nou, dat laatste vind ik weer niet. Iets wat niet doelgericht (maar wel gecontroleerd) is heeft de mogelijkheid om vele malen beter te worden dan het beste ontwerp. Het kost alleen veel meer pogingen, en tijd. Het is niet voor niets dat men nu bezig is om AI te creeren door neurologische netwerken te creeren die zichzelf kunnen rangschikken.quote:Op donderdag 31 mei 2007 10:40 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
De misconceptie komt hieruit dat veel mensen hun eigen soort als helemaal geweldig bestempelen, en dus het hoogst haalbare. De hele evolutie zou in hun ogen (dus) gericht moeten zijn op het creeëren van de mens.
Een tweede factor is dat ze evolutie (of een achterliggende God) zien als een creator. Als ze zelf iets zouden creëeren zou dat doel gericht zijn en in de richting van "beter". Het is blijkbaar moeilijk om die grond gedachte te laten varen. Iets dat niet doelgericht is is tenslotte nutteloos.
Het wordt zo langzamerhand ook een noodzaak voor bepaalde 'ontwerpen' om het op die manier te doen. De huidige chiparchitecturen zijn bijvoorbeeld al bijna te complex om nog direct door een menselijke ontwerper verbeterd te worden. Het is niet verwonderlijk dat ze daar steeds meer met evolutionaire algoritmes gaan werken.quote:Op donderdag 31 mei 2007 10:53 schreef Bensel het volgende:
nou, dat laatste vind ik weer niet. Iets wat niet doelgericht (maar wel gecontroleerd) is heeft de mogelijkheid om vele malen beter te worden dan het beste ontwerp. Het kost alleen veel meer pogingen, en tijd. Het is niet voor niets dat men nu bezig is om AI te creeren door neurologische netwerken te creeren die zichzelf kunnen rangschikken.
quote:Haemoglobin has over 300 known mutants, yet not one has turned out to be helpful for human survival. This includes the haemoglobin mutation associated with sickle cell anemia. Despite the fact that sickle cell anemia sufferers are more resistant to malaria, they are also subject to ‘growth impairment, susceptibility to infection, and chronic organ damage due to repeated vaso-occlusive episodes’.
quote:When the frequency of the sickle-cell gene reaches 18%, natural selection for it “stops.” That’s the point at which the death rates from sickle-cell anemia and malaria balance, demonstrating conclusively that sickle-cell anemia is not a suitable model for continuous genetic expansion.
Helemaal mee eens, maar voor een hoop mensen een te ingewikkeld idee en een drempel om het idee van evolutie te begrijpen. Daarom zien sommige mensen geen evolutie in jou malaria/hemoglobine verhaal omdat er in hun ogen geen "vooruitgang" te zien is.quote:Op donderdag 31 mei 2007 10:53 schreef Bensel het volgende:
HIer verder
laatste post:
Bensel - donderdag 31 mei 2007 @ 10:51
[..]
nou, dat laatste vind ik weer niet. Iets wat niet doelgericht (maar wel gecontroleerd) is heeft de mogelijkheid om vele malen beter te worden dan het beste ontwerp. Het kost alleen veel meer pogingen, en tijd. Het is niet voor niets dat men nu bezig is om AI te creeren door neurologische netwerken te creeren die zichzelf kunnen rangschikken.
Die laatste qoute bedoel je denk ik. Het is niet raar dat er een balans is in het voorkomen van sikkelcelanemie en de overlevingskans gegenereed door malaria. Het is een beetje vergelijkbaar met een zuur-base evenwichtsreactie. Als je van 1 er iets bij bijgooit/weghaalt, zal de balans (meetbaar met PH waarde) veranderen. Zo ook met de balans in dit verhaal. Als er straks een epidemie uitbreekt van malaria, zal de mutatie steeds vaker voorkomen, ondanks de nadelen. Als echter weinig malaria meer is, zal de balans de andere kant opgaan, omdat het dan weer te nadelig is om die ziekte te hebben. De omstandigheden bepalen dus hoe en of een bepaalde mutatie tot uiting komt.quote:
Dat maakt allemaal niet uit, het is een dodelijke ziekte. Mensen zullen of sterven aan malaria, of aan die ziekte zelf. Wanneer die balans bereikt wordt houdt natuurlijke selectie op.quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:19 schreef Bensel het volgende:
[..]
Die laatste qoute bedoel je denk ik. Het is niet raar dat er een balans is in het voorkomen van sikkelcelanemie en de overlevingskans gegenereed door malaria. Het is een beetje vergelijkbaar met een zuur-base evenwichtsreactie. Als je van 1 er iets bij bijgooit/weghaalt, zal de balans (meetbaar met PH waarde) veranderen. Zo ook met de balans in dit verhaal. Als er straks een epidemie uitbreekt van malaria, zal de mutatie steeds vaker voorkomen, ondanks de nadelen. Als echter weinig malaria meer is, zal de balans de andere kant opgaan, omdat het dan weer te nadelig is om die ziekte te hebben. De omstandigheden bepalen dus hoe en of een bepaalde mutatie tot uiting komt.
death rate. NIet iedereen met die afwijking gaat per definitie dood. En natuurlijke selectie heeft nog een voorwaarde: lukt het je voort te planten voordat je dood gaat. De rest kun je wel bij elkaar puzzelen neem ik aanquote:Op donderdag 31 mei 2007 11:21 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dat maakt allemaal niet uit, het is een dodelijke ziekte. Mensen zullen of sterven aan malaria, of aan die ziekte zelf. Wanneer die balans bereikt wordt houdt natuurlijke selectie op.
Op wat voor manier helpt deze mutatie overleving op de lange duur? Is het niet zo dat als er echt zo'n epidemie komt en iedereen zonder deze mutatie sterft aan malaria, uiteindelijk de mutatie zelf de ondergang van die populatie zal betekenen?quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:25 schreef Bensel het volgende:
[..]
death rate. NIet iedereen met die afwijking gaat per definitie dood. En natuurlijke selectie heeft nog een voorwaarde: lukt het je voort te planten voordat je dood gaat. De rest kun je wel bij elkaar puzzelen neem ik aan
Uitstekend voorbeeld. We zitten midden in een evolutionaire "sprong". Het probleem malaria word "opgelost" door een mutatie die we nu sickelcell noemen. Die mutatie is niet echt bevorderlijk voor de gezondheid van de mens. Een perfect voorbeeld van de richtingloosheid van de evolutie.quote:
Nogmaals de richtingloosheid van de evolutie. Een mutatie is een variant en hoeft geen verbetering te betekenen. Natuurlijke selectie zorgt ervoor dat mutaties die goed op hun omgeving zijn aangepast overleven.quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:41 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Op wat voor manier helpt deze mutatie overleving op de lange duur? Is het niet zo dat als er echt zo'n epidemie komt en iedereen zonder deze mutatie sterft aan malaria, uiteindelijk de mutatie zelf de ondergang van die populatie zal betekenen?
Heeft dominee Papierversnipperaar nog meer preken online staan?quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:50 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als er een God was die de evolutie stuurde had hij een mens geschapen die geen malaria kreeg, zonder deze minpunten.
Ik verzin ze net zo makkelijk hoor, maar als je het zo tof vind:quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:55 schreef Dwerfion het volgende:
[..]
Heeft dominee Papierversnipperaar nog meer preken online staan?
quote:De ontwikkeling van een Godsbesef verliep parallel aan de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn en het menselijk zelfbewustzijn.
Lang geleden toen de mens iets minder ver ontwikkeld was dan nu, begreep de mens niet dat gedachten en herinneringen uit zijn eigen hoofd kwamen. Als iemand zat te vissen en dacht:”Ik heb honger” dan leek er voor deze persoon een stem uit de rivier te komen die zei dat ie honger had. Op deze manier ontstonden de natuurgodsdiensten, god van de boom, god van de berg.
Naarmate het menselijk bewustzijn zich ontwikkelde, leek de oorsprong van deze “stemmen” vager te worden. In de Griekse tijd, als iemand een verhaal wilde vertellen of opschrijven, riep men de Sirenen aan (een stelletje gekke wijven op een rots ergens in zee) om hem “de herinneringen in te blazen”. In de Romeinse tijd had men Goden op de Berg Olympus. Later werden dat Goden in de lucht (Wodan, Thor) toen 1 God en tegenwoordig geloven steeds meer mensen helemaal niet meer in een God.
Het tegenwoordige godsbesef is een combinatie van opvoeding, en toevallige emoties of “magische” gebeurtenissen die aan een eventuele God worden toegeschreven.
Als je niet begrijpt hoe het leven of het heelal functioneert, kan je het als iets magisch of wonderlijks zien waar een God voor nodig is. In werkelijkheid zitten de meeste dingen heel simpel in elkaar. Een computer bestaat uit een verzameling elektronische schakelaars. Die hebben twee standen “aan” of “uit”. Toch kan men met dit simpele apparaat de meest complexe berekening uitvoeren en processen besturen. Hetzelfde geld voor hersenen. Een hersencel kan wel of geen signaal sturen, “aan” of “uit”
DNA, een belangrijke bouwsteen van leven, bestaat uit slechts 4 basis-elementen. De eenvoudigste eiwitten bestaan uit maar een paar cellen.
De evolutietheorie heeft ons (= Atheïsten) geleerd dat het leven geen doel hoeft te hebben of in de toekomst hoeft te kunnen kijken.
Een gelovige vind dat de aarde (het heelal) wel erg precies is aangepast op de mens, dus moet er wel een God zijn. In feite moet je de zaak omdraaien. Als het Heelal er anders had uitgezien, waren wij er niet geweest en hadden driekoppige paars-ogige Frumsels deze discussie gehad. Het leven past bij de omstandigheden of sterft uit. Er is dus geen andere mogelijkheid dan dat het leven en de omgeving voor elkaar “gemaakt” lijken te zijn. En de mechanismen die dit regelen zijn in weze heel simpel.
Als er een God is, is het een hele domme god die alleen maar 1 bij 1 kan optellen.
Dat hoeft natuurlijk niet per sé. Het antwoord staat eigenlijk al in de quote die je zelf aanhaalt.quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:41 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Op wat voor manier helpt deze mutatie overleving op de lange duur? Is het niet zo dat als er echt zo'n epidemie komt en iedereen zonder deze mutatie sterft aan malaria, uiteindelijk de mutatie zelf de ondergang van die populatie zal betekenen?
quote:Disease expression is variable and is modified by several factors, the most influential being genotype. Other factors include [beta]-globin cluster haplotypes, [alpha]-globin gene number, and fetal hemoglobin expression. In recent years, newborn screening, better medical care, parent education, and penicillin prophylaxis have successfully reduced morbidity and mortality due to Hb S.
quote:Op donderdag 31 mei 2007 12:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik verzin ze net zo makkelijk hoor, maar als je het zo tof vind:
Komt ie nog een keer:![]()
[..]
leuk bedacht.. maar inhoudelijk totale nonsensquote:Op donderdag 31 mei 2007 12:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik verzin ze net zo makkelijk hoor, maar als je het zo tof vind:
Komt ie nog een keer:![]()
[..]
Om te beginnen klopt het niet dat Thor en Wodan na de Romeinse Goden kwamen en ten tweede stap je wel heel erg makkelijk over het feit heen dat er iets meer dan 1 miljard mensen zijn die zich Hindoe noemen en dus niet horen tot een monotheistische religie. Je redenatie gaat daar dus al de mist in.quote:In de Romeinse tijd had men Goden op de Berg Olympus. Later werden dat Goden in de lucht (Wodan, Thor) toen 1 God en tegenwoordig geloven steeds meer mensen helemaal niet meer in een God
Met deze zin ondergraaf je je eigen stelling. Natuurlijk is het merkwaardig dat wij deze discussie voeren en niet een stel driekoppige paars-ogige Frumsels. Voor een (onderlegde) atheist is dat "alleen maar" een toevallige samenloop van omstandigheden, voor een gelovige is dat meer dan toevallig. Het zegt echter niets over het al dan niet bestaan van Godquote:Een gelovige vind dat de aarde (het heelal) wel erg precies is aangepast op de mens, dus moet er wel een God zijn. In feite moet je de zaak omdraaien. Als het Heelal er anders had uitgezien, waren wij er niet geweest en hadden driekoppige paars-ogige Frumsels deze discussie gehad. Het leven past bij de omstandigheden of sterft uit. Er is dus geen andere mogelijkheid dan dat het leven en de omgeving voor elkaar “gemaakt” lijken te zijn. En de mechanismen die dit regelen zijn in weze heel simpel.
ik zie het jou anders niet doen.. God is dus blijkbaar in iedergeval slimmer dan jijquote:Als er een God is, is het een hele domme god die alleen maar 1 bij 1 kan optellen.
ja inderdaad, soms sterven populaties uit, uiteindelijk zal ook de mens als "soort" als je dat zo wilt zien uitsterven.quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:41 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Op wat voor manier helpt deze mutatie overleving op de lange duur? Is het niet zo dat als er echt zo'n epidemie komt en iedereen zonder deze mutatie sterft aan malaria, uiteindelijk de mutatie zelf de ondergang van die populatie zal betekenen?
Nogmaals: het toont aan dat (onder selectiedruk) bepaalde alelen een grotere frequentie binnen een populatie krijgen over meerdere generaties. Dat is evolutie - niets meer en niets minder.quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:41 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Op wat voor manier helpt deze mutatie overleving op de lange duur? Is het niet zo dat als er echt zo'n epidemie komt en iedereen zonder deze mutatie sterft aan malaria, uiteindelijk de mutatie zelf de ondergang van die populatie zal betekenen?
Ik heb niet beweerd dat alle volkeren overal ter wereld op een gelijk tempo ontwikkelen. Er zijn nog steeds mensen die in het stenen tijdperk leven en een natuurgodsdienst aan hangen. Dus het is goed mogelijk dat de Vikingen sneller ontwikkelden dan de Romeinen en eerder in lucht-goden geloofden.quote:
Jij hebt werkelijk geen enkel verstand van hoe evolutie werkt of wel Ali?quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:21 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dat maakt allemaal niet uit, het is een dodelijke ziekte. Mensen zullen of sterven aan malaria, of aan die ziekte zelf. Wanneer die balans bereikt wordt houdt natuurlijke selectie op.
Kijk nou wat voor rare ziekte jullie als 'verhoging van overlevingskansen voor het menselijk ras' kwalificeren. Is werkelijk absurd:
Dat zijn pesterijen van Satan om gelovige wetenschappers te verleiden.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:01 schreef slaveloos het volgende:
hoe zien creationisten eigenlijk mutaties?
Ali beweerde aan het eind van het vorige topic dat die er nauwelijks zijn / niet relevant zijn / nauwelijks gunstige effecten hebben of iets dergelijks.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:01 schreef slaveloos het volgende:
hoe zien creationisten eigenlijk mutaties?
De mutaties die ik bedoel zijn dus die dingen als van de sickle cell. Er zijn zat mechanismen om vanalles teweeg te brengen maar nooit zullen ze daadwerkelijk zinvolle informatie toevoegen, op een uitzondering waarbji een dodelijke ziekte blijkbaar malaria verhindert. Nou poehee, dat bewijst hoe alle diversiteit op aarde is gekomen zeg.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:49 schreef Monolith het volgende:
[..]
Ali beweerde aan het eind van het vorige topic dat die er nauwelijks zijn / niet relevant zijn / nauwelijks gunstige effecten hebben of iets dergelijks.
Ok Ali, start herequote:Op donderdag 31 mei 2007 13:49 schreef Monolith het volgende:
[..]
Ali beweerde aan het eind van het vorige topic dat die er nauwelijks zijn / niet relevant zijn / nauwelijks gunstige effecten hebben of iets dergelijks.
we posten teglijk blijkbaar.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
De mutaties die ik bedoel zijn dus die dingen als van de sickle cell. Er zijn zat mechanismen om vanalles teweeg te brengen maar nooit zullen ze daadwerkelijk zinvolle informatie toevoegen, op een uitzondering waarbji een dodelijke ziekte blijkbaar malaria verhindert. Nou poehee, dat bewijst hoe alle diversiteit op aarde is gekomen zeg.
en wat bedoel je met informatie.. Ik vind het resistent maken tegen malaria toch redelijk nieuwe informatie. Dat was er eerst niet, en zorgt voor een potentieel evolutionair voordeel (onder de juiste omstandigheden.)quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
De mutaties die ik bedoel zijn dus die dingen als van de sickle cell. Er zijn zat mechanismen om vanalles teweeg te brengen maar nooit zullen ze daadwerkelijk zinvolle informatie toevoegen.
Jij wil in 2 of drie stappen van een zwaardvis in een kanarie veranderen? In 2 of drie generaties een ziekte weg-muteren? Sorry, het gaat iets langzamer. Maar als je bedenkt dat het leven 3,5 miljard jaar de tijd heeft om te muteren en te selecteren kan het wel.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
De mutaties die ik bedoel zijn dus die dingen als van de sickle cell. Er zijn zat mechanismen om vanalles teweeg te brengen maar nooit zullen ze daadwerkelijk zinvolle informatie toevoegen, op een uitzondering waarbji een dodelijke ziekte blijkbaar malaria verhindert. Nou poehee, dat bewijst hoe alle diversiteit op aarde is gekomen zeg.
maar wat vind je dan van die misvormingen, dat die mogelijk zijn bedoel ik. Is dat een ontwerpfout, of hoe moet ik dat zien?quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Drosophila bleef drosophila, al dan niet misvormd.
Wat versta je trouwens onder zinvolle informatie? Of heeft dat te maken met het idee dat het leven of de evolutie een bepaald doel moet hebben?quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
De mutaties die ik bedoel zijn dus die dingen als van de sickle cell. Er zijn zat mechanismen om vanalles teweeg te brengen maar nooit zullen ze daadwerkelijk zinvolle informatie toevoegen, op een uitzondering waarbji een dodelijke ziekte blijkbaar malaria verhindert. Nou poehee, dat bewijst hoe alle diversiteit op aarde is gekomen zeg.
Stel dat er zo'n malaria-epidemie komt en alle mensen die toevallig wel deze mutatie dragen overleven, de rest gaat dood. Survival of the fittest, natuurlijke selectie. Malaria is dan dus geen factor van belang meer. Hierna draagt elk mens dus dit gemuteerde gen bij zich en draagt dat over aan de kinderen. Je hebt dan een ernstig zieke populatie met een mutatie die voor afwijkingen en ziekten zorgt en uiteindelijk onherroepelijk de populatie weg zal vagen. Leg mij nou eens uit dat dit soort situaties het bewijs zijn dat je door middel van dergelijke mutaties door miljoenen jaren heen voortzetting van leven krijgt wat beter is aangepast aan haar omgeving, zonder dat het ten koste gaat van essentiele functies als zuurstofdistributie in het lichaam.quote:Op donderdag 31 mei 2007 11:54 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nogmaals de richtingloosheid van de evolutie. Een mutatie is een variant en hoeft geen verbetering te betekenen. Natuurlijke selectie zorgt ervoor dat mutaties die goed op hun omgeving zijn aangepast overleven.
Op de "lange duur" overleven hangt ook af van de omstandigheden. De mens doet het aardig goed, maar als de omstandigheden te drastisch veranderen kunnen we gewoon uitsterven, net als andere dieren.
Nogmaals de evolutie heeft niet als "doel" om bepaalde soorten te laten overleven. Dat bepaalde soorten overleven is een gevolg van de combinatie mutaties en omstandigheden. Je zoekt een doel dat er niet is.
dat is echt een niet uit te roeien misverstand he. Dat mutaties de soort "beter" zouden maken. Dat de evolutie een kracht van binnenuit om zich aan de natuur aan te passen oid. De enige kracht in de evolutie is en blijft genreplicatie niks meer en niks minder. Dat het soms niet goed gaat en soms wel doet niet terzakequote:Op donderdag 31 mei 2007 14:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Wat versta je trouwens onder zinvolle informatie? Of heeft dat te maken met het idee dat het leven of de evolutie een bepaald doel moet hebben?
Hier een hele lijst artikelen erover:quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:01 schreef slaveloos het volgende:
hoe zien creationisten eigenlijk mutaties?
thanksquote:Op donderdag 31 mei 2007 14:22 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Hier een hele lijst artikelen erover:
http://www.answersingenesis.org/home/area/faq/mutations.asp
Als deze mutatie te zwak is om te overleven zal de populatie idd uitsterven. Als daar voldoende tijd overheen gaat is er kans dat een nieuwe mutatie een soort oplevert die betere overlevingskansen heeft. Dan zal de oorspronkelijke mutatie uitsterven omdat de nieuwe succesvoller is.quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:13 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Stel dat er zo'n malaria-epidemie komt en alle mensen die toevallig wel deze mutatie dragen overleven, de rest gaat dood. Survival of the fittest, natuurlijke selectie. Malaria is dan dus geen factor van belang meer. Hierna draagt elk mens dan dus dit gemuteerde gen bij zich en draagt dat over aan de kinderen. Je hebt dan een ernstig zieke populatie met een mutatie die voor afwijkingen en ziekten zorgt en uiteindelijk onherroepelijk de populatie weg zal vagen. Leg mij nou eens uit dat dit soort situaties het bewijs zijn dat je door middel van dergelijke mutaties door miljoenen jaren heen voortzetting van leven krijgt wat beter is aangepast aan haar omgeving, zonder dat het ten koste gaat van essentiele functies als zuurstofdistributie in het lichaam.
Ja diemoet ik nog checken. Er waren ook wat andere artikelen geplaatst over die apen die beter konden zien, maar waarschijnlijk komt het toch weer op hetzelfde neer.quote:
Een zwakke sickelcell mutatie? Het gaat erom dat die mutatie zelf een grotere killer is dan malaria, aangezien ze genetisch van aard is ipv een parasiet. Logischerwijs kan een populatie waarvan ieder lid die mutatie draagt nooit lang overleven. En medische ingrepen moeten hier volledig buiten beschouwing gelaten worden.quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als deze mutatie te zwak is om te overleven zal de populatie idd uitsterven. Als daar voldoende tijd overheen gaat is er kans dat een nieuwe mutatie een soort oplevert die betere overlevingskansen heeft. Dan zal de oorspronkelijke mutatie uitsterven omdat de nieuwe succesvoller is.
Er zijn dus grofweg twee mogelijkheden: Of je krijgt een sterkere soort mens die tegen malaria kan (via een zwakke sickelcel-mutatie) of de mens sterft uit.
In beide gevallen is er geen zwakke mutatie meer.
In werkelijkheid zijn er meer mogelijkheden want: Er is niet overal in de wereld malaria, maar er zijn wel overal mensen. En eventuele medische ingrepen kunnen een zuiver natuurlijk ovolutionair proces verstoren.
dat had dat gen niet in gedachten toen ie muteerde hoor...quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:34 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Een zwakke sickelcell mutatie? Het gaat erom dat die mutatie zelf een grotere killer is dan malaria.
quote:
Omdat de afwijking genetisch is, is hij nog niet per definitie erger van aardquote:Op donderdag 31 mei 2007 14:34 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Een zwakke sickelcell mutatie? Het gaat erom dat die mutatie zelf een grotere killer is dan malaria, aangezien ze genetisch van aard is ipv een parasiet.
Sikkelcelpatienten worden gemiddeld 40 a 50 jaar oud. Dat is dus al na je vruchtbare periode. Tijd zat om je voort te planten dus.quote:Logischerwijs kan een populatie waarvan ieder lid die mutatie draagt nooit lang overleven. En medische ingrepen moeten hier volledig buiten beschouwing gelaten worden.
nee maar het is wel een gegevenquote:Op donderdag 31 mei 2007 14:35 schreef slaveloos het volgende:
[..]
dat had dat gen niet in gedachten toen ie muteerde hoor...
Ja weet ik, ga ik ook nog checken. Ik zit hier wel in mn eentje tegen 4 man ofzo, kan neit alles tegelijk.quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:39 schreef Monolith het volgende:
Deze mutatie voorbeeldjes had ik ook nog voor je geplaatst in het vorige topic Ali.
[..]
zo zie je maar: evolutie is niet goed of slecht, slechts een gegeven.quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
nee maar het is wel een gegeven
Blijkbaar is sickelcel niet zo een probleem, want er lopen genoeg mensen mee rond. En dat je er op den duur aan doodgaat is niet belangrijk. Zolang de soort zich kan voortplanten is de belangrijkste functie vervult: het doorgeven van genen aan een nageslacht (ook al zijn het relatief slechte genen)quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:34 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Een zwakke sickelcell mutatie? Het gaat erom dat die mutatie zelf een grotere killer is dan malaria, aangezien ze genetisch van aard is ipv een parasiet. Logischerwijs kan een populatie waarvan ieder lid die mutatie draagt nooit lang overleven. En medische ingrepen moeten hier volledig buiten beschouwing gelaten worden.
'Resistent maken' is een groot woord. De parasiet kan de rode bloedcellen niet meer binnendringen omdat ze defect zijn, dat vind ik wel even iets anders eigenlijk.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:58 schreef Bensel het volgende:
[..]
en wat bedoel je met informatie.. Ik vind het resistent maken tegen malaria toch redelijk nieuwe informatie. Dat was er eerst niet, en zorgt voor een potentieel evolutionair voordeel (onder de juiste omstandigheden.)
Dan gaan er dus heel veel mensen dood en misschien sterft de plaatselijke polulatie uit. Nou en?quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:01 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Abstract:
...
Dus nu heb je een genetische afwijking waardoor je geen malaria krijgt maar waarvan de ernstige gevolgen wel getriggerd worden door malaria! Je bent dus hoe dan ook de lul, sikkelcel of geen sikkelcel.
quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dan gaan er dus heel veel mensen dood en misschien sterft de plaatselijke polulatie uit. Nou en?
Dat een soort resistent word tegen een belangrijke ziekte heeft een nadeel: overbevolking. Ga je liever dood aan een ziekte of aan honger en oorlog? Dat een bepaalde oplossing mutatie niet aan jou luxe voorwaarden voldoet is nog geen bewijs tegen evolutie.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
'Resistent maken' is een groot woord. De parasiet kan de rode bloedcellen niet meer binnendringen omdat ze defect zijn, dat vind ik wel even iets anders eigenlijk.
Het uitsterven van een diersoort kan een gevolg zijn van natuurlijke selectie. De mens is een als gevolg van mutatie en natuurlijke selectie "overgebleven" diersoort. Maar dat we het tot nu toe hebben overleefd is geen garantie voor de toekomst. We staan nog steeds bloot aan natuurlijke selectie. Als de omstandigheden niet gunstig genoeg voor ons zijn sterft onze soort gewoon uit.quote:
Die sikkelcel mutatie werd aangedragen als mutatie die positief zou werken, voordelig zijn ter overleving dus. Ik heb naar mijn mening zojuist aangetoond dat daar heel wat haken en ogen aanzitten. Dat is inderdaad geen bewijs voor creatie maar ontkracht dat dit 'het bewijs' voor 'goede' (relatief) mutaties zou zijn.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:33 schreef vero-legata het volgende:
Ali zou je zo goed willen zijn hierop te reageren?
Dit hele topic hoort hier overigens niet volgens mij. Als je de evolutietheorie wilt verfijnen prima, maar je basisstelling van creationsme vs evolutie slaat nergens op. Je argumentatielijn hierin heeft niets met logica te maken. Je valt een evolutieidee aan, wat overigens geheel geoorloofd en zelfs gewaardeerd wordt binnen de wetenschappelijk wereld. Maar vervolgens probeer je dat aan te voeren als bewijs voor je creationisme theorie.
In analogie vergelijk je een appel met een peer en vervolgens probeer je te bewijzen dat de appel niet klopt en daarmee een peer is, als het geen appel is kan het toch ook een sinasappel, een banaan of een lychee zijn.....
Jouw manier van denken is overigens super stereotyperend voor aanhangers van monotheistische religies. die leren je namelijk in zwart en wit denken dus als het niet wit is is het zwart. Je vergeet ondertussen alle andere kleuren van de regenboog. Ik daag je uit om het einde van goed en kwaad topic eens door te lezen. Volgens mij kun je daar veel van opsteken.
Ja met dit soort evolutionaire systemen wel ja. Dan blijft er geen gezond organisme meer over terwijl het juist voor meer diversiteit zou moeten zorgen. Het probleem in deze is dat het niet uitmaakt of je nou die mutatie wel of niet hebt, want je gaat in die situatie of dood aan malaria of aan die mutatie zelf al dan niet getriggerd door malaria. Het gaat dus nogal ver om dit een betere aanpassing aan de omgeving te noemen op basis van het ene gegeven dat je 'resistent wordt' tegen malaria.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het uitsterven van een diersoort kan een gevolg zijn van natuurlijke selectie. De mens is een als gevolg van mutatie en natuurlijke selectie "overgebleven" diersoort. Maar dat we het tot nu toe hebben overleefd is geen garantie voor de toekomst. We staan nog steeds bloot aan natuurlijke selectie. Als de omstandigheden niet gunstig genoeg voor ons zijn sterft onze soort gewoon uit.
Daar heb je je verklaring. Mutatie, natuurlijke selectie en een alel dat generatie op generatie wordt doorgegeven en daardoor een hoge frequentie heeft in de populatie.quote:
A Mutation Story
It turns out that, in these areas, HbS carriers have been naturally selected, because the trait confers some resistance to malaria. Their red blood cells, containing some abnormal hemoglobin, tend to sickle when they are infected by the malaria parasite. Those infected cells flow through the spleen, which culls them out because of their sickle shape -- and the parasite is eliminated along with them.
De evolutie is neutraal. Er is geen doel. Het is niet de bedoeling van de evolutie om de mens te creëeren of "beter" te maken. Dat is precies de drempel waar jij tegenaan blijft lopen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja met dit soort evolutionaire systemen wel ja. Dan blijft er geen gezond organisme meer over.
Dit is een beetje wat ik je de hele tijd probeer te vertellen en wat ook al eerder door anderen in het forum is gezegt. Evolutie heeft NIETS te maken met GOED en KWAAD, dat zijn termen gebruikt door monotheistische godsdientsen om zo hun schaapjes beter te kunnen leiden. Als jij jezelf niet boven goed en kwaad kunt verheffen dan vind ik het ook niet zo raar dat je niet begrijpt hoe wetenschap werkt.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:37 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Die sikkelcel mutatie werd aangedragen als mutatie die positief zou werken. Ik heb naar mijn mening zojuist aangetoond dat daar heel wat haken en ogen aanzitten. Dat is inderdaad geen bewijs voor creatie maar ontkracht dat dit 'het bewijs' voor 'goede' (relatief) mutaties zou zijn.
Je kan kiezen:quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja met dit soort evolutionaire systemen wel ja. Dan blijft er geen gezond organisme meer over terwijl het juist voor meer diversiteit zou moeten zorgen. Het probleem in deze is dat het niet uitmaakt of je nou die mutatie wel of niet hebt, want je gaat in die situatie of dood aan malaria of aan die mutatie zelf al dan niet getriggerd door malaria. Het gaat dus nogal ver om dit een betere aanpassing aan de omgeving te noemen op basis van het ene gegeven dat malariaparasieten je bloedcellen niet meer binnen kunnen dringen.
Ja met een hoop desastreuze gevolgen. Waarom negeer je die posts hierboven die toch duidelijk aangeven dat malaria sikkelcel crises kan triggeren?quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:43 schreef wijsneus het volgende:
Ali_:
[..]
Daar heb je je verklaring. Mutatie, natuurlijke selectie en een alel dat generatie op generatie wordt doorgegeven en daardoor een hoge frequentie heeft in de populatie.
Evolutie.
Ja en dat is natuurlijk precies wat we nu overal in de natuur tegenkomen, kwakkelende diersoorten met allerlei rare kwalen in plaats van extreem aangepaste gezonde variaties.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je kan kiezen:
Of je krijgt malaria en gaat dood voor je kinderen hebt gekregen.
Of je kwakkelt een jaar of 30 maar je krijgt wel kinderen.
Op welke manier kan je je genen doorgeven? Op de kwakkelende manier. Dus de kwakkelaars overleven en de "gezonde"mens gaat dood aan malaria en sterft uit.
Heb je weleens kaartjes gezien met de verspreiding van malaria en die van sikkelcelanemie? De overeenkomsten zijn opmerkelijk. De verklaring is dus, zoals tig keer is verteld inmiddels, dat het recessieve gen dat sikkelcelanemie veroorzaakt ook als resistentie tegen malaria werkt. Merk op dat het gen recessief is, slechts als je het van beide ouders erft krijg je de ziekte, maar als je de ziekte niet hebt werkt het wel als bescherming, omdat het wel een lichte invloed heeft op de bloedlichaampjes.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Het gaat dus nogal ver om dit een betere aanpassing aan de omgeving te noemen op basis van het ene gegeven dat je 'resistent wordt' tegen malaria.
De waarde van een mutatie wordt bepaald door zijn effect op de overlevingskansen van een organisme in een bepaalde omgeving. Als de mutatie helpt om te overleven in een bepaalde omgeving kan je van een relatief positieve mutatie spreken, zo niet dan van een relatief negatieve. In dit geval maakt het geen hol uit of je die mutatie hebt, last van malaria krijg je toch wel.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:46 schreef vero-legata het volgende:
[..]
Dit is een beetje wat ik je de hele tijd probeer te vertellen en wat ook al eerder door anderen in het forum is gezegt. Evolutie heeft NIETS te maken met GOED en KWAAD, dat zijn termen gebruikt door monotheistische godsdientsen om zo hun schaapjes beter te kunnen leiden. Als jij jezelf niet boven goed en kwaad kunt verheffen dan vind ik het ook niet zo raar dat je niet begrijpt hoe wetenschap werkt.
Ik ben dit topic niet gestart. Ik weet hoe je variatie krijgt, dat is ook helemaal het punt niet, het gaat om extra informatie die ergens vandaan hoort te komen en dat zou dus via dit soort mutaties gaan. Mijn punt was toen 'mutaties zijn over het algemeen negatief op uitzonderingen na' en dat blijkt nu ook weer zo te zijn. Die andere verschijnselen ben ik nog niet eens aan begonnen (nylonbug etc).quote:Evolutie is........ een mechanisme. Niet een religie....... Dat is dan ook direct mijn antwoord op een ander topic wat je gestart bent. Ik heb zelf een bachelor in medische biologie en weet je dat evolutie ook heel veel niet leuke dingen oplevert? Bijvoorbeeld antibioticarestentie ziekenhuisbacterien, aardappelziektes die niet meer vatbaar zijn voor pesticiden. Het mechanisme van evolutie is heel simpel namelijk dat er variatie in genen zit plus selectie van de omgeving plus sexuele selectie. Dit zijn de drie factoren en zo zijn de pauwen met hun mooie staarten ontstaan, dolfijnen en vissen die qua bouw op elkaar lijken maar totaal andere diersoorten zijn. Het is bijna, misschien nog wel simpeler dan de bijbelse versie. Daar heb je namelijk 7 dagen nodig en hier maar 3 principes.
Je vergeet dat de omstandigheden regelmatig veranderen. We zitten midden in een klimaatverandering, en de opkomst van een andere diersoort (denk aan de mens die diersoorten uitroeit en het milieuvervuilt) kan grote gevolgen hebben. Diersoorten zijn continu aan het aanpassen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja en dat is natuurlijk precies wat we nu overal in de natuur tegenkomen, kwakkelende diersoorten met allerlei rare kwalen in plaats van extreem aangepaste gezonde variaties.
Wil je het niet snappen?quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja en dat is natuurlijk precies wat we nu overal in de natuur tegenkomen, kwakkelende diersoorten met allerlei rare kwalen in plaats van extreem aangepaste gezonde variaties.
Die laatste zin is misleidend. Als je de mutatie maar 1x hebt, dan is de kans dat je malaria krijgt aanmerkelijk kleiner dan wanneer je de mutatie niet hebt. Heb je de mutatie niet, dan is er een grote kans dat je erg vroeg overlijdt, voordat je je voort kunt planten. Heb je de mutatie twee keer, dan heb je last van bloedarmoede, wat ook niet handig is. Ook dan is er een grote kans dat je sterft eer je je voort kunt planten. Heb je nu die mutatie een keer, dan is de invloed van de bloedarmoede relatief klein, en de kans om malaria te krijgen ook. De kans om je voort te planten is nu aanmerkelijk groter.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:57 schreef Ali_Kannibali het volgende:
De waarde van een mutatie wordt bepaald door zijn effect op de overlevingskansen van een organisme in een bepaalde omgeving. Als de mutatie helpt om te overleven in een bepaalde omgeving kan je van een relatief positieve mutatie spreken, zo niet dan van een relatief negatieve. In dit geval maakt het geen hol uit of je die mutatie hebt, last van malaria krijg je toch wel.
Precies. In een gesloten populatie met malaria hou je dus uiteindelijk alleen maar mensen over die die mutatie dragen, de rest gaat immers dood aan malaria (natuurlijke selectie). De kinderen van de overgebleven mensen zullen dan altijd van beide ouders de mutatie erven. Vervolgens triggert de malaria die crises en daar is je ramp. Dat is wat ik nou al tig keer probeer uit te leggen. Het maakt uiteindelijk geen hol uit of je die mutatie nu hebt of niet, op de lange duur blijven de overlevingskansen wat betreft malaria even hoog (laag) of zelfs lager. Kijk alleen al naar de hoge kindersterfte die de mutatie in combinatie met malaria veroorzaakt.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:55 schreef Iblis het volgende:
[..]
Heb je weleens kaartjes gezien met de verspreiding van malaria en die van sikkelcelanemie? De overeenkomsten zijn opmerkelijk. De verklaring is dus, zoals tig keer is verteld inmiddels, dat het recessieve gen dat sikkelcelanemie veroorzaakt ook als resistentie tegen malaria werkt. Merk op dat het gen recessief is, slechts als je het van beide ouders erft krijg je de ziekte, maar als je de ziekte niet hebt werkt het wel als bescherming, omdat het wel een lichte invloed heeft op de bloedlichaampjes.
Het resultaat is dus dat van de groep met besmette mensen een groter aantal blijft leven dan in de groep met niet-besmette mensen, omdat die sterven door malaria. Op dat moment zijn de omstandigheden voor de verspreiding van het gen gunstig. En het zijn de omstandigheden die uitmaken of een mutatie positief is of niet. In landen waar geen malaria is, is dat gen niet positief, in landen waar wel malaria is, is het wel positief. Er is geen absolute maatstaf waarlangs je mutaties kunt leggen.
De mutatie is niet in alle Afrikaanse individuen aanwezig, inderdaad om de redenen die jij noemt. Er is een evenwicht, iemand noemde het hier al even (18% van de mensen is drager?), daaronder valt men ten prooi aan malaria, daarboven valt men ten prooi aan de sikkelcelanemie omdat je dan teveel homozygoten krijgt.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Precies. In een gesloten populatie met malaria hou je dus uiteindelijk alleen maar mensen over die die mutatie dragen. Dus zullen kinderen daarvan altijd van beide ouders het erven. Vervolgens triggert de malaria die crises en daar is je ramp. Dat is wat ik nou al tig keer probeer uit te leggen. Het maakt uiteindelijk geen hol uit of je die mutatie nu hebt of niet, op de lange duur blijven de overlevingskansen wat betreft malaria even hoog (laag) of zelfs lager. Kijk alleen al naar de hoge kindersterfte die de mutatie in combinatie met malaria veroorzaakt.
Nee, natuurlijk niet. Het gen is recessief. Ook degenen met slechts een kopie van het gen hebben er baat bij (zelfs het meest, zoals al tig keer is geprobeerd jou uit te leggen). Twee ouders met de mutatie kunnen een kind zonder de mutatie krijgen (zoals ouders met bruine ogen een kind met blauwe ogen kunnen krijgen omdat dat dat gen bij beiden recessief aanwezig is).quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Precies. In een gesloten populatie met malaria hou je dus uiteindelijk alleen maar mensen over die die mutatie dragen, de rest gaat immers dood aan malaria (natuurlijke selectie).
Onzinquote:De kinderen van de overgebleven mensen zullen dan altijd van beide ouders de mutatie erven.
Oja oke dat was dom van me.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:11 schreef Iblis het volgende:
[..]
Nee, natuurlijk niet. Het gen is recessief. Ook degenen met slechts een kopie van het gen hebben er baat bij (zelfs het meest, zoals al tig keer is geprobeerd jou uit te leggen). Twee ouders met de mutatie kunnen een kind zonder de mutatie krijgen (zoals ouders met bruine ogen een kind met blauwe ogen kunnen krijgen omdat dat dat gen bij beiden recessief aanwezig is).
[..]
Onzin
En dat maakt ook wat het in stand houdt. Want zowel degenen zonder een kopie, als degenen met twee exemplaren zullen snel sterven hetzij vanwege malaria, hetzij vanwege sikkelcelanemie. (Merk op dat het wel een versimpeld model is. Want je hoeft natuurlijk niet per se malaria te krijgen, er is menging met andere populaties, etc. Sommigen met 1 kopie zullen er allicht meer last van hebben, etc.)quote:
Oke, dat zei ik een heel aantal posts geleden al, dat je op een gegeven moment die balans bereikt. Is dit daarom niet gewoon een prachtig voorbeeld van alleen natuurlijke selectie op een mutatie welke niet tot evolutie kan leiden?quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:17 schreef Iblis het volgende:
[..]
En dat maakt ook wat het in stand houdt. Want zowel degenen zonder een kopie, als degenen met twee exemplaren zullen snel sterven hetzij vanwege malaria, hetzij vanwege sikkelcelanemie. (Merk op dat het wel een versimpeld model is. Want je hoeft natuurlijk niet per se malaria te krijgen, er is menging met andere populaties, etc. Sommigen met 1 kopie zullen er allicht meer last van hebben, etc.)
De soort verandert toch? Eerst was er geen sikkelcelanemie, nu wel, door mutatie en natuurlijke selectie. Dat er een evenwicht is, doet daar niks aan af.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:28 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Oke, dat zei ik een heel aantal posts geleden al, dat je op een gegeven moment die balans bereikt. Is dit daarom niet gewoon een prachtig voorbeeld van alleen natuurlijke selectie op een mutatie welke niet tot evolutie kan leiden?
Dit IS evolutie. Je zou de populatie kunnen zien als een diersoosrt met drie varianten.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:28 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Oke, dat zei ik een heel aantal posts geleden al, dat je op een gegeven moment die balans bereikt. Is dit daarom niet gewoon een prachtig voorbeeld van alleen natuurlijke selectie op een mutatie welke niet tot evolutie kan leiden?
Is er nu een stap naar een nieuwe mensensoort ontstaan dan? Is er genetisch daadwerkelijk informatie bijgekomen of slechts bestaande informatie kapot gegaan?quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:33 schreef Rasing het volgende:
[..]
De soort verandert toch? Eerst was er geen sikkelcelanemie, nu wel, door mutatie en natuurlijke selectie. Dat er een evenwicht is, doet daar niks aan af.
Jazeker accepteer ik dat. Alleen zou in een 'normale' situatie, zonder malaria dus, een mutatie als deze er door natuurlijke selectie uitgefilterd worden, nu blijft hij toevallig overleven maar zal op de lange duur ook niet tot daadwerkelijke 'survival of the fittest' leiden (aangezien overleven van de 1 niet ten koste gaat van de ander). Ik geloof echter niet dat dit de manier is waarop 1 cellige organismen uiteindelijk tot mensen evolueren.quote:Overigens: natuurlijke selectie op basis van mutaties, zie ik goed dat je accepteert dat dat bestaat?
[..]quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:57 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
De waarde van een mutatie wordt bepaald door zijn effect op de overlevingskansen van een organisme in een bepaalde omgeving. Als de mutatie helpt om te overleven in een bepaalde omgeving kan je van een relatief positieve mutatie spreken, zo niet dan van een relatief negatieve. In dit geval maakt het geen hol uit of je die mutatie hebt, last van malaria krijg je toch wel.
Dit is binnen de wetenschap idd helemaal bekend dus dat is niet echt nieuw. Wat je nu doet zijn bepaalde aspecten van de evolutieleer belichten........ De meeste mutaties zijn idd negatief en dat kan ook prima weet je waarom omdat een mutatie die negatief is vaak tot een snellere dood lijd en dus tot minder voortplantingskansen en dus tot het snel weer tenondergaan van deze mutatie. Stel dat 1 op de miljard mutaties opeens het voortbestaan bevordert. Het organisme met deze mutatie heeft dan een relatief voordeel en kan het gen doorgeven. Dus je zegt niets nieuws nog is het een argument voor creationisme. Je omschrijft alleen het principe van evolutie.quote:Ik ben dit topic niet gestart. Ik weet hoe je variatie krijgt, dat is ook helemaal het punt niet, het gaat om extra informatie die ergens vandaan hoort te komen en dat zou dus via dit soort mutaties gaan. Mijn punt was toen 'mutaties zijn over het algemeen negatief op uitzonderingen na' en dat blijkt nu ook weer zo te zijn. Die andere verschijnselen ben ik nog niet eens aan begonnen (nylonbug etc).
Ik denk dat je idee van "nieuwe informatie" een verbastering is van nieuwe eigenschappen. Nieuwe eigenschappen worden "veroorzaakt" door mutaties van het DNA. Als een diersoort met dit DNA succesvol is kan het overleven en door-evolueren. Daarmee worden de nieuwe eigenschappen ook doorgegeven.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Is er nu een stap naar een nieuwe mensensoort ontstaan dan? Is er genetisch daadwerkelijk informatie bijgekomen of slechts bestaande informatie kapot gegaan?
[..]
Jazeker accepteer ik dat. Alleen zou in een 'normale' situatie, zonder malaria dus, een mutatie als deze er door natuurlijke selectie uitgefilterd worden, nu blijft hij toevallig overleven maar zal op de lange duur ook niet tot daadwerkelijke 'survival of the fittest' leiden (aangezien overleven van de 1 niet ten koste gaat van de ander). Ik geloof echter niet dat dit de manier is waarop 1 cellige organismen uiteindelijk tot mensen evolueren.
Er is informatie veranderd. Eén aminozuur is veranderd, en het rode bloedlichaampje verandert daardoor. De mensen zijn dus iets uit elkaar gegroeid. Nog wel dezelfde soort enzo, maar het zou kunnen dat deze mutatie andere mutaties ook levensvatbaar maakt en dat je zo een nieuwe mensensoort krijgt. Zal wel niet, maar het kan.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Is er nu een stap naar een nieuwe mensensoort ontstaan dan? Is er genetisch daadwerkelijk informatie bijgekomen of slechts bestaande informatie kapot gegaan?
Een normale situatie, zonder malaria? Er is nu eenmaal malaria, anders zou het inderdaad uitgefilterd worden. Dat is een open deur.quote:Jazeker accepteer ik dat. Alleen zou in een 'normale' situatie, zonder malaria dus, een mutatie als deze er door natuurlijke selectie uitgefilterd worden, nu blijft hij toevallig overleven maar zal op de lange duur ook niet tot daadwerkelijke 'survival of the fittest' leiden (aangezien overleven van de 1 niet ten koste gaat van de ander). Ik geloof echter niet dat dit de manier is waarop 1 cellige organismen uiteindelijk tot mensen evolueren.
Er is moeilijk te spreken van soort, aangezien degenen met en zonder mutatie gewoon met elkaar kunnen voortplanten. Daarnaast. soorten vormen een continuum. Dat wij een boom kunnen tekenen met soorten is min of meer 'geluk'. Eigenlijk moet je het niet als een boom zien, maar meer als een waaier, een continu geheel, maar in de praktijk onstaan er een soort van clusters, waardoor je makkelijk van soorten kunt spreken. Er zal echter nooit een kind geweest zijn dat zich niet met iemand van de vorige generatie zou hebben kunnen voorplanten. Het gebeurt nooit dat soort A opeens een jong baart dat tot soort B behoort (waarbij B ongelijk is aan A). Dat is een geleidelijk proces. En na heel veel generaties zijn er zoveel mutaties opgetreden dat er van een nieuwe soort gesproken kan worden.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Is er nu een stap naar een nieuwe mensensoort ontstaan dan? Is er genetisch daadwerkelijk informatie bijgekomen of slechts bestaande informatie kapot gegaan?
Hier ga je mis. Wat is 'normaal'? Dat is niet te zeggen. Maar hierdoor doe je deze mutatie af alsof het geen 'echte' zou zijn, of tenminste niet eentje die mee zou tellen als alles 'normaal' was. Het is juist dat grote rampen, zoals ziekten, maar ook bijvoorbeeld natuurrampen of klimaatveranderingen een prima middel zijn om druk uit te oefenen. Er is malaria, dat moeten we dus als 'normaal' beschouwen.quote:Jazeker accepteer ik dat. Alleen zou in een 'normale' situatie, zonder malaria dus, een mutatie als deze er door natuurlijke selectie uitgefilterd worden, nu blijft hij toevallig overleven maar zal op de lange duur ook niet tot daadwerkelijke 'survival of the fittest' leiden (aangezien overleven van de 1 niet ten koste gaat van de ander).
Nee, het is niet alleen te danken aan malaria inderdaad.quote:Ik geloof echter niet dat dit de manier is waarop 1 cellige organismen uiteindelijk tot mensen evolueren.
En dat is dus niet aangetoond maar zuiver theoretisch. Het gaat daarbij om eigenschappen als het hebben van veren die over lange tijd door opeenhopingen van mutaties tevoorschijn moeten zouden zijn gekomen, dingen die volgens de evolutietheorie moeten hebben plaatsgevonden. Kleine veranderingen (of defecten in dit geval) als deze sikkelcel worden daarbij als voorbeeld genomen. Maar je hebt heel wat veranderingen nodig om van bv reptielenschubben naar veren te evolueren als die informatie nog niet present is. Dat dergelijke complexe informatie voor complexe structuren door middel van dit soort defecten tot stand komt is hoogst onwaarschijnlijk.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
. Nieuwe eigenschappen worden "veroorzaakt" door mutaties van het DNA.
quote:In any case, leading biologists are themselves now coming to the conclusion that ‘macroevolution’ is not just ‘microevolution’ [using their terminology] extended over time. In November 1980 a conference of some of the world’s leading evolutionary biologists, billed as ‘historic’, was held at the Chicago Field Museum of Natural History on the topic of ‘macroevolution’. Reporting on the conference in the journal Science, Roger Lewin wrote:
The central question of the Chicago conference was whether the mechanisms underlying microevolution can be extrapolated to explain the phenomena of macroevolution. At the risk of doing violence to the positions of some of the people at the meeting, the answer can be given as a clear, No.1
Francisco Ayala (Associate Professor of Genetics, University of California), was quoted as saying:
… but I am now convinced from what the paleontologists say that small changes do not accumulate.2
The fact that this article reaches essentially the same conclusion in the following pages can thus hardly cause it to be regarded as radical. Nevertheless, the vast majority of even well-educated people still persist in ignorance of this. That is, they believe that ‘Big Change = Small Change x Millions of Years.’
Ik vind de term "informatie" in deze zin misleidend. Alsof iemand de evolutie moet vertellen welke kant ie op moet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
En dat is dus niet aangetoond maar zuiver theoretisch. Het gaat daarbij om eigenschappen als het hebben van veren die over lange tijd door opeenhopingen van mutaties tevoorschijn moeten zouden zijn gekomen, dingen die volgens de evolutietheorie moeten hebben plaatsgevonden. Kleine veranderingen (of defecten in dit geval) als deze sikkelcel worden daarbij als voorbeeld genomen. Maar je hebt heel wat veranderingen nodig om van bv reptielenschubben naar veren te evolueren als die informatie nog niet present is.
[..]
Dat klopt. Maar voor tal van die grote veranderingen zijn in fossiele vorm aanwijzingen gevonden. Dit zijn echter opeenstapelingen van kleine mutaties. Daarnaast wordt bij insecten soortvorming waargenomen, en zijn er relatief jong soorten onstaan in het Victoriameer (cichliden, een baarsachtige vis).quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
En dat is dus niet aangetoond maar zuiver theoretisch. Het gaat daarbij om eigenschappen als het hebben van veren die over lange tijd door opeenhopingen van mutaties tevoorschijn moeten zouden zijn gekomen, dingen die volgens de evolutietheorie moeten hebben plaatsgevonden. Kleine veranderingen (of defecten in dit geval) als deze sikkelcel worden daarbij als voorbeeld genomen. Maar je hebt heel wat veranderingen nodig om van bv reptielenschubben naar veren te evolueren als die informatie nog niet present is.
En dit is het moment waarop je evolutie gaat uitsmeren over duizenden generaties, miljoenen jaren vol rampen die organismen isoleren van elkaar, klimaatveranderingen veroorzaken en andere evolutiecatalysatoren.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Is er nu een stap naar een nieuwe mensensoort ontstaan dan? Is er genetisch daadwerkelijk informatie bijgekomen of slechts bestaande informatie kapot gegaan?
quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
En dat is dus niet aangetoond maar zuiver theoretisch. Het gaat daarbij om eigenschappen als het hebben van veren die over lange tijd door opeenhopingen van mutaties tevoorschijn moeten zouden zijn gekomen, dingen die volgens de evolutietheorie moeten hebben plaatsgevonden. Kleine veranderingen (of defecten in dit geval) als deze sikkelcel worden daarbij als voorbeeld genomen. Maar je hebt heel wat veranderingen nodig om van bv reptielenschubben naar veren te evolueren als die informatie nog niet present is. Dat dergelijke complexe informatie voor complexe structuren door middel van dit soort defecten tot stand komt is hoogst onwaarschijnlijk.
In any case, leading biologists are themselves now coming to the conclusion that ‘macroevolution’ is not just ‘microevolution’ [using their terminology] extended over time. In November 1980 a conference of some of the world’s leading evolutionary biologists, billed as ‘historic’, was held at the Chicago Field Museum of Natural History on the topic of ‘macroevolution’. Reporting on the conference in the journal Science, Roger Lewin wrote:
The central question of the Chicago conference was whether the mechanisms underlying microevolution can be extrapolated to explain the phenomena of macroevolution. At the risk of doing violence to the positions of some of the people at the meeting, the answer can be given as a clear, No.1
Francisco Ayala (Associate Professor of Genetics, University of California), was quoted as saying:
… but I am now convinced from what the paleontologists say that small changes do not accumulate.2
The fact that this article reaches essentially the same conclusion in the following pages can thus hardly cause it to be regarded as radical. Nevertheless, the vast majority of even well-educated people still persist in ignorance of this. That is, they believe that ‘Big Change = Small Change x Millions of Years.’
quote:Dear Dr. Arrowsmith:
I don't know how Roger Lewin could have gotten in his notes the quotation he attributes to me. I presented a paper/lecture and spoke at various times from the floor, but I could not possibly have said (at least as a complete sentence) what Lewin attributes to me. In fact, I don't know what it means. How could small changes NOT accumulate! In any case, virtually all my evolutionary research papers evidence that small (genetic) changes do accumulate.
The paper that I presented at the conference reported by Lewin is virtually the same that I presented in 1982 in Cambridge, at a conference commemorating the 200 [sic] anniversary of Darwin's death. It deals with the claims of "punctuated equilibrium" and how microevolutionary change relates to macroevolution. (I provide experimental results showing how one can obtain in the laboratory, as a result of the accumulation of small genetic changes, morphological changes of the magnitude observed by paleontologists and presented as evidence of punctuated equilibrium.) The paper was published as part of the conference proceedings:
Ayala, F.J. 1983. Microevolution and macroevolution. In: D.S. Bendall, ed., Evolution from Molecules to Men (Cambridge University Press), pp. 387-402.
More accessible are two papers dealing with the same topic, written with my colleague G.L. Stebbins: Stebbins, G.L. and F.J. Ayala. 1981. Is a new evolutionary synthesis necessary? Science 213:967-971. (I quote from the abstract of the paper:
"Macroevolutionary processes are underlain by microevolutionary phenomena and are compatible with the synthetic theory of evolution." But, please, read the whole paper to get the wealth of results and ideas that we are discussing; and read also the following paper:
"Stebbins, G.L. and F.J. Ayala. 1985. The Evolution of Darwinism. Sci. American 253:72-82."
You may quote from this letter so long as you don't quote out of context or incomplete sentences.
Sincerely yours,
Francisco J. Ayala
*bron*
Het gaat hier niet om een kant op moeten, maar benodigde genen om structuren aan te kunnen maken. Die codes moeten ergens vandaan komen. Die fruitvlieg is een defecte fruitvlieg met poten op zijn hoofd, geen nieuwe diersoort. Er is al zoveel met die beesten gekloot dat miljoenen jaren aan evolutie is nagebootst (aan straling blootstellen etc, genetisch manipuleren), dat er ondertussen wel echt iets nieuws uit had moeten komen zoals de evolutietheorie beschrijft. Maar dat is dus niet het geval.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik vind de term "informatie" in deze zin misleidend. Alsof iemand de evolutie moet vertellen welke kant ie op moet.
Met experimenten met oa fruitvliegjes is aangetoont dat je een vlieg poten op z'n kop kunt geven ipv voelsprieten door z'n DNA aan te passen. Dus dit is niet zuiver theorie.
Als dit waar is is het wel heel erg schraalquote:Op donderdag 31 mei 2007 17:05 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
[..]
Misschien moet je op zoek naar betrouwbare bronnen? Ik hoop dat je Answers in Genesis niet gebookmarkt hebt.
Wat is schraal? Dat de quote waarop een artikel leunt om credibility te kweken een leugen is?quote:Op donderdag 31 mei 2007 17:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Als dit waar is is het wel heel erg schraal![]()
Ja natuurlijk. Ik heb al een mail gestuurd naa AiG want dit soort dingen heb ik dus echt een gruwelijke hekel aan. Overigens gebeurt dit van beide kanten hoor.quote:Op donderdag 31 mei 2007 17:08 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Wat is schraal? Dat de quote waarop een artikel leunt om credibility te kweken een leugen is?
Haha, er is geen inhoudelijke andere kant. Het is al moeilijk genoeg om een serieus creationistisch stuk te vinden; laat staan dat het nodig is om te quoteminen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 17:18 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja natuurlijk. Ik heb al een mail gestuurd naa AiG want dit soort dingen heb ik dus echt een gruwelijke hekel aan. Overigens gebeurt dit van beide kanten hoor.
Neo Darwinisme zegt juist dat dergelijke veranderingen snel gaan (cambrium explosie). Dus eigenlijk zouden we wel IETS van werkelijke verandering (ipv simpele defecten) waar moeten kunnen nemen, bijvoorbeeld bij de fruitvliegen.quote:Op donderdag 31 mei 2007 16:59 schreef Iblis het volgende:
[..]
Dat klopt. Maar voor tal van die grote veranderingen zijn in fossiele vorm aanwijzingen gevonden. Dit zijn echter opeenstapelingen van kleine mutaties. Daarnaast wordt bij insecten soortvorming waargenomen, en zijn er relatief jong soorten onstaan in het Victoriameer (cichliden, een baarsachtige vis).
Om iets waar te nemen als de evolutie van een vogel vanuit een soort reptielachtig dier, leven we domweg te kort. Het gaan om miljarden jaren waar we over spreken, met soorten die in het begin heel kort leefden en zich vrij snel voortplantten.
Dat jij dingen 'simpele defecten' noemt betekent niet dat het in de grote mensenwereld dat ook zijn. Je hebt een confirmation bias in je oog en bent aan het zeuren over splinters.quote:Op donderdag 31 mei 2007 17:39 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Neo Darwinisme zegt juist dat dergelijke veranderingen snel gaan (cambrium explosie). Dus eigenlijk zouden we wel IETS van werkelijke verandering (ipv simpele defecten) waar moeten kunnen nemen, bijvoorbeeld bij de fruitvliegen.
Maar ik ga weer leren, moet ook weleens gebeuren.
Je moet goed beseffen over welke tijdspannen we het hebben.quote:Op donderdag 31 mei 2007 17:39 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Neo Darwinisme zegt juist dat dergelijke veranderingen snel gaan (cambrium explosie). Dus eigenlijk zouden we wel IETS van werkelijke verandering (ipv simpele defecten) waar moeten kunnen nemen, bijvoorbeeld bij de fruitvliegen.
Maar ik ga weer leren, moet ook weleens gebeuren.
Ik vind een vlieg met poten op z'n kop ipv voelsprieten al aardig op een andere diersoort lijkenquote:Op donderdag 31 mei 2007 17:05 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Het gaat hier niet om een kant op moeten, maar benodigde genen om structuren aan te kunnen maken. Die codes moeten ergens vandaan komen. Die fruitvlieg is een defecte fruitvlieg met poten op zijn hoofd, geen nieuwe diersoort. Er is al zoveel met die beesten gekloot dat miljoenen jaren aan evolutie is nagebootst (aan straling blootstellen etc, genetisch manipuleren), dat er ondertussen wel echt iets nieuws uit had moeten komen zoals de evolutietheorie beschrijft. Maar dat is dus niet het geval.
kijk hier maar eens...quote:Op donderdag 31 mei 2007 17:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Als dit waar is is het wel heel erg schraal![]()
Misschien wel, maar te langzaam om waar te nemen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 09:50 schreef Papierversnipperaa... het volgende:
Evolueert deze discussie nog wel?
Wat stond daar toen je het postte? Ik neem tenminste aan dat je ons niet een of andere korenwedstrijd van de EO komt aanraden in dit topic.quote:
Een programma van Van Jole 'Is dat eigenlijk wel zo' waarin hij op 'overtuigende' manier duidelijk maakte dat geloof een onderdeel van ons is, zoals een neus dat is. Daarom moesten we maar in 'geluk' gaan geloven.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 10:06 schreef Monolith het volgende:
[..]
Wat stond daar toen je het postte? Ik neem tenminste aan dat je ons niet een of andere korenwedstrijd van de EO komt aanraden in dit topic.![]()
Ik denk dat een belangrijk deel van de mensheid al voorbij van Jole's intellectueel niveau geëvolueerd isquote:Op vrijdag 1 juni 2007 10:12 schreef Dwerfion het volgende:
[..]
Een programma van Van Jole 'Is dat eigenlijk wel zo' waarin hij op 'overtuigende' manier duidelijk maakte dat geloof een onderdeel van ons is, zoals een neus dat is. Daarom moesten we maar in 'geluk' gaan geloven.
bronquote:In a world first, Fonterra scientists are breeding cows that produce milk that is also high in omega3 oils, claimed to improve brain power and contains polyunsaturated fat.
Saturated fats found in normal milk are linked to increased risk of heart disease.
The cows, which have a particular genetic mutation, were bred from a single female discovered by researchers when they screened milk from millions of cattle.
Je blijft het in een menselijke context plaatsen, dat moet je echt loslaten.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 10:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Maar je dient altijd uit te gaan van natuurlijke selectie en survival of the fittest waarbij een diersoort strijdt met anderen in plaats van ervan afhankelijk wordt. Daarom gaat je vergelijking van aliens die mongooltjes schattig vinden niet op. Trisomie zal in geen enkele natuurlijke situatie overlevingskansen verhogen aangezien veel lichaamsfuncties erop achteruit gaan en er geen voordeel uit te halen is. Daarom kan je deze wel als defect bestempelen in plaats van neutrale variatie.
Het feit dat dergelijke mutaties kunstmatig in leven wordt gehouden en zelfs nageslacht produceert is voor mij een reden om te zeggen 'de mens degenereert/devolueert alleen maar'.
Ja ze overleven het omdat de omgeving onnatuurlijk is. In een normale situatie zouden ze niet eens zovaak voorkomen. Daarom kan ik dit echt niet met een 'natuurlijke selectie' en vooral 'survival of the fittest' scenario rijmen. Ze zijn namelijk helemaal niet 'fittest' maar juist hartstikke kwetsbaars zonder hulp van buitenaf. Parasieten en symbiotische relaties zijn anders dan de situatie waarin soort A gevoed en verzorgd moet worden door soort B. Het is eerder een kind-ouder relatie. Je hebt heel veel fantasie nodig om een scenario te bedenken waarin bepaalde trekken van mensen met trisomie voordeliger zouden werken dan die van mensen zonder trisomie, bijvoorbeeld een alien invasie scenario waarin de aliens ze schattig vinden en er dus OOK gewoon voor gaan zorgen wat dus precies hetzelfde scenario is als wat we nu hebben. Maar de reden dat wij ze in leven houden is omdat wij ze als gelijkwaardig zien en vinden dat ze recht hebben om te leven zoals elk ander mens, niet omdat we ze schattig vinden. Zoek daar maar eens een evolutionaire oorzaak voor want even heel nuchter (evolutionair) gezien zijn het parasieten in onze maatschappij en onze genenpoel. Dat is volgens mij ook de reden dat Hitler ervan af wilde?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 11:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je blijft het in een menselijke context plaatsen, dat moet je echt loslaten.
Als het voor een diersoort gunstig is om samen te werken met een andere, waarom zou je dat dan niet doen? Parasitisme en simbiose zijn zeer gebruikelijk in de natuur. Het zijn normale mechanismen om als diersoort succesvol te zijn. Binnen een biotoop/voedselketen zijn vele diersoorten afhankelijk van elkaar. Dit is zo "gegroeid" = evolutie.
Mongooltjes functioneren in de huidige omgeving minder goed dan "normale" mensen, maar ze kunnen normaal overleven en voortplanten. Dat is in weze genoeg. Als ze echt met ons moeten concurreren, zullen ze het niet redden, maar de huidige omgeving is niet zo, dus overleven ze het. Dat ze nu kunstmatig in leven worden gehouden is onderdeel van hun omgeving. Dat jij dat niet als natuurlijk ziet is voor de evolutie niet van belang.
Een invasie van een buitenaardse beschaving is in evolutionaire zin slechts een verandering van de omgeving. In die omgeving is het mongooltje beter aangepast vanwege zijn lage intelligentie en schattigheids factor en zal in die context superieur worden aan de normale variant.
Reptielen waren vroeger superieur aan zoogdieren. Zoogdieren hadden meer voedsel nodig omdat ze hun eigen warmte produceren, dus de variatie bleef beperkt tot kleine varianten. Na een ramp veranderde de omgeving, het werd kouder. Het nadeel van de zoogdieren werd toen plotseling een voordeel en de afgelopen 65 miljoen jaar zijn zoogdieren superieur aan reptielen.
Wat jij op dit moment ziet als nadeel is alleen in jou ogen een nadeel. Of het inderdaad een nadeel is hangt af van de omgeving, en die kan veranderen.
Je kúnt niet dit onderscheid van natuurlijk versus onnatuurlijk maken, hoe graag je dit ook graag zou willen. Is het natuurlijk dat een beest op een stuk land staat dat losslaat en bij een ander eiland aankomt? Is het natuurlijk dat er konijnen in Australië worden geïntroduceerd? Is het natuurlijk dat Amerikaanse zwaardschedes in de Noordzee te vinden zijn? Is het natuurlijk dat een meteoriet leven uitroeit?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 11:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ja ze overleven het omdat de omgeving onnatuurlijk is. In een normale situatie zouden ze niet eens zovaak voorkomen.
quote:"Gemäss der Natur" wollt ihr leben? Oh ihr edlen Stoiker, welche Betrügerei der Worte! Denkt euch ein Wesen, wie es die Natur ist, verschwenderisch ohne Maass, gleichgültig ohne Maass, ohne Absichten und Rücksichten, ohne Erbarmen und Gerechtigkeit, fruchtbar und öde und ungewiss zugleich, denkt euch die Indifferenz selbst als Macht? wie könntet ihr gemäss dieser Indifferenz leben? Leben--ist das nicht gerade ein Anders-sein-wollen, als diese Natur ist? Ist Leben nicht Abschätzen, Vorziehn, Ungerechtsein, Begrenzt-sein, Different-sein-wollen? Und gesetzt, euer Imperativ "gemäss der Natur leben" bedeute im Grunde soviel als "gemäss dem Leben leben"--wie könntet ihr's denn nicht? Wozu ein Princip aus dem machen, was ihr selbst seid und sein müsst?-- In Wahrheit steht es ganz anders: indem ihr entzückt den Kanon eures Gesetzes aus der Natur zu lesen vorgebt, wollt ihr etwas Umgekehrtes, ihr wunderlichen Schauspieler und Selbst-Betrüger! Euer Stolz will der Natur, sogar der Natur, eure Moral, euer Ideal vorschreiben und einverleiben, ihr verlangt, dass sie "der Stoa gemäss" Natur sei und möchtet alles Dasein nur nach eurem eignen Bilde dasein machen--als eine ungeheure ewige Verherrlichung und Verallgemeinerung des Stoicismus!
Maar het hele principe van survival of the fittest valt toch weg op deze manier. Zoals ik al zei zijn het in wezen ouder-kind relaties die ongezond zijn voor onze genenpoel. Evolutionair gezien volstrekt onlogisch om ze in leven te houden. En daarom kan je een mutatie als trisomie ook niet als voorbeeld nemen van een variatie die uiteindelijk tot een nieuwe soort zou kunnen leiden omdat de soort gelijk uit zou sterven als de factor 'verzorging' weg zou vallen. Ze zouden zich op geen enkele manier aan kunnen passen aan hun omgeving.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:05 schreef Iblis het volgende:
[..]
Je kúnt niet dit onderscheid van natuurlijk versus onnatuurlijk maken, hoe graag je dit ook graag zou willen. Is het natuurlijk dat een beest op een stuk land staat dat losslaat en bij een ander eiland aankomt? Is het natuurlijk dat er konijnen in Australië worden geïntroduceerd? Is het natuurlijk dat Amerikaanse zwaardschedes in de Noordzee te vinden zijn? Is het natuurlijk dat een meteoriet leven uitroeit?
Wij zijn ook een onderdeel van de natuur, en als wij als dieren zo met onze soortgenoten omgaan, dan is dat ?toegestaan?. Wij kunnen ons niet ontrekken aan dit systeem, noch kunnen wij bepalen wat de natuur is. Nietzsche heeft op deze vorm van redeneren de vinger gelegd (Jenseits v. Gut u. Böse, §9). Wij kunnen wel een ideaalbeeld hebben wat de natuur zou (moeten) zijn, maar dat is ze niet. Voor de evolutietheorie maakt het voorts niet eens uit wát 'natuurlijk' is. Zij werkt toch wel, het zijn de omstandigheden die evolutie drijven, en omstandigheden zijn er altijd.
[..]
Wat Iblis zegt.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 11:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja ze overleven het omdat de omgeving onnatuurlijk is. In een normale situatie zouden ze niet eens zovaak voorkomen. Daarom kan ik dit echt niet met een 'natuurlijke selectie' en vooral 'survival of the fittest' scenario rijmen. Ze zijn namelijk helemaal niet 'fittest' maar juist hartstikke kwetsbaars zonder hulp van buitenaf. Parasieten en symbiotische relaties zijn anders dan de situatie waarin soort A gevoed en verzorgd moet worden door soort B. Het is eerder een kind-ouder relatie. Je hebt heel veel fantasie nodig om een scenario te bedenken waarin bepaalde trekken van mensen met trisomie voordeliger zouden werken dan die van mensen zonder trisomie, bijvoorbeeld een alien invasie scenario waarin de aliens ze schattig vinden en er dus OOK gewoon voor gaan zorgen wat dus precies hetzelfde scenario is als wat we nu hebben. Maar de reden dat wij ze in leven houden is omdat wij ze als gelijkwaardig zien en vinden dat ze recht hebben om te leven zoals elk ander mens, niet omdat we ze schattig vinden. Zoek daar maar eens een evolutionaire oorzaak voor want even heel nuchter (evolutionair) gezien zijn het parasieten in onze maatschappij en onze genenpoel. Dat is volgens mij ook de reden dat Hitler ervan af wilde?
Survival of the fittest is op zich niet Darwins omschrijving, maar dit principe valt niet weg.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Maar het hele principe van survival of the fittest valt toch weg op deze manier.
Hoezo? Waarom is dit ongezond? Is er een doel waar de natuur naar toe moet? Een doel waar we nu langs heen lijken te lopen? Nee! Er is geen doel, er is geen pad waar we op moeten blijven, er geen maatstaf waarlangs we iets kunnen leggen waaruit blijkt dat een bepaalde handeling 'goed' of 'slecht', 'gezond' of 'ongezond', 'logisch' of 'onlogisch' is voor de evolutie.quote:Zoals ik al zei zijn het in wezen ouder-kind relaties die ongezond zijn voor onze genenpoel. Evolutionair gezien volstrekt onlogisch.
Vissen zouden uitsterven als de factor 'water' zou wegvallen. Mensen als de factor 'zuurstof' zou wegvallen. Veranderende omstandigheden zijn wat de evolutie drijft. Nu is er een factor verzorging, dat heeft z'n weerslag op de soort. Als die wegvalt zal dat ook zichbaar worden. Dat is evolutie.quote:En daarom kan je een mutatie als trisomie ook niet als voorbeeld nemen van een variatie die uiteindelijk tot een nieuwe soort zou leiden omdat de soort gelijk uit zou sterven als de factor 'verzorging' weg zou vallen. Ze zouden zich op geen enkele manier aan kunnen passen aan hun omgeving.
Evolutie heeft geen doehoel. Blijkbaar is er in de omgeving van de mongooltjes een factor die ze een voordeel geeft. Mutaties zijn niet 'gezond' voor onze genenpoel. Ze zijn, dat is genoeg.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Maar het hele principe van survival of the fittest valt toch weg op deze manier. Zoals ik al zei zijn het in wezen ouder-kind relaties die ongezond zijn voor onze genenpoel. Evolutionair gezien volstrekt onlogisch om ze in leven te houden.
Dan sterven ze uit inderdaad, ze kunnen zich niet aanpassen. Maar dat 'weet' 'de evolutie' nu nog niet. Dus nu zijn ze succesvol. Maar je hebt gelijk dat een trisomie niet zal leiden tot een nieuwe soort.quote:En daarom kan je een mutatie als trisomie ook niet als voorbeeld nemen van een variatie die uiteindelijk tot een nieuwe soort zou leiden omdat de soort gelijk uit zou sterven als de factor 'verzorging' weg zou vallen. Ze zouden zich op geen enkele manier aan kunnen passen aan hun omgeving.
Het zit in onze aard (onze genen?) om voor zwakkeren te zorgen. Er zijn andere diersoorten die ook dergelijk gedrag vertonen. Dit zal te maken hebben met het feit dat ons nageslacht zeer kwetsbaar ter wereld komt en veel begeleiding nodig heeft. Als we niet voor zwakkeren zouden zorgen zouden we onze kinderen verwaarlozen en zouden we uitsterven. Het is fijn voor mongooltjes en bejaarden dat ze van dat mechanisme kunnen mee profiteren en dat lijkt niet direct nuttig. Maar het mechanisme an sich is noodzakelijk voor het in leven blijven van kinderen en dus voor de instant houding van de soort.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 11:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
. Het is eerder een kind-ouder relatie. Je hebt heel veel fantasie nodig om een scenario te bedenken waarin bepaalde trekken van mensen met trisomie voordeliger zouden werken dan die van mensen zonder trisomie, bijvoorbeeld een alien invasie scenario waarin de aliens ze schattig vinden en er dus OOK gewoon voor gaan zorgen wat dus precies hetzelfde scenario is als wat we nu hebben. Maar de reden dat wij ze in leven houden is omdat wij ze als gelijkwaardig zien en vinden dat ze recht hebben om te leven zoals elk ander mens, niet omdat we ze schattig vinden. Zoek daar maar eens een evolutionaire oorzaak voor want even heel nuchter (evolutionair) gezien zijn het parasieten in onze maatschappij en onze genenpoel. Dat is volgens mij ook de reden dat Hitler ervan af wilde?[
Nee MENSELIJKHEID zorgt daarvoor. Niet het feit dat die mongooltjes zo lief of schattig zijn dat is echt bullshit.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:15 schreef Rasing het volgende:
[..]
Evolutie heeft geen doehoel. Blijkbaar is er in de omgeving van de mongooltjes een factor die ze een voordeel geeft. Mutaties zijn niet 'gezond' voor onze genenpoel. Ze zijn, dat is genoeg.
Ach welnee. Het gaat om emoties, menselijkheid, dingen die helemaal niet logisch zijn te rijmen met evolutie aangezien het allemaal veel efficienter kan als we dat zouden willen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het zit in onze aard (onze genen?) om voor zwakkeren te zorgen. Er zijn andere diersoorten die ook dergelijk gedrag vertonen. Dit zal te maken hebben met het feit dat ons nageslacht zeer kwetsbaar ter wereld komt en veel begeleiding nodig heeft. Als we niet voor zwakkeren zouden zorgen zouden we onze kinderen verwaarlozen en zouden we uitsterven. Het is fijn voor mongooltjes en bejaarden dat ze van dat mechanisme kunnen mee profiteren en dat lijkt niet direct nuttig. Maar het mechanisme an sich is noodzakelijk voor het in leven blijven van kinderen en dus voor de instant houding van de soort.
Je blijft het nog steeds in een menselijke context plaatsen. Je doet alsof de mens het doel moet zijn van de evolutie. Als de mens "zwakker" word of uitserft vind je dat de evolutie gefaald heeft.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:18 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik ben hier zeker nog niet klaar mee, ik moet leren want heb straks tentamen maar zouden jullie hier ook op willen reageren:
Je zou kunnen stellen dat de mens het bewijs is dat evolutie helemaal niet opgaat aangezien ze helemaal niet 'struggelt for life' maar haar eigen genenpoel bewust verpest terwijl dat nergens voor nodig is. Je kan beter nieuwe kinderen proberen te maken dan deze misbaksels als nageslacht accepteren als parasieten en daarmee gevaar voor je eigen voortbestaan.
Mensen zouden er evolutionair gezien toch voor moeten KIEZEN om mensen met trisomie uit te roeien? Kom op zeg, al die kwijlende, gehandicapte freaks, misbaksels van de natuur, weg ermee zeg ik. Kost mij veel te veel geld en middelen en wat heb ik er in godsnaam aan? Ik zeg stop ze in kampen en zet de gaskraan open en doe er een paar in het circus en de dierentuin.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je blijft het nog steeds in een menselijke context plaatsen. Je doet alsof de mens het doel moet zijn van de evolutie. Als de mens "zwakker" word of uitserft vind je dat de evolutie gefaald heeft.
In werkelijkheid kan het de evolutie allemaal niet schelen. De evolutie heeft geen doel, alleen hele simpele regels. Als volgens die regels de mens ontstaat, nou fijn. Als volgens dezelfde regels de mens uitsterft, ook goed.
De evolutie staat of valt niet met de mens. De evolutie staat op zichzelf.
Nogmaals, want je trapt wéér in die valkuil: evolutie heeft geen doel. Je kunt dus ook niet zeggen dat je je genenpoel 'verpest'. Want 'verpesten' is een oordeel dat je alleen kunt uitspreken aan de hand van een maatstaf, die er niet is. Onze keuzes hebben invloed op de genenpoel, maar je kunt niet spreken van verpesten. Het zou, in het ergste geval, tot uitsterving van de soort kunnen leiden. Nou én? Ook dat is evolutie. Talloze soorten sterven uit. Het is onze perceptie dat wij de kroon der schepping zouden zijn, en dat de evolutie naar ons toegwerkt zou hebben. Dat is niet het geval.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:18 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Je zou kunnen stellen dat de mens het bewijs is dat evolutie helemaal niet opgaat aangezien ze helemaal niet 'struggelt for life' maar haar eigen genenpoel bewust verpest terwijl dat nergens voor nodig is. Je kan beter nieuwe kinderen proberen te maken dan deze misbaksels als nageslacht accepteren als parasieten en daarmee gevaar voor je eigen voortbestaan.
Als je gewoon weigert om de mens en zijn gedrag als onderdeel van de natuur te accepteren, kunnen we net zo goed ophouden met discussieren en gaan biddenquote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:21 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ach welnee. Het gaat om emoties, menselijkheid, dingen die helemaal niet logisch zijn te rijmen met evolutie aangezien het allemaal veel efficienter kan als we dat zouden willen.
Ja het topic staat nog steeds onder levensbeschouwing. Ben jij wel een dier? Heb jij niet de keuzemogelijkheid tot genade maar ook tot volledige destructie in je? We kunnen eomtioneel zijn en die mensen laten leven, wat een hoop evolutionaire nadelen oplevert. Of we zijn slim en en roeien ze uit, levert een hoop evolutionaire voordelen voor ons op. Wat nu?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als je gewoon weigert om de mens en zijn gedrag als onderdeel van de natuur te accepteren, kunnen we net zo goed ophouden met discussieren en gaan bidden![]()
ik vind het prima. Dat sommige mensen zo met hun omgeving omgaan is ook onderdeel van de natuur en dus van de evolutie.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:30 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Mensen zouden er evolutionair gezien toch voor moeten KIEZEN om mensen met trisomie uit te roeien? Kom op zeg, al die kwijlende, gehandicapte freaks, misbaksels van de natuur, weg ermee zeg ik. Kost mij veel te veel geld en middelen en wat heb ik er in godsnaam aan? Ik zeg stop ze in kampen en zet de gaskraan open en doe er een paar in het circus en de dierentuin.
Het kan de evolutie niets schelen. De evolutie is onverschillig. (Dat is op zich ook een personificatie die niet goed is, maar vooruit). We moeten niets.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:30 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Mensen zouden er evolutionair gezien toch voor moeten KIEZEN om mensen met trisomie uit te roeien?
Welkom in de wereld van de eugenetica. Voor de tweede wereldoorlog vrij populair. H.G. Wells (van War of te Worlds) was voorstander, Bertrand Russel heeft er nog positieve woorden over laten vallen en ook Johan Huizinga was niet compleet negatief. En zo zijn er meer. Ideeën met bioscopen waarin domme films gedraaid werden, films voor het plebs en canaille, mensen die erop afkwamen als vliegen op stroop tijdens de film vredig laten inslapen met behulp van gas.quote:Kom op zeg, al die kwijlende, gehandicapte freaks, misbaksels van de natuur, weg ermee zeg ik. Kost mij veel te veel geld en middelen en wat heb ik er in godsnaam aan? Ik zeg stop ze in kampen en zet de gaskraan open en doe er een paar in het circus en de dierentuin.
Straks komen die Aliens en zeggen de mongooltjes tegen hun, "Ach laat Ali_kannibali toch leven, hij is zo lief". Dan is het evolutionair gezien dom om ze nu uit te roeien. Je weet niet wat er komen gaat, dus lukraak mensen die JIJ zwakker vind uitroeien zou wel eens slecht voor jezelf kunnen uitpakken.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja het topic staat nog steeds onder levensbeschouwing. Ben jij wel een dier? Heb jij niet de keuzemogelijkheid tot genade maar ook tot volledige destructie in je? We kunnen eomtioneel zijn en die mensen laten leven, wat een hoop evolutionaire nadelen oplevert. Of we zijn slim en en roeien ze uit, levert een hoop evolutionaire voordelen voor ons op. Wat nu?
Ja maar NU is het heel slim. Er is geen reden om aan te nemen dat we binnenkort door aliens aangevallen worden. Het zorgstelsel is ook best vervelend, dus weg met bejaarden. Ik weet zeker dat we in een utopie zouden leven als we al die evolutionaire nadelen (voor ONS!!!!) zouden wegwerken. Onze genenpoel wordt fitter en er zijn meer middelen beschikbaar voor de jonge generatie van de toekomst. Die zullen zich immers voort moeten planten en ons ras voortzetten, van mongooltjes en bejaarden hoeven we dat niet te verwachten. Misschien, als we echt voor bevolkingsreductie gaan (dus roei alle mensen met een IQ onder de 100 uit, die zijn nog niet slim genoeg geevolueerd, + heel afrika, die zijn lui en brengen ziektes voort, om mee te beginnen) wordt uiteindelijk zelfs de lucht weer schoner en sterven er minder diersoorten uit, moeder aarde zou ons dankbaar zijn. Think about it!!! De mogelijkheden zijn er, nu nog het besef dat dit voor ons ZEER VOORDELIG IS!!!!quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Straks komen die Aliens en zeggen de mongooltjes tegen hun, "Ach laat Ali_kannibali toch leven, hij is zo lief". Dan is het evolutionair gezien dom om ze nu uit te roeien. Je weet niet wat er komen gaat, dus lukraak mensen die JIJ zwakker vind uitroeien zou wel eens slecht voor jezelf kunnen uitpakken.
IQ is een gemiddelde. In deze bellum omnium contra omnes blijft er zo niemand over. Als je iedereen uitroeit die nú een IQ < 100 heeft, blijft er een nieuwe groep 'dommen' over. We kunnen de soort nog fitter maken, nog beter. Liefst ook fysiek beter en krachtiger. Mensen die lang leven. Mensen die ondernemend zijn.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:47 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Misschien, als we echt voor bevolkingsreductie gaan (dus roei alle mensen met een IQ onder de 100 uit, [...] De mogelijkheden zijn er, nu nog het besef dat dit voor ons ZEER VOORDELIG IS!!!!
Moet jij eens opletten wat je met het huidige wapentuig uit kan halen. Opstanden kunnen neergeslagen worden met een druk op de knop, je laat gewoon een elektromagnetisch veld los wat precies je pijnreceptoren stimuleert waardoor je plat gaat. De mogelijkheden zijn er wel hoor. Maar IQ van 100 is natuurlijk sarcastisch bedoeld, voordat we daar echt seieus over gaan discussieren. Ik wil illustreren hoe een evolutionair denkkader/filosofie er werkelijk uitziet. We zijn er intelligent genoeg voor.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:01 schreef Iblis het volgende:
[..]
IQ is een gemiddelde. In deze bellum omnium contra omnes blijft er zo niemand over. Als je iedereen uitroeit die nú een IQ < 100 heeft, blijft er een nieuwe groep 'dommen' over. We kunnen de soort nog fitter maken, nog beter. Liefst ook fysiek beter en krachtiger. Mensen die lang leven. Mensen die ondernemend zijn.
De 'dommen' echter zullen ook weer niet zó dom zijn, dat ze niet de wapenen op zullen nemen. Het is geen slachtvee dat zich laat uitroeien. Het is leuk en aardig bedacht, maar ik denk dat dit in een neergaande spiraal terechtkomt, een spiraal die niet echt handig zal zijn. Compassie en medeleven zijn allicht succesvoller gebleken dan achterdocht, haat, nijd, vergeldingsdrang en uitroeingsdrift.
Nou, richt een politieke partij op. Misschien krijg je stemmen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 12:47 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja maar NU is het heel slim. Er is geen reden om aan te nemen dat we binnenkort door aliens aangevallen worden. Het zorgstelsel is ook best vervelend, dus weg met bejaarden. Ik weet zeker dat we in een utopie zouden leven als we al die evolutionaire nadelen (voor ONS!!!!) zouden wegwerken. Onze genenpoel wordt fitter en er zijn meer middelen beschikbaar voor de jonge generatie van de toekomst. Die zullen zich immers voort moeten planten en ons ras voortzetten, van mongooltjes en bejaarden hoeven we dat niet te verwachten. Misschien, als we echt voor bevolkingsreductie gaan (dus roei alle mensen met een IQ onder de 100 uit, die zijn nog niet slim genoeg geevolueerd, + heel afrika, die zijn lui en brengen ziektes voort, om mee te beginnen) wordt uiteindelijk zelfs de lucht weer schoner en sterven er minder diersoorten uit, moeder aarde zou ons dankbaar zijn. Think about it!!! De mogelijkheden zijn er, nu nog het besef dat dit voor ons ZEER VOORDELIG IS!!!!
Van jou sowieso toch?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:05 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nou, richt een politieke partij op. Misschien krijg je stemmen.![]()
We hebben helaas een economisch systeem dat drijft op dommere en armere mensen. Dus ik denk niet dat die drastische bevolkingsreductie er komt.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Moet jij eens opletten wat je met het huidige wapentuig uit kan halen. Opstanden kunnen neergeslagen worden met een druk op de knop, je laat gewoon een elektromagnetisch veld los wat precies je pijnreceptoren stimuleert waardoor je plat gaat. De mogelijkheden zijn er wel hoor. Maar IQ van 100 is natuurlijk sarcastisch bedoeld, voordat we daar echt seieus over gaan discussieren. Ik wil illustreren hoe een evolutionair denkkader/filosofie er werkelijk uitziet. We zijn er intelligent genoeg voor.
Nope. Ik geloof in die Aliens. We kunnen die mongooltjes nog hard nodig hebbenquote:
We kunnen gaan discussieren hoe sommige mensen denken de evolutie te moeten sturen, maar dat is geen argument voor het creationisme.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Moet jij eens opletten wat je met het huidige wapentuig uit kan halen. Opstanden kunnen neergeslagen worden met een druk op de knop, je laat gewoon een elektromagnetisch veld los wat precies je pijnreceptoren stimuleert waardoor je plat gaat. De mogelijkheden zijn er wel hoor. Maar IQ van 100 is natuurlijk sarcastisch bedoeld, voordat we daar echt seieus over gaan discussieren. Ik wil illustreren hoe een evolutionair denkkader/filosofie er werkelijk uitziet. We zijn er intelligent genoeg voor.
En 'compassie' is niet beter gebleken. Mensen hebben daar bewust voor gekozen. Mensen vinden het verwerpelijk en dat is het ook. Maar evolutionair gezien volstrekt logisch om zo te handelen.
Ik was er al bang voor, maar dit is weer zo'n ontzettend vileine creationistenstreek, door evolutie als immoreel en automatisch leidend tot Hitler/Stalinachtige toestanden te kenschetsen. Zoals nu al bijna ontelbaar vaak gezegd heeft evolutie geen doel. Een evolutionair denkkader/filosofie kán toch niets specifieks leiden aangeziein evolutie geen doel heeft.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik wil illustreren hoe een evolutionair denkkader/filosofie er werkelijk uitziet.
Dan laten we er toch net genoeg over zodat ze onze slaven kunnen zijn? Onderdrukken is echt geen groot probleem. Je pakt gewoon al hun vrijheden af, bespioneert ze 24/dag en als ze niet willen werken bedreig je ze met de doodstraf. Alle middelen zijn beschikbaar. Sterker nog, volgens mij worden ze in toenemende mate toegepast (antiterrorismebeleid iemand? maar is wederom een ander topic) Aangezien mensen van nature leven kiezen boven dood zullen ze daar echt niet in opstand komen. Hoop op iets beters is is leuk voor ze maar geen bedreiging voor ons, want evolutionair gezien is religie slechts een functie van de neocortex. Ik zeg uitbuiten die handel. Wat kan mij die degeneratieve domme lui schelen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
We hebben helaas een economisch systeem dat drijft op dommere en armere mensen. Dus ik denk niet dat die drastische bevolkingsreductie er komt.
Wij begrijpen de evolutionaire processen. Daarom kunnen we ze uitbuiten. Het zou ontzettend dom van ons zijn als we dat niet zouden doen. Een opzettelijke belediging van het menselijke verstand.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:15 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ik was er al bang voor, maar dit is weer zo'n ontzettend vileine creationistenstreek, door evolutie als immoreel en automatisch leidend tot Hitler/Stalinachtige toestanden te kenschetsen. Zoals nu al bijna ontelbaar vaak gezegd heeft evolutie geen doel. Een evolutionair denkkader/filosofie kán toch niets specifieks leiden aangeziein evolutie geen doel heeft.
Jouw idee is een pervertering van Darwinisme, ook wel sociaal Darwinisme genoemd, berustend op een fout begrip. Evolutie verklaart hoe dingen zijn zoals ze nu zijn, maar niet hoe ze zouden moeten zijn. Sterker nog, het had heel anders kunnen zijn. Er zijn tal van mogelijkheden binnen de evolutietheorie. Jij opteert opzettelijk voor een pervertering om een slecht onderbuikgevoel te creëren.
Dus de huidige maatschappij is voor jou het bewijs dat de evolutie theorie correct is?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:15 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dan laten we er toch net genoeg over zodat ze onze slaven kunnen zijn? Onderdrukken is echt geen groot probleem. Je pakt gewoon al hun vrijheden af, bespioneert ze 24/dag en als ze niet willen werken bedreig je ze met de doodstraf. Alle middelen zijn beschikbaar. Sterker nog, volgens mij worden ze in toenemende mate toegepast (antiterrorismebeleid iemand? maar is wederom een ander topic) Aangezien mensen van nature leven kiezen boven dood zullen ze daar echt niet in opstand komen. Hoop op iets beters is is leuk voor ze maar geen bedreiging voor ons, want evolutionair gezien is religie slechts een functie van de neocortex. Ik zeg uitbuiten die handel. Wat kan mij die degeneratieve domme lui schelen.
Nee, aangezien de bijbel beschrijft dat dit scenario werkelijkheid zal worden, een dergelijk totalitair systeem, 'new world order'. En ik geloof (en durf te zeggen kan aantonen) dat we dat steeds duidelijker beginnen te zien, daarom geloof ik ook in de bijbel en God. Maar dat is dus een ander (rete-interessant wel) topic wat voor de gemiddelde hier echter teveel conspiracy zal zijn. Maar een open geest doet wonderen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dus de huidige maatschappij is voor jou het bewijs dat de evolutie theorie correct is?
Langzamerhand word ik er moe van. We begrijpen namelijk ook evolutionair heel goed hoe medelijden, compassie, verzorging en respect voor het leven kunnen evolueren. En dat kunnen we ook respecteren. Als ik iets een opzettelijke belediging van het menselijk verstand vind zijn het wel jouw opmerkingen in deze topic.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Wij begrijpen de evolutionaire processen. Daarom kunnen we ze uitbuiten. Het zou ontzettend dom van ons zijn als we dat niet zouden doen. Een opzettelijke belediging van het menselijke verstand.
Je kunt ook een bank beroven, dat is ook slim, want dan word je rijk. Je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Wij begrijpen de evolutionaire processen. Daarom kunnen we ze uitbuiten. Het zou ontzettend dom van ons zijn als we dat niet zouden doen.
Als je ermee weg komt is dat inderdaad heel slim. Waarom niet?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:23 schreef Rasing het volgende:
[..]
Je kunt ook een bank beroven, dat is ook slim, want dan word je rijk. Je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen.
Jammer. Dan houd de discussie hier dus op?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:21 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Nee, aangezien de bijbel beschrijft dat dit scenario werkelijkheid zal worden. En ik geloof dat we dat steeds duidelijker beginnen te zien, daarom geloof ik ook in de bijbel en God. Maar dat is dus een ander (rete-interessant wel) topic wat voor de gemiddelde hier echter teveel conspiracy zal zijn. Maar een open geest doet wonderen.
Dat ligt helemaal aan jezelf. Ben je erin geinteresseerd dan? Kan je wel wat dingen laten zien, maar niet in dit topic.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Jammer. Dan houd de discussie hier dus op?
eugenetica is een methode met een foute morele inslag. En vanuit evolutie geredeneerd, ook verkeerd. Want wat bepaald nou wat goed is? Stel dat er een ubermens gecreerd word, en over 1000 jaar alle genetische defecten zijn weggewerkt. Vervolgens ontstaat er een heel efficient virus die zich op specifiek DNA richt. Als er geen diversiteit in genoom meer is, sterft de mens uit, omdat niemand immuun. Net zoals een aardappelveld die gemaakt is door 1 aardappel continu ongeslachtelijk te laten vermeerden een slecht idee is. Want 1 ziekte waarvoor die aardappel gevoelig was, en je hele veld gaat er aan. Omstandigheden bepalen wat goed en of slecht werkt.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:02 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Och ja volledig in de tegenaanvalMijn filosofie is briljant. Toevallig zijn er ook mensen die hem nog steeds aanhangen, Hitler en Stalin waren daar ook lid van, zij noemen zichzelf de 'Verlichtten'. Deze mensen zijn ondertussen weer zo goed als aan de macht, Bush is daar een voorbeeld van, maar dat is een heel ander topic.
Who cares dat niet alles past in wat jij perfect zou vinden. Ik geloof dat God daar een heel wat beter oordeel over kan vellen dan jij. En junk DNA is essentieel, mutaties daarvan zijn funest, zoek maar op in 1 van mn artikelen.
Alle argumenten tegen de evolutie theorie zijn tot nu toe weerlegt. Ik geloof nog steeds dat ie correct is. Ik heb geen reden om plotseling in het creationisme te gaan geloven. Jij gelooft in God en weigert je denkbeelden aan te passen. Pat-stelling.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:24 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dat ligt helemaal aan jezelf. Ben je erin geinteresseerd dan? Kan je wel wat dingen laten zien, maar niet in dit topic.
hoe wil je ze uitbuiten? Immers, elke aanpassing die wij maken, zal net zo goed aan dezelfde processen onderhevig zijn. Met als gevolg onvoorspelbaarheid. We kunnen nou eenmaal nog steeds niet in de toekomst kijken. We kunnen wel proberen problemen ermee op te lossen, maar volledige controle over evolutie zullen we nooit krijgen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Wij begrijpen de evolutionaire processen. Daarom kunnen we ze uitbuiten. Het zou ontzettend dom van ons zijn als we dat niet zouden doen. Een opzettelijke belediging van het menselijke verstand.
Laten we de factor intelligentie en gezondheid nemen voor wat goed is. Dan kom je al een heel eind. Fantaseren over wat er 1000 jaar gebeurt is irrelevant.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:26 schreef Bensel het volgende:
[..]
eugenetica is een methode met een foute morele inslag. En vanuit evolutie geredeneerd, ook verkeerd. Want wat bepaald nou wat goed is? Stel dat er een ubermens gecreerd word, en over 1000 jaar alle genetische defecten zijn weggewerkt. Vervolgens ontstaat er een heel efficient virus die zich op specifiek DNA richt. Als er geen diversiteit in genoom meer is, sterft de mens uit, omdat niemand immuun. Net zoals een aardappelveld die gemaakt is door 1 aardappel continu ongeslachtelijk te laten vermeerden een slecht idee is. Want 1 ziekte waarvoor die aardappel gevoelig was, en je hele veld gaat er aan. Omstandigheden bepalen wat goed en of slecht werkt.
Omdat het niet voor eiwitten codeert en daarom gelijk maar 'junk' zou zijn. Oftewel gebrek aan kennis. En ondertussen is iedereen gehersenspoeld met het idee dat junk DNA een rol speelt bij evolutionaire veranderingen.quote:Junk DNA essentieel? Waarom heet het dan nog steeds JUNK?
Je bekijkt het nog steeds vanuit menselijke ogen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:30 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Laten we de factor intelligentie en gezondheid nemen voor wat goed is. Dan kom je al een heel eind. Fantaseren over wat er 1000 jaar gebeurt is irrelevant.
[..]
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/25232355/
En nu ga ik weer leren.
Exodus 20:15: Gij zult niet stelen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:24 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Als je ermee weg komt is dat inderdaad heel slim. Waarom niet?
Arbitrair. Intelligent vereist hersenen, hersenen verbruiken veel energie, energie moet door voedsel geleverd worden, en is dus erg afhankelijk van omstandigheden. Ook al ben je nog zo briljant, als je geen eten krijgt ben je binnen afzienbare tijd dood. Korstmossen, die volgens mij verder niet bekend zijn om het aantal Nobelprijzen dat ze hebben gewonnen, leven onder de meest extreme omstandigheden. Ze kunnen meerdere weken in een vacuum overleven, kunnen heel hoge UV-straling weerstaan, leven in hooggebergten en op de polen. Dit kan doordat ze zo weinig eisen hebben.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:30 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Laten we de factor intelligentie en gezondheid nemen voor wat goed is.
Ah, precies zoals we deden toen nog 99% van Nederland gelovig was?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:15 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Dan laten we er toch net genoeg over zodat ze onze slaven kunnen zijn? Onderdrukken is echt geen groot probleem. Je pakt gewoon al hun vrijheden af, bespioneert ze 24/dag en als ze niet willen werken bedreig je ze met de doodstraf.
Je moet het niet uit de context halen. Er was, is en zal meer dan genoeg voedsel zijn op de planeet voor ons, tenzij er een grote crisis komt waar we niet van uit moeten gaan.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 13:43 schreef Iblis het volgende:
[..]
Arbitrair. Intelligent vereist hersenen, hersenen verbruiken veel energie, energie moet door voedsel geleverd worden, en is dus erg afhankelijk van omstandigheden. Ook al ben je nog zo briljant, als je geen eten krijgt ben je binnen afzienbare tijd dood. Korstmossen, die volgens mij verder niet bekend zijn om het aantal Nobelprijzen dat ze hebben gewonnen, leven onder de meest extreme omstandigheden. Ze kunnen meerdere weken in een vacuum overleven, kunnen heel hoge UV-straling weerstaan, leven in hooggebergten en op de polen. Dit kan doordat ze zo weinig eisen hebben.
Een mens is wel dood na twee weken in een vacuum.
Daar moeten we wel van uit gaan. Er gebeuren regelmatig grote crises en die zijn een wezenlijk onderdeel van de evolutie. Klimaats veranderingen vulkaanuitbarstingen, grote stenen die uit de ruimte komen, milieurampen, ontbossing.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 14:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Je moet het niet uit de context halen. Er was, is en zal meer dan genoeg voedsel zijn op de planeet voor ons, tenzij er een grote crisis komt waar we niet van uit moeten gaan.
Waarom moeten we daar niet vanuit gaan? Een veranderende omgeving is een van de belangrijkste selectiecriteria.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 14:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Je moet het niet uit de context halen. Er was, is en zal meer dan genoeg voedsel zijn op de planeet voor ons, tenzij er een grote crisis komt waar we niet van uit moeten gaan.
Zat voedsel in Afrika, of niet?quote:Op vrijdag 1 juni 2007 14:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ga dan een bunker bouwen en hamsteren! Praat alsjeblieft niet zo hypothetisch, er is geen enkele reden om aan te nemen dat we in de nabije toekomst (oftewel binnen tienduizenden jaren in jullie jargon) een crisis krijgen waardoor de voedselvoorziening op deze planeet dermate slecht wordt dat alles met grotere hersenen uit zal sterven. Dat is echt de grootste fantasie die je maar kan bedenken. En we praten nog steeds over een scenario met een bevolkingsreductie waarin minder intelligenten en ongezonden. op een nader te bepalen hoeveelheid slaven na, uitgeroeid worden aangezien dat dus sowieso voor de 'nabije toekomst', oftewel de komende duizenden generaties voordelig is.
Goh wat een intelligente vraag. Heb ik het over de voedselverdeling of de voedselvoorziening? Er is meer dan genoeg te vreten.quote:
Gelukkig trekt de natuur zich niets aan van jou beperkte tijdsbesef. De evolutie is al 3,5 miljard jaar aan de gang en zal doorgaan totdat de zon ontploft. De moderne mens bestaat pas een paar 100-duizend jaar. De gehele mensheid is slechts een incident. Er is tijd genoeg voor rampen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 14:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ga dan een bunker bouwen en hamsteren! Praat alsjeblieft niet zo hypothetisch, er is geen enkele reden om aan te nemen dat we in de nabije toekomst (oftewel binnen tienduizenden jaren in jullie jargon) een crisis krijgen waardoor de voedselvoorziening op deze planeet dermate slecht wordt dat alles met grotere hersenen uit zal sterven. Dat is echt de grootste fantasie die je maar kan bedenken. En we praten nog steeds over een scenario met een bevolkingsreductie waarin minder intelligenten en ongezonden. op een nader te bepalen hoeveelheid slaven na, uitgeroeid worden aangezien dat dus sowieso voor de 'nabije toekomst', oftewel de komende duizenden generaties voordelig is.
Het maakt natuurlijk geen zak uit hoeveel voedsel er is als het de mensen niet bereikt, maar dat even terzijde. Het was meer een opmerking omdat ik zo langzamerhand wel moe wordt van je onbegrip.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 15:12 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Goh wat een intelligente vraag. Heb ik het over de voedselverdeling of de voedselvoorziening? Er is meer dan genoeg te vreten.
De mogelijkheid om keuzes te maken is onderdeel van onze intelligentie. Er zijn mens-apen die in gevangenschap gebarentaal is aangeleerd. Uit experimenten is gebleken dat ze de betekenis van woorden begrepen en ook bepaalde abstrakte begrippen konden onderscheiden. Ze kunnen dan wel niet praten, maar taal en nadenken kunnen ze wel, en emoties hebben ze ook, al zijn ze niet zo slim als wij. Deze mens-apen hebben ook de mogelijkheid tot het maken van keuzes.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 15:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik heb het niet over 'evolutionaire processen' maar ACTIEF als MENSHEID dat lot in handen nemen voor de komende generaties. Die mogelijkheden zijn er namelijk maar toch houdt iets ons tegen, namelijk MENSELIJKHEID. En NIET omdat dat toevallig iets evolutionairs is. Je kan het makkelijk uitschakelen voor je eigen gewin. Het gaat om keuzes die we maken, niet dat een of ander gen ons toevallig mensen met trisomie in leven laat houden. Ontkennen dat een mens keuzes kan maken is het fundamentele verschil tussen mensen en dieren ontkennen en dat is er wel degelijk.
Menselijkheid heeft te maken met het feit dat ons nageslacht hulpeloos en kwetsbaar is. Dat heb ik al uitgelegd, maar blijkbaar prefereer je een religieuze benadering van de term "menselijkheid".quote:Op vrijdag 1 juni 2007 15:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:
... lot in handen nemen voor de komende generaties. Die mogelijkheden zijn er namelijk maar toch houdt iets ons tegen, namelijk MENSELIJKHEID. En NIET omdat dat toevallig iets evolutionairs is. Je kan het makkelijk uitschakelen voor je eigen gewin. ....
1 van de belangrijkste concepten van het christendom, dat we vrije keuze hebben en kunnen kiezen tussen goed en kwaad aangezien we daar allebei kennis van hebben. Dit is daar een perfect voorbeeld van.
Stel je voor dat je een Tyrannosaurus Rex was 100 miljoen jaar geleden, en stel jezelf dan dezelfde vraag.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 19:00 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Maar jullie willen toch niet ontkennen dat de mens door zijn intelligentie aan de absolute top van de voedselketen is gekomen en dat de kans dat we voort blijven leven met die intelligentie en toch van die top verstoten worden ontzettend klein is? De enige manieren die ik voor kan stellen waardoor dit zou kunnen gebeuren is een wereldwijde atoomoorlog waarbij de complete menselijke beschaving weggevaagd wordt, meteorieteninslag of alien invasie (met dank aan papierversnipperaar). Hoogst onwaarschijnlijke zaken. Klimaatverandering is vervelend maar echt niet zo vervelend dat we van die top afgestoten worden.
Ik vind het ook hoogst opmerkelijk dat jullie ernstige genetische afwijkingen en ziekten als potentiële helpers beschouwen. Volgens jullie is er niet zoiets als 'defect', alleen maar 'variatie'. Ik vraag me dan af waarom iets als trisomie in de medische wereld niet gewoon een 'variatie' wordt genoemd in plaats van een 'erfelijke afwijking'. Blijkbaar is er toch zoiets als een norm voor het menselijk lichaam.
Je verwacht toch niet dat ik dit serieus ga nemen he? Jullie dino's waren uitgestorven door een meteoriet waarna kleine zoogdieren de kans kregen om de posities van reptielen in te nemen (ofzoiets). En T-rex bekleedde echt niet dezelfde positie als de mens nu.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 19:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Stel je voor dat je een Tyrannosaurus Rex was 100 miljoen jaar geleden, en stel jezelf dan dezelfde vraag.
De Tyrannosaurus zou zich niet kunen voorstellen dat ie zou worden weggevaagt en vervangen door zielige wrakke zoogdiertjes. Het is wel gebeurd.
Ik vind het allemaal veel te hypothetisch om te geloven. Er zijn gevallen bekend waarin mutaties inderdaad toevallig bepaalde vooroordelen opleverden, zoals bij die sikkelcel (al zijn de nadelen veel groter) maar over het algemeen is het gewoon allemaal bagger. Die fruitvliegen vind ik dan ook nog steeds het beste voorbeeld dat deze mutaties uiteindelijk nergens toe kunnen leiden dan misbaksels. Ook is nog steeds niet verklaard waar alle nieuwe genen vandaan zouden moeten komen voor volledig nieuwe eigenschappen en structuren. Er wordt slechts geklooid met bestaande genen etc.quote:De medische wereld gaat uit van de mens zoals die nu is, redelijk goed functionerend binnen de huidige omstandigheden. Binnen die wereld is een ziekte een afwijking die bestreden moet worden. Maar dat is een menselijk oordeel. De evolutie heeft hier geen mening over. De "norm" voor het menselijk lichaam word door de mens zelf bepaald, niet door de evolutie.
- Er kan altijd nog een meteoriet uit de hemel vallen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 19:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Je verwacht toch niet dat ik dit serieus ga nemen he? Jullie dino's waren uitgestorven door een meteoriet waarna kleine zoogdieren de kans kregen om de posities van reptielen in te nemen (ofzoiets). En T-rex bekleedde echt niet dezelfde positie als de mens nu.
[..]
Ik vind het allemaal veel te hypothetisch om te geloven. Er zijn gevallen bekend waarin mutaties inderdaad toevallig bepaalde vooroordelen opleverden, zoals bij die sikkelcel (al zijn de nadelen veel groter) maar over het algemeen is het gewoon allemaal bagger. Die fruitvliegen vind ik dan ook nog steeds het beste voorbeeld dat deze mutaties uiteindelijk nergens toe kunnen leiden dan misbaksels. Ook is nog steeds niet verklaard waar alle nieuwe genen vandaan zouden moeten komen voor volledig nieuwe eigenschappen en structuren. Er wordt slechts geklooid met bestaande genen etc.
Het gaat erom dat T-rex nooit had gedacht dat ie uit zou sterven. Planteneters genoeg, dus lekker veel te eten, de evolutie lachte hem toe. Toen kwam er een meteoriet, bleek T-rex toch afhankelijk te zijn van die planteneters, en bleek de grote machtige T-rex ineens een evolutionaire nul. Dat kan met de mens ook gebeuren, hoe intelligent wij onszelf ook vinden.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 19:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Je verwacht toch niet dat ik dit serieus ga nemen he? Jullie dino's waren uitgestorven door een meteoriet waarna kleine zoogdieren de kans kregen om de posities van reptielen in te nemen (ofzoiets). En T-rex bekleedde echt niet dezelfde positie als de mens nu.
Als er geklooid kan worden met bestaande genen, is het dan zo moeilijk om in te zien dat er ook nieuwe genen kunnen ontstaan?quote:Ik vind het allemaal veel te hypothetisch om te geloven. Er zijn gevallen bekend waarin mutaties inderdaad toevallig bepaalde vooroordelen opleverden, zoals bij die sikkelcel (al zijn de nadelen veel groter) maar over het algemeen is het gewoon allemaal bagger. Die fruitvliegen vind ik dan ook nog steeds het beste voorbeeld dat deze mutaties uiteindelijk nergens toe kunnen leiden dan misbaksels. Ook is nog steeds niet verklaard waar alle nieuwe genen vandaan zouden moeten komen voor volledig nieuwe eigenschappen en structuren. Er wordt slechts geklooid met bestaande genen etc.
Beetje jammer dat je dit blijft mekkeren. Duidelijk dus dat je de door mij gelinkte info over de nylon-bug niet hebt gelezen.quote:Op vrijdag 1 juni 2007 19:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ook is nog steeds niet verklaard waar alle nieuwe genen vandaan zouden moeten komen voor volledig nieuwe eigenschappen en structuren. Er wordt slechts geklooid met bestaande genen etc.
quote:Is the evidence consistent with random mutations generating the new genes?
Thwaites claimed that the new enzyme arose through a frame shift mutation. He based this on a research paper published the previous year where this was suggested.5 If this were the case, the production of an enzyme would indeed be a fortuitous result, attributable to ‘pure chance’. However, there are good reasons to doubt the claim that this is an example of random mutations and natural selection generating new enzymes, quite aside from the extreme improbability of such coming about by chance.6
Evidence against the evolutionary explanation includes:
There are five transposable elements on the pOAD2 plasmid. When activated, transposase enzymes coded therein cause genetic recombination. Externally imposed stress such as high temperature, exposure to a poison, or starvation can activate transposases. The presence of the transposases in such numbers on the plasmid suggests that the plasmid is designed to adapt when the bacterium is under stress.
All five transposable elements are identical, with 764 base pairs (bp) each. This comprises over eight percent of the plasmid. How could random mutations produce three new catalytic/degradative genes (coding for EI, EII and EIII) without at least some changes being made to the transposable elements? Negoro speculated that the transposable elements must have been a ‘late addition’ to the plasmids to not have changed. But there is no evidence for this, other than the circular reasoning that supposedly random mutations generated the three enzymes and so they would have changed the transposase genes if they had been in the plasmid all along. Furthermore, the adaptation to nylon digestion does not take very long (see point 5 below), so the addition of the transposable elements afterwards cannot be seriously entertained.
All three types of nylon degrading genes appear on plasmids and only on plasmids. None appear on the main bacterial chromosomes of either Flavobacterium or Pseudomonas. This does not look like some random origin of these genes—the chance of this happening is low. If the genome of Flavobacterium is about two million bp,7 and the pOAD2 plasmid comprises 45,519 bp, and if there were say 5 pOAD2 plasmids per cell (~10% of the total chromosomal DNA), then the chance of getting all three of the genes on the pOAD2 plasmid would be about 0.0015. If we add the probability of the nylon degrading genes of Pseudomonas also only being on plasmids, the probability falls to 2.3 x 10-6. If the enzymes developed in the independent laboratory-controlled adaptation experiments (see point 5, below) also resulted in enzyme activity on plasmids (almost certainly, but not yet determined), then attributing the development of the adaptive enzymes purely to chance mutations becomes even more implausible.
The antisense DNA strand of the four nylon genes investigated in Flavobacterium and Pseudomonas lacks any stop codons.8 This is most remarkable in a total of 1,535 bases. The probability of this happening by chance in all four antisense sequences is about 1 in 1012. Furthermore, the EIII gene in Pseudomonas is clearly not phylogenetically related to the EII genes of Flavobacterium, so the lack of stop codons in the antisense strands of all genes cannot be due to any commonality in the genes themselves (or in their ancestry). Also, the wild-type pOAD2 plasmid is not necessary for the normal growth of Flavobacterium, so functionality in the wild-type parent DNA sequences would appear not to be a factor in keeping the reading frames open in the genes themselves, let alone the antisense strands.
Some statements by Yomo et al., express their consternation:
‘These results imply that there may be some unknown mechanism behind the evolution of these genes for nylon oligomer-degrading enzymes.
‘The presence of a long NSF (non-stop frame) in the antisense strand seems to be a rare case, but it may be due to the unusual characteristics of the genes or plasmids for nylon oligomer degradation.
‘Accordingly, the actual existence of these NSFs leads us to speculate that some special mechanism exists in the regions of these genes.’
It looks like recombination of codons (base pair triplets), not single base pairs, has occurred between the start and stop codons for each sequence. This would be about the simplest way that the antisense strand could be protected from stop codon generation. The mechanism for such a recombination is unknown, but it is highly likely that the transposase genes are involved.
Interestingly, Yomo et al. also show that it is highly unlikely that any of these genes arose through a frame shift mutation, because such mutations (forward or reverse) would have generated lots of stop codons. This nullifies the claim of Thwaites that a functional gene arose from a purely random process (an accident).
The Japanese researchers demonstrated that nylon degrading ability can be obtained de novo in laboratory cultures of Pseudomonas aeruginosa [strain] POA, which initially had no enzymes capable of degrading nylon oligomers.9 This was achieved in a mere nine days! The rapidity of this adaptation suggests a special mechanism for such adaptation, not something as haphazard as random mutations and selection.
The researchers have not been able to ascertain any putative ancestral gene to the nylon-degrading genes. They represent a new gene family. This seems to rule out gene duplications as a source of the raw material for the new genes.8
P. aeruginosa is renowned for its ability to adapt to unusual food sources—such as toluene, naphthalene, camphor, salicylates and alkanes. These abilities reside on plasmids known as TOL, NAH, CAM, SAL and OCT respectively.2 Significantly, they do not reside on the chromosome (many examples of antibiotic resistance also reside on plasmids).
The chromosome of P. aeruginosa has 6.3 million base pairs, which makes it one of the largest bacterial genomes sequenced. Being a large genome means that only a relatively low mutation rate can be tolerated within the actual chromosome, otherwise error catastrophe would result. There is no way that normal mutations in the chromosome could generate a new enzyme in nine days and hypermutation of the chromosome itself would result in non-viable bacteria. Plasmids seem to be adaptive elements designed to make bacteria capable of adaptation to new situations while maintaining the integrity of the main chromosome.
Heb je de pagina gelezen of alleen gezocht naar 'anti-info'?quote:
quote:UPDATE: Don Batten of "Answers In Genesis" writes on "The adaptation of bacteria to feeding on nylon waste" in the Technical Journal, Vol. 17, Issue 3 (December 2003)
From http://www.answersingenesis.org/tj/v17/i3/bacteria.asp?vPrint=1
"However, there are good reasons to doubt the claim that this is an example of random mutations and natural selection generating new enzymes, quite aside from the extreme improbability of such coming about by chance. ..."
Batten's article is dismantled a plank at a time by Ian Musgrave in the Talk.Origins Post of the Month for April 2004, "Nylonase Enzymes", http://www.talkorigins.org/origins/postmonth/apr04.html .
Musgrave's bottom line:
"Generation of the nylon hydrolysing genes is standard 'mutation followed by selection.' The AiG article shows once again how poor their understanding of both biology and evolutionary theory is."
Bron: http://www.nmsr.org/nylon.htm
wat kinderachtig zegquote:Op zondag 3 juni 2007 18:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ik denk dat ie het 1 groot complot vind om hem in de war te brengen of dat wij een zeer verstoord "slecht" wereldbeeld hebben.
Ik begrijp dat het als gelovige moeilijk omschakelen is. Maar objectief gezien kan je kiezen uit twee kwaden.quote:Op zondag 3 juni 2007 19:12 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Mijn conclusie is dat onze kennis nog veel te beperkt is om over dit alles een fatsoenlijke discussie te voeren en een definitief oordeel te vellen. Zo ben ik van die nylon bug alweer wat anders tegen gekomen dat bleek dat het eigenlijk toch allemaal weer anders zat.. en zo gaat het zo vaak, net zoals met de missing links tussen aap en mens... eerst komt er een enthousiast artikel van 'we hebben het!', wordt de wereld ingebracht als 'het bewijs' maar achteraf blijkt het allemaal wel mee te vallen. Als onze kennis van genetica groter is zullen we veel meer kunnen oordelen of welke soorten gerelateerd zijn en welke niet. Tot dan is geen van beide theorien volledig bewezen en te accepteren als vaststaand feit of natuurwet.
Hoe dan?quote:Op zondag 3 juni 2007 19:12 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Mijn conclusie is dat onze kennis nog veel te beperkt is om over dit alles een fatsoenlijke discussie te voeren en een definitief oordeel te vellen. Zo ben ik van die nylon bug alweer wat anders tegen gekomen dat bleek dat het eigenlijk toch allemaal weer anders zat.. en zo gaat het zo vaak, net zoals met de missing links tussen aap en mens... eerst komt er een enthousiast artikel van 'we hebben het!', wordt de wereld ingebracht als 'het bewijs' maar achteraf blijkt het allemaal wel mee te vallen. Als onze kennis van genetica groter is zullen we veel meer kunnen oordelen of welke soorten gerelateerd zijn en welke niet. Tot dan is geen van beide theorien volledig bewezen en te accepteren als vaststaand feit of natuurwet.
Diersorten 'worden niet direct of indirect gecreëerd' volgens creationisme, zo'n opmerking is voor mij een aanwijzing dat je dus niet weet wat het inhoudt. Ze zijn gecreëerd in de eerste dagen van creatie, alles wat daarna komt stamt van de eerste 2 exemplaren af maar blijft binnen de mogelijkheden van het eerste typische genotype van die specifieke diersoorten, er is geen sprake van grensoverschrijdende evolutie, slechts variatie. De vraag is of het allemaal wel zo simpel is zoals men nu beweert, daarom zeg ik ook dat onze kennis van genetica veel groter moet worden voordat we een positie als 'het is bewezen en het werkt zo en zo, dat is een feit' in kunnen nemen. Een beetje bescheidenheid is op zijn plaats.quote:Op zondag 3 juni 2007 19:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik begrijp dat het als gelovige moeilijk omschakelen is. Maar objectief gezien kan je kiezen uit twee kwaden.
1. Diersoorten worden direct of indirect gecreëerd door een (goddelijke) intelligentie. Deze intelligentie is op dit moment niet aantoonbaar.
2. Diersoorten ontwikkelen zichzelf naar aanleiding van een paar simpele wetten. De lijnen waarlangs dat is gebeurd vertoont gaten die we op dit moment niet kunnen vullen.
Als ongelovige is de keuze simpel. Waarom zou ik in een God geloven als het leven zichzelf kan ontwikkelen.
Als gelovige zou het fijn zijn als alles een doel had, mijn vraag is dan waarom moet het zo ingewikkeld. God creëerde de hemel en de aarde en zes dagen later was ie klaar. Einde discussie.
Eerst was het slechts mutatie, daarna waren het mechanismen onder die mutatie, daana bleken het weer ander soort genen te zijn oid.. iig gaf het blijk van onze beperkte kennis qua dit soort dingen.quote:
quote:03-06-2007
Eiwitten maken mensenwerk?
Evolutie in het kort
Amerikaanse onderzoekers bootsten de evolutie na en zagen dat er maar weinig voor nodig is om een eiwit te verbeteren.
Het experiment van Miller is bekend. Die bootste in 1953 het ontstaan van leven na onder een stolp. Hij warmde een mengsel van methaan, ammoniak, waterdamp en waterstof op en stelde deze ‘oersoep’ bloot aan elektrische stroompjes, waarmee hij bliksem nabootste. Toen wachtte hij een paar weken en er ontstonden aminozuren, de moleculen waaruit eiwitten, belangrijke bouwstenen van het leven, zijn samengesteld. Als Miller nog een paar honderd jaar had willen wachten, had hij misschien allerlei simpel leven zien ontstaan, uit die paar aminozuren.
De techniek schreed voort en biochemici zijn nu in staat zelf nieuwe eiwitten te knutselen. Daarmee slaan ze miljoenen jaren evolutie over.
John Chaput van de Arizona staatsuniversiteit doet onderzoek naar hoe eiwitten hun vorm aannemen en op welke manier ze binden aan andere stoffen. Hij ontdekte dat er soms maar weinig voor nodig is om een eiwit te verbeteren, volgens zijn artikel in het tijdschrift PLoS One.
Een collega van Chaput, Jack Zsostak, deed het voorwerk. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Welke aminozuren in welke volgorde voorkomen bepaalt de karaktereigenschappen van een eiwit. Zsostak maakte vierhonderd biljoen aminozuurketens en ging op zoek naar een eiwit wat goed aan ATP kan binden, de benzine van de cel. Een groot nadeel van dit nieuwe eiwit was dat het zonder ATP erg onstabiel was, waardoor het erg moeilijk bleek het eiwit te onderzoeken.
Chaput besloot dit ATP bindende eiwit aan een versnelde vorm van evolutie te onderwerpen, om te kijken of hij het wat stabieler kon maken. Hij zorgde ervoor dat het eiwit op allerlei plaatsen een beetje kon veranderen en voegde tegelijkertijd allerlei zouten en andere stoffen toe. Door die stoffen kon het eiwit minder goed aan ATP binden en hij hoopte dat het op zo’n manier zou veranderen dat het ook zonder de hulp van ATP kon bestaan. Na een tijdje verscheen er een eiwit wat zo was aangepast dat het ook zonder ATP erg stabiel bleef.
Toen Chaput het verbeterde eiwit nader bestudeerde bleek het behalve veel stabieler, ook nog eens twee keer zo goed aan ATP te binden. Zo’n sterke binding met ATP bestaat er in de natuur niet. Het verbeterde eiwit en het oorspronkelijke eiwit bleken er globaal hetzelfde uit te zien, maar het verbeterde eiwit had twee veranderingen in de aminozuurvolgorde. En die zorgden ervoor dat het eiwit stabieler werd.
Slechts een kleine verandering in een aminozuur kan dus grote gevolgen hebben voor de karaktereigenschappen van een eiwit. Of een cel veel heeft aan een eiwit twee keer zo goed aan ATP kan binden is de vraag, maar Chaput denkt in ieder geval met deze kennis in de toekomst makkelijker stabiele eiwitten te kunnen maken.
(Noorderlicht)
"Een beetje bescheidenheid is op z'n plaats" een wijze opmerking Ali.quote:Op maandag 4 juni 2007 01:39 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Diersorten 'worden niet direct of indirect gecreëerd' volgens creationisme, zo'n opmerking is voor mij een aanwijzing dat je dus niet weet wat het inhoudt. Ze zijn gecreëerd in de eerste dagen van creatie, alles wat daarna komt stamt van de eerste 2 exemplaren af maar blijft binnen de mogelijkheden van het eerste typische genotype van die specifieke diersoorten, er is geen sprake van grensoverschrijdende evolutie, slechts variatie. De vraag is of het allemaal wel zo simpel is zoals men nu beweert, daarom zeg ik ook dat onze kennis van genetica veel groter moet worden voordat we een positie als 'het is bewezen en het werkt zo en zo, dat is een feit' in kunnen nemen. Een beetje bescheidenheid is op zijn plaats.
Het woord 'mutaties' is heel ongelukkig. Het lijkt erop alsof er daadwerkelijk iets verandert, dat doet het ook, maar niet in de zin van puntmutaties ofzo, maar met mechanismen als cross over en de andere mechanismen die jij noemt (en misschien nog wel meer? wie weet). Het idee van creationisme is dat de eerste 2 exemplaren van elke soort de 'genetische capaciteiten' hadden om allerlei variaties te produceren. Het lijkt er (vind ik) ook meer op dat dieren niet zozeer toevallig mutaties hebben welke door natuurlijke selectie blijven of niet, maar dat de wensen van een omgeving binnen een paar generaties verwerkt zijn in het fenotype van de dieren ipv dat het miljoenen jaren van toevallige mutaties en selectie nodig heeft. Je begint dus zeg maar met bv. de diersoort 'beer' en naarmate die zich voortplant en verspreid zal hij in verschillende omgevingen komen die verschillende eisen ter overleving stelt. In een aantal generaties is zal de beer veel beter zijn aangepast dan eerst en zo krijg je bijv. de ijsbeer en de grizzlybeer en de pandabeer en de zwarte beer etc. Variatie gaat vaak heel ver, juist doordat die mechanismen zo vernuftig zijn en zoveel kunnen bouwen met de aanwezige genen, en daarom is bijv. het uiterlijk van een dier niet altijd een goede indicatie voor bij welke soort hij hoort (van welke oersoort hij afstamt).quote:Op maandag 4 juni 2007 03:12 schreef barthol het volgende:
[..]
"Een beetje bescheidenheid is op z'n plaats" een wijze opmerking Ali.
Vooral als leek (want dat voel ik me) moet ik bewust zijn dat ik niet het naadje van de kous weet van genetica.
Ik weet er slechts een beetje van af. Meer het niveau van algemene ontwikkeling.
Je zinsnede "stamt van de eerste 2 exemplaren af maar blijft binnen de mogelijkheden van het eerste typische genotype van die specifieke diersoorten"
Daarbij ga je uit van een genenpool per soort die slechts! 2 individuen bevat. De varianten van een bepaald gen, de verscheidenheid aan verschillende verschillende allelen voor dat specifieke gen, kan niet zo groot zijn bij een populatie die uit zo weinig individuen bestaat. Bij slechts twee individuen kan je nooit een grote genetische variatie hebben.
Genetische variatie in een genenpool is er als een heel scala aan verschillende allelen is voor een een bepaald gen, en dat is dan verspreid over veel individuen die tot die genenpool behoren.
Ben je het met me eens dat variatie onstaat door mutaties? Gemuteerde allelen die in hun voorkomen verspreid zijn over meerdere individuen binnen de populatie? Omdat 1 persoon niet al die verschillende allelen tegelijk kan hebben.
Het genotype van een soort die uit slechts twee exemplaren bestaat heeft niet zoveel mogelijkheden als er geen mutaties optreden bij de groei tot een grotere populatie. Je hebt dan slechts de overervingswetten van Mendel.
(En bij mutaties denk ik niet aan een kip met 2 koppen en een pimpelpaarse pauwenstaart, maar aan puntmutaties, translocaties, deleties, inserties, duplicaties en inversies. Dat soort dingen. Veranderingen in het erfelijke materiaal, ongeacht wat voor invloed het heeft.)
Een suggestie dat slechts 2 individuen alle mogelijkheden voor de variatie die we nu zien toen al bij zich droegen in hun genen, dat klopt genetisch niet volgens mij. Maar misschien zie ik iets over het hoofd, of bekijk ik het te simpel.
Misschien heb jij in jouw beeld ook de rol die mutaties spelen bij het creeren van genetische variatie.
Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar. Hoe zit dat met mutaties volgens jou?
Een mooi verhaal, maar het ademt een poging om onder onze verwantschap met andere primaten uit te komen. Om dergelijke redenen heeft men vroeger geprobeert om de neger als "soort" onder de apen in te delen. Superioriteits gevoel en xenofobisme.quote:Op maandag 4 juni 2007 04:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Het woord 'mutaties' is heel ongelukkig. Het lijkt erop alsof er daadwerkelijk iets verandert, dat doet het ook, maar niet in de zin van puntmutaties ofzo, maar met mechanismen als cross over en de andere mechanismen die jij noemt (en misschien nog wel meer? wie weet). Het idee van creationisme is dat de eerste 2 exemplaren van elke soort de 'genetische capaciteiten' hadden om allerlei variaties te produceren. Het lijkt er (vind ik) ook meer op dat dieren niet zozeer toevallig mutaties hebben welke door natuurlijke selectie blijven of niet, maar dat de wensen van een omgeving binnen een paar generaties verwerkt zijn in het fenotype van de dieren ipv dat het miljoenen jaren van toevallige mutaties en selectie nodig heeft. Je begint dus zeg maar met bv. de diersoort 'beer' en naarmate die zich voortplant en verspreid zal hij in verschillende omgevingen komen die verschillende eisen ter overleving stelt. In een aantal generaties is zal de beer veel beter zijn aangepast dan eerst en zo krijg je bijv. de ijsbeer en de grizzlybeer en de pandabeer en de zwarte beer etc. Variatie gaat vaak heel ver, juist doordat die mechanismen zo vernuftig zijn en zoveel kunnen bouwen met de aanwezige genen, en daarom is bijv. het uiterlijk van een dier niet altijd een goede indicatie voor bij welke soort hij hoort (van welke oersoort hij afstamt).
Evolutie stelt dat je van soort-naar-soort kan gaan, creationisme zegt dat dat niet mogelijk is omdat de specifieke informatie voor een bep. soort niet door mutaties verkregen kan worden. Het gaat er nu dus om dat bewezen moet worden dat iets als een sikkelcelmutatie een voorbeeld is waarbij dergelijke mutaties voor meer variatie en uiteindelijk nieuwe soorten kunnen zorgen. Ik ben het daar dus niet mee eens.
Vond dit er wel een mooie vergelijking voor: je kan allerlei deuntjes spelen op een piano, maar de muziek blijft pianomuziek.
Dit artikel geeft weer welke vormen van 'mutaties' geaccepteerd worden als verantwoordelijk voor variatie, maar dus niet voor de evolutie van nieuwe soorten want dat kan volgens creationisme simpelweg niet.
http://amazingdiscoveries(...)-redistribution.html
En dan ga je kijken: welke " theorie" ( ik noem creationisme geen theorie ) is het meest waarschijnlijk? Overigens valt het wel mee hoe jij het beschrijft, je doet net alsof al die nieuwe inzichten in de wetenschap de vorige inzichten weerleggen in plaats van aanvullen.quote:Op zondag 3 juni 2007 19:12 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Tot dan is geen van beide theorien volledig bewezen en te accepteren als vaststaand feit of natuurwet.
Evolutie denkt niet in soorten. Dat doet creationisme. En het rare is dat creationisme niet eens precies de definitie van soort kan vaststellen, want zodra een experiment bewijst dat een door creationisten benoemde soort X in een soort Y verandert, dan past men de definitie aan zodat het toch weer alleen soort X is.quote:[b]Op maandag 4 juni 2007 04:54
Evolutie stelt dat je van soort-naar-soort kan gaan, creationisme zegt dat dat niet mogelijk is omdat de specifieke informatie voor een bep. soort niet door mutaties verkregen kan worden. Het gaat er nu dus om dat bewezen moet worden dat iets als een sikkelcelmutatie een voorbeeld is waarbij dergelijke mutaties voor meer variatie en uiteindelijk nieuwe soorten kunnen zorgen. Ik ben het daar dus niet mee eens.
Jij hebt hem. Dat is de allerbelangrijkste paradigmaverschuiving die de evolutietheorie teweegbrengt, en die je moet vatten voordat je de evolutietheorie begrijpt. Gaps in the mind.quote:Op maandag 4 juni 2007 10:06 schreef Knipoogje het volgende:
Evolutie denkt niet in soorten.
Kikkervisje -=> Kikkerquote:Op maandag 4 juni 2007 10:06 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Evolutie denkt niet in soorten. Dat doet creationisme. En het rare is dat creationisme niet eens precies de definitie van soort kan vaststellen, want zodra een experiment bewijst dat een door creationisten benoemde soort X in een soort Y verandert, dan past men de definitie aan zodat het toch weer alleen soort X is.
Ik heb nog nooit een alles omsluitende definitie van soort gehoord van een creationist.
amfibiequote:Op maandag 4 juni 2007 10:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Kikkervisje -=> Kikker
Een vis verandert in een reptiel. En niet eens gedurende een miljoenen jaren durend evolutie proces, maar in 1 kikker leven.![]()
quote:
Een kikkervis is ook geen vis.quote:Op maandag 4 juni 2007 10:44 schreef Papierversnipperaa... het volgende:
[..]
![]()
Maar het is iig geen vis meer.
Nee dat is ook een amfibie, maar die indeling is natuurlijk gebaseerd op het feit dat het later een kikker wordt. Z'n punt dat ie gebaseerd op uiterlijk zo van soort zou veranderen, klopt wel.quote:Op maandag 4 juni 2007 10:45 schreef Frollo het volgende:
Een kikkervis is ook geen vis.
conclusie, de benoeming van soorten is de menselijke hokjesgeest mentaliteit ten topquote:Op maandag 4 juni 2007 10:49 schreef speknek het volgende:
[..]
Nee dat is ook een amfibie, maar die indeling is natuurlijk gebaseerd op het feit dat het later een kikker wordt. Z'n punt dat ie gebaseerd op uiterlijk zo van soort zou veranderen, klopt wel.
Precies, doe het op genetisch niveau, en onze kennis van genetica moet dus nog veel groter worden om dat correct te doen. Verder is het onmogelijk om met zekerheid te voorspellen welke variaties wel en niet voorkomen aangezien je een gaziljoen verschillende mogelijkheden hebt waarop genen tot uiting kunnen komen en 'gerangschikt' kunnen worden met mutaties. Vooral met voortplanting kan je een hoop kanten op. Zo kun je de meest bizarre variaties krijgen en toch behoren ze tot dezelfde soort. Nogmaals, kijk naar de verschillende hondenrassen, kijk naar de immense uiterlijke en gedragsverschillen en vervolgens de toch nagenoeg identieke genenset, slechts 0,15% verschil en dat is waarschijnlijk te wijten aan erfelijke afwijkingen. Dan hebben we het dus pas over een dier wat uit de wolf gefokt is en de wolf behoort zelf ook weer tot een grotere familie waar bijvoorbeeld de hyena en de vos van uitmaken welke er ook weer totaal anders uitzien en zich totaal anders gedragen. De mogelijkheden zijn dus immens en de grenzen kun je pas bepalen wanneer de grenzen bereikt zijn. Bij de hond zou dat bijv. de chihuahua zijn, kleiner krijg je ze niet, en de Engelse Mastiff, groter krijg je ze niet. Je kan niet selectief door blijven fokken tot je een hond ter grootte van een kever of een brontosaurus krijgt ofzo. De grenzen zullen dus opgezocht moeten worden.quote:Op maandag 4 juni 2007 11:40 schreef Bensel het volgende:
[..]
conclusie, de benoeming van soorten is de menselijke hokjesgeest mentaliteit ten top
Als je perse soorten wil benoemen, doe het dan op genetisch verschil. Alleen dat is ook lastig, want waar ligt dan de grens?
Die jongen staat een stuk achter dat varken. Zo lijkt het varken heel groot.quote:Op maandag 4 juni 2007 13:32 schreef Ali_Kannibali het volgende:
volgens mij niet hoor
Megagroot geschoten zwijn blijkt hoaxquote:Op maandag 4 juni 2007 13:32 schreef Ali_Kannibali het volgende:
volgens mij niet hoor
Je blijft dezelfde fundamentele denkfout maken.quote:Op maandag 4 juni 2007 12:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Precies, doe het op genetisch niveau, en onze kennis van genetica moet dus nog veel groter worden om dat correct te doen. Verder is het onmogelijk om met zekerheid te voorspellen welke variaties wel en niet voorkomen aangezien je een gaziljoen verschillende mogelijkheden hebt waarop genen tot uiting kunnen komen en 'gerangschikt' kunnen worden met mutaties. Vooral met voortplanting kan je een hoop kanten op. Zo kun je de meest bizarre variaties krijgen en toch behoren ze tot dezelfde soort. Nogmaals, kijk naar de verschillende hondenrassen, kijk naar de immense uiterlijke en gedragsverschillen en vervolgens de toch nagenoeg identieke genenset, slechts 0,15% verschil en dat is waarschijnlijk te wijten aan erfelijke afwijkingen. Dan hebben we het dus pas over een dier wat uit de wolf gefokt is en de wolf behoort zelf ook weer tot een grotere familie waar bijvoorbeeld de hyena en de vos van uitmaken welke er ook weer totaal anders uitzien en zich totaal anders gedragen. De mogelijkheden zijn dus immens en de grenzen kun je pas bepalen wanneer de grenzen bereikt zijn. Bij de hond zou dat bijv. de chihuahua zijn, kleiner krijg je ze niet, en de Engelse Mastiff, groter krijg je ze niet. Je kan niet selectief door blijven fokken tot je een hond ter grootte van een kever of een brontosaurus krijgt ofzo. De grenzen zullen dus opgezocht moeten worden.
Over grenzen gesproken, vond deze wel toepasselijk
[afbeelding]
http://www.breitbart.com/article.php?id=D8PBKB5G0&show_article=1&image=large
Jij maakt de fout dat natuurlijke selectie door omstandigheden er totaal niet toe doet als we selectief fokken en genetisch manipuleren. Daarom hebben we met de hond de grenzen wel op kunnen zoeken. Het is erg onwaarschijnlijk dat je ooit een chihuahua in t wild zal tegenkomen, onder welke omstandigheden dan ook. Zo'n beest is veel te tam en kwetsbaar om de wilde natuur te overleven.quote:Op maandag 4 juni 2007 13:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je blijft dezelfde fundamentele denkfout maken.
Afwijking is een menselijk oordeel. De genetische variatie van 0.15% is de reden van de verschillende eigenschappen (waaronder uiterlijk) van honden. En de grenzen worden bepaald door de omstandigheden. Als de mens de omstandigheden verandert krijgen daardoor "extremere" variaties kans om te overleven. Als we ons best doen zou een hond ter grootte van een muis mogelijk zijn (zoek anders ff op wat het kleinste zoogdier is, lijkt me een goede indicatie). Of een olifant. De reden dat dit niet via natuurlijke selectie is gebeurd is omdat dit soort dieren niet succesvol genoeg zijn. Een predator ter grootte van een muis? Een prooi-besluipende olifant?
Oke, wel jammer, leek me wel een bruut beest.quote:Op maandag 4 juni 2007 13:34 schreef Bullet-tooth het volgende:
[..]
Megagroot geschoten zwijn blijkt hoax
De grenzen wat betreft honden zijn toch aardig opgezocht als je kijkt hoeveel variaties in alle kleuren, vormen, haarstijlen, grootten er zijn. Maar zo klein als kevers of zo groot als brontosaurussen zullen ze nooit worden, hoelang je ook door blijft fokken met de kleinsten of grootsten van elke generatie. Je hebt heel veel vertrouwen in mutaties nodig om te geloven dat dat wel mogelijk is.quote:Op maandag 4 juni 2007 15:49 schreef Iblis het volgende:
Dat er een limiet is op de variatie binnen honden is ook een kwestie van tijd, zoveel generaties zijn er nog niet overheen gegaan. Een bepaalde verzameling genen heeft inderdaad grenzen: een hond met kieuwen fokken zal 'm niet worden. Maar het betekent niet dat het niet mogelijk zou zijn om een soort hond te fokken die (vrijwel) z'n gehele leven in water doorbrengt.
Daar valt over te praten.quote:Dolfijnen zijn immers ook weer 'terug' de zee ingegaan.
We zijn er toch al een paar duizend jaar mee bezig volgens mij en vooral de laatste paar honderd jaar is het snel gegaan. Omdat je selectief fokt op een bepaalde eigenschap heb je veel minder tijd nodig natuurlijk. Als het niet mogelijk is om aanwijzingen te vinden na duizend jaar fokken is het wat mij betreft ook geen observeerbaar verschijnsel meer.quote:Tijd, en veel generaties, zijn ook een belangrijk aspect van evolutie. Binnen ons menselijk bestaan (als soort) is de tijd er nog niet voor geweest om radicaal andere soorten te fokken.
Dat beest is bruut ja. Hier nog meer succesvolle hybriden (die waarschijnlijk dus, volgens creationisme oorspronkelijk afstammen van dezelfde 2 voorouders).quote:Op maandag 4 juni 2007 16:52 schreef Bullet-tooth het volgende:
http://www.youtube.com/watch?v=IigVSwp4bwY
*zucht* Ik had gehoopt dat we dat soortengeneuzel achter ons hadden. Je beseft schijnbaar niet dat 'soort' een door de mens bedachte eenheid is. Opmerkingen over soorten hebben alleen zin als je 'soort' definieert; zolang jij dat niet doet hebben jouw opmerkingen over soorten geen zin.quote:Op maandag 4 juni 2007 17:00 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dat beest is bruut ja. Hier nog meer succesvolle hybriden (die waarschijnlijk dus, volgens creationisme oorspronkelijk afstammen van dezelfde 2 voorouders).
http://www.hemmy.net/2006/06/19/top-10-hybrid-animals/
Die wolf-dog is ook gewoon precies een hond, of een wolf, niks aan veranderd. Ook die ijsbeer en grizzlybeer zijn gewoon dezelfde beesten maar herkennen elkaar niet meer als zelfde soort. Dat maakt ze echter nog niet tot verschillende soorten beren.
Een soort is een familie dieren die afstamt van de eerste 2 gecreeerde exemplaren ervan.quote:Op maandag 4 juni 2007 17:11 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
*zucht* Ik had gehoopt dat we dat soortengeneuzel achter ons hadden. Je beseft schijnbaar niet dat 'soort' een door de mens bedachte eenheid is. Opmerkingen over soorten hebben alleen zin als je 'soort' definieert; zolang jij dat niet doet hebben jouw opmerkingen over soorten geen zin.
Het woord 'mutaties'... het enige ongelukkige eraan vind ik dat het zoveel misverstanden oproept in evo-crea discussies. Dat er soms te weinig onderscheid wordt gemaakt tussen de genetische definitie (de verandering van het DNA) enerzijds en fenotypische anomalien of veranderingen ten aanzien van functionaliteit anderzijds. De laatste zichtbare veranderingen kunnen weliswaar met de eerst genoemde genetische veranderingen te maken hebben..... maar als er over mutaties gesproken wordt zou het puur om de DNA veranderingen moeten gaan. De gevolgen ervan op het uiterlijk of het functioneren, (gevolgen die er wel kunnen zijn maar niet hoeven te zijn), komt pas daarna als een van de 'mogelijke' gevolgen.quote:Op maandag 4 juni 2007 04:54 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Het woord 'mutaties' is heel ongelukkig. Het lijkt erop alsof er daadwerkelijk iets verandert, dat doet het ook, maar niet in de zin van puntmutaties ofzo, maar met mechanismen als cross over en de andere mechanismen die jij noemt (en misschien nog wel meer? wie weet).
Dat kan dus niet zonder mutaties. Die 'genetische capaciteiten' is een eigenschap van een hele genenpool, niet zozeer van individuen. Die capaciteit kan er zijn als er 'een heleboel' individuen zijn en ieder met een eigen genetische eigenaardigheid, en als die genetische eigenaardigheden door vermenging cq combinatie een ander accent op het overheersende genotype van de populatie kan geven, (of het overheersende genotype bij verschillende subpopulaties). Beiden door het verschijnsel "genetische drift". Een gezamelijke genetische drift of een gescheiden genetische drift.quote:Het idee van creationisme is dat de eerste 2 exemplaren van elke soort de 'genetische capaciteiten' hadden om allerlei variaties te produceren.
Maar hoe gebeurt dat genetisch? Hoe gaat dat met het DNA? Welke veranderingen in de genenpoolquote:Het lijkt er (vind ik) ook meer op dat dieren niet zozeer toevallig mutaties hebben welke door natuurlijke selectie blijven of niet, maar dat de wensen van een omgeving binnen een paar generaties verwerkt zijn in het fenotype van de dieren ipv dat het miljoenen jaren van toevallige mutaties en selectie nodig heeft. Je begint dus zeg maar met bv. de diersoort 'beer' en naarmate die zich voortplant en verspreid zal hij in verschillende omgevingen komen die verschillende eisen ter overleving stelt. In een aantal generaties is zal de beer veel beter zijn aangepast dan eerst en zo krijg je bijv. de ijsbeer en de grizzlybeer en de pandabeer en de zwarte beer etc. Variatie gaat vaak heel ver, juist doordat die mechanismen zo vernuftig zijn en zoveel kunnen bouwen met de aanwezige genen, en daarom is bijv. het uiterlijk van een dier niet altijd een goede indicatie voor bij welke soort hij hoort (van welke oersoort hij afstamt).
'Evolutie stelt' wat bedoel je hier met 'Evolutie'. Maak je wel onderscheid tussen het oudequote:Evolutie stelt dat je van soort-naar-soort kan gaan, creationisme zegt dat dat niet mogelijk is omdat de specifieke informatie voor een bep. soort niet door mutaties verkregen kan worden. Het gaat er nu dus om dat bewezen moet worden dat iets als een sikkelcelmutatie een voorbeeld is waarbij dergelijke mutaties voor meer variatie en uiteindelijk nieuwe soorten kunnen zorgen. Ik ben het daar dus niet mee eens.
Ja... en je kan allerlei levensvormen hebben, maar DNA blijft DNA, of het nu van een muis, een olifant of een mens is. DNA wat in principe gelijk is maar wat qua samenstelling in clusters van genenpoolen verdeeld is. Clusters met een genetische uitwisseling binnen de cluster, maar met barrieres voor uitwisseling tussen de clusters onderling.quote:Vond dit er wel een mooie vergelijking voor: je kan allerlei deuntjes spelen op een piano, maar de muziek blijft pianomuziek.
Ik lees het artikel aandachtig en kritisch, maar het wordt te lang als ik binnen deze posting daar ook nog op in ga.quote:Dit artikel geeft weer welke vormen van 'mutaties' geaccepteerd worden als verantwoordelijk voor variatie, maar dus niet voor de evolutie van nieuwe soorten want dat kan volgens creationisme simpelweg niet.
http://amazingdiscoveries(...)-redistribution.html
Dus het begrip "soort" valt alleen te definiëeren binnen het creationisme.quote:Op maandag 4 juni 2007 17:15 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Een soort is een familie dieren die afstamt van de eerste 2 gecreeerde exemplaren ervan.
Mijn kennis is te beperkt om hier een fatsoenlijk antwoord op te geven, maar ik kan me niet zo goed voorstellen dat als de hele theorie daarop leunt het niet mogelijk zou zijn om een gaziljoen variatie te maken met slechts die eerste 2 exemplaren alleen al. Dinegn als puntmutaties maken de mogelijkheden volgens mij alleen maar groter, maar het simpel activeren of deactiveren en herschikken van bv chromosomen heeft al verregaande gevolgen.quote:Op maandag 4 juni 2007 17:27 schreef barthol het volgende:
[..]
Het woord 'mutaties'... het enige ongelukkige eraan vind ik dat het zoveel misverstanden oproept in evo-crea discussies. Dat er soms te weinig onderscheid wordt gemaakt tussen de genetische definitie (de verandering van het DNA) enerzijds en fenotypische anomalien of veranderingen ten aanzien van functionaliteit anderzijds. De laatste zichtbare veranderingen kunnen weliswaar met de eerst genoemde genetische veranderingen te maken hebben..... maar als er over mutaties gesproken wordt zou het puur om de DNA veranderingen moeten gaan. De gevolgen ervan op het uiterlijk of het functioneren, (gevolgen die er wel kunnen zijn maar niet hoeven te zijn), komt pas daarna als een van de 'mogelijke' gevolgen.
Puntmutaties komen veel voor. 90% van de menselijke verscheidenheid, het verschil tussen jou en je buurman, wordt bepaald door puntmutaties. Zogenaamde SNP's (Snips of "Single Nucleotide Polymorphism's") zijn puntmutaties. Die zijn er en je kan ze meten. Vaak zie je dan dat cytosine is veranderd in thymine, een verandering van C naar T.
Dat kan dus niet zonder mutaties. Die 'genetische capaciteiten' is een eigenschap van een hele genenpool, niet zozeer van individuen. Die capaciteit kan er zijn als er 'een heleboel' individuen zijn en ieder met een eigen genetische eigenaardigheid, en als die genetische eigenaardigheden door vermenging cq combinatie een ander accent op het overheersende genotype van de populatie kan geven, (of het overheersende genotype bij verschillende subpopulaties). Beiden door het verschijnsel "genetische drift". Een gezamelijke genetische drift of een gescheiden genetische drift.
Je hebt een heleboel verschillende kaarten nodig om anders uit te schudden. Met slechts twee kaarten red je het niet. Die variatie aan genetische eigenaardigheden binnen de genenpool onstaat door mutaties in het DNA. In de meeste gevallen van die mutaties is er aan de buitenkant in eerste instantie niets van te merken, en indien wel dan ontkomt het niet aan selectie. Het geheel aan rondsluimerende mutaties, de interne variatie in een genenpool is de capaciteit om allerlei variaties te produceren. Bij slechts twee exemplaren is dat geheel niet groot.
Ja alles bij elkaar krijg je dus veel variatie. Maar zoals ik heirboven al zei, het simpelweg activeren of deactiveren kan al gevolgen hebben. Hierbij verwijs ik naar de wandelende tak die zijn vleugels dan weer wel, dan weer niet had. Verschillende genen geactiveerd op verschillende momenten als de omgeving daar om vraagt.quote:Maar hoe gebeurt dat genetisch? Hoe gaat dat met het DNA? Welke veranderingen in de genenpool
maakt dat die verschillende types/varianten van beren op gegeven moment zo te onderscheiden zijn. Ik wil ook een genetische uitleg en geen hocus pokus. Wat je hierboven beschrijft zijn vormen van natuurlijke selectie. Maar er is natuurlijk wel meer dan natuurlijke selectie. 'De aanwezige genen'.... dat is toch ook het geheel aan rondsluimerende mutaties? De genetische variatie binnen de genenpool van de populatie. En dan heb je ook nog genetische drift.
Ik bedoel dat er in tegenstelling tot creationisme evolutie zegt dat er eigenlijk geen soorten zijn, slechts menselijke benamingen ervan, en dat het dus mogelijk is om van vissen naar amfibien naar reptielen naar zoogdieren te evolueren. Volgens creationisme zijn die mogelijkheden veel beperkter.quote:'Evolutie stelt' wat bedoel je hier met 'Evolutie'. Maak je wel onderscheid tussen het oude
Darwinsme en de Moderne Synthese (ook wel NeoDarwinisme genoemd)?
In de Moderne Synthese gaat het vaak niet over 'soorten', maar over DNA, over genenpoolen en
de veranderende mechanismes t.a.v. de samenstelling van een genenpool. Dat vooral in de discipline "population genetics".
Ja dat kan een definitie zijn maar genetica wijst toch op andere dingen. Bijvoorbeeld de vos en de wolf, zelfde genen maar andere chromosomen aantallen. De chromosmen zijn dus ' gefused' zoals in dat artikel beschreven wordt. Zijn het nu daadwerkelijk nieuwe soorten of slechts variaties? Ze kunnen immers geen nageslacht meer voortbrengen maar het is ook niet annemelijk dat die vossen naar weer een heel ander beest zullen evolueren. Dat is ook niet waargenomen.quote:Als ik nou een definitie van 'soort' geef als: "de grootst mogelijke genenpool die onderhevig is (of kan zijn) aan een gezamelijke genetische drift".
In het geval van die sikkelcelmutatie: Zolang er geen gescheiden gescheiden genetische drift is zal er niet sprake kunnen zijn van een soortenonderscheid. Sowieso is er voor speciatie wel meer nodig dan een enkele mutatie. Een hele reeks die geselecteerd wordt, en andere allelen die uit de genenpool van de afgescheiden populatie verdwijnen.
Zeg maar een gescheiden ontwikkeling in de ene subpopulatie t.o.v. een ander deel van de populatie, zo dat beide delen zo verschillend zijn geworden dat er geen vermenging zonder haperingen meer mogelijk is.
Hehe ja dat merk ik, helaas merk ik daardoor ook dat mijn kennis nog veel te beperkt is. Als ik er een studie van zou maken zou ik mensen denk ik veel beter te woord kunnen staan dan nu, dat is wel jammer. En dit fokken neemt allemaal veel te veel tijd in beslag, is studie-ontwijkend gedrag ook denk ik, niet zo slim van me maarja we leren er allemaal wel van.quote:Ja... en je kan allerlei levensvormen hebben, maar DNA blijft DNA, of het nu van een muis, een olifant of een mens is. DNA wat in principe gelijk is maar wat qua samenstelling in clusters van genenpoolen verdeeld is. Clusters met een genetische uitwisseling binnen de cluster, maar met barrieres voor uitwisseling tussen de clusters onderling.
Ik lees het artikel aandachtig en kritisch, maar het wordt te lang als ik binnen deze posting daar ook nog op in ga.
Tenslotte... Ik heb gezien dat je nog midden in de nacht mijn vorige posting hebt beantwoord. Ik vind je toch behoorlijk trouw met het beantwoorden van postings. Heb er ook bewondering voor dat je het zo vaak kan opbrengen om uitgebreid antwoord te geven. Vooral omdat je met zoveel mensen tegelijk in discussie gaat. Dat moet veel tijd opslorpen. Ik zou gewoon niet snel genoeg zijn daarvoor.
Maar je uit wel ideeen die maken dat ik vaak "vet" in discussie met je wil gaan.
Groet.
Nee, maar dit is hem (op zijn simpelst) volgens creationisme.quote:Op maandag 4 juni 2007 17:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dus het begrip "soort" valt alleen te definiëeren binnen het creationisme.
Waarom?quote:Op maandag 4 juni 2007 17:47 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Hey nogmaals deze site he, eigenlijk zouden we veel meer van dit soort hybriden tegen moeten komen als de evolutietheorie waar was.
http://www.freakingnews.com/Hybrid-Animals-Pictures--563-4.asp
Kan jij de complete lijst van gecreëerde soorten dan even posten?quote:Op maandag 4 juni 2007 17:15 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Een soort is een familie dieren die afstamt van de eerste 2 gecreeerde exemplaren ervan.
Probeer jezelf nou niet belachelijk te maken. Tussen-varianten moeten wel succesvol zijn, anders sterven ze uit.quote:Op maandag 4 juni 2007 17:47 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Hey nogmaals deze site he, eigenlijk zouden we veel meer van dit soort hybriden tegen moeten komen als de evolutietheorie waar was.
http://www.freakingnews.com/Hybrid-Animals-Pictures--563-4.asp
Nee. Als we volledige kennis hebben van de genetische opmaak van alle dieren en hoe die tot stand is gekomen is dat pas mogelijk denk ik.quote:Op maandag 4 juni 2007 18:19 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Kan jij de complete lijst van gecreëerde soorten dan even posten?
hahaquote:Op maandag 4 juni 2007 18:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Probeer jezelf nou niet belachelijk te maken. Tussen-varianten moeten wel succesvol zijn, anders sterven ze uit.
'Buideldieren' bestempel ik niet als aparte soort.quote:Er zijn hybride soorten.
Aan de ene kant hebben we dieren die eieren leggen. Het nageslacht ontwikkeld zich volledig buiten het moederdier.
Aan de andere kant hebben we zoogdieren die hun jongen volledig levensvatbaar ter wereld brengen. Deze jongen hebben wel wat verzorging nodig, maar dat is bij veel eier-nageslacht ook zo.
Er tussen staan de buideldieren. Ze produceren half-ontwikkeld nageslacht dat buiten het lichaam verder door ontwikkeld.
Waarschijnlijk bestempel jij de groep buideldieren als een aparte soort, maar qua voortplanting zou je het als een hybride oplossing kunnen zien.
Die kennis maakt ons juist duidelijk dat de diersoorten eigenlijk een continuüm vormen. Dat er soms een naburige tak is uitgestorven, waardoor er tussen de gaten in het continuüm min of meer een soort succesvol vastgesteld kunnen worden.quote:Op maandag 4 juni 2007 18:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Nee. Als we volledige kennis hebben van de genetische opmaak van alle dieren en hoe die tot stand is gekomen is dat pas mogelijk denk ik.
Dit is bezijden de waarheid. De wetenschappelijke hypothese was dat buideldieren een soort tussenvorm hebben gevormd, maar dat is nu, inderdaad vanwege de fossiele bewijzen een verouderde gedachte. Veelal wordt nu gedacht, volgens mij, dat beide takken, die van de dieren met placenta en de buideldieren ongeveer tegelijkertijd zijn ontstaan, maar dat in de meeste gebieden dieren met placenta succesvoller waren en beter opgewassen waren tegen de omstandigheden. Buiten Australië heb je echter ook buideldieren, zoals oppossums. Die bestaan nog steeds, naast dieren met een placenta.quote:[b]Op maandag 4 juni 2007 18:58 The accepted paradigm is, that the marsupial populations of Australia represent a relic of the once primitive forerunners of placental mammals, but none of the Australian endemic families have a fossil record outside of the Australian realm.
Het tweede gedeelte van je post ondersteunt het idee dat leven zich aanpast aan de omstandigheden, zelf zo ver dat er een totaal andere manier van kindjes krijgen word uitgevonden.quote:Op maandag 4 juni 2007 18:58 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
haha
[..]
'Buideldieren' bestempel ik niet als aparte soort.
Hier wel een interessant stuk over buideldieren:
The unique fauna of Australia, in this regard, presents a challenge to the scientific fraternity. The accepted paradigm is, that the marsupial populations of Australia represent a relic of the once primitive forerunners of placental mammals, but none of the Australian endemic families have a fossil record outside of the Australian realm. In other words, the unique forms of not only the living animals but also that of the immediate ancestors was already confined to the Australian realm. Perhaps the answer lies elsewhere.
..... The particular challenges of thepost-flood isolated island communities may have led to some novel organismic types, but this can be merely one of the wonders of the superb adaptability of organisms and the built-in capacity of the genome to produce supply variation when needed.
Waarop baseer jij nu dan of bepaalde dieren tot één of meerdere soorten behoren?quote:Op maandag 4 juni 2007 18:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Nee. Als we volledige kennis hebben van de genetische opmaak van alle dieren en hoe die tot stand is gekomen is dat pas mogelijk denk ik.
Laat me raden; Noah stopte zo veel dieren op zijn Ark dat ze met elkaar versmolten?quote:Op maandag 4 juni 2007 20:05 schreef wijsneus het volgende:
ali: Juist evolutie voorspelt dat we geen chimaera zouden moeten tegenkomen. Creatie daarentegen...
Wie citeer je nu?quote:Op maandag 4 juni 2007 21:38 schreef Iblis het volgende:
Wat me opvalt is dat Ali_Kannibali probeert bressen in de evolutietheorie te schieten, en louter bij de gratie van die vermeend succesvolle pogingen concludeert dat creationisme wel juist moet zijn. Terwijl dit geenszins volgt.
Om de aanval omgekeerd in te zetten is het wat lastiger. De troefkaart: "Blijkbaar heeft God het zo gewild, en zijn wegen zijn ondoorgrondelijk" kan te allen tijde gespeeld worden. Dit is ook de zwakte van creationisme in die vorm, het verklaart niets, er zijn geen conclusies uit te trekken, het hoeft niet consistent te zijn, uit waarnemingen over de ene soort hoef je niets over de andere te kunnen voorspellen, overeenkomsten zijn toevallig, omdat God ze zo gewild heeft, verschillen zijn even toevallig.
Maar men neme nu de mens, gesteld boven alle dieren.....
.....Hoe is dát allemaal te rijmen met een almachtig, alwetend, algoede God? In het licht zijner schepping lijkt de term almachtig en alwetend welhaast een gotspe.
Whehehehequote:Op maandag 4 juni 2007 21:56 schreef Invictus_ het volgende:
[afbeelding]
http://nozzman.nl/cartoon.php?ID=476
Is de creationitische theorie geen uitgeklede evolutie-theorie waarbij de gaten zijn uitvergroot en opgevuld door God een intelligentie?quote:Op maandag 4 juni 2007 21:38 schreef Iblis het volgende:
Wat me opvalt is dat Ali_Kannibali probeert bressen in de evolutietheorie te schieten, en louter bij de gratie van die vermeend succesvolle pogingen concludeert dat creationisme wel juist moet zijn. Terwijl dit geenszins volgt.
Dat is deels, alhoewel ik het zo meer met Intelligent Design zou associëren. Mijn punt is eigenlijk vooral dat de mens volgens mij gevoeglijk als aparte soort kan worden verondersteld binnen het creatïonisme. Dan is de vraag: Waarom alle gebreken binnen deze kroon der schepping? (En waarom op genetisch niveau de overeenkomsten met allerlei andere soorten?)quote:Op maandag 4 juni 2007 22:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Is de creationitische theorie geen uitgeklede evolutie-theorie waarbij de gaten zijn uitvergroot en opgevul door God een intelligentie?
Dat buideldieren niet per se als hybride beschouwd hoeven te worden maar als meest geschikte voor bepaalde omstandigheden.quote:Op maandag 4 juni 2007 19:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het tweede gedeelte van je post ondersteunt het idee dat leven zich aanpast aan de omstandigheden, zelf zo ver dat er een totaal andere manier van kindjes krijgen word uitgevonden.
Het eerste deel van je post stelt dat het leven op Australië geen fossielen heeft achtergelaten op andere continenten. De Australische dieren en hun directe voorouders leefden alleen op Australië. Dat betekend alleen dat gezamelijke voorouders met niet-Australische soorten ouder waren dan "onmiddelijke" voorouders. Welk punt wil je hiermee maken?
Dat zijn hele goede vragen die je stelt en op elke is een antwoord.quote:Op maandag 4 juni 2007 21:38 schreef Iblis het volgende:
Wat me opvalt is dat Ali_Kannibali probeert bressen in de evolutietheorie te schieten, en louter bij de gratie van die vermeend succesvolle pogingen concludeert dat creationisme wel juist moet zijn. Terwijl dit geenszins volgt.
Om de aanval omgekeerd in te zetten is het wat lastiger. De troefkaart: "Blijkbaar heeft God het zo gewild, en zijn wegen zijn ondoorgrondelijk" kan te allen tijde gespeeld worden. Dit is ook de zwakte van creationisme in die vorm, het verklaart niets, er zijn geen conclusies uit te trekken, het hoeft niet consistent te zijn, uit waarnemingen over de ene soort hoef je niets over de andere te kunnen voorspellen, overeenkomsten zijn toevallig, omdat God ze zo gewild heeft, verschillen zijn even toevallig.
Maar men neme nu de mens, gesteld boven alle dieren, en bijna gelijk een god gemaakt, Gods kroon der schepping. En men bekijke de mens vanuit de biologie met al zijn kommer en gebreken. Zie die zielige knietjes, dat nauwe geboortekanaal, het verlies van decorum aan het eind van het leven, eindigend in de eigen ontlasting, de misvormd geboren baby's, bijvoorbeeld sommigen met een open ruggetje, of harlekijnfoetussen, wier enige levensdoel lijden, lijden en lijden schijnt te zijn tot het God behaagt hen uit hun lijden te verlossen. Bekijk verder de rug niet sterk genoeg is, de slagader die vrij onbeschermd dicht onder de huid bij de oksel doorloopt, de tepels van mannen, het oog met z'n blinde vlek, de ontzettende overlap met apen, het staartbeen, de grote overeenkomsten met muizen, kortom een relatief armzalig in elkaar gezet stukje natuur dat veeleer een allegaartje lijkt van blauwdrukken die de Here nog had liggen, met een grote voorkeur voor die van de primaten. Dat lijkt niet op een kroon der schepping, dat is een ontwerp waar heel wat aan te verbeteren valt!
Hoe is dát allemaal te rijmen met een almachtig, alwetend, algoede God? In het licht zijner schepping lijkt de term almachtig en alwetend welhaast een gotspe.
Nee natuurlijk niet.quote:Op maandag 4 juni 2007 22:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Is de creationitische theorie geen uitgeklede evolutie-theorie waarbij de gaten zijn uitvergroot en opgevuld door God een intelligentie?
hehe die is wel grappig jaquote:Op maandag 4 juni 2007 20:05 schreef wijsneus het volgende:
ali: Juist evolutie voorspelt dat we geen chimaera zouden moeten tegenkomen. Creatie daarentegen...
Daar doe ik dus nauwelijks uitspraken over, alleen over de dingen die onderzocht zijn, zoals de hond/wolf/vos en beren. Ook die hybrids kunnen een aanwijzing zijn maar om er definitieve uitspraken over te doen is uiteraard meer onderzoek nodig.quote:Op maandag 4 juni 2007 19:55 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Waarop baseer jij nu dan of bepaalde dieren tot één of meerdere soorten behoren?
Om het geloof van homo's te testen.quote:Op maandag 4 juni 2007 23:02 schreef onemangang het volgende:
Waarom heeft God de anus zo vormgegeven dat er precies een penis in past?
Maar mannen hebben ze niet nodig, dus waarom hebben ze ze dan?quote:Op maandag 4 juni 2007 22:49 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Mannen hebben tepels omdat vrouwen ze nodig hebben.
Wie de schoen past trekke hem aan.quote:
Ja dus.quote:Op maandag 4 juni 2007 23:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Wie de schoen past trekke hem aan.
quote:Op maandag 4 juni 2007 23:11 schreef Papierversnipperaa... het volgende:
Fok! is een test om het geloof van gelovigen te testen.
Dat klinkt als een AiG-antwoord. Zij hebben in ieder geval een gelijkluidend antwoord. Toch is dat ietwat vreemd, gezien de leeftijd die de Bijbel suggereert en de snelheid waarmee wij waarnemen dat mutaties optreden.quote:Op maandag 4 juni 2007 22:49 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Dat zijn hele goede vragen die je stelt en op elke is een antwoord.
Je moet een onderscheid maken tussen de schepping vóór de zondeval en na de zondeval. Voor de zondeval was er logischerwijs geen zonde. Oftewel dood en verderf, kwaad, alles waar God nou juist níet voor staat. Verval van erfelijk materiaal is daar een direct effect van, vandaar de kwalen die jij opnoemt.
Waarom hebben mannen dan geen baarmoeder? En geen vagina? Die hebben vrouwen ook nodig. Dit is een beetje een ad-hocargument.quote:Mannen hebben tepels omdat vrouwen ze nodig hebben. De vrouw werd dan ook uit een rib van de man geschapen.
Het gebruiken van nieuwe bouwstenen zou b.v. kunnen zijn omdat de oude weliswaar min of meer voldoen, maar verre van perfect zijn. In het geval van onze rug en knieën bijvoorbeeld.quote:Het staartbeen is een aanhechtingspunt voor spieren en stootkussen. Genetische overeenkomsten met apen, muizen en bananen maakt helemaal niets uit, waarom nieuwe bouwstenen gebruiken voor dezelfde structuren? En ik heb nog nooit gezegd 'God heeft het zo gewild, klaar'. Dat is echt het domste wat je tot nu toe hebt gezegd.
Ik weet niet waarom we ze nog zien bij mannen, misschien wel voor sexueel genot? Maan mannen hebben elk gen in zich om een vrouw te maken, aangezien de vrouw uit de man gemaakt moest worden, dat is het idee.quote:Op maandag 4 juni 2007 23:05 schreef Arcee het volgende:
[..]
Maar mannen hebben ze niet nodig, dus waarom hebben ze ze dan?
Hoe bedoel je?quote:Op maandag 4 juni 2007 23:50 schreef Iblis het volgende:
[..]
Dat klinkt als een AiG-antwoord. Zij hebben in ieder geval een gelijkluidend antwoord. Toch is dat ietwat vreemd, gezien de leeftijd die de Bijbel suggereert en de snelheid waarmee wij waarnemen dat mutaties optreden.
Omdat vrouwen kinderen baren? Zoals k hierboven al zei, mannen hebben elk gen in zich om een vrouw te maken. Waarom we tepels daadwerkelijk zien bij mannen weet ik ook niet.quote:Waarom hebben mannen dan geen baarmoeder? En geen vagina? Die hebben vrouwen ook nodig. Dit is een beetje een ad-hocargument.
Na X aantal jaar wel ja maar zou dus oorspronkelijk geen probleem zijn geweest.quote:Het gebruiken van nieuwe bouwstenen zou b.v. kunnen zijn omdat de oude weliswaar min of meer voldoen, maar verre van perfect zijn. In het geval van onze rug en knieën bijvoorbeeld.
De tepels zijn bij sommige mannen gevoelig, bij velen ook niet (althans, niet gevoeliger dan gewone huid), ik geloof dat het ongeveer op 50% ligt. Wellicht een gevolg van de zondeval natuurlijk. En dan heb ik m'n eigen bezwaar al beantwoord. D'oh.quote:Op maandag 4 juni 2007 23:58 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ik weet niet waarom we ze nog zien bij mannen, misschien wel voor sexueel genot? Maan mannen hebben elk gen in zich om een vrouw te maken, aangezien de vrouw uit de man gemaakt moest worden, dat is het idee.
We inventariseren de genetische verscheidinheid binnen alle mensen, en maken dan overzichten van allellen, dan heb je een idee hoeveel mutaties er sedert Adam en Eva moeten zijn opgetreden. Dan hebben we nog een Bijbelse chronologie (Ussher-Lightfoot), dit samen geeft een snelheid waarmee mutaties moeten optreden. Die snelheid is niet weer te vinden in de praktijk.quote:
Ik speculeer ook maar wat he. Er is denk ik geen duidelijke reden voor aan te wijzen wat de bedoeling ervan is dat mannen tepels hebben.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 00:06 schreef Iblis het volgende:
[..]
De tepels zijn bij sommige mannen gevoelig, bij velen ook niet (althans, niet gevoeliger dan gewone huid), ik geloof dat het ongeveer op 50% ligt. Wellicht een gevolg van de zondeval natuurlijk. En dan heb ik m'n eigen bezwaar al beantwoord. D'oh.
oke.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 00:09 schreef Iblis het volgende:
[..]
We inventariseren de genetische verscheidinheid binnen alle mensen, en maken dan overzichten van allellen, dan heb je een idee hoeveel mutaties er sedert Adam en Eva moeten zijn opgetreden. Dan hebben we nog een Bijbelse chronologie (Ussher-Lightfoot), dit samen geeft een snelheid waarmee mutaties moeten optreden. Die snelheid is niet weer te vinden in de praktijk.
Vanuit gelovig standpunt niet, want daarbij dient het immers 'een bedoeling' te hebben omdat de mens immers een perfectie 'creatie' zou zijn. Zo is er voor het staartbeentje van de mens ook geen 'bedoeling' te verzinnen. Als je dat staartbeentje echter gaat bekijken met in je achtehoofd de evolutietheorie dan is daar een zeer overtuigende reden voor te bedenken.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 01:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ik speculeer ook maar wat he. Er is denk ik geen duidelijke reden voor aan te wijzen wat de bedoeling ervan is dat mannen tepels hebben.
Ik nodig je uit om het weg te laten halen en ons te laten weten hoe je je daarna voelt.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 01:22 schreef onemangang het volgende:
[..]
Vanuit gelovig standpunt niet, want daarbij dient het immers 'een bedoeling' te hebben omdat de mens immers een perfectie 'creatie' zou zijn. Zo is er voor het staartbeentje van de mens ook geen 'bedoeling' te verzinnen. Als je dat staartbeentje echter gaat bekijken met in je achtehoofd de evolutietheorie dan is daar een zeer overtuigende reden voor te bedenken.
Mijn blindedarm is in ieder geval weggehaald en ik voel me prima. Een volledig vergelijkbaar orgaan dat we kennelijk prima kunnen missen, ja. Waarom hebben we die volgens jou? Want in het licht van een 'schepper' moet alles toch een 'doel' hebben?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 02:33 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ik nodig je uit om het weg te laten halen en ons te laten weten hoe je je daarna voelt.
Wacht even; bedoel je nou dat de gehele familie Canidae één soort is?quote:Op maandag 4 juni 2007 22:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Daar doe ik dus nauwelijks uitspraken over, alleen over de dingen die onderzocht zijn, zoals de hond/wolf/vos en beren. Ook die hybrids kunnen een aanwijzing zijn maar om er definitieve uitspraken over te doen is uiteraard meer onderzoek nodig.
Er is ook geen bedoeling, wel een reden:quote:Op dinsdag 5 juni 2007 01:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik speculeer ook maar wat he. Er is denk ik geen duidelijke reden voor aan te wijzen wat de bedoeling ervan is dat mannen tepels hebben.
Met andere woorden, de tepels ontwikkelen zich voordat de geslachtskenmerken worden ontwikkeld, waardoor de man ook tepels heeft, maar ze verder niet ontwikkeld worden en ook geen functie hebben.quote:Waarom hebben mannen tepels.
Uit onderzoek blijkt dat na de bevruchting de menselijke foetus zowel lichamelijk als geestelijk vrouwelijk van structuur is. Hierdoor bezitten mannen enige vrouwelijke kenmerken, zoals tepels en borstklieren die geen functie meer hebben. Een mannelijke foetus ontvangt tussen zes en acht weken na de bevruchting een enorme dosis mannelijke hormonen (androgenen) waardoor de teelballen zich ontwikkelen waarna een tweede dosis de hersenen verandert van een vrouwelijke naar mannelijke.
Ja omdat honden en wolven enzo nog heel veel op elkaar lijken natuurlijk. Niet dat uiterlijk natuurlijk de manier is om oertypes tes classificeren natuurlijk, want kevers lijken totaal niet op elkaar, en als toppunt van de schepping zou het een beetje lullig zijn als god maar een menstype heeft gemaakt en vervolgens 100.000 verschillende kevertypes heeft lopen knutselen, maar goed, je moet natuurlijk ook een beetje naar de genetica kijken, niet dat er genetische afscheidingen aan te wijzen zijn en hij eigenlijk ook niet zoveel weet over de genetische verschillen van wolven ten opzichte van bijvoorbeeld diezelfde kevers en heh niet zo moeilijk doen.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 07:26 schreef Invictus_ het volgende:
Wacht even; bedoel je nou dat de gehele familie Canidae één soort is?Waarom trek je een lijn op familie niveau en waarom stel je niet dat Carnivora één soort is?
Je begint niet als vrouw; je begint als on gedifferentieerd. Het is wel de vrouwelijke weg die gezien wordt als default maar je wordt niet eerst vrouw om dan te transformeren naar mannetje. (Behalve Kelly natuurlijk.)quote:Op dinsdag 5 juni 2007 08:22 schreef bigore het volgende:
Wat ook wel een grappig feitje is, is dat ELK mens op aarde als vrouw begint, maar doordat er een extra chromosoom bij wordt geplaatst word je een jongetje.
Dit is de reinste bullshit die je hier stelt vriend, de zondeval is juist om de zonde te reinigen, niet om zonde te kweken zoals je het nu laat overkomen. De mens was zondig vanaf de eerste mens, de eerste nageslacht was meteen een moordenaar, ook zoiets lijps, maar goed. Daardoor had God noach gekozen omdat hij en z'n familie door en door goed waren. De rest was niet goed genoeg en moest daarom sterven in de zondeval. Ook onschuldigen hoogst waarschijnlijk.quote:Op maandag 4 juni 2007 22:49 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Dat zijn hele goede vragen die je stelt en op elke is een antwoord.
Je moet een onderscheid maken tussen de schepping vóór de zondeval en na de zondeval. Voor de zondeval was er logischerwijs geen zonde. Oftewel dood en verderf, kwaad, alles waar God nou juist níet voor staat. Verval van erfelijk materiaal is daar een direct effect van, vandaar de kwalen die jij opnoemt. Dingen als een slagader die niet ver in de huid ligt was in eerste instantie geen probleem, er hoefde immers niet gevochten of gejaagd te worden. Iets als agressie bestond niet dus dat maakte niets uit. Het nauwe geboortekanaal is inderdaad ook wel grappig:
genesis 3:16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermenigvuldigen uw smart, namelijk uwer dracht; met smart zult gij kinderen baren; en tot uw man zal uw begeerte zijn, en hij zal over u heerschappij hebben.
Mannen hebben tepels omdat vrouwen ze nodig hebben. De vrouw werd dan ook uit een rib van de man geschapen. Het staartbeen is een aanhechtingspunt voor spieren en stootkussen. Genetische overeenkomsten met apen, muizen en bananen maakt helemaal niets uit, waarom nieuwe bouwstenen gebruiken voor dezelfde structuren? En ik heb nog nooit gezegd 'God heeft het zo gewild, klaar'. Dat is echt het domste wat je tot nu toe hebt gezegd.
Het verschil met mensen en dieren is dat de mens heerschappij kreeg over de schepping en dat zij instaat was tot voortplanting/creatie en een eigen, vrije wil heeft. Geen enkel ander dier combineert al die facetten in 1 schepsel.
Ja, dus de vrouw is het basisontwerp van de mensquote:Op dinsdag 5 juni 2007 08:27 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Je begint niet als vrouw; je begint als on gedifferentieerd. Het is wel de vrouwelijke weg die gezien wordt als default maar je wordt niet eerst vrouw om dan te transformeren naar mannetje. (Behalve Kelly natuurlijk.)
Defeminization and masculinization (female as the default path)
Nee, het basisontwerp is sekseloos; tijdens de ontwikkeling wordt het óf een vrouwtje óf een mannetje. De seksechromosomen zijn zowel niet de enige als niet de absolute variabel. Voor dat er gedifferentieerd is, dus een specifiek sekseontwikkelingstraject is begonnen, is het onmogelijk om de sekse vast te stellen. Zelfs daarna kan er van alles 'mis' gaan.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 08:41 schreef bigore het volgende:
[..]
Ja, dus de vrouw is het basisontwerp van de mens
Als ik heel simpel de chromosoom blokkeer om er een jongetje van te maken, voor de rest doe ik helemaal niks, wat komt er dan uit? Juist, een vrouw. Kunnen we een discussie over beginnen, maar jij hebt er jouw idee over, en ik de mijne.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:04 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Nee, het basisontwerp is sekseloos; tijdens de ontwikkeling wordt het óf een vrouwtje óf een mannetje. De seksechromosomen zijn zowel niet de enige als niet de absolute variabel. Voor dat er gedifferentieerd is, dus een specifiek sekseontwikkelingstraject is begonnen, is het onmogelijk om de sekse vast te stellen. Zelfs daarna kan er van alles 'mis' gaan.
Volgens mij haal je basis en standaard door elkaar en daar wees ik op. Maar als je niet wilt, hoef je het niet te begrijpen.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:14 schreef bigore het volgende:
[..]
Als ik heel simpel de chromosoom blokkeer om er een jongetje van te maken, voor de rest doe ik helemaal niks, wat komt er dan uit? Juist, een vrouw. Kunnen we een discussie over beginnen, maar jij hebt er jouw idee over, en ik de mijne.
Ik begrijp wel wat je bedoeld, maar voor mij is het gewoon zo, als er niks gebeurd, wordt het een vrouw. Maar als er een chromosoom toevoegd word, wordt het een man. Dus ik heb een pizza margarita, maar als ik er gehakt op gooi wordt het een pizza bolognese. Maar de pizza margarita is wel de beginpizza.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:18 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Volgens mij haal je basis en standaard door elkaar en daar wees ik op. Maar als je niet wilt, hoef je het niet te begrijpen.
Ah, maar zo werk de ontwikkeling van een foetus niet. Je hebt namelijk een lege pizza-bodem, een hele hoop toppings en een recept (in dit geval voor een Pizza Masculinii). Kan je het recept lezen en heb je het speciale keukengerei dan lukt het aardig; is het onmogelijk om het recept te volgen dan wordt het 'improviseren*' en maak je een 'Pizza Femininii' omdat die zo lekker is.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:24 schreef bigore het volgende:
[..]
Ik begrijp wel wat je bedoeld, maar voor mij is het gewoon zo, als er niks gebeurd, wordt het een vrouw. Maar als er een chromosoom toevoegd word, wordt het een man. Dus ik heb een pizza margarita, maar als ik er gehakt op gooi wordt het een pizza bolognese. Maar de pizza margarita is wel de beginpizza.
'nieuwe bouwstenen' is een loos begrip voor God. Hij kan scheppen wat hij wil. In dat geval is een concept als 'hergebruik' totaal nutteloos. Zijn schepping is perfect volgens de Bijbel. Als je iets hergebruikt terwijl het niet helemaal past (zoals het staartbeen en het inefficiente menselijk oog) is het verre van perfect.quote:Op maandag 4 juni 2007 22:49 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Mannen hebben tepels omdat vrouwen ze nodig hebben. De vrouw werd dan ook uit een rib van de man geschapen. Het staartbeen is een aanhechtingspunt voor spieren en stootkussen. Genetische overeenkomsten met apen, muizen en bananen maakt helemaal niets uit, waarom nieuwe bouwstenen gebruiken voor dezelfde structuren?
Ali is een Christen. Niet van huis uit zelfs geloof ik? Zijn naam is alleen Aliquote:Op dinsdag 5 juni 2007 08:39 schreef bigore het volgende:
Oh kut, je bent moslim, geen idee hoe het verhaal daar loopt, maar goed, de Koran neem ik sowieso niet serieus.
Ik denk dat er geen christenen zijn die de schepping op dit moment nog perfect zouden noemen. 'Zijn schepping was perfect'.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:36 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Zijn schepping is perfect volgens de Bijbel.
Tijdens de schepping waren het stuitbeentje en de tepels er ook al hoor.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:52 schreef Dwerfion het volgende:
Ik denk dat er geen christenen zijn die de schepping op dit moment nog perfect zouden noemen. 'Zijn schepping was perfect'.
Bovendien, wat is dan de definitie van een 'bouwsteen'? In essentie zou je bijvoorbeeld '0' en '1' als de bouwstenen van software kunnen zien. Begin met '01' en laat er een equivalent van de genetische mutaties op werken en je kan elk mogelijk stukje software laten ontstaan. Volgens creationisten is '01' dus het basistype van alle software aangezien '01' alle benodigde informatie bevat voor software.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:36 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
'nieuwe bouwstenen' is een loos begrip voor God. Hij kan scheppen wat hij wil. In dat geval is een concept als 'hergebruik' totaal nutteloos. Zijn schepping is perfect volgens de Bijbel. Als je iets hergebruikt terwijl het niet helemaal past (zoals het staartbeen en het inefficiente menselijk oog) is het verre van perfect.
Altijd een leuke smoes van creationisten: hergebruiken van bouwstenen, terwijl het een totaal loos begrip is in combinatie met een almachtige God. Als ik kon scheppen dan ga ik ook geen stukjes aap en vis in een mens verwerken. Dan schep ik een Mens. *poef* vanuit het niets.
Dat hij een rib uit het lijf van Adam moest nemen zegt al iets over zijn gebrek aan almacht. Hij kon dus niet *poef* Eva scheppen, maar hij had er een stukje Adam voor nodig....
Daar ooit over nagedacht?
Ja je hebt ook 2 nieren terwijl je er met 1 ook kan leven. Een doel betekent niet meteen noodzaak.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 03:47 schreef onemangang het volgende:
[..]
Mijn blindedarm is in ieder geval weggehaald en ik voel me prima. Een volledig vergelijkbaar orgaan dat we kennelijk prima kunnen missen, ja. Waarom hebben we die volgens jou? Want in het licht van een 'schepper' moet alles toch een 'doel' hebben?
Daar lijk het wel op ja. Dat zij dus een gelijke voorouder hebben. Volgens mij waren coyote's en dingo's ook gewoon honden/wolven en paren dan ook regelmatig vrij met elkaar. Maar of het werkelijk zo is weet ik niet.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 07:26 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Wacht even; bedoel je nou dat de gehele familie Canidae één soort is?Waarom trek je een lijn op familie niveau en waarom stel je niet dat Carnivora één soort is?
Behoren de huis-tuin-en-keuken kat en de hyena ook tot één soort?
Waarom trek je een lijn op familie niveau en waarom stel je niet dat Carnivora één soort is?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:09 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Daar lijk het wel op ja. Dat zij dus een gelijke voorouder hebben. Volgens mij waren coyote's en dingo's ook gewoon honden/wolven en paren dan ook regelmatig vrij met elkaar. Maar of het werkelijk zo is weet ik niet.
Hou nou maar op, krijg zin in pizza nameljikquote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:36 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Ah, maar zo werk de ontwikkeling van een foetus niet. Je hebt namelijk een lege pizza-bodem, een hele hoop toppings en een recept (in dit geval voor een Pizza Masculinii). Kan je het recept lezen en heb je het speciale keukengerei dan lukt het aardig; is het onmogelijk om het recept te volgen dan wordt het 'improviseren*' en maak je een 'Pizza Femininii' omdat die zo lekker is.
[edit] * Overigens niet echt improviseren; in de keuken la ligt het recept voor de Femininii
Op basis van genetica? Vossen en wolven hebben in principe dezelfde genenset, alleen het chromosomenaantal verschilt (zijn gefuseerd).quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:11 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Waarom trek je een lijn op familie niveau en waarom stel je niet dat Carnivora één soort is?
Van de hyena weet ik niets, lijkt een vreemde eend in de bijt (al is het geen eend natuurlijk). Onze huis-tuin-en-keuken kat is een beetje het zelfde verhaal als de hond, allemaal gefokt uit wilde katten. Waarschijnlijk stammen de felidae ook af van dezelfde voorouders, daarom ook redelijk succesvole tijger-leeuw-luipaard etc hybriden, ookal zijn ze niet allemaal vruchtbaar doordat ze afgescheiden van elkaar hun eigen weg zijn gegaan.quote:Behoren de huis-tuin-en-keuken kat en de hyena ook tot één soort?
Ja sjaak, alleen met 1 nier heb je wel een kleine beperking, zonder blinde darm helemaal niks.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ja je hebt ook 2 nieren terwijl je er met 1 ook kan leven. Een doel betekent niet meteen noodzaak.
Nee ik ben christen. En eh, voordat je mij van je reinste bullshit beticht.. de zondeval is het verval in zonde van als eerste Eva en daarna Adam. Daarna werd de schepping vervloekt met alle gevolgen van dien. De enige die de wereld van zonde 'gereinigd' heeft (als je dat uberhaupt al kan zeggen) is Jezus.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 08:39 schreef bigore het volgende:
[..]
Dit is de reinste bullshit die je hier stelt vriend, de zondeval is juist om de zonde te reinigen, niet om zonde te kweken zoals je het nu laat overkomen. De mens was zondig vanaf de eerste mens, de eerste nageslacht was meteen een moordenaar, ook zoiets lijps, maar goed. Daardoor had God noach gekozen omdat hij en z'n familie door en door goed waren. De rest was niet goed genoeg en moest daarom sterven in de zondeval. Ook onschuldigen hoogst waarschijnlijk.
Elke keer als ik over de zondeval nadenk, kan ik gewoon niet begrijpen dat er mensen zijn die God dan nog als een goed iets kunnen zien, hij is gewoon een rasechte moordenaar.
Oh kut, je bent moslim, geen idee hoe het verhaal daar loopt, maar goed, de Koran neem ik sowieso niet serieus.
Tja, maar alle zoogdieren hebben nagenoeg de zelfde genenset, alleen uit die zich hier en daar iets anders. Hoe bepaal jij dat een genenset dezelfde is?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Op basis van genetica? Vossen en wolven hebben in principe dezelfde genenset, alleen het chromosomenaantal verschilt (zijn gefuseerd).
Gaarne de lijst met succesvolle hybrides; waar lopen de troepen hybrides rond?quote:[..]
Van de hyena weet ik niets, lijkt een vreemde eend in de bijt (al is het geen eend natuurlijk). Onze huis-tuin-en-keuken kat is een beetje het zelfde verhaal als de hond, allemaal gefokt uit wilde katten. Waarschijnlijk stammen de felidae ook af van dezelfde voorouders, daarom ook redelijk succesvole tijger-leeuw-luipaard etc hybriden, ookal zijn ze niet allemaal vruchtbaar doordat ze afgescheiden van elkaar hun eigen weg zijn gegaan.
Ineffecient menselijk ook? Door die blinde vlek waar geen mens last van heeft??quote:Op dinsdag 5 juni 2007 09:36 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
'nieuwe bouwstenen' is een loos begrip voor God. Hij kan scheppen wat hij wil. In dat geval is een concept als 'hergebruik' totaal nutteloos. Zijn schepping is perfect volgens de Bijbel. Als je iets hergebruikt terwijl het niet helemaal past (zoals het staartbeen en het inefficiente menselijk oog) is het verre van perfect.
Waar zou je dat voor doen?quote:Altijd een leuke smoes van creationisten: hergebruiken van bouwstenen, terwijl het een totaal loos begrip is in combinatie met een almachtige God. Als ik kon scheppen dan ga ik ook geen stukjes aap en vis in een mens verwerken. Dan schep ik een Mens. *poef* vanuit het niets.
Als jij denkt te weten hoe het zit, ga je gang, maar ik waag me er niet om dat soort dingen even belachelijk te gaan zitten maken want ik heb geen idee wat de gedachte daarachter is.quote:Dat hij een rib uit het lijf van Adam moest nemen zegt al iets over zijn gebrek aan almacht. Hij kon dus niet *poef* Eva scheppen, maar hij had er een stukje Adam voor nodig....
Daar ooit over nagedacht?
Ik niet, dat doen mensen die er onderzoek naar doen. Zoals bij dat onderzoek naar de hond.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:22 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Tja, maar alle zoogdieren hebben nagenoeg de zelfde genenset, alleen uit die zich hier en daar iets anders. Hoe bepaal jij dat een genenset dezelfde is?
De verschillen ussen mens en mensaap lijken mij significant, dat is ook verschoven van 99% hetzelfde naar 95% geloof ik, dus msischien zijn er nog wel grotere essentiële verschillen. Wat mensapen onderling betreft weet ik niet.quote:En hoe zit het dan met ons mensapen? Chimp, gorilla, orang; ook één soort? En de mens?
Nergens want tijgers en leeuwen komen in de natuur niet met elkaar in aanraking en de mens heeft ze niet uitgezet.quote:Gaarne de lijst met succesvolle hybrides; waar lopen de troepen hybrides rond?
Je weet sinds wanneer de gedomesticieerde hond een eigen soort is? En waarom het een soort is? Hond/wolf is een nutteloos voorbeeld. Vossen en wolven; nou daar heb je vast een mooie bron over, toch?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:25 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ik niet, dat doen mensen die er onderzoek naar doen. Zoals bij dat onderzoek naar de hond.
Bron inclusief maatstaven graag.quote:Die verschillen zijn significant.
Dus? Bullshit punt; dan klopt je argumentatie dus niet. Waar komen die succesvolle hybrides volgens jouw dan wel voor?quote:Nergens want tijgers en leeuwen komen in de natuur niet met elkaar in aanraking en de mens heeft ze niet uitgezet.
Laten we eerlijk wezen, dan is deze zin die je paar posts terug neerzette niet geheel correct.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:20 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Nee ik ben christen. En eh, voordat je mij van je reinste bullshit beticht.. de zondeval is het verval in zonde van als eerste Eva en daarna Adam. Daarna werd de schepping vervloekt met alle gevolgen van dien. De enige die de wereld van zonde 'gereinigd' heeft (als je dat uberhaupt al kan zeggen) is Jezus.
Genesis 3 wordt zelfs 'zondeval' genoemd op statenvertaling.net
quote:Je moet een onderscheid maken tussen de schepping vóór de zondeval en na de zondeval. Voor de zondeval was er logischerwijs geen zonde. Oftewel dood en verderf, kwaad, alles waar God nou juist níet voor staat.
Dat wordt niet ontkent door creationisten?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 10:15 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Tijdens de schepping waren het stuitbeentje en de tepels er ook al hoor.
Ik zoek de bronnen wel op, heb er nu geen tijd voor, maar succesvol in de zin van dat ze werken en niet gelijk of heel snel doodgaan natuurlijk.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:29 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Je weet sinds wanneer de gedomesticieerde hond een eigen soort is? En waarom het een soort is? Hond/wolf is een nutteloos voorbeeld. Vossen en wolven; nou daar heb je vast een mooie bron over, toch?
[..]
Bron inclusief maatstaven graag.
[..]
Dus? Bullshit punt; dan klopt je argumentatie dus niet. Waar komen die succesvolle hybrides volgens jouw dan wel voor?
Dus tijdens de fase van perfectie: wat was het nut van tepels bij mannen?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:29 schreef Dwerfion het volgende:
[..]
Dat wordt niet ontkent door creationisten?
Lezenquote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:29 schreef bigore het volgende:
[..]
Laten we eerlijk wezen, dan is deze zin die je paar posts terug neerzette niet geheel correct.
[..]
Jij stelt hier overduidelijk dat er voor de zondvloed, geen zonde is geweest, terwijl adam en eva vóór de zondvloed leefde in de bijbel. En de zondeval pas gekomen is dóórdat er juist mensen in zonde vervielen.
Dat ze alleen in door mensen gekunstelde omstandigheden voorkomt en geen nageslacht oplevert is voor jouw geen issue?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:30 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Ik zoek de bronnen wel op, heb er nu geen tijd voor, maar succesvol in de zin van dat ze werken en niet gelijk of heel snel doodgaan natuurlijk.
Voeding aan de nakomelingen geven?quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:30 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Dus tijdens de fase van perfectie: wat was het nut van tepels bij mannen?
Nee dat hoeft geen issue te zijn. Als vossen en wolven precies dezelfde genenset hebben maar andere chromosomenaantallen kunnen ze ook geen nageslacht voortbrengen maar dat neemt niet weg dat ze dezelde voorouders hebben. Verder zijn niet alle leeuw/tijger hybrids steriel hoor. En in de natuur zouden ze het waarschijnlijk niet lang languithouden omdat ze zo groot en log worden, maar levensvatbaar zijn ze wel, daar gaat het om.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:31 schreef Invictus_ het volgende:
[..]
Dat ze alleen in door mensen gekunstelde omstandigheden voorkomt en geen nageslacht oplevert is voor jouw geen issue?
Tuurlijk niet; DNA is al een teken dat ze een gemeenschappelijke voorouder hebben; net als met ons. Het gaat erom dat jij aannemelijk maakt dat er een grens is tussen een gemeenschappelijke voorouder zoals jij hem bedoelt en zoals ik hem bedoel.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 11:35 schreef Ali_Kannibali het volgende:
[..]
Nee dat hoeft geen issue te zijn. Als vossen en wolven precies dezelfde genenset hebben maar andere chromosomenaantallen kunnen ze ook geen nageslacht voortbrengen maar dat neemt niet weg dat ze dezelde voorouders hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |