abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:23:01 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174708996
Apart is voor jou een negatief woord?
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:25:04 #204
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174709007
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Mespuntje.

Ieder zijn ding :P
pi_174709030
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:25 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Mespuntje.

Ieder zijn ding :P
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:31:43 #206
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174709063
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
Roedjak of Lotus zeggen mij niks, maar ik ken hoop dingen niet bij naam. Wel als ik ze proef.
pi_174715655
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 22:08 schreef Tem het volgende:

[..]

Bucatini, tomatenpuree, zoute en zoete ketjap, five spices kruiden, zwarte peper, knoflook en ui gesneden, blokje maggi, stukje gember en wat water. En het liefst nog selderij blad.
Van deze ingredientenlijst heb ik nog nooit gehoord bij een bami.
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.

Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Dit is vergelijkbaar met hoe ik hem maak en ken. Soms trassi, soms maggiblokjes. Ik gebruik soms een 1 of andere Javaanse bami, erg geel is dat, maar vaak gewoon ook spaghetti. 't Is maar net wat ik in huis heb.

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
Sambal lotis en roedjak zijn wel lekker, ja. Eet het echt bijna nooit, laat staan dat ik het ooit zelf heb gemaakt.
pi_174715888
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
pi_174717293
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.

Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.



Spoilers!
pi_174717669
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.

Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
pi_174717738
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:15 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
Ik heb hem in de soep gedipt, dat was best ok. De rest van de bara is weggegooid.

Ik verheug me nu al op de kliekjes. Morgen maar mee lunchen.
Spoilers!
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:36:30 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174719814
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174721988
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:36 schreef Molo het volgende:
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap :D
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn. :')
  Moderator zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:51:23 #214
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_174722060
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 17:41 schreef Tem het volgende:
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:52:17 #215
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174722079
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:48 schreef PJR het volgende:

[..]

En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn. :')
Ja prachtig wel hè O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:52:46 #216
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174722092
Misschien is 'tante Will' gewoon beetje in de war :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174729160
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:51 schreef sp3c het volgende:

[..]

Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk. :P
pi_174735588
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 09:05 schreef Tem het volgende:

[..]

Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk. :P
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes -O- ;(
  zondag 29 oktober 2017 @ 16:00:47 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174736371
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:

[..]

Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes -O- ;(
Klinkt als een laxeermiddel geven tegen het hoesten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 oktober 2017 @ 16:13:08 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174736665
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
pi_174741749
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 16:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
Oh, maar de trassi is ook niet rauw. Je maakt een klein bakketje van en spiest het aan een vork en houdt het boven het vuur.
  maandag 30 oktober 2017 @ 19:36:18 #222
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174763618
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:

[..]

Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes -O- ;(
Gemberbier ijskoud die net niet brand in je keel.

Heerlijk!
pi_174841605
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:

Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:



1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
pi_174841647
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:

[ afbeelding ]

1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?! :o
Heerlijk met sambal trassie!
  vrijdag 3 november 2017 @ 11:35:14 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174841726
Ik kom trouwens trassi alleen nog maar tegen in poedervorm, niet meer ik die plakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 november 2017 @ 11:38:53 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174841792
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kom trouwens trassi alleen nog maar tegen in poedervorm, niet meer ik die plakken
Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174842356
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Yup. Maar misschien niet in het Duitse land te krijgen?

Ik kook btw helemaal geen Surinaams meer. Echt een supergoede toko een straat verderop zitten O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 3 november 2017 @ 13:36:43 #228
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174843815
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Ligt gewoon in de toko, laatst nog gekocht
Is hier toch ook een tijdje weggeweest, toen mochten die plakken of blokken een tijdje niet meer verkocht worden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174859250
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 12:14 schreef mascara-klodder het volgende:

Yup. Maar misschien niet in het Duitse land te krijgen?

Ik kook btw helemaal geen Surinaams meer. Echt een supergoede toko een straat verderop zitten O+
Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
  zaterdag 4 november 2017 @ 09:44:35 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174859484
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:30 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?! :o

Gewoon bij de toko. Eentje die wat verse groenten heeft. Alle Amazing Orientals verkopen het bijvoorbeeld.
  zaterdag 4 november 2017 @ 12:09:30 #231
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174861359
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Je bent gewoon een luilak!

:T
pi_174864688
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Misschien wel maar het is ook wel leuk om te doen toch? :P
pi_174866776
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 15:59 schreef Tem het volgende:

[..]

Misschien wel maar het is ook wel leuk om te doen toch? :P
Als je kijkt naar Iwanius' eigen creaties dan kun je hem hierin geen ongelijk geven.
pi_174866810
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 18:28 schreef MCH het volgende:

[..]

Als je kijkt naar Iwanius' eigen creaties dan kun je hem hierin geen ongelijk geven.
Ooooooooooh :B
pi_174870790
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 12:09 schreef vincenzo78 het volgende:

Je bent gewoon een luilak!

:T
Precies. en daarom vandaag als avondhap mij andermaal laten bedienen! Zo doen wij dat in R'dam.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-11-2017 21:08:39 ]
  zaterdag 4 november 2017 @ 21:20:58 #236
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_174871116
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Het lekkerste eten krijg ik bij vrienden en familie voorgeschoteld, maar daarvoor moet je dus Surinaams zijn of vrienden hebben. :P
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_174871618
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 november 2017 09:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Is ook zonde van je tijd. Die specifieke smaak die je bij de toko's zelf krijgt is thuis moeilijk te evenaren,dus kan je het beter voor je laten doen i.p.v zelf achter het fornuis te gaan staan kokkerellen.
Nee hoor. Vind het juist leuk Surinaams en Indisch te koken en ik kan dat net prima zo als wat de toko doet :)
Heerlijk een paar dagen in de keuken staan juist.
Maar dus niet als ik voor mezelf alleen maar kook ;)

Daarom ook blij met de goede toko. Stukje verderop in de straat zit nog een Surinaamse toko. Daar 1x wat gehaald en dat was zo erg kansloos. Werd er echt verdrietig van :D

Zelf btw geen Surinaams en/of Indische roots. Wel 3 jaar met een Surinamer gehad en 5 jaar met een Indo.
Leuk ook om met de schoonmoeder, tantes en oma samen te koken.
Hoop geleerd O+

Dit weekend is de bedoeling om als ik bij vriend ben hem te verrassen met iig een bakkeljouwgerecht bij het avondeten :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_174872008
Ik wil wel vrienden worden met KillemWieft, kan ik daar lekker eten. Volgens mij is dat smullen geblazen.
  zondag 26 november 2017 @ 18:25:20 #239
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_175323271
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 november 2017 21:57 schreef Tem het volgende:
Ik wil wel vrienden worden met KillemWieft, kan ik daar lekker eten. Volgens mij is dat smullen geblazen.
Vandaag lekker bij m’n ma gegeten. O+

Proud member of the IDGAF+FU2 community
  zondag 26 november 2017 @ 18:35:20 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175323490
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 18:25 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Vandaag lekker bij m’n ma gegeten. O+

[ afbeelding ]
Ik zie een vlippekeugel, rijst en wat vlees?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 november 2017 @ 19:01:44 #241
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_175323943
Volgens mij moksi alesi, kip en baka bana.
With the stars as her umbrella
  zondag 26 november 2017 @ 19:04:44 #242
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_175323999
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie een vlippekeugel, rijst en wat vlees?
Sebi jari moksi alesi: rijst, sebi jari (bonen), rundvlees, vleugeltjes, zoutvlees (gepekeld rundvlees), gebakken banaan, sambal.
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_177432695
Schop!

Weet iemand nog goede tenten voor roti's in Den Haag?

Ik kwam altijd in De Surinaamse Keuken in Loosduinen maar ik heb ze wel eens lekkerder gegeten. De broodjes kipkerrie zijn daar wel geweldig.
  zondag 25 februari 2018 @ 15:32:01 #244
296595 foodlover
live and learn
pi_177439935
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 10:32 schreef Somberling het volgende:
Schop!

Weet iemand nog goede tenten voor roti's in Den Haag?

Ik kwam altijd in De Surinaamse Keuken in Loosduinen maar ik heb ze wel eens lekkerder gegeten. De broodjes kipkerrie zijn daar wel geweldig.
Warung Kromo *O*
Sjon op de Dierenselaan
pi_177459535
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 15:32 schreef foodlover het volgende:

[..]

Warung Kromo *O*
Sjon op de Dierenselaan
Bedankt voor de tips! Heb het opgezocht en ziet er goed uit.
pi_177464262
Weet iemand trouwens hier waar - eerder of - je in Rotterdam een rasechte kwie-kwie maaltijd kan kopen.




Heb weer eens trek in die panzer visjes. Ze zijn mits goed bereidt erg,erg lekker. Heb ze al een tijdje niet meer op en benieuwd waar ze wel te kopen.
pi_177465400
quote:
6s.gif Op maandag 26 februari 2018 17:08 schreef Iwanius het volgende:
Weet iemand trouwens hier waar - eerder of - je in Rotterdam een rasechte kwie-kwie maaltijd kan kopen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Heb weer eens trek in die panzer visjes. Ze zijn mits goed bereidt erg,erg lekker. Heb ze al een tijdje niet meer op en benieuwd waar ze wel te kopen.
Wat voor smaak hebben ze / is het mee te vergelijken? Ben wel benieuwd. Zien er apart uit.
  zondag 4 maart 2018 @ 19:42:25 #248
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177607678
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  zondag 4 maart 2018 @ 21:02:45 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177609446
quote:
Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
  zondag 4 maart 2018 @ 23:41:54 #250
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177612276
quote:
Dit is ook een kaolo wroko.

Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
pi_177647531
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel. }:|
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:14:22 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177647646
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:21:18 #253
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177647776
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.

Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?

En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.

Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:28:34 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177647915
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:21 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Vergelijkbaar met het doppen van bonen.

Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?

En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.

Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt, maar misschien hebben anderen daar andere ideeën over

Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:30:54 #255
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177647961
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt

Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:31:31 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177647977
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
Yessss, ergerlijk :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 6 maart 2018 @ 21:05:49 #257
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_177648920
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
  dinsdag 6 maart 2018 @ 21:25:20 #258
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_177649472
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:05 schreef Manke het volgende:
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
Uit de vriezer of een echte cassave wortel?
pi_177649529
Met cassave kan je zowel iets hartigs als iets zoetigs maken. Je kan het frituren en eten met bakkeljauw/pindasambal/terie (soort patat wordt het dan). Maar je kan het ook malen en een cake van maken met kokos (bojo).
pi_177649643
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Logica wordt er al vroeg uitgeslagen :T

“Zo hoort uit.”
Niet alleen met eten. :D
  dinsdag 6 maart 2018 @ 22:17:40 #261
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_177651516
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Het eet in ieder geval prettiger zonder die nattige prutsliertjes.

Ik haal het uiteinde er ook altijd af, betere smaak of niet.
With the stars as her umbrella
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:06:13 #262
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177652909
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 21:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
Hehehe, ja daar heb je gelijk in. Ook Indo moeders.

Hoe de Chinese moeders het thuis doen weet ik niet, maar ben nog geen enkele afhaalrestaurant tegen gekomen waar de taugé was schoongemaakt. ;(

quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 23:41 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Dit is ook een kaolo wroko.

Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
_O- _O- _O-

Het voelt ook altijd als een straf maar aan het einde van de rot eeeeh, rit, weet je wel dat er iets heerlijks op je te wachten staat :9~
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:08:01 #263
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177652948
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:14 schreef Molo het volgende:
Maakt dat serieus uit voor de smaak?
Heb het allebei geprobeerd, en het smaakverschil is heel erg miniem. Het is vooral een ding van: "het oog wilt ook wat", dus met schoongemaakte taugé eet het een stuk lekkerder voor mij.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:21:00 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177653275
Ik denk eerlijk gezegd dat de taugé van vandaag anders/mooier is dan die van vroeger. En dat afhalen ook niet echt meer nodig is. Maar het minste vind ik toch wel dat je het afspoelt, het liefst met kokend water. Gewoon zo ongewassen in een gerecht pleuren vind ik vies.

Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
pi_177656997
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
pi_177657041
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen :9 Maar ik houd van pittig
pi_177657092
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
een madame jeanette, bij voorkeur een gele
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-03-2018 09:52:40 ]
pi_177657154
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:48 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen :9 Maar ik houd van pittig
oke, dus juist wel stuk maken...top!
pi_177657181
quote:
2s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:52 schreef Techno het volgende:

[..]

Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
pi_177657407
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Die is nog niet rijp. ;)
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:11:59 #271
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177675865
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:21 schreef RobinOok het volgende:

Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
Damn... en dat noemt zich chef?

Bah! }:|
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:15:20 #272
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177675927
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;

gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html

Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_177680060
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB ^O^
Aah, dat kan het natuurlijk goed verklaren :-)
Ga het sowieso binnenkort weer maken, want lekker...en dan gaat die madame jeanette er inderdaad aan, haha
  maandag 12 maart 2018 @ 11:37:29 #274
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_177764334
Faja Lobi! *O* *O*
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_177940826
iemand een goed recept voor de bouillon voor bloedworst?
  maandag 19 maart 2018 @ 22:25:12 #276
476763 DjessNL
Terug van weggeweest
pi_177944303
Ziet er goed uit allemaal. Zijn er nog toko's in Rotterdam aan te raden?
pi_177944365
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:07 schreef Axia het volgende:
Wat een schijtwerk was dat altijd. Wij moesten dat ook altijd schoonmaken. En niet alleen voor sauto, ook voor pitjel. }:|
Niet alleen die taugé baja, ook die kip pluizen of die krat knoflook voor de vriezer pellen. En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist of die knoflook plet zodat die schil eraf valt, dan kregen we klappen o|O
pi_177944440
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:

[..]

het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Groen kan je hem ook eten, is hij wel mild. Misschien als je begint is een hele kapot maken wel een beetje te veel. Je kan ook een stukje eraf snijden en dat fijn snijden en in het begin door je gerecht doen. en zo bouw je het op totdat je een hele aan kan.
  dinsdag 20 maart 2018 @ 14:13:22 #279
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177956584
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 22:27 schreef Tamilselvi het volgende:

En niet zoals luie mensen die kip met vorken pluist
Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer! :D
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_177956788
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer! :D
Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet.. ;(
  dinsdag 20 maart 2018 @ 16:26:49 #281
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_177960117
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:

[..]

Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet.. ;(
Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijk :@

Maar het hoort niet, en het mist ook een bepaalde 'lobi' die je in het eten stopt.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 20 maart 2018 @ 16:53:59 #282
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_177960708
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:21 schreef Tamilselvi het volgende:

[..]

Ja die stronterij wou ik ook nog benoemen... ! Zo hoort het niet.. ;(
En vroeger werden kleren gewassen met een wasbord.

#teamkippluizenmeteenvork w/
With the stars as her umbrella
pi_177961412
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 14:13 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Baja, tegenwoordig kan het ook met de handmixer! :D
Wacht, wat?
pi_177961682
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 16:26 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ok, dan ga ik je eerlijk bekennen: ik heb de handmixer methode een keer uitgeprobeerd. Deels uit nieuwsgierigheid maar een groot deel uit luiheid... Ik vond het resultaat wel oké, eigenlijk :@

Maar het hoort niet, en het mist ook een bepaalde 'lobi' die je in het eten stopt.
Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip... :P
pi_177961805
Zoals me tante altijd zegt: Je moet 1 kipfilet zo pluizen totdat je een hele pedaalemmerzak vol hebt. Dat kan alleen met de hand ;)
  donderdag 22 maart 2018 @ 03:06:13 #286
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_178003179
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  donderdag 22 maart 2018 @ 03:08:17 #287
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_178003191
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 17:42 schreef Tamilselvi het volgende:

[..]

Jaa inderdaad die sweet Lobi mist hoor.. alles wordt best fijn en je zit nog met grote stukken die nog met hand moet doen. Onderaan vindt je nog die poeder van die kip... :P
Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_178011150
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 03:08 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Hahaha, ja dat poeder onderin was niet zo boeng. Misschien als er een hele zachte stand op de handmixer zou zijn dat het resultaat wat beter wordt.
Nee. Als je niet oppast vliegen sommige stukken ook nog uit de kom :|
pi_178022118
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 22:25 schreef DjessNL het volgende:
Ziet er goed uit allemaal. Zijn er nog toko's in Rotterdam aan te raden?

Voor de beste pietjil en saoto soep:


Afhaalcentrum Warung Melatie!



Voor de beste Moksi-Meti/Gamba's/Nasi-goreng/Bruine bonen met zoutvlees etc.



  vrijdag 23 maart 2018 @ 06:24:49 #290
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_178027919
Ik heb ff met Suriname overlegd m.b.t. kip pluizen met de staafmixer.
Ik kreeg deze reacties terug:




[ Bericht 36% gewijzigd door vincenzo78 op 23-03-2018 06:37:53 ]
pi_178036253
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 06:24 schreef vincenzo78 het volgende:
Ik heb ff met Suriname overlegd m.b.t. kip pluizen met de staafmixer.
Ik kreeg deze reacties terug:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet de staafmixer, maar de handmixer :D
Maar inderdaad, het is nog steeds niet echt (al is het wel makkelijk en doe ik het ook wel eens op die manier :@ )
  zaterdag 6 juli 2019 @ 10:40:51 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187776729
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.

Ik maak het zuurgoed van @Tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
Spoilers!
pi_187776807
petjil maken en ipv satehsaus doe je de bakkeljauw erbij
pi_187776841
Doe je er nog een paar garnalen bij
pi_187776889
Lekker bij de heri heri!
pi_187776894
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.

Ik maak het zuurgoed van @:tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
Link van zuurgoed?
  zaterdag 6 juli 2019 @ 11:01:40 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187776964
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:55 schreef Fancy2 het volgende:

[..]

Link van zuurgoed?
Staat in de OP :)
Spoilers!
pi_187776995
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Staat in de OP :)
Thanks!
pi_187780969
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.
In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 19:57:01 #300
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187784038
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 16:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In Portugal wordt het vaak met aardappel en ui gecombineerd. Met room als je het in de oven doet of met ei om er soort koeken van te bakken.
Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk :9 Het wint het van de petjil vooralsnog.
Spoilers!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 21:52:50 #301
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_187785875
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 19:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk :9 Het wint het van de petjil vooralsnog.
Kroketjes
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bolinhos_de_bacalhau

Met ui en aardappel
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bacalhau_%C3%A0_Br%C3%A1s

Kan ook met gepureerde gekookte aardappel met room erdoor gegeten worden, hmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')