en hiermee ben je voor mij gecrasht als voedselrecensent.quote:Op zondag 21 december 2014 20:11 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben lui en sta zo min mogelijk in de keuken thuis. Dat doet mijn vriendin als zij er is.
De zelf geschoten foto komt van 1 van mijn vele eet-uitstapjes buiten de deur.
Desalniettemin in een zucht en een scheet bereid je deze salade.
Nasi Goreng is Indonesisch bedoeld maar slaatjes zijn gewoon Hollands. Wat jij post heeft niks met een slaatje te maken en om eerlijk te zijn heb ik liever een smeuļg huisgemaakt rundvlees- of huzarenslaatje dan zo'n salade.quote:Op zondag 21 december 2014 19:50 schreef Iwanius het volgende:
Wat ik laat zien is een vleessalade,niet die bagger die men in de supermarkt verkoopt.
Vleessalade is voor mij niet wat de ts prepareert nog wat in de supers wordt verkocht. I.i.g mik je er geen aardappelen door. Het heet toch vlees! salade... dus? Vlees en sla.
Niet vlees,aardappelen,doperwten,worst e.d. er doorheen. Ik heb erger mij al genoeg aan die nep nasi goreng dat gehyped wordt hier.
[..]
ach, kweenie.quote:Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef SuperFood het volgende:
paar opmerkingen voor ts
er lijkt relatief veel vlees in te zitten
waarom prak je alles kapot een paar herkenbare ingrediėnten op het eind maakt het toch een nog groter feest
is het zoveel lekkerder dan voorverpakte dat je het zelf maakt
graag gedaan.quote:Op zondag 21 december 2014 22:02 schreef SuperFood het volgende:
ergens vind ik het een geniaal topic. bedankt ts!
Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier tochquote:Op zondag 21 december 2014 22:13 schreef Klaploper het volgende:
Dat gezeik hier altijd...
Ik zou het zelf nooit zo maken, maar als ik op een feestje of zo dit voorgeschoteld krijg ga ik echt niet janken, ook al kan het lekkerder. Kom met je eigen recept in plaats van alleen maar zeuren.
Ik kan juist genieten als ik recepten langs zie komen die mijn oma of moeder gemaakt zou kunnen hebben.
+veelquote:Op zondag 21 december 2014 22:18 schreef Ole het volgende:
[..]
Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier toch![]()
En anders kun je er altijd je eigen draai aan geven? Wel met zelfgesudderd rundvlees, met zelfgemaakte mayo, en je zelf ingelegde augurken.
ik kan je zeggen dat mensen serieus zwaar teleurgesteld waren, toen ik een volle schaal had laten vallen, toen ik naar de auto liep, op weg naar een bbq.quote:Op zondag 21 december 2014 22:13 schreef Klaploper het volgende:
Dat gezeik hier altijd...
Ik zou het zelf nooit zo maken, maar als ik op een feestje of zo dit voorgeschoteld krijg ga ik echt niet janken, ook al kan het lekkerder. Kom met je eigen recept in plaats van alleen maar zeuren.
Ik kan juist genieten als ik recepten langs zie komen die mijn oma of moeder gemaakt zou kunnen hebben.
hier welquote:Op zondag 21 december 2014 22:33 schreef SuperFood het volgende:
ik kan me goed voorstellen dat het lekkerder is dan een huzarensalade uit het schap. leuk hoor een familietopper dus dat recept
ja toch?quote:Op zondag 21 december 2014 22:18 schreef Ole het volgende:
[..]
Juist leuk dat hier allerlei recepten voorbijkomen. Niet alles hoeft een hoog CULsnobgehalte te hebben hier toch![]()
En anders kun je er altijd je eigen draai aan geven? Wel met zelfgesudderd rundvlees, met zelfgemaakte mayo, en je zelf ingelegde augurken.
ik heb nog een fotoserie van 'mijn' ajam ketjap (stiekem 'gepikt' van smulwebquote:Op zondag 21 december 2014 22:28 schreef SuperFood het volgende:
[..]
+veel
het is snel te maken en met foto's. meer van dit soort topics
Tsja, als je hier vraagt wat je kan doen om een broodje knakworst voor een kinderfeestje een beetje op te vrolijken krijg je voor 90 procent gezeik dat zij betere worsten gebruiken.quote:Op zondag 21 december 2014 22:53 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ja toch?
niet alles hoeft 3-sterren allure te hebben.
en een recept is slechts een leidraad.
hoe je het zelf invult, is totaal jouw zaak.
ik maak het zo en dat wilde ik delen.
niks meer. niks minder.
haters gonna hate.
en een kusjekroel voor de positieve reacties.
dit is fok!, weet je nogquote:Op zondag 21 december 2014 23:06 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Tsja, als je hier vraagt wat je kan doen om een broodje knakworst voor een kinderfeestje een beetje op te vrolijken krijg je voor 90 procent gezeik dat zij betere worsten gebruiken.
Die Unox dingen zijn natuurlijk niets waard, maar dan kan je nog steeds normaal antwoord geven zonder af te zeiken.
de bereiding op zich zal misschien geen klassieker zijn.quote:Op maandag 22 december 2014 04:28 schreef dodoria het volgende:
Dit is niet helemaal wat ik als een klassieke rundvleessalade zie, maar zo leer ik nog eens hoe een ander dat maakt.
Ik gebruik meestal runder riblap ofzo en dan ook laat ik het kookvocht inkoken en gebruik dat in de dressing. Ook lekker erbij: Worcestershire saus en zilver uitjes.
Ik stamp het nooit, maar misschien ga ik dat volgende keer doen met alleen het draadjesvlees en de aardappelen. En dan daarna de overige groenten er door.
Wat ik me nou altijd al af heb gevraagd hoe smaakt dat nou, corned beef? Is dat vergelijkbaar met een ander vlees?
Ik heb ooit cornedbeef stamppot gemaakt en dat was stiekem heel erg lekkerquote:Op maandag 22 december 2014 19:26 schreef Lienekien het volgende:
Buiten de corned beef en de slasaus zie ik geen ingrediėnten in de OP die me echt tegenstaan.
geloof me; zoals het hier is klaargemaakt, is het 100 keer lekkerder dan wat je in een gemiddelde cafetaria voorgeschoteld krijgt.quote:Op maandag 22 december 2014 19:24 schreef RobinOok het volgende:
Bij mij op het werk verkopen ze iets dat hierop lijkt, denk ik. Ik heb het 1 keer geprobeerd, het is een rozige, beige, natte smurrie.Ondefinieerbaar. Het was niet heel erg vies, maar ik vond het toch wel vervelend dat ik niet kon achterhalen wat het was. Dus daarna nooit meer genomen. Ik geloof dat het officieel ook rundvleessalade heet.
Maar in dit topic maakt "wel weten wat erin zit" het er niet beter op. Brrrr.
Kun je in Nederland baked beans kopen?quote:Op maandag 22 december 2014 20:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb ooit cornedbeef stamppot gemaakt en dat was stiekem heel erg lekker![]()
http://www.bbcgoodfood.co(...)beef-hash-cheap-meal
ik zie ze bij de plaatselijke super wel eens staan.quote:Op maandag 22 december 2014 20:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Kun je in Nederland baked beans kopen?
Helemaal mee eens dat dit gerecht een klassieker is. Het is net zo retro als een garnalencocktail!quote:Op maandag 22 december 2014 18:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
de bereiding op zich zal misschien geen klassieker zijn.
het gerecht zelf wel.
bij bijna elke feestavond staat er wel een schaal op tafel.
het is met grof zeezout gemengd, gekookt rundergehakt.
je zou kunnen zeggen een zoute gehaktbal.
sorryquote:Op maandag 22 december 2014 21:51 schreef dodoria het volgende:
[..]
Helemaal mee eens dat dit gerecht een klassieker is. Het is net zo retro als een garnalencocktail!
In mijn zwangerschap kon ik wel iedere dag rundvleessalade op.
Een appeltje er doorheen is trouwens ook lekker fris.
Een 'zoute gehaktbal' vind ik dan weer niet zo lekker klinken...
Zijn dat kalfshersenen?quote:
Nee die vierkante van Westlandquote:Op maandag 22 december 2014 22:31 schreef emmyemmy het volgende:
Rundvleessalade uit een pakje (Johma geloof ik) is mijn guilty pleasure
ik heb het over deze:quote:Op maandag 22 december 2014 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee die vierkante van Westland
[ afbeelding ]
Eens hoor. Er wordt hier wel heel erg pretentieus gedaan. Door mensen die waarschijnlijk wel een zak chips open trekken of diepvriesfrites bakken.quote:Op zondag 21 december 2014 10:16 schreef Unites het volgende:
Ik snap eerlijk gezegd de ophef niet zo... waarom zou het niet lekker kunnen zijn? TS gebruikt toch alle klassieke ingrediėnten voor een rundvleessalade? Dat de uitwerking niet ieder z'n ding is, wilt niet zeggen dat het nergens naar smaakt. Wij maken af en toe ook wel eens op deze manier een salade, maar 'stampen' het dan niet zo fijn. Zelfgemaakt is meestal nog lekkerder dan uit zo'n bakje en om dan te zeggen dat 'het niets met koken te maken heeft', vind ik al helemaal nergens op slaan. Volgens mij is het basisprincipe van koken en bakken gewoon; 'het combineren van verschillende ingrediėnten om daar vervolgens een gerecht mee te maken door middel van verschillende bereidingen'.
Verder; leuk, TS! Fijn dat het je heeft gesmaakt!
Eet je zo'n bak achter elkaar op dan? Anders hoef je je niet guilty te voelen hoorquote:Op maandag 22 december 2014 23:07 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
ik heb het over deze:
[ afbeelding ]
Da's mn guilty pleasure
Eens hoor. Er wordt hier wel heel erg pretentieus gedaan. Door mensen die waarschijnlijk wel een zak chips open trekken of diepvriesfrites bakken.quote:Op zondag 21 december 2014 10:16 schreef Unites het volgende:
Ik snap eerlijk gezegd de ophef niet zo... waarom zou het niet lekker kunnen zijn? TS gebruikt toch alle klassieke ingrediėnten voor een rundvleessalade? Dat de uitwerking niet ieder z'n ding is, wilt niet zeggen dat het nergens naar smaakt. Wij maken af en toe ook wel eens op deze manier een salade, maar 'stampen' het dan niet zo fijn. Zelfgemaakt is meestal nog lekkerder dan uit zo'n bakje en om dan te zeggen dat 'het niets met koken te maken heeft', vind ik al helemaal nergens op slaan. Volgens mij is het basisprincipe van koken en bakken gewoon; 'het combineren van verschillende ingrediėnten om daar vervolgens een gerecht mee te maken door middel van verschillende bereidingen'.
Verder; leuk, TS! Fijn dat het je heeft gesmaakt!
quote:Op maandag 22 december 2014 23:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Eet je zo'n bak achter elkaar op dan? Anders hoef je je niet guilty te voelen hoor
BREAK THE CYCLE!!!quote:Op zaterdag 20 december 2014 20:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn oma en moeder maakten hem zoEn het is prima te eten, al zou ik het zelf niet meer zo maken
Het moet ergens ophouden hoor, dit soort eten in elkaar prakken.
Nee, sommige dingen moeten blijven zoals ze zijn!quote:
maar dit heeft niets met een rundvleessalade te maken..quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Heb jij je bril niet op? Nee hoor,dat is gewoon runderbiefstuk.
quote:Op maandag 22 december 2014 23:33 schreef Curiosity het volgende:
Het lekkerste is met Gouda's glorie slasaus, bestaat die nog?, zo maakte mijn moeder het, voor de rest bijna hetzelfde, alleen geen wortel, wel augurk en zilveruitjes.
En dan lekker op stokbrood smeren.
Wel...omdat een rundvleessalade voor mij als voornaamste rundvlees en sla heeft. Niet wat de ts in elkaar flanst.quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:46 schreef Ole het volgende:
maar dit heeft niets met een rundvleessalade te maken..
google er eens op. Een Hollandse rundvleessalade is toch echt ongeveer wat TS hier bedoeld heeft.quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:47 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wel...omdat een rundvleessalade voor mij rundvlees is en sla. Niet wat de ts in elkaar flanst.
Je gaat toch niet vertellen dat je serieus niet weet wat een slaatje is?quote:Op dinsdag 23 december 2014 03:54 schreef Iwanius het volgende:
Ik val niet voor Hollandse variaties. Vleessalade..de naam zegt het al is vlees en salade en het liefst dus licht en makkelijk verteerbaar en niet te zwaar op de maag.
quote:Op dinsdag 23 december 2014 07:31 schreef RobinOok het volgende:
Het woord salade kan wel voor verwarring zorgen, maar de benamingen rundvleessalade, huzarensalade, eiersalade, tonijnsalade of slaatje zijn toch echt wel voorbehouden voor kwaksalades. Geen twijfel hoor.
Dat zegt genoeg inderdaad!quote:Op dinsdag 23 december 2014 09:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]Doe eens googlen, Iwanius: https://www.google.nl/sea(...)L7oGAAQ&ved=0CDIQsAQ
Heel simpel. Wat TS heeft laten zien is een Rundvleessalade, is echt voor iedereen duidelijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |