Vergelijkbaar met het doppen van bonen.quote:
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt, maar misschien hebben anderen daar andere ideeën overquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:21 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Vergelijkbaar met het doppen van bonen.
Je haalt toch ook de onderkant en bovenkant ervan af?
En voor veel Surinamers is eten heilig. Als je te lui bent om taugé schoon te maken, ben je misschien ook te lui om “netjes en schoon” je eten te bereiden. En als je die perceptie tegen je hebt, komt niemand je eten meer eten.
Terugkomende op je vraag. Ik heb nog nooit taugé gegeten zonder het is schoongemaakt dus zou echt niet weten of er een smaakverschil is.
Logica wordt er al vroeg uitgeslagenquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb beide gegeten maar heb geen smaakverschil gemerkt
Dat strenge in de keuken herken ik wel bij Surinamers, maar soms slaat het nergens op en zou beetje nadenken geen overbodige luxe zijn
Yessss, ergerlijkquote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen
“Zo hoort uit.”
Uit de vriezer of een echte cassave wortel?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 21:05 schreef Manke het volgende:
Cassave, hoe maken jullie daar iets lekkers van?
Niet alleen met eten.quote:Op dinsdag 6 maart 2018 20:30 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Logica wordt er al vroeg uitgeslagen
“Zo hoort uit.”
Het eet in ieder geval prettiger zonder die nattige prutsliertjes.quote:
Hehehe, ja daar heb je gelijk in. Ook Indo moeders.quote:Op zondag 4 maart 2018 21:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat zijn niet alleen surimoeders.
Tegenwoordig niemand meer, lijkt het wel.
quote:Op zondag 4 maart 2018 23:41 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dit is ook een kaolo wroko.
Ik ga dit mijn kinderen als strafwerk geven.
Heb het allebei geprobeerd, en het smaakverschil is heel erg miniem. Het is vooral een ding van: "het oog wilt ook wat", dus met schoongemaakte taugé eet het een stuk lekkerder voor mij.quote:
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen Maar ik houd van pittigquote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;
gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html
Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
een madame jeanette, bij voorkeur een gele
oke, dus juist wel stuk maken...top!quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:48 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Ik laat ze gewoon lekker kapot gaan of ik hak het er gewoon doorheen Maar ik houd van pittig
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:52 schreef Techno het volgende:
[..]
Madame jeanettes zijn altijd geel, anders zijn het adjumas of habaneros.Die worden n.l. soms ook als "madame jeanette" verkocht.
Die is nog niet rijp.quote:Op woensdag 7 maart 2018 09:57 schreef realAIVD het volgende:
het zijn wel madame jeanettes, maar er zit er in mijn zakje (stuk of 6 pepers) één bij die lichtgroen is.
Damn... en dat noemt zich chef?quote:Op dinsdag 6 maart 2018 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik was laatst bij een workshop/demonstratie en de chef pleurde niet alleen de taugé maar ook de Chinese bieslook zo ongewassen in het gerecht. Ik vind dat niet kunnen. Zeker niet als je voor anderen kookt.
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BBquote:Op woensdag 7 maart 2018 09:46 schreef realAIVD het volgende:
even een kleine onderbreking van de "taugé al dan niet schoonmaken" discussie, want ik heb een zakje gele madame jeanettes in de koeling liggen en ik heb blijkbaar geen idee hoe ik die moet gebruiken;
gisteren bruine bonen met rijst gemaakt en alvorens aan de slag te gaan wat recepten bekeken. Er werd aangegeven dat er bij het sudderen een madame jeanette, bij voorkeur een gele, op de bonen moest liggen en dat je voorzichtig moest zijn dat het ding niet kapot zou gaan.
http://surinaams-eten.blo(...)bonen-met-rijst.html
Nou, dat is gelukt, maar ik heb het idee dat ik dat ding net zo goed had weg kunnen laten,
doe ik iets verkeerd?
Aah, dat kan het natuurlijk goed verklaren :-)quote:Op woensdag 7 maart 2018 23:15 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik hoorde laatst van mijn 'ommu' (niet bloedverwante oom) op de markt dat het seizoen voor pepers dit jaar erg slecht is, nauwelijks smaak of pittigheid. Dus dan idd gewoon openbreken en lekker laten sudderen in je BB
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |