Bedankt voor het indirecte antwoordquote:Op zondag 25 oktober 2009 18:10 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk niet het blancheren vlak voor het wokken of andere bereiding, maar het blancheren vlak voor je het de vriezer in kiept Dan blijft het beter goed en lekkerder na het vriezen, begreep ik.
quote:Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen
400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 09:31 schreef oh-oh het volgende:
Oh al die kant en klaar dingen lust ik echt niet en wil ik ook niet in huis hebben.
Is ook zo hoor . Zelf eet ik nu vers. Toen ik net op mezelf zat en niet kon koken en geen vriezer had deed ik het regelmatig zo.quote:Op maandag 26 oktober 2009 09:39 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Mee eens, hier ook niet. Ik kook liever eens in de zoveel weken een grote ketel soep en pastasaus die ik dan in vriezer doe. En groente die 'over' is, wordt hier altijd ofwel geportioneerd ingevroren ofwel verwerkt in soepen en sauzen.
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:quote:Op zondag 25 oktober 2009 18:16 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik koop op de markt meestal een grote zak champignons, even duur als een bakje in de supermarkt, maar meestal krijg ik die maar voor de helft op. Is er een manier om champignons lang te bewaren, zijn ze in te vriezen oid?
Maar wat doe je er dan daarna mee?quote:Op maandag 26 oktober 2009 16:20 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik zit mijn Wereldkookboek weer eens door te lezen en zie daar een recept met een antwoord op jouw vraag:
Uit de Russische keuken:
Saloienie Gribi
Gezouten champions
Was de champions en droog ze zorgvuldig af. Snijd grote in 2 of 3 stukken. Leg ze zorgvuldig in een stopfles; bestrooi elke laag rijkelijk met zout, een weinig gehakte ui, en een paar peperkorrels. Sluit de fles af met perkamentpapier; bewaar ze op een koele plaats.
Kookboek is uit 1930 ofzo, ik denk dat je bij moderne champions het wassen achterwege kan laten.
Ik zou ze proeven. Zo te zien wordt het een soort 'pickles', dus smaakvol hapje voor naast een ander gerecht of misschien op een toastje.quote:
Hoe maak je zelf mueslirepen?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:55 schreef Oceanonix het volgende:
Ik kweek tegenwoordig mijn eigen alfafa. Bloedsimpel en een stuk goedkoper als een bakje bij de supermarkt.
Gisteravond voor het eerst zelf mueslirepen gemaakt. Lekker en ook een stuk goedkoper als de supermarkt.
Benodigdheden:quote:
Klinkt lekker ga ik maar eens makenquote:Op dinsdag 16 maart 2010 22:52 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Benodigdheden:
450 gram havermout
450 gram volkorenmeel
1 half zakje bakpoeder
450 gram appelmoes
150 gram rozijnen (of gedroogde appeltjes, abrikozen of andere vulling naar keuze, maar die had ik niet in huis)
klein kopje (soja)melk
1 eetlepel kaneel
1 theelepel vanille extract
een snufje zout
optioneel:
extra zoetstof, zoals suiker, maplesiroop of honing naar smaak (daar wordt-ie uiteraard wel minder slank van...)
Bereiding:
1. mix de droge ingrediënten: havermout, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
2. mix de appelmoes en vanille extract en giet het vervolgens in een kuiltje in het droge ingrediëntenmengsel.
3. Mix het goed door elkaar en voeg als laatste het gedroogde fruit toe (in mijn geval: de rozijnen). Als het te droog blijft, voeg dan een klein scheutje (soja)melk toe.
4. Spreid de mix uit op de bakplaat, bekleed met bakpapier in een vierkant van ongeveer 20 bij 20 centimeter.
5. Bak ongeveer een half uurtje op 180 graden.
6. Snijd het grote stuk in kleinere vierkanten of rechthoeken als het nog op de bakplaat ligt en laat daarna goed afkoelen.
In een goed afsluitbare trommel blijven ze een dag of 4 lekker.
Ik heb de helft van de ingredienten gebruikt. Anders heb je iets meer als een kg mueslirepen....
chilisaus (toko, 1,50 grote fles)quote:Op zondag 13 juni 2010 17:23 schreef neo2000 het volgende:
iemand nog tips voor een el cheapo, snelle saus of woksaus? meeste spullen kan je wel roerbakken of wokken, maar leuke tips om het cheap op smaak te krijgen..
thnx, weer wat afwisseling voor de May ploy currypasta met santen combi.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |