Wat doe je met de rijs, eitje en sambal en citroen ? Gooi je die erbij in ?quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:35 schreef oh-oh het volgende:
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Wat is er NIET lekker met pindasaus Voor pindasaus geldt hetzelfde als voor chilisaus. Je kan er alles lekker mee makenquote:Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:15 schreef oh-oh het volgende:
Ik ben vandaag fruit gaan halen op de markt, ik weet niet of ze dat overal hebben , maar die fruitpakketten hier van 5 euro zijn echt de moeite!
Mijn pakket:
[ afbeelding ]
6 bananen, 1 meloen, 1 bakje rode pitloze druiven en 4 bakjes cherrytomaatjes ( 1 bakje ontbreekt ).
Plus nog:
[ afbeelding ]
Diverse appels, madarijnen, sharonfruit en 2 mango;s.
Voor 5 euro
Met de bananen maak ik smoothies
Met de appels bak ik iets of maak ik appelflappen of zo
De tomaatjes heb ik uitgedeeld aan collega,s en ik laat 1 bakje op mn werk staan voor bij de lunch, en 1 bakje kan ik thuis een avond mee snacken.
De rest van het fruit gaat echt wel op in een week tijd hoor!
Jam van maken jummie erg lekker.quote:Op vrijdag 28 november 2008 16:47 schreef Syrena het volgende:
En een zeer overjarige ananas die echt op MOET vandaag Eens Googlen wat ik er mee kan doen.
Jaah, restjessoepquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 15:38 schreef shmoopy het volgende:
Soep van restjes. http://www.youtube.com/user/thewheatguy#p/u/34/UffwLUbgPRI
Sowieso een erg leuke site.
ik zit er helemaal enthousiast naar te kijken altijd, alleen voer ik het nooit uit.
Ik heb gisteren bij de Aldi een zak gesneden groenten gekocht. Helft in mijn roerbakschotel, helft in de diepvries.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Dat doe ik ook hoor Ik heb nog een kilo prei en twee kilo spruitjes liggen om in te vriezen. Ons groentenpakket was weer eens veel te veel Prei en soepgroente blancheer ik niet, boontjes, snijbonen en spruitjes wel.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 22:05 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb vandaag heel knierterig een kilo prei gesneden en in porties in de vriezer gedaan.
Ik had er 1 nodig, maar bij de Aldi was een kilo een euro, als ik bij de Super 1 losse gekocht had was dat 50 cent geweest of zo, makkelijke keuze
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.quote:Op zondag 25 oktober 2009 11:39 schreef KingSizePinda het volgende:
Bij de wok gooien ze meestal ook het vlees en groente eerst in kokend water alvorens het te wokken toch ? Valt dat onder de categorie blancheren ?
quote:Champignons
Werkwijze: Champignons bevatten veel water. Bereidt ze het beste eerst, voordat u ze invriest. U kunt ze gestoofd invriezen of verwerkt in een saus. Saus die u invriest, bindt dikker dan normaal.
Bereiding: Op een zacht vuurtje opwarmen of in de magnetron.
Bedankt voor het indirecte antwoordquote:Op zondag 25 oktober 2009 18:10 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
quote:Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen
400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 09:31 schreef oh-oh het volgende:
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Is ook zo hoor . Zelf eet ik nu vers. Toen ik net op mezelf zat en niet kon koken en geen vriezer had deed ik het regelmatig zo.quote:Op maandag 26 oktober 2009 09:39 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:quote:Op zondag 25 oktober 2009 18:16 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
Maar wat doe je er dan daarna mee?quote:Op maandag 26 oktober 2009 16:20 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:
Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions
Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
Ik zou ze proeven. Zo te zien wordt het een soort 'pickles', dus smaakvol hapje voor naast een ander gerecht of misschien op een toastje.quote:
Hoe maak je zelf mueslirepen?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:55 schreef Oceanonix het volgende:
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
Benodigdheden:quote:
Klinkt lekker ga ik maar eens makenquote:Op dinsdag 16 maart 2010 22:52 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout
optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)
Bereiding:
1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.
3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.
4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.
5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.
6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.
In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.
Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
chilisaus (toko, 1,50 grote fles)quote:Op zondag 13 juni 2010 17:23 schreef neo2000 het volgende:
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
thnx, weer wat afwisseling voor de May ploy currypasta met santen combi.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |