Wat recepten uit het vorige topic, met dank aan de posters aldaar!quote:Een tapa (meervoud tapas) is een Spaans aperitiefhapje, dat geserveerd wordt in zogenaamde tapasbars. Bij de tapa wordt een drankje gedronken, óf, als men laat in de middag of vroeg in de avond een drankje bestelt, bestelt men er meestal een tapa bij. In het zuiden van Spanje (zoals in Andalusië) en in het binnenland krijgt men gewoonlijk bij het bestelde drankje één of meerdere tapas gratis.
De oorsprong en naam van de tapa komt van de gewoonte om een glas wijn of een ander drankje met een stuk brood of een plakje ham af te dekken (tapar is Spaans voor "afdekken"), om te voorkomen dat er vliegen in het glas komen.
Er zijn duizenden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, zoals serranoham, olijven, calamares (gefrituurde inktvisringen), kaas, tortilla en albondigas (Spaanse gehaktballetjes). In de noordelijke regio Baskenland gaat het meestal om "Pintxos", kleine stukjes brood met allerlei verschillende ingrediënten (vis, vlees, zeevruchten of worst etc.). In Spanje waardeert men de tapa's en het eten in het algemeen met name om de versheid en/of kwaliteit van het product, waardoor het meestal gaat om relatief simpele gerechten met producten van hoge kwaliteit.
Hoewel de tapa oorspronkelijk een tussendoortje was, worden ze in Spanje ook wel geconsumeerd als maaltijd. Ook buiten Spanje worden tapas in tapasbars als avondmaaltijd aangeboden, al lijken de "Amerikaanse", "Nederlandse" of "Duitse" versies van tapa's niet altijd op wat men in Spanje tapa's noemt.
quote:Allitas de pollo en escabeche
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Ingrediënten
12 kippenvleugeltjes - 250 ml olijfolie -100 ml wijnazijn (wit) - 1 eetlepel honing - ½ bol knoflook, teentjes geplet met de zijkant van een mes - 2 blaadjes laurier - 1 eetlepel paprikapoeder (mild) - 1 grote ui, in ringen - bloem - 2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde) - versgemalen, zwarte peper - 1 takje peterselie - zout
Bereiding
Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Leg ze dan even apart.
Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm. Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het dan over de kippenvleugeltjes.
Laat dit enkele uren intrekken, af en toe omscheppen. Alvorens te serveren nog even opwarmen. Serveren met krielaardappeltjes en de saus.
quote:Atún con naranja
Tonijn met sinaasappel
Ingrediënten
400 gr verse tonijn - 2 el olijfolie - 4 sinaasappels - 2 el citroensap - 2 el droge sherry - 2 tl mosterd - fijne suiker - 2 takjes tijm - peper en zout
Bereiding
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt op. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt. Pers de andere 2 sinaasappelen uit. Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn. Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal. Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout. Schenk het sausje over de warme tonijn. Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.
quote:Atún con naranja
Tonijn met sinaasappel
Ingrediënten
400 gr verse tonijn - 2 el olijfolie - 4 sinaasappels - 2 el citroensap - 2 el droge sherry - 2 tl mosterd - fijne suiker - 2 takjes tijm - peper en zout
Bereiding
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt op. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt. Pers de andere 2 sinaasappelen uit. Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn. Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal. Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout. Schenk het sausje over de warme tonijn. Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.
quote:Pollo en cerveza
Kip in bier
Ingrediënten
12 kippevleugeltjes - 1/3 liter bier - zout - vers gemalen peper - 1 tl tijm - 1 blaadje laurier
Saus:
¼ tl tijm - 1 el bier - 2 el olijfolie - zout - vers gemalen peper
Bereiding
Snijd de vleugeltjes in tapas formaat. Neem een ondiepe schaal en vermeng daarin het bier, zout, peper, tijm en laurier. Leg de kip in de marinade, en laat ze enkle uren op kamertemperatuur mrinaren (regelmatig keren)
Vermeng een el bier met de rest van de ingrediënten voor de saus. Laat de vleugeltjes uitdruipen op keukenpapier. Leg ze op een roosten en smeer de saus met een kwastje over de kip. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze onder de grill en laat ze in 5 min. bruin kleuren. Draai ze om, smeer ze nogmaals in en laat ze nogmaals 5 minuten onder de grill goudbruin worden.
quote:Gamba’s ala kuupke.
Benodigdheden:
· Zak Gamba’s (Aldi)
· Olijfolie
· Charlotjes
· Knoflook
· Witte wijn (Aldi)
· Knoflooksaus
· Ketchup
· Peterselie
· Peper
· Zout
Bereidingswijze:
Doe een flinke scheut olijfolie in een bord. Vermaal twee teentjes knoflook samen met één charlotje tot ze fijn zijn. Meng deze met de olijfolie. Leg hier de Gamba’s voor zo’n 10-15 minuten in.
Haal daarna de gamba’s eruit en leg deze in een ingevette overschaal (invetten met olijfolie).
Voeg nu ongeveer 3dl witte wijn toe en zet het geheel voor zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Saus:
Doe in een grote kop/pot een behoorlijke hoeveelheid knoflooksaus. Voeg hier aan toe de ketchup en peterselie. Breng het geheeld naar smaak met peper en zout. Voeg als laatste een scheutje witte wijn toe. Dit geheel goed mengen.
quote:TheCamel
nodig:
wraps
kip of zalm
kruidenroomkaas
ijsbergsla
smeer de wrap in met kruidenroomkaas
leg de sla er overheen
leg de kip of zalm daar in reepjes overheen
rol de wrap op en snij hem in kleine stukjes
echt yummie, je blijft er van eten :p
quote:Almendras saladas
Zoute amandelen
Ingrediënten
5 el olijfolie - 250 gr. amandelen - grof zeezout
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de amanadelen op een halfhoog uur tot ze goudbruin zijn.
Schep de amandelen over in een kom en schep er een royale hoeveelheid zeezout door. Direct serveren.
quote:Albondigas
Spaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
450 gr mager lamsgehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 ontkorste plakjes witbrood - 2 eetlepels rode wijn - 2 eetlepels olijfolie - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet)
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.
Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ± 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
quote:Champiñones con salsa de tomata y ajillo
Champignons in tomaten-knoflooksaus
Ingrediënten
500 gr. kleine champignons - 100 gr. olijven met piment - 350 gr. gekruide tomatensaus - 1 el. paprikapoeder - 1 el. knoflookpuree - 2 el. olijfolie - zout - peper
Bereiding
Champignons schoonmaken en overdoen in schaal. Olijven afgieten en in plakjes snijden. In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
In koekenpan olijfolie verhitten en champignons rondom bruin bakken. Tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.
quote:Albóndigas en salsa picante.
Gehaktballetjes in pittige saus
Ingredienten [voor 15 a 20 stuks]
150 gr. kalfsgehakt
150 gr. varkensgehakt
1 ei
zout, [vers] gemalen zwarte peper
1 eetlepel broodkruim/paneermeel
olijfolie
voor de saus: halve kop tomate frito [heinz ofzo]
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel mosterd
een mespuntje cayennepeper
1 eetlepel azijn
een paar druppels tabascosaus
bereiding:
klop het ei los. meng de beide soorten gehakt met het ei en het broodkruim en maak het geheel op smaak met zout en peper. b;ijf het geheel met de hand kneden totdat het een compacte massa is en alles goed gemengd is.
draai er dan kleine gehaktballetjes van, formaat bitterbal ongeveer.
verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in een enkele laa bruin [doe dit zonodig in etappes]
zodra de balletjes mooi bruin zijn , doe dan het deksel op de pan en laat de balletjes nog een minuut of 10 doorgaren.
maak intussen de saus door alle ingredienten bij elkaar te vermengen.
je kunt er nu voor kiezen om de balletjes in de saus te serveren, of met de saus apart, ernaast;
in de saus: giet overtollig vet uit de pan en voeg de saus toe.laat het geheel goeddoorwarmen.
saus ernaast: doe de saus in een kommetje. zet dit op een schaal en schik de balletjes eromheen
quote:pollo al ajillo kip in knoflooksaus
ingredienten voor 60 stuks [!]
-30 kippenvleugeltjes
-25 à 30 teentjes knoflook
-zout, peper
-20 eetlepels olijfolie [vind ik zelf wel wat veel ]
-2 eetlepels azijn
bereiding:
snijd de kippenvleugeltjes door bij het gewricht kruid de kip met zout en peper naar smaak. snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. verwarm de olie over meerdere koekenpannen. voeg dan de kip en knoflook toe. blijf de kip en noflook steeds bewegen zodat de kip aan alle kanten bruin en gaarwordt. zorg ervoordat het vuur niet te hoog staat zodat de knoflook niet aanbrandt en de kip langzaam gaar kan worden. als de knoflook toch te donker wordt, doe dan nog even een deksel op de pan. de vleugeltjes zijn na ong. 15 minuten gaar.
als de kipgaaren bruin is, voeg dan de azijn toe en beweeg de kipnog enkele minuten in de pan. dit gerecht kan zowel warm als koud worden opgediend. wij hebben het warm gegeten.
en wat die meerdere pannen betreft.. tja, je kan er ook 1 nemen de de rest wat al klaar is warmhouden als je t warm uit gaat serveren ofzo..
quote:patatas aioli
aardappelen in knoflookmayonaise
1 van de populairste
het recept is wel voor 'veel!'
-2 kilo roodschillige aardappelen
-5 dl/ mayonaise, zelfgemaakt
-12 teentjes knoflook,geperst
-12 eetlepels gehakte peterselie
-zout
voor de mayonaise [1 en n kwart kop]:
-2 eieren plus 2 dooiers
-halve theelepel dijon mosterd
-2 theelepels zout
-4 eetlepels citroensap
-400 ml. milde olijfolie
bereiding mayo:
doe de eieren, dooiers, mosterd, zout, en citroensap in een blender of keukenmachine en klop dit mengsel een paar seconden. giet er dan heel langzaam de olie bij en blijf vervolgens kloppen tot de saus dik en romig geworden is [hij wordt niet zo dik als kant en klare mayonaise!] de mayonaise dikt nog wat in als ie even in de koelkast staat.
bereiding aardappelen:
was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten]
trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.
roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar. de mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. indien nodig verdunnen met citroensap of een beetje azijn. schep de aardappeltjes er voorzichtig door, breng op smaak met wat zout en laat ze op kamertemperatuur staan zodat het kan intrekken.
onze ervaring was dat het na bereiding nog wat flauw was, dus eventueel zelf nog wat aan smaak toevoegen:) [wat meer zout, citroensap,of weet ik veel ]
quote:Aros de Cebolla
Gefrituurde ui-ringen
Ingrediënten
5 Uien - 2 eieren - 2 el olijfolie - olie om te frituren - 2 dl bier - 150 gr. bloem - zout - peper - peterselie
Bereiding
Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Brang op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uiringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijngesneden peterselie. Lekker met Alioli.
quote:Champiñones al Estilo de Sevilla
Champignons met knoflook
Ingrediënten
450 gram champignons - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 tenen knoflook fijngesneden - 2 eetlepels citroensap - zout en peper naar smaak
Bereiding
Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.
quote:Dubbele knoflookkip
Ingrediënten
3 bolletjes knoflook (ong. 35 teentjes)
1 tot 1 1/2 kilo braadkuiken
175 gr roomkaas
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
zout en peper
250 gr witte druiven (pitloos en niet te zoet)
een takje rozemarijn
30 gr boter
Oventemperatuur:
180 C, stand 3
Bereiding
Houd 2 teentjes knoflook apart en doe de rest in een pan kokend water. Schep ze na een halve minuut eruit en pel ze.
Kook ze nog eens 2 minuten door, giet ze af en zet ze weg.
Pel een van de 2,overblijvende teentjes en snijd dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het kuiken. Snijd vervolgens beide helften in dunne plakjes en leg ze opzij.
Pel en kneus de laatste teen en vermeng het met de kaas, bieslook en peterselie, Maak op smaak af met zout en peper.
Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.
Vul de ontstane ruimte helemaal op met het kaasmengsel.
Vul de binnenkant van het kuiken met de geblancheerde knoflook en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.
Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en vleugels.
Strooi wat zout over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.
Braad het kuiken ong. 1 1/2 uur in de oven, tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.
quote:Gegratineerde champignons
Voor 8 stuks: snijd de steeltjes uit 8 grote champignons en hak de helft van de steeltjes fijn (rest wordt niet gebruikt). Vermeng ze met 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 3 eetlepels geraspte lichtpikante Zaanlander, zout en peper. Vul hiermee de champignons. Bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C
quote:Dadels in spek
Catagorie : Borrelhapjes
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:15:00
Waardering :
Ingrediënten :
250g dadels
100g chorizo worst (vleeswaren)
200g ontbijtspek
--------------------------------------------------------------------------------
Bereidingswijze :
Snijdt de dadels aan een zijde open en verwijder de pit. Snijdt de plakjes chorizo worst door midden en rol ze op. Stop in elke dadel een rolletje chorizo worst en wikkel elke dadel in een plakje ontbijtspek. Leg deze op een rooster van de oven en laat het spek in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 10 minuten knapperig worden. Haal ze dan uit de oven en zet de dadels vast met een prikker.
Geloof wel dat het C1000 was, dat idee had ik dus al, vandaar mijn vraag!quote:Op woensdag 7 februari 2007 14:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
Als je misschien het tapaspakket van de C-1000 bedoelt, met daarin materiaal voor:courgette met gekruide roomkaas ![]()
kipspiesjes-paprika ![]()
![]()
varkensspiesjes-kruidendinges ![]()
![]()
bruschettakruiden ![]()
garnaal-knoflookmarinade-spiesjes ![]()
bespaar jezelf dan alsjeblieft de moeite, het is lang niet zo lekker als zelf maken!
Veel recepten vind je op http://www.giessenborch.com/
Dat idee had ik al gekregen, ga snel verder rondkijken!quote:Op woensdag 7 februari 2007 14:24 schreef Bluezz het volgende:
Zelf maken, en boeken kopen is onzin, er is online echt zo giga-veel te vinden
Donequote:Op woensdag 7 februari 2007 18:59 schreef Bluezz het volgende:
Doe even een linkje naar het 1e deel in je OP!
Dat hoeft nou ook weer niet hoorquote:Op woensdag 7 februari 2007 19:05 schreef Mikani het volgende:
[..]
Done. Heb ook wat recepten uit het vorige topic erin gezet, de rest komt nog!
Hehe dan laat ik de rest gewoon lekker zittenquote:Op woensdag 7 februari 2007 19:33 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dat hoeft nou ook weer niet hoor
We gaan dit topic gewoon weer net zo leuk maken als deel 1
En hoe was het? Nog foto's gemaaktquote:Op vrijdag 9 februari 2007 19:50 schreef Bluezz het volgende:
Morgen gaan we lekker tapassen hier thuis met vrienden.
Ik heb diverse gerechten uit het vorige topic geprobeerd en het allerlekkerst was een taartje van filodeegquote:Op donderdag 15 februari 2007 12:14 schreef Gripper het volgende:
Morgenavond lekkere tapas voor een leuke fokstermaken. heeft iemand nog tips? Ze vindt alles wat ik maak misschien wel lekker, maar ik wil zelf wel eens iets anders dan mn standaard (maar lekkere) gehaktballetjes in tomatensaus, champignons met kruidenboter, knoflookgarnaaltjes en olijfjes, stokbrood, tapenade en aioli.
We zijn allebei carnivoren, dus vleestapas mogen!
onder anderequote:Op dinsdag 20 maart 2007 15:44 schreef Bluezz het volgende:
Zo, das niet gering
Deze maar weer raadplegen dus ?
http://www.giessenborch.com/
Supersite voor tapas vind ik
dat is wel lekker als je wat koude hebt iddquote:Op zaterdag 24 maart 2007 15:09 schreef MissyMirjaM het volgende:
en anders heb je altijd nog over voor de volgende dag
En maak je dan alles zelf of haal je ook kant en klare dingen?quote:Op zaterdag 24 maart 2007 16:52 schreef Bluezz het volgende:
Wij doen meestal iets van 4 warm en 4 koud.
Laat je ff weten wat het geworden is, mét foto's natuurlijk!
[afbeelding]
Wat moet ik me bij die manchego blokjes voorstellen? Staan ze onder de olie, of zijn ze gewoon een beetje gemarineerd? Wat betaal je ervoor? kiloprijs van ¤ 30/35 ofzo?quote:Op zaterdag 24 maart 2007 18:20 schreef Bluezz het volgende:
We maken bij voorkeur alles zelf.
Maarrrrrrrr we gaan wel altijd even naar Spanish Harlem voor de manchego kaasblokjes in olie en knoflook en de pittige gamba's
Ik ken zowel de machego aan een stuk, heerlijk, maar ook die blokjes onder de olie zijn heerlijk.quote:Op zaterdag 24 maart 2007 19:04 schreef Casparovvv het volgende:
Wat moet ik me bij die manchego blokjes voorstellen? Staan ze onder de olie, of zijn ze gewoon een beetje gemarineerd? Wat betaal je ervoor? kiloprijs van ¤ 30/35 ofzo?
Het lijkt me niets. Ben bang dat het de volle smaak van de manchego verdoezeld door de knoflook. Het is echt een grandioze kaas, maar met mate, daarnaast is schapenkaas niet goedkoop.
Ik heb nu een hele zachte geitenkaas met een dadel erin, echt een subliem kaasje. De zure smaak van een zachte geit in combinatie met een zoete dadel, heel lekkerIs alleenstaand al erg goed, maar ik denk dat 'ie ook goed te combineren is met bijvoorbeeld een zalmbacon er omheen.
Ook weer een blue stilton in de port gezet voor pasen
Inderdaad, niet teveel, ik zit ook altijd sneller vol dan ik verwacht (en had gehooptquote:Op zaterdag 24 maart 2007 13:10 schreef littledrummergirl het volgende:
wij hadden er iets van 6 ofzo gekozen, als je van elk dingetje dan bijvoorbeeld 4 stukjes maakt heb je ruim voldoende ( je zit sneller vol dan je verwacht)
Ik weet nog niet. De vorige keer was het gewoon zonder iets erbij, nouja op citroenknoflookpeper kruiden (<- tip).quote:Op zondag 7 oktober 2007 23:21 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt al heerlijk, hoe ga je de biefstukreepjes doen?
quote:Op vrijdag 7 december 2007 12:22 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Ooooooo.. wat klinkt dit allemaal lekker!!!!
Denk dat ik zaterdag maar weer eens voor mijn nieuwe vriendin allemaal lekkere dingtjes ga maken in de magnetron ga stoppen!!!!
favo 's : - dadels in ontbijtspek van de AH (versafdeling) eventueel gevuld met kaas)
- teriyaki kipspiesjes ( vriezer AH) ( kan nergens die saus/marinade vinden en zelf maken is teveel moeite)
Zelf gemaakt:quote:
Tortilla? Gevulde parikaatjes? Gegrilde-auberginerolletjes? (OK, dat laatste is niet echt spaans)quote:Op woensdag 25 juni 2008 12:07 schreef ano.niempje het volgende:
Goed topic. Hier ga ik zeker gebruik van maken.
Iemand nog goede tapas voor vegatarische mensen? Want ook die krijgen we hier (te) vaak op visite
http://www.giessenborch.com/tapasmetgroente.htmquote:Op woensdag 25 juni 2008 12:07 schreef ano.niempje het volgende:
Goed topic. Hier ga ik zeker gebruik van maken.
Iemand nog goede tapas voor vegatarische mensen? Want ook die krijgen we hier (te) vaak op visite
Jah geweldige site is dat.quote:Op woensdag 25 juni 2008 14:32 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
http://www.giessenborch.com/tapasmetgroente.htm
tadaa
nom nom nomquote:Op woensdag 2 juli 2008 15:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Jah geweldige site is dat.
Ik vier zaterdag met 10 fok-cul-dames mijn verjaardag. Iedereen maakt wat tapas, dus dat wordt een hele avond eten
Misschien een heel late reactie, maar ik denk dat het gerookte en pittig zoete smaakje komt door Pimenton. Het wordt in Spanje heel veel gebruikt, maar is hier relatief onbekend. Ik hoop dat ik misschien nog iemand help met deze tip.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 17:02 schreef goddess-in-heaven het volgende:
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.
Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!
Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
mijn zus was ook al een hele tijd op zoek naar het recept, en die vond bij de oil en vinegar een kruidenmix die er heeeeel erg in de buurt kwam zei zequote:Op zondag 9 november 2008 19:07 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Misschien een heel late reactie, maar ik denk dat het gerookte en pittig zoete smaakje komt door Pimenton. Het wordt in Spanje heel veel gebruikt, maar is hier relatief onbekend. Ik hoop dat ik misschien nog iemand help met deze tip.
Wij hebben vet lekker spul voor de feestdagenquote:
Het kan zomaar zijn dat ik vóór de kerst nog even in de winkel sta.quote:Op zondag 21 december 2008 19:37 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Wij hebben vet lekker spul voor de feestdagenVandaag ongeveer 30 kilo Franse kaas voorbereid.
Onder andere:
- De klassieke Blue Stilton met port
- Verschillende Brie's gevuld met peper, peppadew, napoli, zwarte truffel, bieslook
- Cheddar met cranberries
- Geitenkaasjes met in Armagnac gewelde rozijnen, cranberries, as
- Een Tomme de Savoir gerijpt in druivenpulp
- De standaard kazen: Roquefort Papillon Noir, Brie de Meaux, Camembert cru, Vacherin Mont d'or etc. etc.
En verder...
- Handgemaakte roomboters met oa truffel, zongedroogde tomaatjes, pepers
- Olijven gevuld met geitenkaas, een roomkaas met pesto, piment, etc. etc.
- Goede paté: zwijn, haas, fazant, frambozen etc. etc.
Nouja, goed, als ik alles opnoem ben ik nog wel even bezigDe kerstdagen zijn zo leuk
Knetterhard werken, maar wel héél gezellig!
Maak jezelf dan eens kenbaarquote:Op zondag 21 december 2008 19:40 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het kan zomaar zijn dat ik vóór de kerst nog even in de winkel sta.
Hebben jullie overigens de Applewood Smoked cheddar op het moment? Of moet ik het even bestellen?
Ja zal ik doenquote:Op zondag 21 december 2008 19:43 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Maak jezelf dan eens kenbaarWe hebben hem op het moment niet, hoeveel heb je nodig? Kan je niet garanderen dat 'ie voor de kerst nog te krijgen is.
Dat moet wel lukken jaquote:Op zondag 21 december 2008 20:27 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja zal ik doen
Ik ben trouwens nog niet binnen geweest sinds je terug bent van je reis hoor
Nou, volgens mij gaat het per wieltjes van 3 KG ofso. En dat is opzich gewoon goed. "Dinges" verpakt ze dan vacuum voor me in kleinere stukken. Als het niet gaat lukken is het geen ramp
Dan kom ik morgen denk ik wel even. Maar dan kom ik wel in mijn klusklerenquote:Op zondag 21 december 2008 20:33 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Dat moet wel lukken jaIk wilde zeggen; we kunnen het wel bestellen alleen is het geen gangbaar product en zou het niet rendabel zijn als je slechts één stukje zou willen.
Ben er morgen, dinsdagavond en woensdag de hele dag. Als je de drukte wil vermijden moet je morgen of dinsdagavond komen. Woensdag wordt een gekkenhuis.
je vleesjes in kerstboomvorm snijdenquote:Op dinsdag 23 december 2008 14:28 schreef Espabilado het volgende:
Bestaan er ook traditionele kerst-tapas?
ik zou ze opwarmen in de oven en dan een lekker licht sausje eroverheen, iets met witte wijn en lichte room ofzoquote:Op dinsdag 23 december 2008 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
en zoek nog iets om met de hollandse garnalen te doen, iemand een leuk idee dat aansluit bij bovenstaande?
bij dezequote:Op dinsdag 23 december 2008 15:46 schreef motorbloempje het volgende:
wittewijnroomsaus, bestaat dat?
dressing zou ik eenvoudig laten, iets met citroen en een beetje peterselie ofzo?quote:Op dinsdag 23 december 2008 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
morgen doe ik dus een vistapastrio
ik ga een tongfiletspiesje maken met citroenmarinade denk ik (andere ideeen zijn ook welkom!)
met wat sockeye zalm ga ik een mini carpaccio maken met wat rucolablaadjes en pijnboompitten en wat flinterdunne romatomaatplakjes. Zoek hiervoor alleen nog een dressing.
en zoek nog iets om met de hollandse garnalen te doen, iemand een leuk idee dat aansluit bij bovenstaande?
wat cool, het bestaat nog echt ookquote:Op dinsdag 23 december 2008 15:50 schreef Bluezz het volgende:
http://www.smulweb.nl/945450/koken/recept/Witte-wijn-roomsaus
Klinkt lekker
klinkt goedquote:Op dinsdag 23 december 2008 15:51 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
dressing zou ik eenvoudig laten, iets met citroen en een beetje peterselie ofzo?
naais!quote:Op dinsdag 23 december 2008 15:50 schreef Bluezz het volgende:
http://www.smulweb.nl/945450/koken/recept/Witte-wijn-roomsaus
Klinkt lekker
Needless to say, het is vooralsnog niet gelukt langs te komenquote:Op zondag 21 december 2008 20:33 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Dat moet wel lukken jaIk wilde zeggen; we kunnen het wel bestellen alleen is het geen gangbaar product en zou het niet rendabel zijn als je slechts één stukje zou willen.
Ben er morgen, dinsdagavond en woensdag de hele dag. Als je de drukte wil vermijden moet je morgen of dinsdagavond komen. Woensdag wordt een gekkenhuis.
Neequote:Op woensdag 24 december 2008 08:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Needless to say, het is vooralsnog niet gelukt langs te komen
Dit maakt mijn schoonmoeder met de kerst... onder andere danquote:Op dinsdag 23 december 2008 14:28 schreef Espabilado het volgende:
Bestaan er ook traditionele kerst-tapas?
ik denk dat je dan het makkelijkste wat mainstream dingetjes kan maken voor kids, gewone gehaktballetjes, stukjes saté, stokbroodjes met kruidenboter, frietjes in een appart figuurtje etcquote:Op woensdag 18 maart 2009 11:24 schreef Stiemie het volgende:
Wat een geweldige recepten komen er hier voorbij![]()
Komend weekend krijgen wij vrienden met kinderen te eten. Nu willen we graag tapas maken en de volgende dingen staan al op het menu:
- Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
- mini- geitenkaastaartjes
- de in het vorige topic genoemde vegetarische wraps met paprika, komkommer en roomkaas
- Aardappelen in knoflookmayonaise
- turks brood met smeersels (aioli en auberginesalade)
Zijn er ook nog speciale tapas voor kinderen (minder scherp gekruid) of kan je de gewone tapas dan aanpassen?
Lijkt me ook, een kind is toch nog niet in staat die gecompliceerde smaken te waarderen.quote:Op woensdag 18 maart 2009 11:32 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ik denk dat je dan het makkelijkste wat mainstream dingetjes kan maken voor kids, gewone gehaktballetjes, stukjes saté, stokbroodjes met kruidenboter, frietjes in een appart figuurtje etc
Maar is ze met die geitenkaas of complexe tapas meer tevreden dan met patat, gehaktballetjes o.i.d.? Begrijp me niet verkeerd hoor, mijn kinderen zullen later ook vroeg kennis maken met wat ik als fatsoenlijk/lekker/beschaafd voedsel beschouw (i.t.t. het tokkievoedsel dat veel ouders hun kinderen tegenwoordig voorschotelen achter de tv), maar ik zou niet zo snel geneigd zijn tapas met een kostprijs van ¤0,50-¤1 per stuk aan mijn kinderen voor te schotelen.quote:Op woensdag 18 maart 2009 13:15 schreef Stiemie het volgende:
Nou mijn dochter van anderhalf kan echt wel genieten van bv brood met geitenkaas of andere gekruide dingen. Ik vind het juist wel leuk om haar nu al zoveel mogelijk verschillende smaken te leren kennen.
Ik weet echter niet of de kinderen van onze vrienden ook van dat soort dingen houden dus vandaar mijn vraagIn ieder geval maak ik dan ook wel gewone gehaktballetjes en wat gewone aardappels uit de oven.
Die chorizo met roomkaas en paprika klinkt ook lekker zeg!
De tomaatjes waren echt heel licht gedroogd hoor, je proefde echt nog een beetje de verse, frisse smaak van een gewone tomaat. Met een verder gedroogd tomaatje wordt het al snel erg scherp denk ik.quote:Op woensdag 18 maart 2009 12:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh, die tomaatjes met tonijn klinken goed! Die ga ik eens proberen.
Wat versta je onder normale tapas? Ik vind tapas doorgaans wel vrij mediterraan, het meeste combineert prima met elkaarquote:Op woensdag 18 maart 2009 13:33 schreef Stiemie het volgende:
Ik kom op internet trouwens ook flink veel Italiaanse tapas tegen. Bijvoorbeeld gevulde tomaatjes met basilicum en mozzarella. Kan je dat gewoon bij je normale tapas-hapjes doen of kan dat qua smaak niet?
meer de originele spaanse hapjesquote:Op woensdag 18 maart 2009 13:34 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Wat versta je onder normale tapas?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |