abonnement Unibet Coolblue
pi_73978208
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 13:35 schreef oh-oh het volgende:
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Wat doe je met de rijs, eitje en sambal en citroen ? Gooi je die erbij in ?
We shall rise again !
  vrijdag 23 oktober 2009 @ 12:07:15 #152
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73979050
Ja, rijst in een kom, ei in stukkies, sambal dr bij, soep dr over, en citroensap er bij
Soort van makkelijke snelle soto is dat!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_73987700
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
Wat is er NIET lekker met pindasaus Voor pindasaus geldt hetzelfde als voor chilisaus. Je kan er alles lekker mee maken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 23 oktober 2009 @ 16:15:25 #154
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73988102
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:

6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:

Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74000374
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 16:15 schreef oh-oh het volgende:
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:
[ afbeelding ]
6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:
[ afbeelding ]
Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!

Hebben ze hier nie helaas!!
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_74008876
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 16:47 schreef Syrena het volgende:

En een zeer overjarige ananas die echt op MOET vandaag Eens Googlen wat ik er mee kan doen.
Jam van maken jummie erg lekker.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 14:42:40 #157
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_74014794
Je kan de komende maand ook voor 5 euro een actietas vullen met groenten en fruit bij jumbo, zag ik in hun folder.
pi_74016012
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI

Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_74024338
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 15:38 schreef shmoopy het volgende:
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI

Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Jaah, restjessoep
Ik maak het denk ik eens in de drie maanden als ik zin heb om de diepvries uit te mesten. Alle restjes groente en pasta gaan erin.
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:05:50 #160
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74027661
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74027891
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Ik heb gisteren bij de Aldi een zak gesneden groenten gekocht. Helft in mijn roerbakschotel, helft in de diepvries.

Alles los kopen was vast goedkoper geweest maar zo was het ook niet duur.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:24:00 #162
163650 Greys
pi_74028119
Doen jullie die prei en roerbakgroenten dan eerst nog blancheren of kwakken jullie dat zo in de vriezer?
Da's hetgeen mij altijd tegenhoudt namelijk, dat gedoe met dat blancheren
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_74028342
Ik blancheer alles kort.
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 22:55:12 #164
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74029051
Ik heb die prei zo in de vriezer gedaan, doe ik met sperciebonen en snijbonen ook.
Snijden, in zakkes doen en invriezen.
Cat, welke wokgroenten had je?
Niet alles wat er in die zakjes zit is goed invriesbaar, die met taugé en zo, dat wordt echt goor snot als je dat dan weer wil gebruiken
Oh en die spruitjes, die waren helaas al reddeloos verloren voor ik ze kon schoonmaken en blancheren en invriezen, dus die liggen helaas alsnog in de groenbak...
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74029171
Ik had zo'n hollands zakje. Kiep ik zonder blancheren in de vriezer, dan is het nog goed genoeg voor soep of in een saus. Je moet het niet 'los' willen koken, want het komt toch best slap en treurig uit den vriezert.

Porties snijbonen blancheer ik daarom bij voorbeeld wel.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 23:06:04 #166
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74029388
Snijboontjes blancheer ik heel kort zo vanuit de vriezer stijf bevroren, en dan zijn ze echt gewoon lekker.
Ik fruit ze meestal daarna nog met ui , peper en zout er over en smullen maar!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zondag 25 oktober 2009 @ 11:17:29 #167
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_74038124
Ik lees het hier even mee,
pi_74038683
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
We shall rise again !
  Licht Ontvlambaar zondag 25 oktober 2009 @ 17:51:58 #169
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_74048928
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Dat doe ik ook hoor Ik heb nog een kilo prei en twee kilo spruitjes liggen om in te vriezen. Ons groentenpakket was weer eens veel te veel Prei en soepgroente blancheer ik niet, boontjes, snijbonen en spruitjes wel.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 25 oktober 2009 @ 18:10:20 #170
163650 Greys
pi_74049385
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 11:39 schreef KingSizePinda het volgende:
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_74049538
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 25 oktober 2009 @ 18:19:46 #172
163650 Greys
pi_74049640
Hier staan voor bijna alle groenten hoe je ze het beste kunt invriezen en daarna weer bereiden!

http://eten-en-drinken.in(...)groenten-a-tm-p.html

http://eten-en-drinken.in(...)groenten-r-tm-w.html

Misschien handige linkjes voor in de OP van het volgende deel?
quote:
Champignons
Werkwijze: Champignons bevatten veel water. Bereidt ze het beste eerst, voordat u ze invriest. U kunt ze gestoofd invriezen of verwerkt in een saus. Saus die u invriest, bindt dikker dan normaal.
Bereiding: Op een zacht vuurtje opwarmen of in de magnetron.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_74049828
Dus toch maar soep of ragout van draaien en daarna invriezen
*lui is....
  zondag 25 oktober 2009 @ 19:56:57 #174
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_74052962
ik heb echt vet vaak dat ik dingen moet weggooien

Alleen vandaag al prei, brood en cake
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_74055858
tvp voor morgen bij het boodschappenlijstje maken
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_74059146
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 18:10 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
Bedankt voor het indirecte antwoord
We shall rise again !
pi_74067207
Van Struik heb je hachee en goulash in een blikje zitten . Zitten geen vreemde E stoffen in of overdreven zout . Dan kook je zelf rijst erbij en heb je een makkelijke lekkere maaltijd voor 1, 09 euro.

Diepvries-lasagne bij de Dirk voor 98 cent. Dan koop je er een bakje Italiaanse salade bij (incl mozarella bolletjes en cherrytomaat zitten er bij ) voor 1,19 en je hebt voor 2 euro 30 een redelijk gezonde en gemakkelijke maaltijd.

Diepvriesmaaltijden van Iglo zijn regelmatig in de aanbieding en zijn (volgens wijlen SHE) gewoon gezond en dus prima maaltijd.

Koop bij de Dirk een megabak nasi ( kost 1,99) niet bij AH want die zijn duurder. En haal er zelf een zakje thaise of oosterse roebak groenten bij ( 1,59) Heb je voor 4 tot 5 personen een complete maaltijd + groenten. Desnoods een bakje satésaus van el budget voor 50 cent ofzo.

Verder kun je deze ook maken op een zondag maar dan (bijvoorbeeld) dubbele hoeveelheid en je vriezer volgooien :
quote:
Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen

400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep


Verder heb je op http://www.yenom.nl/ een goed overzicht van alle reclames bij de diverse supermarkten per categorie gesorteerd . Erg handig want je legt je boodschappenlijstje er naast en je kunt zo opschrijven wat je nodig hebt. Ook is er de mogelijkheid om op de site een boodschappenlijstje te maken en deze uit te printen.

Heeft hier al de nodige euro's bespaard
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  maandag 26 oktober 2009 @ 09:31:36 #178
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74069197
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Licht Ontvlambaar maandag 26 oktober 2009 @ 09:39:40 #179
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_74069367
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 09:31 schreef oh-oh het volgende:
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_74069683
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 09:39 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
Is ook zo hoor . Zelf eet ik nu vers. Toen ik net op mezelf zat en niet kon koken en geen vriezer had deed ik het regelmatig zo.
Nu soms nog maar er zijn zat dingen die je goed kunt invriezen
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_74081313
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 18:16 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:

Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions

Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 26 oktober 2009 @ 16:21:39 #182
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_74081347
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:20 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:

Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions

Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
Maar wat doe je er dan daarna mee?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_74081825
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:21 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Maar wat doe je er dan daarna mee?
Ik zou ze proeven. Zo te zien wordt het een soort 'pickles', dus smaakvol hapje voor naast een ander gerecht of misschien op een toastje.

Edit: ik kom ze nu in een recept een paar bladzijden verder opnieuw tegen, ze worden gebruikt bij bereiding van outka farshirovani grouzdiami: Eend gevuld met gezouten champions. Dus eh, als je ergens een knierten-en-krenten eend opduikelt: vullen!

[ Bericht 23% gewijzigd door sigme op 26-10-2009 16:51:56 ]
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_79205128
Heeft er iemand nog inspiratie?
Op dit moment zijn de winterwortelen erg goedkoop, zo ook appels en peren. Iemand suggesties, naast hutspot, wortelsoep en appeltaart?
  dinsdag 16 maart 2010 @ 12:41:27 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_79205605
Appelmoes! Appels in stukjes koken met een flinke scheut armagnac en een paar lepels suiker.
pi_79206439
Oh, lekker idee om er drank in te doen, heb vast nog wel een restje van iets staan.

Op www.laathetmeweten.nl kun je alle aanbiedingen van supermarkten vergelijken. Ik heb een lijstje staan met producten die ik binnenkort denk nodig te hebben en dan kijk ik elke week even of er een spectaculaire aanbieding is.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 13:19:17 #187
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_79207172
Ik heb een droogmachine, eigenlijk voor vlees voor de honden, maar ik droog er ook fruit in, keilekker
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_79208522
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 13:58:42 #189
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79208650
tvp, nu ik werkeloos ben ook maar wat bewuster met mijn inkopen omgaan
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_79223341
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 13:55 schreef Oceanonix het volgende:
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
Hoe maak je zelf mueslirepen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_79233712
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 19:56 schreef sigme het volgende:

[..]

Hoe maak je zelf mueslirepen?
Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout

optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)

Bereiding:

1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.

3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.

4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.

5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.

6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.

In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.

Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
pi_79233746
Dit klinkt best ok eigenlijk Oceanonix
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_82206642
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 22:52 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout

optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)

Bereiding:

1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.

3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.

4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.

5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.

6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.

In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.

Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
Klinkt lekker ga ik maar eens maken
pi_82275166
Wat ik weleens deed in mijn studententijd en ik had weinig geld:

Macaroni of spaghetti ( maar net wat ik had)
Zakje kaassaus
Gehakt
Champions ( kan ook zonder)

Macaroni koken, zakje kaassaus maken volgens beschrijving. Gehakt bakken en eventueel de champions. En alles bij elkaar doen. Word wel een beetje plakkerig. Maar opzich een voedzame maaltijd.
  woensdag 9 juni 2010 @ 21:32:26 #195
296595 foodlover
live and learn
pi_82573631
telkens voor 2 personen:

pizza margherita zelf maken
bloem 1/4 pak = ca. 10ct
scheut (olijf)olie 20 ct
zakje gist ca. 20 ct.
blik tomaten 35 ct
bol mozzarella 45 ct
basilcum en knoflook zelf opgekweekt
----

vissticks 15 stuks voor 1,50
boontjes euroshopper vriezer 50ct
verse friet/aadappel schijfjes van 5 kilozak aardappels ca. 40ct
mayo pot 50ct.
ketchup 50ct tube
----

kropsla 60ct
gekookt ei 10ct
aardappels ca. 40ct
ham/kaas kipschnitzel aldi 1.30

----
zelfgebakken stokbrood (restje pizzadeeg) -
kruidenboter 1/4 bakje 20ct.
spaghetti 30ct.
knoflook en chili 20ct. (aglio-olio-peperonchino)
peterselie uit vensterbank
(olijf)olie 20ct
kommkommer 60ct
ui
mayo -
yoghurt 20ct (halve literpot = 50-60ct) = voor dressing
biesloolk uit vensterbank
  zondag 13 juni 2010 @ 17:23:20 #196
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_82748622
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_82748775
oceanix: er moeten wel noten bij hoor!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 13 juni 2010 @ 20:36:59 #198
296595 foodlover
live and learn
pi_82756915
quote:
Op zondag 13 juni 2010 17:23 schreef neo2000 het volgende:
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
chilisaus (toko, 1,50 grote fles)
blikjes fruit (ananas, perzik) 50-70 ct.

ketjap evt. binden met maizena o.i.d. fles = 50 ct.

zwarte bonensaus = ook niet duur bij toko

oestersaus (schat 2 euro voor fles bij toko maar doe je lang mee)
paksoi

roux van boter, bloem, bouillon, kerrie en wat suiker/honing = kerriesaus!
lekker met de ananas of perzik

blikje kokosmelk 1 euro

wat verse chilipepers (markt of turk (!!) geven aardig wat smaak
  zondag 13 juni 2010 @ 20:42:48 #199
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_82757400
quote:
Op zondag 13 juni 2010 20:36 schreef foodlover het volgende:

[..]
thnx, weer wat afwisseling voor de May ploy currypasta met santen combi.
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_86371351
Hoe gaat het met de knierten en krenten? 8-)

Wegens budgetaire blunder deze maand erg krap bij kas en dus heb ik deze reeks maar weer eens doorgespit. Geweldige tips, allemaal bedankt :Y Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel toe te voegen. Als er weinig geld is kook ik graag met de voorraad en de aanbiedingen in de winkels, maar dat is geen structurele oplossing natuurlijk. Zo'n voorraad raakt ook een keer op :+ Koken met de aanbiedingen in de winkels is wel een goed idee, maar werd ook al een paar keer aangehaald.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')