Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.quote:Op maandag 22 december 2008 13:47 schreef loveli het volgende:
Kan een cheesecake ingevroren worden? Of wordt 'ie dan zompig?
heb je het recept CF? Ziet er erg lekker uitquote:Op vrijdag 19 december 2008 09:02 schreef ColdFeet het volgende:
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo lekker op mn werk opeten!
Ik zou het niet weten. Kan je anders eerst een klein stukje invriezen (helft van je grondstoffen gebruiken) en dan kijken of het wat is?quote:Op dinsdag 23 december 2008 00:10 schreef loveli het volgende:
[..]
Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
Nou, uiteindelijk is hij gewoon geluktquote:Op woensdag 24 december 2008 12:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
O, ik had ook absoluut de blauwe kaas weggelatenquote:Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
Ik gebruik meestal philadelphiaquote:Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
Ik had voor de kerstdagen ook de cheesecake met cranberries uit de Allerhande gemaakt, lekker joh! Ik had er roomkaas van de markt voor gebruikt, die scheppen ze gewoon per hoeveelheid die je nodig hebt in een plastic bak. Ook roomboter van de markt, uit 't vat was echt heerlijk geworden!quote:
\mijn AH is nogal klein, dus klein assortiment, ik had mon chou gebruiktquote:Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
Ik was er ook al zo blij mee! Wil iig volgende week de banoffeepie cheescakemaken! Is denk ik ook heeeel lekker!quote:Op vrijdag 9 januari 2009 20:13 schreef Jurk het volgende:
Deze maand staan er in de Delicious 6 verschillende cheesecakes.....oa een chocolade, een met geitenkaas en een New York cheesecake. Heb de laatste al uitgeprobeerd en die was .
Had daar blauwe kaas in gemoeten Das toch heul niet lekker? Ik heb het gewoon meteen met mascarpone oid gedaan.quote:Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
Wat is de maat van de springvorm die je hiervoor gebruikt?quote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[ afbeelding ]
Ik had geen braadslee waar een grote springvorm in paste, dus het is slechts een kleine variant geworden, maar hij smaakte er niet minder om. Voor een springvorm van 16cm doorsnee moet je alles door 5 delen.quote:New York-cheesecake
250 gr Nizza koekjes
100 gr ongezouten boter, gesmolten
800 gr roomkaas
190 gr suiker
4 ei
3 eidooier
3 tl vanillearoma
1,5 el citroensap
300 ml zure room
cacoapoeder, om erover te strooien, gezeefd
Verwam de oven voor op 180 C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in. Breng aan de buitenkant van de vorm een dubbele laag aluminiumfolie aan (zo kan er tijdens het bakken geen water in de vorm komen).
Maal de koekjes in een keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter en druk het tegen de bodem van de bakvorm.
Meng alle roomkaas, 170gr van de suiker , de eieren, eierdooiers, 2tl vanillearoma en het citroensap in een keukenmachine. Schep dit mengsel op de kruimelbodem. Zet de taart in een grote braadslee en schenk er kokendheet water in tot halverwege de bakvorm. Bak de taart 1 uur in de oven.
Klop ondertussen de zure room, rest van de suiker en vanille door elkaar en schenk dit uit over de taart. Zet de taart zonder waterbad nog 10 min. in de oven. neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet nog 4 uur in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het server met een zeefje met cacaopoeder.
Bron: Delicious, januari 2009
Kook met Jamie.quote:Op maandag 2 maart 2009 18:02 schreef Stansfield het volgende:
Uit welk boek van Jamie komt dat recept?
Is dat een typo?quote:Op zondag 1 maart 2009 21:05 schreef celc1us het volgende:
Ff pimpen met mijn vanille burberry cheesecake
Recept is van Jamie Oliver met een paar aanpassingen van mij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jezus Is idd een typo, Blueeeeeeberry bedoel ik.quote:Op maandag 2 maart 2009 18:14 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Is dat een typo?
Ziet er trouwens goed uit. Ik zal 's kijkn vanavond, ik geloof dat ik dat boek ook heb. Eerst een laag jam en daarover vers fruit?
Die was gesmolten door de cheese!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 18:11 schreef ColdFeet het volgende:
Zat de witte choco door de cheese, of erop / in stukjes erdoor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |