abonnement Unibet Coolblue
  FOK!Babe zondag 8 maart 2009 @ 17:48:17 #101
11324 shmoopy
pi_66831874
Ik ben mijn verspilling zo zat nu.
Deze week gaan de vriezers leeg om te ontdooien, en dan ga ik onmeunig veel inslaan en voor meerdere dagen maken.
Dat doe ik al standaard met Bolognesesaus en kip kerrie, maar dat moet dus nog wat meer.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 30 maart 2009 @ 15:05:16 #102
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67547724
ik ga weer een poging doen om wat logischer te koken.. er word hier gewoon zoveel weggegooid omdat we geen idee hebben wat we met diezelfde ingrediënten nog meer kunnen maken, dan hetgene wat we al op hebben.

wij eten vandaag maaltijdsalade. ( met verse hamburgers )

krieltjes met schil --> 1,50 2 kilo (markt)
tomaten --> 1,00 1 kilo (markt)
potje zongedroogde tomaatjes met kappertjes en knof --> 1,80 (lidl)
wat snippers kaas --> 1,20 , 250 gram (aldi)
elstar appel --> 0,40 2 stuks (lidl)
komkommer --> 0,30, 1 stuk (turk)
feta --> 2,50 blik 400 g (turk)

ik ga even de hoeveelheden schatten dus hou me niet precies aan de prijs, maar ongeveer zal het wel kloppen
de salade alleen is ongeveer 3 euro pp
en met de burgers erbij 3, 62
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_67548034
Mijn kniertenhartje doet pijn...
Ik had zoveel vlaai ingeslagen voor mijn verjaardag dat ik nu nog één hele vlaai over heb. Voor mij alleen. En natuurlijk geen invriesbare vlaai gekocht, dus ik ga de vulling nu maar als toetje eten of zo. Aardbeien/rijste/slagroomtoet.
En voor de lunch maar brood met veul eier- en zalmsalade. Heb ik ook nog grote bakken van. Al eet ik me helemaal misselijk, óp zal het gaan!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 30 maart 2009 @ 15:20:19 #104
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67548199
quote:
Op maandag 30 maart 2009 15:15 schreef Cat22 het volgende:
Mijn kniertenhartje doet pijn...
Ik had zoveel vlaai ingeslagen voor mijn verjaardag dat ik nu nog één hele vlaai over heb. Voor mij alleen. En natuurlijk geen invriesbare vlaai gekocht, dus ik ga de vulling nu maar als toetje eten of zo. Aardbeien/rijste/slagroomtoet.
En voor de lunch maar brood met veul eier- en zalmsalade. Heb ik ook nog grote bakken van. Al eet ik me helemaal misselijk, óp zal het gaan!
kun je er geen lieve buurvrouw of wat collega's blij mee maken? alles zelf opeten lijkt me hart en bloedvaten technisch ook niet zon plan
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_68380128
Omhoogschoppost met tip.

Ga vooral naar de markt als deze bijna afgelopen is. Veel groenten voor een zacht prijsje
  zondag 26 april 2009 @ 21:56:48 #106
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_68406313
quote:
Op zaterdag 25 april 2009 23:26 schreef quirina het volgende:
Omhoogschoppost met tip.

Ga vooral naar de markt als deze bijna afgelopen is. Veel groenten voor een zacht prijsje
En als ze de markt al aan het opruimen zijn laten ze overgebleven dingen die ze de volgende dag niet meer kunnen verkopen gewoon staan. Helemaal gratis dus. Regelmatig lekkere rijpe meloenen ander fruit en groente en zo ben ik zelfs wel eens aan verpakte asperges gekomen.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_68406617
Ik ging vorige week expres laat naar de markt. Niks zachte prijsjes! Ik moest het volle pond betalen voor groenten en fruit die dan wel al de hele dag in de zon hebben gelegen. Volgende keer toch nog wat later gaan.

Maar dan had ik wel de hilarische conversatie van het deskundige personeel gemist:

Marktmeid A: 'Ik ben toch zo gek op die druiven, kan ik de hele dag eten! ' *plukt druifjes van tros af*
Marktmeid B: 'Gatverdamme, ik vind die echt goor! Geef mij maar een lekkere appel.'
A: 'Hier liggen nog wat schijfjes, leef je uit'
B: * Neemt schijfje fruit*
A: Hee sukkel... da's een pruim.'
Ik:
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 27 april 2009 @ 12:53:08 #108
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_68419714
quote:
Op zondag 26 april 2009 22:07 schreef Cat22 het volgende:
Ik ging vorige week expres laat naar de markt. Niks zachte prijsjes! Ik moest het volle pond betalen voor groenten en fruit die dan wel al de hele dag in de zon hebben gelegen. Volgende keer toch nog wat later gaan.

Maar dan had ik wel de hilarische conversatie van het deskundige personeel gemist:

Marktmeid A: 'Ik ben toch zo gek op die druiven, kan ik de hele dag eten! ' *plukt druifjes van tros af*
Marktmeid B: 'Gatverdamme, ik vind die echt goor! Geef mij maar een lekkere appel.'
A: 'Hier liggen nog wat schijfjes, leef je uit'
B: * Neemt schijfje fruit*
A: Hee sukkel... da's een pruim.'
Ik:
zo stond er hier laatst ook een mega lief klein turks meisje met een krop andijvie "verse slaaj 1 euro"
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_68777067
Ik moet vanavond boodschappen doen, zal eens wat recepten uit dit topic bekijken
pi_68934989
quote:
Op zondag 26 april 2009 21:56 schreef maok het volgende:

[..]

En als ze de markt al aan het opruimen zijn laten ze overgebleven dingen die ze de volgende dag niet meer kunnen verkopen gewoon staan. Helemaal gratis dus. Regelmatig lekkere rijpe meloenen ander fruit en groente en zo ben ik zelfs wel eens aan verpakte asperges gekomen.
Oeh, daar ga ik ook eens een keer naar kijken!
Verse fruitjes

Tevens teeveepee
  maandag 10 augustus 2009 @ 23:40:33 #111
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_71776956
Zo na de vakantieperiode en met een heleboel nieuwe studenten die nog niet met geld om kunnen gaan is het misschien wel tijd geworden om dit topic een schopje te geven.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_71861968
Een onmeunig harde TVP!
Op dinsdag 23 december 2008 13:19 schreef Slarioux het volgende:
Wauw, wat een grap. Ik heb niet meer zo gelachen sinds 11 september.
pi_71862778
Courgettesoep

1 kg courgettes (zijn nu lekker goedkoop)
1kg kruimige aarappels
ongeveer 2 dl kruidenbouillon (van een blokje)
mon chou of een ander zacht kaasje
peper en zout


courgettes in blokjes snijden,
aardappels schillen en in blokjes snijden,
opzetten met de bouillon en koken tot alles zacht is (eventueel iets afgieten, want uit de courgettes komt ook veel vocht en het moet een stevige soep worden),
pureren met de staafmixer,
monchou erdoorheen roeren,
op smaak maken met peper en eventueel wat zout


Lekker met turks brood

Dit recept is mn gekoop in de zomer, wanneer de courgettes erg goedkoop zijn bij de Lidl bv
Ook mensen met een moestuin hebben vaak courgettes te veel, dus even rondvragen.
  donderdag 13 augustus 2009 @ 23:35:17 #114
189732 Niara
Whooo hooo!
pi_71863515
Fijn topic! Ik zal het zeker in de gaten houden.
Over een paar weken heb ik eindelijk een koelkast die het eten niet naar ranzige koelkastlucht laat smaken + een minivriesvakje.
Dan kan ik ook eens wat.

Maar er zijn al wel een boel recepten die ik zo kan maken. Hoera! En bedankt!
  vrijdag 14 augustus 2009 @ 01:42:20 #115
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_71865885
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 23:12 schreef lionessa het volgende:
Courgettesoep

1 kg courgettes (zijn nu lekker goedkoop)
1kg kruimige aarappels
ongeveer 2 dl kruidenbouillon (van een blokje)
mon chou of een ander zacht kaasje
peper en zout


courgettes in blokjes snijden,
aardappels schillen en in blokjes snijden,
opzetten met de bouillon en koken tot alles zacht is (eventueel iets afgieten, want uit de courgettes komt ook veel vocht en het moet een stevige soep worden),
pureren met de staafmixer,
monchou erdoorheen roeren,
op smaak maken met peper en eventueel wat zout


Lekker met turks brood

Dit recept is mn gekoop in de zomer, wanneer de courgettes erg goedkoop zijn bij de Lidl bv
Ook mensen met een moestuin hebben vaak courgettes te veel, dus even rondvragen.
een kom kommersoepje:

Je neemt 2 komkommers, haalt de pitjes eruit met een lepeltje (schraap je er langs)
Dan snijd je hem in blokjes.
Een uitje (1 medium grote) of liever een sjarlotje (3 stuks) Die snipperje en bak je glazig in de olijf olie. Dan de komkommer-blokjes erbij. Takje tijm, takje rozemarijn (of kruiden in die trant) erbij en dan lekker de cajenne peper erover heen strooien En even aansmoren. Dan water erop, zodat het allemaal net onder water staat tuinkruiden boillonblokjes (2) erbij. Even laten koken. Dan wat af laten koelen, staafmixer erdoor. En dan serveren met een bolletje creme-fraiche... Smullen maar!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_71999208
Ik meld me aan,
student en op kamers, dus dit is een ideaal topic;
moet wel zeggen dat de Albert Heijn in de omtrek op de PLUS en EMTE na de enige supermarkt is, op de Lidl na, waarvoor ik 10min moet fietsen, dus prijzen zijn grotendeels op EuroShopper en AH gebaseerd.
eigen toevoeging:


Spaans Ei

nodig voor lunch/avondeten 2 man:
- 150g salami (200g 0.79 Lidl )
- 200g champignons (250g 0.69, Lidl of bij boer, 2.00 voor 500g bij boer, zijn groter)
- 4 eieren (of meer, hangt van eetlust af) ( doos eieren 1.29 Lidl)
- 1/2 groot gewoon/rood ui (netje gewone uien, 1 kilo, 0.59 Lidl / netje rode uien 500g 0.79 Ah geloof ik)
- brood/afbakbroodjes (eurobrood, 1.00 AH, of afbakbroodjes ES 0.18 voor 6, AH)
- bakboter (heb je vast wel in huis, zoniet 1.00, 500ml AH culinair vloeibaar)

bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op aantal graden opgegeven op pak, snijd de champignons in plakjes (of bij hele kleine, door de helft), snijd de salami in vierkante, dunne plakjes van 1 bij 1 cm, snipper het uitje, klop de eieren.
Gooi de broodjes in de voorverwarmde oven of leg sneeen brood klaar op je bord. Doe de salami en de champignons bij de geklopte eieren.
Doe wat boter in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui zo dat deze een beetje glazig is maar nog wel knapperig. Gooi het ei-salami-champignon-mengsel hierbij en roerbak het geheel, eventueel kruiden met peper en zout.
Haal de broodjes uit de oven/leg sneeen brood klaar en gooi het mengsel hierop.

+/- 1.75 pp als je uitgaat van bovenstaande ingrediënten en 3 afbakbroodjes pp.


Zalmtagliatelle

Nodig voor 2 personen:
- 2 zalmfilets diepvries ( voordeelverpakking AH wilde zalmfilet, 6 filets, 5.00 of pakje zalmfilets diepvries Lidl 2euro nogwat)
- 200g ongekookte tagliatelle (is redelijk veel, 100g pp) (Ah Tagliatelle, 500g 1.87)
- 1/2 (rood) ui (netje gewone uien van 1kg, 0.59 Lid, netje rode uien van 500g, 0.79 AH)
- 3/4 Boursin Cuisine kookroom met kruiden light, ( 1.87 Albert Heijn)
- peper/zout/italiaanse kruiden, if needed
- bakboter (1.00 voor 500ml AH culinair vloeibaar)

(wanneer meer groente gewenst:
sugarsnaps/broccoli doen het beide goed,
wanneer in huis: scheutje olijfolie in water van pasta = lekker + voorkomt plakpasta)

bereidingswijze:

Haal de zalm op tijd uit de diepvries om te ontdooien. Zet water op voor de tagliatelle.
Snipper het halve uitje. Doe de tagliatelle in de pan als het water kookt.
Gooi wanneer zalm ontdooid/ui gesnipperd, beiden in een pan met wat bakboter op middelhoog vuur en bak totdat ui glazig ziet en zalm gaar is. gooi 3/4 van het bakje Boursin Cuisine in en laat dit meeverwarmen op laag vuur, breng op smaak met peper/zout/italiaanse kruiden en serveer.

Als je dus de groente toevoegt, deze snijden/koken tot beetgaar en op t laatst in prut gooien en meeverwarmen.

+/- 1.90 pp


Voorgerecht (of lunch); Pan con Tomate (met kaas/salami/ham/rookvlees etc)

nodig voor 1 pers:

- 2 petit pains/afbakbroodjes (6 stuks, 0.18, ES, Albert Heijn)
- 2 tomaten (stuksprijs Lidl ofzo, 30ct?)
- olijfolie (in huis, zoniet 500ml 2.96 AH)
- zout / (evt peper) (in huis)

Verwarm de oven voor op aantal graden opgegeven op pak.
Doe de broodjes in de oven, snijd de tomaten in tweeën.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze open, pak de halve tomaat en wrijf hier ruw mee over de opengesneden kant van het brood zodat de 'pulp' op het brood achterblijft en het vocht erin trekt. Ik reken één halve tomaat per helft van een opengesneden broodje.
Doe een klein beetje olijfolie op deze pulp en smeer het over het hele broodje uit.
Strooi een klein beetje zout en evt peper hieroverheen.

eventueel plakjes kaas/salami/ham op leggen

+/-, 0.36. Olijfolie meegerekend 45ct ofzo
met plakje kaas per broodje: (2.29 per pakje, 10 plakken) 0.45 + 0.58 = 1.03
memento vivere
pi_72002799
tvp.
Ben student, tja, wat wil je
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 19 augustus 2009 @ 10:45:47 #118
163650 Greys
pi_72003733
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 19 augustus 2009 @ 10:46:52 #119
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_72003755
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:45 schreef Greys het volgende:
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
Herkenbaar

Gisteren ; *rekening checkt.
*fuck ! Heb ik deze week al 150 euro aan boodschappen uitgegeven?????* en dan zijn we pas op woensdag
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_73760105
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:45 schreef Greys het volgende:
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
precies! ik haal echt te vaak kant en klare maaltijden.
pi_73852349
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:46 schreef Qwea het volgende:

[..]

Herkenbaar

Gisteren ; *rekening checkt.
*fuck ! Heb ik deze week al 150 euro aan boodschappen uitgegeven?????* en dan zijn we pas op woensdag

Herkenbaar Al was het bedrag bij mij dan wel minder hoog

't zijn vooral de bezoekjes tussendoor aan de supermarkt die 't 'm doen.

Mijn kniertenmaaltijd voor vanavond is echter wel heel budgetverantwoord: ik eet hutspot Al is de mijne wel de luie-wijven-variant (ik heb een standaard hutspot-groentepakket gekocht met ui en peen en dan nog aardappels die al geschild en gesneden zijn).

Nodig:
- 800 gram aardappels, AH, E1,69
- hutspot groente pakket 1 kg van AH, E1,79
- 250 gram spekjes, Euroshopper, iets van 99 ct
- evt. een rookworst, AH, E1,39

Totale kosten: zo'n 5,50 euro voor een stamppot waar zeker 4 mensen van kunnen eten. Als je geen kant-en-klare dingen koopt zoals ik denk ik dat het ook voor 3-4 euro kan.

Kook de aardappels en het hutspotpakket in 1 grote pan tegelijk gaar in 20 minuten. Giet als dit klaar is af, en bewaar wat kookvocht in een kommetje. Prak nu de hele hutsefluts door elkaar heen. Bak de spekjes krokant, gooi dit over je hutspot en verwarm nog even een paar minuutjes in de magnetron/oven.

Eventueel op te leuken met een speklap, rookworst of gehaktbal. Jus naar keuze.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_73852675
Ha, ik hetzelfde
Al gesneden wortels + uien, aardappels ga ik wel zelf schillen en snijden... en dan wat spekjes
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_73853424
Tof topic Ik koo(p)(k) ook vrij bewust nu ik op mezelf woon. Lekker bezig zijn int keukentje. Laatst eens wat lekkers gemaakt toen ik dacht aan vroegah toen moeders wel eens gevuld stokbrood maakte Dus zelf gemaakt en et was knetterlekker en ook betaalbaar. Ook burrito's met kip en gehakt gaat er wel in en is ook niet zo duur. En zo zijn er nog wel een paar gerechten die ik geregeld klaarmaak en die niet veel kosten maar heerlijk zijn en een tikkeltje apart. Et verbaasde me wat je voor lekkers kunt maken voor een laag bedrag ..
We shall rise again !
pi_73899448
Schop:
Koop vooral groenten die je zelf moet snijden en schillen want dat is goedkoper.
Koop seizoensgroenten/fruit
Winkel met je neus omlaag..en buk ( goedkopere merken liggen niet op ooghoogte)
pi_73900709
quote:
Op zondag 8 maart 2009 17:48 schreef shmoopy het volgende:
Ik ben mijn verspilling zo zat nu.
Deze week gaan de vriezers leeg om te ontdooien, en dan ga ik onmeunig veel inslaan en voor meerdere dagen maken.
Dat doe ik al standaard met Bolognesesaus en kip kerrie, maar dat moet dus nog wat meer.
Dat is ook mijn plan maar welke producten kun je gemakkelijk na het bereiden lange tijd bewaren in de vriezer en welke niet ? Het enige wat er nu inligt zijn vissticks, kipsate, brood en roerbakgroenten .. Bietje suf
We shall rise again !
pi_73904116
Stamppotten, soepen, quiches en pastasauzen zijn allemaal prima in te vriezen. Ik heb gisteren nog voor een paar maanden appelmoes ingevroren.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 21 oktober 2009 @ 14:01:14 #127
163650 Greys
pi_73912993
Ik heb weer veel ongebruikte spullen uit de koelkast weg moeten gooien
Waarom koop ik het dan toch allemaal? Omdat het er op dat moment lekker uit ziet
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_73914920
Vorige week eens quiche gemaakt (de broccoli moest op ). Deze week ontdooit en opgegeten, smaakte echt nog prima. Ben alleen het recept van de bodem kwijt moet ik weer even opGooglen

Greys, strenger zijn bij alles wat je in je kar wil gooien Is soms erg moeilijk, maar ik gooi nu bijna niks meer weg *wijst naar broccoli*
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:13:28 #129
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73920001
Ik doe hier even een hele onbeschaamde tvp dankzij Greys en Goodbye, zsm es ff helemaal lezen
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:22:45 #130
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_73920253
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:23:36 #131
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_73920269
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 18:51 schreef KingSizePinda het volgende:
Tof topic Ik koo(p)(k) ook vrij bewust nu ik op mezelf woon. Lekker bezig zijn int keukentje. Laatst eens wat lekkers gemaakt toen ik dacht aan vroegah toen moeders wel eens gevuld stokbrood maakte Dus zelf gemaakt en et was knetterlekker en ook betaalbaar. Ook burrito's met kip en gehakt gaat er wel in en is ook niet zo duur. En zo zijn er nog wel een paar gerechten die ik geregeld klaarmaak en die niet veel kosten maar heerlijk zijn en een tikkeltje apart. Et verbaasde me wat je voor lekkers kunt maken voor een laag bedrag ..
Hoe maak je gevuld stokbrood??
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_73930495
Nou even een verborgen tvp hiero.

Restantencouscous. Diner.

Recept voor resten rauwe groenten, halve blikjes groente die je over hebt of zo´n halve ui omdat een hele toch net iets teveel van het goede is.

Koop een kiloverpakking couscous (en geen bulgur) bij de toko om de hoek kost ongeveer 2,25 euro en je kunt er 4 maaltijden mee maken voor 2 volwassenen en 2 peuters en dan heb je nog over. Mega makkelijk te maken en lekkerder dan rijst.

Nodig:

Voor gehaktballetjes (paneermeel, gehaktkruiden, 1 a 2 eieren en ongeveer 300 a 400 gr gehakt)

Voor saus: tomatenpuree (twee kleintjes of 1 grote) en op zijn minst ui en knoflook. Verder alle groente die je over hebt. Paprika, courgette, aubergine, doperwtjes, mais, sperzieboontjes, etc etc etc. Echt alles kan erin.

Braad gehaktballetjes, voeg ui en knoflook toe, even bakken, tomatenpuree toevoegen en dat blikje nog eens vullen met water en dat erbij. Dan de groentes erin mikken en laat maar garen op een laag vuur.

Couscous bereiden volgens instructies op de verpakking.

Kosten:

Gehakt ong. 1,50 afhankelijk van wat je haalt en wat je betaald.
Tomatenpuree: twee blikjes a 0,07 cent stuk.
Nou ui en knoflook: geen idee van de prijs.
Couscous: iets van 70 cent ofzo.

Resten groente tel ik ook niet echt mee. Want die heb je over.

Laat het eens 4 euro zijn ofzo.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  donderdag 22 oktober 2009 @ 00:07:33 #133
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73935288
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:01 schreef Greys het volgende:
Ik heb weer veel ongebruikte spullen uit de koelkast weg moeten gooien
Waarom koop ik het dan toch allemaal? Omdat het er op dat moment lekker uit ziet
Greys maak een lijstje voor je gaat!
Ik plan altijd voor een week vooruit, en ik heb altijd basisdingen in de vriezer ( Kipfilet, gehakt, groenten ).
Met een lijstje koop je altijd veel minder dan zonder
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_73937559
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:23 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Hoe maak je gevuld stokbrood??
Benodigdheden : 1 heel stokbrood en gehakt gehaktkruiden ( sausje ), paprika, uien, champignons en wat je zelf natuurlijk allemaal nog lekker vind
Gehakt, al dan wel of niet gekruid, bruin bakken, de paprika, uien en de champignons en overige groenten klein snijden en meebakken. Ik heb een pakje kruiden voor een ( Hollandse ? ) gehaktschotel gemengd met water en bij de gehakt en groenten gegooid en een aantal minuten in laten koken. In die tijd de oven aanslingeren en op 220 graden laten voorverwarmen, het stokbrood in 2, 3 of 4 stukken snijden, de bovenste korst eraf snijden, NIET teveel afsnijden anders blijft het gehakt er niet mooi inliggen, en de vulling eruit pulken. Als de gehaktmix klaar is, vanuit de pan in het stokbrood lepelen, korst er los opleggen en ong 5 min. in de voorverwarmde oven leggen want dan word et extra krokant En de losse broodvulling kun je gebruiken om de pan mee schoon te maken

En dat was et wel zo'n beetje zoals ik het gedaan heb .. Temperatuur van het gehakt was ong. net zo hoog als dat van de zon toen et uit de oven kwam dus uitkijken met grote happen nemen Ik was te hongerig en moest et bekopen met een blaar in de mond Bij elkaar was ik ong. ¤ 4,- kwijt dus veel voor weinig ..
We shall rise again !
pi_73939014
Ik probeer ook steeds vaker voor twee dagen te koken en probeer ook tegenwoordig al mijn restjes te hergebruiken. Hier een paar tips om restjes op te pimpen:

Gekookte aardappels ---------- aardappelsalade
stamppot --------- ovenschotel met wat rookworst op de bodem en kaas als topping
groente --------- spice het up met wat chili en feta en vouw het in een bladerdeegflapje
groente -------- volgende dag een quiche maken met het restje erin verwerkt
gehakt -------- duw het in een stokbrood. Wat ontbijtspek en geraspte kaas erover en eventjes in de oven.
soep -------- laten inkoken en binden en hoppa, over je vlees
witte rijst -------- groentjes en ham roerbakken, lekkere kruiden erbij en de rijst (nasi)
gebakken aardappels -------- volgende dag in de wokschotel.
vlees/gehaktbal --------- de volgende dag als broodbeleg
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_73940244
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 22:14 schreef nieslief het volgende:
(en geen bulgur)
Waarom geen bulghur?
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 oktober 2009 @ 11:24:34 #137
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73943276
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:22 schreef hierissieweer het volgende:
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
Gekookte andijvie met melksausje of rauwe andijvie met satesaus.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_73943354
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:24 schreef Sjeen het volgende:

[..]

of rauwe andijvie met satesaus.
Die moet ik een keertje uitproberen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 oktober 2009 @ 11:28:55 #139
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73943406
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:27 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Die moet ik een keertje uitproberen
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 oktober 2009 @ 11:33:41 #140
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73943545
Vraagje, ik heb een zak spruiten, maar het ziet er niet naar uit dat ik die deze week ga gebruiken. Kan ik die schoonmaken en dan zo in porties invriezen?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 22 oktober 2009 @ 12:00:40 #141
163650 Greys
pi_73944470
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:33 schreef oh-oh het volgende:
Vraagje, ik heb een zak spruiten, maar het ziet er niet naar uit dat ik die deze week ga gebruiken. Kan ik die schoonmaken en dan zo in porties invriezen?
Even blancheren, daarna kan je ze goed invriezen!
quote:
U kunt spruiten invriezen door ze eerst ongeveer 3 minuten te blancheren. Veel mensen vinden dan de smaak van spruiten ook lekkerder, omdat er op die manier “de vorst over heen is geweest”. Het zetmeel van de spruit zet zich namelijk op deze manier om in suiker waardoor de smaak van de spruit zoeter wordt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 22 oktober 2009 @ 12:01:56 #142
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73944519
Ah ok, wel eerst ff blancheren?
Boontjes en zo doe ik altijd zo in de vriezer , ik had echt geen idee hoe dat met die spruiten zat
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 22 oktober 2009 @ 12:03:46 #143
163650 Greys
pi_73944590
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 12:01 schreef oh-oh het volgende:
Ah ok, wel eerst ff blancheren?
Boontjes en zo doe ik altijd zo in de vriezer , ik had echt geen idee hoe dat met die spruiten zat
Hier staan voor bijna alle groenten hoe je ze het beste kunt invriezen en daarna weer bereiden!

http://eten-en-drinken.in(...)groenten-a-tm-p.html

Spruitjes staan hierbij, het r t/m w gedeelte
http://eten-en-drinken.in(...)groenten-r-tm-w.html
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_73946728
Blijft een leuk topic dit

Ik maak vaak soep van restjes. Ui en knof standaard in huis natuurlijk.
Restje pompoen, overrijpe tomaten en de laatste paprika (ff geroosterd natuurlijk) in de pan met gefruit uitje en wat knof en water met bouillonblokje, staafmixer ff gebruiken en je hebt al snel een lekker en gezond soepje.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 22 oktober 2009 @ 13:35:23 #145
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73947556
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 22 oktober 2009 @ 13:57:19 #146
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_73948331
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:22 schreef hierissieweer het volgende:
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
Ah, daar heb ik een recept voor:

gehakt rul bakken met lekker veel kruiden (kerrie, zout, peper, beetje ketjap, sambal)
Aardappelpuree maken (liefst vers natuurlijk)
Spinazie gaar bakken in de gehaktpan met een paar eetlepels water (gehakt zit dan al in de ovenschaal)

Ovenschaal invetten
-gehakt in de schaal
-spinazie erop (beetje uitknijpen dat het niet zo vochtig is)
-puree erop
-beetje paneermeel/kaas erop
even in de oven/grill tot het een goudbruin korstje heeft

Et voila, een heerlijke, goedkope ovenschotel En het is echt lekkerder dan je op basis van de ingredienten zou verwachten.
  donderdag 22 oktober 2009 @ 14:03:27 #147
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_73948613
Oh, wacht.. ik zie nu dat er andijvie staat en ik geef je een spinazierecept

Maar ik denk dat het ook prima zal gaan met andijvie
pi_73948620
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 09:21 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Waarom geen bulghur?
Omdat dat bij mij pap wordt en ik wil korrels. Bulgur is ook meer voor soepen en papachtige dingen. Couscous als rijst of in salade.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_73955489
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 14:03 schreef nieslief het volgende:

[..]

Omdat dat bij mij pap wordt en ik wil korrels. Bulgur is ook meer voor soepen en papachtige dingen. Couscous als rijst of in salade.
Dan maak je het verkeerd klaar, ik heb altijd bulghur (in wisselende korrelgrootte) en nog nooit pap gekregen.
pi_73955524
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
Ik lust graag spruitjes met satesaus
pi_73978208
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 13:35 schreef oh-oh het volgende:
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Wat doe je met de rijs, eitje en sambal en citroen ? Gooi je die erbij in ?
We shall rise again !
  vrijdag 23 oktober 2009 @ 12:07:15 #152
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73979050
Ja, rijst in een kom, ei in stukkies, sambal dr bij, soep dr over, en citroensap er bij
Soort van makkelijke snelle soto is dat!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_73987700
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
Wat is er NIET lekker met pindasaus Voor pindasaus geldt hetzelfde als voor chilisaus. Je kan er alles lekker mee maken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 23 oktober 2009 @ 16:15:25 #154
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73988102
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:

6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:

Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74000374
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 16:15 schreef oh-oh het volgende:
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:
[ afbeelding ]
6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:
[ afbeelding ]
Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!

Hebben ze hier nie helaas!!
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_74008876
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 16:47 schreef Syrena het volgende:

En een zeer overjarige ananas die echt op MOET vandaag Eens Googlen wat ik er mee kan doen.
Jam van maken jummie erg lekker.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 14:42:40 #157
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74014794
Je kan de komende maand ook voor 5 euro een actietas vullen met groenten en fruit bij jumbo, zag ik in hun folder.
pi_74016012
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI

Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_74024338
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 15:38 schreef shmoopy het volgende:
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI

Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Jaah, restjessoep
Ik maak het denk ik eens in de drie maanden als ik zin heb om de diepvries uit te mesten. Alle restjes groente en pasta gaan erin.
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:05:50 #160
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74027661
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74027891
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Ik heb gisteren bij de Aldi een zak gesneden groenten gekocht. Helft in mijn roerbakschotel, helft in de diepvries.

Alles los kopen was vast goedkoper geweest maar zo was het ook niet duur.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:24:00 #162
163650 Greys
pi_74028119
Doen jullie die prei en roerbakgroenten dan eerst nog blancheren of kwakken jullie dat zo in de vriezer?
Da's hetgeen mij altijd tegenhoudt namelijk, dat gedoe met dat blancheren
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_74028342
Ik blancheer alles kort.
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:55:12 #164
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74029051
Ik heb die prei zo in de vriezer gedaan, doe ik met sperciebonen en snijbonen ook.
Snijden, in zakkes doen en invriezen.
Cat, welke wokgroenten had je?
Niet alles wat er in die zakjes zit is goed invriesbaar, die met taugé en zo, dat wordt echt goor snot als je dat dan weer wil gebruiken
Oh en die spruitjes, die waren helaas al reddeloos verloren voor ik ze kon schoonmaken en blancheren en invriezen, dus die liggen helaas alsnog in de groenbak...
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74029171
Ik had zo'n hollands zakje. Kiep ik zonder blancheren in de vriezer, dan is het nog goed genoeg voor soep of in een saus. Je moet het niet 'los' willen koken, want het komt toch best slap en treurig uit den vriezert.

Porties snijbonen blancheer ik daarom bij voorbeeld wel.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 23:06:04 #166
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74029388
Snijboontjes blancheer ik heel kort zo vanuit de vriezer stijf bevroren, en dan zijn ze echt gewoon lekker.
Ik fruit ze meestal daarna nog met ui , peper en zout er over en smullen maar!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zondag 25 oktober 2009 @ 11:17:29 #167
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_74038124
Ik lees het hier even mee,
pi_74038683
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
We shall rise again !
  Licht Ontvlambaar zondag 25 oktober 2009 @ 17:51:58 #169
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_74048928
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Dat doe ik ook hoor Ik heb nog een kilo prei en twee kilo spruitjes liggen om in te vriezen. Ons groentenpakket was weer eens veel te veel Prei en soepgroente blancheer ik niet, boontjes, snijbonen en spruitjes wel.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 25 oktober 2009 @ 18:10:20 #170
163650 Greys
pi_74049385
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 11:39 schreef KingSizePinda het volgende:
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_74049538
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 25 oktober 2009 @ 18:19:46 #172
163650 Greys
pi_74049640
Hier staan voor bijna alle groenten hoe je ze het beste kunt invriezen en daarna weer bereiden!

http://eten-en-drinken.in(...)groenten-a-tm-p.html

http://eten-en-drinken.in(...)groenten-r-tm-w.html

Misschien handige linkjes voor in de OP van het volgende deel?
quote:
Champignons
Werkwijze: Champignons bevatten veel water. Bereidt ze het beste eerst, voordat u ze invriest. U kunt ze gestoofd invriezen of verwerkt in een saus. Saus die u invriest, bindt dikker dan normaal.
Bereiding: Op een zacht vuurtje opwarmen of in de magnetron.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_74049828
Dus toch maar soep of ragout van draaien en daarna invriezen
*lui is....
  zondag 25 oktober 2009 @ 19:56:57 #174
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_74052962
ik heb echt vet vaak dat ik dingen moet weggooien

Alleen vandaag al prei, brood en cake
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_74055858
tvp voor morgen bij het boodschappenlijstje maken
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_74059146
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 18:10 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
Bedankt voor het indirecte antwoord
We shall rise again !
pi_74067207
Van Struik heb je hachee en goulash in een blikje zitten . Zitten geen vreemde E stoffen in of overdreven zout . Dan kook je zelf rijst erbij en heb je een makkelijke lekkere maaltijd voor 1, 09 euro.

Diepvries-lasagne bij de Dirk voor 98 cent. Dan koop je er een bakje Italiaanse salade bij (incl mozarella bolletjes en cherrytomaat zitten er bij ) voor 1,19 en je hebt voor 2 euro 30 een redelijk gezonde en gemakkelijke maaltijd.

Diepvriesmaaltijden van Iglo zijn regelmatig in de aanbieding en zijn (volgens wijlen SHE) gewoon gezond en dus prima maaltijd.

Koop bij de Dirk een megabak nasi ( kost 1,99) niet bij AH want die zijn duurder. En haal er zelf een zakje thaise of oosterse roebak groenten bij ( 1,59) Heb je voor 4 tot 5 personen een complete maaltijd + groenten. Desnoods een bakje satésaus van el budget voor 50 cent ofzo.

Verder kun je deze ook maken op een zondag maar dan (bijvoorbeeld) dubbele hoeveelheid en je vriezer volgooien :
quote:
Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen

400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep


Verder heb je op http://www.yenom.nl/ een goed overzicht van alle reclames bij de diverse supermarkten per categorie gesorteerd . Erg handig want je legt je boodschappenlijstje er naast en je kunt zo opschrijven wat je nodig hebt. Ook is er de mogelijkheid om op de site een boodschappenlijstje te maken en deze uit te printen.

Heeft hier al de nodige euro's bespaard
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  maandag 26 oktober 2009 @ 09:31:36 #178
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74069197
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Licht Ontvlambaar maandag 26 oktober 2009 @ 09:39:40 #179
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_74069367
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 09:31 schreef oh-oh het volgende:
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_74069683
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 09:39 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
Is ook zo hoor . Zelf eet ik nu vers. Toen ik net op mezelf zat en niet kon koken en geen vriezer had deed ik het regelmatig zo.
Nu soms nog maar er zijn zat dingen die je goed kunt invriezen
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_74081313
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 18:16 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:

Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions

Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 26 oktober 2009 @ 16:21:39 #182
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74081347
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:20 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:

Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions

Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
Maar wat doe je er dan daarna mee?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74081825
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:21 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Maar wat doe je er dan daarna mee?
Ik zou ze proeven. Zo te zien wordt het een soort 'pickles', dus smaakvol hapje voor naast een ander gerecht of misschien op een toastje.

Edit: ik kom ze nu in een recept een paar bladzijden verder opnieuw tegen, ze worden gebruikt bij bereiding van outka farshirovani grouzdiami: Eend gevuld met gezouten champions. Dus eh, als je ergens een knierten-en-krenten eend opduikelt: vullen!

[ Bericht 23% gewijzigd door sigme op 26-10-2009 16:51:56 ]
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_79205128
Heeft er iemand nog inspiratie?
Op dit moment zijn de winterwortelen erg goedkoop, zo ook appels en peren. Iemand suggesties, naast hutspot, wortelsoep en appeltaart?
  dinsdag 16 maart 2010 @ 12:41:27 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79205605
Appelmoes! Appels in stukjes koken met een flinke scheut armagnac en een paar lepels suiker.
pi_79206439
Oh, lekker idee om er drank in te doen, heb vast nog wel een restje van iets staan.

Op www.laathetmeweten.nl kun je alle aanbiedingen van supermarkten vergelijken. Ik heb een lijstje staan met producten die ik binnenkort denk nodig te hebben en dan kijk ik elke week even of er een spectaculaire aanbieding is.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 13:19:17 #187
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_79207172
Ik heb een droogmachine, eigenlijk voor vlees voor de honden, maar ik droog er ook fruit in, keilekker
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_79208522
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 13:58:42 #189
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79208650
tvp, nu ik werkeloos ben ook maar wat bewuster met mijn inkopen omgaan
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_79223341
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 13:55 schreef Oceanonix het volgende:
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
Hoe maak je zelf mueslirepen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_79233712
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 19:56 schreef sigme het volgende:

[..]

Hoe maak je zelf mueslirepen?
Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout

optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)

Bereiding:

1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.

3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.

4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.

5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.

6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.

In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.

Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
pi_79233746
Dit klinkt best ok eigenlijk Oceanonix
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_82206642
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 22:52 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout

optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)

Bereiding:

1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.

3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.

4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.

5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.

6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.

In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.

Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
Klinkt lekker ga ik maar eens maken
pi_82275166
Wat ik weleens deed in mijn studententijd en ik had weinig geld:

Macaroni of spaghetti ( maar net wat ik had)
Zakje kaassaus
Gehakt
Champions ( kan ook zonder)

Macaroni koken, zakje kaassaus maken volgens beschrijving. Gehakt bakken en eventueel de champions. En alles bij elkaar doen. Word wel een beetje plakkerig. Maar opzich een voedzame maaltijd.
  woensdag 9 juni 2010 @ 21:32:26 #195
296595 foodlover
live and learn
pi_82573631
telkens voor 2 personen:

pizza margherita zelf maken
bloem 1/4 pak = ca. 10ct
scheut (olijf)olie 20 ct
zakje gist ca. 20 ct.
blik tomaten 35 ct
bol mozzarella 45 ct
basilcum en knoflook zelf opgekweekt
----

vissticks 15 stuks voor 1,50
boontjes euroshopper vriezer 50ct
verse friet/aadappel schijfjes van 5 kilozak aardappels ca. 40ct
mayo pot 50ct.
ketchup 50ct tube
----

kropsla 60ct
gekookt ei 10ct
aardappels ca. 40ct
ham/kaas kipschnitzel aldi 1.30

----
zelfgebakken stokbrood (restje pizzadeeg) -
kruidenboter 1/4 bakje 20ct.
spaghetti 30ct.
knoflook en chili 20ct. (aglio-olio-peperonchino)
peterselie uit vensterbank
(olijf)olie 20ct
kommkommer 60ct
ui
mayo -
yoghurt 20ct (halve literpot = 50-60ct) = voor dressing
biesloolk uit vensterbank
  zondag 13 juni 2010 @ 17:23:20 #196
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_82748622
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_82748775
oceanix: er moeten wel noten bij hoor!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 13 juni 2010 @ 20:36:59 #198
296595 foodlover
live and learn
pi_82756915
quote:
Op zondag 13 juni 2010 17:23 schreef neo2000 het volgende:
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
chilisaus (toko, 1,50 grote fles)
blikjes fruit (ananas, perzik) 50-70 ct.

ketjap evt. binden met maizena o.i.d. fles = 50 ct.

zwarte bonensaus = ook niet duur bij toko

oestersaus (schat 2 euro voor fles bij toko maar doe je lang mee)
paksoi

roux van boter, bloem, bouillon, kerrie en wat suiker/honing = kerriesaus!
lekker met de ananas of perzik

blikje kokosmelk 1 euro

wat verse chilipepers (markt of turk (!!) geven aardig wat smaak
  zondag 13 juni 2010 @ 20:42:48 #199
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_82757400
quote:
Op zondag 13 juni 2010 20:36 schreef foodlover het volgende:

[..]
thnx, weer wat afwisseling voor de May ploy currypasta met santen combi.
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_86371351
Hoe gaat het met de knierten en krenten? 8-)

Wegens budgetaire blunder deze maand erg krap bij kas en dus heb ik deze reeks maar weer eens doorgespit. Geweldige tips, allemaal bedankt :Y Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel toe te voegen. Als er weinig geld is kook ik graag met de voorraad en de aanbiedingen in de winkels, maar dat is geen structurele oplossing natuurlijk. Zo'n voorraad raakt ook een keer op :+ Koken met de aanbiedingen in de winkels is wel een goed idee, maar werd ook al een paar keer aangehaald.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')