abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  FOK!Babe zondag 8 maart 2009 @ 17:48:17 #101
11324 shmoopy
pi_66831874
Ik ben mijn verspilling zo zat nu.
Deze week gaan de vriezers leeg om te ontdooien, en dan ga ik onmeunig veel inslaan en voor meerdere dagen maken.
Dat doe ik al standaard met Bolognesesaus en kip kerrie, maar dat moet dus nog wat meer.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 30 maart 2009 @ 15:05:16 #102
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67547724
ik ga weer een poging doen om wat logischer te koken.. er word hier gewoon zoveel weggegooid omdat we geen idee hebben wat we met diezelfde ingrediënten nog meer kunnen maken, dan hetgene wat we al op hebben.

wij eten vandaag maaltijdsalade. ( met verse hamburgers )

krieltjes met schil --> 1,50 2 kilo (markt)
tomaten --> 1,00 1 kilo (markt)
potje zongedroogde tomaatjes met kappertjes en knof --> 1,80 (lidl)
wat snippers kaas --> 1,20 , 250 gram (aldi)
elstar appel --> 0,40 2 stuks (lidl)
komkommer --> 0,30, 1 stuk (turk)
feta --> 2,50 blik 400 g (turk)

ik ga even de hoeveelheden schatten dus hou me niet precies aan de prijs, maar ongeveer zal het wel kloppen
de salade alleen is ongeveer 3 euro pp
en met de burgers erbij 3, 62
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_67548034
Mijn kniertenhartje doet pijn...
Ik had zoveel vlaai ingeslagen voor mijn verjaardag dat ik nu nog één hele vlaai over heb. Voor mij alleen. En natuurlijk geen invriesbare vlaai gekocht, dus ik ga de vulling nu maar als toetje eten of zo. Aardbeien/rijste/slagroomtoet.
En voor de lunch maar brood met veul eier- en zalmsalade. Heb ik ook nog grote bakken van. Al eet ik me helemaal misselijk, óp zal het gaan!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 30 maart 2009 @ 15:20:19 #104
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67548199
quote:
Op maandag 30 maart 2009 15:15 schreef Cat22 het volgende:
Mijn kniertenhartje doet pijn...
Ik had zoveel vlaai ingeslagen voor mijn verjaardag dat ik nu nog één hele vlaai over heb. Voor mij alleen. En natuurlijk geen invriesbare vlaai gekocht, dus ik ga de vulling nu maar als toetje eten of zo. Aardbeien/rijste/slagroomtoet.
En voor de lunch maar brood met veul eier- en zalmsalade. Heb ik ook nog grote bakken van. Al eet ik me helemaal misselijk, óp zal het gaan!
kun je er geen lieve buurvrouw of wat collega's blij mee maken? alles zelf opeten lijkt me hart en bloedvaten technisch ook niet zon plan
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_68380128
Omhoogschoppost met tip.

Ga vooral naar de markt als deze bijna afgelopen is. Veel groenten voor een zacht prijsje
  zondag 26 april 2009 @ 21:56:48 #106
107407 maok
Lizdekd (v)
pi_68406313
quote:
Op zaterdag 25 april 2009 23:26 schreef quirina het volgende:
Omhoogschoppost met tip.

Ga vooral naar de markt als deze bijna afgelopen is. Veel groenten voor een zacht prijsje
En als ze de markt al aan het opruimen zijn laten ze overgebleven dingen die ze de volgende dag niet meer kunnen verkopen gewoon staan. Helemaal gratis dus. Regelmatig lekkere rijpe meloenen ander fruit en groente en zo ben ik zelfs wel eens aan verpakte asperges gekomen.
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_68406617
Ik ging vorige week expres laat naar de markt. Niks zachte prijsjes! Ik moest het volle pond betalen voor groenten en fruit die dan wel al de hele dag in de zon hebben gelegen. Volgende keer toch nog wat later gaan.

Maar dan had ik wel de hilarische conversatie van het deskundige personeel gemist:

Marktmeid A: 'Ik ben toch zo gek op die druiven, kan ik de hele dag eten! ' *plukt druifjes van tros af*
Marktmeid B: 'Gatverdamme, ik vind die echt goor! Geef mij maar een lekkere appel.'
A: 'Hier liggen nog wat schijfjes, leef je uit'
B: * Neemt schijfje fruit*
A: Hee sukkel... da's een pruim.'
Ik:
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 27 april 2009 @ 12:53:08 #108
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_68419714
quote:
Op zondag 26 april 2009 22:07 schreef Cat22 het volgende:
Ik ging vorige week expres laat naar de markt. Niks zachte prijsjes! Ik moest het volle pond betalen voor groenten en fruit die dan wel al de hele dag in de zon hebben gelegen. Volgende keer toch nog wat later gaan.

Maar dan had ik wel de hilarische conversatie van het deskundige personeel gemist:

Marktmeid A: 'Ik ben toch zo gek op die druiven, kan ik de hele dag eten! ' *plukt druifjes van tros af*
Marktmeid B: 'Gatverdamme, ik vind die echt goor! Geef mij maar een lekkere appel.'
A: 'Hier liggen nog wat schijfjes, leef je uit'
B: * Neemt schijfje fruit*
A: Hee sukkel... da's een pruim.'
Ik:
zo stond er hier laatst ook een mega lief klein turks meisje met een krop andijvie "verse slaaj 1 euro"
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_68777067
Ik moet vanavond boodschappen doen, zal eens wat recepten uit dit topic bekijken
pi_68934989
quote:
Op zondag 26 april 2009 21:56 schreef maok het volgende:

[..]

En als ze de markt al aan het opruimen zijn laten ze overgebleven dingen die ze de volgende dag niet meer kunnen verkopen gewoon staan. Helemaal gratis dus. Regelmatig lekkere rijpe meloenen ander fruit en groente en zo ben ik zelfs wel eens aan verpakte asperges gekomen.
Oeh, daar ga ik ook eens een keer naar kijken!
Verse fruitjes

Tevens teeveepee
  maandag 10 augustus 2009 @ 23:40:33 #111
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_71776956
Zo na de vakantieperiode en met een heleboel nieuwe studenten die nog niet met geld om kunnen gaan is het misschien wel tijd geworden om dit topic een schopje te geven.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_71861968
Een onmeunig harde TVP!
Op dinsdag 23 december 2008 13:19 schreef Slarioux het volgende:
Wauw, wat een grap. Ik heb niet meer zo gelachen sinds 11 september.
pi_71862778
Courgettesoep

1 kg courgettes (zijn nu lekker goedkoop)
1kg kruimige aarappels
ongeveer 2 dl kruidenbouillon (van een blokje)
mon chou of een ander zacht kaasje
peper en zout


courgettes in blokjes snijden,
aardappels schillen en in blokjes snijden,
opzetten met de bouillon en koken tot alles zacht is (eventueel iets afgieten, want uit de courgettes komt ook veel vocht en het moet een stevige soep worden),
pureren met de staafmixer,
monchou erdoorheen roeren,
op smaak maken met peper en eventueel wat zout


Lekker met turks brood

Dit recept is mn gekoop in de zomer, wanneer de courgettes erg goedkoop zijn bij de Lidl bv
Ook mensen met een moestuin hebben vaak courgettes te veel, dus even rondvragen.
  donderdag 13 augustus 2009 @ 23:35:17 #114
189732 Niara
Whooo hooo!
pi_71863515
Fijn topic! Ik zal het zeker in de gaten houden.
Over een paar weken heb ik eindelijk een koelkast die het eten niet naar ranzige koelkastlucht laat smaken + een minivriesvakje.
Dan kan ik ook eens wat.

Maar er zijn al wel een boel recepten die ik zo kan maken. Hoera! En bedankt!
  vrijdag 14 augustus 2009 @ 01:42:20 #115
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_71865885
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 23:12 schreef lionessa het volgende:
Courgettesoep

1 kg courgettes (zijn nu lekker goedkoop)
1kg kruimige aarappels
ongeveer 2 dl kruidenbouillon (van een blokje)
mon chou of een ander zacht kaasje
peper en zout


courgettes in blokjes snijden,
aardappels schillen en in blokjes snijden,
opzetten met de bouillon en koken tot alles zacht is (eventueel iets afgieten, want uit de courgettes komt ook veel vocht en het moet een stevige soep worden),
pureren met de staafmixer,
monchou erdoorheen roeren,
op smaak maken met peper en eventueel wat zout


Lekker met turks brood

Dit recept is mn gekoop in de zomer, wanneer de courgettes erg goedkoop zijn bij de Lidl bv
Ook mensen met een moestuin hebben vaak courgettes te veel, dus even rondvragen.
een kom kommersoepje:

Je neemt 2 komkommers, haalt de pitjes eruit met een lepeltje (schraap je er langs)
Dan snijd je hem in blokjes.
Een uitje (1 medium grote) of liever een sjarlotje (3 stuks) Die snipperje en bak je glazig in de olijf olie. Dan de komkommer-blokjes erbij. Takje tijm, takje rozemarijn (of kruiden in die trant) erbij en dan lekker de cajenne peper erover heen strooien En even aansmoren. Dan water erop, zodat het allemaal net onder water staat tuinkruiden boillonblokjes (2) erbij. Even laten koken. Dan wat af laten koelen, staafmixer erdoor. En dan serveren met een bolletje creme-fraiche... Smullen maar!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_71999208
Ik meld me aan,
student en op kamers, dus dit is een ideaal topic;
moet wel zeggen dat de Albert Heijn in de omtrek op de PLUS en EMTE na de enige supermarkt is, op de Lidl na, waarvoor ik 10min moet fietsen, dus prijzen zijn grotendeels op EuroShopper en AH gebaseerd.
eigen toevoeging:


Spaans Ei

nodig voor lunch/avondeten 2 man:
- 150g salami (200g 0.79 Lidl )
- 200g champignons (250g 0.69, Lidl of bij boer, 2.00 voor 500g bij boer, zijn groter)
- 4 eieren (of meer, hangt van eetlust af) ( doos eieren 1.29 Lidl)
- 1/2 groot gewoon/rood ui (netje gewone uien, 1 kilo, 0.59 Lidl / netje rode uien 500g 0.79 Ah geloof ik)
- brood/afbakbroodjes (eurobrood, 1.00 AH, of afbakbroodjes ES 0.18 voor 6, AH)
- bakboter (heb je vast wel in huis, zoniet 1.00, 500ml AH culinair vloeibaar)

bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op aantal graden opgegeven op pak, snijd de champignons in plakjes (of bij hele kleine, door de helft), snijd de salami in vierkante, dunne plakjes van 1 bij 1 cm, snipper het uitje, klop de eieren.
Gooi de broodjes in de voorverwarmde oven of leg sneeen brood klaar op je bord. Doe de salami en de champignons bij de geklopte eieren.
Doe wat boter in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui zo dat deze een beetje glazig is maar nog wel knapperig. Gooi het ei-salami-champignon-mengsel hierbij en roerbak het geheel, eventueel kruiden met peper en zout.
Haal de broodjes uit de oven/leg sneeen brood klaar en gooi het mengsel hierop.

+/- 1.75 pp als je uitgaat van bovenstaande ingrediënten en 3 afbakbroodjes pp.


Zalmtagliatelle

Nodig voor 2 personen:
- 2 zalmfilets diepvries ( voordeelverpakking AH wilde zalmfilet, 6 filets, 5.00 of pakje zalmfilets diepvries Lidl 2euro nogwat)
- 200g ongekookte tagliatelle (is redelijk veel, 100g pp) (Ah Tagliatelle, 500g 1.87)
- 1/2 (rood) ui (netje gewone uien van 1kg, 0.59 Lid, netje rode uien van 500g, 0.79 AH)
- 3/4 Boursin Cuisine kookroom met kruiden light, ( 1.87 Albert Heijn)
- peper/zout/italiaanse kruiden, if needed
- bakboter (1.00 voor 500ml AH culinair vloeibaar)

(wanneer meer groente gewenst:
sugarsnaps/broccoli doen het beide goed,
wanneer in huis: scheutje olijfolie in water van pasta = lekker + voorkomt plakpasta)

bereidingswijze:

Haal de zalm op tijd uit de diepvries om te ontdooien. Zet water op voor de tagliatelle.
Snipper het halve uitje. Doe de tagliatelle in de pan als het water kookt.
Gooi wanneer zalm ontdooid/ui gesnipperd, beiden in een pan met wat bakboter op middelhoog vuur en bak totdat ui glazig ziet en zalm gaar is. gooi 3/4 van het bakje Boursin Cuisine in en laat dit meeverwarmen op laag vuur, breng op smaak met peper/zout/italiaanse kruiden en serveer.

Als je dus de groente toevoegt, deze snijden/koken tot beetgaar en op t laatst in prut gooien en meeverwarmen.

+/- 1.90 pp


Voorgerecht (of lunch); Pan con Tomate (met kaas/salami/ham/rookvlees etc)

nodig voor 1 pers:

- 2 petit pains/afbakbroodjes (6 stuks, 0.18, ES, Albert Heijn)
- 2 tomaten (stuksprijs Lidl ofzo, 30ct?)
- olijfolie (in huis, zoniet 500ml 2.96 AH)
- zout / (evt peper) (in huis)

Verwarm de oven voor op aantal graden opgegeven op pak.
Doe de broodjes in de oven, snijd de tomaten in tweeën.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze open, pak de halve tomaat en wrijf hier ruw mee over de opengesneden kant van het brood zodat de 'pulp' op het brood achterblijft en het vocht erin trekt. Ik reken één halve tomaat per helft van een opengesneden broodje.
Doe een klein beetje olijfolie op deze pulp en smeer het over het hele broodje uit.
Strooi een klein beetje zout en evt peper hieroverheen.

eventueel plakjes kaas/salami/ham op leggen

+/-, 0.36. Olijfolie meegerekend 45ct ofzo
met plakje kaas per broodje: (2.29 per pakje, 10 plakken) 0.45 + 0.58 = 1.03
memento vivere
pi_72002799
tvp.
Ben student, tja, wat wil je
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 19 augustus 2009 @ 10:45:47 #118
163650 Greys
pi_72003733
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 19 augustus 2009 @ 10:46:52 #119
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_72003755
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:45 schreef Greys het volgende:
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
Herkenbaar

Gisteren ; *rekening checkt.
*fuck ! Heb ik deze week al 150 euro aan boodschappen uitgegeven?????* en dan zijn we pas op woensdag
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_73760105
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:45 schreef Greys het volgende:
Oh leuk dat deze topics nog steeds (weer) leven!
Ik ga vanavond alles maar weer eens teruglezen, want ik ben weer in mijn oude verkwistende gedrag vervallen als het op boodschappen aankomt
precies! ik haal echt te vaak kant en klare maaltijden.
pi_73852349
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:46 schreef Qwea het volgende:

[..]

Herkenbaar

Gisteren ; *rekening checkt.
*fuck ! Heb ik deze week al 150 euro aan boodschappen uitgegeven?????* en dan zijn we pas op woensdag

Herkenbaar Al was het bedrag bij mij dan wel minder hoog

't zijn vooral de bezoekjes tussendoor aan de supermarkt die 't 'm doen.

Mijn kniertenmaaltijd voor vanavond is echter wel heel budgetverantwoord: ik eet hutspot Al is de mijne wel de luie-wijven-variant (ik heb een standaard hutspot-groentepakket gekocht met ui en peen en dan nog aardappels die al geschild en gesneden zijn).

Nodig:
- 800 gram aardappels, AH, E1,69
- hutspot groente pakket 1 kg van AH, E1,79
- 250 gram spekjes, Euroshopper, iets van 99 ct
- evt. een rookworst, AH, E1,39

Totale kosten: zo'n 5,50 euro voor een stamppot waar zeker 4 mensen van kunnen eten. Als je geen kant-en-klare dingen koopt zoals ik denk ik dat het ook voor 3-4 euro kan.

Kook de aardappels en het hutspotpakket in 1 grote pan tegelijk gaar in 20 minuten. Giet als dit klaar is af, en bewaar wat kookvocht in een kommetje. Prak nu de hele hutsefluts door elkaar heen. Bak de spekjes krokant, gooi dit over je hutspot en verwarm nog even een paar minuutjes in de magnetron/oven.

Eventueel op te leuken met een speklap, rookworst of gehaktbal. Jus naar keuze.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_73852675
Ha, ik hetzelfde
Al gesneden wortels + uien, aardappels ga ik wel zelf schillen en snijden... en dan wat spekjes
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_73853424
Tof topic Ik koo(p)(k) ook vrij bewust nu ik op mezelf woon. Lekker bezig zijn int keukentje. Laatst eens wat lekkers gemaakt toen ik dacht aan vroegah toen moeders wel eens gevuld stokbrood maakte Dus zelf gemaakt en et was knetterlekker en ook betaalbaar. Ook burrito's met kip en gehakt gaat er wel in en is ook niet zo duur. En zo zijn er nog wel een paar gerechten die ik geregeld klaarmaak en die niet veel kosten maar heerlijk zijn en een tikkeltje apart. Et verbaasde me wat je voor lekkers kunt maken voor een laag bedrag ..
We shall rise again !
pi_73899448
Schop:
Koop vooral groenten die je zelf moet snijden en schillen want dat is goedkoper.
Koop seizoensgroenten/fruit
Winkel met je neus omlaag..en buk ( goedkopere merken liggen niet op ooghoogte)
pi_73900709
quote:
Op zondag 8 maart 2009 17:48 schreef shmoopy het volgende:
Ik ben mijn verspilling zo zat nu.
Deze week gaan de vriezers leeg om te ontdooien, en dan ga ik onmeunig veel inslaan en voor meerdere dagen maken.
Dat doe ik al standaard met Bolognesesaus en kip kerrie, maar dat moet dus nog wat meer.
Dat is ook mijn plan maar welke producten kun je gemakkelijk na het bereiden lange tijd bewaren in de vriezer en welke niet ? Het enige wat er nu inligt zijn vissticks, kipsate, brood en roerbakgroenten .. Bietje suf
We shall rise again !
pi_73904116
Stamppotten, soepen, quiches en pastasauzen zijn allemaal prima in te vriezen. Ik heb gisteren nog voor een paar maanden appelmoes ingevroren.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 21 oktober 2009 @ 14:01:14 #127
163650 Greys
pi_73912993
Ik heb weer veel ongebruikte spullen uit de koelkast weg moeten gooien
Waarom koop ik het dan toch allemaal? Omdat het er op dat moment lekker uit ziet
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_73914920
Vorige week eens quiche gemaakt (de broccoli moest op ). Deze week ontdooit en opgegeten, smaakte echt nog prima. Ben alleen het recept van de bodem kwijt moet ik weer even opGooglen

Greys, strenger zijn bij alles wat je in je kar wil gooien Is soms erg moeilijk, maar ik gooi nu bijna niks meer weg *wijst naar broccoli*
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:13:28 #129
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73920001
Ik doe hier even een hele onbeschaamde tvp dankzij Greys en Goodbye, zsm es ff helemaal lezen
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:22:45 #130
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_73920253
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  woensdag 21 oktober 2009 @ 17:23:36 #131
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_73920269
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 18:51 schreef KingSizePinda het volgende:
Tof topic Ik koo(p)(k) ook vrij bewust nu ik op mezelf woon. Lekker bezig zijn int keukentje. Laatst eens wat lekkers gemaakt toen ik dacht aan vroegah toen moeders wel eens gevuld stokbrood maakte Dus zelf gemaakt en et was knetterlekker en ook betaalbaar. Ook burrito's met kip en gehakt gaat er wel in en is ook niet zo duur. En zo zijn er nog wel een paar gerechten die ik geregeld klaarmaak en die niet veel kosten maar heerlijk zijn en een tikkeltje apart. Et verbaasde me wat je voor lekkers kunt maken voor een laag bedrag ..
Hoe maak je gevuld stokbrood??
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_73930495
Nou even een verborgen tvp hiero.

Restantencouscous. Diner.

Recept voor resten rauwe groenten, halve blikjes groente die je over hebt of zo´n halve ui omdat een hele toch net iets teveel van het goede is.

Koop een kiloverpakking couscous (en geen bulgur) bij de toko om de hoek kost ongeveer 2,25 euro en je kunt er 4 maaltijden mee maken voor 2 volwassenen en 2 peuters en dan heb je nog over. Mega makkelijk te maken en lekkerder dan rijst.

Nodig:

Voor gehaktballetjes (paneermeel, gehaktkruiden, 1 a 2 eieren en ongeveer 300 a 400 gr gehakt)

Voor saus: tomatenpuree (twee kleintjes of 1 grote) en op zijn minst ui en knoflook. Verder alle groente die je over hebt. Paprika, courgette, aubergine, doperwtjes, mais, sperzieboontjes, etc etc etc. Echt alles kan erin.

Braad gehaktballetjes, voeg ui en knoflook toe, even bakken, tomatenpuree toevoegen en dat blikje nog eens vullen met water en dat erbij. Dan de groentes erin mikken en laat maar garen op een laag vuur.

Couscous bereiden volgens instructies op de verpakking.

Kosten:

Gehakt ong. 1,50 afhankelijk van wat je haalt en wat je betaald.
Tomatenpuree: twee blikjes a 0,07 cent stuk.
Nou ui en knoflook: geen idee van de prijs.
Couscous: iets van 70 cent ofzo.

Resten groente tel ik ook niet echt mee. Want die heb je over.

Laat het eens 4 euro zijn ofzo.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  donderdag 22 oktober 2009 @ 00:07:33 #133
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73935288
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:01 schreef Greys het volgende:
Ik heb weer veel ongebruikte spullen uit de koelkast weg moeten gooien
Waarom koop ik het dan toch allemaal? Omdat het er op dat moment lekker uit ziet
Greys maak een lijstje voor je gaat!
Ik plan altijd voor een week vooruit, en ik heb altijd basisdingen in de vriezer ( Kipfilet, gehakt, groenten ).
Met een lijstje koop je altijd veel minder dan zonder
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_73937559
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:23 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Hoe maak je gevuld stokbrood??
Benodigdheden : 1 heel stokbrood en gehakt gehaktkruiden ( sausje ), paprika, uien, champignons en wat je zelf natuurlijk allemaal nog lekker vind
Gehakt, al dan wel of niet gekruid, bruin bakken, de paprika, uien en de champignons en overige groenten klein snijden en meebakken. Ik heb een pakje kruiden voor een ( Hollandse ? ) gehaktschotel gemengd met water en bij de gehakt en groenten gegooid en een aantal minuten in laten koken. In die tijd de oven aanslingeren en op 220 graden laten voorverwarmen, het stokbrood in 2, 3 of 4 stukken snijden, de bovenste korst eraf snijden, NIET teveel afsnijden anders blijft het gehakt er niet mooi inliggen, en de vulling eruit pulken. Als de gehaktmix klaar is, vanuit de pan in het stokbrood lepelen, korst er los opleggen en ong 5 min. in de voorverwarmde oven leggen want dan word et extra krokant En de losse broodvulling kun je gebruiken om de pan mee schoon te maken

En dat was et wel zo'n beetje zoals ik het gedaan heb .. Temperatuur van het gehakt was ong. net zo hoog als dat van de zon toen et uit de oven kwam dus uitkijken met grote happen nemen Ik was te hongerig en moest et bekopen met een blaar in de mond Bij elkaar was ik ong. ¤ 4,- kwijt dus veel voor weinig ..
We shall rise again !
pi_73939014
Ik probeer ook steeds vaker voor twee dagen te koken en probeer ook tegenwoordig al mijn restjes te hergebruiken. Hier een paar tips om restjes op te pimpen:

Gekookte aardappels ---------- aardappelsalade
stamppot --------- ovenschotel met wat rookworst op de bodem en kaas als topping
groente --------- spice het up met wat chili en feta en vouw het in een bladerdeegflapje
groente -------- volgende dag een quiche maken met het restje erin verwerkt
gehakt -------- duw het in een stokbrood. Wat ontbijtspek en geraspte kaas erover en eventjes in de oven.
soep -------- laten inkoken en binden en hoppa, over je vlees
witte rijst -------- groentjes en ham roerbakken, lekkere kruiden erbij en de rijst (nasi)
gebakken aardappels -------- volgende dag in de wokschotel.
vlees/gehaktbal --------- de volgende dag als broodbeleg
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_73940244
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 22:14 schreef nieslief het volgende:
(en geen bulgur)
Waarom geen bulghur?
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 oktober 2009 @ 11:24:34 #137
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73943276
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:22 schreef hierissieweer het volgende:
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
Gekookte andijvie met melksausje of rauwe andijvie met satesaus.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_73943354
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:24 schreef Sjeen het volgende:

[..]

of rauwe andijvie met satesaus.
Die moet ik een keertje uitproberen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 oktober 2009 @ 11:28:55 #139
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73943406
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:27 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Die moet ik een keertje uitproberen
Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 oktober 2009 @ 11:33:41 #140
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73943545
Vraagje, ik heb een zak spruiten, maar het ziet er niet naar uit dat ik die deze week ga gebruiken. Kan ik die schoonmaken en dan zo in porties invriezen?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 22 oktober 2009 @ 12:00:40 #141
163650 Greys
pi_73944470
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:33 schreef oh-oh het volgende:
Vraagje, ik heb een zak spruiten, maar het ziet er niet naar uit dat ik die deze week ga gebruiken. Kan ik die schoonmaken en dan zo in porties invriezen?
Even blancheren, daarna kan je ze goed invriezen!
quote:
U kunt spruiten invriezen door ze eerst ongeveer 3 minuten te blancheren. Veel mensen vinden dan de smaak van spruiten ook lekkerder, omdat er op die manier “de vorst over heen is geweest”. Het zetmeel van de spruit zet zich namelijk op deze manier om in suiker waardoor de smaak van de spruit zoeter wordt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 22 oktober 2009 @ 12:01:56 #142
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73944519
Ah ok, wel eerst ff blancheren?
Boontjes en zo doe ik altijd zo in de vriezer , ik had echt geen idee hoe dat met die spruiten zat
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 22 oktober 2009 @ 12:03:46 #143
163650 Greys
pi_73944590
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 12:01 schreef oh-oh het volgende:
Ah ok, wel eerst ff blancheren?
Boontjes en zo doe ik altijd zo in de vriezer , ik had echt geen idee hoe dat met die spruiten zat
Hier staan voor bijna alle groenten hoe je ze het beste kunt invriezen en daarna weer bereiden!

http://eten-en-drinken.in(...)groenten-a-tm-p.html

Spruitjes staan hierbij, het r t/m w gedeelte
http://eten-en-drinken.in(...)groenten-r-tm-w.html
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_73946728
Blijft een leuk topic dit

Ik maak vaak soep van restjes. Ui en knof standaard in huis natuurlijk.
Restje pompoen, overrijpe tomaten en de laatste paprika (ff geroosterd natuurlijk) in de pan met gefruit uitje en wat knof en water met bouillonblokje, staafmixer ff gebruiken en je hebt al snel een lekker en gezond soepje.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2009 13:14:13 ]
  donderdag 22 oktober 2009 @ 13:35:23 #145
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_73947556
Soepjes zijn cool!
Heldere soep met groenten en kip is ook lekker met een restje rijs, een hardgekookt eitje en een klodder sambal!
En wat citroen.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 22 oktober 2009 @ 13:57:19 #146
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_73948331
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 17:22 schreef hierissieweer het volgende:
wat doe je met andijvie allemaal, want na shoarma, andijviestamp en shoarma heb ik nog over...
Ah, daar heb ik een recept voor:

gehakt rul bakken met lekker veel kruiden (kerrie, zout, peper, beetje ketjap, sambal)
Aardappelpuree maken (liefst vers natuurlijk)
Spinazie gaar bakken in de gehaktpan met een paar eetlepels water (gehakt zit dan al in de ovenschaal)

Ovenschaal invetten
-gehakt in de schaal
-spinazie erop (beetje uitknijpen dat het niet zo vochtig is)
-puree erop
-beetje paneermeel/kaas erop
even in de oven/grill tot het een goudbruin korstje heeft

Et voila, een heerlijke, goedkope ovenschotel En het is echt lekkerder dan je op basis van de ingredienten zou verwachten.
  donderdag 22 oktober 2009 @ 14:03:27 #147
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_73948613
Oh, wacht.. ik zie nu dat er andijvie staat en ik geef je een spinazierecept

Maar ik denk dat het ook prima zal gaan met andijvie
pi_73948620
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 09:21 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Waarom geen bulghur?
Omdat dat bij mij pap wordt en ik wil korrels. Bulgur is ook meer voor soepen en papachtige dingen. Couscous als rijst of in salade.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_73955489
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 14:03 schreef nieslief het volgende:

[..]

Omdat dat bij mij pap wordt en ik wil korrels. Bulgur is ook meer voor soepen en papachtige dingen. Couscous als rijst of in salade.
Dan maak je het verkeerd klaar, ik heb altijd bulghur (in wisselende korrelgrootte) en nog nooit pap gekregen.
pi_73955524
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:28 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Het is echt lekker Weet je dat gekookte broccoli met satesaus ook lekker is
Ik lust graag spruitjes met satesaus
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')