abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:10:10 #76
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47467291
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
En als het nog vastzit, eten ze het wel wanneer het straks loszit?

* Leef ziet Indiana Jones achtige taferelen voor zich
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:40:25 #77
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47468301
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 07:54 schreef reclamedoos het volgende:
Op het maleise deel van Borneo wonen dan ook veel Iban (junglestammen/koppensnellers). Die zijn niet moslim, meestal katholiek, en eten alles wat los en vast zit.
Ja, lijkt me ook niet handig als je als koppensneller niet iemand mag eten die net zelf varken heeft gegeten of zo
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 12:47:36 #78
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47468580
Iemand eens gegeten bij de Mandarijn in Hilversum? De afhaal was wel aardig, benieuwd naar het restaurant...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:18:57 #79
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47482747
Cha Chiew

Of als we er gaan zitten het verrassings menu. Maar dat komt ook omdat de chinees hier heel erg goed is
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:09:18 #80
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47484982
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 12:47 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Iemand eens gegeten bij de Mandarijn in Hilversum? De afhaal was wel aardig, benieuwd naar het restaurant...
Je bedoelt Royal Mandarin?

Ik heb er zo lekker gegeten; echt ziekelijk.
Was wel 9 jaar terug hoor en ik kwam er na een klein feestje en had reeds 2 flessen wijn weggewerkt...maarrr, ik ging echt tonnetje rond naar buiten.
tent is super netjes, bediening hilarisch ( maar ik was al grappig inzake de alcohol ) en het eten echt in balans.

Ook erg leuk dat ze buiten de kaart voor je kunnen koken en echt iets aparts op tafel zetten.
Wel moesten we per gang wel lang wachten, maar was ik blij verrast dat ze bereid waren om alsnog peking eend voor mij alleen te maken.
Daar waar de meeste chineze restaurants op de kaart eisen dat dat voor 2 wordt besteld.
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:24:15 #81
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47485704
Ik heb nog nooit zo vaak het gerecht char siu op zoveel manieren geschreven zien worden als in dit topic
pi_47486124
Mee Wah in Utrecht (bataviastraat 1)
Onooglijker zaakje bestaat niet, maar de gerechten die beginnen met een K zijn
pi_47486131
Ik ben eens in frankrijk bij de chinees geweest. Stokbrood er bij, en op het eind een kaasplankje

Ik weet de naam van het gerecht niet mee, maar daar heb ik iets met slakken gegeten en het was heerlijk
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  dinsdag 20 maart 2007 @ 21:08:20 #84
269 vats
Live life to the max!
pi_47487690
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:34 schreef E.G.J. het volgende:
Ik ben eens in frankrijk bij de chinees geweest. Stokbrood er bij, en op het eind een kaasplankje

Ik weet de naam van het gerecht niet mee, maar daar heb ik iets met slakken gegeten en het was heerlijk
keer in Belgie bij de Chinees gezeten... wat was dat vet zeg.. alles dreef in de olie... Niet echt met smaak gegeten om het zo maar te zeggen.

De chinees in Engeland is mega flauw en laf van smaak. (behalve china town in London dan, dat rules heel erg zwaar, toen ik in London woonde at ik er elke week wel een keertje)

De griekse Chinees is ook niet veel soeps, net als de Chinees in Cyprus. In de USA vond ik het altijd prima te doen bij de chinees, daar at je echt voor een knaak en een bounty heerlijk eten!
pi_47488860
afgelopen zondag met me dinnetje bij het paradijs (in utrecht) wezen eten uiteraard peking eend. verder nog bacon pangang en char sieuw pangang erbij.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_47496311
"crispy duck" van Dynastie. Zooooo lekker.
  woensdag 21 maart 2007 @ 02:57:22 #87
84524 Morwen
I got life
pi_47497874
Chinese Straw Mushrooms met Bami
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  woensdag 21 maart 2007 @ 10:21:49 #88
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47501549
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:09 schreef SHE het volgende:

[..]

Je bedoelt Royal Mandarin?
Ja.
Het viel me op bij de afhaal produkten, dat de Foe yong hai niet een klomp ei,ui en champignons was, maar dat je de verschillende ingredienten kon herkennen en proeven (ipv een algehele smaak). En als je wacht op je afhaal, geven ze een heel lekker kopje groene thee. Dus ik dacht al dat het restaurant ook wel leker zal zijn

Gaat binnenkort uitgeprobeerd worden!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_47506157
quote:
Op maandag 19 maart 2007 06:52 schreef vats het volgende:

[..]

idd deze drie hebben niets met chinees te maken Als je het terug zou kunnen voeren op Azie dan kom je in Indonesie terecht, en dan moet babi pangang dan ook nog is balinees zijn, want in de rest van Indonesie eten ze niet zo veel varkensvlees

Je bent zeker nooit in Indonesië geweest
En het is al helemaal niet Balinees
Stem hier:
De term EUROCENT
pi_47506365
quote:
Op maandag 19 maart 2007 10:48 schreef vats het volgende:

[..]

en ook weer niet indisch... je kut het beter balinees noemen wat dat is het enige stukje van indonesie waar varkensvlees gegeten word. (indonesie is het grootste moslim land te wereld) Alleen op bali zijn de mensen hindoestaans.
Jezus wat ben jij achterlijk
Er wonen 30 miljoen christenen in Indonesie overigens eten de zogenaamde moslims in Indonesie ook gewoon varken maar dan noemen ze het zwijn om hun geweten te sussen. De overgrote meerderheid is moslim zoals 'wij' hier in Nederland Katholiek of Protestant zijn.. Doen vrijwel niks aan het geloof dus.
Ennuh: hindoestaans
Stem hier:
De term EUROCENT
pi_47506501
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 08:43 schreef vats het volgende:

[..]

ja, idd beginnen op lombok en eindigen zo oosterlijk mogelijk
85% is Moslim op Lombok
Stem hier:
De term EUROCENT
  Moderator / Miss SHO woensdag 21 maart 2007 @ 13:32:50 #92
22592 crew  Ole
pi_47508342
Gister lekker Pangsit, Koe lu Kai en chinese mihoen besteld Kan ik vanavond nog een keer van eten..

Maar vraagje: zonder de Vetsin discussie al te hoog op te laaien.. maar die nasmaak die ik dan paar uur later nog steeds heb, is altijd hetzelfde. of ik nou dim sum gegeten heb of iets anders..
Zou dat toch daardoor komen?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 21 maart 2007 @ 13:50:48 #93
172358 oddman
Introspecteur
pi_47508951
Ik ben altijd wel te porren voor zwartebonensaus en zwartepepersaus. Meer de Sichuan kant. Shanghainees en Pekinees vind ik niet zo lekker, Kantonees is vaak goed te doen.

Wat betreft de indisch vs chinees discussie: wat je hier in NL bij de chinees krijgt is eigenlijk vlees noch vis wat dat betreft, over de jaren is het meer fusion cooking geworden.
Je kunt in Nederland overigens prima Indisch eten, dan moet je naar een Indisch restaurant (ipv een Chinees-Indisch restaurant, dus).
Maar da's een heel ander topic, Indisch.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
pi_47509330
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:50 schreef oddman het volgende:
Ik ben altijd wel te porren voor zwartebonensaus en zwartepepersaus. Meer de Sichuan kant. Shanghainees en Pekinees vind ik niet zo lekker, Kantonees is vaak goed te doen.

Wat betreft de indisch vs chinees discussie: wat je hier in NL bij de chinees krijgt is eigenlijk vlees noch vis wat dat betreft, over de jaren is het meer fusion cooking geworden.
Je kunt in Nederland overigens prima Indisch eten, dan moet je naar een Indisch restaurant (ipv een Chinees-Indisch restaurant, dus).
Maar da's een heel ander topic, Indisch.
Of Indonesisch
Stem hier:
De term EUROCENT
  woensdag 21 maart 2007 @ 14:28:57 #95
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47510226
Trizzle, zou je willen ophouden met je enorm onvriendelijke houding?
pi_47510372
Maar voor de ontopic

Ik heb zaterdag nog bami met sate op
pi_47510665
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:33 schreef Gebs het volgende:
Maar voor de ontopic

Ik heb zaterdag nog bami met sate op
Waarop? Of was het echt helemaal op?...
pi_47511122
ik heb gisteren echt smerig Chinees gegeten bij Little Asia op de Badhuisweg in Den Haag..
'Cha sieuw' was koud, vol vet en de rest was heel droog. Paar verlubberde stukjes paksoi erbij als 'decoratie'

[ Bericht 53% gewijzigd door MissHobje op 21-03-2007 16:05:49 (laatste ontopic zooi eruit gehaald.) ]
Stem hier:
De term EUROCENT
  woensdag 21 maart 2007 @ 16:04:38 #99
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47513908
Zo ik heb een grote schoonmaak in dit topic gehouden door al het off-topic wat er inmiddels instond.
Als je niets zinnigs over deze stelling te melden heb, reageer dan gewoon niet!

Gaat het weer mis dan ben ik toch genoodzaakt er een slot op te zetten en dat is ook weer zonde dacht ik zo.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  Moderator / Miss SHO woensdag 21 maart 2007 @ 16:15:03 #100
22592 crew  Ole
pi_47514316
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 16:04 schreef MissHobje het volgende:
Zo ik heb een grote schoonmaak in dit topic gehouden door al het off-topic wat er inmiddels instond.
Als je niets zinnigs over deze stelling te melden heb, reageer dan gewoon niet!

Gaat het weer mis dan ben ik toch genoodzaakt er een slot op te zetten en dat is ook weer zonde dacht ik zo.
MissHobje

Ik heb net lekker mijn restje van gisteravond opgegeten

Ook zo fijn van de gemiddelde Chinees: je kunt er minstens 2 dagen van eten!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_47514382
Nasi met Babi pangang en Foe Yong Hai
  woensdag 21 maart 2007 @ 16:39:28 #102
46177 CJ_S
weg van teruggeweest
pi_47515343
Ineens heb je het - je eet chinees vanavond

Als het druk is bij de chinees (40 meter verderop) wil ik mijn bestelling nog wel eens per telefoon doen. Dan vragen zijna altijd 'weet u welk nummel dat is?' .
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:03:14 #103
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_47521168
*Gebakken tongfilet in oestersaus met chinese champignons lente ui met witte rijst.
*Vis in zoetzure saus
im sum
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:05:36 #104
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_47521252
Babi pangang zonder de saus en tjap tjoy.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_47521970
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:05 schreef Angeles het volgende:
Babi pangang zonder de saus en tjap tjoy.
Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch?
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:28:37 #106
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_47522113
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:25 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dan heb je eigenlijk Cha(r) Sieuw toch?
Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens.

Dim sum vind ik ook heel lekker.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:50:09 #107
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47522924
Char Siu is gemarineerd geroosterd varkensvlees ( typerend door zijn rode kleur )
Babi Pangang is geroosterd en meestal vet varkensvlees.
pi_47524059
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:28 schreef Angeles het volgende:

[..]

Ik bedoel die knapperige zoute Babi Pangang-spekjes, het zit er altijd standaard bij... heet dat Char Sieuw? Volgens mij heb ik dat wel eens gegeten en was dat toch anders. Ook lekker, trouwens.

Dim sum vind ik ook heel lekker.
Volgens mij bedoel je babi spek.
pi_47531575
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:50 schreef SHE het volgende:
Char Siu is gemarineerd geroosterd varkensvlees ( typerend door zijn rode kleur )
Babi Pangang is geroosterd en meestal vet varkensvlees.
Hehe wordt gewoon in de oven/grill gedaan per 5 kilo ongeveer.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_47531689
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 20:18 schreef n0a het volgende:

[..]

Volgens mij bedoel je babi spek.
Babi spèk ... Varkensspek, wat mag ik me daarbij voorstellen, heb het nog nooit gezien bij chinezen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 21 maart 2007 @ 23:33:17 #111
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47532761
quote:
Ingredienten
500 gram varkenslappen in één stuk
4 teentjes knoflook
1 1/2 dl zoete ketjap (ketjap manis)
1 theelepel 5-spice poeder
1 tl vers geraspte gember
3 theelepels suiker
2 eetlepels zonnebloem olie


Bereiding
Stamp de knoflook fijn in een vijzel. Maak een papje van ketjap, knoflook, Chinese poeder, gemberpoeder en suiker. Maak wat inkepingen in het vlees. Laat het vlees minstens 2 tot 4 uur in de marinade staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats een rooster (met daaronder een opvangbak!) in de oven en bak hierop het vlees in een gedurende 1 uur gaar.

Regelmatig keren. Bedruip het vlees met de rest van de marinade, waarin je (als het vlees eruit is) 2 eetlepels olie door geroerd hebt.

Lekker bij tjauw min, bami, nasi of gekookte witte rijst met groente.
zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47540923
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 05:16 schreef vats het volgende:

[..]

ben door sumatra, java, bali en lombok gereisd, en vanaf bali kwam ik pas varkensvlees tegen in de restaurants en in de winkels.
In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a.

Mijn fa'v zijn:

gebakken darmen met zoetzure saus (probeer het eens !)
rijstepap met ingewanden en varkensoortjes
Kwee Tiao met beef, drooggebakken (= dikke bami)
Nasi Jung Tjiao
Ie Fu Mie (= drooggebakken bami)
Babi Panggang, natuurlijk.
Gemengde chinese groenten met knoflooksaus
Ma Pau tahoe (try it...het is heerlijk, jonge zachte tahu met vlees in heerlijk sausje, beetje pittig dat wel).
importbami soep met sui kau.
Koe lu yuk/koe lu kee (uiteraard)

dat zijn zo'n beetje de favorieten bij mijn chinees (Sing Kee/Harvest/Kee Lum, in de wagenstraat te Den haag)
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 22 maart 2007 @ 11:21:41 #113
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47541331
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
Klinkt in elk geval wel lekker, als ik eraan toe kom dit weekend post ik de recensies van thuis wel.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_47542908
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:08 schreef EricT het volgende:

[..]

Babi spèk ... Varkensspek, wat mag ik me daarbij voorstellen, heb het nog nooit gezien bij chinezen
http://static.flickr.com/30/90745026_1607678c13.jpg

Bij zowat alle chinezen kun je t volgens mij bestellen. Bijv ook bij "traditionele" Chinees waar ik wel eens ga. Daar zit het ook bij een schotel met cha chieuw, peking eend, speenvarken.
pi_47554454
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
Gezien het recept dat ik van die schattige chinese engelse van de vrijdagmiddagtv zag, denk ik het niet.
Ik heb onderstaand recept gemaakt, was lekker. Ben niet zo goed met de uitgebreide beschrijvingen, dus je moet het met mijn halve aanwijzingen doen (als ergens geen hoeveelheid bij staat, heb ik die gemist. dan gewoon een goeie scheut oid).
quote:
Maak een marinade van
50 ml sojasaus
scheut rijstwijn
3 el bruine suiker
scheut hoisinsaus
1 el gele bonensaus
2 lenteui in de lengte gesneden
2 el gember
2 el knof
60 ml chinese honing
zout&peper
Varkensvlees (pond) inkerven, beide kanten paar sneeën. Marineren. Aantal uur of meer in koelkast.
40 min op een rooster in de oven op 180.
Water eronder. Halverwege omdraaien en besprenkelen met de marinade
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_47554683
Het lekkerst vind ik gebakken kipfilet in een pittige ketjapsaus... Ta Pa Kwee, als ik me niet vergis..
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 26 maart 2007 @ 12:35:47 #117
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_47668340
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 23:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zou dit 'n beetje een knap recept zijn om eens zelf te proberen cha sieuw (char siu, whatever) te maken?
Gisteren gemaakt, maar met wat vrijheden, dus hoe je het zou moeten noemen is een vraag Een chinees zou het zeker niet herkennen...
In elke geval, twee varkenshaasjes van ongeveer 250 gram twee uur gemarrineerd volgens dit recept. 40 minuten op heel laag vuur garen, en als afsluiting een minuut in een heel hete koekepan gebakken voor een bruin korstje.
Daarna in plakjes gesneden, en gemengd met mexicaanse roerbakgroente (al gebakken, en mexicaans omdat ik tauge niet zo lekker vindt).
Van het braadvocht een sausje gemaakt met een standaard roux.
Geserveerd met meinestjes.

Waarschijnlijk is het vlees te lang gebakken naar de meeste mensen hun smaak, da's mijn zwakke punt. Maar het was niet overdreven droog, en voelde nog heel zacht in de mond, dus het zal wel meevallen. In elk geval vond men het thuis heel lekker, en dat is het enige belangrijke!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_47668858
aangezien mijn vader kok was.. kan ik wel een klein beetje uitleggen hoe het ongeveer gemaakt wordt volgens zijn manier, volgens veel mensen beter te eten dan in restaurants. In chinese' toko's hebben ze vaak zakjes met de tja sieuw (even vragen en je kunt het vast wel krijgen. ) Dit is makkelijk zat om dan te marineren. Daarna wordt het voor 2 uur in de oven gelegd waarna het om het half uur bestrijkt wordt met honing voor de zoete 'smaak'.
  maandag 26 maart 2007 @ 15:35:49 #119
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_47674609
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_49639608
Tsa Pa Yu
Kol haneshama Tehalel Yah
"When I read the Bhagavad Gita and reflect about how God created this universe everything else seems so superfluous". (Einstein)
pi_49639876
quote:
Op zondag 18 maart 2007 16:52 schreef Spelbesturing het volgende:
Wat vind jij echt lekker van de chinees?
De handpalm is volgens kenners het lekkerst
Lurf is the message and the message is Lurf
  zondag 3 juni 2007 @ 14:20:25 #122
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_50059682
Ha Kou , Sieuw Mai , Cha Sieuw , Ha Tseung
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
pi_50061559
Dim Sum of zwarte bonen saus-iets is altijd heel lekker, of bij de afhaal Tjap Tjoy - Pekingeend is oneetbaar door al die vieze vellies e.d., wat ook soms bij Babi Pangang het geval is door vettige korstjes
  maandag 4 juni 2007 @ 03:58:56 #124
84524 Morwen
I got life
pi_50081085
Bami met gefilleerde kip en Chinese Straw Mushrooms En anders miniloempia's met atjar. Ow en Kroepoek met pindadrap vind ik ook erg lekker. Sate Ajam ook wel maar het is net waar het vandaan komt
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_50087318
Schezuan Nau
pi_50087795
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 11:07 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

In de chinese buurten van die gebeiden heb je zeker weten varkensvlees, wat overigens heerlijk klaargemaakt wordt o.h.a.

Mijn fa'v zijn:

gebakken darmen met zoetzure saus (probeer het eens !)
rijstepap met ingewanden en varkensoortjes
Kwee Tiao met beef, drooggebakken (= dikke bami)
Nasi Jung Tjiao
Ie Fu Mie (= drooggebakken bami)
Babi Panggang, natuurlijk.
Gemengde chinese groenten met knoflooksaus
Ma Pau tahoe (try it...het is heerlijk, jonge zachte tahu met vlees in heerlijk sausje, beetje pittig dat wel).
importbami soep met sui kau.
Koe lu yuk/koe lu kee (uiteraard)

dat zijn zo'n beetje de favorieten bij mijn chinees (Sing Kee/Harvest/Kee Lum, in de wagenstraat te Den haag)
Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!) .

Ben overigens ook niet zo gesteld op de 'Chinees om de hoek'. Ik ga liever naar 'Chinatown' in Amsterdam of een andere grote stad om me daar te verslingeren aan Chinees. Het is daar dan ook weer geen echt Chinees, maar om nu elke keer helemaal naar China af te reizen om Chinees te kunnen eten, vind ik ook weer wat te ver gaan.
  maandag 4 juni 2007 @ 18:08:47 #127
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_50098461
quote:
Op maandag 4 juni 2007 12:29 schreef Zephyrus het volgende:

[..]

Heeeeerlijk!! Ook groenten en kip in Tau Si saus of kippenvoeten met peper en een heerlijke saus erover (weet de naam niet 1,2,3 en ook niet of het überhaupt Chinees is, maar het is wel lekker!) .

Ben overigens ook niet zo gesteld op de 'Chinees om de hoek'. Ik ga liever naar 'Chinatown' in Amsterdam of een andere grote stad om me daar te verslingeren aan Chinees. Het is daar dan ook weer geen echt Chinees, maar om nu elke keer helemaal naar China af te reizen om Chinees te kunnen eten, vind ik ook weer wat te ver gaan.
Moet je eens naar Beverwijkse Chinatown gaan , MEGA groot !
en ja , kippenvoet is chinees
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  maandag 4 juni 2007 @ 19:39:19 #128
83951 rashudo
project 2501
pi_50101726
Ik hou van la tsa kai en sichuen bief, lekker heet.

Verder is het volgens mij makkelijk om chinese of indonesische gerechten te herkennen:

La Tsa Kai
Foe Yong Hai
Char Sieuw

Tegenover:

Babi pangang
Bami goreng
Pisang goreng
Sate ajam

Je kan simpelweg aan de naam zien waar het vandaan komt, chinese gerechten bestaan meestal per woord uit maar 1 lettergreep.
Their eyes opaque.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')