FOK!forum / Politiek / [AMV] President Trump #272
Refragmentalzondag 26 februari 2017 @ 12:37
President
440px-Donald_Trump_August_19%2C_2015_%28cropped%29.jpg
Donald Trump - 250px-Flag_of_New_York.svg.png New York

Vice President
440px-Mike_Pence_by_Gage_Skidmore_6.jpg
Mike Pence - 250px-Flag_of_Indiana.svg.png Indiana

*Cabinet members:

Rex Tillerson - Secretary of State
Steven Mnuchin - Secretary of Treasury
General Jim 'Mad Dog' Mattis - Secretary of Defense
Jeff Sessions - Attorney General
Ryan Zinke - Secretary of the Interior?
Sonny Perdue - Secretary of Agriculture?
Wilbur Ross - Secretary of Commerce?
Alexander Acosta - Secretary of Labor?
Tom Price - Secretary of Health and Human Services
Ben Carson - Secretary of Housing & Urban Development?
Elaine Chao - Secretary of Transportation
Rick Perry - Secretary of Energy?
Betsy DeVos - Secretary of Education
Steve Shulkin - Secretary of Veterans Affairs
John F. Kelly - Secretary of Homeland Security

*Cabinet-level officials:

Reince Priebus - White House Chief of Staff
Robert Lighthizer - United States Trade Reprensentative?
Dan Coats - Director of National Intelligence?
Nikki Haley - US Ambassador to the UN
Mick Mulvaney - Director of the Office of Management & Budget
Mike Pompeo - CIA Director
Scott Pruitt - EPA Administrator
Linda McMahon - Administrator SBA

White House Office:

Stephen Bannon - Chief Strategist
Stephen Miller - Senior Adviser Policy
Jared Kushner - Senior Adviser Strategic Planning
Herbert Raymond McMaster - National Security Adviser
Thomas Bossart - Homeland Security Adviser
Kellyanne Conway- Counselor
Carl Icahn - Regulatory Czar
Donald McGahn - White House Counsel
Peter Navarro - Trade Czar
Sean Spicer - Press Secretary

* Meerderheid Senaat vereist

Cabinet of Donald Trump
List of executive actions by Donald Trump
List of presidential trips made by Donald Trump

Hoogtepunten tot nu toe:
Timeline of the presidency of Donald Trump
SPOILER
20 Januari: Inauguratie van Trump. Een megapixel-foto van dit gebeuren is hier te vinden. Thema van de speech was 'America First'. De elite van Washington moet het ontgelden, alle macht moet over naar... the peeoo-ple. Volledige transcriptie van de speech is hier te vinden.

21 Januari: In Sean Spicers (persvoorlichter) eerste persconferentie haalt hij namens Trump fel uit naar de media, die berichtten over onjuiste toeschouwersaantallen. Het optreden verbijstert de daar aanwezige pers, aangezien foto's duidelijk aangeven dat er minder toeschouwers waren dan Obama 2009. Later introduceerde Kellyanne Connoway (campagnemanager) een nieuwe term, namelijk Alternative Facts.

23 Januari: Trump tekent drie executive orders:
- de VS trekken zich terug uit de TPP;
- de Mexico City policy wordt hersteld - hiermee mogen organisaties die federaal geld ontvangen geen abortus uitvoeren of promoten in andere landen;
- de federale overheid neemt geen mensen meer in dienst afgezien van enkele selecte afdelingen.

24 Januari: Een executive order wordt getekend om de Keystone XL en Dakota Access oliepijpleidingen door te kunnen laten gaan. Nikki Haley krijgt het groene licht van de senaat als ambassadeur voor de VN.

25 Januari: Trump tekent een executive order om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen.

26 Januari: De Mexicaanse president, Enrique Peña Nieto, zegt een meeting af met Trump. Sean Spicer deelt mede dat er mogelijk een importheffing van 20% komt op Mexicaanse goederen als zij de muur die Trump had beloofd niet gaan betalen.

27 Januari: Trump en Peña Nieto spreken elkaar telefonisch over de onderlinge verstandhouding tussen de VS en Mexico. Hij tekent twee executive orders. In de eerste executive order staat dat het accepteren van vluchtelingen voor 120 dagen opgeschort wordt en burgers van Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen voor 90 dagen lang de toegang tot de VS geweigerd moet worden. De Britse premier, Theresa May, maakt een staatsbezoek aan de VS.

28 Januari: Trump belt met Merkel, Poetin en Hollande en spreekt met hen over de aanpak van het internationale terrorisme, de NAVO (met Merkel) en over protectionisme (met Hollande).

29 Januari: Protesten tegen "moslimban" van Trump houden aan. Trump wordt kwalijk genomen dat hij de Joden niet heeft genoemd in zijn statement op International Holocaust Remembrance Day.

30 Januari: Waarnemend minister van justitie Sally Yates wordt ontslagen nadat ze weigert om de immigratiestop te verdedigen.

30 Januari: Meerdere kabinetsbemoemingen zijn doorgezet zonder dat de Democraten er over gestemd hebben.

1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.

5 Februari: Trump waarschuwt dat als er een aanslag plaats vindt het de schuld van de rechter en van de rechtspraak is. De United States Court of Appeals for the Ninth Circuit wijst het verzoek van de regering af om de blokkade van de immigratiestop per direct terug te draaien. Trump spreekt met de secretaris-generaal van de NAVO en de premier van Nieuw Zeeland.

6 Februari: Trump tweet weer, ditmaal wederom over Fake News. Negatieve peilingen zouden Fake News zijn, net als de verkiezingspeilingen op CNN, ABC en NBC. De Justice Department vraagt de The United States Court of Appeals for the Ninth Circuit om de immigratiestop toe te staan.

7 Februari: Controversiële kandidaat DeVos wordt na een stemming van 51-50 benoemd tot Minister van Onderwijs.

8 Februari: Controversiële kandidaat Sessions wordt na een stemming van 52-47 benoemd tot Minister van Justitie. De positie van hoofd van de Raad van Economisch Adviseurs wordt afgeschaft. Hoofd National Intelligence en hoofd CIA komen in het kabinet.

9 Februari: Trump tekent een aantal executive orders: "Task Force on Crime Reduction and Public Safety", "Preventing Violence Against Federal, State, Tribal, and Local Law Enforcement Officers" en "Enforcing Federal Law with Respect to Transnational Criminal Organizations and Preventing International Trafficking". National Security Advisor Flynn komt in opspraak nadat bleek dat hij de sancties tegen Rusland met de Russen besproken heeft voordat hij benoemd is, wat mogelijk een overtreding is van de Logan Act. Kellyanne Conway komt in opspraak nadat ze in haar functie adverteert voor spulletjes die de dochter van Trump verkoopt.

10 Februari: Tom Price benoemd als HHS Secretary. Op hem rust de taak iets aan de ACA (Obamacare) te gaan doen.

10 - 12 Februari: Japanse premier Abe op staatsbezoek. Hij krijgt een bizar lange handdruk van Trump te verduren, met de bedoeling te intimideren. Verder slechts lof van Trump over Abe.
12 Februari: Senior Advisor Stephen Miller spreekt namens Trump in verschillende tv-programma's over de "ban" en wat The White House daarmee van plan is na de laatste nederlaag in de rechtszaal.

13 Februari: Trudeau op staatsbezoek in de VS. Hij weerstaat de intimidatie-handdruk van Trump. Verder ontvangen Trump en Ivanka Amerikaanse en Canadese zakenvrouwen. Tenslotte tot op heden alleen redelijk nette tweets (zou die telefoon dan toch?).

14 Februari: Flynn had te vroeg en teveel met Rusland gesproken en en had daarom besloten dat het beter zou zijn als hij eieren voor zijn geld zou kiezen.

15 Februari: Trump heeft iets te lang op rechtse sites rondgehangen gisteravond en begint zijn dag met een rondje beschuldigingen aan Clinton, Obama, de pers en de veiligheidsdiensten.

16 Februari: Wauw, wat een ongelooflijk bizarre persconferentie! In 77 minuten laat Trump zich van zijn slechtste kant te zien, door incoherent te brabbelen en pers continu te beledigen. Quote van de dag is: "The leaks are real, but the news is fake."

17 Februari: Media berichten dat Trump 100.000 National Guards wil inzetten tegen illegalen, wat onmiddellijk ontkend werd door Sean Spicer.

18 Februari:
Campagne-stijl bijeenkomst in Melbourne (Fla.) weer vol met 'alternatieve feiten' in toespraak Trump
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 12:42
Die DNC verkiezing klinkt ook niet helemaal kosher btw :')
Euribobzondag 26 februari 2017 @ 12:43
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:42 schreef Barbusse het volgende:
Die DNC verkiezing klinkt ook niet helemaal kosher btw :')
Niet? Ging wel aardig toch?
Refragmentalzondag 26 februari 2017 @ 12:47
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:35 schreef Euribob het volgende:

[..]

Nee, je bent pro-trump omdat je dingen zegt als
Oh, ik ben pro-trump omdat ik sommige acties van hem kan waarderen. En sommige acties van anti-trumpers niet kan waarderen?

Het wordt een beetje debiel dit.
Echt zwaar debiel.

Het is blijkbaar onmogelijk om vanaf een zijlijn te kijken en over sommige acties te denken, jeez wat een mafkees, bijvoorbeeld zijn pro-martelen uitspraak, het aanstellen van wel erg veel vriendjes, zijn vaak debiele uitspraken, zijn alternative facts.
En daarnaast ook te denken, jeez, sommige van zijn domme uitspraken pakken toch eigenlijk wel positief uit voor trump, of ik ben het wel eens met zijn beleid om mensen uit bepaalde landen te weren, die lijst mag groter, of het herzien van ACA.

En ook nog eens daarnaast te denken, hey verrek, de media wordt toch wel erg vaak betrapt op leugens, lijkt wel alsof ze een bepaald doel hebben. En, hey verrek, veel anti-trumpers lijken toch wel erg gewelddadig te zijn, en vaak zelfs ook nog eens racistisch tegenover trump-supporters met een kleurtje.

Dit is blijkbaar allemaal onmogelijk.
Fucking hell, ik dacht dat het niet zo zwart/wit zou zijn op een politiek forum. Maar als zelf de mod in zo'n zwart/wit modus zit. WTF!?
Refragmentalzondag 26 februari 2017 @ 12:48
quote:
11s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:43 schreef Euribob het volgende:

[..]

Niet? Ging wel aardig toch?
Veel "pro-berners" kunnen die nieuw chairman niet luchten.
Dit gaat alleen maar negatief uitpakken voor de democraten.
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 12:49
quote:
11s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:43 schreef Euribob het volgende:

[..]

Niet? Ging wel aardig toch?
Hmmm... Ik heb gewoon het idee dat zowel de republicans als democrats een beetje in verwarring zijn, niet weten welke koers ze willen varen. Beide partijen hebben leden aan de rafelrandjes die meer invloed hebben dan gedacht. Maar het kan aan mij liggen.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 12:55
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:49 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Hmmm... Ik heb gewoon het idee dat zowel de republicans als democrats een beetje in verwarring zijn, niet weten welke koers ze willen varen. Beide partijen hebben leden aan de rafelrandjes die meer invloed hebben dan gedacht. Maar het kan aan mij liggen.
De republicans zijn al jaren in revolte door de Tea Party. Echter dacht het establishment dat te kunnen 'sturen' voor hun gewin. Daarnaast, als de Tea Party (Pence, Ryan) aan de macht kwam dan wisten ze zich al snel aan te passen naar de politieke realiteit.

Nu met Trump proberen ze hetzelfde, maar Trump laat zich niet zo gemakkelijk sturen. Daarnaast is het motto van zijn closest advisors, zoals Kushner, Bannon, Conway en zelfs Carson: "Let Trump, be Trump". Of zoals Roger Stone zei: "Trump is not going to pretend to be this perfect person or someone he's not. He's not going to deceive people like that. He will either fail or be elected and succeed as Donald Trump"
Maxerazzizondag 26 februari 2017 @ 12:55
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:49 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Hmmm... Ik heb gewoon het idee dat zowel de republicans als democrats een beetje in verwarring zijn, niet weten welke koers ze willen varen. Beide partijen hebben leden aan de rafelrandjes die meer invloed hebben dan gedacht. Maar het kan aan mij liggen.
Mwoah, in het geval van DNC: Perez heeft Ellison meteen vice-voorzitter gemaakt en ze hebben aangegeven het samen te gaan doen. Ellison behoudt daarbij nu zijn stoel in het Huis van Afgevaardigden, dus alleen maar prima deze constructie. Daarbij, ze ontlopen elkaar amper in hun standpunten.

De Bernie-supporters moeten 's begrijpen dat ze net als de Corbyn-supporters een luidruchtige minderheid vormen. Allemaal leuk en aardig dat ze domineren op sociale media, maar als je ziet hoe Labour loopt te sukkelen - zo ook weer met de Copeland byelection afgelopen week - dan kun je er donder op zeggen dat dit ook voor de Bernie-situatie geldt.
ExtraWaskrachtzondag 26 februari 2017 @ 12:58
Een probleem in de Amerikaanse politiek is natuurlijk dat ontevreden kiezers aan de randen geen kant uit kunnen. Hier kun je gelukkig nog stemmen op partijen die kans op zetels maken waarmee je in ieder geval kunt kiezen voor wat beter bij jezelf past dan een generiek blok van gematigd rechts of ultra rechts.
Arceezondag 26 februari 2017 @ 13:00
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:55 schreef Nintex het volgende:
Of zoals Roger Stone zei: "Trump is not going to pretend to be this perfect person or someone he's not. He's not going to deceive people like that. He will either fail or be elected and succeed as Donald Trump"
Dat laatste klopt denk ik. Hij zit er vooral als Donald Trump en heeft er zelf waarschijnlijk ook het meeste voordeel van. Niet zijn kiezers.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 13:02
Is low energy Jeb even blij dat Trump een nieuw favoriet doelwit heeft.
realDonaldTrump twitterde op zondag 26-02-2017 om 12:42:39 For first time the failing @nytimes will take an ad (a bad one) to help save its failing reputation. Try reporting accurately & fairly! reageer retweet
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 13:03
Jullie hebben allemaal een punt hoor. Ik heb alleen het idee dat de republikeinen ondertussen gegijzeld zijn door de tea party hardliners - en daarom maar voor Trump zijn gegaan, en dat hetzelfde staat te gebeuren nu met de democraten. Twee partijen, de enige twee partijen die er toe doen in de VS, en ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer. Hoe denkt men te kunnen regeren dan?

Maar zoals ik zei; dat zijn slechts mijn twee centjes :)
Rezondag 26 februari 2017 @ 13:03
waren de subscriptions eigenlijk nog nooit zo hoog voor NYT?
Euribobzondag 26 februari 2017 @ 13:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:03 schreef Barbusse het volgende:
Jullie hebben allemaal een punt hoor. Ik heb alleen het idee dat de republikeinen ondertussen gegijzeld zijn door de tea party hardliners - en daarom maar voor Trump zijn gegaan, en dat hetzelfde staat te gebeuren nu met de democtaten. Twee partijen, de enige twee partijen die er toe doen in de VS, en ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer. Hoe denkt men te kunnen regeren dan?

Maar zoals ik zei; dat zijn slechts mijn twee centjes :)
Maar de Democraten hebben net toch juist een vrij verzoenende beslissing genomen? Met een progressieve establishmentfiguur als chair en Ellison als deputy. Kon toch niet echt veel beter gaan?
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 13:13
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:08 schreef Euribob het volgende:

[..]

Maar de Democraten hebben net toch juist een vrij verzoenende beslissing genomen? Met een progressieve establishmentfiguur als chair en Ellison als deputy. Kon toch niet echt veel beter gaan?
Dat wel. Maar ik zie erg veel weerstand, mensen die weigeren water bij de wijn te doen. En ikheb het idee dat hun stem alleen maar luider wordt. Als in: ze gaan dezelfde weg inslaan als de rupublikeinen deden.
Puddingtonzondag 26 februari 2017 @ 13:15
quote:
3s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:03 schreef Re het volgende:
waren de subscriptions eigenlijk nog nooit zo hoog voor NYT?
Recordhoogte weet ik niet, maar ze hebben wel een flinke sprong gemaakt:

http://www.cnbc.com/2016/(...)wins-presidency.html

Ik denk dat Trump het eerder niet kan hebben dat de NYT meer volgers heeft op twitter dan hij. _O-
Tijger_mzondag 26 februari 2017 @ 13:39
quote:
3s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:03 schreef Re het volgende:
waren de subscriptions eigenlijk nog nooit zo hoog voor NYT?
Zal mogelijk wel ooit hoger geweest zijn maar de plotse toeloop is wel opmerkelijk in een tijd waarin de trend omgekeerd is.

Hoe harder Trump roept over de NYT hoe meer subs ze verkopen.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 14:08
C5l-vhpVUAAHjL0.jpg:large

Grafiekje van de Subs.

Hoewel niets in vergelijking met het bereik van lui als Alex Jones.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 15:01
quote:
0s.gif zOp zondag 26 februari 2017 14:08 schreef Nintex het volgende:
[ afbeelding ]

Grafiekje van de Subs.

Hoewel niets in vergelijking met het bereik van lui als Alex Jones.
Als je niet zo was, dan had je wellicht bedacht dat betalende abonnees en bereik twee volstrekt verschillende zaken zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Euribob op 26-02-2017 15:30:56 (Onnodig dit) ]
#ANONIEMzondag 26 februari 2017 @ 15:17
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Als je niet zo was, dan had je wellicht bedacht dat betalende abonnees en bereik twee volstrekt verschillende zaken zijn.
Eng idee dit, mono.

[ Bericht 0% gewijzigd door Euribob op 26-02-2017 15:31:06 ]
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Als je niet zo was, dan had je wellicht bedacht dat betalende abonnees en bereik twee volstrekt verschillende zaken zijn.
Ach man. je leest al jaren niets anders dan dat print, kranten en traditionele media aan het doodgaan zijn. En nu opeens is dat niet meer zo, omdat men kritisch is op Trump(?)

Ja hoor, die kritiek heeft veel geholpen. Al dat gemekker en mensen hersenloos noemen ook, daarmee is Trump het Witte Huis in gelanceerd. De media in Washington en New York heeft totaal geen idee wat er echt speelt. Hoe veel peilingen moeten er nog naast zitten voor die boodschap overkomt?

[ Bericht 0% gewijzigd door Euribob op 26-02-2017 15:31:30 ]
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 15:39
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:26 schreef Nintex het volgende:

[..]

Ach man. je leest al jaren niets anders dan dat print, kranten en traditionele media aan het doodgaan zijn. En nu opeens is dat niet meer zo, omdat men kritisch is op Trump(?)

Ja hoor, die kritiek heeft veel geholpen. Al dat gemekker en mensen hersenloos noemen ook, daarmee is Trump het Witte Huis in gelanceerd. De media in Washington en New York heeft totaal geen idee wat er echt speelt. Hoe veel peilingen moeten er nog naast zitten voor die boodschap overkomt?
Het helpt als je probeert te begrijpen wat het argument is dat iemand maakt voordat je erop reageert. Jij vergelijkt het aantal abonnees van medium A met het bereik van medium B. Dat slaat natuurlijk nergens op, aangezien er heel veel mensen zijn die artikelen van media lezen zonder een abonnement te hebben.

Wat clichés uitbraken over het vermeende sterven van 'print', waar niemand het verder over had, is volstrekt niet relevant in eerdergenoemde discussie. Blijft verbazingwekkend hoe weinigen mensen nog in staat lijken te zijn tot het volgen van basale logische gevolgtrekkingen.
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 15:59
Iemand als Alex Jones in de discussie proberen te betrekken is eigenlijk best wel eng...
Falcozondag 26 februari 2017 @ 16:05
C5lrolhWMAAP1Cn.jpg
Schorpioen65zondag 26 februari 2017 @ 16:19
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:08 schreef Euribob het volgende:

[..]

Maar de Democraten hebben net toch juist een vrij verzoenende beslissing genomen? Met een progressieve establishmentfiguur als chair en Ellison als deputy. Kon toch niet echt veel beter gaan?
De democraten zijn gegijzeld door de Sanders beweging. Die komt weer in actie in 2020 en dan wint Trump weer. Zolang de democraten niet afrekenen met de alles gratis Sanders beweging zie ik het zonnig in
crystal_methzondag 26 februari 2017 @ 16:33
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:01 schreef Monolith het volgende:

[..]

Als je niet zo was, dan had je wellicht bedacht dat betalende abonnees en bereik twee volstrekt verschillende zaken zijn.
Wat zou wel een goede vergelijking zijn, de verkoop van non-hybrid seed packs, prepper videos en boeken?
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 16:35
quote:
7s.gif Op zondag 26 februari 2017 16:33 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Wat zou wel een goede vergelijking zijn, de verkoop van non-hybrid seed packs, prepper videos en boeken?
Nee, gewoon unieke bezoekers per maand aangezien ze beiden online te vinden zijn. Echt recente cijfers heb ik zo niet bij de hand, maar begin vorig jaar zat de NYT op iets van 73 miljoen.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 17:01
quote:
15s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:59 schreef Barbusse het volgende:
Iemand als Alex Jones in de discussie proberen te betrekken is eigenlijk best wel eng...
Hij is een adviseur van het Witte Huis nu.

In plaats van die mensen proberen te begrijpen zijn ze weggezet als 'gekken', 'idioten'. Alex Jones is best wel een gekkie ja, maar nu is hij een 06 nummer verwijderd van het oor van de president van de VS. Net als Steve Bannon trouwens. Niet de dialoog aan gaan en zeggen, "Goh steve, je hebt wel een punt met die Midden klasse, maar hoe jij dat schrijft op Breitbart dat klopt niet" , nee gelijk roepen: "NAZI!". Romney: "De Russen zijn een geopolitieke vijand". Debate moderator: "Haha Romney denkt dat Rusland de vijand is, terwijl Clinton hen een plastic reset knop heeft aangeboden :') "

Alle anders denkenden, zoals Ron Paul, Mitt Romney, Sarah Palin zijn op een hoop gegooid, belachelijk gemaakt en uitgelachen door de media en de 'experts' in een orgie van Obama en neo-liberale adoratie. En nu zijn letterlijk Breitbart/4chan en InfoWars aan de macht:

Trump: "Those people[politicans] used to laugh at me, now they're not laughing so much anymore"

Al hadden de liberalen Manafort via de media niet smerig aangevallen via door en door corrupt Oekraine dan had Trump nu ergens in Schotland op een golfbaan gestaan in plaats van in het Witte Huis gezeten. Al was de strategie van CNN en Clinton niet om 'fringe candidates' als Trump te gebruiken om 'echte' kandidaten als Bush en Rubio te dwarsbomen dan had Trump niet eens de primaries door gekomen. They've engineered their own demise. _O-
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:01 schreef Nintex het volgende:

[..]

Hij is een adviseur van het Witte Huis nu.

In plaats van die mensen proberen te begrijpen zijn ze weggezet als 'gekken', 'idioten'. Alex Jones is best wel een gekkie ja, maar nu is hij een 06 nummer verwijderd van het oor van de president van de VS. Net als Steve Bannon trouwens. Niet de dialoog aan gaan en zeggen, "Goh steve, je hebt wel een punt met die Midden klasse, maar hoe jij dat schrijft op Breitbart dat klopt niet" , nee gelijk roepen: "NAZI!". Romney: "De Russen zijn een geopolitieke vijand". Debate moderator: "Haha Romney denkt dat Rusland de vijand is, terwijl Clinton hen een plastic reset knop heeft aangeboden :') "

Alle anders denkenden, zoals Ron Paul, Mitt Romney, Sarah Palin zijn op een hoop gegooid, belachelijk gemaakt en uitgelachen door de media en de 'experts' in een orgie van Obama en neo-liberale adoratie. En nu zijn letterlijk Breitbart/4chan en InfoWars aan de macht:

Trump: "Those people[politicans] used to laugh at me, now they're not laughing so much anymore"

Al hadden de liberalen Manafort via de media niet smerig aangevallen via door en door corrupt Oekraine dan had Trump nu ergens in Schotland op een golfbaan gestaan in plaats van in het Witte Huis gezeten. Al was de strategie van CNN en Clinton niet om 'fringe candidates' als Trump te gebruiken om 'echte' kandidaten als Bush en Rubio te dwarsbomen dan had Trump niet eens de primaries door gekomen. They've engineered their own demise. _O-
Ik weet niet wat je nu probeert te zeggen... Wil je nu beweren dat het ok is dat aluhoedjes als Jones en Bannon nu directe invloed hebben op beslissingen gemaakt in the white house? Ik hoop toch van niet.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 17:08
Nintex pleurt er gewoon weer een stukje onsamenhangend geraaskal tegenaan. Hoe zes miljoen unieke maandelijkse bezoekers meer is dan 73 miljoen gaat hij natuurlijk niet uitleggen.
KoosVogelszondag 26 februari 2017 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:01 schreef Nintex het volgende:

[..]

Hij is een adviseur van het Witte Huis nu.

In plaats van die mensen proberen te begrijpen zijn ze weggezet als 'gekken', 'idioten'. Alex Jones is best wel een gekkie ja, maar nu is hij een 06 nummer verwijderd van het oor van de president van de VS. Net als Steve Bannon trouwens. Niet de dialoog aan gaan en zeggen, "Goh steve, je hebt wel een punt met die Midden klasse, maar hoe jij dat schrijft op Breitbart dat klopt niet" , nee gelijk roepen: "NAZI!". Romney: "De Russen zijn een geopolitieke vijand". Debate moderator: "Haha Romney denkt dat Rusland de vijand is, terwijl Clinton hen een plastic reset knop heeft aangeboden :') "

Alle anders denkenden, zoals Ron Paul, Mitt Romney, Sarah Palin zijn op een hoop gegooid, belachelijk gemaakt en uitgelachen door de media en de 'experts' in een orgie van Obama en neo-liberale adoratie. En nu zijn letterlijk Breitbart/4chan en InfoWars aan de macht:

Trump: "Those people[politicans] used to laugh at me, now they're not laughing so much anymore"

Al hadden de liberalen Manafort via de media niet smerig aangevallen via door en door corrupt Oekraine dan had Trump nu ergens in Schotland op een golfbaan gestaan in plaats van in het Witte Huis gezeten. Al was de strategie van CNN en Clinton niet om 'fringe candidates' als Trump te gebruiken om 'echte' kandidaten als Bush en Rubio te dwarsbomen dan had Trump niet eens de primaries door gekomen. They've engineered their own demise. _O-
Wat heb jij gerookt?
KoosVogelszondag 26 februari 2017 @ 17:12
quote:
15s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:06 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je nu probeert te zeggen... Wil je nu beweren dat het ok is dat aluhoedjes als Jones en Bannon nu directe invloed hebben op beslissingen gemaakt in the white house? Ik hoop toch van niet.
Omdat ze invloed hebben mag je Bannon en Jones blijkbaar geen gekkies meer vinden.
Euribobzondag 26 februari 2017 @ 17:13

Ik vond Colbert laatste de situatie wel redelijk goed weergeven.
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 17:16
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Omdat ze invloed hebben mag je Bannon en Jones blijkbaar geen gekkies meer vinden.
Maar dat zijn ze wel. So sue me. Die gasten hebben niks in politiek te zoeken.
Schorpioen65zondag 26 februari 2017 @ 17:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:01 schreef Nintex het volgende:

[..]

Hij is een adviseur van het Witte Huis nu.

In plaats van die mensen proberen te begrijpen zijn ze weggezet als 'gekken', 'idioten'. Alex Jones is best wel een gekkie ja, maar nu is hij een 06 nummer verwijderd van het oor van de president van de VS. Net als Steve Bannon trouwens. Niet de dialoog aan gaan en zeggen, "Goh steve, je hebt wel een punt met die Midden klasse, maar hoe jij dat schrijft op Breitbart dat klopt niet" , nee gelijk roepen: "NAZI!". Romney: "De Russen zijn een geopolitieke vijand". Debate moderator: "Haha Romney denkt dat Rusland de vijand is, terwijl Clinton hen een plastic reset knop heeft aangeboden :') "

Alle anders denkenden, zoals Ron Paul, Mitt Romney, Sarah Palin zijn op een hoop gegooid, belachelijk gemaakt en uitgelachen door de media en de 'experts' in een orgie van Obama en neo-liberale adoratie. En nu zijn letterlijk Breitbart/4chan en InfoWars aan de macht:

Trump: "Those people[politicans] used to laugh at me, now they're not laughing so much anymore"

Al hadden de liberalen Manafort via de media niet smerig aangevallen via door en door corrupt Oekraine dan had Trump nu ergens in Schotland op een golfbaan gestaan in plaats van in het Witte Huis gezeten. Al was de strategie van CNN en Clinton niet om 'fringe candidates' als Trump te gebruiken om 'echte' kandidaten als Bush en Rubio te dwarsbomen dan had Trump niet eens de primaries door gekomen. They've engineered their own demise. _O-
Dat en terwijl men wel de hand boven het hoofd houdt van Pelosi die dacht dat Bush nog president was en Waters die dacht dat Rusland Korea was binnengevallen. Dit is echt één van zijn fenomenale speeches ever

crystal_methzondag 26 februari 2017 @ 17:29
quote:
15s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:06 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je nu probeert te zeggen... Wil je nu beweren dat het ok is dat aluhoedjes als Jones en Bannon nu directe invloed hebben op beslissingen gemaakt in the white house? Ik hoop toch van niet.
Jij hoopt dat Bannon geen directe invloed heeft op beslissingen van het WH? Ze hebben hem een zitje in de NSC gegeven!
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:29 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Jij hoopt dat Bannon geen directe invloed heeft op beslissingen van het WH? Ze hebben hem een zitje in de NSC gegeven!
Nee... Dat is een ramp. Absoluut.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 18:36
quote:
15s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:39 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Nee... Dat is een ramp. Absoluut.

Bannon is nu White House Chief Strategist.

quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:17 schreef Schorpioen65 het volgende:

[..]

Dat en terwijl men wel de hand boven het hoofd houdt van Pelosi die dacht dat Bush nog president was en Waters die dacht dat Rusland Korea was binnengevallen. Dit is echt één van zijn fenomenale speeches ever

Dit was het mooiste moment uit de campagne. Trump die de elite onder de bus gooit zonder dat ze het door hebben. Hij is als een sloopkogel door het hele systeem gegaan waar hij zelf ooit een onderdeel van was.
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 18:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 18:36 schreef Nintex het volgende:

[..]


Bannon is nu White House Chief Strategist.
Dat weet ik. En die vent hoort daar niet. Net zomin als ik daar hoor. Sterker nog; ik denk dat ik daar beter op m'n plaats ben dan die idioot.
-Strawberry-zondag 26 februari 2017 @ 18:43
De president heeft toch wel meer macht dan ik dacht. Wat een mensen verzamelt die idioot om zich heen.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 18:39 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Dat weet ik. En die vent hoort daar niet. Net zomin als ik daar hoor. Sterker nog; ik denk dat ik daar beter op m'n plaats ben dan die idioot.
Dat dachten heel veel mensen, waaronder Hillary Clinton.


Ga maar een avondje Mark Blyth colleges en interviews kijken. Hij zag dit al van ver aankomen.
ExtraWaskrachtzondag 26 februari 2017 @ 18:49
"Predictable" .. uhhuh.. enkele tienduizenden stemmen in verschillende staten hebben het verschil gemaakt. Dus ofwel hij heeft de marge overschat of hij verkoopt onzin.
Dibblezondag 26 februari 2017 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 18:49 schreef ExtraWaskracht het volgende:
"Predictable" .. uhhuh.. enkele tienduizenden stemmen in verschillende staten hebben het verschil gemaakt. Dus ofwel hij heeft de marge overschat of hij verkoopt onzin.
Die staten waren al meer dan 20 jaar blauw, toch wel een hele opgave die te flippen naar rood.
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 18:47 schreef Nintex het volgende:

[..]

Dat dachten heel veel mensen, waaronder Hillary Clinton.


Ga maar een avondje Mark Blyth colleges en interviews kijken. Hij zag dit al van ver aankomen.
Doet niks af aan het feit dat Bannon een aluhoedje en een idioot is die niks te zoeken heeft in de politiek. Djeez, alsof we Elzies minister van binnenlandse zaken maken :')
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 18:47 schreef Nintex het volgende:

[..]

Dat dachten heel veel mensen, waaronder Hillary Clinton.


Ga maar een avondje Mark Blyth colleges en interviews kijken. Hij zag dit al van ver aankomen.
Ga je nog uitleggen waarom je denkt dat Infowars een groter bereik heeft dan de NYT of negeer je de onwelgevallige feiten maar weer gewoon net als je grote idool?
ExtraWaskrachtzondag 26 februari 2017 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 18:56 schreef Dibble het volgende:

[..]

Die staten waren al meer dan 20 jaar blauw, toch wel een hele opgave die te flippen naar rood.
Wist je dat men vroeger geen vaste kleur had op kaarten voor republikeinen en democraten? Dat is pas vanaf 2000 gemeengoed geworden. Buiten dat, wat heeft jouw opmerking te maken met wat ik zei?
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 19:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:03 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ga je nog uitleggen waarom je denkt dat Infowars een groter bereik heeft dan de NYT of negeer je de onwelgevallige feiten maar weer gewoon net als je grote idool?
Infowars is inmiddels mainstream gegaan. In 2010 had hij 2 miljoen luisteraars, dat is volgens Jones zelf inmiddels verdubbeld.

quote:
The 42-year-old, who started his career with a call-in public access TV show in Austin, Texas, has a syndicated radio show across nearly 130 stations. The true size of his audience is difficult to determine, but he has claimed a daily five million radio listeners [...].
5 miljoen is alleen radio. Dan is er nog het Youtube kanaal, de Infowars website en PrisonPlanet. De Joe Rogan podcast met Jones is bijv. ook 3.5 miljoen keer bekeken.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:26 schreef Nintex het volgende:

[..]

Infowars is inmiddels mainstream gegaan. In 2010 had hij 2 miljoen luisteraars, dat is volgens Jones zelf inmiddels verdubbeld.

[..]

5 miljoen is alleen radio. Dan is er nog het Youtube kanaal, de Infowars website en PrisonPlanet. De Joe Rogan podcast met Jones is bijv. ook 3.5 miljoen keer bekeken.
Dergelijke getallen moet je wel van een tijdsperiode voorzien.

Maar hoe verhouden bovenstaande cijfers zich tot de NYT die alleen al op hun website meer dan 70 miljoen unieke bezoekers per maand krijgen denk je?
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 19:32
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:30 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dergelijke getallen moet je wel van een tijdsperiode voorzien.

Maar hoe verhouden bovenstaande cijfers zich tot de NYT die alleen al op hun website meer dan 70 miljoen unieke bezoekers per maand krijgen denk je?
Webcomic_xkcd_-_Wikipedian_protester.png
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:32 schreef Nintex het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
http://adage.com/article/(...)hington-post/302720/

Bijvoorbeeld.

Maar je ziet de ironie ook wel in van het feit dat jij roept om een bron terwijl je zelf niet aan bronvermelding doet, neem ik aan?
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 19:45
Wacht, mensen proberen hier nu infowars als serieuze nieuwsbron te pluggen? Op basis van clicks/bezoekersaantallen? :')
Mani89zondag 26 februari 2017 @ 19:48
http://www.alexa.com/topsites/countries/US

Nytimes staat hier 26ste van meeste traffic in Amerika, Breitbart zit er inmiddels wel vlak achter.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 19:49
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:45 schreef Barbusse het volgende:
Wacht, mensen proberen hier nu infowars als serieuze nieuwsbron te pluggen? Op basis van clicks/bezoekersaantallen? :')
Nee, Nintex probeerde met droge ogen te beweren dat Infowars een groter bereik had dan de NYT.
Wat hij echter deed was het aantal betalende abonnees van de NYT vergelijken met het aantal bezoekers van Infowars.
Ik plaats het even in het juiste perspectief door appels met appels te vergelijken.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:49 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nee, Nintex probeerde met droge ogen te beweren dat Infowars een groter bereik had dan de NYT.
Wat hij echter deed was het aantal betalende abonnees van de NYT vergelijken met het aantal bezoekers van Infowars.
Ik plaats het even in het juiste perspectief door appels met appels te vergelijken.
Bezoek je de site van de NYT wel eens?

Je krijgt maar iets van 3 gratis artikelen p/m maximaal. Je kunt zonder abbonnement heel weinig op die website.

quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:48 schreef Mani89 het volgende:
http://www.alexa.com/topsites/countries/US

Nytimes staat hier 26ste van meeste traffic in Amerika, Breitbart zit er inmiddels wel vlak achter.
Interessant!
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:53 schreef Nintex het volgende:

[..]

Bezoek je de site van de NYT wel eens?

Je krijgt maar iets van 3 gratis artikelen p/m maximaal. Je kunt zonder abbonnement heel weinig op die website.
Nee, 10 tegenwoordig. En het werkt gewoon op basis van cookies dus ik lees gratis onbeperkt.
Maar je snapt dus dat je er volkomen naast zat?
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:54 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nee, 10 tegenwoordig. En het werkt gewoon op basis van cookies dus ik lees gratis onbeperkt.
Maar je snapt dus dat je er volkomen naast zat?
New York Times heeft wel meer bezoekers dan ik dacht inderdaad.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:48 schreef Mani89 het volgende:
http://www.alexa.com/topsites/countries/US

Nytimes staat hier 26ste van meeste traffic in Amerika, Breitbart zit er inmiddels wel vlak achter.
Klopt, maar je ziet bijvoorbeeld aan Fox dat de achterban redelijk eenkennig is. Fox is met afstand de grootste, maar heeft in hun extreme berichtgeving niet echt concurrenten op de kabel. Dit in tegenstelling tot alle andere zenders die veel meer overlap vertonen. In het artikel dat ik linkte zie je bijvoorbeeld dat de WaPo ook aardig hoog scoort, zie je ook terug in de Alexa ranking.
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 19:59
Ah POTUS is weer wakker
POTUS twitterde op zondag 26-02-2017 om 19:45:40 Russia talk is FAKE NEWS put out by the Dems, and played up by the media, in order to mask the big election defeat and the illegal leaks! reageer retweet
Copycatzondag 26 februari 2017 @ 20:05
... In order to mask the big election defeat ...

Get over yourself already.
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:09
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:45 schreef Barbusse het volgende:
Wacht, mensen proberen hier nu infowars als serieuze nieuwsbron te pluggen? Op basis van clicks/bezoekersaantallen? :')
Nuts 8)7
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:10
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:48 schreef Mani89 het volgende:
http://www.alexa.com/topsites/countries/US

Nytimes staat hier 26ste van meeste traffic in Amerika, Breitbart zit er inmiddels wel vlak achter.
Dus? Maakt dat hun berichtgeving juister oid?
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:11
quote:
10s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:05 schreef Copycat het volgende:
... In order to mask the big election defeat ...

Get over yourself already.
Meer dan een maand in office en nog steeds jammert hij hierover..
Mani89zondag 26 februari 2017 @ 20:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:10 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dus? Maakt dat hun berichtgeving juister oid?
Geen idee, vind jij dat?
bluemoon23zondag 26 februari 2017 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 13:39 schreef Tijger_m het volgende:
Zal mogelijk wel ooit hoger geweest zijn maar de plotse toeloop is wel opmerkelijk in een tijd waarin de trend omgekeerd is.

Hoe harder Trump roept over de NYT hoe meer subs ze verkopen.
Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat NYT steeds meer content achter een paywall zet.
Of dat je max 10 artikelen (of zoiets) per maand kan lezen zonder abonnement, vroeger was dat veel ruimer volgens mij.
Tijger_mzondag 26 februari 2017 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:53 schreef Nintex het volgende:

[..]

Bezoek je de site van de NYT wel eens?

Je krijgt maar iets van 3 gratis artikelen p/m maximaal. Je kunt zonder abbonnement heel weinig op die website.
Je krijgt waar je voor betaalt en kwaliteit kost geld. Trump werkt ook gratis en je ziet dus het verschil :P
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 20:14
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:12 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat NYT steeds meer content achter een paywall zet.
Of dat je max 10 artikelen (of zoiets) per maand kan lezen zonder abonnement, vroeger was dat veel ruimer volgens mij.
Nee dat was juist minder.
PippenScottiezondag 26 februari 2017 @ 20:17
Hoe gaat het met Trumps supergeheime plan om binnen 30 dagen ISIS te verslaan?

Hij is inmiddels al 37 dagen president.
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:12 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Geen idee, vind jij dat?
Nope. Infowars en Breitbart zijn, uhh hoe zeg ik het netjes, sites met alternatieve feiten.
Mani89zondag 26 februari 2017 @ 20:19
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nope. Infowars en Breitbart zijn, uhh hoe zeg ik het netjes, sites met alternatieve feiten.
Het zou wel zorgwekkend zijn als deze man daadwerkelijk een lijntje naar de president heeft.

a2c6f27f6d.jpg
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:19 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Het zou wel zorgwekkend zijn als deze man daadwerkelijk een lijntje naar de president heeft.

[ afbeelding ]
Nou he? Net als die Bannon. Zou echt heel bizar zijn en veel zeggen over de psyche van de president van de USA...
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 20:27
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:19 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Het zou wel zorgwekkend zijn als deze man daadwerkelijk een lijntje naar de president heeft.

[ afbeelding ]

Dat heeft ie.


quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:21 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Nou he? Net als die Bannon. Zou echt heel bizar zijn en veel zeggen over de psyche van de president van de USA...
Die Bannon? ->
bannon-trump-EO.jpg

Bannon schrijft samen met Miller die naast hem staat de wetten voor Trump.
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:31
Stephen Miller is ook zo'n uitgesproken engnek overigens. Zowel qua ideeen als uiterlijk (dode ogen).
PippenScottiezondag 26 februari 2017 @ 20:33
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:31 schreef Whiskers2009 het volgende:
Stephen Miller is ook zo'n uitgesproken engnek overigens. Zowel qua ideeen als uiterlijk (dode ogen).
Die gast is ook maar 30 jaar oud toch? Ubercreep.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:27 schreef Nintex het volgende:

[..]


Dat heeft ie.

[..]

Die Bannon? ->
[ afbeelding ]

Bannon schrijft samen met Miller die naast hem staat de wetten voor Trump.
Executive orders zijn geen wetten.
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:34
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:33 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Die gast is ook maar 30 jaar oud toch? Ubercreep.
Heel jong en heel creepy (in mijn ogen) idd
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:36
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:33 schreef Monolith het volgende:

[..]

Executive orders zijn geen wetten.
So true.
Al zijn er volgens mij inmiddels wel 2 wetten (wie die ook geschreven heeft) door..
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 20:37
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:33 schreef Monolith het volgende:

[..]

Executive orders zijn geen wetten.
quote:
An executive order is a directive from the President that has much of the same power as a federal law.
EO's dan, komt praktisch op hetzelfde neer.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 20:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:37 schreef Nintex het volgende:

[..]


[..]

EO's dan, komt praktisch op hetzelfde neer.
Niet echt, de mogelijkheden van EOs zijn veel beperkter. Maar als deze heren verantwoordelijk zijn voor de broddelwerkjes die zijn afgeleverd, dan wordt het tijd voor wat professioneler advies.
PippenScottiezondag 26 februari 2017 @ 20:39
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:36 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

So true.
Al zijn er volgens mij inmiddels wel 2 wetten (wie die ook geschreven heeft) door..
ExxonMobil hoeft het niet meer openbaar te maken als ze buitenlandse overheden omkopen en de koolindustrie mag weer in het drinkwater dumpen toch?

Ik snap dat de republikeinen met hem weglopen inderdaad!
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 20:40
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:39 schreef Monolith het volgende:

[..]

Niet echt, de mogelijkheden van EOs zijn veel beperkter. Maar als deze heren verantwoordelijk zijn voor de broddelwerkjes die zijn afgeleverd, dan wordt het tijd voor wat professioneler advies.
Er is al een aanpassing gedaan in het beleid dat eerst alles langs o.a. Priebus en de betrokken ministeries moet. Trump heeft de powerplay van Bannon en Miller heel snel beteugeld.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 20:41
Er is overigens een duidelijke kentering zichtbaar in vertrouwen in de economie van zowel Republikeinen en Democraten:
https://www.wsj.com/artic(...)-1488128400?mod=e2fb
Whiskers2009zondag 26 februari 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 20:39 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

ExxonMobil hoeft het niet meer openbaar te maken als ze buitenlandse overheden omkopen en de koolindustrie mag weer in het drinkwater dumpen toch?

Ik snap dat de republikeinen met hem weglopen inderdaad!
Zoiets ja ;)
Rezondag 26 februari 2017 @ 21:04
quote:
15s.gif Op zondag 26 februari 2017 15:59 schreef Barbusse het volgende:
Iemand als Alex Jones in de discussie proberen te betrekken is eigenlijk best wel eng...
nou gaf ik in het vorige deel 2 quotes van hem, en verbazend wie daar heftig op reageerden :D
Barbussezondag 26 februari 2017 @ 21:13
quote:
3s.gif Op zondag 26 februari 2017 21:04 schreef Re het volgende:

[..]

nou gaf ik in het vorige deel 2 quotes van hem, en verbazend wie daar heftig op reageerden :D
Wil ik het weten?
ExtraWaskrachtzondag 26 februari 2017 @ 21:40
Op-ed met wat inzage in Mercer, Cambridge Analytica, Bannon, Farage, Trump:

Robert Mercer: the big data billionaire waging war on mainstream media
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 22:10
Interview met Seth Meyers over late night shows en Trump:
https://www.theguardian.c(...)than-trump?CMP=fb_gu
crystal_methzondag 26 februari 2017 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:38 schreef Monolith het volgende:

[..]

http://adage.com/article/(...)hington-post/302720/

Bijvoorbeeld.

Maar je ziet de ironie ook wel in van het feit dat jij roept om een bron terwijl je zelf niet aan bronvermelding doet, neem ik aan?
Die data is al verouderd, in oktober vorig jaar haalde de NY Times bijna 120M (november >90M, december >100M), de WaPo in oktober meer dan 105M en in december ruim 90M.

https://qz.com/912021/the(...)-for-their-finances/

Hoe nauwkeurig die aantallen zijn? Een aantal zaken maken het moeilijk om zoiets exact te meten: cookies wissen, private browsing, dynamic IP, meerdere PC's in een private network die hetzelfde publieke adres delen, personen die meerdere toestellen gebruiken om de site te bezoeken (thuis, mobiel, op het werk). Comscore maakt gebruik van een panel van zowat 2 miljoen gebruikers die monitoring software geïnstalleerd hebben, en voert een "correctie" uit op basis van die gebruikers.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 22:22 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Die data is al verouderd, in oktober vorig jaar haalde de NY Times bijna 120M (november >90M, december >100M), de WaPo in oktober meer dan 105M en in december ruim 90M.

https://qz.com/912021/the(...)-for-their-finances/

Hoe nauwkeurig die aantallen zijn? Een aantal zaken maken het moeilijk om zoiets exact te meten: cookies wissen, private browsing, dynamic IP, meerdere PC's in een private network die hetzelfde publieke adres delen, personen die meerdere toestellen gebruiken om de site te bezoeken (thuis, mobiel, op het werk). Comscore maakt gebruik van een panel van zowat 2 miljoen gebruikers die monitoring software geïnstalleerd hebben, en voert een "correctie" uit op basis van die gebruikers.
Het waren inderdaad niet de meest recente cijfers, maar het ging me vooral even om de orde van grootte. Zo'n verkiezingsjaar zal ook de cijfers nog wel wat opgekrikt hebben.
Monolithzondag 26 februari 2017 @ 22:46
Van het terugdraaien van Dodd-Frank komt op de korte termijn waarschijnlijk niet veel terecht:
https://www.wsj.com/artic(...)-1488136408?mod=e2fb
Nintexzondag 26 februari 2017 @ 23:56
Trump trolled gewoon echt iedereen de moeder
quote:
At one point, the President looked at his watch and remarked ”They are filming 'Saturday Night Live' right now. Can't wait to see what they are gonna do to me this week.“ It was hard to serve him because he is so funny and relaxed, it makes you laugh.”
Hij was gesnapt tijdens een diner in een Trump hotel met Rex en Farage

http://ijr.com/2017/02/810965-trump-ditched-the-press-to-have-dinner-heres-how-the-president-acts-when-no-one-is-watching/
Mani89maandag 27 februari 2017 @ 00:06
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 23:56 schreef Nintex het volgende:
Trump trolled gewoon echt iedereen de moeder

[..]

Hij was gesnapt tijdens een diner in een Trump hotel met Rex en Farage

http://ijr.com/2017/02/810965-trump-ditched-the-press-to-have-dinner-heres-how-the-president-acts-when-no-one-is-watching/
Wat een charmeur.
quote:
One woman shouts at him “Donald, it's my birthday!” Trump stops and says “Happy birthday,” as he hugs the elated woman. “How about a birthday present? Let's take a photo,” he says to her, afterward telling the woman she looks very young and has great skin.
Xa1ptmaandag 27 februari 2017 @ 01:37
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 00:06 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Wat een charmeur.

[..]

Not sure if sarcasm.
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 04:35
Dibblemaandag 27 februari 2017 @ 04:36
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 19:09 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Wist je dat men vroeger geen vaste kleur had op kaarten voor republikeinen en democraten? Dat is pas vanaf 2000 gemeengoed geworden. Buiten dat, wat heeft jouw opmerking te maken met wat ik zei?
Nouja, jij begint met ''tienduizenden stemmen''. Are you triggered? Cuck :')
Dibblemaandag 27 februari 2017 @ 04:37
quote:
Mensen die nog steeds met fact check onzin komen. We weten hoe dat voor Hillary heeft uitgepakt met haar zogenaamde fact check site opgericht met miljoenen van Wall Street.
bluemoon23maandag 27 februari 2017 @ 04:43
En wie controleert de fact checkers ?
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 04:47
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 04:37 schreef Dibble het volgende:

[..]

Mensen die nog steeds met fact check onzin komen. We weten hoe dat voor Hillary heeft uitgepakt met haar zogenaamde fact check site opgericht met miljoenen van Wall Street.

Ik zou eerst even het filmpje kijken :{w
Dibblemaandag 27 februari 2017 @ 05:01
quote:
6s.gif Op maandag 27 februari 2017 04:47 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ik zou eerst even het filmpje kijken :{w
CNN...
.
crystal_methmaandag 27 februari 2017 @ 06:31
quote:
Slight majority say US media cover too critical of Donald Trump

Just over half of Americans think the media’s coverage of President Donald Trump has been too critical, a new Wall Street Journal/NBC News poll finds.

While 51 per cent rate the media as too critical of Mr Trump since the presidential election, 41 per cent say the coverage has been fair and objective, while 6 per cent say the media hasn’t been critical enough.

It isn’t clear what role Mr Trump’s barrage of attacks on the fairness and credibility of the press has played in shaping the majority’s opinion that coverage of his administration has been too negative.

A majority of those polled, some 53 per cent, also believes that the news media have exaggerated problems in the Trump administration. Some 45 per cent say that is not the case.

Among those whose primary news source is the conservative-leaning Fox News Channel, 79 per cent agreed with the statement that “the news media and other elites are exaggerating the problems of the Trump administration, because they are uncomfortable and threatened by the kind of change that Trump represents.”

Even large numbers of more-liberal MSNBC audience, 40 per cent, thought that the media had overstated the problems. Fox News parent 21st Century Fox and News Corp, which owns The Australian and The Wall Street Journal, share common ownership.
http://www.theaustralian.(...)cf48353f13186a50c0af
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 06:41
Wat een onzin. Als het soepel zou lopen was het personeelsbeleid niet zo'n fiasco en had Trump wel belangrijkere wetten door het Congres gekregen.
De pers mag Trump's Witte Huis wel harder aanpakken.
Ringomaandag 27 februari 2017 @ 06:52
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 04:37 schreef Dibble het volgende:
Mensen die nog steeds met fact check onzin komen.
Ja precies, onbegrijpelijk. Lekker met kankerverwekkende leugens blijven strooien en iedereen die het waagt om jouw leugens leugens te noemen, scheld je gewoon uit voor hardleerse hippie.
Ringomaandag 27 februari 2017 @ 07:01
quote:
9s.gif Op maandag 27 februari 2017 05:01 schreef Dibble het volgende:
CNN...
En een brildragende professor-expert van Berkeley!
Daar zit een luchtje aan, ouwe neosovjet! Power to the people!
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 07:04
Triest wel dat veel mensen die de amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigen van van alles en nog wat wel fan zijn van ex-KGB man Poetin.
Mystikvmmaandag 27 februari 2017 @ 07:14
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 04:37 schreef Dibble het volgende:

[..]

Mensen die nog steeds met fact check onzin komen. We weten hoe dat voor Hillary heeft uitgepakt met haar zogenaamde fact check site opgericht met miljoenen van Wall Street.

Facts onzin noemen :')

Je bent raar.
Dibblemaandag 27 februari 2017 @ 07:23
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:04 schreef Ulx het volgende:
Triest wel dat veel mensen die de amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigen van van alles en nog wat wel fan zijn van ex-KGB man Poetin.
Links zit het kapotte casettebandje constant af te spelen mbt Russische hacks, zielige minorities en vrouwenrechten Hollywood zit zichzelf te verheerlijken op dit moment door een onderonsje te doen met nietszeggende awards en de natte droom Moonlight, een film over een homo afro amerikaan. Kijk ons een progressief zijn! Morgen trekken ze zich terug naar hun dure villa's afgeschermd van de buitenwereld en muren eromheen. De enige manier waarop illegalen daar binnen komen is door aan te kloppen of ze de wc's mogen schoonmaken.

Wanneer ze morgen van hun uithuilsessie en kater bijkomen beseffen ze dat Trump nog steeds president is. Ondertussen geeft hij er geen fuck om en zit vanavond met gouverneurs om tafel om healthcare te bespreken.
Mani89maandag 27 februari 2017 @ 07:27
Fake news!
CNN twitterde op maandag 27-02-2017 om 06:09:19 JUST IN: "La La Land" wins Best Picture at the 89th Academy Awards #Oscars https://t.co/QA7pkhxvSv https://t.co/cpKVpVrPQA reageer retweet
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 07:32
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:27 schreef Mani89 het volgende:
Fake news!
CNN twitterde op maandag 27-02-2017 om 06:09:19 JUST IN: "La La Land" wins Best Picture at the 89th Academy Awards #Oscars https://t.co/QA7pkhxvSv https://t.co/cpKVpVrPQA reageer retweet
Daar was niks fake aan,maar gewoon het nieuws op dat moment. Zoals je zelf ook wel weet.
Mystikvmmaandag 27 februari 2017 @ 07:33
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:23 schreef Dibble het volgende:

[..]

Links zit het kapotte casettebandje constant af te spelen mbt Russische hacks, zielige minorities en vrouwenrechten Hollywood zit zichzelf te verheerlijken op dit moment door een onderonsje te doen met nietszeggende awards en de natte droom Moonlight, een film over een homo afro amerikaan. Kijk ons een progressief zijn! Morgen trekken ze zich terug naar hun dure villa's afgeschermd van de buitenwereld en muren eromheen. De enige manier waarop illegalen daar binnen komen is door aan te kloppen of ze de wc's mogen schoonmaken.

Wanneer ze morgen van hun uithuilsessie en kater bijkomen beseffen ze dat Trump nog steeds president is. Ondertussen geeft hij er geen fuck om en zit vanavond met gouverneurs om tafel om healthcare te bespreken.
Over kapotte cassettebandjes gesproken. Ik zie jou hier niets anders doen dan verklaren dat de progressieven collectief uit zitten te huilen en dat Trump ondertussen lekker verder aan het trollen is in het Witte Huis. Prima, maar dat is niet het probleem. Dat die man beleid maakt is wat hij democratisch gewonnen heeft. Dat hij tornt aan de vrijheid van pers en de vrijheid van meningsuiting is wél een groot probleem wat jij gevoeglijk aan je voorbij laat gaan.

Terwijl jij je eigen feestje viert en je digitale erectie keer op keer even komt tonen aan ons omdat je in de illusie leeft dat jouw gouden jaren aangebroken zijn omdat de rare progressieven uit hun transgendertoiletten worden getrokken maken wij, geïnformeerde en bezorgde burgers, ons druk om de afbrokkeling van democratische rechten en minachting van de rechtsstaat. Dat doen we ook voor jou, omdat jij blijkbaar niet de tegenwoordigheid van geest hebt om in te zien dat je aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat. Dat is geen probleem. Als je kleinkinderen over 80 jaar in de krochten van het internet terug kunnen lezen dat opa er nogal onfrisse gedachten op na heeft gehouden dan zullen ze ons dankbaar zijn dat er in elk geval nog een tegengeluid te horen is geweest. Dat is de enige reden dat ik nog op onzin van mensen als jij reageer.

Mits het niet weggecensureerd wordt door de door jou zo aanbeden populisten met hun oorlog tegen feiten, natuurlijk.
Mani89maandag 27 februari 2017 @ 07:34
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:32 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Daar was niks fake aan,maar gewoon het nieuws op dat moment. Zoals je zelf ook wel weet.
Bedankt dat je het nog even uitlegt.
Dibblemaandag 27 februari 2017 @ 07:37
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:33 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

onzin
Transgender toiletten ? boehoe, ze willen in de toekomst 'verwarde' jongetjes in de meisjes WC's toelaten en zelfs samen laten douchen. Hoe ziek in je hoofd kun je zijn om dit toe te laten. Je dochter zou maar op zo'n school zitten. En waarom is links zo geobsedeerd door genitaliën? Serieus, waar komt die interesse vandaan. Ze zijn zelfs zover gegaan om vagina's op hun hoofd te dragen.

Zelfs de blanke vrouw is Trump gaan stemmen omdat ze de totale waanzin aan zagen komen.
-Strawberry-maandag 27 februari 2017 @ 07:42
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:37 schreef Dibble het volgende:

[..]

Transgender toiletten ? boehoe, ze willen in de toekomst 'verwarde' jongetjes in de meisjes WC's toelaten en zelfs samen laten douchen. Hoe ziek in je hoofd kun je zijn om dit toe te laten. Je dochter zou maar op zo'n school zitten. En waarom is links zo geobsedeerd door genitaliën? Serieus, waar komt die interesse vandaan. Ze zijn zelfs zover gegaan om vagina's op hun hoofd te dragen.

Zelfs de blanke vrouw is Trump gaan stemmen omdat ze de totale waanzin aan zagen komen.
Als vrouw zou mij dit helemaal niet uitmaken. Waarom jou wel? Verdiep je eens in transgenders, want je bekijkt het nu wel heel plat en bevooroordeeld.
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 07:46
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:37 schreef Dibble het volgende:

[..]

Transgender toiletten ? boehoe, ze willen in de toekomst 'verwarde' jongetjes in de meisjes WC's toelaten en zelfs samen laten douchen. Hoe ziek in je hoofd kun je zijn om dit toe te laten. Je dochter zou maar op zo'n school zitten. En waarom is links zo geobsedeerd door genitaliën? Serieus, waar komt die interesse vandaan. Ze zijn zelfs zover gegaan om vagina's op hun hoofd te dragen.

Zelfs de blanke vrouw is Trump gaan stemmen omdat ze de totale waanzin aan zagen komen.
Maak je je ook zo druk om mannelijke republikeinen die wel erg graag willen bepalen wat er in de baarmoeders van het vrouwelijke deel van de bevolking plaatsvind?
Remaandag 27 februari 2017 @ 07:50
hij is aan het trollen... je kent dibble toch wel
J.B.maandag 27 februari 2017 @ 07:54
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:37 schreef Dibble het volgende:

[..]

Transgender toiletten ? boehoe, ze willen in de toekomst 'verwarde' jongetjes in de meisjes WC's toelaten en zelfs samen laten douchen. Hoe ziek in je hoofd kun je zijn om dit toe te laten. Je dochter zou maar op zo'n school zitten. En waarom is links zo geobsedeerd door genitaliën? Serieus, waar komt die interesse vandaan. Ze zijn zelfs zover gegaan om vagina's op hun hoofd te dragen.

Zelfs de blanke vrouw is Trump gaan stemmen omdat ze de totale waanzin aan zagen komen.
Hoe ziek in hun hoofd moeten die duivelse Hollanders wel niet zijn om dit toe te staan bij korfbal?! :(
Dibblemaandag 27 februari 2017 @ 08:03
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:42 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Als vrouw zou mij dit helemaal niet uitmaken. Waarom jou wel? Verdiep je eens in transgenders, want je bekijkt het nu wel heel plat en bevooroordeeld.
Lekker, he, terwijl jij je maandelijkse vaginale bloed zit af te vegen komt er een VENT binnen die zijn slurf even tevoorschijn haalt. De badkamer of WC is een plek om tot jezelf te komen, geen plek om een politieke standpunt naar voren te brengen. Zeker niet voor die 0000.01%.

Ik ga mij niet verdiepen omdat dat helemaal niet hoeft. What's next? Ga jij zeggen dat de X & Y chromosomen nep zijn?
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 08:08
Ik ken dan weer veel mensen die de deur dichtdoen als ze zitten te bouten.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 08:09
Overigens weigert weer iemand een baantje.

http://www.nu.nl/buitenla(...)hoofd-marine-vs.html
quote:
Philip Bilden heeft zich zondag (lokale tijd) teruggetrokken als kandidaat om leiding te gaan geven aan de Amerikaanse marine
.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 08:10
Meer geld naar het militair-industrieel complex.

http://www.politico.com/s(...)ending-budget-235425
Mystikvmmaandag 27 februari 2017 @ 08:12
quote:
3s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:50 schreef Re het volgende:
hij is aan het trollen... je kent dibble toch wel
Ja, ga het vooral rationaliseren. "Ah joh, hij is alleen maar een beetje vervelend aan het doen, is uiteindelijk gewoon een grapje toch?"

Dankzij dat soort "grapjes" wordt er actief gerommeld aan grondrechten.
Ringomaandag 27 februari 2017 @ 08:16
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 08:03 schreef Dibble het volgende:
Lekker, he, terwijl jij je maandelijkse vaginale bloed zit af te vegen komt er een VENT binnen die zijn slurf even tevoorschijn haalt. De badkamer of WC is een plek om tot jezelf te komen, geen plek om een politieke standpunt naar voren te brengen. Zeker niet voor die 0000.01%.

Ik ga mij niet verdiepen omdat dat helemaal niet hoeft. What's next? Ga jij zeggen dat de X & Y chromosomen nep zijn?
Joh, krijg gauw de tyfus aan je hartklep.
Mystikvmmaandag 27 februari 2017 @ 08:18
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:37 schreef Dibble het volgende:

[..]

Transgender toiletten ? boehoe, ze willen in de toekomst 'verwarde' jongetjes in de meisjes WC's toelaten en zelfs samen laten douchen. Hoe ziek in je hoofd kun je zijn om dit toe te laten. Je dochter zou maar op zo'n school zitten. En waarom is links zo geobsedeerd door genitaliën? Serieus, waar komt die interesse vandaan. Ze zijn zelfs zover gegaan om vagina's op hun hoofd te dragen.

Zelfs de blanke vrouw is Trump gaan stemmen omdat ze de totale waanzin aan zagen komen.
Bijzonder hoe precies datgene waarvan ik zei dat het er helemaal niet toe doet in mijn verontwaardiging door jou gekozen wordt om eens flink tegen uit te varen. Ik mag dus aannemen dat vrijheid van meningsuiting en democratische grondrechten voor jou van ondergeschikt belang zijn aan op welke plee iemand wel of niet mag kakken?

Prima, maar voor mij werkt het niet zo. Ik maak me druk om dingen die er wél toe doen. Of transgenders gelijke rechten hebben of niet is gewoon onderdeel van het democratisch systeem. Ik hoef dat niet tegen de wind in aan iemand op te dringen. Nu waait er een conservatieve wind? Prima. Dat is democratie. Ik wacht wel af tot progressieven weer de overhand hebben. Dat jij er graag repressie in wilt zien kan ik niet helpen. Maar nee, ik denk dat vrijwel iedereen hier het er mee eens is dat er een democratisch proces plaats heeft gevonden waarbij een voor sommigen ongunstige winnaar uit de bus is gekomen en dat moet geaccepteerd worden. Dat progressieve standpunten de komende jaren geen politieke steun vinden is een logisch gevolg. Daar maak ik me niet druk over.

Waar ik me wel druk over maak is over een conservatieve leider die tegelijkertijd van mening is dat elk tegengeluid in de pers onderdrukt moet worden. Daar zou jij je ook druk over moeten maken. Immers, jij kunt hier gewoon roepen dat je het verschrikkelijk vindt dat mensen zelf kiezen op welk toilet ze gaan. Ik neem aan dat je in kunt zien dat het vrij verkondigen van je mening een groot voorrecht is. Dat daar aan wordt gerommeld is de hoofdzaak. Dat verhaal over die transgenders is slechts bijzaak. Jij lijkt ze nogal door elkaar te halen.
invalidusernamemaandag 27 februari 2017 @ 08:28
quote:
10s.gif Op maandag 27 februari 2017 08:16 schreef Ringo het volgende:

[..]

Joh, krijg gauw de tyfus aan je hartklep.
Maar beter wel zolang de Affordable Care Act bestaat, anders goede kans dat je onverzekerd crepeert.... ;)
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 08:54
Overigens maak ik het in kroegen regelmatig mee dat vrouwen naar het herentoilet gaan als daar nog WC's vrij zijn en er een rij staat bij de dames.

Daar moet men dus ook tegen optreden? Of is dat weer anders?
Ringomaandag 27 februari 2017 @ 08:55
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 08:54 schreef Ulx het volgende:
Overigens maak ik het in kroegen regelmatig mee dat vrouwen naar het herentoilet gaan als daar nog WC's vrij zijn en er een rij staat bij de dames.
Geil.
t-8onemaandag 27 februari 2017 @ 09:02
Wel bijzonder altijd, een politieke partij die schreeuwt dat de overheid kleiner moet en er minder regels moeten komen en vervolgens van alles gaat lopen verbieden.
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 09:08
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 09:02 schreef t-8one het volgende:
Wel bijzonder altijd, een politieke partij die schreeuwt dat de overheid kleiner moet en er minder regels moeten komen en vervolgens van alles gaat lopen verbieden.
Hoezo, ze doen toch helemaal niet moeilijk over wapens?
Copycatmaandag 27 februari 2017 @ 09:10
Dribbletje, als stoute jongetjes je lastigvallen op het toilet, is het slim om de volgende keer dat je moet poepen de deur dicht en op slot te doen. Dat zal veel schelen.
kladderadatschmaandag 27 februari 2017 @ 09:18
In psychiatrische inrichtingen hebben douches en toiletten waarschijnlijk geen sloten op de deuren, is voor hun eigen veiligheid.
Wespensteekmaandag 27 februari 2017 @ 09:33
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 09:02 schreef t-8one het volgende:
Wel bijzonder altijd, een politieke partij die schreeuwt dat de overheid kleiner moet en er minder regels moeten komen en vervolgens van alles gaat lopen verbieden.
Burgers mogen minder bedrijven mogen straks veel meer.
SureD1maandag 27 februari 2017 @ 10:27
Goed item van John Oliver over Obamacare. Het CCI van de Republikeinen zal net zoveel pijn, zo niet meer pijn doen voor de Amerikanen dan het individual mandate wat de Republikeinen zo haten.

#ANONIEMmaandag 27 februari 2017 @ 11:04
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 07:23 schreef Dibble het volgende:

[..]

Links zit het kapotte casettebandje constant af te spelen mbt Russische hacks, zielige minorities en vrouwenrechten Hollywood zit zichzelf te verheerlijken op dit moment door een onderonsje te doen met nietszeggende awards en de natte droom Moonlight, een film over een homo afro amerikaan. Kijk ons een progressief zijn! Morgen trekken ze zich terug naar hun dure villa's afgeschermd van de buitenwereld en muren eromheen. De enige manier waarop illegalen daar binnen komen is door aan te kloppen of ze de wc's mogen schoonmaken.

Wanneer ze morgen van hun uithuilsessie en kater bijkomen beseffen ze dat Trump nog steeds president is. Ondertussen geeft hij er geen fuck om en zit vanavond met gouverneurs om tafel om healthcare te bespreken.
Eens
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 11:08
Na al het infantiele geneuzel maar weer even wat inhoudelijks over de Amerikaanse politiek.

Bilden trekt zich terug als genomineerde voor Navy Secretary omdat hij financiële belangenverstrengeling niet kan voorkomen:

quote:
Nominee for Navy Secretary withdraws

President Donald Trump’s nominee for Navy secretary, Philip Bilden, withdrew from consideration Sunday, becoming the second Pentagon pick unable to untangle his financial investments in the vetting process.

"Mr. Philip Bilden has informed me that he has come to the difficult decision to withdraw from consideration to be secretary of the Navy," Defense Secretary Jim Mattis said in a statement. "This was a personal decision driven by privacy concerns and significant challenges he faced in separating himself from his business interests."

Mattis added that he would make a recommendation to the White House for a new nominee "in the coming days."

Bilden, who built his career in Hong Kong with the investment firm HarbourVest, was a surprise pick for the Navy post but had been Mattis’ preferred candidate.

Yet like billionaire investment banker Vincent Viola, who withdrew his nomination to be secretary of the Army earlier this month, Bilden ran into too many challenges during a review by the Office of Government Ethics to avoid potential conflicts of interest, according to sources familiar with the decision.

"I informed secretary of Defense Mattis with regret that I respectfully withdraw from consideration as Nominee for the 76th secretary of the Navy," Bilden said in a statement Sunday.

"I fully support the President's agenda and the Secretary's leadership to modernize and rebuild our Navy and Marine Corps, and I will continue to support their efforts outside of the Department of the Navy," Bilden continued. "However, after an extensive review process, I have determined that I will not be able to satisfy the Office of Government Ethics requirements without undue disruption and materially adverse divestment of my family's private financial interests."

Bilden's withdrawal leaves Mattis with just Air Force Secretary nominee Heather Wilson, a former New Mexico Republican congresswoman, in line for a top political post at the Pentagon.

Her Senate confirmation hearing has not yet been scheduled, and her ethics agreement has not been finalized with the Office of Government Ethics.

Bilden served as an intelligence officer in the Army Reserve from 1986 to 1996 and is on the board of directors of the U.S. Naval Academy Foundation and the board of trustees of the Naval War College Foundation.

He moved to Hong Kong in 1996 to launch HarbourVest’s Asian subsidiary and recently retired from the firm, according to a White House biography released when he was nominated.

Last week White House press secretary Sean Spicer denied a report that Bilden could be withdrawing. “Just spoke with him and he is 100% commited (sic) to being the next SECNAV pending Senate confirm,” Spicer tweeted.

Spicer's earlier denial came the same week that National Security Adviser Michael Flynn resigned from his post, and retired Vice Adm. Robert Harward declined to take the job. That ultimately went to Lt. Gen. H.R. McMaster. Trump’s first pick for Labor Secretary, Andrew Puzder, also withdrew that same week.
http://www.politico.com/s(...)y-to-withdraw-235418
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 11:09
Ondertussen in de Bergdahl zaak, een opstekertje voor Trump. Zijn opmerkingen over het executeren van Sergeant Bergdahl mogen, en worden niet gezien als bemoeienis met de rechtelijke macht. Bergdahl gaat uiteraard in beroep.

http://www.politico.com/b(...)-donald-trump-235422
Refragmentalmaandag 27 februari 2017 @ 11:57
In dit topic:

Trump is Hitler, Trump is autoritair, Trump is een dictator.

De feiten:

Trump heft Obama's transgender mandaat op, is van mening dat dit niet de taak is van de federale overheid. Minder regelgeving.

Trump stelt Neil Gorsuch aan. Een man die bekend staat als tegenstander van executive branch overreach.

Trump wil Flynn vervangen met McMaster. Een oud-veteraan die van mening is dat de militaire leiders altijd eerlijk en correct moeten handelen, ook al gaat dit tegen de wensen van de president in.

Toen de 9th circuit Trump's executive order blokte beloofde Trump zijn executive order opnieuw te beoordelen en herschrijven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Obama, die bij zulke blokkades rechtstreeks naar de supreme court ging om de president meer macht te geven en zo de 9th circuit te passeren.

Inderdaad, wat een nare dictator is het toch.
Barbussemaandag 27 februari 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:57 schreef Refragmental het volgende:
In dit topic:

Trump is Hitler, Trump is autoritair, Trump is een dictator.

De feiten:

Trump heft Obama's transgender mandaat op, is van mening dat dit niet de taak is van de federale overheid. Minder regelgeving.

Trump stelt Neil Gorsuch aan. Een man die bekend staat als tegenstander van executive branch overreach.

Trump wil Flynn vervangen met McMaster. Een oud-veteraan die van mening is dat de militaire leiders altijd eerlijk en correct moeten handelen, ook al gaat dit tegen de wensen van de president in.

Toen de 9th circuit Trump's executive order blokte beloofde Trump zijn executive order opnieuw te beoordelen en herschrijven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Obama, die bij zulke blokkades rechtstreeks naar de supreme court ging om de president meer macht te geven en zo de 9th circuit te passeren.

Inderdaad, wat een nare dictator is het toch.
Met jou is ook geen fatsoenlijk gesprek mogelijk he? Met je eerste opmerking loopt je hele argumentatie leeg als een met helium gevulde ballon die tegen een speld aanwaait. Grow up.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 12:06
quote:
TRUMPCARE VS. OBAMACARE
Americans don’t want to lose the benefits they have gained, and Republicans are hearing about it.

The pitchforks are changing hands. In 2009, it was Democratic members of Congress supporting health-care reform who were set upon by outraged constituents. When they passed the Affordable Care Act anyway, it cost their party control of Congress in the 2010 midterm elections. House Republicans subsequently voted more than fifty times to repeal or cripple the A.C.A. Nineteen Republican-led states spurned the offer of federal funds to expand Medicaid coverage. In January, Donald Trump’s first act as President was to order government agencies to avoid implementing, as much as is legally possible, what has become known as Obamacare.

But Obamacare, it turns out, has done a lot of good. It guarantees that people with preëxisting health conditions cannot be rejected by insurers or charged more than others. It has reduced the number of uninsured people by twenty million. It has increased access to primary care, specialty care, surgery, medicines, and treatment for chronic conditions. Patients are less likely to skip needed care because of the cost. As a result, according to studies conducted at Harvard, the A.C.A. is saving tens of thousands of lives each year.

Now Republicans in Congress are facing the wrath of constituents who don’t want to lose those gains. Conservatives have had to back off from their plan to repeal Obamacare now and worry about replacement later. Instead, they must grapple with what they have tried to ignore: the complexities of our health-care system, especially in the four vital areas of employer-sponsored coverage, Medicaid, the individual insurance market, and taxes.

Half of Americans get their health coverage through their employer. For them, the A.C.A. brought such popular changes as uncapped coverage, inclusion of children up to the age of twenty-six, and requirements that insurers cover not only primary care but also pediatric dental and vision care, mental-health care, and, with no co-payments, preventive care. The Republicans probably won’t risk eliminating these provisions—except for contraceptive coverage—but they dislike the measures that have kept employers providing health benefits: tax penalties for big companies that don’t; tax credits for small businesses that do.

It was Obamacare’s dramatic expansion of Medicaid, in participating states, to all Americans living near the official poverty line that produced the largest reductions in the uninsured. Many Republicans have vowed to cut back the program’s funding, and to send the money to states as a lump sum, or “block grant.” This approach, however, is apt to throw millions out of coverage and many states into fiscal crisis, and key Republican governors and senators are opposing it.

Republicans claim that the program is in a death spiral. It isn’t; enrollment has held constant. But there is a need to draw in younger, healthier people to offset the costs of older, sicker people and keep the premiums steady. Doing so depends on promoting HealthCare.gov widely and enforcing the tax penalty for people who don’t sign up. The President, however, has issued a raft of contradictory directives that ultimately instruct the government to do neither. As a result, more and more insurers are saying that they will pull out of the exchanges, risking the collapse of the individual market.

Having promised to get rid of the insurance mandate, Republicans are considering alternatives, but so far they are all inadequate. A requirement for people to maintain “continuous coverage”—to take an example supported by the new Secretary of Health and Human Services, Tom Price, and Speaker of the House Paul Ryan—would mean that people who lose their insurance temporarily, because they, say, change jobs or suffer a financial setback, would also lose their preëxisting-condition protections. For these people and for others left behind, Price and Ryan advocate state-run “high-risk pools.” But, in the thirty-five states that offered high-risk pools to the uninsurable before the A.C.A., inadequate funding delivered terrible coverage, with extremely high premiums and deductibles, and annual limits as low as seventy-five thousand dollars. Hardly anyone signed up.

For orthodox Republicans, the central issue is, of course, taxes. Obamacare increased them, particularly for high-income individuals and for industries that profit from the expansion of coverage, to pay for the costs of reform. (The A.C.A. actually reduces the deficit.) Many Republicans have made cutting those taxes their top priority; others see preserving coverage as the imperative. Each side thinks the other is committing political suicide. But, with so many Americans beginning to recognize how much they stand to lose, the political equations are shifting.

Governance is forcing Republicans to confront the reality that repeal without replacement is untenable. In a stalemate, Congress would likely need to delay repeal and, to reassure skittish insurers, focus on small-scale repairs, such as affirming that subsidies will continue to be funded, and either enforcing the existing mandate or revising it so that more young and healthy people sign on. (For instance, healthy people could be charged an extra ten per cent on premiums if they forgo insurance for a year, the same as the penalty for elderly people who refuse Medicare Part B.) In addition, the states that sat out the Medicaid expansion in order to thwart President Obama would be free to join in under a Republican Administration, as many would like to. “Insurance for everybody,” Trump has vowed. A Trumpcare compromise could yet bring us a step closer to it.

But legislators have no time to waste. Insurers must decide by April whether to offer a plan for the exchanges in 2018, and at what price. That requires certainty about the future. Pitchforks have their uses, but crafting health-care policy calls for more delicate instruments. The basic functioning of the health-care system is at stake. So are American lives.
New Yorker
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 12:12
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:57 schreef Refragmental het volgende:
In dit topic:

Trump is Hitler, Trump is autoritair, Trump is een dictator.

De feiten:

Trump heft Obama's transgender mandaat op, is van mening dat dit niet de taak is van de federale overheid. Minder regelgeving.
In principe staat 'minder regels' het zijn van een autoritair leider natuurlijk niet in de weg. Het gaat om wat er in de regels staat.

quote:
Trump stelt Neil Gorsuch aan. Een man die bekend staat als tegenstander van executive branch overreach.
Maar heeft hij hem om die reden aangesteld, of is dat van secundair belang geweest van Trump?

quote:
Trump wil Flynn vervangen met McMaster. Een oud-veteraan die van mening is dat de militaire leiders altijd eerlijk en correct moeten handelen, ook al gaat dit tegen de wensen van de president in.
Dit is letterlijk de mening van elke militaire leider ooit. Tevens, wat is een oud-veteraan? Hij was veteraan maar nu niet meer?

quote:
Toen de 9th circuit Trump's executive order blokte beloofde Trump zijn executive order opnieuw te beoordelen en herschrijven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Obama, die bij zulke blokkades rechtstreeks naar de supreme court ging om de president meer macht te geven en zo de 9th circuit te passeren.
Clinton is veel vaker naar de Supreme Court gegaan, Bush ongeveer evenveel. Verder snap ik je punt niet. Obama laat zijn orders toetsen door de hoogste macht, en dat is dan minder democratisch dan een president die dat niet doet en gewoon een nieuwe schrijft die weer van voren af aan beoordeeld moet worden?

quote:
Inderdaad, wat een nare dictator is het toch.
Weinig mensen stellen dat het een dictator is, dat kan ook niet in het huidige systeem. Wel heeft hij een zeer autoritaire stijl van regeren en zijn bepaalde zaken die in een democratie belangrijk zijn, zoals vrije pers en onafhankelijke rechtspraak, nu niet bepaald dingen waar Donald veel waarde aan hecht.
Dagonetmaandag 27 februari 2017 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:57 schreef Refragmental het volgende:

Trump heft Obama's transgender mandaat op, is van mening dat dit niet de taak is van de federale overheid. Minder regelgeving.
50 verschillende regelgevingen maakt de status van de Amerikaanse staatsburger natuurlijk simpeler.

quote:
Trump stelt Neil Gorsuch aan. Een man die bekend staat als tegenstander van executive branch overreach.
Wil aanstellen, zover is het nog niet. En zoals gezegd, is dat het primaire punt geweest?

quote:
Trump wil Flynn vervangen met McMaster. Een oud-veteraan die van mening is dat de militaire leiders altijd eerlijk en correct moeten handelen, ook al gaat dit tegen de wensen van de president in.
Dat vindt Sessions ook, en nu? Er zijn al zat ontslagen gevallen omdat mensen tegen de wensen ingingen of kritiek hadden.

quote:
Toen de 9th circuit Trump's executive order blokte beloofde Trump zijn executive order opnieuw te beoordelen en herschrijven.
Oh, is dát wat hij bedoelde met SEE YOU IN COURT!
grrrrgmaandag 27 februari 2017 @ 12:23
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 12:47 schreef Refragmental het volgende:

[..]

Oh, ik ben pro-trump omdat ik sommige acties van hem kan waarderen. En sommige acties van anti-trumpers niet kan waarderen?

Het verschil is dat oom Donald president van de VS is. Zijn debiele uitspraken en leugens zijn genoeg om hem te deklasseren ongeacht of je zijn maatregelen kan waarderen.
Dagonetmaandag 27 februari 2017 @ 12:45
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:57 schreef Refragmental het volgende:
In dit topic:

Trump is Hitler,
Waar dan? De naam is afgelopen week één keer eerder genoemd, niet in relatie tot Trump.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 12:52
quote:
5s.gif Op maandag 27 februari 2017 12:45 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Waar dan? De naam is afgelopen week één keer eerder genoemd, niet in relatie tot Trump.
Het is een terugkerende trend in deze reeks. Men walst het topic binnen met drieëndertig stromannen en komt met een gebrekkige argumentatie tegen die stromannen. Van echte inhoudelijke discussie is geen sprake.
Euribobmaandag 27 februari 2017 @ 12:59
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:57 schreef Refragmental het volgende:
In dit topic:

Trump is Hitler, Trump is autoritair, Trump is een dictator.

De feiten:

[..]
Is het nou klaar met dat geziek over de uitspraken in dit topic? Je hebt alle recht om Trumpfan te zijn en te vinden wat je wil, maar alle mensen die het niet met je eens zijn wegzetten als een stel simplisten die ze allemaal niet op een rijtje hebben verpest de discussie.

Nee je bent niet de enige die zich daar schuldig aan maakt, maar je bent wel een van de weinige die elke keer het topic binnenkomt met een dergelijke denigrerende opmerking naar iedereen die jou mening niet deelt. Kap ermee.
Remaandag 27 februari 2017 @ 13:01
quote:
dit gaat ze echt wel wat vingers kosten qua snijwerk
Euribobmaandag 27 februari 2017 @ 13:04
quote:
3s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:01 schreef Re het volgende:

[..]

dit gaat ze echt wel wat vingers kosten qua snijwerk
Laten we hopen op wat Huiselijk geweld straks.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 12:52 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is een terugkerende trend in deze reeks. Men walst het topic binnen met drieëndertig stromannen en komt met een gebrekkige argumentatie tegen die stromannen. Van echte inhoudelijke discussie is geen sprake.
Waarom heb jij het in deze post nou weer over Hitler?
KoosVogelsmaandag 27 februari 2017 @ 13:21
quote:
15s.gif Op maandag 27 februari 2017 12:59 schreef Euribob het volgende:

[..]

Is het nou klaar met dat geziek over de uitspraken in dit topic? Je hebt alle recht om Trumpfan te zijn en te vinden wat je wil, maar alle mensen die het niet met je eens zijn wegzetten als een stel simplisten die ze allemaal niet op een rijtje hebben verpest de discussie.

Nee je bent niet de enige die zich daar schuldig aan maakt, maar je bent wel een van de weinige die elke keer het topic binnenkomt met een dergelijke denigrerende opmerking naar iedereen die jou mening niet deelt. Kap ermee.
Nog even los van het feit dat niemand Trump heeft vergeleken met Hitler, noch hem een dictator heeft genoemd.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 13:29
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:21 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Nog even los van het feit dat niemand Trump heeft vergeleken met Hitler, noch hem een dictator heeft genoemd.
Nou ja, de pro-Trumpets hebben er mond van vol. Misschien willen ze wel dat hun idool met Trump vergeleken wordt.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 13:32
Maar Trump is zeker geen Hitler. Hitler wist tenminste nog samenhangende speeches te geven.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 13:46
Ik las net een tweet van Trump dat hij gisteren een etentje had om de repeal van ACA te bespreken. Ik dacht dat hij die op zijn eerste werkdag al zou terugdraaien. Als je vier maanden na je overwinning nog een plannetje moet verzinnen val je wel een beetje door de mand.
Tijger_mmaandag 27 februari 2017 @ 13:54
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 11:57 schreef Refragmental het volgende:
Toen de 9th circuit Trump's executive order blokte beloofde Trump zijn executive order opnieuw te beoordelen en herschrijven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Obama, die bij zulke blokkades rechtstreeks naar de supreme court ging om de president meer macht te geven en zo de 9th circuit te passeren.

Inderdaad, wat een nare dictator is het toch.
Feit: Direct na de uitspraak reageerde Trump met "SEE YOU IN COURT"
Feit: Toen de Trump adminstratie terug was in court vroeg het om uitstel van de inhoudelijke behandeling.

Pas een week later kwam de suggestie dat men met een nieuwe EO zal gaan komen die er nog steeds niet is en die dan wederom voor de rechter zal moeten komen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Euribob op 27-02-2017 15:44:39 ]
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 14:05
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:46 schreef Ulx het volgende:
Ik las net een tweet van Trump dat hij gisteren een etentje had om de repeal van ACA te bespreken. Ik dacht dat hij die op zijn eerste werkdag al zou terugdraaien. Als je vier maanden na je overwinning nog een plannetje moet verzinnen val je wel een beetje door de mand.
Volgens Nintex zou het nog veel spectaculairder worden, de afgelopen week:

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 15:29 schreef Nintex het volgende:

[..]

Hij gaat zijn Tax plans uitrollen en het Obamacare replacement en mogelijk het plan van Mattis om ISIS te slopen, North Korea te handlen en illegale migratie in te dammen.

Met andere woorden. Een blitzkrieg aan EO's en policies om de Democrats en media mee om de oren te slaan.
Nou, ik zal het wel gemist hebben, maar volgens mij heeft Donald zich de afgelopen tijd juist behoorlijk op de vlakte gehouden qua EO's en dergelijke.
Barbussemaandag 27 februari 2017 @ 14:08
Dat enorme aantal aan EO's geeft mij het gevoel dat hij eigenlijk ook maar weing vertrouwen heeft in z'n eigen partij....
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 14:15
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:08 schreef Barbusse het volgende:
Dat enorme aantal aan EO's geeft mij het gevoel dat hij eigenlijk ook maar weing vertrouwen heeft in z'n eigen partij....
Mij meer dat hij zonder plannen in het Witte Huis is gekomen en nu dus pas begint aan het voorbereiden van daadwerkelijk beleid. Dan kan het altijd even duren voor je het kunt gaan uitrollen.

Kijk, normale kandidaten beginnen dat soort dingen voor te bereiden tijdens de campagne, of in ieder geval tussen verkiezing en inauguratie, zodat ze snel zaken kunnen gaan regelen als ze eenmaal geïnstalleerd zijn. Trump heeft die tijd echter gevuld met grote praatjes, maar verder niet nagedacht over de manieren waarop hij zijn plannen wil realiseren. Dat lijkt me voor iedereen duidelijk zichtbaar, maar iemand als Nintex blijft er om de een of andere reden maar intrappen. Al kan het ook zijn dat hij met alles tevreden is zolang Trump er om de zoveel tijd een epic troll uitgooit.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 14:18
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:15 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Mij meer dat hij zonder plannen in het Witte Huis is gekomen en nu dus pas begint aan het voorbereiden van daadwerkelijk beleid. Dan kan het altijd even duren voor je het kunt gaan uitrollen.

Kijk, normale kandidaten beginnen dat soort dingen voor te bereiden tijdens de campagne, of in ieder geval tussen verkiezing en inauguratie, zodat ze snel zaken kunnen gaan regelen als ze eenmaal geïnstalleerd zijn. Trump heeft die tijd echter gevuld met grote praatjes, maar verder niet nagedacht over de manieren waarop hij zijn plannen wil realiseren. Dat lijkt me voor iedereen duidelijk zichtbaar, maar iemand als Nintex blijft er om de een of andere reden maar intrappen. Al kan het ook zijn dat hij met alles tevreden is zolang Trump er om de zoveel tijd een epic troll uitgooit.
Dat is één aspect. Het andere aspect is 'zakenman Trump', die gewoon gewend is om impulsief te roeptoeteren en dan verwacht dat zijn decreten worden uitgevoerd. Die handelswijze past een stuk beter bij executive orders uitvaardigen dan bij goed doordachte wetsvoorstellen door een congres heen loodsen.
antiderivativemaandag 27 februari 2017 @ 14:18
Trump agenda vandaag:

* Intelligence briefings
* Meeting with the National Governors Association on policy
* Meeting with Health Insurance CEO's:
- David Cordani (President and CEO of Cigna)
- Bernard Tyson (Chairman and CEO of Kaiser Permanente)
- Stephen J. Hemsley (President and CEO of UnitedHealth Group)
- Mark Bertolini (Chairman and CEO of Aetna)
- Bruce Broussard (President and CEO of Humana)
- Patrick Geraghty (CEO of Florida Blue)
- Dan Hilferty (CEO of Independence Blue Cross)
- Brad Wilson (President and CEO of Blue Cross Blue Shield North Carolina)
- Joseph Swedish (Chairman, President and CEO of Anthem)
- Matt Eyles (Executive VP of AHIP)
- Scott Serota (President and CEO of Blue Cross Blue Shield Association)
* Meeting with Vice President Mike Pence & Ambassor to the UN Nikki Haley
* Meeting with Speaker of the House Paul Ryan & Senate Majority Leader Mitch McConnell
* Meeting with Secretary of State Rex Tillerson
* Meeting with the regional press affiliates

De sessie met de NGA gaat over o.a. gezondheidszorg en infrastructuur. Vooral dat laatste is een bipartisan issue, 46 governors will meet with Trump on Sunday night and Monday morning and have reportedly provided the administration with a list of 428 proposed projects, but haven’t publicly released it.

Nieuwe executive order inzake de 'travel ban' komt woensdag, na de congress speech

[ Bericht 0% gewijzigd door antiderivative op 27-02-2017 14:31:33 ]
Remaandag 27 februari 2017 @ 14:24
niet onverwachts natuurlijk, meeste was al hier ergens boven gezegd
quote:
Leaked GOP Draft Replacement Plan Would Repeal Most Important ACA Provisions.

In its lead story, NBC Nightly News (2/24, lead story, 2:45, Holt) reported that a leaked draft Republican healthcare proposal “obtained by NBC News calls for gutting the individual mandate, meaning no penalty for those who don’t buy insurance,” yet “if healthy people opt out, it could drive up prices for the elderly and sick.” The proposal also calls for eliminating subsidies and giving “tax credits that will be based on age instead of income,” ending Medicaid expansion by “giving states the control to cover lower income patients with grants,” and providing states with “money to create high-risk pools” so that people with pre-existing conditions can still obtain coverage.
The Washington Post (2/24, Goldstein, Eilperin) reported the House GOP’s plan “would temporarily keep federal money flowing to cover almost the entire cost of people already insured through [Medicaid’s] expansion under the Affordable Care Act, but would block the law’s generous funding for any new participants.” Meanwhile, the Post said the “approach would open a fresh spigot of aid for the 19 Republican-led states that eschewed the ACA’s Medicaid money because of their leaders’ antipathy to the law. This extra aid would probably go to hospitals with a large share of poor and uninsured patients.”
Similarly, The Hill (2/24, Sullivan) reported that the draft measure “would dismantle the core aspects of the healthcare law and replace them with a system centered on a new tax credit” of $2,000 to $4,000, depending on people’s age. It would include “$10 billion per year in ‘state innovation grants,’ which are a version of high-risk pools but appear to allow for a broader array of uses for the money by states.”
icecreamfarmer_NLmaandag 27 februari 2017 @ 14:25
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 08:54 schreef Ulx het volgende:
Overigens maak ik het in kroegen regelmatig mee dat vrouwen naar het herentoilet gaan als daar nog WC's vrij zijn en er een rij staat bij de dames.

Daar moet men dus ook tegen optreden? Of is dat weer anders?
Als ik eerlijk ben: JA!.
Andersom is het ook altijd gedoe. Over dat transgender gebeuren trouwens: daar hebben we MIVA's voor. Er hoeft toch niet nog een 4de categorie toilet bij te komen.
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 14:26
Woensdag is er geen State of the Union. Zo heet het pas als hij een jaar president is geweest.

Woensdag spreekt hij voor de eerste keer het Congres toe. Dan heet het gewoon een 'address to a joint session'.

Wel superbenieuwd naar wat voor incoherent gebrabbel hij dit maal gaat uitstoten. Niet echt een thuispubliek voor hem natuurlijk, dus misschien dat hij zich ook wel inhoudt en netjes van het blaadje blijft lezen.
Remaandag 27 februari 2017 @ 14:27
genitalien controle bij de women's restrooms... zullen vast veel zolderkamerautisten op afkomen, wereldbaan
ExtraWaskrachtmaandag 27 februari 2017 @ 14:29
quote:
3s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:27 schreef Re het volgende:
genitalien controle bij de women's restrooms... zullen vast veel zolderkamerautisten op afkomen, wereldbaan
south-park-s16e01c12-security-breach-16x9.jpg
Mani89maandag 27 februari 2017 @ 14:29
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:26 schreef Ludachrist het volgende:
dus misschien dat hij zich ook wel inhoudt en netjes van het blaadje blijft lezen.
Haha, ja. Ik denk dat hij na 5 minuten gaat proberen om een "USA USA USA" chant in te zetten.
invalidusernamemaandag 27 februari 2017 @ 14:31
quote:
3s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:27 schreef Re het volgende:
genitalien controle bij de women's restrooms... zullen vast veel zolderkamerautisten op afkomen, wereldbaan
En het levert vakantiedagen op, begreep ik eerder in dit topic :D

Now it all makes sense.
antiderivativemaandag 27 februari 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:18 schreef antiderivative het volgende:
Trump agenda vandaag:

* Intelligence briefings
* Meeting with the National Governors Association on policy
* Meeting with Health Insurance CEO's:
- David Cordani (President and CEO of Cigna)
- Bernard Tyson (Chairman and CEO of Kaiser Permanente)
- Stephen J. Hemsley (President and CEO of UnitedHealth Group)
- Mark Bertolini (Chairman and CEO of Aetna)
- Bruce Broussard (President and CEO of Humana)
- Patrick Geraghty (CEO of Florida Blue)
- Dan Hilferty (CEO of Independence Blue Cross)
- Brad Wilson (President and CEO of Blue Cross Blue Shield North Carolina)
- Joseph Swedish (Chairman, President and CEO of Anthem)
- Matt Eyles (Executive VP of AHIP)
- Scott Serota (President and CEO of Blue Cross Blue Shield Association)
* Meeting with Vice President Mike Pence & Ambassor to the UN Nikki Haley
* Meeting with Speaker of the House Paul Ryan & Senate Majority Leader Mitch McConnell
* Meeting with Secretary of State Rex Tillerson
* Meeting with the regional press affiliates

De sessie met de NGA gaat over o.a. gezondheidszorg en infrastructuur. Vooral dat laatste is een bipartisan issue, 46 governors will meet with Trump on Sunday night and Monday morning and have reportedly provided the administration with a list of 428 proposed projects, but haven’t publicly released it.

Nieuwe executive order inzake de 'travel ban' komt woensdag, na de congress speech
plus

JDiamond1 twitterde op maandag 27-02-2017 om 04:08:11 Trump to release outline of budget proposals tomorrow: https://t.co/XrbaeoZZSe reageer retweet
In ieder geval de bijl in de EPA, ook bezuinigingen op State volgens enkelen. Meer budget voor defensie.
invalidusernamemaandag 27 februari 2017 @ 14:37
quote:
3s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:24 schreef Re het volgende:
niet onverwachts natuurlijk, meeste was al hier ergens boven gezegd

[..]

Wat effectief dus simpelweg een belasting verlaging voor de rijken is - en vele tientallen miljoenen mensen effectief onverzekerd - want die high risk pools zullen nooit van de grond komen want niet commercieel interessant voor verzekeraars.

En wie niet verzekerd is, komt natuurlijk ook niet in aanmerking voor een creidt.

Ergo: enkel wie gezond is kan zich verzekeren. Repblikeinen zullen juichen over de keuzemogelijikheden, maar tenzij je rijk bent, of je werkgever je verzekert in een generieke pook, heb je maar één keuze: hopen dat je niks mankeert en/of je verzekeraar geen backdoor vindt om je uit de dekking te gooien zodra je wel wat mankeert.

De blockgrants zullen onevenredig naar de swingstates gaan om trachten alvast een voorschop op het kopen van de 2020 verkiezingen te nemen.
Remaandag 27 februari 2017 @ 14:44
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:37 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Wat effectief dus simpelweg een belasting verlaging voor de rijken is - en vele tientallen miljoenen mensen effectief onverzekerd - want die high risk pools zullen nooit van de grond komen want niet commercieel interessant voor verzekeraars.

En wie niet verzekerd is, komt natuurlijk ook niet in aanmerking voor een creidt.

Ergo: enkel wie gezond is kan zich verzekeren. Repblikeinen zullen juichen over de keuzemogelijikheden, maar tenzij je rijk bent, of je werkgever je verzekert in een generieke pook, heb je maar één keuze: hopen dat je niks mankeert en/of je verzekeraar geen backdoor vindt om je uit de dekking te gooien zodra je wel wat mankeert.
het is ook wel wonderlijk hoe de republikeinen tegen de verplichte verzekering waren, vooral de gezonde mensen nu worden onder de nieuwe regels veel erger verplicht om verzekerd te blijven, zo niet gaat je dat je klauwen met geld kosten aangezien je of nooit meer verzekerd kan worden of je betaald een godsvermogen...
Remaandag 27 februari 2017 @ 14:46
die blockgrants zijn natuurlijk zo op omdat die niet meegroeien met de kosten, dus feitelijk heb je er als staat ook niet veel aan om veel uit te geven aan je zieken
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 14:49
Nog een leuk stukkie over de historie van het zinnetje "Enemy of the people".
https://www.nytimes.com/2(...)e-people-stalin.html
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 14:50
Ik hoop trouwens dat de Trumpers niet hypocriet gaan doen en dat ze nooit meer een film of serie uit het linkse Hollywood gaan kijken.

Maar dat zal wel niet.
DrDentzmaandag 27 februari 2017 @ 15:20
Hij zit nu alles dubbel te twitteren

5brxa9.jpg

Kies een account ofzo
Maxerazzimaandag 27 februari 2017 @ 15:29
Nou ja, om het even positief te benaderen, dankzij starla's nepplaatje ben ik wel een interessant artikeltje van Pew Research Center over Hispanics tegengekomen.
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 15:45
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:38 schreef kladderadatsch het volgende:
Mensen, dit is gewoon een grap, so lighten up. Als je het verschil tussen een grap en kwaadaardig trollen niet meer ziet dan is het misschien tijd om een poosje uit te loggen. Just saying.
Nu ja, die post was geen grap natuurlijk. starla dacht hier met bewijs te komen dat er massaal gefraudeerd werd en dat Clinton heus niet echt de popular vote gewonnen heeft.

Er is wel om gelachen, dat wel.
Maxerazzimaandag 27 februari 2017 @ 15:47
Die Zeit heeft een toffe gastbijdrage van een Stanford-prof over de invloed van Ayn Rands ideeën op de Trump-regering.
starlamaandag 27 februari 2017 @ 15:48
quote:
10s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:45 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Nu ja, die post was geen grap natuurlijk. starla dacht hier met bewijs te komen dat er massaal gefraudeerd werd en dat Clinton heus niet echt de popular vote gewonnen heeft.

Er is wel om gelachen, dat wel.
Kijk, met humor bouw je bruggen ^O^
Euribobmaandag 27 februari 2017 @ 15:50
Alle onzin zonder bron maar even verwijderd. Voor alternatieve feiten is er BNW mensen.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 15:50


[ Bericht 100% gewijzigd door Euribob op 27-02-2017 15:51:45 (Nu niet doorgaan) ]
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 16:19
quote:
14s.gif Op maandag 27 februari 2017 15:47 schreef Maxerazzi het volgende:
Die Zeit heeft een toffe gastbijdrage van een Stanford-prof over de invloed van Ayn Rands ideeën op de Trump-regering.
Het artikel gaat eigenlijk in bredere zin over de invloed van Rand op de conservatieven / Republikeinse partij. Het laat ook wel aardig zien dat men vooral heel erg selectief shopt in een subsetje aan ideeën van Rand. De antitheïstiche grondslag van Rand's filosofie wordt voor het gemak maar even vergeten.
#ANONIEMmaandag 27 februari 2017 @ 16:34
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:26 schreef Ludachrist het volgende:
Woensdag is er geen State of the Union. Zo heet het pas als hij een jaar president is geweest.

Woensdag spreekt hij voor de eerste keer het Congres toe. Dan heet het gewoon een 'address to a joint session'.

Wel superbenieuwd naar wat voor incoherent gebrabbel hij dit maal gaat uitstoten. Niet echt een thuispubliek voor hem natuurlijk, dus misschien dat hij zich ook wel inhoudt en netjes van het blaadje blijft lezen.
Trump kennende gaat hij waarschijnlijk door met het verkiezingspraatje. Die man kan het maar niet los laten _O-
WhiteBeardmaandag 27 februari 2017 @ 16:35
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:50 schreef Ulx het volgende:
Ik hoop trouwens dat de Trumpers niet hypocriet gaan doen en dat ze nooit meer een film of serie uit het linkse Hollywood gaan kijken.

Maar dat zal wel niet.
Ik ben redelijk selectief wat dat betreft. Sommige series of films komen bii mij inderdaad niet "op de buis"
Barbussemaandag 27 februari 2017 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:35 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Ik ben redelijk selectief wat dat betreft. Sommige series of films komen bii mij inderdaad niet "op de buis"
Zoals wat dan?
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 16:36
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:19 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het artikel gaat eigenlijk in bredere zin over de invloed van Rand op de conservatieven / Republikeinse partij. Het laat ook wel aardig zien dat men vooral heel erg selectief shopt in een subsetje aan ideeën van Rand. De antitheïstiche grondslag van Rand's filosofie wordt voor het gemak maar even vergeten.
Het is wel een tijdje geleden dat ik beide gelezen heb, maar volgens mij klopt onderstaande niet helemaal.

quote:
In "Atlas Shrugged" her hero Howard Roark is constantly badgered by his parasitic wife and brother.
Buiten dat de protagonisten omgedraaid zijn (Roark is van the Fountainhead, Taggart is van Atlas Shrugged), Roark werd toch niet lastiggevallen door zijn broer en vrouw? Hij had een parasiterende 'vriend' in Peter Keating en uiteraard Francon als minnares, maar volgens mij geen broer en vrouw.
WhiteBeardmaandag 27 februari 2017 @ 16:38
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:35 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Zoals wat dan?
Nieuwsgierig aagje. Better Call Saul ben ik bijvoorbeeld gaan mijden, nadat de hoofdrolspeler meende het EC te moeten ophitsen om niet op Trump te stemmen
Barbussemaandag 27 februari 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:38 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Nieuwsgierig aagje. Better Call Saul ben ik bijvoorbeeld gaan mijden, nadat de hoofdrolspeler meende het EC te moeten ophitsen om niet op Trump te stemmen
Mag ik niet nieuwsgierig zijn dan? Ben gewoon benieuwd wie en wat op jouw zwarte lijst terecht is gekomen vanwege conficterende politieke standpunten.
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 16:42
Ik kijk al jaren niet meer naar van die Discoveryprogramma's met schreeuwerige lompe amerikanen met "get rich fast schemes". Lijkt me dat ik daar een boel Trumpers mee van mijn beeldbuis hou.
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 16:45
sachamaandag 27 februari 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:38 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Nieuwsgierig aagje. Better Call Saul ben ik bijvoorbeeld gaan mijden, nadat de hoofdrolspeler meende het EC te moeten ophitsen om niet op Trump te stemmen
zorgelijk :Y
WhiteBeardmaandag 27 februari 2017 @ 16:46
quote:
6s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:42 schreef xpompompomx het volgende:
Ik kijk al jaren niet meer naar van die Discoveryprogramma's met schreeuwerige lompe amerikanen met "get rich fast schemes". Lijkt me dat ik daar een boel Trumpers mee van mijn beeldbuis hou.
Ik kijk wel eens naar ID van Discovery. Echt een aanrader. Sta je meteen achter de deportatie plannen van Trump inzake illegale criminelen
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:46 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Ik kijk wel eens naar ID van Discovery. Echt een aanrader. Sta je meteen achter de deportatie plannen van Trump inzake illegale criminelen
ID?? Zegt me niks ben ik bang.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 16:51
Sowieso moeten programma's als Time Team en Scrap Heap terug. Make Discovery great again!
Ludachristmaandag 27 februari 2017 @ 16:52
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:48 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

ID?? Zegt me niks ben ik bang.
Nee, ik heb ook geen id.
sachamaandag 27 februari 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:46 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Ik kijk wel eens naar ID van Discovery. Echt een aanrader. Sta je meteen achter de deportatie plannen van Trump inzake illegale criminelen
welk programma bedoel je dan precies?
WhiteBeardmaandag 27 februari 2017 @ 16:54
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:48 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

ID?? Zegt me niks ben ik bang.
Er zijn zelfs twee ID's. De ene ontvang ik op Proximus. Proximus heeft hier in Vlaanderen paketten voor internet, telefonie en HD TV. Dan heb ik ook nog een Digitenne antenne op het dak. Dan kan ik het signaal van Sittard pakken en heb ik de NL commercielen er ook bij. ID zit daar op kanaal 29. Maar als ik schakel tussen de twee heb je verschillende programma's

https://nl.wikipedia.org/wiki/Investigation_Discovery
Bram_van_Loonmaandag 27 februari 2017 @ 16:55
starlamaandag 27 februari 2017 @ 17:00
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:46 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Ik kijk wel eens naar ID van Discovery. Echt een aanrader. Sta je meteen achter de deportatie plannen van Trump inzake illegale criminelen
Discovery ID _O_

Geneest direct elke man of vrouw van de gedachte om een driehoeksverhouding te beginnen :D
Kansenjongeremaandag 27 februari 2017 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:46 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Ik kijk wel eens naar ID van Discovery. Echt een aanrader. Sta je meteen achter de deportatie plannen van Trump inzake illegale criminelen
Volgens mij richt de weerstand zich met name op Trumps plannen voor het deporteren van illegale niet-criminelen.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 17:02
In de begroting van het Witte Huis gaat er fors meer geld naar defensie:
http://www.politico.com/s(...)get-blueprint-235435
starlamaandag 27 februari 2017 @ 17:04
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:02 schreef Kansenjongere het volgende:
illegale niet-criminelen.
Is dat geen contradictio in terminis? :P
nostramaandag 27 februari 2017 @ 17:05


[ Bericht 100% gewijzigd door nostra op 27-02-2017 17:06:21 ]
remlofmaandag 27 februari 2017 @ 17:06
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:04 schreef starla het volgende:

[..]

Is dat geen contradictio in terminis? :P
Nee want illegaal verblijven is geen misdrijf.
antiderivativemaandag 27 februari 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 14:18 schreef antiderivative het volgende:
Trump agenda vandaag:

* Intelligence briefings
* Meeting with the National Governors Association on policy
* Meeting with Health Insurance CEO's:
- David Cordani (President and CEO of Cigna)
- Bernard Tyson (Chairman and CEO of Kaiser Permanente)
- Stephen J. Hemsley (President and CEO of UnitedHealth Group)
- Mark Bertolini (Chairman and CEO of Aetna)
- Bruce Broussard (President and CEO of Humana)
- Patrick Geraghty (CEO of Florida Blue)
- Dan Hilferty (CEO of Independence Blue Cross)
- Brad Wilson (President and CEO of Blue Cross Blue Shield North Carolina)
- Joseph Swedish (Chairman, President and CEO of Anthem)
- Matt Eyles (Executive VP of AHIP)
- Scott Serota (President and CEO of Blue Cross Blue Shield Association)
* Meeting with Vice President Mike Pence & Ambassor to the UN Nikki Haley
* Meeting with Speaker of the House Paul Ryan & Senate Majority Leader Mitch McConnell
* Meeting with Secretary of State Rex Tillerson
* Meeting with the regional press affiliates

De sessie met de NGA gaat over o.a. gezondheidszorg en infrastructuur. Vooral dat laatste is een bipartisan issue, 46 governors will meet with Trump on Sunday night and Monday morning and have reportedly provided the administration with a list of 428 proposed projects, but haven’t publicly released it.

Nieuwe executive order inzake de 'travel ban' komt woensdag, na de congress speech

plus

JDiamond1 twitterde op maandag 27-02-2017 om 04:08:11 Trump to release outline of budget proposals tomorrow: https://t.co/XrbaeoZZSe reageer retweet
In ieder geval de bijl in de EPA, ook bezuinigingen op State volgens enkelen. Meer budget voor defensie.
The White House will send its initial budget guidance to federal agencies at noon today, outlining a $54 billion increase in defense spending and corresponding reductions to most non-security agencies.

An Office of Management and Budget official told reporters this morning that the Trump administration will be proposing a 10 percent increase in defense spending and funding bumps for national security-related efforts. But that will mean cuts to domestic programs as well as foreign aid.

“This budget expects the rest of the world to step up in some of the programs this country has been so generous in funding in the past,” the OMB official said.

C5ru7vYXMAUuLrB.jpg

en Mattis & Co. hebben gereageerd op de Executive Order van een tijdje geleden:

OKnox twitterde op maandag 27-02-2017 om 16:42:58 The White House has received the preliminary ISIS strategy review, source tells me. Now goes to comment period before any decisions by POTUS reageer retweet
Tijger_mmaandag 27 februari 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:02 schreef Monolith het volgende:
In de begroting van het Witte Huis gaat er fors meer geld naar defensie:
http://www.politico.com/s(...)get-blueprint-235435
Godzijdank was Clinton de havik enzo... :'(
Kansenjongeremaandag 27 februari 2017 @ 17:07
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:04 schreef starla het volgende:

[..]

Is dat geen contradictio in terminis? :P
Als je van mening bent dat onwettig hetzelfde is als misdadig wel.
Maar de meeste Nederlanders beschouwen zichzelf niet als een crimineel wanneer ze te hard rijden.
starlamaandag 27 februari 2017 @ 17:11
quote:
7s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:06 schreef remlof het volgende:

[..]

Nee want illegaal verblijven is geen misdrijf.
Akkoord, maar niet elke crimineel heeft een misdrijf begaan, maar een misdaad.

Een misdaad is een onwettelijke daad.

En dat is volgens mij weer synoniem met illegaal.

De premisse dat je pas een crimineel bent als je een misdrijf hebt gepleegd is volgens mij een onjuiste.
Wespensteekmaandag 27 februari 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:02 schreef Monolith het volgende:
In de begroting van het Witte Huis gaat er fors meer geld naar defensie:
http://www.politico.com/s(...)get-blueprint-235435
Hij wil aan zoveel dingen geld uitgeven en ook nog eens de belastingen verlagen, probleem is alleen dat nauwelijks duidelijk is waar dat geld vandaan moet komen.
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 17:50
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:46 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Hij wil aan zoveel dingen geld uitgeven en ook nog eens de belastingen verlagen, probleem is alleen dat nauwelijks duidelijk is waar dat geld vandaan moet komen.
Gezondheidszorg, milieubescherming, privatiseren onderwijs en gevangenissen.

Plus een geprognotiseerde economische groei van 4%, die door economen als niet realistisch wordt beschouwd.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:46 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Hij wil aan zoveel dingen geld uitgeven en ook nog eens de belastingen verlagen, probleem is alleen dat nauwelijks duidelijk is waar dat geld vandaan moet komen.
Gewoon, van het volk natuurlijk. Dat kun je wel halen bij de 99%. De voordeeltjes voor de 1% trickelt wel down.
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 18:04
Slain SEAL’s dad wants answers: ‘Don’t hide behind my son’s death’

quote:
Spicer says anyone refuting success of Yemen raid owes fallen Navy SEAL apology:


The White House has insisted that the raid was a success. But some, including Sen. John McCain, R-Arizona, have taken issue with the White House's framing.

The former prisoner of war said in a statement, "I would not describe any operation that results in the loss of American life as a success."

But the White House has bristled at any criticism, claiming such comments dishonor the life of Owens' son, the Navy SEAL who died in the raid.

Owens took issue with the White House's response, telling The Miami Herald, "Don't hide behind my son's death to prevent an investigation."

"I want an investigation. ... The government owes my son an investigation," he said.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 18:12
Als Trump een vent is zeikt hij die ouders ook af.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 18:16
quote:
Ik weet nooit wie ik nou tragischer vind, die types als Sean Al-Sahaf die zich willens en wetens lenen voor dit soort propaganda of de types in de regering met nobele intentie die er eigenlijk alleen voor de schijn zijn neergezet maar geen enkel mandaat hebben. :')
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 18:18
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:50 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Gezondheidszorg, milieubescherming, privatiseren onderwijs en gevangenissen.

Plus een geprognotiseerde economische groei van 4%, die door economen als niet realistisch wordt beschouwd.
En laat me raden, eigenaren van privegevangenissen hebben geld gegeven aan Trump tijdens zijn vakantie?
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 18:20
quote:
15s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:18 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

En laat me raden, eigenaren van privegevangenissen hebben geld gegeven aan Trump tijdens zijn vakantie?
Ongetwijfeld.
Ze hebben er ook voor gelobbied om marihuana weer strafbaar te maken.

Die gevangenissen moeten natuurlijk wel vol om een beetje rendabel te zijn.
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 18:23
Wat wil die Trump eigenlijk een bizar hoge verhoging van het defensie budget zeg :') Of dat andere landen er uberhaubt al bij in de buurt kwamen.
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 18:24
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:20 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ongetwijfeld.
Ze hebben er ook voor gelobbied om marihuana weer strafbaar te maken.

Die gevangenissen moeten natuurlijk wel vol om een beetje rendabel te zijn.
Privegevangenissen zijn natuurlijk ook een uitermate slecht idee en pure aids. Al zullen ze dat in de VS, en zeker aan republikeinse zijde, heel anders zien.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 18:27
quote:
15s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:23 schreef xpompompomx het volgende:
Wat wil die Trump eigenlijk een bizar hoge verhoging van het defensie budget zeg :') Of dat andere landen er uberhaubt al bij in de buurt kwamen.
Het valt nog wel mee hoor. Hier een beetje historisch perspectief:

BG-defense-spending-FY-2016-chart-2_HIGHRES.jpg
invalidusernamemaandag 27 februari 2017 @ 18:33
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:27 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het valt nog wel mee hoor. Hier een beetje historisch perspectief:

[ afbeelding ]
Wel de aarde 100x kunnen vernietigen, niet je landgenoten voor ziektekosten kunnen of willen verzekeren. Tsja, perspectief.
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 18:35
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:27 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het valt nog wel mee hoor. Hier een beetje historisch perspectief:

[ afbeelding ]
Het is een beetje een republikeinse hobby, niet?
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 18:39
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:35 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Het is een beetje een republikeinse hobby, niet?
De stijging ten tijde van de Koreaanse oorlog was onder Truman, die ten tijde van de Vietnam oorlog onder Johnson. Dat waren Democraten. Reagan en Bush jr dan weer niet, maar het is / was zeker geen exclusief Republikeinse aangelegenheid.
Montovmaandag 27 februari 2017 @ 18:50
quote:
President Trump said Monday that "nobody knew that healthcare could be so complicated," as Republicans have been slow to unite around a replacement plan for ObamaCare.

"I have to tell you, it's an unbelievably complex subject," Trump said after a meeting with conservative governors at the White House.

http://thehill.com/policy(...)ld-be-so-complicated
Joh
Tijger_mmaandag 27 februari 2017 @ 18:52
quote:
9s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:50 schreef Montov het volgende:

[..]

Joh
Gek, hij had toch een plan?
nostramaandag 27 februari 2017 @ 18:54
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:52 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Gek, hij had toch een plan?
Tja, een plan met dezelfde simpliciteit als de magazijnmedewerker die denkt wel even op de stoel van de 'zakkenvullende directeur' te kunnen gaan zitten.
Mani89maandag 27 februari 2017 @ 18:56
quote:
9s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:50 schreef Montov het volgende:

[..]

Joh
Donald meets real world.
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 19:01
quote:
9s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:50 schreef Montov het volgende:

[..]

Joh
Komt ie nou pas achter 8)7
Wombcatmaandag 27 februari 2017 @ 19:05
quote:
9s.gif Op maandag 27 februari 2017 19:01 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Komt ie nou pas achter 8)7
Ach, hij kwam er ook pas bij een intelligence briefing achter dat een nucleaire holocaust erg was.
quote:
I have been briefed. And I can tell you one thing about a briefing that we're allowed to say because anybody that ever read the most basic book can say it: Nuclear holocaust would be like no other.
Joh, echt? :o
sachamaandag 27 februari 2017 @ 19:08
quote:
5s.gif Op maandag 27 februari 2017 16:53 schreef sacha het volgende:

[..]

welk programma bedoel je dan precies?
is dit een ingewikkelde vraag?
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 19:09
No shit, Sherlock! Wat een oetlul!
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 19:11
quote:
5s.gif Op maandag 27 februari 2017 19:08 schreef sacha het volgende:

[..]

is dit een ingewikkelde vraag?
Wel volkomen offtopic in ieder geval. Vraag betreffende user of hij er een topic in TV over wil openen zou ik zeggen.
Remaandag 27 februari 2017 @ 19:27
healthcare is natuurlijk ingewikkeld omdat hij dan echt zijn basiselectoraat het graf in jaagt
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 19:35
En het is een manier om te zeggen dat er geen nog steeds geen alternatief voorhanden is
Montovmaandag 27 februari 2017 @ 19:54
Hij heeft ook met gouverneurs gesproken en kennelijk komen die met meer informatie en afwegingen dan er bij Fox & Friends wordt verteld.
Dagonetmaandag 27 februari 2017 @ 20:13
C5sYwk7VUAEWC5-.jpg

Uitstel van het beroep is afgewezen.
Dagonetmaandag 27 februari 2017 @ 20:15
quote:
15s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:23 schreef xpompompomx het volgende:
Wat wil die Trump eigenlijk een bizar hoge verhoging van het defensie budget zeg :') Of dat andere landen er uberhaubt al bij in de buurt kwamen.
McCain is van mening dat het niet genoeg is, aangezien het maar 3% meer is dan wat Obama voor 2018 had aangevraagd.

C5sbHN7VUAAzjn7.jpg
Bram_van_Loonmaandag 27 februari 2017 @ 20:16
8 jaar lang de macht voor de Republikeinen.
Het establishmentdeel van de partij had een te groot gewicht en de knecht van Wall Street die pro-TPP is is de baas geworden van de DNC. Weer oneerlijke primary's met votersuppression en voterpurging over 4 jaar, weer een knecht van Wall Street die de stemmen van het volk moet gaan trekken. De Democraten hebben de kans gehad om hun huis te zuiveren, ze hebben de kans niet gegrepen. Laat de ellende nog maar flink groter worden, net zo lang totdat het volk het niet meer pikt en de corporate establishment Democraten met pek en veren uit de politiek worden gejaagd.
Bram_van_Loonmaandag 27 februari 2017 @ 20:19
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:24 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Privegevangenissen zijn natuurlijk ook een uitermate slecht idee en pure aids. Al zullen ze dat in de VS, en zeker aan republikeinse zijde, heel anders zien.
Het heeft weinig met links en rechts te maken, het probleem is dat de mensen die veel geld hebben de macht kopen. Of dat om Republikeinen of Democraten gaat, in beide gevallen bepalen de investeringsbanken, farmaceutische bedrijven, oorlogsbedrijven en al die andere fraaie bedrijven wat er politiek gebeurt. Enkel de progressieve vleugel van de Democraten, de Groene Partij en de Libertarische partij dansen niet naar hun pijpen maar met die laatste partij krijg je weer andere problemen. ;)
Private gevangenissen kunnen X extra geld 'verdienen' door 1/X aan politici hun campagnes te besteden, die politici doen in ruil wat ze willen. Zo gaat dat met tal van bedrijven uit tal van sectoren. Er is geen goed werkende democratie in de USA. Hopelijk in Nederland wel nog een beetje, ook dat staat steeds meer onder druk. Zie hoeveel de EU bepaalt wat hier gebeurt en hoe de EU de rode loper uitrolt voor lobbyïsten van de grote bedrijven.
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 20:24
Bommeldingen bij zestien Joodse centra en scholen vandaag.

C5sVi1VU8AAc3Uo.jpg
crystal_methmaandag 27 februari 2017 @ 20:33
How the U.S. Health-Care System Wastes $750 Billion Annually
Health care costs bedragen inmiddels ruim tienduizend dollar per persoon per jaar.
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:15 schreef Dagonet het volgende:

[..]

McCain is van mening dat het niet genoeg is, aangezien het maar 3% meer is dan wat Obama voor 2018 had aangevraagd.

[ afbeelding ]
McCain wil oa:
- extra personeel: Marines + 18.000, leger +8.000, luchtmacht +20.000 tegen 2022.
- Nieuwe bommenwerpers om de B52's te vervangen.
- 300 lichte gevechtsvliegtuigen.
- Vervangen van de Ohio klasse kernonderzeeërs door de nieuwe USS Columbia.
http://foxtrotalpha.jalop(...)ion-to-be-1791577426
bluemoon23maandag 27 februari 2017 @ 20:46
Ah kijk, zo kennen we de oorogszuchtige McCain weer ;)
vipergtsmaandag 27 februari 2017 @ 20:58
quote:
15s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:23 schreef xpompompomx het volgende:
Wat wil die Trump eigenlijk een bizar hoge verhoging van het defensie budget zeg :') Of dat andere landen er uberhaubt al bij in de buurt kwamen.
De nieuwe Ford klasse vliegdekschepen komen eraan. Degene die zijn naam draagt zal wel verguld moeten worden dan kom je ongeveer aan een stuksprijs van 54 miljard.
xpompompomxmaandag 27 februari 2017 @ 20:59
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:58 schreef vipergts het volgende:

[..]

De nieuwe Ford klasse vliegdekschepen komen eraan. Degene die zijn naam draagt zal wel verguld moeten worden dan kom je ongeveer aan een stuksprijs van 54 miljard.
Hehe, en dan te bedenken dat Jan Roos voor 5 miljard een vliegdekschip(inclusief alles) wil kopen ;)
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 21:01
Ze zijn al jaren met het B21 programma bezig. Die B52's zijn rond de 70 jaar oud als de vervangers gaan vliegen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman_B-21_Raider
vipergtsmaandag 27 februari 2017 @ 21:07
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:59 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Hehe, en dan te bedenken dat Jan Roos voor 5 miljard een vliegdekschip(inclusief alles) wil kopen ;)
Die snapt het niet 1 Ford kost al 13 miljard, en ik denk dat dat zonder vliegtuigen en operationele kosten is. Als wij een all inclusive vliegdekschip voor 5 miljard kopen zijn we echt het Maaskantje van de marines wereldwijd.
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 21:13
Een supercarrier met kernaandrijving en 60 F35c's en wat andere toestellen is duurder dan een dieselschip met alleen een twintigtal F35B's aan boord. Maar 5 miljard is inderdaad te laag. Je hebt er ook nog minstens twee fregatten en een paar nieuwe onderzeeers bij nodig.
crystal_methmaandag 27 februari 2017 @ 21:17
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:24 schreef PippenScottie het volgende:
Bommeldingen bij zestien Joodse centra en scholen vandaag.

[ afbeelding ]
Zou dezelfde persoon of groep kunnen zijn die verantwoordelijk was voor de 16 bommeldingen op 9 januari.
quote:
FBI looking for source of 'robocall' bomb threats to Jewish centers
A wave of telephone bomb threats to 16 Jewish community centers in nine US states may have originated from the same number and been placed by at least one individual and an automated calling system, security officials said on Tuesday.

Automated calling has been used for threats before, including in January 2016 when a string of apparent hoaxes disrupted U.S. schools, but the tactic is still considered unusual.

[..]

It was not clear if the calls were related to bomb threats against several British schools. Most of those schools were Jewish, and an analysis indicated the calls there came from separate countries, a source who monitors security threats said, speaking on condition of anonymity.
Moeilijk op te sporen, als de dader het verstandig aanpakt. Maar gezien het aantal meldingen en het interstate aspect zullen hier flink wat resources worden ingezet. Lokale politie, ATF, FBI, DHS...
ExtraWaskrachtmaandag 27 februari 2017 @ 21:36
quote:
9s.gif Op maandag 27 februari 2017 18:50 schreef Montov het volgende:

[..]

Joh
:') Achja, hij is tenminste eens eerlijk.
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 21:43
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 21:17 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Zou dezelfde persoon of groep kunnen zijn die verantwoordelijk was voor de 16 bommeldingen op 9 januari.

[..]

Moeilijk op te sporen, als de dader het verstandig aanpakt. Maar gezien het aantal meldingen en het interstate aspect zullen hier flink wat resources worden ingezet. Lokale politie, ATF, FBI, DHS...
Hebben ze die van 9 januari dan nog niet opgespoord :? Ik kreeg de indruk dat Trump itt Obama dit soort misstanden veel voortvarender ging aanpakken :P
Whiskers2009maandag 27 februari 2017 @ 21:43
http://www.nu.nl/isis/450(...)amitische-staat.html

Nee maar, kennelijk is er nu toch een heel voorzichtig beginnetje van een plan van aanpak tegen Daesh/ISIS..
sachamaandag 27 februari 2017 @ 21:46
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 19:11 schreef Monolith het volgende:

[..]

Wel volkomen offtopic in ieder geval. Vraag betreffende user of hij er een topic in TV over wil openen zou ik zeggen.
als betreffende user in dit topic aandraagt de deportatie plannen van Trump inzake illegale criminelen te ondersteunen naar aanleiding van een televisie programma op Discovery ID, is het toch een volledig legitieme vraag op welk programma hij doelt daar ik mij niet herken in zijn zienswijze zou ik zeggen
Tijger_mmaandag 27 februari 2017 @ 22:28
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2017 20:59 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Hehe, en dan te bedenken dat Jan Roos voor 5 miljard een vliegdekschip(inclusief alles) wil kopen ;)
Mischien van vriend Poetin? Die heeft nog wel wat in de aanbieding, vermoedelijk.
Nintexmaandag 27 februari 2017 @ 22:31
Trump is weer bezig met belangrijke zaken.

L0gg0l twitterde op maandag 27-02-2017 om 22:24:23 Trump tells Breitbart: Oscar night was sad. They focused too much on politics (on attacking me) and messed things up after all. reageer retweet
Kijkertjemaandag 27 februari 2017 @ 22:40

:X
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 22:43
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:28 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Mischien van vriend Poetin? Die heeft nog wel wat in de aanbieding, vermoedelijk.
Rusland heeft zelf maar één vliegdekschip.
Het schijnt een oud Sovjetbarrel te zijn.
Nintexmaandag 27 februari 2017 @ 22:46
quote:
Goede speech.

- We winnen niet meer
- Het kost veel te veel geld
- Als we moeten vechten heeft ons leger niet de wapens die ze nodig hebben om te winnen

:)

SPOILER
Enig risico dat hij een oorlog begint met de Cayman eilanden of St. Maarten o.i.d. om te claimen dat de VS een oorlog heeft gewonnen :')
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 22:47
W Bush heeft zich vandaag behoorlijk hard uitgelaten over Trump.

Ik had niet verwacht mee te maken dat Michael Moore en Dubya het ooit politiek met elkaar eens zouden zijn. Blijkt maar dat Trump Amerika toch verbroedert.
Nintexmaandag 27 februari 2017 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:47 schreef PippenScottie het volgende:
W Bush heeft zich vandaag behoorlijk hard uitgelaten over Trump.

Ik had niet verwacht mee te maken dat Michael Moore en Dubya het ooit politiek met elkaar eens zouden zijn. Blijkt maar dat Trump Amerika toch verbroedert.
I'm the great unifier. I will unify this country. Only I can. We are totally divided. A divided nation.

Hij had gelijk. 8-)
PippenScottiemaandag 27 februari 2017 @ 22:50
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:48 schreef Nintex het volgende:

[..]

I'm the great unifier. I will unify this country. Only I can. We are totally divided. A divided nation.

Hij had gelijk. 8-)
Ik merk dat je sarcastisch aan het worden bent, Nintex.
De volgende stap is cycnisme en daarna ga je ook het licht zien.
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 22:55
Ondertussen wordt het interessant om te zien hij de budgetplannen zich gaan ontwikkelen. Congres en Witte Huis liggen niet echt op één lijn:
https://mobile.nytimes.co(...)tp://m.facebook.com/
Whiskers2009maandag 27 februari 2017 @ 23:13
En weer een rondje opscheppen: https://mobile.twitter.co(...)s/836332166728527872
Nintexmaandag 27 februari 2017 @ 23:19
quote:
Het is ook wel mooi hoor. GOP populairder onder Trump dan de democraten

Of wat Scott zei:

ScottAdamsSays twitterde op maandag 27-02-2017 om 22:17:17 If I'm reading this right, The Democratic Party is less popular than Hitler. #Trump https://t.co/VDvpIJneKn reageer retweet
Monolithmaandag 27 februari 2017 @ 23:20
Aardig stuk uit the Atlantic over populisme en hoe Trump zich verhoudt tot andere populisten:
http://theatln.tc/2m35Tzv
#ANONIEMmaandag 27 februari 2017 @ 23:20
quote:
10s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:31 schreef Nintex het volgende:
Trump is weer bezig met belangrijke zaken.

L0gg0l twitterde op maandag 27-02-2017 om 22:24:23 Trump tells Breitbart: Oscar night was sad. They focused too much on politics (on attacking me) and messed things up after all. reageer retweet
Hele avond over 'racist' Trump praten en dan een 'fout' maken bij een Afro-Amerikaanse film

Moest lachen

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2017 23:20:35 ]
ExtraWaskrachtmaandag 27 februari 2017 @ 23:21
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:55 schreef Monolith het volgende:
Ondertussen wordt het interessant om te zien hij de budgetplannen zich gaan ontwikkelen. Congres en Witte Huis liggen niet echt op één lijn:
https://mobile.nytimes.co(...)tp://m.facebook.com/
Wordt nog een aardig gevecht zo te lezen. Weer een hoofdpijndossier erbij voor de republikeinen.
Whiskers2009maandag 27 februari 2017 @ 23:28
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 23:19 schreef Nintex het volgende:

[..]

Het is ook wel mooi hoor. GOP populairder onder Trump dan de democraten

Of wat Scott zei:

ScottAdamsSays twitterde op maandag 27-02-2017 om 22:17:17 If I'm reading this right, The Democratic Party is less popular than Hitler. #Trump https://t.co/VDvpIJneKn reageer retweet
Of wellicht moeten jij en Trump die hele poll eens bekijken... ;)
Of sowieso de claim an sich..

[ Bericht 0% gewijzigd door Whiskers2009 op 28-02-2017 00:11:10 ]
Nintexmaandag 27 februari 2017 @ 23:29
quote:
1s.gif Op maandag 27 februari 2017 23:28 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Of wellicht moeten jij en Trump die hele poll eens bekijken... ;)
Nee hoor, wij hebben alternative facts.
ExtraWaskrachtmaandag 27 februari 2017 @ 23:36
-snip- stond oude poll gecashed
Ulxmaandag 27 februari 2017 @ 23:51
Zijn er nog wetten langs het Congres gegaan of had Trump geen puf meer na zijn ziektenkosten-voor-dummies cursusje?
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 00:03
En de Oscars, tja, een zwarte moslim wint, een low budget film over een zwarte homo wint, een zwarte vrouw wint. En dan zelf nauwelijks genoemd worden buiten een grapje over je twittergedrag...

Ik kan me Trump's irritatie wel voorstellen.
Whiskers2009dinsdag 28 februari 2017 @ 00:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 00:03 schreef Ulx het volgende:
En de Oscars, tja, een zwarte moslim wint, een low budget film over een zwarte homo wint, een zwarte vrouw wint. En dan zelf nauwelijks genoemd worden buiten een grapje over je twittergedrag...

Ik kan me Trump's irritatie wel voorstellen.
Dat hij die poll tweette is sowieso hilarisch... Kijk er maar eens naar ;)
ExtraWaskrachtdinsdag 28 februari 2017 @ 00:16
Pro-Trump town riled up after immigration officials arrest popular restaurant manager :')
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 00:23
quote:
Ah leuk. Nu mag hun congreslid binnenkort gaan vertellen wat hij daar aan gaat doen.
Nintexdinsdag 28 februari 2017 @ 00:29
thehill twitterde op maandag 27-02-2017 om 16:58:07 Trump: 'Nobody knew that healthcare could be so complicated' https://t.co/EM2SFZcxLg https://t.co/speHjSvbQX reageer retweet
Deze man _O_
Eyjafjallajoekulldinsdag 28 februari 2017 @ 06:03
quote:
En ook nog gepost door Fox news. Die reacties eronder trouwens :')
WhiteBearddinsdag 28 februari 2017 @ 06:46
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 06:03 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

En ook nog gepost door Fox news. Die reacties eronder trouwens :')
Doen ze in NL toch ook? Als er deportaties op het menu staan is er altijd wel de een of andere journalist die een schrijnend geval vindt. Vervolgens roepen dan de media in koor dat er een generaal pardon moet komen
Wombcatdinsdag 28 februari 2017 @ 07:21
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 22:46 schreef Nintex het volgende:

[..]

Goede speech.

- We winnen niet meer
- Het kost veel te veel geld
- Als we moeten vechten heeft ons leger niet de wapens die ze nodig hebben om te winnen

:)

SPOILER
Enig risico dat hij een oorlog begint met de Cayman eilanden of St. Maarten o.i.d. om te claimen dat de VS een oorlog heeft gewonnen :')
En omdat het teveel geld kost, stoppen we er nog meer in *O*
(naja, dat zegt hij niet hier, maar blijkt uit de begroting)
Blue_Panther_Ninjadinsdag 28 februari 2017 @ 07:57
Ik heb wat gemist afgelopen 120 uur/5 dagen,met DJT en co nieuws. :'(
Redinsdag 28 februari 2017 @ 07:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 00:29 schreef Nintex het volgende:
thehill twitterde op maandag 27-02-2017 om 16:58:07 Trump: 'Nobody knew that healthcare could be so complicated' https://t.co/EM2SFZcxLg https://t.co/speHjSvbQX reageer retweet
Deze man _O_
zet zichzelf hier compleet mee voor lul natuurlijk
Nielschdinsdag 28 februari 2017 @ 08:18
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 07:59 schreef Re het volgende:

[..]

zet zichzelf hier compleet mee voor lul natuurlijk
Dit verwacht je van een of andere militaire dictatuur in een aidsland in Afrika...
Basp1dinsdag 28 februari 2017 @ 08:23
Obama zit gewoon achter alle lekken. _O-

http://www.nu.nl/buitenla(...)en-en-protesten.html
Ludachristdinsdag 28 februari 2017 @ 08:23
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 07:59 schreef Re het volgende:

[..]

zet zichzelf hier compleet mee voor lul natuurlijk
Behalve voor Nintex. Die ziet er gewoon een goede troll in. Eventueel 4-D schaken.
Nielschdinsdag 28 februari 2017 @ 08:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:23 schreef Basp1 het volgende:
Obama zit gewoon achter alle lekken. _O-

http://www.nu.nl/buitenla(...)en-en-protesten.html
Huh maar dat was toch allemaal fake? Hoe kan iemand achter een lek zitten als het fake is?
Basp1dinsdag 28 februari 2017 @ 08:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:26 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Huh maar dat was toch allemaal fake? Hoe kan iemand achter een lek zitten als het fake is?
Trump kent de logica van negatief * negatief = positief. :D
Ludachristdinsdag 28 februari 2017 @ 08:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:23 schreef Basp1 het volgende:
Obama zit gewoon achter alle lekken. _O-

http://www.nu.nl/buitenla(...)en-en-protesten.html
Dat lijkt me logisch. Het is onmogelijk dat mensen lekken omdat Trump geen dag kan doorkomen zonder iemand te schofferen, en de mensen die hij schoffeert zich vaak in de positie bevinden om dingen te lekken, zoals bij de veiligheidsdiensten.

Nee, dit komt door een buitenstaander. Obama is een goede verdachte: hij heeft sowieso een verschrikkelijke ramp achtergelaten voor Donald, zijn achterban heeft al een hekel aan Obama, hij kan niet echt iets terugdoen en hij is zwart.
Whiskers2009dinsdag 28 februari 2017 @ 08:51
Ja joh, geef gewoon Obama de schuld... Bewijzen niet nodig, gewoon meteen aanwijzen als schuldige. Op tv.

De man is echt niet goed bij zijn kersenpit.. 8)7
xpompompomxdinsdag 28 februari 2017 @ 09:07
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 07:59 schreef Re het volgende:

[..]

zet zichzelf hier compleet mee voor lul natuurlijk
Doet me denken aan zo'n filmpje van Idi Amin die ook kijkt of dat hij water ziet branden als hij ministers hoort praten. Eens kijken of ik dat filmpje nog kan vinden :)
Eyjafjallajoekulldinsdag 28 februari 2017 @ 09:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:35 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat lijkt me logisch. Het is onmogelijk dat mensen lekken omdat Trump geen dag kan doorkomen zonder iemand te schofferen, en de mensen die hij schoffeert zich vaak in de positie bevinden om dingen te lekken, zoals bij de veiligheidsdiensten.

Nee, dit komt door een buitenstaander. Obama is een goede verdachte: hij heeft sowieso een verschrikkelijke ramp achtergelaten voor Donald, zijn achterban heeft al een hekel aan Obama, hij kan niet echt iets terugdoen en hij is zwart.
Altijd de schuld bij de ander leggen, nooit bij jezelf. Dat klinkt als hoe veel religekkies ook denken. Met name in het midden-oosten. Volgens mij heeft Trump geen enkel vermogen om kritisch naar zichzelf te kijken.
Ringodinsdag 28 februari 2017 @ 10:34
Ha, is het Grote Obamacomplot nu ook al salonfähig?
PippenScottiedinsdag 28 februari 2017 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:34 schreef Ringo het volgende:
Ha, is het Grote Obamacomplot nu ook al salonfähig?
In alternatieve salons wel.

In de echte wereld zijn heel veel kiezers gewoon heel erg boos en is Obama lekker aan het kitesurfen.
SaintOfKillersdinsdag 28 februari 2017 @ 10:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:26 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Huh maar dat was toch allemaal fake? Hoe kan iemand achter een lek zitten als het fake is?
Er worden zaken gelekt die niet zijn gebeurd door mensen die niet bestaan, maar waarvan Trump weet dat ze voor Obama werken. Deze door onbestaande figuren gelekte niet-gebeurde events verschijnen dan in de liegende pers, die we trouwens niet moeten geloven omdat ze niet schrijven over niet-gebeurde events die Trump de dag ervoor heeft verzonnen.
DustPuppydinsdag 28 februari 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:45 schreef Dibble het volgende:
Blanken hebben in 2008 Obama gestemd omdat te laten zien dat ze niet racistisch waren.

Blanken hebben in 2016 Trump gestemd om te laten zien dat ze niet stom zijn.
Maar wel dat je ze alles wijs kunt maken. :Y
Dibbledinsdag 28 februari 2017 @ 10:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:51 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar wel dat je ze alles wijs kunt maken. :Y
Wat heeft 8 jaar links bewind jou wijs gemaakt?
Monolithdinsdag 28 februari 2017 @ 10:55
Sessions wil strenger zijn op het gebied van wiet:

quote:
Sessions pushes tougher line on marijuana

Attorney General Jeff Sessions, long an outspoken opponent of drug legalization, is signaling he will continue to toe a tough line against marijuana as the nation's top lawman even though a growing number of states are moving to legalize or decriminalize pot.

"Most of you probably know I don’t think America is going to be a better place when more people of all ages and particularly young people start smoking pot," Sessions said during an exchange with reporters at the Justice Department. "I believe it's an unhealthy practice and current levels of THC in marijuana are very high compared to what they were a few years ago."

"We're seeing real violence around that," Sessions said. "Experts are telling me there's more violence around marijuana than one would think and there's big money involved."

Sessions spoke sympathetically about the state of Nebraska's filing of a lawsuit to block the flow of marijuana from Colorado, which voted to legalize pot in 2012 and began allowing commercial production in 2014.

"I'm definitely not a fan of expanded use of marijuana," he said. "States they can pass the laws they choose. I would just say it does remain a violation of federal law to distribute marijuana throughout any place in the United States, whether a state legalizes it or not."

In 2013, under President Barack Obama, the Justice Department announced that it would not directly challenge state marijuana legalization laws and would take a narrower role enforcing federal law against pot sales in states where the drug was legalized.

A series of guidelines, widely referred to as the Cole memo after Deputy Attorney General James Cole, said federal enforcement and prosecution efforts would focus on preventing drug-related violence, as well as stopping distribution to minors, weeding out gang involvement and blocking marijuana from being transported to states where it remains illegal.

White House press secretary Sean Spicer said last week he expects the Trump administration to seek "greater enforcement" of federal laws against marijuana. However, he said he did not expect an impact on medical marijuana use. He did not say how authorities would differentiate, particularly in states where both medical and recreational use is legal.

Sessions has not said whether he will revise the Cole memo or step up enforcement in states where pot is legal or decriminalized, but he confirmed Monday that the policy is under review.

"Most states have some limits on it and, already, people are violating those limits," the attorney general said. "We're going to look at it. ... and try to adopt responsible policies."
bron

De conservatieve Republikeinen in het congres zijn niet zo te spreken over 'Obamacare lite':

quote:
GOP conservatives oppose leaked Obamacare plan

House and Senate conservatives are rebelling against a leaked draft of an Obamacare replacement bill, potentially stopping the proposal in its tracks before it's even been officially introduced.

On Monday, key conservative leaders huddled to discuss how to react to the House GOP's plan, which would roll back much of Obamacare's Medicaid expansion and replace subsidies for Obamacare's insurance exchanges with tax credits. And one after another, they came out in opposition to the plan, culminating in a joint statement from three senators intended to demonstrate the proposed bill cannot pass the Senate.

"2 yrs ago, the GOP Congress voted to repeal Obamacare. That 2015 repeal language should be the floor, the bare minimum. #FullRepeal," said Sens. Rand Paul of Kentucky, Ted Cruz of Texas and Mike Lee of Utah, referring to a repeal bill that was vetoed by President Barack Obama.

Paul went on to call some GOP plans "Obamacare lite." Republicans would likely need 50 of the 52 GOP senators to vote for a repeal-and-replace bill, so the trio could sink any proposal they dislike.

Paul, Lee and Cruz met with House Freedom Caucus Chairman Mark Meadows (R-N.C.) and Republican Study Committee Chairman Mark Walker (R-N.C.) on Monday as the party's right flank tries to wrest control of the party's meandering Obamacare debate, according to sources familiar with the meeting. Meadows and Walker both came out swinging against their colleagues' plans on Monday. They worry the tax credits will become a new entitlement program and become riddled with abuse — though many Republicans in the Senate and House welcome the idea.

“There are still a number of issues to work out in terms of getting to a consensus,” Meadows told reporters Monday night. “We are all committed to getting to a consensus, and yet there are a lot of details that have to be worked out before we get there.”

Conservative opposition to the leaked bill has been brewing since the first week of February, when a group of Freedom Caucus and Republican Study Committee members huddled in New York for a retreat. They were joined by the arch-conservative Heritage Foundation, and attendees agreed GOP leadership was taking too long and should, therefore, just pass a 2015 repeal bill they sent Obama last Congress.

That bill, however, doesn’t include a replacement plan and so has met with resistance in leadership and Senate Republicans from states that have expanded Medicaid. GOP leadership forged ahead with its own blueprint, crafted by the Ways and Means and Energy and Commerce panels and shepherded by Speaker Paul Ryan.

But after they presented that to the House GOP Conference the week before recess, conservatives felt sidelined and began to raise concerns. Over the weekend, conservative Reps. Jim Jordan of Ohio and Mark Sanford of South Carolina both appeared on TV to push back against leadership’s proposal. And on Monday, Meadows and Walker issued statements saying they couldn’t support the current draft of the House bill.

“There are serious problems with what appears to be our current path to repeal and replace Obamacare,” Walker said in a statement. "In that form, and absent substantial changes, I cannot vote for the bill and, in good conscience, cannot recommend RSC members vote for it either."

The harsh statement surprised a number of his colleagues. And some Republicans were perplexed that tax credits were leading to a new round of infighting from the right.

"Tax credits have long been a part of Republican health care plans, including the one authored by now-Secretary [Tom] Price that had broad support from members of the RSC and Freedom Caucus," said a senior GOP aide.

The Republican feuding comes just hours before President Donald Trump addresses Congress and tries to unify the GOP to get behind the repeal of Obamacare. Rep. Pete Sessions of Texas said House GOP leadership in a private meeting told senior Republicans there was “consensus” with the White House on how to replace the law, but the devil, as always, is in the details, and it’s not clear where Trump stands.
bron
wolfrolfdinsdag 28 februari 2017 @ 10:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:23 schreef Basp1 het volgende:
Obama zit gewoon achter alle lekken. _O-

http://www.nu.nl/buitenla(...)en-en-protesten.html
Wut ;( :') :'( _O-
PippenScottiedinsdag 28 februari 2017 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:53 schreef Dibble het volgende:

[..]

Wat heeft 8 jaar links bewind jou wijs gemaakt?
Amerika uit een recessie gesleept, auto-industrie (en miljoenen banen) gered, Wall Street aan banden gelegd, bedrijven gedwongen transparenter te zijn, gezondheidszorg toegankelijk gemaakt voor tientallen miljoenen Amerikanen die daarvoor onverzekerbaar waren, maatregelen genomen om milieu te beschermen, diplomatieke banden hersteld die na 8 jaar Bush ernstig verstoord waren, flink geschrapt in defensie-uitgaven, een begrotingsoverschot aan het eind van zijn termijn, homohuwelijk gelegaliseerd, marihuana gelegaliseerd, 76 maanden achter elkaar banengroei gerealiseerd.

En dit allemaal met actieve tegenwerking door een republikeins congres.
antiderivativedinsdag 28 februari 2017 @ 11:03
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 17:06 schreef antiderivative het volgende:

Nieuwe executive order inzake de 'travel ban' komt woensdag, na de congress speech

plus

JDiamond1 twitterde op maandag 27-02-2017 om 04:08:11 Trump to release outline of budget proposals tomorrow: https://t.co/XrbaeoZZSe reageer retweet
In ieder geval de bijl in de EPA, ook bezuinigingen op State volgens enkelen. Meer budget voor defensie.

The White House will send its initial budget guidance to federal agencies at noon today, outlining a $54 billion increase in defense spending and corresponding reductions to most non-security agencies.

An Office of Management and Budget official told reporters this morning that the Trump administration will be proposing a 10 percent increase in defense spending and funding bumps for national security-related efforts. But that will mean cuts to domestic programs as well as foreign aid.

“This budget expects the rest of the world to step up in some of the programs this country has been so generous in funding in the past,” the OMB official said.

[ afbeelding ]

en Mattis & Co. hebben gereageerd op de Executive Order van een tijdje geleden:

OKnox twitterde op maandag 27-02-2017 om 16:42:58 The White House has received the preliminary ISIS strategy review, source tells me. Now goes to comment period before any decisions by POTUS reageer retweet
Over EPA: The Trump administration is pushing for a 24 percent overall cut to U.S. EPA's budget, according to a source informed about the administration's plans.

Plus E.O. vandaag:
President Trump is expected to sign an executive order tomorrow aimed at killing the Obama administration's contentious Clean Water Rule that had drawn the ire of farmers, housing developers and energy companies, according to a source close to the administration.

Wat benoemingen inzake personeel:
Chief of Staff at the Environmental & Protection Agency: Ryan Jackson
Senior White House Advisor to the Department of State: Matt Mowers
Chief of Staff at the Department of Education: Josh Benable
Tijger_mdinsdag 28 februari 2017 @ 11:26
Dus, alle lekken zijn een geval van "Thanks Obama!"

Wat een lachwekkende kneus is Trump toch. Even zien of Obama vandaag tijd heeft voor een photo op op de golfbaan, kan Trump zich weer lekker opvreten.
Wespensteekdinsdag 28 februari 2017 @ 11:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:55 schreef Monolith het volgende:
Sessions wil strenger zijn op het gebied van wiet:

[..]

bron

De conservatieve Republikeinen in het congres zijn niet zo te spreken over 'Obamacare lite':

[..]

bron
Het wordt daar een grote chaos.
KoosVogelsdinsdag 28 februari 2017 @ 11:34
Volgens mij is Trump langzaam z'n verstand aan het verliezen. Voor zo ver hij dat nog had.
Copycatdinsdag 28 februari 2017 @ 11:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:34 schreef KoosVogels het volgende:
Volgens mij is Trump langzaam z'n verstand aan het verliezen. Voor zo ver hij dat nog had.
Ik heb juist het idee dat het de laatste weken in een stroomversnelling verdwijnt.
Freak188dinsdag 28 februari 2017 @ 11:38
Trump bedenkt helemaal niks. Het zijn die mafketels van de GOP.
Reyadinsdag 28 februari 2017 @ 11:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:55 schreef Monolith het volgende:
Sessions wil strenger zijn op het gebied van wiet:

[..]

bron

De conservatieve Republikeinen in het congres zijn niet zo te spreken over 'Obamacare lite':

[..]

bron
Dat hele Obamacare-verhaal gaat geen kant op. De Democraten gaan nooit meewerken aan een alternatief, en het lijkt er niet op dat de Republikeinse kikkers allemaal in de kruiwagen blijven. Daar komt nog bij dat er een zwakke president zit die praktisch nul vermogen heeft de senatoren binnenboord te houden.
DustPuppydinsdag 28 februari 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 10:53 schreef Dibble het volgende:

[..]

Wat heeft 8 jaar links bewind jou wijs gemaakt?
Bijzonder weinig, eerlijk gezegd.
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 11:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:34 schreef KoosVogels het volgende:
Volgens mij is Trump langzaam z'n verstand aan het verliezen. Voor zo ver hij dat nog had.
Langzaam?
Nielschdinsdag 28 februari 2017 @ 11:57
quote:
Plus E.O. vandaag:
President Trump is expected to sign an executive order tomorrow aimed at killing the Obama administration's contentious Clean Water Rule that had drawn the ire of farmers, housing developers and energy companies, according to a source close to the administration.
He ja sjongejonge moeten housing developers gewoon rekening houden met schoon (drink)water. Dat kun je toch ook gewoon in de supermarkt kopen.
Euribobdinsdag 28 februari 2017 @ 11:58
http://bigstory.ap.org/ar(...)-release-tax-returns

Nou, van de Republikeinen hoeft Trump z'n belastingaangifte niet openbaar te maken.