marc0871 | zaterdag 20 december 2014 @ 19:00 |
vandaag had ik weer eens zin in een lekker ouderwetse, zelfgemaakte rundvleessalade. ter jullie lering ende vermaak, heb ik er een fotoserie van gemaakt. excuus voor de keuken. we hebben pas een nieuwe en de tegels moeten nog gezet worden. wat hebben we nodig: 1,5 kilo geschilde aardappels in blokjes. gekookt en afgekoeld. een blik corned beef. een halve, middelgrote ui. (middel) grof gesnipperd. een stuk paprika. (middel) grof gesnipperd. een middelgroot potje wortel met doperwten. uitgelekt. slasaus. een theelepel kerriepoeder. peper en zout naar smaak. een grote pan. een stamper. een grote schaal. voor de garnering: mayonaise. 2 eieren. hardgekookt. 2 tomaten. een paar augurken. tomatenketchup. de bereiding: eigenlijk heel simpel; als je slim geweest bent, heb je de aardappels in de grote pan gekookt daar doe je simpelweg alle andere ingredienten bij. dit stamp je met de stamper tot een enigszins homogene massa. dit mengsel doe je op een grote schaal, en breng het een beetje in model. dan kan nu het garneren beginnen. eerst gaat er een dunne laag mayonaise overheen. daarna gaan er plakjes ei, partjes tomaat en blokjes augurk op. ik zal je niet in je artistieke vrijheid beperken, door te zeggen hoe je ze moet schikken. leef je uit. een kloddertje ketchup over de eieren en een snufje peper en zout over de tomaat maken het helemaal af. wij hebben er weer van genoten. ik hoop jullie ook. eet smakelijk. | |
r3gi3boy | zaterdag 20 december 2014 @ 19:04 |
gat-ver-damme, wat ziet dit er afschuwelijk uit. Dit staat zo ver van koken vandaan, het lijkt meer op metselen met voedsel, zonde. | |
LasTeR | zaterdag 20 december 2014 @ 19:05 |
7/10 zou eten | |
Jahr00n | zaterdag 20 december 2014 @ 19:06 |
2,4/10 zou niet eten. | |
Isabeau | zaterdag 20 december 2014 @ 19:06 |
Heb je dit recept uit een jaren '70 kookboekje of van een Huishoudschool bezoekend familielid? | |
marc0871 | zaterdag 20 december 2014 @ 19:14 |
mijn moeder maakte het regelmatig. ik heb er zelf nog een paar kleine dingen aan veranderd. | |
marc0871 | zaterdag 20 december 2014 @ 19:33 |
en volgende week staat er weer zoiets naast je patat/friet/whatever, bij de plaatselijke vreetschuur? | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 19:57 |
Wat een waardering Het lijkt me best te eten (desnoods met neus dicht) | |
leeell | zaterdag 20 december 2014 @ 20:05 |
dit | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:08 |
Ja maar hij doet tenminste wel iets in het huishouden. Dus sowieso trek het je vooral niet aan TS | |
Ole | zaterdag 20 december 2014 @ 20:10 |
Nostalgie. Zo maakte mijn opa hem ook ongeveer | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:15 |
Is het niet lekkerder als je er nog wat zilveruitjes doorheen doet en wat augurk? Eventueel nog wat vocht uit zo'n potje. Zo doe ik het altijd. Superlekker. | |
Varg89 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:26 |
Ik ben fan van koude schotels maar die cornedbeef is vreselijk vind ik, daar moet je echt van houden. Je kunt beter een goed stuk rundvlees een uur of meer gaar koken/stoven in pan en dat door de salade doen. | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:30 |
Ik doe altijd Smac, is ook meuk maar het smaakt wel lekker. | |
Isabeau | zaterdag 20 december 2014 @ 20:31 |
Mijn oma en moeder maakten hem zo En het is prima te eten, al zou ik het zelf niet meer zo maken Het moet ergens ophouden hoor, dit soort eten in elkaar prakken. | |
Isabeau | zaterdag 20 december 2014 @ 20:31 |
Dan beter cornedbeef! | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:32 |
Omdat het varken is of is het gewoon nog slechter voor je dan cornedbeef? | |
Isabeau | zaterdag 20 december 2014 @ 20:35 |
Oh nee, geen andere reden dan smaak. Ik vind Smac gewoon echt vies. Heb nog wel blikjes staan, ooit gekregen. Je kan het zo komen halen want ik ga het echt nooit gebruiken | |
theunderdog | zaterdag 20 december 2014 @ 20:37 |
Dit heeft zoals r3gi3boy zei weinig tot niets met koken te maken. Al met al wil dit nog niet per definitie zeggen dat het niet te eten is. 5/10, zou in ieder geval een hapje proberen. | |
theunderdog | zaterdag 20 december 2014 @ 20:39 |
Ik denk dat ts echt trauma,s krijgt door deze reacties ! | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:43 |
Ik vind het zo uit het blik juist wel erg lekker en ook door de macaroni bijvoorbeeld. Maar zodra je het in een koekenpan mikt en verhit dan ga je over je nek... net of het varkenskadaver je tegemoet zwaait anyway,ik eet het bijna nooit want 2 hapjes varkensvlees en 3 weken puisten dus bedankt maar ik kom het niet ophalen | |
empa1010 | zaterdag 20 december 2014 @ 20:44 |
Trauma's belgische schoonmoeder | |
Lucky2Bastard | zaterdag 20 december 2014 @ 20:44 |
Rofl! | |
focal | zaterdag 20 december 2014 @ 20:45 |
Als je allemaal zooi uit blik gebruikt kun je dan niet net zo goed een potje kant en klare rundvleessalade inslaan? | |
RobinOok | zaterdag 20 december 2014 @ 20:45 |
Oh, oh, oh, oh oh, dat wil ik echt niet eten. Niet eens een hapje proeven. Gewoon echt helemaal niet. | |
Pixxie. | zaterdag 20 december 2014 @ 21:58 |
Ik vind het er wel lekker uitzien | |
Zo-is-dat | zaterdag 20 december 2014 @ 22:04 |
Zo hoort t ja! Met in bouillon getrokken vlees in flintertjes en niet met erwtjes uit pot maar uit de diepvries en nog war kleine veranderingen, mijn moeder maakt t in de zomer af en toe en op die manier is t soms erg lekker | |
Red_85 | zondag 21 december 2014 @ 01:30 |
Triestheid van de calvinistische keuken uit nl. Doe dan dit inderdaad. Beetje moeite. | |
Geerd | zondag 21 december 2014 @ 01:34 |
Waar is het rundvlees? Godver wat ziet het er goor uit. | |
Knuck-les | zondag 21 december 2014 @ 01:50 |
Dit is inderdaad wel een schoolvoorbeeld van de gemiddelde Nederlandse keuken. Van alles uit potjes halen en bij elkaar flikkeren, om vervolgens heel hard te kunnen roepen 'Kijk, zelf gemaakt!' Verder waardeer ik de inzet van TS wel. Wanneer deze salade op is wellicht een 'echte' maken en die foto's posten? | |
Geerd | zondag 21 december 2014 @ 01:55 |
Vooral die ene laatste foto buckake !! Eindresultaat ziet er wel aardig uit, volgende keer zelf draadjes vlees maken!!! [ Bericht 53% gewijzigd door Geerd op 21-12-2014 02:22:19 ] | |
killerkip69 | zondag 21 december 2014 @ 02:22 |
Het begon goed, toen verkrachtte je de boel 'n beetje. Het zal verder wel smaken, maar ook dat weet ik niet zo zeker. Ik zou wel proeven. | |
#ANONIEM | zondag 21 december 2014 @ 02:33 |
Je bedoeling was goed maar je uitwerking verknalde alles. Ik zou er niet in de buurt van komen. Had dan gewoon, om je de moeite te besparen, een rondje Super(markt) gemaakt en daar uit de bakken zo een vleessalade gehaald. Iets zegt mij dat die er nog beter uitziet dan wel smaakt. Oh en als ik aan een echte goede vleessalade denk dan is dat: [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2014 02:34:47 ] | |
#ANONIEM | zondag 21 december 2014 @ 03:22 |
Waar is de aardappel? Dit is sla met vlees | |
#ANONIEM | zondag 21 december 2014 @ 10:16 |
Ik snap eerlijk gezegd de ophef niet zo... waarom zou het niet lekker kunnen zijn? TS gebruikt toch alle klassieke ingrediënten voor een rundvleessalade? Dat de uitwerking niet ieder z'n ding is, wilt niet zeggen dat het nergens naar smaakt. Wij maken af en toe ook wel eens op deze manier een salade, maar 'stampen' het dan niet zo fijn. Zelfgemaakt is meestal nog lekkerder dan uit zo'n bakje en om dan te zeggen dat 'het niets met koken te maken heeft', vind ik al helemaal nergens op slaan. Volgens mij is het basisprincipe van koken en bakken gewoon; 'het combineren van verschillende ingrediënten om daar vervolgens een gerecht mee te maken door middel van verschillende bereidingen'. Verder; leuk, TS! Fijn dat het je heeft gesmaakt! | |
FutureFairytale | zondag 21 december 2014 @ 10:36 |
Ik weet zeker dat t lekker smaakt. Huzarensalade maken mn ouders ook met corned beef. En idd zoals hierboven, het wordt alleen niet gestampt, daardoor ziet t er anders uit. Maar heerlijk hoor TS! | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 11:10 |
nee. absoluut nee. halfrauwe aardappels met een overdaad aan azijn en zout is niet lekker. en zelf wat eetbaars in elkaar draaien is de helft van de fun. dat zou jij toch moeten weten/kunnen waarderen. hé, dit is fok!, hè. dan kan je zulke reacties verwachten. boeit me verder niet, want ik heb lekker gegeten.
| |
static | zondag 21 december 2014 @ 18:22 |
Wat ben je toch ook in-en-in triest. | |
theunderdog | zondag 21 december 2014 @ 18:28 |
Waarom? | |
theunderdog | zondag 21 december 2014 @ 18:29 |
Als je dat een goede salade vindt dan mag je wel eens bij jezelf te rade gaan. Je lijkt nu een beetje om de dikzak die de obese gaat pesten. | |
#ANONIEM | zondag 21 december 2014 @ 19:50 |
Wat ik laat zien is een vleessalade,niet die bagger die men in de supermarkt verkoopt. Vleessalade is voor mij niet wat de ts prepareert nog wat in de supers wordt verkocht. I.i.g mik je er geen aardappelen door. Het heet toch vlees! salade... dus? Vlees en sla. Niet vlees,aardappelen,doperwten,worst e.d. er doorheen. Ik heb erger mij al genoeg aan die nep nasi goreng dat gehyped wordt hier. Omdat hij zelf de meeste ervaring met triestheid heeft, getuige zijn eenzaamheid en pilletjes. [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2014 19:53:36 ] | |
Ole | zondag 21 december 2014 @ 19:51 |
Je geeft zelf al een antwoord... | |
theunderdog | zondag 21 december 2014 @ 19:54 |
Jij hebt een zwaar leven man. | |
agter | zondag 21 december 2014 @ 19:55 |
Ik neem aan dat dit ook een eigen foto is van je zelfgemaakte vleessalade? Het ziet er overigens erg lekker uit. | |
CafeRoker | zondag 21 december 2014 @ 19:58 |
Corned beef Nooit geweten dat dat er in zit, maar nu begrijp ik wel waar die bijsmaak vandaan komt Toch is die zelfgemaakte stukken beter dan wat je in een plastic bakje koopt en ook beter dan wat je meestal in de horeca krijgt. | |
#ANONIEM | zondag 21 december 2014 @ 20:02 |
alles van 'mijnalbum' is zelfgeschoten. Dit is trouwens de Thaise variant van een vleessalade. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2014 20:04:37 ] | |
N.icka | zondag 21 december 2014 @ 20:03 |
Lekker ts !! | |
agter | zondag 21 december 2014 @ 20:05 |
Maar ook zelf gemaakt, al die gerechten? | |
#ANONIEM | zondag 21 december 2014 @ 20:11 |
Ik ben lui en sta zo min mogelijk in de keuken thuis. Dat doet mijn vriendin als zij er is. De zelf geschoten foto komt van 1 van mijn vele eet-uitstapjes buiten de deur. Desalniettemin in een zucht en een scheet bereid je deze salade. [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2014 20:13:19 ] | |
agter | zondag 21 december 2014 @ 20:20 |
Ah, nu komt de aap uit de spreekwoordelijke mouw, je hebt het gerecht op je foto dus gewoon in een restaurant besteld. Niet eens zelf gemaakt, zoals TS wel gedaan heeft. | |
Redcoon | zondag 21 december 2014 @ 21:02 |
Ik zou dit eten, niks mis mee. | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 21:11 |
en hiermee ben je voor mij gecrasht als voedselrecensent. en ik maar denken dat je wat van het bereiden van eten afwist. blijkbaar heb je meer verstand van het eten ervan. als ik me al wat van de mening van anderen had aangetrokken, voelde ik me nu vast een stuk beter. | |
FutureFairytale | zondag 21 december 2014 @ 21:20 |
Nasi Goreng is Indonesisch bedoeld maar slaatjes zijn gewoon Hollands. Wat jij post heeft niks met een slaatje te maken en om eerlijk te zijn heb ik liever een smeuïg huisgemaakt rundvlees- of huzarenslaatje dan zo'n salade. | |
SuperFood | zondag 21 december 2014 @ 21:21 |
paar opmerkingen voor ts er lijkt relatief veel vlees in te zitten waarom prak je alles kapot een paar herkenbare ingrediënten op het eind maakt het toch een nog groter feest is het zoveel lekkerder dan voorverpakte dat je het zelf maakt | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 22:01 |
ach, kweenie. zo'n blik heeft amper genoeg voor 2 gehaktballen, voor een hoeveelheid waar 4 mensen een maaltijd aan kunnen hebben. ik denk dat dat dus wel meevalt. je zou de groente en het vlees ook door de grof gestampte aardappels kunnen mengen. sommige salades die je in de super koopt, hebben ook die consistentie, waarbij alles bij elkaar gehouden lijkt door mayonaise oid. naar mijn mening krijg je dan toch een heel andere sensatie, omdat de ingrediënten dan minder met elkaar vermengd worden. als je je groenten door de aardappels prakt, smaakt het ook heel anders dan wanneer je ze afzonderlijk eet (ja, wij eten doorgaans een 'prakkie'). er zijn trouwens altijd erwtjes en stukken wortel die het stampen overleven. kort gezegd; ja! | |
SuperFood | zondag 21 december 2014 @ 22:02 |
ergens vind ik het een geniaal topic. bedankt ts! | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 22:03 |
graag gedaan. | |
Klaploper | zondag 21 december 2014 @ 22:13 |
Dat gezeik hier altijd... Ik zou het zelf nooit zo maken, maar als ik op een feestje of zo dit voorgeschoteld krijg ga ik echt niet janken, ook al kan het lekkerder. Kom met je eigen recept in plaats van alleen maar zeuren. Ik kan juist genieten als ik recepten langs zie komen die mijn oma of moeder gemaakt zou kunnen hebben. | |
Ole | zondag 21 december 2014 @ 22:18 |
Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier toch En anders kun je er altijd je eigen draai aan geven? Wel met zelfgesudderd rundvlees, met zelfgemaakte mayo, en je zelf ingelegde augurken. | |
SuperFood | zondag 21 december 2014 @ 22:28 |
+veel het is snel te maken en met foto's. meer van dit soort topics | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 22:31 |
ik kan je zeggen dat mensen serieus zwaar teleurgesteld waren, toen ik een volle schaal had laten vallen, toen ik naar de auto liep, op weg naar een bbq. en dan heb ik het nog niet over het beteuterde gezicht van de vriendin van mijn broer, toen ze dacht dat we met kerst gingen gourmetten; 'oh, lekker. gourmetten. en dan maak jij je slaatje weer?', waren haar laatste woorden, voordat ze het bezoek ervoor naar huis gingen. mijn zus en ik hadden eigenlijk hele andere plannen . good times . | |
SuperFood | zondag 21 december 2014 @ 22:33 |
ik kan me goed voorstellen dat het lekkerder is dan een huzarensalade uit het schap. leuk hoor een familietopper dus dat recept | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 22:34 |
hier wel | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 22:53 |
ja toch? niet alles hoeft 3-sterren allure te hebben. en een recept is slechts een leidraad. hoe je het zelf invult, is totaal jouw zaak. ik maak het zo en dat wilde ik delen. niks meer. niks minder. haters gonna hate. en een kusjekroel voor de positieve reacties. ik heb nog een fotoserie van 'mijn' ajam ketjap (stiekem 'gepikt' van smulweb .). ik zal kijken of ik die van de week een keer online zet. [ Bericht 14% gewijzigd door marc0871 op 21-12-2014 23:02:23 ] | |
Klaploper | zondag 21 december 2014 @ 23:06 |
Tsja, als je hier vraagt wat je kan doen om een broodje knakworst voor een kinderfeestje een beetje op te vrolijken krijg je voor 90 procent gezeik dat zij betere worsten gebruiken. Die Unox dingen zijn natuurlijk niets waard, maar dan kan je nog steeds normaal antwoord geven zonder af te zeiken. | |
marc0871 | zondag 21 december 2014 @ 23:27 |
dit is fok!, weet je nog en misschien is het gewoon de kift. | |
#ANONIEM | maandag 22 december 2014 @ 03:38 |
Dat is het gewoon. Zuurbekjes die eigen frustraties hebben als gevolg van onmacht. [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2014 04:08:15 ] | |
dodoria | maandag 22 december 2014 @ 04:28 |
Dit is niet helemaal wat ik als een klassieke rundvleessalade zie, maar zo leer ik nog eens hoe een ander dat maakt. Ik gebruik meestal runder riblap ofzo en dan ook laat ik het kookvocht inkoken en gebruik dat in de dressing. Ook lekker erbij: Worcestershire saus en zilver uitjes. Ik stamp het nooit, maar misschien ga ik dat volgende keer doen met alleen het draadjesvlees en de aardappelen. En dan daarna de overige groenten er door. Wat ik me nou altijd al af heb gevraagd hoe smaakt dat nou, corned beef? Is dat vergelijkbaar met een ander vlees? | |
marc0871 | maandag 22 december 2014 @ 18:16 |
de bereiding op zich zal misschien geen klassieker zijn. het gerecht zelf wel. bij bijna elke feestavond staat er wel een schaal op tafel. het is met grof zeezout gemengd, gekookt rundergehakt. je zou kunnen zeggen een zoute gehaktbal. | |
RobinOok | maandag 22 december 2014 @ 19:24 |
Bij mij op het werk verkopen ze iets dat hierop lijkt, denk ik. Ik heb het 1 keer geprobeerd, het is een rozige, beige, natte smurrie.Ondefinieerbaar. Het was niet heel erg vies, maar ik vond het toch wel vervelend dat ik niet kon achterhalen wat het was. Dus daarna nooit meer genomen. Ik geloof dat het officieel ook rundvleessalade heet. Maar in dit topic maakt "wel weten wat erin zit" het er niet beter op. Brrrr. | |
Lienekien | maandag 22 december 2014 @ 19:26 |
Buiten de corned beef en de slasaus zie ik geen ingrediënten in de OP die me echt tegenstaan. | |
theunderdog | maandag 22 december 2014 @ 19:28 |
Het ziet er gewoon niet al te appetijtelijk uit, maarja boeie. | |
SuperFood | maandag 22 december 2014 @ 19:30 |
wat een ontzettende flauwe reacties | |
Isabeau | maandag 22 december 2014 @ 20:10 |
Ik heb ooit cornedbeef stamppot gemaakt en dat was stiekem heel erg lekker http://www.bbcgoodfood.co(...)beef-hash-cheap-meal | |
marc0871 | maandag 22 december 2014 @ 20:13 |
geloof me; zoals het hier is klaargemaakt, is het 100 keer lekkerder dan wat je in een gemiddelde cafetaria voorgeschoteld krijgt. het is zeker geen natte smurrie. er zitten zomaar een paar eetlepels slasaus door. dat is 1 van de redenen dat ik die van mij prefereer. een andere is dat al die salades zo zuur zijn. de ene meer dan de andere, maar toch. deze is zeker niet zuur. eerder iets zoetig, met slechts een hintje zuur. | |
Lienekien | maandag 22 december 2014 @ 20:15 |
Kun je in Nederland baked beans kopen? | |
marc0871 | maandag 22 december 2014 @ 20:20 |
ik zie ze bij de plaatselijke super wel eens staan. | |
dodoria | maandag 22 december 2014 @ 21:51 |
Helemaal mee eens dat dit gerecht een klassieker is. Het is net zo retro als een garnalencocktail! In mijn zwangerschap kon ik wel iedere dag rundvleessalade op. Een appeltje er doorheen is trouwens ook lekker fris. Een 'zoute gehaktbal' vind ik dan weer niet zo lekker klinken... | |
marc0871 | maandag 22 december 2014 @ 21:57 |
sorry . verder kwam ik niet, als vergelijking. anders moet je maar eens een pakje bij de vleeswaren gaan halen. kan je het zelf beoordelen. ben er zelf geen fan van, maar in dit gerecht vind ik het wel lekker. | |
Varg89 | maandag 22 december 2014 @ 22:23 |
Zijn dat kalfshersenen? | |
emmyemmy | maandag 22 december 2014 @ 22:31 |
Rundvleessalade uit een pakje (Johma geloof ik) is mijn guilty pleasure Maar dit ziet er vies uit, vooral door de corned beef en omdat je het zo strak aanduwt op het bord | |
FutureFairytale | maandag 22 december 2014 @ 22:55 |
Nee die vierkante van Westland | |
emmyemmy | maandag 22 december 2014 @ 23:07 |
ik heb het over deze: Da's mn guilty pleasure | |
Spanky78 | maandag 22 december 2014 @ 23:20 |
Eens hoor. Er wordt hier wel heel erg pretentieus gedaan. Door mensen die waarschijnlijk wel een zak chips open trekken of diepvriesfrites bakken. Ik zou het zelf niet zo maken, maar zo erg is het niet. Met name de slasaus erin vind ik niet echt tof, erwtjes zou ik uit de diepvries halen, maar bijvoorbeeld corned beef is een guilty pleasure voor mij... | |
FutureFairytale | maandag 22 december 2014 @ 23:23 |
Eet je zo'n bak achter elkaar op dan? Anders hoef je je niet guilty te voelen hoor | |
Spanky78 | maandag 22 december 2014 @ 23:26 |
Eens hoor. Er wordt hier wel heel erg pretentieus gedaan. Door mensen die waarschijnlijk wel een zak chips open trekken of diepvriesfrites bakken. Ik zou het zelf niet zo maken, maar zo erg is het niet. Met name de slasaus erin vind ik niet echt tof, erwtjes zou ik uit de diepvries halen, maar bijvoorbeeld corned beef is een guilty pleasure voor mij... Ietsje minder fijn stampen, versere erwtjes (diepvries), lekker wat fijngesneden augurkjes, prima. Denk dat een zelfgemaakte mayonaise om het mee te mengen wel lekekrder zou zijn, en dan hoeft die laag er niet zo overheen... Ik vind veel van de negatieve reacties iig onterecht. Ene gewoon recept, beter dan wat je in de super koopt,. | |
emmyemmy | maandag 22 december 2014 @ 23:29 |
| |
Curiosity | maandag 22 december 2014 @ 23:33 |
Het lekkerste is met Gouda's glorie slasaus, bestaat die nog?, zo maakte mijn moeder het, voor de rest bijna hetzelfde, alleen geen wortel, wel augurk en zilveruitjes. En dan lekker op stokbrood smeren. | |
DancingPhoebe | maandag 22 december 2014 @ 23:41 |
BREAK THE CYCLE!!! | |
Redcoon | maandag 22 december 2014 @ 23:58 |
Nee, sommige dingen moeten blijven zoals ze zijn! [ Bericht 0% gewijzigd door Redcoon op 22-12-2014 23:58:42 (typo) ] | |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 03:43 |
Heb jij je bril niet op? Nee hoor,dat is gewoon runderbiefstuk. | |
Ole | dinsdag 23 december 2014 @ 03:46 |
maar dit heeft niets met een rundvleessalade te maken.. | |
Ole | dinsdag 23 december 2014 @ 03:47 |
| |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 03:47 |
Wel...omdat een rundvleessalade voor mij als voornaamste rundvlees en sla heeft. Niet wat de ts in elkaar flanst. [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 23-12-2014 03:49:02 ] | |
Ole | dinsdag 23 december 2014 @ 03:49 |
google er eens op. Een Hollandse rundvleessalade is toch echt ongeveer wat TS hier bedoeld heeft. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 03:54 |
Ik val niet voor Hollandse variaties. Vleessalade..de naam zegt het al is vlees en salade en het liefst dus licht en makkelijk verteerbaar en niet te zwaar op de maag. | |
FutureFairytale | dinsdag 23 december 2014 @ 05:39 |
Je gaat toch niet vertellen dat je serieus niet weet wat een slaatje is? | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 07:31 |
Het woord salade kan wel voor verwarring zorgen, maar de benamingen rundvleessalade, huzarensalade, eiersalade, tonijnsalade of slaatje zijn toch echt wel voorbehouden voor kwaksalades. Geen twijfel hoor. Die Thaise salade van jou, Iwanius, dat is een biefstuksalade. Bij biefstuksalade zal niemand een aan kwaksalade denken, bij rundvleessalade wel. Ik hou trouwens ook niet van kwaksalades. Kan me niet eens herinneren wanneer ik dat voor het laatst at. Ik laat het altijd links liggen als ik het tegenkom. Gelukkig krijg je het eigenlijk nooit voorgezet, volgens mij is het altijd zelf opscheppen. Godzijdank. (op brood is iets ander verhaal) | |
DancingPhoebe | dinsdag 23 december 2014 @ 08:05 |
Brrrr naast gewoon standaard ieuw zijn dit soort dingen ook gewoon zanderig en korrelig in de mond. Ik ril er van! | |
Sangha | dinsdag 23 december 2014 @ 09:31 |
Tof TS dat je de moeite hebt genomen dit topic te maken, je recept te delen en foto's te maken en te plaatsen. Waarvoor hulde! Het ziet er prima uit en ik denk dat het beter zal smaken dan de salades in de supermarkt. Ik zou het zeker proeven, en dat is de enige manier om te oordelen of het lekker is of niet. Ik hoop op meer van dit soort topics. | |
Isabeau | dinsdag 23 december 2014 @ 09:36 |
Doe eens googlen, Iwanius: https://www.google.nl/sea(...)L7oGAAQ&ved=0CDIQsAQ Heel simpel. Wat TS heeft laten zien is een Rundvleessalade, is echt voor iedereen duidelijk. | |
Sangha | dinsdag 23 december 2014 @ 09:46 |
Dat zegt genoeg inderdaad! | |
SiennaForrest | dinsdag 23 december 2014 @ 09:49 |
Nou ziet er goed uit hoor, al moet je natuurlijk eerst even proeven om te kunnen oordelen over de smaak. Jammer van al die negatieve reacties. Misschien dat deze mensen komende week hun favoriete zelfgemaakte vleessalade recept + foto's maar eens posten hier. | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 12:05 |
Als jij dan een recept met foto's van jouw favoriete gebakken lever met uien maakt. Okay? | |
SiennaForrest | dinsdag 23 december 2014 @ 12:51 |
Lol hier voelt iemand zich goed aangesproken zeg! | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 14:02 |
Ja, je wou toch niet net doen of dat onterecht is of zo?
| |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 14:26 |
Daar zou ik mijn geld op inzetten ja, dat SiennaForesta niet van lever houdt. | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 14:26 |
ja zeg, gooi mij dan ook maar weg! | |
Isabeau | dinsdag 23 december 2014 @ 14:29 |
Ik dacht dat ik je verkeerd had begrepen en je Sienna citeerde, maar je citeerde jezelf en toen begreep ik het even niet meer | |
Isabeau | dinsdag 23 december 2014 @ 14:29 |
Nooit | |
Klaploper | dinsdag 23 december 2014 @ 14:31 |
Ach, die salade die Iwan postte zou ik ook liever eten, maar het gaat helemaal om de manier waarop het gebracht wordt. Een rundvleessalade zou alleen sla en rundvlees mogen bevatten. Een Caesarsalade bestaat toch ook niet uit enkel sla en stukjes Caesar? Het is gewoon een Nederlandse naam van een bepaald gerecht. | |
SiennaForrest | dinsdag 23 december 2014 @ 17:02 |
Inderdaad, die vergelijking sloeg nergens op. Maar ik denk dat de meeste mensen echt wel weten wat een rundvleessalade is. Er zijn gewoon mensen die dit soort topics aangrijpen om zichzelf even te laten zien... zo kunnen ze zich profileren als fijnproever, topkok of culinair recensent. Natuurlijk; smaken verschillen, dus prima die meningen... maar het gaat inderdaad om de manier waarop. | |
beeer | dinsdag 23 december 2014 @ 17:35 |
Ik denk dat het smaakt zoals dat kleffe honden/kattenvoer. Niet dat ik ooit honden- of kattenvoer gegeten heb maar ik heb wel mijn portie corned beef gehad in mijn jeugd. uit nostalgische ovewegingen zou ik deze salade dan ook gewoon eten. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 17:53 |
Tuurlijk wel maar als ik hoor "salade" dan denk ik nooit aan wat de ts heeft bereidt of wat Robin zo treffend omschreef. Eigenlijk moeten ze ook de naam veranderen in 'kwark'slaatjes oid . Maar goed dan gaan legio lui weer stijgeren omdat ze dan vinden dat aan hun NL gedachtengoed wordt getornd. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-12-2014 17:56:11 ] | |
SiennaForrest | dinsdag 23 december 2014 @ 17:54 |
... spannend! | |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 18:06 |
Vandaag opnieuw een rundvleessalade genomen. | |
TargaFlorio | dinsdag 23 december 2014 @ 18:24 |
Er zit toch helemaal geen kwark in? | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 18:31 |
Nee. Ik noem het dan ook geen kwarkslaatje maar kwaksalade. Dat kwak je zo op je bord. Dat je aan iemand aan tafel vraagt "nog een beetje salade?" *kwak* | |
TargaFlorio | dinsdag 23 december 2014 @ 18:35 |
Net als soep, stamppot, wokschotel, ijs, enz. Niks mis mee. | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 18:36 |
Nee, soep of wokschotel of ijs kwak ik nooit. Stamppot wel inderdaad. Maar stamppot is al een goede naam. Daarin hoeft ook geen onderscheid gemaakt te worden tussen potten die wel en potten die niet kwakken. | |
TargaFlorio | dinsdag 23 december 2014 @ 18:38 |
Maar dan is er nog niks mis met een goed gemaakte rundvleessalade of zoals we hier in Brabant zeggen koude schotel. Elitair gedoe | |
beeer | dinsdag 23 december 2014 @ 18:46 |
Dat is waarom de elite in Den Haag zit en niet in Breda | |
Quispi | dinsdag 23 december 2014 @ 18:56 |
Lekker kwakken! De salade uit de op zou ik aan me voorbij laten gaan, maar mijn oma maakte altijd een overheerlijk tonijnslaatje. Mooi opgemaakt op her bord met aan de randen diverse soorten vis en stukjes rauwkost. Heerlijk! Maar dat kan ook door de nostalgie komen.... | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 19:00 |
Waarom is het elitair als ik niet van rundvleessalade hou en als mensen zeiken dat ze tofu of lever smerig vinden dan is het opeens smaken verschillen. | |
beeer | dinsdag 23 december 2014 @ 19:02 |
Als je niet van rundvleessalades houdt zou je hier niet eens moeten reageren. | |
TargaFlorio | dinsdag 23 december 2014 @ 19:03 |
Vanwege dat denigrerende 'kwakken'. | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 19:04 |
Oh god. Denigrerend kwakken. Hoe verzin je het? | |
FutureFairytale | dinsdag 23 december 2014 @ 19:11 |
Nou eerlijk Robin... al noemt iemand jouw tempeh kering 'poepblokken' omdat het die kleur heeft, vind jij het dan ook niet denigrerend? Het komt een beetje hier over dat jij, Iwanius en hier nog een paar mensen die slaatjes lekker vinden, minder vinden dan jullie zelf. [ Bericht 2% gewijzigd door FutureFairytale op 23-12-2014 20:01:51 ] | |
Mylene | dinsdag 23 december 2014 @ 19:24 |
Mijn oma doet het met blokjes Smac i.p.v. cornedbeef. Ik koop zelf weleens een bakje bij de groentenboer en daar zit dan draadjesvlees in. | |
Spanky78 | dinsdag 23 december 2014 @ 19:50 |
Smack vind ik wel echt smerig. Corned beef lekker, gemaakt van runderkop en ander vlees dat niemand wil hebben. Heerlijk. | |
RobinOok | dinsdag 23 december 2014 @ 19:51 |
Ja, dat is waar. Maar dat heeft niks met dat kwakken te maken. Zoals gezegd, stamppot kwakt ook en dat eet ik (in de winter) minstens 1 keer per week. Niks mis met kwakken. ( wel met vleessalades en zeker als die gemakt zijn van corned beef, slasaus en doppers uit een pot) | |
TargaFlorio | dinsdag 23 december 2014 @ 21:15 |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 22:21 |
Nou fijn voor je dat jij er zo over denkt. Ik zal er echt wakker van liggen. V.w.b.dat recenseren. Ik heb mij nooit een eetrecensent gevoeld en ben het ook niet! Enige wat ik doe is mijn mening geven over wat ik ervaar als ik ergens eet. Ik vind iemand pas een echte recensent als hij zijn sporen verdiend heeft op culinair gebied en dan met name het hebben van productkennis en bijbehorende smaakverhoudingen. Tegenwoordig denkt elke puistenkop die leuk kan schrijven,er een weblog op nahoudt, en weleens buiten de deur eet dat hij al een recensent is. Nou ik kan je vertellen dat ik de meesten ken en dat het diep triest is gesteld met hun productkennis en ervaring op het gebied van smaakverhoudingen omdat hun zo mooi geschreven recensies vaak doordrenkt zijn van vooroordelen. En doel ik meer op de locatie waar ze zijn,dat het allemaal nieuw voor ze is, en ze al bij voorbaat als insteek hebben een positief stuk te schrijven i.p.v. een echt onafhankelijk geschreven stuk. Kijk,dat krijg je dus als je te snel typt en je gedachte al verder is dan je handeling van dat moment. Moet idd gewoon 'kwak'zijn zoals Robin al zelf zei. Vind het trouwens wel grappig gevonden die benaming. Zullen we maar niet die oude discussie van weleer ( met collega Piet) gaan herhalen? Wat is dat nou weer voor rare reactie. Misschien dat er meer wegen zijn naar "rundvleessalade land." Niet alles wat de meerderheid voor zoete koek aanneemt is per definitie ook de enige weg/waarheid. Misschien ligt het aan mij maar ik begrijp deze laatste schuingedrukte zinsopbouw niet. Tenminste ik denk wel te weten wat je wilt zeggen maar gelieve dit dan te corrigeren? V.w.b. je benaming 'poepblokken'begrijp ik deze niet echt want ik vind de tempeh kering als gerechtje er helemaal niet zo uitzien. Integendeel. Ik zou zelfs in het slechste geval het er niet aan kunnen afleiden. De 'salade'daarintegen zoals te zien op onderstaande foto's is een ander verhaal. Het is dat de ts zelf in de OP liet zien wat hij gebruikte want voor een buitenstaander die alleen de laatste twee foto's ziet had het ook een zalm-tonijn-garnalensalade 'Hollandse'stiijl kunnen zijn, je weet wel die je altijd ook associeert met die bakken 'salade' van de supermarkt. In deze vind ik de benaming van Robin wel treffend 'Kwak'voedsel zeker als je weet dat als je het schept in een lepel, je altijd die smijtbeweging moet maken om alles van die lepel af te krijgen omdat het meestal eraan blijft hangen. Elitair: Ik heb heel erg het gevoel dat de meesten Robin, Piet en mij aanvallen op onze meningen (sommigen spelen dan gewoon op de man/vrouw elke keer) omdat het bereiden van iets schijnbaar belangrijker is dan het geven van je eigen gefundeerde mening over wat bereidt wordt. M.a.w je moet eigenlijk alleen maar "hosana" of "amen"zeggen als iemand iets bereidt heeft,zelfs als het voor geen meter klopt of er niet uitziet omdat het bereiden op zich al belangrijk genoeg is. En voor de goede orde: Dat wij (of ik)soms heel duidelijk dingen anders zien en dan recht tegen de stroom ingaan is niet omdat dat zo leuk is, maar omdat je op een bepaalt moment gepokt en gemazeld m.b.t koken,smaken en alles wat ermee samenhangt en dat je gewoonweg weigert aan onzin toe te geven ook al vind de rest het allemaal zo geweldig. Is niets elitairs aan. Dat is gewoon anders,niet zo zeer beter, gewend zijn! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-12-2014 22:34:22 ] | |
SuperFood | dinsdag 23 december 2014 @ 22:24 |
elitair elitair... het is gewoon jammer. het is op zich een leuk topic en er wordt moeite gedaan om het recept neer te zetten en leuke fotootjes. al dat gezeur eromheen hoort eigenlijk in fb thuis ofzo. en piet is niet elitair. maar piet zou de salade ook gewoon vreten als ie hem voorgezet krijgt dat weet ik zeker (misschien dat ie liever iets vanaf punt 0 bereid wilt maar da's een ander verhaal) | |
Downwards | dinsdag 23 december 2014 @ 22:30 |
Het oogt niet echt zalig, maar je ziet wel dat het met liefde is gemaakt. Zou wel een paar happen proberen. | |
Klaploper | dinsdag 23 december 2014 @ 22:35 |
Je mag best zeggen dat het je niet lekker lijkt. Je mag best zeggen dat je het niet eens zou proeven. Wat jij zegt is dat je het geen rundvleessalade mag noemen omdat het niet aan jouw idee van een salade voldoet. Met een hele neerbuigende toon. De eerste reactie van Robin in dit topic heb je ook niets aan, maar daar staan geen vreemde meningen in die nergens op slaan. Kritiek hebben mag altijd. Maar kom dan met een betere suggestie (zoals Piet, waar je je nu mee vergelijkt erg vaak doet) in plaats van met een totaal ander gerecht aan te komen op een zeikerige toon. | |
Spanky78 | dinsdag 23 december 2014 @ 22:52 |
Houd Pietverdriet en anderen er lekker buiten. Hij is een stuk respectvoller naar anderen dan jij. Natuurlijk is dit recept geen culinair hoogstandje, maar dat pretendeert de TS dan ook niet. Hij geeft een recept voor een in zijn ogen geslaagde salade. En daar kun je vanalles van vinden, maar je kunt commentaar verwachten als je je zo opstelt als jullie in dit topic doen. Wat een respectloze manier van afzeiken van iemand die nog wel met foto's etc gewoon iets vriendelijks toevoegt. Ik zou graag meer van dit soort dingen zien in CUL. En wat minder van jouw pretentieuze gelul. Van jou heb ik nog nooit een echt serieus stukje kennis in dit forum weten bespeuren, anders dan het vakkundig weten af te zeiken van iemand anders op vage gronden. Op zijn minst kan RObin mooie foto's maken en lijken sommige dingen die ze fotografeert aardig te eten. Piet weet bijna alles van voedsel en het bereiden ervan bovendien gedraagt hij zich niet zo horkerig als jij. Dus ik snap best dat je hem in jouw post noemt, om jezelf een air van kundigheid te geven. Maar man wat een slappe zak ben jij. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 december 2014 @ 23:47 |
Het eindresultaat ziet er prima uit. Alleen zou ik geen corned beef nemen als vegetariër maar iets anders. | |
Ole | woensdag 24 december 2014 @ 00:06 |
dan wordt het een aardappelsalade Ook lekker! | |
123hopsaflops | woensdag 24 december 2014 @ 00:09 |
Edit: jaaaa, dat was me te onsmakelijk in CUL< dat doe je maar elders. [ Bericht 94% gewijzigd door Isabeau op 24-12-2014 00:18:24 ] | |
123hopsaflops | woensdag 24 december 2014 @ 00:21 |
je hebt gelijk; die salade had ik beter onder een spoiler kunnen plaatsen | |
Isabeau | woensdag 24 december 2014 @ 00:30 |
| |
FutureFairytale | woensdag 24 december 2014 @ 00:38 |
Volgens mij is het wel in de ouderwetse salades zo dat huzarensalade corned beef heeft en rundvleessalade draadjesvlees. Eigenlijk heeft TS dus huzarensalade gemaakt. Alleen teveel vlees ervoor gebruikt dan. Conclusie: hij zit ertussenin Desalniettemin: eet smakelijk er weer van deze kerstdagen | |
#ANONIEM | woensdag 24 december 2014 @ 01:03 |
kijk..FFT! Dat is nou een goede opmerking. Maar wordt natuurlijk door zuurbekjes als Spanky78 & co als respectloos gezien. Ik heb nergens iemand op het bot beledigd met zurige en hatelijke opmerkingen,anders begon de eerste letter van mij naam wel met een G.,dus gooi die zelf verzonnen aannames maar de deur uit als je alleen maar post om een persoonlijke vete uit te vechten. Ik haal Piet aan omdat ook hij last heeft van lieden die een probleem met hem hebben en met precies diezelfde verzonnen aannames waar jij mee aankomt zetten. En dat weet ik uit eerste hand. Nu jij weer. Wat 'wij' doen is gewoon onze mening en dus visie geven en op grond waarvan. Daar kun je niets tegen hebben of doen. En ik heb al uitgelegd op welke gronden maar dat lees je voor het gemak dus niet omdat jij elke mening die niet de jouwe is en dus haaks staat op die van de meesten,als een bedreiging, en een respectloze mening ziet die er op uit is iemand doelbewust neer te sabelen. Voorzover jouw hersenkronkel. Kijk,je bevestigd precies wat ik eerder schreef. Je gebruikt het woord respectloos. - net zo als al die losers die het woord te pas en te onpas gebruiken puur en alleen om anderen het zwijgen op te leggen - puur voor je eigen genoegdoening en het willen uitspelen van persoonlijke aversies. En ik pretentieus? Voorlopig heb ik alles wat ik zei kunnen waarmaken.Sterker nog ik geef een ieder die aan mij iets vraagt over een bepaalt gerecht altijd meer dan genoeg informatie. Ik heb van jou nog niets gezien,Letterlijk..niets gezien waarvan ik zeg: "goh...dat is nieuw voor mij,dat kende ik nog niet." Oh....dan heeft jou geheugen je andermaal in de steek gelaten want je was nog zo positief tot voor kort over mijn bijdrages. Zal ik even al je reacties van 2014 laten zien waar dat staat? Of had je toen last van een verstandsverbijstering. Ik hoef mijn kennis niet zo te etaleren als Piet (want daar doel jij op)laat staan dat ik hem aanhaal om mij zelf er beter van te laten worden. Alsof ik dat uberhaupt nodig zou hebben..Maar goed je strooit graag met aannames rond in de hoop te kunnen scoren gezien je eerdere antwoorden. Iedereen heeft zijn eigen manier hoe hij in CUl zijn bijdrage invult. En Piet wil er gewoon tijd en moeite in steken om mensen te leren eens meer uit zichzelf na te denken wat echt koken is. I.i.g. niet wat AH of welke tv programma je altijd voorschotelt. Ik heb daar geen zin en tijd voor. Of mag dat niet? En Robin betichten als iemand die alleen mooie foto's kan maken, is jezelf een brevet van onvermogen geven op culinair gebied. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2014 01:22:26 ] | |
Adames | woensdag 24 december 2014 @ 01:20 |
Iwanius ga toch fietsen | |
Sangha | woensdag 24 december 2014 @ 09:20 |
Wel leuk eigenlijk dit, meestal maak ik ander soort salades (nee niet culi-elitair bedoelt enzo) , maar vind het wel leuk om weer eens terug naar de basis te gaan. Aangezien ik voor de komende feestdagen met vriendinlief het koude buffet verzorg ga ik opteren voor een Oer-Hollandse huiselijke rundvleessalade. misschien zelfs wel met stukjes lever? | |
Sangha | woensdag 24 december 2014 @ 09:26 |
Dat klopt! En jij ook eet smakelijk! | |
Spanky78 | woensdag 24 december 2014 @ 09:54 |
Haha +1 | |
Isabeau | woensdag 24 december 2014 @ 10:26 |
Zullen we dit topic verder gewoon gebruiken voor het bewonderen van, het niet lusten van, het na willen maken van, het beter kunnen maken van rundvleesslaatjes Ik doe graag rode bietjes in die van mij, maar dan ziet het er direct zo roze uit en dat vinden mensen ook al niet smakelijk | |
Ole | woensdag 24 december 2014 @ 10:32 |
Appel erin maakt het lekker fris | |
Sangha | woensdag 24 december 2014 @ 13:21 |
Dat zijn beide goede toevoegingen voor een dergelijke salade, lekker een beetje zoet erin. | |
Isabeau | woensdag 24 december 2014 @ 13:30 |
In mijn familie heerst ook het 'een beetje van Johma' virus. Dit hussel je dan door elkaar: • bak kant en klare rundvleessalade of aardappelsalade • augurkjes en/of zilveruitjes fijn gesneden • blokjes appel • gekookt ei • blokjes ham Voor luie mensen, snel klaar en eigenlijk niet verkeerd. | |
Sangha | woensdag 24 december 2014 @ 13:38 |
En natuurlijk en beetje (zelfgemaakte) mayonaise... | |
Spanky78 | woensdag 24 december 2014 @ 14:19 |
Eendenlever met uiencompote hmmmmmm | |
Oceanonix | woensdag 24 december 2014 @ 16:47 |
Ik ga binnenkort eens aan de slag. Denk alleen dat ik de corned beef ga vervangen door runderlappen. . Het stampen met de het gekookte vlees en dan na afloop de doperwten toevoegen. Een iets grovere salade als die van de TS. |