abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61272034
Hebben jullie wel eens gehoord van Japanse cheese cake?



Ga ik volgende keer proberen te maken.
pi_61272658
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 19:15 schreef MLI het volgende:
Ik heb per ongelijk citroenextract gekocht, in plaats n vanille. Dat wordt dus een citroen-cheesecake. Gelukkig levert dat geen probleem op verder.
Ook lekker :-)
pi_61273035
quote:
Op zaterdag 23 augustus 2008 18:30 schreef New_Territories het volgende:
Deze heb ik laatst gemaakt Blueberry vanille cheesecake

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Recept is van Jamie Oliver.
Dat ziet er lekker uit!
pi_61274031
Nog 10 minuutjes.
pi_61274693
En zie hier het resultaat:



Nu nog af laten koelen en dan proeven. Wordt een latertje, denk ik. .
pi_61274789
very nice very nice! Heel mooi goudbruin.
pi_61276696
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 20:58 schreef MLI het volgende:
En zie hier het resultaat:
Nice! Welk recept heb je gebruikt?
  maandag 1 september 2008 @ 06:17:15 #208
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_61283368
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 19:24 schreef New_Territories het volgende:
Hebben jullie wel eens gehoord van Japanse cheese cake?

[ afbeelding ]

Ga ik volgende keer proberen te maken.
Nooit van gehoord, ziet er wel lekker uit, beetje cake-achtig? Wat gaat er in?
pi_61292401
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 21:58 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nice! Welk recept heb je gebruikt?
Het recept van Marty maar in plaats van vanille-extract heb ik citroen-extract gekocht . Ook lekker overigens, taart is lekker fris. Maar volgende keer moet ik e.e.a. beter kloppen want nu is de structuur nog iets te stevig, mag wel luchtiger next time.
pi_61293958
Ik zie dat ie gratis af te halen is
Life is short, eat dessert first.
pi_61297699
quote:
Op maandag 1 september 2008 06:17 schreef Windigo het volgende:

[..]

Nooit van gehoord, ziet er wel lekker uit, beetje cake-achtig? Wat gaat er in?
Is een beetje cake-achtig ja, maar heeeeeeeeel zacht.

Dit is het recept

140g/5 oz. fine granulated sugar
6 egg whites
6 egg yolks
1/4 tsp. cream of tartar
50g/2 oz. butter
250g/9 oz. cream cheese
100 ml/3 fluid oz. fresh milk
1 tbsp. lemon juice
60g/2 oz. cake flour /superfine flour
20g/1 oz. cornflour (cornstarch)
1/4 tsp. salt

http://www.dianasdesserts(...)peID/2312/Recipe.cfm

Er bestaan online natuurlijk nog meer recepten, dit is er 1 van.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 10 december 2008 @ 15:35:49 #212
163650 Greys
pi_63907262
* Greys schopt dit topic ongegeneerd omhoog.
Sorry voor degenen die zich nu net als ik ook niet kunnen inhouden en er eentje móeten bakken!

Ik ga morgen het recept van Marty proberen!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 10 december 2008 @ 15:39:49 #213
163650 Greys
pi_63907382
Uit het recept van Marty:
quote:
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
187gr digestive koekjes (McVitie's)
Ik neem aan dat het met die grammen niet zo héél nauw komt?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_63907460

afgelopen weekend deze gemaakt en hij was goddelijk
"Those unforgettable days, for them I live"
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 10 december 2008 @ 15:46:33 #215
163650 Greys
pi_63907566
Dat ziet er ook zalig uit zeg!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_63907673
quote:
Op woensdag 10 december 2008 15:46 schreef Greys het volgende:
Dat ziet er ook zalig uit zeg!
was hij ook
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_63908603
receptje?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_63923374
Deze heb ik van mijn zus gehad.

ingredieten
zonnebloemolie voor invetten
100gr boter
250gr bigestive biscuit verkruimeld (soort koekjes)
500gr roomkaas (volle plattekaas)
3 eieren
175 gr witte suiker
2 tl vanille-extract
6 dl zure room

vruchtenlaag:
pot krieken
2 pakjes vannille suiker
vannille pudding poeder

1 verwarm de oven op 190 graden
bestrijk de vorm met de olie
smelt de boter in een steelpan op een laag vuur.
roer de verkruimelde biscuit erdoor en bestrui de boden van de vorm er mee.
klop de roomkaas, de eieren, 120 gr suiker en een tl vannille extract met de mixer tot een gladde massa. schenk dit uit over de biscuitbodem en strijk het glad.
ze de vorm op een bakplaat in de oven en bak de taart 20 min.
haal de taart uit de oven en laat 20 min rusten

2 roer in een kom de rest van de suiker en het vannille extract door de zure room. doe dit over de taart en zet nog 10 min in de oven. laat afkoelen en zet hem 8 uur tot een hele nacht in de koelkast

3 warm het sap van de krieken op met de vanillesuiker in en bind dit met het vanille poeder en voeg de kersen toe
lepel dit op de taart een uur voor het opdienen zet ze nadien terug in de koelkast!!
  Moderator vrijdag 12 december 2008 @ 21:07:14 #219
9859 crew  Karina
Woman
pi_63971465
Oh zo lekker die cheesecake, bij mij in de buurt zit een Joodse broodjeszaak en die verkoop het ook (lijkt zelfgemaakt). Ik denk dat ik morgen een stukje ga halen.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 16 december 2008 @ 17:58:06 #220
163650 Greys
pi_64063969
Ik heb vorige week die New York Cheesecake van het recept van Marty uit dit topic gemaakt.
Voor spoedige herhaling vatbaar!

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_64064863
In de Alerhande deze maand een recept met cheescake met cranberry's
http://www.ah.nl/recepten/recept/?source=allerhande%2013%202008&page=3&id=517082


Iemand die gemaakt of van plan die te maken?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_64066378
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 18:35 schreef Bartjebart het volgende:
In de Alerhande deze maand een recept met cheescake met cranberry's
http://www.ah.nl/recepten/recept/?source=allerhande%2013%202008&page=3&id=517082

[ afbeelding ]
Iemand die gemaakt of van plan die te maken?
lijkt me echt enorm lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64085193
quote:
Op dinsdag 16 december 2008 19:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

lijkt me echt enorm lekker


Zat er ook aan te denken om die te maken. Maar is hij niet te zuur door al die cranberries?
pi_64085300
Voor volgende week staat de Oreo-Cheesecake gepland...ondanks dat het heel machtig was, was het de vorige keer wel erg goed gevallen bij iedereen.
pi_64086121
ik ga 'm straks bakken, straks ff boodschappen doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64086144
quote:
Op woensdag 17 december 2008 12:50 schreef Haijo het volgende:

[..]



Zat er ook aan te denken om die te maken. Maar is hij niet te zuur door al die cranberries?
lijkt me niet, je kookt ze in de port
en buiten dat, cheesecake is zoet, een beetje een zurige smaak is dan wel lekker lijkt me
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64091374
de cranberry cheesecake van albert heijn
quote:
Ingrediënten

* 200 g countrykoekjes, in stukken
* 50 g roomboter, zacht
* 600 g roomkaas naturel
* 50 ml sinaasappelsap
* 150 g suiker
* 100 g witte chocolade, in stukjes
* 3 eieren, losgeklopt
* 1 zak cranberry's (340 g)
* 100 ml rode port


Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verkruimel de koekjes met de boter in de keukenmachine of met de staafmixer en doe dit over in de met bakpapier beklede springvorm, druk goed aan. Mix de roomkaas met het sinaasappelsap, suiker, chocolade en eieren in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel het daarna over het koekjesmengsel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Neem de cheesecake uit de oven, laat iets afkoelen.
Bereiden

Kook de cranberry's in de port, laat het zolang doorkoken tot de port stroperig is geworden en de cranberry's zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry's over de cheesecake.
zo, hij staat af te koelen

dacht dat ik rode port in huis had, maar bleek witte te zijn, doet er niks aan af dacht ik zo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64097195
*nom nom nom*
hij's heerlijk
en niet zo'n saaie luchtige, maar lekker vol en nat,m zoals een lekkere cheesecake hoort te zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64103015
en ziet ie er net zo uit als op de foto

Maar... heb je wel port gebruikt? Ik vind het zo zonde om daarvoor speciaal port te kopen...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_64114328
Ik ga vanavond een cheesecake bakkn, heb ik besloten. Ik zit nog te twijfelen over de bodem. Normaalgesproken maak ik die gewoon zelf, maar zo'n biscuitjesbodem is wel lekker makkelijk. Maar wordt dat niet bruin/verbranderig in de oven?
pi_64114379
quote:
Op woensdag 17 december 2008 22:12 schreef Bartjebart het volgende:
en ziet ie er net zo uit als op de foto

Maar... heb je wel port gebruikt? Ik vind het zo zonde om daarvoor speciaal port te kopen...
ja, witte, die had ik cadeau gekregen van m'n moeder, helemaal uit portugal
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64133189
Zou je het echt nodig hebben? Die port? Want ik vind het zonde om daarvoor port te moeten kopen...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_64134114
quote:
Op zondag 8 juni 2008 18:04 schreef Chicolate het volgende:
Al een paar keer cheesecake gemaakt, heerlijk spul . Lekkerste vind ik nog steeds deze:

[ afbeelding ]

Recept: http://www.kokeneten.be/2007/09/03/cheesecake
Ja deze ga ik ook maken ! Ik ga de 24e aan de slag, zodat ik de gasten die op kerstavond komen dit kan serveren, als het niet mislukt tenminste, ik bak nooit . Maar komt goed!
pi_64134730
Met kerst ga ik een frambozen cheesecake maken zoals die in het laatste boek van jamie oliver staat.
pi_64137008
Er zit een cheesecake in de oven. Recept van Marty/Greys, maar met vanillemerg ipv aroma. En een sour cream topping. En ik ben frambozenprut aan het maken voor bovenop
pi_64137114
Ik moet er nog steeds een maken.
Op woensdag 4 februari 2009 20:58 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Ik dacht altijd dat jij een extreme kutuser was, maar je bent best grappig :+
pi_64140798
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.





Zo lekker op mn werk opeten!
pi_64145074
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 09:02 schreef ColdFeet het volgende:
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo lekker op mn werk opeten!
Damn, ziet er goed uit zeg!
Op woensdag 4 februari 2009 20:58 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Ik dacht altijd dat jij een extreme kutuser was, maar je bent best grappig :+
pi_64146237
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 09:02 schreef ColdFeet het volgende:
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo lekker op mn werk opeten!
Dat ziet er zeker goed uit en hij lijkt erg op die uit het nieuwe jamie boek.
pi_64153610
De cranberrie cheesecake staat NU in de oven .

Maar hoe ga ik die cranberries stroperig maken als ik geen port heb?
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_64153654
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 16:15 schreef Chicolate het volgende:
De cranberrie cheesecake staat NU in de oven .

Maar hoe ga ik die cranberries stroperig maken als ik geen port heb?
eeuuhh,
geen idee
wijn?
en als het niet stroperig wordt, wat inbinden?

heb net een stukje gegeten, wel wat suiker eroverheen gestrooid, de cranberries waren zuur
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64154380
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 16:16 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

eeuuhh,
geen idee
wijn?
en als het niet stroperig wordt, wat inbinden?

heb net een stukje gegeten, wel wat suiker eroverheen gestrooid, de cranberries waren zuur
Ja cranberries zijn zuur .

Denk dat ik ze ga inkoken, maar dan met wat (suiker)water ipv port, dat moet toch ook lukken?
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_64155348
Chico, ja, suiker is echt prima. Of misschien iets van siroop?
pi_64155352
moet lukken
beetrje rode wijn erbij voor de smaak misschien?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Vis een optie? maandag 22 december 2008 @ 13:47:57 #245
70532 loveli
N
pi_64243286
Kan een cheesecake ingevroren worden? Of wordt 'ie dan zompig?
crap in = crap out
pi_64245318
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 17:22 schreef ColdFeet het volgende:
Chico, ja, suiker is echt prima. Of misschien iets van siroop?
Heb het uiteindelijk toch met port gedaan. Mijn moeder hoorde het woord port, en dat ik het niet wilde gebruiken en was meteen teleurgesteld, want ze had nog een fles staan enzo ... maar met water had het ook moeten lukken .

Hij was erg lekker trouwens, heb wel nog een klein beetje zoetstof (geen suiker, als de dood dat er korreltjes in komen) aan de cranberries toegevoegd om ze wat minder zuur te maken. Daarna was ie overheerlijk .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  maandag 22 december 2008 @ 21:20:00 #247
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64259056
Ik heb nog nooit een cheesecake gemaakt maar wil die AH cranberry cheesecake maken die Chicolate en MissyMirjam hebben gemaakt.

Nu vroeg ik me af of het lekker zou zijn om er wat blauwschimmelkaas door te doen. Is dat een idee of past dat helemaal niet?
pi_64261511
quote:
Op maandag 22 december 2008 21:20 schreef Vandaag... het volgende:
Nu vroeg ik me af of het lekker zou zijn om er wat blauwschimmelkaas door te doen. Is dat een idee of past dat helemaal niet?
Mij lijkt het echt ontzettend vies
pi_64263051
quote:
Op maandag 22 december 2008 21:20 schreef Vandaag... het volgende:
Ik heb nog nooit een cheesecake gemaakt maar wil die AH cranberry cheesecake maken die Chicolate en MissyMirjam hebben gemaakt.

Nu vroeg ik me af of het lekker zou zijn om er wat blauwschimmelkaas door te doen. Is dat een idee of past dat helemaal niet?
nee!
cheesecake is zoet, moet je geen blauwschimmelkaas instoppen joh
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 22 december 2008 @ 23:02:45 #250
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64264593
oh, sorry Ik dacht er een wat hartiger tintje aan te geven. Maar laat maar dan. Maak hem wel zonder blauwe kaas.
  dinsdag 23 december 2008 @ 00:02:39 #251
3869 David
Drum the drums
pi_64267658
blauwschimmelkaas is heel hartig van smaak (heel sterk ook). Dat past idd niet zo bij zoete nagerechten lijkt mij.
  Vis een optie? dinsdag 23 december 2008 @ 00:10:39 #252
70532 loveli
N
pi_64268021
quote:
Op maandag 22 december 2008 13:47 schreef loveli het volgende:
Kan een cheesecake ingevroren worden? Of wordt 'ie dan zompig?
Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
crap in = crap out
pi_64268183
Ik denk dat je beter de grondstoffen kunt invriezen dan de taart zelf
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_64276801
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 09:02 schreef ColdFeet het volgende:
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo lekker op mn werk opeten!
heb je het recept CF? Ziet er erg lekker uit
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_64289840
oooooooooeeee, wat een ontzettende impulsen om nu ook aan de slag te gaan! Heb alles in huis om de recepten van Marty te combineren met de sour cream & frambozenpuree-topping.

Alleen, voor deze leken-bakker , 3 vraagjes:

1. het "buisje" vanille-aroma: hoeveel theelepels is dit ongeveer (ik heb nl zo'n flesje van dr Oetker)?
2. het afkoelen, zet je de oven uit en laat je de taart erin staan (of gaart hij dan te veel door?) of haal je de taart eruit en bij kamertemperatuur afkoelen?
3. de frambozenpuree: gewoon frambozen tot puree maken, zeven ivm de pitjes, maar moet er dan nog iets doorheen (vanillesuiker oid?) of gewoon puur erop?

Kan echt niet wachten!!!
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_64300487
Haai,
Ik ben net de cheesecake uit de Allerhande gaan bakken, maar ik vond de mix wel erg dun!
Ik heb hem alsnog maar in de oven gegooid, wordt dit nog dikker?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64303025
Hangt er vanaf, hoe dik was die? Bleef er wat hangen aan de spatel?
pi_64303288
Er bleef wel ietsje hangen, maar het was een soort dikke melk, room achtig..
Ik zal eens even gaan checken hoe het nu is.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64303494
Nou het is redelijk stevig geworden, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik iets fout heb gedaan.
Graag hoor ik van degene die hem ook hebben gemaakt of hij dun was voor hij de oven in ging
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64319580
Gisteren een oreo cheesecake gemaakt (ander recept dan in dit topic). Hij zal vanavond worden aangesneden dus ben heel benieuwd .
Life is too short not to have fun
pi_64319654
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 00:10 schreef loveli het volgende:

[..]

Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
Ik zou het niet weten. Kan je anders eerst een klein stukje invriezen (helft van je grondstoffen gebruiken) en dan kijken of het wat is?
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_64320013
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64320014
Even pimpen met de mijne:



Hij is echt verrukkelijk !

[ Bericht 38% gewijzigd door shiNinG_staR op 24-12-2008 19:32:22 ]
  donderdag 25 december 2008 @ 22:33:20 #264
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64362694

en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker

[ Bericht 5% gewijzigd door Vandaag... op 26-12-2008 00:11:08 ]
  vrijdag 26 december 2008 @ 00:04:46 #265
93643 DumDaDum
We Have Unfinished Business
pi_64365488
Ik dacht bij cheesecake altijd Net zoiets als carrotcake

Het heeft lang super geduurd voordat ik het verband legde met mon-chou taart, wat mijn moeder vaak maakt. En waar ik gek op ben... beetje jammer

Maar als ik nu ergens cheesecake zie
Tvp
“I'm not touched but I'm aching to be”
— Heather Nova
| myHiFi | myMusic | Chuck Norris
pi_64365723
quote:
Op woensdag 24 december 2008 12:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
Nou, uiteindelijk is hij gewoon gelukt
Gelukkig maar, we vonden de cranberries helemaal niet zo zuur.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64370501
quote:
Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
O, ik had ook absoluut de blauwe kaas weggelaten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64377433
@ pluizig nijntje

Ik heb ook de cranberry-cheesecake uit de allerhande gemaakt, bij mij was hij na 50 minuten goed. Ik weet niet wat je onder dun verstaan hebt (voor je 'm de oven in deed), maar bij mij had 'ie een soort kwarksubstantie. Was 'ie uiteindelijk wel lekker? Ik was van die van mij niet heel erg kapot, de kersen op gelei deden het 'm (ik had geen zin in het cranberry gedoe). Ik vond 'm wat te droog aan de randen. Familie vond het nagerecht gelukkig zalig! Of zeiden dat om mij blij te houden en te voorkomen dat ze de taart op hun hoofd kregen....
pi_64403919
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
pi_64410662
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
Ik gebruik meestal philadelphia
pi_64410825
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 20:43 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik gebruik meestal philadelphia
Ik had voor de kerstdagen ook de cheesecake met cranberries uit de Allerhande gemaakt, lekker joh! Ik had er roomkaas van de markt voor gebruikt, die scheppen ze gewoon per hoeveelheid die je nodig hebt in een plastic bak. Ook roomboter van de markt, uit 't vat was echt heerlijk geworden!
  zondag 28 december 2008 @ 00:19:04 #272
139770 Miasan
Roemer has it
pi_64417350
Ik heb een aantal dagen terug ook de Cheesecake met cranberries gemaakt uit de AllerHande. Als kaas heb ik Mon Chou gebruikt. Toen ik klaar was met het cranberry/port prutje en het proefde was het enorm zuur, omg! Dus ik heb er naar smaak suiker, vanillesuiker en kaneel in gestopt. Twee dagen later was het kerstdiner daar en hebben we hem kunnen proeven.. hij is lekker vol en nat (maar niet zompig) en gewoon heerlijk! En de cranberries waren nog een klein beetje zuur, precies goed!

Ik vond het deeg ook wat te vloeibaar trouwens, waardoor het door de springvorm lekte (was al niet helemaal lek-proof) en de keuken blauw stond. Ik heb hem denk ik 65 minuten in de oven gehad uiteindelijk. Maar gelukkig mocht het resultaat er dus zijn. 't Was overigens de eerste cheesecake die ik ooit maakte, dus ben erg tevreden.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_64422909
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
\mijn AH is nogal klein, dus klein assortiment, ik had mon chou gebruikt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64422960
Ik heb 2de kerst dag voor 't eerst een cheesecake gemaakt met verse aardbeiensaus .
Hij was vrij groot er ging 900 gram mon chou in en omg wat was die lekker.
ijs_beer fan!
pi_64481911
Hmmm moet dit weer eens zelf gaan maken, maar dan wel pas eind januari, als deze "vreet"periode achter de rug is.

Een goeie zelfgemaakte cheesecake is onverslaanbaar
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 29 december 2008 @ 23:31:19 #276
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64483828
Ik heb de goedkoopse variant van de naturel roomkaas van de AH gebruikt, zo´n bakje van 200 g. Ging prima, het mengsel was wel een beetje vloeibaar maar ik weet niet hoe het normaal is angezien het mn eerste cheesecake was.

De cranberries heb ik gekookt in sinaasappelsap met extra suiker bij gebrek aan port. Was erg geslaagd!
pi_64844557
Dit weekend ga ik em voor het eerst maken!
pi_64864553
Deze maand staan er in de Delicious 6 verschillende cheesecakes.....oa een chocolade, een met geitenkaas en een New York cheesecake. Heb de laatste al uitgeprobeerd en die was .
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  vrijdag 9 januari 2009 @ 20:15:13 #279
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_64864597
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 20:13 schreef Jurk het volgende:
Deze maand staan er in de Delicious 6 verschillende cheesecakes.....oa een chocolade, een met geitenkaas en een New York cheesecake. Heb de laatste al uitgeprobeerd en die was .
Ik was er ook al zo blij mee! Wil iig volgende week de banoffeepie cheescakemaken! Is denk ik ook heeeel lekker!
pi_64864938
Volgens mij is die vreselijk lekker...met die druipende caramelsaus...zou bijna het plaatje aflikken...
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_64865870
quote:
Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
Had daar blauwe kaas in gemoeten Das toch heul niet lekker? Ik heb het gewoon meteen met mascarpone oid gedaan.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  vrijdag 6 februari 2009 @ 21:54:55 #282
70004 niksan
net een beetje meer
pi_65815393
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[ afbeelding ]
Wat is de maat van de springvorm die je hiervoor gebruikt?
"May the wind always be at your back and
the sun always upon your face, and the
winds of destiny carry you aloft to
dance with the stars."
pi_65816189
Heb ik hier nog niet verteld dat ik laatst een sinaasappel-chocoladecheesecake heb gemaakt? Met heel veel pure choco en roomkaas en mascarpone en slagroom. Was echt verrukkelijk (recept van James Martin).
Idioot machtig ook!
pi_65924823
Is dit soort cheesecake dezelfde als die van bv een brownie/cheesecake muffin?
pi_66068532
kan je een cheesecake ook maken in een siliconen bakvorm?

[edit]
bedenk me net dat vast niet zo geweldig gaat werken met het eruit krijgen
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_66250698
Dit weekend ga ik ook weer eens een lekkere cheesecake maken.
Staat in het boekje topkoks voor thuiskoks 2.

Een witte chocolade cheesecake met aarbeien en sambuca. Naar recept van Jaymz Pool (vroeger van Born2Cook).
pi_66571000
Vandaag heb ik deze gemaakt:
quote:
New York-cheesecake
250 gr Nizza koekjes
100 gr ongezouten boter, gesmolten
800 gr roomkaas
190 gr suiker
4 ei
3 eidooier
3 tl vanillearoma
1,5 el citroensap
300 ml zure room
cacoapoeder, om erover te strooien, gezeefd

Verwam de oven voor op 180 C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in. Breng aan de buitenkant van de vorm een dubbele laag aluminiumfolie aan (zo kan er tijdens het bakken geen water in de vorm komen).
Maal de koekjes in een keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter en druk het tegen de bodem van de bakvorm.
Meng alle roomkaas, 170gr van de suiker , de eieren, eierdooiers, 2tl vanillearoma en het citroensap in een keukenmachine. Schep dit mengsel op de kruimelbodem. Zet de taart in een grote braadslee en schenk er kokendheet water in tot halverwege de bakvorm. Bak de taart 1 uur in de oven.
Klop ondertussen de zure room, rest van de suiker en vanille door elkaar en schenk dit uit over de taart. Zet de taart zonder waterbad nog 10 min. in de oven. neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet nog 4 uur in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het server met een zeefje met cacaopoeder.

Bron: Delicious, januari 2009
Ik had geen braadslee waar een grote springvorm in paste, dus het is slechts een kleine variant geworden, maar hij smaakte er niet minder om. Voor een springvorm van 16cm doorsnee moet je alles door 5 delen.

Resultaat:
pi_66594944
Ff pimpen met mijn vanille burberry blueberry cheesecake

Recept is van Jamie Oliver met een paar aanpassingen van mij.




[ Bericht 1% gewijzigd door celc1us op 02-03-2009 18:23:01 ]
pi_66624628
Uit welk boek van Jamie komt dat recept?
pi_66624918
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:02 schreef Stansfield het volgende:
Uit welk boek van Jamie komt dat recept?
Kook met Jamie.
pi_66625001
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:05 schreef celc1us het volgende:
Ff pimpen met mijn vanille burberry cheesecake

Recept is van Jamie Oliver met een paar aanpassingen van mij.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Is dat een typo?
Ziet er trouwens goed uit. Ik zal 's kijkn vanavond, ik geloof dat ik dat boek ook heb. Eerst een laag jam en daarover vers fruit?
pi_66625073
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:12 schreef celc1us het volgende:

[..]

Kook met Jamie.
Welk recept is het dan??
pi_66625235
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:14 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is dat een typo?
Ziet er trouwens goed uit. Ik zal 's kijkn vanavond, ik geloof dat ik dat boek ook heb. Eerst een laag jam en daarover vers fruit?
Jezus Is idd een typo, Blueeeeeeberry bedoel ik.

Is een soort jam, maar dan zelf gemaakt. En vers fruit.

Recept heet blueberry vanille cheesecake, staat ergens achterin.
pi_66640169


Bosvruchten cheesecake met jelly topping..
Life is short, eat dessert first.
pi_66659787
mijn cholesterol stijgt al als ik naar die plaatjes kijk geloof ik
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 3 maart 2009 @ 18:09:50 #297
163650 Greys
pi_66660293
De allerallerallerallerlekkerste die ik ooit gemaakt en gegeten heb was toch de cheesecake met witte chocolade en frambozen. Ik ga gewoon echt kwijlen als ik er aan terugdenk
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_66660342
Zat de witte choco door de cheese, of erop / in stukjes erdoor?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 3 maart 2009 @ 18:20:36 #299
163650 Greys
pi_66660629
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 18:11 schreef ColdFeet het volgende:
Zat de witte choco door de cheese, of erop / in stukjes erdoor?
Die was gesmolten door de cheese!
Zal ik het recept even plakken hier zometeen?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_66660925
Graag
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')