abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169387824
registreer om deze reclame te verbergen
De Jehovah's getuigen worden bestuurd door het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap in New York. De leden van de JG's staan over het algemeen bekend als hele vriendelijke mensen die een hoge moraal erop nahouden.

Wat geloven Jehovah's Getuigen?

De voornaamste verschillen tussen Jehovah's getuigen en andere Christelijke religies zijn:

-Ze prediken hun geloof van deur tot deur of op plaatsen waar veel mensen komen (stations en drukke pleinen etc). Ze zien dit als een opdracht van god die iedereen moet volgen. De leden dienen maandelijks een rapport in te dienen van het aantal gewerkte uren in deze prediking. Als je hieraan geen tijd besteedt als JG wordt je als 'inactief' aangemerkt binnen de organisatie.

Een voorbeeld van zo'n rapport:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
-Ze geloven niet in de drie-eenheid en hebben een eigen bijbelvertaling waarin verwijzingen naar deze leer zijn aangepast. Volgens eigen zeggen komt deze vertaling meer overeen met wat er bedoeld werd in de brontekst.

- Volgens de JG's gaat niet ieder goed persoon naar de hemel, maar zal god de aarde na Armageddon herstellen in een paradijs waar mensen voor eeuwig op kunnen leven zonder pijn te leiden en te sterven etc. Ze geloven ook niet in een hel.

- Een select groepje van 144.000 uitverkorenen gaat wel naar de hemel om daar samen met Jezus te regeren over de mensen die in het paradijs wonen

- De JG's vieren ook geen verjaardagen en feestdagen als kerstmis, pasen, carnaval, omdat deze een heidense afkomst hebben

- De JG's nemen het gebod om geen bloed te nemen zeer letterlijk en weigeren daarom levensreddende bloedtransfusies - Terwijl de algemene consensus bij andere religies is dat dit gebod enkel betrekking heeft op het eten / drinken van bloed

- De JG's denken ook dat zij de enige organisatie op aarde zijn die onder directe leiding van god staat. Via het 'besturende lichaam' in New York wordt er 'voedsel te rechter tijd' gegeven aan alle volgelingen. Dit plaatje laat de structuur zien:

watchtower-december-15-1971-p749-organization-chart.jpg

Meer informatie over de JG's van hun eigen website: https://www.jw.org/nl/jeh(...)ovah-getuige-geloof/

Kritiek op de Jehovah's Getuigen

De Jehovah's Getuigen worden vaak aangemerkt als sekte en volgens velen is het BITE model op hen van toepassing.

(meer info over het BITE model van Steven Hassan hier:
https://freedomofmind.com/bite-model/
https://freedomofmind.com/stereotypical-profile-of-cult-members/ )


Behaviour: Als Jehovah's Getuige dien je je op een bepaalde manier gedragen. Er wordt regelmatig streng aangeraden om alleen met andere JG's om te gaan, contact met wereldse mensen moet zoveel mogelijk beperkt worden. Je mag geen extreme kleding of haarstijlen dragen, tatoeages zijn uit den boze, piercings worden steng afgekeurd. Je dient je uiterste best doen om de zogenaamde 'koninkrijskbelangen' voor op te stellen. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld wat veel met je hobby's bezig bent, je je schuldig voelt omdat je ook langs de deuren had kunnen gaan. In de psychologie weet men, als je je gedrag omvormt zal de geest volgen (cognitive behaviour therapy) en op deze manier beinvloedt het genootschap de geest van de volgeling.

Information: Als Jehovah's Getuige is er maar 1 geaccepteerde en betrouwbare bron van informatie en dat is het genootschap. Alle andere bronnen zijn werelds en staan onder invloed van Satan. Als Jehovah's Getuige ga je twee keer per week naar de koninkrijszaal om daar indoctrinatiesessies te volgen. Ook dien je een aantal studieprogramma's te volgen (bijbelstudieprogramma, koninkrijksdienst, gemeentelijke bijbelstudie). Verder dien je ook de tijdschriften te bestuderen die elke maand uitkomen en je dient de nieuwe boekjes en dvd's die uitkomen bekijken en lezen. De laatste jaren is daar ook nog JW TV bijgekomen. Zo blijft er weinig tijd over om nog andere dingen te lezen. Daarnaast geldt dat alleen de huidige boekjes acceptabel zijn. Je mag niet discussieren met andere JG's over oude boekjes uit bijvoorbeeld de tijd van Charles Taze Russel. Dit is zogenaamd 'oud licht' en staat vol met leerstellingen die niet meer acceptabel zijn. Als je de leerstellingen van CTR zou aanhouden wordt je uitgesloten. Je hebt geen privacy meer. Verborgen zonden moeten worden opgebiecht. Als JG geloof je dat wanneer jij je verborgen zonde niet opbiecht, Jehovah zijn heilige geest kan wegtrekken van de gemeente waar je in zit. Je gelooft ook dat de heilige geest er voor zorgt dat jouw verborgen zonde uiteindelijk toch openbaar wordt.

Thought: Jehovah's Getuigen moeten hun denkpatronen aanpassen. Het genootschap heeft de waarheid, de rest niet. Buitenstaanders zijn leugenaars. Er zijn geen grijswaarden meer. Of je bent JG, of je bent werelds en van Satan. Je denkt in het jargon van JG's waardoor moeilijke of rare concepten verteerbaar worden. Zo heb je bijvoorbeeld "de waarheid" in plaats van "ons geloof". Je denkt niet meer dat je 'een geloof' aanhangt, nee, je hebt "DE WAARHEID". En de waarheid kan niet liegen toch? Je gaat niet naar de kerk, maar naar de koninkrijkszaal. Je bent dus uniek en anders dan andere geloven, want jij gaat niet naar de kerk en mensen die wel naar de kerk gaan zijn dom en achterhaald.

Emotion: Als JG voel je je vaak schuldig. Je voelt je schuldig omdat je bijvoorbeeld een vergadering hebt overgeslagen. Als je de volgende keer weer in de koninkrijkszaal bent groet iedereen je met "We hebben je gemist." Conclusie, blijf maar niet weg want we hebben je wel door. Je voelt je schuldig als je niet genoeg langs de deuren gaat. Als je niet minimaal 8 - 10 uur per maand langs de deuren gaat, krijg je geen voorrechten in de gemeente, dan mag je bijvoorbeeld niet helpen met de geluidsinstallatie. Men ziet je dan ook als slechte omgang. Als een gezin bijvoorbeeld niet of heel weinig van deur tot deur gaat kan het zijn dat kinderen uit andere gezinnen niet meer met die kinderen mogen spelen.. een soort van "light" uitsluiting. Ook worden JG's volgeladen met angst. Als je niet luistert, zal Jehovah je vermoorden tijdens Armageddon. Als je op de wc te lang aan je piemel zit, zal Jehovah je vermoorden tijdens Armageddon. Als je niet genoeg tijd besteedt aan studie van de publicaties, zal Jehovah je vermoorden tijdens Armageddon. Het klinkt belachelijk, maar ik geloofde dat dus echt. Het is ook bijzonder dat sommige JG's hier komen, want normale JG's zijn bang van wereldse mensen, dat zijn namelijk allemaal leugenaars, moordenaars, verkrachters en als je met ze praat en ze overtuigen je dat God niet bestaat dan... gaat Jehovah je vermoorden tijdens Armageddon.

Uitsluitingsregeling

JG's die zich hebben laten dopen (soms op hele jonge leeftijd) en die op latere leeftijd dingen doen die niet mogen zoals roken of sex voor het huwelijk worden uitgesloten, tenzij ze berouw tonen en hiermee stoppen.

Als uitgeslotene wordt je door de JG leden geexcommuniceerd. Aangezien je als JG geen of heel weinig vrienden hebt buiten deze gemeenschap zorgt dit vaak voor een ernstig sociaal isolement. Vaak zullen ook directe familieleden niet meer met je praten waardoor de druk om terug te komen bij de gemeenschap verder toeneemt.

Om deze reden zijn er veel JG's die bij de gemeenschap blijven ondanks dat ze eigenlijk niet meer geloven. Anderen zullen langzaam inactief worden ipv zich te laten uitsluiten in de hoop dat de excommunicatie minder extreem zal zijn. Ook zijn er gevallen bekend van uitgeslotenen die zelfmoord hebben gepleegd hierdoor.

Dit is een filmpje dat vorig jaar wereldwijd getoond werd op de congressen van de JG's waarin duidelijk aangemoedigd werd dat ouders zelfs geen enkel contact meer hebben met hun kinderen als die uitgesloten worden:
Kindermisbruik bij de Jehovah's Getuigen

Net als de Katholieke Kerk komen de Jehovah's Getuigen regelmatig in opspraak vanwege kindermisbruik schandalen. Ze wijken niet af van de richtlijn in de bijbel dat er altijd twee getuigen moeten zijn om iemand te veroordelen binnen de gemeente waardoor een dader van misbruik vaak zonder problemen kan blijven dienen in een gemeente.

Ook wordt er in dit soort gevallen geen aangifte gedaan bij de 'wereldse' autoriteiten en is het daardoor vaker voorgekomen dat daders niet veroordeeld werden en dat slachtoffers geen goede hulp geboden werd, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Enkele voorbeelden:

De Australische Royal Commision heeft onderzoek gedaan naar meer dan 1000 gevallen van sexueel misbruik die stil zijn gehouden door de JG's, alleen al in Australie. Hun conclusie:

quote:
The Royal Commission found children are not adequately protected from the risk of child sexual abuse in the Jehovah's Witness organisation and does not believe the organisation responds adequately to allegations of child sexual abuse.
https://www.childabuseroy(...)organisations-releas

https://www.washingtonpos(...)m_term=.0b3a97eb52bd

Ook in het Verenigd Koninkrijk staat het Wachttoren Genootschap om vergelijkbare redenen onder druk:

https://www.theguardian.c(...)-sexual-abuse-claims

In de VS heeft het genootschap recentelijk geschikt met een slachtoffer van sexueel misbruik waarin de kerk zeer nalatig was geweest:

http://www.pennlive.com/n(...)ss_sexual_abuse.html

In 2014 heeft het genootschap zelfs 13,5 miljoen dollar moeten betalen aan een enkel misbruikslachtoffer in San Diego. De dader werd niet gestraft binnen de gemeente en werd later zelfs een ouderling!

http://www.dailymail.co.u(...)ses-molest-case.html

[ Bericht 0% gewijzigd door falling_away op 11-03-2017 12:51:54 ]
pi_169387921
Ik ken een paar JG, op de n of andere manier zijn ze vaak extreem vriendelijk, heeft dat ook een specifieke reden?
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169388016
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:49 schreef schommelstoel het volgende:
Ik ken een paar JG, op de n of andere manier zijn ze vaak extreem vriendelijk, heeft dat ook een specifieke reden?
Over het algemeen zijn JG's wel hele vriendelijke mensen die een vrij hoge moraal erop nahouden.

Maar je zult waarschijnlijk geen echte goede vriendschap met ze kunnen opbouwen tenzij je je bekeert. (Er zijn uitzonderingen aangezien sommige JG's zich niet houden aan het strenge advies om de omgang met 'wereldse' mensen te beperken)
pi_169388036
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:49 schreef schommelstoel het volgende:
Ik ken een paar JG, op de n of andere manier zijn ze vaak extreem vriendelijk, heeft dat ook een specifieke reden?
Vliegen vang je niet met azijn. ;)
pi_169388080
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:55 schreef falling_away het volgende:

[..]

Over het algemeen zijn JG's wel hele vriendelijke mensen die een vrij hoge moraal erop nahouden.

Maar je zult waarschijnlijk geen echte goede vriendschap met ze kunnen opbouwen tenzij je je bekeert. (Er zijn uitzonderingen aangezien sommige JG's zich niet houden aan het strenge advies om de omgang met 'wereldse' mensen te beperken)
De ouders van een hele goede vriend van mij zijn JG, hij zelf niet meer, heeft op zijn 18de die keuze gemaakt.

Zijn ouders zijn zeer vreindelijke mensen en weten ook hoe ik tegen geloof aan kijk.
Zie bij hem soms nog wel bepaalde denk patronen, kan dat dan ook gewoon tegen hem zeggen.

Ook heb ik het idee dat ze hun eigenwaarheid creeren.

Aangezien ik laatst hoorde dat ze het snelste internet ter wereld hebben en het duurste gebouw terwereld hebben gekocht of in het bezit hebben.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169388159
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:56 schreef ATON het volgende:

[..]

Vliegen vang je niet met azijn. ;)
Jup, goeie. :)
Maar ze krijgen mij echt niet bekeerd.
Dat weten ze ook wel denk ik.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  donderdag 9 maart 2017 @ 10:12:39 #7
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169388243
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 09:42 schreef falling_away het volgende:

Wat geloven Jehovah's Getuigen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
JG vieren geen verjaardag. Wat ik wel heb meegemaakt is dat kinderen van JG de dag ervoor of erna cadeautjes krijgen. Ken jij dat verschijnsel?
pi_169388284
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 10:12 schreef hoatzin het volgende:

[..]

JG vieren geen verjaardag. Wat ik wel heb meegemaakt is dat kinderen van JG de dag ervoor of erna cadeautjes krijgen. Ken jij dat verschijnsel?
Wat ik zag was dat ze heel het jaar door dure spullen krijgen.

Maar dus niet op feestdagen.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169388338
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 10:12 schreef hoatzin het volgende:

[..]

JG vieren geen verjaardag. Wat ik wel heb meegemaakt is dat kinderen van JG de dag ervoor of erna cadeautjes krijgen. Ken jij dat verschijnsel?
Nee niet echt, maar wel wat schommelstoel zegt, je krijgt wat vaker gedurende het jaar wat cadeautjes.
pi_169389817
Hoe objectief is de OP geschreven door een uitgesloten Jehovah's Getuige?
pi_169389959
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 11:59 schreef W-itchy het volgende:
Hoe objectief is de OP geschreven door een uitgesloten Jehovah's Getuige?
Liever dat dan door een JG zelf..
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169389975
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 11:59 schreef W-itchy het volgende:
Hoe objectief is de OP geschreven door een uitgesloten Jehovah's Getuige?
Ik zal straks nog wat extra bronvermeldingen erbij plaatsen.. Ook voor het BITE model
Oh en ik ben niet uitgesloten
  donderdag 9 maart 2017 @ 12:16:08 #13
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169390040
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 11:59 schreef W-itchy het volgende:
Hoe objectief is de OP geschreven door een uitgesloten Jehovah's Getuige?
Staan er grove fouten/onwaarheden in dan?

Hoe objectief kun jij kijken naar een uitgeslotene?
pi_169390369
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:10 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Liever dat dan door een JG zelf..
Dus wat jou betreft hoor je liever een kant die jij wilt horen.
Het verhaal van een JG in een JG is bij voorbaat al afgewezen.
Uitgeslotenen worden als individuen gezien, maar leden van JG zijn een organisatie.

Right!

[ Bericht 0% gewijzigd door W-itchy op 09-03-2017 13:12:45 ]
pi_169390402
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:16 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Staan er grove fouten/onwaarheden in dan?

Hoe objectief kun jij kijken naar een uitgeslotene?
Het is gekleurd, Hoatz.
Net zoals jij vindt dat de mening van een JG gekleurd is.

Ik kijk niet naar uitgeslotenen, anders had ik hem altijd genegeerd.
pi_169390418
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:38 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dus wat jou betreft hoor je liever een kant die jij wilt horen.
Het verhaal van een JG in een JG is bij voorbaat al afgewezen.
Uitgeslotenen worden als individuelen gezien, maar leden van JG zijn een organisatie.

Right!
Ja in een zekere zin wel ja, helemaal als het JG's betreft.

Die weten veel verhalen zo te draaien dat het past met wat "hun" geloven en goed vinden.

Een gesprek met een JG zal nooit objectief zijn.
Genoeg verhalen gelezen over personen die afstand namen van JG's.
Gelijk wat mij het meeste stoort aan hen komt dan boven.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169390574
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:42 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Ja in een zekere zin wel ja, helemaal als het JG's betreft.


Die weten veel verhalen zo te draaien dat het past met wat "hun" geloven en goed vinden.

Een gesprek met een JG zal nooit objectief zijn.
Genoeg verhalen gelezen over personen die afstand namen van JG's.
Gelijk wat mij het meeste stoort aan hen komt dan boven.
Een verhaal van een JG is idd net zo objectief als een verhaal van een uitgeslotene.


Als een echtpaar gaat scheiden heb je twee verhalen.

And yet krijgt de uitgeslotene meer oor. Omdat het meer past in je straatje. JG zijn mensen en vooral die jj ziet. Ze denken anders dan jou, maar ze hebben net zo goed gevoelens en maken net als jij hun eigen keuzes. Waarom vind jij jouw keuze beter dan die van hen? Is maar een deel ergens in deze organisatie dat net zo'n gedrag vertoont als een deel van de mensen in de wereld. Dat is dus niet typisch JG of omdat je een JG bent. Is iedere man een pedofiel? Zijn alle moslims terroristen? Zijn alle blanken klootzakken?

PS
Jouw eerste zin zegt meer over jou dan.

[ Bericht 1% gewijzigd door W-itchy op 10-03-2017 20:38:36 ]
pi_169390681
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:52 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Een verhaal van een JG is idd net zo objectief als een verhaal van een uitgeslotene.

And jet krijgt de uitgeslotene meer oor. Omdat het meer past in je straatje. JG zijn mensen en vooral die jj ziet. Ze denken anders dan jou, maar ze hebben net zo goed gevoelens en maken net als jij hun eigen keuzes. Waarom vind jij jouw keuze beter dan die van hen? Is maar een deel ergens in deze organisatie dat net zo'n gedrag vertoont als een deel van de mensen in de wereld. Is iedere man een pedofiel? Zijn alle moslims terroristen? Zijn alle blanken klootzakken?

PS
Jouw eerste zin meer over jou dan.
Ho ho, je legt woorden in mijn mond die ik niet gezegd heb.


Het verbreken van een familie band of het neer kijken op mensen die hen verlaten Is in mijn ogen geen goede instelling.
Het doet mij zelfs denken aan Scientology.

Als iemand 18 Is en maakt de keuze om te blijven bij de JG's maar op latere leeftijd hen alsnog verlaat is zijn eigen keuze.
Maar om dan meteen te worden negeert en geen contact meer mee te hebben is jammer.

Mensen veranderen dus je kan op je 18de denken dat je een goede keuze maakt, maar die mening/keuze kan veranderen naarmate de jaren verstrijken.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169390758
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:52 schreef W-itchy het volgende:

[..]


PS
Jouw eerste zin zegt meer over jou dan.
Waar kom jij vandaan?
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169390815
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 12:58 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Ho ho, je legt woorden in mijn mond die ik niet gezegd heb.


Het verbreken van een familie band of het neer kijken op mensen die hen verlaten Is in mijn ogen geen goede instelling.
Het doet mij zelfs denken aan Scientology.

Als iemand 18 Is en maakt de keuze om te blijven bij de JG's maar op latere leeftijd hen alsnog verlaat is zijn eigen keuze.
Maar om dan meteen te worden negeert en geen contact meer mee te hebben is jammer.

Mensen veranderen dus je kan op je 18de denken dat je een goede keuze maakt, maar die mening/keuze kan veranderen naarmate de jaren verstrijken.
Maar wanneer een JG zegt, of twee JG zeggen, dat het een PERSOONLIJKE keuze is om familiebanden te verbreken en op mensen neer te kijken, worden ze niet gelooft.
Maar wanneer een uitgeslotene komt vertellen dat zijn ouders met hem hebben gebroken omdat ze uitgesloten zijn, dan is er geen twijfel.

Ik heb nooit gemerkt dat JG op mensen neerkijken, trouwens. Dat gevoel komt vast uit jezelf. Omdat ze zich afzijdig houden. Maar ik verzeker je, ze kijken op niemand neer.
pi_169390822
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:02 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Waar kom jij vandaan?
Waarom wil je dat weten?
pi_169390886
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:06 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Maar wanneer een JG zegt, of twee JG zeggen, dat het een PERSOONLIJKE keuze is om familiebanden te verbreken en op mensen neer te kijken, worden ze niet gelooft.
Maar wanneer een uitgeslotene komt vertellen dat zijn ouders met hem hebben gebroken omdat ze uitgesloten zijn, dan is er geen twijfel.

Ik heb nooit gemerkt dat JG op mensen neerkijken, trouwens. Dat gevoel komt vast uit jezelf. Omdat ze zich afzijdig houden. Maar ik verzeker je, ze kijken op niemand neer.
Ze kijken neer op de mensen die hen verlaten.
Personen die als ze 18 zijn de keuze maken om bij hen aangesloten te blijven, maar op latere leeftijd toch de keuze maken om zich los te maken van het geloof.


Als je mijn vorige post hebt gelezen dan lees jij dat ik zeg dat het vriendelijke mensen zijn.

Ik heb sterk het idee dat jij ook een JG bent en of mensen om jou heen het zijn.

Je praat op bijna precies dezelfde manier namelijk.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  donderdag 9 maart 2017 @ 13:11:58 #23
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169390896
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:06 schreef W-itchy het volgende:

Ik heb nooit gemerkt dat JG op mensen neerkijken, trouwens. Dat gevoel komt vast uit jezelf. Omdat ze zich afzijdig houden. Maar ik verzeker je, ze kijken op niemand neer.
Biancorry en Exrudis nooit gesproken?
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169390909
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:07 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Waarom wil je dat weten?
Je manier van schrijven.
En of je niet uit n of ander hoofdkantoor komt van de toren of wat de naam ook alweer Was van het boekje.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169390950
Plus het feit dat ze niet geloven in een hel

Tenzij je niet JG bent, dan bestaat die wel.
Een vrij extreme gedachte richting anders denkenden.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169390956
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:12 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Je manier van schrijven.
En of je niet uit n of ander hoofdkantoor komt van de toren of wat de naam ook alweer Was van het boekje.
Wat is er mis met mijn manier van schrijven?
Maar idd is Nederlands niet mijn moedertaal. Ik reis veel.

Of ik misschien uit WT kom?! Haaa!!
pi_169390966
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:11 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Biancorry en Exrudis nooit gesproken?
Jullie provoceren hen. Dan krijg je een soort reactie.
pi_169390983
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:14 schreef schommelstoel het volgende:
Plus het feit dat ze niet geloven in een hel

Tenzij je niet JG bent, dan bestaat die wel.
Een vrij extreme gedachte richting anders denkenden.
Wait..
Omdat ze niet in hel geloven zijn ze wat?
pi_169391022
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:11 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Ze kijken neer op de mensen die hen verlaten.
Personen die als ze 18 zijn de keuze maken om bij hen aangesloten te blijven, maar op latere leeftijd toch de keuze maken om zich los te maken van het geloof.

Ze kijken niet neer op ze. Ze gaan gewoon niet met ze om. Dat is heel anders.

quote:
Als je mijn vorige post hebt gelezen dan lees jij dat ik zeg dat het vriendelijke mensen zijn.

Ik heb sterk het idee dat jij ook een JG bent en of mensen om jou heen het zijn.

Je praat op bijna precies dezelfde manier namelijk.
Vriendelijk of neerbuigend?
pi_169391048
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:17 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Wait..
Omdat ze niet in hel geloven zijn ze wat?
De hel bestaat niet voor hen, maar wel voor niet JG.


Maar ik las al even in het vorige topic, waaruit ik begreep dat jij een JG bent.

Oftewel een goed gesprek is nutteloos.
Kan jij nou eenmaal ook niks aan doen, dat is je aangeleerde denk process.

Fijne middag
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  donderdag 9 maart 2017 @ 13:24:04 #31
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169391105
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:16 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Jullie provoceren hen. Dan krijg je een soort reactie.
Ik ben een enkeling, van jullie is geen sprake.

En zij zullen zich dan eerder geprovoceerd voelen dan dat ze geprovoceerd worden. Dat is een verschil.

En de aard van de reactie is dan dat ze op mensen neerkijken.

Maar ik kijk ook op hen neer hoor door ze als gehersenspoelden te zien die een valse godsdienst aanhangen waar de grote God van Abraham en Jezus verworden is tot een klein rotgodje.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169391158
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:20 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

De hel bestaat niet voor hen, maar wel voor niet JG.

Kan jij nou eenmaal ook niks aan doen, dat is je aangeleerde denk process.


Moet jij nodig zeggen met jouw vooroordelen. Als ik een hekel heb aan iets dan is dat dat mensen te laf zijn om open te staan voor iets anders dan hun eigen [email protected]%cking mening.

Op deze mensen kijk ik neer, en niet als JG maar als mens! Ik geef je zo een klap dat je weg stuitert. Naar de hel!
pi_169391194
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:24 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Ik ben een enkeling, van jullie is geen sprake.

En zij zullen zich dan eerder geprovoceerd voelen dan dat ze geprovoceerd worden. Dat is een verschil.

En de aard van de reactie is dan dat ze op mensen neerkijken.

Maar ik kijk ook op hen neer hoor door ze als gehersenspoelden te zien die een valse godsdienst aanhangen waar de grote God van Abraham en Jezus verworden is tot een klein rotgodje.
Als jij ook op hen neerkijkt, wat klaag je dan. Je bent toch niet beter?
pi_169391273
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:27 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Moet jij nodig zeggen met jouw vooroordelen. Als ik een hekel heb aan iets dan is dat dat mensen te laf zijn om open te staan voor iets anders dan hun eigen [email protected]%cking mening.

Op deze mensen kijk ik neer, en niet als JG maar als mens!
Heb jij even de verkeerde te pakken met de dik gedrukte tekst.

Goed om te zien dat jij je zelfbeheersing ook helemaal onder controle hebt.
Meestal komt bij mensen schelden en frustratie omhoog uit onkunde.
Jammer.

Je bent op het moment het stereotypen voorbeeld van iemand die met onzin gaat gooien zodra hun hokje is aangevallen.

En dan mij indirect ook nog eens laf noemen en melden dat ik alleen ruimte heb voor mijn eigen mening.
Oh mijn hemel wat zit jij er naast met je relaas zeg.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169391345
Maar als de bedoeling van dit topic is dat er maar n partij zijn zegje mag doen, okay. Wordt wel een saai topic met alleen maar links naar schandalen van JG, gepost door n uitgeslotene. Op een gegeven moment hebben we het allemaal wel gelezen.
pi_169391357
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:34 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Heb jij even de verkeerde te pakken met de dik gedrukte tekst.

Goed om te zien dat jij je zelfbeheersing ook helemaal onder controle hebt.
Meestal komt bij mensen schelden en frustratie omhoog uit onkunde.
Jammer.

Je bent op het moment het stereotypen voorbeeld van iemand die met onzin gaat gooien zodra hun hokje is aangevallen.

En dan mij indirect ook nog eens laf noemen en melden dat ik alleen ruimte heb voor mijn eigen mening.
Oh mijn hemel wat zit jij er naast met je relaas zeg.
Ga weg! Ik lees je niet.
pi_169391538
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:38 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ga weg! Ik lees je niet.
Serieus, ga jij nu werkelijk dit gedrag vertonen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169391599
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:46 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Serieus, ga jij nu werkelijk dit gedrag vertonen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jij begon door al bij voorbaat af te schrijven wat ik te zeggen zou kunnen hebben. Dus dan is praten met jou idd al nutteloos.

Maar dat ligt dus aan JOU!
pi_169391683
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:48 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Jij begon door al bij voorbaat af te schrijven wat ik te zeggen zou kunnen hebben. Dus dan is praten met jou idd al nutteloos.
Geloof gewoon wat jij wilt geloven dame.
Als jij je daar veilig bij voelt, geen probleem.

Maar verwacht niet dat iedereen het met jou eens is, en dat ze verplicht zijn jou verhalen te accepteren.

Succes verder.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169391767
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:06 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Maar wanneer een JG zegt, of twee JG zeggen, dat het een PERSOONLIJKE keuze is om familiebanden te verbreken en op mensen neer te kijken, worden ze niet gelooft.
Maar wanneer een uitgeslotene komt vertellen dat zijn ouders met hem hebben gebroken omdat ze uitgesloten zijn, dan is er geen twijfel.

Ik heb in de OP volgens mij niet geschreven dat ALLE familie je zal excommuniceren. Er staat letterlijk: Vaak zullen ook directe familieleden niet meer met je praten.

Daarbij heb ik het bekende filmpje gepost waarin het advies van jullie hoogste orgaan te zien is.

Klopt dit of niet?

[ Bericht 1% gewijzigd door falling_away op 09-03-2017 14:06:23 ]
pi_169391824
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:52 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Geloof gewoon wat jij wilt geloven dame.
Als jij je daar veilig bij voelt, geen probleem.

Maar verwacht niet dat iedereen het met jou eens is, en dat ze verplicht zijn jou verhalen te accepteren.

Verwachtte ik dat dan? Het zou al iets zijn als mijn verhalen worden gehoord. Die wil niemand horen. Want dan gaan ze ook een menselijke kant zien van JG wat ze liever niet willen weten. Het zou niet passen in hun beeld. Net als in de jouwe. Je voelt je zeker beter dan hen, maar dat ben je niet.
pi_169391991
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:57 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Verwachtte ik dat dan? Het zou al iets zijn als mijn verhalen worden gehoord. Die wil niemand horen. Want dan gaan ze ook een menselijke kant zien van JG wat ze liever niet willen weten. Het zou niet passen in hun beeld. Net als in de jouwe. Je voelt je zeker beter dan hen, maar dat ben je niet.
Nu doe je het weer mijn hemel.
Zeggen te weten wat ik denk.
Plus ook nog denken te weten wat anderen denken over "jullie".


Ik ga het hier bij laten, je beweegt vanuit emoties en roept maar wat over hoe anderen denken en kijken naar JG.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169392136
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:05 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Nu doe je het weer mijn hemel.
Zeggen te weten wat ik denk.
Plus ook nog denken te weten wat anderen denken over "jullie".


Ik ga het hier bij laten, je beweegt vanuit emoties en roept maar wat over hoe anderen denken en kijken naar JG.
Ik weet nu zeker dat jij deze post ook voor jezelf bedoelt. Want precies alles slaat ook op jou!
  donderdag 9 maart 2017 @ 14:12:28 #44
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169392152
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:29 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Als jij ook op hen neerkijkt, wat klaag je dan. Je bent toch niet beter?
Dat zeg ik toch ook niet.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169392153
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:05 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Nu doe je het weer mijn hemel.
Zeggen te weten wat ik denk.
Plus ook nog denken te weten wat anderen denken over "jullie".


Ik ga het hier bij laten, je beweegt vanuit emoties en roept maar wat over hoe anderen denken en kijken naar JG.
Ik weet nu zeker dat jij deze post ook voor jezelf bedoelt. Want precies alles slaat ook op jou!

Pot en ketel is hier niks nieuws.
pi_169392218
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 13:37 schreef W-itchy het volgende:
Maar als de bedoeling van dit topic is dat er maar n partij zijn zegje mag doen, okay. Wordt wel een saai topic met alleen maar links naar schandalen van JG, gepost door n uitgeslotene. Op een gegeven moment hebben we het allemaal wel gelezen.
Opmerkelijk toch? Van een goddelijke organisatie verwacht je niet maandelijks een schandaal ;)
pi_169392278
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:12 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch ook niet.
Nee, maar je klaagde wel. Je hoeft niet op ze neer te kijken omdat jij vindt dat ze zich hebben laten hersenspoelen. Het is belangrijker dat zij zich goed voelen in dat geloof. YOLO, weetjewel. En dit is hn manier.

Hn zienswijze over hn levenskwaliteit is belangrijker dan wat een geloof is.
Of wat iemand vindt van je geloof.
pi_169392379
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:18 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Nee, maar je klaagde wel. Je hoeft niet op ze neer te kijken omdat jij vindt dat ze zich hebben laten hersenspoelen. Het is belangrijker dat zij zich goed voelen in dat geloof. YOLO, weetjewel. En dit is hn manier.

Ja hoor, lekker egoistisch.. als zij zich maar goed voelen, maar als iemand wil stoppen met het geloof kan die kapot vallen van diezelfde mensen.. YOLO jeweetwel.
pi_169392433
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:24 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ja hoor, lekker egoistisch.. als zij zich maar goed voelen, maar als iemand wil stoppen met het geloof kan die kapot vallen van diezelfde mensen.. YOLO jeweetwel.
Precies mijn punt.


Als deze dame het zo oneens is met dit topic, niemand zal haar tegenhouden om zelf een topic aan te maken waar ze alles kan verheerlijken waar ze in gelooft of achter staat.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169392452
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:28 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Precies mijn punt.


Als deze dame het zo oneens is met dit topic, niemand zal haar tegenhouden om zelf een topic aan te maken waar ze alles kan verheerlijken waar ze in gelooft of achter staat.
Je wilt per se een houten bril dragen, he? Lees de context!
pi_169392527
Ik quote en praat liever niet meer met itchy.
Als zij de mogelijkheid heeft om haar vingers in der oren te doen en alles te negeren en te verdraaien, dan heb ik dat recht toch ook?

Falling_away had wel een goed punt verder.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169392653
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:36 schreef schommelstoel het volgende:
Ik quote en praat liever niet meer met itchy.
Als zij de mogelijkheid heeft om haar vingers in der oren te doen en alles te negeren en te verdraaien, dan heb ik dat recht toch ook?

Falling_away had wel een goed punt verder.
Ik kan het niet helpen dat ik moet lachen, want dat religion plaatje wat je eigenlijk voor mij bedoelde, zou nu precies ook hier bij jou passen.

Jeweetwel, dat lalala en vinger in de oren. Haaha!
pi_169392691
Reflectie gedrag om iemand iets duidelijk te maken is deze dame ook niet geheel vatbaar voor.

Ga weg, ik lees je niet!
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169392727
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:46 schreef schommelstoel het volgende:
Reflectie gedrag om iemand iets duidelijk te maken is deze dame ook niet geheel vatbaar voor.

Ga weg, ik lees je niet!
Oh man, ik vind je leuk. Je laat me weer lachen.
  donderdag 9 maart 2017 @ 16:00:33 #55
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169394021
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 14:18 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Nee, maar je klaagde wel. Je hoeft niet op ze neer te kijken omdat jij vindt dat ze zich hebben laten hersenspoelen. Het is belangrijker dat zij zich goed voelen in dat geloof. YOLO, weetjewel. En dit is hn manier.

Hn zienswijze over hn levenskwaliteit is belangrijker dan wat een geloof is.
Of wat iemand vindt van je geloof.
Nee dat hoeft niet maar ik doe het wel. Ik vind het zielige figuren en het is jammer dat ze de bijbel verkrachten en God misbruiken.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169394587
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 16:00 schreef Panterjong het volgende:

[..]
het is jammer dat ze de bijbel verkrachten en God misbruiken.
Dat is dan juist weer heel christelijk van ze.
And I keeps one in the chamber case you ponderin’
pi_169417339
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 11:59 schreef W-itchy het volgende:
Hoe objectief is de OP geschreven door een uitgesloten Jehovah's Getuige?
Ik heb de OP wat aangepast met directe links naar de JW.Org website waar mensen zelf meer kunnen lezen over de genoemde leerstellingen, en ik heb de bewoordingen hier en daar wat gewijzigd.

Ik heb niet de illusie dat je het er nu helemaal mee eens bent maar misschien vind je het iets beter :)
pi_169427263
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 19:05 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ik heb de OP wat aangepast met directe links naar de JW.Org website waar mensen zelf meer kunnen lezen over de genoemde leerstellingen, en ik heb de bewoordingen hier en daar wat gewijzigd.

Ik heb niet de illusie dat je het er nu helemaal mee eens bent maar misschien vind je het iets beter :)
Je bent knetter.
Die BITE model van jou is extreem. Was jij extreem? Heb jij je schuldgevoelens en angst! laten aanpraten als je normaal deed? Geen wonder dat je nu kapot bent. Je wilde een goeie JG zijn door al die extreme dingen te volgen? Had jij niet je eigen hersens gebruikt en geweten dat J jou alles behalve schuldgevoelens wilt geven? Als je ook zelf had nagedacht, zoals een groot deel van de leden, dan had je uit je luie hersens ook geweten dat het voldoende is als je hem loyaal blijft op de manier zoals dat in de bijbel staat. Je kende toch de bijbel? Waarom dan nam je die BITE model aan? Zag je niet dat dat extreem is en helemaal niet liefdevol en daarom zeker niet van J?

Schuldgevoelens! Angst! Je bent echt (extreem) gek!
En zeg niet dat iedere JG die dat model niet helemaal volgt geen goede JG is. Want net zoals je niet van iedere moslim kunt zeggen dat ze geen goede moslims zijn omdat ze geen ongelovigen doden. Terwijl dat wel in de koran staat, maar de BITE model niet in de bijbel. Tjonge jonge, nu begrijp ik jou helemaal.

O, en prediken is altijd met n k.

[ Bericht 2% gewijzigd door W-itchy op 11-03-2017 08:18:22 ]
pi_169428121
Het is eigenlijk jammer dat hier telkens opnieuw dezelfde discussies naar boven komen...

[ Bericht 25% gewijzigd door C_elf op 11-03-2017 09:56:19 ]
  zaterdag 11 maart 2017 @ 10:06:26 #60
167383 Molurus
the talking snake
pi_169428343
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 09:48 schreef C_elf het volgende:
Het is eigenlijk jammer dat hier telkens opnieuw dezelfde discussies naar boven komen...
Sja, wat verwacht je dan? :D
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 10:28:38 #61
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169428645
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 08:01 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Je bent knetter.
Die BITE model van jou is extreem. Was jij extreem? Heb jij je schuldgevoelens en angst! laten aanpraten als je normaal deed? Geen wonder dat je nu kapot bent. Je wilde een goeie JG zijn door al die extreme dingen te volgen? Had jij niet je eigen hersens gebruikt en geweten dat J jou alles behalve schuldgevoelens wilt geven? Als je ook zelf had nagedacht, zoals een groot deel van de leden, dan had je uit je luie hersens ook geweten dat het voldoende is als je hem loyaal blijft op de manier zoals dat in de bijbel staat. Je kende toch de bijbel? Waarom dan nam je die BITE model aan? Zag je niet dat dat extreem is en helemaal niet liefdevol en daarom zeker niet van J?

Schuldgevoelens! Angst! Je bent echt (extreem) gek!
En zeg niet dat iedere JG die dat model niet helemaal volgt geen goede JG is. Want net zoals je niet van iedere moslim kunt zeggen dat ze geen goede moslims zijn omdat ze geen ongelovigen doden. Terwijl dat wel in de koran staat, maar de BITE model niet in de bijbel. Tjonge jonge, nu begrijp ik jou helemaal.

O, en prediken is altijd met n k.
De ware aard van een op andersdenkenden neerkijkende JG komt weer eens naar boven.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169428702
Ik ga het gewoon zeggen, het is een cult.
Past bijna naast Scientology.En dan heeft ichy ook nog het lef iemand anders te beledigen met "luie hersenen"...

Naast deze twee video's zijn er eigenlijk wel genoeg fouten te zien bij JG geloof.
Ben er eerder maar niet over begonnen, maar toen ik de post van ichy net las...
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169428816
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 09:48 schreef C_elf het volgende:
Het is eigenlijk jammer dat hier telkens opnieuw dezelfde discussies naar boven komen...
Als jij nu iets post ipv van dit, dan had jij ook nog het juiste voorbeeld gegeven.
pi_169428927
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:28 schreef Panterjong het volgende:

[..]

De ware aard van een op andersdenkenden neerkijkende JG komt weer eens naar boven.
Je bedoelt dat ik neerkijk op iemand die zich schuldgevoelens en angst laat aanpraten? Waarom denk jij op die manier? Het reflecteert jezelf. Waarom komt het niet in jou op dat ik gewoon vreselijk verbaasd ben dat iemand zich dat laat aandoen? Dat is niet neerkijken. Wat jj ook niet moet doen is neerkijken op anderen op wie jij boos bent en die niet denkt als jou, wie dan ook. Het laagste wat een mens kan doen is neerkijken op een ander mens. Onthoud dat.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 10:46:30 #65
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169428980
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:43 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Je bedoelt dat ik neerkijk op iemand die zich schuldgevoelens en angst laat aanpraten? Waarom denk jij op die manier? Waarom komt het niet in jou op dat ik gewoon vreselijk verbaasd ben dat iemand zich dat laat aandoen? Dat is niet neerkijken. Wat jj ook niet moet doen is neerkijken op anderen op wie jij boos bent en die niet denkt als jou, wie dan ook. Het laagste wat een mens kan doen is neerkijken op een ander mens. Onthoud dat.
Ik laat me door een gehersenspoelde, op anderen neerkijkende, niet in de spiegel kijkend sektelidje niet de les lezen.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169428988
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:37 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Als jij nu iets post ipv van dit, dan had jij ook nog het juiste voorbeeld gegeven.
Probeer dat eerst eens zelf uit.
Ik weet dat het in je zit genesteld om anderen te vertellen hoe het zit.
Kijk eens goed naar jezelf, en vertel jezelf eerst het gene wat je eigenlijk een ander wilt vertellen.

Je zit in een cult dame, je bent alleen blind en bang voor de werkelijkheid.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169428994
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:31 schreef schommelstoel het volgende:
Ik ga het gewoon zeggen, het is een cult.
Past bijna naast Scientology.En dan heeft ichy ook nog het lef iemand anders te beledigen met "luie hersenen"...

Naast deze twee video's zijn er eigenlijk wel genoeg fouten te zien bij JG geloof.
Ben er eerder maar niet over begonnen, maar toen ik de post van ichy net las...
Ook nog te laf om rechtstreeks tegen mij te praten.
pi_169429017
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:47 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Probeer dat eerst eens zelf uit.
Ik weet dat het in je zit genesteld om anderen te vertellen hoe het zit.
Kijk eens goed naar jezelf, en vertel jezelf eerst het gene wat je eigenlijk een ander wilt vertellen.

Je zit in een cult dame, je bent alleen blind en bang voor de werkelijkheid.
You don't know me, dus hou je bekrompen conclusies voor jezelf.
pi_169429038
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:46 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Ik laat me door een gehersenspoelde, op anderen neerkijkende, niet in de spiegel kijkend sektelidje niet de les lezen.
Het is alleen maar goed dat jij je door niemand de les laat lezen, maar wat jij dus doet is precies hetzelfde. Wat is het verschil dan? Je minacht anderen om wat je zelf bent.
pi_169429123
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:48 schreef W-itchy het volgende:

[..]

You don't know me, dus hou je bekrompen conclusies voor jezelf.
Precies wat jij hier nu meld, doe dat ook zelf eens ;)

Hoe zit het met Jezus trouwens?
Is hij de schepper van alles?
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  zaterdag 11 maart 2017 @ 11:00:43 #71
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169429182
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:50 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Het is alleen maar goed dat jij je door niemand de les laat lezen, maar wat jij dus doet is precies hetzelfde. Wat is het verschil dan? Je minacht anderen om wat je zelf bent.
Er is geen verschil. We minachten allebei anderen. Het is heel wat dat je dat nu toegeeft.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169429284
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:00 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Er is geen verschil. We minachten allebei anderen. Het is heel wat dat je dat nu toegeeft.
Ik minacht jou niet. Jij en ik zijn wel verschillend. Ik heb gewoon medelijden met je. Minachting voelen vooral voor mensen die je niet persoonlijk kent is zielig. Maar we moeten beter niet verder met dit onderwerp gaan. Liever wel verder met de leer van JG, als je wilt.

[ Bericht 3% gewijzigd door W-itchy op 11-03-2017 11:19:24 ]
pi_169429448
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:47 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ook nog te laf om rechtstreeks tegen mij te praten.
Gooi er nog eentje uit, laf.

Maar draai er eens niet om heen.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169429494
Wel grappig dat uitgerekend een JG een ander bekrompen noemt :')
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169429519
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 10:37 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Als jij nu iets post ipv van dit, dan had jij ook nog het juiste voorbeeld gegeven.
Mmm, dit was helemaal niet specifiek op jouw reactie of op jou persoonlijk gericht. Maar meer in het algemeen... Mijn excuses als het aanvallend naar jou overkwam ;)

Maar goed, een heel concrete vraag dan misschien over de leer:
Wat is jouw persoonlijke mening over Jezus die zegt dat hij de tempel zal afbreken en in drie dagen weer zal opbouwen? Waarbij hij met de tempel zijn eigen lichaam bedoelt. (Joh 2:19-21)

En dit in verhouding met wat er in Handelingen 2:24 staat, waar God juist degene is die Jezus weer levend heeft gemaakt. Galaten 1:1 waar staat dat God de Vader hem uit de dood heeft opgewekt. En dan Romeinen 8:11 waar weer over de geest wordt gesproken die de opwekking heeft gedaan.
pi_169430131
Aaand she's gone :')
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  zaterdag 11 maart 2017 @ 12:33:50 #77
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169430894
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:09 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik minacht jou niet. Jij en ik zijn wel verschillend. Ik heb gewoon medelijden met je. Minachting voelen vooral voor mensen die je niet persoonlijk kent is zielig. Maar we moeten beter niet verder met dit onderwerp gaan. Liever wel verder met de leer van JG, als je wilt.
Je minachting uit je door te zeggen dat je me zielig vind en dat je medelijden met me hebt. En dat is precies waar het bij de leer van de JG's omdraait. Minachting en neerkijken op andersdenkenden. Zie hiervoor je, naast de reactie van andere JG's, je eigen reacties. 1 en al minachting en neerkijken alleen maar omdat jullie je verheven voelen omdat 1 of andere geitenbreier ooit eens een keer een sekteclubje heeft opgericht.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169431213
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:25 schreef C_elf het volgende:

[..]

Mmm, dit was helemaal niet specifiek op jouw reactie of op jou persoonlijk gericht. Maar meer in het algemeen... Mijn excuses als het aanvallend naar jou overkwam ;)
Ik zag het ook niet als een aanval. Ik zei het meer als aanmoediging aan jou om met iets te komen.

quote:
Maar goed, een heel concrete vraag dan misschien over de leer:
Wat is jouw persoonlijke mening over Jezus die zegt dat hij de tempel zal afbreken en in drie dagen weer zal opbouwen? Waarbij hij met de tempel zijn eigen lichaam bedoelt. (Joh 2:19-21)

En dit in verhouding met wat er in Handelingen 2:24 staat, waar God juist degene is die Jezus weer levend heeft gemaakt. Galaten 1:1 waar staat dat God de Vader hem uit de dood heeft opgewekt. En dan Romeinen 8:11 waar weer over de geest wordt gesproken die de opwekking heeft gedaan.
Wel, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Niet als drie-eenheid, maar samenwerkend. Wat denk jij?
pi_169431238
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 08:01 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Je bent knetter.
Die BITE model van jou is extreem. Was jij extreem? Heb jij je schuldgevoelens en angst! laten aanpraten als je normaal deed? Geen wonder dat je nu kapot bent. Je wilde een goeie JG zijn door al die extreme dingen te volgen? Had jij niet je eigen hersens gebruikt en geweten dat J jou alles behalve schuldgevoelens wilt geven? Als je ook zelf had nagedacht, zoals een groot deel van de leden, dan had je uit je luie hersens ook geweten dat het voldoende is als je hem loyaal blijft op de manier zoals dat in de bijbel staat. Je kende toch de bijbel? Waarom dan nam je die BITE model aan? Zag je niet dat dat extreem is en helemaal niet liefdevol en daarom zeker niet van J?

Schuldgevoelens! Angst! Je bent echt (extreem) gek!
En zeg niet dat iedere JG die dat model niet helemaal volgt geen goede JG is. Want net zoals je niet van iedere moslim kunt zeggen dat ze geen goede moslims zijn omdat ze geen ongelovigen doden. Terwijl dat wel in de koran staat, maar de BITE model niet in de bijbel. Tjonge jonge, nu begrijp ik jou helemaal.

Ik ga dezelfde discussie niet nog eens voeren. Jij was altijd een beetje een randgeval als JG. Daarbij voel je als 'zuster' de druk ook wat minder als je een tijdje niet of minder in de velddienst gaat.

Stel je hebt als broeder bepaalde voorrechten in de gemeente, bijv. het bedienen van de geluidsinstallatie. Als je dan een maand of twee even geen zin hebt in de velddienst ben je dat voorrecht kwijt en weet meteen de hele gemeente het. De sociale druk is er weldegelijk, en je voelt je daardoor vanzelf schuldig. Hetzelfde geldt voor vergadering bezoek.

Dit is maar een heel simpel voorbeeld, maar het gaat nog veel dieper.

quote:
O, en prediken is altijd met n k.
Bedankt ik pas het aan ;)
pi_169431266
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:59 schreef schommelstoel het volgende:
Aaand she's gone :')
Schatje, wen daar maar vast aan. Want ik leid ook een echte leven met echte mensen.
pi_169431285
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:33 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Je minachting uit je door te zeggen dat je me zielig vind en dat je medelijden met me hebt. En dat is precies waar het bij de leer van de JG's omdraait. Minachting en neerkijken op andersdenkenden. Zie hiervoor je, naast de reactie van andere JG's, je eigen reacties. 1 en al minachting en neerkijken alleen maar omdat jullie je verheven voelen omdat 1 of andere geitenbreier ooit eens een keer een sekteclubje heeft opgericht.
Ga slapen, panter. Morgen ziet alles er beter uit. O+
  zaterdag 11 maart 2017 @ 12:54:54 #82
167383 Molurus
the talking snake
pi_169431319
Zelf-reflectie blijft toch moeilijk voor gelovigen en zeker voor Jehova Getuigen. Ongelofelijk hoe onverdraagzaam dat volk is, voor een religie die zogenaamd liefde predikt.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_169431438
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:50 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ik ga dezelfde discussie niet nog eens voeren. Jij was altijd een beetje een randgeval als JG. Daarbij voel je als 'zuster' de druk ook wat minder als je een tijdje niet of minder in de velddienst gaat.
Als ik randgeval was ben ik dat met heel veel. We hebben Facebook, staan op Insta, Twitter, LinkedIn. We hebben goede banen, zijn geschoold. We zijn niet angstig voor de wereld.

quote:
Stel je hebt als broeder bepaalde voorrechten in de gemeente, bijv. het bedienen van de geluidsinstallatie. Als je dan een maand of twee even geen zin hebt in de velddienst ben je dat voorrecht kwijt en weet meteen de hele gemeente het. De sociale druk is er weldegelijk, en je voelt je daardoor vanzelf schuldig. Hetzelfde geldt voor vergadering bezoek.

Je voelt het als druk omdat je dat toelaat. Boeiend wat ze ervan vinden. Je komt regelmatig, je gedraagt je waar je ook bent (als je af en toe een uitbarsting krijgt op een forum is dat niet om je schuldig te voelen - misschien alleen schaapachtig - want fouten maakt iedereen) en je doet je ding wat jou gelukkig maakt. Hou je het ook relaxt langer vol.

quote:
Dit is maar een heel simpel voorbeeld, maar het gaat nog veel dieper.

Maar ik snap dat het per mens verschilt.
Was voor jou vast heel zwaar.
quote:
[..]

Bedankt ik pas het aan ;)


[ Bericht 0% gewijzigd door W-itchy op 11-03-2017 13:07:28 ]
  zaterdag 11 maart 2017 @ 13:14:15 #84
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169431662
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:53 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ga slapen, panter. Morgen ziet alles er beter uit. O+
De balk in mijn ogen is groot. Jij hebt heel de voorraad van Hornbach in je ogen zitten
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169431936
Ik snap niet dat ze denkt hier vrolijk over de leer van JG te kunnen praten zonder aangesproken te worden.

Dat is hetzelfde als iemand een Scientology aanbid topic zal aanmaken..

Er zijn zoveel zaken naar voren te halen dat het daar helemaal niet fris is.

Honderden berichten van mensen die zijn vertrokken en inzien dat het een sekte/cult is.

Het is alleen zo treurig om te zien dat het heel moeilijk is om het anders in te zien allemaal.

Puur door de aangeleerde manier van denken en verwerken.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169432207
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:14 schreef Panterjong het volgende:

[..]

De balk in mijn ogen is groot. Jij hebt heel de voorraad van Hornbach in je ogen zitten
Okay :* O+
pi_169432288
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:49 schreef W-itchy het volgende:

Wel, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Niet als drie-eenheid, maar samenwerkend. Wat denk jij?
Wel, om eerlijk te zijn ben ik daar nog niet uit :) Als er sprake is van een hechte samenwerking: waarom zegt Jezus dan duidelijk: IK zal de tempel weer opbouwen? Waarom spreekt Hij dan duidelijk enkel over zichzelf?

Er zijn voor mij verzen (zoals deze) die wijzen op een drie-eenheid en waar ik de uitleg van JG bijvoorbeeld niet volg. Als ik op zoek ga naar de uitleg die JG geven aan het feit dat Jezus in Jesaja een 'sterke God' wordt genoemd of waarom Thomas 'Mijn Heer en Mijn God!" zei toen hij Jezus zag, ben ik niet overtuigd.
God zegt "Ik ben de eerste en ik ben de laatste, en buiten mij is er geen God." Toch wordt hier twee keer verwezen naar Jezus als God. Met hoofdletter G, ook in de vertaling die JG gebruiken. Waarom is er hier bijvoorbeeld niet gekozen voor 'god' of 'een sterke god' zoals ze in het begin van Johannes hebben gedaan?
pi_169432805
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:52 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Schatje, wen daar maar vast aan. Want ik leid ook een echte leven met echte mensen.
Opvallend, een JG die mediterrane spelfouten maakt.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_169433333
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:45 schreef C_elf het volgende:

[..]

Wel, om eerlijk te zijn ben ik daar nog niet uit :) Als er sprake is van een hechte samenwerking: waarom zegt Jezus dan duidelijk: IK zal de tempel weer opbouwen? Waarom spreekt Hij dan duidelijk enkel over zichzelf?

Er zijn voor mij verzen (zoals deze) die wijzen op een drie-eenheid en waar ik de uitleg van JG bijvoorbeeld niet volg. Als ik op zoek ga naar de uitleg die JG geven aan het feit dat Jezus in Jesaja een 'sterke God' wordt genoemd of waarom Thomas 'Mijn Heer en Mijn God!" zei toen hij Jezus zag, ben ik niet overtuigd.
God zegt "Ik ben de eerste en ik ben de laatste, en buiten mij is er geen God." Toch wordt hier twee keer verwezen naar Jezus als God. Met hoofdletter G, ook in de vertaling die JG gebruiken. Waarom is er hier bijvoorbeeld niet gekozen voor 'god' of 'een sterke god' zoals ze in het begin van Johannes hebben gedaan?
Dus jij denkt dat Jezus God is, de Schepper? Hoe verklaar je dan de 'mijn zoon' gedeelte? Ik moet hier even over nadenken. Want eerlijk gezegd heb ik nooit gezien wat jij ziet.
pi_169433366
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:13 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Opvallend, een JG die mediterrane spelfouten maakt.
Schatje, wen daar maar ook aan. Een JG is net zo min perfect als jij. Ik ben allang blij dat ik beter schrijf dan menig Nederlander.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 14:56:17 #91
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169433546
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:41 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Okay :* O+
Je hebt voor de rest volgens mij wel een goed hart.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169433607
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:45 schreef C_elf het volgende:

[..]

Wel, om eerlijk te zijn ben ik daar nog niet uit :) Als er sprake is van een hechte samenwerking: waarom zegt Jezus dan duidelijk: IK zal de tempel weer opbouwen? Waarom spreekt Hij dan duidelijk enkel over zichzelf?

Er zijn voor mij verzen (zoals deze) die wijzen op een drie-eenheid en waar ik de uitleg van JG bijvoorbeeld niet volg. Als ik op zoek ga naar de uitleg die JG geven aan het feit dat Jezus in Jesaja een 'sterke God' wordt genoemd of waarom Thomas 'Mijn Heer en Mijn God!" zei toen hij Jezus zag, ben ik niet overtuigd.
God zegt "Ik ben de eerste en ik ben de laatste, en buiten mij is er geen God." Toch wordt hier twee keer verwezen naar Jezus als God. Met hoofdletter G, ook in de vertaling die JG gebruiken. Waarom is er hier bijvoorbeeld niet gekozen voor 'god' of 'een sterke god' zoals ze in het begin van Johannes hebben gedaan?
Ik heb nagedacht. Het lijkt me niet dat het een drie-eenheid is. Ten eerste kan de Vader niet ook de Zoon zijn. Ik denk dat het teamwork is. Thomas zou Jezus misschien ook als God kunnen hebben gezien. Maar elders in de bijbel kun je ook zien dat Jezus niet God de Schepper is. Verschillende teksten zelfs. Ik heb de bijbel niet bij me anders had ik het even opgezocht.
pi_169433652
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:56 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Je hebt voor de rest volgens mij wel een goed hart.
Panter, geloof me als ik zeg dat ik jou niet minacht of op je neerkijk. Waarom zou ik? Ik kies vaak, misschien wel altijd, mijn woorden erg ongelukkig uit en dan ben ik net een heks. Soms denk ik dat ik autistisch ben :P
  zaterdag 11 maart 2017 @ 15:16:17 #94
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169433855
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:02 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Panter, geloof me als ik zeg dat ik jou niet minacht of op je neerkijk.

Waarom zou ik? Ik kies vaak, misschien wel altijd, mijn woorden erg ongelukkig uit en dan ben ik net een heks. Soms denk ik dat ik autistisch ben :P
Dat geloof ik. Sorry voor mijn eerdere reactie en ik vind het fijn dat je zelfkritiek uit. Ik kijk in alle eerlijkheid ook niet op jou neer. Enkel je reactie en dan vooral op die user die je gek noemde vond ik onprettig.

Laat je verder niet gek maken doordat soort gedachten. Leef goed, dan is de dag goed. (vrij naar Augustinus).
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169433988
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:45 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dus jij denkt dat Jezus God is, de Schepper? Hoe verklaar je dan de 'mijn zoon' gedeelte? Ik moet hier even over nadenken. Want eerlijk gezegd heb ik nooit gezien wat jij ziet.
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:00 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik heb nagedacht. Het lijkt me niet dat het een drie-eenheid is. Ten eerste kan de Vader niet ook de Zoon zijn. Ik denk dat het teamwork is. Thomas zou Jezus misschien ook als God kunnen hebben gezien. Maar elders in de bijbel kun je ook zien dat Jezus niet God de Schepper is. Verschillende teksten zelfs. Ik heb de bijbel niet bij me anders had ik het even opgezocht.
De Vader is ook niet de Zoon, voor zover ik de drie-eenheid begrijp :) God bestaat uit de drie personen Vader, Zoon en Heilige Geest, maar apart zijn ze niet gelijk aan elkaar. Dus de Vader is niet gelijk aan de Zoon. Je kent deze afbeelding misschien wel:

Shield-Trinity-Scutum-Fidei-English.svg_.png

Ik lees inderdaad dat Thomas Jezus als God heeft gezien. Althans, hij zegt tegen Jezus: "mijn God!" Moest dit niet juist zijn, denk ik dat Jezus hier dan onmiddellijk op zou reageren. Dit zou namelijk betekenen dat Thomas, n van zijn leerlingen, een valse God aanbidt, toch?
Moest Jezus niet God zijn, zou Hij dan echt toelaten dat n van zijn leerlingen Hem zou aanbidden in plaats van God?

En wat denk je dan van het stukje in Jesaja (9:5) waar Jezus Vredevorst wordt genoemd? Een titel die door JG wel geregeld gebruikt wordt. Maar in diezelfde vers wordt Jezus ook Sterke God genoemd. En nog gekker, Hij wordt daar ook Eeuwige Vader genoemd.
Als je een hoofdstuk verder leest, staat er ook in 10:21 "Slechts een overblijfsel* zal terugkeren,* het overblijfsel van Ja̱kob, tot de Sterke God." Als je de tekst leest, lijken ze echter terug te keren tot God Jehovah. Terwijl een hoofdstuk eerder juist Jezus de titel Sterke God krijgt?
pi_169433990
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:16 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Enkel je reactie en dan vooral op die user die je gek noemde vond ik onprettig.


Maar dat was niet 'gek' als in beledigend 'gek'. Eerder als wanneer vrienden tegen elkaar zeggen dat je 'gek' bent.
pi_169434060
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:00 schreef W-itchy het volgende:
Maar elders in de bijbel kun je ook zien dat Jezus niet God de Schepper is. Verschillende teksten zelfs. Ik heb de bijbel niet bij me anders had ik het even opgezocht.
Als je wil, mag je dit later zeker eens opzoeken. Ik ben erg benieuwd naar die teksten :Y
pi_169434149
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:24 schreef C_elf het volgende:

[..]


[..]

De Vader is ook niet de Zoon, voor zover ik de drie-eenheid begrijp :) God bestaat uit de drie personen Vader, Zoon en Heilige Geest, maar apart zijn ze niet gelijk aan elkaar. Dus de Vader is niet gelijk aan de Zoon. Je kent deze afbeelding misschien wel:

[ afbeelding ]

Ik lees inderdaad dat Thomas Jezus als God heeft gezien. Althans, hij zegt tegen Jezus: "mijn God!" Moest dit niet juist zijn, denk ik dat Jezus hier dan onmiddellijk op zou reageren. Dit zou namelijk betekenen dat Thomas, n van zijn leerlingen, een valse God aanbidt, toch?
Moest Jezus niet God zijn, zou Hij dan echt toelaten dat n van zijn leerlingen Hem zou aanbidden in plaats van God?

En wat denk je dan van het stukje in Jesaja (9:5) waar Jezus Vredevorst wordt genoemd? Een titel die door JG wel geregeld gebruikt wordt. Maar in diezelfde vers wordt Jezus ook Sterke God genoemd. En nog gekker, Hij wordt daar ook Eeuwige Vader genoemd.
Als je een hoofdstuk verder leest, staat er ook in 10:21 "Slechts een overblijfsel* zal terugkeren,* het overblijfsel van Ja̱kob, tot de Sterke God." Als je de tekst leest, lijken ze echter terug te keren tot God Jehovah. Terwijl een hoofdstuk eerder juist Jezus de titel Sterke God krijgt?
Het is volgens jou dus drie dingen in n. Niet hetzelfde, maar toch n. Dat is erg verwarrend.
Hij is Vredevorst omdat hij regeerder is/gaat zijn.
Eigenlijk, om de twee Sterke God te kunnen onderzoeken moeten we de oorspronkelijke tekst weten. Of het woord dat naar beide Sterke God is vertaald.
pi_169434172
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:28 schreef C_elf het volgende:

[..]

Als je wil, mag je dit later zeker eens opzoeken. Ik ben erg benieuwd naar die teksten :Y
Zal ik doen. Herinner me er aan andere keer. Ik vergeet ook snel.
pi_169434391
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 14:46 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Schatje, wen daar maar ook aan. Een JG is net zo min perfect als jij. Ik ben allang blij dat ik beter schrijf dan menig Nederlander.
Ex moslima?
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_169434428
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:33 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Het is volgens jou dus drie dingen in n. Niet hetzelfde, maar toch n. Dat is erg verwarrend.
Inderdaad, erg verwarrend, daarom dat ik het zelf ook nog niet helemaal begrijp :) Maar zijn er tegelijk niet zo veel andere dingen die te maken hebben met God of de Bijbel die we niet begrijpen? Sommige dingen kunnen we nu eenmaal moeilijk vatten...
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:33 schreef W-itchy het volgende:
Eigenlijk, om de twee Sterke God te kunnen onderzoeken moeten we de oorspronkelijke tekst weten. Of het woord dat naar beide Sterke God is vertaald.
Gelukkig hebben we dan biblehub.com :)
Jesaja 9:5
410 [e] ’l אֵ֣ל the God Noun
1368 [e] gib-bō-wr, גִּבּ֔וֹר mighty Adj

Jesaja 10:21
410 [e] ’l אֵ֖ל God Noun
1368 [e] gib-bō-wr. גִּבּֽוֹר׃ to the mighty Adj
pi_169435091
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:00 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Als ik randgeval was ben ik dat met heel veel. We hebben Facebook, staan op Insta, Twitter, LinkedIn. We hebben goede banen, zijn geschoold. We zijn niet angstig voor de wereld.

Ik heb nergens gezegd dat JG's geen social media gebruiken? Daarbij vraag ik me af hoeveel JG's jij kent die universitair geschoold zijn? Zelfs HBO'ers ben ik niet veel tegen gekomen (ik heb het wel over JG's die geboren en getogen zijn in het geloof die dus van jongs af aan hebben meegekregen dat veel scholing zinloos is)

JG's zijn idd niet angstig voor de wereld, maar juist voor god, en de consequenties als je niet je uiterste best doet in de velddienst etc. (doe ik genoeg mijn best om Armageddon te overleven??) En natuurlijk is er de angst om geexcommuniceerd te worden als je besluit helemaal te stoppen.

quote:
Je voelt het als druk omdat je dat toelaat. Boeiend wat ze ervan vinden. Je komt regelmatig, je gedraagt je waar je ook bent (als je af en toe een uitbarsting krijgt op een forum is dat niet om je schuldig te voelen - misschien alleen schaapachtig - want fouten maakt iedereen) en je doet je ding wat jou gelukkig maakt. Hou je het ook relaxt langer vol.

En iedere vergadering hoor je weer hoe belangrijk het is om niet te veel tijd aan ontspanning te besteden. Dat je het beste alle vergaderingen kunt voorbereiden en hoe je Jehovah met heel je hart moet dienen. Daar hoort ook maandelijkse prediking bij, anders volgen er consequenties.

En zoals ik zei, als je voorrechten wil (en over het algemeen willen broeders die wel), moet je ongeveer het maandelijks gemiddelde aantal uren in de dienst gaan. Dat lag vroeger rond de 8 uur per maand, geen idee hoe dat nu zit.

Je kunt wel zeggen: Trek je daar niks van aan, maar als je week in week uit niks anders hoort en je merkt dat je ouders en vrienden dit wel doen, en trots op je zijn als jij dat ook doet dan kun je bijna niet anders.

quote:
Maar ik snap dat het per mens verschilt.
Was voor jou vast heel zwaar.

[..]

Ach zolang je volledig ervan overtuigd bent dat de JG's echt de waarheid hebben dan hobbel je wel mee, de problemen beginnen pas als je gaat twijfelen. Achteraf gezien was het vooral veel tijdverspilling.

Ik kan overigens niet zeggen dat ik een slechte jeugd gehad heb (maar dat heb ik ook al vaker hier geschreven).
pi_169435149
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:46 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Ex moslima?
Klink ik beledigend als ik zeg: "God, nee!"? Ik was gewoon een heiden. En niet uit het Midden-Oosten, mocht je dat denken.
pi_169435201
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 15:48 schreef C_elf het volgende:

[..]

Inderdaad, erg verwarrend, daarom dat ik het zelf ook nog niet helemaal begrijp :) Maar zijn er tegelijk niet zo veel andere dingen die te maken hebben met God of de Bijbel die we niet begrijpen? Sommige dingen kunnen we nu eenmaal moeilijk vatten...

Dat is zo.
Maar ik geloof dat je in dit geval wel duidelijkheid moet hebben als je twijfelt. Anders weet je niet wat je moet doen.

quote:
[..]

Gelukkig hebben we dan biblehub.com :)
Jesaja 9:5
410 [e] ’l אֵ֣ל the God Noun
1368 [e] gib-bō-wr, גִּבּ֔וֹר mighty Adj

Jesaja 10:21
410 [e] ’l אֵ֖ל God Noun
1368 [e] gib-bō-wr. גִּבּֽוֹר׃ to the mighty Adj
Dit zegt me niet veel. Het lijkt hetzelfde. De tekst en context moet er ook zijn. Maar ik bekijk het op de pc zodra ik thuis ben. Wat vind je zelf dan nu je dat zo bekijkt?
pi_169435746
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:30 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ik heb nergens gezegd dat JG's geen social media gebruiken? Daarbij vraag ik me af hoeveel JG's jij kent die universitair geschoold zijn? Zelfs HBO'ers ben ik niet veel tegen gekomen (ik heb het wel over JG's die geboren en getogen zijn in het geloof die dus van jongs af aan hebben meegekregen dat veel scholing zinloos is)

Twee geboren JG die HBO hebben, een halve universiteit maar dat komt omdat hij de studie te zwaar vindt (hij krijgt vaak hoofdpijn).
Maar als je zegt dat JG de buitenwereld als Satan ziet op de manier zoals jij dat in je BITE neerzet, dan kan het betekenen dat social media ook het kwade is.

quote:
JG's zijn idd niet angstig voor de wereld, maar juist voor god, en de consequenties als je niet je uiterste best doet in de velddienst etc. (doe ik genoeg mijn best om Armageddon te overleven??) En natuurlijk is er de angst om geexcommuniceerd te worden als je besluit helemaal te stoppen.

Ik snap je, maar ik begrijp je BITE kennelijk anders....
Een gezonde angst voor God is normaal, maar als je er zoveel druk bij voelt zoals jij dat neerschrijft dan is dat niet normaal meer. Ik denk dat hier het geaccepteerd worden door de groep of status een grote rol speelt. Hoe zou het anders dan zijn dat zusters minder druk hebben? Kome je uit een ouderlingen gezin?

quote:
[..]

En iedere vergadering hoor je weer hoe belangrijk het is om niet te veel tijd aan ontspanning te besteden. Dat je het beste alle vergaderingen kunt voorbereiden en hoe je Jehovah met heel je hart moet dienen. Daar hoort ook maandelijkse prediking bij, anders volgen er consequenties.
Je moet ook jezelf kennen, he? Hoe lang doe je over een voorbereiding? Hoeveel ontspanning heb je nodig om goed te functioneren? Je laat niet klakkeloos iemand voor je bepalen dat je 5 minuten aan sport moet doen als jij eigenlijk een half uur nodig hebt. De aanbidding is belangrijk, maar het is toch zeker niet de bedoeling dat je jezelf vergeet?

quote:
En zoals ik zei, als je voorrechten wil (en over het algemeen willen broeders die wel), moet je ongeveer het maandelijks gemiddelde aantal uren in de dienst gaan. Dat lag vroeger rond de 8 uur per maand, geen idee hoe dat nu zit.

Als je iets wil bereiken moet je hard werken. Dat is overal zo. Maar je moet niet meer geven dan je kan geven. Of meer willen dan je kunt krijgen.

quote:
Je kunt wel zeggen: Trek je daar niks van aan, maar als je week in week uit niks anders hoort en je merkt dat je ouders en vrienden dit wel doen, en trots op je zijn als jij dat ook doet dan kun je bijna niet anders.

Ik heb nu eenmaal een andere instelling dan jij. Ik ga in de eerste plaats voor wat ik zelf wil. (eens was dat wel anders maar aldoende leert men).

quote:
[..]

Ach zolang je volledig ervan overtuigd bent dat de JG's echt de waarheid hebben dan hobbel je wel mee, de problemen beginnen pas als je gaat twijfelen. Achteraf gezien was het vooral veel tijdverspilling.

Ik kan overigens niet zeggen dat ik een slechte jeugd gehad heb (maar dat heb ik ook al vaker hier geschreven).
In welk opzicht tijdverspilling? Want dat is namelijk een ervaring die jou heeft gemaakt wat je nu bent. Terugdraaien is toch niet mogelijk. Misschien clich.

Heb je nu wel bereikt wat je wilt bereiken?
pi_169435931
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:36 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dat is zo.
Maar ik geloof dat je in dit geval wel duidelijkheid moet hebben als je twijfelt. Anders weet je niet wat je moet doen.
Klopt, maar waar ga je die duidelijkheid vinden? Het is allemaal een vorm van interpretatie, toch? Ik heb enkel de indruk dat ik steeds meer en meer afstap van het idee dat Jezus niet God is, door de verzen die ik ondertussen heb aangehaald.

quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 16:36 schreef W-itchy het volgende:
Dit zegt me niet veel. Het lijkt hetzelfde. De tekst en context moet er ook zijn. Maar ik bekijk het op de pc zodra ik thuis ben. Wat vind je zelf dan nu je dat zo bekijkt?
Voor zover ik informatie terug vind staat er twee keer hetzelfde, namelijk: אל גבור El Gibbor of naar het Engels Mighty God, dus Sterke God of Machtige God.
Voor de rest durf ik hier geen uitspraken over te doen, aangezien ik niets weet over vertalen etc :) Ik vind het gewoon erg opvallend dat Jezus hier een Sterke God wordt genoemd, in combinatie met bijvoorbeeld de verzen over de opwekking en wat Thomas zegt.
pi_169436254
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 17:01 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Twee geboren JG die HBO hebben, een halve universiteit maar dat komt omdat hij de studie te zwaar vindt (hij krijgt vaak hoofdpijn).
Maar als je zegt dat JG de buitenwereld als Satan ziet op de manier zoals jij dat in je BITE neerzet, dan kan het betekenen dat social media ook het kwade is.

[..]

Ik snap je, maar ik begrijp je BITE kennelijk anders....
Een gezonde angst voor God is normaal, maar als je er zoveel druk bij voelt zoals jij dat neerschrijft dan is dat niet normaal meer. Ik denk dat hier het geaccepteerd worden door de groep of status een grote rol speelt. Hoe zou het anders dan zijn dat zusters minder druk hebben? Kome je uit een ouderlingen gezin?

[..]

Je moet ook jezelf kennen, he? Hoe lang doe je over een voorbereiding? Hoeveel ontspanning heb je nodig om goed te functioneren? Je laat niet klakkeloos iemand voor je bepalen dat je 5 minuten aan sport moet doen als jij eigenlijk een half uur nodig hebt. De aanbidding is belangrijk, maar het is toch zeker niet de bedoeling dat je jezelf vergeet?

[..]

Als je iets wil bereiken moet je hard werken. Dat is overal zo. Maar je moet niet meer geven dan je kan geven. Of meer willen dan je kunt krijgen.

[..]

Ik heb nu eenmaal een andere instelling dan jij. Ik ga in de eerste plaats voor wat ik zelf wil. (eens was dat wel anders maar aldoende leert men).

[..]

In welk opzicht tijdverspilling? Want dat is namelijk een ervaring die jou heeft gemaakt wat je nu bent. Terugdraaien is toch niet mogelijk. Misschien clich.

Heb je nu wel bereikt wat je wilt bereiken?
Het is volledige onderwerping aan een rigide systeem op straffe van sociale isolatie. Vergelijk het gedrag van JG's maar eens met die van de mensen van een gemiddelde katholieke parochie in brabant. Een wereld van verschil. Aan de vruchten herkent men de boom.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_169438041
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 13:45 schreef C_elf het volgende:
Wel, om eerlijk te zijn ben ik daar nog niet uit :)
Heb ik anders hier wel al een paar keer uit de doeken gedaan. Waarom heb je toen niet gereageerd ?
quote:
Als er sprake is van een hechte samenwerking: waarom zegt Jezus dan duidelijk: IK zal de tempel weer opbouwen? Waarom spreekt Hij dan duidelijk enkel over zichzelf?
De vrome joden lagen al sinds de dood van Herodes de Grote in conflict met het stro - bestuur van de Tempel. Als Jezus het had over de Tempel weer op te bouwen, was het uiteraard niet het gebouw, maar het bestuur. De legitieme priesters waren sinds de dood van Herodes naar Leontopolis https://nl.wikipedia.org/wiki/Leontopolis#Religie_en_tempels gevlucht. Het zou dus wel degelijk maar drie dagen hebben geduurd om daar een schaduwbewind op te richten met Petrus als hogepriester ( gezien Johannes de Doper reeds was omgebracht ).
pi_169438928
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 17:01 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Twee geboren JG die HBO hebben, een halve universiteit maar dat komt omdat hij de studie te zwaar vindt (hij krijgt vaak hoofdpijn).
Maar als je zegt dat JG de buitenwereld als Satan ziet op de manier zoals jij dat in je BITE neerzet, dan kan het betekenen dat social media ook het kwade is.

Er zullen best wel wat JG's zijn die hoger geschoold zijn. Je noemt nu 2 voorbeelden, maar ik weet uit ervaring dat het percentage JG's met zo'n diploma vrij laag is. Ik zal je de overvloedige quotes uit de Wachttoren besparen waarin het ontmoedigd wordt.

quote:
Ik snap je, maar ik begrijp je BITE kennelijk anders....
Een gezonde angst voor God is normaal, maar als je er zoveel druk bij voelt zoals jij dat neerschrijft dan is dat niet normaal meer. Ik denk dat hier het geaccepteerd worden door de groep of status een grote rol speelt. Hoe zou het anders dan zijn dat zusters minder druk hebben? Kome je uit een ouderlingen gezin?

Die druk komt van binnenuit de organisatie en m.i. niet uit de bijbel. Zusters kunnen geen voorrechten in de zaal krijgen, of dienaar / ouderling worden. Voor hen is dan ook veel minder druk om bijv. minimaal het gemiddelde aantal uren in de dienst te gaan of nooit een vergadering te missen. Jij bent bijv. vorig jaar niet naar het congres geweest, dat zou voor ons vroeger ondenkbaar zijn geweest.

En nee ik kom niet uit een ouderling gezin

quote:
Je moet ook jezelf kennen, he? Hoe lang doe je over een voorbereiding? Hoeveel ontspanning heb je nodig om goed te functioneren? Je laat niet klakkeloos iemand voor je bepalen dat je 5 minuten aan sport moet doen als jij eigenlijk een half uur nodig hebt. De aanbidding is belangrijk, maar het is toch zeker niet de bedoeling dat je jezelf vergeet?

[..]

Als je iets wil bereiken moet je hard werken. Dat is overal zo. Maar je moet niet meer geven dan je kan geven. Of meer willen dan je kunt krijgen.

[..]

Ik heb nu eenmaal een andere instelling dan jij. Ik ga in de eerste plaats voor wat ik zelf wil. (eens was dat wel anders maar aldoende leert men).

In welk opzicht tijdverspilling? Want dat is namelijk een ervaring die jou heeft gemaakt wat je nu bent. Terugdraaien is toch niet mogelijk. Misschien clich.

Heb je nu wel bereikt wat je wilt bereiken?
Nogmaals deze discussie hebben we eerder gehad en wil niet te veel in herhaling vallen. De_tevreden_Atheist heeft een goed punt. Ik denk dat als de uitsluitingsregeling niet zo rigoreus was er al veel minder activisme zou bestaan onder de ex-JG's. (als die er al zou zijn). Dan was het inderdaad 'live and let live'.

Maar ik denk dat de WT organisatie de laatste jaren die regeling juist extra aan het benadrukken is om het 'ons vs hen' gevoel verder aan te wakkeren. Datzelfde geldt voor de overvloedige waarschuwingen om niks te lezen van afvalligen.
pi_169440058
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 18:57 schreef ATON het volgende:

[..]

Heb ik anders hier wel al een paar keer uit de doeken gedaan. Waarom heb je toen niet gereageerd ?
Eerlijk? Omdat ik mij niet geroepen voel om met jou een gesprek aan te gaan... Ik vind dat je je mening met momenten opdringerig aanbiedt en dat je vooral wil tonen wat je allemaal wel niet weet. Zoals je het hier zelf al zegt: "ik heb dat al een paar keer uit de doeken gedaan". Jouw antwoord is zogezegd het enige juiste antwoord en ik vind dat je niet open staat voor andere mensen en/of andere meningen.
Dat is gewoon mijn persoonlijk aanvoelen. Ik heb er dus gewoon geen behoefte aan om een uitgebreide discussie met jou aan te gaan. Daarnaast ben ik meer een lezer dan een spreker/schrijver.

Voel je zeker en vast niet aangevallen hierdoor. Ik wil geen heel gesprek ofzo starten over de manier waarop jij discussieert of redeneert. Ik wil gewoon even antwoord geven op je vraag.
pi_169440505
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 20:21 schreef C_elf het volgende:
Voel je zeker en vast niet aangevallen hierdoor. Ik wil geen heel gesprek ofzo starten over de manier waarop jij discussieert of redeneert. Ik wil gewoon even antwoord geven op je vraag.
Ik geef je hier een gedegen en onderbouwde verklaring. Wat is hier nu mis aan ? Kan je mijn post weerleggen ? Niet dus !
pi_169455092
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 17:09 schreef C_elf het volgende:

[..]

Klopt, maar waar ga je die duidelijkheid vinden? Het is allemaal een vorm van interpretatie, toch? Ik heb enkel de indruk dat ik steeds meer en meer afstap van het idee dat Jezus niet God is, door de verzen die ik ondertussen heb aangehaald.

[..]

Voor zover ik informatie terug vind staat er twee keer hetzelfde, namelijk: אל גבור El Gibbor of naar het Engels Mighty God, dus Sterke God of Machtige God.
Voor de rest durf ik hier geen uitspraken over te doen, aangezien ik niets weet over vertalen etc :) Ik vind het gewoon erg opvallend dat Jezus hier een Sterke God wordt genoemd, in combinatie met bijvoorbeeld de verzen over de opwekking en wat Thomas zegt.
Ik voor mij heb wel duidelijkheid. Geen drie-eenheid.
Maar omdat jij eraan twijfelt ben ik dus weer gaan zoeken.
Ik heb ook geen verstand van vertalingen dus dat was allemaal abracadabra voor mij.
De oorsprong van drie-eenheid is heidens. Daarom al zou ik die term al verwerpen.
Dat Jezus Thomas niet heeft verbeterd kan andere redenen hebben dan dat hij God is. Bijv dat "hij en de Vader n is" als in n omdat hij in alles op zijn Vader lijkt. Als hij God is, waarom heeft hij zich geofferd en heeft God het geaccepteerd? Waarom zou God hem dan de regering geven? Zo zijn er nog meer dingen die voor mij duiden op twee "personen".
pi_169455335
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 17:23 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Het is volledige onderwerping aan een rigide systeem op straffe van sociale isolatie.

Dit begin ik te snappen, maar ik zie het niet echt in de praktijk. Ik wil niet arrogant overkomen of ongevoelig maar ik kan het niet vatten dat iemand zo "dom" is om zich zo "afhankelijk" te maken van een groep. (ik weet het niet op een andere manier te zeggen, sorry). Je dient naar de beleidvolle slaaf te luisteren, ja. Maar adviezen die niet in de bijbel zijn dien je te onderscheiden. Er zijn genoeg "randgevallen" die niet sociaal gestraft worden. Toch krijgen ze ook de liefde van J en als er extremisten zijn die misschien scheel kijken, who cares? Iedere schaap is even waardevol voor J. Alleen degenen die bewonderd willen worden vergeten waar het eigenlijk om gaat, nl J. En niet wat je hier op aarde in de gemeente voor je broeders en zusters moet betekenen. Falling snapt niet wat ik hem eigenlijk al die tijd duidelijk wil maken. Jij ook niet, denk ik. Jullie zien alleen "de straf". Maar niet dat je jezelf naar "die straf" kan toewerken omdat jij dat toe laat. Blijf veilig aan de "rand" of in het "midden". Het gaat om God aanbidden en geen competitie.

quote:
Vergelijk het gedrag van JG's maar eens met die van de mensen van een gemiddelde katholieke parochie in brabant. Een wereld van verschil.
Ik ken geen mensen van Brabantse katholieke parochies dus als je wat meer vertel zou ik meer weten.

quote:
Aan de vruchten herkent men de boom

Ik denk dat je nu JG bedoelt, maar het geldt net zo goed voor de RK. Het is maar aan welke kant je staat.
pi_169455397
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 19:37 schreef falling_away het volgende:

[..]

Er zullen best wel wat JG's zijn die hoger geschoold zijn. Je noemt nu 2 voorbeelden, maar ik weet uit ervaring dat het percentage JG's met zo'n diploma vrij laag is. Ik zal je de overvloedige quotes uit de Wachttoren besparen waarin het ontmoedigd wordt.

[..]

Die druk komt van binnenuit de organisatie en m.i. niet uit de bijbel. Zusters kunnen geen voorrechten in de zaal krijgen, of dienaar / ouderling worden. Voor hen is dan ook veel minder druk om bijv. minimaal het gemiddelde aantal uren in de dienst te gaan of nooit een vergadering te missen. Jij bent bijv. vorig jaar niet naar het congres geweest, dat zou voor ons vroeger ondenkbaar zijn geweest.

En nee ik kom niet uit een ouderling gezin

[..]

Nogmaals deze discussie hebben we eerder gehad en wil niet te veel in herhaling vallen. De_tevreden_Atheist heeft een goed punt. Ik denk dat als de uitsluitingsregeling niet zo rigoreus was er al veel minder activisme zou bestaan onder de ex-JG's. (als die er al zou zijn). Dan was het inderdaad 'live and let live'.

Maar ik denk dat de WT organisatie de laatste jaren die regeling juist extra aan het benadrukken is om het 'ons vs hen' gevoel verder aan te wakkeren. Datzelfde geldt voor de overvloedige waarschuwingen om niks te lezen van afvalligen.
En sinds je gelijk hebt dat we al deze discussies in dit topic al vaker hebben gevoerd en we geen herhalingen willen, stopt het ook hierbij. Er is niets meer te zeggen.
pi_169455876
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 10:01 schreef W-itchy het volgende:
De oorsprong van drie-eenheid is heidens. Daarom al zou ik die term al verwerpen.
Helemmal heidens is het niet. Ook in het O.T. is er sprake van Gods wijsheid en de geest Gods. Het is pas enkele eeuwen later dat men van Gods wijsheid een netjer van gemaakt heeft naar Alexandrijns voorbeeld. Zelfde heeft men gedaan met de joodse eretitel ' zoon van JHWH ' wat aan iemand werd toegekend die een rolmodel voor het joods geloof en cultuur betekende.
Het " heidense " aandeel hierin is dat men deze eretitel misbruikt heeft om Jezus deze rol als ' God de Zoon ' toe te kennen, terwijl in oorsprong ' zoon ' de netjer was voor de schepping en het gevolg was van de Vader, de oorsprong van de schepping.
quote:
Dat Jezus Thomas niet heeft verbeterd kan andere redenen hebben dan dat hij God is.
Dan is dit duidelijk een later toevoegsel aan de tekst zonder meer. Het zou zelfs niet bij een jood zijn opgekomen deze vraag te stellen !
pi_169456062
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:08 schreef ATON het volgende:

[..]

Helemmal heidens is het niet. Ook in het O.T. is er sprake van Gods wijsheid en de geest Gods. Het is pas enkele eeuwen later dat men van Gods wijsheid een netjer van gemaakt heeft naar Alexandrijns voorbeeld. Zelfde heeft men gedaan met de joodse eretitel ' zoon van JHWH ' wat aan iemand werd toegekend die een rolmodel voor het joods geloof en cultuur betekende.
Het " heidense " aandeel hierin is dat men deze eretitel misbruikt heeft om Jezus deze rol als ' God de Zoon ' toe te kennen, terwijl in oorsprong ' zoon ' de netjer was voor de schepping en het gevolg was van de Vader, de oorsprong van de schepping.

M.a.w drie-eenheid s heidens.

quote:
[..]

Dan is dit duidelijk een later toevoegsel aan de tekst zonder meer. Het zou zelfs niet bij een jood zijn opgekomen deze vraag te stellen !
Is dat zo?

Nou dan C_, ik denk dat dit wat duidelijkheid geeft.
Ik weet dat inhoud van de bijbel en de geschiedenis ervan niet hetzelfde is. Maar soms kun je aan de hand van de geschiedenis een twijfelachtige tekst beter begrijpen. Zou Thomas' tekst niet toegevoegd kunnen worden door iemand die dacht dat Jezus God was?
pi_169456256
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 10:23 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik ken geen mensen van Brabantse katholieke parochies dus als je wat meer vertel zou ik meer weten.
En dat is dus precies het probleem, sociale isolatie. Hetzelfde geldt voor moslims.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_169456366
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:35 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

En dat is dus precies het probleem, sociale isolatie. Hetzelfde geldt voor moslims.
Zomaar. Gewoon zo. Onzinnig.
Hoe komt het dat iemand die nooit in Brabant is geweest een Brabantse parochie niet kent? Omdat ze een JG is of moslim. Want ze hebben sociale isolatie. Zo slim. Applaus.
pi_169456411
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:22 schreef W-itchy het volgende:
M.a.w drie-eenheid s heidens.
Niet helemaal zoals ik je duidelijk gemaakt heb, maar zoals de christenen dit nu begrijpen wel.
quote:
Ik weet dat inhoud van de bijbel en de geschiedenis ervan niet hetzelfde is. Maar soms kun je aan de hand van de geschiedenis een twijfelachtige tekst beter begrijpen. Zou Thomas' tekst niet toegevoegd kunnen worden door iemand die dacht dat Jezus God was?
Ja natuurlijk, maar dit is geschiedkundig maar pas begin 2e eeuw gebeurd. Net zoals men Handelingen en de brieven van Paulus op het eind 1e eeuw sterk geredigeerd hebben. Het totale N.T. is door heidenen geschreven, t.t.z. door Helleense joden die in de ogen van de vrome joden als heidens aanzien werden. Dit is ook de reden waarom het N.T. in het Grieks geschreven is door Helleense joden en voorgelezen aan Helleense joden die zelfs het Hebreeuws niet meer machtig waren en men daarom ook van de Torah een vertaling gemaakt hebben, de Septuagint, wat men ook voor de Bijbel gebruikt heeft.
pi_169456489
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:45 schreef ATON het volgende:

[..]

Niet helemaal zoals ik je duidelijk gemaakt heb, maar zoals de christenen dit nu begrijpen wel.
De Vader en Zijn Geest is geen drie-eenheid, ATON.

quote:
Ja natuurlijk, maar dit is geschiedkundig maar pas begin 2e eeuw gebeurd. Net zoals men Handelingen en de brieven van Paulus op het eind 1e eeuw sterk geredigeerd hebben. Het totale N.T. is door heidenen geschreven, t.t.z. door Helleense joden die in de ogen van de vrome joden als heidens aanzien werden. Dit is ook de reden waarom het N.T. in het Grieks geschreven is door Helleense joden en voorgelezen aan Helleense joden die zelfs het Hebreeuws niet meer machtig waren en men daarom ook van de Torah een vertaling gemaakt hebben, de Septuagint, wat men ook voor de Bijbel gebruikt heeft.
Wat kun jij zeggen over Thomas' "Sterke God", ATON? En dan precies zoals het er in de bijbel staat. Gn geschiedenis.
pi_169456752
Die toon ook elke keer.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169457317
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:42 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Zomaar. Gewoon zo. Onzinnig.
Hoe komt het dat iemand die nooit in Brabant is geweest een Brabantse parochie niet kent? Omdat ze een JG is of moslim. Want ze hebben sociale isolatie. Zo slim. Applaus.
Het is wel zo. :Y
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_169457331
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:49 schreef W-itchy het volgende:
De Vader en Zijn Geest is geen drie-eenheid, ATON.
Dat beweer ik ook niet. Wel een beetje moeite doen om mijn post aandachtig te lezen met een open geest.

quote:
Wat kun jij zeggen over Thomas' "Sterke God", ATON? En dan precies zoals het er in de bijbel staat. Gn geschiedenis.
Zoals ik ook schreef heeft de Bijbel een evolutie doorgemaakt. Zonder deze geschiedenis te kennen blijf je in kringen draaien en zal je steeds over contradicties struikelen.
pi_169457369
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 12:04 schreef schommelstoel het volgende:
Die toon ook elke keer.
Tja, dat maakt een conversatie extra moeilijk. En dan wordt mij verweten dat ik een hautaine houding aanneem. Triest.
pi_169463846
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 10:01 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik voor mij heb wel duidelijkheid. Geen drie-eenheid.
Maar omdat jij eraan twijfelt ben ik dus weer gaan zoeken.
Ik heb ook geen verstand van vertalingen dus dat was allemaal abracadabra voor mij.
De oorsprong van drie-eenheid is heidens. Daarom al zou ik die term al verwerpen.
Dat Jezus Thomas niet heeft verbeterd kan andere redenen hebben dan dat hij God is. Bijv dat "hij en de Vader n is" als in n omdat hij in alles op zijn Vader lijkt.
De oorsprong van de drie-eenheid is heidens. Maar er is wel meer dat heidens is, toch? Een trouwring bijvoorbeeld...

Het feit dat Jezus Thomas niet heeft verbeterd kan inderdaad andere redenen hebben. Maar deze andere redenen zijn op net dezelfde manier uit te leggen als dat hij wel God is. Het hangt er maar net vanaf hoe je het wil lezen en interpreteren, toch?

Net hetzelfde met 1 Joh 5:20 "Wij weten echter dat de Zoon van God is gekomen,+ en hij heeft ons het verstandelijke+ vermogen* gegeven om de kennis van de waarachtige te verwerven.+ En wij zijn in eendracht+ met de waarachtige, door bemiddeling van zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige+ God en het eeuwige leven."
Het hangt ervan af hoe je deze laatste zin in verhouding met de voorgaande leest en interpreteert, niet?

Of Titus 2:13 waar staat "in afwachting van de gelukkige hoop+ en glorierijke+ manifestatie van de grote God en van [de] Redder van ons, Christus Jezus" in verhouding met 2:10 waar staat "zodat zij de leer van onze Redder,+ God, in alle dingen mogen sieren." Dus Jezus krijgt dezelfde titel als God?

Of Hebreen 1:8 waar volgens de Statenvertaling staat: "Maar tot den Zoon zegt Hij: Uw troon, o God, is in alle eeuwigheid; de schepter Uws koninkrijks is een rechte schepter.' Dit is wel anders vertaald in de Nieuwe-Wereldvertaling.

quote:
Als hij God is, waarom heeft hij zich geofferd en heeft God het geaccepteerd? Waarom zou God hem dan de regering geven? Zo zijn er nog meer dingen die voor mij duiden op twee "personen".
Er zijn inderdaad dingen die duiden op meerdere "personen". Maar dat is dan ook juist wat de drie-eenheid zegt.
Maar je vragen zijn inderdaad logisch en moeilijk te beantwoorden. Wat hierbij echter belangrijk is, is dat er binnen de drie-eenheid sprake is van een bepaalde ondergeschiktheid. Zo is de Zoon ondergeschikt aan de Vader en de Geest op zijn beurt ondergeschikt aan de Vader en de Zoon. Dat is een interne relatie die ik niet volledig (of zelfs niet maar een klein beetje) kan begrijpen. Dan kom je terug uit bij die afbeelding die ik je hebt getoond.
Wat je zegt over 'de Vader en Ik zijn n' lijkt dus ook te kloppen. Ze zijn, ook volgens de drie-eenheid, namelijk niet hetzelfde. De Vader en de Zoon zijn niet gelijk aan elkaar.

Wanneer ik over de drie-eenheid sprak met mijn bijbelleraar was zijn reactie altijd: ik begrijp dat niet en ik kan dat niet vatten. En dat is bij mij dus voor een stuk net hetzelfde. Maar er zijn meer dingen van God die ik niet snap of vat, zoals bijvoorbeeld zijn oneindigheid. Is het probleem soms niet dat we alles maar willen begrijpen en willen vatten en daardoor de meest logische uitleg als waarheid aannemen?

quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:22 schreef W-itchy het volgende:
Nou dan C_, ik denk dat dit wat duidelijkheid geeft.
Ik weet dat inhoud van de bijbel en de geschiedenis ervan niet hetzelfde is. Maar soms kun je aan de hand van de geschiedenis een twijfelachtige tekst beter begrijpen. Zou Thomas' tekst niet toegevoegd kunnen worden door iemand die dacht dat Jezus God was?
Dat kan inderdaad, dat die tekst later is toegevoegd. Maar als we daarover gaan twijfelen, moeten we ook twijfelen aan veel andere dingen in de bijbel die misschien toegevoegd of veranderd zijn om aan te sluiten bij een bepaalde theorie.
  maandag 13 maart 2017 @ 08:47:31 #126
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169477433
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 10:23 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik wil niet arrogant overkomen of ongevoelig maar ik kan het niet vatten dat iemand zo "dom" is om zich zo "afhankelijk" te maken van een groep.
Nee ik snap de bewonderaars van Erdogan ook niet maar miljoenen anderen blijkbaar wel. En ook nog "vrijwillig".
  maandag 13 maart 2017 @ 08:54:58 #127
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169477482
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 17:06 schreef C_elf het volgende:

[..]

De oorsprong van de drie-eenheid is heidens. Maar er is wel meer dat heidens is, toch? Een trouwring bijvoorbeeld...

Het feit dat Jezus Thomas niet heeft verbeterd kan inderdaad andere redenen hebben. Maar deze andere redenen zijn op net dezelfde manier uit te leggen als dat hij wel God is. Het hangt er maar net vanaf hoe je het wil lezen en interpreteren, toch?

Net hetzelfde met 1 Joh 5:20 "Wij weten echter dat de Zoon van God is gekomen,+ en hij heeft ons het verstandelijke+ vermogen* gegeven om de kennis van de waarachtige te verwerven.+ En wij zijn in eendracht+ met de waarachtige, door bemiddeling van zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige+ God en het eeuwige leven."
Het hangt ervan af hoe je deze laatste zin in verhouding met de voorgaande leest en interpreteert, niet?

Of Titus 2:13 waar staat "in afwachting van de gelukkige hoop+ en glorierijke+ manifestatie van de grote God en van [de] Redder van ons, Christus Jezus" in verhouding met 2:10 waar staat "zodat zij de leer van onze Redder,+ God, in alle dingen mogen sieren." Dus Jezus krijgt dezelfde titel als God?

En de eigen woorden van Jezus: "waarom noemt u mij goed? Niemand is goed behalve God. " Ik zie hier een duidelijke ontkenning van eigen goddelijkheid in.
pi_169477536
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 10:23 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dit begin ik te snappen, maar ik zie het niet echt in de praktijk. Ik wil niet arrogant overkomen of ongevoelig maar ik kan het niet vatten dat iemand zo "dom" is om zich zo "afhankelijk" te maken van een groep.
Je snapt het echt niet he.. hoe kan een kind dat geboren en getogen is in het geloof nu een keuze maken om zich zo 'afhankelijk' te maken van die groep?

Je klinkt niet arrogant maar onwetend
pi_169477754
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 17:06 schreef C_elf het volgende:

[..]

De oorsprong van de drie-eenheid is heidens. Maar er is wel meer dat heidens is, toch? Een trouwring bijvoorbeeld...

Een trouwring is een sieraad waarmee je te kennen wilt geven dat je bezet bent. De drie-eenheid is geloof.

quote:
Het feit dat Jezus Thomas niet heeft verbeterd kan inderdaad andere redenen hebben. Maar deze andere redenen zijn op net dezelfde manier uit te leggen als dat hij wel God is. Het hangt er maar net vanaf hoe je het wil lezen en interpreteren, toch?

Net als heel veel in de bijbel. Daarom zijn er ook veel stromingen. Nu moet jij voor jezelf nagaan welke interpretatie je gelooft. Ben je nog aan het studeren?

quote:
Net hetzelfde met 1 Joh 5:20 "Wij weten echter dat de Zoon van God is gekomen,+ en hij heeft ons het verstandelijke+ vermogen* gegeven om de kennis van de waarachtige te verwerven.+ En wij zijn in eendracht+ met de waarachtige, door bemiddeling van zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige+ God en het eeuwige leven."
Het hangt ervan af hoe je deze laatste zin in verhouding met de voorgaande leest en interpreteert, niet?

Of Titus 2:13 waar staat "in afwachting van de gelukkige hoop+ en glorierijke+ manifestatie van de grote God en van [de] Redder van ons, Christus Jezus" in verhouding met 2:10 waar staat "zodat zij de leer van onze Redder,+ God, in alle dingen mogen sieren." Dus Jezus krijgt dezelfde titel als God?

Of Hebreen 1:8 waar volgens de Statenvertaling staat: "Maar tot den Zoon zegt Hij: Uw troon, o God, is in alle eeuwigheid; de schepter Uws koninkrijks is een rechte schepter.' Dit is wel anders vertaald in de Nieuwe-Wereldvertaling.

Als ik je mijn uitleg moet geven is dat hetzelfde als je leraar. Ik probeerde andere zienswijzen te zien, maar die zijn in mijn ogen niet geloofwaardig. Als jij nu iemand zou vragen die gelooft dat Jezus God is, dan gaat die zjn zienswijze aan jou laten zien. Wat ik dus wil zeggen is dat je het in deze zelf moet uitdokteren. Heb je al met een Jezus-is-God gelovige gesproken? Dan kun je vergelijken en je mind make uppen.

quote:
[..]

Er zijn inderdaad dingen die duiden op meerdere "personen". Maar dat is dan ook juist wat de drie-eenheid zegt.
Maar je vragen zijn inderdaad logisch en moeilijk te beantwoorden. Wat hierbij echter belangrijk is, is dat er binnen de drie-eenheid sprake is van een bepaalde ondergeschiktheid. Zo is de Zoon ondergeschikt aan de Vader en de Geest op zijn beurt ondergeschikt aan de Vader en de Zoon. Dat is een interne relatie die ik niet volledig (of zelfs niet maar een klein beetje) kan begrijpen. Dan kom je terug uit bij die afbeelding die ik je hebt getoond.
Wat je zegt over 'de Vader en Ik zijn n' lijkt dus ook te kloppen. Ze zijn, ook volgens de drie-eenheid, namelijk niet hetzelfde. De Vader en de Zoon zijn niet gelijk aan elkaar.

Wanneer ik over de drie-eenheid sprak met mijn bijbelleraar was zijn reactie altijd: ik begrijp dat niet en ik kan dat niet vatten. En dat is bij mij dus voor een stuk net hetzelfde. Maar er zijn meer dingen van God die ik niet snap of vat, zoals bijvoorbeeld zijn oneindigheid. Is het probleem soms niet dat we alles maar willen begrijpen en willen vatten en daardoor de meest logische uitleg als waarheid aannemen?

Gek misschien, maar ik snap het begrip drie-eenheid wel, sinds ik er echt over heb nagedacht. Het is als in fantasie boeken of films, een creatuur dat eigenlijk meerdere dingen is. Dat is mogelijk. Alleen denk ik niet dat God dat is, omdat Hij geen begin heeft en Jezus was geschapen.

quote:
[..]

Dat kan inderdaad, dat die tekst later is toegevoegd. Maar als we daarover gaan twijfelen, moeten we ook twijfelen aan veel andere dingen in de bijbel die misschien toegevoegd of veranderd zijn om aan te sluiten bij een bepaalde theorie.
De hele bijbel is voor mij nu ook twijfelachtig, hoor. Mijn inziens kn je, eenmaal je de geschiedenis ervan een beetje kent, niet los zien van de inhoud. Dat zou jezelf voor de gek houden zijn. Net als dat je evolutie niet kunt ontkennen al gaat je hele geloof daarmee instorten. Maar toch geloof ik ook niet zonder meer dat J niet bestaat. Ik probeer het nog steeds uit te zoeken :D

[ Bericht 0% gewijzigd door W-itchy op 13-03-2017 09:44:53 ]
pi_169477784
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 08:47 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Nee ik snap de bewonderaars van Erdogan ook niet maar miljoenen anderen blijkbaar wel. En ook nog "vrijwillig".
Niet vergelijkbaar, mister.
Ik snap helemaal waarom mensen Erdogan aanhangen: ze zijn net als hij!
Sommigen in zijn land zeggen dat misschien omdat ze niet gemarteld willen worden, maar dat geldt niet voor degenen die hier wonen.
pi_169477798
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 08:54 schreef hoatzin het volgende:

[..]

En de eigen woorden van Jezus: "waarom noemt u mij goed? Niemand is goed behalve God. " Ik zie hier een duidelijke ontkenning van eigen goddelijkheid in.
Zo zijn er dus nog meer. Vandaar dat ik niet denk dat hij God is.
pi_169477906
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:01 schreef falling_away het volgende:

[..]

Je snapt het echt niet he.. hoe kan een kind dat geboren en getogen is in het geloof nu een keuze maken om zich zo 'afhankelijk' te maken van die groep?

Je klinkt niet arrogant maar onwetend
Dat kind wordt groter met meer verstand. Maar misschien is het complexer dan ik dacht. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik liever blijf wanneer ik inzie dat JG niet iets voor mij is. Dan maar schele blikken van familie of geen JG vrienden want als ik hun opvattingen niet deel en zij mij erom negeren, dan kunnen ze ook geen vrienden zijn.

Als kind kun je misschien niet kiezen, maar wel als je ouder bent. Als anderen behagen belangrijker is dan wat jou gelukkig maakt, dan is dat jouw keus. Dat veroordeel ik niet, alleen moet je niet anderen de schuld geven behalve misschien je opvoeders en jezelf. Ik wil hier niet meer over praten, je kent mijn mening en ik de jouwe.
pi_169478435
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:27 schreef W-itchy het volgende:
Net als heel veel in de bijbel. Daarom zijn er ook veel stromingen. Nu moet jij voor jezelf nagaan welke interpretatie je gelooft.
Je zou ook de ontstaansgeschiedenis van deze religie kunnen onderzoeken en dan is het weten i.p.v. geloven.
pi_169478493
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:27 schreef W-itchy het volgende:
Gek misschien, maar ik snap het begrip drie-eenheid wel, sinds ik er echt over heb nagedacht. Het is als in fantasie boeken of films, een creatuur dat eigenlijk meerdere dingen is. Dat is mogelijk. Alleen denk ik niet dat God dat is, omdat Hij geen begin heeft en Jezus was geschapen.
Jezus hoort niet in dit rijtje thuis. De Zoon uit de Triniteit heeft niks met Jezus te maken en is enkel als eigenschap ( nether ) van God bedoeld zoals de Vader en de Goddelijke wijsheid ( H.Geest ).
pi_169478659
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:40 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dat kind wordt groter met meer verstand. Maar misschien is het complexer dan ik dacht. Toch kan ik me niet voorstellen dat ik liever blijf wanneer ik inzie dat JG niet iets voor mij is. Dan maar schele blikken van familie of geen JG vrienden want als ik hun opvattingen niet deel en zij mij erom negeren, dan kunnen ze ook geen vrienden zijn.

Als kind kun je misschien niet kiezen, maar wel als je ouder bent. Als anderen behagen belangrijker is dan wat jou gelukkig maakt, dan is dat jouw keus. Dat veroordeel ik niet, alleen moet je niet anderen de schuld geven behalve misschien je opvoeders en jezelf. Ik wil hier niet meer over praten, je kent mijn mening en ik de jouwe.
Nee ook als je ouder bent kun je niet echt kiezen als je geindoctrineerd bent als kind. Vergelijk het met Noord Korea waar het hele volk hun leider eert, gewoon omdat ze niet beter weten en ook geen toegang hebben tot andere informatie.

Als je van kinds af aan

- 3 keer per week (nu nog 2 keer) naar vergederingen gaat
- je geloof wekelijks predikt aan anderen en hier veel mee bezig bent
- afgeraden wordt om hogere opleidinge te volgen
- afgeraden wordt om te veel met wereldse kinderen om te gaan - echte vrienden maak je in 'de waarheid'
- stelselmatig afgeraden (zelfs bang gemaakt wordt) om sites van afvalligen te lezen omdat die alleen maar leugens verspreiden (iets dat pertinent niet waar is)
- halve waarheden te lezen krijgt in de 'wetenschappelijke boekjes' van de JG's over evolutie e.d.
- je hele wereld bestaat uit 'de waarheid' (familie, vrienden etc) en die hele wereld wegvalt als je ermee stopt.

Dan heb je niet een echte eerlijke keuze, ook niet als je oud wordt.

Maar goed, dit is al 1000 keer herhaald, als je dat niet wil inzien dan ben je perfect geknipt voor deze sekte.
  maandag 13 maart 2017 @ 11:00:22 #136
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169479035
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:30 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Niet vergelijkbaar, mister.
Ik snap helemaal waarom mensen Erdogan aanhangen: ze zijn net als hij!
Sommigen in zijn land zeggen dat misschien omdat ze niet gemarteld willen worden, maar dat geldt niet voor degenen die hier wonen.
Toch vinden wij die aanhangers die een dictator willen aanhangen "dom'.
pi_169479258
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:27 schreef W-itchy het volgende:
Net als heel veel in de bijbel. Daarom zijn er ook veel stromingen. Nu moet jij voor jezelf nagaan welke interpretatie je gelooft. Ben je nog aan het studeren?
Niet meer met de JG. Dat heb ik stopgezet nadat mijn leraar het proces rond seksueel misbruik in Australi afdeed als iets dat volledig door Satan is gecontroleerd en omdat ik, net zoals jij de drie-eenheid niet geloofwaardig vindt, het nieuwe licht, de 144.000 en de slaaf niet geloofwaardig vind.

Ik ben dus meer zelfstandig aan het studeren, ofzo :)

quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:27 schreef W-itchy het volgende:
Wat ik dus wil zeggen is dat je het in deze zelf moet uitdokteren. Heb je al met een Jezus-is-God gelovige gesproken? Dan kun je vergelijken en je mind make uppen.
Ja, ik heb toevallig gisteren nog contact gehad met een voorganger van een evangelisch-protestantse kerk.

Maar uiteindelijk komt het dan allemaal op 1 ding neer: geloof. Datgene wat voor jou als individu het 'geloofwaardigste' is. Geloof is eigenlijk geen goed instrument om de echtheid van iets te meten. Op dat punt volg ik ATON wel wanneer hij het heeft over weten vs geloven.

quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 09:27 schreef W-itchy het volgende:
De hele bijbel is voor mij nu ook twijfelachtig, hoor. Mijn inziens kn je, eenmaal je de geschiedenis ervan een beetje kent, niet los zien van de inhoud. Dat zou jezelf voor de gek houden zijn. Net als dat je evolutie niet kunt ontkennen al gaat je hele geloof daarmee instorten. Maar toch geloof ik ook niet zonder meer dat J niet bestaat. Ik probeer het nog steeds uit te zoeken :D
Dus je gelooft in Jehovah en in de leerstellingen van de Getuigen, maar je weet niet of dat wel klopt? Klinkt ingewikkeld :) Maar voor een groot stuk ook herkenbaar.
pi_169479289
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 08:54 schreef hoatzin het volgende:

[..]

En de eigen woorden van Jezus: "waarom noemt u mij goed? Niemand is goed behalve God. " Ik zie hier een duidelijke ontkenning van eigen goddelijkheid in.
Dat lijkt inderdaad te kloppen ja. Dank je om me te herinneren aan die uitspraak. Zulke dingen maken het voor mij enkel maar ingewikkelder :)
pi_169479328
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:14 schreef C_elf het volgende:
Ik ben dus meer zelfstandig aan het studeren, ofzo :)
Wat gebruik je hiervoor ?
pi_169479361
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 10:35 schreef falling_away het volgende:

[..]

Nee ook als je ouder bent kun je niet echt kiezen als je geindoctrineerd bent als kind. Vergelijk het met Noord Korea waar het hele volk hun leider eert, gewoon omdat ze niet beter weten en ook geen toegang hebben tot andere informatie.

Als je van kinds af aan

- 3 keer per week (nu nog 2 keer) naar vergederingen gaat
- je geloof wekelijks predikt aan anderen en hier veel mee bezig bent
- afgeraden wordt om hogere opleidinge te volgen
- afgeraden wordt om te veel met wereldse kinderen om te gaan - echte vrienden maak je in 'de waarheid'
- stelselmatig afgeraden (zelfs bang gemaakt wordt) om sites van afvalligen te lezen omdat die alleen maar leugens verspreiden (iets dat pertinent niet waar is)
- halve waarheden te lezen krijgt in de 'wetenschappelijke boekjes' van de JG's over evolutie e.d.
- je hele wereld bestaat uit 'de waarheid' (familie, vrienden etc) en die hele wereld wegvalt als je ermee stopt.

Dan heb je niet een echte eerlijke keuze, ook niet als je oud wordt.

Maar goed, dit is al 1000 keer herhaald, als je dat niet wil inzien dan ben je perfect geknipt voor deze sekte.
En als je dit blijft herhalen dan ga ik iets zeggen wat jij niet leuk gaat vinden. Daag me niet uit.
pi_169479370
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:16 schreef C_elf het volgende:
Dat lijkt inderdaad te kloppen ja. Dank je om me te herinneren aan die uitspraak. Zulke dingen maken het voor mij enkel maar ingewikkelder :)
Het was en is gewoon ondenkbaar voor de joden dat JHWH een fysieke zoon zou hebben. Zelfs de vraag alleen al stellen was niet joods, maar Helleens zoals de auteurs van het N.T.
pi_169479404
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:00 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Toch vinden wij die aanhangers die een dictator willen aanhangen "dom'.
Oh nee, hoor. Als je zelf dictatoriale (is dat het juiste woord?) trekken hebt, vind ik dat niet "dom".
pi_169479559
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:14 schreef C_elf het volgende:

[..]

Niet meer met de JG. Dat heb ik stopgezet nadat mijn leraar het proces rond seksueel misbruik in Australi afdeed als iets dat volledig door Satan is gecontroleerd en omdat ik, net zoals jij de drie-eenheid niet geloofwaardig vindt, het nieuwe licht, de 144.000 en de slaaf niet geloofwaardig vind.

Ik ben dus meer zelfstandig aan het studeren, ofzo :)

[..]

Ja, ik heb toevallig gisteren nog contact gehad met een voorganger van een evangelisch-protestantse kerk.

Maar uiteindelijk komt het dan allemaal op 1 ding neer: geloof. Datgene wat voor jou als individu het 'geloofwaardigste' is. Geloof is eigenlijk geen goed instrument om de echtheid van iets te meten. Op dat punt volg ik ATON wel wanneer hij het heeft over weten vs geloven.

[..]

Ik heb al vanaf dat ik hier post, door dat het idd draait om wat jij het geloofwaardigst vindt. En zelfs dat is wankel sinds ik ook de geschiedenis een beetje ken. De grote vraag is: is de bijbel Gods Woord? Waarom moeten we perse geloven? Vroeger beantwoordde het mijn vragen, maar nu weet ik niet of die vragen er nog toe doen. Het leven is er zoals het is. Leef en laat leven en klaar. Alleen is het nog een beetje moeilijk J los te laten. Als ik ooit niet meer in Hem zou geloven is er wat mij betreft geen God en zal kk ook niet op zoek gaan.

quote:
Dus je gelooft in Jehovah en in de leerstellingen van de Getuigen, maar je weet niet of dat wel klopt? Klinkt ingewikkeld :) Maar voor een groot stuk ook herkenbaar.
Tegenwoordig alleen in de leerstellingen die wel in de bijbel staan. Geen regels als "je moet elk weekend naar de velddienst gaan want anders ben je slechte omgang" en dat soort dingen. Het is idd nog ingewikkeld, ik moet meer tijd maken om erover na te denken. Haha.
pi_169480006
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:34 schreef W-itchy het volgende:

Als ik ooit niet meer in Hem zou geloven is er wat mij betreft geen God en zal kk ook niet op zoek gaan.
Geloven in de Bijbel en geloven in een God zijn toch twee verschillende zaken volgens mij.
  maandag 13 maart 2017 @ 12:13:11 #145
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169480206
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:23 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Oh nee, hoor. Als je zelf dictatoriale (is dat het juiste woord?) trekken hebt, vind ik dat niet "dom".
Dus alle Turken die achter Erdoboy staan hebben dictatoriale trekken? Ik vrees dat er toch echt iets anders aan de hand is.
pi_169480280
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:59 schreef ATON het volgende:

[..]

Geloven in de Bijbel en geloven in een God zijn toch twee verschillende zaken volgens mij.
In mijn hoofd is God christelijk. Zonder de bijbel kan ik me geen God voorstellen.
pi_169480311
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:13 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Dus alle Turken die achter Erdoboy staan hebben dictatoriale trekken? Ik vrees dat er toch echt iets anders aan de hand is.
Je moet toch tenminste iets van die trekken hebben om zijn manier van regeren aan te hangen. Kan me niet voorstellen dat een "echte democraat" zoiets maar zou willen steunen.
Wat zou er volgens jou dan aan de hand zijn?
  maandag 13 maart 2017 @ 13:27:44 #148
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169481546
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:21 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Je moet toch tenminste iets van die trekken hebben om zijn manier van regeren aan te hangen. Kan me niet voorstellen dat een "echte democraat" zoiets maar zou willen steunen.
Wat zou er volgens jou dan aan de hand zijn?
Het gemiddelde niveau van zijn landgenoten. En inderdaad, gekrenkte trots is ook een factor. Erdogan lijkt een nieuw Ottomaans rijk te willen stichten. En het "wij tegen zij" gevoel. En vergeet het historische minderwaardigheidscomplex van moslims ook niet.
pi_169481561
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:19 schreef W-itchy het volgende:
In mijn hoofd is God christelijk. Zonder de bijbel kan ik me geen God voorstellen.
Afkicken ! De God uit de Bijbel is er een hoe de joden zich 2600 jaar geleden zich voorstelden. Tijd om die God eens te updaten.
  maandag 13 maart 2017 @ 13:29:03 #150
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169481575
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:19 schreef W-itchy het volgende:

[..]

In mijn hoofd is God christelijk. Zonder de bijbel kan ik me geen God voorstellen.
Is de God van het OT, JHWH van de Tenach, christelijk?
  maandag 13 maart 2017 @ 13:30:36 #151
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169481616
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 13:28 schreef ATON het volgende:

[..]

Afkicken ! De God uit de Bijbel is er een hoe de joden zich 2600 jaar geleden zich voorstelden. Tijd om die God eens te updaten.
Vandaar dat God nogal eens van karakter (en naam) verandert .....(Elohiem, Adonai, JHWH)
pi_169483230
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 13:30 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Vandaar dat God nogal eens van karakter (en naam) verandert .....(Elohiem, Adonai, JHWH)
Jazeker.Aanvankelijk een stamgod, dan een stadgod, een staatsgod en nu een wereldgod, maar nog steeds met het imago van een stadsgod. En nog steeds heeft deze Bijbel het over een koning en een koninkrijk. Kan het nog feodaler ???
pi_169484171
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 13:27 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Het gemiddelde niveau van zijn landgenoten. En inderdaad, gekrenkte trots is ook een factor. Erdogan lijkt een nieuw Ottomaans rijk te willen stichten. En het "wij tegen zij" gevoel. En vergeet het historische minderwaardigheidscomplex van moslims ook niet.
Ach ja. Hoewel je zou verwachten dat ze hier wel tenminste een niveautje hoger zouden zitten aangezien ze hier dagelijks hogere beschaving meemaken...
pi_169484187
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 13:28 schreef ATON het volgende:

[..]

Afkicken ! De God uit de Bijbel is er een hoe de joden zich 2600 jaar geleden zich voorstelden. Tijd om die God eens te updaten.
Eigen religie maken? :D
pi_169484203
quote:
11s.gif Op maandag 13 maart 2017 13:29 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Is de God van het OT, JHWH van de Tenach, christelijk?
Ik weet dat je weet dat ik God van de bijbel bedoel.
pi_169484615
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:18 schreef W-itchy het volgende:
Eigen religie maken? :D
Die zijn er al genoeg. Als je een schepper van het universum wil behouden, kan je zelf wel bedenken wat dit voor je betekend en hoe je dat ziet. Alle religies falen en zijn zeer kortzichtig in deze beeldvorming en weten zelf niet zo goed dit in te vullen. Waarom zou jouw beeld hier dan voor moeten onderdoen ? ;)
pi_169484650
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:18 schreef W-itchy het volgende:
Ik weet dat je weet dat ik God van de bijbel bedoel.
Dat is dan JHWH in de versie van de Septuagint.
  maandag 13 maart 2017 @ 15:45:51 #158
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169484809
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:18 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik weet dat je weet dat ik God van de bijbel bedoel.
Ik begrijp dat je denkt of gelooft dat die allemaal op dezelfde god slaan. Vanuit het geloof is dat ook zo, vanuit historisch perspectief zeer zeker niet.

Christelijk zijn ze geen van allemaal. Die naam bestond pas in de tweede eeuw. Daarvr was het (de volgers van ) de Weg.
  maandag 13 maart 2017 @ 15:50:34 #159
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169484921
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:17 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ach ja. Hoewel je zou verwachten dat ze hier wel tenminste een niveautje hoger zouden zitten aangezien ze hier dagelijks hogere beschaving meemaken...
Vergeet (langdurige) indoctrinatie niet.....het "wij tegen zij" gevoel wordt ook bij JG gepredikt.
pi_169485970
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:45 schreef hoatzin het volgende:
Christelijk zijn ze geen van allemaal. Die naam bestond pas in de tweede eeuw. Daarvr was het (de volgers van ) de Weg.
En dat waren dan nog Torah getrouwe fundamentalistische joden met Jezus de messias als hun leider.
pi_169486369
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:36 schreef ATON het volgende:

[..]

Die zijn er al genoeg. Als je een schepper van het universum wil behouden, kan je zelf wel bedenken wat dit voor je betekend en hoe je dat ziet. Alle religies falen en zijn zeer kortzichtig in deze beeldvorming en weten zelf niet zo goed dit in te vullen. Waarom zou jouw beeld hier dan voor moeten onderdoen ? ;)
Als het niet is zoals ik nu denk ga ik niet zitten bedenken. Ben je gek...
pi_169486377
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:38 schreef ATON het volgende:

[..]

Dat is dan JHWH in de versie van de Septuagint.
Jehovah. Jehovah. Jehovah.
pi_169486393
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:45 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Ik begrijp dat je denkt of gelooft dat die allemaal op dezelfde god slaan. Vanuit het geloof is dat ook zo, vanuit historisch perspectief zeer zeker niet.

Christelijk zijn ze geen van allemaal. Die naam bestond pas in de tweede eeuw. Daarvr was het (de volgers van ) de Weg.
De bijbel heeft het over n zelfde God.
pi_169486487
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:50 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Vergeet (langdurige) indoctrinatie niet.....het "wij tegen zij" gevoel wordt ook bij JG gepredikt.
Dat is geen indoctrinatie bij de Turken. Hun voorouders hebben het land democratisch gemaakt, maar hun dictatoriale trekken willen nu blijkbaar een autocratie. Hoe bedoel je dus indoctrinatie? Je vergelijking raakt kant noch wal.

Ooh ik snap het al. Erdogan indoctrineert ze bedoel je.
Toch is het niet vergelijkbaar met JG

[ Bericht 6% gewijzigd door W-itchy op 13-03-2017 17:36:24 ]
pi_169488537
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:06 schreef W-itchy het volgende:
De bijbel heeft het over n zelfde God.
Ashtoret : 1 Koningen 11:5 en 11:33
  dinsdag 14 maart 2017 @ 08:27:57 #166
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169502092
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:05 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Jehovah. Jehovah. Jehovah.
Dat is aan de ene kant dezelfde God. Aan de andere kant hebben de JG's de bijbelse God met die naam voor henzelf geclaimd waarmee de Jehova Getuigen van die grote God een miezerig figuurtje hebben gemaakt. In Jezus zijn ogen zou dit blasfemisch zijn.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  dinsdag 14 maart 2017 @ 08:55:44 #167
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169502360
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:11 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dat is geen indoctrinatie bij de Turken. Hun voorouders hebben het land democratisch gemaakt, maar hun dictatoriale trekken willen nu blijkbaar een autocratie. Hoe bedoel je dus indoctrinatie? Je vergelijking raakt kant noch wal.

Ooh ik snap het al. Erdogan indoctrineert ze bedoel je.
Toch is het niet vergelijkbaar met JG
Erdogan niet. Indoctrinatie wel. :P
pi_169502378
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 08:27 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Dat is aan de ene kant dezelfde God. Aan de andere kant hebben de JG's de bijbelse God met die naam voor henzelf geclaimd waarmee de Jehova Getuigen van die grote God een miezerig figuurtje hebben gemaakt. In Jezus zijn ogen zou dit blasfemisch zijn.
Ik moest gelijk hieraan denken


Ghehehehe

Maar ik weet niet wat je bedoelt met '...een miezerig figuurtje hebt gemaakt'.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 08:58:25 #169
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169502383
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:05 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Jehovah. Jehovah. Jehovah.
Allahu Akhbar.

(ook een loze scandering)
pi_169502404
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 08:55 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Erdogan niet. Indoctrinatie wel. :P
Ala mboh
pi_169502417
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 08:58 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Allahu Akhbar.

(ook een loze scandering)
Jehovah is Zijn naam. Allahu Akhbar is geroep.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 09:03:55 #172
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169502442
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:01 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Jehovah is Zijn naam. Allahu Akhbar is geroep.
Een naam is een hoop luchttrillingen die ons oor een illusie geven van geluid. Uitsluitend hoorbaar onder aardse omstandigheden met een luchtdruk van ongeveer 1 bar. Meer is een naam niet. Luchttrillingen of wat leestekens.
quote:
Maar ik weet niet wat je bedoelt met '...een miezerig figuurtje hebt gemaakt'.
Als je bekijkt wat JG denken waar hun god zich druk over maakt...ja dan heb je het over een miezergodje.
pi_169502475
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:03 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Een naam is een hoop luchttrillingen die ons oor een illusie geven van geluid. Uitsluitend hoorbaar onder aardse omstandigheden met een luchtdruk van ongeveer 1 bar. Meer is een naam niet. Luchttrillingen of wat leestekens.

Plus het onderscheid iemand van iemand anders.

quote:
[..]

Als je bekijkt wat JG denken waar hun god zich druk over maakt...ja dan heb je het over een miezergodje.
Speciaal JG? Waar de God van de paus zich niet druk maakt om een condoom...
  dinsdag 14 maart 2017 @ 09:13:55 #174
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169502543
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:07 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Plus het onderscheid iemand van iemand anders.
Nou nee. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten.
quote:
[..]

Speciaal JG? Waar de God van de paus zich niet druk maakt om een condoom...
Nu niet meteen kaatsen he? Het klopt wat je zegt maar we hebben het hier over JG. En Jehovah die zou zich druk houden met of ik ook te strakke onderbroeken draag of dat ik mijn piemel in het verkeerde gaatje steek...
pi_169502550
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:01 schreef W-itchy het volgende:
Jehovah is Zijn naam. Allahu Akhbar is geroep.
Wat een middeleeuwse vergissing blijkt te zijn.
https://nl.wikipedia.org/wiki/JHWH#Jehova.28h.29
Op zich van weinig belang. De vlag dekt wel niet de lading.
pi_169502615
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:13 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Nou nee. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten.

En maar n Jehovah.

quote:
[..]

Nu niet meteen kaatsen he? Het klopt wat je zegt maar we hebben het hier over JG. En Jehovah die zou zich druk houden met of ik ook te strakke onderbroeken draag of dat ik mijn piemel in het verkeerde gaatje steek...
Daar houdt Jehovah zich niet mee bezig in de bijbel.
Draag je een te strakke onderbroek? ;)
pi_169502628
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:14 schreef ATON het volgende:

[..]

Wat een middeleeuwse vergissing blijkt te zijn.
https://nl.wikipedia.org/wiki/JHWH#Jehova.28h.29
Op zich van weinig belang. De vlag dekt wel niet de lading.
Hm.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 09:27:07 #178
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169502711
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:19 schreef W-itchy het volgende:

[..]

En maar n Jehovah.
Nou gelukkig maar...
quote:
[..]

Daar houdt Jehovah zich niet mee bezig in de bijbel.
Draag je een te strakke onderbroek? ;)
jazekers. :Y Althans volgens mijn (JG) boekje: maak van je jeugd een succes! Verder gedraag ik mij schandalig tegenover vrouwen door met aandacht naar hun lichamen te kijken. Dat is hartstikke fout.
pi_169502778
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:27 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Nou gelukkig maar...

[..]

jazekers. :Y Althans volgens mijn (JG) boekje: maak van je jeugd een succes!
Heh?

quote:
Verder gedraag ik mij schandalig tegenover vrouwen door met aandacht naar hun lichamen te kijken. Dat is hartstikke fout.
Och, ik kijk ook met aandacht naar (de achterste van) mannen, hoor. Ik denk niet dat Jehovah daar druk om maakt, serieus. Men mag zijn creaties wel bewonderen, toch?
  dinsdag 14 maart 2017 @ 09:39:45 #180
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169502862
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:31 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Heh?

[..]

Och, ik kijk ook met aandacht naar (de achterste van) mannen, hoor. Ik denk niet dat Jehovah daar druk om maakt, serieus. Men mag zijn creaties wel bewonderen, toch?
Je denkt van niet? Dan zou ik Deuteronomium en Numeri nog maar eens goed lezen. Zelfs bewonderen zoals jij het noemt is op het randje. Als ik een lekkere vrouwenkont zie moet ik eigenlijk mijn oog uitrukken.
pi_169502927
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:39 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Je denkt van niet? Dan zou ik Deuteronomium en Numeri nog maar eens goed lezen. Zelfs bewonderen zoals jij het noemt is op het randje.
Dan leef ik eigenlijk in zonde... :@

Maar die teksten zijn vooral bedoeld zodat je niet in de verleiding komt.


quote:
Als ik een lekkere vrouwenkont zie moet ik eigenlijk mijn oog uitrukken.
Dat zou jammer zijn :D
  dinsdag 14 maart 2017 @ 10:34:53 #182
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169503710
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:45 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Dan leef ik eigenlijk in zonde... :@
Ja je bent een zondig wijf. Leuk....daar hou ik van. Zijn vaak de leukste.
quote:
Maar die teksten zijn vooral bedoeld zodat je niet in de verleiding komt.
En, helpt het?
quote:
[..]

Dat zou jammer zijn :D
Gelukkig heb ik ze allebei nog.
pi_169503762
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:34 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Ja je bent een zondig wijf. Leuk....daar hou ik van. Zijn vaak de leukste.
Nou nou

quote:
[..]

En, helpt het?

Het helpt. Ik kom niet vaak in de verleiding. Ben soms flirterig, maar dat heeft niets te betekenen.

quote:
[..]

Gelukkig heb ik ze allebei nog.
Welke kleur?
  dinsdag 14 maart 2017 @ 10:45:52 #184
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169503863
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:39 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Nou nou
Nu?
quote:
Welke kleur?
Groen volgens paspoort.

( dit is gn flirt/datingsite... o|O :P )
pi_169504022
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:45 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Nu?

[..]

Groen volgens paspoort.

( dit is gn flirt/datingsite... o|O :P )
Ik hou van groen ;)

Okay. Einde.
:D
pi_169505016
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:20 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Hm.
Is dat alles wat je d'r op te zeggen hebt ?
pi_169505396
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 11:53 schreef ATON het volgende:

[..]

Is dat alles wat je d'r op te zeggen hebt ?
Ik was een beetje afgeleid door te strakke dingen..
Maar JG erkennen dat de naam oorspronkelijk niet precies is zoals het hier staat. Maar een weergave ervan. Het is niet verkeerd, alleen het bekendst.
pi_169505880
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 12:14 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik was een beetje afgeleid door te strakke dingen..
Maar JG erkennen dat de naam oorspronkelijk niet precies is zoals het hier staat. Maar een weergave ervan. Het is niet verkeerd, alleen het bekendst.
Bekendst bij de JG, maar niet correct zoals je kan zien. Jouw opmerking betreft mijn JHWH is dus onjuist.
Nog geen plannen om met hoatzin te gaan samenwonen ? :D
pi_169506141
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 11:20 schreef W-itchy het volgende:

[..]

En als je dit blijft herhalen dan ga ik iets zeggen wat jij niet leuk gaat vinden. Daag me niet uit.
Oh? Nu maak je me wel benieuwd..
Goed nogmaals dan: Jij bent een randgeval als JG die niet als kind is opgegroeid in de sekte en zo dus geen goed beeld kan vormen van hoe dat is.
pi_169506186
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 09:39 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Je denkt van niet? Dan zou ik Deuteronomium en Numeri nog maar eens goed lezen. Zelfs bewonderen zoals jij het noemt is op het randje. Als ik een lekkere vrouwenkont zie moet ik eigenlijk mijn oog uitrukken.
Wat dacht je van Mattheus 5:28 waar Jezus ook iets soortgelijks zegt? Is dus niet enkel iets van het OT ;)
pi_169506416
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 12:44 schreef ATON het volgende:

[..]

Bekendst bij de JG, maar niet correct zoals je kan zien. Jouw opmerking betreft mijn JHWH is dus onjuist.

Bekendst bij iedereen. Aangezien men niet precies weet hoe JHWH uitgesproken moet worden is er ook niets verkeerds aan Jehovah.
Doet me denken aan het woord 'jalapeo'. Het is een spaans woord en wordt uitgesproken als 'ggggalapenjo'. Waarom zeggen de Amerikanen en de Nederlanders dan 'hhhhalapeno'? Zo hinderlijk. Maar het mag.

quote:
Nog geen plannen om met hoatzin te gaan samenwonen ? :D
Joh! Ik deel niet, he.
pi_169506511
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:00 schreef falling_away het volgende:

[..]

Oh? Nu maak je me wel benieuwd..
Goed nogmaals dan: Jij bent een randgeval als JG die niet als kind is opgegroeid in de sekte en zo dus geen goed beeld kan vormen van hoe dat is.
Je zegt steeds randgeval alsof ik een vies ding ben. Ik weet dat jij extreem was en ik in jouw ogen een kakkerlak zou zijn als jij nog JG was. Dat zegt veel over jou tho.

Maar anders dan jou boeit het me niet dat JG zoals jij toen, op die manier kijken naar andere leden die niet zijn zoals zij. Jij hebt zo hard je best gedaan om in de gunst te komen bij MENSEN, dat je jezelf dingen ontzegd die jij leuk vindt. Dingen die J niet eens van je vraagt. En waar brengt het jou nu?

[ Bericht 0% gewijzigd door W-itchy op 14-03-2017 13:26:14 ]
  dinsdag 14 maart 2017 @ 13:35:57 #193
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169506814
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:02 schreef falling_away het volgende:

[..]

Wat dacht je van Mattheus 5:28 waar Jezus ook iets soortgelijks zegt? Is dus niet enkel iets van het OT ;)
Van de evangelisten haalt Mattheus het OT het vaakst er bij. Hij is er ook altijd als de kippen bij (iets te vaak ...) om te beweren "zodat de schrift vervuld worde".
  dinsdag 14 maart 2017 @ 13:37:45 #194
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169506853
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:14 schreef W-itchy het volgende:

Joh! Ik deel niet, he.
Veelwijverij wordt in het OT oogluikend toegestaan he? ;) En ik zoek nog een concubine...
pi_169506941
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:20 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Je zegt steeds randgeval alsof ik een vies ding ben. Ik weet dat jij extreem was en ik in jouw ogen een kakkerlak zou zijn als jij nog JG was. Dat zegt veel over jou tho.

Maar anders dan jou boeit het me niet dat JG zoals jij toen, op die manier kijken naar andere leden die niet zijn zoals zij. Jij hebt zo hard je best gedaan om in de gunst te komen bij MENSEN, dat je jezelf dingen ontzegd die jij leuk vindt. Dingen die J niet eens van je vraagt. En waar brengt het jou nu?
Haha het is bijna zielig hoe je dat blijft herhalen. Ik wast NIET extreem, ik was een 'normale' JG die deed wat hij van baby af aan geleerd had, van zijn ouders, van de gemeente, tijdens congressen, en van de publicaties van het WT genootschap (die onder directe leiding van J staan, weet je nog?). Ik was nooit pionier en was ook niet op weg om dienaar of ouderling te worden.

En dan nog, zelfs als je ouderling wordt ben je niet extreem volgens het geloof maar juist goed bezig! En je wordt geen ouderling zonder 'extreem' te zijn in jouw ogen.

Ik zou je niet anders behandeld hebben als je in mijn gemeente zat, maar ik ken er genoeg die dat wel hadden gedaan.

Ik geloof niet meer in 'J', en was daar veel eerder achter gekomen als:

- De JG's geen halve waarheden hadden geplaatst in hun boekjes over de wetenschap
- Er niet zo panisch gedaan zou worden over het lezen van 'wereldse' lectuur en hogere scholing

Beide punten hierboven geven aan dat we te maken hebben met een sekte die via zeer strikt gecontroleerde kanalen hun leden indoctrineert en 'dom' houdt
pi_169506969
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:35 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Van de evangelisten haalt Mattheus het OT het vaakst er bij. Hij is er ook altijd als de kippen bij (iets te vaak ...) om te beweren "zodat de schrift vervuld worde".
Alle getrouwde gelovigen moeten misschien gestenigd worden dan. Voordat je iemand tot je partner neemt heb je toch eerst naar haar/hem gekeken? Ik denk niet dat er geblinddoekt wordt gekozen...
pi_169506994
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:37 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Veelwijverij wordt in het OT oogluikend toegestaan he? ;) En ik zoek nog een concubine...
Jij gaat mij nooit naar zo'n zondig leven trekken. Ben je veels te lief voor...
pi_169507027
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:42 schreef falling_away het volgende:

[..]

Haha het is bijna zielig hoe je dat blijft herhalen. Ik wast NIET extreem, ik was een 'normale' JG die deed wat hij van baby af aan geleerd had, van zijn ouders, van de gemeente, tijdens congressen, en van de publicaties van het WT genootschap (die onder directe leiding van J staan, weet je nog?). Ik was nooit pionier en was ook niet op weg om dienaar of ouderling te worden.

En dan nog, zelfs als je ouderling wordt ben je niet extreem volgens het geloof maar juist goed bezig! En je wordt geen ouderling zonder 'extreem' te zijn in jouw ogen.

Ik zou je niet anders behandeld hebben als je in mijn gemeente zat, maar ik ken er genoeg die dat wel hadden gedaan.

Ik geloof niet meer in 'J', en was daar veel eerder achter gekomen als:

- De JG's geen halve waarheden hadden geplaatst in hun boekjes over de wetenschap
- Er niet zo panisch gedaan zou worden over het lezen van 'wereldse' lectuur en hogere scholing

Beide punten hierboven geven aan dat we te maken hebben met een sekte die via zeer strikt gecontroleerde kanalen hun leden indoctrineert en 'dom' houdt
Okay.
pi_169507243
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:14 schreef W-itchy het volgende:
Bekendst bij iedereen. Aangezien men niet precies weet hoe JHWH uitgesproken moet worden is er ook niets verkeerds aan Jehovah.
JHWH wordt al 2000 jaar niet meer uitgesproken sinds de Joodse oorlog. Men houdt het nu op Jahweh en dat is ook hoe de joden dit zien of weten ze het bij de JG het beter ? Ik denk het niet.
pi_169507288
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:02 schreef falling_away het volgende:

[..]

Wat dacht je van Mattheus 5:28 waar Jezus ook iets soortgelijks zegt? Is dus niet enkel iets van het OT ;)
Met de bedoeling haar te begeren en niet enkel haar te bewonderen. Goe lezen he joh !
  dinsdag 14 maart 2017 @ 14:03:28 #201
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169507310
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 08:58 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik moest gelijk hieraan denken


Ghehehehe

Maar ik weet niet wat je bedoelt met '...een miezerig figuurtje hebt gemaakt'.
Een godheid die er enkel en alleen voor de Jehova Getuigen is. De rest van de mensheid is verloren en alleen zij die in Jehova geloven zullen gered worden. Het is een claim die, naast dat deze bijbeltechnisch onjuist is, de grote God die hemel en aarde gemaakt heeft (volgens het joods / christelijke gedachtegoed) en die zijn enig geboren zoon heeft laten offeren (volgens het christelijk gedachtegoed) zodat iedereen die hierin gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven degradeert tot een klein rotgodje.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  dinsdag 14 maart 2017 @ 14:09:29 #202
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169507409
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:44 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Alle getrouwde gelovigen moeten misschien gestenigd worden dan. Voordat je iemand tot je partner neemt heb je toch eerst naar haar/hem gekeken? Ik denk niet dat er geblinddoekt wordt gekozen...
Sterker nog, er staat op een paar plekken: "en hij nam haar tot vrouw en huwde haar" .

Dus: eerst "nemen" en bij gebleken geschiktheid: huwen!

Snap je ? :P
quote:
Jij gaat mij nooit naar zo'n zondig leven trekken. Ben je veels te lief voor...
Dat weet jij niet...

En trouwens: wat je ook doet: het is altijd zonde!

Als ik jou naar zo'n leven trek is dat zonde. Natuurlijk. Maar als je het niet doet, dan denk je achteraf gezien misschien jammer.... ook zonde dus. ;)

(aan het einde van je leven heb je vooral spijt van dingen die je NIET gedaan hebt. )

[ Bericht 13% gewijzigd door hoatzin op 14-03-2017 14:18:08 ]
pi_169507656
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 13:58 schreef ATON het volgende:

[..]

JHWH wordt al 2000 jaar niet meer uitgesproken sinds de Joodse oorlog. Men houdt het nu op Jahweh en dat is ook hoe de joden dit zien of weten ze het bij de JG het beter ? Ik denk het niet.
JG weet ook dat Jahweh gebruikt wordt, maar geeft de voorkeur aan Jehovah. Geef me een reden waarom dat niet goed is?
pi_169507742
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:03 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Een godheid die er enkel en alleen voor de Jehova Getuigen is. De rest van de mensheid is verloren en alleen zij die in Jehova geloven zullen gered worden. Het is een claim die, naast dat deze bijbeltechnisch onjuist is, de grote God die hemel en aarde gemaakt heeft (volgens het joods / christelijke gedachtegoed) en die zijn enig geboren zoon heeft laten offeren (volgens het christelijk gedachtegoed) zodat iedereen die hierin gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven degradeert tot een klein rotgodje.
Je weet niet wat je zegt. Liever ga je je beter informeren wat JG geloven. Gewoon zo roep je wat. Waarom ben je zo boos?
pi_169507856
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:01 schreef ATON het volgende:

[..]

Met de bedoeling haar te begeren en niet enkel haar te bewonderen. Goe lezen he joh !
Ok maar Heksje moet oppassen dat ze niet te lang naar dat achterwerk blijft kijken anders gaat ze het misschien begeren toch? ;)
pi_169507857
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:09 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Sterker nog, er staat op een paar plekken: "en hij nam haar tot vrouw en huwde haar" .

Dus: eerst "nemen" en bij gebleken geschiktheid: huwen!

Snap je ? :P

Haaaa! _O_

Dat dat de priesters en zo nooit is opgevallen! Nu kan ik met een geldig reden komen protesteren wanneer ik word uitgesloten als ik met jou ga samenwonen ;)

quote:
[..]

Dat weet jij niet...

En trouwens: wat je ook doet: het is altijd zonde!

Als ik jou naar zo'n leven trek is dat zonde. Natuurlijk. Maar als je het niet doet, dan denk je achteraf gezien misschien jammer.... ook zonde dus. ;)

Haaha! Player :P

quote:
(aan het einde van je leven heb je vooral spijt van dingen die je NIET gedaan hebt. )
Maybe. Soms ook blij.
pi_169507875
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:30 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ok maar Heksje moet oppassen dat ze niet te lang naar dat achterwerk blijft kijken anders gaat ze het misschien begeren toch? ;)
Dan neem ik hem tot man en huw hem...
  dinsdag 14 maart 2017 @ 14:55:23 #208
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169508386
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:24 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Je weet niet wat je zegt. Liever ga je je beter informeren wat JG geloven. Gewoon zo roep je wat. Waarom ben je zo boos?
Ik heb een rot hekel aan hedendaagse sekten. En omdat er mensen sterven doordat de Jehova Getuigen wat er in de bijbel staat naar eigen inzicht verdraaien, het verbod op bloedtransfusies, sterven er zelfs mensen door de doctrines van de Jehova Getuigen waarmee de Jehova Getuigen meer kwaad hebben gedaan dan David Koresh en Charles Manson bij elkaar.

En dat ik niet goed geinformeerd zou zijn? De bron die ik gebruikte was zo'n Watchtower foldertje.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169509180
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:21 schreef W-itchy het volgende:

JG weet ook dat Jahweh gebruikt wordt, maar geeft de voorkeur aan Jehovah. Geef me een reden waarom dat niet goed is?
Ach, voor mijn part mogen ze hem Jefke de Meulemeester noemen, maar in de link die ik je gegeven heb kan je zien dat Jehovah wel een verkeerde interpretatie is.
pi_169509237
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:30 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ok maar Heksje moet oppassen dat ze niet te lang naar dat achterwerk blijft kijken anders gaat ze het misschien begeren toch? ;)
Daar heb je een punt. ;)
pi_169510768
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:25 schreef C_elf het volgende:

[..]

Mmm, dit was helemaal niet specifiek op jouw reactie of op jou persoonlijk gericht. Maar meer in het algemeen... Mijn excuses als het aanvallend naar jou overkwam ;)

Maar goed, een heel concrete vraag dan misschien over de leer:
Wat is jouw persoonlijke mening over Jezus die zegt dat hij de tempel zal afbreken en in drie dagen weer zal opbouwen? Waarbij hij met de tempel zijn eigen lichaam bedoelt. (Joh 2:19-21)

En dit in verhouding met wat er in Handelingen 2:24 staat, waar God juist degene is die Jezus weer levend heeft gemaakt. Galaten 1:1 waar staat dat God de Vader hem uit de dood heeft opgewekt. En dan Romeinen 8:11 waar weer over de geest wordt gesproken die de opwekking heeft gedaan.
dat klopt niet helemaal wat je zegt over romeinen 8.

daar staat namelijk dit:

11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest, Die in u woont.

Dat dikke gedrukte gaat om God die Jezus uit de dood heeft opgewekt en niet de Heilige Geest
Door dat iedereen die geloofd de Heilige Geest ontvangt, ontvangen zij ook het eeuwig leven.
Het vleselijke deel is alleen vergankelijk maar de ziel en Geest zullen blijven voort bestaan en uiteindelijk verder leven in een onvergankelijk lichaam.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169510856
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:02 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

dat klopt niet helemaal wat je zegt over romeinen 8.

daar staat namelijk dit:

11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest, Die in u woont.

Dat dikke gedrukte gaat om God die Jezus uit de dood heeft opgewekt en niet de Heilige Geest
Door dat iedereen die geloofd de Heilige Geest ontvangt, ontvangen zij ook het eeuwig leven.
Het vleselijke deel is alleen vergankelijk maar de ziel en Geest zullen blijven voort bestaan en uiteindelijk verder leven in een onvergankelijk lichaam.
Je snapt het nog steeds niet. :'(
pi_169513582
Bijzonder om te zien dat deze gelovigen (Jehovah getuigen) de Heilige Naam (JHWH) gebruiken ipv heer , lord , god, g'd

JHWH is de naam dat de god in de tanakh heeft ( het komt meer dan 6000x voor dus)

We weten alleen niet precies meer hoe JHWH uitgesproken moet worden dit komt dat er een verbod is ingevoerd door de rabbijnen zoveel jaar geleden. De rabbijnse wet schrijft namelijk voor dat je de Naam (JHWH) niet mag uitspreken zoals het is geschreven
Het verbod op het uitspreken van JHWH ging wss in na de dood van Simon de Rechtvaardige
Er zijn wel altijd groepen Joden overgebleven die de naam JHWH uitspreken tot op de dag van vandaag

Vergeet niet dat het oud testament oorspronkelijk geen klinkers en leestekens hadden he. Dat kwam pas door de masoreten (https://nl.wikipedia.org/wiki/Masoreten)
Zoals je kan zien inde Leningradensis zie je dat de masoreten de naam JHWH op verschillende manieren schrijven met verschillende klinkers

Maar in de moderne bijbel( oud testament) zie de traditie omdat men dan wil dat de lezer zich herinnert om ADONAI te zeggen. Zie http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt0115.htm
Het probleem is hier dat de klinkersysteem niet klopt

De masoreten hadden 2 meningen als het ging om de naam JHWH : zij die strikt de rabbijnen opvolgden die wilde dat JHWH niet uitsproken werd en dan andere groep die de rabbijnse wetten verwerpten en de naam JHWH wel uitspraken
Wat duidelijk is is dat de grooste groep masoreten wilde dat de naam JHWH niet uitgesrpoken mocht worden en dat vindt je terug in de bijbel en de klinkers

Essenen hadden de naam JHWH ook verboden om uit te spreken. Dat lezen we teug in 1QS

Overigens : Adonai ( mijn heer) is net als Hashem een term dat verwijst naar JHWH
Adonai komt over het algemeen voor bij gebed (tefilla) en bij het oplezen van de oud testament en is uitgegroeid tot rabbijnse wet ( halacha)

Ik had een vraagje. Waarom werden de Jehovah getuigen vermoord in het Nazi regime??
pi_169514251
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 19:39 schreef Szikha2 het volgende:

Ik had een vraagje. Waarom werden de Jehovah getuigen vermoord in het Nazi regime??
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/2000246#h=5

quote:
Op 10 mei 1940 viel het nazi-leger onverhoeds Nederland binnen. Omdat de door Jehovah’s Getuigen verspreide lectuur de slechte daden van het nazisme aan de kaak stelde en het koninkrijk van God voorstond, trachtten de nazi’s onverwijld de activiteiten van de Getuigen te stoppen. Nog geen drie weken nadat de nazi’s Nederland waren binnengevallen, vaardigden zij een geheim edict uit waarin Jehovah’s Getuigen werden verboden. Op 10 maart 1941 werd het verbod door middel van een persbericht, waarin de Getuigen ervan werden beschuldigd een campagne „tegen alle staats- en kerkelijke instellingen” te voeren, openbaar gemaakt. Als gevolg hiervan werd de jacht op de Getuigen gentensiveerd.
Interessant is dat de JG's een kans kregen om het geloof af te zweren door een afzweringsverklaring te tekenen waarna ze vrijgelaten zouden worden, maar de meerderheid deed dit niet en werd naar concentratiekampen afgevoerd.
pi_169514365
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 08:58 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Allahu Akhbar.

(ook een loze scandering)
En het kom niet eens voor in de Koran maar uit de Hadith. Allah Akbar is verklaring dat Islam superieur is en werd geroepen tijdens het uitmoorden van Joden

Je kan dan beter Alhamdoelillah zeggen , wat dank God betekent. En komt uit de Koran
pi_169515442
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 19:39 schreef Szikha2 het volgende:
Bijzonder om te zien dat deze gelovigen (Jehovah getuigen) de Heilige Naam (JHWH) gebruiken ipv heer , lord , god, g'd

JHWH is de naam dat de god in de tanakh heeft ( het komt meer dan 6000x voor dus)

We weten alleen niet precies meer hoe JHWH uitgesproken moet worden dit komt dat er een verbod is ingevoerd door de rabbijnen zoveel jaar geleden. De rabbijnse wet schrijft namelijk voor dat je de Naam (JHWH) niet mag uitspreken zoals het is geschreven
Het verbod op het uitspreken van JHWH ging wss in na de dood van Simon de Rechtvaardige
Er zijn wel altijd groepen Joden overgebleven die de naam JHWH uitspreken tot op de dag van vandaag

Vergeet niet dat het oud testament oorspronkelijk geen klinkers en leestekens hadden he. Dat kwam pas door de masoreten (https://nl.wikipedia.org/wiki/Masoreten)
Zoals je kan zien inde Leningradensis zie je dat de masoreten de naam JHWH op verschillende manieren schrijven met verschillende klinkers

Maar in de moderne bijbel( oud testament) zie de traditie omdat men dan wil dat de lezer zich herinnert om ADONAI te zeggen. Zie http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt0115.htm
Het probleem is hier dat de klinkersysteem niet klopt

De masoreten hadden 2 meningen als het ging om de naam JHWH : zij die strikt de rabbijnen opvolgden die wilde dat JHWH niet uitsproken werd en dan andere groep die de rabbijnse wetten verwerpten en de naam JHWH wel uitspraken
Wat duidelijk is is dat de grooste groep masoreten wilde dat de naam JHWH niet uitgesrpoken mocht worden en dat vindt je terug in de bijbel en de klinkers

Essenen hadden de naam JHWH ook verboden om uit te spreken. Dat lezen we teug in 1QS

Overigens : Adonai ( mijn heer) is net als Hashem een term dat verwijst naar JHWH
Adonai komt over het algemeen voor bij gebed (tefilla) en bij het oplezen van de oud testament en is uitgegroeid tot rabbijnse wet ( halacha)

Ik had een vraagje. Waarom werden de Jehovah getuigen vermoord in het Nazi regime??
De naam JHVH wordt niet uitgesproken omdat Datgene wat het representeert niet uit te spreken is (onmogelijk) daarom zeggen we Adonai. Verboden en onmogelijk is hetzelfde. Dus het is verboden om varken te eten, lees: het is onmogelijk varken te eten.

Indien je toch JHVH uitspreekt dan zeg je defacto iets wat niet kan. Dat komt omdat die letters het heden, het verleden en de toekomst te samen voorstellen, tegelijkertijd. JHVH kan wel worden ervaren, maar kan nooit met woorden aan anderen uitgelegd worden. Dat komt omdat die ervaring Eindeloos is, en onze woorden beperkt. Dat past (meta) fysisch niet bij elkaar.

De letters JHVH zijn ook beschreven als de tien sefirot. Die aspecten beschrijven deels de ervaring, maar worden nooit alleen (zonder de andere 9) ervaren.
pi_169517349
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:39 schreef k3vil het volgende:

[..]

De naam JHVH wordt niet uitgesproken omdat Datgene wat het representeert niet uit te spreken is (onmogelijk) daarom zeggen we Adonai. Verboden en onmogelijk is hetzelfde. Dus het is verboden om varken te eten, lees: het is onmogelijk varken te eten.

Indien je toch JHVH uitspreekt dan zeg je defacto iets wat niet kan. Dat komt omdat die letters het heden, het verleden en de toekomst te samen voorstellen, tegelijkertijd. JHVH kan wel worden ervaren, maar kan nooit met woorden aan anderen uitgelegd worden. Dat komt omdat die ervaring Eindeloos is, en onze woorden beperkt. Dat past (meta) fysisch niet bij elkaar.

De letters JHVH zijn ook beschreven als de tien sefirot. Die aspecten beschrijven deels de ervaring, maar worden nooit alleen (zonder de andere 9) ervaren.
Tsja:

And God said moreover unto Moses: 'Thus shalt thou say unto the children of Israel: JHWH the God of your fathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, hath sent me unto you; this is My name for ever, and this is My memorial unto all generations.

And it shall come to pass, that whosoever shall call on the name JHWH shall be delivered; for in mount Zion and in Jerusalem there shall be those that escape, as JHWH hath said, and among the remnant those whom JHWH shall call.
pi_169517593
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:10 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Tsja:

And God said moreover unto Moses: 'Thus shalt thou say unto the children of Israel: JHWH the God of your fathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, hath sent me unto you; this is My name for ever, and this is My memorial unto all generations.

And it shall come to pass, that whosoever shall call on the name JHWH shall be delivered; for in mount Zion and in Jerusalem there shall be those that escape, as JHWH hath said, and among the remnant those whom JHWH shall call.
Ja klopt. Maar je ziet tegenstrijdigheid?
pi_169518694
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 20:02 schreef falling_away het volgende:

[..]

http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/2000246#h=5

[..]

Interessant is dat de JG's een kans kregen om het geloof af te zweren door een afzweringsverklaring te tekenen waarna ze vrijgelaten zouden worden, maar de meerderheid deed dit niet en werd naar concentratiekampen afgevoerd.
Ja dit in tegenstelling tot duizenden Poolse priesters die vergast werden. Maar dat was het Slavische volk

Ik denk dat de nazi's eerst begonnen met Jehova getuigen want : kleinere groep. Maar eignelijk wilde Hitler heel het christelijke religie uitbannen. Maar omdat het Duitse volk christelijk was moest ie erg oppassen. Als hij te gestrekt in ging dan kreeg hij het volk tegen zich
maar uiteindelijk zou hij alle christenen gedood denk ik als ie de kans kreeg

Het uitroeien van religie ging ook geleidelijk he. Bijv de jugend bijkomsten houden op zondag ochtenden, kruizen vervangen in heidense kruis , kruizen elders zoals op scholen vervangen door zijn portret

Hij vond Rome pre christendom het beste wat de mensheid kon overkomen. Nazi's verkondigden dat Jezus een zoon van een Romeinse soldaat was. Dat Jezus geen wonderen deed maar geweldadig was. Jezus was een arier (blond en blauwe ogen) die vocht tegen de Joden
En ze herhaalden nog maar ene keer dat de Joden Jezus hadden vermoord

Die lebensborn en aktion T4 samen met het uitmoorden van tienduizenden Duitse kinderen en hele bevolkingsgroepen + steleriseren van mensen met bijv epilepsie had maar tot 1 doel : hij wilde de perfecte mens creeren. En daar hoorde geen religie bij (en toevallig ook geen Joden in zijn ogen)

Wordt deze gebeurtenis binnen de Jehova gemeenschap herdacht overigens? Indien ja hoe?
pi_169518773
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:14 schreef k3vil het volgende:

[..]

Ja klopt. Maar je ziet tegenstrijdigheid?
Er is geen verbod gekomen zo'n 1700 jaar geleden vindt jij?
pi_169518931
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:32 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Er is geen verbod gekomen zo'n 1700 jaar geleden vindt jij?
Haal je dat uit de tekst? Ik kan me wel voorstellen dat er groeperingen zijn geweest die het als religieus gebod hebben opgevoerd.
pi_169522605
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:35 schreef k3vil het volgende:

[..]

Haal je dat uit de tekst? Ik kan me wel voorstellen dat er groeperingen zijn geweest die het als religieus gebod hebben opgevoerd.
Het interpreteren van het schrift dat gebaseerd is op eerlijkheid is enige wat telt
pi_169529512
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:07 schreef ATON het volgende:

[..]

Je snapt het nog steeds niet. :'(
Maar jij net zo hard ook niet :'(
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169530044
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:32 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Wordt deze gebeurtenis binnen de Jehova gemeenschap herdacht overigens? Indien ja hoe?
Nee er worden geen speciale herdenkingsdiensten o.i.d. gehouden. Ze publiceren de verhalen wel vaker in hun blaadjes maar daar blijft het wel bij. Soms is er een tentoonstelling zoals "trouw aan hun geloof" dat niet door de Wachttoren organisatie wordt georganiseerd, maar die ze wel aanbevelen.

Op zich is het wel interessant dat vervolging van een groepering er juist voor zorgt dat die groep hechter en sterker wordt. Er zullen altijd mensen afvallen, maar meestal zie je dat de vervolging geen zin heeft.

De JG's dachten destijds dat ze vlak voor Armageddon stonden, dat de 2de wereld oorlog het begin was van de 'grote verdrukking' en hielden daarom stand ondanks de makkelijke 'escape' die ze aangeboden kregen.

Vandaar dat de WT organisatie in deze tijd, die vrijwel zonder vervolging verloopt, zelf kunstmatig deze angst en hechtheid aanwoekert. Kijk maar naar het einde van deze "bunker video"[ Bericht 0% gewijzigd door falling_away op 15-03-2017 10:58:46 ]
pi_169530070
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 09:34 schreef sjoemie1985 het volgende:

Maar jij net zo hard ook niet :'(
Vertel eens, wat snap ik niet.
pi_169530595
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:04 schreef ATON het volgende:

[..]

Vertel eens, wat snap ik niet.
Dus nu moet ik gaan uitleggen wat jij niet snapt, omdat ik jij tegen mij zegt dat ik het niet snap?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169530842
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 17:02 schreef sjoemie1985 het volgende:
dat klopt niet helemaal wat je zegt over romeinen 8.
O.K., nog maar eens een poging :

Brief aan de Romeinen is sterk geredigeerd door gnostici op het eind van de 1e eeuw.

quote:
daar staat namelijk dit:
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest, Die in u woont.

Dat dikke gedrukte gaat om God die Jezus uit de dood heeft opgewekt en niet de Heilige Geest
Door dat iedereen die geloofd de Heilige Geest ontvangt, ontvangen zij ook het eeuwig leven.
Het vleselijke deel is alleen vergankelijk maar de ziel en Geest zullen blijven voort bestaan en uiteindelijk verder leven in een onvergankelijk lichaam.
Wat jij nog steeds niet snapt is dat de Vader, de Zoon en de H.Geest geen afzonderlijke entiteiten zijn, maar aspecten toegeschreven aan God.
quote:
En als de Geest van Hem
wil zeggen dat de Wijsheid van God, Jezus heeft opgewekt, wat hier natuurlijk niet fysiek bedoeld wordt, maar zijn nagedachtenis in gnostische zin. Ik hoop dat je het nu snapt.
pi_169530920
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 14:55 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Ik heb een rot hekel aan hedendaagse sekten. En omdat er mensen sterven doordat de Jehova Getuigen wat er in de bijbel staat naar eigen inzicht verdraaien, het verbod op bloedtransfusies, sterven er zelfs mensen door de doctrines van de Jehova Getuigen waarmee de Jehova Getuigen meer kwaad hebben gedaan dan David Koresh en Charles Manson bij elkaar.

En dat ik niet goed geinformeerd zou zijn? De bron die ik gebruikte was zo'n Watchtower foldertje.
Heftig!
pi_169531166
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:44 schreef ATON het volgende:

[..]

O.K., nog maar eens een poging :

Brief aan de Romeinen is sterk geredigeerd door gnostici op het eind van de 1e eeuw.

[..]

Wat jij nog steeds niet snapt is dat de Vader, de Zoon en de H.Geest geen afzonderlijke entiteiten zijn, maar aspecten toegeschreven aan God.

[..]

wil zeggen dat de Wijsheid van God, Jezus heeft opgewekt, wat hier natuurlijk niet fysiek bedoeld wordt, maar zijn nagedachtenis in gnostische zin. Ik hoop dat je het nu snapt.
Maar jij, wilt blijkbaar niet begrijpen dat het alle 3 ook personen zijn.
Dat kun je zien aan de "menselijke" trekken die ze hebben.
Dus ze kunnen boos, blij verdrietig etc zijn.
Dat kun je allemaal in de bijbel lezen.

Je kunt de Heilige Geest bijvoorbeeld bedroeven.
Als de Heilige Geest alleen maar een kracht was, kon dat niet.

Maar jij wil dus niet begrijpen dat de opstanding ook letterlijk heeft plaatsen gevonden.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  woensdag 15 maart 2017 @ 11:14:30 #230
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169531419
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:48 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Heftig!
De waarheid is soms hard.

Jezus verbrak af en toe ook een regel. Zo genas hij op sabbat. Iets dat tegen de wet en regelgeving inging. Jezus stelde de allergrootste wet voor op 'de oproep tot naastenliefde'.

Ik begrijp niet dat de organisatie van de Jehova Getuigen dit niet inziet en hun volgelingen hiermee opscheept.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169531844
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:14 schreef Panterjong het volgende:

[..]

De waarheid is soms hard.

Jezus verbrak af en toe ook een regel. Zo genas hij op sabbat. Iets dat tegen de wet en regelgeving inging. Jezus stelde de allergrootste wet voor op 'de oproep tot naastenliefde'.

Juw waarheid, Panter.
Maar ik weet eigenlijk niet wat je wilt zeggen. Moet JG een regel verbreken en welke volgens jou?

quote:
Ik begrijp niet dat de organisatie van de Jehova Getuigen dit niet inziet en hun volgelingen hiermee opscheept.
Tja, het kan gebeuren dat niet iedereen alles van anderen begrijpt. Dat hoeft ook niet.
pi_169532257
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:02 schreef sjoemie1985 het volgende:
Maar jij, wilt blijkbaar niet begrijpen dat het alle 3 ook personen zijn.
Dan is dus volgens jou het christendom polythestisch.
quote:
Dat kun je zien aan de "menselijke" trekken die ze hebben.
Dus ze kunnen boos, blij verdrietig etc zijn.
Als de auteurs deze neteru geen menselijke trekken zouden gegeven hebben, hoe had men dit dan wel kunnen diets maken ?????
quote:
Dat kun je allemaal in de bijbel lezen.
Nee, dat kan je niet, gezien de H.Drievuldigheid niet bijbels is. Men spreekt enkel van de geest van God en " zoon van God " is een eretitel die men gaf aan verdienstelijke personen en waar de latere Helleense schrijvers er mee aan de haal gegaan zijn.
quote:
Maar jij wil dus niet begrijpen dat de opstanding ook letterlijk heeft plaatsen gevonden.
Nee, dat heeft nooit plaats gevonden, net zo min als doden de doden kunnen begraven. Dit is zuiver gnostische tekst wat er pas op het eind van de 1e eeuw aan toegevoegd. Ik heb je ook al uitgelegd dat afvallige joden voor vrome joden dood waren. Met herboren worden werd bedoeld dat deze afvalligen zich opnieuw tot de Weg bekeerden. Heb jij zo'n kort geheugen ?

Zo, en wat begrijp ik dus niet ? Verwar nu niet begrijpen met geloven.
  woensdag 15 maart 2017 @ 13:03:29 #233
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169533760
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:38 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Juw waarheid, Panter.
Het is niet mijn waarheid. Het verhaal staat in de bijbel. Zelfs in de vertaling die de Jehova Getuigen gebruiken is het verhaal opgenomen. De regel zou voor de dood van de beste man gezorgd hebben. Daarom verbrak Jezus deze en redde de man ondanks dat het sabbat was.

quote:
Maar ik weet eigenlijk niet wat je wilt zeggen. Moet JG een regel verbreken en welke volgens jou?
Dat leek me duidelijk maar ik zal het nogmaals uitleggen. Het verbod op bloedtransfusies zodat er niet meer onnodig doden vallen door de schuld van de Jehova Getuigen. Jezus koos er voor iemand die wegkwijnde te redden van de dood. De Jehova Getuigen kiezen er voor iemand die wegkwijnt te laten sterven.

quote:
Tja, het kan gebeuren dat niet iedereen alles van anderen begrijpt. Dat hoeft ook niet.
Het is alleen te ziek voor woorden dat de Jehova Getuigen claimen dat het verbod op transfusies in de bijbel zou staan, terwijl dit er niet zo staat. En dat ze zich aan deze regel houden, ondanks het voorbeeld dat Jezus geeft hoe je met regels om moet gaan als deze onnodig voor de dood zorgen, is helemaal te gek voor woorden. Het is misbruik van God's woord.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169534488
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:03 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Het is niet mijn waarheid. Het verhaal staat in de bijbel. Zelfs in de vertaling die de Jehova Getuigen gebruiken is het verhaal opgenomen. De regel zou voor de dood van de beste man gezorgd hebben. Daarom verbrak Jezus deze en redde de man ondanks dat het sabbat was.

[..]

Dat leek me duidelijk maar ik zal het nogmaals uitleggen. Het verbod op bloedtransfusies zodat er niet meer onnodig doden vallen door de schuld van de Jehova Getuigen. Jezus koos er voor iemand die wegkwijnde te redden van de dood. De Jehova Getuigen kiezen er voor iemand die wegkwijnt te laten sterven.


[..]

Het is alleen te ziek voor woorden dat de Jehova Getuigen claimen dat het verbod op transfusies in de bijbel zou staan, terwijl dit er niet zo staat. En dat ze zich aan deze regel houden, ondanks het voorbeeld dat Jezus geeft hoe je met regels om moet gaan als deze onnodig voor de dood zorgen, is helemaal te gek voor woorden. Het is misbruik van God's woord.
Ik begrijp je.
Maar er zijn tegenwoordig alternatieven voor bloedtransfusies die net zo effectief zijn. Je verontwaardiging over het weigeren van bloedtransfusies zijn achterhaald. Men blijft dit punt echter steeds aanhalen want ze willen hun kijk op deze religie liever niet veranderen. Of een punt minder hebben om te wijzen. De medische wetenschap is op dit gebied ook niet achter gebleven. Je hoort niet meer dat iemand doodgaat omdat hij bloedtransfusie weigert.
pi_169534804
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:33 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik begrijp je.
Maar er zijn tegenwoordig alternatieven voor bloedtransfusies die net zo effectief zijn. Je verontwaardiging over het weigeren van bloedtransfusies zijn achterhaald. Men blijft dit punt echter steeds aanhalen want ze willen hun kijk op deze religie liever niet veranderen. Of een punt minder hebben om te wijzen. De medische wetenschap is op dit gebied ook niet achter gebleven. Je hoort niet meer dat iemand doodgaat omdat hij bloedtransfusie weigert.
Ah daar is die toch.. ik was er al op aan het wachten. Het stokpaardje van de JG's als ze de discussie aan het verliezen zijn: "Er zijn genoeg alternatieven"

Vertel dat maar aan de duizenden JG's die gestorven zijn voordat deze alternatieven er waren.
Daarbij zijn er genoeg situaties waarvoor er geen alternatieven beschikbaar zijn, de situaite wordt in de lectuur van de JG's veel rooskleuriger gemaakt dan ze is.

Zo sterven nog regelmatig JG vrouwen tijdens de bevalling. Hier nog in het nieuws van oktober 2016:

http://www.cbc.ca/news/ca(...)estigation-1.3806578

http://www.dailymail.co.u(...)iving-treatment.html

quote:
"A heavily pregnant Jehovah's Witness woman and her baby died after she was diagnosed with leukemia but refused a blood transfusion that would probably have saved both of their lives."

Hospital staff were 'distressed' over what were perceived to be two avoidable deaths, as 83 percent of pregnant leukemia sufferers go into remission with treatment.
Er zijn nog talloze andere voorbeelden. Hoe kan het bloed nu heiliger zijn dan het leven dat het symboliseert?

En je zegt zelf dat je niet naar mensen moet luisteren maar naar god, wat zou jij kiezen in zo'n situatie? De regel komt direct van het WT genootschap

[ Bericht 3% gewijzigd door falling_away op 15-03-2017 13:55:34 ]
pi_169535081
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:49 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ah daar is die toch.. ik was er al op aan het wachten. Het stokpaardje van de JG's als ze de discussie aan het verliezen zijn: "Er zijn genoeg alternatieven"

Vertel dat maar aan de duizenden JG's die gestorven zijn voordat deze alternatieven er waren.
Daarbij zijn er genoeg situaties waarvoor er geen alternatieven beschikbaar zijn, de situaite wordt in de lectuur van de JG's veel rooskleuriger gemaakt dan ze is.

Zo sterven nog regelmatig JG vrouwen tijdens de bevalling. Hier nog in het nieuws van oktober 2016:

http://www.cbc.ca/news/ca(...)estigation-1.3806578

http://www.dailymail.co.u(...)iving-treatment.html

[..]

Er zijn nog talloze andere voorbeelden. Hoe kan het bloed nu heiliger zijn dan het leven dat het symboliseert?

En je zegt zelf dat je niet naar mensen moet luisteren maar naar god, wat zou jij kiezen in zo'n situatie? De regel komt direct van het WT genootschap
Vertel jij dat maar eerst aan je ouders. Zij staan het dichtst bij jou.
pi_169535772
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:33 schreef W-itchy het volgende:
Maar er zijn tegenwoordig alternatieven voor bloedtransfusies die net zo effectief zijn. Je verontwaardiging over het weigeren van bloedtransfusies zijn achterhaald. Men blijft dit punt echter steeds aanhalen want ze willen hun kijk op deze religie liever niet veranderen. Of een punt minder hebben om te wijzen. De medische wetenschap is op dit gebied ook niet achter gebleven. Je hoort niet meer dat iemand doodgaat omdat hij bloedtransfusie weigert.
Van hypocrisie gesproken ! Toch blijven jullie dit regeltje volgen, ondanks het feit dat dit geen Bijbelse regel is. Weet je, toen deed men nog niet aan bloedtransfusies. Dit zou je al moeten tot nadenken stemmen. Misschien bedoelde men het consumeren van bloed, wat de joden nog steeds niet doen, maar hebben niks tegen bloedtransfusies.
pi_169535907
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:49 schreef falling_away het volgende:
Er zijn nog talloze andere voorbeelden. Hoe kan het bloed nu heiliger zijn dan het leven dat het symboliseert?
Je moet weten dat het verbod op bloed consumeren dateert uit de ijzertijd toen men nog dacht dat de ziel zich in het bloed bevond. Door dit bloed te drinken nam men ook de ziel over van de prooi. Kan het nog gekker ??
pi_169536039
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:00 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Vertel jij dat maar eerst aan je ouders. Zij staan het dichtst bij jou.
Als ik dat vertel staan ze ineens niet meer dicht bij mij.. een ander trekje van die sekte.. maar goed, het topic wordt wel erg voorspelbaar zo :O
pi_169536100
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:37 schreef ATON het volgende:

[..]

Van hypocrisie gesproken ! Toch blijven jullie dit regeltje volgen, ondanks het feit dat dit geen Bijbelse regel is. Weet je, toen deed men nog niet aan bloedtransfusies. Dit zou je al moeten tot nadenken stemmen. Misschien bedoelde men het consumeren van bloed, wat de joden nog steeds niet doen, maar hebben niks tegen bloedtransfusies.
Bla bla.
pi_169536140
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:49 schreef falling_away het volgende:

[..]

Als ik dat vertel staan ze ineens niet meer dicht bij mij.. een ander trekje van die sekte..
Zingend: Falling ouders zitten in een sekte.. Falling ouders zitten in een sekte..
quote:
maar goed, het topic wordt wel erg voorspelbaar zo :O
Ja, kom dan met iets wat niet al vanaf deel 1 is besproken.
Wacht. Er s niets meer wat nog niet is besproken. Waarom open je dan een nieuw topic? Zodat Sjoemie weer eens zijn evangelie kwijt kan?
pi_169536318
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:54 schreef W-itchy het volgende:
Ja, kom dan met iets wat niet al vanaf deel 1 is besproken.
Wacht. Er s niets meer wat nog niet is besproken. Waarom open je dan een nieuw topic? Zodat Sjoemie weer eens zijn evangelie kwijt kan?
Ik post nieuwe schandalen van de JG's in dit topic.. die komen de laatste jaren nogal met enige regelmaat voor weet je nog?
pi_169536458
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:02 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ik post nieuwe schandalen van de JG's in dit topic.. die komen de laatste jaren nogal met enige regelmaat voor weet je nog?
Nieuwe schandalen... En je denkt dat al die links dit topic interessanter maken? Wie heeft ooit op die posts gereageerd btw? Als Sjoemie er niet was zou elke post alleen van jou zijn met je schandalen. Ik zie al voor me hoe je elke dag het internet afstruint naar JG schandalen om op FOK! te posten. Interessant geval voor een psycholoog wel. Misschien moet je Leonards moeder bellen, Mrs. Hofstadter. :)
pi_169536792
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:51 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Bla bla.
Is dat alles wat je hierover kan verzinnen ?
pi_169536802
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:09 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Nieuwe schandalen... En je denkt dat al die links dit topic interessanter maken? Wie heeft ooit op die posts gereageerd btw? Als Sjoemie er niet was zou elke post alleen van jou zijn met je schandalen. Ik zie al voor me hoe je elke dag het internet afstruint naar JG schandalen om op FOK! te posten. Interessant geval voor een psycholoog wel. Misschien moet je Leonards moeder bellen, Mrs. Hofstadter. :)
Neuh ik zoek niet eens naar die verhalen.. er zijn een aantal Youtube kanalen die op mijn homepage verschijnen waar regelmatig deze verhalen langskomen. Als je een paar van die videos kijkt dan blijf je die recommendations houden.

En er reageren wel vaker mensen op mijn posts.. het is natuurlijk wel interessanter als er weer eens een JG hier zijn kop durft te laten zien, alleen maar om na een paar topics gefrustreerd weer te verdwijnen omdat hier niet alleen maar jaknikkers zitten zoals in hun koninkrijkszaal.

Altijd amusant om te zien hoe ver de kop in het zand gestoken kan worden :)

En de stille meelezers die misschien geinteresseerd zijn in de JG's krijgen ook meteen de waarheid over "de waarheid" te zien. Fok komt nogal vaak boven in Google searches naar dit soort onderwerpen.
pi_169536909
Ichy profileert zichzelf als het stereotype JG.

Blind voor de werkelijkheid, en gevangen door JG praatjes die voor geen meter kloppen.

Ik hoop voor haar dat ze ooit nog tot het inzicht komt dat ze in een sekte zit.
Wat natuurlijk erg moeilijk zal gaan voor sommige JG's, aangezien ze alles afketsen.


Zonde.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169536998
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:25 schreef ATON het volgende:

[..]

Is dat alles wat je hierover kan verzinnen ?
U-huh
pi_169537011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:26 schreef falling_away het volgende:

[..]

Neuh ik zoek niet eens naar die verhalen.. er zijn een aantal Youtube kanalen die op mijn homepage verschijnen waar regelmatig deze verhalen langskomen. Als je een paar van die videos kijkt dan blijf je die recommendations houden.

En er reageren wel vaker mensen op mijn posts.. het is natuurlijk wel interessanter als er weer eens een JG hier zijn kop durft te laten zien, alleen maar om na een paar topics gefrustreerd weer te verdwijnen omdat hier niet alleen maar jaknikkers zitten zoals in hun koninkrijkszaal.

Altijd amusant om te zien hoe ver de kop in het zand gestoken kan worden :)

En de stille meelezers die misschien geinteresseerd zijn in de JG's krijgen ook meteen de waarheid over "de waarheid" te zien. Fok komt nogal vaak boven in Google searches naar dit soort onderwerpen.
Okay, honey.
pi_169537030
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:31 schreef schommelstoel het volgende:
Ichy profileert zichzelf als het stereotype JG.

Blind voor de werkelijkheid, en gevangen door JG praatjes die voor geen meter kloppen.

Ik hoop voor haar dat ze ooit nog tot het inzicht komt dat ze in een sekte zit.
Wat natuurlijk erg moeilijk zal gaan voor sommige JG's, aangezien ze alles afketsen.


Zonde.
Nog steeds te laf om rechtstreeks tegen mij te praten.
  woensdag 15 maart 2017 @ 15:58:18 #250
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169537518
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:33 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Ik begrijp je.
Maar er zijn tegenwoordig alternatieven voor bloedtransfusies die net zo effectief zijn. Je verontwaardiging over het weigeren van bloedtransfusies zijn achterhaald. Men blijft dit punt echter steeds aanhalen want ze willen hun kijk op deze religie liever niet veranderen. Of een punt minder hebben om te wijzen. De medische wetenschap is op dit gebied ook niet achter gebleven. Je hoort niet meer dat iemand doodgaat omdat hij bloedtransfusie weigert.
Dat nonargument heb ik eerder gehoord van Jehova Getuigen. Voorbeelden wisten ze echter niet te geven. Dus wat is dan dat alternatief, karnemelk in iemand bloedbaan spuiten?

Als ik op google zoek dan komen er nog genoeg recente voorbeelden naar boven. Google maar eens op Eloise Dupuis. Een vrouw die door het vertrouwen in de sekte van de Jehova Getuigen kort geleden stierf. Dus ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, misschien is het je ingefluisterd door een mede sektelid, maar je zou Google eens moeten proberen.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169538121
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:37 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Nog steeds te laf om rechtstreeks tegen mij te praten.
Nee hoor, dat noemt met verstand gebruiken, aangezien het nutteloos is om met een JG in gesprek te gaan.

En daar is dit topic een voorbeeld van aan het worden.

Leer zelf te denken en laat je niet van alles aanpraten, en wees alsjeblieft niet zo goedgelovig.

Zodra jij net zoveel onderzoek zou doen naar het JG geloof buiten "jullie" eigen boekjes/foldertjes om, zal je de werkelijkheid zien.

Je zit vast in een vicieuze cirkel.


Succes lafbekje van me.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_169538228
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:58 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Dat nonargument heb ik eerder gehoord van Jehova Getuigen. Voorbeelden wisten ze echter niet te geven. Dus wat is dan dat alternatief, karnemelk in iemand bloedbaan spuiten?

Als ik op google zoek dan komen er nog genoeg recente voorbeelden naar boven. Google maar eens op Eloise Dupuis. Een vrouw die door het vertrouwen in de sekte van de Jehova Getuigen kort geleden stierf. Dus ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, misschien is het je ingefluisterd door een mede sektelid, maar je zou Google eens moeten proberen.
Is goed, brombeer.
pi_169538240
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:22 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Nee hoor, dat noemt met verstand gebruiken, aangezien het nutteloos is om met een JG in gesprek te gaan.

En daar is dit topic een voorbeeld van aan het worden.

Leer zelf te denken en laat je niet van alles aanpraten, en wees alsjeblieft niet zo goedgelovig.

Zodra jij net zoveel onderzoek zou doen naar het JG geloof buiten "jullie" eigen boekjes/foldertjes om, zal je de werkelijkheid zien.

Je zit vast in een vicieuze cirkel.


Succes lafbekje van me.
Okay, liefste.
pi_169539171
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:27 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Is goed, brombeer.
Wat is daar nu goed aan :?
pi_169539313
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 17:09 schreef ATON het volgende:

[..]

Wat is daar nu goed aan :?
Nu stopt hij tenminste met brommen.
  woensdag 15 maart 2017 @ 19:42:55 #256
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169543002
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 17:16 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Nu stopt hij tenminste met brommen.
Ik moest nog even een paar daken beklimmen. Maar ben nu weer klaar om te brommen hoor.

Weet je wat het is, de meeste christelijke organisaties draag ik een warm hart toe. En dat jij gelooft op jouw manier waardeer ik ook. Het is enkel dat ik niet vind dat christelijke organisaties de vrijheid van individuen mogen beperken. En of je nu gelooft dat Jezus een rebellenleider was of gelooft dat Jezus het lam was dat geofferd moest worden, het gaat in beide gevallen om verlangen naar bevrijding. En dan halen sommige kerken of bepaalde christelijke organisaties het in hun hoofd de vrijheid van het individu te beperken. Dan moeten de vrouwen bijvoorbeeld een hoedje op als ze naar de kerk gaan of moeten jongeren op zaterdagavond voor 12 uur 's avonds thuis zijn. Dat is best tragisch. Maar als er levens op het spel staan dan is dat puur het kwade. En daar verzet ik mij tegen, zij het slechts met wat gebrom op dit forum.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  woensdag 15 maart 2017 @ 22:28:37 #257
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169552319
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 19:42 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Ik moest nog even een paar daken beklimmen. Maar ben nu weer klaar om te brommen hoor.

Weet je wat het is, de meeste christelijke organisaties draag ik een warm hart toe. En dat jij gelooft op jouw manier waardeer ik ook. Het is enkel dat ik niet vind dat christelijke organisaties de vrijheid van individuen mogen beperken. En of je nu gelooft dat Jezus een rebellenleider was of gelooft dat Jezus het lam was dat geofferd moest worden, het gaat in beide gevallen om verlangen naar bevrijding. En dan halen sommige kerken of bepaalde christelijke organisaties het in hun hoofd de vrijheid van het individu te beperken. Dan moeten de vrouwen bijvoorbeeld een hoedje op als ze naar de kerk gaan of moeten jongeren op zaterdagavond voor 12 uur 's avonds thuis zijn. Dat is best tragisch. Maar als er levens op het spel staan dan is dat puur het kwade. En daar verzet ik mij tegen, zij het slechts met wat gebrom op dit forum.
Goed gebromd.
pi_169563234
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 19:42 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Ik moest nog even een paar daken beklimmen. Maar ben nu weer klaar om te brommen hoor.

Weet je wat het is, de meeste christelijke organisaties draag ik een warm hart toe. En dat jij gelooft op jouw manier waardeer ik ook. Het is enkel dat ik niet vind dat christelijke organisaties de vrijheid van individuen mogen beperken. En of je nu gelooft dat Jezus een rebellenleider was of gelooft dat Jezus het lam was dat geofferd moest worden, het gaat in beide gevallen om verlangen naar bevrijding. En dan halen sommige kerken of bepaalde christelijke organisaties het in hun hoofd de vrijheid van het individu te beperken. Dan moeten de vrouwen bijvoorbeeld een hoedje op als ze naar de kerk gaan of moeten jongeren op zaterdagavond voor 12 uur 's avonds thuis zijn. Dat is best tragisch. Maar als er levens op het spel staan dan is dat puur het kwade. En daar verzet ik mij tegen, zij het slechts met wat gebrom op dit forum.
Is je goed recht.
Maar mensen mogen zelf kiezen wat ze met hun leven doen. Meestal kun je ook niets anders dan machteloos toekijken. Zo zag ik een paar dagen geleden een filmpje op fb; normaal klik ik nooooit op links of filmpjes die mijn vrienden posten maar deze keer kon ik het niet laten. Spijtig, want what has been seen.... Geeveedee, ik heb nog nooit zo letterlijk gevoeld hoe je hart verscheurt als toen ik die kleine, verschrikkelijk mishandelde jongen hoorde huilen! En zijn moeder maakte gewoon een filmpje met haar mobiel en zei pas 'stop' toen die vader het kindje bijna doodwurgde. Als het mogelijk was had ik het kindje uit het schermpje getrokken en bij me gehouden en gezorgd dat nooit meer iemand hem nog met een vinger kon aanraken. Maar je kunt niets doen behalve wensen dat mensen eens verstandiger worden.

Wat ik wil zeggen is dat pijnlijke dingen overal gebeuren.

Jij bent zeker ook tgen euthanasie en beindiging van een voltooid leven? Ben je religieus?
  donderdag 16 maart 2017 @ 09:45:43 #259
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169564597
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 07:02 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Is je goed recht.
Maar mensen mogen zelf kiezen wat ze met hun leven doen. Meestal kun je ook niets anders dan machteloos toekijken. Zo zag ik een paar dagen geleden een filmpje op fb; normaal klik ik nooooit op links of filmpjes die mijn vrienden posten maar deze keer kon ik het niet laten. Spijtig, want what has been seen.... Geeveedee, ik heb nog nooit zo letterlijk gevoeld hoe je hart verscheurt als toen ik die kleine, verschrikkelijk mishandelde jongen hoorde huilen! En zijn moeder maakte gewoon een filmpje met haar mobiel en zei pas 'stop' toen die vader het kindje bijna doodwurgde. Als het mogelijk was had ik het kindje uit het schermpje getrokken en bij me gehouden en gezorgd dat nooit meer iemand hem nog met een vinger kon aanraken. Maar je kunt niets doen behalve wensen dat mensen eens verstandiger worden.

Wat ik wil zeggen is dat pijnlijke dingen overal gebeuren.

Jij bent zeker ook tgen euthanasie en beindiging van een voltooid leven? Ben je religieus?
Ik ben geen voorstander van euthanasie maar ik ben ook tegenstander van onnodig lijden. En dat weegt zwaarder.

Verder ben ik van mening dat mensen dit in eigen hand zouden moeten houden en dit niet vanuit overheid of kerkelijke organisaties verboden mag worden. De vrijheid van het individu staat voorop.

En ik begrijp dat het mogelijk is dat ik ooit zelf voor de keuze kom te staan.

Hetzelfde geldt voor abortus. Het is zonde dat leven niet de kans krijgt te ontplooien. Maar wie ben ik om over een ander te oordelen (vanuit de kosmos gezien ontzettend klein). De keuze is dan ook niet aan mij of aan de ander. Het is aan de zwangere zelf. Vooral bij meisjes die door een engerd verkracht zijn, of ongeboren baby's die zwaar gehandicapt in de schoot van de moeder groeien begrijp ik het.

Ik zou kunnen stellen dat Jezus zelf ook koos voor euthanasie door naar Jeruzalem te trekken en het op te nemen tegen de overheerser. Het was gedoemd te mislukken en dat had die moeten weten. Maar ik denk dat die jong en naief was in zijn drang de kroon op te eisen om het koninkrijk Gods hier op aarde te stichten.

En ja ik ben religieus. Als ik bid of vloek dan voel ik mij verbonden met God. Zoals een kind die band voelt met zijn / haar moeder zo voel ik mij verbonden met God. Het is nogal dubbel want aan de andere kant besef ik ook dat God een door de mens uitgevonden concept is.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169564623
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 07:02 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Jij bent zeker ook tgen euthanasie en beindiging van een voltooid leven?
Ik neem aan dat jij dat ook bent?
Overigens leek het erop dat je je geloof in J aan het verliezen was een tijdje terug.. is dat weer volledig terug?
  donderdag 16 maart 2017 @ 12:15:47 #261
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_169567332
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 09:45 schreef Panterjong het volgende:

En ja ik ben religieus. Als ik bid of vloek dan voel ik mij verbonden met God. Zoals een kind die band voelt met zijn / haar moeder zo voel ik mij verbonden met God. Het is nogal dubbel want aan de andere kant besef ik ook dat God een door de mens uitgevonden concept is.
Mediteren dus. Bidden is mediteren. Zelfde heb ik een beetje met Jezus. Ik geloof niet in zijn werkelijke bestaan maar voel me verbonden met het gedachtegoed.
pi_169568016
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:15 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Mediteren dus. Bidden is mediteren. Zelfde heb ik een beetje met Jezus. Ik geloof niet in zijn werkelijke bestaan maar voel me verbonden met het gedachtegoed.
Dan heb ik goed nieuws voor je. Hij heeft bestaan. ( maar niet zoals we hem menen te kennen uit het N.T. )
pi_169568914
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 09:45 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Ik ben geen voorstander van euthanasie maar ik ben ook tegenstander van onnodig lijden. En dat weegt zwaarder.

Verder ben ik van mening dat mensen dit in eigen hand zouden moeten houden en dit niet vanuit overheid of kerkelijke organisaties verboden mag worden. De vrijheid van het individu staat voorop.

En ik begrijp dat het mogelijk is dat ik ooit zelf voor de keuze kom te staan.
Maar je bent dus tegen het beindigen van het leven van een oud persoon als die het voor gezien wil houden?

quote:
Hetzelfde geldt voor abortus. Het is zonde dat leven niet de kans krijgt te ontplooien. Maar wie ben ik om over een ander te oordelen (vanuit de kosmos gezien ontzettend klein). De keuze is dan ook niet aan mij of aan de ander. Het is aan de zwangere zelf. Vooral bij meisjes die door een engerd verkracht zijn, of ongeboren baby's die zwaar gehandicapt in de schoot van de moeder groeien begrijp ik het.

Okay.

quote:
Ik zou kunnen stellen dat Jezus zelf ook koos voor euthanasie door naar Jeruzalem te trekken en het op te nemen tegen de overheerser. Het was gedoemd te mislukken en dat had die moeten weten. Maar ik denk dat die jong en naief was in zijn drang de kroon op te eisen om het koninkrijk Gods hier op aarde te stichten.

Hoezo?
Jezus wist toch wat er zou gebeuren en waarom? Was dat juist niet zijn opdracht?

quote:
En ja ik ben religieus. Als ik bid of vloek dan voel ik mij verbonden met God. Zoals een kind die band voelt met zijn / haar moeder zo voel ik mij verbonden met God. Het is nogal dubbel want aan de andere kant besef ik ook dat God een door de mens uitgevonden concept is.
Wanneer je vloekt voel je je verbonden met God? Ik dacht juist dat je van God niet mag vloeken?
En ach ja, dat dubbele heeft ieder normaal denkend gelovige..
pi_169568952
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 09:48 schreef falling_away het volgende:

[..]

Ik neem aan dat jij dat ook bent?

Nee, dat ben ik niet.

quote:
Overigens leek het erop dat je je geloof in J aan het verliezen was een tijdje terug.. is dat weer volledig terug?
Niet in J aan het verliezen, maar in het JG systeem. Is nog steeds zo.
pi_169569462
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:53 schreef ATON het volgende:

[..]

Dan heb ik goed nieuws voor je. Hij heeft bestaan. ( maar niet zoals we hem menen te kennen uit het N.T. )
Maar hoe wil je dan te weten komen wie hij was/ is?
Heb jij andere boeken waarin Jezus zo duidelijk omschreven wordt over hoe hij geleefd heeft etc.?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169569487
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:20 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

Maar hoe wil je dan te weten komen wie hij was/ is?
Heb jij andere boeken waarin Jezus zo duidelijk omschreven wordt over hoe hij geleefd heeft etc.?
Ja, maar die lees je toch niet.
pi_169569495
zekers een boek van charles vergeer :P
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169569513
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:23 schreef sjoemie1985 het volgende:
zekers een boek van charles vergeer :P
O, en die heb je al gelezen.
pi_169569544
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:24 schreef ATON het volgende:

[..]

O, en die heb je al gelezen.
tijdje terug een keer een deel door gelezen uit "het panterjong" die ergens online staat.
verder niet.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169569739
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:27 schreef sjoemie1985 het volgende:
tijdje terug een keer een deel door gelezen uit "het panterjong" die ergens online staat.
verder niet.
Een deel ? Een korte samenvatting zal je bedoelen. En jij durft dan nog kritiek hierop te geven. Waarom stel je die vraag dan ? Blijf maar rustig verder dromen.
pi_169569768
Omdat die boeken van vergeer alleen maar zogenaamde kritiek of wat dan ook is.
MAar geen feitelijke buiten bijbelse bron over Jezus. :)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169569866
Vreemde definities van feitelijk lees ik hier.
And I keeps one in the chamber case you ponderin’
pi_169570056
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:40 schreef sjoemie1985 het volgende:
Omdat die boeken van vergeer alleen maar zogenaamde kritiek of wat dan ook is.
MAar geen feitelijke buiten bijbelse bron over Jezus. :)
Duidelijk dat jij nog geen enkel boek van Vergeer hebt gelezen. Beetje roepen achter de kantlijn. Zielig gewoon. Trouwens, dit is literatuur dat toch boven je begripsvermogen gaat.
pi_169570064
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:45 schreef ems. het volgende:
Vreemde definities van feitelijk lees ik hier.
;) Zeg dat wel.
  donderdag 16 maart 2017 @ 15:41:39 #275
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169570844
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:15 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Mediteren dus. Bidden is mediteren. Zelfde heb ik een beetje met Jezus. Ik geloof niet in zijn werkelijke bestaan maar voel me verbonden met het gedachtegoed.
Bidden tot God is inderdaad een vorm van mediteren.

Zelf denk ik wel dat Jezus werkelijk bestaan heeft.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  donderdag 16 maart 2017 @ 15:43:59 #276
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169570875
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:40 schreef sjoemie1985 het volgende:
Omdat die boeken van vergeer alleen maar zogenaamde kritiek of wat dan ook is.
MAar geen feitelijke buiten bijbelse bron over Jezus. :)
Het enige wat Vergeer doet is de bijbel lezen en vertellen wat hij leest. Wat dat betreft verschilt die niet zoveel van ons. Vergeer kan wel iets beter lezen.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169571073
Wel raar dat vergeer dan tot heel rare/ andere conclusies komt.
Die moeilijk zijn te onderbouwen.
lees dit bericht bijvoorbeeld eens.

https://www.trouw.nl/cult(...)s-gezonken~adf5cfbc/
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  donderdag 16 maart 2017 @ 16:04:10 #278
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169571153
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 13:45 schreef W-itchy het volgende:

[..]

Maar je bent dus tegen het beindigen van het leven van een oud persoon als die het voor gezien wil houden?
Nee dat ben ik niet. Ik vind het wel zonde als het gebeurt. Verder moet iedereen zich vrij kunnen voelen daar zelf over te beslissen.

quote:
Hoezo?
Jezus wist toch wat er zou gebeuren en waarom? Was dat juist niet zijn opdracht?
Naar mijn idee was zijn opdracht om het koninkrijk Gods hier op aarde te stichten. Waarmee ik met koninkrijk Gods een bevrijd Jeruzalem bedoel met de Davide zelf op te troon.
De opdracht dat die zich heeft laten offeren zodat iedereen die gelooft eeuwig leven is een later verzinsel.

quote:
Wanneer je vloekt voel je je verbonden met God? Ik dacht juist dat je van God niet mag vloeken?
En ach ja, dat dubbele heeft ieder normaal denkend gelovige..
[/quote]

Ik weet niet of je van God niet mag vloeken. Het wordt gezien als 1 van de 10 geboden. Doch zo duidelijk staat het niet in Exodus 20.

Uit de Naardense:
Net aanheffen zul je de naam
van de Ene, God-over-jou,
voor valse zaken;
want niet ongestraft laat de Ene
wie zijn naam aanheft voor valse zaken!

Of uit de King James:
Thou shalt not take the name of the LORD thy God in vain; for the LORD will not hold him guiltless that taketh his name in vain.

Los daarvan is vloeken infantiel en probeer ik het niet te doen. Met mijn temperament is dat weleens lastig.
Aan de andere kant ben ik een voorstander van Primal therapie.

Mensen die vloeken vergelijk ik met een peuter die valt en om zijn mama schreeuwt. De peuter voelt zich verbonden met zijn moeder en weet dat zijn moeder hem zal troosten en helpen op te staan. Zo roept men ook God aan als je vloekt. Het oerinstinct komt naar boven.
God is dan misschien ook een beetje een transitieobject omdat moeders ooit wegvallen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Panterjong op 16-03-2017 16:20:09 ]
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  donderdag 16 maart 2017 @ 16:17:15 #279
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169571362
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 15:58 schreef sjoemie1985 het volgende:
Wel raar dat vergeer dan tot heel rare/ andere conclusies komt.
Die moeilijk zijn te onderbouwen.
lees dit bericht bijvoorbeeld eens.

https://www.trouw.nl/cult(...)s-gezonken~adf5cfbc/
Die recensie ken ik en wordt altijd door Berjan gebruikt om te trollen.

Het is jammer dat de recensent op slechts een klein onderdeel van het boek ingaat. Ik denk niet dat de recensent de moeite heeft genomen het boek aandachtig te lezen.

Het boek Panterjong gaat vooral over wat er in Marcus staat, dit ontbreekt in de recensie.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169571369
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 15:58 schreef sjoemie1985 het volgende:
Wel raar dat vergeer dan tot heel rare/ andere conclusies komt.
Die moeilijk zijn te onderbouwen.
lees dit bericht bijvoorbeeld eens.

https://www.trouw.nl/cult(...)s-gezonken~adf5cfbc/
Ik dacht al wel dat je deze kritiek bedoelde. De reporter van dit artikel heeft vermoedelijk ook maar de rug van het boek gelezen. Verder nog iets gevonden of moet ik je een handje helpen.
En als je toch een boek van Vergeer wil lezen, wat ik ten zeerste betwijfel, begin dan bij ' Markus '.
http://www.onvoltooidverleden.nl/index.php?id=370
pi_169571963
H, daar is Vergeer weer...
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_169572006
Blijft natuurlijk de vraag waarom we charles boeken wel zouden moeten geloven en de bijbel niet.
Hij schrijft enkel over een paar bijbel boeken, terwijl de bijbel totaal uit veel meer boeken bestaat.
Dus waarom schrijft hij alleen over marcus en paulus?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169572066
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 17:03 schreef sjoemie1985 het volgende:
Blijft natuurlijk de vraag waarom we charles boeken wel zouden moeten geloven en de bijbel niet.
Vergeer spreekt het N.T. niet tegen. Hij laat enkel zien wat er staat zonder enig vooroordeel en afgaande van de Griekse grondtekst.
quote:
Hij schrijft enkel over een paar bijbel boeken, terwijl de bijbel totaal uit veel meer boeken bestaat.
Dus waarom schrijft hij alleen over marcus en paulus?
Omdat dit de oudste manuscripten zijn. Toch niet zooooooo moeilijk om begrijpen toch ?
  donderdag 16 maart 2017 @ 17:17:13 #284
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_169572202
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 16:59 schreef de_tevreden_atheist het volgende:
H, daar is Vergeer weer...
Wat heb ik hem gemist. ;)
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_169590859
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 16:04 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Nee dat ben ik niet. Ik vind het wel zonde als het gebeurt. Verder moet iedereen zich vrij kunnen voelen daar zelf over te beslissen.

[..]

Naar mijn idee was zijn opdracht om het koninkrijk Gods hier op aarde te stichten. Waarmee ik met koninkrijk Gods een bevrijd Jeruzalem bedoel met de Davide zelf op te troon.
De opdracht dat die zich heeft laten offeren zodat iedereen die gelooft eeuwig leven is een later verzinsel.

[..]

Maar zo'n beetje het omgekeerde is waar ;)
Want Jezus is het offer geworden voor de gehele mensheid, opdat een ieder die in hem geloofd het eeuwig leven heeft.
Ken je nu nog johannes 3 vers 16 t/m 18 niet? :P
Heb ik hier al best vaak aangehaald. ;)

Jezus kwam om met name te verkondigen over het koninkrijk der hemelen.
Volgens de JG zou het koninkrijk nu al hier zijn als ik mij niet vergis, daarom ook de koninkrijkszalen ;)

Ik zie bijvoorbeeld het volgende op de website van de JG staan
WAT DE BIJBEL LEERT
Gods koninkrijk is een hemelse regering met Jezus Christus als Koning, en uit de mensheid zijn 144.000 personen genomen om samen met hem te regeren. — Openbaring 14:1, 4.

Het Koninkrijk begon in 1914 te regeren, waarna Satan uit de hemel naar de aarde werd geworpen. — Openbaring 12:9.

Gods koninkrijk zal binnenkort de menselijke regeringen vernietigen, en de aarde zal een paradijs worden. — Openbaring 16:14, 16.

De satan is bijna 2000 jaar geleden al uit de hemel gegooid voorgoed.
Dus en dat gebeurde niet in 1914.
Het geurde namelijk na het sterven en voor de op standing van Jezus.

en wat God's koninkrijk nu met openbaring 16 vers 14, 16 te maken heeft snap ik ook niet.
daar staat namelijk dit:

13 En ik zag uit de bek van de draak, uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten komen, als kikvorsen.
14 Dit zijn namelijk de geesten van de demonen, die tekenen doen en die uitgaan naar de koningen van de aarde en van de hele wereld, om hen te verzamelen voor de oorlog van de grote dag van de almachtige God.
15 Zie, Ik kom als een dief. Zalig hij die waakzaam is en op zijn kleren acht geeft, zodat hij niet naakt zal rondlopen en men zijn schaamte niet zal zien.
16 En hij verzamelde hen op de plaats die in het Hebreeuws Armageddon wordt genoemd.

Het gaat hier sowieso om duivelse geesten, heeft niks met het vernietigen van de aardse regeringen te maken.
Wie of wat er precies met die koningen van de aarde bedoeld worden weet ik niet precies, maar heeft mijns inziens niets met het vernietigen van regeringen te maken, eerder de duivel die ze probeert te verleiden ofzo om zich bij hem aan te sluiten, voor de grote dag van God.
Maar wanneer die dag aanbreekt is dus onbekend.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_169591559
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 13:57 schreef sjoemie1985 het volgende:
Maar zo'n beetje het omgekeerde is waar ;)
Want Jezus is het offer geworden voor de gehele mensheid, opdat een ieder die in hem geloofd het eeuwig leven heeft.
Ken je nu nog johannes 3 vers 16 t/m 18 niet? :P
Heb ik hier al best vaak aangehaald. ;)
Wat ik hier ook al vaak heb aangehaald is dat de auteurs van het Johannes evangelie dit geschreven hebben in de eerste helft van de 2e eeuw. Dit waren gnostici die van deze geschiedenis reeds een mythe gemaakt hebben en mijlenver afstaan van wat Marcus hierover wist te vertellen. Deze mystificatie zien we reeds bij Matthes die het heeft over Jezus van Nazareth, terwijl Marcus het heeft over Jezus de nazarener, gezien in 71 n.C. nog eens geen Nazareth bestond. De titel " zoon van JHWH " wordt door de Hellenen letterlijk genomen. " Het rijk der hemelen " plaatsen ze in het firmament, terwijl Marcus hiermee Palestina bedoeld, het Rijk wat JHWH ' aan de joden had toegewezen.
Hoeveel keer moeten we dit nog herhalen ? Snap je dit niet of is dit kwaaie wil? Nu ga je weer zoals gewoonlijk elke discussie uit de weg om wat later weer hier dezelfde onzin te verkopen. Wanneer ga je eens " Marcus " van Vergeer lezen ? Mag dat niet van je geloofsgemeenschap of zo ?
pi_169591579
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 16:04 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Naar mijn idee was zijn opdracht om het koninkrijk Gods hier op aarde te stichten. Waarmee ik met koninkrijk Gods een bevrijd Jeruzalem bedoel met de Davide zelf op te troon.
De opdracht dat die zich heeft laten offeren zodat iedereen die gelooft eeuwig leven is een later verzinsel.

[..]

Volgens mij haal je nu inhoud en geschiedenis door elkaar...

quote:
Ik weet niet of je van God niet mag vloeken. Het wordt gezien als 1 van de 10 geboden. Doch zo duidelijk staat het niet in Exodus 20.

Uit de Naardense:
Net aanheffen zul je de naam
van de Ene, God-over-jou,
voor valse zaken;
want niet ongestraft laat de Ene
wie zijn naam aanheft voor valse zaken!

Of uit de King James:
Thou shalt not take the name of the LORD thy God in vain; for the LORD will not hold him guiltless that taketh his name in vain.

Los daarvan is vloeken infantiel en probeer ik het niet te doen. Met mijn temperament is dat weleens lastig.
Aan de andere kant ben ik een voorstander van Primal therapie.

Mensen die vloeken vergelijk ik met een peuter die valt en om zijn mama schreeuwt. De peuter voelt zich verbonden met zijn moeder en weet dat zijn moeder hem zal troosten en helpen op te staan. Zo roept men ook God aan als je vloekt. Het oerinstinct komt naar boven.
God is dan misschien ook een beetje een transitieobject omdat moeders ooit wegvallen.
Zoals ik het zie "misbruik" je God wanneer je vloekt. "Godverdomme!" - belediging aan God?
"Jezus Christus!" - zo gerriteerd. "Godallemachtig - bij (kan dat wijf haar stinkende bek niet houden?)"
Allemaal negatieve emoties.

Als je zegt "Oh God" dan zou ik dat idd wel als roep hulp kunnen zien.

Vreemd dat je God als moeder ziet. Ik kan me dat niet voorstellen...
pi_169591606
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 14:32 schreef ATON het volgende:

[..]

Wat ik hier ook al vaak heb aangehaald is dat de auteurs van het Johannes evangelie dit geschreven hebben in de eerste helft van de 2e eeuw. Dit waren gnostici die van deze geschiedenis reeds een mythe gemaakt hebben en mijlenver afstaan van wat Marcus hierover wist te vertellen. Deze mystificatie zien we reeds bij Matthes die het heeft over Jezus van Nazareth, terwijl Marcus het heeft over Jezus de nazarener, gezien in 71 n.C. nog eens geen Nazareth bestond. De titel " zoon van JHWH " wordt door de Hellenen letterlijk genomen. " Het rijk der hemelen " plaatsen ze in het firmament, terwijl Marcus hiermee Palestina bedoeld, het Rijk wat JHWH ' aan de joden had toegewezen.
Hoeveel keer moeten we dit nog herhalen ? Snap je dit niet of is dit kwaaie wil? Nu ga je weer zoals gewoonlijk elke discussie uit de weg om wat later weer hier dezelfde onzin te verkopen. Wanneer ga je eens " Marcus " van Vergeer lezen ? Mag dat niet van je geloofsgemeenschap of zo ?
Hou toch op met Vergeer!
Open een Vergeertopic! Jezus man!
pi_169592760
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 14:35 schreef W-itchy het volgende:
Hou toch op met Vergeer!
Open een Vergeertopic! Jezus man!
En waarom zou ik daarmee ophouden ? Moet je ook maar eens lezen, dan kan je gefundeerde kritiek geven.
pi_169593077
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 14:32 schreef ATON het volgende:

[..]

Wat ik hier ook al vaak heb aangehaald is dat de auteurs van het Johannes evangelie dit geschreven hebben in de eerste helft van de 2e eeuw. Dit waren gnostici die van deze geschiedenis reeds een mythe gemaakt hebben en mijlenver afstaan van wat Marcus hierover wist te vertellen. Deze mystificatie zien we reeds bij Matthes die het heeft over Jezus van Nazareth, terwijl Marcus het heeft over Jezus de nazarener, gezien in 71 n.C. nog eens geen Nazareth bestond. De titel " zoon van JHWH " wordt door de Hellenen letterlijk genomen. " Het rijk der hemelen " plaatsen ze in het firmament, terwijl Marcus hiermee Palestina bedoeld, het Rijk wat JHWH ' aan de joden had toegewezen.
Hoeveel keer moeten we dit nog herhalen ? Snap je dit niet of is dit kwaaie wil? Nu ga je weer zoals gewoonlijk elke discussie uit de weg om wat later weer hier dezelfde onzin te verkopen. Wanneer ga je eens " Marcus " van Vergeer lezen ? Mag dat niet van je geloofsgemeenschap of zo ?
Dan weet jij blijkbaar weinig af van de goede mondelinge overlevering van die tijd.
Die was onder sowieso het volk Isral zeer goed.
Er zijn mondelinge overleveringen die praktisch gelijk zijn aan teksten uit de dode zeerollen.
zie ook deze website met goede onderbouwingen.

http://www.brinktv.com/media/clip/do018_debijbel06/
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.