Kun je in Nederland baked beans kopen?quote:Op maandag 22 december 2014 20:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb ooit cornedbeef stamppot gemaakt en dat was stiekem heel erg lekker![]()
http://www.bbcgoodfood.co(...)beef-hash-cheap-meal
ik zie ze bij de plaatselijke super wel eens staan.quote:Op maandag 22 december 2014 20:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Kun je in Nederland baked beans kopen?
Helemaal mee eens dat dit gerecht een klassieker is. Het is net zo retro als een garnalencocktail!quote:Op maandag 22 december 2014 18:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
de bereiding op zich zal misschien geen klassieker zijn.
het gerecht zelf wel.
bij bijna elke feestavond staat er wel een schaal op tafel.
het is met grof zeezout gemengd, gekookt rundergehakt.
je zou kunnen zeggen een zoute gehaktbal.
sorryquote:Op maandag 22 december 2014 21:51 schreef dodoria het volgende:
[..]
Helemaal mee eens dat dit gerecht een klassieker is. Het is net zo retro als een garnalencocktail!
In mijn zwangerschap kon ik wel iedere dag rundvleessalade op.
Een appeltje er doorheen is trouwens ook lekker fris.
Een 'zoute gehaktbal' vind ik dan weer niet zo lekker klinken...
Zijn dat kalfshersenen?quote:
Nee die vierkante van Westlandquote:Op maandag 22 december 2014 22:31 schreef emmyemmy het volgende:
Rundvleessalade uit een pakje (Johma geloof ik) is mijn guilty pleasure
ik heb het over deze:quote:Op maandag 22 december 2014 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee die vierkante van Westland
[ afbeelding ]
Eens hoor. Er wordt hier wel heel erg pretentieus gedaan. Door mensen die waarschijnlijk wel een zak chips open trekken of diepvriesfrites bakken.quote:Op zondag 21 december 2014 10:16 schreef Unites het volgende:
Ik snap eerlijk gezegd de ophef niet zo... waarom zou het niet lekker kunnen zijn? TS gebruikt toch alle klassieke ingrediënten voor een rundvleessalade? Dat de uitwerking niet ieder z'n ding is, wilt niet zeggen dat het nergens naar smaakt. Wij maken af en toe ook wel eens op deze manier een salade, maar 'stampen' het dan niet zo fijn. Zelfgemaakt is meestal nog lekkerder dan uit zo'n bakje en om dan te zeggen dat 'het niets met koken te maken heeft', vind ik al helemaal nergens op slaan. Volgens mij is het basisprincipe van koken en bakken gewoon; 'het combineren van verschillende ingrediënten om daar vervolgens een gerecht mee te maken door middel van verschillende bereidingen'.
Verder; leuk, TS! Fijn dat het je heeft gesmaakt!
Eet je zo'n bak achter elkaar op dan? Anders hoef je je niet guilty te voelen hoorquote:Op maandag 22 december 2014 23:07 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
ik heb het over deze:
[ afbeelding ]
Da's mn guilty pleasure
Eens hoor. Er wordt hier wel heel erg pretentieus gedaan. Door mensen die waarschijnlijk wel een zak chips open trekken of diepvriesfrites bakken.quote:Op zondag 21 december 2014 10:16 schreef Unites het volgende:
Ik snap eerlijk gezegd de ophef niet zo... waarom zou het niet lekker kunnen zijn? TS gebruikt toch alle klassieke ingrediënten voor een rundvleessalade? Dat de uitwerking niet ieder z'n ding is, wilt niet zeggen dat het nergens naar smaakt. Wij maken af en toe ook wel eens op deze manier een salade, maar 'stampen' het dan niet zo fijn. Zelfgemaakt is meestal nog lekkerder dan uit zo'n bakje en om dan te zeggen dat 'het niets met koken te maken heeft', vind ik al helemaal nergens op slaan. Volgens mij is het basisprincipe van koken en bakken gewoon; 'het combineren van verschillende ingrediënten om daar vervolgens een gerecht mee te maken door middel van verschillende bereidingen'.
Verder; leuk, TS! Fijn dat het je heeft gesmaakt!
quote:Op maandag 22 december 2014 23:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Eet je zo'n bak achter elkaar op dan? Anders hoef je je niet guilty te voelen hoor
BREAK THE CYCLE!!!quote:Op zaterdag 20 december 2014 20:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn oma en moeder maakten hem zoEn het is prima te eten, al zou ik het zelf niet meer zo maken
Het moet ergens ophouden hoor, dit soort eten in elkaar prakken.
Nee, sommige dingen moeten blijven zoals ze zijn!quote:
maar dit heeft niets met een rundvleessalade te maken..quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Heb jij je bril niet op? Nee hoor,dat is gewoon runderbiefstuk.
quote:Op maandag 22 december 2014 23:33 schreef Curiosity het volgende:
Het lekkerste is met Gouda's glorie slasaus, bestaat die nog?, zo maakte mijn moeder het, voor de rest bijna hetzelfde, alleen geen wortel, wel augurk en zilveruitjes.
En dan lekker op stokbrood smeren.
Wel...omdat een rundvleessalade voor mij als voornaamste rundvlees en sla heeft. Niet wat de ts in elkaar flanst.quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:46 schreef Ole het volgende:
maar dit heeft niets met een rundvleessalade te maken..
google er eens op. Een Hollandse rundvleessalade is toch echt ongeveer wat TS hier bedoeld heeft.quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:47 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wel...omdat een rundvleessalade voor mij rundvlees is en sla. Niet wat de ts in elkaar flanst.
Je gaat toch niet vertellen dat je serieus niet weet wat een slaatje is?quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:54 schreef Iwanius het volgende:
Ik val niet voor Hollandse variaties. Vleessalade..de naam zegt het al is vlees en salade en het liefst dus licht en makkelijk verteerbaar en niet te zwaar op de maag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |