden in de oven. de rijst koken. spitskool wokken en de rijst erbij. om het op te leuken kan je er bv de champignons en/if boontjes bij doen
    Zeker een idee, heb ook nog een zakje braadstomen liggen

    quote:
    maar ik kan nog wel 30 dingen roepen met zo'n ingerientenlijst. zeg morgenochtend maar waar je zin in hebt ;)
    Oke, zal er eens over denken
    roos85maandag 25 juli 2011 @ 11:38
    Heb de kippenbouten uit de vriezer gehaald, en wil er aardappelen bij eten ;)
    Karrel_Laaglawaaimaandag 25 juli 2011 @ 11:43
    Ik weet niet wat je aan kruiden in huis hebt, maar:
    http://www.smulweb.nl/recepten/1368730/Jerk-kip-jamaica
    simmumaandag 25 juli 2011 @ 12:23
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 11:38 schreef roos85 het volgende:
    Heb de kippenbouten uit de vriezer gehaald, en wil er aardappelen bij eten ;)
    de kip en de aardappels in stukjes gewoon in ene keer in de oven op 1 schaal zodat de kipsmaakjes lekker in de aardappel trekken :9
    Inumaandag 25 juli 2011 @ 12:47
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 12:23 schreef simmu het volgende:

    [..]

    de kip en de aardappels in stukjes gewoon in ene keer in de oven op 1 schaal zodat de kipsmaakjes lekker in de aardappel trekken :9
    Je kunt het zelfs nog met zn allen in die braadzak gooien, gaat ook prima :Y
    roos85maandag 25 juli 2011 @ 13:07
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 12:47 schreef Inu het volgende:

    [..]

    Je kunt het zelfs nog met zn allen in die braadzak gooien, gaat ook prima :Y
    van braadstomen bedoel je?
    Inumaandag 25 juli 2011 @ 13:23
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 13:07 schreef roos85 het volgende:

    [..]

    van braadstomen bedoel je?
    Ja :) Ik heb ook gewoon van die losse zakken in huis, zonder de kruiden, en die kun je gewoon lekker vullen met kip, aardappels en groente, kruiden erbij die je lekker vindt, in de oven en klaar :) Als je hem zo vol stopt moet ie natuurlijk wel wat langer dan normaal...