Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.quote:
Spaghetti.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.
Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Mespuntje.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.quote:
Roedjak of Lotus zeggen mij niks, maar ik ken hoop dingen niet bij naam. Wel als ik ze proef.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Van deze ingredientenlijst heb ik nog nooit gehoord bij een bami.quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 22:08 schreef Tem het volgende:
[..]
Bucatini, tomatenpuree, zoute en zoete ketjap, five spices kruiden, zwarte peper, knoflook en ui gesneden, blokje maggi, stukje gember en wat water. En het liefst nog selderij blad.
Dit is vergelijkbaar met hoe ik hem maak en ken. Soms trassi, soms maggiblokjes. Ik gebruik soms een 1 of andere Javaanse bami, erg geel is dat, maar vaak gewoon ook spaghetti. 't Is maar net wat ik in huis heb.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:12 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Olie, uien, knoflook, peper, klein stukje trassi, paar stukjes verse laos, blokje, zoute en zoete ketjap, geplozen kip, bami erbij en afmaken met fijngesneden selderij.
Gebruiken jullie spaghetti of die platte bami?
Sambal lotis en roedjak zijn wel lekker, ja. Eet het echt bijna nooit, laat staan dat ik het ooit zelf heb gemaakt.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net het Surinaams eethuis hier in de polder eens wat laten bezorgen. De roti kipkerrie was erg goed, de saoto ook. De bara was de smerigste die ik ooit at, wellicht was hij gewoon zompig geworden door de verpakking van aluminiumfolie.
Ik at voor het eerst maizenakoekjes, volgens de site zelfgemaakt door tante Will, volgens de verpakking niet.
Ik had 3 elementen over: roti, bakje rijst, bakje kouseband. De laatste twee hoorden vast bij de saoto want ik had saoto speciaal genomen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb hem in de soep gedipt, dat was best ok. De rest van de bara is weggegooid.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:15 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Die bara lijkt net een spons, ja. 100% kansloos om hem zo in folie te vervoeren. Heb je een klein toaster oventje? Even 2 min op de hoogste stand, misschien trekt ie nog bij. Ziet er verder allemaal wel goed uit imp.
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:36 schreef Molo het volgende:
Maïzenakoekjes zonder boter gemaakt? Lijkt me knap
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goorquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:41 schreef Tem het volgende:
Heb het ook ooit maar eens ergens vandaan. Geen idee of het zo hoort. Zal het eens proberen te maken op de authentieke manier. Althans, als dat de authentieke manier is.
Ja prachtig wel hèquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:48 schreef PJR het volgende:
[..]
En 'smaakstoffen' als tweede ingredient. Dat betekent dus dat er wettelijk meer van die 'smaakstoffen' in moeten zitten dan ei en suiker. Dan lijkt het me wel handig om te vermelden wat ze dan zijn.
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:51 schreef sp3c het volgende:
[..]
Zo ken ik het ook maar zonder gember want dat is goor
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjesquote:Op zondag 29 oktober 2017 09:05 schreef Tem het volgende:
[..]
Gember moet je wel van houden inderdaad. Ik hak de gember niet fijn maar als blokje bak ik het even mee. Het is geen overheersende smaak op die manier, maar als je het sowieso goor vindt moet je het er niet in doen natuurlijk.
Klinkt als een laxeermiddel geven tegen het hoestenquote:Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:
[..]
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:27 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Ja, idd. Ik ben gewoon niet van de trassi.
Ik gebruik trassi alleen voor die sambal tomaat, ken je het? En de 'saus' voor roedjak of lotis. Kennen jullie dat?
Oh, maar de trassi is ook niet rauw. Je maakt een klein bakketje van en spiest het aan een vork en houdt het boven het vuur.quote:Op zondag 29 oktober 2017 16:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In de roedjak gebruik ik liever petis udang dan trassi. Trassi alleen als ik iets bak, niet rauw.
Gemberbier ijskoud die net niet brand in je keel.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:17 schreef Axia het volgende:
[..]
Een haat-liefde relatie met gember hierzo. In mijn eten vind ik het heerlijk, maar gemberbier of Fernandes ginger moet ik weer niet. Komt doordat ik als klein meisje altijd een stukje verse gember in mijn mond kreeg als ik verkouden was (tegen het hoesten). Één van de Surinaamse huismiddeltjes
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:20 schreef Hexx. het volgende:
Spaghetti.
Maar ik vind de trassi wel een aparte smaak geven in de bami. Daarom doe ik gewoon maggi blokjes.
Ja, maar dat is dagublad. Waar vindt je die?!quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat vind ik dan wel weer apart. Neem bijvoorbeeld onderstaand:
[ afbeelding ]
1 van mijn favoriete groentes met trassi! Heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |