abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47403582
Wat vind jij echt lekker van de chinees?
ik de soep
  zondag 18 maart 2007 @ 16:53:15 #2
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_47403613
Tsia Sieuw
pi_47403630
Chinese Tomaten Soep....
pi_47403640
die kip in zo'n zwart sausje/vloeistofje is ook lekker
  zondag 18 maart 2007 @ 16:55:23 #5
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_47403683
zijn ballen. Met gembersaus
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
  zondag 18 maart 2007 @ 16:55:58 #6
164571 Sneeuwvlok
Groetjes, veldmuis
pi_47403706
zo'n gerecht met van die zoetzure saus!
pi_47404001
Foe Yong Hai
I drink a lot of coffee before I go to sleep. It makes me dream faster.
pi_47404129
Tjap Tjoi
Babi Pangang
Pang Sit

Vaste prik, als ik langs de Chinees ga Hoewel het volgens mij niet allemaal authentieke Chinese gerechten zijn.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_47404417
Hoe heet die eierprut ook al weer?

dat, en babi pangang door de bami. .
pi_47404550
kip met groente in zwarte bonen saus!
Mjam!
Find your prince, before you start kissing frogs
pi_47404743
Ajam Ketjap...Kga vanavond halen
Wiesdebaas ..
pi_47405030
owja, en die loempiaatjes (grote of kleine) met flink wat zoete chili saus!!!
(overigens eten chinezen compleet andere dingen )
Find your prince, before you start kissing frogs
  zondag 18 maart 2007 @ 17:51:45 #13
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_47405705
de saté
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 18 maart 2007 @ 18:52:20 #14
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47407779
quote:
Op zondag 18 maart 2007 16:53 schreef DemonRage het volgende:
Tsia Sieuw

en dan wel het liefst van nam kee, met gebakken bami
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 18 maart 2007 @ 19:01:05 #15
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_47408101
Goed drooggebakken mihoen singapore... Ik moet op z'n minst kunnen proeven dat de vlam een keer in de pan is geslagen.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_47408588
babi ketjap en koeyoeloek (mits met mals vlees erin)

Oh ja, en de lollie die wij vroeger altijd kregen als we met papa meemochten chinees halen. Die rook naar kroepoek maar smaakte heerlijk !
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_47408601
ik niks.
pi_47411413
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^
  zondag 18 maart 2007 @ 20:28:10 #19
170577 bugeye1
Dit is een ondertitel
pi_47411442
Spaghetti

Dit is een signature
  zondag 18 maart 2007 @ 20:36:46 #20
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47411776
de pekingeend natuurlijk
pi_47412034
Cha sieuw, dim sum, kantonese nasi, ho fan, nieuwjaars kreeft.

Ik kan niet 1 kiezen.
  zondag 18 maart 2007 @ 20:45:31 #22
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_47412143
Babi Pangang spek en Foe Yong Hai met Nasi en allebei met Foe Yong Hai saus.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_47412205
quote:
Op zondag 18 maart 2007 20:27 schreef Empathologica het volgende:
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^

van die balletjes bedoel je toch?
Zo hard van over me nek gegaan op een verjaardag bij de chinees
  zondag 18 maart 2007 @ 22:18:55 #24
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_47416153
Koe Low Yuk, de mini loempiaatjes, kerrie driehoekjes, die grote garnalen met deeg eromheen en Yim Kai (soort Tjap Tjoy, maar dan met pittige saus en drie soorten vlees erdoorheen).
The Police 08-06-2008
  zondag 18 maart 2007 @ 22:26:14 #25
167671 Hijacking
wat is je probleem ?
pi_47416460
93 met extra saus
happen naar de baas
pi_47416889
quote:
Op zondag 18 maart 2007 16:53 schreef juon_jacket1 het volgende:
Chinese Tomaten Soep....
Krijg spontaan trek
  maandag 19 maart 2007 @ 06:52:40 #27
269 vats
Live life to the max!
pi_47423988
quote:
Op zondag 18 maart 2007 17:07 schreef Casparovvv het volgende:
Tjap Tjoi
Babi Pangang
Pang Sit

Vaste prik, als ik langs de Chinees ga Hoewel het volgens mij niet allemaal authentieke Chinese gerechten zijn.
idd deze drie hebben niets met chinees te maken Als je het terug zou kunnen voeren op Azie dan kom je in Indonesie terecht, en dan moet babi pangang dan ook nog is balinees zijn, want in de rest van Indonesie eten ze niet zo veel varkensvlees
pi_47423994
Ik houd meer van het authentieke Chinees, wat je hier bij de chinees kunt eten kan ik niet echt warm voor lopen.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 19 maart 2007 @ 07:39:01 #29
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47424150
Ik vooral de MSG!!!!
oftewel de E621

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mononatriumglutamaat

Serieus, de Chinees in NL is natuurlijk weinig Chinees aan.
Daar hoef je niet ver voor te gaan: de "Chinese menukaart" van elk Europees land is compleet verschillend.. wij eten NL Chinees. Of beter gezegd: Chinees-Indisch.
In de jaren vijftig, toen heel veel mensen uit Nederlands-Indie (Nu Indonesie) naar NL kwamen, waren de in NL woonachtige Chinezen goochem genoeg om een marketing truc uit te halen: Ze hernoemden allemaal hun restaurant naar "Chinees-Indisch restaurant" en zetten een aantal Indische gerechten op de kaart, zoals het hiervoor genoemde en bijvoorbeeld krupuk en gado-gado.
Dat deden ze goed, Chinezen zijn rashandelaren, noemen ze niet voor niks de Joden van het oosten. Overal zwerven en werken, werken, werken.

Ik vind het massale en het magnetron/diepvries gehalte van de Chinese restaurants in NL, de enorme kaarten (400 gerechten is niet raar) alsmede het intimiderend hoge kitschgehalte van de restaurants niet echt gastronomisch aansprekend.

Afgezien daarvan is het "Chinese" aan de Chinese restaurants in NL ook maar heel erg beperkt tot de Kantonese keuken: ~90% van de Chinezen in Nederland komen nl. uit Hong Kong.
De Kantonese keuken is maar 1 van de vier predominante Chinese keukens. Szechuan restaurants bijvoorbeeld heb je maar weinig.
China is een enorm land!!

Toch zijn er wel echte Chinese restaurants in NL zoals bijvoorbeeld de boot in Amsterdam. Kom hoe heet hij ook weer, die enorme, opzichtige boot op het water ten oosten van het CS. Bovenin eten, daar is een speciale (dure) kaart met authentiek Chinees eten; babi pangang witte lijs sambal bai zal je er niet vinden.

Maar moet ondanks alles toch gewoon toegeven: een nummer 39 (Cha Shu) met gebakken bami vind ik af en toe heerlijk... Blasé doen over eten hou je ook maar zo lang vol...

Wie zich trouwens afvraagt waarom alle Nederlandse Chinese restaurants op exact dezelfde wijze oogverblindend lelijk zijn moet maar eens naar Dun Yong aan de Zeedijk gaan.
2e verdieping: "Restaurant decoratie". Daar halen ze allemaal hun goudgeverfde plastic shit en drakekoppen, quasi stenen honden, rood-groen-gouden lampions, zooi met rooie touwtjes en bewegende watervalschilderijen... het is gewoon mooi van lelijkheid.

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 19-03-2007 07:58:38 ]
  maandag 19 maart 2007 @ 08:52:34 #30
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_47424826
gebakken banaan, babi pangang, en al die groenten, volgens mij is dat fou young hai
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_47425191
quote:
Op maandag 19 maart 2007 07:39 schreef Leef het volgende:
...
Toch zijn er wel echte Chinese restaurants in NL zoals bijvoorbeeld de boot in Amsterdam. Kom hoe heet hij ook weer, die enorme, opzichtige boot op het water ten oosten van het CS. Bovenin eten, daar is een speciale (dure) kaart met authentiek Chinees eten; babi pangang witte lijs sambal bai zal je er niet vinden.
...
In Den Haag heb je ook een bescheiden "Chinatown", het gebied rond de Wagenstraat nét buiten het centrum. Daar vind je een aantal "authentieke" Chinese restaurants, waar ook Chinezen zelf gaan eten. En idd geen Babi Pangang op de kaart. Aanrader voor een echte Yam cha met Dim Sum op zondagmiddag!
  maandag 19 maart 2007 @ 09:30:11 #32
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_47425441
In de Wagenstraat is zelfs het straatnaambordje in NL en in Chinees.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_47426694
Babi pangang is niet Chinees, maar Indisch...
  maandag 19 maart 2007 @ 10:48:33 #34
269 vats
Live life to the max!
pi_47427354
quote:
Op maandag 19 maart 2007 10:26 schreef mAst3rb33r het volgende:
Babi pangang is niet Chinees, maar Indisch...
en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.
  maandag 19 maart 2007 @ 12:55:26 #35
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_47431207
Jeetje, ik wist wel dat de chinees (afhaal ed.) hier niet authentiek is, maar het is nog eens ingewikkeld ook om te achterhalen waar alles vandaan komt lijkt het zo wel.....Van alle windstreken een beetje.....
It's all a blur!!!
  maandag 19 maart 2007 @ 13:00:19 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_47431385
ik ben echt dol op chinees
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 19 maart 2007 @ 13:14:28 #37
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47431890
quote:
Op maandag 19 maart 2007 08:52 schreef Qwea het volgende:
gebakken banaan, babi pangang, en al die groenten, volgens mij is dat fou young hai
"al die groenten" is tjap tjoy
  maandag 19 maart 2007 @ 13:15:15 #38
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47431917
quote:
Op maandag 19 maart 2007 09:16 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

In Den Haag heb je ook een bescheiden "Chinatown", het gebied rond de Wagenstraat nét buiten het centrum. Daar vind je een aantal "authentieke" Chinese restaurants, waar ook Chinezen zelf gaan eten. En idd geen Babi Pangang op de kaart. Aanrader voor een echte Yam cha met Dim Sum op zondagmiddag!
Ook Den Haag word nog eens groot!

Dim sum is trouwens Koreaans
pi_47432099
WIkipedia:
quote:
Dim Sum is a Cantonese phrase (點心), literally "touch the heart" (order to your heart's content) but meaning "morsel/snack". It may be derived from yat dim sum yi (一點心意), meaning "a little token". Though the English word "dim sum" refers to the Cantonese variety, the idea of a wide variety of small dishes for lunch also holds for other regions of China.

Equivalent terms, such as dian xin in Mandarin, exist in other varieties of Chinese, as a generic term for any of a variety of snacks or small food items. The terms "northern dian xin" or "Shanghai dian xin" have thus come into use. These dian xin are, however, not necessarily Cantonese dim sum, although the two still share the same written script in traditional and simplified characters. Likewise, the Korean cognate jeomsim may refer to any kind of lunch.

In Australia the word dim sim is used for a particular kind of dumpling.
  maandag 19 maart 2007 @ 13:25:25 #40
167723 sanni
Acima de seu
pi_47432293
verse pekingeend,verse dimsum en wantansoep
pi_47432433
quote:
Op zondag 18 maart 2007 20:27 schreef Empathologica het volgende:
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^
idd, geweldig lekker!
Zo niet.. dan toch!
  maandag 19 maart 2007 @ 14:09:29 #42
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_47433897
quote:
Op maandag 19 maart 2007 13:14 schreef Leef het volgende:

[..]

"al die groenten" is tjap tjoy
ooh,nou dan bedoel ik tjap tjoy
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_47434088
quote:
Op zondag 18 maart 2007 20:27 schreef Empathologica het volgende:
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^
Lekker inderdaad met mihoen of nasi en kipsate natuurlijk.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_47434524
quote:
Op zondag 18 maart 2007 17:07 schreef Casparovvv het volgende:
Tjap Tjoi
Babi Pangang
Pang Sit

Vaste prik, als ik langs de Chinees ga Hoewel het volgens mij niet allemaal authentieke Chinese gerechten zijn.
Kan je beter naar een goed indonesisch restaurant gaan
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 maart 2007 @ 14:28:41 #45
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47434548
De chinese tomatensoep is dus zeer regelmatig verdunde babi pangang saus.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47434564
quote:
Op maandag 19 maart 2007 10:48 schreef vats het volgende:

[..]

en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.
Helaas, niet waar. Heel oost Indonesie eet babi, ook borneo en sumatra eten varken. Veel traditionele moslims eten overigens OOK varken
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_47434600
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:28 schreef Posdnous het volgende:
De chinese tomatensoep is dus zeer regelmatig verdunde babi pangang saus.
Helaas, niet waar. Het is tomatensoep met appelmoes aangelengd, en dan chinese vermicelli en lente ui
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 maart 2007 @ 14:30:47 #48
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47434628
Misschien in een goed Chinees restaurant ja, maar bij de gangbare 75 procent van de Chinezen in nederland is dat dus wel het geval.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47434967
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:30 schreef Posdnous het volgende:
Misschien in een goed Chinees restaurant ja, maar bij de gangbare 75 procent van de Chinezen in nederland is dat dus wel het geval.
heeft gewerkt bij verschillende chinese restaurants als wokkok, dusse dat valt wel mee
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 maart 2007 @ 14:39:23 #50
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47434991
Dat ze uberhaupt al een kennelijk fatsoenlijke kok hadden zegt wel genoeg, dat is meestal namelijk niet zo.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47435030
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:39 schreef Posdnous het volgende:
Dat ze uberhaupt al een kennelijk fatsoenlijke kok hadden zegt wel genoeg, dat is meestal namelijk niet zo.
ja daar heb je wel een punt. De meeste chinese restaurants hebben tussen de 3 en 8 koks rondlopen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 maart 2007 @ 14:41:10 #52
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47435051
En meestal ondergekwalificeerde bami-opbakkers uit het thuisland.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47435172
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:41 schreef Posdnous het volgende:
En meestal ondergekwalificeerde bami-opbakkers uit het thuisland.
indeed
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 maart 2007 @ 14:46:17 #54
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_47435256
Waar ik werkte sprongen ze ook over het achterhek als de immigratiedienst er aan. En dan heel opzichtig rondjes blijven lopen rond het restaurant totdat ze weg waren .
En met kleren aan die zowat uit elkaar vielen maar wel elke avond bakken geld naar het casino brengen. In diezelfde kleren.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_47435344
quote:
Op maandag 19 maart 2007 07:39 schreef Leef het volgende:
[knip]
Serieus, de Chinees in NL is natuurlijk weinig Chinees aan.
[knip]
"chinees" in nederland is gewoon de verzamelnaam voor al het fastfood dat je bij een aziaat kunt halen. Zal me een worst wezen waar het vandaan komt. Die bij mijn ouders in het dorp doet iedere dag zijn boodschappen bij de Lidl.
pi_47436507
Chinese tomatensoep en hoko kip.
  maandag 19 maart 2007 @ 15:19:37 #57
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_47436588
Die kip met doorzichtige saus en garnalen .
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_47437063
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:46 schreef Posdnous het volgende:
Waar ik werkte sprongen ze ook over het achterhek als de immigratiedienst er aan. En dan heel opzichtig rondjes blijven lopen rond het restaurant totdat ze weg waren .
En met kleren aan die zowat uit elkaar vielen maar wel elke avond bakken geld naar het casino brengen. In diezelfde kleren.
Had ik ook waar ik tijdje werkte, normaal 8 koks...opeens waren er nog maar 2: Ja, immiglatiedienst misschien komen de beroemde woorden van 1 van mijn collega's toen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 maart 2007 @ 22:52:18 #59
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47455723
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:28 schreef Posdnous het volgende:
De chinese tomatensoep is dus zeer regelmatig verdunde babi pangang saus.
maar ja wat is een saus anders dan dikke soep.. (even lomp gezegd, ik weet ook wel dat het niet helemaal waar is)

zo is het me uitgelegd:
DUN bouillon - gebonden soep - saus - ragout - salpicon DIK
[/off topic]
  maandag 19 maart 2007 @ 22:54:21 #60
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47455810
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:46 schreef Posdnous het volgende:
En met kleren aan die zowat uit elkaar vielen maar wel elke avond bakken geld naar het casino brengen. In diezelfde kleren.
Gambling, the vice of the Chinese...
Hier in Chinatown in A'dam hebben ze ook hun illegale gokhuisjes waar ze al hun inkomsten verbrassen.
Zoals in de Bloedstraat. Iedereen weet dat het er zit maar de politie gedoogt het.
Chinezen houden zich (een enkele bende mensensmokkelaars daargelaten) namelijk rustig en verkwisten gewoon zonder morren hun geld, in de weinige tijd dat ze zich niet het apelazerus aan het werken zijn.
Dus de attitude is: laat ze hun gang gaan.
Wet op de kansspelen my ass.
pi_47458000
Tjap tjoy
Koe loe yuk
Gebakken banaan
  dinsdag 20 maart 2007 @ 05:16:28 #62
269 vats
Live life to the max!
pi_47460510
quote:
Op maandag 19 maart 2007 14:29 schreef EricT het volgende:

[..]

Helaas, niet waar. Heel oost Indonesie eet babi, ook borneo en sumatra eten varken. Veel traditionele moslims eten overigens OOK varken
ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.
pi_47460871
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 20 maart 2007 @ 07:58:37 #64
52513 whosvegas
The Trickster
pi_47460897
Babi Pangang
Are you nuts??
pi_47461307
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
idd en zo is het sowieso al met alle traditionele bewoners in Indonesie.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_47461316
quote:
Op zondag 18 maart 2007 20:36 schreef SHE het volgende:
de pekingeend natuurlijk
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_47461322
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 05:16 schreef vats het volgende:

[..]

ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.
leuk, maar volgende keer meer naar het oosten reizen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 20 maart 2007 @ 08:43:52 #68
269 vats
Live life to the max!
pi_47461414
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 08:37 schreef EricT het volgende:

[..]

leuk, maar volgende keer meer naar het oosten reizen
ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk
pi_47461462
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 08:43 schreef vats het volgende:

[..]

ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk
waarschijnlijk strand je dan op Timor Barat of Ambon, voor veel eilanden zal het moeilijk zijn om daar binnen te komen. Papua is sowieso out of the question...

Maar je mag het proberen als je graag varken wil eten
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 20 maart 2007 @ 09:17:41 #70
269 vats
Live life to the max!
pi_47462131
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 08:46 schreef EricT het volgende:

[..]

waarschijnlijk strand je dan op Timor Barat of Ambon, voor veel eilanden zal het moeilijk zijn om daar binnen te komen. Papua is sowieso out of the question...

Maar je mag het proberen als je graag varken wil eten
met kip, rundvlees en vis ben ik ook tevreden hoor
pi_47462393
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 09:17 schreef vats het volgende:

[..]

met kip, rundvlees en vis ben ik ook tevreden hoor
voor vis zit je goed in die regio, kip is ook nog wel te krijgen, rund bijna niet
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 20 maart 2007 @ 09:41:14 #72
269 vats
Live life to the max!
pi_47462696
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 09:29 schreef EricT het volgende:

[..]

voor vis zit je goed in die regio, kip is ook nog wel te krijgen, rund bijna niet
een stukje karbou gaat er ook wel in hoor, of een satetje van de hond. of gewoon lekker garnalen en crab en zo.. heb toen ik in Indonesie was sowieso heerlijk gegeten elke dag!
pi_47462981
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 09:41 schreef vats het volgende:

[..]

een stukje karbou gaat er ook wel in hoor, of een satetje van de hond. of gewoon lekker garnalen en crab en zo.. heb toen ik in Indonesie was sowieso heerlijk gegeten elke dag!
Hondsateh

Shit dit gaat eigenlijk wel super offtopic whaha
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  dinsdag 20 maart 2007 @ 09:54:52 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47463074
quote:
Op maandag 19 maart 2007 07:39 schreef Leef het volgende:
Ik vooral de MSG!!!!
oftewel de E621

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mononatriumglutamaat
Flikker eens op met dat eeuwige gezeik over MSG, daar zijn topics over, en de zogenaamde schadelijkheid daarvan is fantasie.
http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/130/4/1058S
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:07:11 #75
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47467187
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Flikker eens op met dat eeuwige gezeik over MSG, daar zijn topics over, en de zogenaamde schadelijkheid daarvan is fantasie.
http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/130/4/1058S
Neen ik "flikker niet op."
Schrijf ik soms dat MSG schadelijk is? (het zit zelfs van nature in moedermelk)

Maar als er een ton MSG klaarstaat op de plek waar het eten wordt bereid en waaruit met vrije hand wordt gestrooid, dan word ik daar niet enthousiast van nee.
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:10:10 #76
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47467291
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
En als het nog vastzit, eten ze het wel wanneer het straks loszit?

* Leef ziet Indiana Jones achtige taferelen voor zich
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:40:25 #77
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47468301
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
Ja, lijkt me ook niet handig als je als koppensneller niet iemand mag eten die net zelf varken heeft gegeten of zo
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:47:36 #78
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47468580
Iemand eens gegeten bij de Mandarijn in Hilversum? De afhaal was wel aardig, benieuwd naar het restaurant...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:18:57 #79
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47482747
Cha Chiew

Of als we er gaan zitten het verrassings menu. Maar dat komt ook omdat de chinees hier heel erg goed is
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:09:18 #80
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47484982
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 12:47 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Iemand eens gegeten bij de Mandarijn in Hilversum? De afhaal was wel aardig, benieuwd naar het restaurant...
Je bedoelt Royal Mandarin?

Ik heb er zo lekker gegeten; echt ziekelijk.
Was wel 9 jaar terug hoor en ik kwam er na een klein feestje en had reeds 2 flessen wijn weggewerkt...maarrr, ik ging echt tonnetje rond naar buiten.
tent is super netjes, bediening hilarisch ( maar ik was al grappig inzake de alcohol ) en het eten echt in balans.

Ook erg leuk dat ze buiten de kaart voor je kunnen koken en echt iets aparts op tafel zetten.
Wel moesten we per gang wel lang wachten, maar was ik blij verrast dat ze bereid waren om alsnog peking eend voor mij alleen te maken.
Daar waar de meeste chineze restaurants op de kaart eisen dat dat voor 2 wordt besteld.
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:24:15 #81
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47485704
Ik heb nog nooit zo vaak het gerecht char siu op zoveel manieren geschreven zien worden als in dit topic
pi_47486124
Mee Wah in Utrecht (bataviastraat 1)
Onooglijker zaakje bestaat niet, maar de gerechten die beginnen met een K zijn
pi_47486131
Ik ben eens in frankrijk bij de chinees geweest. Stokbrood er bij, en op het eind een kaasplankje

Ik weet de naam van het gerecht niet mee, maar daar heb ik iets met slakken gegeten en het was heerlijk
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  dinsdag 20 maart 2007 @ 21:08:20 #84
269 vats
Live life to the max!
pi_47487690
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:34 schreef E.G.J. het volgende:
Ik ben eens in frankrijk bij de chinees geweest. Stokbrood er bij, en op het eind een kaasplankje

Ik weet de naam van het gerecht niet mee, maar daar heb ik iets met slakken gegeten en het was heerlijk
keer in Belgie bij de Chinees gezeten... wat was dat vet zeg.. alles dreef in de olie... Niet echt met smaak gegeten om het zo maar te zeggen.

De chinees in Engeland is mega flauw en laf van smaak. (behalve china town in London dan, dat rules heel erg zwaar, toen ik in London woonde at ik er elke week wel een keertje)

De griekse Chinees is ook niet veel soeps, net als de Chinees in Cyprus. In de USA vond ik het altijd prima te doen bij de chinees, daar at je echt voor een knaak en een bounty heerlijk eten!
pi_47488860
afgelopen zondag met me dinnetje bij het paradijs (in utrecht) wezen eten uiteraard peking eend. verder nog bacon pangang en char sieuw pangang erbij.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_47496311
"crispy duck" van Dynastie. Zooooo lekker.
  woensdag 21 maart 2007 @ 02:57:22 #87
84524 Morwen
I got life
pi_47497874
Chinese Straw Mushrooms met Bami
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  woensdag 21 maart 2007 @ 10:21:49 #88
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47501549
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:09 schreef SHE het volgende:

[..]

Je bedoelt Royal Mandarin?
Ja.
Het viel me op bij de afhaal produkten, dat de Foe yong hai niet een klomp ei,ui en champignons was, maar dat je de verschillende ingredienten kon herkennen en proeven (ipv een algehele smaak). En als je wacht op je afhaal, geven ze een heel lekker kopje groene thee. Dus ik dacht al dat het restaurant ook wel leker zal zijn

Gaat binnenkort uitgeprobeerd worden!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_47506157
quote:
Op maandag 19 maart 2007 06:52 schreef vats het volgende:

[..]

idd deze drie hebben niets met chinees te maken Als je het terug zou kunnen voeren op Azie dan kom je in Indonesie terecht, en dan moet babi pangang dan ook nog is balinees zijn, want in de rest van Indonesie eten ze niet zo veel varkensvlees

Je bent zeker nooit in Indonesië geweest
En het is al helemaal niet Balinees
Stem hier:
De term EUROCENT
pi_47506365
quote:
Op maandag 19 maart 2007 10:48 schreef vats het volgende:

[..]

en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.
Jezus wat ben jij achterlijk
Er wonen 30 miljoen christenen in Indonesie overigens eten de zogenaamde moslims in Indonesie ook gewoon varken maar dan noemen ze het zwijn om hun geweten te sussen. De overgrote meerderheid is moslim zoals 'wij' hier in Nederland Katholiek of Protestant zijn.. Doen vrijwel niks aan het geloof dus.
Ennuh: hindoestaans
Stem hier:
De term EUROCENT
pi_47506501
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 08:43 schreef vats het volgende:

[..]

ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk
85% is Moslim op Lombok
Stem hier:
De term EUROCENT
  Moderator / Miss SHO woensdag 21 maart 2007 @ 13:32:50 #92
22592 crew  Ole
pi_47508342
Gister lekker Pangsit, Koe lu Kai en chinese mihoen besteld Kan ik vanavond nog een keer van eten..

Maar vraagje: zonder de Vetsin discussie al te hoog op te laaien.. maar die nasmaak die ik dan paar uur later nog steeds heb, is altijd hetzelfde. of ik nou dim sum gegeten heb of iets anders..
Zou dat toch daardoor komen?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 21 maart 2007 @ 13:50:48 #93
172358 oddman
Introspecteur
pi_47508951
Ik ben altijd wel te porren voor zwartebonensaus en zwartepepersaus. Meer de Sichuan kant. Shanghainees en Pekinees vind ik niet zo lekker, Kantonees is vaak goed te doen.

Wat betreft de indisch vs chinees discussie: wat je hier in NL bij de chinees krijgt is eigenlijk vlees noch vis wat dat betreft, over de jaren is het meer fusion cooking geworden.
Je kunt in Nederland overigens prima Indisch eten, dan moet je naar een Indisch restaurant (ipv een Chinees-Indisch restaurant, dus).
Maar da's een heel ander topic, Indisch.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
pi_47509330
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:50 schreef oddman het volgende:
Ik ben altijd wel te porren voor zwartebonensaus en zwartepepersaus. Meer de Sichuan kant. Shanghainees en Pekinees vind ik niet zo lekker, Kantonees is vaak goed te doen.

Wat betreft de indisch vs chinees discussie: wat je hier in NL bij de chinees krijgt is eigenlijk vlees noch vis wat dat betreft, over de jaren is het meer fusion cooking geworden.
Je kunt in Nederland overigens prima Indisch eten, dan moet je naar een Indisch restaurant (ipv een Chinees-Indisch restaurant, dus).
Maar da's een heel ander topic, Indisch.
Of Indonesisch
Stem hier:
De term EUROCENT
  woensdag 21 maart 2007 @ 14:28:57 #95
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47510226
Trizzle, zou je willen ophouden met je enorm onvriendelijke houding?
pi_47510372
Maar voor de ontopic

Ik heb zaterdag nog bami met sate op
pi_47510665
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:33 schreef Gebs het volgende:
Maar voor de ontopic

Ik heb zaterdag nog bami met sate op
Waarop? Of was het echt helemaal op?...
pi_47511122
ik heb gisteren echt smerig Chinees gegeten bij Little Asia op de Badhuisweg in Den Haag..
'Cha sieuw' was koud, vol vet en de rest was heel droog. Paar verlubberde stukjes paksoi erbij als 'decoratie'

[ Bericht 53% gewijzigd door MissHobje op 21-03-2007 16:05:49 (laatste ontopic zooi eruit gehaald.) ]
Stem hier:
De term EUROCENT
  woensdag 21 maart 2007 @ 16:04:38 #99
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47513908
Zo ik heb een grote schoonmaak in dit topic gehouden door al het off-topic wat er inmiddels instond.
Als je niets zinnigs over deze stelling te melden heb, reageer dan gewoon niet!

Gaat het weer mis dan ben ik toch genoodzaakt er een slot op te zetten en dat is ook weer zonde dacht ik zo.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  Moderator / Miss SHO woensdag 21 maart 2007 @ 16:15:03 #100
22592 crew  Ole
pi_47514316
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 16:04 schreef MissHobje het volgende:
Zo ik heb een grote schoonmaak in dit topic gehouden door al het off-topic wat er inmiddels instond.
Als je niets zinnigs over deze stelling te melden heb, reageer dan gewoon niet!

Gaat het weer mis dan ben ik toch genoodzaakt er een slot op te zetten en dat is ook weer zonde dacht ik zo.
MissHobje

Ik heb net lekker mijn restje van gisteravond opgegeten

Ook zo fijn van de gemiddelde Chinees: je kunt er minstens 2 dagen van eten!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_47514382
Nasi met Babi pangang en Foe Yong Hai
  woensdag 21 maart 2007 @ 16:39:28 #102
46177 CJ_S
weg van teruggeweest
pi_47515343
Ineens heb je het - je eet chinees vanavond

Als het druk is bij de chinees (40 meter verderop) wil ik mijn bestelling nog wel eens per telefoon doen. Dan vragen zijna altijd 'weet u welk nummel dat is?' .
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:03:14 #103
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_47521168
*Gebakken tongfilet in oestersaus met chinese champignons lente ui met witte rijst.
*Vis in zoetzure saus
im sum
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:05:36 #104
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_47521252
Babi pangang zonder de saus en tjap tjoy.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_47521970
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:05 schreef Angeles het volgende:
Babi pangang zonder de saus en tjap tjoy.
Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch?
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:28:37 #106
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_47522113
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:25 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch?
Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens.

Dim sum vind ik ook heel lekker.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:50:09 #107
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47522924
Char Siu is gemarineerd geroosterd varkensvlees ( typerend door zijn rode kleur )
Babi Pangang is geroosterd en meestal vet varkensvlees.
pi_47524059
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:28 schreef Angeles het volgende:

[..]

Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens.

Dim sum vind ik ook heel lekker.
Volgens mij bedoel je babi spek.
pi_47531575
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:50 schreef SHE het volgende:
Char Siu is gemarineerd geroosterd varkensvlees ( typerend door zijn rode kleur )
Babi Pangang is geroosterd en meestal vet varkensvlees.
Hehe wordt gewoon in de oven/grill gedaan per 5 kilo ongeveer.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_47531689
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 20:18 schreef n0a het volgende:

[..]

Volgens mij bedoel je babi spek.
Babi spèk ... Varkensspek, wat mag ik me daarbij voorstellen, heb het nog nooit gezien bij chinezen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 21 maart 2007 @ 23:33:17 #111
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47532761
quote:
Ingredienten
500 gram varkenslappen in één stuk
4 teentjes knoflook
1 1/2 dl zoete ketjap (ketjap manis)
1 theelepel 5-spice poeder
1 tl vers geraspte gember
3 theelepels suiker
2 eetlepels zonnebloem olie


Bereiding
Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Maak een papje van ketjap, knoflook, Chinese poeder, gemberpoeder en suiker. Maak wat inkepingen in het vlees. Laat het vlees minstens 2 tot 4 uur in de marinade staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.

Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.

Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.
zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47540923
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 05:16 schreef vats het volgende:

[..]

ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.
In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a.

Mijn fa'v zijn:

gebakken darmen met zoetzure saus (probeer het eens !)
rijstepap met ingewanden en varkensoortjes
Kwee Tiao met beef, drooggebakken (= dikke bami)
Nasi Jung Tjiao
Ie Fu Mie (= drooggebakken bami)
Babi Panggang, natuurlijk.
Gemengde chinese groenten met knoflooksaus
Ma Pau tahoe (try it...het is heerlijk, jonge zachte tahu met vlees in heerlijk sausje, beetje pittig dat wel).
importbami soep met sui kau.
Koe lu yuk/koe lu kee (uiteraard)

dat zijn zo'n beetje de favorieten bij mijn chinees (Sing Kee/Harvest/Kee Lum, in de wagenstraat te Den haag)
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 22 maart 2007 @ 11:21:41 #113
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47541331
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
Klinkt in elk geval wel lekker, als ik eraan toe kom dit weekend post ik de recensies van thuis wel.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_47542908
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:08 schreef EricT het volgende:

[..]

Babi spèk ... Varkensspek, wat mag ik me daarbij voorstellen, heb het nog nooit gezien bij chinezen
http://static.flickr.com/30/90745026_1607678c13.jpg

Bij zowat alle chinezen kun je t volgens mij bestellen. Bijv ook bij "traditionele" Chinees waar ik wel eens ga. Daar zit het ook bij een schotel met cha chieuw, peking eend, speenvarken.
pi_47554454
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
Gezien het recept dat ik van die schattige chinese engelse van de vrijdagmiddagtv zag, denk ik het niet.
Ik heb onderstaand recept gemaakt, was lekker. Ben niet zo goed met de uitgebreide beschrijvingen, dus je moet het met mijn halve aanwijzingen doen (als ergens geen hoeveelheid bij staat, heb ik die gemist. dan gewoon een goeie scheut oid).
quote:
Maak een marinade van
50 ml sojasaus
scheut rijstwijn
3 el bruine suiker
scheut hoisinsaus
1 el gele bonensaus
2 lenteui in de lengte gesneden
2 el gember
2 el knof
60 ml chinese honing
zout&peper
Varkensvlees (pond) inkerven, beide kanten paar sneeën. Marineren. Aantal uur of meer in koelkast.
40 min op een rooster in de oven op 180.
Water eronder. Halverwege omdraaien en besprenkelen met de marinade
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_47554683
Het lekkerst vind ik gebakken kipfilet in een pittige ketjapsaus... Ta Pa Kwee, als ik me niet vergis..
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 26 maart 2007 @ 12:35:47 #117
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47668340
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
Gisteren gemaakt, maar met wat vrijheden, dus hoe je het zou moeten noemen is een vraag Een chinees zou het zeker niet herkennen...
In elke geval, twee varkenshaasjes van ongeveer 250 gram twee uur gemarrineerd volgens dit recept. 40 minuten op heel laag vuur garen, en als afsluiting een minuut in een heel hete koekepan gebakken voor een bruin korstje.
Daarna in plakjes gesneden, en gemengd met mexicaanse roerbakgroente (al gebakken, en mexicaans omdat ik tauge niet zo lekker vindt).
Van het braadvocht een sausje gemaakt met een standaard roux.
Geserveerd met meinestjes.

Waarschijnlijk is het vlees te lang gebakken naar de meeste mensen hun smaak, da's mijn zwakke punt. Maar het was niet overdreven droog, en voelde nog heel zacht in de mond, dus het zal wel meevallen. In elk geval vond men het thuis heel lekker, en dat is het enige belangrijke!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_47668858
aangezien mijn vader kok was.. kan ik wel een klein beetje uitleggen hoe het ongeveer gemaakt wordt volgens zijn manier, volgens veel mensen beter te eten dan in restaurants. In chinese' toko's hebben ze vaak zakjes met de tja sieuw (even vragen en je kunt het vast wel krijgen. ) Dit is makkelijk zat om dan te marineren. Daarna wordt het voor 2 uur in de oven gelegd waarna het om het half uur bestrijkt wordt met honing voor de zoete 'smaak'.
  maandag 26 maart 2007 @ 15:35:49 #119
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_47674609
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_49639608
Tsa Pa Yu
Kol haneshama Tehalel Yah
"When I read the Bhagavad Gita and reflect about how God created this universe everything else seems so superfluous". (Einstein)
pi_49639876
quote:
Op zondag 18 maart 2007 16:52 schreef Spelbesturing het volgende:
Wat vind jij echt lekker van de chinees?
De handpalm is volgens kenners het lekkerst
Lurf is the message and the message is Lurf
  zondag 3 juni 2007 @ 14:20:25 #122
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_50059682
Ha Kou , Sieuw Mai , Cha Sieuw , Ha Tseung
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
pi_50061559
Dim Sum of zwarte bonen saus-iets is altijd heel lekker, of bij de afhaal Tjap Tjoy - Pekingeend is oneetbaar door al die vieze vellies e.d., wat ook soms bij Babi Pangang het geval is door vettige korstjes
  maandag 4 juni 2007 @ 03:58:56 #124
84524 Morwen
I got life
pi_50081085
Bami met gefilleerde kip en Chinese Straw Mushrooms En anders miniloempia's met atjar. Ow en Kroepoek met pindadrap vind ik ook erg lekker. Sate Ajam ook wel maar het is net waar het vandaan komt
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_50087318
Schezuan Nau
pi_50087795
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 11:07 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a.

Mijn fa'v zijn:

gebakken darmen met zoetzure saus (probeer het eens !)
rijstepap met ingewanden en varkensoortjes
Kwee Tiao met beef, drooggebakken (= dikke bami)
Nasi Jung Tjiao
Ie Fu Mie (= drooggebakken bami)
Babi Panggang, natuurlijk.
Gemengde chinese groenten met knoflooksaus
Ma Pau tahoe (try it...het is heerlijk, jonge zachte tahu met vlees in heerlijk sausje, beetje pittig dat wel).
importbami soep met sui kau.
Koe lu yuk/koe lu kee (uiteraard)

dat zijn zo'n beetje de favorieten bij mijn chinees (Sing Kee/Harvest/Kee Lum, in de wagenstraat te Den haag)
Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!) .

Ben overigens ook niet zo gesteld op de 'Chinees om de hoek'. Ik ga liever naar 'Chinatown' in Amsterdam of een andere grote stad om me daar te verslingeren aan Chinees. Het is daar dan ook weer geen echt Chinees, maar om nu elke keer helemaal naar China af te reizen om Chinees te kunnen eten, vind ik ook weer wat te ver gaan.
  maandag 4 juni 2007 @ 18:08:47 #127
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_50098461
quote:
Op maandag 4 juni 2007 12:29 schreef Zephyrus het volgende:

[..]

Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!) .

Ben overigens ook niet zo gesteld op de 'Chinees om de hoek'. Ik ga liever naar 'Chinatown' in Amsterdam of een andere grote stad om me daar te verslingeren aan Chinees. Het is daar dan ook weer geen echt Chinees, maar om nu elke keer helemaal naar China af te reizen om Chinees te kunnen eten, vind ik ook weer wat te ver gaan.
Moet je eens naar Beverwijkse Chinatown gaan , MEGA groot !
en ja , kippenvoet is chinees
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  maandag 4 juni 2007 @ 19:39:19 #128
83951 rashudo
project 2501
pi_50101726
Ik hou van la tsa kai en sichuen bief, lekker heet.

Verder is het volgens mij makkelijk om chinese of indonesische gerechten te herkennen:

La Tsa Kai
Foe Yong Hai
Char Sieuw

Tegenover:

Babi pangang
Bami goreng
Pisang goreng
Sate ajam

Je kan simpelweg aan de naam zien waar het vandaan komt, chinese gerechten bestaan meestal per woord uit maar 1 lettergreep.
Their eyes opaque.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')