FOK!forum / Brave New World / Apollo Hoax #21 Space fan junk for sale
Tingovrijdag 15 december 2017 @ 22:59
movie+moon.bmp
Dit topic bespreekt de Moonhoax, de stelling dat de bemande maanlandingen zoals die aan ons, publiek getoond zijn, als onderdeel van het Apolloprogramma niet echt gebeurd zijn.

De Apollo-maanlandingscomplottheorie is een complottheorie die stelt dat de Verenigde Staten niet echt astronauten naar de maan hebben gestuurd. De meeste wetenschappers, technici en ruimtevaartkenners schuiven de theorie als ongegrond terzijde. Er is een overvloed aan fysiek bewijs voor het tegendeel van de complottheorie.

Volgens deze complottheorie hebben de maanlandingen binnen het Apollo-ruimtevaartprogramma in de jaren 1969 tot 1972 niet daadwerkelijk plaatsgevonden, maar zijn ze door de NASA en de Amerikaanse regering in scne gezet. Het commercile Amerikaanse televisiestation Fox News Channel heeft op 15 februari 2001 een documentaire over deze theorie uitgezonden.

De aanhangers van deze theorie voeren een aantal argumenten aan. Zo zouden er schaduwen zijn waargenomen op de foto's die op de maan zijn genomen, waarbij sprake zou zijn van meerdere lichtbronnen in plaats van n. Andere bekende argumenten zijn het ontbreken van sterren op de foto's, en de wapperende Amerikaanse vlag.

Een mogelijk motief van de Amerikanen om de landing in scne te zetten in plaats van daadwerkelijk naar de maan te reizen zou zijn dat het niet mogelijk was om mensen naar de maan te sturen vanwege de vele onopgeloste problemen



Pro-maanlandingen:
SPOILER
* Getuigenverslagen. Enorm veel mensen die allemaal betrokken zouden moeten zijn met geheim houden van iets. En we weten allemaal hoe waarschijnlijk het is dat iets dan ook echt geheim blijft.
* Reflector en al 40 jaar testen daarop. (en dus vooral ook het verschil met naast de reflector richten)
* Restanten op de maan van zaken die we achtergelaten hebben, zichtbaar en gefotografeerd.
* Foto's, die nog altijd zonder succes gedebunked zijn
* 3rd parties die maanlandingen bevestigen
* Maanstenen
* Live-transmissies met weerpatronen die overeenkomen met weersatelietbeelden op die dag. (En foto's en 16mm)
* Detail van grond bij landing video's was niet eerder bekent maar komt wel overeen met nieuwe sateliet beelden. Hoe wisten ze detail van craters etc?
* Spin off technologien waar we dagelijks gebruik van maken
- Is er een goede reden om een maanlanding te faken?
- Hoeveel mensen moet betrokken worden bij het complot?
- Is het risico de gok waard?
Argumenten voor maancomplottheorie met tegenargumenten:


Effect van straling op filmemulsie
SPOILER
(Even negeren dat er voor Apollo fotofilm zonder problemen is gebruikt in de ruimte en rond de maan)

Laten we als voorbeeld de Chernobyl ramp nemen:

Chernobyl straling:

" The reactor was destroyed in the accident and considerable amounts of radioactive material were released to the environment. The accident caused the deaths, within a few weeks, of 30 workers and radiation injuries to over a hundred others. "

"An intense graphite fire burned for 10 days. Under those conditions, large releases of radioactive materials took place."

"Average effective doses to those persons most affected by the accident were assessed to be about 120 mSv for 530,000 recovery operation workers, 30 mSv for 115,000 evacuated persons and 9 mSv during the first two decades after the accident to those who continued to reside in contaminated areas. (For comparison, the typical dose from a single computed tomography scan is 9 mSv)"

Apollo straling:

To record the actual skin doses, the astronauts worn dosimeters.
apollodose.gif

Laten we Apollo 14 nemen: 1,14 rads average.
1,14 rads = 11.8 mSv

Tijdens de evacuatie van Chernobyl was er meer straling dan tijdens de gehele Apollo 14 missie.

Conclusie? als Apollo foto's effecten van straling moeten laten zien, moet dat zeker te zien zijn bij Chernobyl!

Zie nu hier, foto's gemaakt tijdens Chernobyl evacuatie en schoonmaak:


1021399287.jpg
A%2BChernobyl%2Bliquidator%2Bpushes%2Ba%2Bbaby%2Bin%2Ba%2Bcarriage%2Bwho%2Bwas%2Bfound%2Bduring%2Bthe%2Bcleanup%2Bof%2Bthe%2BChernobyl%2Bnuclear%2Baccident%252C%2B1986.jpg
1021399220.jpg]afbeelding
strannik11.jpg
yanov_evac.jpg

Hier is trouwens een ongecorrigeerde Apollo foto. Of de groene tint komt door veroudering, de scanner, straling, warmte of de film stock wat gebruikt is... weet ik niet.

22056325752_d0e4f07c73_z_d.jpg

Bron Chernobyl straling : http://www.unscear.org/unscear/en/chernobyl.html
Bron Apollo straling: Biomedical Results of Apollo pagina 105 https://ntrs.nasa.gov/arc(...).gov/19760005580.pdf
Kruisdraden:
SPOILER
Claim: de kruisdraden op bepaalde foto's lijken achter gefotografeerde objecten te liggen, in plaats van ervoor zoals dat het geval zou moeten zijn wanneer de kruisdraden op de lens van de camera waren aangebracht; dit impliceert dat het gemanipuleerde foto's betreft.

Tegenclaim: wanneer een dunne zwarte lijn (zoals die van een kruisdraad) tegen een helder witte achtergrond gefotografeerd wordt, treedt er veelal verzadiging van de filmemulsie op, waardoor de zwarte lijn wegvalt op het positief. Op hoge resolutie scans is te zien hoe de kruisdraden vervagen bij felle belichting.
Kwaliteit:
SPOILER
Claim: de kwaliteit van de foto's is onwaarschijnlijk hoog.

Tegenclaim: NASA selecteerde alleen het beste beeldmateriaal ter publicatie, waarop de pers nogmaals een selectie toepaste op het door de NASA gepresenteerde materiaal. Van de duizenden foto's die de astronauten namen zijn er vele die onscherp of met een verkeerde belichtingstijd genomen zijn, zoals te zien is op het Apollo Lunar Surface Journal van de NASA.
Sterren:
SPOILER
Claim: er zijn geen sterren zichtbaar op de foto's en de astronauten melden niet een keer dat er sterren zichtbaar zijn vanuit de ramen van hun ruimtecapsules.

Tegenclaim: er zijn ook geen sterren zichtbaar op ruimtefoto's van de Spaceshuttle, Mir, ISS en de aarde. Dit komt doordat dit soort foto's met korte sluitertijden genomen wordt zodat er geen overbelichting plaatsvindt van direct door de zon verlichte voorwerpen op de voorgrond. Het veel zwakkere sterrenlicht heeft geen kans om de film te belichten bij zulke korte sluitertijden. Men kan dit zelf proefondervindelijk vaststellen door een foto van de nachthemel te nemen met een sluitertijd die geschikt is voor een zonnige dag. De astronauten waren (op die van Apollo 13 na) gemakkelijk in staat sterren te zien, er vond zelfs navigatie op de sterren plaats.

Claim: als de astronauten wel gemakkelijk in staat waren sterren te zien, dan is het opmerkelijk dat ze tijdens al hun ruimtetrips geen enkele maal een foto hebben genomen van deze sterren met een geschikte sluitertijd om ze vast te leggen: de astronauten waren daarvoor voldoende getraind, ze beschikten over camera's van goede kwaliteit en het had unieke foto's op kunnen leveren; het is des te meer opmerkelijk dat de astronauten wel tijd hadden voor andere zaken, zoals een partijtje golf.

Tegenclaim: Voor sterrenfotografie is een lange sluitertijd nodig. Tijd was een kostbaar begrip op de maan. Op de maan hadden de astronauten bovendien hun handen vol aan het fotograferen van de geografische kenmerken van de maan zelf.
Foto's van de sterren vanaf de maan hadden niet bijzonder veel toegevoegd aan de foto's van de sterren zoals wij ze reeds kennen, immers, de positie van de maan t.o.v. de aarde is op astronomische schaal te verwaarlozen. Foto's van sterren kunnen uiteindelijk beter gemaakt worden door satellieten en ruimtetelescopen. Het "partijtje golf" bestond slechts uit het wegslaan van een paar ballen door astronaut Alan Shepard vlak voor het verlaten van de maan.
Schaduwen:
SPOILER
Claim: de kleur en richting van de schaduwen op de foto's is inconsistent.

Tegenclaim: schaduwbeelden op de maan zijn veelal complex doordat er fototechnisch meer dan een lichtbron aanwezig is: de zon, de aarde en de maan zelf. Licht van deze bronnen wordt door het maanstof gebroken en in alle richtingen verstrooid, ook in de schaduwgebieden; daarnaast is het maanoppervlak niet plat en worden schaduwen korter of langer als ze in kraters of op berghellingen vallen. Als laatste heeft zowel perspectief als de lenshoek van de camera een invloed, waardoor parallel lopende schaduwen niet parallel lopen op de foto's.
Achtergronden:
SPOILER
Claim: identieke achtergronden komen voor op foto's die vele kilometers van elkaar genomen zijn; dit wijst op een studioset waarbij abusievelijk tweemaal dezelfde achtergrondafbeelding werd gebruikt.

Tegenclaim: parallax-effecten die bij nauwkeurige observatie waarneembaar worden, bevestigen de geclaimde locaties van de foto's. De maan heeft geen atmosfeer, waardoor verafliggende voorwerpen ongewoon helder en minder veraf schijnen dan werkelijk het geval is, zo zijn de bergen op de achtergrond van veel foto's geen nabijgelegen heuvels, maar echte bergen van een kilometer of meer hoogte, gelegen op tien tot twintig kilometer afstand van de camera. Bij deze afstanden zijn de veranderingen in de achtergrond slechts subtiel, hetgeen veelal gemist wordt.
Aantal foto's:
SPOILER
Claim: naast de verdachte zaken die op de foto's te zien zouden zijn, is er ook twijfel ontstaan aan de Apollo-maanlandingen door de hoeveelheid foto's die genomen zijn tijdens de EVA's, de tijd dat de astronauten op de maan buiten de maanlandingsmodule waren. Wanneer het totale aantal officile foto's genomen tijdens de EVA's van alle Apollo-missies gedeeld wordt door de totale hoeveelheid tijd die deze EVA's in beslag namen, komt men uit op een gemiddelde van 1,19 foto's per minuut dat de astronauten op de maan waren, dus n foto per 50 seconden. Daarbij moet men dan ook nog bedenken dat in deze berekening geen rekening is gehouden met alle andere activiteiten van de astronauten op de maan, zoals onderzoek, inspectie, wandelingen en het salueren van de vlag. Wanneer men dat wel doet zou men voor Apollo 11 uitkomen op ongeveer n foto per 15 seconden.

Dit is des te opmerkelijker omdat veel locaties waarop de foto's genomen zijn ver van elkaar verwijderd liggen en een behoorlijke reistijd in beslag zouden nemen, zeker in een ruimtepak dat de astronauten in hun bewegingsvrijheid belemmerde. Bovendien hadden de camera's van de astronauten geen zoeker, noch beschikten zij over automatische belichting, iets wat het nemen van goede foto's aanzienlijk vertraagt. Ook is de zwaartekracht van de maan maar 1/6 van die van de aarde waardoor ze zich nooit zo snel konden voortbewegen als op aarde.

Tegenclaim: de astronauten hadden op aarde uitvoerig getraind in het gebruik van hun uitrusting en camera's en maakten duizenden proeffoto's. Tijdens de hele missie bleven de camera-instellingen gelijk, de astronauten stelden geen sluitertijden en diafragma's in maar hoefden slechts de sluiter te openen ("af te drukken") en de film te transporteren; op deze wijze konden ze een snelheid van twee foto's per seconde halen. Veel foto's waren oorspronkelijk deel van stereoscopische paren die zo snel mogelijk na elkaar genomen werden.
Problemen met straling en hitte. Van Allen-gordels:
SPOILER
Eerst even een duidelijk filmpje over wat zijn die belts nu eigenlijk?

Claim: de astronauten konden de reis niet overleven door de straling in de Van Allen-gordels en de kosmische achtergrondstraling.

Tegenclaim: de afstand van de aarde tot de maan is tien maal zo groot als die van de aarde tot de Van Allen-gordels en de ruimtevaartuigen doorkruisten de Van Allen-gordels in slechts dertig minuten tijd.
Daarnaast werd de afgelegde route zo gekozen dat de astronauten aan een zo gering mogelijke stralingsdosis blootgesteld werden en beschermde de metalen romp van het ruimtevaartuig hen tegen straling. James Van Allen, de ontdekker van de naar hem genoemde stralingsgordels, heeft persoonlijk deze claims ontzenuwd.
De astronauten droegen tijdens hun missies dosimeters die aantoonden dat de totaal opgelopen stralingsdosis ongeveer overeenkwam met die van een rntgenfoto van de borstkas, ongeveer 1 milligray.
Desondanks levert de straling een extra bewijs dat de astronauten naar de maan zijn gereisd: 33 van de 36 astronauten die naar de maan reisden, kregen te maken met een vroeg stadium van cataract wat veroorzaakt is door de kosmische stralen.
Deze argumenten zijn al keer op keer debunked. o.a. Door Michael Schermer
http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html
https://ca.news.yahoo.com(...)ments-211040304.html
Michael Schermer maakte ook deze video, the balony detection kit, handig bij t opsporen van onzin
Effect van straling op filmemulsie
Claim: de foto's zouden een neveleffect moeten vertonen door het cumulatieve effect van de ioniserende straling op de filmemulsie.
Tegenclaim: de film werd in metalen containers bewaard om dit te voorkomen.[bron?]
Effect van temperatuur op filmemulsie
Claim: de temperatuur van het maanoppervlak is overdag zo hoog dat filmemulsie zou smelten.
Tegenclaim: door het ontbreken van een atmosfeer is er geen efficinte thermodynamische koppeling tussen het maanoppervlak en voorwerpen die er niet in direct contact mee zijn; enkel straling kan zorgen voor warmteoverdracht. Door gebruik te maken van geschikte optische coatings kon de temperatuur in de camera's zo onder controle gehouden worden. De film basis werdt ook gebruikt in bioscoop projectors en is bestand tegen hitten.
The Apollo missions marked the first event where humans traveled through the Van Allen belts, which was one of several radiation hazards known by mission planners.[25] The astronauts had low exposure in the Van Allen belts due to the short period of time spent flying through them.[26] The command module's inner structure was an aluminum "sandwich" consisting of a welded aluminium inner skin, a thermally bonded honeycomb core, and a thin aluminium "face sheet." The steel honeycomb core and outer face sheets were thermally bonded to the inner skin.
In fact, the astronauts' overall exposure was dominated by solar particles once outside the Earth's magnetic field. The total radiation received by the astronauts varied from mission to mission but was measured to be between 0.16 and 1.14 rads (1.6 and 11.4 mGy), much less than the standard of 5 rem (50 mSv) per year set by the United States Atomic Energy Commission for people who work with radioactivity.

Problemen op radiografisch gebied
locaties alle maanlandingen! zowel sondes als maankarretjes.
450px-Moon_landing_sites.svg.png
Geen vertraging
Claim: bij een afstand van ca. 400 000 km zouden radiogolven bijna 3 seconden onderweg moeten zijn tussen de maan en de aarde; deze vertraging zou hoorbaar moeten zijn op de geluidsopnames.
Tegenclaim: bij de meeste documentaires worden deze stiltes van drie seconden eruit geknipt, op de originele opnames zijn ze wel degelijk aanwezig.
Te korte vertraging
Claim: de vertraging in de communicatie bedroeg circa een halve seconde in plaats van meer dan twee.
Tegenclaim: de stiltes tussen vraag en antwoord bedragen op de originele opnames nooit minder dan twee seconden. Ook uit de beelden bleek op sommige momenten een duidelijke vertraging. Zo werd halverwege Aarde en Maan op televisie een terugblik naar de aarde getoond. De aarde stond toen aan de rand van het beeld rechts boven. Op verzoek van Nasa werd de camera beter gericht. Na twee seconden kwam reactie op het beeld. Toen de aarde in het midden stond, zei Houston 'STOP'. Als gevolg van de vertraging schoof het beeld van de aarde links onder het scherm af.
Beste ontvangst
Claim: het Parkes Observatorium ontving het beste signaal terwijl de maan aan de andere kant van de aarde stond.
Tegenclaim: de gedetailleerde opnames ondersteunen deze claim eenvoudigweg niet.
Geen uitzending
Claim: al weken vooraf werd aangekondigd dat het televisiesignaal van de eerste maanwandeling door het Parkes Observatorium in Australi zou worden ontvangen en verdergeleid, maar vijf uur voor de uitzending kreeg het observatorium het bericht van de NASA dat de uitzending niet door zou gaan.
Tegenclaim: na de landing werd er beslist de maanwandeling naar een later tijdstip te verplaatsen, de uitzending vond dan ook later plaats.[bron?]
Signaal kwam uit de VS
Claim: terwijl het Parkes Observatorium de beste signaalontvangst zou moeten hebben, waren de live-beelden voor Australi afkomstig uit de VS, net als die voor de rest van de wereld.
Tegenclaim: de signalen die vanaf de maan verzonden werden en het eerst op aarde aankwamen in Honeysuckle Creek in het Capital Territory te Australi, waren geen normale televisiesignalen, daarvoor was de beschikbare bandbreedte van de radioverbinding te gering. Er werd daarom gebruikgemaakt van slowscantelevisie en deze signalen moesten door NASA geconverteerd worden.
Problemen op mechanisch en chemisch gebied
Geen kraters
Claim: de maanlandingen veroorzaakten geen kraters.
Tegenclaim: de landingen zouden ook geen zichtbare kraters moeten veroorzaken: de dalingssnelheid van de landingsmodules was slechts gering, de landingsmodules hadden reeds veel van hun massa verloren door het verbranden van raketbrandstof en de zwaartekracht van de maan bedraagt maar 1/6 van die op aarde; zodoende produceerde de raketmotor maar een gering vermogen vlak voor de landing en bij gebrek aan een atmosfeer expanderen de uitlaatgassen van de raket veel sneller dan op aarde, waardoor de kegel uitlaatgassen al snel zeer breed wordt. Desondanks wierpen de maanlandingen stof op, waarover de gezagvoerders van de landingsmodules zich ook beklaagden, het was echter niet genoeg stof om zichtbare kraters te vormen.
Geen uitlaatvlam
Claim: tijdens het opstijgen van de maanmodule produceerden de raketten geen uitlaatvlam.
Tegenclaim: de gebruikte brandstof hydrazine ontsteekt hypergool (bij aanraking, zonder tussenkomst van een vonk) in combinatie met distikstoftetraoxide als oxidant; hypergole mengsels branden altijd nagenoeg onzichtbaar; daarnaast expanderen de uitlaatgassen snel bij gebrek aan een atmosfeer (zie boven). De oorzaak dat de uitlaatvlam op aarde redelijk goed zichtbaar is ligt in het gebruikte rijke mengsel van brandstof en oxidant dat de levensduur van de raketmotor verlengt; het teveel aan brandstof verbrandt zichtbaar met zuurstof uit de atmosfeer.
Geen geluid en vibratie
Claim: tijdens het dalen van de maanmodule is er nauwelijks geluid en vibratie van de raketten hoorbaar, terwijl de hoofdraket zich voor een groot deel in de module bevindt en de astronauten er bovenop zitten.
Tegenclaim: de daaltrapmotor zat in een compartiment onder de stijgtrap. Dat betekent dat er inderdaad nauwelijks geluid klonk. Dat er weinig motorgeluid is te horen is ook te danken aan het feit dat de communicatie met de astronauten via microfoons in hun pak (en helm) plaatsvond en daardoor afgesloten was van de eventuele omgevingsgeluiden.
Maansteen
Claim: de maanstenen die teruggebracht werden vertonen een identieke chemische samenstelling met maanmeteorieten gevonden op Antarctica.
Tegenclaim: chemische analyse toont veelal een verschillende samenstelling qua zuurstofisotopen en een verrassend gebrek aan vluchtige elementen; er zijn slechts enkele nagenoeg gelijke meteorieten gevonden, die zonder uitzondering afkomstig zijn van kratervormende gebeurtenissen op de maan. Daarnaast is de totale hoeveelheid van deze maanmeteorieten slechts gering ten opzichte van de 380 kg maansteen die door de Apollo-missies werd teruggebracht en zijn deze maanstenen chemisch identiek aan die, die teruggebracht werden door de Russische (robotische) Luna-maanexpeditie
Maanstof
Claim: de diepe stofbekkens rond de plekken van de maanlandingen zouden moeten zijn leeggeblazen door de raketmotoren van de landingsmodules.
Tegenclaim: op aarde zou dit inderdaad het geval zijn, maar bij gebrek aan een atmosfeer op de maan kunnen de raketmotoren geen turbulenties veroorzaken, alleen de uitlaatgassen zelf kunnen het regoliet (maanstof) wegblazen; daarbij neemt de dichtheid van het regoliet toe bij toenemende diepte, waardoor alleen de bovenste laag door de uitlaatgassen weggeblazen werd.
Wapperende vlag
Claim: de op het maanoppervlak geplaatste Amerikaanse vlag wapperde in de wind, terwijl de maan geen atmosfeer heeft.
Tegenclaim: de vlag is aan een Г-vormige houder opgehangen en bij gebrek aan atmosfeer is er nagenoeg geen wrijving die de slingerbeweging, die de astronauten veroorzaakten tijdens het plaatsen, kon stoppen; de vlag lijkt te golven doordat ze gevouwen was voor ze werd opgehangen.
6762330_460s.jpg
Opmerkelijke voortschrijding der techniek
Claim: in de geschiedenis van de techniek is het zeer opmerkelijk dat er tijdens een periode van moeizame vooruitgang opeens geweldige successen worden geboekt, deze successen dan enkele jaren plaatsvinden, waarna ermee wordt gestopt en deze techniek grotendeels wordt verworpen voor inferieure techniek, of zelfs verloren gaat. De Spaceshuttle heeft een plafond van 1000 km; Apollo wist een afstand van 364 duizend kilometer naar de maan te overbruggen, astronauten op de maan te zetten en weer veilig terug te keren, nogmaals over eenzelfde afstand van 364 duizend kilometer. Bovendien gebeurde dit alles met de techniek van de jaren zestig. Gezien de lijn van de geleidelijke progressie der techniek is het veel logischer dat de spaceshuttle de culminatie is van de ruimtevaarttechniek zoals deze in gang is gezet in de jaren zestig, en dat Apollo slecht een promotiestunt was onder de druk van een, door de Koude Oorlog en winstbejag, op hol geslagen politiek. Bovendien beweert NASA zelf dat het met de huidige techniek niet mogelijk is mensen op de maan te zetten en dat het voorlopig ook niet te verwachten is dat dat zal lukken.
Tegenclaim: het door president John F. Kennedy opgezette Apolloprogramma was inderdaad een prestigeproject en was veruit het duurste programma in de geschiedenis van NASA, die sindsdien voortdurende financile bezuinigingen gehad heeft. Het programma was zelfs dusdanig duur dat de publieke opinie pas definitief omsloeg in een voorkeur voor het project na de moord op Kennedy. De spaceshuttle werd niet ontworpen om reizen naar de maan mogelijk te maken maar om onderzoek en werkzaamheden uit te voeren in lage aardomloopbanen (LEO). Daarnaast staat er bij NASA een nieuw maanprogramma op de agenda met een eerste robotlanding voorzien in 2008 en een hernieuwd bezoek van mensen aan de maan tussen 2015 en 2020; einddoel is het vestigen van een maanbasis die onder andere vertrekpunt moet vormen voor toekomstige bemande ruimtereizen naar verdere bestemmingen zoals Mars.
Om in een baan om de aarde te raken: 9.3 tot 10km/s
Vanuit die baan tot een baan om de maan: 4,1+0.7=4.8km/s
Vanuit die baan om de maan naar het oppervlak: 1,6km/s
Totaal 9.3+4.8+1.6=15,7km/s
424px-Delta-Vs_for_inner_Solar_System.svg.png
Voor de terugkeer in principe hetzelfde, ware het niet dat je deze hoeveelheid drastisch kan verminderen door gebruikt te maken van "aerobraking".
Dus om op je vraag terug te komen, als je al in een baan om de aarde zit heb je 6,4km/s nodig om naar de maan te vliegen en te landen, dus ruwweg iets meer dan je nodig hebt om in de baan om de aarde te komen.

Wat houdt deltaV precies in?
http://en.wikipedia.org/wiki/Delta-v

Opmerkelijk verlies van techniek
Claim: het is vreemd dat van enkele belangrijke onderdelen van het Apollo-programma, zoals de Saturnus V-raket, de maanmodule en de maanauto, de bouwtekeningen zijn zoekgeraakt. Als het Apollo-programma werkelijk zo'n uitzonderlijke techniek omvatte, mag men aannemen dat men op zijn minst uiterst zorgvuldig om is gesprongen met het vastleggen en bewaren van deze techniek.
Tegenclaim: er wordt slechts gespeculeerd dat dit materiaal daadwerkelijk is zoekgeraakt, daar bestaat bewijs noch enige officile uitspraak over.
Zwevend stof
aLKnO76_460sa.gif
Claim: aangezien er op de maan minder zwaartekracht is zou het maanstof heel lang moeten blijven hangen.
Tegenclaim: De maan heeft geen atmosfeer, waardoor maanstof geen luchtweerstand ondervindt en gewoon volgens de regels van de zwaartekracht binnen seconden weer op het maanoppervlak terugvalt. Daarbij was de tijdsduur tussen het landen en het verlaten van de raket voor de wandeling van dusdanige grootte dat dit stof al lang gedaald was.
NASA_MOON-ROCKET_APOLLO-15.gif
Opmerkelijk verlies van data
Claim: in de documentaire Did We Go? van Aron Ranen beweren zowel de toenmalige flight director van Apollo 11, Gene Kranz, als de NASA-archivaris van het Goddard Space Center, Dr. David Williams, dat de telemetriedata van Apollo 11 zoek zijn. Het is opmerkelijk dat de data van zo'n historisch en technisch belangrijk project verdwenen zijn.
Tegenclaim: feitelijk beweren beiden niet dat de data zoek zijn, ze zeggen slechts op moment van de opname dat ze niet weten waar de betreffende data zijn. Daar is zowel gelet op het verloop van ruim 30 jaar als gelet op de grootte van de archieven niets opmerkelijks aan.
584398main_M168353795RE_25cm_AP12_area.jpg
584582main_M168000580LR_ap17_area_flat.jpg
Geschoten door LRO. Pixelgrote is +- 25 cm.
lancering van de maan
de maan heeft veel minder massa heeft, is de zwaartekracht zwakker, en heb je dus minder kinetische energie nodig om in een baan rond de maan te komen vanaf het oppervlak. Daardoor heb je minder brandstof nodig, waardoor je weer minder brandstof nodig hebt omdat je die brandstof niet omhoog hoeft te tillen

waarom zo'n grote raket
Die enorme raket waar ze mee begonnen was vooral nodig om alle brandstof en andere supplies naar de maan te krijgen. Dit werkt ongeveer als volgt. Stel je hebt een ruimteschip van 100kg. Dit ruimteschip heeft een motor die 80kg brandstof nodig heeft om het ruimteschip in een baan om de aarde te krijgen. Maar, die brandstof zorgt er voor dat het ruimteschip zwaarder wordt. Om de 80kg brandstof van de grond te krijgen heb je weer extra brandstof nodig. Dit zorgt er voor dat een 2x zo zwaar ruimteschip meer dan 2x de brandstof nodig heeft om in een baan om de aarde te komen. Om het apollo ruimteschip naar de maan te krijgen was er dus best een forse raket (nogal een understatement ;) ) nodig. Voor de terugweg was dit niet het geval, omdat ze met veel lagere zwaartekracht te maken hadden, en zich soort van 'terug konden laten vallen' naar aarde.
En over de boordcomputer, meer was inderdaad niet nodig. Er zijn bijvoorbeeld een aantal mensen geweest die die boordcomputer in software of hardware na hebben gebouwd. De oorspronkelijke ontwerpen zijn als basis gebruikt voor de eerste boordcomputers van de shuttle. Vergeet hierbij ook niet dat het rekenwerk ook deels op de grond werd gedaan.
Met een laser schieten op de maan, kan dat ja dat kan!
Apollo 14 en 15 heeft een soort van reflector achter gelaten op de maan waarbij je dus een exact retour signaal krijgt als je er met een laser op mikt, Distance = (Speed of light Time taken for light to reflect) / 2. en op deze manier kan je de afstand van aarde naar de maan berekenen.
dichtsbijzijnde locatie voor een goeie gemikte laser beam.
Laser ranging facility at Wettzell fundamental station, Bavaria, Germany.
180px-Wettzell_Laser_Ranging_System.jpg
330px-Laser_Ranging_Retroreflector_Apollo_15.svg.png
330px-ALSEP_AS15-85-11468.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Laser_Ranging_experiment

Stel we zijn er niet geweest.

Stel dat er nooit missies naar de maan waren geweest, dat we niet verder gegaan waren dan een baan om de aarde. Wat zouden diezelfde mensen denken als de maanlander in een SF film voorkwam? Dat het realistisch was? Dat betwijfel ik ten sterkste, denk dat de meesten heel wat argumenten zouden hebben waarom het niet kon; zoals:
- het verschil is geen factor zes, want een Ariane raket moet enkel opstijgen, voor de landing is geen brandstof nodig omdat de aarde een atmosfeer heeft; een maanlander moet brandstof hebben voor het landen en het opstijgen.
- Een lander moet niet enkel in orbit raken, hij moet ontsnappingssnelheid bereiken.
Richard Feynman hield ooit een toespraak waarin hij het wetenschappelijk onderwijs afkraakte (in Mexico?). Hij toonde voorbeelden uit handboeken, bvb bereken de snelheid van een bal die van een helling rolt: in de oplossing werd enkel de snelheid, niet de rotatie van de bal in rekening gebracht. Bij het onderzoek naar de Challenger ramp was hij ook niet zuinig met z'n kritiek. Bvb de cijfers die aangaven dat lanceringen bij koud weer statistisch gezien veiliger waren, er minder problemen optraden: er werd geen rekening gehouden met het feit dat lanceringen bij warm weer vaker doorgingen ondanks kleine problemen. Maw: omdat lanceringen bij koud weer als gevaarlijker ingeschat waren leek het naderhand in de statistieken alsof ze veiliger waren, en die statistieken gebruikte men bij de Challenger als rechtvaardiging om niet uit te stellen.
fuell hij geeft namelijk al aan dat het een pleur aan brandstof zal kosten om er te komen,
in feite heb je het volgende maar nodig de ruimte doet de rest!.
van de aarde en zwaarte kracht afkomen.
als de raket maar met een beetje snelheid en juiste kant op ging kwam het wel goed..
hetzelfde vanaf de maan en weer terug. de trip zelf kost nauwelijks brandstof misschien om beetje bij te sturen maar verder niet.

ook geeft hij aan dat de russen veel verder waren. Ja ze waren elke keer het eerst. wil niet zeggen dat de amerikanen stil zaten in de zelfde periode, sommige dingen wat de russen els eerste lukten deden de amerikane er vlak na in sommige gevalen .. nog geen week later (het heete niet voor niet een SPACE RACE! ) zo hebben de amerikanen de russen aardig ingehaald, misschien waren de russen vaak het eerst de amerikanen deden het zelfde en vaak veel beter. ook zij hadden al heel wat meer goede lanceringen etc. het was ook pas apollo nr 11 die er lande niet apollo 1 want hoe de schrijver het aangeeft lijkt het alsof het in 1 x gelukt was.

de techniek.
voor de mensen tegenwoordig ik bedoel de mensen die na deze gebeurtenissen geboren zijn is het nauwelijks voor te stellen dat met de techniek toe de tijd het niet mogelijk zou zijn geweest op de maan te landen. zo super veel techniek is er niet voor nodig geweest er zijn ook heel erg veel briljante koppen voor nodig geweest om de berkeningen te maken en dat koste geld, veel geld het appollo programma kosten daarom ook gewoon ontzettend veel en na appolo projecten werd er ook alleen nog maar gekort op nasa., tegenwoordig kunnen we alles door computers laten doen, toen werden gewoon heel erg veel geleerden er voor gebruikt om de moeielijk berekening etc te maken.
"Apollo 11 carried a number of cameras for collecting data and recording various aspects of the mission, including one 70-mm Hasselblad electric camera, two 70-mm lunar surface superwide-angle cameras, one Hasselblad El data camera, two 16-mm Maurer data acquisiton cameras, one 35-mm surface close-up stereoscopic camera, and a television camera."
Apollo_17_LRO.jpg
Die ontwikkeling is er ook. Zie bijvoorbeeld http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_space_exploration
Het is nou niet bepaald alsof ze in 1965 besloten hebben op de maan te landen, en dat in 1969 uitgevoerd hebben. De technologie rond raketten heeft een basis die ruim voor WOII al begonnen is. Zie bijvoorbeeld het werk van Tsiolkovsky, Goddard en Oberth. Ook voor Apollo zelf zie je een mooie ontwikkeling van de eerste experimenten met buitgemaakte V2's, de eerste bemande vluchten met Mercury, en de verdere voorbereidingen met Gemini (docking, werken in de ruimte etc.)
maan reflectie!
Ga naar het strand, leg een spiegel op het zand en schijn vervolgens eerst op het zand en dan op de spiegel. Waar denk je dat het meeste laserlicht gereflecteerd wordt?
Aan de hand van het zonlicht kunnen we precies meten hoeveel licht het maanoppervlak terugkaatst (gemiddeld, als geoloog weet je natuurlijk dat verschillende oppervlakken een verschillend albedo heeft).
Als we nu een laser op de maan richten in plaats van op een reflector op de maan, kun je dus aan het teruggekaatste licht precies zien wat het is dat het licht terugkaatst. En als geoloog zal je ook wel inzien dat een reflector, naast het licht sterker terug te kaatsen, ook het licht minder verstrooit.
Al met al kun je dus prima zien of je licht door het oppervlak of door een reflector wordt teruggekaatst. Dit is een zeer korte versie, maar maakt goed duidelijk denk ik wat er aan de hand is.
No. The moon does not "easily reflects back one photon". The moon can reflect a lot of light, yes. This is how we explain it's brightness in RET. BUT this light is very very very diffused. When we look at the moon, we are looking at the suns' rays, but we don't get blinded do we? This is because we aren't looking at nearly as much light.
a11CarryEASEP5942.jpg
moon-mirror.jpg
A retro-reflector is designed to reflect light directly back on the opposite path to which it initially hit (give or take a small amount of distance between the reversed path and the initial path due to the concept of the light moving at two right angles first. It will still take a parallel path). If we shine a large spot at the moon, knowing that a retro-reflector is there, and we receive a photon back, we know this photon must have either bounced off the retro-reflector (provided it is in working condition) or it bounced off the surface of the moon in a coincidentally parallel path. Repeating the process many times can confirm whether it was chance, or scientifically reliable results. A 200km diameter area hit is indeed a direct hit on the retro-reflector. A non-direct hit would be where only a fraction of the retro-reflector was actually bathed in light. The whole thing gets hit so it is certainly direct.
Het gemiddelde albedo van de maan is 0,12, daar waar 1 staat voor perfecte reflectie en 0 voor, nou ja, nul. Een (aards) grasveld heeft een albedo van 0,25, twee keer zo hoog. Cement komt op 0,55, sneeuw en ijs nog hoger. De maan is dus helemaal niet zo reflecterend als je denkt.
Daarnaast is het ook nog eens diffuus reflecterend.
Take a cats-eye (the things on the middle of the road that reflect light at night time so you know where the centre line is). They are retro-reflectors. Your headlights bathe them in light and only the light that hits them directly, travels back to meet you. This light that has come back has taken the direct line and therefore the shortest path. These specific photons have hit the Retro-reflector directly, therefore, it was a direct hit whether or not other photons did not hit it."
waarom gaan we niet terug?
De reden waarom Nasa er nu niet meer heen gaat is simpel, Hun budget dusdanig verknalt dat het ze niet genoeg hebben om iemand er heen te kunnen sturen.
Momenteel is Mars wat boeiender, een volledig andere planeet ligt veel verder, plus Is veel interessanter dan de Maan zelf doordat deze planeet als enige in ons zonnestelsel een beetje met aarde zelf te vergelijken valt.
En de kans dat we er iets van leven, ook al is het een bacterie vinden tig malen groter is dan op de maan, wat bestaat uit stof rotsen en her en der een gecrashde Nazi ufo er verder niks boeiend te vinden valt.
Nadat ze een keer op de maan waren geweest verloor het publiek heel snel na de volgende missies het interesse, wat nu pas eindelijk weer een beetje terug komt.
- ze hadden de spacerace al gewonnen.
- een planeet werd interessanter dan de maan.
- er is niks op de maan wat echt van interesse is behalve stof en stenen.
De vorige tripjes hebben 5 miljard gekost, en dat voor een paar stenen en stof.
197115.jpg
Lunokhod!
http://www.nasa.gov/missi(...)s/lroc-20100318.html
[img]http://images.spaceref.com/news/2012/M175502049R_L17_thumb.jpg[img]
de braadpan op wieltjes aldus Hekje :P
wat hebben we nu eigenlijk aan deze maanlandingen gehad, op de anti aanbak laag van de braadpan na, zie hier, een kleine lijst met dingen die we er aan over gehouden hebben.
http://www.businessinsider.com/everyday-items-developed-by-nasa-2012-8

[img]http://d1jqu7g1y74ds1.cloudfront.net/wp-content/uploads/2010/05/iss_atlantis_2010_crop.jpg[/img]

A low Earth orbit (LEO) is an orbit with an altitude between 160 kilometers (99 mi), with a period of about 88 minutes, and 2,000 kilometers (1,200 mi), with a period of about 127 minutes. Objects below approximately 160 kilometers (99 mi) will experience very rapid orbital decay and altitude loss. With the exception of the lunar flights of the Apollo program, all human spaceflights have taken place in LEO (or were suborbital). The altitude record for a human spaceflight in LEO was Gemini 11 with an apogee of 1,374.1 kilometers (853.8 mi). All manned space stations to date, as well as the majority of artificial satellites, have been in LEO.
waarom zwegen de Amerikanen zwegen over het bedrog van de Russen (en andersom), terwijl de Russen wel meldden dat de Verenigde Staten spionagevluchten boven de Sovjet-Unie uitvoerde en de Amerikanen wel meldden dat de Sovjet-Unie raketten op Cuba had geplaatst.
TitusPullo


Ok, een lijstje over die docu:

Gelijk aan het begin krijg je informatie over grote projecten waar de mensheid te trots was, en dus gedoemd waren te mislukken. Toren van Babel, Titanic en het Apollo programma. Ik snap op zich wel wat ze daar willen zeggen, maar ze hebben de feitjes toch niet helemaal juist. Sure, Titanic was op dat moment de grootste, maar ze was nr 2 uit de Olympic klasse (met nog een 3de, Brittanic), en maar iets groter dan de Olympic zelf, die eerder gebouwd was. Olympic heeft zelfs nog een kill gescoord in de 1ste wereld oorlog, door een Duitse u-boot te rammen :D Brittanic is ook gezonken, door op een mijn te lopen. Olympic is zo'n 25 jaar in de vaart geweest. Maargoed, dit hele stuk is ietwat irrelevant.

On to things which piss me off, de volgende grove fout. Ze claimen dat de Apollo missie volledig werkte met zijn eerste missie. FOUT. Zoals met zoveel van dit soort technologische ontwikkelingen was het precies dat, een ontwikkeling. De Apollo raket zelf is eerst onbemand getest, waar meerdere problemen gevonden en verholpen zijn. Zelfs bij de eerste lancering was het geen volledig nieuwe raket. De bovenste trap werd bijvoorbeeld al eerder gebruikt bij kleinere versies van deze raket. En zo gaat het verder. De Apollo CM is zowel rond de aarde als naar de maan getest, net als de maanlander. Ze zijn met Apollo 10 al tot op een paar km van het maanoppervlak gevlogen als generale repetitie voor Apollo 11. En het gaat ook nog eens verder door voor Apollo, gezien veel van de Apollo missie onderdelen met Gemini getest en ontwikkeld zijn. Dat soort dingen :) Niemand vraagt je te geloven dat alles in 1 keer werkte (it didn't, zoals de Apollo 1 astronauten je niet na konden vertellen).

Ohjee, de Russen hadden wel 5x zoveel uren in de ruimte als de USA! Wat niet wordt gemeld is dat dit zo'n 10 jaar voor Apollo was... Dat gat is gewoon gedicht in die tijd.

En daar zijn de van Allen belts, die op 1000 miles zouden beginnen. Ze claimen dat alleen de Apollo missies zo hoog kwamen, en alle andere bemande missies laag genoeg bleven om onder deze 1000 mile grens te blijven. Nog een mooie claim, dat tonnen aan lood nodig zouden zijn om deze straling tegen te houden. Hier wordt geen enkele argumentatie voor gegeven. Dit klopt dan ook niet, gezien de straling in kwestie uitsluitend uit geladen deeltjes bestaat. Daar heb je helemaal geen lood voor nodig. Een dun laagje aluminium is al redelijk effectief tegen dit soort straling. Die straling zou de reden zijn dat de Sovjets alleen onbemande sondes naar de maan stuurden. Wat ze hier voor het gemak even weglaten is dat de Sovjets wel dieren heeft gestuurd! Hun Zond 5 sonde had o.a. een paar schildpadden aan boord, die de trip zonder problemen overleeft hebben.
En nu gaan ze zichzelf tegenspreken. Ze spreken over een shuttle missie naar een hoogte van 350 mile, waar de astronauten de effecten van straling begonnen te zien. Maar de van Allen belts beginnen toch pas bij 1000 mile? Wat is het nou? Retorische vraag, want de van Allen belts komen op sommige plekken tot zo'n 120 mile van het aardoppervlak. Ook huidige bemande missies hebben hier mee te maken.
Verderop maken ze de vergelijking met het Manhattan Project, ivm geheimen bewaren. Well, that failed :P Tijdens het project zijn gegevens al uitgelekt naar de Sovjets. Lijkt me een ietwat ongelukkig gekozen voorbeeld.
Nog een leuke claim, dat het verzenden van data van een missie gefaket kon worden met een satelliet. Op zich een leuk idee, ware het niet dat radioastronomen in die tijd doplermetingen hebben gedaan met deze radiosignalen. Daar kan je prachtig dingen als het afdalen naar de maan in herkennen. Dan zou dat ook zeer nauwkeurig gesimuleerd moeten worden.
De volgende moest ik toch wel even om lachen :D Ze zeggen zoiets als ze hebben NASA meerdere keren gevraagd om foto's van astronauten op de maan, en veel duplicaten uit een zeer beperkte set gekregen. Klinkt mij alsof ze gewoon een standaard pers-pakket hebben gekregen, en zo dom zijn om hier uit te concluderen dat NASA geheimzinnig doet over de foto's.
En nog een mooie foute claim. Dat Armstrong nooit een interview heeft gegeven. Eerder in dit topic is daar nog een voorbeeld van langs gekomen.
"From an analytical standpoint, photographic anomalies have to be sorted out with an understanding of lighting and shadows." :D _O- Laat ze dat dan alsjeblieft ook doen. Kort hierna claimen ze domweg dat twee scheve schaduwen naast elkaar betekenen dat twee verschillende lampen zijn gebruikt. Dan krijg je twee schaduwen stelletje sukkels!
De volgende faal is ook een grote. Ze vragen zich af waar al het geld voor de maanbuggies heen is gegaan, terwijl ze minder onderdelen hadden dan een Jeep. Sowieso rare vergelijking, om te impliceren dat ze goedkoper zouden zijn dan een jeep, omdat ze minder onderdelen bevatten. De grootste faal is nog wel een simpel stukje economie, wat hier in NL iig in de eerste klas middelbare school al langs komt. Ontwikkelkosten vs aantal gemaakte units. Als ze maar 6 auto's van een modern type zouden maken zouden ze ook miljoenen kosten, puur omdat je de ontwikkelkosten maar over 6 units kan verdelen :')

Oh en die stupiditeit over de wapperende vlag... Ze laten nota bene zelfs beelden zien waar de astronauten aan de paal zitten te draaien. Dan gaat de vlag wel bewegen ja.

Weer een punt wat ze weglaten. NASA gebruikte een systeem wat niet compatibel was voor het verzenden van hun video beelden. Dat is de reden waarom de tv stations het van een groot scherm moesten filmen.

En de grootste faal van de hele docu, waar ze eigenlijk de hele tijd naar toe werken. De zogenaamde achter de schermen beelden die ze 'per ongeluk' te zien hebben gekregen. De 'never before seen" footage, waarvan zogenaamd maar 20 seconden eerder op tv is geweest. Wat ze niet doorhebben is dat ze een deel van de live beelden te pakken hebben :D Miljoenen Amerikanen hebben deze beelden toen d'r tijd live op tv gezien. Veel kwalijker is het edit werk wat ze doen, waardoor ze kunstmatig de illusie wekken dat iets onzuivers gaande is.
a11rear-mock-orig.jpg
Het volgende stuk is ook zo fout als het maar zijn kan, en wel om meerdere redenen. Ze claimen dat de aarde die je ziet maar een klein stuk is van de aarde, gezien door een rond raam, vanuit een lage baan om de aarde. Hier zijn twee grote dingen mis mee. In een lage baan om de aarde beweeg je zo snel rond de aarde dat je ook in zeer korte tijd een behoorlijke beweging ziet. De aarde in deze videobeelden is statisch. Ten tweede is het raam waardoor ze kijken (kan je identificeren als ze de lampen weer aandoen) helemaal niet rond! :D
Ik heb de docu nu voor een iets groter deel bekeken..
- Het begint met een hoop insuniaties. De toon wordt al gezet met een verhaal over andere megalomane projecten die mislukt zouden zijn vanwege goddelijke interventie. Daarom moet de maanlanding wel nep zijn. Ik vraag me af welke veronderstelling absurder is.
- Daarna komen ze met dat de politiek vaker misleidende informatie heeft gebruikt. Alsof een tactische truc uit de oorlog ook maar iets mee te maken heeft. Dat is toch echt niet te vergelijken met een wereldwijde hoax die nu al decennialang in stand wordt gehouden?
- Er wordt beredeneerd dat het wel heel echt moest lijken vanwege het imago, de afleiding die nodig was vanwege een oorlog en de hoeveelheid geld die er al ingestoken was. Dat is nogal in tegenspraak met de fouten die gemaakt zouden zijn.
- Armstrong staat er niet vaak op en houdt niet erg van interviews. Hij heeft de meeste foto's gemaakt dus dat is logisch en de tweede opmerking is ook niet meer dan een verdachtmaking.
- Het verhaal van de kruisende schaduwen is me niet helemaal duidelijk. De man in het filmpje dat KipKnots heeft gepost gaat er wel op in.
- Er worden veel meer dingen opgevoerd die allang weerlegd zijn. Het oplichtende ruimtepak in de schaduw, crosshair die niet door lijkt te lopen, de letter C in een rots van papiermach die later ineens weg is, maar het scheurtje in het papiermach niet, de afwezigheid van een brandgat door de maanlander ivm met het maanstof, waarvan er minder bleek te zijn dan werd gedacht (en de vergelijking met een oude tekening is natuurlijk wel heel tendentieus.)
- Ze vragen zich af waarom er karretjes mee naar de maan zijn genomen, ipv telescopen. Ehmm.. mss omdat ze het landschap en de bodem wilden onderzoeken ipv de sterrenhemel? Op Apollo 16 is een ultravioletten telescoop op de maan gezet, zie: Apollo 16 UVC
- Dat de astronauten niet hebben gelet op hoe goed de sterrenhemel zichtbaar was, is niet vreemd. De vizieren van de ruimtepakken lieten maar weinig licht door. De reden daarvoor is hoop ik duidelijk. Dat Mischael Collins later wel spreekt over de sterrenhemel vanuit de ruimte kan ik ook niet direct plaatsen. Maar als dat niet over precies diezelfde gelegenheid ging, is het bewust verdraaien van informatie. Het wordt in ieder geval in het midden gelaten.
- De vlag beweegt! Als ze zo'n grove fout hadden gemaakt door geen rekening te houden met de wind, of nog fraaier, de luchtverplaatsing door een airco in de studio, die door de felle lampen uiteraard erg heet moet zijn geweest, dan zouden de Russen nu nog over de grond rollen van het lachen.
- Het is ook al verdacht dat je hun gezichten niet ziet in de ruimtepakken.Je ziet hun gezichten niet door de helderheid van het omgevingslicht. Uiteraard is er materiaal gebruikt dat maar een heel beperkt deel van het licht doorlaat. (Ik geloof dat er een laagje goud aan de binnenkant is aangebracht) Anders zouden ze uiteraard hun ogen beschadigen door het felle zonlicht.
- Tenslotte: De bewegingen van de astronauten zouden in slowmotion zijn gefilmd. In het filmpje dat KipKnots heeft gepost, wordt uitgelegd dat dat vrijwel onmogelijk is. Ook zou er zeer zorgvuldig gemonteerd moeten zijn en de tapes moeten volkomen stofvrij zien gebleven. Het minste krasje, kabel of stofje zou de hele boel hebben verraden.

Deze uitleg werd mede mogelijk gemaakt door meth1745, A-tuinhek, The_stranger, Ems. ,TitusPullo , Enneacanthus_Obesu, ExperimentalFrentalMental s (bronnen wikipedia Youtube BNW moonhoax forum eigen kennis)
Relevante informatie:


De fotograaf in deze video stelt dat faken moeilijker is dan gaan. Zonder daar bewijs voor te leveren.

De A7L maanpakken:
SPOILER
Volledige Apollo 17 missie in real-time met foto's, live beelden, 16mm beelden, geluid en transcript:
http://apollo17.org/

Recommended reading : Wagging the Moon Doggie by David McGowan
ATuin-hekvrijdag 15 december 2017 @ 23:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 22:51 schreef Mytho het volgende:
lijkt net echt, staat op de nasa site dus moet het echt zijn.

https://www.hq.nasa.gov/alsj/Doble11.JPG

[ afbeelding ]
Anders kap je even met dit topic verziekende gedrag. Je moet ondertussen donders goed weten wat de context van deze foto's is.
Wantievrijdag 15 december 2017 @ 23:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 22:51 schreef Mytho het volgende:
lijkt net echt, staat op de nasa site dus moet het echt zijn.

https://www.hq.nasa.gov/alsj/Doble11.JPG

[ afbeelding ]
En dus is de maanlanding geen hoax.

Je bent er eindelijk uit Mytho!!

Wat trok je nu eigenlijk over de streep?
Mythovrijdag 15 december 2017 @ 23:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:08 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Anders kap je even met dit topic verziekende gedrag. Je moet ondertussen donders goed weten wat de context van deze foto's is.
ik ben een schaapje hoe moet ik dat weten. foto betekend bewijs.

zon op aarde met atmosfeer dat deel van zonlicht heeft geabsorbeerd, gereflecteerd.
winter-1672683_640.jpg?type=w1200
1.jpg

zon op de maan zonder atmosfeer, kijk eens hoe donker het is op de achtergrond.,
blijkbaar zijn de studiolampen niet sterk genoeg.

IanR81Apollo11.jpg
5872.jpg

waarom lichte hotspot in deze foto? omdat de lamp daarnaar toe is gericht? de achtergrond is donker
as11-40-5902~medium.jpg

de maan is zo fel dat het de aarde kan verlichten bij volle maan.
moonlight-73037338.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Mytho op 15-12-2017 23:36:10 ]
ATuin-hekvrijdag 15 december 2017 @ 23:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:17 schreef Mytho het volgende:

[..]

ik ben een schaapje hoe moet ik dat weten. foto betekend bewijs.

zon op aarde met atmosfeer dat deel van zonlicht heeft geabsorbeerd, gerelecteerd.
[ afbeelding ]

zon op de maan zonder atmosfeer, kijk eens hoe donker het is op de achtergrond.,
blijkbaar zijn de studiolampen niet sterk genoeg.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Doe alsjeblieft niet zo dom zeg.
Tingovrijdag 15 december 2017 @ 23:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 02:26 schreef Beathoven het volgende:

[..]

De bedrijven die mensen betaalden en de boel besodemieterden creeerden soms ook een angstcultuur. Toch hebben we een heleboel klokkenluiders. De dooie vissen van de corruptie komen vaak al heel vroeg bovendrijven.
Soms? Altijd als het over klokkenluiders gaat.
Waar zijn de 'heleboel klokkenluiders' ? Er zijn wel potentiele klokkenluiders, maar de meeste mensen (zeker in 'n grote fabriek/bedrijf/organisatie) weten toch niet wat er precies aan de hand is. Er zijn ook hele goede redenen om NIET 'n klokkenluider te zijn, en dan niet omdat ze/je niks te vertellen hebben.

Als ik ff in 't Engels mag...

Jobs, careers, reputations, personal and working relationships etc. will all be on the line...and it doesn't matter if it is from the factory floor or senior management. You wouldn't need to be suicided or 'taken out of the picture' , your life could probably be quickly reduced to ruins within a short period of time anyway if you were such a serious danger.
Why take that risk if you know that you could not trust any authority with your story and that it will not make much, if any, difference ?
Deshainvrijdag 15 december 2017 @ 23:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:17 schreef Mytho het volgende:
zon op de maan zonder atmosfeer, kijk eens hoe donker het is op de achtergrond.
Ja, omdat er geen atmosfeer is om het licht te breken...
Wantievrijdag 15 december 2017 @ 23:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:21 schreef Tingo het volgende:

[..]

Soms? Altijd als het over klokkenluiders gaat.
Waar zijn de 'heleboel klokkenluiders' ? Er zijn wel potentiele klokkenluiders, maar de meeste mensen (zeker in 'n grote fabriek/bedrijf/organisatie) weten toch niet wat er precies aan de hand is. Er zijn ook hele goede redenen om NIET 'n klokkenluider te zijn, en dan niet omdat ze/je niks te vertellen hebben.

Als ik ff in 't Engels mag...

Jobs, careers, reputations, personal and working relationships etc. will all be on the line...and it doesn't matter if it is from the factory floor or senior management. You wouldn't need to be suicided or 'taken out of the picture' , your life could probably be quickly reduced to ruins within a short period of time anyway if you were such a serious danger.
Why take that risk if you know that you could not trust any authority with your story and that it will not make much, if any, difference ?
Er zijn heel veel websites, zoals September Clues, die dergelijke klokkenluiders met open armen ontvangen.
Wantievrijdag 15 december 2017 @ 23:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:25 schreef Deshain het volgende:

[..]

Ja, omdat er geen atmosfeer is om het licht te breken...
Ja, dat is best lachen. Het antwoord op zijn vraag geeft hij zelf bovenin zijn bericht 8)7
ATuin-hekvrijdag 15 december 2017 @ 23:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:26 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ja, dat is best lachen. Het antwoord op zijn vraag geeft hij zelf bovenin zijn bericht 8)7
Die is puur aan het trollen joh. Hij heeft ook wel door waar zijn foto's vandaan komen.
Mythovrijdag 15 december 2017 @ 23:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:25 schreef Deshain het volgende:

[..]

Ja, omdat er geen atmosfeer is om het licht te breken...
dan moet de maan nog feller zijn. kijk eens hoe donker het is bij de horizon. en zijkanten
de zon schijnt er direct op, het is toch een soort spiegel?

waar zal de grond feller zijn bij verstrooid licht of direct licht
LED-MINI-TABLE-LAMP-14-Bright-LED-Bulbs.jpg
41DFTc-j3KL.jpg

[ Bericht 8% gewijzigd door Mytho op 15-12-2017 23:45:51 ]
Wantievrijdag 15 december 2017 @ 23:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:37 schreef Mytho het volgende:

[..]

dan moet de maan nog feller zijn. kijk eens hoe donker het is bij de horizon. en zijkanten
de zon schijnt er direct op, het is toch een soort spiegel?

waar zal de grond feller zijn bij verstrooid licht of direct licht
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerst klaag je dat de maan te fel is en nu is hij niet fel genoeg?
Deshainvrijdag 15 december 2017 @ 23:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:37 schreef Mytho het volgende:

[..]

dan moet de maan nog feller zijn. kijk eens hoe donker het is bij de horizon. en zijkanten
de zon schijnt er direct op, het is toch een soort spiegel?

waar zal de grond feller zijn bij verstrooid licht of direct licht
Zet je groot licht eens aan bij dikke mist en lees daarna je posts in dit topic nog eens terug.
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 00:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:37 schreef Mytho het volgende:

[..]

dan moet de maan nog feller zijn. kijk eens hoe donker het is bij de horizon. en zijkanten
de zon schijnt er direct op, het is toch een soort spiegel?

waar zal de grond feller zijn bij verstrooid licht of direct licht
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
auto-bracketing.jpg
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 00:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:07 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
waar zijn de kleuren. bij de apollo fotos zie je kleuren ookal schijnt de zon recht in de camera

de zon er gewoon opgeplakt
https://www.hq.nasa.gov/alsj/IanR81Apollo11.jpg
IanR81Apollo11.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door Mytho op 16-12-2017 00:34:16 ]
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 00:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:25 schreef Mytho het volgende:

[..]

waar zijn de kleuren. bij de apollo fotos zie je kleuren ookal schijnt de zon recht in de camera
[ afbeelding ]
Waarom blijf je nou de boel verzieken met deze foto's? :?
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 00:38
uit welke richting komt de zon vandaan?
https://www.hq.nasa.gov/alsj/a15/AS15-85-11439.jpg
AS15-85-11439.jpg
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 00:43
sterren? nep of echt komt van nasa website dus het moet echt zijn

https://www.hq.nasa.gov/alsj/A16Vantuyne.jpg
A16Vantuyne.jpg

moet wel echt zijn want nasa kan nooit neppen
https://www.hq.nasa.gov/alsj/alsj.geo101.jpg
alsj.geo101.jpg

[ Bericht 12% gewijzigd door Mytho op 16-12-2017 00:55:20 ]
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 00:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:43 schreef Mytho het volgende:
sterren? nep of echt komt van nasa website dus het moet echt zijn

https://www.hq.nasa.gov/alsj/A16Vantuyne.jpg
[ afbeelding ]
Tja, jij gelooft dus dat ze echt zijn.
Waarom stel je er dan een vraag over?
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 00:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:38 schreef Mytho het volgende:
uit welke richting komt de zon vandaan?
https://www.hq.nasa.gov/alsj/a15/AS15-85-11439.jpg
[ afbeelding ]
Tweede straat links.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 00:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:27 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Waarom blijf je nou de boel verzieken met deze foto's? :?
Hij snapt zelf ook wel dat hij geen enkel steekhoudend argument kan maken.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 00:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:25 schreef Mytho het volgende:

[..]

waar zijn de kleuren. bij de apollo fotos zie je kleuren ookal schijnt de zon recht in de camera

de zon er gewoon opgeplakt
https://www.hq.nasa.gov/alsj/IanR81Apollo11.jpg
[ afbeelding ]
Dus foto's tegen de zon in genomen zijn normaliter zwartwit?
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 00:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:51 schreef Wantie het volgende:

[..]

Hij snapt zelf ook wel dat hij geen enkel steekhoudend argument kan maken.
Oh nee dat kan hij al helemaal niet.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 00:54
Inmiddels zitten we op het niveau kleutergedrag...
Ben benieuwd naar de volgende fase.
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 01:29
hoe kan dit in een vacuum?
ze blazen lucht weg om omhoog te gaan?

ondertussen is de zwaartekracht van de maan sterk genoeg om triljoennen tonnen ocean ophoog te trekken voor de getijden.

Mythozaterdag 16 december 2017 @ 01:32
ziet er best echt uit.

99d4a789edb41e1e433d7f88e211c2bb--nasi-landing.jpg
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 01:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 01:29 schreef Mytho het volgende:
hoe kan dit in een vacuum?
ze blazen lucht weg om omhoog te gaan?
Nee, ze blazen geen lucht weg.
Maar stel dat ze dat wel deden, wat is daar dan mee?
quote:
ondertussen is de zwaartekracht van de maan sterk genoeg om triljoennen tonnen ocean ophoog te trekken voor de getijden.
Nope, dat verzin je er zelf bij..
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 01:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 01:32 schreef Mytho het volgende:
ziet er best echt uit.

[ afbeelding ]
Merk toch dat je aan het switchen bent.
Nog even doorgaan en je bent een echte believer :Y
theguyverzaterdag 16 december 2017 @ 02:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 21:01 schreef Mytho het volgende:

[..]

maakt niet uit welk doel, feit blijft ze zijn nooit in space geweest en de aarde heeft nooit gedraait.

blijf maar lekker in de onbewezen leugens geloven,

wat heb je aan om in de flatearth te geloven. om belachelijk te worden gemaakt door globalisten? of omdat het de waarheid is.
Het maakt wel degelijk uit.
Wat heb je er aan? je maakt een leugen zonder doel?
Heeft toch totaal geen nut, plus het kost bakken en bakken geld, Maar wat jezelf doet is jezelf belachelijk te maken door simeple vragen te ontwijken, simpele feiten te negeren, dingen zelf uit testen ho maar, in plaats daarvan post je filmpjes van een ander, die denkt het beter te weten dan alle knappe koppen op de planeet, en voor veel van die dingen hoef je nog niet eens meer te weten.

waarom gaat de zon onder?
Hij vervaagt niet hij word niet minder vel, hij verdwijnt achter het aard opppervlak.
terwijl met een hypothese van platte aarde dit wel zou moeten gebeuren.

En dat is gewoon simpele observatie.

Word de zon veel minder vel savonds, en zie je hem verdwijnen aan de lucht of verdwijnt hij uit beeld?
illusionszaterdag 16 december 2017 @ 09:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 01:29 schreef Mytho het volgende:
hoe kan dit in een vacuum?
ze blazen lucht weg om omhoog te gaan?

ondertussen is de zwaartekracht van de maan sterk genoeg om triljoennen tonnen ocean ophoog te trekken voor de getijden.

Mytho, doe iedereen een plezier en leer de basisbeginselen van natuurkunde voor je met dit soort uitspraken komt. Ik kan me echter amper voorstellen dat je dit allemaal serieus meent.
IBAZzaterdag 16 december 2017 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 02:15 schreef theguyver het volgende:

[..]

Het maakt wel degelijk uit.
Wat heb je er aan? je maakt een leugen zonder doel?
Heeft toch totaal geen nut, plus het kost bakken en bakken geld, Maar wat jezelf doet is jezelf belachelijk te maken door simeple vragen te ontwijken, simpele feiten te negeren, dingen zelf uit testen ho maar, in plaats daarvan post je filmpjes van een ander, die denkt het beter te weten dan alle knappe koppen op de planeet, en voor veel van die dingen hoef je nog niet eens meer te weten.

waarom gaat de zon onder?
Hij vervaagt niet hij word niet minder vel, hij verdwijnt achter het aard opppervlak.
terwijl met een hypothese van platte aarde dit wel zou moeten gebeuren.

En dat is gewoon simpele observatie.

Word de zon veel minder vel savonds, en zie je hem verdwijnen aan de lucht of verdwijnt hij uit beeld?
Vel?
Basp1zaterdag 16 december 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 01:29 schreef Mytho het volgende:

ondertussen is de zwaartekracht van de maan sterk genoeg om triljoennen tonnen ocean ophoog te trekken voor de getijden.


Dat jij nog kan typen, je vingers omhoog doen wordt toch ook niet gehinderd door de zwaartekracht van de aarde. :D
theguyverzaterdag 16 december 2017 @ 10:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 10:40 schreef IBAZ het volgende:

[..]

Vel?
:@
fel
Kaminazaterdag 16 december 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 01:29 schreef Mytho het volgende:
hoe kan dit in een vacuum?
ze blazen lucht weg om omhoog te gaan?

ondertussen is de zwaartekracht van de maan sterk genoeg om triljoennen tonnen ocean ophoog te trekken voor de getijden.

Ga maar eerst dit lezen:

Zo werken de getijden.

Dan krijg je later nog wel een linkje met uitleg over het concept 'impuls'.

[ Bericht 2% gewijzigd door Kamina op 16-12-2017 11:13:23 ]
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 11:30
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:07 schreef Kamina het volgende:

[..]

Ga maar eerst dit lezen:

Zo werken de getijden.

Dan krijg je later nog wel een linkje met uitleg over het concept 'impuls'.
BS verhaal, ze moeten eerst zwaartekracht bewijzen voordat ze claimen dat getijden door de maan komt

als de aarde draait dan moet de middelzoekende kracht meer water naar de evenaar verplaatsen
en aarde draait tegen de klok in dus vanwege momentum moet water aan de oostkust worden opgestuwd waarom heb hoge getijden in westen van europa en oosten van afrika,

en komt de maan/zon vaker in het noorden bij alaska en europa?

world_tidal_constituent.jpg

UvA professor Verlinde
http://www.uva.nl/profiel/v/e/e.p.verlinde/e.p.verlinde.html

Remarkable New Theory Says There's No Gravity, No Dark Matter, and Einstein Was Wrong
http://bigthink.com/paul-(...)d-einstein-was-wrong





omdat je electromagnetische,electrostatisch krachten gravity noemt betekend het niet dat het bestaat.

http://www2.econ.iastate.(...)dti=1276465849031989
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:30 schreef Mytho het volgende:

[..]

BS verhaal, ze moeten eerst zwaartekracht bewijzen voordat ze claimen dat getijden door de maan komt

als de aarde draait dan moet de middelzoekende kracht meer water naar de evenaar verplaatsen
en aarde draait tegen de klok in dus vanwege momentum moet water aan de oostkust worden opgestuwd waarom heb hoge getijden in westen van europa en oosten van afrika,

en komt de maan/zon vaker in het noorden bij alaska en europa?

[ afbeelding ]

UvA professor Verlinde
http://www.uva.nl/profiel/v/e/e.p.verlinde/e.p.verlinde.html

Remarkable New Theory Says There's No Gravity, No Dark Matter, and Einstein Was Wrong
http://bigthink.com/paul-(...)d-einstein-was-wrong


omdat je electromagnetische,electrostatisch krachten gravity noemt betekend het niet dat het bestaat.

http://www2.econ.iastate.(...)dti=1276465849031989
Diezelfde bullshit again and again blijven posten geeft het niet opeens meer waarheid.
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:46 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Diezelfde bullshit again and again blijven posten geeft het niet opeens meer waarheid.
ga eens professor verlinde de les leren als je het beter weet. of kom met je eigen research of laat research zien van anderen gepubliceerd in wetenschappelijke publicaties om het te weerleggen.
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 12:18 schreef Mytho het volgende:

[..]

ga eens professor verlinde de les leren als je het beter weet. of kom met je eigen research of laat research zien van anderen gepubliceerd in wetenschappelijke publicaties om het te weerleggen.
Ga eerst maar eens proberen te begrijpen wat die professor precies stelt.
Deshainzaterdag 16 december 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:30 schreef Mytho het volgende:

[..]

BS verhaal, ze moeten eerst zwaartekracht bewijzen voordat ze claimen dat getijden door de maan komt
Deze man heeft het succesvol aangetoond:


https://www.thesun.co.uk/(...)2-storey-skyscraper/

Falsificatie is geen probleem, vrij makkelijk te repliceren met voorspelbare uitkomst.
quote:
als de aarde draait dan moet de middelzoekende kracht meer water naar de evenaar verplaatsen
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Traagheid
quote:
en aarde draait tegen de klok in dus vanwege momentum moet water aan de oostkust worden opgestuwd waarom heb hoge getijden in westen van europa en oosten van afrika,

en komt de maan/zon vaker in het noorden bij alaska en europa?
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Debiet

Je trollpoging is matig.
Mythozaterdag 16 december 2017 @ 12:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 12:35 schreef Deshain het volgende:

[..]

Deze man heeft het succesvol aangetoond:

https://www.thesun.co.uk/(...)2-storey-skyscraper/

Falsificatie is geen probleem, vrij makkelijk te repliceren met voorspelbare uitkomst.

[..]

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Traagheid

[..]

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Debiet

Je trollpoging is matig.
kom eens met wetenschappelijke experimenten dat bewijst dat de aarde beweegd.
of wetenschappelijke experimenten die zwaartekracht bewijst.

omdat je electrostatische, electromagnetische krachte zwaartekracht noemt betekend niet dat het bestaat. welke experiment bewijst dat.

ze hebben nooit zwaartekracht gedetecteerd op aarde. ze kunnnen alleen miljard jaar oud zwaartekrachtgolf detecteren van onbewezen blackhole .met multimiljoen kostende apparaten, zodat anderen het niet kunnen testen op waarheid.

http://www2.econ.iastate.(...)dti=1276465849031989
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 13:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 12:58 schreef Mytho het volgende:

[..]

kom eens met wetenschappelijke experimenten dat bewijst dat de aarde beweegd.
of wetenschappelijke experimenten die zwaartekracht bewijst.

omdat je electrostatische, electromagnetische krachte zwaartekracht noemt betekend niet dat het bestaat. welke experiment bewijst dat.

ze hebben nooit zwaartekracht gedetecteerd op aarde. ze kunnnen alleen miljard jaar oud zwaartekrachtgolf detecteren van onbewezen blackhole .met multimiljoen kostende apparaten, zodat anderen het niet kunnen testen op waarheid.

http://www2.econ.iastate.(...)dti=1276465849031989
Die heb je allemaal al gehad. Matige trollpoging indeed.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 13:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 12:58 schreef Mytho het volgende:

[..]

kom eens met wetenschappelijke experimenten dat bewijst dat de aarde beweegd.
Is al gegeven.
quote:
of wetenschappelijke experimenten die zwaartekracht bewijst.
Pal alle vazen van je moeder en laat ze een voor een los.
Zwaartekracht bewezen.


quote:
omdat je electrostatische, electromagnetische krachte zwaartekracht noemt betekend niet dat het bestaat. welke experiment bewijst dat.
Ik ken geen experiment dat bewijst dat zwaartekracht elektrostatisch is.
Maar verder maalt dat niet uit, je erkent hiermee dat zwaartekracht bestaat.
We zouden kunnen discussiren over de oorsprong van zwaartekracht, maar dat is verder met relevant.

quote:
ze hebben nooit zwaartekracht gedetecteerd op aarde.
Dus je kunt met een gerust hart de vazen van je moeder loslaten...


quote:
ze kunnnen alleen miljard jaar oud zwaartekrachtgolf detecteren van onbewezen blackhole .met multimiljoen kostende apparaten, zodat anderen het niet kunnen testen op waarheid.
[/quote]

Die anderen hebben ook zo'n apparaat, dus dat is op waarheid getest.
Maar verder niet relevant voor deze discussie.
Tingozaterdag 16 december 2017 @ 15:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 23:25 schreef Wantie het volgende:

[..]

Er zijn heel veel websites, zoals September Clues, die dergelijke klokkenluiders met open armen ontvangen.
Nee hoor. Ik denk niet dat klokkenluiders zo snel hun verhaal op internet gaan posten.
ATuin-hekzaterdag 16 december 2017 @ 15:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:19 schreef Tingo het volgende:

[..]

Nee hoor. Ik denk niet dat klokkenluiders zo snel hun verhaal op internet gaan posten.
Niet zo snel is iets anders dan nooit. Ik ben het met je eens dat ze het niet snel doen, maar er zijn wel degelijk klokkenluiders.
Tingozaterdag 16 december 2017 @ 15:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:28 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Niet zo snel is iets anders dan nooit. Ik ben het met je eens dat ze het niet snel doen, maar er zijn wel degelijk klokkenluiders.
Potentiele klokkenluiders die heel begrijpelijk durven niks over te zeggen.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 15:46 schreef Tingo het volgende:

[..]

Potentiele klokkenluiders die heel begrijpelijk durven niks over te zeggen.
Toch zijn er klokkenluiders. Hoe verklaar je dat?
Kaminazaterdag 16 december 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:30 schreef Mytho het volgende:

[..]

BS verhaal, ze moeten eerst zwaartekracht bewijzen voordat ze claimen dat getijden door de maan komt
Hoe bedoel je zwaartekracht bewijzen? Spring maar eens, dan zal je zien dat je weer met beide voeten op de grond komt. ;)

quote:
als de aarde draait dan moet de middelzoekende kracht meer water naar de evenaar verplaatsen
en aarde draait tegen de klok in dus vanwege momentum moet water aan de oostkust worden opgestuwd waarom heb hoge getijden in westen van europa en oosten van afrika,
Je zin is een beetje onleesbaar en er is weinig logica in te ontdekken. Wat bedoel je precies?

quote:
en komt de maan/zon vaker in het noorden bij alaska en europa?
Natuurlijk niet.

quote:
[ afbeelding ]

UvA professor Verlinde
http://www.uva.nl/profiel/v/e/e.p.verlinde/e.p.verlinde.html

Remarkable New Theory Says There's No Gravity, No Dark Matter, and Einstein Was Wrong
http://bigthink.com/paul-(...)d-einstein-was-wrong
Wat wil je hiermee zeggen? Hoe dan ook, het ziet er niet naar uit dat je begrijpt wat Verlinde stelt, als je het artikel al gelezen hebt.

quote:

omdat je electromagnetische,electrostatisch krachten gravity noemt betekend het niet dat het bestaat.

http://www2.econ.iastate.(...)dti=1276465849031989
Kan je dit herschrijven, want het is onleesbaar.
Kaminazaterdag 16 december 2017 @ 16:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 12:58 schreef Mytho het volgende:
kom eens met wetenschappelijke experimenten dat bewijst dat de aarde beweegd.
Kijk gewoon naar de sterren 's nachts en je zal zien dat ze lijken te draaien. Dat komt omdat de Aarde draait.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 16:13 schreef Kamina het volgende:

[..]

Hoe bedoel je zwaartekracht bewijzen? Spring maar eens, dan zal je zien dat je weer met beide voeten op de grond komt. ;)

[..]

Je zin is een beetje onleesbaar en er is weinig logica in te ontdekken. Wat bedoel je precies?


Hij bedoelt dat de aarde rond de evenaar iets boller moet zijn , wat in de praktijk ook klopt.
Kaminazaterdag 16 december 2017 @ 17:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 16:22 schreef Wantie het volgende:

[..]

Hij bedoelt dat de aarde rond de evenaar iets boller moet zijn , wat in de praktijk ook klopt.
Dat is klopt inderdaad.
IBAZzaterdag 16 december 2017 @ 18:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 16:22 schreef Wantie het volgende:

[..]

Hij bedoelt dat de aarde rond de evenaar iets boller moet zijn , wat in de praktijk ook klopt.
Dat is niet waar. De aarde is rond de polen iets platter.

[ Bericht 0% gewijzigd door IBAZ op 16-12-2017 20:03:04 ]
Kaminazaterdag 16 december 2017 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 18:10 schreef IBAZ het volgende:

[..]

Dat is niet waar. De aarde is ronde de polen iets platter.
:D
illusionszaterdag 16 december 2017 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 18:10 schreef IBAZ het volgende:

[..]

Dat is niet waar. De aarde is rond de polen iets platter.
Dat klopt. Vlakbij de polen inderdaad, want de as waarom de aarde draait ligt schuin t.o.v. de polen.
illusionszaterdag 16 december 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 11:30 schreef Mytho het volgende:

[..]

-knip-blablabla-knip-

aarde draait tegen de klok in

Blij dat je eindelijk toegeeft dat de aarde draait, en dus rond is. :D

quote:
-knip-blablabla-knip-

Remarkable New Theory Says There's No Gravity, No Dark Matter, and Einstein Was Wrong
Blijft toch grappig dit soort dingen. Mytho van het internet zegt dat Einstein het fout had. :P
Deshainzaterdag 16 december 2017 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:24 schreef illusions het volgende:

[..]

Dat klopt. Vlakbij de polen inderdaad, want de as waarom de aarde draait ligt schuin t.o.v. de polen.
Nee, de as loopt door de polen maar staat gekanteld tov de baan om de zon waardoor we seizoenen kennen.
illusionszaterdag 16 december 2017 @ 20:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:51 schreef Deshain het volgende:

[..]

Nee, de as loopt door de polen maar staat gekanteld tov de baan om de zon waardoor we seizoenen kennen.
De magnetische polen ja.
Wantiezaterdag 16 december 2017 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:31 schreef illusions het volgende:

[..]

Blij dat je eindelijk toegeeft dat de aarde draait, en dus rond is. :D

[..]

Blijft toch grappig dit soort dingen. Mytho van het internet zegt dat Einstein het fout had. :P
Yup, helemaal gezien het feit dat het voor de flat earth discussie totaal niet relevant is wie er gelijk heeft met betrekking tot wat de zwaartekracht veroorzaakt.

Het is de gedraging van zwaartekracht die een probleem vormt voor flat earth.
Mythozondag 17 december 2017 @ 22:40
ATuin-hekzondag 17 december 2017 @ 22:51
quote:
En wat vind jij er van? De maker van de video snapt zo te zien geen ene snars van reflecties van een glossy oppervlakte. En wat betreft het aantal lichtbronnen, ik kan er al zo 3 bedenken die voor licht in de (zon)schaduw kan zorgen, en nee ik bedoel dan niet studio lampen.
Pekvrijdag 16 februari 2018 @ 00:02
Ik moest wel hard lachen _O-


Sorry voor de kick :@
Lavenderrvrijdag 16 februari 2018 @ 08:13
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 00:02 schreef Pek het volgende:
Ik moest wel hard lachen _O-


Sorry voor de kick :@
Geeft niks .Hij is idd leuk :D
theguyvervrijdag 16 februari 2018 @ 19:57
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 00:02 schreef Pek het volgende:
Ik moest wel hard lachen _O-


Sorry voor de kick :@
:D
t4600czondag 15 april 2018 @ 21:21
t4600czondag 15 april 2018 @ 21:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 22:51 schreef Mytho het volgende:
lijkt net echt, staat op de nasa site dus moet het echt zijn.

https://www.hq.nasa.gov/alsj/Doble11.JPG

[ afbeelding ]
Het staat niet voor niks in de 'funpix' pagina. het is overduidelijk een bewerking.
https://www.hq.nasa.gov/alsj/alsj.funpix.html

[ Bericht 15% gewijzigd door t4600c op 15-04-2018 21:29:42 ]
t4600czondag 15 april 2018 @ 21:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 22:42 schreef Mytho het volgende:
zon op aarde, de achtergrond is nog licht. ookal heeft de atmosfeer een deel van de zonne stralen geabsorbeerd, gereflecteerd.
[ afbeelding ]

zonder atmosfeer op de maan kijk eens hoe donker de achtergrond is,
kijk naar de schaduw, dan moet de zon van links komen, waarom is het links zo donker?
omdat de studiolampen niet sterk genoeg zijn.

https://history.nasa.gov/ap11ann/kippsphotos/5872.jpg
[ afbeelding ]
Dat is een bewerkte versie van AS11-40-5872 met zeer hoog contrast.

Op deze versie is het contrast duidelijk minder:
PANA-VUE%20SLIDE%20U814E4-C1I1.jpg

En op deze onbewerkte scan van het orgineel is het duidelijk dat de gehele maangrond egaal belicht is:
21880887508_8eca667582_z_d.jpg

En hier een oude print waar dat ook zo is:
as11405872.jpg
t4600czondag 15 april 2018 @ 22:10

Ebay-4-2.JPG

t4600czaterdag 19 mei 2018 @ 19:06
De conspiracy theoristen hebben nieuw bewijs gevonden dat de Apollo missies genept zijn!

Volgens hun zijn de cuff checklists gebruikt door de astronauten om hun script goed af te spelen. Verder staat er volgens hun informatie op de cuff checklist wat niet mogelijk zou zijn, zoals locaties van stenen.

Ze komen er ook niet uit hoe het mogelijk is dat een calibratie frame van een 16mm opnamen genomen kan zijn voor de lanceer datum. Ze zijn verbijstert zat NASA dit bewijsmateriaal online zet.

ATuin-hekzondag 20 mei 2018 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 19:06 schreef t4600c het volgende:
De conspiracy theoristen hebben nieuw bewijs gevonden dat de Apollo missies genept zijn!

Volgens hun zijn de cuff checklists gebruikt door de astronauten om hun script goed af te spelen. Verder staat er volgens hun informatie op de cuff checklist wat niet mogelijk zou zijn, zoals locaties van stenen.

Ze komen er ook niet uit hoe het mogelijk is dat een calibratie frame van een 16mm opnamen genomen kan zijn voor de lanceer datum. Ze zijn verbijstert zat NASA dit bewijsmateriaal online zet.

That is impressively stupid...
t4600czondag 1 juli 2018 @ 13:25
Informatie:
De Apollo Panoramic Camera zat in de service module, en maakte extreem gedetailleerde foto's van het maanoppervlakte in een baan rond de maan. De resolutie was hoog genoeg om de LM, LRV en astronaut sporen te zien.

Hier een Z/W print:
as15-9377p.jpg

De bizarre hoogte-lengte verhouding kwam omdat het een slit-scan camera was:
20111130_img3.png

"Tijdens de werking van de camera wordt de lens geroteerd om een ​​as die evenwijdig is aan de Apollo Command Module met een snelheid die gerelateerd is aan de schijnbare rijsnelheid. Een sluiter opent wanneer de lens een cirkel van 108 onder het voertuig passeert.

Licht dat de lens binnendringt tijdens deze scanperiode wordt op de film gefocusseerd door een spleet met variabele breedte aan de achterkant van het lenssysteem naast de film. De spleet is continu variabel (bestuurd door signalen van een lichtsensor en V / H-sensor) vanaf een minimale opening van 0,015 inch (0,381 mm) tot een maximale opening van 0,300 inch (7,62 mm). De breedte van de scanspleet op een bepaald moment in combinatie met de scansnelheid (de snelheid van rotatie van de lens) bepaalt de fotografische belichtingstijd."

pan9.jpg

Meer informatie over de werking is hier te vinden: https://history.nasa.gov/afj/simbaycam/itek-pan-camera.html

De scans:

Mijn negatief:
file?dl=1
photofromauction.jpg

Aan de linkerkant, NASA's scan van de 12,7x121,9cm originele film op 5000 DPI, cropped tot 200%, bestand AS17-P-2333_0002.tif

Aan de rechterkant, mijn eigen scan van 25x200cm negatief copie gedaan op 4000 DPI cropped tot 100%, bestand P2F10-C0I0.tif

NASA bestanden: http://wms.lroc.asu.edu/a(...)age_name=AS17-P-2333
Eigen scans + scans van Hans: https://archive.org/details/AS17-P-2333

Geopend met ImageJ

Verglijkingen:
Comparison_1.png?raw=1
Comparison_2.png?dl=1
Comparison_3.png?dl=1
ATuin-hekmaandag 2 juli 2018 @ 01:01
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 13:25 schreef t4600c het volgende:
Informatie:
De Apollo Panoramic Camera zat in de service module, en maakte extreem gedetailleerde foto's van het maanoppervlakte in een baan rond de maan. De resolutie was hoog genoeg om de LM, LRV en astronaut sporen te zien.

Hier een Z/W print:
[ afbeelding ]

De bizarre hoogte-lengte verhouding kwam omdat het een slit-scan camera was:
[ afbeelding ]

"Tijdens de werking van de camera wordt de lens geroteerd om een ​​as die evenwijdig is aan de Apollo Command Module met een snelheid die gerelateerd is aan de schijnbare rijsnelheid. Een sluiter opent wanneer de lens een cirkel van 108 onder het voertuig passeert.

Licht dat de lens binnendringt tijdens deze scanperiode wordt op de film gefocusseerd door een spleet met variabele breedte aan de achterkant van het lenssysteem naast de film. De spleet is continu variabel (bestuurd door signalen van een lichtsensor en V / H-sensor) vanaf een minimale opening van 0,015 inch (0,381 mm) tot een maximale opening van 0,300 inch (7,62 mm). De breedte van de scanspleet op een bepaald moment in combinatie met de scansnelheid (de snelheid van rotatie van de lens) bepaalt de fotografische belichtingstijd."

[ afbeelding ]

Meer informatie over de werking is hier te vinden: https://history.nasa.gov/afj/simbaycam/itek-pan-camera.html

De scans:

Mijn negatief:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Aan de linkerkant, NASA's scan van de 12,7x121,9cm originele film op 5000 DPI, cropped tot 200%, bestand AS17-P-2333_0002.tif

Aan de rechterkant, mijn eigen scan van 25x200cm negatief copie gedaan op 4000 DPI cropped tot 100%, bestand P2F10-C0I0.tif

NASA bestanden: http://wms.lroc.asu.edu/a(...)age_name=AS17-P-2333
Eigen scans + scans van Hans: https://archive.org/details/AS17-P-2333

Geopend met ImageJ

Verglijkingen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Very nice :) Is dat negatief een kopie of een originele?
t4600cmaandag 2 juli 2018 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 01:01 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Very nice :) Is dat negatief een kopie of een originele?
Uiteindelijk is alles natuurlijk een kopie van het origineel. Hoeveel generaties tussen die van mij en het origineel zitten weet ik niet. Kopien konden worden aangevraagd bij NASA in rollen van honderden foto's tegelijk.

Zie hier zo'n rol:
https://www.flickr.com/photos/jurvetson/6106632068


6106632118_3673fe12c4.jpg


6106632086_891dedb42b.jpg
ATuin-hekmaandag 2 juli 2018 @ 13:25
quote:
1s.gif Op maandag 2 juli 2018 13:20 schreef t4600c het volgende:

[..]

Uiteindelijk is alles natuurlijk een kopie van het origineel. Hoeveel generaties tussen die van mij en het origineel zitten weet ik niet. Kopien konden worden aangevraagd bij NASA in rollen van honderden foto's tegelijk.

Zie hier zo'n rol:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


[ afbeelding ]
Aah I see. Gaaf project nog steeds :) Met een goede scanner moet daar tegenwoordig vast nog wel wat meer uit te krijgen zijn dan ze toen d'r tijd hebben gedaan.
t4600czondag 14 oktober 2018 @ 20:46
verborgen/geheimen NASA foto's komen online in nooit eerder vertoonde resolutie:

Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

Disclaimer: dit is een preview en kan mogelijk worden gewijzigd.

Apollo 14 nam hoge resolutie foto's van het maanoppervlak met een gemodificeerde Hycon KA-7A luchtverkenningscamera.
De resultaten van deze optiek en grootformaatfilm van militaire kwaliteit zullen van ongelooflijke hoge resoluties zijn.

En terwijl andere grootformaatfoto's van het maanoppervlak gemaakt door Apollo 15, 16 en 17 online staan in een verbijsterende 4,8 Gigapixels, scherp genoeg om Apollo-apparatuur op de landingsplaatsen te onderscheiden, ontbreken online hoge-resolutie scans van de Apollo 14 KA-7A foto's.

De magazijnen die in de KA-7A-camera werden gebruikt, waren genummerd AS14-79 en AS14-80.

Eerst volgt hieronder een lijst met de huidige online bronnen voor deze foto's, zij het in een lage en matige resolutie. (Voor zover ik weet)

1. Scans van de Apollo 14-beeldcatalogus door Awe130
Opmerkingen: Awe130 heeft scans met een hoge resolutie van zijn catalogus, maar wil deze niet publiceren.

2. Scans van de Apollo 14-beeldcatalogus door NASA
Opmerkingen: As14-80 foto's beginnen bij PDF-bestand pagina 9.

3. Scans van Apollo 14 science report
Opmerkingen: pagina 282 tot 288

4. Twee AS14-80-frames gescand van (veronderstelde) afdrukken, zie twee links onderaan de pagina

5. Diverse afbeeldingen van Paul zelf en andere bronnen.

6. Het nationale archief van de VS heeft twee frames:
6.1: https://catalog.archives.gov/id/16701241
6.2: https://catalog.archives.gov/id/16701244

Waarom maak ik dit draadje?:
Omdat ik tien 20"x24" inch-afdrukken van magazijn AS14-80 heb gekocht en samen met Paul bezig ben met het scannen en verwerken ervan.

We zullen een andere bron voor de afbeeldingen presenteren, en in veel grotere resolutie dan eerder online. De meeste van onze scans waren voorheen alleen beschikbaar als ultra-lage resolutie scans uit de Apollo 14 fotocatalogus.

We leveren de hoogste resolutie scans van deze foto's online tot nu toe.

Ik gebruik mijn Epson Perfection V750 Pro om de gigantische afdruk in 6 secties te scannen en zorg dat er voldoende overlap is tussen de scans. Vuescan 9 voert twee bestanden uit, een scan met contrast / helderheid-verbetering en de ongecorrigeerde RAW-scan. Beide bestanden worden opgeslagen als 16-bits grayscale on-gecomprimeerde TIFF's. Scherpe afdrukken worden gescand als 800 DPI, softe afdrukken worden gescand als 300 DPI.

Paul gebruikt vervolgens photoshop om de 6 afzonderlijke scans samen te voegen tot n afbeelding. De gecombineerde scan wordt opgeslagen in twee versies; de niet-gecorrigeerde RAW-versie en een verbeterde, verscherpte versie met hoger contrast om de meest mogelijke details uit de afdrukken te halen. Vanwege de aard van dit proces kan er zichtbaar stiksel zijn waar twee scans samenkomen.

De resulterende beeldresolutie is 307 Megapixels.

Een foto van een van de prints: AS14-80-10503
31443324168_1ef8be4df3_c.jpg

Een Full-HD-voorbeeld van de onderstaande links: AS14-80-10441
45268835582_117ccf9415_o_d.jpg

Full-res 307-Megapixel downloaden van raw samevoeging
Full-res 307-Megapixel download van de contrast-enhanced / verscherpte samenvoeging

Nadat alle afdrukken zijn gescand en verwerkt, worden alle afzonderlijke scans en samenvoegingen gepubliceerd, in RAW en verscherpt.

Ik en Paul willen graag feedback, dus vertel ons wat je vind!

Vriendelijke groeten,
Niels

[ Bericht 0% gewijzigd door t4600c op 14-10-2018 22:06:33 ]
C.L.Wernerdinsdag 16 oktober 2018 @ 08:59
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 20:46 schreef t4600c het volgende:
verborgen/geheimen NASA foto's komen online in nooit eerder vertoonde resolutie:

Exclusieve kijk op Apollo 14 foto's

Disclaimer: dit is een preview en kan mogelijk worden gewijzigd.

Apollo 14 nam hoge resolutie foto's van het maanoppervlak met een gemodificeerde Hycon KA-7A luchtverkenningscamera.
De resultaten van deze optiek en grootformaatfilm van militaire kwaliteit zullen van ongelooflijke hoge resoluties zijn.

En terwijl andere grootformaatfoto's van het maanoppervlak gemaakt door Apollo 15, 16 en 17 online staan in een verbijsterende 4,8 Gigapixels, scherp genoeg om Apollo-apparatuur op de landingsplaatsen te onderscheiden, ontbreken online hoge-resolutie scans van de Apollo 14 KA-7A foto's.

De magazijnen die in de KA-7A-camera werden gebruikt, waren genummerd AS14-79 en AS14-80.

Eerst volgt hieronder een lijst met de huidige online bronnen voor deze foto's, zij het in een lage en matige resolutie. (Voor zover ik weet)

1. Scans van de Apollo 14-beeldcatalogus door Awe130
Opmerkingen: Awe130 heeft scans met een hoge resolutie van zijn catalogus, maar wil deze niet publiceren.

2. Scans van de Apollo 14-beeldcatalogus door NASA
Opmerkingen: As14-80 foto's beginnen bij PDF-bestand pagina 9.

3. Scans van Apollo 14 science report
Opmerkingen: pagina 282 tot 288

4. Twee AS14-80-frames gescand van (veronderstelde) afdrukken, zie twee links onderaan de pagina

5. Diverse afbeeldingen van Paul zelf en andere bronnen.

6. Het nationale archief van de VS heeft twee frames:
6.1: https://catalog.archives.gov/id/16701241
6.2: https://catalog.archives.gov/id/16701244

Waarom maak ik dit draadje?:
Omdat ik tien 20"x24" inch-afdrukken van magazijn AS14-80 heb gekocht en samen met Paul bezig ben met het scannen en verwerken ervan.

We zullen een andere bron voor de afbeeldingen presenteren, en in veel grotere resolutie dan eerder online. De meeste van onze scans waren voorheen alleen beschikbaar als ultra-lage resolutie scans uit de Apollo 14 fotocatalogus.

We leveren de hoogste resolutie scans van deze foto's online tot nu toe.

Ik gebruik mijn Epson Perfection V750 Pro om de gigantische afdruk in 6 secties te scannen en zorg dat er voldoende overlap is tussen de scans. Vuescan 9 voert twee bestanden uit, een scan met contrast / helderheid-verbetering en de ongecorrigeerde RAW-scan. Beide bestanden worden opgeslagen als 16-bits grayscale on-gecomprimeerde TIFF's. Scherpe afdrukken worden gescand als 800 DPI, softe afdrukken worden gescand als 300 DPI.

Paul gebruikt vervolgens photoshop om de 6 afzonderlijke scans samen te voegen tot n afbeelding. De gecombineerde scan wordt opgeslagen in twee versies; de niet-gecorrigeerde RAW-versie en een verbeterde, verscherpte versie met hoger contrast om de meest mogelijke details uit de afdrukken te halen. Vanwege de aard van dit proces kan er zichtbaar stiksel zijn waar twee scans samenkomen.

De resulterende beeldresolutie is 307 Megapixels.

Een foto van een van de prints: AS14-80-10503
[ afbeelding ]

Een Full-HD-voorbeeld van de onderstaande links: AS14-80-10441
[ afbeelding ]

Full-res 307-Megapixel downloaden van raw samevoeging
Full-res 307-Megapixel download van de contrast-enhanced / verscherpte samenvoeging

Nadat alle afdrukken zijn gescand en verwerkt, worden alle afzonderlijke scans en samenvoegingen gepubliceerd, in RAW en verscherpt.

Ik en Paul willen graag feedback, dus vertel ons wat je vind!

Vriendelijke groeten,
Niels
Ik vind het mooi man goed bezig ga zo door
EdvandeBergdinsdag 16 oktober 2018 @ 11:20
Joe Rogan heeft ook aandacht besteed aan de maanlandingen en ik denk dat hij best een punt heeft; volgens zijn zijn er wel degelijk maanlandingen geweest, maar is het video- en fotomateriaal gefaked. Kennedy had nu eenmaal beloofd dat er binnen een aantal jaar Amerikanen op de maan zouden lopen. Dat moest ook zichtbaar zijn voor het publiek en voor de Russen. Maar doordat het door de staling onmogelijk was dit te tapen, heeft men het in de studio vooraf opgenomen (mogelijk door Kubrick).

SuperHartjedinsdag 16 oktober 2018 @ 11:29
@t4600c wow!! Wat ontzettend mooi dat je dat hier deelt.
ATuin-hekdinsdag 16 oktober 2018 @ 11:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 11:20 schreef EdvandeBerg het volgende:
Joe Rogan heeft ook aandacht besteed aan de maanlandingen en ik denk dat hij best een punt heeft; volgens zijn zijn er wel degelijk maanlandingen geweest, maar is het video- en fotomateriaal gefaked. Kennedy had nu eenmaal beloofd dat er binnen een aantal jaar Amerikanen op de maan zouden lopen. Dat moest ook zichtbaar zijn voor het publiek en voor de Russen. Maar doordat het door de staling onmogelijk was dit te tapen, heeft men het in de studio vooraf opgenomen (mogelijk door Kubrick).

Waarom was het door de straling onmogelijk om te tapen, en waarom denk je dat ze dat daar deden?
EdvandeBergdinsdag 16 oktober 2018 @ 12:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 11:50 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Waarom was het door de straling onmogelijk om te tapen, en waarom denk je dat ze dat daar deden?
Als ik het goed begrepen heb, is de straling in de ruimte negatief voor het magnetische systeem van video-opnames van destijds. De race naar de maan was ongelofelijk belangrijk voor het prestige van de Amerikanen en propaganda-oorlog tegen de Russen. Dat moest dus in zo goed mogelijk kwaliteit aan de wereld getoond worden. Stel dat je zo'n miljardenproject laat slagen en de video-opnames mislukken en je hebt alleen wat korrelige zwart/wit-foto's, dan is de missie toch niet echt geslaagd. Bovendien is het live uitzenden van de opnames natuurlijk erg kwetsbaar ivm met de verbindingen van destijds en indien je ze van te voren opneemt, is de kans van een geslaagd propagandafeestje natuurlijk veel groter.

Het lijkt misschien vergezocht dat men van overheidswege het volk bedondert, maar als je in gedachte houdt dat bijna alle recente oorlogen vanaf Vietnam door leugens en bedrog zijn gestart, is het heel zo'n gek idee niet.
xpompompomxdinsdag 16 oktober 2018 @ 13:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 12:44 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Als ik het goed begrepen heb, is de straling in de ruimte negatief voor het magnetische systeem van video-opnames van destijds. De race naar de maan was ongelofelijk belangrijk voor het prestige van de Amerikanen en propaganda-oorlog tegen de Russen. Dat moest dus in zo goed mogelijk kwaliteit aan de wereld getoond worden. Stel dat je zo'n miljardenproject laat slagen en de video-opnames mislukken en je hebt alleen wat korrelige zwart/wit-foto's, dan is de missie toch niet echt geslaagd. Bovendien is het live uitzenden van de opnames natuurlijk erg kwetsbaar ivm met de verbindingen van destijds en indien je ze van te voren opneemt, is de kans van een geslaagd propagandafeestje natuurlijk veel groter.

Het lijkt misschien vergezocht dat men van overheidswege het volk bedondert, maar als je in gedachte houdt dat bijna alle recente oorlogen vanaf Vietnam door leugens en bedrog zijn gestart, is het heel zo'n gek idee niet.
In de jaren 60 was een simpel concept als de kooi van Faraday nog niet uitgevonden wil je zeggen? :')
ATuin-hekdinsdag 16 oktober 2018 @ 13:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 12:44 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Als ik het goed begrepen heb, is de straling in de ruimte negatief voor het magnetische systeem van video-opnames van destijds. De race naar de maan was ongelofelijk belangrijk voor het prestige van de Amerikanen en propaganda-oorlog tegen de Russen. Dat moest dus in zo goed mogelijk kwaliteit aan de wereld getoond worden. Stel dat je zo'n miljardenproject laat slagen en de video-opnames mislukken en je hebt alleen wat korrelige zwart/wit-foto's, dan is de missie toch niet echt geslaagd. Bovendien is het live uitzenden van de opnames natuurlijk erg kwetsbaar ivm met de verbindingen van destijds en indien je ze van te voren opneemt, is de kans van een geslaagd propagandafeestje natuurlijk veel groter.

Het lijkt misschien vergezocht dat men van overheidswege het volk bedondert, maar als je in gedachte houdt dat bijna alle recente oorlogen vanaf Vietnam door leugens en bedrog zijn gestart, is het heel zo'n gek idee niet.
Welke video-opnames heb je het over? :? Het werd via een radio verbinding verzonden, niet lokaal opgenomen.
ATuin-hekdinsdag 16 oktober 2018 @ 14:21
Wat een slechte video trouwens weer... 1 en al leugens.
EdvandeBergdinsdag 16 oktober 2018 @ 16:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 14:21 schreef ATuin-hek het volgende:
Wat een slechte video trouwens weer... 1 en al leugens.
Vertel
ATuin-hekdinsdag 16 oktober 2018 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 16:05 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Vertel
Vostok had een raam, natuurlijk passen daar lampen in, filmcartridges waren wel degelijk gemaakt met bescherming tegen straling in gedachte, dat gezever over super-athletes terwijl de astronauten ook behoorlijk fit waren, en in 1/6th g zaten etc. Nog meer onzin en irrelevante zaken over von Braun ook weer.
t4600cdinsdag 16 oktober 2018 @ 22:04
Scan van AS14-80-10441 vergeleken met de LRO
3AQN9yO.jpg

AS14-80-10441 is een deel van de Theophilus krater, hier te zien. De preview op de website heeft de helft minder resolutie dan een raw scan tile.

De Apollo 16 ITEK Panoramic Mapping Camera vergeleken met de Hycon KA-7A (Houd er rekening me dat de NASA scans van het orgineel zijn, en die van mij slechts een print.)

HsJPfHA.jpg
t4600cdinsdag 16 oktober 2018 @ 22:31
Video banden uit de jaren 60's zijn nog speelbaar, die hebben al +40 jaar aan achtergrond straling ontvangen.

De videocamera's werden niet getaped aanboord, maar bij tracking stations, de NASA en TV zenders. En dan nog, videotape camera's werden gebruikt tijdens de Space Shuttle missies.

De film zat in aluminium Hasselblad achterwanden.

Laten we even wat documenten bekijken:

Dit Space Shuttle document heeft het over een STS-48 onderzoek naar filmsschade door straling.

De filmcassettes ontvingen ongeveer 125 uur aan straling op verschillende plekken van de Space Shuttle. gemiddeld ontving ieder +300 mrad aan straling.

Nu dit document over straling ontvangen door de dosimeters op de astronauten. gemiddeld 0,38 rads tijdens Apollo 7 tot en met 15.

0,38rads = 380 mrads.

Dus de astronauten ondervonden ongeveer evenveel straling als de filmcassettes in STS-48.

Er vanuitgaan dat de Apollo film evenveel straling ontving als de STS-48 film, zou er matige verslechtering optreden bij de foto's, maar niet zoals sommige zoude willen stellen, totale verwoesting van het medium.
tjakkadwoensdag 17 oktober 2018 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 00:43 schreef Mytho het volgende:
sterren? nep of echt komt van nasa website dus het moet echt zijn

https://www.hq.nasa.gov/alsj/A16Vantuyne.jpg
[ afbeelding ]
24 January 2006
Patrick Vantuyne has combined Apollo 16 image AS16-116-18607 with one of galaxy NGC 4565. The composite ( 386k ) speaks eloquently about humanity's first steps into the Universe.

https://www.hq.nasa.gov/alsj/alsj.funpix.html
t4600cdonderdag 18 oktober 2018 @ 19:05
Is deze video het definitive bewijs dat de Apollo EVA's waren genept?


Spoilers: Nee

Ik heb al vaker de Capricorn One film gezien, en de opnamens genomen op de se tijdens het filmen, en iets viel mij op...

28aib1h.jpg
2s8s1tt.jpg
24m6tn9.jpg
9bm5tt.jpg

Busted.

En dan heb je natuurlijk de duidelijk digitale viewfinder op 2:48.
#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2018 @ 20:09
Whoooooooooohieeeeeeeeee!
x7Vuyun.gif

4e6d6587d51b2c13539423357f8e203f.gif

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2018 21:13:14 ]
t4600cdonderdag 18 oktober 2018 @ 20:57
Rondje van de zaak.
#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2018 @ 21:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 20:57 schreef t4600c het volgende:
Rondje van de zaak.
Ja, dat in verhouding ten opzichte van de rest, kleine vliegende mannetje gaat als eerste zijn biertje claimen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2018 21:01:16 ]
t4600cdonderdag 18 oktober 2018 @ 21:02
Welk merk bier?
#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2018 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 21:02 schreef t4600c het volgende:
Welk merk bier?
554a795a8d09f.image.jpg
t4600cdonderdag 18 oktober 2018 @ 21:24
Chillin+on+the+Moon.jpg
ChrisCarterdonderdag 18 oktober 2018 @ 22:31
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 21:03 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dat is de meest awesome beercase die ik ooit heb gezien
#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2018 @ 23:09
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 22:31 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dat is de meest awesome beercase die ik ooit heb gezien
Ja leuk man.

Echt tof
SuperHartjedonderdag 18 oktober 2018 @ 23:33
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 22:31 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dat is de meest awesome beercase die ik ooit heb gezien
Zeer fantasierijk :D
#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2018 @ 23:37
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 23:33 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Zeer fantasierijk :D
Net als die gewichtsloze astronots.
SuperHartjedonderdag 18 oktober 2018 @ 23:46
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 23:37 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Net als die gewichtsloze astronots.
Laten we idd een beetje ontopic blijven O-)
#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2018 @ 23:51
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 23:46 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Laten we idd een beetje ontopic blijven O-)
Wat vind jij van dat gifje van die zogenaamd gewichtsloze astronauten?

Er kloppen zaken niet, toch? Of is alles wel in evenwicht volgens jou?
SuperHartjevrijdag 19 oktober 2018 @ 00:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 23:51 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Wat vind jij van dat gifje van die zogenaamd gewichtsloze astronauten?

Er kloppen zaken niet, toch? Of is alles wel in evenwicht volgens jou?
Ik heb me er echt niet genoeg in verdiept om tot een bepaalde conclusie te komen.
Is er een experiment die kan bevestigen dat het allemaal niet in evenwicht is?
#ANONIEMvrijdag 19 oktober 2018 @ 00:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 00:00 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Ik heb me er echt niet genoeg in verdiept om tot een bepaalde conclusie te komen.
Is er een experiment die kan bevestigen dat het allemaal niet in evenwicht is?
Ja, dat is er.
Goed kijken en nadenken heet dat experiment :+
SuperHartjevrijdag 19 oktober 2018 @ 00:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 00:02 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Ja, dat is er.
Goed kijken en nadenken heet dat experiment :+
Ik kan nu niet zo goed meer nadenken. :@
Het was nogal een lange dag vandaag.
Ik ga dan ook echt slapen nu :z

Wat zie jij waardoor je tot de conclusie komt dat het niet in evenwicht is?
#ANONIEMvrijdag 19 oktober 2018 @ 00:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 00:08 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Ik kan nu niet zo goed meer nadenken. :@
Het was nogal een lange dag vandaag.
Ik ga dan ook echt slapen nu :z

Wat zie jij waardoor je tot de conclusie komt dat het niet in evenwicht is?
Ik ook. Ben kapot.

Wat ik zie is dat e.e.a niet klopt. Verhoudingen, bewegingen. Het is ook niet voor niks zo'n mega kort fragment. Het is net zo kort als in die video waar het uit komt.
SuperHartjevrijdag 19 oktober 2018 @ 00:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 00:11 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Ik ook. Ben kapot.

Wat ik zie is dat e.e.a niet klopt. Verhoudingen, bewegingen. Het is ook niet voor niks zo'n mega kort fragment. Het is net zo kort als in die video waar het uit komt.
Is dat niet een beetje kort door de bocht? :P

Nou welterusten dan maar allemaal. :W
Tingovrijdag 19 oktober 2018 @ 13:01
'Wagging the Moon Doggie' by David McGowan is a good place to start.
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 13:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 00:14 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Is dat niet een beetje kort door de bocht? :P

Nou welterusten dan maar allemaal. :W
Dat is veel te kort door de bocht ja ;)
controlaltdeletevrijdag 19 oktober 2018 @ 14:32
lunarlanding.jpg?w=682

:+
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 16:04
quote:
So what?
Beathovenvrijdag 19 oktober 2018 @ 16:43
quote:
Flatearthperspectives.files.wordpress.com.
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 17:06
Voor de mensen die iets meer willen weten over dat ding:
controlaltdeletevrijdag 19 oktober 2018 @ 18:31
Net zo echt als Thunderbirds Are Go


:P
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 18:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 18:31 schreef controlaltdelete het volgende:
Net zo echt als Thunderbirds Are Go


:P
:')
controlaltdeletevrijdag 19 oktober 2018 @ 18:47
abd730b8cf95a597529383b4022e987d.jpg

over the moon? ... :{
xpompompomxvrijdag 19 oktober 2018 @ 18:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 18:47 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

over the moon? ... :{
:O
Lavenderrvrijdag 19 oktober 2018 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 18:47 schreef controlaltdelete het volgende:
[ afbeelding ]

over the moon? ... :{
Zo'n foto is natuurlijk een momentopname. Je loopt niet de hele dag te gieren van het lachen.
ChrisCartervrijdag 19 oktober 2018 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:04 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Zo'n foto is natuurlijk een momentopname. Je loopt niet de hele dag te gieren van het lachen.
Pak maar eens willekeurige filmpjes van mensen of persconferenties en ga dan maar eens frame voor frame zoeken. Dan kun je er vanalles van maken idd
controlaltdeletevrijdag 19 oktober 2018 @ 19:28
Over the moon ... :{


What Armstrong's body language is telling is: "We didn't went to the moon, but If I reveal this truth, My family, newborns, siblings, parents, grandparents both mine and my spouse's will be assassinated by the govt. specifically the freemasons as NASA is run by Masonic organizations as suggested by the "flying V" vector in the NASA Insignia. Also I was warned that there is a sniper shooter in this conference pointing its rifle at me to shoot at me If I reveal too much about this cover-up." 
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 19:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:28 schreef controlaltdelete het volgende:
Over the moon ... :{


What Armstrong's body language is telling is: "We didn't went to the moon, but If I reveal this truth, My family, newborns, siblings, parents, grandparents both mine and my spouse's will be assassinated by the govt. specifically the freemasons as NASA is run by Masonic organizations as suggested by the "flying V" vector in the NASA Insignia. Also I was warned that there is a sniper shooter in this conference pointing its rifle at me to shoot at me If I reveal too much about this cover-up." 

Gut, daar is de amateur psychologie weer.
ChrisCartervrijdag 19 oktober 2018 @ 19:35
"I didn't went"
Als basis Engels al niet lukt dan hoeft heel die amateur psychologie al niet meer nee
controlaltdeletevrijdag 19 oktober 2018 @ 19:49
no580c6877.png

NASA Masonic Freemasons Nasholes Actornuts and Asstronots

Astrofrauds & astronots! :Y
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 20:07
Beathovenvrijdag 19 oktober 2018 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:28 schreef controlaltdelete het volgende:
Over the moon ... :{


What Armstrong's body language is telling is: "We didn't went to the moon, but If I reveal this truth, My family, newborns, siblings, parents, grandparents both mine and my spouse's will be assassinated by the govt. specifically the freemasons as NASA is run by Masonic organizations as suggested by the "flying V" vector in the NASA Insignia. Also I was warned that there is a sniper shooter in this conference pointing its rifle at me to shoot at me If I reveal too much about this cover-up." 

What Armstrong's body language is telling is: <insert random bullshit for clicks and baits>

Ik kan me trouwens voorstellen dat deze groep op het moment van het interview redelijk afgepeigerd is. Een normaal mens is al brak en klaagt al over een twee uurtjes langer in het OV, laat staan een vlucht naar Australie voor werk en terug. Maar hier heb je het pas over een reis. Daarnaast hebben ze ook nog lang in quarantaine gezeten, dus zagen ze de interviewers waarschijnlijk eerder dan het gezin.

Bovendien was Armstrong niet een mediapersoonlijkheid, daar was hij ook niet voor opgeleid. Hij voelde zich niet gemakkelijk in die rol, daar had je Buzz Aldrin voor. Die draaide z'n hand er niet voor om.

[ Bericht 7% gewijzigd door Beathoven op 19-10-2018 20:19:59 ]
Beathovenvrijdag 19 oktober 2018 @ 20:21
quote:
Er zijn door de jaren zoveel beroemdheden geweest die een uitje hebben gehad bij NASA.
t4600cvrijdag 19 oktober 2018 @ 21:49
quote:
Vertel, waar zou jij de isolatie van maken, en uit welk onderzoek bleek dat achteraf de betere keuzen?
t4600cvrijdag 19 oktober 2018 @ 21:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 18:31 schreef controlaltdelete het volgende:
Net zo echt als Thunderbirds Are Go


:P
:') :') :') :') :') :')
emo.gif14.gif
t4600cvrijdag 19 oktober 2018 @ 21:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 13:01 schreef Tingo het volgende:
'Wagging the Moon Doggie' by David McGowan is a good place to start.
Ik heb stukjes van de website gelezen. vertel, wat vind jij er overtuigend aan?
ATuin-hekvrijdag 19 oktober 2018 @ 22:49
t4600cmaandag 22 oktober 2018 @ 21:29
Wat meer informatie over de switch action table banden die wij gelezen hebben, zoals Switch Action TP 1179 van Apollo 16:

SwitchActionTp1179Mounted.JPG

Eerst een (Wat wij denken) een uitleg over het formaat van elke lijn text:

- De koptekst bovenaan elk bestand houdt in dat dit gecontroleerd
technische gegevens zijn. Wat start met '40M' zien eruit als NASA
onderdeelnummers, en de E/O (Engineering Order), REV (Revisie) en
ECP-velden (Engineering Change Proposal) zijn bekend van andere
NASA-documenten.

Voorbeeld koptekst:
R/L 40M67790-6 E/O 2T-0038 REV AS D/I 11/10/72 ECP 10-3205 E

Informatie over de andere data op de band na kopstuk:
Voorbeeld:
S 04 11 M DI 0083 SIB THRUST FAILURE IND L DO 0083 ON C H

- Kolommen 7-12: Oplopende ID?

- Kolommen 13-22: lijken de primaire hardwarewerking te beschrijven
geassocieerd met de meting. Er zijn er een paar formaten, maar ik denk dat:

{L, M} DI #### = Krijg digitale invoer ####
{L, M} DO #### = Digitale ouput instellen ####
D EE #### = Discrete Event Evaluator ####

De 'L'- en' M'-tags staan voor 'Launch Control Computer Complex' en 'Mobile Launcher'.

- Het veld met drie tekens beginnend bij kolom 24 is het systeem
gebied / verantwoordelijke positie voor de meting / opdracht:

SIC - Saturn V 1st Stage
SIB - Saturn IB
SII - Saturn V 2nd Stage
IVB - Saturn V 3rd Stage
IU - Saturn Instrumentation Unit
INT - Integration
EDS - Emergency Detection System
LSE - Launch Support Equipment
NAV - Navigation
PL - Propellant Loading
PWR - Power
OAT - Overall Acceptance Test?
EDV - ?

- Colums 28-52: meting naamgeving/beschijving

- Colums 54-67: (soms) hardwarebediening om het commando uit te voeren
bijv. als "SIC TERM COUNTDOWN SEQ RESET L DO 0131 ON"
het schrijven van "ON" naar digitale uitvoer # 131 zou worden uitgevoerd
"TERM COUNTDOWN SEQ RESET"

Bijvoorbeeld:
S 04 11 M DI 0083 SIB THRUST FAILURE IND L DO 0083 ON C H

Definieert schakelactie # 0411:
Mobiele Launcher digitale input # 0083
naam = SIB THRUST FAILURE IND
bij ontvangst: SET LCC Digital Output # 0083 op ON

Dit lijkt mij een redelijke beschijving.

Laten we kijken of we iets van onze banden terug vinden in NASA documenten:

Band 2090, blok 0:
R / L 40M67790-6 E / O 2T-000000 REV D / I ECP 10-
Blok 2 eindigt met:
40M67790-6 206 BASELINE

Band 1820, blok 54:
R / L 40M67790-6 E / O 2T-0038 REV AS D / I 11/10/72 ECP 10-3205 E
Blok 56 eindigt met:
40M67790-6 206 BASELINE

Hier is '206' SA-206, het lanceervoertuig voor Skylab 2.

SA-206 flight manual

SA-206 evaluatie

De datums komen overeen met onze banden.

In de SA-206-evaluatie na de lancering is er enige discussie over een anomalie bij de lancering, waarbij de Digital Events Evaluator (DEE-6) een momentele "stuwkracht-uitvalindicatie en afsluit-start-indicatie" registreerde. Deze twee discretes zijn aanwezig op de band, hoewel het evaluatie document helaas niet zegt welke discretes ze waren:

D D EE 0083 SIB THRUST FAILURE IND
D D EE 0085 SIB CUTOFF START IND


Ik heb een aantal softwareperformatierapporten tegengekomen die verwijzen naar specifieke digitale invoerwaarden (bijv. DI181) die overeenkomen met data op onze banden.

Bekijk deze twee uiterst gedetailleerde documenten:

Saturn Launch Computer Complex Programmer's Manual


AS-503 verificatie testprogramma's, 73V1201

Hoewel de documenten niet letterlijk de data van onze banden beschijven, kan je er wel stukken in terug vinden. het lijkt er op dat de banden informatie voor het SLCC systeem hebben.

Op pagina 3-9 / 3-10 (56 in de PDF) van de "Saturn Launch Computer Complex Programmer's Manual" wordt de "Discrete Executive" genoemd:
"The Discrete Executive initiates logging at both computers.
There are a number of different types of discrete tables each containing specific data.
These tables are:
* LDO and MDO Profile table
* LCCC and MLC Discrete Status tables for IODC's 5 and 7
* General Discrete Log table (LDI, LDO, and MDI Changes)
* MDO Issue table"

Sectie 4.1.1 op 4-3 (p.66) beschrijft "Launch Vehicle Input/Output, Discrete Input/Output" en geeft details over LDI / LDO's en MDI's / MDO's, waarvan vermoed wordt dat ze LCCC / MLP digitale invoer / uitvoer zijn.

Er zijn talloze verwijzingen naar specifieke LDI / LDO / MDI / MDO-nummers in de testprocedures documenten en hoewel ze niet allemaal overeenkomen met de gegevens in onze banden ,doen veel dat wel.

Document 73V1201 bevat de testprocedures voor het verifiren van de LCC-computersoftware om te controleren of de connectie met het lanceervoertuig goed werkt.. . Er zijn hier veel interessante details, maar kijk eerst bij "Discrete Initialization and Modification (NT98/NT99)" (p.24). Sectie 5.2.2 (p.27) zegt:

"5.2.2 Place cards in the card reader to perform the following action table modification:
MDI 0010 0N - LDO 1200 issued ON
MDI 1200 0N - LDO 0010 issued ON
LDI 0033 0N - MDO 0619 issued ON
LDI 0619 0N - MDO 0033 issued ON"

Dat lijkt verdacht veel op onze banden.

Op pagina 39 tijdens het testen van het $ DMON-beeldschermmonitorprogramma, zijn LDI0346 en MDI0459 geassocieerd met de "ground camera arm switch" in het netwerk van camera's die het lanceervoertuig in de gaten hielden. Zowaar kunnen wij dit terug vinden op onze banden:

S 15 10 L DI 0346 INT GND CAMERAS ARM COMD M DO 0346 ON C B
S 15 10 M DO 0346 INT GND CAMERAS ARM COMD NONE C B
S 20 03 M DI 0459 INT GND CAMERA ARMED L DO 0459 ON C B


Een ander interessant voorbeeld is de communicatie-interface van de Launch Vehicle Data Adapter. Zie de "LVDA STATUS CODE CONVERSION CHART" on p.146. . De LVDA stuurt binaire data terug op MDI0733-MDI0738 en dit kunnen we terug vinden op onze band:

S 31 13 M DI 0733 IU MODUS CODE 1 IND L DO 0733 ON C G
S 31 14 M DI 0734 IU MODUS CODE 2 IND L DO 0734 ON C G
S 31 15 M DI 0735 IU-MODUS CODE 3 IND L DO 0735 ON C G
S 31 16 M DI 0736 IU MODUS CODE 4 IND L DO 0736 ON C G
S 31 17 M DI 0737 IU MODUS CODE 5 IND L DO 0737 ON C G
S 31 18 M DI 0738 IU MODUS CODE 6 IND L DO 0738 ON C G


Als bijvoorbeeld MDI0736 en MDI0734 op ON staan, geeft dat "PREPARE TO LAUNCH WITH A PLATFORM" aan.

Dat klinkt heel erg zoals onze banden. Mijn gok is dat de banden de invoergegevens zijn voor het NT98 Discrete Initialization test Program, dat helaas niet in detail wordt beschreven.

Als iemand de volgende documenten kan vinden, wed ik dat we vinden wat we daar nodig hebben:

Specification for the Operating System for the Saturn V Launch Computer Complex, Volume 1, Revision 1.
MSFC No. III-4-440-4


Operator Reference Manual for SLCC Progranrning System,
MSFC No. lII-4-440-5, IBM No. 68-F11-0003, dated 15 June 1968.

User Instructions for Saturn V Launch Computer Complex Operating System and Test Programs
MSFC No. III-4-462-1


[ Bericht 0% gewijzigd door t4600c op 22-10-2018 22:19:01 ]
SuperHartjemaandag 22 oktober 2018 @ 21:49
Ontzettend mooie en interessante toevoeging aan dit topic.
Lavenderrmaandag 22 oktober 2018 @ 22:12
quote:
99s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:49 schreef SuperHartje het volgende:
Ontzettend mooie en interessante toevoeging aan dit topic.
Sluit ik me bij aan. Geweldig!
t4600cdinsdag 30 oktober 2018 @ 18:51
Na enkele maanden hard werken, loopt dit project ten einde. Ik wil iedereen bedanken voor hun hulp en inzicht.

Alle 10 afdrukken zijn gescand en zijn te vinden op deze archiveringswebsite

AS14-80 prints:
Onderwerp: 20 x 24"donkere kamerprints
Medium: 20x24"donkere kamerpapier
Scanner: Epson Perfection V750 Pro
Scansoftware: Vuescan 9
Besturingssysteem: Windows 10
Scanresolutie: Tussen 300 en 800 DPI, is afhankelijk van de afdrukscherpte.
Bestandsextensie: Tiff

Opmerkingen:
! Let op, grote bestanden!
De bestandsgrootte van afzonderlijke frames varieert van 17 tot 125 MB.
Bestandsgrootte van samenvoegingen varieert van 124 MB tot 600 MB.

Afzonderlijke scans worden geleverd als AS14-80-10 ### - C # -I # -F #, samengevoegde bestanden gepload met 'merge-C # -I #' achtervoegsel.

C1I1 = Kleurvervaging / cast-correctie ingeschakeld. ICE Infrarood Spot / stofverwijdering ingeschakeld ingesteld op licht. I2 = ingesteld op medium. highlights / donkere waarden verbeteren voor meer contrast, meestal zeer conservatief om highlights / donkere waarden niet te clippen.

C0I0 / RAW = Kleurvervaging / cast-correctie uitgeschakeld. ICE Infrarood Spot / stofverwijdering uitgeschakeld. Onverwerkte scan.

F ## = framenummer van set of enkele foto gescand in meerdere secties.


Hieronder vindt u een lijst met volledige samengevoegde bestanden als JPG's (tussen 8 en 75 MB elk)


AS14-80-10412
AS14-80-10441
AS14-80-10444
AS14-80-10453
AS14-80-10455
AS14-80-10459
AS14-80-10466
AS14-80-10503
AS14-80-10518
AS14-80-10535


Boven is de hoogste resolutie versie van de NASA, onder een verkleinde versie van mijn scan (Totaal 6000x7000):
AS14-80-10503:
rW7ZRo4.png2oOAZ3B.jpg

Paul gaat de bestanden gedetailleerder bekijken en vergelijkt ze met andere ruimtemissies naar de maan, zoals te zien in mijn vorige berichten. Nieuwe ontwikkelingen zullen hier worden geplaatst.

Ik ben altijd op zoek naar meer van deze foto's, dus als u er een kent, laat het me weten, zodat ik het online kan zetten.

Als je interesse hebt in een van deze prints, stuur me dan een PM.

Vriendelijke groeten,
Niels

[ Bericht 1% gewijzigd door t4600c op 30-10-2018 19:01:00 ]
ATuin-hekdinsdag 30 oktober 2018 @ 19:05
Awesome *O*
t4600cdonderdag 15 november 2018 @ 16:46
Disclaimer: ik en Paul zijn niet van de NASA of door hen opgedragen. We doen dit in onze eigen vrije tijd.

Dit archief bevat 251 foto's gemaakt tijdens Apollo 14 door een gemodificeerde Hycon KA-7A camera. Deze filmmagazijnen werden aangeduid als AS14-79 en AS14-80.

Ik wil de NSSDCA graag bedanken voor het scannen en aanbieden van filmmagazijn AS14-79 en AS14-80.

Ik wil Paul graag bedanken voor het verwerken van de .TIFF-bestanden van de NSSDCA.

Deze foto's zijn verkregen door het aanvragen van NSSDCA dataset PSPG-00256. Een film of digitale kopie van AS14-79 en AS14-80 was aangevraagd. De NSSDCA scande een film voor dit verzoek en enkele maanden later werd de resulterende digitale dataset aangeboden. Elk bestand is 23 MB en heeft een resolutie van 6016 * 4016 pixels.

De NSSDCA geleverde TIFF-bestanden lijken op NIKON D750 raw-bestanden, die alleen correct kunnen worden geopend met speciale software. Paul was zo vriendelijk om alle NSSDCA bestanden te verwerken. Elk bestand is verwerkt met een DNG geconverteerd, waarna Photoshop het normaal kan importeren. Hierdoor werden de afbeeldingen bruin, wat werd gecorrigeerd door ze grijswaarden te maken. All deze bestanden staan nu op mijn archive.org archief.

Bedankt iedereen voor jullie steun.

De aangepaste KA-7A camera met grootbeeld filmachterwand, gemonteerd op het raam van de Command Module deur.
DAvOdZ8.jpg

Apollo 13 had ook een KA-7A camera, maar door de explosie is die nooit gebruikt.

Achterwand 79 heeft hellaas nooit goed gewerkt. In het NASA press-release van Apollo 14 spreekt NASA van 'double-exposures.' Iets wat klopt als je naar de foto's kijkt.

De fotografie ging door met achterwand 80, die hellaas na een paar honderd foto's ook faalden.

Toen de LM met de landing begon, wist Staurt Allen dat de commando module langs de afgesporoken langdingsplaats zou scheren tijdens of na de landing. Hoewel de filmachterwanden beiden niet meer werkten, wilde hij het toch proberen.

"I did not take the LTC photo target 16; I figured that Gordon had implied that it might be a waste of film to shoot them this way; I thought maybe we could get it fixed, we could save the film. I did shoot the landing because I figured, even if it is working - that one we wouldn't have another chance at. And I fired 39 frames off of magazine B [the transcript refers to 'B' a couple of times, I believe it's an error] on the landing per the pad. I don't know whether it will turn out or not, because it - it clanked and fluttered the whole time.'

Zie nu hier, de landingsplaats gefotografeerd met AS14-79. De rode stip is de landingsplaats.:
AzO9Cfa.jpg

Echt jammer dat de camera faalden, anders hadden we misschien wel de Apollo 14 maanlander gezien kort na de landing, of misschien zelfs wel tijdens de daling!. Dat gezecht te hebben, lijken AS14-79 foto een wijdere lens te hebben gebruikt dan AS14-80, dus of daar de resolutie voor was? AS14-80 heeft zeker wel genoeg resolutie om de maanlander en andere spullen te kunnen zien, maar geen foto daarvan gingen over dat gebied.

In de scans van AS14-80 is goed te zien hoe de beelden steeds slechter werden. Paul heeft de locatie's en baan van de laatste paar AS14-80 foto's gevonden die nog herkeningspunten hebben:

AS14-80-10765
F7AxZn6.jpg

g3chCMD.jpg

[ Bericht 21% gewijzigd door t4600c op 15-11-2018 17:08:48 ]
theguyverzaterdag 17 november 2018 @ 15:11
Leuke hobby, en mooi voor dit topic
SuperHartjezaterdag 17 november 2018 @ 15:28
Nou zeker. Supermooi dat het hier wordt gedeeld.
t4600cmaandag 19 november 2018 @ 17:17
Restauratie Apollo Guidance Computer.

De AGC staat voor Apollo Guidance Computer, en is de computer van de Apollo Commando Module (Commando module), en Lunar Module (Maanlander)

De AGC was de fly-by-wire computer die de Command Module en Lunar Module (En tijdens de lancering ook de Saturnus-5 raket en tot aan de Trans Lunar Injection ook de derde trap.) systemen bestuurden. Het communiceerde met de austronauten en met Houston.

Het doel van dit restauratie project is het restaureren van een AGC naar werkende staat, om uiteindelijk orginele Apollo MiT software te draaien.

Om precies te zijn, het zelf-test programma AURORA.

De AGC waar we het over hebben komt uit de LTA-8, een LM gebruikt voor bemande testen in een vacuum kamer. Dit is dus GEEN museum naamaak en het kan complete AGC programma's verwerken.

Deze LTA-8 is nog steeds te zien in een museum, minus de AGC dus.


De computer:
IMG_0871.jpg?format=1500w


Duidelijk te zien zijn de verschillende modules die de chippen en andere componenten bevatten:
IMG_1023.jpg?format=750w

Open onderkant van de AGC met bedrading van de module connectors:
IMG_0873.jpg?format=750w

Het controleren van de bedrading:
apollo-agc-featured.jpg?w=800

Deze week was een grote stap, de orginele voeding modules werden gecontroleerd en voor het eerst in 50 jaar weer onder spanning gezet.

Gelukkig zijn er tot nu toe nog geen kapotte bedrading en chippen gevonden tijdens de controle, het wordt dus tijd om de computer stukje bij beetje op te starten.


Eerst een video die de situatie uitlegt en verschillende onderdelen laat zien.

Tijdens 2:41 is een logische module met chippen te zien.

Tijdens 5:34 is te zien dat de AGC niet meer in de LTA-8 zit.

Interresant is de geheugen-module simulator te zien tijdens 12:16, deze werden gebruikt voor ontwikkeling.

Tijdens 18:15 is hun prototype DSKY (scherm van de AGC) te zien, waarmee astronauten informatie kunnen aflezen van de AGC.



En nu de video waarin de voeding-modules worden getest:
Alle modules zijn weer goed te zien, evenals de ingewikkelde bedrading van de achterkant.

Op 8:25 wordt de onderkant opengemaakt en krijgen we wat mooie macro-shots van de bedrading. Moet er niet aan denken dat te trouple-shooten!

Tijdens 10:57 krijgen we een korte inspectie van de voeding-modules, en uiteindelijk de aansluting op de 28V voeding die spanning gaat leveren aan de AGC voeding modules.

En dan eindelijk, het moment waar iedereen op heeft gewacht, op 14:38 wordt de spanning doorgeschakeld naar de AGC voeding, we krijgen een stabiele spanning van 4,09v op de digitale multimeter en de digitale oscilloscoop geeft de verwachte stroompulsen van de AGC voeding weer. Later wordt de spanning opgevoerd naar normale bedrijfspanning en de beide voedingen blijken goed te werken.



Waar is het project nu?

De bedrading, chippen en andere componenten zijn gecontroleerd en er zijn geen foute gevonden.

De voeding modules zijn deze week getest, en vallen binnen de orginele prestaties.

Nu is het slechts een kwestie om de AGC stukje bij beetje aan te sluiten. Dit is te zien in aankomende video's


Wat aanvullende informatie:

Schema's gemaakt bij het testen van de bedrading, hierop is te zien waarop elk connectie-punt is aangesloten:

http://apolloguidance.computer/2003100_071/pins

Circuit en component schema's van dit type AGC:

https://archive.org/details/agc_handbook_jp2/page/n159

AGC programma code:

https://archive.org/details/virtualagcproject

Verschillende programma's hadden verschillende namen:

COLOSSUS was voor de CM (Command module)

LUMINARY, AURORA en SUNBURST was voor de LM (Lunar Module)

LUMINARY 99 was de AGC software gebruikt in de Eagle, dus de LM van Apollo 11: https://archive.org/details/Luminary99001J2k60/page/n947
ATuin-hekmaandag 19 november 2018 @ 18:18
Daaamn dat is gaaf :o
xpompompomxmaandag 19 november 2018 @ 19:03
Wow _O_
Kaminamaandag 19 november 2018 @ 20:07
Heel, heel gaaf! ^O^
Lavenderrmaandag 19 november 2018 @ 23:06
@t4600c
_O_
controlaltdeletedinsdag 20 november 2018 @ 16:52
Komt dat zien... Film over een film ...


Is there a reason why this film isn’t tagged with “Based on a true story”?

:s)
illusionsdinsdag 20 november 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 16:52 schreef controlaltdelete het volgende:
Komt dat zien... Film over een film ...


Is there a reason why this film isn’t tagged with “Based on a true story”?

:s)
Ook al zou er staan "based on", je weet toch wat baseren betekent he?
illusionsdinsdag 20 november 2018 @ 16:58
En van de slogans is ook "Experience the impossible journey to the moon".

Nou jongens, ik denk dat we hieruit kunnen concluderen dat het toch een hoax is.

Opgelost, slotje erop!
SuperHartjedinsdag 20 november 2018 @ 17:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 16:58 schreef illusions het volgende:
En van de slogans is ook "Experience the impossible journey to the moon".

Nou jongens, ik denk dat we hieruit kunnen concluderen dat het toch een hoax is.

Opgelost, slotje erop!
En de mooie bijdragen van t4600c aan ons neus voorbij laten gaan? :P
Hij mag open blijven voorlopig :)
illusionsdinsdag 20 november 2018 @ 17:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 november 2018 17:02 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

En de mooie bijdragen van t4600c aan ons neus voorbij laten gaan? :P
Hij mag open blijven voorlopig :)
Even je sarcasme-meter laten bijstellen. ;) :*
SuperHartjedinsdag 20 november 2018 @ 17:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 17:03 schreef illusions het volgende:

[..]

Even je sarcasme-meter laten bijstellen. ;) :*
:@ :D
ATuin-hekdinsdag 20 november 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 16:52 schreef controlaltdelete het volgende:
Komt dat zien... Film over een film ...


Is there a reason why this film isn’t tagged with “Based on a true story”?

:s)
http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/first-man/

Seems pretty close to me. Dat is ook de indruk die ik van de trailer krijg (moet de film nog kijken). De meeste scenes die daar kort langskomen zijn erg herkenbaar als je een beetje in de materie zit. De lunar lander trainer crash, X15 flight, de Gemini problemen toen ze aan de Agena vast zaten etc.
controlaltdeletedinsdag 20 november 2018 @ 18:48

Hier steekt een mens meer van op, iig een betere tijdbesteding dan die Hollywood movie, @ 6:23 _O- zijn er nou wel of geen sterren te zien outta space? Ze lullen maar wat, 14K ^O^ zie ik, wow!
ChrisCarterdinsdag 20 november 2018 @ 19:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 18:48 schreef controlaltdelete het volgende:

Hier steekt een mens meer van op, iig een betere tijdbesteding dan die Hollywood movie, @ 6:23 _O- zijn er nou wel of geen sterren te zien outta space? Ze lullen maar wat, 14K ^O^ zie ik, wow!
Heb je de posts van t4600c al eens bekeken?

[ Bericht 0% gewijzigd door ChrisCarter op 20-11-2018 19:29:36 ]
illusionswoensdag 21 november 2018 @ 09:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 18:48 schreef controlaltdelete het volgende:

Hier steekt een mens meer van op, iig een betere tijdbesteding dan die Hollywood movie, @ 6:23 _O- zijn er nou wel of geen sterren te zien outta space? Ze lullen maar wat, 14K ^O^ zie ik, wow!
Je laatste woord somt goed op wat ik denk als ik jouw reactie lees.

WOW.
ATuin-hekwoensdag 21 november 2018 @ 10:25
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 09:20 schreef illusions het volgende:

[..]

Je laatste woord somt goed op wat ik denk als ik jouw reactie lees.

WOW.
De hoeveelheid licht in de omgeving tussen op de maan staan in daglicht en in een (mild) verlicht ruimtestation zitten en door een raam naar buiten kijken maakt uit. Oh shit, who would have thought that :o
illusionswoensdag 21 november 2018 @ 10:42
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 10:25 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

De hoeveelheid licht in de omgeving tussen op de maan staan in daglicht en in een (mild) verlicht ruimtestation zitten en door een raam naar buiten kijken maakt uit. Oh shit, who would have thought that :o
Kennelijk ingewikkelde materie.

Voor de kijkers thuis: neem eens buiten een foto van iemand in een belichte situatie en kijk of je de sterren nog kan zien op de achtergrond. Nee? Dan bestaan sterren dus niet.
SuperHartjewoensdag 21 november 2018 @ 11:14
De maan heeft toch ook gwn invloed op het water en gewassen.
illusionswoensdag 21 november 2018 @ 11:34
quote:
3s.gif Op woensdag 21 november 2018 11:14 schreef SuperHartje het volgende:
De maan heeft toch ook gwn invloed op het water en gewassen.
Uiteraard, het bestaan van de maan wordt ook niet betwist hoop ik. Dat is het Flat Earth topic, daar doen ze dat wel. ;) Hier geloven er gewoon een paar niet dat er ooit iemand op de maan is geweest, vanwege dingen als een achtergrond zonder sterren. :P Stanley Kubrick heeft het allemaal in scene gezet, schijnt het.
SuperHartjewoensdag 21 november 2018 @ 12:06
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 11:34 schreef illusions het volgende:

[..]

Uiteraard, het bestaan van de maan wordt ook niet betwist hoop ik. Dat is het Flat Earth topic, daar doen ze dat wel. ;) Hier geloven er gewoon een paar niet dat er ooit iemand op de maan is geweest, vanwege dingen als een achtergrond zonder sterren. :P Stanley Kubrick heeft het allemaal in scene gezet, schijnt het.
Oh ja. Dat was in een filmstudio gedaan, aldus zo luidt het complot.
illusionswoensdag 21 november 2018 @ 12:12
quote:
1s.gif Op woensdag 21 november 2018 12:06 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Oh ja. Dat was in een filmstudio gedaan, aldus zo luidt het complot.
Hij was echter zo'n perfectionist, dat hij het op locatie heeft gefilmd. ;)
t4600cwoensdag 21 november 2018 @ 17:12
Nederlandse Apollo NOS uitzendingen online gezet door yours truly,

https://archive.org/details/thirdpartyspacevideos

Ik vraag mij af of het mogelijk is om stukjes video te stacken, om zo een scherper beeld te krijgen met minder ruis.

De eerste twee minuten van Private-1-AS17-3 hebben hetzelfde beeld, je zou de frames kunnen extracten en ze dan stacken.

Ben benieuwd of dat werkt!

[ Bericht 38% gewijzigd door t4600c op 21-11-2018 17:33:16 ]
t4600cwoensdag 21 november 2018 @ 20:43

Slotje!
SuperHartjewoensdag 21 november 2018 @ 20:52
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:43 schreef t4600c het volgende:

Slotje!
:o
illusionswoensdag 21 november 2018 @ 21:01
Ga nu First Man kijken. Heb niet erg veel verstand op dit gebied maar zal wel delen hoe ik 'm vond. :)
theguyverdonderdag 22 november 2018 @ 08:25
[quote]0s.gif Op woensdag 21 november 2018 21:01 schreef illusions het volgende:
Ga nu First Man kijken. Heb niet erg veel verstand op dit gebied maar zal wel delen hoe ik 'm vond. :)
[/quote oeh ja daar was ik ook wel benieuwd naar.
illusionsdonderdag 22 november 2018 @ 09:48
In slaap gevallen, vanavond herkansing. :P
SuperHartjedonderdag 22 november 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:48 schreef illusions het volgende:
In slaap gevallen, vanavond herkansing. :P
Wat :D
illusionsdonderdag 22 november 2018 @ 10:01
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:52 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Wat :D
Lag niet aan de film hoor, vond het begin best leuk dus vandaag 2e etappe. :P
SuperHartjedonderdag 22 november 2018 @ 10:02
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:01 schreef illusions het volgende:

[..]

Lag niet aan de film hoor, vond het begin best leuk dus vandaag 2e etappe. :P
Hoop niet dat je met je vriendin aan het kijken was :D
Tingodonderdag 22 november 2018 @ 23:51
There are a lot of big rockets and tons of other space junk to see at the Kennedy Space Center in Florida but that doesn't mean to say they had anything to do with shooting men to the moon.
Replicas/fakes of anytthing to do with 'space exploration' are rife.
Haven't they just spent millions of dollars on 'restoring' Neil Armstrongs space suit? So this 'spacesuit' was rotting in an airconditioned museum but was supposedly designed to withstand and protect the arstronots from the rigours of space exploration.
Probably 'restoring' it for the tourists and make it look slightly more convincing.

[ Bericht 5% gewijzigd door SuperHartje op 23-11-2018 18:26:02 ]
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 00:04
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 23:51 schreef Tingo het volgende:
...
So this 'spacesuit' was rotting in an airconditioned museum but was supposedly designed to withstand and protect the arstronots from the rigours of space exploration.
....
Die is erg simpel te beantwoorden, materialen vergaan over tijd. Dat is ook de reden dat een kogelwerend vest een houdbaarheidsdatum heeft. Na x jaar is de kevlar te ver afgebroken om nog veilig te zijn.
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 00:06
Since Dutch seems to be difficult, i'll address you in the Queen's English.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 23:51 schreef Tingo het volgende:
There are a lot of big rockets and tons of other space junk to see at the Kennedy Space Center in Florida but that doesn't mean to say they had anything to do with shooting men to the moon.
Replicas/fakes of anytthing to do with 'space exploration' are rife.
Haven't they just spent millions of dollars on 'restoring' Neil Armstrongs space suit? So this 'spacesuit' was rotting in an airconditioned museum but was supposedly designed to withstand and protect the arstronots from the rigours of space exploration.
Maybe, just maybe, they didn't plan on making a space suit that would stay intact for 49 years and counting. Clutching at straws here?

Just like your iPhone would probably not work on Apollo's motherboard - doesn't mean it never existed. Or do you think that you pose a fair argument? :P

quote:
Probably 'restoring' it for the tourists and make it look slightly more convincing.
Wow, it's amazing how persistant you are in your efforts to play the holocaust denial card.

Godwin supreme. Sad discussion technique really, especially out of the blue like this.

[ Bericht 1% gewijzigd door SuperHartje op 23-11-2018 18:27:57 ]
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 00:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 00:04 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Die is erg simpel te beantwoorden, materialen vergaan over tijd. Dat is ook de reden dat een kogelwerend vest een houdbaarheidsdatum heeft. Na x jaar is de kevlar te ver afgebroken om nog veilig te zijn.
Zelfs water, toch n van de oudste stoffen op deze aardkloot, heeft een houdbaarheidsdatum die afhankelijk is van het medium waarin het wordt bewaard. Vandaar ook de manier waarop de documenten in het Vaticaan worden bewaard.

Maargoed, richting jou is dit natuurlijk preken naar eigen parochie. ;)
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 00:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 00:09 schreef illusions het volgende:

[..]

Zelfs water, toch n van de oudste stoffen op deze aardkloot, heeft een houdbaarheidsdatum die afhankelijk is van het medium waarin het wordt bewaard. Vandaar ook de manier waarop de documenten in het Vaticaan worden bewaard.

Maargoed, richting jou is dit natuurlijk preken naar eigen parochie. ;)
Soms is het gewoon niet zo moeilijk ;)
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 00:16
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:02 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Hoop niet dat je met je vriendin aan het kijken was :D
Nou, die vriendin daar ben ik al een jaar vanaf hoor, maar als iemand het gewend is dat ik een film in 10 etappes kijk is zij het wel. Ik val altijd in slaap bij films, hoe goed ze ook zijn.

Einde slowchat. ;)

Om terug te komen op de film, zal ik het volgende even in spoiler zetten. Klein spoilertje maar.

SPOILER
Je zit in een raket met het technisch vermogen van een rekenmachine, het ding trilt als een ouwe Kreidler met alle geluiden en effecten die erbij horen, heel die bromfiets licht gloeiend rood op, en van het ene op het andere moment verlaten ze de atmosfeer en is het doodstil en is er geen trilling meer waar te nemen. Goeie film.
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 00:31
https://www.popularmechan(...)armstrong-spacesuit/

Interesting read.
Vis1980vrijdag 23 november 2018 @ 14:12
Mag ik een oprechte vraag stellen? Tingo, waarom geloof jij in alle complotten? Het komt nogal over alsof je wel wantrouwend bent tegenover de mensheid. Het kan ook zo zijn dat je het leuk vindt om erover te praten. In dat geval snap ik niet waarom je feiten niet aanneemt als feiten.

Nogmaal ik heb echt interesse in jouw antwoord en zal het oprecht lezen.
controlaltdeletevrijdag 23 november 2018 @ 15:03
Het heeft niks met de mensheid te maken maar met verrotte politici en media die de mensheid opzadelt met leugens en neppe onzin. Daar is weinig leuk aan te vinden. Schrale troost is dat steeds meer mensen het doorkrijgen dit weten ze inmiddels ook wel vandaar die (censuur)maatregelen op oa sociale media. Het werkt alleen maar averechts.
xpompompomxvrijdag 23 november 2018 @ 15:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 15:03 schreef controlaltdelete het volgende:
Het heeft niks met de mensheid te maken maar met verrotte politici en media die de mensheid opzadelt met leugens en neppe onzin. Daar is weinig leuk aan te vinden. Schrale troost is dat steeds meer mensen het doorkrijgen dit weten ze inmiddels ook wel vandaar die (censuur)maatregelen op oa sociale media. Het werkt alleen maar averechts.
En hoe verhoudt zich dat tot de Apollo? :?
controlaltdeletevrijdag 23 november 2018 @ 15:14
apollo-11-moon-landing-hoax-revised.png
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 15:34
Wederom totaaaal ongefundeerde claims die hier worden gemaakt. _O-
controlaltdeletevrijdag 23 november 2018 @ 15:47
Whatever dude wat jij en je spacefans ervan vinden boeit me wederom geen fluit. Zijn er nou wel of geen sterren te zien vanuit outta space, dat weten die astronots niet eens kwestie van perspectief zullen we maar denken, sure. Vooral de poppenkast blijven geloven ..je doet maar :Y
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 15:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 15:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Whatever dude wat jij en je spacefans ervan vinden boeit me wederom geen fluit. Zijn er nou wel of geen sterren te zien vanuit outta space, dat weten die astronots niet eens kwestie van perspectief zullen we maar denken, sure. Vooral de poppenkast blijven geloven ..je doet maar :Y
Nee, een kwestie van omgeving. Vanuit een lichte omgeving ga je die niet of moeilijk zien, vanuit een donkere omgeving wel. It's not rocket science.
controlaltdeletevrijdag 23 november 2018 @ 15:50
Oh heb je hem ook weer zomaar uit het niets. Wel ja joh, debunk ze!
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 15:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 15:50 schreef controlaltdelete het volgende:
Oh heb je hem ook weer zomaar uit het niets. Wel ja joh, debunk ze!
Niets zinnigs over te zeggen? Zeg dan gewoon niets.
controlaltdeletevrijdag 23 november 2018 @ 16:01
Look who's talking Mr Egregious professor of Cruel and Unusual Geography, nog een leuk liedje voor het topic..


Hmmmm.... I know ..we didn't go.. to the moon!
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 16:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:01 schreef controlaltdelete het volgende:
Look who's talking Mr Egregious professor of Cruel and Unusual Geography, nog een leuk liedje voor het topic..


Hmmmm.... I know ..we didn't go.. to the moon!
Jij vraagt hoe het zit met de sterren, ik geef je daar een antwoord op. Hoeveel inhoudelijker wil je het hebben?
xpompompomxvrijdag 23 november 2018 @ 16:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:01 schreef controlaltdelete het volgende:
Look who's talking Mr Egregious professor of Cruel and Unusual Geography, nog een leuk liedje voor het topic..


Hmmmm.... I know ..we didn't go.. to the moon!
Ik zie toch liever de kwaliteitsposts van t4600c dan zulke meuk eigenlijk.
controlaltdeletevrijdag 23 november 2018 @ 16:27
Logisch want dit is een spacefantopic op ... bnw, ofcourse we went to the moon.. want dat was op tv al die gekkies die denken dat het nep is kan toch niet?.. er is ook een Hollywoodfilm over gemaakt, joepie! :P
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 16:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:27 schreef controlaltdelete het volgende:
Logisch want dit is een spacefantopic op ... bnw, ofcourse we went to the moon.. want dat was op tv al die gekkies die denken dat het nep is kan toch niet?.. er is ook een Hollywoodfilm over gemaakt, joepie! :P
Wil je nou weten hoe het zit, of blijf je liever onwetend?
Lavenderrvrijdag 23 november 2018 @ 17:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:12 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Ik zie toch liever de kwaliteitsposts van t4600c dan zulke meuk eigenlijk.
Die heb ik al een poosje niet meer zien posten hier. Jammer.
xpompompomxvrijdag 23 november 2018 @ 17:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:08 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Die heb ik al een poosje niet meer zien posten hier. Jammer.
Wel een paar dikke topix in W&T laatst :)
Lavenderrvrijdag 23 november 2018 @ 17:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:44 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Wel een paar dikke topix in W&T laatst :)
Ga ik daar eens even neuzen, thanks!
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 18:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 15:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Whatever dude wat jij en je spacefans ervan vinden boeit me wederom geen fluit. Zijn er nou wel of geen sterren te zien vanuit outta space, dat weten die astronots niet eens kwestie van perspectief zullen we maar denken, sure. Vooral de poppenkast blijven geloven ..je doet maar :Y
Oh maar ik insinueer ook helemaal niet dat jij iets moet "vinden" hoor, ik constateer alleen dat het fascinerend is dat er mensen zijn die ruimtereizen ontdekken zonder daar ook maar enkele fundering voor te hebben. :D

Er is ook een Hollywoodfilm gemaakt over Mohammed Ali, dat betekent niet dat e.e.a. nooit gebeurd is hoor. ;)
ChrisCartervrijdag 23 november 2018 @ 18:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 15:48 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Nee, een kwestie van omgeving. Vanuit een lichte omgeving ga je die niet of moeilijk zien, vanuit een donkere omgeving wel. It's not rocket science.
Sterker nog, dit kun je letterlijk zelf testen
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 19:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 18:52 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Sterker nog, dit kun je letterlijk zelf testen
Jup :) Kijk 's nachts naar de sterren, kijk even recht in een felle lamp, en kijk of je direct daarna weer sterren ziet. Done.
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 19:08
Of neem een foto van de lucht met flitser aan.

Het is stuitend dat dit als bewijsvoering gebruikt wordt om aan te tonen dat de maanlanding niet heeft plaatsgevonden. :P
ATuin-hekvrijdag 23 november 2018 @ 19:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 19:08 schreef illusions het volgende:
Of neem een foto van de lucht met flitser aan.

Het is stuitend dat dit als bewijsvoering gebruikt wordt om aan te tonen dat de maanlanding niet heeft plaatsgevonden. :P
Zeg maar gerust dom.
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 19:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 19:13 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Zeg maar gerust dom.
Ja dat bedoel ik ook maar dan heb ik weer een ban aan m'n broek. :D
SuperHartjevrijdag 23 november 2018 @ 20:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:08 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Die heb ik al een poosje niet meer zien posten hier. Jammer.
Afgelopen woensdag nog dacht ik. En ook in de SC :)
Lavenderrvrijdag 23 november 2018 @ 20:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 20:31 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Afgelopen woensdag nog dacht ik. En ook in de SC :)
Ja, teruglezen was natuurlijk wel verstandig geweest :D beetje dom van me :@
SuperHartjevrijdag 23 november 2018 @ 21:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 20:44 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ja, teruglezen was natuurlijk wel verstandig geweest :D beetje dom van me :@
Nah joh. Ik lees ook weleens over dingen heen :@ :*
illusionsvrijdag 23 november 2018 @ 21:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 21:06 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Nah joh. Ik lees ook weleens over dingen heen :@ :*
Dat gebeurt in dit subforum hl vaak. _O- Al dan niet moedwillig. :P
Vis1980zaterdag 24 november 2018 @ 00:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:27 schreef controlaltdelete het volgende:
Logisch want dit is een spacefantopic op ... bnw, ofcourse we went to the moon.. want dat was op tv al die gekkies die denken dat het nep is kan toch niet?.. er is ook een Hollywoodfilm over gemaakt, joepie! :P
Maar als je al het bewijs uit de wind slaat, waar gaat het je dan om?

Het wordt vooral vervelend als je mensen die inhoudelijk reageren te betitelen als kritiekloze schapen.

Wat heb jij ervoor nodig om je mening te veranderen of is het zo dat je die niet gaat veranderen no matter what?
Tingozaterdag 24 november 2018 @ 09:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:04 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Zo'n foto is natuurlijk een momentopname. Je loopt niet de hele dag te gieren van het lachen.
Absolute rubbish.
If you actually watch the whole Apollo 11 press conference anyone can (or should be able to) see that throughout the whole recording, the mood is tense, to say the least. Pity we can't see the imagery of what these arstronuts are so desperately trying to explain.

They all behave like someone whose 20 year old dog has been killed in a road traffiic accident.


The other Apollo press conferences are pretty much just as dubious, fraught, nervous, tense uncomfortable etc.

[ Bericht 11% gewijzigd door Tingo op 24-11-2018 10:12:17 ]
Pietverdrietzaterdag 24 november 2018 @ 09:39
quote:
Je wist dat Arthur C Clarke radarspecialist was, veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van early warning radar en de geostationaire communicatie satelliet bedacht?
Tingozaterdag 24 november 2018 @ 09:46
Hier heb je H.G.Wells weer....

https://en.wikipedia.org/wiki/The_First_Men_in_the_Moon
ATuin-hekzaterdag 24 november 2018 @ 11:19
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 21:01 schreef illusions het volgende:
Ga nu First Man kijken. Heb niet erg veel verstand op dit gebied maar zal wel delen hoe ik 'm vond. :)
Ik kwam deze nog tegen hierover:
illusionszaterdag 24 november 2018 @ 15:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:37 schreef Tingo het volgende:

[..]

Absolute rubbish.
If you actually watch the whole Apollo 11 press conference anyone can (or should be able to) see that throughout the whole recording, the mood is tense, to say the least. Pity we can't see the imagery of what these arstronuts are so desperately trying to explain.

They all behave like someone whose 20 year old dog has been killed in a road traffiic accident.

The other Apollo press conferences are pretty much just as dubious, fraught, nervous, tense uncomfortable etc.
Ah, we komen weer op het albekende non-argument "mensen gedragen niet zoals ik dat zou doen, dus het is niet waar". :P Want hun gedrag voor de camera bepaalt natuurlijk onomstotelijk of ze wel of niet naar de maan zijn geweest.

:')
controlaltdeletezaterdag 24 november 2018 @ 16:47
Het blijft pijnlijk om te aanschouwen.. what a thrill we just got back from the moon.



Armstrong looks like he's talking about a tragedy, not the greatest exploratory achievement in human history!


Yup.
theguyverzaterdag 24 november 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Het blijft pijnlijk om te aanschouwen.. what a thrill we just got back from the moon.



Armstrong looks like he's talking about a tragedy, not the greatest exploratory achievement in human history!


Yup.
Mooi om te zien dat men vaak terug komt op een persconferentie.
Wat niet verklaard hoe een bepaald ruimte station te zien is met het blote oog, of hoe jij pokemon go kan spelen op jou telefoon.
Om maar even paar simpele voorbeelden te noemen.
controlaltdeletezaterdag 24 november 2018 @ 17:07
Daar hebben we smarty pants met zijn distraction questions. FYI ik speel geen pokemon go en nog nooit een bepaald ruimtestation gezien met het blote oog. Was dat niet een of ander stipje uit wat topics van weleer? Sure.. ik ben om >:)
ATuin-hekzaterdag 24 november 2018 @ 17:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:07 schreef controlaltdelete het volgende:
Daar hebben we smarty pants met zijn distraction questions. FYI ik speel geen pokemon go en nog nooit een bepaald ruimtestation gezien met het blote oog. Was dat niet een of ander stipje uit wat topics van weleer? Sure.. ik ben om >:)
Wil je nog weten hoe het zit met de sterren wel en niet zien?
controlaltdeletezaterdag 24 november 2018 @ 17:31
Nee bedankt, als je goed opgelet had en ook eens de info bekijkt waar het om ging, had je dat geweten. Zit sowieso niet op je spacegeleuter te wachten. :{w
illusionszaterdag 24 november 2018 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Het blijft pijnlijk om te aanschouwen.. what a thrill we just got back from the moon.



Armstrong looks like he's talking about a tragedy, not the greatest exploratory achievement in human history!


Yup.
Ah, we komen weer op het albekende non-argument "mensen gedragen niet zoals ik dat zou doen, dus het is niet waar". :P Want hun gedrag voor de camera bepaalt natuurlijk onomstotelijk of ze wel of niet naar de maan zijn geweest.

:')

(ik copy/paste maar dezelfde reactie, want voor jou geldt ie ook _O-)
ATuin-hekzaterdag 24 november 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:31 schreef controlaltdelete het volgende:
Nee bedankt, als je goed opgelet had en ook eens de info bekijkt waar het om ging, had je dat geweten. Zit sowieso niet op je spacegeleuter te wachten. :{w
Dat heeft niets met 'space geleuter' te maken, gezond verstand is genoeg. Jammer dat je jezelf zo onwetend houd.
controlaltdeletezaterdag 24 november 2018 @ 17:41
Ja joh body language, mensenkennis enzo ik heb snel door wanneer iemand liegt. Hardop gelachen om die Egregious professor of Cruel and Unusual Geographymet zijn gezond verstand. Ajuus :W
ATuin-hekzaterdag 24 november 2018 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:41 schreef controlaltdelete het volgende:
Ja joh body language, mensenkennis enzo ik heb snel door wanneer iemand liegt. Hardop gelachen om die Egregious professor of Cruel and Unusual Geographymet zijn gezond verstand. Ajuus :W
Want sterren kijken heeft natuurlijk met mensenkennis te maken :')
illusionszaterdag 24 november 2018 @ 18:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:41 schreef controlaltdelete het volgende:
Ja joh body language, mensenkennis enzo ik heb snel door wanneer iemand liegt. Hardop gelachen om die Egregious professor of Cruel and Unusual Geographymet zijn gezond verstand. Ajuus :W
Wat een passieve agressiviteit zeg, ik zou eens aan je hart denken want dit haalt jaren van je levensverwachting af hoor.

Maargoed, als jij dus mensenkennis en verstand van lichaamstaal hebt, meen je de maanlanding daarmee te kunnen debunken? _O-
theguyverzaterdag 24 november 2018 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:07 schreef controlaltdelete het volgende:
Daar hebben we smarty pants met zijn distraction questions. FYI ik speel geen pokemon go en nog nooit een bepaald ruimtestation gezien met het blote oog. Was dat niet een of ander stipje uit wat topics van weleer? Sure.. ik ben om >:)
Helpt als je omhoog kijkt een keer.
Er zijn al verschillende apps en sites geplaatst waarbij je het iss kan volgen..

Wat voor kwaad kan het?


En why not leuk spelletje, maakt gebruik van GPS, een systeem wat ontwikkeld is voor het Amerikaanse leger, en voor het eerst uitbundig werd gebruikt door hetzelfde leger, in de eerste golfoorlog, om tanks door een vlakke woestijn te navigeren.
Als je een andere verklaring hebt hoe je telefoon GPS gebruikt ben ik wel oor hoor.
theguyverzaterdag 24 november 2018 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:41 schreef controlaltdelete het volgende:
Ja joh body language, mensenkennis enzo ik heb snel door wanneer iemand liegt. Hardop gelachen om die Egregious professor of Cruel and Unusual Geographymet zijn gezond verstand. Ajuus :W
Aaaaaah je bent dus beter dan een leugen detector..
Ik zou me even aanmelden bij James Randi met die gave van je.. Kan je grof geld mee verdienen.
t4600czondag 25 november 2018 @ 00:05
Sterrennacht

Het wordt vervelend. Voortdurend gelul over hoe de Apollo-astronauten nooit sterren hebben gezien en er nooit over gesproken hebben.

Oh ja, je zult het vaak vinden als ze zeggen dat ze het niet kunnen zien, of dat het moeilijk is om ze te zien, of dat ze er geen kunnen vinden, en dit wordt gegrepen door verkeerd genformeerde en bijziende vreugde door hoaxers. Wat ze nooit zien, zijn de omstandigheden van die woorden. Het felle licht in de cabine, de zonne/aarde/maaneschijn, het heldere maanoppervlak, enzovoort enzovoort.

De conspiracy theorists vermelden nooit dat de astronauten het tijdens de missies over sterren hadden, en sterren regelmatig werden gebruikt tijdens de missies.

In transcripties (en laten we niet vergeten dat dit de woordverslagen zijn van wat live aan verveelde journalisten werd gevoed in missiecontrole) staan vermeldingen van planeten en sterren.

Ik zocht in de transcripties naar planeetnamen, "sterren", "planeet" en "sterrenbeeld". Als er een zinloze tussenkomst van Capcom is of een deel van een spraakcommunicatie die niets toevoegt aan de quote van de sterren, heb ik ze verwijderd. Voel je vrij om de transcripties zelf te controleren. Transcripties zijn ook te vinden op de ALSJ en AFJ samen met video's, foto's en andere informatie.

Ik heb me vooral niet bezig gehouden met navigatie gesprekken omdat het te technisch is en niet echt iets toevoegt, bijvoorbeeld van Apollo 11:

32833 228, DELTA-V C 32625 24 1510 355. Next three lines are NA. NOUN 61 plus ll03, minus - minus 17237 11806 36275 195 04 52. Your set stars are Deneb and Vega, 242 172 012. We like two-jet ullage to 16 seconds. The horizon will be on the il-degree mark at TIG minus 2 minutes. And other comments: your sextant star is visible after GET of 134 50.

Hoewel als het een leuke beschrijving is of iets interessants toevoegt, heb ik het opgenomen.

Als je echt honderden referenties naar sterren wilt vinden, probeer dan te zoeken naar 'Nunki', of 'Sirius', of Altair, of een van de andere genummerde en benoemde sterren die ze hadden in hun sterrenkaarten. Dit is voorbeeld van een van de kaarten:

V98YGLt.jpg

Je kunt ook de transcripten van Apollo 9 op deze pagina lezen, waarin hun werk wordt beschreven bij het testen van de identificatie van sterren en navigatieprocedures.

Ter referentie: elke quote heeft een tijd die wordt uitgedrukt in dagen, uren, minuten en seconden, en de woorden worden gesproken door de missiecommandant (CDR), Command Module Pilot (CMP) en de Lunar Module Pilot (LMP).

Het enige wat we nu hoeven te doen is wachten op iemand beweert dat ze met geregelde tussenpozen sterren moeten noemen om de schijn op te houden....

Transcripties:

Apollo 7

00 00 44 58 LMP
Hey, I'll tell you something. The stars are clearer here than I’ve seen them on the ground, I can point out Pleiades very nicely.

00 20 08 13 CMP Roger. I was Just doing a little star examination here at sunset with the sun at my back, so to speak, and you can see stars - quite a few - out the telescope.

07 08 33 01 CMP I Just looked outside. There's a beautiful planet up here over Scorpio. I don't know which one it is, but it sure is bright.

07 19 34 50 CDR It's a real pretty sight; we got the sunrise, "yewpiter", and then the moon, all within about 8 degrees of each other.

Apollo 8

00 00 51 01 LMP I can see a lot of stars over on this side.

00 06 36 59 CDR We're on the PTC mode now waiting for Jim, and I noticed that out my window now I can see Orion very clearly, even though the Sun is bright in the other window.

00 13 32 42 CMP I have no difficulty in finding these stars in the sextant. I also had no difficulty in spotting the stars I used, such as Sirius, Procyon, or Canopus against the Earth during our star-horizon measurements. I can see all three of those stars against the Earth background.

01 12 16 05 CMP Now the attitude I found that the optics are best at are the attitudes which give the constellations Canis Major and Orion in the scanning telescope. At this, this particular attitude of the spacecraft, the band is gone; we're in a position whereby the Sun is behind us, and I can see quite a few stars. Now yesterday I could also, after getting dark-adapted, see quite a few stars around the constellation Cassiopeia which at first I couldn't. But right now this band precludes you see anything at all except Arcturus which, of course, I know we're aiming at right now.

01 19 39 39 CMP at this distance, there is no problem - there is no problem in seeing stars in the daylight at this distance.

01 19 40:36 CMP I'm looking out the window right now. I have the lights out in the spacecraft, the window covered where the Sun is, and I can see the stars very well out the left rendezvous window.

03 16 48 40 CMP I see the limb, and I see the stars coming up

Apollo 9

00 02 34 32 LMP I can see the - the stars in the Big Dipper here.

00 04 09 11 LMP Oh, beautiful, beautiful. Look at all those white stars!

00 06 39 00 CDR
Hey, there's the Big Dipper over there.

00 06 57 43 LMP Boy, are those stars bright out there.

00 06 57 50 CMP The old Southern Cross. Hey, wonder if I can see the Magellanic Clouds?

00 07 05 19 CMP Okay, the daylight star check, started out about 10 seconds prior to the official sunrise, and counted through to about 19 stars, the last few of which were in the Big Dipper - Well, the Big Dipper is the last one to remain visible starting from the upper right quadrant, going counterclockwise. When the sun came up, it filled the inside of the quad, and one of the jets on the LM quad that sticks down, the one that points to about - it's like about minus X. And as soon as that filled up with light, it washed out everything but a couple or three stars and the Big Dipper.

00 08 12 27 CDR Look, Dave. We're getting some stars out there.

05 19 59 50 CMP Incidentally, found Jupiter in the sextant the other day, and you can see the four moons around Jupiter.

06 01 04 44 LMP Boy, a whole bunch of stars. Oodles of them

07 02 23 18 CMP I'll tell you, one thing I'm learning on this trip is the southern stars.

08 02 33 51 LMP Oh, my god! Stars!-

08 02 30 14 CMP Hey, Jim, the two Magellanic Clouds are right out the front window.


Apollo 10


00 23 55 44 CMP I did recognise what I believed to be mars, off the earth, and Jupiter because of its four moons

01 00 19 27 CDR Just a second ago, when the sun was in the right side window, number 5 window, I can see on the Southern Cross, Aerux and alpha beta Centauri out my left window and charts the first time we've been able to see it... John couldn't see many other stars, Just the real big ones, you know, like alpha beta Centauri and Acrux. Now as the sun moves on around, they've disappeared, but that's the first glimpse of any stars I've gotten.

01 02 04 42 CMP Looks like we're going to be able to see stars, because the LM is shielding us from the sun

01 02 06 12 CDR Okay, I can see the stars real good out the side wlndow I've got Sirius out my side window, but even out through the rendezvous window i can look up there and I've got Orion and Rigel there.

01 21 17 27 CMP I've already got Jupiter and you can recognize it because of its moons

04 08 08 00 CMP Here comes Scorpio. That's what you head in. Stand by.

06 02 27 23 CMP We were able to recognize the Big Bear, the Big Lion and, of course, Jupiter, Arcturus, Alphecca, and even old Basalhague, and the Navigator's Triangle. And then due to the Sun, things sort of get washed out, and they get washed out right on around until you pick up the Big Dipper again. But I'll tell you that's the first time trans-lunar and trans-earth that I was ever able to recognize a constellation and that is really encouraging.

06 08 33 10 LMP Okay. The Moon and the Earth are the same relative size to us now. The planet Jupiter is easily visible about 5 diameters from the Moon. We can see stars within 6 diameters of the Moon.

Apollo 11

00 00 46 45 CDR I can see some stars

00 02 48 07 CMP I see a bright star out there, must be Venus. Forgot to memorize John Mayer's views out the window well enough to say that's Venus or not, but it's sure bright.

02 00 49 44 CMP My guess would be the telescope's probably pretty useless, but you can differentiate in the sextant between water droplets and stars by the difference in their motions.

02 23 59 20 CDR Houston, it's been a real change for us. Now we are able to see stars again and recognize constellations for the first time on the trip. It's - the sky is full of stars. Just like the nightside of Earth. But all the way here, we have only been able to see stars occasionally and perhaps through the monocular, but not recognize any star patterns.

03 05 07 07 LMP Houston, when a star sets up here, there's no doubt about it. One instant it's there, and the next instant it's just completely gone.

05 03 21 05 LMP (TRANQ)
And it looks like in detent 6 I can pick up Venus right at the fringe, but I can't get anything else.


Apollo 12


00 02 09 37 CDR I got a bunch of stars out my window, now.

03 13 26 17 CDR Gad, there's stars out there; can't believe it.

03 13 27 53 LMP What else is out there? There's all kinds of stars, but I don't recognize any.

03 13 28 14 CDR
Hey, there's all kinds of stars out there now.

04 12 47 06 CDR Man, there go the stars.

04 12 47 30 CDR
Well, let me get that heater off again. The Moon's not in the way. There's nothing but stars out there, buddy.

04 12 55 39 CDR Who said you couldn't look out the AOT and - and -and see this thing? Hell, I can see the stars in broad daylight with the cockpit lights up.

04 14 55 51 CDR Boy, you can sure see the stars out of this AOT. I'm in detent 1 right now, looking at Sirius, and I can see the whole constellation.

06 18 57 04 CDR And when you were sitting sideways - I could see all these stars out that window. And, all of a sudden, it just was black. In fact, it was like that ... thing - It's like somebody in the simulator put a - a ..., and they had had a - one that was too small - you know, the - the sphere was too small.

08 03 03 53 CMP That's affirmative. No problem with the stars at all. Venus - Venus, of course, looked like about four of them put together.

08 03 04 03 CMP Actually, it's - It's a very easy planet to use for the simple reason that you can take the horizon and strip the image of Venus so that you get a pretty good mark off of it….and the rest - the rest of them, the stars are so dim that you really can't do that. All you can do is get the star down to the horizon, but with Venus, you can actually split the planet with the horizon.

09 20 03 58 CMP Hey, would you check with the boys in the back room? Should I have - be having any trouble with Jupiter, as far as seeing it or not? I can't see it. Do I have a right vector in?

CMP Hello, Houston; 12. It's all right. I got it now.

10 01 30 52 CDR
Venus is just below the Earth, and we can see Venus quite clearly, well, you can see all kinds of stars, but Venus is just below the Earth. This is - This is really a sight to behold, to see it at nighttime like this.

Apollo 13

03 04 42 31 CDR Man, look at those stars…We are in the shadow of the Moon now. The Sun is just about set as far as I can see and the stars are all coming out.

03 04 48 20 LMP What do you see out your upper window?

03 04 48 32 CDR Stars.

04 10 36 17 CMP
….Jim and I were able to spot constellations from the windows of the LM when there's no venting taking place.

Apollo 14

00 00 09 27 CMP
There's a big outside.

LMP A jillion stars.

00 00 33 24 CMP
Man. Those stars are dimmer than they are in the simulator.

00 00 41 39 CDR Boy, those stars are - -

LMP Real good.

CDR - - crystal clear.

00 00 42 28 CDR Well, I'm seeing it ... I'm seeing airglow, Stu. I can see the stars on the other side of it.

03 09 45 24 LMP Man, there are a lot of stars out here in one sector of the sky.

CDR 'What sector are you looking at?

LMP I don't see a sector where there's not any. Usually I don't see them. Oh, the stars?

CMP Yes.

LMP Yes. I've got the Big Dipper floating alongside me ouz here for some time. Could have goneon around Arcturus, Spica, and Gienah. And I can just barely see the Little Dipper up behind us.

03 13 50 41 CDR
Sure is strange that we can be able to see the rest of the constellations.

03 13 51 54 LMP I can't see anything but stars.

03 13 51 57 LMP I can't see anything but stars, and we're no longer in earthshine anyhow.

03 14 26 22 LMP Well, it is pitch black out this window. I can see stars out this window.

03 15 19 30 LMP
And, Houston, looking to the north, we see the same view. It's a very sharply defined horizon. I can see the stars.

05 22 52 44 CDR
Get - Venus up there.

Apollo 15

00 01 21 18 CMP Looks like Aquarius coming up back there.

00 02 09 16 LMP Boy, that's - Look at that planet, how orange it is out there, Dave? Directly ahead

08 04 06 32 CMP Yes, there's quite a few stars out there, aren't there?

Apollo 16


00 00 33 43 CDR I forgot, the flood's turned all the way up in here. Stars are out there, Ken, I can see them.

00 00 48 49 CMP Gosh, this is mag - Oh, look at those pretty stars.Look at that. Oh.

00 00 50 44 CMP Oh, I can even see stars now with the reticle turned on. Is it - guess what I got? Antares!

00 02 04 30 LMP
Look at the way the stars show up in the daytime.

03 04 06 08 CMP Right now in the telescope, I - I can see the stars now, but I still can't see star patterns.

05 10 35 58 CMP
I'm still not having as much success with the telescope as I - as I ought to, and I'm - I'm trying to psych it out. I was going to take a look here a couple of times. I'm not aware of any light in the telescope right now, but you Just can't see any stars in there. And I'm wondering if the Earth is enough still that it - it might blank them out. Because they are obviously there when I look out the window. But they become a great deal more obvious once I get on the back side, or in that double umbra.

06 00 22 35 CMP
At least the star patterns all check out. I've got Canopus and Regor and Avoir [? ] and all those stars in sight.

06 05 42 41 CMP But I can see plenty of stars all over the place outside, and I just can't see a thing through that telescope. And I know we could when we were in Earth orbit, because the first thing I thought was that we didn't have it, and then I waited until we got around and looked at a bright part of the sky, and we got hold of Scorpion. It was there and it was all beautiful. And now, I look out there and it's just - there's just nothing there. It's just black. And that's after getting well dark adapted.

06 09 31 56 CMP
I got a chance to go back and look at the telescope on one of the last two revs, and found out the problem was that even after I had gone back and taped the eyepieces back on, they still had the tape on them, but the darned things had slipped out of focus with the telescope. And I guess it was far enough out of focus that it - the stars just weren't bright enough to show up. Because while I was sitting there looking in it I could focus it and then the stars would appear and disappear if I defocused it.

06 10 22 14 CMP Hey, you know, I haven't - hadn't gotten around to looking for planets. That's what I was doing the other night when - when things went to worms, and I decided they're probably trying to tell me something. It really is pretty out there, the way you can see all those stars. They - they really stand out. Looks like a planetarium, there's so many.

07 00 04 59 CMP
I must have one of the planets right up there above, right in that area, too. Does that sound right? That's around Nunki.

07 00 12 18 CMP Yes, you have Jupiter in my field of view, and all his little moons.

08 11 14 07 LMP You know, Pete, if you took this view that y'all Just saw of the Moon and put in a movie, everybody would say you're faking it. It doesn't look like that. And it's just - you can't see any stars, just pure blackness

10 01 10 32 CDR Yeah, I see stars.

10 01 11 22 CDR: Well, I could see stars there for a while.

10 03 22 52 CDR
And we could - and we could manoeuvre the vehicle to ... the stars. I mean, there's no doubt in my mind what you ... see. You can recognise the patterns out here.

Apollo 17

00 00 04 29 CDR I got some stars out the right

00 01 25 19 CDR Look at those stars.

00 02 55 21 LM
P Bob, that glow is actually above the horizon, Just in case you're curious. I can see - stars below

00 05 56 46 LMP The interesting thing was the continual glow on the horizon we had, even at night, on the darkside pass. And that glow was in the atmosphere because I could see stars rise over the horizon in it and then pass on through it.

00 21 18 25 CDR
Ron, I think, may have saw Saturn out the overhead hatch

05 14 54 44 CMP (Humming) Boy, that's beautiful out there. Nothing but white sky full of stars in a black, black nothing. You can't tell it's the Moon; you can't tell it's anything. Black, round ... Curves.

06 10 27 24 CMP Hey, okay. Sounds good, there's little old Aldebaran in there. Saturn still must be out of the - There it goes into the -

08 18 25 00 LMP All I see is stars.

09 11 29 38 LMP
The general [solar corona] glow visible to me now - and of course I'm not very well light adapted - dark-adapted - but extends about to a position - oh, let's see - about the same distance from the Sun as the apparent distance of Venus - between Venus and Mars right now. Well, let me - let me start over on that. The apparent distance from Venus to Mars is about the same distance as from Mars to the limit of the strong solar glow.

09 14 08 45 CDR
Okay. I'm looking at ... Is Venus - is Venus - -

LMP Venus just came up.

10 22 11 28 CMP …Hey, I can see a few stars out there on this side of the window.

11 16 05 25 LMP
Gosh! Who said there's no stars out there?

11 16 08 22 LMP There's the Dipper and the two pointing stars. They're right like this. Polaris is down there, somewhere.
illusionszondag 25 november 2018 @ 10:50
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 00:05 schreef t4600c het volgende:
Sterrennacht

Het wordt vervelend. Voortdurend gelul over hoe de Apollo-astronauten nooit sterren hebben gezien en er nooit over gesproken hebben.

Oh ja, je zult het vaak vinden als ze zeggen dat ze het niet kunnen zien, of dat het moeilijk is om ze te zien, of dat ze er geen kunnen vinden, en dit wordt gegrepen door verkeerd genformeerde en bijziende vreugde door hoaxers. Wat ze nooit zien, zijn de omstandigheden van die woorden. Het felle licht in de cabine, de zonne/aarde/maaneschijn, het heldere maanoppervlak, enzovoort enzovoort.

De conspiracy theorists vermelden nooit dat de astronauten het tijdens de missies over sterren hadden, en sterren regelmatig werden gebruikt tijdens de missies.

In transcripties (en laten we niet vergeten dat dit de woordverslagen zijn van wat live aan verveelde journalisten werd gevoed in missiecontrole) staan vermeldingen van planeten en sterren.

Ik zocht in de transcripties naar planeetnamen, "sterren", "planeet" en "sterrenbeeld". Als er een zinloze tussenkomst van Capcom is of een deel van een spraakcommunicatie die niets toevoegt aan de quote van de sterren, heb ik ze verwijderd. Voel je vrij om de transcripties zelf te controleren. Transcripties zijn ook te vinden op de ALSJ en AFJ samen met video's, foto's en andere informatie.

Ik heb me vooral niet bezig gehouden met navigatie gesprekken omdat het te technisch is en niet echt iets toevoegt, bijvoorbeeld van Apollo 11:

32833 228, DELTA-V C 32625 24 1510 355. Next three lines are NA. NOUN 61 plus ll03, minus - minus 17237 11806 36275 195 04 52. Your set stars are Deneb and Vega, 242 172 012. We like two-jet ullage to 16 seconds. The horizon will be on the il-degree mark at TIG minus 2 minutes. And other comments: your sextant star is visible after GET of 134 50.

Hoewel als het een leuke beschrijving is of iets interessants toevoegt, heb ik het opgenomen.

Als je echt honderden referenties naar sterren wilt vinden, probeer dan te zoeken naar 'Nunki', of 'Sirius', of Altair, of een van de andere genummerde en benoemde sterren die ze hadden in hun sterrenkaarten. Dit is voorbeeld van een van de kaarten:

[ afbeelding ]

Je kunt ook de transcripten van Apollo 9 op deze pagina lezen, waarin hun werk wordt beschreven bij het testen van de identificatie van sterren en navigatieprocedures.

Ter referentie: elke quote heeft een tijd die wordt uitgedrukt in dagen, uren, minuten en seconden, en de woorden worden gesproken door de missiecommandant (CDR), Command Module Pilot (CMP) en de Lunar Module Pilot (LMP).

Het enige wat we nu hoeven te doen is wachten op iemand beweert dat ze met geregelde tussenpozen sterren moeten noemen om de schijn op te houden....

Transcripties:

Apollo 7

00 00 44 58 LMP
Hey, I'll tell you something. The stars are clearer here than I’ve seen them on the ground, I can point out Pleiades very nicely.

00 20 08 13 CMP Roger. I was Just doing a little star examination here at sunset with the sun at my back, so to speak, and you can see stars - quite a few - out the telescope.

07 08 33 01 CMP I Just looked outside. There's a beautiful planet up here over Scorpio. I don't know which one it is, but it sure is bright.

07 19 34 50 CDR It's a real pretty sight; we got the sunrise, "yewpiter", and then the moon, all within about 8 degrees of each other.

Apollo 8

00 00 51 01 LMP I can see a lot of stars over on this side.

00 06 36 59 CDR We're on the PTC mode now waiting for Jim, and I noticed that out my window now I can see Orion very clearly, even though the Sun is bright in the other window.

00 13 32 42 CMP I have no difficulty in finding these stars in the sextant. I also had no difficulty in spotting the stars I used, such as Sirius, Procyon, or Canopus against the Earth during our star-horizon measurements. I can see all three of those stars against the Earth background.

01 12 16 05 CMP Now the attitude I found that the optics are best at are the attitudes which give the constellations Canis Major and Orion in the scanning telescope. At this, this particular attitude of the spacecraft, the band is gone; we're in a position whereby the Sun is behind us, and I can see quite a few stars. Now yesterday I could also, after getting dark-adapted, see quite a few stars around the constellation Cassiopeia which at first I couldn't. But right now this band precludes you see anything at all except Arcturus which, of course, I know we're aiming at right now.

01 19 39 39 CMP at this distance, there is no problem - there is no problem in seeing stars in the daylight at this distance.

01 19 40:36 CMP I'm looking out the window right now. I have the lights out in the spacecraft, the window covered where the Sun is, and I can see the stars very well out the left rendezvous window.

03 16 48 40 CMP I see the limb, and I see the stars coming up

Apollo 9

00 02 34 32 LMP I can see the - the stars in the Big Dipper here.

00 04 09 11 LMP Oh, beautiful, beautiful. Look at all those white stars!

00 06 39 00 CDR
Hey, there's the Big Dipper over there.

00 06 57 43 LMP Boy, are those stars bright out there.

00 06 57 50 CMP The old Southern Cross. Hey, wonder if I can see the Magellanic Clouds?

00 07 05 19 CMP Okay, the daylight star check, started out about 10 seconds prior to the official sunrise, and counted through to about 19 stars, the last few of which were in the Big Dipper - Well, the Big Dipper is the last one to remain visible starting from the upper right quadrant, going counterclockwise. When the sun came up, it filled the inside of the quad, and one of the jets on the LM quad that sticks down, the one that points to about - it's like about minus X. And as soon as that filled up with light, it washed out everything but a couple or three stars and the Big Dipper.

00 08 12 27 CDR Look, Dave. We're getting some stars out there.

05 19 59 50 CMP Incidentally, found Jupiter in the sextant the other day, and you can see the four moons around Jupiter.

06 01 04 44 LMP Boy, a whole bunch of stars. Oodles of them

07 02 23 18 CMP I'll tell you, one thing I'm learning on this trip is the southern stars.

08 02 33 51 LMP Oh, my god! Stars!-

08 02 30 14 CMP Hey, Jim, the two Magellanic Clouds are right out the front window.


Apollo 10


00 23 55 44 CMP I did recognise what I believed to be mars, off the earth, and Jupiter because of its four moons

01 00 19 27 CDR Just a second ago, when the sun was in the right side window, number 5 window, I can see on the Southern Cross, Aerux and alpha beta Centauri out my left window and charts the first time we've been able to see it... John couldn't see many other stars, Just the real big ones, you know, like alpha beta Centauri and Acrux. Now as the sun moves on around, they've disappeared, but that's the first glimpse of any stars I've gotten.

01 02 04 42 CMP Looks like we're going to be able to see stars, because the LM is shielding us from the sun

01 02 06 12 CDR Okay, I can see the stars real good out the side wlndow I've got Sirius out my side window, but even out through the rendezvous window i can look up there and I've got Orion and Rigel there.

01 21 17 27 CMP I've already got Jupiter and you can recognize it because of its moons

04 08 08 00 CMP Here comes Scorpio. That's what you head in. Stand by.

06 02 27 23 CMP We were able to recognize the Big Bear, the Big Lion and, of course, Jupiter, Arcturus, Alphecca, and even old Basalhague, and the Navigator's Triangle. And then due to the Sun, things sort of get washed out, and they get washed out right on around until you pick up the Big Dipper again. But I'll tell you that's the first time trans-lunar and trans-earth that I was ever able to recognize a constellation and that is really encouraging.

06 08 33 10 LMP Okay. The Moon and the Earth are the same relative size to us now. The planet Jupiter is easily visible about 5 diameters from the Moon. We can see stars within 6 diameters of the Moon.

Apollo 11

00 00 46 45 CDR I can see some stars

00 02 48 07 CMP I see a bright star out there, must be Venus. Forgot to memorize John Mayer's views out the window well enough to say that's Venus or not, but it's sure bright.

02 00 49 44 CMP My guess would be the telescope's probably pretty useless, but you can differentiate in the sextant between water droplets and stars by the difference in their motions.

02 23 59 20 CDR Houston, it's been a real change for us. Now we are able to see stars again and recognize constellations for the first time on the trip. It's - the sky is full of stars. Just like the nightside of Earth. But all the way here, we have only been able to see stars occasionally and perhaps through the monocular, but not recognize any star patterns.

03 05 07 07 LMP Houston, when a star sets up here, there's no doubt about it. One instant it's there, and the next instant it's just completely gone.

05 03 21 05 LMP (TRANQ)
And it looks like in detent 6 I can pick up Venus right at the fringe, but I can't get anything else.


Apollo 12


00 02 09 37 CDR I got a bunch of stars out my window, now.

03 13 26 17 CDR Gad, there's stars out there; can't believe it.

03 13 27 53 LMP What else is out there? There's all kinds of stars, but I don't recognize any.

03 13 28 14 CDR
Hey, there's all kinds of stars out there now.

04 12 47 06 CDR Man, there go the stars.

04 12 47 30 CDR
Well, let me get that heater off again. The Moon's not in the way. There's nothing but stars out there, buddy.

04 12 55 39 CDR Who said you couldn't look out the AOT and - and -and see this thing? Hell, I can see the stars in broad daylight with the cockpit lights up.

04 14 55 51 CDR Boy, you can sure see the stars out of this AOT. I'm in detent 1 right now, looking at Sirius, and I can see the whole constellation.

06 18 57 04 CDR And when you were sitting sideways - I could see all these stars out that window. And, all of a sudden, it just was black. In fact, it was like that ... thing - It's like somebody in the simulator put a - a ..., and they had had a - one that was too small - you know, the - the sphere was too small.

08 03 03 53 CMP That's affirmative. No problem with the stars at all. Venus - Venus, of course, looked like about four of them put together.

08 03 04 03 CMP Actually, it's - It's a very easy planet to use for the simple reason that you can take the horizon and strip the image of Venus so that you get a pretty good mark off of it….and the rest - the rest of them, the stars are so dim that you really can't do that. All you can do is get the star down to the horizon, but with Venus, you can actually split the planet with the horizon.

09 20 03 58 CMP Hey, would you check with the boys in the back room? Should I have - be having any trouble with Jupiter, as far as seeing it or not? I can't see it. Do I have a right vector in?

CMP Hello, Houston; 12. It's all right. I got it now.

10 01 30 52 CDR
Venus is just below the Earth, and we can see Venus quite clearly, well, you can see all kinds of stars, but Venus is just below the Earth. This is - This is really a sight to behold, to see it at nighttime like this.

Apollo 13

03 04 42 31 CDR Man, look at those stars…We are in the shadow of the Moon now. The Sun is just about set as far as I can see and the stars are all coming out.

03 04 48 20 LMP What do you see out your upper window?

03 04 48 32 CDR Stars.

04 10 36 17 CMP
….Jim and I were able to spot constellations from the windows of the LM when there's no venting taking place.

Apollo 14

00 00 09 27 CMP
There's a big outside.

LMP A jillion stars.

00 00 33 24 CMP
Man. Those stars are dimmer than they are in the simulator.

00 00 41 39 CDR Boy, those stars are - -

LMP Real good.

CDR - - crystal clear.

00 00 42 28 CDR Well, I'm seeing it ... I'm seeing airglow, Stu. I can see the stars on the other side of it.

03 09 45 24 LMP Man, there are a lot of stars out here in one sector of the sky.

CDR 'What sector are you looking at?

LMP I don't see a sector where there's not any. Usually I don't see them. Oh, the stars?

CMP Yes.

LMP Yes. I've got the Big Dipper floating alongside me ouz here for some time. Could have goneon around Arcturus, Spica, and Gienah. And I can just barely see the Little Dipper up behind us.

03 13 50 41 CDR
Sure is strange that we can be able to see the rest of the constellations.

03 13 51 54 LMP I can't see anything but stars.

03 13 51 57 LMP I can't see anything but stars, and we're no longer in earthshine anyhow.

03 14 26 22 LMP Well, it is pitch black out this window. I can see stars out this window.

03 15 19 30 LMP
And, Houston, looking to the north, we see the same view. It's a very sharply defined horizon. I can see the stars.

05 22 52 44 CDR
Get - Venus up there.

Apollo 15

00 01 21 18 CMP Looks like Aquarius coming up back there.

00 02 09 16 LMP Boy, that's - Look at that planet, how orange it is out there, Dave? Directly ahead

08 04 06 32 CMP Yes, there's quite a few stars out there, aren't there?

Apollo 16


00 00 33 43 CDR I forgot, the flood's turned all the way up in here. Stars are out there, Ken, I can see them.

00 00 48 49 CMP Gosh, this is mag - Oh, look at those pretty stars.Look at that. Oh.

00 00 50 44 CMP Oh, I can even see stars now with the reticle turned on. Is it - guess what I got? Antares!

00 02 04 30 LMP
Look at the way the stars show up in the daytime.

03 04 06 08 CMP Right now in the telescope, I - I can see the stars now, but I still can't see star patterns.

05 10 35 58 CMP
I'm still not having as much success with the telescope as I - as I ought to, and I'm - I'm trying to psych it out. I was going to take a look here a couple of times. I'm not aware of any light in the telescope right now, but you Just can't see any stars in there. And I'm wondering if the Earth is enough still that it - it might blank them out. Because they are obviously there when I look out the window. But they become a great deal more obvious once I get on the back side, or in that double umbra.

06 00 22 35 CMP
At least the star patterns all check out. I've got Canopus and Regor and Avoir [? ] and all those stars in sight.

06 05 42 41 CMP But I can see plenty of stars all over the place outside, and I just can't see a thing through that telescope. And I know we could when we were in Earth orbit, because the first thing I thought was that we didn't have it, and then I waited until we got around and looked at a bright part of the sky, and we got hold of Scorpion. It was there and it was all beautiful. And now, I look out there and it's just - there's just nothing there. It's just black. And that's after getting well dark adapted.

06 09 31 56 CMP
I got a chance to go back and look at the telescope on one of the last two revs, and found out the problem was that even after I had gone back and taped the eyepieces back on, they still had the tape on them, but the darned things had slipped out of focus with the telescope. And I guess it was far enough out of focus that it - the stars just weren't bright enough to show up. Because while I was sitting there looking in it I could focus it and then the stars would appear and disappear if I defocused it.

06 10 22 14 CMP Hey, you know, I haven't - hadn't gotten around to looking for planets. That's what I was doing the other night when - when things went to worms, and I decided they're probably trying to tell me something. It really is pretty out there, the way you can see all those stars. They - they really stand out. Looks like a planetarium, there's so many.

07 00 04 59 CMP
I must have one of the planets right up there above, right in that area, too. Does that sound right? That's around Nunki.

07 00 12 18 CMP Yes, you have Jupiter in my field of view, and all his little moons.

08 11 14 07 LMP You know, Pete, if you took this view that y'all Just saw of the Moon and put in a movie, everybody would say you're faking it. It doesn't look like that. And it's just - you can't see any stars, just pure blackness

10 01 10 32 CDR Yeah, I see stars.

10 01 11 22 CDR: Well, I could see stars there for a while.

10 03 22 52 CDR
And we could - and we could manoeuvre the vehicle to ... the stars. I mean, there's no doubt in my mind what you ... see. You can recognise the patterns out here.

Apollo 17

00 00 04 29 CDR I got some stars out the right

00 01 25 19 CDR Look at those stars.

00 02 55 21 LM
P Bob, that glow is actually above the horizon, Just in case you're curious. I can see - stars below

00 05 56 46 LMP The interesting thing was the continual glow on the horizon we had, even at night, on the darkside pass. And that glow was in the atmosphere because I could see stars rise over the horizon in it and then pass on through it.

00 21 18 25 CDR
Ron, I think, may have saw Saturn out the overhead hatch

05 14 54 44 CMP (Humming) Boy, that's beautiful out there. Nothing but white sky full of stars in a black, black nothing. You can't tell it's the Moon; you can't tell it's anything. Black, round ... Curves.

06 10 27 24 CMP Hey, okay. Sounds good, there's little old Aldebaran in there. Saturn still must be out of the - There it goes into the -

08 18 25 00 LMP All I see is stars.

09 11 29 38 LMP
The general [solar corona] glow visible to me now - and of course I'm not very well light adapted - dark-adapted - but extends about to a position - oh, let's see - about the same distance from the Sun as the apparent distance of Venus - between Venus and Mars right now. Well, let me - let me start over on that. The apparent distance from Venus to Mars is about the same distance as from Mars to the limit of the strong solar glow.

09 14 08 45 CDR
Okay. I'm looking at ... Is Venus - is Venus - -

LMP Venus just came up.

10 22 11 28 CMP …Hey, I can see a few stars out there on this side of the window.

11 16 05 25 LMP
Gosh! Who said there's no stars out there?

11 16 08 22 LMP There's the Dipper and the two pointing stars. They're right like this. Polaris is down there, somewhere.
_O_ _O_ _O_
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:41 schreef controlaltdelete het volgende:
Ja joh body language, mensenkennis enzo ik heb snel door wanneer iemand liegt. Hardop gelachen om die Egregious professor of Cruel and Unusual Geographymet zijn gezond verstand. Ajuus :W
Kom nou maar op met je body language. :D Of is dit oninteressant spacegeleuter?
controlaltdeletezondag 25 november 2018 @ 11:03
Verveel je je weer dat het je zo bezighoudt? Je verveelt je dan best vaak zo te zien.

Ik heb nooit beweerd dat die atsronots geen sterren zouden hebben gezien, ik heb zelfs nog iets gepost twee van die astronots die sterren, zelfs planeten hadden gezien. Daar ging het niet om... als je opgelet had.
Pietverdrietzondag 25 november 2018 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:03 schreef controlaltdelete het volgende:
Verveel je je weer dat het je zo bezighoudt? Je verveelt je dan best vaak zo te zien.

Ik heb nooit beweerd dat die atsronots geen sterren zouden hebben gezien, ik heb zelfs nog iets gepost twee van die astronots die sterren, zelfs planeten hadden gezien. Daar ging het niet om... als je opgelet had.
Zo gaat het altijd met jou.
Ageren, wat roepen en griepen en dan de beledigde leverworst uithangen
controlaltdeletezondag 25 november 2018 @ 11:06
Nee joh leedvermaak..
Pietverdrietzondag 25 november 2018 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:07 schreef controlaltdelete het volgende:
Daar hebben we smarty pants met zijn distraction questions. FYI ik speel geen pokemon go en nog nooit een bepaald ruimtestation gezien met het blote oog. Was dat niet een of ander stipje uit wat topics van weleer? Sure.. ik ben om >:)
http://hemel.waarnemen.com/iss/
Copycatzondag 25 november 2018 @ 11:15
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

Zo gaat het altijd met jou.
Ageren, wat roepen en griepen en dan de beledigde leverworst uithangen
En elke keer is dat vaste stramien zo grappig om te zien.
illusionszondag 25 november 2018 @ 11:16
Leedvermaak zegt ze. :D
ATuin-hekzondag 25 november 2018 @ 11:31
t4600c _O_
Pietverdrietzondag 25 november 2018 @ 11:58
quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2018 11:06 schreef controlaltdelete het volgende:
Nee joh leedvermaak..
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect
ATuin-hekzondag 25 november 2018 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:03 schreef controlaltdelete het volgende:
Verveel je je weer dat het je zo bezighoudt? Je verveelt je dan best vaak zo te zien.

Ik heb nooit beweerd dat die atsronots geen sterren zouden hebben gezien, ik heb zelfs nog iets gepost twee van die astronots die sterren, zelfs planeten hadden gezien. Daar ging het niet om... als je opgelet had.
Gevolgd door een stuk waar ze zeggen dat ze die niet zagen vanaf het maanoppervlak...
t4600czondag 25 november 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:03 schreef controlaltdelete het volgende:
Verveel je je weer dat het je zo bezighoudt? Je verveelt je dan best vaak zo te zien.

Ik heb nooit beweerd dat die atsronots geen sterren zouden hebben gezien, ik heb zelfs nog iets gepost twee van die astronots die sterren, zelfs planeten hadden gezien. Daar ging het niet om... als je opgelet had.
En toch voel jij je aangesproken.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 15:47 schreef controlaltdelete het volgende:
Whatever dude wat jij en je spacefans ervan vinden boeit me wederom geen fluit. Zijn er nou wel of geen sterren te zien vanuit outta space, dat weten die astronots niet eens kwestie van perspectief zullen we maar denken, sure. Vooral de poppenkast blijven geloven ..je doet maar :Y
Lavenderrzondag 25 november 2018 @ 12:51
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:31 schreef ATuin-hek het volgende:
t4600c _O_
Pietverdrietzondag 25 november 2018 @ 12:58
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:31 schreef ATuin-hek het volgende:
t4600c _O_
QFT
Kaminazondag 25 november 2018 @ 13:36
https://www.msn.com/nl-nl(...)r-BBQ3L0z?li=BBoPOOe

Nou, ik ben benieuwd! (8>
Nismo91zondag 25 november 2018 @ 13:41
quote:
Inderdaad ! Hoop dat ze het doorzetten.
Ik geloof er wel in maar je gaat toch twijfelen na al die feiten !
t4600czondag 25 november 2018 @ 14:19
Dat hebben ze in feiten al, aangezien de Lunokhod foto's overeenkomen met Apollo foto's van het maanoppervlakten. Door het verglijken van AS15-P-9299 en AS15-P-9301 Met de Lunokhod-2 foto's.

Zie hier:

http://onebigmonkey.com/apollo/lunokhod/luna.html

Lunokhod-2 boven, Apollo 15 onder:
n9hfydJ.jpgzNgWJ0A.jpg

Lunokhod-2 boven, Apollo 15 onder:
Xns34DW.jpgGrDW6BZ.jpg
Pietverdrietzondag 25 november 2018 @ 14:51
quote:
Russen kondigden maan-plannen aan en baas maakt er een grapje bij, nieuwsmedia maken van het grapje het hele verhaal. Triest wel hoe de pers werkt
Kaminazondag 25 november 2018 @ 15:17
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Russen kondigden maan-plannen aan en baas maakt er een grapje bij, nieuwsmedia maken van het grapje het hele verhaal. Triest wel hoe de pers werkt
Het artikel zegt echter dat "het erop lijkt dat het geen grap is".
illusionszondag 25 november 2018 @ 15:24
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 15:17 schreef Kamina het volgende:

[..]

Het artikel zegt echter dat "het erop lijkt dat het geen grap is".
Ja, dat zegt het MSN artikel ja. Het origineel niet.
illusionszondag 25 november 2018 @ 15:31
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 15:17 schreef Kamina het volgende:

[..]

Het artikel zegt echter dat "het erop lijkt dat het geen grap is".
Het MSN artikel zegt zelfs dat er nog nooit een mens op de aarde is geweest.

Al sinds Neil Armstrong en Buzz Aldrin op 20 juli 1969 voet op de maan zetten zijn er complottheorien dat de beelden daarvan fake zijn en dat er nog nooit een mens op de aarde is geweest.

2e alinea

:') :') :')
Kaminazondag 25 november 2018 @ 19:05
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 15:31 schreef illusions het volgende:

[..]

Het MSN artikel zegt zelfs dat er nog nooit een mens op de aarde is geweest.

Al sinds Neil Armstrong en Buzz Aldrin op 20 juli 1969 voet op de maan zetten zijn er complottheorien dat de beelden daarvan fake zijn en dat er nog nooit een mens op de aarde is geweest.

2e alinea

:') :') :')
:D
t4600cdinsdag 27 november 2018 @ 18:25
De volgende video is online:


In de video is te zien hoe een geheugen module hellaas niet goed uitmeet, waarschijnelijk een draadbreuk.

5:21
Verder wordt de alarm module B8 aangesloten zoals in het echte ruimteschip. Ze triggeren het undervolt alarm door de 28v spanning van het ruimteschip te verlagen naar 20v. Dit alarm kwam ook voor bij Apollo 13 toen een brandstofcel ontplofte.

De alarm module wordt verder getriggerd met andere testen en lijkt goed te werken. Het geeft een fout aan wanneer ze iets buiten de bedrijfswaarden veroorzaken.

Op 13:10 krijgen we een diepere kijk in de geheugen emulatie module die bij de AGC kwam.
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 15:24 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, dat zegt het MSN artikel ja. Het origineel niet.
MSN nieuws, nja er werd paar weken geleden ook al door verschillende media aangekondigd dat de f1 naar Zandvoort komt.
Terwijl er nog helemaal niks getekend is of iets.

Zou wel mooi zijn als ze er weer heen gaan, het grote nadeel is het is een erg gevaarlijke trip, ben zelfs verbaasd dat op Apollo 13 na er amper iets mis is gegaan toen de tijd.
illusionszaterdag 1 december 2018 @ 20:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 20:53 schreef theguyver het volgende:

[..]

MSN nieuws, nja er werd paar weken geleden ook al door verschillende media aangekondigd dat de f1 naar Zandvoort komt.
Terwijl er nog helemaal niks getekend is of iets.

Zou wel mooi zijn als ze er weer heen gaan, het grote nadeel is het is een erg gevaarlijke trip, ben zelfs verbaasd dat op Apollo 13 na er amper iets mis is gegaan toen de tijd.
Ik zie er eigenlijk maar weinig voordeel in om het opnieuw te doen, zou liever zien dat ze ie energie steken in een missie naar Mars, hoewel daarvan ook heel duidelijk mag zijn dat het qua eventuele kolonisatie geen enkel nut heeft.

Ik vrees dat de ontdekking van steenachtige planeten in goldy locks zones toch echt iets anders gaat vereisen als fossiele brandstoffen.
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 21:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 20:53 schreef theguyver het volgende:

[..]

MSN nieuws, nja er werd paar weken geleden ook al door verschillende media aangekondigd dat de f1 naar Zandvoort komt.
Terwijl er nog helemaal niks getekend is of iets.

Zou wel mooi zijn als ze er weer heen gaan, het grote nadeel is het is een erg gevaarlijke trip, ben zelfs verbaasd dat op Apollo 13 na er amper iets mis is gegaan toen de tijd.
Bemanning Apollo 1 kwam om
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Apollo_1
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 20:58 schreef illusions het volgende:

[..]

Ik zie er eigenlijk maar weinig voordeel in om het opnieuw te doen, zou liever zien dat ze ie energie steken in een missie naar Mars, hoewel daarvan ook heel duidelijk mag zijn dat het qua eventuele kolonisatie geen enkel nut heeft.

Ik vrees dat de ontdekking van steenachtige planeten in goldy locks zones toch echt iets anders gaat vereisen als fossiele brandstoffen.
Als er een soort van brandstof te vinden zou zijn op de maan heeft het wel nut, het kan dan als een mooie springplank dienen, naar Mars bijvoorbeeld.
Alleen weinig kans dat ze iets anders vinden dan stenen.
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 21:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bemanning Apollo 1 kwam om
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Apollo_1
Nja de reis er heen of terug, bedoel ik, deze bemanning kwam op aarde om, in de ruimte zijn nog geen slachtoffers gevallen voor mijn weten.
Al was er wel een Russische astronaut in de dampkring levend verbrand, de audio die er van is, is gruwelijk om aan te horen. 😔
illusionszaterdag 1 december 2018 @ 21:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 21:27 schreef theguyver het volgende:

[..]

Als er een soort van brandstof te vinden zou zijn op de maan heeft het wel nut, het kan dan als een mooie springplank dienen, naar Mars bijvoorbeeld.
Alleen weinig kans dat ze iets anders vinden dan stenen.
Ja, maar wat hebben we eigenlijk op Mars uit te vreten? Qua kolonisatie zie ik het niet echt als reele optie, en de maan als bushalte lijkt me ook niet superhandig, zo lang duurt het ook weer niet om naar Mars te knallen.

De levensvatbare planeten die we nu zien zijn voor hetzelfde geld al langer dood dan Jezus, dus dat schiet momenteel ook niet echt op. Zodra we spacetime kunnen gaan buigen komt het e.e.a. binnen bereik, maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat wij dat in ons leven niet meer meemaken.
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 21:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 21:32 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, maar wat hebben we eigenlijk op Mars uit te vreten? Qua kolonisatie zie ik het niet echt als reele optie, en de maan als bushalte lijkt me ook niet superhandig, zo lang duurt het ook weer niet om naar Mars te knallen.

De levensvatbare planeten die we nu zien zijn voor hetzelfde geld al langer dood dan Jezus, dus dat schiet momenteel ook niet echt op. Zodra we spacetime kunnen gaan buigen komt het e.e.a. binnen bereik, maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat wij dat in ons leven niet meer meemaken.
Eensch
De Sahara, de Gobi en Australi groen maken zou een beter streven zijn
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 22:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eensch
De Sahara, de Gobi en Australi groen maken zou een beter streven zijn
Dat is inderdaad een strak plan, maar inderdaad, een ander soort brandstof zou een beter optie zijn, ik denk nog wel dat het er komt, nasa is er al jaren druk mee bezig om alternatieven te zoeken.
Niet alleen nasa BTW.
Maar hoop nog op een interstellar vlucht, naar een bewoonbare planeet, als die er tenminste in de buurt te vinden is.
De meeste die tot nu toe in de zogenaamde goldilock zone bevinden, zijn nog ver weg, plus.. Kijk naar een planeet als venus en mars, een daadwerkelijke atmosfeer hebben die niet.

De woestijnen op aarde groen maken klinkt heel mooi, maar net als een andere brandstof heel moeilijk om uit te voeren, al moet ik zeggen, dat men heel erg bewust aan het worden is, om onze huidige planeet te redden.
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 22:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 22:06 schreef theguyver het volgende:

[..]

Dat is inderdaad een strak plan, maar inderdaad, een ander soort brandstof zou een beter optie zijn, ik denk nog wel dat het er komt, nasa is er al jaren druk mee bezig om alternatieven te zoeken.
Niet alleen nasa BTW.
Maar hoop nog op een interstellar vlucht, naar een bewoonbare planeet, als die er tenminste in de buurt te vinden is.
De meeste die tot nu toe in de zogenaamde goldilock zone bevinden, zijn nog ver weg, plus.. Kijk naar een planeet als venus en mars, een daadwerkelijke atmosfeer hebben die niet.

De woestijnen op aarde groen maken klinkt heel mooi, maar net als een andere brandstof heel moeilijk om uit te voeren, al moet ik zeggen, dat men heel erg bewust aan het worden is, om onze huidige planeet te redden.
Woestijnen groen maken is een kwestie van energie en geld, verbeteren van bestaande technologien
Interstellair reizen is een illusie, de afstanden zijn veel en veel te groot.
Er is een leuk visueel middel om je het idee van de afstanden te geven, de planetenweg.
Dit is een wandelroute waar je begint met een model van de zon, die is dan wat groter dan een skippybal en je loopt dan naar pluto. Na een meter of 60 kom je bij de aarde voorbij, formaat knikker. tien kilometer verder ben je bij pluto...
Dit is dan alleen het zonnestelsel.
Als ik ff snel reken is op dezelfde schaal dus de meest nabije ster op een slordige 20.000 kilometer.
Van de aarde naar mars is enkele stappen, naar Pluto een uurtje of 2 wandelen en naar Proximus centauri zit je in nieuw Zeeland.
En dat is alleen de meest dichtbije ster,

[ Bericht 7% gewijzigd door Pietverdriet op 01-12-2018 22:33:02 ]
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 22:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 22:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Woestijnen groen maken is een kwestie van energie en geld, verbeteren van bestaande technologien
Interstellair reizen is een illusie, de afstanden zijn veel en veel te groot.
ilussie, nah denk dat het meer te maken heeft met onze huidige denkwijze, en huidige technologie, als we een aantal decennia verder zijn, kan het maar zo zijn dat we op dit gebied grote stappen hebben gemaakt, kijk naar de afgelopen honderd jaar wat er allemaal al niet veranderd is.
Ook de ruimtevaart staat nog in zijn kinderschoenen, we kunnen tegenwoordig, microscopisch kleine deeltjes al tegen de snelheid van het licht voorstuwen, je moet alleen even niet kijken hoe..
Met de huidige techniek komen we er nog niet, maar dat kan maar zo een andere wending krijgen de mens zit niet stil, al verwacht ik nog wel dat we in de nabije toekomst een soort van vr wereld krijgen zoals in de film ready player one, ook zal me niks verbazen als ze nog niet zo lang geleden uitgestorven diersoorten kunnen klonen.
Woestijn naar groen veranderen, denk dat iets meer voet in de aarde heeft dan je denkt, kijk naar zout vlaktes en ook de Sahara de grond is niet goed genoeg, voor groen.

Maar goed ik blijf vrolijk doorhopen dat er een unieke ruimtereis komt in de toekomst.
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 22:41
Nog niet zo gek lang geleden was de Sahara groen
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Holoceen_subpluviaal
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 22:46
Oh Proximus centaur I heeft wel een planeet maar is eerder een gasreus. Dus daar naar toe heeft niet zoveel nut, plus is dubbelster.
Zou wel mooi starwars effect hebben.
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 22:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog niet zo gek lang geleden was de Sahara groen
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Holoceen_subpluviaal
In aarde term is dat inderdaad nog niet zo lang geleden, maar in menselijke term wel :)
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 22:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 22:46 schreef theguyver het volgende:
Oh Proximus centaur I heeft wel een planeet maar is eerder een gasreus. Dus daar naar toe heeft niet zoveel nut, plus is dubbelster.
Zou wel mooi starwars effect hebben.
Interstellair reizen heeft sowieso geen nut.
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 23:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Interstellair reizen heeft sowieso geen nut.
Is er leven op een andere planeet, is een grote vraag voor veel mensen, en in dit zonnestelsel zullen we dat denk ik niet meer vinden,heel heel heel misschien op europa, maar verder.....
Als je dat dan nog wil zoeken moeten we verder gaan kijken.
Plus naar mijn weten is er al een man made ruimte vaartuig op onze rand van interstellar space, voyager 1.
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 23:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 23:02 schreef theguyver het volgende:

[..]

Is er leven op een andere planeet, is een grote vraag voor veel mensen, en in dit zonnestelsel zullen we dat denk ik niet meer vinden,heel heel heel misschien op europa, maar verder.....
Als je dat dan nog wil zoeken moeten we verder gaan kijken.
Plus naar mijn weten is er al een man made ruimte vaartuig op onze rand van interstellar space, voyager 1.
Neuh.
Die heeft net het zonnestelsel verlaten, dus net voorbij Pluto, deed daar 41 jaar over.
Dus, om met de wandeling te spreken in mijn voorbeeld, als jij 41 jaar doet om naar Pluto te wandelen, op de 10 kilometer, hoe lang wandel je dan naar nieuw Zeeland?

En zelfs al zou je een onbemande probe met 10% van de lichtsnelheid in 41 jaar naar proxima of een andere ster in 50, 60 of 100 jaar kunnen sturen, wat dan? Contact ga je er niet mee houden en dan wat?
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 23:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh.
Die heeft net het zonnestelsel verlaten, dus net voorbij Pluto, deed daar 41 jaar over.
Dus, om met de wandeling te spreken in mijn voorbeeld, als jij 41 jaar doet om naar Pluto te wandelen, op de 10 kilometer, hoe lang wandel je dan naar nieuw Zeeland?
Lang, maar zoals ik al zei met de huidige techniek word het 'm niet.
Daarom word er nog druk gezocht naar alternatief, De Apollo 11 heeft er 3 dagen, 3 uren en 49 minuten over om naar de maan te komen.
Maar de NASA's New Horizons Pluto mission deed er 8 uur en 35 minuten over. Die kreeg een aanvangssnelheid van 58.000 km/u en was nog steeds aan het versnellen toen ie langs de maan vloog. Een mooie tijd voor een afstand van 380.000 km!
Alsnog bij lange na erg langzaam als we het hebben over een lange vlucht naar een ander sterrenstelsel.
Men is momenteel ook bezig om een manier te vinden om een ruimteschip constant door te laten versnellen, als men daar een doorbraak in maakt, word die grote ruimte toch weer een stukje kleiner.
Maar zover zijn we niet h..
Pietverdrietzaterdag 1 december 2018 @ 23:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 23:17 schreef theguyver het volgende:

[..]

Lang, maar zoals ik al zei met de huidige techniek word het 'm niet.
Daarom word er nog druk gezocht naar alternatief, De Apollo 11 heeft er 3 dagen, 3 uren en 49 minuten over om naar de maan te komen.
Maar de NASA's New Horizons Pluto mission deed er 8 uur en 35 minuten over. Die kreeg een aanvangssnelheid van 58.000 km/u en was nog steeds aan het versnellen toen ie langs de maan vloog. Een mooie tijd voor een afstand van 380.000 km!
Alsnog bij lange na erg langzaam als we het hebben over een lange vlucht naar een ander sterrenstelsel.
Men is momenteel ook bezig om een manier te vinden om een ruimteschip constant door te laten versnellen, als men daar een doorbraak in maakt, word die grote ruimte toch weer een stukje kleiner.
Maar zover zijn we niet h..
Continue versnellen is energie voor nodig. Energie moet je ergens vandaan halen.
theguyverzaterdag 1 december 2018 @ 23:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 23:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Continue versnellen is energie voor nodig. Energie moet je ergens vandaan halen.
Sligshot aarde, word momenteel al gebruikt, en het kan wel, maar gaat heel langzaam en men kan tegen de snelheid van licht halen in duizenden jaren, men blijft stappen maken, kijk naar de huidige raketten die opstijgen en weer keurig landen, op de zelfde plek.
De techniek staat niet stil, en zolang die vooruitgang aanhoud, heb ik hoop op de toekomst.

Hoop op een groene woestijn.
Hoop op interstellar reis.
Hoop op leven buiten aarde.
Hoop op minder ellende in de wereld.
Meer vertrouwen op wetenschap dan religie.

Maar goed dat is mijn mening, en ja misschien zal in de toekomst ook weer een trip naar de maan een mogelijkheid zijn, misschien wel als springplank wie weet.


Ik mag blijven dromen :)
SuperHartjezondag 2 december 2018 @ 08:47
Eerste toerist ver in de ruimte

Een rondje om de maan :{
Kaminazondag 2 december 2018 @ 09:09
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 08:47 schreef SuperHartje het volgende:
Eerste toerist ver in de ruimte

Een rondje om de maan :{
Wauw, indrukwekkend! ^O^
StateOfMindzondag 2 december 2018 @ 09:16
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 08:47 schreef SuperHartje het volgende:
Eerste toerist ver in de ruimte

Een rondje om de maan :{
Airbnb Spacebnb :7
t4600czondag 2 december 2018 @ 15:05
Paul en ik hebben niet stil gezeten, hier een voorproefje van het onderzoek in de foto's:

Locatie van de AS14-80 foto's van de NASA:
fetch?id=1402229&d=1543755436

Locatie van de door mij gescande AS14-80 foto's:
fetch?id=1402232&d=1543755580

Laten we AS14-80-10441 vergelijken met de andere bronnen door de jaren heen.
fetch?id=1402234&d=1543757747
fetch?id=1402235&d=1543758455

Het is te zien dat de grootbeeld fotografie van de Apollo missies het niet aflegt tegen moderne sondes, zelfs niet tegen de LRO.

En what about de AS14-79 foto's? Hoewel de filmachterwand niet goed werkten, probeerde Roosa toch de Apollo 14 landingsplaats te fotograferen tijdens de landing. Is dat gelukt?

fetch?id=1402236&d=1543755580

Jazeker! op een aantal foto's is Cone Crater te zien. Laten we inzoomen:
fetch?id=1402230&d=1543755579
fetch?id=1402237&d=1543758603

De rode pijl wijst naar Cone Crater, de grootste crater bij de landingsplaats. Als het magazijn goed had gewerkt, had Roosa misschien wel de LM kort na de landing gefotografeerd, of misschien zelfs tijdens de landing. Of AS14-79 daar genoeg resolutie voor had, weet ik niet zeker. De foto's zijn in een hogere baan genomen dan AS14-80.

Hier later meer over!

[ Bericht 0% gewijzigd door t4600c op 02-12-2018 15:47:39 ]
xpompompomxzondag 2 december 2018 @ 15:09
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 15:05 schreef t4600c het volgende:
Paul en ik hebben niet stil gezeten, hier een voorproefje van het onderzoek in de foto's:

Locatie van de AS14-80 foto's van de NASA:
[ afbeelding ]

Locatie van de door mij gescande AS14-80 foto's:
[ afbeelding ]

Laten we AS14-80-10441 vergelijken met de andere bronnen door de jaren heen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is te zien dat de grootbeeld fotografie van de Apollo missies het niet aflegt tegen moderne sondes, zelfs niet tegen de LRO.

En what about de AS14-79 foto's? Hoewel de filmachterwand niet goed werkten, probeerde Rosa toch de Apollo 14 landingsplaats te fotograferen tijdens de landing. Is dat gelukt?

[ afbeelding ]

Jazeker! op een aantal foto's is Cone Crater te zien. Laten we inzoomen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De rode pijl wijst naar Cone Crater, de grootste crater bij de landingsplaats. Als het magazijn goed had gewerkt, had Rosa misschien wel de LM kort na de landing gefotografeerd, of misschien zelfs tijdens de landing. Of AS14-79 daar genoeg resolutie voor had, weet ik niet zeker. De foto's zijn in een hogere baan genomen dan AS17-80.

Hier later meer over!
Tof spul weer waarvoor grote dank!
Was laatst ook al uw/jullie youtubekanaal tegengekomen :)
SuperHartjezondag 2 december 2018 @ 19:02
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2018 15:09 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Tof spul weer waarvoor grote dank!
Was laatst ook al uw/jullie youtubekanaal tegengekomen :)
Zeker tof! _O_
t4600czondag 30 december 2018 @ 19:04
Paul is klaar met de pagina. Ik zal de link delen, maar voor deze fora plaats ik hier nog twee vergelijkingen.

Laten we kijken naar een mooi kraterformatie met afval van de inslag:

AS14-80-10444 (Groot bestand)

Eerst de Apollo foto links, en de Lunar Orbiter foto rechts:
we6cbop.png

Het heeft geen enkele zin om de LO bij deze magnificatie te gebruiken, dus dat doen we niet.
uFitUP0.png

En hier nog een, AS14-80-10445 (Groot bestand)

sknYRYH.png
LJYzBBU.png

Met enige discussie zou je kunnen zeggen dat de Apollo 14 foto's de moderne sondes evenaren, zo niet iets beter zijn.

Onderzoek naar al mijn andere AS14-80 foto's, en nog een aantal andere, kan je op paul's website vinden: http://onebigmonkey.com/apollo/hycon/hycon.html

De andere pagina's op zijn website zijn zeker de moeite waard om ook door te lezen.


Maar waarom al dit werk? Het is simpel:

De LO foto's zijn de hoogste resolutie foto's van het maanoppervlakte genomen voor de Apollo missies. De LO sondes gezamelijk fotografeerde 99% van het maanoppervlakte in voor toen der tijd ongelofelijke resolutie.

Conspiracy theorists wijzen veel op de NASA foto's van maanmodellen die waren gebruikt voor de landings simulatoren, en claimen dat deze modellen waren gebruikt om de Apollo foto's te maken. Deze modellen werden gemaakt met LO fotografie.

226874main_worlds_full.jpg

Om te beginnen kan je al aan de lage resolutie foto al zien dat het model daar veel te weinig detail voor heeft, en duidelijk maar 2D is. In tegestelling tot de Apollo foto's genomen vanuit een baan rond de maan, veel hogere resolutie, en duidelijk 3D.

Alles valt uit een met mijn en Paul's werk. Paul heeft de hoogste resolutie LO foto's gebruikt, gedigitalizeerd van de orginele databanden, dus wij hebben toegang tot dezelfde resolutie, zo niets beter door digitale technologie, waar NASA toegang tot had.

Als je de Apollo en LO foto's naast elkaar zet is het vrij duidelijk dat er een gigantisch verschil is in resolutie. De Apollo foto's zijn niet en konden niet genept zijn, daar was simpelweg het detail niet voor.

De zamenzweerders zullen wel wat bedenken; NASA heeft mijn kopie bewerkt, NASA had in het geheim toegang tot nog betere LO foto's. NASA betaald mij om deze foto's online te zetten.

Allemaal stuiptrekkingen zonder bewijs.

Goedenacht, en een gelukkig nieuw jaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door t4600c op 30-12-2018 23:03:20 ]
xpompompomxzondag 30 december 2018 @ 19:08
_O_
Beathovenzondag 30 december 2018 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 19:04 schreef t4600c het volgende:
Paul is klaar met de pagina. Ik zal de link delen, maar voor deze fora plaats ik hier nog twee vergelijkingen.

Laten we kijken naar een mooi kraterformatie met afval van de inslag:

AS14-80-10444 (Groot bestand)

Eerst de Apollo foto links, en de Lunar Orbiter foto rechts:
[ afbeelding ]

Het heeft geen enkele zin om de LO bij deze magnificatie te gebruiken, dus dat doen we niet.
[ afbeelding ]

En hier nog een, AS14-80-10445 (Groot bestand)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Met enige discussie zou je kunnen zeggen dat de Apollo 14 foto's de moderne sonders evenaren, zo niet iets beter zijn.

Onderzoek naar al mijn andere AS14-80 foto's, en nog een aantal andere, kan je op paul's website vinden: http://onebigmonkey.com/apollo/hycon/hycon.html

De andere pagina's op zijn website zijn zeker de moeite waard om ook door te lezen.


Maar waarom al dit werk? Het is simpel:

De LO foto's zijn de hoogste resolutie foto's van het maanoppervlatke genomen voor de Apollo missies. De LO sondes gezamelijk fotografeerde 99% van het maanoppervlakte in voor toen der tijd ongelofelijke resolutie.

Conspiracy theorists wijzen veel op de NASA foto's van maanmodellen die waren gebruikt voor de landings simulatoren, en claimen dat deze modellen waren gebruikt om de Apollo foto's te maken.

[ afbeelding ]

Om te beginnen kan je al aan de lage resolutie foto al zien dat het model daar veel te weinig detail voor heeft, en duidelijk maar 2D is. In tegestelling tot de Apollo foto's genomen vanuit een baan rond de maan, veel hogere resolutie, en duidelijk 3D.

Alles valt uit een met mijn en Paul's werk. Paul heeft de hoogste resolutie LO foto's gebruikt, gedigitalizeerd van de orginele databanden, dus wij hebben toegang tot dezelfde resolutie, zo niets beter door digitale technologie, waar NASA toegang tot had.

Als je de Apollo en LO foto's naast elkaar zet is het vrij duidelijk dat er een gigantisch verschil is in resolutie. De Apollo foto's zijn niet en konden niet genept zijn, daar was simpelweg het detail niet voor.

De zamenzweerders zullen wel wat bedenken; NASA heeft mijn kopie bewerkt, NASA had in het geheim toegang tot nog betere LO foto's. NASA betaald mij om deze foto's online te zetten.

Allemaal stuiptrekkingen zonder bewijs.

Goedenacht, en een gelukkig nieuw jaar.
Ik haal hier twee dingen uit.. ik ben het degenen eens die beweren dat de Apollo foto's beter te gebruiken zijn omdat ze kwalitatief beter zijn. Die witgewassen gedeeltes zijn tot een minimum beperkt. Verder denk ik dat de onderzoeker op de afbeelding daar bijzonder gevaarlijk staat zonder enige veiligheid en dat zoiets tegenwoordig niet meer kan. :)
illusionsdonderdag 3 januari 2019 @ 11:36
Dit gaat dan misschien over Apollo, maar ik denk dat het volgende artikel hier toch wel op z'n plaats is. Het is China namelijk gelukt om op de "dark side of the moon" te landen met het onbemande ruimtevoertuig Chang'e-4. 8-)

China is achterop de maan geland
t4600czondag 3 februari 2019 @ 16:27
De volgende YT-video wil laten zien dat de LM niet genoeg elektrisch vermogen had om te kunnen werken zoals wordt beweerd. Hij vertelt over de LM-configuratie die zou worden gebruikt op Apollo 11


Een paar van de punten:
De maximale voedingsspanning van 65 kW zou na slechts 16.25 uur op zijn, niet na 35 uur.

Om analoge video op aarde over te zetten voor 60 mijl, is 3 kW vereist, de LM had een max gebruik van 4 kW

Er was niet genoeg ruimte voor de batterijen, batterijen waren te klein.

Wat zijn de meningen?
ATuin-hekzondag 3 februari 2019 @ 23:33
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:27 schreef t4600c het volgende:
De volgende YT-video wil laten zien dat de LM niet genoeg elektrisch vermogen had om te kunnen werken zoals wordt beweerd. Hij vertelt over de LM-configuratie die zou worden gebruikt op Apollo 11


Een paar van de punten:
De maximale voedingsspanning van 65 kW zou na slechts 16.25 uur op zijn, niet na 35 uur.

Om analoge video op aarde over te zetten voor 60 mijl, is 3 kW vereist, de LM had een max gebruik van 4 kW

Er was niet genoeg ruimte voor de batterijen, batterijen waren te klein.

Wat zijn de meningen?
Mijn mening is dat het verstandig is deze met ovenwanten aan te kijken, anders doen de facepalms toch wel een beetje pijn ;)
Pietverdrietmaandag 4 februari 2019 @ 08:59
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 16:27 schreef t4600c het volgende:
De volgende YT-video wil laten zien dat de LM niet genoeg elektrisch vermogen had om te kunnen werken zoals wordt beweerd. Hij vertelt over de LM-configuratie die zou worden gebruikt op Apollo 11


Een paar van de punten:
De maximale voedingsspanning van 65 kW zou na slechts 16.25 uur op zijn, niet na 35 uur.

Om analoge video op aarde over te zetten voor 60 mijl, is 3 kW vereist, de LM had een max gebruik van 4 kW

Er was niet genoeg ruimte voor de batterijen, batterijen waren te klein.

Wat zijn de meningen?
Volledige onzin, een grote schotel antenne is extreem gevoelig. Die heeft aan enkele watt zendvermogen op de maan genoeg
t4600cdonderdag 14 februari 2019 @ 20:34
Het TV signaal was verzonden door de rover met de High Gain Antenna. Zodra de rover begon te rijden was de High Gain Antenna niet meer gericht op de Aarde, en verbrak dus het video beeld.

Spraak en telemetrie konden nog steeds worden ontvangen met een kleinere, omnidirectionele antenne.

Maar puur door kans, kwam de High Gain Antenna tijdens het rijden gericht naar de Aarde, en er werd kort een video-signaal ontvangen. Er zijn misschien meer momenten dat dit voorkwam, maar ik weet wel deze van Apollo 17. Hier wordt de LRV, na EVA 3, gereden naar zijn laatste rustplaats en komt de High Gain Antenna kort gericht naar de Aarde.

Apollo 17 MET: 169:56:29
CC: Okay. We've observed something there. Stand by.
Webpagina link: http://apollo17.org?t=169:56:29

YT link: (YT link openen in nieuwe tab of de video start niet op het goede moment.)
t4600cvrijdag 14 juni 2019 @ 21:27
DeMolaymaandag 17 juni 2019 @ 10:57
Mooie website gevonden

https://apolloinrealtime.org
Tingovrijdag 5 juli 2019 @ 21:36
Some interesting original footage regarding the development of those magnificent flying space exploration machines. Am not sure from which year it is, but I'd guess around mid-60's.

LM takes a turn for the worse:

APOLLO LUNACY:

I loved this stuff when I was a kid.
Don't shoot the messmger.
ATuin-hekmaandag 8 juli 2019 @ 15:31
Docu over (de bouw van) de LEM:

t4600cmaandag 8 juli 2019 @ 21:32
AGC ROM ringkern geheugen van computer museum digitalizeren met gerestaureerde AGC van verzamelaar.

Het programma opgeslagen in het geheugen was hiervr niet beschikbaar.

ATuin-hekvrijdag 19 juli 2019 @ 23:43

Voor wie een paar uur heeft ;)
ATuin-hekzondag 21 juli 2019 @ 01:28
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 21:32 schreef t4600c het volgende:
AGC ROM ringkern geheugen van computer museum digitalizeren met gerestaureerde AGC van verzamelaar.

Het programma opgeslagen in het geheugen was hiervr niet beschikbaar.

ATuin-hekdinsdag 23 juli 2019 @ 12:17
ATuin-hekdinsdag 23 juli 2019 @ 22:32
https://www.2doc.nl/docum(...)hasing-the-moon.html
ATuin-hekzaterdag 27 juli 2019 @ 21:07
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 21:32 schreef t4600c het volgende:
AGC ROM ringkern geheugen van computer museum digitalizeren met gerestaureerde AGC van verzamelaar.

Het programma opgeslagen in het geheugen was hiervr niet beschikbaar.


They did it! :)
ATuin-hekvrijdag 9 augustus 2019 @ 00:35

Mooie video over de andere computer die nodig was voor de Apollo missies.
t4600cdonderdag 29 augustus 2019 @ 19:08
NASA heeft haar scans van de orginele Apollo Hasselblad foto's online gezet in 100MP.

De bestanden zijn te downloaden als thumbnail, klein, medium, volledige resolutie als PNG bestand. De grote varieert van 1 tot 300MB.
Ook zijn de onbewerkte ruwe scans de downloaden als 1.3GB tiff.

Bijna alle 70mm foto's zijn hier te vinden: http://tothemoon.ser.asu.edu/gallery/Apollo

Voorbeeld van 'kleine' download:
AS17-152-23275.small.png
controlaltdeletevrijdag 25 oktober 2019 @ 13:38
YouTube TV TV Commercial, 'Favorite World Series Game' Featuring Buzz Aldrin

Good old Buzz the actor(naut) komt de massa weer es manipuleren :o
illusionsvrijdag 25 oktober 2019 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 13:38 schreef controlaltdelete het volgende:
YouTube TV TV Commercial, 'Favorite World Series Game' Featuring Buzz Aldrin

Good old Buzz the actor(naut) komt de massa weer es manipuleren :o
Actornaut. :')

Vraagje he, wat is jouw voornaamste bewijs tegen de maanlandingen? Waarom denk je dat het nooit gebeurd is? Ik lees eigenlijk nooit iets over waarom het niet gebeurd zou zijn, behalve het ijzersterke argument dat je geen sterren ziet op de foto's.
EttovanBelgievrijdag 25 oktober 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 13:38 schreef controlaltdelete het volgende:
YouTube TV TV Commercial, 'Favorite World Series Game' Featuring Buzz Aldrin

Good old Buzz the actor(naut) komt de massa weer es manipuleren :o
Hoe komt het toch dat complotdenkers niet in 1 complot geloven, maar werkelijk in alles een duistere hand zien... Messias-complex?

Maar vertel: welke reden hadden de Illoeminazi dit keer om een zeer uitgebreide hoax uit te voeren?
illusionsvrijdag 25 oktober 2019 @ 18:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 18:48 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Hoe komt het toch dat complotdenkers niet in 1 complot geloven, maar werkelijk in alles een duistere hand zien... Messias-complex?

Maar vertel: welke reden hadden de Illoeminazi dit keer om een zeer uitgebreide hoax uit te voeren?
Niet allemaal hoor, maar er zitten een paar extreme rakkers hier op dit forum. Ik geloof zelf bijv. niet in de meeste complotten, de maanlanding ontkennen is mijns inziens gewoon achterlijk. Er blijven echter dingen zoals het financile stelsel wat wel corrupt is vanaf de top.
t4600cwoensdag 26 februari 2020 @ 17:05
Sterren (?) In 16mm filmbeelden.

Ik en OneBigMonkey hebben weer samen gewerkt met onderzoek naar nieuwe beelden online.

Er zijn veel kleur en z/w 16mm filmopnamens gemaakt tijdens de Apollo missies, die ook veel gebruikt werden in video's en documantaires. De beeldkwaliteit is beter dan de TV beelden, maar meestal wel een lager fps.

De NASA heeft tijdens Apollo 16 geprobeerd om sterren op te nemen door hoge-snelheid Z/W film te pushen naar 6400 of 12800 ASA. Dit zorgt voor enorme korrel en dus lage resolutie. Gecombineerd met de langste sluitersnelheid van de 16mm camera (1/50 of 1/100th van een seconde) en met relatief lichtzwakke lenzen, heeft dit niet echt goede resultaten opgeleverd.

We waren al langer op zoek naar de beelden, maar konden die hellaas nergens vinden.

Gelukkig zijn de beelden sinds 2018 in hoge bitrate 720p geupload naar archive.org, als MXF bestanden.

De zijn relevante magazijnen ‘HH’ en ‘MM’ en worden in de fotografie-index vermeld als high-speed film zonnecorona en zwak-licht beelden.

Hellaas is er niet veel op de opnamens te zien van sterren, wat duidelijk maakt waarom het (afaik) nooit gebruikt was. Maar gelukkig zijn er twee korte momenten van helderheid. laten we die bekijken:

01RtQPm.jpg

Stack van 2 frames, duidelijk geen stofjes want er is een match op beiden beelden:
X4xhaga.gif

Even een programma laten zoeken, en het lijkt op Ursa Major:
QPDlplz.jpg

Een tweede korte sequentie aan frames springt er ook uit... maar zijn volgens ons geen sterren. Ze zijn niet te identificeren en veel groter en feller dan de sterren bij Ursa Major.

SZWHFxh.jpg

Het volledige onderzoek is hier te lezen, de 16mm beelden staan onder aan de pagina. OBM gaat verder in op de locatie en tijd van de beelden.

[ Bericht 71% gewijzigd door t4600c op 26-02-2020 17:16:28 ]
t4600cdonderdag 27 februari 2020 @ 17:41
t4600cvrijdag 28 februari 2020 @ 17:00
t4600cdinsdag 14 april 2020 @ 18:29
Apollo 13: De missie waar het fout ging met 2 brandstofcellen:

Hoe het probleem zich voordeed:








Hieronder volgt een lijst met factoren die tot het ongeval hebben geleid:

* Na assemblage- en acceptatietests werd zuurstoftank 2, toegewezen aan Apollo 13, en in acceptatie van Beech Aircraft Corporation naar North American Rockwell (NR) verzonden.

* Het is nu echter bekend dat de tank twee beschermende thermostatische schakelaars op het verwarmingssamenstel bevatte, die onvoldoende waren en vervolgens zouden falen tijdens grondtestoperaties in Kennedy Space Center (KSC).

* Bovendien is het waarschijnlijk dat de tank een loszittende vulbuisassemblage bevatte. Deze assemblage werd waarschijnlijk verplaatst tijdens de daaropvolgende behandeling, waaronder een incident in de lasfabriek van de hoofdaannemer waarin de tank was beschadigt.

* Op zichzelf was de verplaatste vulbuisassemblage niet bijzonder ernstig, maar het leidde tot het gebruik van gemproviseerde leegmaakprocedures bij KSC, die vrijwel zeker het toneel vormden voor het ongeval.

* Hoewel Beech geen problemen ondervond bij het leegmaken van de tank tijdens acceptatietests, was het niet mogelijk om zuurstoftank 2 te ontladen met normale procedures bij KSC. Tests en analyses gaven aan dat dit te wijten was aan gaslekkage door de verplaatste vulbuisassemblage.

* De speciale ontkalkingsprocedures bij KSC onderwierpen de tank aan een langere periode van verwarming en drukwisseling. Deze procedures waren nog niet eerder gebruikt en de tank was niet gekwalificeerd door testen voor de ervaren omstandigheden. De procedures waren echter niet in strijd met de specificaties die de werking van de kachels bij KSC beheersten.

* Bij het beoordelen van deze procedures vr de vlucht erkenden functionarissen van NASA, NR en Beech de mogelijkheid van schade als gevolg van oververhitting niet. Veel van deze ambtenaren waren niet op de hoogte van de uitgebreide werking van de verwarming. In ieder geval had men kunnen verwachten dat geschikte thermostaatschakelaars de tank zouden beschermen.

* Een aantal factoren heeft bijgedragen aan de aanwezigheid van onvoldoende thermostatische schakelaars in de verwarmingsconstructie. De oorspronkelijke specificaties uit 1962 van NR tot Beech Aircraft Corporation voor de tank- en verwarmingseenheid specificeerden het gebruik van 28 V DC-voeding, die in het ruimtevaartuig werd gebruikt. In 1965 gaf NR een herziene specificatie uit waarin stond dat de verwarmers een 65 V DC-voeding moesten gebruiken voor het onder druk brengen van tanks; dit was de voeding die bij KSC werd gebruikt om de onderdruktijd te verminderen. Beech bestelde schakelaars voor de Block II tanks, maar veranderde de specificaties van de schakelaar niet om compatibel te zijn met 65 V DC gebruikt door het KSC.

* Het gebruik van een verkeerde thermostatische schakelaar werd niet ontdekt door NASA, NR of Beech in hun review van documentatie, noch hebben tests de incompatibiliteit van de schakelaars met de grondondersteunende apparatuur bij KSC aangetoond, aangezien noch kwalificatie noch acceptatietest als vereiste hadden dat thermostaatschakelaars onder belasting moesten schakelen.

* De thermostaatschakelaars konden de 65 V DC tijdens tankdruk onderbrengen omdat ze normaal gesproken koel en gesloten bleven. Ze konden echter niet openen zonder schade met 65 V DC-voeding. Ze hoefden dit nooit te doen tot de speciale detanking. Tijdens deze procedure, toen de schakelaars begonnen te openen toen ze hun hoogste temperatuurgrens bereikten, werden ze permanent dichtgelast door de resulterende boog en werden ze buiten werking gesteld als beschermende thermostaten.

* Het niet openen van de thermostatische schakelaars had kunnen worden gedetecteerd bij KSC als de werking van de schakelaar was gecontroleerd door het observeren van de verwarmingsstroomwaarden op het bedieningspaneel van de zuurstoftankverwarming. Hoewel het op dat moment niet werd herkend, gaven de tanktemperatuurmetingen aan dat de verwarmers hun temperatuurlimiet hadden bereikt en dat schakelaaropening had moeten worden verwacht.

* Zoals blijkt uit latere tests, heeft het falen van de thermostatische schakelaars waarschijnlijk tot gevolg gehad dat de temperatuur van de verwarmingsbuisassemblage tijdens de continue acht uur durende verwarmingsperiode ongeveer 1000 F op plaatsen bereikte. Een dergelijke verwarming bleek tijdens tests de Teflon-isolatie op de ventilatormotordraden in de buurt van het verwarmingssamenstel ernstig te beschadigen. Vanaf die tijd bevond de zuurstoftank 2 zich in een gevaarlijke toestand wanneer hij met zuurstof werd gevuld en elektrisch werd aangedreven.

* Het duurde echter tot bijna 56 uur voor de missie dat de bedrading van de ventilatormotor, mogelijk bewogen door het roeren van de ventilator, kortsluiting veroorzaakte en de isolatie ervan ontstak door middel van een elektrische boog. De resulterende verbranding in de zuurstoftank is waarschijnlijk oververhit en veroorzaakte een storing in de bedradingsleiding waar deze de tank binnenkwam, en mogelijk in een deel van de tank zelf.

* De snelle uitstoot van hogedruk-zuurstof die daarop volgde, mogelijk versterkt door verbranding van isolatie in de ruimte rond de tank, blies het buitenpaneel 4 in zijn geheel af van de Service Module. Dit veroorzaakte een lek in het hogedruksysteem van zuurstoftank 1 , beschadigde de high-gain antenne, veroorzaakte andere diverse schade en brak de landing en geplande orbits af.

[ Bericht 57% gewijzigd door t4600c op 14-04-2020 18:45:34 ]
kontkapjezaterdag 18 april 2020 @ 17:02
Yoe hoooeeeeeiiiiiiiiiiiiiiii

oOBUPfo.gif

:')
illusionszaterdag 18 april 2020 @ 17:04
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 april 2020 17:02 schreef kontkapje het volgende:
Yoe hoooeeeeeiiiiiiiiiiiiiiii

[ afbeelding ]

:')
Goed argument! Daarbij valt alle kennis van @t4600c totaal in het niet. _O-
t4600czaterdag 18 april 2020 @ 17:30
Hier in betere kwaliteit in combinatie met de 16mm opnamen:

kontkapjezaterdag 18 april 2020 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 17:30 schreef t4600c het volgende:
Hier in betere kwaliteit in combinatie met de 16mm opnamen:

In betere kwaliteit ziet het er net zo ongeloofwaardig uit. :)
t4600czaterdag 18 april 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 18:08 schreef kontkapje het volgende:

[..]

In betere kwaliteit ziet het er net zo ongeloofwaardig uit. :)
Dat is geen fatsoenlijk wetenschappelijk onderbouwd argument.

Als je wil kan ik 720p ProRes444 150mb/s bestand stuuren van de 16mm opnamen maar die is een paar GB.

TV opnamen zijn overal te vinden in verschillende kwaliteit, die op de spacecraftfilms DVD sets zijn erg goed en compleet. YouTUbe heeft lelijke compressie.
kontkapjezaterdag 18 april 2020 @ 18:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 18:14 schreef t4600c het volgende:

[..]

Dat is geen fatsoenlijk wetenschappelijk onderbouwd argument.

Als je wil kan ik 720p ProRes444 150mb/s bestand stuuren van de 16mm opnamen maar die is een paar GB.

TV opnamen zijn overal te vinden in verschillende kwaliteit, die op de spacecraftfilms DVD sets zijn erg goed en compleet. YouTUbe heeft lelijke compressie.
Weet je ook hoe het de astronaut vergaan is die achterbleef om dit te filmen?
t4600czaterdag 18 april 2020 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 18:18 schreef kontkapje het volgende:

[..]

Weet je ook hoe het de astronaut vergaan is die achterbleef om dit te filmen?
Niet, de video camera van Apollo 15 tot 17 was bestuurd door Mission Control op aarde.

INCO console om precies te zijn.

[ Bericht 3% gewijzigd door t4600c op 18-04-2020 18:51:12 ]
#ANONIEMzondag 19 april 2020 @ 08:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 18:18 schreef kontkapje het volgende:

[..]

Weet je ook hoe het de astronaut vergaan is die achterbleef om dit te filmen?
_O- Wat een niveau man.