kun je er geen lieve buurvrouw of wat collega's blij mee maken? alles zelf opeten lijkt me hart en bloedvaten technisch ook niet zon planquote:Op maandag 30 maart 2009 15:15 schreef Cat22 het volgende:
Mijn kniertenhartje doet pijn...
Ik had zoveel vlaai ingeslagen voor mijn verjaardag dat ik nu nog één hele vlaai over heb. Voor mij alleen. En natuurlijk geen invriesbare vlaai gekocht, dus ik ga de vulling nu maar als toetje eten of zo. Aardbeien/rijste/slagroomtoet.
En voor de lunch maar brood met veul eier- en zalmsalade. Heb ik ook nog grote bakken van. Al eet ik me helemaal misselijk, óp zal het gaan!
En als ze de markt al aan het opruimen zijn laten ze overgebleven dingen die ze de volgende dag niet meer kunnen verkopen gewoon staan. Helemaal gratis dus. Regelmatig lekkere rijpe meloenen ander fruit en groente en zo ben ik zelfs wel eens aan verpakte asperges gekomen.quote:Op zaterdag 25 april 2009 23:26 schreef quirina het volgende:
Omhoogschoppost met tip.
Ga vooral naar de markt als deze bijna afgelopen is. Veel groenten voor een zacht prijsje
zo stond er hier laatst ook een mega lief klein turks meisje met een krop andijvie "verse slaaj 1 euro"quote:Op zondag 26 april 2009 22:07 schreef Cat22 het volgende:
Ik ging vorige week expres laat naar de markt. Niks zachte prijsjes! Ik moest het volle pond betalen voor groenten en fruit die dan wel al de hele dag in de zon hebben gelegen. Volgende keer toch nog wat later gaan.
Maar dan had ik wel de hilarische conversatie van het deskundige personeel gemist:
Marktmeid A: 'Ik ben toch zo gek op die druiven, kan ik de hele dag eten! ' *plukt druifjes van tros af*
Marktmeid B: 'Gatverdamme, ik vind die echt goor! Geef mij maar een lekkere appel.'
A: 'Hier liggen nog wat schijfjes, leef je uit'
B: * Neemt schijfje fruit*
A: Hee sukkel... da's een pruim.'
Ik:
Oeh, daar ga ik ook eens een keer naar kijken!quote:Op zondag 26 april 2009 21:56 schreef maok het volgende:
[..]
En als ze de markt al aan het opruimen zijn laten ze overgebleven dingen die ze de volgende dag niet meer kunnen verkopen gewoon staan. Helemaal gratis dus. Regelmatig lekkere rijpe meloenen ander fruit en groente en zo ben ik zelfs wel eens aan verpakte asperges gekomen.
een kom kommersoepje:quote:Op donderdag 13 augustus 2009 23:12 schreef lionessa het volgende:
Courgettesoep
1 kg courgettes (zijn nu lekker goedkoop)
1kg kruimige aarappels
ongeveer 2 dl kruidenbouillon (van een blokje)
mon chou of een ander zacht kaasje
peper en zout
courgettes in blokjes snijden,
aardappels schillen en in blokjes snijden,
opzetten met de bouillon en koken tot alles zacht is (eventueel iets afgieten, want uit de courgettes komt ook veel vocht en het moet een stevige soep worden),
pureren met de staafmixer,
monchou erdoorheen roeren,
op smaak maken met peper en eventueel wat zout
Lekker met turks brood
Dit recept is mn gekoop in de zomer, wanneer de courgettes erg goedkoop zijn bij de Lidl bv
Ook mensen met een moestuin hebben vaak courgettes te veel, dus even rondvragen.
Herkenbaarquote:Op woensdag 19 augustus 2009 10:45 schreef Greys het volgende:
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
precies! ik haal echt te vaak kant en klare maaltijden.quote:Op woensdag 19 augustus 2009 10:45 schreef Greys het volgende:
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
Herkenbaar Al was het bedrag bij mij dan wel minder hoogquote:Op woensdag 19 augustus 2009 10:46 schreef Qwea het volgende:
[..]
Herkenbaar
Gisteren ; *rekening checkt.
*fuck ! Heb ik deze week al 150 euro aan boodschappen uitgegeven?????* en dan zijn we pas op woensdag
Dat is ook mijn plan maar welke producten kun je gemakkelijk na het bereiden lange tijd bewaren in de vriezer en welke niet ? Het enige wat er nu inligt zijn vissticks, kipsate, brood en roerbakgroenten .. Bietje sufquote:Op zondag 8 maart 2009 17:48 schreef shmoopy het volgende:
Ik ben mijn verspilling zo zat nu.
Deze week gaan de vriezers leeg om te ontdooien, en dan ga ik onmeunig veel inslaan en voor meerdere dagen maken.
Dat doe ik al standaard met Bolognesesaus en kip kerrie, maar dat moet dus nog wat meer.
Hoe maak je gevuld stokbrood??quote:Op maandag 19 oktober 2009 18:51 schreef KingSizePinda het volgende:
Tof topic Ik koo(p)(k) ook vrij bewust nu ik op mezelf woon. Lekker bezig zijn int keukentje. Laatst eens wat lekkers gemaakt toen ik dacht aan vroegah toen moeders wel eens gevuld stokbrood maakte Dus zelf gemaakt en et was knetterlekker en ook betaalbaar. Ook burrito's met kip en gehakt gaat er wel in en is ook niet zo duur. En zo zijn er nog wel een paar gerechten die ik geregeld klaarmaak en die niet veel kosten maar heerlijk zijn en een tikkeltje apart. Et verbaasde me wat je voor lekkers kunt maken voor een laag bedrag ..
Greys maak een lijstje voor je gaat!quote:Op woensdag 21 oktober 2009 14:01 schreef Greys het volgende:
Ik heb weer veel ongebruikte spullen uit de koelkast weg moeten gooien
Waarom koop ik het dan toch allemaal? Omdat het er op dat moment lekker uit ziet
Benodigdheden : 1 heel stokbrood en gehakt gehaktkruiden ( sausje ), paprika, uien, champignons en wat je zelf natuurlijk allemaal nog lekker vindquote:Op woensdag 21 oktober 2009 17:23 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Hoe maak je gevuld stokbrood??
Gekookte andijvie met melksausje of rauwe andijvie met satesaus.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 17:22 schreef hierissieweer het volgende:
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
Die moet ik een keertje uitproberenquote:
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker isquote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:27 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Die moet ik een keertje uitproberen
Even blancheren, daarna kan je ze goed invriezen!quote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:33 schreef oh-oh het volgende:
Vraagje, ik heb een zak spruiten, maar het ziet er niet naar uit dat ik die deze week ga gebruiken. Kan ik die schoonmaken en dan zo in porties invriezen?
quote:U kunt spruiten invriezen door ze eerst ongeveer 3 minuten te blancheren. Veel mensen vinden dan de smaak van spruiten ook lekkerder, omdat er op die manier “de vorst over heen is geweest”. Het zetmeel van de spruit zet zich namelijk op deze manier om in suiker waardoor de smaak van de spruit zoeter wordt.
Hier staan voor bijna alle groenten hoe je ze het beste kunt invriezen en daarna weer bereiden!quote:Op donderdag 22 oktober 2009 12:01 schreef oh-oh het volgende:
Ah ok, wel eerst ff blancheren?
Boontjes en zo doe ik altijd zo in de vriezer , ik had echt geen idee hoe dat met die spruiten zat
Ah, daar heb ik een recept voor:quote:Op woensdag 21 oktober 2009 17:22 schreef hierissieweer het volgende:
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
Omdat dat bij mij pap wordt en ik wil korrels. Bulgur is ook meer voor soepen en papachtige dingen. Couscous als rijst of in salade.quote:
Dan maak je het verkeerd klaar, ik heb altijd bulghur (in wisselende korrelgrootte) en nog nooit pap gekregen.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 14:03 schreef nieslief het volgende:
[..]
Omdat dat bij mij pap wordt en ik wil korrels. Bulgur is ook meer voor soepen en papachtige dingen. Couscous als rijst of in salade.
Ik lust graag spruitjes met satesausquote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
Wat doe je met de rijs, eitje en sambal en citroen ? Gooi je die erbij in ?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:35 schreef oh-oh het volgende:
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Wat is er NIET lekker met pindasaus Voor pindasaus geldt hetzelfde als voor chilisaus. Je kan er alles lekker mee makenquote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:15 schreef oh-oh het volgende:
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:
[ afbeelding ]
6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:
[ afbeelding ]
Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!
Jam van maken jummie erg lekker.quote:Op vrijdag 28 november 2008 16:47 schreef Syrena het volgende:
En een zeer overjarige ananas die echt op MOET vandaag Eens Googlen wat ik er mee kan doen.
Jaah, restjessoepquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 15:38 schreef shmoopy het volgende:
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI
Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Ik heb gisteren bij de Aldi een zak gesneden groenten gekocht. Helft in mijn roerbakschotel, helft in de diepvries.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Dat doe ik ook hoor Ik heb nog een kilo prei en twee kilo spruitjes liggen om in te vriezen. Ons groentenpakket was weer eens veel te veel Prei en soepgroente blancheer ik niet, boontjes, snijbonen en spruitjes wel.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.quote:Op zondag 25 oktober 2009 11:39 schreef KingSizePinda het volgende:
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
quote:Champignons
Werkwijze: Champignons bevatten veel water. Bereidt ze het beste eerst, voordat u ze invriest. U kunt ze gestoofd invriezen of verwerkt in een saus. Saus die u invriest, bindt dikker dan normaal.
Bereiding: Op een zacht vuurtje opwarmen of in de magnetron.
Bedankt voor het indirecte antwoordquote:Op zondag 25 oktober 2009 18:10 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
quote:Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen
400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 09:31 schreef oh-oh het volgende:
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Is ook zo hoor . Zelf eet ik nu vers. Toen ik net op mezelf zat en niet kon koken en geen vriezer had deed ik het regelmatig zo.quote:Op maandag 26 oktober 2009 09:39 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:quote:Op zondag 25 oktober 2009 18:16 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
Maar wat doe je er dan daarna mee?quote:Op maandag 26 oktober 2009 16:20 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:
Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions
Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
Ik zou ze proeven. Zo te zien wordt het een soort 'pickles', dus smaakvol hapje voor naast een ander gerecht of misschien op een toastje.quote:
Hoe maak je zelf mueslirepen?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:55 schreef Oceanonix het volgende:
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
Benodigdheden:quote:
Klinkt lekker ga ik maar eens makenquote:Op dinsdag 16 maart 2010 22:52 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout
optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)
Bereiding:
1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.
3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.
4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.
5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.
6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.
In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.
Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
chilisaus (toko, 1,50 grote fles)quote:Op zondag 13 juni 2010 17:23 schreef neo2000 het volgende:
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
thnx, weer wat afwisseling voor de May ploy currypasta met santen combi.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |