abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 23 december 2008 @ 00:02:39 #251
3869 David
Drum the drums
pi_64267658
blauwschimmelkaas is heel hartig van smaak (heel sterk ook). Dat past idd niet zo bij zoete nagerechten lijkt mij.
  Vis een optie? dinsdag 23 december 2008 @ 00:10:39 #252
70532 loveli
N
pi_64268021
quote:
Op maandag 22 december 2008 13:47 schreef loveli het volgende:
Kan een cheesecake ingevroren worden? Of wordt 'ie dan zompig?
Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
crap in = crap out
pi_64268183
Ik denk dat je beter de grondstoffen kunt invriezen dan de taart zelf
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_64276801
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 09:02 schreef ColdFeet het volgende:
Check de cheesecake
Bodem van McVities met een piepklein snufje kaneel, dan een laag cream cheese met vanillemerg, een dunne sour cream topping, en on top gezeefde frambozenpuree.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo lekker op mn werk opeten!
heb je het recept CF? Ziet er erg lekker uit
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_64289840
oooooooooeeee, wat een ontzettende impulsen om nu ook aan de slag te gaan! Heb alles in huis om de recepten van Marty te combineren met de sour cream & frambozenpuree-topping.

Alleen, voor deze leken-bakker , 3 vraagjes:

1. het "buisje" vanille-aroma: hoeveel theelepels is dit ongeveer (ik heb nl zo'n flesje van dr Oetker)?
2. het afkoelen, zet je de oven uit en laat je de taart erin staan (of gaart hij dan te veel door?) of haal je de taart eruit en bij kamertemperatuur afkoelen?
3. de frambozenpuree: gewoon frambozen tot puree maken, zeven ivm de pitjes, maar moet er dan nog iets doorheen (vanillesuiker oid?) of gewoon puur erop?

Kan echt niet wachten!!!
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_64300487
Haai,
Ik ben net de cheesecake uit de Allerhande gaan bakken, maar ik vond de mix wel erg dun!
Ik heb hem alsnog maar in de oven gegooid, wordt dit nog dikker?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64303025
Hangt er vanaf, hoe dik was die? Bleef er wat hangen aan de spatel?
pi_64303288
Er bleef wel ietsje hangen, maar het was een soort dikke melk, room achtig..
Ik zal eens even gaan checken hoe het nu is.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64303494
Nou het is redelijk stevig geworden, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik iets fout heb gedaan.
Graag hoor ik van degene die hem ook hebben gemaakt of hij dun was voor hij de oven in ging
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64319580
Gisteren een oreo cheesecake gemaakt (ander recept dan in dit topic). Hij zal vanavond worden aangesneden dus ben heel benieuwd .
Life is too short not to have fun
pi_64319654
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 00:10 schreef loveli het volgende:

[..]

Als iemand dit nog kan beantwoorden, graag. In een opwelling heb ik grote hoeveelheden grondstofen ingeslagen, dus twee stuks bakken en eentje invriezen zou mij het beste uitkomen.
Ik zou het niet weten. Kan je anders eerst een klein stukje invriezen (helft van je grondstoffen gebruiken) en dan kijken of het wat is?
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_64320013
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64320014
Even pimpen met de mijne:



Hij is echt verrukkelijk !

[ Bericht 38% gewijzigd door shiNinG_staR op 24-12-2008 19:32:22 ]
  donderdag 25 december 2008 @ 22:33:20 #264
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64362694

en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker

[ Bericht 5% gewijzigd door Vandaag... op 26-12-2008 00:11:08 ]
  vrijdag 26 december 2008 @ 00:04:46 #265
93643 DumDaDum
We Have Unfinished Business
pi_64365488
Ik dacht bij cheesecake altijd Net zoiets als carrotcake

Het heeft lang super geduurd voordat ik het verband legde met mon-chou taart, wat mijn moeder vaak maakt. En waar ik gek op ben... beetje jammer

Maar als ik nu ergens cheesecake zie
Tvp
“I'm not touched but I'm aching to be”
— Heather Nova
| myHiFi | myMusic | Chuck Norris
pi_64365723
quote:
Op woensdag 24 december 2008 12:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik kon de mijne gewoon in de springvorm gieten, pluisignijntje.
het was niet waterdun, maar ook niet héél dik
Nou, uiteindelijk is hij gewoon gelukt
Gelukkig maar, we vonden de cranberries helemaal niet zo zuur.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_64370501
quote:
Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
O, ik had ook absoluut de blauwe kaas weggelaten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64377433
@ pluizig nijntje

Ik heb ook de cranberry-cheesecake uit de allerhande gemaakt, bij mij was hij na 50 minuten goed. Ik weet niet wat je onder dun verstaan hebt (voor je 'm de oven in deed), maar bij mij had 'ie een soort kwarksubstantie. Was 'ie uiteindelijk wel lekker? Ik was van die van mij niet heel erg kapot, de kersen op gelei deden het 'm (ik had geen zin in het cranberry gedoe). Ik vond 'm wat te droog aan de randen. Familie vond het nagerecht gelukkig zalig! Of zeiden dat om mij blij te houden en te voorkomen dat ze de taart op hun hoofd kregen....
pi_64403919
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
pi_64410662
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
Ik gebruik meestal philadelphia
pi_64410825
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 20:43 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik gebruik meestal philadelphia
Ik had voor de kerstdagen ook de cheesecake met cranberries uit de Allerhande gemaakt, lekker joh! Ik had er roomkaas van de markt voor gebruikt, die scheppen ze gewoon per hoeveelheid die je nodig hebt in een plastic bak. Ook roomboter van de markt, uit 't vat was echt heerlijk geworden!
  zondag 28 december 2008 @ 00:19:04 #272
139770 Miasan
Roemer has it
pi_64417350
Ik heb een aantal dagen terug ook de Cheesecake met cranberries gemaakt uit de AllerHande. Als kaas heb ik Mon Chou gebruikt. Toen ik klaar was met het cranberry/port prutje en het proefde was het enorm zuur, omg! Dus ik heb er naar smaak suiker, vanillesuiker en kaneel in gestopt. Twee dagen later was het kerstdiner daar en hebben we hem kunnen proeven.. hij is lekker vol en nat (maar niet zompig) en gewoon heerlijk! En de cranberries waren nog een klein beetje zuur, precies goed!

Ik vond het deeg ook wat te vloeibaar trouwens, waardoor het door de springvorm lekte (was al niet helemaal lek-proof) en de keuken blauw stond. Ik heb hem denk ik 65 minuten in de oven gehad uiteindelijk. Maar gelukkig mocht het resultaat er dus zijn. 't Was overigens de eerste cheesecake die ik ooit maakte, dus ben erg tevreden.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_64422909
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 17:03 schreef Stansfield het volgende:
Welke roomkaas gebruiken jullie voor je cheesecake. Mijn moeder had de inkopen gedaan voor kerst en toen had ze mascapone meegenomen. Maar dat werd niet zo hard als ik wilde in de koelkast.
\mijn AH is nogal klein, dus klein assortiment, ik had mon chou gebruikt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64422960
Ik heb 2de kerst dag voor 't eerst een cheesecake gemaakt met verse aardbeiensaus .
Hij was vrij groot er ging 900 gram mon chou in en omg wat was die lekker.
ijs_beer fan!
pi_64481911
Hmmm moet dit weer eens zelf gaan maken, maar dan wel pas eind januari, als deze "vreet"periode achter de rug is.

Een goeie zelfgemaakte cheesecake is onverslaanbaar
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 29 december 2008 @ 23:31:19 #276
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_64483828
Ik heb de goedkoopse variant van de naturel roomkaas van de AH gebruikt, zo´n bakje van 200 g. Ging prima, het mengsel was wel een beetje vloeibaar maar ik weet niet hoe het normaal is angezien het mn eerste cheesecake was.

De cranberries heb ik gekookt in sinaasappelsap met extra suiker bij gebrek aan port. Was erg geslaagd!
pi_64844557
Dit weekend ga ik em voor het eerst maken!
pi_64864553
Deze maand staan er in de Delicious 6 verschillende cheesecakes.....oa een chocolade, een met geitenkaas en een New York cheesecake. Heb de laatste al uitgeprobeerd en die was .
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  vrijdag 9 januari 2009 @ 20:15:13 #279
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_64864597
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 20:13 schreef Jurk het volgende:
Deze maand staan er in de Delicious 6 verschillende cheesecakes.....oa een chocolade, een met geitenkaas en een New York cheesecake. Heb de laatste al uitgeprobeerd en die was .
Ik was er ook al zo blij mee! Wil iig volgende week de banoffeepie cheescakemaken! Is denk ik ook heeeel lekker!
pi_64864938
Volgens mij is die vreselijk lekker...met die druipende caramelsaus...zou bijna het plaatje aflikken...
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_64865870
quote:
Op donderdag 25 december 2008 22:33 schreef Vandaag... het volgende:
[ afbeelding ]
en de mijne, de cranberry cheesecake uit de Allerhande zónder blauwe kaas. Was errug lekker
Had daar blauwe kaas in gemoeten Das toch heul niet lekker? Ik heb het gewoon meteen met mascarpone oid gedaan.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  vrijdag 6 februari 2009 @ 21:54:55 #282
70004 niksan
net een beetje meer
pi_65815393
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[ afbeelding ]
Wat is de maat van de springvorm die je hiervoor gebruikt?
"May the wind always be at your back and
the sun always upon your face, and the
winds of destiny carry you aloft to
dance with the stars."
pi_65816189
Heb ik hier nog niet verteld dat ik laatst een sinaasappel-chocoladecheesecake heb gemaakt? Met heel veel pure choco en roomkaas en mascarpone en slagroom. Was echt verrukkelijk (recept van James Martin).
Idioot machtig ook!
pi_65924823
Is dit soort cheesecake dezelfde als die van bv een brownie/cheesecake muffin?
pi_66068532
kan je een cheesecake ook maken in een siliconen bakvorm?

[edit]
bedenk me net dat vast niet zo geweldig gaat werken met het eruit krijgen
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_66250698
Dit weekend ga ik ook weer eens een lekkere cheesecake maken.
Staat in het boekje topkoks voor thuiskoks 2.

Een witte chocolade cheesecake met aarbeien en sambuca. Naar recept van Jaymz Pool (vroeger van Born2Cook).
pi_66571000
Vandaag heb ik deze gemaakt:
quote:
New York-cheesecake
250 gr Nizza koekjes
100 gr ongezouten boter, gesmolten
800 gr roomkaas
190 gr suiker
4 ei
3 eidooier
3 tl vanillearoma
1,5 el citroensap
300 ml zure room
cacoapoeder, om erover te strooien, gezeefd

Verwam de oven voor op 180 C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in. Breng aan de buitenkant van de vorm een dubbele laag aluminiumfolie aan (zo kan er tijdens het bakken geen water in de vorm komen).
Maal de koekjes in een keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter en druk het tegen de bodem van de bakvorm.
Meng alle roomkaas, 170gr van de suiker , de eieren, eierdooiers, 2tl vanillearoma en het citroensap in een keukenmachine. Schep dit mengsel op de kruimelbodem. Zet de taart in een grote braadslee en schenk er kokendheet water in tot halverwege de bakvorm. Bak de taart 1 uur in de oven.
Klop ondertussen de zure room, rest van de suiker en vanille door elkaar en schenk dit uit over de taart. Zet de taart zonder waterbad nog 10 min. in de oven. neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet nog 4 uur in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het server met een zeefje met cacaopoeder.

Bron: Delicious, januari 2009
Ik had geen braadslee waar een grote springvorm in paste, dus het is slechts een kleine variant geworden, maar hij smaakte er niet minder om. Voor een springvorm van 16cm doorsnee moet je alles door 5 delen.

Resultaat:
pi_66594944
Ff pimpen met mijn vanille burberry blueberry cheesecake

Recept is van Jamie Oliver met een paar aanpassingen van mij.




[ Bericht 1% gewijzigd door celc1us op 02-03-2009 18:23:01 ]
pi_66624628
Uit welk boek van Jamie komt dat recept?
pi_66624918
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:02 schreef Stansfield het volgende:
Uit welk boek van Jamie komt dat recept?
Kook met Jamie.
pi_66625001
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:05 schreef celc1us het volgende:
Ff pimpen met mijn vanille burberry cheesecake

Recept is van Jamie Oliver met een paar aanpassingen van mij.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Is dat een typo?
Ziet er trouwens goed uit. Ik zal 's kijkn vanavond, ik geloof dat ik dat boek ook heb. Eerst een laag jam en daarover vers fruit?
pi_66625073
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:12 schreef celc1us het volgende:

[..]

Kook met Jamie.
Welk recept is het dan??
pi_66625235
quote:
Op maandag 2 maart 2009 18:14 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is dat een typo?
Ziet er trouwens goed uit. Ik zal 's kijkn vanavond, ik geloof dat ik dat boek ook heb. Eerst een laag jam en daarover vers fruit?
Jezus Is idd een typo, Blueeeeeeberry bedoel ik.

Is een soort jam, maar dan zelf gemaakt. En vers fruit.

Recept heet blueberry vanille cheesecake, staat ergens achterin.
pi_66640169


Bosvruchten cheesecake met jelly topping..
Life is short, eat dessert first.
pi_66659787
mijn cholesterol stijgt al als ik naar die plaatjes kijk geloof ik
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 3 maart 2009 @ 18:09:50 #297
163650 Greys
pi_66660293
De allerallerallerallerlekkerste die ik ooit gemaakt en gegeten heb was toch de cheesecake met witte chocolade en frambozen. Ik ga gewoon echt kwijlen als ik er aan terugdenk
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_66660342
Zat de witte choco door de cheese, of erop / in stukjes erdoor?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 3 maart 2009 @ 18:20:36 #299
163650 Greys
pi_66660629
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 18:11 schreef ColdFeet het volgende:
Zat de witte choco door de cheese, of erop / in stukjes erdoor?
Die was gesmolten door de cheese!
Zal ik het recept even plakken hier zometeen?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_66660925
Graag
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')