abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54036353
ik heb inmiddels op 't lijstje voor 10 man voor morgen:

Tortilla-wraps met coburgerham en creamcheese
Tortilla-wraps met zalm, sla en creamcheese
Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat
Turks brood met tapenade en smeersels
Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei
Gevulde champignons
champpignons met knoflook
kippenstukjes uit de oven
pastasalade met tonijn en olijven
gefrituurde uienringen
aardappelen in knoflookmayonaise
satéstokjes
hamrolletjes met monchou
zelfgemaakte friet



en misschien toe nog een appeltaart
Ja doei.
pi_54041660
daar kan echt wel een 11e bij, ik weet wel iemand
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_54054978
Voor 10 (of 11) personen.

Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en creamcheese

1 pak tortillawraps
bakje creamcheese
gerookte ham
sla

Tortilla in het midden besmeren met creamcheese, daar wat blaadjes sla op leggen en daar de ham weer op. Oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden.

Tortilla-wraps met zalm, sla en creamcheese

1 pak tortillawraps
1 ½ pakje zalm
creamcheese
sla

Tortilla in het midden insmeren met creamcheese, daar wat sla op leggen, daar de zalm weer op, beetje peper erop, en dan oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden.


Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat

12 afbakbroodjes
2 bollen mozarella
4 tomaten
groene pesto
olijfolie
zout
peper
rozemarijn

Bak de broodjes af tot ze bijna naar wens zijn. Haal ze uit de oven en snijd ze voorzichtig in de lengterichting door. Maak een olijfolieprutje van olijfolie, peper, zout en rozemarijn en sprenkel dit over het zachte deel van de doorgesneden broodjes en leg de broodjes terug in de oven zodat de bovenkant mooi goudgeel bruin wordt. Dit zijn de bruchetta's.

Eenmaal uit de oven, besmeren met een beetje groene pesto, en mozarella met een stukje tomaat erop leggen.


Turks brood met tapenade en smeersels

turks brood
tapenade
smeersels

Snijd het turks brood in mooie stukken, niet te groot, niet te klein. Je kunt ze het 'best' besmeren door ze open te scheuren en daarna 'in' het brood te tapenade of andere smeersels te smeren.


Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei

2 pakken bladerdeeg
1 plak feta
125 gram champignons
halve prei
teentje knoflook
paar druppels olijfolie

Laat terwijl je de vulling gaat maken het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de feta, champignons, prei en knoflook in kleine stukjes. Wok de champignons en prei samen met de knoflook even heel kort op hoog vuur. Meng daarna de feta er doorheen en schep dit op het bladerdeeg en vouw het dicht. Bak ze in de oven goudgeel af.


Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met kleine stukjes olijf

Een pak kant en klare gehaktballetjes (aldi)
pot pittige pastasaus
wat olijven (groene)

Snijd wat olijven in 'reepjes' en meng deze met de pastasaus. Gooi dit mengsel over de gehaktballetjes heen. Warm en koud te serveren. Op te warmen door het geheel even in de magnetron te leggen.

champignons met knoflook

250 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ½ teen knoflook fijngesneden
1 eetlepels citroensap
zout en peper naar smaak

Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.


pastasalade met tonijn, groente en olijven

1 zak penne
2 blikjes tonijn in olie
200ml creme fraiche
rode paprika
gele paprika
komkommer
olijvenringetjes
peper en zout naar smaak

Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen. Laat de tonijn uilekken en zorg dat het in kleine stukjes is verdeeld. Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en de olijven in ringetjes.
Meng alle ingrediënten door de koude pasta heen, en maak het smeuïg met de creme fraiche. Eventueel serveren met wat geraspte kaas los ernaast.



gefrituurde uienringen

5 Uien
2 eieren
2 el olijfolie
olie om te frituren
2 dl bier
150 gr. Bloem
zout en peper
peterselie

Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uienringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keuken papier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijn gesneden peterselie.



roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise

8 grote roodschillige aardappelen
halve pot mayonaise
wat citroensap
2 theelepels mosterd
4 tenen knoflook, geperst

was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten]
trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.

Meng de mayonaise met wat citroensap, mosterd en de geperste knoflook en breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier de aardappelen doorheen. Laat dit een tijdje op kamertemperatuur staan zodat de mayo een beetje in de aardappelen kan trekken.



hamrolletjes met knoflookkaas


2 pakjes schouderham
Knoflookkaas (Garland van de AH, Val Blanc van de Aldi)

Smeer de plakjes in met een laagje knoflook kaas en rol deze op. Voilá!


kaasplankje met brie, camembert en bieslookkaas en melba-toastjes

spreekt voor zich..


gevulde eieren met zalm

10 eieren
mayonaise naar smaak
ui
1 teentje knoflook
½ pakje gerookte zalm
zout en peper naar smaak

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in de lengterichting door. Haal de dooier eruit en doe deze in een kom. Snijd de ui en pers de knoflook en snijd ¾ van de zalm in kleine stukjes. Doe dit bij de eierdooiers en doe er een paar lepels mayonaise bij. Pureer met een staafmixer of blender dit tot een glad geheel. Op smaak brengen met wat zout en peper.

Met een spuitzak (of een boterhamzakje met een klein afgeknipt puntje ) het eiwit weer vullen en de eieren op een schaal leggen. Garneren met een klein stukje zalm op het nieuwe eigeelprutje.


zelfgemaakte friet

Hiervoor gebruik ik bintjes. Aardappelen schillen en in reepjes snijden. Drogen met een handdoek door het even te rollen hierin. Voorbakken, laten rusten, en vervolgens afbakken.
kippenstukjes uit de oven


Kippenvleugeltjes met kipkruiden uit de oven.

Spreekt ook voor zich..

Appeltaart met slagroom

Appeltaart à la MoBlo, niet te versmaden, geheim recept...




veel van deze recepten komen uit dit topic, en heb ik hier en daar wat aanpast naar eigen smaak en budget

en wat er over is... dat eten we maandag
Ja doei.
pi_54058258
Als ik dat op tafel zou hebben, zou er niets meer over zijn hoor
Klinkt echt heeeeeeerlijk!!
Zijn die tapenade's gekocht of homemade?
pi_54063161
helaas gekocht, maar ben achteraf blij

heb net van 8 tot nu in de keuken gestaan, en de meeste dingen liggen klaar....

ook de appeltaart staat in de koelkast, evenals de feta-flapjes die morgen de oven ingaan..

heb geen rug meer over maar af zijn:

appeltaart, pastasalade, fetaflapjes, tortilla's, aardappelen in knoflookmayo, hamrolletjes, gehaktballetjes in pittige saus en mn rug zijn helemaal klaar

zo lekker naar bed, misschien (en dus niet Vork ) lief aankijken voor een massage... die had het na 3 gerechten alweer gehad en ging op de bank zitten

nou ja.. ik ben toch de culinairste
Ja doei.
  vrijdag 7 december 2007 @ 12:22:26 #56
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_55098645
Ooooooo.. wat klinkt dit allemaal lekker!!!!

Denk dat ik zaterdag maar weer eens voor mijn nieuwe vriendin allemaal lekkere dingtjes ga maken!!!!

favo 's : - dadels in ontbijtspek van de AH (versafdeling) eventueel gevuld met kaas)
- teriyaki kipspiesjes ( vriezer AH) ( kan nergens die saus/marinade vinden en zelf maken is teveel moeite)
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_55115239
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 12:22 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Ooooooo.. wat klinkt dit allemaal lekker!!!!

Denk dat ik zaterdag maar weer eens voor mijn nieuwe vriendin allemaal lekkere dingtjes ga maken in de magnetron ga stoppen!!!!

favo 's : - dadels in ontbijtspek van de AH (versafdeling) eventueel gevuld met kaas)
- teriyaki kipspiesjes ( vriezer AH) ( kan nergens die saus/marinade vinden en zelf maken is teveel moeite)
pi_55140970
Oei!

Volgend weekend maar weer een keer heel de dag in de keuken staan om lekker tapas te maken! En ik denk dat ik een hele hoop uit dit topic ga halen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  zondag 9 december 2007 @ 14:06:06 #59
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_55144450
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 23:41 schreef Xennia het volgende:

[..]
Zelf gemaakt:

stokbrood met aioli
seranoham gevuld met roomkaas
dadels met kaas en spek

Van fabriek Unilever:
teriyakistokjes uit de vriezer gehaald bij de ah
picolinis ( mini pizzaatje) ook uit de vriezer

en het was super!!! lekker met wijntje erbij

“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_55359409
Even een TVP voor mij. Wij gaan met Oud en Nieuw met 4 personen tapas eten.

Op het menu staan toe nu toe:
kip met spek en brie uit de oven
mini quiche
italiaanse ham
patatas bravas ( de patatas ailoli uit de OP met chilisaus)
een gehaktballetjesrecept uit de OP
olijfjes
ailoli
Spoilers!
pi_55359935
Oeh, ik ben net een lekker gerechtje tegengekomen!

Rolletjes serranoham gevuld met kaas.

serranoham
125 g roomkaas
20 g blauwschimmelkaas of kruidenkaas
verse basilicim, munt en peterselie (gehakt)
ui (klein gesneden)
peper en zout

Kazen, kruiden en ui mengen. In ham rollen, uutje in de koelkast laten staan.
Spoilers!
  woensdag 19 december 2007 @ 00:11:54 #62
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_55377035
LEKKER!!!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  woensdag 19 december 2007 @ 23:36:17 #63
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_55404468
god wat krijg ik ineens honger.....

dit soort topics moet ik echt mijden rond deze tijd...
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_59672843
Goed topic. Hier ga ik zeker gebruik van maken.
Iemand nog goede tapas voor vegatarische mensen? Want ook die krijgen we hier (te) vaak op visite
  woensdag 25 juni 2008 @ 12:45:41 #65
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_59673733
Schandalige tvp .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_59675610
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 12:07 schreef ano.niempje het volgende:
Goed topic. Hier ga ik zeker gebruik van maken.
Iemand nog goede tapas voor vegatarische mensen? Want ook die krijgen we hier (te) vaak op visite
Tortilla? Gevulde parikaatjes? Gegrilde-auberginerolletjes? (OK, dat laatste is niet echt spaans)
pi_59676609
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 12:07 schreef ano.niempje het volgende:
Goed topic. Hier ga ik zeker gebruik van maken.
Iemand nog goede tapas voor vegatarische mensen? Want ook die krijgen we hier (te) vaak op visite
http://www.giessenborch.com/tapasmetgroente.htm
tadaa
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_59835257
lekker ga vandaag allemaal uitproberen, ben toch vrij.
pi_59842996
quote:
Jah geweldige site is dat.

Ik vier zaterdag met 10 fok-cul-dames mijn verjaardag. Iedereen maakt wat tapas, dus dat wordt een hele avond eten
pi_59859910
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 15:08 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Jah geweldige site is dat.

Ik vier zaterdag met 10 fok-cul-dames mijn verjaardag. Iedereen maakt wat tapas, dus dat wordt een hele avond eten
nom nom nom
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 20 juli 2008 @ 13:41:53 #71
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60224039
Vanavond wil ik tapas eten, maar ik wil er weinig werk van maken. Bij Albert Heijn hebben ze van die schaaltjes met chorizo, met olijven, enzovoorts. Daarvan wil ik er een aantal kopen. En dan wil ik nog wat gehaktballetjes maken (althans opwarmen ) en wat aardappeltjes met tomatensaus maken. Maar wat voor tomatensaus en wat voor aardappels moet ik gebruiken om het Spaans te maken? En is er nog een bepaald soort brood dat erbij hoort/kan?

En wat voor sherry kan ik het best kopen?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_63081252
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:02 schreef goddess-in-heaven het volgende:
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.

Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!

Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
Misschien een heel late reactie, maar ik denk dat het gerookte en pittig zoete smaakje komt door Pimenton. Het wordt in Spanje heel veel gebruikt, maar is hier relatief onbekend. Ik hoop dat ik misschien nog iemand help met deze tip.

Verder een topickick omdat ik pas lekkere tapas gegeten heb bij la Cazuela in Rotterdam, zoals chorizo in appel-rumsaus en ik wil dat eigenlijk zelf wel namaken maar weet niet hoe (ik ben niet handig in zelf bedenken hoe iets moet, helaas) en omdat ik binnenkort m'n vejraardag vier en wat origineels op tafel wil zetten qua hapjes.

[ Bericht 9% gewijzigd door Maeghan op 09-11-2008 19:17:02 ]
Sanity is (not) statistical
pi_63082037
quote:
Op zondag 9 november 2008 19:07 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Misschien een heel late reactie, maar ik denk dat het gerookte en pittig zoete smaakje komt door Pimenton. Het wordt in Spanje heel veel gebruikt, maar is hier relatief onbekend. Ik hoop dat ik misschien nog iemand help met deze tip.
mijn zus was ook al een hele tijd op zoek naar het recept, en die vond bij de oil en vinegar een kruidenmix die er heeeeel erg in de buurt kwam zei ze
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_64217336
wij gaan tapas eten op een van de twee kerstdagen het is toch al zon gevreet de hele dag, we hebben dan liever wat losse hapjes dan weer hele grote gangen eten.

ik heb al wat lekkere recepten uitgezocht dus ik ga een keuze maken uit onder andere:

  • geitenkaasbolletjes met honing en spek
  • zongedroogde tomatenrolletjes met geitenkaas
  • Kipspiesjes gemarineerd in mosterd en honing
  • Lamskoteletjes met knoflooksaus
  • Kroketjes gevuld met serranoham
  • Kikkererwten en chorizo
  • Visbeignets met kruidenmayonaise
  • Gepaneerde kipreepjes
  • Kip met alioli
  • Aardappel-kaaskroketjes
  • Ingelegde kaas
  • olijvenbrood
  • alioli
  • Krokante amandelgolfjes

    ik ga wel een beetje kijken of ik de ingredienten in meerdere gerechtjes kan gebruiken geitenkaas, kip en ham kan in meedere dingen gebruikt worden, dat scheelt weer.

    kruiden en knoflook ect hebben we gelukkig allemaal wel in huis, dus hoef alleen verse spullen te halen.
  • In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
      zondag 21 december 2008 @ 19:18:02 #75
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_64217490
    TapasVindPost
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_64218065
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 19:18 schreef Nembrionic het volgende:
    TapasVindPost
    Wij hebben vet lekker spul voor de feestdagen Vandaag ongeveer 30 kilo Franse kaas voorbereid.

    Onder andere:
    - De klassieke Blue Stilton met port
    - Verschillende Brie's gevuld met peper, peppadew, napoli, zwarte truffel, bieslook
    - Cheddar met cranberries
    - Geitenkaasjes met in Armagnac gewelde rozijnen, cranberries, as
    - Een Tomme de Savoir gerijpt in druivenpulp
    - De standaard kazen: Roquefort Papillon Noir, Brie de Meaux, Camembert cru, Vacherin Mont d'or etc. etc.
    En verder...
    - Handgemaakte roomboters met oa truffel, zongedroogde tomaatjes, pepers
    - Olijven gevuld met geitenkaas, een roomkaas met pesto, piment, etc. etc.
    - Goede paté: zwijn, haas, fazant, frambozen etc. etc.


    Nouja, goed, als ik alles opnoem ben ik nog wel even bezig De kerstdagen zijn zo leuk Knetterhard werken, maar wel héél gezellig!
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      zondag 21 december 2008 @ 19:40:40 #77
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_64218162
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 19:37 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    Wij hebben vet lekker spul voor de feestdagen Vandaag ongeveer 30 kilo Franse kaas voorbereid.

    Onder andere:
    - De klassieke Blue Stilton met port
    - Verschillende Brie's gevuld met peper, peppadew, napoli, zwarte truffel, bieslook
    - Cheddar met cranberries
    - Geitenkaasjes met in Armagnac gewelde rozijnen, cranberries, as
    - Een Tomme de Savoir gerijpt in druivenpulp
    - De standaard kazen: Roquefort Papillon Noir, Brie de Meaux, Camembert cru, Vacherin Mont d'or etc. etc.
    En verder...
    - Handgemaakte roomboters met oa truffel, zongedroogde tomaatjes, pepers
    - Olijven gevuld met geitenkaas, een roomkaas met pesto, piment, etc. etc.
    - Goede paté: zwijn, haas, fazant, frambozen etc. etc.


    Nouja, goed, als ik alles opnoem ben ik nog wel even bezig De kerstdagen zijn zo leuk Knetterhard werken, maar wel héél gezellig!
    Het kan zomaar zijn dat ik vóór de kerst nog even in de winkel sta.
    Hebben jullie overigens de Applewood Smoked cheddar op het moment? Of moet ik het even bestellen?
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_64218252
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 19:40 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Het kan zomaar zijn dat ik vóór de kerst nog even in de winkel sta.
    Hebben jullie overigens de Applewood Smoked cheddar op het moment? Of moet ik het even bestellen?
    Maak jezelf dan eens kenbaar We hebben hem op het moment niet, hoeveel heb je nodig? Kan je niet garanderen dat 'ie voor de kerst nog te krijgen is.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      zondag 21 december 2008 @ 20:27:44 #79
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_64219718
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 19:43 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    Maak jezelf dan eens kenbaar We hebben hem op het moment niet, hoeveel heb je nodig? Kan je niet garanderen dat 'ie voor de kerst nog te krijgen is.
    Ja zal ik doen
    Ik ben trouwens nog niet binnen geweest sinds je terug bent van je reis hoor

    Nou, volgens mij gaat het per wieltjes van 3 KG ofso. En dat is opzich gewoon goed. "Dinges" verpakt ze dan vacuum voor me in kleinere stukken. Als het niet gaat lukken is het geen ramp
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_64219928
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 20:27 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Ja zal ik doen
    Ik ben trouwens nog niet binnen geweest sinds je terug bent van je reis hoor

    Nou, volgens mij gaat het per wieltjes van 3 KG ofso. En dat is opzich gewoon goed. "Dinges" verpakt ze dan vacuum voor me in kleinere stukken. Als het niet gaat lukken is het geen ramp
    Dat moet wel lukken ja Ik wilde zeggen; we kunnen het wel bestellen alleen is het geen gangbaar product en zou het niet rendabel zijn als je slechts één stukje zou willen.

    Ben er morgen, dinsdagavond en woensdag de hele dag. Als je de drukte wil vermijden moet je morgen of dinsdagavond komen. Woensdag wordt een gekkenhuis.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
      zondag 21 december 2008 @ 20:36:58 #81
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_64220085
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 20:33 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    Dat moet wel lukken ja Ik wilde zeggen; we kunnen het wel bestellen alleen is het geen gangbaar product en zou het niet rendabel zijn als je slechts één stukje zou willen.

    Ben er morgen, dinsdagavond en woensdag de hele dag. Als je de drukte wil vermijden moet je morgen of dinsdagavond komen. Woensdag wordt een gekkenhuis.
    Dan kom ik morgen denk ik wel even. Maar dan kom ik wel in mijn kluskleren
    Zo'n grote hoeveelheid is op zich niet erg want ik deel het met een aantal mensen

    En nu ga ik weer ontopic
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_64238001
    Ik ga met de kerst aan de vistapas, ik heb visspiesjes, asperges in zalm op een bedje van eiersalade, kreeftsoep, makreelballetjes,en nog wat, boven ligt het menu, moet snel even wat gaan organiseren, maar ik heb er wel enorm zin in om lekker in de keuken te gaan staan!
    Het voelt goed hè?
    A je to!
    pi_64284051
    Bestaan er ook traditionele kerst-tapas?
    pi_64284197
    quote:
    Op dinsdag 23 december 2008 14:28 schreef Espabilado het volgende:
    Bestaan er ook traditionele kerst-tapas?
    je vleesjes in kerstboomvorm snijden
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_64286717
    morgen doe ik dus een vistapastrio

    ik ga een tongfiletspiesje maken met citroenmarinade denk ik (andere ideeen zijn ook welkom!)

    met wat sockeye zalm ga ik een mini carpaccio maken met wat rucolablaadjes en pijnboompitten en wat flinterdunne romatomaatplakjes. Zoek hiervoor alleen nog een dressing.

    en zoek nog iets om met de hollandse garnalen te doen, iemand een leuk idee dat aansluit bij bovenstaande?
    Ja doei.
    pi_64286986
    quote:
    Op dinsdag 23 december 2008 15:38 schreef motorbloempje het volgende:

    en zoek nog iets om met de hollandse garnalen te doen, iemand een leuk idee dat aansluit bij bovenstaande?
    ik zou ze opwarmen in de oven en dan een lekker licht sausje eroverheen, iets met witte wijn en lichte room ofzo
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_64287036
    wittewijnroomsaus, bestaat dat?
    Ja doei.
    pi_64287073
    quote:
    Op dinsdag 23 december 2008 15:46 schreef motorbloempje het volgende:
    wittewijnroomsaus, bestaat dat?
    bij deze ik vond het wel lekker klinken, weet niet of het realiseerbaar is, maar mij lijkt het iig lekker!
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_64287092
    ik ga 's kijken of er iets leuks in de zilveren lepel staat
    Ja doei.
      dinsdag 23 december 2008 @ 15:51:18 #91
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_64287201
    quote:
    Op dinsdag 23 december 2008 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
    morgen doe ik dus een vistapastrio

    ik ga een tongfiletspiesje maken met citroenmarinade denk ik (andere ideeen zijn ook welkom!)

    met wat sockeye zalm ga ik een mini carpaccio maken met wat rucolablaadjes en pijnboompitten en wat flinterdunne romatomaatplakjes. Zoek hiervoor alleen nog een dressing.

    en zoek nog iets om met de hollandse garnalen te doen, iemand een leuk idee dat aansluit bij bovenstaande?
    dressing zou ik eenvoudig laten, iets met citroen en een beetje peterselie ofzo?
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_64287217
    quote:
    wat cool, het bestaat nog echt ook
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_64287322
    quote:
    Op dinsdag 23 december 2008 15:51 schreef -Mellow- het volgende:

    [..]

    dressing zou ik eenvoudig laten, iets met citroen en een beetje peterselie ofzo?
    klinkt goed

    Ja doei.
    pi_64287374
    quote:
    naais!

    Dank! Dit wordtem
    Ja doei.
    pi_64293757
    nou, het menu is vastgesteld en het shoppen is gedaan. wij gaan voor:


    # geitenkaasbolletjes met honing en spek
    # zongedroogde tomatenrolletjes met geitenkaas
    # olijvenbrood
    # alioli
    # Kikkererwten en chorizo
    # chorizo met rode wijn
    # Kipspiesjes gemarineerd in mosterd en honing
    # Lamskoteletjes met knoflooksaus
    # Kroketjes gevuld met serranoham
    # Aardappel-kaaskroketjes
    # Krokante amandelgolfjes

    even over die chorizo in rode wijn.. ik had ergens voorbij zien komen dat het lekker was om die van te voren te maken en ff te laten trekken zou ik dat nu al kunnen doen ( voor 1e kerstdag) of zal dat de smaak verzieken?
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
      woensdag 24 december 2008 @ 08:38:43 #96
    182666 Harajuku.
    C'est magnifique.
    pi_64315274
    Hoi. Ik wil morgen als vooraf wat tapas in elkaar knutselen, maar heb me daar nog nooit mee bezig gehouden. Wie kan mij wat simpel gedoe aanraden wat er toch best fancy uitziet?
    I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
    pi_64315316
    tortillarolletjes met zalm?
    tortillarolletjes met rauwe ham?
    capresestokjes (bolletje mozarella, cherrytomaatje, blaadje basilicum)?
    hamrolletjes met daarin mon chou
    kipstukjes uit de oven
    gefrituurde uienringen
    turks brood / ciabatta met tzaziki en aioli

    (zie bovenaan de pagina wat recepten)
    Ja doei.
    pi_64315336
    Waarom heb ik dit topic nog niet eerder gezien? Ik ben dol op tapas. Op fingerfood in het algemeen. Hoe meer verschillende kleine hapjes, hoe leuker.
      woensdag 24 december 2008 @ 08:50:23 #99
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_64315423
    quote:
    Op zondag 21 december 2008 20:33 schreef Casparovvv het volgende:

    [..]

    Dat moet wel lukken ja Ik wilde zeggen; we kunnen het wel bestellen alleen is het geen gangbaar product en zou het niet rendabel zijn als je slechts één stukje zou willen.

    Ben er morgen, dinsdagavond en woensdag de hele dag. Als je de drukte wil vermijden moet je morgen of dinsdagavond komen. Woensdag wordt een gekkenhuis.
    Needless to say, het is vooralsnog niet gelukt langs te komen
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_64334628
    quote:
    Op woensdag 24 december 2008 08:50 schreef Nembrionic het volgende:

    [..]

    Needless to say, het is vooralsnog niet gelukt langs te komen
    Nee Ach, ik overleef het wel hoor.

    Semi-bekende personen vandaag: Ria Visser (van Mart Smeets), en een vrouw die in het zesde zintuig heeft gezeten.
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')