quote:Op zondag 18 maart 2007 20:27 schreef Empathologica het volgende:
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^
idd deze drie hebben niets met chinees te makenquote:Op zondag 18 maart 2007 17:07 schreef Casparovvv het volgende:
Tjap Tjoi
Babi Pangang
Pang Sit
Vaste prik, als ik langs de Chinees gaHoewel het volgens mij niet allemaal authentieke Chinese gerechten zijn.
In Den Haag heb je ook een bescheiden "Chinatown", het gebied rond de Wagenstraat nét buiten het centrum. Daar vind je een aantal "authentieke" Chinese restaurants, waar ook Chinezen zelf gaan eten. En idd geen Babi Pangang op de kaart.quote:Op maandag 19 maart 2007 07:39 schreef Leef het volgende:
...
Toch zijn er wel echte Chinese restaurants in NL zoals bijvoorbeeld de boot in Amsterdam. Kom hoe heet hij ook weer, die enorme, opzichtige boot op het water ten oosten van het CS. Bovenin eten, daar is een speciale (dure) kaart met authentiek Chinees eten; babi pangang witte lijs sambal bai zal je er niet vinden.
...
en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.quote:Op maandag 19 maart 2007 10:26 schreef mAst3rb33r het volgende:
Babi pangang is niet Chinees, maar Indisch...
"al die groenten" is tjap tjoyquote:Op maandag 19 maart 2007 08:52 schreef Qwea het volgende:
gebakken banaan, babi pangang, en al die groenten, volgens mij is dat fou young hai
Ook Den Haag word nog eens groot!quote:Op maandag 19 maart 2007 09:16 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
In Den Haag heb je ook een bescheiden "Chinatown", het gebied rond de Wagenstraat nét buiten het centrum. Daar vind je een aantal "authentieke" Chinese restaurants, waar ook Chinezen zelf gaan eten. En idd geen Babi Pangang op de kaart.Aanrader voor een echte Yam cha met Dim Sum op zondagmiddag!
quote:Dim Sum is a Cantonese phrase (點心), literally "touch the heart" (order to your heart's content) but meaning "morsel/snack". It may be derived from yat dim sum yi (一點心意), meaning "a little token". Though the English word "dim sum" refers to the Cantonese variety, the idea of a wide variety of small dishes for lunch also holds for other regions of China.
Equivalent terms, such as dian xin in Mandarin, exist in other varieties of Chinese, as a generic term for any of a variety of snacks or small food items. The terms "northern dian xin" or "Shanghai dian xin" have thus come into use. These dian xin are, however, not necessarily Cantonese dim sum, although the two still share the same written script in traditional and simplified characters. Likewise, the Korean cognate jeomsim may refer to any kind of lunch.
In Australia the word dim sim is used for a particular kind of dumpling.
idd, geweldig lekker!quote:Op zondag 18 maart 2007 20:27 schreef Empathologica het volgende:
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^
ooh,nou dan bedoel ik tjap tjoyquote:
Lekker inderdaad met mihoen of nasiquote:Op zondag 18 maart 2007 20:27 schreef Empathologica het volgende:
Koe Yoe Luk ofzoiets
Woeah heerlijk met zoetzuur sausje erbij ^^
Kan je beter naar een goed indonesisch restaurant gaanquote:Op zondag 18 maart 2007 17:07 schreef Casparovvv het volgende:
Tjap Tjoi
Babi Pangang
Pang Sit
Vaste prik, als ik langs de Chinees gaHoewel het volgens mij niet allemaal authentieke Chinese gerechten zijn.
Helaas, niet waar. Heel oost Indonesie eet babi, ook borneo en sumatra eten varken. Veel traditionele moslims eten overigens OOK varkenquote:Op maandag 19 maart 2007 10:48 schreef vats het volgende:
[..]
en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.
Helaas, niet waar. Het is tomatensoep met appelmoes aangelengd, en dan chinese vermicelli en lente uiquote:Op maandag 19 maart 2007 14:28 schreef Posdnous het volgende:
De chinese tomatensoep is dus zeer regelmatig verdunde babi pangang saus.
quote:Op maandag 19 maart 2007 14:30 schreef Posdnous het volgende:
Misschien in een goed Chinees restaurant ja, maar bij de gangbare 75 procent van de Chinezen in nederland is dat dus wel het geval.
quote:Op maandag 19 maart 2007 14:39 schreef Posdnous het volgende:
Dat ze uberhaupt al een kennelijk fatsoenlijke kok hadden zegt wel genoeg, dat is meestal namelijk niet zo.
quote:Op maandag 19 maart 2007 14:41 schreef Posdnous het volgende:
En meestal ondergekwalificeerde bami-opbakkers uit het thuisland.
"chinees" in nederland is gewoon de verzamelnaam voor al het fastfood dat je bij een aziaat kunt halen. Zal me een worst wezen waar het vandaan komt. Die bij mijn ouders in het dorp doet iedere dag zijn boodschappen bij de Lidl.quote:Op maandag 19 maart 2007 07:39 schreef Leef het volgende:
[knip]
Serieus, de Chinees in NL is natuurlijk weinig Chinees aan.
[knip]
Had ik ook waar ik tijdje werkte, normaal 8 koks...opeens waren er nog maar 2: Ja, immiglatiedienst misschien komen de beroemde woorden van 1 van mijn collega's toenquote:Op maandag 19 maart 2007 14:46 schreef Posdnous het volgende:
Waar ik werkte sprongen ze ook over het achterhek als de immigratiedienst er aan. En dan heel opzichtig rondjes blijven lopen rond het restaurant totdat ze weg waren.
En met kleren aan die zowat uit elkaar vielen maar wel elke avond bakken geld naar het casino brengen. In diezelfde kleren.
maar ja wat is een saus anders dan dikke soep.. (even lomp gezegd, ik weet ook wel dat het niet helemaal waar is)quote:Op maandag 19 maart 2007 14:28 schreef Posdnous het volgende:
De chinese tomatensoep is dus zeer regelmatig verdunde babi pangang saus.
Gambling, the vice of the Chinese...quote:Op maandag 19 maart 2007 14:46 schreef Posdnous het volgende:
En met kleren aan die zowat uit elkaar vielen maar wel elke avond bakken geld naar het casino brengen. In diezelfde kleren.
ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.quote:Op maandag 19 maart 2007 14:29 schreef EricT het volgende:
[..]
Helaas, niet waar. Heel oost Indonesie eet babi, ook borneo en sumatra eten varken. Veel traditionele moslims eten overigens OOK varken
idd en zo is het sowieso al met alle traditionele bewoners in Indonesie.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
leuk, maar volgende keer meer naar het oosten reizenquote:Op dinsdag 20 maart 2007 05:16 schreef vats het volgende:
[..]
ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.
ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijkquote:Op dinsdag 20 maart 2007 08:37 schreef EricT het volgende:
[..]
leuk, maar volgende keer meer naar het oosten reizen![]()
waarschijnlijk strand je dan op Timor Barat of Ambon, voor veel eilanden zal het moeilijk zijn om daar binnen te komen. Papua is sowieso out of the question...quote:Op dinsdag 20 maart 2007 08:43 schreef vats het volgende:
[..]
ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk
met kip, rundvlees en vis ben ik ook tevreden hoorquote:Op dinsdag 20 maart 2007 08:46 schreef EricT het volgende:
[..]
waarschijnlijk strand je dan op Timor Barat of Ambon, voor veel eilanden zal het moeilijk zijn om daar binnen te komen. Papua is sowieso out of the question...
Maar je mag het proberen als je graag varken wil eten
voor vis zit je goed in die regio, kip is ook nog wel te krijgen, rund bijna nietquote:Op dinsdag 20 maart 2007 09:17 schreef vats het volgende:
[..]
met kip, rundvlees en vis ben ik ook tevreden hoor
een stukje karbou gaat er ook wel in hoor, of een satetje van de hond. of gewoon lekker garnalen en crab en zo.. heb toen ik in Indonesie was sowieso heerlijk gegeten elke dag!quote:Op dinsdag 20 maart 2007 09:29 schreef EricT het volgende:
[..]
voor vis zit je goed in die regio, kip is ook nog wel te krijgen, rund bijna niet![]()
Hondsatehquote:Op dinsdag 20 maart 2007 09:41 schreef vats het volgende:
[..]
een stukje karbou gaat er ook wel in hoor, of een satetje van de hond. of gewoon lekker garnalen en crab en zo.. heb toen ik in Indonesie was sowieso heerlijk gegeten elke dag!
Flikker eens op met dat eeuwige gezeik over MSG, daar zijn topics over, en de zogenaamde schadelijkheid daarvan is fantasie.quote:Op maandag 19 maart 2007 07:39 schreef Leef het volgende:
Ik vooral de MSG!!!!
oftewel de E621![]()
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mononatriumglutamaat
Neen ik "flikker niet op."quote:Op dinsdag 20 maart 2007 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Flikker eens op met dat eeuwige gezeik over MSG, daar zijn topics over, en de zogenaamde schadelijkheid daarvan is fantasie.
http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/130/4/1058S
En als het nog vastzit, eten ze het wel wanneer het straks loszit?quote:Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
Ja, lijkt me ook niet handig als je als koppensneller niet iemand mag eten die net zelf varken heeft gegeten of zoquote:Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
Je bedoelt Royal Mandarin?quote:Op dinsdag 20 maart 2007 12:47 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Iemand eens gegeten bij de Mandarijn in Hilversum? De afhaal was wel aardig, benieuwd naar het restaurant...
keer in Belgie bij de Chinees gezeten... wat was dat vet zeg.. alles dreef in de olie... Niet echt met smaak gegeten om het zo maar te zeggen.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 20:34 schreef E.G.J. het volgende:
Ik ben eens in frankrijk bij de chinees geweest. Stokbrood er bij, en op het eind een kaasplankje![]()
Ik weet de naam van het gerecht niet mee, maar daar heb ik iets met slakken gegeten en het was heerlijk![]()
Ja.quote:
quote:Op maandag 19 maart 2007 06:52 schreef vats het volgende:
[..]
idd deze drie hebben niets met chinees te makenAls je het terug zou kunnen voeren op Azie dan kom je in Indonesie terecht, en dan moet babi pangang dan ook nog is balinees zijn, want in de rest van Indonesie eten ze niet zo veel varkensvlees
Jezus wat ben jij achterlijkquote:Op maandag 19 maart 2007 10:48 schreef vats het volgende:
[..]
en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.
85% is Moslim op Lombokquote:Op dinsdag 20 maart 2007 08:43 schreef vats het volgende:
[..]
ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk
Of Indonesischquote:Op woensdag 21 maart 2007 13:50 schreef oddman het volgende:
Ik ben altijd wel te porren voor zwartebonensaus en zwartepepersaus. Meer de Sichuan kant. Shanghainees en Pekinees vind ik niet zo lekker, Kantonees is vaak goed te doen.
Wat betreft de indisch vs chinees discussie: wat je hier in NL bij de chinees krijgt is eigenlijk vlees noch vis wat dat betreft, over de jaren is het meer fusion cooking geworden.
Je kunt in Nederland overigens prima Indisch eten, dan moet je naar een Indisch restaurant (ipv een Chinees-Indisch restaurant, dus).
Maar da's een heel ander topic, Indisch.
Waarop? Of was het echt helemaal op?...quote:Op woensdag 21 maart 2007 14:33 schreef Gebs het volgende:
Maar voor de ontopic
Ik heb zaterdag nog bami met sate op![]()
quote:Op woensdag 21 maart 2007 16:04 schreef MissHobje het volgende:
Zo ik heb een grote schoonmaak in dit topic gehouden door al het off-topic wat er inmiddels instond.
Als je niets zinnigs over deze stelling te melden heb, reageer dan gewoon niet!
Gaat het weer mis dan ben ik toch genoodzaakt er een slot op te zetten en dat is ook weer zonde dacht ik zo.
Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch?quote:Op woensdag 21 maart 2007 19:05 schreef Angeles het volgende:
Babi pangang zonder de saus en tjap tjoy.
Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens.quote:Op woensdag 21 maart 2007 19:25 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch?
Volgens mij bedoel je babi spek.quote:Op woensdag 21 maart 2007 19:28 schreef Angeles het volgende:
[..]
Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens.
Dim sum vind ik ook heel lekker.
Hehe wordt gewoon in de oven/grill gedaan per 5 kilo ongeveer.quote:Op woensdag 21 maart 2007 19:50 schreef SHE het volgende:
Char Siu is gemarineerd geroosterd varkensvlees ( typerend door zijn rode kleur )
Babi Pangang is geroosterd en meestal vet varkensvlees.
Babi spèkquote:
zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?quote:Ingredienten
500 gram varkenslappen in één stuk
4 teentjes knoflook
1 1/2 dl zoete ketjap (ketjap manis)
1 theelepel 5-spice poeder
1 tl vers geraspte gember
3 theelepels suiker
2 eetlepels zonnebloem olie
Bereiding
Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Maak een papje van ketjap, knoflook, Chinese poeder, gemberpoeder en suiker. Maak wat inkepingen in het vlees. Laat het vlees minstens 2 tot 4 uur in de marinade staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.
Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.
Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.
In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a.quote:Op dinsdag 20 maart 2007 05:16 schreef vats het volgende:
[..]
ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.
Klinkt in elk geval wel lekker, als ik eraan toe kom dit weekend post ik de recensies van thuis wel.quote:Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
http://static.flickr.com/30/90745026_1607678c13.jpgquote:Op woensdag 21 maart 2007 23:08 schreef EricT het volgende:
[..]
Babi spèk... Varkensspek, wat mag ik me daarbij voorstellen, heb het nog nooit gezien bij chinezen
![]()
Gezien het recept dat ik van die schattige chinese engelse van de vrijdagmiddagtv zag, denk ik het niet.quote:Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
quote:Maak een marinade van
50 ml sojasaus
scheut rijstwijn
3 el bruine suiker
scheut hoisinsaus
1 el gele bonensaus
2 lenteui in de lengte gesneden
2 el gember
2 el knof
60 ml chinese honing
zout&peper
Varkensvlees (pond) inkerven, beide kanten paar sneeën. Marineren. Aantal uur of meer in koelkast.
40 min op een rooster in de oven op 180.
Water eronder. Halverwege omdraaien en besprenkelen met de marinade
Gisteren gemaakt, maar met wat vrijheden, dus hoe je het zou moeten noemen is een vraagquote:Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
De handpalm is volgens kenners het lekkerstquote:Op zondag 18 maart 2007 16:52 schreef Spelbesturing het volgende:
Wat vind jij echt lekker van de chinees?
Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!)quote:Op donderdag 22 maart 2007 11:07 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a.
Mijn fa'v zijn:
gebakken darmen met zoetzure saus (probeer het eens !)
rijstepap met ingewanden en varkensoortjes
Kwee Tiao met beef, drooggebakken (= dikke bami)
Nasi Jung Tjiao
Ie Fu Mie (= drooggebakken bami)
Babi Panggang, natuurlijk.
Gemengde chinese groenten met knoflooksaus
Ma Pau tahoe (try it...het is heerlijk, jonge zachte tahu met vlees in heerlijk sausje, beetje pittig dat wel).
importbami soep met sui kau.
Koe lu yuk/koe lu kee (uiteraard)
dat zijn zo'n beetje de favorieten bij mijn chinees (Sing Kee/Harvest/Kee Lum, in de wagenstraat te Den haag)
Moet je eens naar Beverwijkse Chinatown gaan , MEGA groot !quote:Op maandag 4 juni 2007 12:29 schreef Zephyrus het volgende:
[..]
Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!).
Ben overigens ook niet zo gesteld op de 'Chinees om de hoek'. Ik ga liever naar 'Chinatown' in Amsterdam of een andere grote stad om me daar te verslingeren aan Chinees. Het is daar dan ook weer geen echt Chinees, maar om nu elke keer helemaal naar China af te reizen om Chinees te kunnen eten, vind ik ook weer wat te ver gaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |