Mespuntje.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.quote:
Roedjak of Lotus zeggen mij niks, maar ik ken hoop dingen niet bij naam. Wel als ik ze proef.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Van deze ingredientenlijst heb ik nog nooit gehoord bij een bami.quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 22:08 schreef Tem het volgende:
[..]
Bucatini, tomatenpuree, zoute en zoete ketjap, five spices kruiden, zwarte peper, knoflook en ui gesneden, blokje maggi, stukje gember en wat water. En het liefst nog selderij blad.
Dit is vergelijkbaar met hoe ik hem maak en ken. Soms trassi, soms maggiblokjes. Ik gebruik soms een 1 of andere Javaanse bami, erg geel is dat, maar vaak gewoon ook spaghetti. 't Is maar net wat ik in huis heb.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.
Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Sambal lotis en roedjak zijn wel lekker, ja. Eet het echt bijna nooit, laat staan dat ik het ooit zelf heb gemaakt.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.
Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb hem in de soep gedipt, dat was best ok. De rest van de bara is weggegooid.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:15 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:36 schreef Molo het volgende:
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goorquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:41 schreef Tem het volgende:
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
Ja prachtig wel hèquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:48 schreef PJR het volgende:
[..]
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn.
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:51 schreef sp3c het volgende:
[..]
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjesquote:Op zondag 29 oktober 2017 09:05 schreef Tem het volgende:
[..]
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk.
Klinkt als een laxeermiddel geven tegen het hoestenquote:Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:
[..]
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Oh, maar de trassi is ook niet rauw. Je maakt een klein bakketje van en spiest het aan een vork en houdt het boven het vuur.quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
Gemberbier ijskoud die net niet brand in je keel.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:
[..]
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?!quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:
[ afbeelding ]
1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekochtquote:Op vrijdag 3 november 2017 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kom trouwens trassi alleen nog maar tegen in poedervorm, niet meer ik die plakken
Yup. Maar misschien niet in het Duitse land te krijgen?quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Is hier toch ook een tijdje weggeweest, toen mochten die plakken of blokken een tijdje niet meer verkocht worden.quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.quote:Op vrijdag 3 november 2017 12:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Yup. Maar misschien niet in het Duitse land te krijgen?
Ik kook btw helemaal geen Surinaams meer. Echt een supergoede toko een straat verderop zitten
Gewoon bij de toko. Eentje die wat verse groenten heeft. Alle Amazing Orientals verkopen het bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:30 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?!
Je bent gewoon een luilak!quote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Misschien wel maar het is ook wel leuk om te doen toch?quote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Als je kijkt naar Iwanius' eigen creaties dan kun je hem hierin geen ongelijk geven.quote:Op zaterdag 4 november 2017 15:59 schreef Tem het volgende:
[..]
Misschien wel maar het is ook wel leuk om te doen toch?
Oooooooooohquote:Op zaterdag 4 november 2017 18:28 schreef MCH het volgende:
[..]
Als je kijkt naar Iwanius' eigen creaties dan kun je hem hierin geen ongelijk geven.
Precies. en daarom vandaag als avondhap mij andermaal laten bedienen! Zo doen wij dat in R'dam.quote:
Het lekkerste eten krijg ik bij vrienden en familie voorgeschoteld, maar daarvoor moet je dus Surinaams zijn of vrienden hebben.quote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Nee hoor. Vind het juist leuk Surinaams en Indisch te koken en ik kan dat net prima zo als wat de toko doetquote:Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Vandaag lekker bij m’n ma gegeten.quote:Op zaterdag 4 november 2017 21:57 schreef Tem het volgende:
Ik wil wel vrienden worden met KillemWieft, kan ik daar lekker eten. Volgens mij is dat smullen geblazen.
Ik zie een vlippekeugel, rijst en wat vlees?quote:Op zondag 26 november 2017 18:25 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Vandaag lekker bij m’n ma gegeten.
[ afbeelding ]
Sebi jari moksi alesi: rijst, sebi jari (bonen), rundvlees, vleugeltjes, zoutvlees (gepekeld rundvlees), gebakken banaan, sambal.quote:Op zondag 26 november 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie een vlippekeugel, rijst en wat vlees?
Warung Kromoquote:Op zondag 25 februari 2018 10:32 schreef Somberling het volgende:
Schop!
Weet iemand nog goede tenten voor roti's in Den Haag?
Ik kwam altijd in De Surinaamse Keuken in Loosduinen maar ik heb ze wel eens lekkerder gegeten. De broodjes kipkerrie zijn daar wel geweldig.
Bedankt voor de tips! Heb het opgezocht en ziet er goed uit.quote:Op zondag 25 februari 2018 15:32 schreef foodlover het volgende:
[..]
Warung Kromo
Sjon op de Dierenselaan
Wat voor smaak hebben ze / is het mee te vergelijken? Ben wel benieuwd. Zien er apart uit.quote:Op maandag 26 februari 2018 17:08 schreef Iwanius het volgende:
Weet iemand trouwens hier waar - eerder of - je in Rotterdam een rasechte kwie-kwie maaltijd kan kopen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb weer eens trek in die panzer visjes. Ze zijn mits goed bereidt erg,erg lekker. Heb ze al een tijdje niet meer op en benieuwd waar ze wel te kopen.
Dat zijn niet alleen surimoeders.quote:
Dit is ook een kaolo wroko.quote:
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.quote:
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt, maar misschien hebben anderen daar andere ideeën overquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:21 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.
Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?
En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.
Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
Logica wordt er al vroeg uitgeslagenquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt
Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Yessss, ergerlijkquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen
“Zo hoort uit.”
Uit de vriezer of een echte cassave wortel?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 21:05 schreef Manke het volgende:
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
Niet alleen met eten.quote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen
“Zo hoort uit.”
Het eet in ieder geval prettiger zonder die nattige prutsliertjes.quote:
Hehehe, ja daar heb je gelijk in. Ook Indo moeders.quote:Op zondag 4 maart 2018 21:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
quote:Op zondag 4 maart 2018 23:41 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dit is ook een kaolo wroko.
Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
Heb het allebei geprobeerd, en het smaakverschil is heel erg miniem. Het is vooral een ding van: "het oog wilt ook wat", dus met schoongemaakte taugé eet het een stuk lekkerder voor mij.quote:
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen Maar ik houd van pittigquote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;
gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html
Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
een madame jeanette, bij voorkeur een gele
oke, dus juist wel stuk maken...top!quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:48 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen Maar ik houd van pittig
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:52 schreef Techno het volgende:
[..]
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
Die is nog niet rijp.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Damn... en dat noemt zich chef?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BBquote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;
gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html
Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Aah, dat kan het natuurlijk goed verklaren :-)quote:Op woensdag 7 maart 2018 23:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB
Niet alleen die taugé baja, ook die kip pluizen of die krat knoflook voor de vriezer pellen. En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist of die knoflook plet zodat die schil eraf valt, dan kregen we klappenquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:07 schreef Axia het volgende:
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel.
Groen kan je hem ook eten, is hij wel mild. Misschien als je begint is een hele kapot maken wel een beetje te veel. Je kan ook een stukje eraf snijden en dat fijn snijden en in het begin door je gerecht doen. en zo bouw je het op totdat je een hele aan kan.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
[..]
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer!quote:Op maandag 19 maart 2018 22:27 schreef Tamilselvi het volgende:
En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet..quote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer!
Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijkquote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet..
En vroeger werden kleren gewassen met een wasbord.quote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet..
Wacht, wat?quote:Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer!
Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip...quote:Op dinsdag 20 maart 2018 16:26 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijk
Maar het hoort niet, en het mist ook een bepaalde 'lobi' die je in het eten stopt.
quote:
Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.quote:Op dinsdag 20 maart 2018 17:42 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip...
Nee. Als je niet oppast vliegen sommige stukken ook nog uit de kom :|quote:Op donderdag 22 maart 2018 03:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.
quote:Op maandag 19 maart 2018 22:25 schreef DjessNL het volgende:
Ziet er goed uit allemaal. Zijn er nog toko's in Rotterdam aan te raden?
Niet de staafmixer, maar de handmixerquote:Op vrijdag 23 maart 2018 06:24 schreef vincenzo78 het volgende:
Ik heb ff met Suriname overlegd m.b.t. kip pluizen met de staafmixer.
Ik kreeg deze reacties terug:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Link van zuurgoed?quote:Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.
Ik maak het zuurgoed van @:tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.
Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk Het wint het van de petjil vooralsnog.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 16:30 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.
Kroketjesquote:Op zaterdag 6 juli 2019 19:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk Het wint het van de petjil vooralsnog.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |