abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 21 december 2014 @ 21:02:28 #51
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_147817791
Ik zou dit eten, niks mis mee. ^O^
pi_147818284
quote:
2s.gif Op zondag 21 december 2014 20:11 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben lui en sta zo min mogelijk in de keuken thuis. Dat doet mijn vriendin als zij er is.
De zelf geschoten foto komt van 1 van mijn vele eet-uitstapjes buiten de deur. :s)

Desalniettemin in een zucht en een scheet bereid je deze salade.
en hiermee ben je voor mij gecrasht als voedselrecensent.
en ik maar denken dat je wat van het bereiden van eten afwist.
blijkbaar heb je meer verstand van het eten ervan.
als ik me al wat van de mening van anderen had aangetrokken, voelde ik me nu vast een stuk beter.
pi_147818829
quote:
2s.gif Op zondag 21 december 2014 19:50 schreef Iwanius het volgende:
Wat ik laat zien is een vleessalade,niet die bagger die men in de supermarkt verkoopt.

Vleessalade is voor mij niet wat de ts prepareert nog wat in de supers wordt verkocht. I.i.g mik je er geen aardappelen door. Het heet toch vlees! salade... dus? Vlees en sla.

Niet vlees,aardappelen,doperwten,worst e.d. er doorheen. Ik heb erger mij al genoeg aan die nep nasi goreng dat gehyped wordt hier.

[..]

Nasi Goreng is Indonesisch bedoeld maar slaatjes zijn gewoon Hollands. Wat jij post heeft niks met een slaatje te maken en om eerlijk te zijn heb ik liever een smeuïg huisgemaakt rundvlees- of huzarenslaatje dan zo'n salade.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_147818915
paar opmerkingen voor ts

er lijkt relatief veel vlees in te zitten
waarom prak je alles kapot een paar herkenbare ingrediënten op het eind maakt het toch een nog groter feest
is het zoveel lekkerder dan voorverpakte dat je het zelf maakt
pi_147821056
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef SuperFood het volgende:
paar opmerkingen voor ts

er lijkt relatief veel vlees in te zitten
waarom prak je alles kapot een paar herkenbare ingrediënten op het eind maakt het toch een nog groter feest
is het zoveel lekkerder dan voorverpakte dat je het zelf maakt
ach, kweenie.
zo'n blik heeft amper genoeg voor 2 gehaktballen, voor een hoeveelheid waar 4 mensen een maaltijd aan kunnen hebben.
ik denk dat dat dus wel meevalt.

je zou de groente en het vlees ook door de grof gestampte aardappels kunnen mengen.
sommige salades die je in de super koopt, hebben ook die consistentie, waarbij alles bij elkaar gehouden lijkt door mayonaise oid.
naar mijn mening krijg je dan toch een heel andere sensatie, omdat de ingrediënten dan minder met elkaar vermengd worden.
als je je groenten door de aardappels prakt, smaakt het ook heel anders dan wanneer je ze afzonderlijk eet (ja, wij eten doorgaans een 'prakkie').
er zijn trouwens altijd erwtjes en stukken wortel die het stampen overleven.

kort gezegd; ja!
pi_147821108
:D

ergens vind ik het een geniaal topic. bedankt ts!
pi_147821140
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:02 schreef SuperFood het volgende:
:D

ergens vind ik het een geniaal topic. bedankt ts!
graag gedaan.
  zondag 21 december 2014 @ 22:13:07 #58
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147821686
Dat gezeik hier altijd...
Ik zou het zelf nooit zo maken, maar als ik op een feestje of zo dit voorgeschoteld krijg ga ik echt niet janken, ook al kan het lekkerder. Kom met je eigen recept in plaats van alleen maar zeuren.
Ik kan juist genieten als ik recepten langs zie komen die mijn oma of moeder gemaakt zou kunnen hebben.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Moderator / Miss SHO zondag 21 december 2014 @ 22:18:31 #59
22592 crew  Ole
pi_147821971
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 22:13 schreef Klaploper het volgende:
Dat gezeik hier altijd...
Ik zou het zelf nooit zo maken, maar als ik op een feestje of zo dit voorgeschoteld krijg ga ik echt niet janken, ook al kan het lekkerder. Kom met je eigen recept in plaats van alleen maar zeuren.
Ik kan juist genieten als ik recepten langs zie komen die mijn oma of moeder gemaakt zou kunnen hebben.
Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier toch :)
En anders kun je er altijd je eigen draai aan geven? Wel met zelfgesudderd rundvlees, met zelfgemaakte mayo, en je zelf ingelegde augurken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_147822550
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:18 schreef Ole het volgende:

[..]

Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier toch :)
En anders kun je er altijd je eigen draai aan geven? Wel met zelfgesudderd rundvlees, met zelfgemaakte mayo, en je zelf ingelegde augurken.
+veel

het is snel te maken en met foto's. meer van dit soort topics :)
pi_147822721
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 22:13 schreef Klaploper het volgende:
Dat gezeik hier altijd...
Ik zou het zelf nooit zo maken, maar als ik op een feestje of zo dit voorgeschoteld krijg ga ik echt niet janken, ook al kan het lekkerder. Kom met je eigen recept in plaats van alleen maar zeuren.
Ik kan juist genieten als ik recepten langs zie komen die mijn oma of moeder gemaakt zou kunnen hebben.
ik kan je zeggen dat mensen serieus zwaar teleurgesteld waren, toen ik een volle schaal had laten vallen, toen ik naar de auto liep, op weg naar een bbq.
en dan heb ik het nog niet over het beteuterde gezicht van de vriendin van mijn broer, toen ze dacht dat we met kerst gingen gourmetten; 'oh, lekker. gourmetten. en dan maak jij je slaatje weer?', waren haar laatste woorden, voordat ze het bezoek ervoor naar huis gingen.
mijn zus en ik hadden eigenlijk hele andere plannen ;).

good times :D.
pi_147822822
ik kan me goed voorstellen dat het lekkerder is dan een huzarensalade uit het schap. leuk hoor een familietopper dus dat recept :D
pi_147822856
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:33 schreef SuperFood het volgende:
ik kan me goed voorstellen dat het lekkerder is dan een huzarensalade uit het schap. leuk hoor een familietopper dus dat recept :D
hier wel ;)
pi_147823850
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:18 schreef Ole het volgende:

[..]

Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier toch :)
En anders kun je er altijd je eigen draai aan geven? Wel met zelfgesudderd rundvlees, met zelfgemaakte mayo, en je zelf ingelegde augurken.
ja toch?
niet alles hoeft 3-sterren allure te hebben.
en een recept is slechts een leidraad.
hoe je het zelf invult, is totaal jouw zaak.

ik maak het zo en dat wilde ik delen.
niks meer. niks minder.
haters gonna hate.
en een kusjekroel voor de positieve reacties.

quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:28 schreef SuperFood het volgende:

[..]

+veel

het is snel te maken en met foto's. meer van dit soort topics :)
ik heb nog een fotoserie van 'mijn' ajam ketjap (stiekem 'gepikt' van smulweb .).
ik zal kijken of ik die van de week een keer online zet.

[ Bericht 14% gewijzigd door marc0871 op 21-12-2014 23:02:23 ]
  zondag 21 december 2014 @ 23:06:15 #65
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147824525
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:53 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja toch?
niet alles hoeft 3-sterren allure te hebben.
en een recept is slechts een leidraad.
hoe je het zelf invult, is totaal jouw zaak.

ik maak het zo en dat wilde ik delen.
niks meer. niks minder.
haters gonna hate.
en een kusjekroel voor de positieve reacties.
Tsja, als je hier vraagt wat je kan doen om een broodje knakworst voor een kinderfeestje een beetje op te vrolijken krijg je voor 90 procent gezeik dat zij betere worsten gebruiken.
Die Unox dingen zijn natuurlijk niets waard, maar dan kan je nog steeds normaal antwoord geven zonder af te zeiken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147825573
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 23:06 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Tsja, als je hier vraagt wat je kan doen om een broodje knakworst voor een kinderfeestje een beetje op te vrolijken krijg je voor 90 procent gezeik dat zij betere worsten gebruiken.
Die Unox dingen zijn natuurlijk niets waard, maar dan kan je nog steeds normaal antwoord geven zonder af te zeiken.
dit is fok!, weet je nog ;)
en misschien is het gewoon de kift.
pi_147832487
Dat is het gewoon. Zuurbekjes die eigen frustraties hebben als gevolg van onmacht. :s)

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2014 04:08:15 ]
pi_147832702
Dit is niet helemaal wat ik als een klassieke rundvleessalade zie, maar zo leer ik nog eens hoe een ander dat maakt.
Ik gebruik meestal runder riblap ofzo en dan ook laat ik het kookvocht inkoken en gebruik dat in de dressing. Ook lekker erbij: Worcestershire saus en zilver uitjes.
Ik stamp het nooit, maar misschien ga ik dat volgende keer doen met alleen het draadjesvlees en de aardappelen. En dan daarna de overige groenten er door.

Wat ik me nou altijd al af heb gevraagd hoe smaakt dat nou, corned beef? Is dat vergelijkbaar met een ander vlees?
pi_147849337
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 04:28 schreef dodoria het volgende:
Dit is niet helemaal wat ik als een klassieke rundvleessalade zie, maar zo leer ik nog eens hoe een ander dat maakt.
Ik gebruik meestal runder riblap ofzo en dan ook laat ik het kookvocht inkoken en gebruik dat in de dressing. Ook lekker erbij: Worcestershire saus en zilver uitjes.
Ik stamp het nooit, maar misschien ga ik dat volgende keer doen met alleen het draadjesvlees en de aardappelen. En dan daarna de overige groenten er door.

Wat ik me nou altijd al af heb gevraagd hoe smaakt dat nou, corned beef? Is dat vergelijkbaar met een ander vlees?
de bereiding op zich zal misschien geen klassieker zijn.
het gerecht zelf wel.
bij bijna elke feestavond staat er wel een schaal op tafel.

het is met grof zeezout gemengd, gekookt rundergehakt.
je zou kunnen zeggen een zoute gehaktbal.
  maandag 22 december 2014 @ 19:24:02 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147851144
Bij mij op het werk verkopen ze iets dat hierop lijkt, denk ik. Ik heb het 1 keer geprobeerd, het is een rozige, beige, natte smurrie.Ondefinieerbaar. Het was niet heel erg vies, maar ik vond het toch wel vervelend dat ik niet kon achterhalen wat het was. Dus daarna nooit meer genomen. Ik geloof dat het officieel ook rundvleessalade heet.

Maar in dit topic maakt "wel weten wat erin zit" het er niet beter op. Brrrr.
  maandag 22 december 2014 @ 19:26:15 #71
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_147851246
Buiten de corned beef en de slasaus zie ik geen ingrediënten in de OP die me echt tegenstaan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_147851300
Het ziet er gewoon niet al te appetijtelijk uit, maarja boeie.
pi_147851367
wat een ontzettende flauwe reacties ;(
pi_147852824
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 19:26 schreef Lienekien het volgende:
Buiten de corned beef en de slasaus zie ik geen ingrediënten in de OP die me echt tegenstaan.
Ik heb ooit cornedbeef stamppot gemaakt en dat was stiekem heel erg lekker :7

http://www.bbcgoodfood.co(...)beef-hash-cheap-meal
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_147852936
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 19:24 schreef RobinOok het volgende:
Bij mij op het werk verkopen ze iets dat hierop lijkt, denk ik. Ik heb het 1 keer geprobeerd, het is een rozige, beige, natte smurrie.Ondefinieerbaar. Het was niet heel erg vies, maar ik vond het toch wel vervelend dat ik niet kon achterhalen wat het was. Dus daarna nooit meer genomen. Ik geloof dat het officieel ook rundvleessalade heet.

Maar in dit topic maakt "wel weten wat erin zit" het er niet beter op. Brrrr.
geloof me; zoals het hier is klaargemaakt, is het 100 keer lekkerder dan wat je in een gemiddelde cafetaria voorgeschoteld krijgt.

het is zeker geen natte smurrie.
er zitten zomaar een paar eetlepels slasaus door.
dat is 1 van de redenen dat ik die van mij prefereer.

een andere is dat al die salades zo zuur zijn.
de ene meer dan de andere, maar toch.
deze is zeker niet zuur. eerder iets zoetig, met slechts een hintje zuur.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')