abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45264391
Sinds kort tobiko verkrijgbaar bij de bijenkorf rotterdam. Vind tobico toch lekkerder dan masago. Eerst sushi uit eten zaterdag en dan wellicht volgende week zelf maken.
pi_45270651
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 13:06 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Ja dat is ook zo, niet aan gedacht. Het enide nadeel is dat de supermarkten voor mij heel ver weg zijn. Maar toevallig moet ik morgen toch in de buurt zijn
Een matje is niet echt noodzakelijk, aangezien een schone theedoek ook volstaat.
pi_45288005
eergisteren is het me voor het eerst gelukt

  vrijdag 12 januari 2007 @ 16:02:09 #104
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_45288269
Hulde

Vertel!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_45322838
quote:
Op vrijdag 12 januari 2007 16:02 schreef Duderinnetje het volgende:
Hulde

Vertel!
De eerste keer lukte het oprollen niet, maar na het met een vriend geprobeerd te hebben wel... ik heb er krab, komkommer, tonijn (beetje plain zo, volgende keer misschien aanmaken met een beetje mayonaise en munt?) en garnalen ingestopt. Smaakte prima!

Ik vraag me wel af hoe jullie die 'blokjes' zonder nori eromheen voor elkaar krijgen... die vierkante 'rijstblokjes' met een plakje zalm of tonijn erop. Kan iemand me dat misschien uitleggen?
  zaterdag 13 januari 2007 @ 20:15:28 #106
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_45324031
quote:
Op zaterdag 13 januari 2007 19:42 schreef MargotTenenbaum het volgende:

[..]

De eerste keer lukte het oprollen niet, maar na het met een vriend geprobeerd te hebben wel... ik heb er krab, komkommer, tonijn (beetje plain zo, volgende keer misschien aanmaken met een beetje mayonaise en munt?) en garnalen ingestopt. Smaakte prima!

Ik vraag me wel af hoe jullie die 'blokjes' zonder nori eromheen voor elkaar krijgen... die vierkante 'rijstblokjes' met een plakje zalm of tonijn erop. Kan iemand me dat misschien uitleggen?
Natte handen en boetseren maar, zo doe ik het.

Al is dat vast heiligschennis
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 14 januari 2007 @ 15:56:58 #107
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_45345016
Van de fok weblog, Verse Sushi!

http://www.youtube.com/watch?v=hyBYyxUe59c

Die vis aan het eind ! Voor de diervrienden onder ons niet klikken
Confidence through competence
  zondag 14 januari 2007 @ 16:32:09 #108
111260 Charmian
a little joy
pi_45346265
quote:
Op zondag 14 januari 2007 15:56 schreef Stereotomy het volgende:
Van de fok weblog, Verse Sushi!

http://www.youtube.com/watch?v=hyBYyxUe59c

Die vis aan het eind ! Voor de diervrienden onder ons niet klikken
die vis, hoe kan dat nou?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 23 januari 2007 @ 18:59:09 #109
124363 Maybach
Date Caesari quae Caesaris
pi_45605512
hmmmm, blijft wel lekker vers zo!
as happy as a penguin in a microwave.
pi_45865254
Ik ga binnenkort ook proberen zelf sushi te maken. Ik wil het eerst proberen met zalm en tonijn, maar ik heb nog een vraagje over de tonijn.
Bij onze visboer zag ik dat ze enkel ingevroren tonijn hadden, kan dit ook gewoon gebruikt worden? Ik haal eigenlijk altijd ingevroren tonijn, maar dan grill of bak ik het, dus ik weet niet of je tonijn die ingevroren is geweest ook rauw kan eten?

Hier hebben ze trouwens een aantal filmpjes waarin ze uitleggen hoe je sushi maakt: http://www.videojug.com/search/sushi
  woensdag 31 januari 2007 @ 21:57:24 #111
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_45865335
Volgens mij is alle vis die je niet zo ongeveer in een Noordzeehaven naar binnentrekt ingevroren toch?

Soms gebeurt dat zelfs al aan boord heb ik begrepen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_45865535
Ik heb het gedaan Gerold met een dubbel gevouwen theedoek en dat ging eigenlijk prima
De eerste rollen waren niet zo netjes, tis toch altijd weer ff knoeien hoe je de vulling netjes in het midden krijgt en de rijst rondom maar uiteindelijk zag het er goed uit. En het smaakte voortreffelijk
Saartje
pi_45865905
Ik wil ook wel eens sushi proberen. Waar kan ik dat het beste kopen. Gewoon bij de AH?
  woensdag 31 januari 2007 @ 22:13:15 #114
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_45865978
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:11 schreef Stansfield het volgende:
Ik wil ook wel eens sushi proberen. Waar kan ik dat het beste kopen. Gewoon bij de AH?
Niet kopen, maken
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_45866027
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:13 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Niet kopen, maken
Ja dat lukt me toch nog niet en wil het gewoon wel eens proberen. Maar is kopen lang niet zo lekker als zelf maken dan?
pi_45866865
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:14 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ja dat lukt me toch nog niet en wil het gewoon wel eens proberen. Maar is kopen lang niet zo lekker als zelf maken dan?
zelf maken is veel lekkerder.
en tuurlijk lukt het wel!
gewoon doen, het leuk hebben, ff rommelen, en je hebt heerlijke sushi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 31 januari 2007 @ 22:43:25 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45867189
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:11 schreef Stansfield het volgende:
Ik wil ook wel eens sushi proberen. Waar kan ik dat het beste kopen. Gewoon bij de AH?
Als het nog nooit gegeten hebt eerst maar eens naar een echte sushi-bar gaan om het uit te proberen en als je het dan lekker vindt inderdaad daarna zelf maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45867439
@Oblivion: nog interesse in de sushi masterclass?
Zijn er trouwens nog mensen (in de regio A'dam) die interesse hebben in een tamagoyaki? Ik moet het maar weer 'ns oefenen en als ik er dan iemand blij mee kan maken ... kost je de prijs van de ingredienten (doos goede eieren, wat extra ingredienten ... een eurootje of twee, drie max)
Zo'n ding dus:
pi_45870148
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 21:55 schreef aceHigh het volgende:
Ik ga binnenkort ook proberen zelf sushi te maken. Ik wil het eerst proberen met zalm en tonijn, maar ik heb nog een vraagje over de tonijn.
Bij onze visboer zag ik dat ze enkel ingevroren tonijn hadden, kan dit ook gewoon gebruikt worden? Ik haal eigenlijk altijd ingevroren tonijn, maar dan grill of bak ik het, dus ik weet niet of je tonijn die ingevroren is geweest ook rauw kan eten?

Hier hebben ze trouwens een aantal filmpjes waarin ze uitleggen hoe je sushi maakt: http://www.videojug.com/search/sushi
Ingevroren, des te beter! Hoe verser de vis hoe beter en als rauwe vis een tijdje ontdooit ligt, dat proef je, bederft ook vrij snel. Dus gewoon die ingevroren vis nagenoeg laten ontdooien, dan verwerken in de sushi. Als je te veel hebt kun je het gewoon in de koelkast leggen. Heb je er nog tot de volgende dag plezier van!
pi_45873918
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:49 schreef mirugai het volgende:
@Oblivion: nog interesse in de sushi masterclass?
Ikke wel!
Als het niet teveel mensen zijn, dan kan het bij mij thuis.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45875007
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 08:17 schreef Oblivion het volgende:
Ikke wel!
Als het niet teveel mensen zijn, dan kan het bij mij thuis.
Waar ergens in NL is dat trouwens?
pi_45875025
quote:
Op donderdag 1 februari 2007 09:46 schreef mirugai het volgende:

[..]

Waar ergens in NL is dat trouwens?
Smack in the middle!
Ik pm je wel even...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 2 februari 2007 @ 00:24:57 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45904515
Er wordt druk over-en-weer ge-PMd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45904976
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:11 schreef Stansfield het volgende:
Ik wil ook wel eens sushi proberen. Waar kan ik dat het beste kopen. Gewoon bij de AH?
AH is daar best prijzig mee vond ik.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_45905363
Wow ziet er lekker uit allemaal, ik wist helemaal niet dat er vega sushi bestond! Ik ga dit topic nog eens goed bestuderen en het dan ook zelf proberen
Het is een gekkenhuis, wat zeg ik ziekenhuis
ik leg het uit, zeg het zelfs in gebrekkig Duits
"es ist ein Krankenhaus"
pi_45910695
Hier trouwens een foto van wat ik gebrouwen had. M`n eerste keer
Ik denk dat als ik alles wat fijner zou snijden, het rollen wat mooier zou gaan.
De achteraf sushi was van de eerste poging, verder naar voren wordt het steeds beter ghehe

Saartje
pi_45911474
Verdorie, ik heb nog niks gegeten...
Ziet er toch goed uit, in de buik valt het toch uit elkaar...

Ik kan het helemaal niet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45911582
Dat ziet er best goed uit Maneki.Neko!
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_45911717
Ziet er lekker uit
  vrijdag 2 februari 2007 @ 11:44:16 #130
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_45911852
Netjes
Confidence through competence
pi_45912706
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 11:30 schreef Oblivion het volgende:
Verdorie, ik heb nog niks gegeten...
Ziet er toch goed uit, in de buik valt het toch uit elkaar...

Ik kan het helemaal niet...
Jij weet wel hoe je met een decoupeerzaag om moet gaan en je kan geen sushi maken?
Ga weg
Saartje
pi_45915187
quote:
Op vrijdag 2 februari 2007 12:14 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

Jij weet wel hoe je met een decoupeerzaag om moet gaan en je kan geen sushi maken?
Ga weg
Ja, sorry... Ik ken de techniek gewoon niet dus dan houdt het op.
Maar 1 keer zien en vele malen zelf proberen gaat gewoon zoden aan de dijk zetten...
Lekkere zoden!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 7 februari 2007 @ 16:33:52 #133
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46078057
Even schoppen en enthousiast ja knikken

Thnx Obli voor je PM
  woensdag 7 februari 2007 @ 16:35:26 #134
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46078125
quote:
Op woensdag 31 januari 2007 22:49 schreef mirugai het volgende:
@Oblivion: nog interesse in de sushi masterclass?
Zijn er trouwens nog mensen (in de regio A'dam) die interesse hebben in een tamagoyaki? Ik moet het maar weer 'ns oefenen en als ik er dan iemand blij mee kan maken ... kost je de prijs van de ingredienten (doos goede eieren, wat extra ingredienten ... een eurootje of twee, drie max)
Zo'n ding dus:
[afbeelding]
Niet in A'dam, maar hier had ik dus wel interesse in en bij mij wordt het altijd 1 grote bende
  woensdag 7 februari 2007 @ 17:19:53 #135
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_46079601
Okee, dus wanneer kunnen we komen?
Confidence through competence
pi_46086157
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 17:19 schreef Stereotomy het volgende:
Okee, dus wanneer kunnen we komen?
Oh, je wilt graag afwassen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46086192
Mensen, kunnen jullie even je e-mail adres pm-en?
Ik word gek van die pm-mailbox en dat ik dat dan moet gaan delen enzo..
Met mail gaat het veel makkelijker...

Mijn dank is groot!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46140188
Dit weekend ga ik eindelijk mijn eerste poging wagen om zelf sushi te maken. Ik heb alles in huis, behalve vis.
Denken jullie dat 250gr zalm en 250gr tonijn genoeg is om voor 4 personen van te maken?
pi_46236219
Wat zijn nu eigenlijk de plannen voor de sushi workshop?

Wat voor sushi willen jullie gaan maken (maki, ngiri, temaki)? In hoeverre wordt er aandacht besteedt aan soorten ingredienten, welke nori je het beste kan gebruiken etc.? Is het echt alleen voor beginners of ook voor iets gevorderde amateur leuk?

Zelf ben ik weer aan de slag met het maken van maki sushi (en de Koreaanse variant kimbap) en poging tot onigiri voor in de bento box (soort lunch box), maar voel me erg beperkt door gebrek aan kennis.




[ Bericht 0% gewijzigd door Zwaalie op 12-02-2007 14:48:53 ]
pi_46237461
quote:
Op maandag 12 februari 2007 13:58 schreef Zwaalie het volgende:
Wat zijn nu eigenlijk de plannen voor de sushi workshop?
De planning is nu 17 maart en het wordt geen workshop, maar een sushi party: we slaan wat ingredienten in en iedereen kan maken wat hij/zij wilt. Wil je een echte workshop, dan gaat je dat geld kosten.
pi_46242056
Vandaag een eerste poging gewaagd met maken van sushi



Ze zijn gemaakt van zalm en een paar van krabsticks.
Maybe not the best, but always the BIGGEST.....
  maandag 12 februari 2007 @ 19:09:58 #142
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46247243
Nogal succesvolle eerste poging dit !
  maandag 12 februari 2007 @ 19:11:22 #143
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_46247308
quote:
Op maandag 12 februari 2007 14:36 schreef mirugai het volgende:

[..]

De planning is nu 17 maart en het wordt geen workshop, maar een sushi party: we slaan wat ingredienten in en iedereen kan maken wat hij/zij wilt. Wil je een echte workshop, dan gaat je dat geld kosten.
Ik betaal graag voor kennis; dus gimme options

17 mrt is hier prima!
pi_46251035
Ziet er goed uit Vakkie_W!
Saartje
pi_46264392
Nou, ik heb vandaag voor het eerst sushi gemaakt en ik moet zeggen dat ze voor een eerste keer er enorm goed uitzien, als zeg ik het zelf. Ik heb nog geen verse vis gebruikt omdat het om een test ging, hoewel ik zo enthousist was dat ik 3 tupperwarebakjes vol gemaakt heb. Komende 2 dagen dus sushi op het menu.
Ik heb komkommer, (nep)wasabi, roze garnalen (hoe fout), sesamzaadjes en surimi gebruikt. Natuurlijk niet allemaal bij elkaar maar in verschillende combinaties.

Fotoooooooooo's:




[ Bericht 16% gewijzigd door ParanoidEv op 13-02-2007 17:40:42 ]
  woensdag 14 februari 2007 @ 01:47:43 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_46285456
Als mirugai ons t.z.t. nog even wil mailen en het boodschappenlijstje door wil geven komt het 17-3 ook weer helemaal goed.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_46303976
quote:
Op maandag 12 februari 2007 13:58 schreef Zwaalie het volgende:
Wat zijn nu eigenlijk de plannen voor de sushi workshop?

Wat voor sushi willen jullie gaan maken (maki, ngiri, temaki)? In hoeverre wordt er aandacht besteedt aan soorten ingredienten, welke nori je het beste kan gebruiken etc.? Is het echt alleen voor beginners of ook voor iets gevorderde amateur leuk?

Zelf ben ik weer aan de slag met het maken van maki sushi (en de Koreaanse variant kimbap) en poging tot onigiri voor in de bento box (soort lunch box), maar voel me erg beperkt door gebrek aan kennis.


[afbeelding]
Ziet er mooi uit! Waar heb je dat mooie bakje vandaan? Mijn moeder zeurt om bento voor de lunch, maar ik vind al die tupperware bakjes bij elkaar zo onhandig.

Iedereen heeft zulke mooie sushi! Ik heb ooit eens een vage poging ondernomen en dat was zo mislukt dat ik maar verder ben gegaan met onigiri. (Er kan weinig mis gaan met balletjes en driehoekjes.)
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:26:02 #148
81237 releaze
best of both worlds
pi_46304436
Here, zegen deze spijzen, amen
  woensdag 14 februari 2007 @ 19:27:04 #149
81237 releaze
best of both worlds
pi_46304474
ik zal binnenkort es kijken of ik de 17e kan..
pi_46305128
quote:
Op maandag 12 februari 2007 16:41 schreef Vakkie_W het volgende:
Vandaag een eerste poging gewaagd met maken van sushi

[afbeelding]

Ze zijn gemaakt van zalm en een paar van krabsticks.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')