abonnement Unibet Coolblue
pi_46965899
Ik gooide Deel 2 dicht...


Openingspost:

Dit topic is bedoeld om gebruikerservaringen uit te wisselen over de diverse soorten medicatie die er bestaan om psychische klachten tegen te gaan.
Wat echter voor alle medicatie opgaat, is dat de werkzaamheid per persoon verschilt. Ga daarom niet blind op ervaringen van anderen af, en raadpleeg altijd een arts bij eventuele twijfels of vragen.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussieren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do\'s & dont\'s dus.

Enkele links met meer informatie over psychofarmaca

Stichting Pandora - belangenvereniging voor mensen met psychische of psychiatriche problemen.. Onder het kopje \'dossiers\' staan handige .pdjjes, met daarin onder andere informatie over de soorten medicatie, eventuele bijwerkingen, en het gebruik ervan.

Consumed - site met algemene informatie over medicijnen, en ook over de diverse medicijnen bij psychische klachten. Naast factuele informatie als samenstelling, verkrijgbaarheid, ook informatie over bijwerkingen en dergelijke.

Hulpgids.nl - prima uitleg over de werking van Anti Depressiva.

Hersenstorm - onder het kopje 'Ritalin, ja of nee?' ervaringen over de bijwerkingen van Ritalin, én alternatieven voor dit medicijn. Let op: deze ervaringen zijn alleen gebaseerd op die van de schrijfster van deze site. Ook nu geldt: wat voor de één niet werkt, kan voor de ander een uitkomst zijn.

Schizofrenieplein - index met een flink aantal bijsluiters van antipsychotica. Daarnaast veel algemene informatie over schizofrenie, en de behandelmethodes ervan.

Psycholoog.net forum - Het forum van psycholoog.net, heeft een apart \'Medicatie en psychofarmaca\' subforum, met daarin vooral veel gebruikerservaringen van onder andere AD\'s en ritalin.

Enkele afkortingen, die je in dit topic kan vinden.

*ad= antidepressiva
*ha= huisarts
*mw= maatschappelijk werk
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_46966858
Om terug te komen op de post van Christine uit het vorige deel:

Ik ben het eens met Re dat (je huisarts waarschijnlijk vindt dat) een paar weken wel een erg korte periode is om al weer terug in dosis te gaan. Je spreekt in zo'n geval eerder over maanden dan over weken. Bijwerkingen kunnen trouwens nog verminderen. Mocht echter blijken dat je te veel last blijft houden van bijwerkingen bij de voor jou werkzame dosis, dan is overstappen op een ander medicijn uit dezelfde groep (SSRI) wellicht een optie.
  dinsdag 6 maart 2007 @ 11:41:06 #3
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_46969416
Oké, bedankt voor de tips .
Ik weet soms zelf ook niet wat ik ermee aan moet... In elk geval ben ik verre van stabiel, hoewel ik me niet echt rot meer voel, vooral heel erg 'verdoofd'.
  dinsdag 6 maart 2007 @ 17:47:19 #4
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_46982654
@ Christine, ik voel met je mee mbt dat stomme breken van die pillen
Ik heb een aantal weken geleden ook verhoging gekregen van 20mg naar 30mg. Moet zeggen dat ik me sindsdien wel wat beter voel maar ik heb als bijwerking met deze dosis dat ik snachts meerdere malen badend in het zweet wakker word. Niet echt prettig.
In overleg met de huisarts slik ik deze hogere dosis iig tot ik op gesprek mag komen bij een psych. Sta inmiddels 6 weken op de wachtlijst. Gisteren maar eens gebeld maar ze konden niks toezeggen. Schijnt nogal druk te zijn op het moment. Voorlopig dus maar op deze dosis.

Op het moment ben ik emotioneel een beetje een wrak ivm luduvudu. Had leuke vent leren kennen maar meneer heeft maar besloten dat hij niet weet of hij toe is aan een relatie. Heb dus weer fijn 2 dagen op de bank geleefd. Gisteren toch maar het inzicht gekregen dat ik me niet hoef te laten leven dus ik heb 'm gebeld en een afspraak gemaakt voor vanavond. Ik moet gewoon weten waar ik aan toe ben anders trek ik het zo niet. Op het moment moet ik er dus ook niet aan denken m'n dosis te verlagen.
Duim voor me vanavond!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_46991184
Jammer Lips.


Sterkte hoor.

tvp
pi_46994044
tvp-tje, vanmiddag m'n nieuwe voorraad meds gehaald zodat ik het komende half jaar vooruit kan. De 30mg bevalt goeden begin meer en meer weer grip op een hoop zaken te krijgen. Gaat de goede kant op (eindelijk).
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_46994190
Terug Vind Pillen

Ik ben sinds een half jaar gestopt met prozac, soms twijfel ik over die keuze.
pi_47004479
Hoezo MoelanOe?


Had je ook angstdromen zoals ik met prozac/fluoxetine had?
pi_47007435
@Lips, ik had met seroxat ook veel meer last van zweten dan bij andere middelen. Ik krijg de indruk dat seroxat niet het meest gunstige "bijwerkingsprofiel" heeft, maar dat veel huisartsen dit middel voorschrijven omdat ze daar het meeste ervaring mee hebben.
Wat betreft die vent: goed dat je het initiatief neemt. Mocht dat bij hem niet werken, move on...
pi_47007654
Nuja, ik ben begonnen met prozac nadat ik een paar maanden een andere AD gebruikte. Ik ben even de naam kwijt. Die pillen maakte mij zo ongelukkig en depressief dat ik al gauw een opname aan mijn broek had hangen. Ik begon toen met prozac en heb een jaar lang gebruikt. Na een jaar ging het beter, ik kreeg een vriend en toen was het juiste moment om te stoppen aldaar. Immers wou ik niet jarenlang afhankelijk zijn van het witte bitter. Daarbij heb ik nooit volledig achter medicatie gestaan, ik geloof niet dat er voor mij een oplossing ligt in medicatie. De jaar dat ik het gebruikte heb ik in feite stil gestaan en toen ik stopte met prozac merkte ik dat ik nog heel wat te leren had en te doen had wat ik gewoon allemaal een jaar lang niet gehoord heb. Zo is in dat jaar ook al het contact met iedere vriend verloren gegaan en zo kwam het dat ik eigelijk niemand dan mijn toenmalige vriend had. Gewoon, omdat ik tijdens het gebruik van prozac geen aandrang voelde mensen op te zoeken want ik voelde me wel oke genoeg.

Prozac heeft nooit invloed gehad op mijn angstdromen, ik ben begonnen met tandenknarsen tijdens de prozac. Maar de angstdromen zijn niet minder of meer geworden.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:29:16 #11
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47026092
quote:
Op woensdag 7 maart 2007 10:22 schreef Halinalle het volgende:
@Lips, ik had met seroxat ook veel meer last van zweten dan bij andere middelen. Ik krijg de indruk dat seroxat niet het meest gunstige "bijwerkingsprofiel" heeft, maar dat veel huisartsen dit middel voorschrijven omdat ze daar het meeste ervaring mee hebben.
Wat betreft die vent: goed dat je het initiatief neemt. Mocht dat bij hem niet werken, move on...
Ik ben op het moment ergens benieuwd hoe ik me zou voelen zonder die pillen. Ik voel me nu niet echt top maar ook niet echt depri... met vlagen dan trouwens. Ik ben nog steeds niet zoals ik eind december was heb ik het idee, toen ging het volgens mij beter. Maar vind dat dus heel moeilijk om te zeggen / in te schatten.
Kunnen psychologen daar ook iets over zeggen of zijn het echt alleen psychiators die iets over pillen kunnen zeggen? Het is namelijk niet dat dit slecht bevalt maar ik weet ook niet of het goed bevalt zeg maar.

Betreffende m'n luduvudu gaat het weer iets beter. Gisteren gesprek gehad met 'm en ik heb er nu vrede mee. Hij is gewoon nog te kort vrijgezel en moet nog dingen alleen doen, heb ik ook lang gehad na mijn relatie. We gaan wel proberen contact te houden want het klikt gewoon wel tussen ons. Zal alleen wel moeilijk zijn. Heb met mezelf afgesproken dat ik vrienden mag blijven zolang het me niet opbreekt. Als ik last ga krijgen van de vriendschap moet ik er mee stoppen! (kijk mij sterk klinken )
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:49:08 #12
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47027004
Lips, neem jij ze 's ochtends of 's avonds in? Misschien kan dat ook nog van invloed zijn op het zweten 's nachts.
Ik voel me nu trouwens heel erg vlak. Het is me om het even wat er gebeurt, echt heel vervelend. Binnenkort weer naar de huisarts om te overleggen over hoe het nu gaat.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:52:58 #13
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47027191
Ik neem ze 's ochtends. Ik nam ze eerst 's avonds in maar dat was funest voor m'n nachtrust. Dan sliep ik maar 3 uurtjes.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  woensdag 7 maart 2007 @ 19:57:04 #14
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47027385
Okee, ja dat effect kan het ook hebben. Omdat ik slapeloosheid had, moest ik ze ook 's ochtends nemen. Maar ik werd er juist heel suffig van en nu neem ik ze 's avonds en slaap als een roosje .
pi_47028793
Ik nam het ook s' avonds in en sliep als een blok dan. Zou het daarmee te maken hebben dat die angstdromen dan heftiger zijn?
  woensdag 7 maart 2007 @ 20:32:33 #16
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47029067
Misschien wel ja. Ik ben ook vreemder gaan dromen sinds ik ze 's avonds neem, hoewel ik met seroxat altijd wel heel raar droomde. Angstdromen heb ik vrijwel nooit gehad, alleen gewoon heel erg realistisch rare dromen. Schijnt er wel bij te horen trouwens.
pi_47029481
Ik slikte prozac/fluoxetine 20 mg

Ik ga het zeker met de ha bespreken.

Hier gaat het zozo. Sinds ik die nevenactiviteit niet meer doe en wij hier in ons weekrooster wat aanpassingen gedaan hebben. (we moesten twee keer zwemmen/twee keer fitkids en een keer logopedie. dat fitkids moest van de kinderarts en daar gaan we niet meer heen zolang ze nog niet een diploma heeft. ws eind van de maand. )

Dat scheelt stukken. We komen allebei tot rust nu. manlief is door de week vaak uithuizig.
pi_47033182
quote:
Op zondag 4 maart 2007 17:04 schreef Re het volgende:
je moet in acht nemen dat een bijsluiter een wettelijke verplichting waarin alle bijwerkingen ooit gemeten tijdens klinische studies en post markt studies vermeldt moeten worden, hoe zeldzaam ook. Er is inderdaad een verhoogd risico op diabetes maar om het in perspectief te plaatsen: er zijn zo'n 11 miljoen gebruikers van zyprexa en er zijn 289 gevallen bekend waarbij diabetes is ontstaan terwijl van een groot gedeelte daarvan niet eens 100% vasgesteld is dat het met elkaar te maken heeft
Ik vroeg het afgelopen week aan een psychiater en hij zei bijna precies hetzelfde.
pi_47033958
Waarschijnlijk is er een genetische factor bij lijders aan schizofrenie die ervoor zorgt dat de kans op DM groter is. Verder kan je beter de Zyprexa Velotab gebruiken.
  donderdag 8 maart 2007 @ 08:51:23 #20
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47042928
Morgen naar de huisarts om te overleggen.
pi_47044774
Bespreken jullie de medicatie met de huisarts?!1
pi_47044895
Ik wel MoelanOe

Ik zou niet weten met wie anders.
pi_47045541
Een psychiater? Immers zijn huisartsen geen expert op het gebied van AD zoals een psychiater dat wel is.

Ik heb heel wat medicatie geprobeerd alvoren ik de juiste had, en ik moest wekelijks naar mijn psychiater van het Altrecht omdat ze niet wouden dat ik de medicatie met mijn HA besprak omdat hij heeft geleerd over wratten en ontstekingen en geen depressies.
  donderdag 8 maart 2007 @ 11:04:59 #24
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47045875
Sommige huisartsen weten er wel het meer vanaf dan een ander natuurlijk. Ik bespreek het met beiden en zijn het in dit geval over het algemeen met elkaar eens. Maar ja dat moet ook maar treffen natuurlijk.

Berney heb je nou al een psycholoog of iets gezocht elders?

Ik heb een paar echt nare gesprekken achter de rug deze week waarbij een opname besproken is. Heel moeilijk en echt te heftig vind ik het. Ik wil eigenlijk niet gescheiden zijn van mijn dochter, dat lijkt me voor ons alletwee niet goed. Daar is iedereen het ook wel over eens. Maar als ik zo rond blijf lopen is het ook te rot zo onderhand. Toch nog wel een kans geven om het thuis te proberen met hopelijk wat gemak door middel van medicatie. De laatste weken had ik er ook echt genoeg van, alleen maar naar het plafond zitten staren en in bed liggen huilen, als ik niks te doen had. Moeilijk doen en ruzie maken als ik wel wat te doen had. Bah, rot en naar. Nu nog maar een keer proberen er tegenaan te gaan. Voor mezelf en voor haar. Meteen maar begonnen met vandaag weer op tijd op staan en haar naar school brengen, vakantie uitzoeken enzovoorts. Ik hoop dat het allemaal iets gaat helpen.
pi_47047230
Jeetje Luchtbel,

Schrikken zeg

Ik heb nog niet gezocht naar een 1e lijns psych. zal eerst langs mijn ha moeten daarvoor.

Bah wat rot voor je allemaal meis.

Ik dacht laatst maar durfde het niet goed neer te zetten, nu doe ik het toch.

Is een nieuwe zwangerschap niet de oplossing voor je depressies? Of ben ik nu erg kort door de bocht?

Sorry dan.
pi_47047293
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 10:21 schreef moelan0e het volgende:
Bespreken jullie de medicatie met de huisarts?!1
Ik denk dat, aangezien er tegenwoordig zoveel mensen zijn met psychische klachten, dat een huisarts enige deskundigheid op dit gebied zou moeten hebben. Een goede huisarts weet ook, wanneer hij of zij iets niet adequaat kan behandelen en moet doorwijzen naar een specialist, in dit geval een psychiater.
Ik slik bijvoorbeeld lithium en dat is echt iets wat door een psychiater voorgeschreven moet worden.
pi_47052689
Ik bespreek mn medicatie met de huisarts, als hij ergens over twijfelt stuurt hij me door naar de psychiater. Maar over het algemeen weet hij vrij veel en hij weet ook goed wanneer hij niet genoeg kennis meer heeft om het zelf te kunnen beoordelein zeg maar...

Och Luchtbel, wat naar.Lijkt me zo frustrerend als het maar zo blijft. Hou vol
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 8 maart 2007 @ 15:15:27 #28
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47053860
Ik wist het ergens al hoor, dat men daar zo onderhand wel op aan zou sturen maar ik vind het wel fijn dat het vertrouwen er is om het nog even zo te proberen. Ik wil echt niet mijn alles kwijtraken. Maar ja ik weet ook dat andere wel echt zelf.

Berney lief maar dat is absoluut geen oplossing.
pi_47054331
LB



Wat mw zei tegen mij als tip. Je moet ook meer naar de 'goede/gezonde' kant van jezelf kijken. Misschien moeilijk maar je zult het vast hebben en houd je daaraan vast.
pi_47057195
Ik ben echt verbaasd te lezen dat het 'normaal' is om dit soort medicatie bij de HA te halen. Stomverbaasd!
pi_47057905
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 16:36 schreef moelan0e het volgende:
Ik ben echt verbaasd te lezen dat het 'normaal' is om dit soort medicatie bij de HA te halen. Stomverbaasd!
Antidepressiva behoren tot de meestvoorgeschreven medicijnen in Nederland (en andere westerse landen). Als al die AD-gebruikers onder behandeling van een psychiater zouden moeten vallen, dan loopt de hele geestelijke gezondheidzorg vast.

Persoonlijk vind ik dat een huisarts best AD mag voorschrijven als de patiënt daar goed op reageert en zich geen andere problemen voordoen.
pi_47058386
Maar dat vind ik zo verbazingwekkend. AD is het meest voorgeschreven medicijn maar dus ook heel erg vaak onnodig voorgeschreven!

De geestelijke gezondheidszorg is allang geleden ergens vastgelopen, Halinalle. Maar dat is een geheel ander verhaal.
  donderdag 8 maart 2007 @ 17:27:03 #33
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47059172
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 17:05 schreef moelan0e het volgende:
Maar dat vind ik zo verbazingwekkend. AD is het meest voorgeschreven medicijn maar dus ook heel erg vaak onnodig voorgeschreven!

De geestelijke gezondheidszorg is allang geleden ergens vastgelopen, Halinalle. Maar dat is een geheel ander verhaal.
Ik vind dat je erg kort door de bocht redeneert betreffende de medicatie die door huisartsen wordt voorgeschreven.
Het is zo afhankelijk van de huisarts, net zoals goede behandeling afhankelijk is van hoe goed je psych is.
Daarbij komt ook dat je vaak weken tot maanden moet wachten tot je bij een psych terecht kan. Deze moet dan eerst nog gaan bekijken wat je hebt en kan dan daarna pas medicatie voorschrijven.
Ik heb zelf AD van de huisarts en ben nog nooit bij een psychiater geweest. Wel bij MW geweest en sta nu op de wachtlijst voor de psycholoog. Ik heb geen psychiater nodig denk ik maar de medicijnen wel. In mijn ogen is het dus maar goed dat de huisarts ze wel voor mag schrijven.
Mijn HA luistert ook heel goed naar wat ik er over zeg en over de dosering. Ze weet wat dat betreft goed wat ze doet en schrijft ook niet zomaar voor iedereen hetzelfde voor.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47059470
Ik heb er gewoon niet zo'n vertrouwen in. Het feit dat je al heel lang moet wachten op een psycholoog is al schandalig en dat je tot die tijd dan maar wat drugs krijgt van de HA vind ik helemaal om te janken.
  donderdag 8 maart 2007 @ 17:43:35 #35
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47059852
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 17:34 schreef moelan0e het volgende:
Ik heb er gewoon niet zo'n vertrouwen in. Het feit dat je al heel lang moet wachten op een psycholoog is al schandalig en dat je tot die tijd dan maar wat drugs krijgt van de HA vind ik helemaal om te janken.
Een psycholoog mag toch geen medicijnen voorschrijven? Dat mag toch alleen een psychiater?? (en een HA dus).
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47061446
Ja, maar je krijgt tegenwoordig eerst een psycholoog omdat er daar meer van zijn. Je kan immers bij de LOI psychologie studeren, net als Chantal Jansen. "Ik heb een nieuw woordje geleerd!"
Ik bedoelde dus ook eigelijk psychiater.
  donderdag 8 maart 2007 @ 19:03:43 #37
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47062556
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 18:28 schreef moelan0e het volgende:
Ja, maar je krijgt tegenwoordig eerst een psycholoog omdat er daar meer van zijn. Je kan immers bij de LOI psychologie studeren, net als Chantal Jansen. "Ik heb een nieuw woordje geleerd!"
Ik bedoelde dus ook eigelijk psychiater.
En jij hebt het idee dat iedereen die zo ziek is dat 'ie AD moet slikken dan ook maar in behandeling moet bij een psychiater?
Beetje kortzichtig, vind je zelf ook niet.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47064341
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 16:36 schreef moelan0e het volgende:
Ik ben echt verbaasd te lezen dat het 'normaal' is om dit soort medicatie bij de HA te halen. Stomverbaasd!
Oh? Het is heel normaal hoor dat je het eerst via de ha probeert en als die weg niet lukt verwijst hij de patiënt door naar psycholoog/ggz/mw
pi_47066970
Ik vind het onverantwoordelijk, dat is slechts mijn mening. AD staat nog in de kinderschoenen, ik vind niet dat je zo makkelijk aan die pillen moet kunnen komen.

Dat moeten jullie trouwens niet persoonlijk opvatten, hoor.
Ik heb het zelf ook een tijd gebruikt dus dit is slechts mijn ervaring. Laat dat even duidelijk wezen.
pi_47067212
Ik snap je wel MoelanOe,

Maar ik snap je niet dat je het onverantwoordelijk vindt dat een ha ad voorschrijft. Die krijgen daar ook bijscholing voor e.d
pi_47067394
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 17:43 schreef Lips het volgende:

[..]

Een psycholoog mag toch geen medicijnen voorschrijven? Dat mag toch alleen een psychiater?? (en een HA dus).
Idd. Alleen een arts mag medicijnen voorschrijven. Een psychiater is een arts, maar een psycholoog niet. Een psycholoog weet mogelijk wel wat van medicijnen, maar is daar dus niet in gespecialiseerd.
pi_47068594
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 20:50 schreef moelan0e het volgende:
Ik vind het onverantwoordelijk, dat is slechts mijn mening. AD staat nog in de kinderschoenen, ik vind niet dat je zo makkelijk aan die pillen moet kunnen komen.

Dat moeten jullie trouwens niet persoonlijk opvatten, hoor.
Ik heb het zelf ook een tijd gebruikt dus dit is slechts mijn ervaring. Laat dat even duidelijk wezen.
Ik weet niet, hoe voorzichtig de gemiddelde huisarts is met het voorschrijven van AD is, maar ik vond mijn huisarts daar heel juist in handelen. Toen ik de eerste keer voor een langere tijd echt last had van depressieve gevoelens, heeft het bijna twee maanden geduurd voordat zij mij, na meerdere gesprekken, AD voorschreef.
Overigens is het type AD dat het meest voorgeschreven wordt, SSRI, relatief ongevaarlijk (voor volwassenen). Ze zijn niet erg giftig, de bijwerkingen kunnen vervelend zijn, maar meestal niet ernstig. Huisartsen schrijven regelmatig middelen voor, waaraan veel meer risico's verbonden zijn.
pi_47079608
Luchtbel, wat ontzettend vervelend dat het nog steeds niet beter gaat. Weet niet zo goed wat te zeggen, behalve dat ik je veel sterkte toewens..
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_47080013
Over huisartsen en pillen..de huisarts die mij voor het eerst AD voorschreef, was heel nauwkeurig ermee en hij schreef ze ook pas voor nadat ik al meerdere gesprekken daar had gehad en nadat ik een gesprek had gehad met een psychiater, zodat er een soort van second opinion was. Ook met opbouwen en naderhand wilde hij me regelmatig blijven zien om te kijken hoe het ging, terwijl ik toen ook al ergens anders onder behandeling was.

De huisarts die ik nu heb is waardeloos met dit soort dingen. Als ik ooit weer depressief raak zal ik ook alleen naar haar toe gaan voor een verwijzing, want als zij me moet helpen met anti-depressiva..
Ze heeft het een keer voor elkaar gekregen om een recept uit te schrijven voor 180 (!) slaappillen, terwijl ik toen echt in een hele zware depressie zat. Dan vraag ik me toch echt af waar ze d'r diploma gehaald heeft..
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_47081535
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 02:04 schreef MissPink het volgende:
[..]
De huisarts die ik nu heb is waardeloos met dit soort dingen. Als ik ooit weer depressief raak zal ik ook alleen naar haar toe gaan voor een verwijzing, want als zij me moet helpen met anti-depressiva..
Ze heeft het een keer voor elkaar gekregen om een recept uit te schrijven voor 180 (!) slaappillen, terwijl ik toen echt in een hele zware depressie zat. Dan vraag ik me toch echt af waar ze d'r diploma gehaald heeft..
[..]
180 slaappillen?! Dat had echt mis kunnen gaan.
pi_47081808
Lekkere huisarts MissPink .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_47084125
Wat ik je brom.
pi_47092581
Ja, echt een fijne huisarts is het
Natuurlijk kreeg ik ze niet mee bij de apotheek, ik wilde niet eens zoveel troep in huis hebben, want toen vertrouwde ik mezelf er echt niet mee. Het is toen opgesplitst in 6x30 stuks, wat ik nog steeds teveel vind eigenlijk.
Om te vergelijken: bij GGZ kreeg ik, na maanden bijna niet slapen en de nodige waarschuwingen, 10 slaappillen mee, die ook nog eens half zo sterk waren. En AD krijg je daar voor maximaal 1 maand, daarna moet je weer terug voor controle en een nieuw recept. Veel beter!
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:25:22 #49
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47096213
Nou. Mijn huisarts wist het dus ook even niet meer . Lekker is dat.
Hij overweegt me te laten overstappen naar een andere AD, maar dat zie ik eigenlijk niet echt zitten (weer dat gedoe met bijwerkingen, afbouwen, opbouwen, moeheid, etc.) of de dosis nog meer verhogen (naar 40 mg dus). Mja, hij gaat overleggen en volgende week weet ik meer.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 18:04:49 #50
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47099832
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:25 schreef Christine het volgende:
Nou. Mijn huisarts wist het dus ook even niet meer . Lekker is dat.
Hij overweegt me te laten overstappen naar een andere AD, maar dat zie ik eigenlijk niet echt zitten (weer dat gedoe met bijwerkingen, afbouwen, opbouwen, moeheid, etc.) of de dosis nog meer verhogen (naar 40 mg dus). Mja, hij gaat overleggen en volgende week weet ik meer.
Maar het ging toch best goed met je?
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 18:34:31 #51
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47100650
Heel wisselend. Ik voel me vooral heel erg vlak momenteel, maar het kan nog steeds soms echt heel erg mis gaan.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 19:14:27 #52
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47102060
Mijn pillen zijn bijna op. Zit te twijfelen of ik een vervolgrecept aan vraag of toch maar even op gesprek ga volgende week...
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 20:12:52 #53
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47104289
Om verlaging te bespreken? Hoe lang zit je er al aan?
  vrijdag 9 maart 2007 @ 20:59:32 #54
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47105999
Nee, eerder om deze medicijnen te bespreken. Ik wil nog niet gaan verlagen, zit er nu 5 maanden aan en nu 1,5 maand op 30 mg. Maar ik voelde me een tijd geleden met 20 mg veel beter dan nu met 30.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 21:07:39 #55
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47106253
Nouja, dat idee heb ik ook wel eens. Hoewel mijn huisarts dus mogelijk nog meer wil verhogen... ik vrees dat ik toch nog maar weer op gesprek ga volgende week (eerst even het bericht van hun kant afwachten).
pi_47110519
Deel 3 alweer
  vrijdag 9 maart 2007 @ 23:14:06 #57
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47111180
Zojuist heb ik mijn huisarts gemaild (dat kan hier gewoon, hip he?!) dat ik toch het liefst de 30mg nog een tijdje wil proberen, dus niet overstappen, niet verhogen, niet verlagen, maar dit een kans geven. Ik zit er nu vier weken aan, dus wil het allemaal niet te overhaast beslissen eigenlijk.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 10:07:06 #58
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47219937
Zo. Leven we nog? Alleemaal blij en vrolijk gedrogeerd door huisartsen? Of zijn jullie massaal ten onder gegaan aan slecht advies en verkeerde doseringen?

Ik moet vanmiddag bloed laten prikken en heb vanmorgen met mijn husiarts het één en ander besproken. Ondanks de enorme kut week, is er het gevoel dat ik wel weer iets meer probeer en dus iets daadkrachtiger word weer. Ik weet niet of het zo is, voor mijn gevoel is het nog te kort om daarover iets te zeggen. En ik vind dat ik er te veel mensen en te veel rust voor nodig heb. Maar misschien verlang ik te veel van mezelf. De gevoelens zijn er nog wel, echt in alle heftigheid maar ik sta wel weer op en doe m'n best weer meer. Vind het wel lastig om m'n tijd in te delen en te bepalen wat ik wel met bepaalde mensen wil doen en wat niet. Lastig om weer aan mensen te vragen om die tijd op te vullen en iets te doen dus. En niet gewoon leeg in afspraken ofzo. Maar ja misschien moet het echt nog even zo. Ik kijk ook heel vaak op de klok als het niet gaat en kies dan vaak het eerstvolgende kwart uur op de klok om weer verder te gaan. Op die momenten dat ik echt niks zie zitten, kijk ik op de klok en dwing mezelf op een bepaald tijdstip weer wat te gaan doen. Soms kijk ik een uur later weer op de klok om zo'n moment te kiezen. Maar toch, het is echt nodig. Mijn huisarts adviseerde om even te kijken nog hoe het zo gaat en wellicht daarna een hogere dosis te gaan gebruiken. Uiteraard ga ik donderdag eerst aan mijn psych vragen wat hij er van vindt.
  dinsdag 13 maart 2007 @ 10:29:29 #59
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47220539
Oh en wat ik ook nog wilde zeggen, ik voel me vaak rot doordat ik me zo muf en mat voel. Stom want ik weet niet of ik me nou zo voel omdat ik me rot voel. Of dat ik me rot voel en daardoor zo over bepaalde dingen. Ik had zin in zon, dat dacht ik. Maar gister en eergister dacht ik echt alleen maar aan de andere dingen in de zon. Naar vind ik dat. Zo'n vertekend beeld. Weet niet waardoor het precies komt en dat houdt me bezig.
pi_47220799
Christine wat een hippe huisarts dat je kan mailen .

Luchtbel, misschien is het gewoon nu even zo dat je mensen en rust nodig hebt om staande te blijven. Maar dat is ok! Ik vind het knap dat je toch weer opstaat, je best doet, ondanks dat rot gevoel. Sterkte!

Hier gaat het eigenlijk wel ok . De gebruikelijke dingen die me aan het twijfelen en wankelen maken zijn er nog wel (gister ook met psych besproken), maar ze brengen me op het moment niet totaal uit evenwicht. Verschil tussen gevoel en verstand, dat is iets waar ik nog wel wat mee "moet"/wil. Zit te wachten tot ik terecht kan op de plek waar mn psych me naar heeft doorverwezen. Al lijkt het op het moment niet heel hard nodig, we waren het er toch wel over eens om het door te zetten nu.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_47235795
Bram Bakker, een eigenzinnige psychiater met verstand van zaken. Ook in dit topic op zijn plaats.

http://www.planet.nl/plan(...)tid=740695/sc=0998cd
  dinsdag 13 maart 2007 @ 21:00:58 #62
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47242611
Ben hier een tijdje niet geweest. Maar zag ergens dat Berney geloof ik naar me vroeg. Het gaat wel. Heb de intake met de psychiater gehad. En heb nu een spv, waarmee ik wekelijks gesprekken heb. Ook moet/mag ik een assertiviteitscursus gaan volgen. Die as donderdag al begint. De psych, leidster van de cursus en spv gaan morgen overleggen wat het beste is. Of meteen "in het diepe gooien" of over een paar maanden beginnen met de cursus. Wat er verder gaat gebeuren weet ik niet. Er is nog een bloedspiegeltest oid gedaan in het ziekenhuis. De uitslag moet nu wel binnen zijn denk ik. Dan weet ik of de ad wel werken, of ze hoger moeten, of stoppen.

Nog een voor iedereen.
pi_47244243
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 21:00 schreef kims_mama het volgende:
Ben hier een tijdje niet geweest. Maar zag ergens dat Berney geloof ik naar me vroeg. Het gaat wel. Heb de intake met de psychiater gehad. En heb nu een spv, waarmee ik wekelijks gesprekken heb. Ook moet/mag ik een assertiviteitscursus gaan volgen. Die as donderdag al begint. De psych, leidster van de cursus en spv gaan morgen overleggen wat het beste is. Of meteen "in het diepe gooien" of over een paar maanden beginnen met de cursus. Wat er verder gaat gebeuren weet ik niet. Er is nog een bloedspiegeltest oid gedaan in het ziekenhuis. De uitslag moet nu wel binnen zijn denk ik. Dan weet ik of de ad wel werken, of ze hoger moeten, of stoppen.

Nog een voor iedereen.
Bloedspiegeltest? Is dat gewoon bloed laten prikken?
  dinsdag 13 maart 2007 @ 22:20:55 #64
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47246133
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 21:42 schreef Gewas het volgende:

[..]

Bloedspiegeltest? Is dat gewoon bloed laten prikken?
Ja. Dan kunnen ze meten of de ad werkt. Of er genoeg in het bloed zit. Als ik het goed heb begrepen.
pi_47248245
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 22:20 schreef kims_mama het volgende:

[..]

Ja. Dan kunnen ze meten of de ad werkt. Of er genoeg in het bloed zit. Als ik het goed heb begrepen.
Of de AD werkt voel je natuurlijk zelf het beste. Bij bepaalde AD (tricyclische) kun je echter wel aan de bloedspiegel zien of je de meest werkzame dosering al hebt bereikt, bij de AD van het SSRI-type is die link veel minder duidelijk.
  woensdag 14 maart 2007 @ 11:46:51 #66
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47259842
quote:
Op dinsdag 13 maart 2007 22:59 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Of de AD werkt voel je natuurlijk zelf het beste. Bij bepaalde AD (tricyclische) kun je echter wel aan de bloedspiegel zien of je de meest werkzame dosering al hebt bereikt, bij de AD van het SSRI-type is die link veel minder duidelijk.
Nou, ik twijfel heel erg. Ik heb nog niet zo heel lang geleden een boel slaappillen geslikt om er een eind aan te maken. Achteraf gezien was dat een schreeuw om hulp. Ik ben toen in he ziekenhuis beland. Daar geprek met psychiater gehad. Bloed afgenomen. En toen versneld als crisis bij ggz terecht gekomen.
Ik slaap wel beter en kan wel meer van kleine dingen genieten, zoals "vroeger". Dus vandaar de twijfel.
Ik slik trouwens triptyzol.
pi_47260582
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 11:46 schreef kims_mama het volgende:

[..]

Nou, ik twijfel heel erg. Ik heb nog niet zo heel lang geleden een boel slaappillen geslikt om er een eind aan te maken. Achteraf gezien was dat een schreeuw om hulp. Ik ben toen in he ziekenhuis beland. Daar geprek met psychiater gehad. Bloed afgenomen. En toen versneld als crisis bij ggz terecht gekomen.
Ik slaap wel beter en kan wel meer van kleine dingen genieten, zoals "vroeger". Dus vandaar de twijfel.
Ik slik trouwens triptyzol.
Ik slik nortrilen, medicatie die verwant is aan triptyzol. Dat middel werkt bij mij, maar afgelopen najaar dreigde ik toch weer in een depressie te duiken. De toevoeging van lithium gaf een duidelijke boost aan de effectiviteit.
  woensdag 14 maart 2007 @ 14:19:49 #68
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47264874
Maar Ingrid was er toen ook niet weer een duidelijk aanleiding? Zoals eerst met dat belastinggedoe? Dat het misschien op gewone momenten wel wat beter gaat maar als er iets groots is, dat je dat niet kan handelen? Nou ja, ik hoop voor je dat het gauw wat beter gaat.
  woensdag 14 maart 2007 @ 19:10:11 #69
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47274441
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 14:19 schreef Luchtbel het volgende:
Maar Ingrid was er toen ook niet weer een duidelijk aanleiding? Zoals eerst met dat belastinggedoe? Dat het misschien op gewone momenten wel wat beter gaat maar als er iets groots is, dat je dat niet kan handelen? Nou ja, ik hoop voor je dat het gauw wat beter gaat.
Nee, niet echt.
Ggz belde. Ik moet nu 2x per dag 75mg slikken. Verder krijg ik gesprekken met een spv-er.
En voorlopig geen assertiviteitscursus. Daar is het nog te vroeg voor. Ik sta nu op de wachtlijst en ws begint de volgende groep in september.
Ik vraag me af of die gesprekken therapie zijn. maar dat vraag ik maandag wel.
pi_47276898
Ingrid, ik had niet door direct dat jij het bent.

Slim van je om onder een andere nick te posten.

Fijn dat er nu schot in zit zeg! Hopelijk heb je wat aan die gesprekken.


Intussen blijft het met mij goed gaan, ik heb mezelf aardig onder 'controle'. Behalve een paar verkeersergernisjes vorige week ben ik nu redelijk stabiel.

Of ik dat blijf is nog maar de vraag. ik hoop dat ik dit ritme vast kan blijven houden.

Heb nog steeds de ha niet gebeld. Op een of andere manier gun ik mezelf er geen tijd voor. Dat is dan weer een min puntje.

Wel ben ik zover dat ik eigenlijk geen medicatie wil slikken. Ik voel me zonder zoveel beter. En eigenlijk wil ik ook geen energie/tijd insteken in therapieën.
  donderdag 15 maart 2007 @ 16:33:26 #71
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47305467
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 20:18 schreef berney het volgende:
Ingrid, ik had niet door direct dat jij het bent.

Slim van je om onder een andere nick te posten.

Fijn dat er nu schot in zit zeg! Hopelijk heb je wat aan die gesprekken.


Intussen blijft het met mij goed gaan, ik heb mezelf aardig onder 'controle'. Behalve een paar verkeersergernisjes vorige week ben ik nu redelijk stabiel.

Of ik dat blijf is nog maar de vraag. ik hoop dat ik dit ritme vast kan blijven houden.

Heb nog steeds de ha niet gebeld. Op een of andere manier gun ik mezelf er geen tijd voor. Dat is dan weer een min puntje.

Wel ben ik zover dat ik eigenlijk geen medicatie wil slikken. Ik voel me zonder zoveel beter. En eigenlijk wil ik ook geen energie/tijd insteken in therapieën.
Ik was al een tijdje flauw van mn oude nick. Dus vandaar.

Mooi dat het beter met je gaat.
  donderdag 15 maart 2007 @ 23:58:21 #72
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47321680
Het gaat helemaal mis hier. Van stabiliteit is al een tijdje geen sprake meer, ik ga van 'gewoon gelukkig' naar 'enorm vlak', via 'niks interesseert me meer' naar 'ik wil niet meer leven' of 'compleet kapot' en dat wisselt elkaar steeds af.
Morgen moet ik sowieso naar de huisarts voor een kleine chirurgische ingreep, maar dan ga ik direct nog even de medicatiekwestie aansnijden en vragen of hij me misschien toch maar naar een psychiater kan doorverwijzen, om nu echt eens de juiste medicatie te vinden.
Ik zie het alleen echt niet zitten om weer een aantal weken te moeten 'experimenteren' met verschillende medicijnen en verschillende doseringen. Met bijbehorende moeheid, bijwerkingen, etc. etc.
pi_47326048
Maar dit is ook niks Christine... toch?! Lijkt me wel goed om hier wat mee te doen, sterkte!
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 16 maart 2007 @ 11:32:36 #74
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47330405
Nee, dit is ook niks. Ik word er compleet moedeloos van.
pi_47330691
Wanneer moet je naar de huisarts of ben je al geweest en wat vond die ervan?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_47330917
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:32 schreef Christine het volgende:
Nee, dit is ook niks. Ik word er compleet moedeloos van.
Is je huisarts nu nog je enige (professionele) aanspreekpunt voor je psychische klachten? Dan lijkt me het inderdaad verstandig om een doorverwijzing te vragen naar psychiater of psycholoog. Laat de hoop niet varen, want dat is echt niet nodig.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 11:49:16 #77
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47330933
Vanmiddag pas, om drie uur. Is het niet raar om een verwijzing te vragen voor een psychiater? Ik loop ook al bij een psycholoog namelijk.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 11:50:32 #78
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47330985
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:48 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Is je huisarts nu nog je enige (professionele) aanspreekpunt voor je psychische klachten? Dan lijkt me het inderdaad verstandig om een doorverwijzing te vragen naar psychiater of psycholoog. Laat de hoop niet varen, want dat is echt niet nodig.
Nee ik loop dus ook al een tijdje bij een psycholoog. Maar ik heb eigenlijk intussen ook wel behoefte aan een echte diagnose, die psychologe heeft er geloof ik weinig zin in om daar echt keiharde uitspraken over te doen.
pi_47331368
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:50 schreef Christine het volgende:

[..]

Nee ik loop dus ook al een tijdje bij een psycholoog. Maar ik heb eigenlijk intussen ook wel behoefte aan een echte diagnose, die psychologe heeft er geloof ik weinig zin in om daar echt keiharde uitspraken over te doen.
Een psychiater heeft in elk geval meer verstand van de medicatie. En de combinatie psychiater - psycholoog is helemaal niet gek, toch? Ik ben een tijd lang bij beide onder behandeling geweest, de een voor de medicatie en de andere om te leren omgaan met mijn depressie. Ik zou dus gewoon om een verwijzing vragen
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  vrijdag 16 maart 2007 @ 12:01:20 #80
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47331464
Oké dankje Lotjeb . Dan ga ik dat vanmiddag eens bespreken.
pi_47331473
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:49 schreef Christine het volgende:
Vanmiddag pas, om drie uur. Is het niet raar om een verwijzing te vragen voor een psychiater? Ik loop ook al bij een psycholoog namelijk.
Nee dat is niet raar. Je komt gewoon voor jezelf op en verder kijken de eerste psycholoog is in principe niet verkeerd toch? Je kunt het iig bespreken met je huisarts. Aan de andere kant moet je misschien ook in overweging nemen of je de behandeling van de psych wel genoeg kans geeft denk ik.
Nouja, bespreek het zeker met de arts dus.

En ik wilde je sowieso nog even succes wensen voor vanmiddag.
pi_47331486
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 11:49 schreef Christine het volgende:
Vanmiddag pas, om drie uur. Is het niet raar om een verwijzing te vragen voor een psychiater? Ik loop ook al bij een psycholoog namelijk.
Helemaal niet. Mijn psycholoog heeft dat destijds juist aangeraden omdat, hoe nuttig en inzichtvol psychotherapie ook kan zijn, er bij mij ook een "biologische/fysieke" component lijkt te zijn, die met medicijnen behandeld kan worden.
Ik heb een hele goede huisarts, maar een huisarts mist de expertise die een psychiater wel heeft. Een psychiater kan je gerichter medicijnen voorschrijven en daarbij rekening houden met jouw specifieke klachten en de bijwerkingen waarvoor je gevoelig bent. Een psychiater zal je trouwens geen medicijnen opdringen als je dat niet wil. Dat gebeurt in samenspraak.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 12:04:33 #83
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47331586
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 12:01 schreef Twisted_fok het volgende:

[..]

Nee dat is niet raar. Je komt gewoon voor jezelf op en verder kijken de eerste psycholoog is in principe niet verkeerd toch? Je kunt het iig bespreken met je huisarts. Aan de andere kant moet je misschien ook in overweging nemen of je de behandeling van de psych wel genoeg kans geeft denk ik.
Nouja, bespreek het zeker met de arts dus.

En ik wilde je sowieso nog even succes wensen voor vanmiddag.
Dankje babe .
pi_47335103
Absoluut niet raar om verder te willen kijken. Je kunt het allicht bespreken en dan zien hoe de huisarts reageert! Succes!
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 16 maart 2007 @ 13:43:28 #85
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47335192
Ja dankje, dat ga ik zeker doen strakjes .
Ik ben ook wat vragen aan het opschrijven waar ik absoluut antwoord op wil hebben. Niet per sé nu, maar wel ooit. Al dan niet van een psychiater, psycholoog of huisarts... maar ik wil gewoon duidelijkheid en iets dat werkt nu.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 17:11:10 #86
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47342474
Duffe muts ben ik. Bij zo'n chirurgische ingreep is er nauwelijks tijd/mogelijkheid om dit soort dingen te bespreken. Ik heb het wel even kort met 'm over de medicatie gehad, en gezegd dat ik er niet tevreden over ben, maar we hadden vorige week al afgesproken het nog even aan te kijken met de huidige medicijnen en huidige dosering.
Dus. Misschien moet ik dat dan maar nog even proberen. Of een nieuwe afspraak maken. (Hoewel, ik moet volgende week weer om de hechtingen te verwijderen, dus ik kan sowieso nog wel bellen om van die afspraak een dubbel consult gepland kan worden. Maar ik vind het toch ook een beetje raar om ermee te komen).
pi_47343983
Als je twijfelt of je er niet goed bij voelt dan is het toch niet raar? Ik zou gewoon een dubbel consult aanvragen!
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_47344010
Lotjeb heeft (weer) gelijk.
  vrijdag 16 maart 2007 @ 18:00:58 #89
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47344047
Nouja, ik kan toch maandag pas weer bellen. Ik hoop dat ze nog genoeg plek hebben dan voor vrijdag, anders komt het wel de week erna.
pi_47349050
Lijkt me een goed idee om om een dubbel consult te vragen, als dat nog kan en anders maak je nog een nieuwe afspraak...
Je bent niet tevreden met hoe het nu is en ookal heb je vorige week afgesproken het nog even aan te kijken, je bent niet tevreden, dan lijkt het me prima om aan de bel te trekken hoor!
Mama van 2 lieve meiden :)
  zaterdag 17 maart 2007 @ 17:05:04 #91
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47371972
Christine, wat vervelend te horen. Als het dit weekend niet snel beter wordt zou ik gewoon begin aankomende week al een afspraak maken. Dan heb je tenminste ook de tijd 1 ding te bespreken. Als ik naar de HA ga laat ik altijd een dubbel consult inplannen zodat ik genoeg tijd heb.

Zelf ben ik gisteren (vrijdag) naar de HA geweest. Haar uitgelegd dat het wel redelijk met me gaat maar dus niet echt goed of echt slecht. Gelukkig ook niet zo dat het me niks interesseert, ik leef wel zeg maar. Aangegeven dat ik niet weet of de verhoging van januari echt iets doet maar dat ik niet wil proberen terug te gaan naar 20mg. Ik heb nu niet de energie een eventuele klap op te vangen die ik kan krijgen bij afbouwen. Ze vond dat een goed idee en ik ga dus door op 30mg. Gelukkig blijken er ook gewoon pillen te zijn van 30mg dus ik hoef niet meer te breken!
Ik sta nog steeds op de wachtlijst voor de psych. HA vond het ook wel lang duren maar ze is bang dat ze er geen invloed op uit kan oefenen. Ik hoop toch binnen 2 weken iets te horen. Heb me 25 januari al ingeschreven...
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  zaterdag 17 maart 2007 @ 17:12:25 #92
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47372200
Wat duurt dat lang dan, Lips! Ik kon er dezelfde week nog terecht toen ik me aanmeldde . Dat van die verhoging heb ik ook trouwens. Van 20 naar 30mg, ik weet nog steeds niet of het uberhaupt effect heeft, maar ik zou niet nóg meer terug willen vallen. Heb je ook seroxat trouwens? Ik moet zo gewoon blijven breken hoor... maar ik heb van de apotheek een mooi pillendoosje gekregen om mijn 'voorraadje' halve pilletjes in te bewaren. Ideaal.

Ik heb trouwens besloten gebruik te maken van de handige emailservice die de huisarts biedt. Dat vind ik net iets gemakkelijker dan het face-to-face ter sprake brengen. Sowieso zal ik daarna vast wel weer op consult moeten komen, maar dan heb ik in elk geval al geschreven wat ik eigenlijk wilde zeggen/vragen.
  zaterdag 17 maart 2007 @ 17:20:04 #93
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47372415
Zo, email is verstuurd. Stom, maar ik voel me er echt een beetje idioot over, terwijl ik weet hoe begripvol en tegelijk heel zakelijk mijn huisarts is (gewoon op een fijne manier, niet zo van 'ow, wat ben je toch zielig').
  zaterdag 17 maart 2007 @ 17:20:26 #94
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47372427
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 17:12 schreef Christine het volgende:
Wat duurt dat lang dan, Lips! Ik kon er dezelfde week nog terecht toen ik me aanmeldde . Dat van die verhoging heb ik ook trouwens. Van 20 naar 30mg, ik weet nog steeds niet of het uberhaupt effect heeft, maar ik zou niet nóg meer terug willen vallen. Heb je ook seroxat trouwens? Ik moet zo gewoon blijven breken hoor... maar ik heb van de apotheek een mooi pillendoosje gekregen om mijn 'voorraadje' halve pilletjes in te bewaren. Ideaal.

Ik heb trouwens besloten gebruik te maken van de handige emailservice die de huisarts biedt. Dat vind ik net iets gemakkelijker dan het face-to-face ter sprake brengen. Sowieso zal ik daarna vast wel weer op consult moeten komen, maar dan heb ik in elk geval al geschreven wat ik eigenlijk wilde zeggen/vragen.
Ja ik slik ook seroxat. Ik vroeg gisteren aan de HA of er geen pillen van 10 mg waren, kwam ze er zelf mee dat ze ook gewoon 30 voor kon schrijven, had ze de vorige keer niet gedaan omdat ik toen de verhoging uit ging proberen.
Ik wist dat er een wachttijd van een week of 6 zou zijn, maar die is al 2 weken voorbij. Ik ben gestopt met MW omdat ik daar vast liep, maar zo geen behandelingen bevalt me ook niet. Duimen dus dat het op gaat schieten.
Prettig dat je je HA kan mailen. Ik heb met mijn HA liever face-to-face contact. Ik kan het prima met haar vinden dus heb geen moeite me uit te drukken daar.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  zaterdag 17 maart 2007 @ 17:22:30 #95
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47372481
Oja, ik kan het ook prima vinden met mijn huisarts, maar ik kom er de laatste tijd een beetje te vaak, dus als het dit keer even per email kan, dan vind ik dat ook niet zo heel erg .
  maandag 19 maart 2007 @ 14:04:21 #96
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47433704
Pff, ik ben helemaal zenuwachtig voor de reactie van de huisarts. Hoewel dat nog best een paar dagen kan duren. Ik wil me gewoon weer goed voelen, maar soms lijkt dat echt teveel gevraagd.
  dinsdag 20 maart 2007 @ 18:30:43 #97
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47480835
Ik heb gisteren telefoon gehad van de psychologenpraktijk. Ik heb een afspraak voor maandag 2 april, dus dat is nog bijna 2 weken... Ach, ik heb iig de afspraak!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47484107
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 17:22 schreef Christine het volgende:
Oja, ik kan het ook prima vinden met mijn huisarts, maar ik kom er de laatste tijd een beetje te vaak, dus als het dit keer even per email kan, dan vind ik dat ook niet zo heel erg .
ad is troep he. als het even kan zou ik eraf gaan. wel eerst je problemen met therapie aanpakken natuurlijk
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:59:48 #99
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47484564
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:48 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

ad is troep he. als het even kan zou ik eraf gaan. wel eerst je problemen met therapie aanpakken natuurlijk
Bedankt voor dit zeer nuttige en professionele advies. Beginnen met AD heb ik op een regenachtige zondagmiddag uit verveling besloten, maar naar aanleiding van jouw post, ga ik er per direct mee stoppen. Thanx .
pi_47484606
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:48 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

ad is troep he. als het even kan zou ik eraf gaan. wel eerst je problemen met therapie aanpakken natuurlijk
Daar is dit topic niet voor.
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:07:43 #101
136780 Nosh
hurpdurp
pi_47484912
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:48 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

ad is troep he. als het even kan zou ik eraf gaan. wel eerst je problemen met therapie aanpakken natuurlijk
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 09:07 schreef Nijna het volgende:
Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussieren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do\'s & dont\'s dus.
Ter overvloede misschien, maar niet de bedoeling dus.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_47485280
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:59 schreef Christine het volgende:

[..]

Bedankt voor dit zeer nuttige en professionele advies. Beginnen met AD heb ik op een regenachtige zondagmiddag uit verveling besloten, maar naar aanleiding van jouw post, ga ik er per direct mee stoppen. Thanx .
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:19:31 #103
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47485456
Damnit, ik voel me zooooo klote. Ik moet nog even volhouden tot vrijdag (heb gelukkig een dubbel consult kunnen plannen), maar het kost me nu al zoveel moeite om uberhaupt de dag een beetje fatsoenlijk door te komen... Ik wil niet meer...
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:24:12 #104
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47485702
Kan er niets meer van maken, sterkte Christine.
pi_47486162
Christine als het niet vol te houden is tot vrijdag, eerder bellen hoor!
Pas goed op jezelf!


Luchtbel hoe is het met jou? Lijkt de medicatie al wat te doen...?
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:36:14 #106
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47486214
Ja, ga ik doen... bedankt .
Och, er komt ook ineens vanalles tussendoor qua studiekeuze enzo . Maar ik hou nog eventjes vol. En het is niet de hele dag zo onhoudbaar, maar helaas wel met vlagen...

Welke medicatie heb je nu, luchtbel?
pi_47486422
Van die dingetjes tussen door kunnen je anders aardig aan t wiebelen maken (tenminste dat gaat bij mij vaak wel zo...). Het is verrot dat je je zo naar voelt
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 20 maart 2007 @ 20:45:45 #108
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47486650
Het is ook een beetje een kip-ei verhaal... komt het een door het ander, of het ander door het een?
Maargoed, het zal allemaal wel weer op z'n pootjes terecht komen.

Ik neem trouwens 20mg seroxat 's avonds en 10mg in de ochtend nu, sindsdien slaap ik weer beter (minder goed slapen was één van mijn grote nadelen van de ophoging naar 30mg namelijk).
  dinsdag 20 maart 2007 @ 21:02:02 #109
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47487405
Nou echt rot klinkt het Christine, en dat kip-ei verhaal, tja. Ik hoop voor je dat je het een beetje vol kunt houden tot het overgaat of tot er een oplossing komt.

Ik ga nu een hogere dosering slikken, ik weet niet zo goed of er echt wat veranderd is. Heb wel weer wat meer doorzettingsvermogen of moed om dingen te doen. Maar vaak ook helemaal niet. Het kost me echt veel energie om overeind te blijven nog. Waardoor voor de rest ws niks nog echt helpt. Even doorzetten nog waarschijnlijk.
  dinsdag 20 maart 2007 @ 21:02:39 #110
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47487440
Jij ook sterkte he Luchtbel .
pi_47489674
Christine, wat verschrikkelijk naar... bel idd eerder als dat nodig is! Ik kan me dat wanhopige gevoel nog zo goed herinneren... het is zo klote

Ik ben begonnen deze maand met afstuderen en dat brengt veel stress met zich mee. Ik mis ook de structuur van colleges volgen enzovoorts. Hoewel ik me wel redelijk voel merk ik dat dit alles toch een negatieve invloed op me heeft. Voel me kwetsbaar...
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
  woensdag 21 maart 2007 @ 12:17:05 #112
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47505586
Mja, het gaat nu echt niet meer.
Belt ook nog eens de secretaresse van mijn advocaat (lang verhaal) om te vragen wie mijn huisarts is, omdat mijn huisarts onlangs is overleden. Ik weet van niks en het zal vast niet kloppen, maar toch. .
En ik kan ook niet bellen nu, want tussen 11 en 14 uur hebben ze lunchpauze/huisbezoeken/iets anders waardoor je niet kunt bellen.
Wat een bagger zeg . Was het maar vrijdag.
pi_47505797
Als je je zo (geestelijk) beroerd voelt, kun je vast sneller terecht. Hopelijk kom je snel uit dit dal.
  woensdag 21 maart 2007 @ 16:49:42 #114
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47515806
Eventjes goed nieuws hier spammen . Ik ben langs de huisarts gegaan, maar hij was er niet (wel springlevend, maar woensdagmiddag vrij ) maar het gaat alweer een stuk beter intussen. Nog eventjes volhouden tot vrijdag dus... dat gaat wel lukken.
pi_47517979
Fijn dat je je weer beter voelt! Als je je morgen weer zo beroerd voelt misschien toch gewoon bellen of weer langs gaan hoor!
Pas goed op jezelf
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 21 maart 2007 @ 17:40:04 #116
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47518050
Bedankt Nijna. Morgen heb ik gelukkig dingen te doen en daarmee dus voldoende afleiding om de dag door te komen. En dan is het alweer vrijdag!
pi_47522785
Teeveepee.
pi_47559469
Hallo,
Ik ben nieuw op het forum. Ik gebruik sinds ongeveer 2 maanden Lexapro. Ik ben blij dat ik dit forum heb gevonden om ervaringen uit te wisselen. Ik vond het gewoon al fijn om jullie ervaringen te lezen en te merken dat ik niet alleen ben.
Ik weet niet of iemand me kan vertellen wat je nou eigenlijk precies moet voelen als de ad werkt? Ik moet nu sinds deze week 20mg per dag slikken, daarvoor slikte ik 10mg en dacht ik: misschien helpt het, misschien ook niet. Ik doe wel iets meer en zet wel iets meer door, maar toch voel ik me vandaag weer helemaal down. Huilen lukt niet meer en ik vraag me af of dat door de ad kan komen? Omdat het dan misschien toch mijn heftige emoties dempt ofzo? Heeft iemand daar wel eens last van gehad?
Sinds deze week ben ik ook ongelooflijk moe en ook daarvan weet ik niet goed of het door de ad kan komen, of dat ik gewoon te veel dingen doe en misschien gewoon meer moet slapen. Het voelt als geen kracht meer in mijn lijf hebben en niets meer kunnen doen.
Ik voel me vandaag gewoon ongelooflijk rot en ik voel me zo alleen dat ik niets anders weet dan mijn zorgen hier neerleggen en hopen dat er iemand reageert, zodat ik me iets minder alleen voel.
pi_47560707
Niet meer kunnen huilen en een gevoel van grote moeheid komen vaak voor bij een depressie. Ook "niets kunnen voelen" komt vaker voor.
Hopelijk ga je met de aangepaste dosering van je medicatie snel beter voelen. Zo niet, dan moet je vooral niet aarzelen om contact op te nemen met je arts/behandelaar. Die depressie gaat echt wel over, maar zoals je inmiddels gemerkt hebt, kan de weg naar herstel zwaar zijn.

Ik denk dat het moeilijk is om aan te geven hoe je merkt of de AD helpt, omdat dat heel persoonlijk is, denk bijvoorbeeld aan: weer kunnen huilen, of juist niet meer hoeven te huilen, ineens merken dat je loopt te fluiten, weer energie hebben en enthousiast kunnen zijn.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 10:39:18 #120
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47573861
Eventjes een kleine update, hoewel het eigenlijk allang niet meer (alleen) over AD gaat: komende dinsdag heb ik een intakegesprek voor de psychiater. Ik kon kiezen of ik alleen medicatieadvies wilde (korte wachttijd) of echt een traject met een diagnose etc. (lange wachttijd). Hoewel ik het nauwelijks nog trek, gaan we toch voor het laatste. Op zich ben ik opgelucht dat er weer wat gedaan wordt, maar ik zie op tegen het wachten...
pi_47574037
Geef dat ook maar aan dinsdag dat je erg opziet tegen het wachten, dat je het nog maar nauwelijks trekt! Fijn dat er nu wel wat gedaan wordt!
Sterkte!
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 23 maart 2007 @ 10:49:53 #122
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47574140
Ja, ik heb vandaag ook al gezegd dat ik het niet meer volhoud. Heb geheel tegen mijn gewoontes gigantisch zitten huilen bij de dokter. Normaal huil ik echt niet bij vreemden, maar ik kon het gewoon niet meer tegen houden. Bedankt Nijna .
pi_47591675
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 10:49 schreef Christine het volgende:
Ja, ik heb vandaag ook al gezegd dat ik het niet meer volhoud. Heb geheel tegen mijn gewoontes gigantisch zitten huilen bij de dokter. Normaal huil ik echt niet bij vreemden, maar ik kon het gewoon niet meer tegen houden. Bedankt Nijna .
Wat is jouw historie ? Hoe ben je hier zo in verzeild geraakt en weet je de oorzaak van waar je nu doorheen gaat? Interesse, als je het niet wilt vertellen begrijp ik dat prima
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:29:51 #124
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47591902
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:23 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

Wat is jouw historie ? Hoe ben je hier zo in verzeild geraakt en weet je de oorzaak van waar je nu doorheen gaat? Interesse, als je het niet wilt vertellen begrijp ik dat prima
Nope, geen idee. Of tenminste, ik heb wel een beetje een idee (want dit speelt al acht jaar ongeveer), maar niet heel concreet. Ik hoop straks met behulp van de psychiater een diagnose te krijgen (want dat is ook altijd nog onduidelijk) en een beetje meer inzicht te krijgen in hoe ik hieraan kom, of het over gaat, of het wellicht erfelijk is, of het terug gaat komen, etc. etc. .
pi_47592029
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:29 schreef Christine het volgende:

[..]

Nope, geen idee. Of tenminste, ik heb wel een beetje een idee (want dit speelt al acht jaar ongeveer), maar niet heel concreet. Ik hoop straks met behulp van de psychiater een diagnose te krijgen (want dat is ook altijd nog onduidelijk) en een beetje meer inzicht te krijgen in hoe ik hieraan kom, of het over gaat, of het wellicht erfelijk is, of het terug gaat komen, etc. etc. .
wat zijn je klachten? 8 jaar is wel lang om zo rond te moeten lopen vind ik. zeker als je er al 8 jaar bewust van bent dat je eigenlijk hulp wilt.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:35:29 #126
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47592144
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:32 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

wat zijn je klachten? 8 jaar is wel lang om zo rond te moeten lopen vind ik. zeker als je er al 8 jaar bewust van bent dat je eigenlijk hulp wilt.
Oh, het gaat niet 8 jaar slecht hoor. Het is begonnen met een depressie, waar ik destijds psychotherapie voor heb gehad (bij een psycholoog met wie ik het niet zo goed kon vinden) en ben daar wel uit gekomen, maar heb me nooit echt helemaal happy gevoeld. Een aantal jaar geleden heb ik een 2e depressie gehad, maar minder erg. Daar heb ik geen hulp voor gehad. En ongeveer 2 jaar geleden heb ik een aantal preventieve gesprekken gehad met een psycholoog, omdat ik voelde dat het weer mis zou gaan. En nu is het dus weer helemaal mis. Maar nu ook in combinatie met angstklachten, paniekaanvallen en periodes van dwangmatige gedachten (heb ik ook wel vaker gehad trouwens, maar nooit zo erg als nu). Daar werken mijn medicijnen prima voor, maar alleen niet voor de depressie dus. En het gaat ook niet 24/7 slecht, maar het gaat te wisselend en onvoorspelbaar om hier blij mee te zijn.
pi_47592368
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:35 schreef Christine het volgende:

[..]

Oh, het gaat niet 8 jaar slecht hoor. Het is begonnen met een depressie, waar ik destijds psychotherapie voor heb gehad (bij een psycholoog met wie ik het niet zo goed kon vinden) en ben daar wel uit gekomen, maar heb me nooit echt helemaal happy gevoeld. Een aantal jaar geleden heb ik een 2e depressie gehad, maar minder erg. Daar heb ik geen hulp voor gehad. En ongeveer 2 jaar geleden heb ik een aantal preventieve gesprekken gehad met een psycholoog, omdat ik voelde dat het weer mis zou gaan. En nu is het dus weer helemaal mis. Maar nu ook in combinatie met angstklachten, paniekaanvallen en periodes van dwangmatige gedachten (heb ik ook wel vaker gehad trouwens, maar nooit zo erg als nu). Daar werken mijn medicijnen prima voor, maar alleen niet voor de depressie dus. En het gaat ook niet 24/7 slecht, maar het gaat te wisselend en onvoorspelbaar om hier blij mee te zijn.
zit je al 8 jaar op meds?

wat ik ervan begrepen heb is dat AD hooguit voor korte termijn gebruikt zouden moeten worden? teveel bijwerkingen op lange termijn. ik zou denk ik ook teveel het gevoel hebben dat ik niet echt zou zijn wie ik zou zijn zonder die meds. als overbrugging zie ik het wel zitten, maar voor altijd weiger ik. het is zoiets als iemand op drugs zetten, dan kan die persoon ook wel heel gelukkig zijn, maar ja het is toch niet wat ik wil zeg maar. en ja ik vind dat een prima vergelijking
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:41:47 #128
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47592404
Nee, meds wilde ik nooit. Ik heb ze nu sinds kerst ongeveer.
pi_47592503
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:41 schreef Christine het volgende:
Nee, meds wilde ik nooit. Ik heb ze nu sinds kerst ongeveer.
het leek me ook nooit wat

maar als het mijn concentratie verhoogt, de moeheid vermindert en me weer wat gelukkiger maakt, dan wil ik het wel proberen als zetje in de rug.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:45:46 #130
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47592567
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:44 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

het leek me ook nooit wat

maar als het mijn concentratie verhoogt, de moeheid vermindert en me weer wat gelukkiger maakt, dan wil ik het wel proberen als zetje in de rug.
Wat zijn jouw klachten dan, dat je het overweegt?
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:55:47 #131
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47593020
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:40 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

wat ik ervan begrepen heb is dat AD hooguit voor korte termijn gebruikt zouden moeten worden?
Reken er maar niet op dat AD in alle gevallen maar tijdelijk is. Bepaalde zware gevallen die al een aantal keer geprobeerd hebben er in het geheel mee te stoppen maar toch terugvielen wordt op gegeven moment te verstaan gegeven dat het beter is er het hele leven mee verder te gaan.

*zwaait naar Christine
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_47593075
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:45 schreef Christine het volgende:

[..]

Wat zijn jouw klachten dan, dat je het overweegt?
moeheid die 's ochtends er is bij het opstaan, soms de hele dag doorblijft gaan en soms tegen de middag beter wordt. als ik aan de moeheid toegeef dan val ik in slaap - dacht eerst dat het alleen een mentale moeheid was ofzo maar twijfel daar aan.
concentratieproblemen - me niet echt kunnen focussen op dingen voor langere tijd.
pijnklachten (fysieke oorzaak waar waarschijnlijk niet veel aan gedaan kan worden).

daarnaast ben ik door de pijnklachten en de moeheid snel geirriteerd.
pi_47593184
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:55 schreef Detroit het volgende:

[..]

Reken er maar niet op dat AD in alle gevallen maar tijdelijk is. Bepaalde zware gevallen die al een aantal keer geprobeerd hebben er in het geheel mee te stoppen maar toch terugvielen wordt op gegeven moment te verstaan gegeven dat het beter is er het hele leven mee verder te gaan.

*zwaait naar Christine
Ik zou 'zware' liever willen veranderen in 'hardnekkige'. Als depressies, angst- of dwangstoornissen een biologische/erfelijke oorzaak hebben, dan blijf je er altijd gevoelig voor, en in dat soort gevallen moeten mensen erg lang, of hun hele leven medicijnen gebruiken.
I'm celebrating my love for you, with a pint of beer and a new tattoo
  vrijdag 23 maart 2007 @ 20:41:58 #134
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47594766
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:00 schreef nozem het volgende:

[..]

Ik zou 'zware' liever willen veranderen in 'hardnekkige'. Als depressies, angst- of dwangstoornissen een biologische/erfelijke oorzaak hebben, dan blijf je er altijd gevoelig voor, en in dat soort gevallen moeten mensen erg lang, of hun hele leven medicijnen gebruiken.
Niets aan toe te voegen. . Behalve dan dat er ook een bepaalde stelregel schijnt te zijn met betrekking tot AD:
Als iemand na de tweede keer proberen te stoppen terugvalt, wordt meestal aanbevolen het hele leven te blijven gebruiken. In de categorie 'hardnekkig' inderdaad.

Al zegt dat trouwens ook niet altijd wat, ik ben twee keer teruggevallen maar denk nu echt op de goede weg te zijn er uiteindelijk zonder te kunnen. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_47594831
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:41 schreef Detroit het volgende:

[..]

Niets aan toe te voegen. . Behalve dan dat er ook een bepaalde stelregel schijnt te zijn met betrekking tot AD:
Als iemand na de tweede keer proberen te stoppen terugvalt, wordt meestal aanbevolen het hele leven te blijven gebruiken. In de categorie 'hardnekkig' inderdaad.

Al zegt dat trouwens ook niet altijd wat, ik ben twee keer teruggevallen maar denk nu echt op de goede weg te zijn er uiteindelijk zonder te kunnen. .
je spreekt uit ervaring?
  vrijdag 23 maart 2007 @ 20:59:34 #136
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47595361
Ervaring? Nee, niet fysiek... Maar ik beweeg me ondertussen al wel enkele jaren in het wereldje, en ik ben geinteresseerd in de vorderingen op het gebied van geneesmiddelen voor bepaalde "geestesaandoeningen". Zodoende kom je af en toe bepaalde stelregels tegen, waaronder het feit dat na een aantal keer terugvallen na proberen te stoppen met anti-depressiva de kans steeds groter wordt dat je er het hele leven mee door moet gaan.
Let wel, het is een stelregel, de uitwerking kan altijd anders blijken te zijn. Verder staan we nog aan het begin van de ontwikkelingen op dit vlak, en wie weet hoe nauwkeuriger dingen voorspeld kunnen worden over een jaar of 5 a 10. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_47595440
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:59 schreef Detroit het volgende:
Ervaring? Nee, niet fysiek... Maar ik beweeg me ondertussen al wel enkele jaren in het wereldje, en ik ben geinteresseerd in de vorderingen op het gebied van geneesmiddelen voor bepaalde "geestesaandoeningen". Zodoende kom je af en toe bepaalde stelregels tegen, waaronder het feit dat na een aantal keer terugvallen na proberen te stoppen met anti-depressiva de kans steeds groter wordt dat je er het hele leven mee door moet gaan.
Let wel, het is een stelregel, de uitwerking kan altijd anders blijken te zijn. Verder staan we nog aan het begin van de ontwikkelingen op dit vlak, en wie weet hoe nauwkeuriger dingen voorspeld kunnen worden over een jaar of 5 a 10. .
bij mijn weten zijn er niet zoveel ontwikkelingen? er zijn wat nieuwe meds die gemarket worden, maar puntje bij paaltje heb ik geen enkel bewijs gehoord dat deze beter zijn dan de oude. en zeker niet veiliger.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:04:46 #138
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47595492
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:02 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

bij mijn weten zijn er niet zoveel ontwikkelingen? er zijn wat nieuwe meds die gemarket worden, maar puntje bij paaltje heb ik geen enkel bewijs gehoord dat deze beter zijn dan de oude. en zeker niet veiliger.
ow, leuk om te weten
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:09:43 #139
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47595630
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:02 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

bij mijn weten zijn er niet zoveel ontwikkelingen? er zijn wat nieuwe meds die gemarket worden, maar puntje bij paaltje heb ik geen enkel bewijs gehoord dat deze beter zijn dan de oude. en zeker niet veiliger.
Nou, de kans is redelijk groot dat er over een paar jaar "custom-made" medicijnen gemaakt kunnen worden die mensen die problemen hebben op hun eigen wijze kunnen helpen... Dat je niet iedere dag over grote doorbraken hoort wil niet zeggen dat er geen grootse dingen verricht worden. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_47595798
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:09 schreef Detroit het volgende:

[..]

Nou, de kans is redelijk groot dat er over een paar jaar "custom-made" medicijnen gemaakt kunnen worden die mensen die problemen hebben op hun eigen wijze kunnen helpen... Dat je niet iedere dag over grote doorbraken hoort wil niet zeggen dat er geen grootse dingen verricht worden. .
er is wel onderzoek geweest hoor naar 'grote doorbraken'. er zijn de afgelopen jaren op medicijnniveau maar een paar echt vernieuwende middelen op de markt gekomen. de rest is gewoon geldklopperij; nieuw patentje en het door de strot van de medische wereld gooien.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:15:25 #141
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47595815
NS2359
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:19:06 #142
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47595941
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:15 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

er is wel onderzoek geweest hoor naar 'grote doorbraken'. er zijn de afgelopen jaren op medicijnniveau maar een paar echt vernieuwende middelen op de markt gekomen. de rest is gewoon geldklopperij; nieuw patentje en het door de strot van de medische wereld gooien.
Ergens vind ik het niet zo gek dat die doorbraken in het geval van de hersenen langer op zich laten wachten. Dat is me toch een groot braakliggend terrein waar de wetenschap nog veel over moet leren me dunkt. Als je nog niet geheel weet hoe een bepaald lichaamsdeel, dan is het navenant moeilijk medicijnen te ontwikkelen die helpen bij problemen die de hersenen teisteren...
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_47595997
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:19 schreef Detroit het volgende:

[..]

Ergens vind ik het niet zo gek dat die doorbraken in het geval van de hersenen langer op zich laten wachten. Dat is me toch een groot braakliggend terrein waar de wetenschap nog veel over moet leren me dunkt. Als je nog niet geheel weet hoe een bepaald lichaamsdeel, dan is het navenant moeilijk medicijnen te ontwikkelen die helpen bij problemen die de hersenen teisteren...
nee er zijn overall genomen maar heel weinig doorbraken. er zijn wel NIEUWE medicijnen, maar in de meeste gevallen zijn die niet beter dan de medicijnen die er al waren.
het is vrij eenvoudig; op 'oude' medicijnen zitten geen patenten meer die veel geld opleveren, dus bedenken medicijnfabrikanten nieuwe medicijnen, om hier veel geld mee te verdienen. vervolgens gooien ze er flink wat marketing tegenaan et voila, het geld stroomt weer.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:24:39 #144
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47596097
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:21 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

nee er zijn overall genomen maar heel weinig doorbraken. er zijn wel NIEUWE medicijnen, maar in de meeste gevallen zijn die niet beter dan de medicijnen die er al waren.
het is vrij eenvoudig; op 'oude' medicijnen zitten geen patenten meer die veel geld opleveren, dus bedenken medicijnfabrikanten nieuwe medicijnen, om hier veel geld mee te verdienen. vervolgens gooien ze er flink wat marketing tegenaan et voila, het geld stroomt weer.
We zijn dus reddeloos verloren. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_47596129
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:24 schreef Detroit het volgende:

[..]

We zijn dus reddeloos verloren. .
je trekt vreemde conclusies uit informatie die je tot je neemt
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:31:59 #146
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_47596283
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:25 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

je trekt vreemde conclusies uit informatie die je tot je neemt
Tuurlijk, I'm the one to blame. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  vrijdag 23 maart 2007 @ 21:33:09 #147
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47596314
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:04 schreef Re het volgende:

[..]

ow, leuk om te weten
Schrijf er een artikel over.
pi_47596341
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 21:31 schreef Detroit het volgende:

[..]

Tuurlijk, I'm the one to blame. .
als je uit een aantal feitjes dit soort conclusies trekt dan lijkt me dat geen gekke aanname
pi_47618619
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:35 schreef Christine het volgende:

[..]

Oh, het gaat niet 8 jaar slecht hoor. Het is begonnen met een depressie, waar ik destijds psychotherapie voor heb gehad (bij een psycholoog met wie ik het niet zo goed kon vinden) en ben daar wel uit gekomen, maar heb me nooit echt helemaal happy gevoeld. Een aantal jaar geleden heb ik een 2e depressie gehad, maar minder erg. Daar heb ik geen hulp voor gehad. En ongeveer 2 jaar geleden heb ik een aantal preventieve gesprekken gehad met een psycholoog, omdat ik voelde dat het weer mis zou gaan. En nu is het dus weer helemaal mis. Maar nu ook in combinatie met angstklachten, paniekaanvallen en periodes van dwangmatige gedachten (heb ik ook wel vaker gehad trouwens, maar nooit zo erg als nu). Daar werken mijn medicijnen prima voor, maar alleen niet voor de depressie dus. En het gaat ook niet 24/7 slecht, maar het gaat te wisselend en onvoorspelbaar om hier blij mee te zijn.
Ik herken dit echt helemaal. Ik voel me ook al ongeveer 8 jaar niet helemaal gelukkig. Soms zie ik het niet meer zitten en ben ik depressief, ik ben dan ook meerdere keren naar een psycholoog geweest. Dan gaat het weer een tijdje iets beter, maar het komt altijd weer terug. Daar baal ik zo ongelooflijk van. Ik heb ook nog nooit echt het idee gehad dat een psycholoog me echt hielp om me beter te gaan voelen.
Sinds september 2006 ben ik in psychotherapie, voor het eerst heb ik wel het idee dat deze vrouw weet waar ze over praat en me echt goed begrijpt. Deze therapie gaat dan ook goed, maar gaat nog lang duren. Sinds een paar maanden heeft ze me ook naar een psychiater gestuurd om ondersteuning met medicijnen. Maar ik voel ook nog steeds niet echt dat mijn depressie daardoor minder wordt.
Wat ik je wel wil vertellen is dat de psychiater bij mij een "dysthyme stoornis" heeft vastgesteld. Dat is een vorm van een langdurige depressie, die meestal lichter is dan een gewone depressie. Maar goede en slechte periodes wisselen elkaar af en je voelt je daarbij inderdaad nooit helemaal goed. Daardoor is het wel heel erg zwaar, omdat het zo lang duurt. Ik herken mezelf daar heel erg in. Ik weet natuurlijk niet of jij dat ook zou kunnen hebben, maar als je jezelf erin herkent, dan zou ik het eens googlen en er wat meer over lezen.
Bij deze stoornis duurt het ook veel langer voor de medicatie werkt en zijn vaak hogere doseringen nodig heb ik gelezen. Ik heb bij mij ook nog niet het gevoel dat het helpt. Maar ik hoop wel dat het gaat lukken.
Ik ben nu net weer over op een hogere dosering en voel me weer even heel slecht. Ik heb ook last van angstklachten en vind het zelfs eng om dit op het forum te zetten. Gewoon omdat ik bang ben dat je misschien denkt: "ja, hallo, waar bemoei je je mee? Dat heb ik helemaal niet!" Verder ben ik altijd bang dat ik dingen niet kan, heb ik een zelfvertrouwen van -20 en heb ik moeite met mijn emoties voelen en uiten.
Daarom vind ik het soms juist raar dat ik medicijnen krijg, omdat ik juist heb gelezen dat ze emoties juist dempen. Dus dan vraag ik me af hoe ik er dan meer contact mee kan krijgen? Maar mijn depressie moet eerst weggaan, anders is het te zwaar. Ik vertrouw mijn psychotherapeute echt wel.
Ik hoop dat jij ook goede hulp zult krijgen en dat het niet te lang duurt, want ik heb ook vijf maanden moeten wachten en dat is gewoon heel erg lang. Toen ik eenmaal aan de beurt was, vond die psychotherapeute het wel erg dat ik zo lang had moeten wachten, omdat het blijkbaar toch wel ernstig was. Maar ik ga niet roepen dat ik dood wil als ik het niet meen, dan mag je wel voor. Ik vond het wel oneerlijk, gewoon zeggen dat je het echt heel moeilijk hebt lijkt zo vaak niet aan te komen vind ik. Ik weet niet hoe moeilijk jij het precies hebt, maar het klinkt wel ernstig, dus ik zou je ook willen zeggen: Maak dat heel erg duidelijk! En ik wens je heel erg veel sterkte!! Ik hoop dat je veel mensen in je omgeving hebt die je steunen en aanmoedigen.
pi_47618687
Hmm.. ik zie dat ik wel een heel lang stuk neergezet heb. Ik weet niet of dat erg is? Sorry.
pi_47619274
Geen sorry hoor! Als iemand het niet wil lezen dan leest diegene het maar niet, dat is het mooie van een forum...
Ik hoop dat de medicatie voor je gaat werken, sterkte.
Mama van 2 lieve meiden :)
  zaterdag 24 maart 2007 @ 20:13:05 #152
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_47619611
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 19:46 schreef lonely_princess het volgende:

[..]

...
Bij deze stoornis duurt het ook veel langer voor de medicatie werkt en zijn vaak hogere doseringen nodig heb ik gelezen. Ik heb bij mij ook nog niet het gevoel dat het helpt. Maar ik hoop wel dat het gaat lukken.
Ik ben nu net weer over op een hogere dosering en voel me weer even heel slecht. Ik heb ook last van angstklachten en vind het zelfs eng om dit op het forum te zetten. Gewoon omdat ik bang ben dat je misschien denkt: "ja, hallo, waar bemoei je je mee? Dat heb ik helemaal niet!" Verder ben ik altijd bang dat ik dingen niet kan, heb ik een zelfvertrouwen van -20 en heb ik moeite met mijn emoties voelen en uiten.
Daarom vind ik het soms juist raar dat ik medicijnen krijg, omdat ik juist heb gelezen dat ze emoties juist dempen. ...
Veel middelen moeten voorzichtig ingeregeld worden. De één reageert meer/minder op een bepaald middel dan de ander. Ik weet niet of je vaak bloed moet laten prikken om bloedspiegels/titers te bepalen; dat is vaak ook noodzakelijk, maar niet altijd.

Succes!
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_47624034
misschien wat offtopic.
heb sinds begin januari gesprekken met psycholoog gehad. vervoglens een hoop testen. zou afgelopen week de definitieve uitslag + diagnose krijgen, maar was niet mogelijk omdat het nog niet besproken was met collega en dit was wel verplicht. wel geweest maar dan gewoon voor een gesprek. nu duurt het nog een maand voordat ik de uitslag krijg. zijn dit soort wachttijden normaal? ik zit nog steeds niet lekker in mijn vel en heb eigenlijk wel behoefte aan wat meer dan wachten wachten wachten...
  zondag 25 maart 2007 @ 15:56:21 #154
174366 V-Power
Made to move
pi_47641734
Ontoppic.

Ik ga beginnen met afbouwen van Efexor. Ik heb al een eigen topic gestart maar dat is dichtgezet omdat ik hier moet zijn. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met afbouwen van Efexor. Ik zit nu op de 150 mg en ga terug met stappen van 37,5 mg. Ik heb het voordeel dat ik een goede psychiater heb die mij begeleid. Ik krijg veel adviezen van hem, maar hoor ook graag of er nog aandachtspunten zijn.

En Rainbow: Ik vind een maand wachten niet reëel gezien jouw verhaal. Maar ik heb daar ook wel ervaring mee. Zolang je bij een psycholoog bent duurt alles superlang. Als je vervolgens wordt doorverwezen naar een Psychiater dan kan er wel snelheid achter zitten. Ik zou een klacht indienen en het verzoek, omdat het hun fout is, om binnen 2 weken een uitslag te hebben.
V-Power, met 340 net zo hard vooruit als achteruit.
pi_47656071
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:56 schreef V-Power het volgende:
Ontoppic.

Ik ga beginnen met afbouwen van Efexor. Ik heb al een eigen topic gestart maar dat is dichtgezet omdat ik hier moet zijn. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met afbouwen van Efexor. Ik zit nu op de 150 mg en ga terug met stappen van 37,5 mg. Ik heb het voordeel dat ik een goede psychiater heb die mij begeleid. Ik krijg veel adviezen van hem, maar hoor ook graag of er nog aandachtspunten zijn.

En Rainbow: Ik vind een maand wachten niet reëel gezien jouw verhaal. Maar ik heb daar ook wel ervaring mee. Zolang je bij een psycholoog bent duurt alles superlang. Als je vervolgens wordt doorverwezen naar een Psychiater dan kan er wel snelheid achter zitten. Ik zou een klacht indienen en het verzoek, omdat het hun fout is, om binnen 2 weken een uitslag te hebben.
Ja ik ga morgen denk ik even bellen kijken wat er te fixen valt. Ik heb zo geen zin meer in een hoop dingen en heb nou niet echt het gevoel dat ik nog 4 weken kan wachten echt zonder dat mijn halve leven instort.
pi_47663098
Hai mensen,

Was een tijdje druk.


Hebben jullie nu ook sinds de klok een uur vooruit gaat dat het ineens stukken beter gaat.

Heb ik trouwens meestal hoor dat ik in de zomertijd periode me beter voel dan in de wintertijd periode.

Verder nog geen actie ondernomen richting ha.

Ik heb zoiets het gaat goed nu, zit goed in mijn vel. heb geen zin in therapie ofzo. misschien eens wat medicijnen maar ik blijf het maar uitstellen.
pi_47663324
Dat het weer wat zonniger is helpt mij altijd wel. Alles lijkt toch wat minder somber ofzo .
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 26 maart 2007 @ 12:12:14 #158
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47667520
melatonine
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47667539
Wat is dat Re?
  maandag 26 maart 2007 @ 12:15:31 #160
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47667638
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:12 schreef berney het volgende:
Wat is dat Re?
dat is een van de stofjes in de hersenen (net als serotonine etc.) die afgebroken wordt door zonlicht en als het donker wordt weer wordt aangemaakt om je slaperig te maken en klaar voor de nacht. Een disbalans hierin kan slapeloosheid veroorzaken wat weer gepaard kan gaan met depressiviteit op de wat langere duur...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47668469
Goh, dus s' winters zou ik melatonine moeten slikken?

Ik ben daar echt gevoelig voor net als volle maan enzo trouwens. Niet dat ik ga loeien als een wolf hoor.
  maandag 26 maart 2007 @ 12:46:04 #162
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47668705
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:39 schreef berney het volgende:
Goh, dus s' winters zou ik melatonine moeten slikken?

Ik ben daar echt gevoelig voor net als volle maan enzo trouwens. Niet dat ik ga loeien als een wolf hoor.
men heeft aangetoond dat er bij een volle maan meer testosteron wordt aangemaakt in je lichaam...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47668788
Heeft het een met het ander te maken?
  maandag 26 maart 2007 @ 12:51:50 #164
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47668929
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:48 schreef berney het volgende:
Heeft het een met het ander te maken?
zijdelings hebben alle stofjes die in je lichaam zitten met elkaar te maken, een disbalans in het ene kan effect hebben op de werking van een ander stofje in je lichaam...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47669044
En wat doe ik komende winter om depressies te voorkomen?

De zon opzoeken is geen optie hier.
Hoogtezon ook niet
  maandag 26 maart 2007 @ 12:57:36 #166
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47669122
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:55 schreef berney het volgende:
En wat doe ik komende winter om depressies te voorkomen?

De zon opzoeken is geen optie hier.
Hoogtezon ook niet
koop een lichtbak... het gaat om het aantal lux (licht eenheid) wat je moet opnemen.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47669242
Hm, daar is overheen te komen qua ruimte.


Ik zal dit onthouden tegen de tijd dat het weer winter wordt eens uitproberen.
pi_47687063
Volgens mij kan je ze soms ook huren/lenen bij de thuiszorg berney, wellicht de moeite waard om daar tzt eens naar te informeren voordat je zo'n ding zelf aanschaft. Dan zou je het eerst kunnen proberen...
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 27 maart 2007 @ 22:11:20 #169
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47729443
Een dageraadlamp schijnt ook goed te werken.

Overigens ging mijn gesprek vandaag niet heel erg zoals ik had verwacht (de intake kon niet doorgaan omdat ik al in een therapieproces zit bij de psycholoog), maar morgen heb ik een gesprek met mijn psychologe en dan ga ik met haar de hele kwestie bespreken. Ik twijfel enorm of ik wel baat heb bij haar aanpak en zie er een beetje tegenop om haar ermee te confronteren... en dan komt nog eens die medicatiekwestie erbij... ik word er echt moe van dat alles zo moeizaam verloopt in de hulpverlening .
pi_47730104
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 22:11 schreef Christine het volgende:
Een dageraadlamp schijnt ook goed te werken.

Overigens ging mijn gesprek vandaag niet heel erg zoals ik had verwacht (de intake kon niet doorgaan omdat ik al in een therapieproces zit bij de psycholoog), maar morgen heb ik een gesprek met mijn psychologe en dan ga ik met haar de hele kwestie bespreken. Ik twijfel enorm of ik wel baat heb bij haar aanpak en zie er een beetje tegenop om haar ermee te confronteren... en dan komt nog eens die medicatiekwestie erbij... ik word er echt moe van dat alles zo moeizaam verloopt in de hulpverlening .
Zo schiet je nog niet veel op zo te horen. Jammer hoor. Misschien moet je gewoon eens al je twijfels en vragen met je psych bespreken. Als iemand er nut bij heeft om eerlijk en open te zijn bij je psych, dan is het wel de patient zelf. De psych zit er voor jou en niet andersom Succes
pi_47730858
Wat jammer dat het gesprek niet door kon gaan...
Ik denk dat het wel goed is om het met haar te bespreken, het gaat immers om jou!
En misschien kan zij je helpen met het vinden van een andere vorm van hulpverlening of een andere hulpverlener of... in elk geval iets wat jou wel helpt.
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 27 maart 2007 @ 22:43:59 #172
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47731054
Het gesprek heb ik wel gehad, maar ze kon me niet doorsturen.
En ik denk dat ik met psychologie totaal niet gebaat ben, ik wil een medische aanpak, eigenlijk.
pi_47731777
een vraag over ad; ik zit bij intake bij een medisch psycholoog. de diagnose is nog niet officieel rond, maar ze stelde voor om antidep te gaan slikken om zo wat van de gevoelens wat af te vlakken. dit kon via de psychiater of de huisarts. de psychiater heeft daar een wachttijd van over 6 weken, dus wil ze het via de huisarts proberen. een deel van mijn klachten zijn fysiek (waaronder moeheid) en heb medische geschiedenis met oa lang prednisongebruik. ik vroeg me af hoe het zit met eventueel het uitzoeken van andere oorzaken die ook de moeheid kunnen veroorzaken. is het wel slim om het via de huisarts te spelen of ben ik dan gelijk de mogelijkheid kwijt om een eventuele fysieke oorzaak op te sporen - waar de psychiater volgens mij wel rekening mee houdt?
  woensdag 28 maart 2007 @ 00:14:33 #174
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47734773
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 22:58 schreef rainbow2007 het volgende:
een vraag over ad; ik zit bij intake bij een medisch psycholoog. de diagnose is nog niet officieel rond, maar ze stelde voor om antidep te gaan slikken om zo wat van de gevoelens wat af te vlakken. dit kon via de psychiater of de huisarts. de psychiater heeft daar een wachttijd van over 6 weken, dus wil ze het via de huisarts proberen. een deel van mijn klachten zijn fysiek (waaronder moeheid) en heb medische geschiedenis met oa lang prednisongebruik. ik vroeg me af hoe het zit met eventueel het uitzoeken van andere oorzaken die ook de moeheid kunnen veroorzaken. is het wel slim om het via de huisarts te spelen of ben ik dan gelijk de mogelijkheid kwijt om een eventuele fysieke oorzaak op te sporen - waar de psychiater volgens mij wel rekening mee houdt?
lijkt me slim om eerst fysieke oorzaken geheel te kunnen elimineren... dus via de huisarts...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  woensdag 28 maart 2007 @ 00:17:49 #175
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_47734879
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 22:11 schreef Christine het volgende:
Een dageraadlamp schijnt ook goed te werken.

Overigens ging mijn gesprek vandaag niet heel erg zoals ik had verwacht (de intake kon niet doorgaan omdat ik al in een therapieproces zit bij de psycholoog), maar morgen heb ik een gesprek met mijn psychologe en dan ga ik met haar de hele kwestie bespreken. Ik twijfel enorm of ik wel baat heb bij haar aanpak en zie er een beetje tegenop om haar ermee te confronteren... en dan komt nog eens die medicatiekwestie erbij... ik word er echt moe van dat alles zo moeizaam verloopt in de hulpverlening .
Ik zou het zeggen hoor! Anders ga je weer naar huis met een onbevredigd gevoel dat er niet álles aan gedaan is. Gewoon vertellen over je twijfels en wie weet wat eruit komt
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  woensdag 28 maart 2007 @ 10:44:59 #176
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47741069
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 00:17 schreef MissBliss het volgende:

[..]

Ik zou het zeggen hoor! Anders ga je weer naar huis met een onbevredigd gevoel dat er niet álles aan gedaan is. Gewoon vertellen over je twijfels en wie weet wat eruit komt
Ja, ga ik doen. Ik ga 'open' het gesprek in en vertel gewoon wat me dwars zit.

Dat zonnetje scheelt trouwens enorm . Nieuwe kleren trouwens ook, alleen is dat weer wat minder voor mijn portemonnaie .
pi_47742741
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 10:44 schreef Christine het volgende:

[..]

Ja, ga ik doen. Ik ga 'open' het gesprek in en vertel gewoon wat me dwars zit.

Dat zonnetje scheelt trouwens enorm . Nieuwe kleren trouwens ook, alleen is dat weer wat minder voor mijn portemonnaie .
Succes iig vandaag.
pi_47742913
Succes met het gesprek Christine!

Nou, ik heb eindelijk antwoord op mijn vraag of ik die psychologische testen mag doen. Nee dus
Is het raar dat ik dat vreemd vind? Ze weten niet wat er aan de hand is, maar blijkbaar is dat ook niet belangrijk ofzo
Vorige week ben ik trouwens bij de arts geweest, om te bespreken hoe het gaat zonder de medicijnen. Ik vertelde dat ik me veel beter voel zonder en dat ik (voorlopig iig) geen pillen meer wil, maar dat het ook nog niet helemaal top gaat. De depressie is weg , en de andere dingen wil ik zonder medicijnen oplossen.. Krijg ik een hele preek dat ze niet zomaar medicijnen gaat voorschrijven en zeker nu niet, omdat ik op dit moment geen therapie volg...
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_47744200
quote:
Op maandag 26 maart 2007 09:24 schreef berney het volgende:
Hai mensen,

Was een tijdje druk.


Hebben jullie nu ook sinds de klok een uur vooruit gaat dat het ineens stukken beter gaat.

Heb ik trouwens meestal hoor dat ik in de zomertijd periode me beter voel dan in de wintertijd periode.

Verder nog geen actie ondernomen richting ha.

Ik heb zoiets het gaat goed nu, zit goed in mijn vel. heb geen zin in therapie ofzo. misschien eens wat medicijnen maar ik blijf het maar uitstellen.
Ik ben ook flink seizoensgevoelig (zomertijd )en gebruik in de herfst en winter daarvoor een lichttherapie-lamp.
Zo'n lamp kun je huren of je kunt via het ziekenhuis of ggz een aantal sessies volgen. Als dat goed werkt, zou je er één kunnen aanschaffen.
Bij redelijk wat mensen die SAD (seasonal affective disorder, winterdepressie) hebben en daarvoor met lichttherapie behandeld worden, verdwijnen de klachten of worden ze een stuk minder.
pi_47746046
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 12:22 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Ik ben ook flink seizoensgevoelig (zomertijd )en gebruik in de herfst en winter daarvoor een lichttherapie-lamp.
Zo'n lamp kun je huren of je kunt via het ziekenhuis of ggz een aantal sessies volgen. Als dat goed werkt, zou je er één kunnen aanschaffen.
Bij redelijk wat mensen die SAD (seasonal affective disorder, winterdepressie) hebben en daarvoor met lichttherapie behandeld worden, verdwijnen de klachten of worden ze een stuk minder.
Jemig zeg, dat de oplossing zo simpel zou zijn had ik echt niet verwacht.


*toch maar eens een afspraak met de ha maken*

Is die SAD bij jou geconstateerd door ha? of moet je daarvoor elders zijn zo ja waar?


Ben je ook gevoelig voor volle maan?
pi_47746202
MissPink, :0

Herkenbaar, bij mij wilden ze ook geen test doen. ik zei waarom krijgen anderen het zó voor elkaar en ik dus niet.

Bij mij weten ze ook niet wat eraan de hand is, nu komt langzaam naar voren dat ik misschien seizoensgevoelig typje ben.


Goh, ik ben allang blij dat het zonder AD op te lossen is.


jippie
  woensdag 28 maart 2007 @ 13:35:21 #182
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47747025
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 11:39 schreef Twisted_fok het volgende:

[..]

Succes iig vandaag.
Dankje! Het heeft geholpen hoor, het gesprek ging heel goed. Mijn psychologe dacht zelf ook al dat ik misschien meer gebaat zou zijn bij een psychiater, omdat mijn depressies en angsten goed een biologische oorzaak kunnen hebben. Verder krijg ik een psychologisch onderzoek en binnenkort dus een psychatrisch onderzoek. Het komt helemaal goed nu .
pi_47747088
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 13:35 schreef Christine het volgende:

[..]

Dankje! Het heeft geholpen hoor, het gesprek ging heel goed. Mijn psychologe dacht zelf ook al dat ik misschien meer gebaat zou zijn bij een psychiater, omdat mijn depressies en angsten goed een biologische oorzaak kunnen hebben. Verder krijg ik een psychologisch onderzoek en binnenkort dus een psychatrisch onderzoek. Het komt helemaal goed nu .
Oh hier staat het al.
Wat lekker dat het balletje nu weer flink verder gaat rollen. Ik ben blij voor je.
pi_47748323
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 13:14 schreef berney het volgende:
Herkenbaar, bij mij wilden ze ook geen test doen. ik zei waarom krijgen anderen het zó voor elkaar en ik dus niet.
En wat antwoordden ze daarop?
Dinsdag heb ik een afspraak met de psycholoog, ik was al van plan om ongeveer hetzelfde te vragen, samen met nog een boel andere dingen, want ik snap er steeds minder van eigenlijk..
Wel fijn als je klachten kunnen verdwijnen/verminderen door zo'n lamp! En zonder medicijnen

Christine, fijn dat het gesprek zo goed ging!
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
  woensdag 28 maart 2007 @ 14:58:38 #185
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_47750187
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 13:35 schreef Christine het volgende:

[..]

Dankje! Het heeft geholpen hoor, het gesprek ging heel goed. Mijn psychologe dacht zelf ook al dat ik misschien meer gebaat zou zijn bij een psychiater, omdat mijn depressies en angsten goed een biologische oorzaak kunnen hebben. Verder krijg ik een psychologisch onderzoek en binnenkort dus een psychatrisch onderzoek. Het komt helemaal goed nu .
Ooooh, wat fijn
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_47750634
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 13:35 schreef Christine het volgende:

[..]

Dankje! Het heeft geholpen hoor, het gesprek ging heel goed. Mijn psychologe dacht zelf ook al dat ik misschien meer gebaat zou zijn bij een psychiater, omdat mijn depressies en angsten goed een biologische oorzaak kunnen hebben. Verder krijg ik een psychologisch onderzoek en binnenkort dus een psychatrisch onderzoek. Het komt helemaal goed nu .
Wat fijn om te lezen Christine! Goed gesprek dus!
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 28 maart 2007 @ 15:11:18 #187
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47750700
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 15:09 schreef Nijna het volgende:

[..]

Wat fijn om te lezen Christine! Goed gesprek dus!
Ja, ze gaan het nu eindelijk echt tot op de bodem uitzoeken. Ik wil ook weten of het terug kan komen hierna, en of ik het bijv. aan mijn kinderen kan doorgeven. Fijn gevoel dat het nu écht allemaal goed wordt onderzocht. .
pi_47758641
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 14:08 schreef MissPink het volgende:

[..]

En wat antwoordden ze daarop?
Dinsdag heb ik een afspraak met de psycholoog, ik was al van plan om ongeveer hetzelfde te vragen, samen met nog een boel andere dingen, want ik snap er steeds minder van eigenlijk..
Wel fijn als je klachten kunnen verdwijnen/verminderen door zo'n lamp! En zonder medicijnen

Christine, fijn dat het gesprek zo goed ging!
Ze zei er niks op, dat was bij mw. waar ik na dat tweede intake gesprek nog niks van gehoord heb verder. Lichtlamp heb ik nog niet gedaan maar ik kom er langzamerhand achter dat ik s'winters gevoeliger ben voor depresies en zodra het mooie weer eraan komt verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Dat moet ik dus nog met mijn ha bespreken hoe&wat
pi_47758667
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 15:11 schreef Christine het volgende:

[..]

Ja, ze gaan het nu eindelijk echt tot op de bodem uitzoeken. Ik wil ook weten of het terug kan komen hierna, en of ik het bijv. aan mijn kinderen kan doorgeven. Fijn gevoel dat het nu écht allemaal goed wordt onderzocht. .
Wat fijn voor je meid, heb je eindelijk zekerheid dan.
pi_47764830
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 13:10 schreef berney het volgende:

[..]

Jemig zeg, dat de oplossing zo simpel zou zijn had ik echt niet verwacht.


*toch maar eens een afspraak met de ha maken*

Is die SAD bij jou geconstateerd door ha? of moet je daarvoor elders zijn zo ja waar?


Ben je ook gevoelig voor volle maan?
Mijn seizoensgevoeligheid viel me zelf op. Mijn huisarts, en met name mijn psycholoog constateerden dat later ook.
Als er geen aanwijsbare oorzaak voor is (bijv. een traumatische gebeurtenis die in de winter plaats vond, of werk waarbij er duidelijke seizoenspieken en dalen zijn), dan is SAD de meest waarschijnlijk oorzaak.

Een gevoeligheid voor de stand van de maan heb ik trouwens niet
pi_47765025
Luchtbel? Hoe is het met jou inmiddels?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_47770541
-edit. Niet de bedoeling.

[ Bericht 99% gewijzigd door Nosh op 28-03-2007 23:30:01 ]
  woensdag 28 maart 2007 @ 22:57:23 #193
136780 Nosh
hurpdurp
pi_47771431
-edit. En weer open. Duurde iets langer, excuus.

Nogmaals: vragen over bijwerkingen en ervaringen mogen. Maar de hele 'zijn ad's verstandig op de lange termijn'-discussie dient hier niet plaats te vinden. Daar is dit topic niet voor bedoeld, het verpest de sfeer, en door de negatieve effecten van AD's continu te benadrukken, zorgt het onbewust ook voor een negatief stigma van enkele users hier.

Discussie kan natuurlijk gewoon via andere kanalen plaatsvinden. Vanwege de lengte is de laatste post geëdit, mochten jullie via pm of een ander topic verder willen gaan. Kan het er zo ingezet worden.

[ Bericht 93% gewijzigd door Nosh op 28-03-2007 23:37:27 ]
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  donderdag 29 maart 2007 @ 13:13:29 #194
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47787911
Nou Christine, fijn dat er in ieder geval verder gekeken gaat worden nu. Hoop dat je daar meer aan zult hebben nu. Gaat het verder weer beter nu? Slik je nog dezelfde dosering?

Nijna, lief dat je er naar vraagt. Het gaat nog steeds hetzelfde De medicatie lijkt niet echt te helpen om eerlijk te zijn. Ik heb er morgen weer een gesprek over. Het geeft me nu namelijk alleen maar dit helpt ook niks, laat maar, laat alles maar weer, gevoel. Het was het proberen waard maar ja.
pi_47795369
efexor voorgeschreven gekregen. iemand ervaringen?
pi_47795598
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:03 schreef rainbow2007 het volgende:
efexor voorgeschreven gekregen. iemand ervaringen?
Ja, het gaf weinig bijwerkingen bij mij ( ) , ik zweette in de zomer wat sneller dan normaal. Alleen bij het afbouwen kreeg ik op het laatst een "grieperig" gevoel, dus dat heb ik heel langzaam gedaan.
pi_47795651
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:08 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Ja, het gaf weinig bijwerkingen bij mij ( ) , ik zweette in de zomer wat sneller dan normaal. Alleen bij het afbouwen kreeg ik op het laatst een "grieperig" gevoel, dus dat heb ik heel langzaam gedaan.
hoe snel merkte je wat van de werking en wat merkte je
  donderdag 29 maart 2007 @ 16:21:22 #198
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47796047
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 13:13 schreef Luchtbel het volgende:
Nou Christine, fijn dat er in ieder geval verder gekeken gaat worden nu. Hoop dat je daar meer aan zult hebben nu. Gaat het verder weer beter nu? Slik je nog dezelfde dosering?

Nijna, lief dat je er naar vraagt. Het gaat nog steeds hetzelfde De medicatie lijkt niet echt te helpen om eerlijk te zijn. Ik heb er morgen weer een gesprek over. Het geeft me nu namelijk alleen maar dit helpt ook niks, laat maar, laat alles maar weer, gevoel. Het was het proberen waard maar ja.
30 mg nog steeds en het gaat redelijk. Het scheelt enorm dat het heerlijk weer is en dat ik een hoop leuke dingen te doen heb (ben sowieso altijd wel een bezig bijtje). En ik heb lieve mensen om me heen. Het is in elk geval weer een beetje vol te houden zo. .

Wat rot dat jouw medicatie nog altijd geen succes is... met wie heb je morgen het gesprek, met de huisarts of de psychiager? In elk geval veel succes met je gesprek .
pi_47796437
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:09 schreef rainbow2007 het volgende:

[..]

hoe snel merkte je wat van de werking en wat merkte je
Binnen twee weken merkte ik dat "de onderkant van mijn stemmingswisselingen" minder diep begon te worden en ik me stabieler begon te voelen.
pi_47797211
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 13:13 schreef Luchtbel het volgende:

Nijna, lief dat je er naar vraagt. Het gaat nog steeds hetzelfde De medicatie lijkt niet echt te helpen om eerlijk te zijn. Ik heb er morgen weer een gesprek over. Het geeft me nu namelijk alleen maar dit helpt ook niks, laat maar, laat alles maar weer, gevoel. Het was het proberen waard maar ja.
Wat naar dat het niet echt lijkt te helpen. Ik kan me dat moedeloze gevoel wel een beetje voorstellen.
Ik moet zeggen dat het bij mij ook even geduurd heeft voordat ik het juiste middel gevonden had (bij de 5e was het raak zeg maar), maar ik voelde me niet al die tijd zo intens rot, gelukkig.
Sterkte en ik wens je zo toe dat het gauw een beetje lichter wordt voor jou .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_47797308
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:03 schreef rainbow2007 het volgende:
efexor voorgeschreven gekregen. iemand ervaringen?
Meer zweten en verder had ik er weinig bijwerkingen van. Overigens ook niet veel werking helaas...
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:21 schreef Christine het volgende:

30 mg nog steeds en het gaat redelijk. Het scheelt enorm dat het heerlijk weer is en dat ik een hoop leuke dingen te doen heb (ben sowieso altijd wel een bezig bijtje). En ik heb lieve mensen om me heen. Het is in elk geval weer een beetje vol te houden zo. .
Dat zonnetje doet mij ook wel goed meestal . Fijn dat het weer wat beter vol te houden is nu Christine. Pas goed op jezelf!
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 29 maart 2007 @ 18:25:17 #202
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_47800643
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:47 schreef Nijna het volgende:

Ik kan me dat moedeloze gevoel wel een beetje voorstellen.
Ja dat is het echt Ik snap er niks van zo vaak. Ik heb echt drie keer twee uur per week iets van therapie. En nog gesprekken. En nog voel ik me zo. Ik gebruik nu al wel echt lang deze medicijnen. En nog voel ik me zo.
Iedere dag ben ik compleet waardeloos. Ik laat het maar, ik hoef niets meer want het gaat toch niet over. Zo voelt het nu. Ik weet inderdaad dat jij ook veel hebt moeten proberen.
Morgen heb ik een gesprek met mijn psych en ga het nog maar een keer zeggen, misschien moet er iets anders weer. Ik weet het echt niet.

Christine, goed te horen dat het nu wel redelijk gaat. Hopelijk blijft dat zo tot er echt wat kan gebeuren.
  donderdag 29 maart 2007 @ 19:22:52 #203
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47802440
Bedankt allemaal, de lieve reacties hier doen me altijd enorm goed .
Fijn topic dit en ik hoop dat meer mensen dat vinden.
pi_47805488
htanks voor de reacties eerste portie geslikt
pi_47806085
Luchtbel,

Wat verdrietig nou, geen vooruitgang. Is medicijnloos geen optie voor je? Of zeg ik nu iets heel doms?


*heeft afspraak met ha gemaakt*


Knoop is doorgehakt en heb toch besloten terug naar ha te gaan om die ggz brief te bespreken.
Gister pas viel me op dat degene die mijn intake deed toen in opleiding was, was me nog niet eerder opgevallen.

Ik was sowieso al van plan om naar de ha terug te gaan.


Kims_mama hoe is het met jou?
  vrijdag 30 maart 2007 @ 23:57:16 #206
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47849655
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:59 schreef berney het volgende:

Kims_mama hoe is het met jou?
Lief dat je naar me vraagt. Het gaat wel. Zonnetje helpt wel een beetje.
Ik heb nu 2 wekelijks gesprekken met een spv-er.
En medicatie verhoogd. Nu 2x per dag 75mg.
Wel ff wennen, werd er heel moe van.
Maar vraag me af of ik verder nog therapie krijg, of alleen dit.

Ik lees hier wel vaak mee, maar weet meestal niks zinnigs te zeggen, dus zeg ik dan maar niks.
pi_47852236
Ik hou dit topic graag puur voor ervaringen met medicatie. Niet om gemeen te zijn, maar probeer het dus ook zoveel mogelijk ontopic te houden.

Een reeks zoals hij wordt voorgesteld zie ik eigenlijk niet zitten. Het geeft me een te negatief gevoel. Ik snap dat sommigen zich goéd kut voelen, maar het helpt ook niet om iedereen die zich kut voelt te verzamelen, daar wordt niemand wijzer van. Zit je nou echt in de knoop en denk je dat er Fokkers rond lopen die goed advies zouden kunnen geven (en sta je ervoor open), topicje openen .

Edit: 'dat je je kut voelt' is niet bagatelliserend bedoeld, maar jullie snappen het punt denk ik wel.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 31-03-2007 02:05:52 ]
pi_47867671
quote:
Op zaterdag 31 maart 2007 19:25 schreef tinoz het volgende:

[..]

wie opend er een topic om te discussieren over et al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicatie ? Ik was gister op de radio met mijn statement dat ik vind dat mensen geholpen moet worden op andere manier dan medicatie voor schrijven en ze waren het met me eens , medicatie is alleen maar nodig als het echt niet gaat , en anders moeten mensen gewoon goed geholpen worden met hun problemen ... Als niemand er 1 opend open ik er eentje
Open hem maar hoor en zien we wel of het gaat lopen of niet.

Noem je hem wel
Omgaan met psychische aandoeningen ?
pi_47894191
Nu weer ontopic hier.
pi_47895800
Ik had hem in een verkeerd stuk van FOK geopend. Hierbij nogmaals mijn vraag:

Wie heeft er ervaringen met EFEXOR? Zit er nu een week op, voel me duizelig, wazig gevoel in mijn hoofd, last van ogen, droge mond bij het wakker worden, midden in de nacht wakker worden en dan een tijd niet kunnen slapen.
Hiervoor kon ik me nog doordrukken door mijn lichamelijke klachten, gewoon gaan zonder stil te staan bij pijn, maar nu merk ik dat het me niet meer uitmaakt en dat maakt dat 'gaan' ook weer lastiger.
  zondag 1 april 2007 @ 17:23:06 #211
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_47897049
Even doorbijten, Dale. Die bijwerkingen gaan weg en daarna voel je je vast wat beter .
pi_47897448
Ik had van efexor weinig bijwerkingen (ook weinig werking overigens). Vaak worden de bijwerkingen wel minder na een paar weken! Ik hoop dat je je gauw beter voelt!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_47897546
quote:
Op zondag 1 april 2007 17:23 schreef Christine het volgende:
Even doorbijten, Dale. Die bijwerkingen gaan weg en daarna voel je je vast wat beter .
ik heb je een pm gestuurd
  zondag 1 april 2007 @ 17:49:36 #214
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47897780
quote:
Op zondag 1 april 2007 16:34 schreef Dale het volgende:
Ik had hem in een verkeerd stuk van FOK geopend. Hierbij nogmaals mijn vraag:

Wie heeft er ervaringen met EFEXOR? Zit er nu een week op, voel me duizelig, wazig gevoel in mijn hoofd, last van ogen, droge mond bij het wakker worden, midden in de nacht wakker worden en dan een tijd niet kunnen slapen.
Hiervoor kon ik me nog doordrukken door mijn lichamelijke klachten, gewoon gaan zonder stil te staan bij pijn, maar nu merk ik dat het me niet meer uitmaakt en dat maakt dat 'gaan' ook weer lastiger.
neem contact op met je huisarts als deze bijwerkingen aanhouden, je laatste zin begrijp ik niet... wat vor andere medicijnen gebruik je?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47898224
quote:
Op zondag 1 april 2007 17:49 schreef Re het volgende:

[..]

neem contact op met je huisarts als deze bijwerkingen aanhouden, je laatste zin begrijp ik niet... wat vor andere medicijnen gebruik je?
geen andere medicijnen, maar wel oogpijn (lichtovergevoelig) wat me nogal in de weg is gaan zitten. met 'gaan' bedoel ik gewoon verstand op nul en geen aandacht besteden aan de pijn.
  maandag 2 april 2007 @ 10:37:20 #216
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47917779
lijkt me dat dat ook niet geheel normaal is, waarom ook niet die problemen aanpakken, wie weet ligt dat ook aan de basis (of speelt mee) van psychische klachten?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  maandag 2 april 2007 @ 11:10:17 #217
36965 Marjan1985
Blablablablabla
pi_47918737
Heeft er iemand misschien ervaring met Alprazolam?

Mijn moeder heeft deze nu gekregen omdat ze erg in de war is en paniekaanvallen heeft maar het lijkt erop dat ze hierdoor juist meer in de war raakt (en erg slaperig)...staat ook op de bijsluiter dat ze in de war erdoor kan raken etc.....
Your lips keep on moving... but all i hear is " Blah Blah Blah "
  maandag 2 april 2007 @ 11:16:38 #218
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47918950
Het behoort tot de groep van benzodiazepines en die kunnen paradoxale effecten teweegbrengen, gewoon terugkoppelen naar de huisarts als het aanblijft.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47922887
quote:
Op maandag 2 april 2007 11:10 schreef Marjan1985 het volgende:
Heeft er iemand misschien ervaring met Alprazolam?

Mijn moeder heeft deze nu gekregen omdat ze erg in de war is en paniekaanvallen heeft maar het lijkt erop dat ze hierdoor juist meer in de war raakt (en erg slaperig)...staat ook op de bijsluiter dat ze in de war erdoor kan raken etc.....
Alprazolam (Xanax) is een kalmeringsmiddel, dus je moeder zou er rusting van moeten worden. Aangezien kalmeringsmiddelen i.h.a. ook slaapmiddelen zijn, is die slaperigheid dus wel te verklaren.
Bij een normale dosis zou je er niet (meer) door in de war moeten raken, dus je moeder zou dat wel met haar arts moeten bespreken.

(Overigens mag ze geen grapefruitsap drinken zolang ze dat middel gebruikt)
  maandag 2 april 2007 @ 13:28:31 #220
36965 Marjan1985
Blablablablabla
pi_47923227
Nee weet dat ze idd geen grapefruitsap mag. Heb net ook dokter gesproken erover en die neemt nu contact op met ggz voor spoedbeoordeling... (heb blijkbaar bij haar niet alleen te maken met onvoldoende rust)
Your lips keep on moving... but all i hear is " Blah Blah Blah "
  maandag 2 april 2007 @ 17:43:06 #221
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47932131
Ik ben vanmorgen voor het eerst naar de psych geweest. 1e intake gehad, mag nu volgende week een test gaan maken en mag de 19e weer terug. Medicatie blijft voorlopig zoals het is, op 30 mg.
Merk wel dat ik weer wat labieler ben, sneller uit het veld geslagen door kleine dingen.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  dinsdag 3 april 2007 @ 00:46:45 #222
103822 zwareshag
geelgeblakerde velden
pi_47949679
Ik slik nu een week Zoloft (Sertraline), 25mg. Ik voel me iedere dag verwarder, meer zweet uitbarstingen, duizeligheid, depersonalisatie. En soms voel ik me alsof ik 2 dagen wakker ben. En dan weer te relaxed, dan weer te gespannen, en verder een heel afgevlakt gevoel. Heb de afgelopen week meerdere keren met hulpverleners gebeld en ze zeiden dat de klachten erger konden worden (ik slik ze tegen dwanggedachtes). Maar dit kan toch niet de bedoeling zijn? Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik heb net nog een dosis genomen maar ga morgen bellen met de psychiater zelf.
  dinsdag 3 april 2007 @ 14:18:28 #223
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47962644
Lips, wat voor test krijg je dan?
  dinsdag 3 april 2007 @ 14:19:22 #224
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_47962677
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 00:46 schreef zwareshag het volgende:
Ik slik nu een week Zoloft (Sertraline), 25mg. Ik voel me iedere dag verwarder, meer zweet uitbarstingen, duizeligheid, depersonalisatie. En soms voel ik me alsof ik 2 dagen wakker ben. En dan weer te relaxed, dan weer te gespannen, en verder een heel afgevlakt gevoel. Heb de afgelopen week meerdere keren met hulpverleners gebeld en ze zeiden dat de klachten erger konden worden (ik slik ze tegen dwanggedachtes). Maar dit kan toch niet de bedoeling zijn? Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik heb net nog een dosis genomen maar ga morgen bellen met de psychiater zelf.
Heb zelf geen ervaring met Zoloft. Maar ik zou zeker met de psych gaan bellen!
  dinsdag 3 april 2007 @ 20:07:35 #225
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47976941
Wat ik van mijn psych begreep wil ze eerst een algemene psychische test gaan doen om te kijken hoe ik nu in m'n vel zit en in het leven sta. Vanuit daar wil ze verder een behandelplan op gaan zetten. Ik heb in het verleden al ooit een psychische test gehad en ik verwacht dat dit ongeveer dezelfde zal zijn.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47977522
slapeloosheid 's nachts blijft - 2 of 3 uur slapen en dan wakker worden, om tegen een uur of tien helemaal finaal brak te zijn. tegen die tijd lukt het weer om wat te slapen maar dit is niet optimaal met werk enzo
heb van huisarts - na veel tegensputteringen - geen slaapmiddel maar oxazepam voorgeschreven gekregen. hopelijk helpt dat wat.
pi_47979793
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 20:20 schreef Dale het volgende:
slapeloosheid 's nachts blijft - 2 of 3 uur slapen en dan wakker worden, om tegen een uur of tien helemaal finaal brak te zijn. tegen die tijd lukt het weer om wat te slapen maar dit is niet optimaal met werk enzo
heb van huisarts - na veel tegensputteringen - geen slaapmiddel maar oxazepam voorgeschreven gekregen. hopelijk helpt dat wat.
Oxazepam is toch ook gewoon een slaapmiddel? (Maar meer een "doorslaper" dan een "inslaper")

Je weet dat je ze niet te lang moet gebruiken?
pi_47981019
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 21:14 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Oxazepam is toch ook gewoon een slaapmiddel? (Maar meer een "doorslaper" dan een "inslaper")

Je weet dat je ze niet te lang moet gebruiken?
dat zei de huisarts ook. verslavend ofzo?
de huisarts dacht dat de slapeloosheid vanzelf over zou gaan. op verschillende fora las ik dat dit niet zo is bij sommigen.
  dinsdag 3 april 2007 @ 21:48:19 #229
262 Re
Kiss & Swallow
pi_47981487
oxazepam wordt voornamelijk gebruikt als anxiolyticum maar het is dus ook een benzodiazepine wat gebruikt wordt bij acute slaapstoornissen en dan met name bij alkoholabstinentie
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_47982605
Oxazepam is net zoals als alle benzodiazepines (= angstremmende/kalmerende/slaapopwekkende middelen) verslavend. Je huisarts zal dan ook geen megaverpakking meegegeven hebben. Ze werken meestal heel goed als tijdelijke ondersteuning. Langdurig kun je ze dus niet gebruiken.

Ik gebruik dit soort middelen als ik me heel angstig/labiel voel, maar dus incidenteel en kortdurend.

Als je slaapproblemen hebt, dan heb je hier trouwens misschien wat aan: http://www.teleac.nl/beterslapen/.
pi_47986070
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 22:05 schreef Halinalle het volgende:
Oxazepam is net zoals als alle benzodiazepines (= angstremmende/kalmerende/slaapopwekkende middelen) verslavend. Je huisarts zal dan ook geen megaverpakking meegegeven hebben. Ze werken meestal heel goed als tijdelijke ondersteuning. Langdurig kun je ze dus niet gebruiken.

Ik gebruik dit soort middelen als ik me heel angstig/labiel voel, maar dus incidenteel en kortdurend.

Als je slaapproblemen hebt, dan heb je hier trouwens misschien wat aan: http://www.teleac.nl/beterslapen/.
die slaapproblemen heb ik pas sinds ik efexor slik. daarvoor sliep ik altijd prima alhoewel ik moe wakker werd.
pi_47987452
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 15:12 schreef berney het volgende:
Dat vroeg ik mij ook af, onbegrijpelijk blijf ik het vinden dat anderen 'zomaar' testen krijgen en als ik erom vraag 'kan' het ineens niet.
Hier hetzelfde dus. Vanmiddag heb ik er weer om gevraagd, maar ze blijven moeilijk doen. Ik heb gezegd dat voor mijn gevoel de diagnose niet klopt en dat ik gewoon meer duidelijkheid wil. Nu gaan ze er weer over vergaderen en volgende week kan ik bellen om te horen of het 'mag'. Vanuit mezelf dingen vertellen vind ik gewoon ontzettend moeilijk, logisch dat ze geen goed beeld van me hebben. Lijkt mij dat een vragenlijst/test dan voor meer duidelijkheid kan zorgen, toch?
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_48001438
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 23:32 schreef MissPink het volgende:

[..]

Hier hetzelfde dus. Vanmiddag heb ik er weer om gevraagd, maar ze blijven moeilijk doen. Ik heb gezegd dat voor mijn gevoel de diagnose niet klopt en dat ik gewoon meer duidelijkheid wil. Nu gaan ze er weer over vergaderen en volgende week kan ik bellen om te horen of het 'mag'. Vanuit mezelf dingen vertellen vind ik gewoon ontzettend moeilijk, logisch dat ze geen goed beeld van me hebben. Lijkt mij dat een vragenlijst/test dan voor meer duidelijkheid kan zorgen, toch?
Het lijkt mij het meest logische en ook gemakkelijkste. Dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn.




Mijn 'probleem' dat mijn posts hier offtopic waren omdat ik geen medicate kreeg is opgelost.

Ik krijg weer fluoxetine, ik weet het ik riep altijd liever niet, liever ook echt niet maar goed je moet toch wat. Tegen het plafond vliegen is ook niet echt fijn. (niet dat het daarom moest hoor die afspraak stond sowieso al)

Ik heb een verwijsbrief voor een 1e-lijns psycholoog. Mijn ha vroeg mij wat ik wilde, dus daar ging ik op in door te zeggen dat ik een 1e-lijns psycholoog+medicatie 'tijdelijk' tot ze mij onderzocht hebben wat ik mankeer. Aan de hand daarvan therapie of eventueel andere medicatie.

Dat er een steekje bij mij los zit, ach daarom hoeven ze me niet eens te onderzoeken maar dan is het zeg maar officeel en dat vind ik wel fijn als ik echt weet wat er is, eerder heb ik geen rust merk ik.


* t is mooi weer mensen*


Kims_mamma, fijn dat je met Kim erop uit durft te gaan met buggy nog wel. Lekker hoor.
pi_48018016
pfff die efexor geeft tot nu toe meer klachten dan er weg gaan. Ellendig zeg. Hoop dat het snel wat beter wordt zo is het niet te doen
  vrijdag 6 april 2007 @ 17:43:44 #235
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48085361
Hoe is het nu, Dale? Bel anders gewoon je huisarts/psych op hoor, als het niet gaat.
KuikenGuppy
  zaterdag 7 april 2007 @ 11:51:09 #236
156288 wallofdolls
Making love with my ego
pi_48105438
Mijn ervaring met ad: slecht

Ik ben jarenlang depressief en (passief) suicidaal geweest, heel verward rondgelopen enzo..zowel door erfelijkheid als roofbouw. Dan zoek je uiteindelijk een uitweg om je beter te voelen.

Het probleem aan ad is dat het je het gevoel geeft dat het beter gaat, maar het dit helemaal niet gaat. Dat neemt overigens niet weg dat het een uiterst effectieve opstap is voor instensieve (reguliere of alternatieve) behandeling. Bij langduriger gebruik knijpt het echter het kleine beetje emotie dat je nog hebt tot op de druppel uit je.

Ik weet niet hoe dat bij anderen zit maar ik ging mijn hoop totaal ophangen aan die ad. Je voelt je er na verloop van tijd bij tijd en wijle een stukje beter door. Je hebt meer energie. Je bent vrolijker. Binnen afzienbare tijd kan je niet meer zonder omdat het je toch een beetje voldoening geeft. Medicijnen nemen dan een functie over die door je lichaam gedaan moet worden. En: je blijft onderhuids gewoon zwaar depressief, je hebt het alleen minder door.

Achteraf gezien ben ik veel beter af met hardlopen. Ik voelt me er veel fitter en vrolijker door en ik raak er van langdurig uitvoeren verre van emotieloos van. Als ik het goed begrepen heb komt dat omdat sporten zorgt voor het aanmaken van serotonine terwijl seroxat slechts de duur van de activiteit van de aanwezige serotonine verlengt.

Zoals ik het ervaren heb mogen de ad dus regelrecht op de lijst van softdrugs!
pi_48149952
ik weet niet of het een bijwerking is of wat...
als ik zit, beide voeten op de grond zet, en dan langzaam mijn hielen omhoog doe en meer druk op de tenen zet, gaat mijn rechterbeen eerst wat trillen, en vervolgens op en neer bewegen. ja dit klinkt erg vaag, maar ik heb er geen controle over. mijn linkerbeen heeft nergens last van. herkent iemand dit ? had het eerder volgens mij nog niet, het viel me net vandaag op toen ik zat en opeens dacht van heej, mijn been, wat doet ie
pi_48184974
Hier in 1,5 week tijd ruim 2 kilo aangekomen. Terwijl ik volgens mij eerder minder dan meer eet. De moeheid is erger geworden, en het aantal bijwerkingen lijkt alleen maar meer te worden. Heb die spierbewegingen nu soms ook in mijn armen, alleen in bepaalde houding lijkt het. Best vaag.
  dinsdag 10 april 2007 @ 23:45:03 #239
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48199870
Zo, respect voor de mensen die weten af te bouwen (of beter nog, er helemaal mee stoppen) met anti-depressiva, en paroxetine in het bijzonder... Ik ben onlangs van 1 naar 0,5 per dag gegaan, en daar gaat mijn humeur al flink van achteruit, laat staan als je er helemaal mee stopt. .

Voordeel (of een nadeel?) is wel dat je gevoel zich meer op de voorgrond meld, waardoor je weer iets meer geforceerd wordt na te denken over waarom je je zo voelt als je je voelt. Al zorgt dat vele nadenken dan weer voor barstende hoofdpijn. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_48200704
Mensen, ik heb geen zin om de vervelende mod te moeten spelen en berichten te moeten verwijderen, maar het lijkt wel te moeten. Af en toe een zijstraatje ingaan kan prima, maar dit gaat te ver offtopic zo.

Lips, open anders een apart topic hiervoor.

Edit: Drastisch opgeruimd, sorry. Ik snap dat jullie de dingen die gepost zijn kwijt willen, maar dit is het topic er niet voor. Waarom posten jullie niet wat vaker in de SC met z'n allen? Dat is nu juist de ideale plek ervoor. Probeer het 's, zou ik zeggen!

[ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2007 00:19:10 ]
pi_48204180
Ik heb toch wel wat moeite dat je veel 'berichten' verwijderd hebt die mijns inziens wél ontopic waren.Ik vind het niet kunnen dat je zoveel berichten klakkeloos verwijdert omdat jij vindt dat ze te veel slowchat zijn.

oa een van mijn berichten gingen toch wel degelijk over dat mijn medicatie aanlaat en was dus ontopic.

Schoon je het feedback topic van dit forum ook even bij? Staat ook heel veel slowchat in.

Wel zo eerlijk he.

bovendien heb ik geen zin om in het slowchat topic geneuzel mijn gemoedstoestand te bespreken.

Bij deze trek ik mij terug uit dit topic.

Succes allemaal verder.

[ Bericht 2% gewijzigd door berney op 11-04-2007 08:00:09 ]
pi_48206058
We mogen geen topic om over het leven met een psychische stoornis te praten maar hier mogen we er ook niks over zeggen...
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_48207413
quote:
Op woensdag 11 april 2007 09:42 schreef Lotjeb het volgende:
We mogen geen topic om over het leven met een psychische stoornis te praten maar hier mogen we er ook niks over zeggen...
Misschien dat een topic
[sc] Pychische behandeling

een idee is?
  woensdag 11 april 2007 @ 11:56:12 #244
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_48210320
Berney jammer dat je je terugtrekt. Ik weet het, ik post hier niet veel, maar lees altijd mee.
pi_48214585
Behoorlijk drastisch opgeruimd... niet OT, maar ik wil het toch even zeggen...

Jammer Berney dat je je terugtrekt.

Detroit succes met verder afbouwen...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_48216040
Op welk tijdstip nemen jullie je medicatie? Zit er bij jullie ook slaapmiddel in de medicatie? Heb gemerkt dat ik moeilijk wakker word en het komt waarschijnlijk door de medicatie dus ik wil minderen maar laten ze dat toe denk je als ik wil minderen... Ze waren al aan het praten over verhoging maar dat wil ik echt niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2007 14:33:40 ]
pi_48218342
Gewas, welke medicijnen neem je en hoe lang al? In het begin kan je heel moe/suf ervan worden, dat zou na een tijdje weer over moeten gaan.
Ik nam mijn medicatie altijd 's ochtends in. Het had verder ook geen invloed op mijn slaappatroon, volgens mij, dus ik kan je niet echt helpen. Heb je het er al over gehad met degene die de medicatie heeft voorgeschreven?
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_48221363
Gewas, overleg het met degene die het je voorgeschreven heeft. Misschien kan je het op een ander moment innemen of minderen. Wat slik je?

Ik neem het altijd 's morgens in.
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 11 april 2007 @ 17:31:50 #249
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_48222958
Die van mij (tryptizol) helpt ook met slapen. Sinds ca 2 weken moet ik 2x per dag 75mg nemen. 'sMorgens en 's avonds. Word nu sneller moe. Ik neem het 's avonds rond tienen en 's morgens ook rond tienen.

Gewas, ik zou het ook overleggen!
pi_48223672
wie rookt er hier allemaal ik rook al een tijd weer, sinds een aantal tegenslagen. het heeft me wat geholpen maar wil er eigenlijk vanaf. aangezien ik daar al problemen mee had toen ik lekker in mijn vel zat, vroeg ik me af of anderen hier ervaring mee hebben
pi_48224137
quote:
Op woensdag 11 april 2007 15:39 schreef MissPink het volgende:
Gewas, welke medicijnen neem je en hoe lang al? In het begin kan je heel moe/suf ervan worden, dat zou na een tijdje weer over moeten gaan.
Ik nam mijn medicatie altijd 's ochtends in. Het had verder ook geen invloed op mijn slaappatroon, volgens mij, dus ik kan je niet echt helpen. Heb je het er al over gehad met degene die de medicatie heeft voorgeschreven?
quote:
Op woensdag 11 april 2007 16:50 schreef Nijna het volgende:
Gewas, overleg het met degene die het je voorgeschreven heeft. Misschien kan je het op een ander moment innemen of minderen. Wat slik je?

Ik neem het altijd 's morgens in.
quote:
Op woensdag 11 april 2007 17:31 schreef kims_mama het volgende:
Die van mij (tryptizol) helpt ook met slapen. Sinds ca 2 weken moet ik 2x per dag 75mg nemen. 'sMorgens en 's avonds. Word nu sneller moe. Ik neem het 's avonds rond tienen en 's morgens ook rond tienen.

Gewas, ik zou het ook overleggen!
Zyprexa, meer dan een half jaar alweer. Ik wilde het er ook over hebben met de behandelaar maar die is ziek dus dat duurt nog een tijdje. Deze medicatie had ik ook voorgeschreven gekregen vanwege slaapproblemen vorig jaar en toen ik voor de eerste keer de medicatie nam was ik gelijk met de tv aan in slaap gevallen. Dus dat was wel fijn maar nu merk ik dat ik 's ochtends moeilijk opsta.

[ Bericht 62% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2007 18:13:07 ]
  woensdag 11 april 2007 @ 19:44:48 #252
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_48227847
Beetje jammer dat je hier je verhaal niet meer kwijt mag...
Dit is het enige topic waar ik me zo vertrouwd voel dat ik m'n gevoel kan plaatsen... en dan wordt het gewoon weggehaald.

Fijn dat je in slechte buien je verhaal nog ergens kwijt kan
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_48230953
quote:
Op woensdag 11 april 2007 19:44 schreef Lips het volgende:
Beetje jammer dat je hier je verhaal niet meer kwijt mag...
Dit is het enige topic waar ik me zo vertrouwd voel dat ik m'n gevoel kan plaatsen... en dan wordt het gewoon weggehaald.

Fijn dat je in slechte buien je verhaal nog ergens kwijt kan
Ik ben echt pissig... bah Kom even naar de FB als je er de energie voor hebt.
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_48276804
Nou, ik mag toch weer gaan nadenken over medicijnen.
Ben vanmiddag bij de psycholoog geweest, en ze denkt toch dat het me kan helpen. Ik ben niet meer echt depressief, maar mijn hoofd is nogal een chaos de laatste tijd (stemmingswisselingen ed) en ze vind dat ik toch maar een afspraak moet maken met de arts, voor een 'informatief gesprek'. Ik heb gezegd dat ik er over na zal denken.
Ik vind het wel een moeilijke keuze hoor, ben er pas 2 maanden vanaf..
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
pi_48283425
quote:
Op vrijdag 13 april 2007 00:20 schreef MissPink het volgende:
Nou, ik mag toch weer gaan nadenken over medicijnen.
Ben vanmiddag bij de psycholoog geweest, en ze denkt toch dat het me kan helpen. Ik ben niet meer echt depressief, maar mijn hoofd is nogal een chaos de laatste tijd (stemmingswisselingen ed) en ze vind dat ik toch maar een afspraak moet maken met de arts, voor een 'informatief gesprek'. Ik heb gezegd dat ik er over na zal denken.
Ik vind het wel een moeilijke keuze hoor, ben er pas 2 maanden vanaf..
Ik heb geaccepteerd dat voor mij medicatie er vooralsnog gewoon bijhoort. Doe ik het niet, dan gaat het gewoon helemaal mis (m.n. in de herfst en winter). Voor de rest is het een kwestie van de juiste medicijnen vinden met zo min mogelijk bijwerkingen en er niet te veel bij stil staan.
  maandag 16 april 2007 @ 20:40:46 #256
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48393065
Ja hoi, was ik weer eventjes . Komende vrijdag ga ik (eindelijk ) naar de psychiater voor een diagnose en een medicatieadvies. Wat ik nu gebruik (seroxat, 30mg) werkt niet voldoende, dus ik denk dat het in eerste instantie verhoging van de dosering gaat worden, of misschien komt ze met iets anders.
Heeft iemand nog tips over wat ik niet moet vergeten te vertellen/vragen tijdens het consult van vrijdag? En hoe gaat zo'n consult bij een psychiater, zou het net zoiets zijn als bij de psycholoog?
KuikenGuppy
pi_48396242
Ik denk dat het afhankelijk van de psychiater is en met wat je "hulpvraag" precies is, hoe zo'n consult verloopt. Zelf heb ik maar ervaring met één psychiater, dus ik weet niet hoe maatgevend mijn ervaring is, maar bij mij verliep het eerste consult als een gesprek, waarin ik uitlegde wat mijn klachten waren en waarin hij doorvroeg. Aan het eind van dat eerste consult hadden we al een eerste versie van een plan van aanpak.

Ik denk dat het vrijdag handig is om een overzichtje te hebben met welke medicatie je in welke dosis gedurende welke tijd geslikt hebt. Dan weet de psychiater wat er al geprobeerd is. Hij zou kunnen voorstellen om je dosis aan te passen, of als je alleen nog maar AD van het type SSRI geslikt hebt, je een AD van een ander type kunnen voorschrijven. Bij mij ging dat soort beslissingen trouwens altijd in samenspraak, er werd mij niets opgedrongen.
  maandag 16 april 2007 @ 23:52:49 #258
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48401711
Als het goed is, beschikt deze psychiater nog vóór het consult van vrijdag over mijn dossiers van zowel huisarts als psychologe. Ze weet dus in feite al een beetje wat ik allemaal al verteld heb (ik hoop dus dat ze niet 'blanco' het gesprek in gaat met een: "zo, vertel, waarvoor kom je hier?") en het is haar 'taak' om een diagnose te stellen (want ik heb deze klachten al acht jaar in meer of mindere mate) en om mij medicatieadvies te geven.

Een plan van aanpak lijkt me echt een heel fijn idee, sowieso kijk ik wel heel erg uit naar dat gesprek. Ik wil gewoon weten wat er 'mis' met me is, en hoe dat concreet opgelost kan gaan worden. En ik wil medicijnen die voor mij wél werken, zodat het allemaal iets minder zwaar voor me wordt. Misschien is alleen verhogen van de dosering al genoeg, maar daarvoor zijn bloedspiegeltests nodig toch?
KuikenGuppy
pi_48402606
Ze zal je dossier wel doorlezen en absoluut niet blanco het gesprek in gaan, maar ga er maar van uit dat je je verhaal nog 's moet doen, aangezien ze zal willen weten hoe jouw visie is op het hele gebeuren. Het is inderdaad handig om te melden welke medicatie je hebt gehad, maar maak vooral ook een lijstje met klachten die je hebt, zodat je niets vergeet, en wanneer die het meest voorkomen.

Het kan zijn dat ze meteen aan het einde van het gesprek een voorlopig plan heeft, het kan ook zijn dat ze dat opstelt en op de 2e afspraak met je bespreekt, zodat ze erover na kan denken en/of kan overleggen met anderen.
  dinsdag 17 april 2007 @ 00:27:57 #260
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48402824
Oja, dat lijstje met klachten is echt een goed plan. Vooral omdat het bij mij zo kan wisselen. Ik heb net een aantal dagen laveloos door het leven gelopen, met totaal geen enkele hoop meer dat het ooit goed zou komen, en vandaag voel ik me voor het eerst eigenlijk weer een beetje positief. En aangezien ik een positief ingesteld persoon ben, ga ik dan alweer allerlei leuke dingen bedenken, plannen maken, dingen doen, mezelf weer goed kleden, mijn huis opruimen, etc. allemaal dingen waar je blij van wordt. En dan kan het zijn dat ik daar vrijdag vrolijk fluitend de praktijk instap, en zij dus niet aan me kan merken dat ik op andere momenten het liefst dood wil. Maar ik schrijf mijn gemoedstoestanden dagelijks op in een dagboekje, die neem ik ook mee. Geen idee of ze het wil inkijken (het is wel erg persoonlijk allemaal, maar niet té, en bovendien moet zij ook een beeld kunnen krijgen van de heftigheid van de klachten), maar het is wel handig het erbij te hebben.

In elk geval geeft die afspraak weer een beetje perspectief. Waar ik me weer aan kan optrekken. Echt fijn dat ik me eventjes niet meer extreem klote voel, ook .
KuikenGuppy
pi_48403150
Dat is inderdaad erg fijn, en het handige aan zo'n afspraak is dat je weet dat er schot in komt, dus dat je iets hebt om naar uit te kijken.
pi_48403640
quote:
Op maandag 16 april 2007 23:52 schreef Burdie het volgende:
Misschien is alleen verhogen van de dosering al genoeg, maar daarvoor zijn bloedspiegeltests nodig toch?
Zover ik weet, zijn bloedspiegeltests bij seroxat niet zo zinvol (zeg ik als leek). Ik heb een tijdje op de max. van 40 mg gezeten, zonder dat daar tests voor nodig waren.

Als jouw psychiater besluit om iets aan je medicatie aan te passen, zou het me niet verbazen als jouw dosis seroxat eerst nog wat verhoogd wordt, maar als dat niet snel tot verbetering leidt, ze je een ander soort (mogelijk tricyclisch) AD voor gaat schrijven. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden, dus dit is speculatie van mijn kant.
  dinsdag 17 april 2007 @ 10:33:37 #263
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48409621
We zullen het vrijdag wel zien bedankt voor het meedenken in elk geval!
KuikenGuppy
  vrijdag 20 april 2007 @ 12:34:18 #264
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48536052
Vandaag dus, ik vind het eigenlijk toch wel een beetje spannend...
KuikenGuppy
pi_48541530
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 12:34 schreef Burdie het volgende:
Vandaag dus, ik vind het eigenlijk toch wel een beetje spannend...
Hoe ging het?
pi_48541685
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 12:34 schreef Burdie het volgende:
Vandaag dus, ik vind het eigenlijk toch wel een beetje spannend...
Tja, je gaat naar een psychiater, dus je hoort vanaf nu tot de groep van echte gekken.
  vrijdag 20 april 2007 @ 15:25:04 #267
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48542588
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 15:03 schreef Halinalle het volgende:

[..]

Tja, je gaat naar een psychiater, dus je hoort vanaf nu tot de groep van echte gekken.
Precies .
Ik kon het niet vinden . Heb een half uur onbestemd huilend door de stad gefietst, in een poging de praktijk te vinden. Uiteindelijk is het me gelukt, maar toen was de tijd bijna om. Wel hebben we even kunnen praten over de medicatie, en die ga ik verhogen naar 40mg en uiteindelijk ws naar 50mg. En over iets meer dan twee weken kan ik al terug komen voor een diagnosegesprek .
KuikenGuppy
  vrijdag 20 april 2007 @ 16:13:49 #268
136780 Nosh
hurpdurp
pi_48544347
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 15:25 schreef Burdie het volgende:

[..]

Precies .
Ik kon het niet vinden . Heb een half uur onbestemd huilend door de stad gefietst, in een poging de praktijk te vinden. Uiteindelijk is het me gelukt, maar toen was de tijd bijna om. Wel hebben we even kunnen praten over de medicatie, en die ga ik verhogen naar 40mg en uiteindelijk ws naar 50mg. En over iets meer dan twee weken kan ik al terug komen voor een diagnosegesprek .
Zul je net zien, verdwaald in je eigen stad, wanneer je het niet kunt gebruiken.

Heeft het gesprek je wel wat zekerheid kunnen geven? Dat er in ieder geval iets ondernomen wordt?
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  vrijdag 20 april 2007 @ 16:18:36 #269
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48544487
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 16:13 schreef Nosh het volgende:

[..]

Zul je net zien, verdwaald in je eigen stad, wanneer je het niet kunt gebruiken.

Heeft het gesprek je wel wat zekerheid kunnen geven? Dat er in ieder geval iets ondernomen wordt?
Het lullige is nog wel, dat ik vlak bij haar om de hoek heb gestaan, en toen ineens dacht: Nee, Croeselaan! En toen heb ik een half uur door de stad gefietst .

Maar ja, het gesprek was fijn. Erg zakelijk, maar dat gaf me wel een prettig gevoel. Dat ik in elk geval serieus genomen wordt, en dat er nu écht naar gekeken gaat worden. Ik geloof dat de psychiater me wel echt verder kan helpen, en dat het een goede keus was om te vragen om een verwijzing. Hoe het zal uitpakken, zal allemaal gaan blijken in de toekomst. Maar ik heb wel weer een beetje het idee dat er weer schot in de zaak gaat komen.

Overigens zei de psychiater dat seroxat rotspul is, en dat het heel lastig is om ermee te stoppen. Daar schrok ik wel even van (hoewel het niks nieuws was voor me, maar toch, om het zo weer even te horen van iemand die er veel ervaring mee heeft...).
KuikenGuppy
  vrijdag 20 april 2007 @ 16:42:18 #270
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_48545249
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 16:18 schreef Burdie het volgende:

[..]

Het lullige is nog wel, dat ik vlak bij haar om de hoek heb gestaan, en toen ineens dacht: Nee, Croeselaan! En toen heb ik een half uur door de stad gefietst .

Maar ja, het gesprek was fijn. Erg zakelijk, maar dat gaf me wel een prettig gevoel. Dat ik in elk geval serieus genomen wordt, en dat er nu écht naar gekeken gaat worden. Ik geloof dat de psychiater me wel echt verder kan helpen, en dat het een goede keus was om te vragen om een verwijzing. Hoe het zal uitpakken, zal allemaal gaan blijken in de toekomst. Maar ik heb wel weer een beetje het idee dat er weer schot in de zaak gaat komen.

Overigens zei de psychiater dat seroxat rotspul is, en dat het heel lastig is om ermee te stoppen. Daar schrok ik wel even van (hoewel het niks nieuws was voor me, maar toch, om het zo weer even te horen van iemand die er veel ervaring mee heeft...).
Kan ze je dan niks anders voorschrijven? (Of laten voorschrijven door de dokter?? Weet niet of psychiaters dat mogen) Of wil ze eerst kijken of het misschien toch beter gaat werken??
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  vrijdag 20 april 2007 @ 16:43:19 #271
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48545282
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 16:42 schreef MissBliss het volgende:

[..]

Kan ze je dan niks anders voorschrijven? (Of laten voorschrijven door de dokter?? Weet niet of psychiaters dat mogen) Of wil ze eerst kijken of het misschien toch beter gaat werken??
Psychiaters mogen medicijnen voorschrijven, ja .
Maar nee, het is rotspul in de zin van: beginnen is een hel en stoppen ook. Maar ik zit er nu toch al aan he .
KuikenGuppy
  vrijdag 20 april 2007 @ 16:45:40 #272
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_48545354
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 16:43 schreef Burdie het volgende:

[..]

Psychiaters mogen medicijnen voorschrijven, ja .
Maar nee, het is rotspul in de zin van: beginnen is een hel en stoppen ook. Maar ik zit er nu toch al aan he .
Oh zo.. Ja dan ben je nu toch al te laat

Ik hoop zo dat het gaat werken!
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_48546410
Overigens vond ik afbouwen van seroxat een eitje, dus het hoeft niet zwaar te zijn.
  vrijdag 20 april 2007 @ 17:29:51 #274
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48546593
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 17:22 schreef Halinalle het volgende:
Overigens vond ik afbouwen van seroxat een eitje, dus het hoeft niet zwaar te zijn.
Helemaal geen hoofdpijn, geen duizeligheid, niet ineens beginnen te huilen als er totaal geen aanleiding is, niet van die stroomstootjes in je hoofd, niet misselijk enzo?

Hoe lang heb jij gebruikt eigenlijk, en hoeveel tijd heb jij genomen om af te bouwen als ik vragen mag? (ben namelijk zelf aan het proberen te minderen met seroxat.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_48547611
Ik heb ook seroxat geslikt en heb ook weinig moeite gehad met het afbouwen, dus wat Halinalle ook zegt, het hoeft niet zwaar te zijn!

detroit, die je dat minderen in overleg met je behandelaar? lijkt me namelijk wel zo verstandig.... eerlijk gezegd.
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 20 april 2007 @ 20:07:16 #276
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48551244
Dat afbouwen zie ik allemaal tzt wel .
Bedankt in elk geval voor de tips/ervaringen!
KuikenGuppy
  vrijdag 20 april 2007 @ 23:04:00 #277
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48557700
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 18:07 schreef Nijna het volgende:
detroit, die je dat minderen in overleg met je behandelaar? lijkt me namelijk wel zo verstandig.... eerlijk gezegd.
Daar heb je inderdaad gelijk in, dat dat in overleg met de behandelaar moet gaan eigenlijk...

Maar in mijn geval is het een beetje de huisarts die aangeeft dat ik wel weer eens zou kunnen proberen om af te bouwen.
Niet dat uitspraken van huisartsen met betrekking tot afbouwen nou altijd nauwkeurig zijn, maar ik heb wel het gevoel dat ik het weer zou kunnen proberen al doe ik het rustig aan. Bij mij gaat het in ieder geval wel gepaard met vervelende lichamelijke reacties, maja...
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  vrijdag 20 april 2007 @ 23:04:52 #278
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48557730
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 20:07 schreef Burdie het volgende:
Dat afbouwen zie ik allemaal tzt wel .
Bedankt in elk geval voor de tips/ervaringen!
Jij hebt nog wel even de tijd ook Burdie, aangezien je het nog maar kort tot je neemt, toch?
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  vrijdag 20 april 2007 @ 23:09:03 #279
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48557873
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 23:04 schreef Detroit het volgende:

[..]

Jij hebt nog wel even de tijd ook Burdie, aangezien je het nog maar kort tot je neemt, toch?
Ja, sinds kerst ongeveer. En nu ga ik dus eerst opbouwen, en pas op het moment dat ik een half jaar klachtenvrij ben, mag ik eens aan afbouwen gaan denken.
KuikenGuppy
pi_48557947
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 17:29 schreef Detroit het volgende:

[..]

Helemaal geen hoofdpijn, geen duizeligheid, niet ineens beginnen te huilen als er totaal geen aanleiding is, niet van die stroomstootjes in je hoofd, niet misselijk enzo?

Hoe lang heb jij gebruikt eigenlijk, en hoeveel tijd heb jij genomen om af te bouwen als ik vragen mag? (ben namelijk zelf aan het proberen te minderen met seroxat.
In vier weken (als overstap naar een ander middel). Ik had het toen zo'n acht maanden gebruikt. Hoofdpijn en "raar gevoel in mijn hoofd" had ik slechts af en toe in lichte mate. Ging verbazingwekkend makkelijk, ik had de verhalen ook gehoord.
Ik weet niet in welke mate emotionele labiliteit (huilbuien) door het afbouwen kan komen, maar het zou voor mij een alarmsignaal zijn om met mijn arts na te gaan of er niet nog sprake is van een onderliggende depressie.
pi_48558075
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 23:09 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ja, sinds kerst ongeveer. En nu ga ik dus eerst opbouwen, en pas op het moment dat ik een half jaar klachtenvrij ben, mag ik eens aan afbouwen gaan denken.
Precies, als ik jou was, zou ik me ook op het verminderen/laten verdwijnen van mijn klachten richten en het afbouwen een stuk lager op mijn prioriteitenlijstje zetten. Eerst maar weer lekker leven.
  zaterdag 21 april 2007 @ 00:10:49 #282
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48560093
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 23:11 schreef Halinalle het volgende:

[..]
Ik weet niet in welke mate emotionele labiliteit (huilbuien) door het afbouwen kan komen, maar het zou voor mij een alarmsignaal zijn om met mijn arts na te gaan of er niet nog sprake is van een onderliggende depressie.
Kan best dat dat inderdaad met elkaar te maken heeft. Zo weet ik nog dat ik tijdens de laatste of de op een na laatste keer dat ik probeerde af te bouwen een keer zwaar woedend werd omdat ik op straat liep met een paraplu terwijl het onwijs hard regende en waaide. Als gevolg van de wind knalde die paraplu dus om, en gingen die spijlen die dat nylon bij elkaar moeten houden kapot. Daar stond ik dus ineens weer in de regen, met een kapotte paraplu in mijn handen. Echt zwaar kwaad die paraplu op de grond geflikkerd en staan te schreeuwen midden op straat terwijl de mensen me angstig aankeken. . .

Moraal van het verhaal: zo heb ik van een therapeut gehoord dat die woede ook een gevolg is van een depressie, en dat je op zo'n moment dus eigenlijk een signaal krijgt dat je er nog steeds middenin zit...
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zaterdag 21 april 2007 @ 00:16:23 #283
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48560272
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 00:10 schreef Detroit het volgende:

[..]

Kan best dat dat inderdaad met elkaar te maken heeft. Zo weet ik nog dat ik tijdens de laatste of de op een na laatste keer dat ik probeerde af te bouwen een keer zwaar woedend werd omdat ik op straat liep met een paraplu terwijl het onwijs hard regende en waaide. Als gevolg van de wind knalde die paraplu dus om, en gingen die spijlen die dat nylon bij elkaar moeten houden kapot. Daar stond ik dus ineens weer in de regen, met een kapotte paraplu in mijn handen. Echt zwaar kwaad die paraplu op de grond geflikkerd en staan te schreeuwen midden op straat terwijl de mensen me angstig aankeken. . .

Moraal van het verhaal: zo heb ik van een therapeut gehoord dat die woede ook een gevolg is van een depressie, en dat je op zo'n moment dus eigenlijk een signaal krijgt dat je er nog steeds middenin zit...
Dat vind ik dus wel een beetje eng van medicatie... je onderdrukt zegmaar de symptomen, maar je voelt je intussen prima zodat 1) je niet goed aan de problemen kunt werken, omdat je je niet rot meer voelt en 2) je niet helemaal zeker weet of het écht over is, tenzij je gaat afbouwen.
KuikenGuppy
  zaterdag 21 april 2007 @ 13:12:07 #284
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48569040
Fijn, bijwerkingen van het verhogen .
KuikenGuppy
  zaterdag 21 april 2007 @ 13:20:55 #285
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48569270
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 00:16 schreef Burdie het volgende:

[..]

Dat vind ik dus wel een beetje eng van medicatie... je onderdrukt zegmaar de symptomen, maar je voelt je intussen prima zodat 1) je niet goed aan de problemen kunt werken, omdat je je niet rot meer voelt en 2) je niet helemaal zeker weet of het écht over is, tenzij je gaat afbouwen.
Dit is dan ook meer dan een reden die je hebt om als je af gaat bouwen goed naar jezelf te luisteren, ondanks dat een derde persoon (een huisarts ofzo) meent te vinden dat het best wel eens mogelijk zou moeten kunnen zijn om ermee te stoppen...
Eigenlijk is het sowieso een gecompliceerd proces, ondanks dat je het gevoel hebt dat je bepaalde problemen uit de weg hebt geruimd na veelvuldige gesprekken met een therapeut weet je nooit helemaal zeker of alles wel helemaal verwerkt is. Die tijdbom kan nog altijd aan het tikken zijn.

Wat voor bijwerkingen heb je na de verhoging er bijgekregen dan Burdie?
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  zaterdag 21 april 2007 @ 14:15:19 #286
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48570652
Gewoon weer the usual... beetje loom/lusteloos en moe gevoel. "Stroomstootjes" in m'n hoofd en wat misselijk. Het liefst zou ik de hele dag op bed blijven liggen, een beetje voor me uit staren.
KuikenGuppy
  zaterdag 21 april 2007 @ 16:34:48 #287
262 Re
Kiss & Swallow
pi_48574171
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 14:15 schreef Burdie het volgende:
Gewoon weer the usual... beetje loom/lusteloos en moe gevoel. "Stroomstootjes" in m'n hoofd en wat misselijk. Het liefst zou ik de hele dag op bed blijven liggen, een beetje voor me uit staren.
dacht het niet he... we moeten strakkies wel entertained worden natuurlijk
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_48581095
ben nu zo'n 2 weken met efexor bezig. voel me al wel wat lekkerder in mijn vel - nog niet super de luxe, maar toch alvast een stuk beter. de bijwerkingen zijn gelukkig wat minder geworden. ben blij dat ik ermee begonnen ben.
  maandag 23 april 2007 @ 13:20:46 #289
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_48629991
Mooi zo, Dale!

Ik ben de laatste week telkens moe. Kan van de ad komen. Hoop het niet, want dan moet ik iets anders.
  maandag 23 april 2007 @ 20:17:33 #290
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_48645298
Ik ben vandaag weer bij de huisarts geweest. Ik word in een heel hoog tempo zwaarder op het moment en ik voel me eigenlijk nog steeds niet echt goed.
Het zwaarder worden komt waarschijnlijk toch door de ad, ik heb zo'n hoge eetlust door de paroxetine dat ik ook blijf eten.
Ik vertelde de huisarts dat ik steeds meer het idee heb dat de ad niet veel doet. Ze zei dat zij dat idee al langer had maar dat ze het belangrijk vond dat ik daar zelf mee kwam. We hebben nu besloten dat ik vanaf morgen af ga bouwen. Ik zit nu op 30mg en vanaf morgen ga ik naar 20mg. Dit minstens 2 weken en dan (of iets later) naar 15mg.
Grote kans dat we na deze ad toch een andere gaan proberen. Weet iemand of er ook ad zijn waar je niet zo'n honger van krijgt?
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  maandag 23 april 2007 @ 20:28:06 #291
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_48645829
Geen idee, van seroxat heb ik zelf helemaal geen last in die zin .
Komt het 'veel honger' niet gewoon doordat je je beter voelt, en dan überhaupt meer zin hebt om te eten?
KuikenGuppy
pi_48646047
Lips succes met afbouwen, ik ben met seroxat helemaal niet aangekomen... Het verschilt volgens mij echt van persoon tot persoon. Sterkte

Hoe is het met Luchtbel?
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 23 april 2007 @ 20:53:21 #293
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_48646924
Herken me inderdaad wel in dat vele eten... Regelmatig de hoeveelheid eten tot me nemen die eigenlijk voor twee personen staan... Kan me voorstellen dat je daardoor snel forser wordt als je er wat aanleg voor hebt. Het lijkt ook een beetje alsof dat signaal "ik heb geen honger meer!" wat minder goed doorkomt.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_48647160
quote:
Op maandag 23 april 2007 20:17 schreef Lips het volgende:
Ik ben vandaag weer bij de huisarts geweest. Ik word in een heel hoog tempo zwaarder op het moment en ik voel me eigenlijk nog steeds niet echt goed.
Het zwaarder worden komt waarschijnlijk toch door de ad, ik heb zo'n hoge eetlust door de paroxetine dat ik ook blijf eten.
Ik vertelde de huisarts dat ik steeds meer het idee heb dat de ad niet veel doet. Ze zei dat zij dat idee al langer had maar dat ze het belangrijk vond dat ik daar zelf mee kwam. We hebben nu besloten dat ik vanaf morgen af ga bouwen. Ik zit nu op 30mg en vanaf morgen ga ik naar 20mg. Dit minstens 2 weken en dan (of iets later) naar 15mg.
Grote kans dat we na deze ad toch een andere gaan proberen. Weet iemand of er ook ad zijn waar je niet zo'n honger van krijgt?
Fluoxetine/prozac.

Die wordt ook gebruikt bij bulimia patiënten.

Ik ben er in ieder geval nooit van gegroeid.
  maandag 23 april 2007 @ 21:35:23 #295
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_48648575
@ Burdie, ik heb wat Detroit ook al noemt. Ik eet in m'n uppie voor 2 personen en ik kan de hele dag blijven eten. Daarbij is het niet eens snoepen wat ik doe, het is 'gewoon' gezond eten maar dan heel veel. En inderdaad zit er geen rem meer op.
Omdat ik met het opbouwen zo ziek ben geweest vind ik maar dat ik nu met afbouwen geen last krijg

berney bedankt voor de tip! Kan het daar altijd met de huisarts over hebben. Hoe ervaar jij verder bijwerkingen van prozac?
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_48648626
Ik wens het je toe Lips, dat het afbouwen soepeler gaat dan het opbouwen!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_48649848
quote:
Op maandag 23 april 2007 13:20 schreef kims_mama het volgende:
Mooi zo, Dale!

Ik ben de laatste week telkens moe. Kan van de ad komen. Hoop het niet, want dan moet ik iets anders.
thanks kims_mama

moeheid was bij mij 1 van mijn klachten voordat ik met de ad begon. dit is nog niet beter geworden. wel merk ik allerlei andere dingen waar ik wat anders mee omga. het verschilt wel erg per dag nog hoe ik me voel. sommige dagen voel ik me somber, op andere dagen betrap ik me er soms op dat ik loop te fluiten. een nadeel van de ad vind ik wel dat mijn gevoelens (en daarmee angsten) erg worden afgevlakt. voorheen was mijn belangrijkste drempel om geen ... nou ja laten we het gekke dingen noemen... te doen mijn omgeving, ouders, enz.. dat argument is nu wel wat weggevallen - het gevoel is er nauwelijks meer. dat vond ik wel eng om te ontdekken, vooral op dagen dat het wat minder gaat.

hoeveel uur slaap jij per nacht nu, en is dat meer of minder geworden dan voorheen?
pi_48650009
Ik hoor trouwens vaak tegengestelde berichten over welke middelen kunnen bijdragen tot gewichtstoename. Er zijn dus ook mensen die klagen over gewichtstoename bij Prozac/fluoxetine. Ik denk dat je wat dat betreft een beetje geluk moet hebben.
Lips, ik zou als ik jou was, wel duidelijk melden dat gewichtstoename bij Seroxat voor jou een bijwerking is waar je echt last van hebt, maar niet zelf proberen te sturen naar Prozac.
  maandag 23 april 2007 @ 22:10:06 #299
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_48650157
quote:
Op maandag 23 april 2007 22:05 schreef Halinalle het volgende:
Ik hoor trouwens vaak tegengestelde berichten over welke middelen kunnen bijdragen tot gewichtstoename. Er zijn dus ook mensen die klagen over gewichtstoename bij Prozac/fluoxetine. Ik denk dat je wat dat betreft een beetje geluk moet hebben.
Lips, ik zou als ik jou was, wel duidelijk melden dat gewichtstoename bij Seroxat voor jou een bijwerking is waar je echt last van hebt, maar niet zelf proberen te sturen naar Prozac.
Dat is ook niet de bedoeling hoor Halinalle. Ik vertrouw hierin op de kundigheid van mijn ha en ik ga er ook vanuit inderdaad dat gewichtstoename (en andere bijwerkingen) per persoon kunnen verschillen.
Ik was enkel benieuwd naar andere ervaringen.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_48651669
Ik slik sinds 4 weken Mirtazapine (merknaam Remeron).
De eerste dagen dat ik het slikte werd ik na een uur heel duizelig en slap en moest ik meteen naar bed ook. Gelukkig was dat toch al in de avond

Maar nu na 4 weken is dat over en merk ik er bijna niks meer van. Ik slaap makkelijker in, maar overdag merk ik nog helemaal geen verschil.
In de gebruiksaanwijzing stond dat het maximaal 6 weken kan duren voor je verschil merkt, dus ik hoop dat ik toch wel binnen 2 weken ook overdag wat verschil ga merken.
E.
  maandag 23 april 2007 @ 22:56:25 #301
170167 kims_mama
Trotse mama van Kim!
pi_48651777
quote:
Op maandag 23 april 2007 22:02 schreef Dale het volgende:

[..]

thanks kims_mama


hoeveel uur slaap jij per nacht nu, en is dat meer of minder geworden dan voorheen?
Het verschilt heel erg. Maar minimaal 7 uur. Gelukkig slaap in de laatste tijd wel snel in.

Maar ik blijf overdag erg moe. En om 21.00 ben ik al heel slaperig.

Ga nu pitten!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')