abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:12:30 #201
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174708893
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 22:05 schreef Negentiendertig het volgende:
Hoe maak jij je bami?
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.

Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
pi_174708977
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.

Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2017 10:21:02 ]
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:23:01 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174708996
Apart is voor jou een negatief woord?
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:25:04 #204
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174709007
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Mespuntje.

Ieder zijn ding :P
pi_174709030
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:25 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Mespuntje.

Ieder zijn ding :P
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:31:43 #206
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174709063
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
Roedjak of Lotus zeggen mij niks, maar ik ken hoop dingen niet bij naam. Wel als ik ze proef.
pi_174715655
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 22:08 schreef Tem het volgende:

[..]

Bucatini, tomatenpuree, zoute en zoete ketjap, five spices kruiden, zwarte peper, knoflook en ui gesneden, blokje maggi, stukje gember en wat water. En het liefst nog selderij blad.
Van deze ingredientenlijst heb ik nog nooit gehoord bij een bami.
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.

Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Dit is vergelijkbaar met hoe ik hem maak en ken. Soms trassi, soms maggiblokjes. Ik gebruik soms een 1 of andere Javaanse bami, erg geel is dat, maar vaak gewoon ook spaghetti. 't Is maar net wat ik in huis heb.

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
Sambal lotis en roedjak zijn wel lekker, ja. Eet het echt bijna nooit, laat staan dat ik het ooit zelf heb gemaakt.
pi_174715888
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
pi_174717293
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.

Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.



Spoilers!
pi_174717669
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.

Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
pi_174717738
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:15 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
Ik heb hem in de soep gedipt, dat was best ok. De rest van de bara is weggegooid.

Ik verheug me nu al op de kliekjes. Morgen maar mee lunchen.
Spoilers!
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:36:30 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174719814
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174721988
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 20:36 schreef Molo het volgende:
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap :D
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn. :')
  Moderator zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:51:23 #214
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_174722060
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 17:41 schreef Tem het volgende:
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:52:17 #215
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174722079
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:48 schreef PJR het volgende:

[..]

En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn. :')
Ja prachtig wel hè O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:52:46 #216
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174722092
Misschien is 'tante Will' gewoon beetje in de war :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174729160
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:51 schreef sp3c het volgende:

[..]

Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk. :P
pi_174735588
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 09:05 schreef Tem het volgende:

[..]

Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk. :P
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes -O- ;(
  zondag 29 oktober 2017 @ 16:00:47 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174736371
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:

[..]

Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes -O- ;(
Klinkt als een laxeermiddel geven tegen het hoesten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 oktober 2017 @ 16:13:08 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174736665
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat? :D
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
pi_174741749
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 16:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
Oh, maar de trassi is ook niet rauw. Je maakt een klein bakketje van en spiest het aan een vork en houdt het boven het vuur.
  maandag 30 oktober 2017 @ 19:36:18 #222
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174763618
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:

[..]

Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes -O- ;(
Gemberbier ijskoud die net niet brand in je keel.

Heerlijk!
pi_174841605
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:

Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:



1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
pi_174841647
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:

[ afbeelding ]

1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?! :o
Heerlijk met sambal trassie!
  vrijdag 3 november 2017 @ 11:35:14 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174841726
Ik kom trouwens trassi alleen nog maar tegen in poedervorm, niet meer ik die plakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')