abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45912706
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 11:30 schreef Oblivion het volgende:
Verdorie, ik heb nog niks gegeten...
Ziet er toch goed uit, in de buik valt het toch uit elkaar...

Ik kan het helemaal niet...
Jij weet wel hoe je met een decoupeerzaag om moet gaan en je kan geen sushi maken?
Ga weg
Saartje
pi_45915187
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 12:14 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

Jij weet wel hoe je met een decoupeerzaag om moet gaan en je kan geen sushi maken?
Ga weg
Ja, sorry... Ik ken de techniek gewoon niet dus dan houdt het op.
Maar 1 keer zien en vele malen zelf proberen gaat gewoon zoden aan de dijk zetten...
Lekkere zoden!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 7 februari 2007 @ 16:33:52 #133
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46078057
Even schoppen en enthousiast ja knikken

Thnx Obli voor je PM
  woensdag 7 februari 2007 @ 16:35:26 #134
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46078125
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:49 schreef mirugai het volgende:
@Oblivion: nog interesse in de sushi masterclass?
Zijn er trouwens nog mensen (in de regio A'dam) die interesse hebben in een tamagoyaki? Ik moet het maar weer 'ns oefenen en als ik er dan iemand blij mee kan maken ... kost je de prijs van de ingredienten (doos goede eieren, wat extra ingredienten ... een eurootje of twee, drie max)
Zo'n ding dus:
[afbeelding]
Niet in A'dam, maar hier had ik dus wel interesse in en bij mij wordt het altijd 1 grote bende
  woensdag 7 februari 2007 @ 17:19:53 #135
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_46079601
Okee, dus wanneer kunnen we komen?
Confidence through competence
pi_46086157
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 17:19 schreef Stereotomy het volgende:
Okee, dus wanneer kunnen we komen?
Oh, je wilt graag afwassen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46086192
Mensen, kunnen jullie even je e-mail adres pm-en?
Ik word gek van die pm-mailbox en dat ik dat dan moet gaan delen enzo..
Met mail gaat het veel makkelijker...

Mijn dank is groot!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46140188
Dit weekend ga ik eindelijk mijn eerste poging wagen om zelf sushi te maken. Ik heb alles in huis, behalve vis.
Denken jullie dat 250gr zalm en 250gr tonijn genoeg is om voor 4 personen van te maken?
pi_46236219
Wat zijn nu eigenlijk de plannen voor de sushi workshop?

Wat voor sushi willen jullie gaan maken (maki, ngiri, temaki)? In hoeverre wordt er aandacht besteedt aan soorten ingredienten, welke nori je het beste kan gebruiken etc.? Is het echt alleen voor beginners of ook voor iets gevorderde amateur leuk?

Zelf ben ik weer aan de slag met het maken van maki sushi (en de Koreaanse variant kimbap) en poging tot onigiri voor in de bento box (soort lunch box), maar voel me erg beperkt door gebrek aan kennis.




[ Bericht 0% gewijzigd door Zwaalie op 12-02-2007 14:48:53 ]
pi_46237461
quote:
Op maandag 12 februari 2007 13:58 schreef Zwaalie het volgende:
Wat zijn nu eigenlijk de plannen voor de sushi workshop?
De planning is nu 17 maart en het wordt geen workshop, maar een sushi party: we slaan wat ingredienten in en iedereen kan maken wat hij/zij wilt. Wil je een echte workshop, dan gaat je dat geld kosten.
pi_46242056
Vandaag een eerste poging gewaagd met maken van sushi



Ze zijn gemaakt van zalm en een paar van krabsticks.
Maybe not the best, but always the BIGGEST.....
  maandag 12 februari 2007 @ 19:09:58 #142
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46247243
Nogal succesvolle eerste poging dit !
  maandag 12 februari 2007 @ 19:11:22 #143
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46247308
quote:
Op maandag 12 februari 2007 14:36 schreef mirugai het volgende:

[..]

De planning is nu 17 maart en het wordt geen workshop, maar een sushi party: we slaan wat ingredienten in en iedereen kan maken wat hij/zij wilt. Wil je een echte workshop, dan gaat je dat geld kosten.
Ik betaal graag voor kennis; dus gimme options

17 mrt is hier prima!
pi_46251035
Ziet er goed uit Vakkie_W!
Saartje
pi_46264392
Nou, ik heb vandaag voor het eerst sushi gemaakt en ik moet zeggen dat ze voor een eerste keer er enorm goed uitzien, als zeg ik het zelf. Ik heb nog geen verse vis gebruikt omdat het om een test ging, hoewel ik zo enthousist was dat ik 3 tupperwarebakjes vol gemaakt heb. Komende 2 dagen dus sushi op het menu.
Ik heb komkommer, (nep)wasabi, roze garnalen (hoe fout), sesamzaadjes en surimi gebruikt. Natuurlijk niet allemaal bij elkaar maar in verschillende combinaties.

Fotoooooooooo's:




[ Bericht 16% gewijzigd door ParanoidEv op 13-02-2007 17:40:42 ]
  woensdag 14 februari 2007 @ 01:47:43 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_46285456
Als mirugai ons t.z.t. nog even wil mailen en het boodschappenlijstje door wil geven komt het 17-3 ook weer helemaal goed.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_46303976
quote:
Op maandag 12 februari 2007 13:58 schreef Zwaalie het volgende:
Wat zijn nu eigenlijk de plannen voor de sushi workshop?

Wat voor sushi willen jullie gaan maken (maki, ngiri, temaki)? In hoeverre wordt er aandacht besteedt aan soorten ingredienten, welke nori je het beste kan gebruiken etc.? Is het echt alleen voor beginners of ook voor iets gevorderde amateur leuk?

Zelf ben ik weer aan de slag met het maken van maki sushi (en de Koreaanse variant kimbap) en poging tot onigiri voor in de bento box (soort lunch box), maar voel me erg beperkt door gebrek aan kennis.


[afbeelding]
Ziet er mooi uit! Waar heb je dat mooie bakje vandaan? Mijn moeder zeurt om bento voor de lunch, maar ik vind al die tupperware bakjes bij elkaar zo onhandig.

Iedereen heeft zulke mooie sushi! Ik heb ooit eens een vage poging ondernomen en dat was zo mislukt dat ik maar verder ben gegaan met onigiri. (Er kan weinig mis gaan met balletjes en driehoekjes.)
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:26:02 #148
81237 releaze
best of both worlds
pi_46304436
Here, zegen deze spijzen, amen
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:27:04 #149
81237 releaze
best of both worlds
pi_46304474
ik zal binnenkort es kijken of ik de 17e kan..
pi_46305128
quote:
Op maandag 12 februari 2007 16:41 schreef Vakkie_W het volgende:
Vandaag een eerste poging gewaagd met maken van sushi

[afbeelding]

Ze zijn gemaakt van zalm en een paar van krabsticks.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:49:06 #151
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46305452
Wat zijn in jullie must haves om de eerste schreden op het sushi zelf maak pad te zetten?

Dus wat heb je echt nodig en welke zijn in jullie ogen het makelijkste te maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 14 februari 2007 @ 20:40:12 #152
81237 releaze
best of both worlds
pi_46307704
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat zijn in jullie must haves om de eerste schreden op het sushi zelf maak pad te zetten?

Dus wat heb je echt nodig en welke zijn in jullie ogen het makelijkste te maken?
sushi met surimi erin = god

daarnaast kan je bij de toko ook een soort van tofuenvelopjes kopen, die zijn heel zoet van smaak en daar gooi je gewoon een berg sushirijst in, erg makkelijk te maken en erg lekker.

Op dit kleine plaatje staat iets nog veel kleiner wat ook erg lekker is.. dat at ik jaren geleden vrijwel wekelijks, en is mn lekkerste sushi ooit geproefd, maar goed, dat was ook full-on surimi en surimi is gewoon mn lievelingsvis...

net boven die zalmsushi, zit een noriblad met zover ik me kan herinneren een klein beetje rijst op de bodem, en voor de rest tot de top gevuld met krab/surimisalade. Je kon die dingetjes ook krijgen met zalmeitjes enzo, maar die vond ik zelf niet zo geslaagd. Maar jezus, wat was dat lekker. Ik heb het zelf ook weleens geprobeerd te maken maar dat ging niet zo denderend. Is ondertussen ook al weer een jaar of zes geleden..

ik wou dat de sushi hier goedkoop was Ik las net op die website dat je daar $3 AUD hoeft te betalen voor wat voorn sushiplate dan ook, dat is ¤1,50 voor twee vrij grote stukken sushi, en zes maki bijvoorbeeld (was toenertijd). Dus voor max ¤15 pp kan je je volledig volschransen (maar meer voor ¤7,50 want meestal zit je na 5 bordjes wel vol....) ik mis sydney
pi_46322044
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 19:14 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit! Waar heb je dat mooie bakje vandaan? Mijn moeder zeurt om bento voor de lunch, maar ik vind al die tupperware bakjes bij elkaar zo onhandig.

Iedereen heeft zulke mooie sushi! Ik heb ooit eens een vage poging ondernomen en dat was zo mislukt dat ik maar verder ben gegaan met onigiri. (Er kan weinig mis gaan met balletjes en driehoekjes.)
Offtopic

Meet Mr. Bento is een bento topic, wat ik een poosje geleden had geopend. Daar staat die nieuwe bento (die ik heb gewonnen, hiep hiep hoera) nog niet bij, maar over het algemeen zijn japanse bentoboxen (voor een boel knaken) op Ebay te koop.
  zondag 18 februari 2007 @ 23:50:30 #154
122997 zquing
Drama Junk
pi_46444898
zou ik ook mogen komen de 17e maart?
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 19 februari 2007 @ 01:57:33 #155
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_46447875
We gooien het in de groep.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_46447900
Oh mijn God, wat een hemels lekker topic dit!
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
pi_46449471
quote:
Op zondag 18 februari 2007 23:50 schreef zquing het volgende:
zou ik ook mogen komen de 17e maart?
Van mij wel.
Mail mij even?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 10 maart 2007 @ 15:59:57 #158
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_47125640
Even een kick:

We komen net terug van een clinic sushi maken (via personeelsvereniging van Martijn zijn werk)
Was echt errug gaaf om te doen.. Zo makkelijk, en lekker..

de Californian rol (binnenste buiten gerold met sesamzaadje en binnen in 3 ingredienten) was toch echt wel de lekkerste.....
Positive thinking, my way of thinking!
  zaterdag 10 maart 2007 @ 16:02:01 #159
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47125687
Iemand nog goede tips waarop te letten als je het thuis wilt maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 10 maart 2007 @ 16:21:19 #160
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47126244
euhm, hetzelfde als op die clinic?
zorg ervoor dat je het goeie spul in huis hebt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 10 maart 2007 @ 16:24:33 #161
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47126334
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 16:21 schreef MissyMirjaM het volgende:
euhm, hetzelfde als op die clinic?
zorg ervoor dat je het goeie spul in huis hebt
Wil ook wel wat andere gaan proberen zal dus dit topic nog een keer goed doorspitten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 10 maart 2007 @ 16:25:02 #162
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_47126350
Op de clinc gebruikte ze alleen surimi/ tonijn/ zalm als vulling ... Maar volgens mijn kan je er veel meer tussen rollen... sowieso komkommer en advocado en gemarineerde pompoenschil en rettich.. (Dat is ook gebruik op de clinic.) Iemand nog meer lekkere suggesties???

Ik denk zelf dat wortel (in combinatie met nog ander ingredient) erg lekker zal zijn. en/of reepjes Ei..
Positive thinking, my way of thinking!
pi_47255780
Dringend verzoek aan SHE: mailen!!!!

Bij voorbaat dank.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 14 maart 2007 @ 09:35:57 #164
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47255962


  woensdag 14 maart 2007 @ 09:44:08 #165
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47256215
just to be sure, 't was zaterdag toch??
  woensdag 14 maart 2007 @ 09:45:01 #166
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47256242
eat more sussy
pi_47268506
Lekker sussiess maken
Wordt het zalm, zeebaars en tonijn?
pi_47269803
Veel plezier allemaal!
*nog maar wat plaatjes gaat kijken van sushi*
Saartje
pi_47269977
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 16:45 schreef Maneki.Neko het volgende:
Veel plezier allemaal!
*nog maar wat plaatjes gaat kijken van sushi*
Jij gaat ook iets leuks doen toch
Next time
We gaan je met foto's troosten.
pi_47321186
Recentelijk wat vaker gegeten, ooit maar eens zelf proberen te maken. Wellicht snel .
  vrijdag 16 maart 2007 @ 01:40:47 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47324136
Ik hoop morgenochtend nog een mailtje van mirugai te krijgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_47368095
* Bluezz en golfer gaan zo naar het huis van Oblivion om de handjes en de scherpe messen eens flink uit de mouwen te laten 'rollen' aldaar
  zaterdag 17 maart 2007 @ 17:51:19 #173
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_47373476
Ik ben totaal geen liefhebber van sushi, vind het zwaar overdreven wat sommige mensen er van vinden.

Smaken verschillen gelukkig. Voor mij geen sushi, bah.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 18 maart 2007 @ 00:17:36 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47386341
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 14:35 schreef Bluezz het volgende:
* Bluezz en golfer gaan zo naar het huis van Oblivion om de handjes en de scherpe messen eens flink uit de mouwen te laten 'rollen' aldaar
Vond het erg leuk, lekker en leerzaam.
Verslag en foto's volgen morgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 18 maart 2007 @ 11:06:12 #175
122997 zquing
Drama Junk
pi_47391827
wacht met smart op de foto's

Ik ga denk ik binnen kort ook maar een keer sushi maken
"Those unforgettable days, for them I live"
  zondag 18 maart 2007 @ 11:07:29 #176
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47391853
quote:
Op zondag 18 maart 2007 00:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Vond het erg leuk, lekker en leerzaam.
Verslag en foto's volgen morgen.
Het was stom, vies en vervelend
want ik was er niet !!!
  zondag 18 maart 2007 @ 11:11:30 #177
122997 zquing
Drama Junk
pi_47391932
quote:
Op zondag 18 maart 2007 11:07 schreef SHE het volgende:

[..]

Het was stom, vies en vervelend
want ik was er niet !!!
mee eens is..... Ik wou er ook bij zijn
"Those unforgettable days, for them I live"
  zondag 18 maart 2007 @ 13:07:58 #178
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47394936
quote:
Op zondag 18 maart 2007 00:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Vond het erg leuk, lekker en leerzaam.
Verslag en foto's volgen morgen.
Ben wel benieuwd naar de foto's en het verslag
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47399628
(Als de juiste termen of namen niet goed zijn, hoor ik het graag zwaalie, mirugai of obli)

Eerst naar de markt, waar de tarbot wordt gefileerd.....


De styling in Oblivions huis was tot in de puntjes!


De messen en het messen- koffertje van 'master mirugai' (zo hebben wij hem gedoopt )



Beginnen met misschien wel het belangrijkste van sushi maken ; de Rijst... koken, afkoelen, wapperen onder toeziend oog van Ramsey





Dan de 1e rol, best lastig allemaal, "master mirugai" doet voor :





Zwaalie en Mirugai hadden omelet bij zich...


Futomaki (dikkere kortere rol)




De binnenstebuitenrol Sakamaki

Voorbereidingen : avocado, komkommer snijden



Rolt u maar :




Nigiri maken :



Tarbotsashimi



Hosomaki (?)




Eten hoort er ook bij


Het was een leuke 'workshop', ontspannen, gezellig, veel geleerd, maar oh oh, het valt nog niet mee voor de echte leken

Mirugai heel erg bedankt voor je kennis en overdracht daarvan, wat een spullen
Zwaalie, jij weet er ook veel van!! En wat was je kratje vol
Oblivion, bedankt voor je gastvrijheid en kadootjes , super!
SHE

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 18-03-2007 17:43:51 ]
  zondag 18 maart 2007 @ 15:24:51 #180
122997 zquing
Drama Junk
pi_47399732
toffe foto's jammer dat ik er niet was
"Those unforgettable days, for them I live"
  zondag 18 maart 2007 @ 15:24:55 #181
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_47399735
Graag TT veranderen in "Hoe maak ik mensen jaloers in één post".
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_47400062
Hmm... zo'n messenset zou wel verrekte handig zijn, moet ik ook maar eens inslaan.
Ik moet ook gauw weer eens sushi gaan maken, heb alles al in huis, alleen de rijst is bijna op.
pi_47400230
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 16:25 schreef Annemiek78 het volgende:
Op de clinc gebruikte ze alleen surimi/ tonijn/ zalm als vulling ... Maar volgens mijn kan je er veel meer tussen rollen... sowieso komkommer en advocado en gemarineerde pompoenschil en rettich.. (Dat is ook gebruik op de clinic.) Iemand nog meer lekkere suggesties???

Ik denk zelf dat wortel (in combinatie met nog ander ingredient) erg lekker zal zijn. en/of reepjes Ei..
Alles! is te gebruiken, hebben we gisteren geleerd, en ook ondervonden
  zondag 18 maart 2007 @ 15:38:27 #184
122997 zquing
Drama Junk
pi_47400352
Hadden jullie alle vis gekocht op de markt? Of hadden jullie nog vis gehaald bij een viswinkel?
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47400415
quote:
Op zondag 18 maart 2007 15:38 schreef zquing het volgende:
Hadden jullie alle vis gekocht op de markt? Of hadden jullie nog vis gehaald bij een viswinkel?
Op de markt in amstelveen.
  zondag 18 maart 2007 @ 16:01:16 #186
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47401235
Ik moet er bijna van huilen!!!

Trouwens, waar zijn de handschoentjes ?
  zondag 18 maart 2007 @ 16:04:44 #187
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47401464
quote:
Op zondag 18 maart 2007 16:01 schreef SHE het volgende:
Ik moet er bijna van huilen!!!

Trouwens, waar zijn de handschoentjes ?
We wassen onze handen en tijdens het maken zitten je handen ook steeds in kommetjes met water om de rijst niet aan je handen te laten plakken.

Wij hoeven elkaar niet met (fluwelen) handschoentjes aan te pakken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_47401746
tvpeetje
  zondag 18 maart 2007 @ 17:41:58 #189
120482 mirugai
very fishy
pi_47405399
Bluezz, leuke foto's!
Haha, voel me nu het mannetje-met-het-koffertje (zoals de mannetjes met vioolkoffertjes in films).
Ja, het was een goede avond. Had natuurlijk niets anders verwacht met zulke leuke en sympathieke mensen Serieus, leuk om met jullie kennis te hebben gemaakt.
En hopelijk hebben jullie voldoende opgestoken om zelf verder aan te slag te gaan en/of bij de volgende keer dat jullie naar een sushi bar gaan de chefs aan een kritische blik kunnen onderwerpen.
pi_47406120
Bluezz, leuke fotostripje!

Ik vond het ook erg leuk en gezellig. Dank aan Obli voor de gastvrijheid, Mirugai voor de voortreffelijke uitleg and Bluezz en Golfer voor de heerlijke vis.
pi_47408643
Ik vond het in een paar woorden: Zeer gezellig, zeer leerzaam en ontzettende leuke gasten!
Heb het erg naar mijn zin gehad, lag 's avonds nog na te genieten...
Whehehe, eigengemaakte sushi is bijna net zo lekker als sex....

Het kadootje voor zoon lief was wel compleet! Is helemaal goed gekomen.
En ik geniet nog na van mijn mooie bloemen!
Bedankt allemaal!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 18 maart 2007 @ 23:18:32 #192
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_47418557
Die foto`s
Ik was er niet bij
Oh wat ziet dat er lekker uit zeg! Volgende keer wil ik er echt bij zijn hoor!
Saartje
  maandag 19 maart 2007 @ 00:18:32 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47420560
* golfer gaat de laatste restjes van gisteren nu nog even oppeuzelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 maart 2007 @ 02:18:05 #194
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47460041
Zo dat ziet er smakelijk uit

Toffe meet en workshop wel dus enne erg mooie foto's!

Moet eerlijk bekennen sushi is niet helemaal mijn ding, ik wordt altijd een beetje naar van dat zeewier
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_47460098
Als ik heel eerlijk ben.... ik vind sushi meer intrigerend qua technieken, gebruiken, vissen etc, dan ik het echt heeel lekker vind Nou ja, dat mag toch
  dinsdag 20 maart 2007 @ 18:18:43 #196
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_47480443
NEEEEEEEE
heb ik een vette sushi workshop gemist

wanneer gaan we in de retry? *huis in utrecht beschikbaar stelt*
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  dinsdag 20 maart 2007 @ 18:23:50 #197
122997 zquing
Drama Junk
pi_47480617
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 18:18 schreef Tha_Butcha het volgende:
NEEEEEEEE
heb ik een vette sushi workshop gemist

wanneer gaan we in de retry? *huis in utrecht beschikbaar stelt*
plaatsje claimt
"Those unforgettable days, for them I live"
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:29:54 #198
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47483277
@ Zwaalie en Mirugai waar hadden jullie de omelet gehaald?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:32:24 #199
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47483387
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:29 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Zwaalie en Mirugai waar hadden jullie de omelet gehaald?
zelf gemaakt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 20 maart 2007 @ 19:40:16 #200
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47483723
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:49 schreef mirugai het volgende:
@Oblivion: nog interesse in de sushi masterclass?
Zijn er trouwens nog mensen (in de regio A'dam) die interesse hebben in een tamagoyaki? Ik moet het maar weer 'ns oefenen en als ik er dan iemand blij mee kan maken ... kost je de prijs van de ingredienten (doos goede eieren, wat extra ingredienten ... een eurootje of twee, drie max)
Zo'n ding dus:
[afbeelding]
Hoe maak je deze precies?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47484364
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]
Hoe maak je deze precies?
mirugai had hem gemaakt. Ik had slechts een simpele omelet bij mij. Recept voor tamagoyaki is hier te vinden (http://www.thesushibar.com/ssushi_chipcolumn.shtml#Tamago). Je kan een gewone ronde koekepan gebruiken of een kleine vierkante (eventueel met anti-aanbak) aanschaffen bij een toko. Ik rol hem meestal en gebruik een spatel, wat makkelijker is dan hem flippen met stokjes.
pi_47486068
Ik heb nog een vraagje voor Mirugai: Hoe deed je dat ene sausje ook alweer...
Die voor de tarbot.

Soja, rijstazijn en suiker?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47486201
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:32 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb nog een vraagje voor Mirugai: Hoe deed je dat ene sausje ook alweer...
Die voor de tarbot.

Soja, rijstazijn en suiker?

Speciale soja uit dat lekkere toverflaconnetje was het in ieder geval
pi_47486700
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:35 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Speciale soja uit dat lekkere toverflaconnetje was het in ieder geval
Ja, en het was zeer eenvoudig na te maken, maar...
Twee dingen weet ik zeker: Soja en rijstazijn...
Weet nu niet of daar suiker bij moest of iets anders...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47613635
Poging: Alleen en op mezelf....



Dat wordt smikkelen!





Met mijn immense dank aan Mirugai!

Volgende week weer oefenen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47613693
Wow Oblivion! Ziet er lekker/mooi uit!
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_47613736
Wauw Obli Compliments, mooie kleurtjes ook, ging de rijst ook ok?

Wát een mooie borden
  zaterdag 24 maart 2007 @ 16:51:30 #208
122997 zquing
Drama Junk
pi_47613813
ziet er goed uit
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47613859
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 16:51 schreef zquing het volgende:
ziet er goed uit
*aait*
pi_47613863


Rijst gaat gewoon zwaar kut, maar dat mag de pret niet drukken, oefening baart kunst...
En moet gewoon zo'n grote houten kom kopen....
Ik heb er alleen geen vis in gedaan, zodat ik kan blijven oefenen...
Wel een boel regels in acht gehouden, netjes alles op maat gesneden, omelet (zoete) gemaakt, mayo, wasabi, watertje...scherp mes etc etc....
Leuk, leuk, leuk!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 24 maart 2007 @ 16:54:53 #211
122997 zquing
Drama Junk
pi_47613897
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 16:51 schreef zquing het volgende:
ziet er goed uit
verkeerde smiley

---->
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 24 maart 2007 @ 16:55:37 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47613909
Ziet er prima uit, Obli.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 24 maart 2007 @ 16:58:37 #213
122997 zquing
Drama Junk
pi_47613963
Nu heb ik ook zin om sushi te gaan maken
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47614033
Dank jullie wel!
Ik ga zo verder met garnalen en die krab dingen, die had ik dus niet meer...
En ik ben nu met hand en tand mijn sushi aan het verdedigen, zoonlief is als een aasgier!
(ik had er een paar zonder wasabi gemaakt... )
Lekker smikkelen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47614082
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 16:58 schreef zquing het volgende:
Nu heb ik ook zin om sushi te gaan maken
Nou, ik heb meer zin in sushi eten, want ik heb niet veel vertrouwen in mijn eigen sushi-maak kwaliteiten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 24 maart 2007 @ 17:05:16 #216
122997 zquing
Drama Junk
pi_47614138
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 17:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou, ik heb meer zin in sushi eten, want ik heb niet veel vertrouwen in mijn eigen sushi-maak kwaliteiten
het gaat niet om de eindbestemming, maar om de weg ernaartoe(ofzo)

vind dat eten mij altijd meer voldoening geeft als ik 't zelf gemaakt heb.

Maar mischien zouden we een tokyocafe meet moeten houden(unlimited sushi voor 17eu pp) blijkt nog best wel erg goed te zijn ook
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47614364
Foto's van mijn eerste poging sushi:



pi_47614627
Ziet er ook uit, mooi toch die kleurtjes

* Bluezz vind het maken leuker dan het eten
  zaterdag 24 maart 2007 @ 17:25:46 #219
124197 -Wolf-
Got milk?
pi_47614679
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 17:23 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er ook uit, mooi toch die kleurtjes

* Bluezz vind het maken leuker dan het eten
Maak jij het dan voor mij? Ik eet alles op. Tot de laatste korrel rijst en de laatste druppel soya-saus.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 17:26:19 #220
124197 -Wolf-
Got milk?
pi_47614692
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 17:13 schreef n0a het volgende:
Foto's van mijn eerste poging sushi:

[afbeelding]

[afbeelding]
Ziet er echt lekker uit. Applaus!
pi_47614889
Mooi Noa!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47618611
Dank jullie .

Wou dat ik wat vaker de fut had om het te maken. Vind het op zich niet moeilijk, maar om het een beetje mooi te maken kost wel veel tijd als sushi novice.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 22:58:04 #223
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47626897
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 17:13 schreef n0a het volgende:
Foto's van mijn eerste poging sushi:

[afbeelding]

[afbeelding]
Ziet er goed uit

Wat zit er precies onder die eitjes? Ik bedoel wat heb je in die sushi zitten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 24 maart 2007 @ 23:18:17 #224
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47627493
Ik krijg er ook zin in en heb het eigenlijk nog nooit eerder gegeten, heb wel een sushi receptenboek liggen waarin alles erg goed wordt uitgelegd.
Binnenkort eerst maar eens bij de viswinkel sushi halen voor ik het zelf ga proberen te maken, voordat ik het niet lekker vind ofzo (gelukkig een erg goede viswinkel, dus de vis is in elk geval vers itt tot de Albert Heijn ofzo)

Die van Oblivion zien er wel heel mooi uit trouwens..
Die van Miroguai ook, alleen jammer dat er geen close-ups van de sushi's zelf zijn gemaakt.

Mooie messenset ook, slijp je die ook zelf? en hoe durf je dat aan?
Ik heb 3 "simpele" (vergeleken bij die Japanse messen) Zwinkel 5* messen maar ik durf eigenlijk alleen aanzetten aan en ook dat duurde even (ivm. verneuken van de messen).
Mij kijkt het dat één keer verkeerd aanzetten/slijpen de messen levenslang verneukt, of ben ik nou te paranoïa?

[ Bericht 41% gewijzigd door SiGNe op 24-03-2007 23:27:19 ]
  zondag 25 maart 2007 @ 12:08:07 #225
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_47635471
Het water loopt me weer in de mond, als ik al deze foto's zo zie...
Maar gauw een afspraak maken met wat vrienden om ze zelf ook weer te gaan maken!
Positive thinking, my way of thinking!
pi_47640814
quote:
Op zondag 25 maart 2007 12:08 schreef Annemiek78 het volgende:
Het water loopt me weer in de mond, als ik al deze foto's zo zie...
Maar gauw een afspraak maken met wat vrienden om ze zelf ook weer te gaan maken!
Wij gaan gewoon binnenkort zelf oefenen
pi_47640833
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 22:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit

Wat zit er precies onder die eitjes? Ik bedoel wat heb je in die sushi zitten?
Ik geloof surimi, avocado en komkommer.
pi_47641712
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wij gaan gewoon binnenkort zelf oefenen
Ik heb het net weer gedaan....
Jammie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47642294
Tijdje geleden trouwens bij de koreaanse/japanse toko een soort vorm gekocht waar je snel en makkelijk rijst bedjes mee kan maken voor nigiri of gunkan.

pi_47642320
whoops dubbel post :/
  zondag 25 maart 2007 @ 22:31:20 #231
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47655036
zijn die Nori vellen eigenlijk makelijk in smallere reepjes te snijden?

Of moet je die echt los gaan kopen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47655205
quote:
Op zondag 25 maart 2007 15:55 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb het net weer gedaan....
Jammie!
Je bent niet te stoppen hè
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_47655266
quote:
Op zondag 25 maart 2007 22:31 schreef Martijn_77 het volgende:
zijn die Nori vellen eigenlijk makelijk in smallere reepjes te snijden?

Of moet je die echt los gaan kopen?
Waarom wil je ze in smalle reepjes snijden? De bedoeling is dat je het hele eindproduct in stukjes snijdt?


Hieronder nog even een handige uitleg voor de liefhebbers :
quote:
Hoewel sushi een Japans gerecht is, verkopen veel Chinese toko’s ook Japanse spullen. Daar kun je dus goed terecht om voor niet veel geld ingrediënten te kopen. Bij grotere supermarkten en biologische winkels kun je vaak ook terecht.

De buitenkant van sushi bestaat vaak uit nori. Nori is een zeewier dat geperst als vierkante vellen wordt verkocht. Maar er zijn ook andere omhulsels mogelijk: tofuzakjes, slablad, spinazieblad, omelet. Aan de binnenkant van de sushi zit vaak witte sushirijst aangevuld met nog een of twee ingrediënten zoals gember, pompoen, komkommer, wortel of tuinkers. Maar vullingen op basis van iets anders dan rijst zijn er ook: bruine rijst, quinoa (een graansoort), glasmie.

Sushi ziet er niet altijd hetzelfde uit: er zijn ronde sushi, sushi in een zakje, sushi in de vorm van een hoorntje en sushi die binnenste buiten is gekeerd zodat de rijst aan de buitenkant zit.

Een lijstje van spullen om aan te schaffen bij de toko:

* sushirijst
* sushi-azijn
* norivel
* wasabipasta
* een speciaal rolmatje voor sushi
* ingelegde gember
* eventueel andere ingelegde groenten zoals pompoen of radijs
* eventueel een ander vel dat als omhulsel kan dienen zoals zogenaamd wortelpapier
* eventueel cellofaannoedels
* eventueel tofuzakjes

Hoe maakt het je het?
Eerst kook je de rijst. Als je flink wat sushi wilt maken, kun je een hele of halve kilo sushirijst koken. Dat is veel, maar dan kun je wat experimenteren, en er is dan ook geen man over boord als er wat rijst verloren gaat als een sushirol mislukt.

Kook de rijst zoals op de zak is aangegeven. Als er op de zak geen instructie staat kun je de rijst als volgt koken. Op een kilo rijst neem je:

1500 ml water
3,5 dl rijstazijn
6 el suiker
1 tl zout

Meng de azijn, suiker en zout goed.
Doe de rijst in een vergiet, was de rijst voorzichtig en laat 15 minuten uitlekken. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 minuten koken. Af en toe goed roeren. Proef de rijst. Zodra de rijst bijna helemaal gaar is de pan van het vuur nemen. Afgieten in een zeef en dan in een kom doen. Het suikermengsel erdoor roeren. 15 minuten laten nagaren met een theedoek over de kom. Maak de rijst dan voorzichtig met een houten lepel los zonder de rijstkorrels stuk te maken.

Laat tijdens het werken de rijst ook afgedekt met een thee doek staan. Zet de ingrediënten voor de vulling klaar, bijvoorbeeld:

* 1 avocado
* 1 paprika
* 1 wortel
* 1 bakje tuinkers
* 1 bosje lenteui
* 1 komkommer
* een handje ingelegde gember

Snij de paprika, wortel, komkommer (zonder zaadjes) en het wit en lichtgroen van de lente ui in hele dunne fijne reepjes. Bewaar het donkergroen van de lenteui. De gember en tuinkers hoef je niet te snijden. Van de avocado kun je behalve reepjes ook een paar blokjes snijden. Besprenkel de avocado met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Leg dan de omhulsels klaar. Hiervoor kun je norivellen en tofuzakjes nemen, maar ook wortelpoedervellen als je die kunt vinden. Een omelet kan eventueel ook. Zet verder de volgende dingen klaar:

* mayonaise
* wasabipasta
* sesamzaad, wit en zwart (of eventueel sesamzaad en maanzaad)
* het groen van de lenteui
* kommetje met water
* rol keukenpapier
* rol plastic folie
* een zakje cellofaannoedels

Pas heel goed op met de wasabipasta: deze pasta is erg scherp. Zorg dus dat je niet te veel gebruikt, en dat er niet te veel op 1 plek zit. Leng het desnoods aan tot een papje met een beetje water. Nu kun je de volgende soorten sushi maken.

Maki sushi (sushi rollen)
Dit zijn sushirollen. Leg een norivel op een bamboe-matje, de glanzende kant ligt onder, de lijntjes in het vel liggen vertikaal voor je. Spreidt rijst uit over het vel. De rijst mag nooit te warm zijn, maar moet koud zijn of lauw, anders krimpt het vel. De rijst moet in een dunne, enkele laag worden uitgespreid over het norivel, de bovenste en onderste twee centimeter centimeter moeten niet bedekt zijn met rijst, links en rechts moet de rijst wel de randen raken. Doe niet te veel rijst op het vel.

Leg nu in het midden van het vel horizontaal een beetje vulling, bijvoorbeeld een lijn met reepjes komkommer met er direct onder een lijn met stukjes gember. Meer is teveel. Kies vullingen en combinaties uit die je zelf lekker vindt. Eventueel kun je voordat je de vullingen op de rijst legt wat wasabi op de rijst smeren.

Til dan de onderste rand van het bamboe-matje op. Rol het norivel strak op door het matje steeds met een slag over het norivel heen te bewegen. Druk het matje aan, en haal dan het rolletje uit het matje. Plak de naad van de rol nu voorzichtig dicht met wat water uit het waterkommetje. Leg de rol met de naad naar onder op een snijplak. Snijd met een scherp mes de sushi doormidden. Veeg het mes elke keer dat je gesneden hebt af aan wat keukenpapier. Snij de sushi in 6 of 8 stukjes.

Californian sushi (rollen met mayonaise)
Het enige verschil met de sushi hierboven is dat je voordat je de vulling op de rijst legt wat mayonaise erover uitsmeert. Een erg goede combinatie is die met gember, komkommer en tuinkers. Je kunt ook een paar maki sushi maken, en dan op elk stukje sushi een klein beetje mayonaise smeren, een blokje avocado erop leggen en daarop een beetje tuinkers.

Wortelpapier sushi
Er bestaat wortelpapier ter vervanging van norivel, te krijgen in de toko. Dit is papier licht oranje. Leuk ter afwisseling en voor mensen die norivellen niet lekker vinden.

Inari sushi (tofuzakjes)

Vouw de tofuzakjes heel voorzichtig open. Vul ze met rijst en een vulling naar keuze. Bindt ze dan dicht met het groen van de lente-ui. Dat is een priegelwerkje.

Noedelsushi
Dit zijn maki sushi met in plaats van rijst een noedelvulling. Cellofaannoedels zijn erg geschikt. Kook wat water, leg de noedels in een kom en giet het kokende water erover totdat de noedels onderstaan. Laat ze 10-15 minuten weken totdat ze gaar zijn. Spoel ze onder de koude kraan af en dep ze heel goed droog met een theedoek.

Giet er wat azijn doorheen en schep er fijngehakte lenteuitjes door. Maak nu de sushi op dezelfde wijze als de maki sushi. De noedels zijn glibberig, dus het is een uitdaging alles op zijn plek te houden.

Uramaki sushi (binnenste buitenrollen)
Dit zijn binnenste buiten sushirollen, en ze zijn niet eenvoudig om te maken. Het idee is dus de rijst aan de buitenkant komt te zitten en het norivel aan de binnenkant! Snijd het norivel evenwijdig aan de lijnen doormidden. Leg 1 helft op het matje. Spreidt de rijst net zoals bij de maki sushi uit over de nori, laat boven en onder wat ruimte vrij. Strooi het gemengde sesamzaad uit over de rijst. Leg dan een groot plastic folievel over de rijst, goed aandrukken. Draai nu het norivel om, zodat de nori bovenop komt en het plasticvel onder. Leg wat vulling op het midden van de nori, eventueel eerst wat wasabi. Rol nu heel voorzichtig de rol op. Plak de naad dicht en snijd de sushi in 3 of 4 stukjes.

Temaki-sushi (hoorntjes)
Maak deze hoorntjes op het laatst, want ze worden vlug klef.
Snijd een norivel in vier vierkanten. Leg 1 vierkant als een ruit voor je. Leg in het midden een klein beetje rijst en wat vulling. Rol de sushi nu van rechts naar links in de vorm van een hoorntje, plak de naad vlug met wat water dicht. Tip: probeer dit eerst zonder vulling met een stukje papier.

Dipsauzen

Serveer sojasaus en chilisaus bij de sushi. Decoreer de sojasaus met wat sesamzaadjes

Tips
De volgende tips voorkomen een sushi-fiasco
Zorg dat je alle ingrediënten in het gewenste formaat gesneden binnen handbereik hebt.
Zorg voor een vingerkommetje met water en een rol keukenpapier
Zorg voor een heel scherp mes om de sushi mee door te snijden
Stop de sushi niet te vol met vulling: dan barsten ze.
Werk met rijst die net is afgekoeld. Met warme rijst of heel koude rijst lukt het niet goed.
Snij de sushi nooit op het bamboe-matje, want anders gaat je matje stuk.
Maak niet te veel sushi: het is vullender dan je denkt
Leg sushi niet in de koelkast, maar eet het op als het klaar is. Oude sushi is droog en taai.
  zondag 25 maart 2007 @ 22:38:17 #234
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47655394
quote:
Op zondag 25 maart 2007 22:36 schreef Bluezz het volgende:
Waarom wil je ze in smalle reepjes snijden? De bedoeling is dat je het hele eindproduct in stukjes snijdt?
Voor een andere soort sushi waar een dun reepje nori gebruikt wordt om het ingredient boven op de rijst te houden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47656233
Nigiri sushi is dat geloof ik.
Met een scherp mes is dat zeewier toch gewoon goed te snijden?
  zondag 25 maart 2007 @ 23:37:21 #236
111260 Charmian
a little joy
pi_47658026
quote:
Op zondag 25 maart 2007 22:55 schreef Bluezz het volgende:
Nigiri sushi is dat geloof ik.
Met een scherp mes is dat zeewier toch gewoon goed te snijden?
Of misschien gewoon knippen? Tis net heel stevig papier als je het nog niet gebruikt hebt.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 25 maart 2007 @ 23:40:48 #237
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47658157
quote:
Op zondag 25 maart 2007 23:37 schreef Charmian het volgende:

[..]

Of misschien gewoon knippen? Tis net heel stevig papier als je het nog niet gebruikt hebt.
Soms hè? Heel soms, dan kom ik iemand tegen, bijvoorbeeld op een forum, en die zegt dan iets hè? En dan voel ik mij zo dom hè? Omdat diegene dan iets zegt dat zo voor de hand ligt, dat zo logisch is, dat ik me oprecht afvraag of de helft van mijn hersenen op vakantie zijn. Of dat de rijstazijn voor hersenverweking heeft gezorgd. Of dat ik gewoon van nature hartstikke stom ben.

Ik loop gewoon al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren te prutsen met een mes om die sliertjes te snijden

Dank je wel dus
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_47658404
Knippen
MY GOD
  maandag 26 maart 2007 @ 00:46:25 #239
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47660164
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 26 maart 2007 @ 00:57:30 #240
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_47660430


* Stereotomy bergt zijn motorzaag weer op
Confidence through competence
  maandag 26 maart 2007 @ 01:51:48 #241
165720 Aanvoerder
Fascist Jew!
pi_47661084
quote:
Op zondag 25 maart 2007 16:15 schreef n0a het volgende:
Tijdje geleden trouwens bij de koreaanse/japanse toko een soort vorm gekocht waar je snel en makkelijk rijst bedjes mee kan maken voor nigiri of gunkan.

[afbeelding]
Handig.
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
pi_47664044
Ik wil proberen sushi te gaan maken voor de verjaardag van mijn vriendin, echter wil ik dat overdag doen en 's avonds serveren. Nu staat in het verhaal van Bluezz dat je het beste niet in de koelkast moet zetten. is het dan het besten gewoon goed af te dekken en op kamertemperatuur te laten staan?
pi_47665714
Volgens mij is het handiger als je in de koelkast zet en uur vantevoren als je gaat eten uithaalt. Het lijkt me niet handig, zeker niet als je rauw vis gebruikt. In Azie liggen de sushi ook gewoon in de koelsectie van de supermarkten.
pi_47667342
wat summerscent zegt is denk ik het beste
pi_47667912
ok dank u
pi_47669745
Het allerverst is, tijdens het maken meteen te eten
pi_47669764
zal de visite leuk vinden
  dinsdag 27 maart 2007 @ 11:57:36 #248
120482 mirugai
very fishy
pi_47706404
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 23:18 schreef SiGNe het volgende:
Mooie messenset ook, slijp je die ook zelf? en hoe durf je dat aan?
Ik heb 3 "simpele" (vergeleken bij die Japanse messen) Zwinkel 5* messen maar ik durf eigenlijk alleen aanzetten aan en ook dat duurde even (ivm. verneuken van de messen).
Mij kijkt het dat één keer verkeerd aanzetten/slijpen de messen levenslang verneukt, of ben ik nou te paranoïa?
Het was het eerste wat ik leerde toen ik m'n messenset kreeg: slijpen. En daarna werd het m'n ochtendritueel in de sushi bar/restaurant: elke dag minimaal een kwartier m'n messen slijpen. Moest ook wel, want het zijn messen van middelmatige kwaliteit, dus ze behouden de scherpte niet zo lang (komt ook vanwege de hoek waaronder ze geslepen worden). Op een goede dag als het sashimimes versleten is koop ik wel een keer een mes van een echt goede kwaliteit staal, maar die kosten minimaal aantal honderd eurootjes, dus daar hik ik voorlopig nog wel tegenaan. En eigenlijk is het setje wat ik nu heb voor mij nog altijd goed genoeg.

Voor bepaalde snijtechnieken is een zeer scherp mes wel een must, dus dan ontkom je niet aan het zelf kunnen slijpen.Verneuken kun je inderdaad: als je probeert te slijpen, maar het lukt niet dan heb je dus een bot mes. Ga je dan verkeerd door, dan verwijder je dus teveel materiaal van het mes zonder dat het scherp wordt. Een slijper kan het mes dan weer scherp krijgen; één keer verkeerd aanzetten/slijpen is dus geen absolute ramp, maar het is toch wel een beetje zonde.
pi_47737455
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 20:32 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb nog een vraagje voor Mirugai: Hoe deed je dat ene sausje ook alweer...
Die voor de tarbot.

Soja, rijstazijn en suiker?

Hey mirugai!!!! Joehoe!!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_47737572
Ah, waarom heb ik dit topic niet eerder gezien. Sushi fanatic meldt zich. En natuurlijk zelf maken.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_47745205
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 11:57 schreef mirugai het volgende:

[..]

Het was het eerste wat ik leerde toen ik m'n messenset kreeg: slijpen. En daarna werd het m'n ochtendritueel in de sushi bar/restaurant: elke dag minimaal een kwartier m'n messen slijpen. Moest ook wel, want het zijn messen van middelmatige kwaliteit, dus ze behouden de scherpte niet zo lang (komt ook vanwege de hoek waaronder ze geslepen worden). Op een goede dag als het sashimimes versleten is koop ik wel een keer een mes van een echt goede kwaliteit staal, maar die kosten minimaal aantal honderd eurootjes, dus daar hik ik voorlopig nog wel tegenaan. En eigenlijk is het setje wat ik nu heb voor mij nog altijd goed genoeg.
waar kan je het beste sushi/sashimi messen scoren, en wat voor wetstenen daarbij? heb wel wat messen van global, maar dat moet het waarschijnlijk wel afleggen tegen het handgemaakte spul (maar daar betaal je voor neem ik aan)
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  woensdag 28 maart 2007 @ 13:00:26 #252
122997 zquing
Drama Junk
pi_47745656
Ik heb de global messen, en die doen het prima voor mij. Ik moet alleen nog wel een keer een goede slijpsteen kopen. Hoeveel kost 't ongeveer als ik ze naar de slijper breng?
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47754485
3 euro per mes. heb je geen keramische slijpstaaf ofzo?
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  woensdag 28 maart 2007 @ 16:38:13 #254
122997 zquing
Drama Junk
pi_47754616
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 16:34 schreef Tha_Butcha het volgende:
3 euro per mes. heb je geen keramische slijpstaaf ofzo?
heb er 1tje van staal volgens mij. Maar volgens 't boekje mag ik daar mijn deba niet mee slijpen, alleen met een slijpsteen
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47785574
mm, volgens mij wel. maar ik ben niet de expert wat globals betreft.
dan zou je dus een wetsteen moeten aanschaffen. 1 zijdig geslepen
sashimi messen iig niet.

check anders ff knivesandtools.com die weten wel redleijk wat er over
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  donderdag 29 maart 2007 @ 12:38:22 #256
122997 zquing
Drama Junk
pi_47786617
die deba is 1zijdig geslepen. Maar een wetstone is redelijk duur, ik heb wel die 5 euro dingen uit de chinese winkel, maar daar durf ik 't eigenlijk niet mee
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47786942
Gelukkig heeft mijn broer ooit een opleiding tot slager gedaan en kan hij héél goed messen slijpen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 29 maart 2007 @ 12:54:39 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47787252
Messenslijpen is een vak, net als bakker ofzo, een aardig broodje bakken kunnen veel mensen met een readymix, maar het échte werk is wat anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2007 @ 12:59:38 #259
122997 zquing
Drama Junk
pi_47787445
hebben ze niet een meerdaagse messenslijpcursus oid
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47788717
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Messenslijpen is een vak, net als bakker ofzo, een aardig broodje bakken kunnen veel mensen met een readymix, maar het échte werk is wat anders.
Gelukkig maar dat veel mensen gewoon hun werk doen en niet zo elitair zijn dat alleen het échte werk telt.
Ken trouwens geen enkele goede japanse sushi chef die niet z'n messen zelf slijpt. Een Japanse messensmid heeft 'ns gezegd dat een mes iets persoonlijks wordt door het gebruik en het feit dat je het zelf slijpt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')