abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 19 mei 2016 @ 21:58:52 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162336517
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 19 mei 2016 @ 21:59:37 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162336538
Mooi verslag in het vorige topic over eten bij Heston Blumenthal. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162336806
Slotje graag! Nieuw topic moet geopend worden door LP'er.
  donderdag 19 mei 2016 @ 22:12:41 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162337060
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 22:06 schreef MCH het volgende:
Slotje graag! Nieuw topic moet geopend worden door LP'er.
Moet dat? Waar staat die regel?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162338954
quote:
14s.gif Op donderdag 19 mei 2016 21:59 schreef golfer het volgende:
Mooi verslag in het vorige topic over eten bij Heston Blumenthal. ^O^
Post gelijk even het laatste verslag hier. Is wat makkelijker dan weer naar het vorige topic te gaan.

Of beter: laat degene haar verslag hier nog eens posten :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 19 mei 2016 @ 23:18:48 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162339564
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 23:01 schreef mascara-klodder het volgende:

Of beter: laat degene haar verslag hier nog eens posten :)
Dat dus graag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162343197
quote:
14s.gif Op donderdag 19 mei 2016 21:59 schreef golfer het volgende:
Mooi verslag in het vorige topic over eten bij Heston Blumenthal. ^O^
Werkelijk prachtig _O_

Vaak zo eten lijkt me stom en aanstellerig, maar 1 keer zo heerlijk los gaan bij een diner: onvergetelijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 20 mei 2016 @ 06:41:32 #8
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162343200
Ik zou ook graag een keer bij Heston eten. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162343318
Hoe doe ik dat? Topic is gesloten dus bericht inclusief linkjes kopieren kan niet meer.... Zie ook geen quoteknop ofzo...

===

Enkele jaren geleden zag ik op 24kitchen een documentaire waar een sterrenchef een "perfect" kerstdiner bereidde volgens zijn herinneringen. Gefascineerd heb ik gekeken en daarna zei ik tegen mijn man (toen nog vriend): "ooit wil ik daar gaan eten".
Dit jaar kwam het ter sprake, volgend jaar zouden we ons 5jarig huwelijk daar vieren maar toen we in gesprek raakte met mijn ouders werden die ook enthousiast en zo kwam het dat ik 3 maanden geleden voor mijn pc zat te wachten om te kunnen reserveren om 12 uur in de middag voor een weekend in mei. Dat lukte met veel moeite, want het is als kaartjes bemachtigen voor een popconcert.

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje, waarin ik enkele vragen kreeg om te beantwoorden. Of ik iets meer kon vertellen over onze leukste vakantieherinneringen, de rol van ijs in onze vakanties en bijvoorbeeld wat voor gebak we graag aten. Ook de vraag of ik iets kon vertellen over onze tafelgasten. Het riep een hoop verwachtingen op, maar we waren allemaal wel wat sceptisch of ze een diner echt zo persoonlijk zouden maken om iets te doen met die antwoorden.

Zaterdag zijn we naar Londen gevlogen om daar een huurauto te nemen naar Maidenhead. In de middag zijn we alvast naar Bray gereden om te kijken waar het was. Ik wist ondertussen dat er ook 2 pubs waren onder zijn naam en in 1 van die 2 zijn we gaan lunchen, wat erg leuk was. Daarna ook maar even in de andere pub gekeken (deze heeft ook 1 ster) en daar een cocktail gedronken van o.a. skittles washed wodka, suikerspin, marshmallows en knettersnoepjes. Echt heel grappig en een leuk voorproefje van wat er 's avonds zou komen.

Later met de taxi terug gegaan.
De rode draad door het menu was de dag dat je op vakantie gaat. Heston heeft geprobeerd herinneringen uit zijn vakantie te combineren met je eigen herinneringen wat erg leuk was.

De start is de dag voor vertrek: het inpakken van de auto, de stress voor de vakantie en zijn moeder gaf zijn vader dan altijd een gin and tonic om bij te komen.
Onze "change of air" was een meringue gepocheerd in vloeibare stikstof. Deze was koud met een berg smaak. Als je hem in je mond nam werd je een "draak" van een mens, want de rook kwam uit je mond.

Daarna een luchtig bolletje van bieten en mierikswortel. De gin and tonic werd een gerecht met divers kruiden en selderij en daarbij een glas gin met diverse kruiden er in.

Hierna begon het dag te worden, wat zich kenmerkte doordat het lampje boven onze tafel van donkergeel naar steeds lichter ging (einde van de dag werd dit weer donkerder).
We kregen als ontbijt eerst thee, welke tegelijk koud en warm was (ene kant warm, andere koud koud) doordat er een soort gelei in zat, maar dit proefde je niet en veranderde de consistentie ook nauwelijks.


Daarna stonden er ineens verpakkingen met cornflakes op tafel. Er werd uitgelegd dat hier een cadeautje in zat, een puzzel, die we moesten oplossen. De eerste die de puzzel oploste won een prijs. In de doosjes zat inderdaad stukjes hout die samen een soort doosje maakte met een gleuf. Ik eiste de prijs op :D en kreeg een plastic munt die in dit doosje werd gestopt en ik moest deze goed bewaren. Vervolgens kregen we "melk" die bij de cornflakes hoorde. De smaken samen maakte dat je cornflakes at, maar het smaakte naar een hartig engels ontbijt met tomaat, eieren, toast...



Na dit gerechtje kwam de ober naar mij toe, dat hij een beter dekseltje had voor mijn doosje. Ik kreeg een dekseltje wat er precies hetzelfde uit zag, dus ik vroeg hem het verschil "niks, hij was gewoon beter". Dus ik kijken en uiteindelijk bedacht ik hem om te draaien. Om daar het logo te zien van het hotel waar mijn man en ik onze beste vakantie ooit hebben gehad. Dat was echt heel gaaf <3


Vervolgens gingen we naar zee. We kregen een hoorn met daarin een ipod die zeegeluiden afspeelde en ons eerste gerecht was gebouwd op zeezand (met glas er tussen) en was net de zee.
Bij het gerecht kregen we een ansichtkaart met "groetjes uit Australië", waar mijn ouders op vakantie zijn geweest met een vakantiefoto.
Ijsjes (met hartige smaak) volgde en ineens zag ik dat er iets geschreven was op het stokje van de ijs van mijn vader. Hierop stond "happy birthday"( hij was pas jarig geweest) en idem voor mijn moeder (die bijna jarig is). _/-\o_

En daarna een kunstwerkje waar hete bouillon over heen ging. Het was een rots met daarop een krab, welke smolt in de bouillon en een soep werd.

Een grote vaas werd op tafel gezet waarbij verteld werd dat we naar het bos vertrokken. In de vaas was een bos gemaakt. Het was ondertussen 3 uur in de middag volgens het "verhaal". We roken al iets en toen werd er een schitterend gerecht neergezet en een vloeistof over de vaas gegoten waardoor alles in de rook kwam te staan en de geur van het bos tevoorschijn kwam.


Voor mij het hoogtepunt van de avond, dit gerecht was zo wauw <3

Tijdens het ontdekken van het bos ontdekte we de "mockturtle" uit Alica in Wonderland en mochten we thee drinken met hem. Met een sandwich uiteraard. We kregen een gouden horloge ,welke we in heet water hingen en dit werd een bouillon. Deze goten we vervolgens over het gerechtje uit.


En toen "eindelijk tijd voor diner" volgens de bediening. We kregen een menukaart. In Engeland was het gebruikelijk om een vast 3 gangendiner te hebben in de tijd dat Heston jong was en dus geen keuze.


En dus aten we een redelijk normaal 3 gangen diner, wat fantastisch smaakte. En we eindigde met whiskygums en konden koffie bestellen.


Dit was het dessert van het diner in het diner. Het was een wijnrank. wat ik begreep is het een bepaalde wijnsoort die bestaat uit diverse druifsoorten waarvan hij de smaken allemaal uit elkaar heeft getrokken en ieder bolletje is een aparte smaak. Allerlei verschillende texturen, smaken. Soms hard en knapte het in je mond uit elkaar, dan weer zacht. Koud en warm, allemaal tegenstellingen. Voor mij het tweede echte hoogtepunt van de avond.



En met de avond ten einde gingen we naar bed. Op tafel werd een kussen neergelegd wat zweefde boven de tafel, volgens mij door magnetisme. Hierop lagen kleine schuimpjes en we kregen een gerecht dat "counting sheep" heette.


En ik had nog steeds die munt :D Dus kwamen ze met een groot poppenhuis dat het restaurant voorstelde, maar dan als snoepwinkel. Dit kon open en binnenin waren allemaal laatjes. Ik mocht met mijn munt snoep gaan kopen in de snoepwinkel. "like a kid in a sweetshop". De munt ging aan de zijkant in het gebouw en de laatjes begonnen te bewegen waarna er een laatje open bleef staan met daarin chocolaatjes enzo. Deze werd in een snoeptasje gedaan en hierbij werd koffie geserveerd.




5.5 uur later was het avontuur ten einde en zijn we met de taxi weer naar huis gegaan, nadat we nog even in de keuken mochten kijken.
Echt een absolute droom is hiermee uitgekomen. Een geweldige ervaring en zo bizar om al je zintuigen bespeeld te zien worden op zo'n avond...

====

[ Bericht 97% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2016 07:51:59 ( Post vorige topic toegevoegd) ]
pi_162344442
_O_
pi_162344556
Oh wow!!!
Wat een ervaring _O_
  vrijdag 20 mei 2016 @ 12:21:32 #12
16632 Xlarge
========
pi_162349218
Wow ^O^
  Moderator vrijdag 20 mei 2016 @ 12:24:02 #13
9859 crew  Karina
Woman
pi_162349282
Wat leuk dat ze het zo persoonlijk hadden gemaakt. Wat een topshow joh _O_
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_162349349
pi_162442127
Waar?
Yama Japanese Cuisine, Rotterdam

Wanneer?
Gister, 22 mei 2016

Wat at je?

Amuse: Ei-pudding met garnalenpasta


Heldere japanse bouillon met garnaal


Boven, glazen kommetje tonijn
Links daarvan tofu van doperwt
In het schelpje de lekkerste zeewiersalade die ik ooit gehad heb.
Rundvlees met bieslookbloesem
Tartaar van garnaal met visseneitjes










Kroket van kreeft, asperges, octopus, kreeftenschaar.


10 Verschillende groente, iberico, gedroogde eidooier, met sesam-mosterddip.






Verschillende sushi


Granita van aardbei, dorayaki, pannekoekje met kokos en groenetheepoeder.

Impressie?
Minilot en ik waren erg erg enthousiast. Kunstwerkjes, heerlijke gerechten. Subtiele, mooie smaken. Zowel de bereiding vanaf de bar waar we zaten, als de gerechten prachtig om te zien. Isegrim was minder enthousiast. Het is niet haar soort keuken; te licht, niet bevredigend genoeg.

Leuke mensen, lekker eten. Erg lekkere sake bij de gerechten.

Kosten?
¤265 met drie personen, voor vijf gangen menu, twee keer Sake-arrangement, paar glazen wijn en frisdrank.

Cijfer?
8,5 - zeker voor herhaling vatbaar. Isegrim gaat de volgende keer kapsalon eten en dan ga ik alleen met minilot :+
  maandag 23 mei 2016 @ 19:23:36 #16
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162442371
:9 ^O^

Seht gut aus! Op zijn tijd hou ik ook wel van zulk eten :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 23 mei 2016 @ 19:24:37 #17
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162442396
Sorry voor de hap uit het pannenkoekje. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162442657
quote:
2s.gif Op maandag 23 mei 2016 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar?
Yama Japanese Cuisine, Rotterdam

Wanneer?
Gister, 22 mei 2016

Wat at je?
[ afbeelding ]
Amuse: Ei-pudding met garnalenpasta

[ afbeelding ]
Heldere japanse bouillon met garnaal

[ afbeelding ]
Boven, glazen kommetje tonijn
Links daarvan tofu van doperwt
In het schelpje de lekkerste zeewiersalade die ik ooit gehad heb.
Rundvlees met bieslookbloesem
Tartaar van garnaal met visseneitjes

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Kroket van kreeft, asperges, octopus, kreeftenschaar.

[ afbeelding ]
10 Verschillende groente, iberico, gedroogde eidooier, met sesam-mosterddip.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Verschillende sushi

[ afbeelding ]
Granita van aardbei, dorayaki, pannekoekje met kokos en groenetheepoeder.

Impressie?
Minilot en ik waren erg erg enthousiast. Kunstwerkjes, heerlijke gerechten. Subtiele, mooie smaken. Zowel de bereiding vanaf de bar waar we zaten, als de gerechten prachtig om te zien. Isegrim was minder enthousiast. Het is niet haar soort keuken; te licht, niet bevredigend genoeg.

Leuke mensen, lekker eten. Erg lekkere sake bij de gerechten.

Kosten?
¤265 met drie personen, voor vijf gangen menu, twee keer Sake-arrangement, paar glazen wijn en frisdrank.

Cijfer?
8,5 - zeker voor herhaling vatbaar. Isegrim gaat de volgende keer kapsalon eten en dan ga ik alleen met minilot :+
Nice, die amuse lijkt op die wij ook hebben gehad en die kroket (tempura) ook.

Wel mooi gemaakt weer hoor _O_ Die rundvlees met bieslookbloesem is prachtig gevonden. Soort waterlelies.

Ik had hetzelfde als Isegrim, kon nog wel een kapsalon achteraan maar dat zou afdoen aan de de verfijning.
pi_162443030
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 19:24 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor de hap uit het pannenkoekje. :')
Och erm, had je nog zo'n trek? _O-
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 23 mei 2016 @ 19:55:21 #20
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162443295
Nee, de hoeveelheid was het niet. :P Het is meer de lichtheid van de smaken die voor mij persoonlijk onbevredigend is.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 mei 2016 @ 20:02:19 #21
300082 roos85
JUICHEN!
pi_162443542
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2016 07:29 schreef Secricible het volgende:
Hoe doe ik dat? Topic is gesloten dus bericht inclusief linkjes kopieren kan niet meer.... Zie ook geen quoteknop ofzo...

===

Enkele jaren geleden zag ik op 24kitchen een documentaire waar een sterrenchef een "perfect" kerstdiner bereidde volgens zijn herinneringen. Gefascineerd heb ik gekeken en daarna zei ik tegen mijn man (toen nog vriend): "ooit wil ik daar gaan eten".
Dit jaar kwam het ter sprake, volgend jaar zouden we ons 5jarig huwelijk daar vieren maar toen we in gesprek raakte met mijn ouders werden die ook enthousiast en zo kwam het dat ik 3 maanden geleden voor mijn pc zat te wachten om te kunnen reserveren om 12 uur in de middag voor een weekend in mei. Dat lukte met veel moeite, want het is als kaartjes bemachtigen voor een popconcert.

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje, waarin ik enkele vragen kreeg om te beantwoorden. Of ik iets meer kon vertellen over onze leukste vakantieherinneringen, de rol van ijs in onze vakanties en bijvoorbeeld wat voor gebak we graag aten. Ook de vraag of ik iets kon vertellen over onze tafelgasten. Het riep een hoop verwachtingen op, maar we waren allemaal wel wat sceptisch of ze een diner echt zo persoonlijk zouden maken om iets te doen met die antwoorden.

Zaterdag zijn we naar Londen gevlogen om daar een huurauto te nemen naar Maidenhead. In de middag zijn we alvast naar Bray gereden om te kijken waar het was. Ik wist ondertussen dat er ook 2 pubs waren onder zijn naam en in 1 van die 2 zijn we gaan lunchen, wat erg leuk was. Daarna ook maar even in de andere pub gekeken (deze heeft ook 1 ster) en daar een cocktail gedronken van o.a. skittles washed wodka, suikerspin, marshmallows en knettersnoepjes. Echt heel grappig en een leuk voorproefje van wat er 's avonds zou komen.

Later met de taxi terug gegaan.
De rode draad door het menu was de dag dat je op vakantie gaat. Heston heeft geprobeerd herinneringen uit zijn vakantie te combineren met je eigen herinneringen wat erg leuk was.

De start is de dag voor vertrek: het inpakken van de auto, de stress voor de vakantie en zijn moeder gaf zijn vader dan altijd een gin and tonic om bij te komen.
Onze "change of air" was een meringue gepocheerd in vloeibare stikstof. Deze was koud met een berg smaak. Als je hem in je mond nam werd je een "draak" van een mens, want de rook kwam uit je mond.

Daarna een luchtig bolletje van bieten en mierikswortel. De gin and tonic werd een gerecht met divers kruiden en selderij en daarbij een glas gin met diverse kruiden er in.

Hierna begon het dag te worden, wat zich kenmerkte doordat het lampje boven onze tafel van donkergeel naar steeds lichter ging (einde van de dag werd dit weer donkerder).
We kregen als ontbijt eerst thee, welke tegelijk koud en warm was (ene kant warm, andere koud koud) doordat er een soort gelei in zat, maar dit proefde je niet en veranderde de consistentie ook nauwelijks.
[ afbeelding ]

Daarna stonden er ineens verpakkingen met cornflakes op tafel. Er werd uitgelegd dat hier een cadeautje in zat, een puzzel, die we moesten oplossen. De eerste die de puzzel oploste won een prijs. In de doosjes zat inderdaad stukjes hout die samen een soort doosje maakte met een gleuf. Ik eiste de prijs op :D en kreeg een plastic munt die in dit doosje werd gestopt en ik moest deze goed bewaren. Vervolgens kregen we "melk" die bij de cornflakes hoorde. De smaken samen maakte dat je cornflakes at, maar het smaakte naar een hartig engels ontbijt met tomaat, eieren, toast...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Na dit gerechtje kwam de ober naar mij toe, dat hij een beter dekseltje had voor mijn doosje. Ik kreeg een dekseltje wat er precies hetzelfde uit zag, dus ik vroeg hem het verschil "niks, hij was gewoon beter". Dus ik kijken en uiteindelijk bedacht ik hem om te draaien. Om daar het logo te zien van het hotel waar mijn man en ik onze beste vakantie ooit hebben gehad. Dat was echt heel gaaf <3
[ afbeelding ]

Vervolgens gingen we naar zee. We kregen een hoorn met daarin een ipod die zeegeluiden afspeelde en ons eerste gerecht was gebouwd op zeezand (met glas er tussen) en was net de zee.
[ afbeelding ] Bij het gerecht kregen we een ansichtkaart met "groetjes uit Australië", waar mijn ouders op vakantie zijn geweest met een vakantiefoto.
Ijsjes (met hartige smaak) volgde en ineens zag ik dat er iets geschreven was op het stokje van de ijs van mijn vader. Hierop stond "happy birthday"( hij was pas jarig geweest) en idem voor mijn moeder (die bijna jarig is). _/-\o_

En daarna een kunstwerkje waar hete bouillon over heen ging. Het was een rots met daarop een krab, welke smolt in de bouillon en een soep werd.

Een grote vaas werd op tafel gezet waarbij verteld werd dat we naar het bos vertrokken. In de vaas was een bos gemaakt. Het was ondertussen 3 uur in de middag volgens het "verhaal". We roken al iets en toen werd er een schitterend gerecht neergezet en een vloeistof over de vaas gegoten waardoor alles in de rook kwam te staan en de geur van het bos tevoorschijn kwam.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor mij het hoogtepunt van de avond, dit gerecht was zo wauw <3

Tijdens het ontdekken van het bos ontdekte we de "mockturtle" uit Alica in Wonderland en mochten we thee drinken met hem. Met een sandwich uiteraard. We kregen een gouden horloge ,welke we in heet water hingen en dit werd een bouillon. Deze goten we vervolgens over het gerechtje uit.
[ afbeelding ]

En toen "eindelijk tijd voor diner" volgens de bediening. We kregen een menukaart. In Engeland was het gebruikelijk om een vast 3 gangendiner te hebben in de tijd dat Heston jong was en dus geen keuze.
[ afbeelding ]

En dus aten we een redelijk normaal 3 gangen diner, wat fantastisch smaakte. En we eindigde met whiskygums en konden koffie bestellen.
[ afbeelding ]

Dit was het dessert van het diner in het diner. Het was een wijnrank. wat ik begreep is het een bepaalde wijnsoort die bestaat uit diverse druifsoorten waarvan hij de smaken allemaal uit elkaar heeft getrokken en ieder bolletje is een aparte smaak. Allerlei verschillende texturen, smaken. Soms hard en knapte het in je mond uit elkaar, dan weer zacht. Koud en warm, allemaal tegenstellingen. Voor mij het tweede echte hoogtepunt van de avond.

[ afbeelding ]

En met de avond ten einde gingen we naar bed. Op tafel werd een kussen neergelegd wat zweefde boven de tafel, volgens mij door magnetisme. Hierop lagen kleine schuimpjes en we kregen een gerecht dat "counting sheep" heette.
[ afbeelding ]

En ik had nog steeds die munt :D Dus kwamen ze met een groot poppenhuis dat het restaurant voorstelde, maar dan als snoepwinkel. Dit kon open en binnenin waren allemaal laatjes. Ik mocht met mijn munt snoep gaan kopen in de snoepwinkel. "like a kid in a sweetshop". De munt ging aan de zijkant in het gebouw en de laatjes begonnen te bewegen waarna er een laatje open bleef staan met daarin chocolaatjes enzo. Deze werd in een snoeptasje gedaan en hierbij werd koffie geserveerd.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

5.5 uur later was het avontuur ten einde en zijn we met de taxi weer naar huis gegaan, nadat we nog even in de keuken mochten kijken.
Echt een absolute droom is hiermee uitgekomen. Een geweldige ervaring en zo bizar om al je zintuigen bespeeld te zien worden op zo'n avond...

====
Wow O+ Wat een prachtig verslag en wat een ervaring moet het geweest zijn zeg _O_
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 23 mei 2016 @ 20:05:01 #22
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162443643
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 19:24 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor de hap uit het pannenkoekje. :')
Ik vroeg me al af of dat hoorde of niet :D
  maandag 23 mei 2016 @ 20:44:07 #23
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_162444830
@ Secricible: wauw, wat fantastisch om mee te maken
  maandag 23 mei 2016 @ 23:08:52 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162449681
quote:
2s.gif Op maandag 23 mei 2016 19:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Waar?
Yama Japanese Cuisine, Rotterdam

Wanneer?
Gister, 22 mei 2016

-knip-

Cijfer?
8,5 - zeker voor herhaling vatbaar. Isegrim gaat de volgende keer kapsalon eten en dan ga ik alleen met minilot :+
Of met ons erbij, want dit is ook wel een keukensoort waar we erg veel van houden. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162449851
Is dat nou een heel stuk gember op dat groentebord?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 23 mei 2016 @ 23:14:47 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162449871
Asperge
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 23 mei 2016 @ 23:18:00 #27
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162450004
Groene asperge inderdaad.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 mei 2016 @ 23:18:39 #28
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162450019
Witte toch?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 23 mei 2016 @ 23:19:24 #29
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162450046
Euh ja, sorry. Zit niet op te letten. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 mei 2016 @ 23:23:21 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162450192
Phehehehe
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162450754
Tussen de broccoli en asperge, bovenste foto van de groente.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162450821
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2016 23:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Tussen de broccoli en asperge, bovenste foto van de groente.
Iets als radijs volgens mij.
pi_162474135
Afgelopen weekend had ik het genot om te mogen eten bij restaurant de Leest te Vaassen. ***



Vaassen is een klein dorp in de bijbelgordel zo'n 20 km ten zuiden van Zwolle. De leest ligt aan het dorpsplein, tegenover een supermarkt. Niet een plek waar je een dergelijk restaurant in eerste instantie zou verwachten.
Kim Veldman en Jacob Jan Boerma openden dit restaurant in 2003. De michelinsterren lieten niet lang op zich wachten want in 2004, 2007 en 2014 ontvingen zij de 3 felbegeerde sterren.

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen en begeleid naar onze tafel.
We kregen een heerlijke champagne ingeschonken (Ben ik normaal eigenlijk niet zo'n fan van) en even later kwamen de amuses ons vergezellen. We hadden gekozen voor het meest complete menu en bijpassende wijnen, het feest kon beginnen!



De macaron op de voorgrond was werkelijk waar fantastisch. Een ware smaakexplosie, petje af.



Nog 2 amuses, in de linker was de rode biet de ster, met onder andere rode bieten ijs en rechts waren allerlei bereidingen van tomaat. Ik kan niet anders zeggen dan heerlijk! Veel frisse toetsen erin verwerkt waar ik van hou.



Hollandse makreel gegaard op 42 graden met asperge, zoetzure gember en Oosterse vinaigrette. Heerlijk fris licht gerecht, en de makreel was heerlijk, de 42 graden garing gaf het een hele mooie structuur.



Lauwwarme Oosterschelde kreeft, gemarineerd met limoenolie, frisse salade van doperwten en ingelegde meiknol met zuring en verjus
Werkelijk heerlijk, weer fris gerecht, kreeft was perfect gegaard en de smaken waren super in balans.



Gebakken langoustine met diverse bereidingen van bloemkool, cumbava en jus van langoustine met Indonesische specerijen en citroengras.

Nomnomnom langoustine :9 De indonische specerijen gaven het nog een heel verrassend "warme" lekkere smaak. Heerlijk zacht.



Op lage temperatuur bereide forel met tuinkruiden chlorofyl, licht gerookte groentepuree, mosterd en spicy chorizo, jus van kropsla



Bio eendenlever met groene appel, dennennaald en gels van kumquat en yuzu.

Ik ben normaal niet zo'n uberfan van eendenlever, maar deze vond ik wel erg lekker, de gels waren een heerlijk frisse tegenhanger van de wat zwaardere smaak van de lever.



Kamper lam bereid met Tandoori, mousseline van bladkruiden en knoflook, jonge prei en geroosterde asperge met krachtige lamsjus

Prachtig bord met heerlijk rode lam. :9~ De groenten waren ook heerlijk erbij. Lam was echt botermals.




Tot slot 2 heerlijke desserts:

Fantasie van framboos in verschillende bereidingen, gekonfijte sinaasappel, crème van citroen en roomijs van guave, framboos en mascarpone

en

Combinatie van chocolade en hazelnoot met koffiesmaken, karamel, cacao en hazelnootjus

Framboos en chocola mijn favoriete dessertsmaken. :9 We hadden er ook een heerlijke dessertwijn bij.

Al met al echt heerlijk gegeten en niet te vergeten uitstekende wijnen erbij gedronken, ingeschonken door een hele sympathieke sommelier die echt alles over de wijnen wist te vertellen.

Nu kan ik er ook niet omheen om de vergelijking te maken met de Librije waar ik een aantal maanden geleden heb gegeten. Ik vond het ene niet lekkerder dan de ander, maar de librije vond ik meer een gestroomlijnde ervaring met gewaagdere smaken en wijnen, en de Leest was gewoon gruwelijk lekker eten. :+ Al was het tempo tussen de gerechten wat minder in balans en zaten we soms voor mn gevoel een paar keer best lang zonder iets op tafel.

Kosten: 250 euro

Cijfer 9/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 24 mei 2016 @ 22:12:10 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162475359
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 21:37 schreef habitue het volgende:

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen en begeleid naar onze tafel.

Ik lees nou eigenlijk nooit dat iemand onvriendelijk ontvangen werd en het verder maar zelf moest uitzoeken. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 mei 2016 @ 22:12:41 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162475378
Maar verder een 'water in de mond' leeservaring als ik het zo bekijk. Wat een mooie gerechten! ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162475578
quote:
12s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik lees nou eigenlijk nooit dat iemand onvriendelijk ontvangen werden en het verder maar zelf moesten uitzoeken. ;)
Nou het is mij weleens overkomen in een goedkope vreetschuur. :+ Maar in dit geval zou het wat vreemd zijn ja. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 24 mei 2016 @ 22:47:33 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162476980
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 21:37 schreef habitue het volgende:

Kosten: 250 euro

pp neem ik aan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162477304
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 22:47 schreef golfer het volgende:

[..]

pp neem ik aan?
Helaas wel!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 24 mei 2016 @ 23:02:46 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162477628
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 22:54 schreef habitue het volgende:


Helaas wel!
Als het maar erg lekker en het waard is geweest moet dat incidenteel kunnen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 mei 2016 @ 23:46:19 #40
423984 defokkingfoker
Holy fucking shit
pi_162478926
-Vandaag had ik het genot om eten te bestellen bij restaurant Ali Baba in Amsterdam. Ali Baba in 2011 de verbazingwekkende prestatie geleverd om een keurmerk te ontvangen van de smaakpolitie! Ik verwacht dus veel van hun ^O^



Toen ik belde nam een sympathieke Turk de telefoon op. Deze sympathieke man probeerde in zijn beste Nederlands mijn bestelling op te nemen. Tarik, zoals hij zichzelf voorstelde aan het begin van het gesprek zei dat de specialiteit van Ali Baba de kapsalon was. In goed vertrouwen bestelde ik een grote bak. Tarik vroeg of ik er extra verse witte saus op wou, maar zei dat een bakje vanwege de extra handarbeid ¤0,69 extra kost. Omdat Tarik zeer beleefd overkwam nam ik een extra bakje witte saus! Daarnaast nam ik als brouwsel een fancy vertind plaatje ijzer met de exotische naam Fernades Blauw. Tarik zei dat hij Appie metteen richting mij zou sturen en dat het diner er binnen 20 minuten zou zijn.

Na 17 minuten kwam Ap aanrijden op zijn lichtgetinte scooter. Ap vroeg in totaal ¤8,69 voor het eten. Omdat ik niet de beroerdste ben gaf ik Ap ¤10,00 en liet hem het wisselgeld houden. Hierdoor voelde ik me voor heel even Iwanus.

Maarja nu over op the real deal; HET ETEN! *O* *O* *O*

Het eten kwam heel fancy verpakt in een zeer dun metaal achtig folie. Dit folie heb ik er heel voorzichtig vanaf gehaald zodat het niet zou scheuren. Wil natuurlijk wel een aandenken hebben aan deze fancy meal!


Als je goed kijkt zie je mij in de reflectie van dat metaal achtige folie

Eenmaal open kwam er een heerlijk walm van verse specerijen en vlees richting mijn neus! Ik leek me wel in Syrië te begeven! Vers gebakken vlees met de heerlijkste groenten en natuurlijk Friet!!! Geen patat jongens!! Maar echte frietes!!!!! Alles wat god verboden heeft vermengd in 1 bak!! Voortreffelijk is dat!

Meer erotische pics:





Ik geef dit gerecht een 9/10. Dit omdat Tarik loog over de witte saus! Mij is verteld dat Tarik de bakjes klaarstaan gewoon heeft klaarstaan en heus geen extra arbeid daarvoor verricht :(

MAarja het eten smaakte voortreffelijk!

Uiteindelijk dus ¤10,00 uitgegeven inclusief de iwanus feel ^O^

[ Bericht 99% gewijzigd door defokkingfoker op 24-05-2016 23:52:33 ]
Ik ben geil
  dinsdag 24 mei 2016 @ 23:56:23 #41
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_162479151
Zelfde prijs hier voor een grote bak bezorgd _O_
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  woensdag 25 mei 2016 @ 00:06:51 #42
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_162479396
Wat een berg groente op die kapsalon. Zonde.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_162487203
Geniaal 😂
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 25 mei 2016 @ 13:22:08 #44
414785 sirdanilot
pi_162487722
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?

Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.

Robin?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator woensdag 25 mei 2016 @ 13:41:20 #45
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162488166
quote:
12s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik lees nou eigenlijk nooit dat iemand onvriendelijk ontvangen werd en het verder maar zelf moest uitzoeken. ;)
Nee, omdat je dan meestal rechtsomkeerd maakt een de volgende tent opzoekt
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 25 mei 2016 @ 13:45:30 #46
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162488275
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?

Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.

Robin?
Welke tong?






Kranplätze müssen verdichtet sein
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 25 mei 2016 @ 14:05:40 #47
414785 sirdanilot
pi_162488714
quote:
12s.gif Op woensdag 25 mei 2016 13:45 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Welke tong?


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
tong80
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 25 mei 2016 @ 14:33:21 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162489333
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?

Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.

Robin?
Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.
Heb uiteraard nog geen eettips, maar zaterdag misschien wel. :-)
Er schijnen dit jaar een soort eetarrangementen te zijn, van toko's uit Den Haag. Ik weet niet, misschien is dat iets? Maar daar moet je wel op inschrijven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 25 mei 2016 @ 14:50:45 #49
414785 sirdanilot
pi_162489819
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.
Heb uiteraard nog geen eettips, maar zaterdag misschien wel. :-)
Er schijnen dit jaar een soort eetarrangementen te zijn, van toko's uit Den Haag. Ik weet niet, misschien is dat iets? Maar daar moet je wel op inschrijven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Zo vaak? Pfoe. Ik ga gewoon 1 dagje hoor.

Ik ben er meer voor de streetfood achtige dingen dan om echt uit eten te gaan eigenlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 25 mei 2016 @ 16:46:14 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162492384
Welke dag ga jij?

(ik doe wat dingetjes daar, vrijwilligerswerk, zeg maar. Vandaar)
  woensdag 25 mei 2016 @ 16:48:47 #51
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_162492438
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 00:06 schreef MutedFaith het volgende:
Wat een berg groente op die kapsalon. Zonde.
Dat is wel zo inderdaad, van die pepers zou ik het niet zo erg vinden maar de rest is overbodig.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_162492620
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben er zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.
Heb uiteraard nog geen eettips, maar zaterdag misschien wel. :-)
Er schijnen dit jaar een soort eetarrangementen te zijn, van toko's uit Den Haag. Ik weet niet, misschien is dat iets? Maar daar moet je wel op inschrijven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.
Ik ben benieuwd naar je tips. :D Ik wil sowieso wel gaan. Even afwachten of m'n moeder er fit genoeg voor is, dan ga ik met haar. Anders sleur ik mijn vriend gewoon mee. Eten. :9 Mijn eerste keer Tong Tong.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 25 mei 2016 @ 18:01:44 #53
414785 sirdanilot
pi_162493928
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 16:46 schreef RobinOok het volgende:
Welke dag ga jij?

(ik doe wat dingetjes daar, vrijwilligerswerk, zeg maar. Vandaar)
Oh, als ik iemand zie die van steranijs houdt en soesjes haat zal jij het wel zijn dan.

Ik heb al een kaartje gekocht maar weet nog niet wanneer ik ga. Misschin zaterdag al. Is dat een goede dag?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 26 mei 2016 @ 07:52:32 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162507572
De eerste dag is vaak enigzins chaotisch met lange wachttijden overal. En zaterdag is een drukke dag. Aan de andere kant is alles dan nog vers en schoon. :) En het valt moeilijk te voorspellen of het druk wordt of niet. Dus ik zou zeggen, gewoon gaan wanneer jou het beste uitkomt.
pi_162525805
Ik was gisteren aan het overwerken bij tcn groningen en omdat het allemaal een beetje tegen zat ik pas rond 20.15 uur in de auto. Aangezien ik nog een uur moest rijden naar huis ging ik eerst op kosten van de zaak maar eens ergens een hapje eten. :P

15 jaar geleden was ik nog student in groningen en ik bestelde heel vaak eten van het sate huis. Heerlijk malse sate gegrild op houtskool met lekkere ketjap saus.

Dus ik ben hier maar naar toe gereden...Wat een teleurstelling. Ik had een mixed sate schotel. 6 stokjes sate, waarvan 2 kip, 2 varken en 2 lam. Behoorlijk taai... De sate was met moeite van de stokjes te krijgen. :'(
De saladebar was prima, maar daar valt ook weinig aan te verneuken. Ik mocht kiezen. Lontong of witte rijst. Nog nooit lontong gehad, dus maar geprobeerd. Dat was een witte smaakloze substantie dat echt niet te eten was.

Kosten: incl 2 cola 19,75 euro.
Pluspunten: maag gevuld en ik kan de rekening declareren. :{

eerste foto is van internet geplukt en de 2e foto heb ik zelf gemaakt.



  vrijdag 27 mei 2016 @ 21:26:44 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162551986
Wanneer: 27 mei 2016
Waar: Restaurant Toujours in Haarlem
Wat:
Aan de Groenmarkt in Haarlem is sinds enige tijd het zich French Urban Bistro noemende Restaurant Toujours gevestigd. Van binnen donkergroen qua kleursetting met leuke tafeltjes en 2 keukens: een warme en een koude keuken. Naast de koude keuken ook een dry-age kast met vlees.




Na ontvangst door enthousiaste en de rest van de avond veel babbelende dames van de bediening (soms iets te joviaal) besloten wij te gaan voor alleen een voor- en een hoofdgerecht. Begeleid door een glas Sauvignon Blanc uit de Loire en (gratis) karaf kraanwater.

Voorgerecht:
Voor Bluezz een carpaccio van tonijn:


en voor mij een tartaar van tonijn:

Allebei lekker vers en prima op smaak. De bijgeleverde flesjes Tabasco konden onaangeroerd blijven.

Hoofdgerecht:
We kozen beide voor een gerecht van de houtskoolgrill. Voor Bluezz een runderbavette:

De bavette was mooi medium/rare gegrild en erg lekker.

Ik had gekozen voor een hele gegrilde kreeft:

Helaas was alleen de staart gehalveerd en schoongemaakt, de rest van de kreeft moest zelf aan tafel 'gesloopt' worden met kreeftentang en kreeftenvorkjes. Altijd een heel gedoe als de stukken niet al vooraf losgemaakt zijn. Helaas ook geen kreeftenslabbetje, dus spetters op de kleding. Nog een minpuntje was dat er geen apart bordje voor het afval werd geleverd. Gevolg: de rest van het eten (patat en salade) paste niet meer op het bord. De standaard bij elk gerecht bijgeleverde sausjes (soja en chimichurri) passen ook niet echt bij de kreeft. Wel lekker was de citroenboter die er bij zat.
De kreeft zelf was prima, maar van de grillsmaak was niet veel te proeven.

Totale kosten voor ons tweeën: 87 euro.

Conclusie: simpel, redelijk aan de prijs zijnde, maar goed eten met een soms wat over-enthousiaste bediening.

7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162554804
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 21:26 schreef golfer het volgende:
Helaas ook geen kreeftenslabbetje
Dan had je er 1 van huis moeten meenemen misschien.
Maar man man man... Kreeftenslabbetje...De luxeproblemen zijn nog lang niet de wereld uit. Zoveel is zeker. Een bepaalde decadentie die mij slechts matig bevalt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:07:39 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162555208
Ik heb nog nooooit een kreeftenslabbetje gekegen als ik kreeft bestelde.
Toevallig net, vanavond nog!


Het was wel een hele toer om hem te slachten, maar zou de schuld niet bij de restaurateur leggen. Jij bestelt toch kreeft? Wat verwacht je dan? Alleen de staart?
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:09:24 #59
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162555257
Ik weet niet eens wat dat is. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162555328
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooooit een kreeftenslabbetje gekegen als ik kreeft bestelde.
Toevallig net, vanavond nog!

Het was wel een hele toer om hem te slachten, maar zou de schuld niet bij de restaurateur leggen. Jij bestelt toch kreeft? Wat verwacht je dan? Alleen de staart?
Bovendien getuige de foto is ie doorgezaagd en bij wijze van spreken gewoon uit te lepelen. Net als een gekookt ei met de kop eraf.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:16:49 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162555421
Ja, nou je het zegt, waar zijn de scharen?!? What the fuck is het probleem?
pi_162555481
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:09 schreef Isegrim het volgende:
Ik weet niet eens wat dat is. :D
Charming.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:20:55 #63
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162555508
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:19 schreef Tem het volgende:

[..]

Charming.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Liever vlekken op mijn shirt. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:22:44 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162555555
Ja! Absoluut!
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:23:45 #65
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162555593
Als ik bij SanSan de krab bestel wordt het ook altijd één grote bende. Lekker boeiend. :D :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:23:56 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162555601
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:12 schreef Bart2002 het volgende:

Bovendien getuige de foto is ie doorgezaagd en bij wijze van spreken gewoon uit te lepelen. Net als een gekookt ei met de kop eraf.
De scharen waren dus niet geopend. Die zaten geheel dicht vast aan die opengewerkte staart.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:26:25 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162555661
Maar waarom staan die niet op de foto?
  vrijdag 27 mei 2016 @ 23:27:24 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162555686
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:26 schreef RobinOok het volgende:
Maar waarom staan die niet op de foto?
Die liggen op de foto onder die staart aan de bovenkant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162555689
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:19 schreef Tem het volgende:

[..]

Charming.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een leuke goedlachse vrouw. Charmant type. En een gigantische kreeft die oprecht gesloopt dient te worden. Ik zie daar het belang wel in van het "kreeftenslabbetje". En die heeft ze dus is ze er klaar voor. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162555749
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:26 schreef RobinOok het volgende:
Maar waarom staan die niet op de foto?
Je ziet ook een stukje van de tang volgens mij rechtsboven.
pi_162555771
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Een leuke goedlachse vrouw. Charmant type. En een gigantische kreeft die oprecht gesloopt dient te worden. Ik zie daar het belang wel in van het "kreeftenslabbetje". En die heeft ze dus is ze er klaar voor. :)
Jammer dat er geen "after" foto is.
pi_162555774
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Die liggen op de foto onder die staart aan de bovenkant.
Geef nou gewoon toe: soit, ik probeerde een enigszins snobistische parodie te schetsen en dat is gelukt. Dan lullen we er niet meer over.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162555827
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:30 schreef Tem het volgende:

[..]

Jammer dat er geen "after" foto is.
Ik durf daar niet aan te denken. Mijn fantasie slaat op hol. Toch wel bijzonder wat die kreeften kunnen losmaken bij een mens.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162555939
En trouwens. Dan heb je ergens (een beetje moeizaam) een lekkere kreeft gegeten en dan plaats je een verslag en dan moet je je ook nog gaan verdedigen tegen al die gekkies hier. Stank voor dank noem ik dat. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162556217
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 21:26 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Toujours in Haarlem
Ik vind het trouwens een "steal" voor 87 euro met z'n 2'en.
Ziet er zeer goed uit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 00:30:17 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162556938
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:49 schreef Bart2002 het volgende:

Ik vind het trouwens een "steal" voor 87 euro met z'n 2'en.
Ziet er zeer goed uit.
Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 mei 2016 @ 11:33:13 #77
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162560757
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 00:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
Komt denk ik ook omdat het hele culinaire gebeuren een flinke impuls heeft gekregen - kijk maar naar al die hippie-vegans, meer biologisch eten etc.. Ik krijg langzaam het idee dat er steeds meer mensen zijn die lekker eten niet alleen leuk, maar ook belangrijk vinden. Dus als de vraag toeneemt, neemt de prijs ook toe.
pi_162571017
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 00:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Blijkbaar al tegenwoordig normaal dat je iets 'goedkoop' vindt als het onder de 100 euro blijft voor 2 personen.
Zat deze week toevallig weer eens een oude recensie van mij uit 2007 na te lezen van een restaurant en zag dat we toen met 2 personen voor 3 gangen met drank en koffie na 60 euro moesten betalen.
Echt...de prijzen in de horeca zijn belachelijk gestegen en toch zitten bijna alle tenten in Haarlem e.o. gewoon vol.
Dat zou kunnen. Het is een glijdende schaal opwaarts die je niet van jaar tot jaar opmerkt. Maar na 10 jaar natuurlijk wel. Toch vind ik het zeer schappelijk voor het gebodene al moet je natuurlijk wel een beetje rustig aan met de drank doen om onder 100 euro te blijven. ;) En dat het vol zit geloof ik wel, het is dacht ik nog nooit voorgekomen in de geschiedenis dat 50'ers en daarboven zo relatief rijk zijn als nu. Kapitaalkrachtige oudjes die het geld laten rollen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162571073
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 23:38 schreef Bart2002 het volgende:
En trouwens. Dan heb je ergens (een beetje moeizaam) een lekkere kreeft gegeten en dan plaats je een verslag en dan moet je je ook nog gaan verdedigen tegen al die gekkies hier. Stank voor dank noem ik dat. :)
Terecht toch? Krijg je als je geforceerd Iwanius probeert te zijn.
pi_162571086
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 19:27 schreef MCH het volgende:

[..]

Terecht toch? Krijg je als je geforceerd Iwanius probeert te zijn.
Mwah. Ik ben er zelf mee begonnen. Omdat ik zo moest lachen om het ietwat snobistische "kreeftenslabbetje". :D
En de Golfer heeft dacht ik zelfs een eigen site waar hij de culinaire avonturen van de familie beschrijft.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 28-05-2016 19:34:41 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 20:24:02 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162572510
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 19:28 schreef Bart2002 het volgende:

En de Golfer heeft dacht ik zelfs een eigen site waar hij de culinaire avonturen van de familie beschrijft.
Sinds 2004. :Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 mei 2016 @ 20:33:40 #82
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_162572817
Krijg je in nl geen kreeftenslabbetje als je kreeft bestelt? Ik heb in nl nooit kreeft gegeten (wel o.a. in Duitsland en Amerika) en zou ook raar opkijken als ik een kreeft zou krijgen zonder slabbetje. Net zoals ik laatst geen water met citroen of zelfs geen doekjes bij de spareribs kreeg. Vond ik ook raar.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_162574252
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 20:33 schreef Tinkepink het volgende:
Krijg je in nl geen kreeftenslabbetje als je kreeft bestelt? Ik heb in nl nooit kreeft gegeten (wel o.a. in Duitsland en Amerika) en zou ook raar opkijken als ik een kreeft zou krijgen zonder slabbetje. Net zoals ik laatst geen water met citroen of zelfs geen doekjes bij de spareribs kreeg. Vond ik ook raar.
Vandaag toevallig kreeft gegeten, geen slabbetje wel doekje.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:55:28 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162580393
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?

Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.

Robin?
Ik vond de ketoprak bij Sari Soenda lekker.


Hun sate was vies.
De ketoprak bij Warung Gina was niks/suf/bluh.

En ik zag een nieuwe toko, toko Dapur met een intrigerende kaart.
Daar ga ik morgen eens een hapje eten.

Verder is een versgemaakte martabak bij I.Djawa altijd erg lekker:



En de verse rijstnoedels zijn ook bijzonder lekker. Vooral omdat je die niet zo heel vaak ziet in Nederland.

  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:56:37 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162580429
Oeeee martabak _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162584301
Ik zie zoveel lekkers van dat festival langs komen :o Echt geweldig _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_162585885
Ik heb voor vanavond de martabak Asli meegenomen. _O_ Gisteren een pittige lamssoep met lontong gegeten, weet de naam van het tentje niet meer. :@ Ook voor het eerst durian geproefd, dat vond ik onwijs smerig. Mijn eerste risolle daarentegen was wel lekker.

En het gedroogde exotische fruit was achterlijk duur. Het was 6 euro per ons, mijn moeder kan geen gewichten schatten en die vrouw schepte erg enthousiast op. 100 euro. :') :') Laat maar zitten.
pi_162589437
quote:
14s.gif Op zondag 29 mei 2016 11:12 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor vanavond de martabak Asli meegenomen. _O_ Gisteren een pittige lamssoep met lontong gegeten, weet de naam van het tentje niet meer. :@ Ook voor het eerst durian geproefd, dat vond ik onwijs smerig. Mijn eerste risolle daarentegen was wel lekker.

En het gedroogde exotische fruit was achterlijk duur. Het was 6 euro per ons, mijn moeder kan geen gewichten schatten en die vrouw schepte erg enthousiast op. 100 euro. :') :') Laat maar zitten.
Zes-tig euro de kilo? Holy shit :D
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_162593579
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
Wie gaat er allemaal naar de tong tong fair? Wat zijn aanraders om daar te eten?

Ik ga zowieso kijken bij het kooktheater.

Robin?
Iwanius was ook o.a. op de LongDongTongWong Fair en schreef erover.
pi_162594210
quote:
Voor als die 7/10's zou ik gewoon lekker thuis eten. En het gewoon zelf maken. Ik scoor bij mijn vrouwen altijd minstens een 8,5/10. Kook je zelf eigenlijk wel eens, afgezien van de befaamde nasi? ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 29 mei 2016 @ 16:23:51 #91
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162594659
Ik was afgelopen zondag bij Eetcafé Schuitendiep in het centrum van Groningen.

Of ik dit een eetcafé zou noemen weet ik niet, het restaurant lijkt qia stijl een beetje een identiteitscrisis te hebben.
Er staan originele gerechten op de kaart. Wij wilden niet kiezen en gingen dus voor het 6 gangen verrassingsmenu. Echter, de drie tafels om ons heen begonnen 5-15 minuten voor wij begonnen aan hetzelfde dus groot waren de verassingen niet.

Ik heb alleen slechte telefoonfoto's. Zowel met als zonder flitser was het geen succes.

Amuse: Thaise bouillon met gefrituurde glasnoedel.


Steak tartare met avocadocreme, Reypenaar en 15 jaar ode balsamico


Sous vide zalm en asperges met op lage temperatuur gegaarde eidooier en haringkaviaar


Buikspek in currysaus met gepofte zwarte knoflook omringd. Er bovenop lag een garnalenkroket die ze ook wel weg hadden mogen laten.


Langzaamgegaard kalf met aardappelschuim, aardappel krokantjes en kalfsfond. Dit draadjesvlees was de hit van de avond :9~


Carrot cake op wortel sinaasappelmousse met kardemomijs en tijm


Creme brulee met dragonijs, yoghurtcake en bastognecrumble met knettersuiker _O-


Het is een mooi, rustig aangekleed restaurant met vriendelijke bediening. Het eten was prima, vooral voor dat geld. Zoals jullie kunnen zien zijn de koks wel wat overenthousiast wat het aantal ingredienten op een bord betreft maar ik kan de creativiteit wel waarderen.

Kosten: 97 euro voor 2 6 gangen diners en een drietal spa rood en bier.

Cijfer: 7,5
Spoilers!
  zondag 29 mei 2016 @ 16:31:20 #92
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162594858
Ziet er lekker uit. En mooie borden!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162594887
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik was afgelopen zondag bij Eetcafé Schuitendiep
Het ziet eruit alsof er een dol geworden kok aan het werk is geweest.
Ik vind al die "kunstwerkjes" nix. Het heeft niets met "echt" eten te maken: al die niksigheidjes met een schuim van iets waar men geen schuim van behoort te maken. Met een crème van andere nonsens. En dan maken ze superieur kalfsdraadjesvlees en dan krijg je daar zo'n bespottelijk dobbelsteentje van, van 3x5x1 cm. Nee, ik vind het niks. Gewoon 1 bord superieur eten. Het scheelt i.i.g. een hoop afwas.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162594956
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid Lucky_Strike met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd. Maar het kan natuurlijk dat het jou wel beviel en jij dit leuk vindt.m Het gaat tenslotte om jou beleving en niet de onze.

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2016 16:35:46 ]
pi_162595057
quote:
10s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Iwanius het volgende:
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd.
:D Dat zou ik ook weer niet willen zeggen. Ik had zelf w.s. ook de hele lijdensweg uitgezeten voor de vorm en de vrouw. Het is gewoon niets voor mij, die gigantische borden met altijd iets heel kleins daarop.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 29 mei 2016 @ 16:38:52 #96
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162595140
quote:
10s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:34 schreef Iwanius het volgende:
Bart heeft in deze echt helemaal 100% gelijk. Ze hebben je imo gewoon genaaid Lucky_Strike met deze 'onzin' qua eten. Ik had alles teruggestuurd. Maar het kan natuurlijk dat het jou wel beviel en jij dit leuk vindt.m Het gaat tenslotte om jou beleving en niet de onze.
Genaaid nog wel _O- Dat maak ik zelf wel uit ;)

Het kalfsvlees was meer dan het er uit ziet trouwens. Het was denk ik 3*4*7 ofzo. Meer dan genoeg voor mij, ik heb een dele aan mijn vriend gegeven.
Spoilers!
pi_162595303
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Genaaid nog wel _O- Dat maak ik zelf wel uit ;)

Het kalfsvlees was meer dan het er uit ziet trouwens. Het was denk ik 3*4*7 ofzo. Meer dan genoeg voor mij, ik heb een dele aan mijn vriend gegeven.
Het is ook weer niet goed als je je moet verdedigen tegen die oude hardliners.
Het is gewoon goed dat je een recensie plaatst en dat je het zelf uitstekend vond.
Dat dient wel gerespecteerd te worden. Ook door Iwanius en ik.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 29 mei 2016 @ 16:53:14 #98
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162595579
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is ook weer niet goed als je je moet verdedigen tegen die oude hardliners.
Het is gewoon goed dat je een recensie plaatst en dat je het zelf uitstekend vond.
Dat dient wel gerespecteerd te worden. Ook door Iwanius en ik.
Ik vond het wel leuk, al die prullaria op mijn bord. Het meeste smaakte echt goed. Maar zo over the top hoeft ook niet wekelijks, dat is gewoon geinig voor een keertje.

Ik heb twee restaurants die ik hier nog eens aan wil bevelen maar ik ben de foto's kwijt }:|
Spoilers!
pi_162595671
He verdorie, dan moet je er nog een keer eten :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 29 mei 2016 @ 17:01:31 #100
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162595791
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 16:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
He verdorie, dan moet je er nog een keer eten :D
:D
Heel graag maar helaas moet ik dan naar Slagharen of Midden Limburg en dat is toch wat ver vanuit Dordt. Zodra ik ook maar een beetje jn de buurt ben ga ik weer.
Spoilers!
pi_162595830
Ik vind het er ook een beetje uitzien alsof iemand keek naar een goed restaurant en dacht ''dat kan ik ook!'' :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')