quote:Op dinsdag 23 december 2014 07:31 schreef RobinOok het volgende:
Het woord salade kan wel voor verwarring zorgen, maar de benamingen rundvleessalade, huzarensalade, eiersalade, tonijnsalade of slaatje zijn toch echt wel voorbehouden voor kwaksalades. Geen twijfel hoor.
Dat zegt genoeg inderdaad!quote:Op dinsdag 23 december 2014 09:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]Doe eens googlen, Iwanius: https://www.google.nl/sea(...)L7oGAAQ&ved=0CDIQsAQ
Heel simpel. Wat TS heeft laten zien is een Rundvleessalade, is echt voor iedereen duidelijk.
Lol hier voelt iemand zich goed aangesproken zeg!quote:Op dinsdag 23 december 2014 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Als jij dan een recept met foto's van jouw favoriete gebakken lever met uien maakt. Okay?
quote:Op zaterdag 20 december 2014 20:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, oh, oh, oh oh, dat wil ik echt niet eten.
Niet eens een hapje proeven. Gewoon echt helemaal niet.
quote:Op dinsdag 23 december 2014 14:26 schreef RobinOok het volgende:
Daar zou ik mijn geld op inzetten ja, dat SiennaForesta niet van lever houdt.
Nooitquote:
Inderdaad, die vergelijking sloeg nergens op. Maar ik denk dat de meeste mensen echt wel weten wat een rundvleessalade is. Er zijn gewoon mensen die dit soort topics aangrijpen om zichzelf even te laten zien... zo kunnen ze zich profileren als fijnproever, topkok of culinair recensent.quote:Op dinsdag 23 december 2014 14:31 schreef Klaploper het volgende:
Ach, die salade die Iwan postte zou ik ook liever eten, maar het gaat helemaal om de manier waarop het gebracht wordt.
Een rundvleessalade zou alleen sla en rundvlees mogen bevatten. Een Caesarsalade bestaat toch ook niet uit enkel sla en stukjes Caesar? Het is gewoon een Nederlandse naam van een bepaald gerecht.
Ik denk dat het smaakt zoals dat kleffe honden/kattenvoer. Niet dat ik ooit honden- of kattenvoer gegeten heb maar ik heb wel mijn portie corned beef gehad in mijn jeugd. uit nostalgische ovewegingen zou ik deze salade dan ook gewoon eten.quote:Op maandag 22 december 2014 04:28 schreef dodoria het volgende:
Wat ik me nou altijd al af heb gevraagd hoe smaakt dat nou, corned beef? Is dat vergelijkbaar met een ander vlees?
Tuurlijk wel maar als ik hoor "salade" dan denk ik nooit aan wat de ts heeft bereidt of wat Robin zo treffend omschreef. Eigenlijk moeten ze ook de naam veranderen in 'kwark'slaatjes oid .quote:Op dinsdag 23 december 2014 05:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Je gaat toch niet vertellen dat je serieus niet weet wat een slaatje is?
... spannend!quote:Op dinsdag 23 december 2014 17:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Tuurlijk wel maar als ik hoor salade dan denk ik nooit aan wat de ts heeft bereidt of wat Robin zo treffend omschreef. Eigenlijk moeten ze ook de naam veranderen in...
Er zit toch helemaal geen kwark in?quote:Op dinsdag 23 december 2014 17:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Tuurlijk wel maar als ik hoor "salade" dan denk ik nooit aan wat de ts heeft bereidt of wat Robin zo treffend omschreef. Eigenlijk moeten ze ook de naam veranderen in 'kwark'slaatjes oid .
Maar goed dan gaan legio lui weer stijgeren omdat ze dan vinden dat aan hun NL gedachtengoed wordt getornd.![]()
Net als soep, stamppot, wokschotel, ijs, enz.quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:31 schreef RobinOok het volgende:
Nee. Ik noem het dan ook geen kwarkslaatje maar kwaksalade. Dat kwak je zo op je bord.
Dat je aan iemand aan tafel vraagt "nog een beetje salade?" *kwak*
Dat is waarom de elite in Den Haag zit en niet in Bredaquote:Op dinsdag 23 december 2014 18:38 schreef TargaFlorio het volgende:
Maar dan is er nog niks mis met een goed gemaakte rundvleessalade of zoals we hier in Brabant zeggen koude schotel. Elitair gedoe
Waarom is het elitair als ik niet van rundvleessalade hou en als mensen zeiken dat ze tofu of lever smerig vinden dan is het opeens smaken verschillen.quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:38 schreef TargaFlorio het volgende:
Maar dan is er nog niks mis met een goed gemaakte rundvleessalade of zoals we hier in Brabant zeggen koude schotel. Elitair gedoe
Als je niet van rundvleessalades houdt zou je hier niet eens moeten reageren.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom is het elitair als ik niet van rundvleessalade hou en als mensen zeiken dat ze tofu of lever smerig vinden dan is het opeens smaken verschillen.
Vanwege dat denigrerende 'kwakken'.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom is het elitair als ik niet van rundvleessalade hou en als mensen zeiken dat ze tofu of lever smerig vinden dan is het opeens smaken verschillen.
Smack vind ik wel echt smerig. Corned beef lekker, gemaakt van runderkop en ander vlees dat niemand wil hebben. Heerlijk.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:24 schreef Mylene het volgende:
Mijn oma doet het met blokjes Smac i.p.v. cornedbeef. Ik koop zelf weleens een bakje bij de groentenboer en daar zit dan draadjesvlees in.
Ja, dat is waar. Maar dat heeft niks met dat kwakken te maken. Zoals gezegd, stamppot kwakt ook en dat eet ik (in de winter) minstens 1 keer per week. Niks mis met kwakken. ( wel met vleessalades en zeker als die gemakt zijn van corned beef, slasaus en doppers uit een pot)quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Het komt een beetje hier over dat jij, Iwanius en hier nog een paar mensen die slaatjes lekker vinden, minder vinden dan jullie zelf.
Nou fijn voor je dat jij er zo over denkt. Ik zal er echt wakker van liggen.quote:Op zondag 21 december 2014 21:11 schreef marc0871 het volgende:
en hiermee ben je voor mij gecrasht als voedselrecensent.
en ik maar denken dat je wat van het bereiden van eten afwist.
blijkbaar heb je meer verstand van het eten ervan.
als ik me al wat van de mening van anderen had aangetrokken, voelde ik me nu vast een stuk beter.
Kijk,dat krijg je dus als je te snel typt en je gedachte al verder is dan je handeling van dat moment.quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:24 schreef TargaFlorio het volgende:
Er zit toch helemaal geen kwark in?
Zullen we maar niet die oude discussie van weleer ( met collega Piet) gaan herhalen?quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Waarom is het elitair als ik niet van rundvleessalade hou en als mensen zeiken dat ze tofu of lever smerig vinden dan is het opeens smaken verschillen.
Wat is dat nou weer voor rare reactie. Misschien dat er meer wegen zijn naar "rundvleessalade land."quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:02 schreef beeer het volgende:
Als je niet van rundvleessalades houdt zou je hier niet eens moeten reageren.
Misschien ligt het aan mij maarquote:Op dinsdag 23 december 2014 19:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Nou eerlijk Robin... al noemt iemand jouw tempeh kering 'poepblokken' omdat het die kleur heeft, vind jij het dan ook niet denigrerend?
Het komt een beetje hier over dat jij, Iwanius en hier nog een paar mensen die slaatjes lekker vinden, minder vinden dan jullie zelf.
Houd Pietverdriet en anderen er lekker buiten. Hij is een stuk respectvoller naar anderen dan jij.quote:
dan wordt het een aardappelsaladequote:Op dinsdag 23 december 2014 23:47 schreef robin007bond het volgende:
Het eindresultaat ziet er prima uit. Alleen zou ik geen corned beef nemen als vegetariėr maar iets anders.
je hebt gelijk; die salade had ik beter onder een spoiler kunnen plaatsenquote:Op woensdag 24 december 2014 00:09 schreef JoPiDo het volgende:
Edit: jaaaa, dat was me te onsmakelijk in CUL< dat doe je maar elders.
quote:Op woensdag 24 december 2014 00:21 schreef JoPiDo het volgende:
je hebt gelijk; die salade had ik beter onder een spoiler kunnen plaatsen
Ik heb nergens iemand op het bot beledigd met zurige en hatelijke opmerkingen,anders begon de eerste letter van mij naam wel met een G.,dus gooi die zelf verzonnen aannames maar de deur uit als je alleen maar post om een persoonlijke vete uit te vechten. Ik haal Piet aan omdat ook hij last heeft van lieden die een probleem met hem hebben en met precies diezelfde verzonnen aannames waar jij mee aankomt zetten. En dat weet ik uit eerste hand. Nu jij weer.quote:Op dinsdag 23 december 2014 22:52 schreef Spanky78 het volgende:
Houd Pietverdriet en anderen er lekker buiten. Hij is een stuk respectvoller naar anderen dan jij.
Wat 'wij' doen is gewoon onze mening en dus visie geven en op grond waarvan. Daar kun je niets tegen hebben of doen. En ik heb al uitgelegd op welke gronden maar dat lees je voor het gemak dus niet omdat jij elke mening die niet de jouwe is en dus haaks staat op die van de meesten,als een bedreiging, en een respectloze mening ziet die er op uit is iemand doelbewust neer te sabelen. Voorzover jouw hersenkronkel.quote:Natuurlijk is dit recept geen culinair hoogstandje, maar dat pretendeert de TS dan ook niet. Hij geeft een recept voor een in zijn ogen geslaagde salade. En daar kun je vanalles van vinden, maar je kunt commentaar verwachten als je je zo opstelt als jullie in dit topic doen.
Kijk,je bevestigd precies wat ik eerder schreef. Je gebruikt het woord respectloos. - net zo als al die losers die het woord te pas en te onpas gebruiken puur en alleen om anderen het zwijgen op te leggen - puur voor je eigen genoegdoening en het willen uitspelen van persoonlijke aversies. En ik pretentieus?quote:Wat een respectloze manier van afzeiken van iemand die nog wel met foto's etc gewoon iets vriendelijks toevoegt. Ik zou graag meer van dit soort dingen zien in CUL. En wat minder van jouw pretentieuze gelul.
Oh....dan heeft jou geheugen je andermaal in de steek gelaten want je was nog zo positief tot voor kort over mijn bijdrages. Zal ik even al je reacties van 2014 laten zien waar dat staat? Of had je toen last van een verstandsverbijstering.quote:Van jou heb ik nog nooit een echt serieus stukje kennis in dit forum weten bespeuren, anders dan het vakkundig weten af te zeiken van iemand anders op vage gronden. Op zijn minst kan RObin mooie foto's maken en lijken sommige dingen die ze fotografeert aardig te eten. Piet weet bijna alles van voedsel en het bereiden ervan bovendien gedraagt hij zich niet zo horkerig als jij.
Dus ik snap best dat je hem in jouw post noemt, om jezelf een air van kundigheid te geven. Maar man wat een slappe zak ben jij.
Dat klopt! En jij ook eet smakelijk!quote:Op woensdag 24 december 2014 00:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Volgens mij is het wel in de ouderwetse salades zo dat huzarensalade corned beef heeft en rundvleessalade draadjesvlees. Eigenlijk heeft TS dus huzarensalade gemaakt. Alleen teveel vlees ervoor gebruikt dan.
Conclusie: hij zit ertussenin![]()
Desalniettemin: eet smakelijk er weer van deze kerstdagen
Haha +1quote:Op woensdag 24 december 2014 09:20 schreef Sangha het volgende:
Wel leuk eigenlijk dit, meestal maak ik ander soort salades (nee niet culi-elitair bedoelt enzo), maar vind het wel leuk om weer eens terug naar de basis te gaan. Aangezien ik voor de komende feestdagen met vriendinlief het koude buffet verzorg ga ik opteren voor een Oer-Hollandse huiselijke rundvleessalade.
misschien zelfs wel met stukjes lever?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |