Deze heb ik van mijn zus gehad.
ingredieten
zonnebloemolie voor invetten
100gr boter
250gr bigestive biscuit verkruimeld (soort koekjes)
500gr roomkaas (volle plattekaas)
3 eieren
175 gr witte suiker
2 tl vanille-extract
6 dl zure room
vruchtenlaag:
pot krieken
2 pakjes vannille suiker
vannille pudding poeder
1 verwarm de oven op 190 graden
bestrijk de vorm met de olie
smelt de boter in een steelpan op een laag vuur.
roer de verkruimelde biscuit erdoor en bestrui de boden van de vorm er mee.
klop de roomkaas, de eieren, 120 gr suiker en een tl vannille extract met de mixer tot een gladde massa. schenk dit uit over de biscuitbodem en strijk het glad.
ze de vorm op een bakplaat in de oven en bak de taart 20 min.
haal de taart uit de oven en laat 20 min rusten
2 roer in een kom de rest van de suiker en het vannille extract door de zure room. doe dit over de taart en zet nog 10 min in de oven. laat afkoelen en zet hem 8 uur tot een hele nacht in de koelkast
3 warm het sap van de krieken op met de vanillesuiker in en bind dit met het vanille poeder en voeg de kersen toe
lepel dit op de taart een uur voor het opdienen zet ze nadien terug in de koelkast!!