abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 10 april 2005 @ 12:57:35 #51
111260 Charmian
a little joy
pi_26119925
Papas Arrugadas y mojo
Aardappels uit Lanzerote met mojo

Ingrediënten
krieltjes (in schil) - zeezout

Bereiding
Doe de aardappels in een pan met zeer zout water (vroeger gebruikte men zeewater). De aardappels moeten in het water blijven drijven. Als ze naar de bodem zakken, meer zout toevoegen. Breng de aardappels aan de kook en laat het gedurende 15 - 20 minuten koken. Giet de aardappels af en bestrooi ze met zout. Draai het vuur laag en laat het zout op de aardappels kristaliseren door de pan regelmatig heen en weer te bewegen. Draai tot slot het vuur uit en bedek de pan gedurende 5 minuten met een theedoek (geen deksel).


Mojo Picon

Ingredienten:

1 bolletje knoflook - 1 spaanse peper - ½ tl Kummel - Grof zeezout - 1 el paprikapoeder - 1 kop olijfolie - ½ kop witte wijnazijn


Bereiding:

Alle knoflookteentjes pellen. Samen met het grove zeezout in een vijzel fijnmalen. Pepertje schoonmaken, zaadjes verwijderen en kleinsnijden. Samen met kummel en paprikapoeder aan het knoflookmengsel toevoegen en fijnmalen. tot slot olijfolie en azijn toevoegen en omroeren.

The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 10 april 2005 @ 20:12:56 #52
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26130565
quote:
Boletes rellenos
Kastanjechampignons gevuld met gehakt


Ingrediënten
325 gr middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld - vers citroensap - 5 el boter - 3 el gehakte ui - 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst - 125 gr mager varkensgehakt - versgemalen peper en zout - 3 el paneerpeel - 1/2 tl Spaanse brandy of cognac - 1 el gehakte peterselie - 1 el fijngehakte pijnboompitten



Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 el van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer paneermeel, brandy, peterselie, pijnboompitten en zo nodig nog wat specerijen erdoor (het gerecht moet flink gekruid zijn). Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt. Leg er tenslotte iets van de resterende boter op.

Bak de gevulde kastanjeboleten in de voorverwarmde oven van 175° C in 15 a 20 minuten goudbruin.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26130738
quote:
Op zondag 10 april 2005 20:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
Deze ga ik ZEKER maken over 2 weken
  zondag 10 april 2005 @ 20:21:46 #54
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26130790
er zijn zo onwijs veel lekkere recepten te vinden
veel te veel!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 10 april 2005 @ 20:22:17 #55
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26130802
oh, en bluez, laat zeker even weten hoe het was, en wat je gemaakt hebt!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26130896
quote:
Op zondag 10 april 2005 20:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh, en bluez, laat zeker even weten hoe het was, en wat je gemaakt hebt!
Ja, mijn collega's nemen ook elk wat mee, en ik maak dan nog 3 of 4 dingetjes.
Ik zal van de tapas tafel ook even een foto nemen voor in dit topic, met de namen van de happen erbij
  vrijdag 13 mei 2005 @ 16:55:30 #57
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26982004
hop!
bluezz, hoe was je avond!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 14 mei 2005 @ 18:55:26 #58
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27008734
Tortilla de patatas, Spaanse aardappel tortilla.

- weet niet hoeveel aardappelen, doe altijd een middelgrote schaal vol, stuk of 6 grote aardappelen ofzo...
- 1 fles zonnebloemolie of olijfolie, maar vind ik een beetje zonde omdat je echt heel veel olie gebruikt.
- 3 uien
- zout en peper.
- 6- 8 eieren ( mijn tortillas zijn altijd een centimer of 5 dik)

Schil en snij de aardappels en snij ze in grove stukken, uien hetzelfde verhaal, pellen en in grove stukken snijden.
Doe ze in een wokpan en giet er zoveel olie op totdat ze allemaal onder de olie zitten, je hebt bijna een hele fles nodig. Strooi er zout op.
Laat ze in de olie gaar worden.
Zodra de aardappelen gaar zijn, klop de eieren in een kom, schep de aardappelen en ui uit de olie en roer ze snel door het eimengsel voordat het gaat stollen. Ondertussen moet je al een koekenpan op het vuur hebben met wat olie erin, als de olie goed heet is gooi je het aardappel/ei mengsel erbij.

Laat dit op zacht vuur stollen , de bovenkant dan, dan keer je hem om, ik heb zelf een speciale tortilla omkeerdeksel maar dat kan ook met een gewone platte deksel. Het is lastig om hem goed om te keren, omdat hij zwaar en dik is. Herhaal dit totdat je vindt dat hij hard genoeg is.

Je kunt dit natuurlijk ook doen met minder aardappelen en minder ei, als je hem dunner wilt hebben.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27011217
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 16:55 schreef MissyMirjaM het volgende:
hop!
bluezz, hoe was je avond!
Middag
Heel geslaagd veel lekkers, alleen door het onverwachte mooie weer hebben we veel beneden in de tuin gezeten, terwijl al het lekkers boven in de huiskamer stond, dat was jammer want er is gewoon te weinig nu van gegeten.
En ik ben vergeten foto's te maken, maar het was een plaatje
pi_27088293
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.

Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!

Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 17:26:46 #61
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27089065
Dit recept heb ik van een Spaanse website.

Patatas bravas

Ingrediënten:

4 aardappelen
1/4 liter mayonaise
150 ml. tomato frito
tabasco
zout
peterselie
olijfolie.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, frituur ze in een pan met olijfolie ( neem aan dat het ook in een frituurpan kan) en als ze klaar zijn bestrooi ze met zout.
In een schaal meng de mayonaise, de tomato frito en een paar druppels tabasco. Doe wat van de saus over de aardappels en serveer de rest apart in een schaal.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27089098
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:26 schreef La_Guiri het volgende:
Dit recept heb ik van een Spaanse website.

Patatas bravas

Ingrediënten:

4 aardappelen
1/4 liter mayonaise
150 ml. tomato frito
tabasco
zout
peterselie
olijfolie.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, frituur ze in een pan met olijfolie ( neem aan dat het ook in een frituurpan kan) en als ze klaar zijn bestrooi ze met zout.
In een schaal meng de mayonaise, de tomato frito en een paar druppels tabasco. Doe wat van de saus over de aardappels en serveer de rest apart in een schaal.
dat is het ook niet. misschien dat tabasco erdoor wel iets helpt?
  dinsdag 17 mei 2005 @ 19:51:01 #63
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27094396
Lijkt me wel ja, daar kun je net zoveel van toevoegen als je zelf wilt. Want zo worden de originele patatas bravas gemaakt.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 19:52:12 #64
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27094438
Heb nog even je post gelezen en zoals jij ze maakt met paprika en ui enzo ken ik ze niet.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 21:56:09 #65
111260 Charmian
a little joy
pi_27098619
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:02 schreef goddess-in-heaven het volgende:
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.

Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!

Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
Wat je zou kunnen doen is de paprika grillen op houtskool. De houtskool voor het rokerige smaakje, van grillen wordt de paprika over het algemeen wat zoeter.
Je kunt de boel pittig maken met tabasco, chilipoeder of cayennepeper.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:01:02 #66
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27098795
I.p.v. het grillen op houtkool kun je paprika's ook prima grillen in de oven
Grillen tot ze zwart worden, uit de oven in een plastic zak doen, zak afsluiten, paar minuutjes wachten, zak open, paprika's ontvellen en verder verwerken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:03:08 #67
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27098867
of gewoon op t gasstel.
op t pit leggen/houden net erboven, ronddraaien tot ze zwart zijn.
dan ff wachten en velletej erafplukken.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:04:20 #68
111260 Charmian
a little joy
pi_27098905
Ja maar ze wil een rokerig smaakje, vandaar de houtskool.
Dat van die plastic zak, waarvoor is dat? Gaat het velletje dan sneller los zitten?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:10:40 #69
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27101448
Ja maar, ja maar, in patatas bravas hoort helemaal geen paprika
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:22:02 #70
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27101869
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 22:04 schreef Charmian het volgende:
Ja maar ze wil een rokerig smaakje, vandaar de houtskool.
Dat van die plastic zak, waarvoor is dat? Gaat het velletje dan sneller los zitten?
Ja, je kunt het er dan heel makkelijk afwrijven
En het rokerige smaakje zit er ook in dan, rokerig en zoet, heerlijk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:22:22 #71
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27101878
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:10 schreef La_Guiri het volgende:
Ja maar, ja maar, in patatas bravas hoort helemaal geen paprika
Hoe moet het dan wel?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:28:44 #72
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27102119
Had ik toch hierboven al neergezet?
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:36:15 #73
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27102382
Dus het recept wat jij hebt gepost is hoe het moet? Owkee, dat is in ieder geval erg duidelijk.
Paprika is dus een no-no in de patatas bravas
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:44:13 #74
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27102699
Ja precies! Bedankt voor je medewerking, dat je dat inziet, er is maar 1 goeie manier en dat is die ik gepost heb

Nee, even serieus er zullen ongetwijfeld lokale varianten zijn, maar mijn recept is van de 'originele' patatas bravas.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27111411
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:44 schreef La_Guiri het volgende:
Ja precies! Bedankt voor je medewerking, dat je dat inziet, er is maar 1 goeie manier en dat is die ik gepost heb

Nee, even serieus er zullen ongetwijfeld lokale varianten zijn, maar mijn recept is van de 'originele' patatas bravas.
i know, maar ik heb ze al meerdere keren bij een restaurant gegeten waar ze zo werden geserveerd. maar zelfs als ik de paprika grill krijg ik die specifieke smaak niet. ik had zo gehoopt dat iemand t wist
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')