FOK!forum / Culinesse à gogo / CULinaire Blunders
Surveillance-Fietszaterdag 16 december 2006 @ 11:44
Iedereen heeft vast wel eens een zwak moment tijdens het koken. Je hebt het gehakt ontdooit in de magnetron en is het gaan koken, of tijdens het klaarmaken van je spiegeleitje dat je er ineens op onverklaarbare wijze een halve kilo zout in de pan gooide Of voegde een ingrediënt toe dat er helemaal niet in hoorde.

Dat soort "blunders" of foutjes kan je hier kwijt

Nou ikzelf zette dus een kilo gehakt in de magnetron Had niet zoveel tijd enzo en dat ging dus helemaal verkeerd
Biancaviazaterdag 16 december 2006 @ 11:47
Mag ik hier ook het verhaal kwijt van een niet al te snuggere vriendin die volgens het pak de rijst droog moest laten koken...

Surveillance-Fietszaterdag 16 december 2006 @ 11:48
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 11:47 schreef Biancavia het volgende:
Mag ik hier ook het verhaal kwijt van een niet al te snuggere vriendin die volgens het pak de rijst droog moest laten koken...



Klinkt erg lekker
sjimzzaterdag 16 december 2006 @ 11:48
Mijn vriendin heeft wel eens de soep ongeveer 2 uur op het vuur laten staan
Aureliumzaterdag 16 december 2006 @ 11:48
Ik had laatst een bapao broodje laten verstenen in de magnetron en een pizza laten verbranden die ik net voor het sluiten van de supermarkt nog gescoord had Weg avondeten
Oblivionzaterdag 16 december 2006 @ 11:50
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 11:47 schreef Biancavia het volgende:
Mag ik hier ook het verhaal kwijt van een niet al te snuggere vriendin die volgens het pak de rijst droog moest laten koken...

Ze had het woordje "laten" niet gelezen?


Ik zit me te bedenken of er wat mis is gegaan...
Oh ja, een pizza... Geen idee wat er fout is gegaan, doe het niet weer.
Zijn lekker Italiaans gaan halen.
teiganzaterdag 16 december 2006 @ 12:09
Ik ging bij een vriend eten, en we waren op zoek naar iets om de andijvie wat meer smaak mee te geven... Kerrie leek ons wel lekker, maar ergens ging er iets flink mis, en het was dus echt niet lekker.... Toen hebben we er maar een flinke berg knoflooksaus op gegooid, en toen was het wel weg te krijgen
Salsagirlzaterdag 16 december 2006 @ 12:11
IK weet niet wat ik precies verkeerd deed,maar deed dus tijdje geleden een bapao broodje in de magnetron en binnen enkele minuten stond de keuken vol met rook
Blij dat me neef thuis was,want ik had nooit op tijd die magnetron naar buiten kunnen werken


Broodje/magnetron verbrand damn me ouders vonden het iets minder leuk bij thuiskomst
Chupzaterdag 16 december 2006 @ 13:00
-Het moment waarop je de pannenkoek omgooit breekt de steel van de pan af waardoor er een hete pan door je keuken vliegt

-Aansteker te dicht bij het fornuis laten liggen met een flinke knal en aardige vlam als gevolg

-Een bak met 5 liter soep laten vallen in een koelcel en door de manier waarop de bak op de grond komt gaat de soep tot aan het plafond en mag je echt alles maar dan ook echt alles wat zich in die koelcel bevond schoonmaken

-Prachtige maaltijd maken in de keuken. Het helemaal mooi op bordjes neerleggen en dan net als je het op tafel wil zetten om te gaan eten valt het uit je handen...

-Kruidenpotje in je pan laten vallen maar omdat het van plastic is plakt het binnen no time aan je bodem vast en kun je het met die maaltijd wel schudden

-Popcorn klaarmaken in een magnetron die veel meer Watt is dan je denkt. Kom je 3 minuten later terug om je popcorn te halen blijkt het van binnen in de fik te staan. Hele keuken blauw van de rook.
charonzaterdag 16 december 2006 @ 13:39
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
Chupzaterdag 16 december 2006 @ 13:46
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:39 schreef charon het volgende:
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
Jij woont toch niet toevallig bij mij op de gang?
Fawnmaandag 18 december 2006 @ 17:54
De vader van mijn ex-vriend was een keer gehakt aan het rollen met zijn handen (rauw), omdat er op de verpakking stond: Rul de gehakt eerst voordat u het in de pan doet. Hij dacht dat het een spelfout was, want had nog nooit van rullen gehoord...
daanski82maandag 18 december 2006 @ 18:50
quote:
Op maandag 18 december 2006 17:54 schreef Fawn het volgende:
De vader van mijn ex-vriend was een keer gehakt aan het rollen met zijn handen (rauw), omdat er op de verpakking stond: Rul de gehakt eerst voordat u het in de pan doet. Hij dacht dat het een spelfout was, want had nog nooit van rullen gehoord...
offtopic: doet me denken aan de reclame van planet i-net"plaats de muis in de rechter bovenhoek."
ontopic: ook ik heb wel is mijn blunders zo was ik paellia aan het maken en na het er ingooien van de vis op het einde dacht ik waarom ruik ik geen kruidige lucht en zag in mijn ooghoek het gesloten zakje.
ik dacht KUT na dan maar chinees halen.
sangerdinsdag 19 december 2006 @ 11:12
Zelf brownies maken in je nieuwe combi oven. Eigenwijs genoeg om het boekje niet te lezen. Dit zal de over wel zijn. Was dus de magnetron
Gripperdinsdag 19 december 2006 @ 13:21
Pasta tagliatelle gemaakt voor veel eters, en dus 2 pakjes honig saus. Ik had nog een zakje in de kast liggen zonder het kartonnen omdoosje, en ik wist absoluut zeker dat het ook echt tagliatelle saus was. Het bleek tocvh per ongeluk rode tomatensaus te zijn, dus dat werd met 1 zakje wit en 1 zakje rood een nogal onbestemd kleurtje...
Obliviondinsdag 19 december 2006 @ 13:27
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 13:21 schreef Gripper het volgende:
Pasta tagliatelle gemaakt voor veel eters, en dus 2 pakjes honig saus. Ik had nog een zakje in de kast liggen zonder het kartonnen omdoosje, en ik wist absoluut zeker dat het ook echt tagliatelle saus was. Het bleek tocvh per ongeluk rode tomatensaus te zijn, dus dat werd met 1 zakje wit en 1 zakje rood een nogal onbestemd kleurtje...
Een kloddertje roze hier!!
Kloddertje roooooooooooooooooooze daar!

Faithzdinsdag 19 december 2006 @ 17:27
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 13:27 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Een kloddertje roze hier!!
Kloddertje roooooooooooooooooooze daar!



Voor het eerst stoof?vlees kopen wat dus 3 uur moet garen.. en dat valt inderdaad niet in een kwartiertje te fixen
shiNinG_staRdinsdag 19 december 2006 @ 17:45
Veel verhalen over de magnetron, ook ik was eens zo slim om in de combi een broodje af te bakken in de magnetron- ipv de ovenstand. Na een tijdje rook ik zo'n verbrande lucht, stond het broodje in de fik, gelukkig niks met de magnetron .
Pilootjedinsdag 19 december 2006 @ 23:55
De grootste mag denk ik wel het bouillabaise drama zijn. Toen ik nog in een hotel werkte hadden we een partij met 235 man. Groep bobo's etc... 1 uur voordat het voorgerecht geserveerd werd had ik de soep vast uit de koelkast gehaald. Zulke hoeveelheden soep hebben dus nogal wat tijd nodig om langzaam warm te maken, dus vandaar. Grote pannen til je altijd met zijn 2'en door de keuken om je rug niet zo te belasten. Afijn ik besloot dus om hem over de tegelvloer te slepen naar de hocker. En snel ook Loop ik tegen een opstaand tegeltje op, en flikkert die hele pan zo over me voeten.

Restaurant manager en de maitre meteen naar de keuken geroepen, en de boel laten uitstellen met speeches, zodat de keuken in 45 min nog een bouillabaise kon maken
Chupdonderdag 21 december 2006 @ 03:09
kook een ei, pel het ei, laat iemand het opwarmen in zijn magnetron...
sampoodonderdag 21 december 2006 @ 04:44
Vlees uit de vriezer met plastic verpakkingsmateriaal laten ontdooien in de magnetron en dat op de hoogste stand ipv de ontdooi-stand.
Radobedonderdag 21 december 2006 @ 08:55
Kruiden verwisselen is ook zo leuk. Smaakt je gehaktbal ineens naar pepernoten omdat ik speculaaskruiden had gebruikt ipv nootmuskaat
Syrenadonderdag 21 december 2006 @ 09:05
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:00 schreef Chup het volgende:
-Popcorn klaarmaken in een magnetron die veel meer Watt is dan je denkt. Kom je 3 minuten later terug om je popcorn te halen blijkt het van binnen in de fik te staan. Hele keuken blauw van de rook.
En dan de tweede keer, als de dampen zijn opgetrokken, het zaakje niet lang genoeg laten staan. Heb je dus een handje popcorn tussen de korrels

Pan op het vuur zetten met de prijssticker er nog onder en dat pas zien als je de pan aan het afwassen bent.

Even wat soesjes ontdooien in de magnetron en ondertussen je pc aanzetten. Terugkomen en vijf leeggelopen deegballetjes aantreffen in een gloeiend hete roomsaus

Aardappeltaart bakken bij je schoonouders en bij het aansnijden zien dat de onderkant helemaal niet gaar is Schoonouders maar beweren dat het suuuuuperlekker smaakte en ik maar denken aan de eieren die erdoor geklopt moesten en maar bidden dat die wél goed gaar waren.

Na het koken een bakje van de Tupperware op de inductieplaat zetten, meteen beseffen dat die nog HEET is, bakje eraf trekken.....lekker plastic draden van de plaat schrobben.
Obliviondonderdag 21 december 2006 @ 09:07
Syrena! Jij maakt het wel bont...
tuiterdespuiterdonderdag 21 december 2006 @ 09:31
Ik was een keer van die prefab-taco's aan het opwarmen in de combi-magnetron op de ovenstand. Omdat we dat ding nog maar net hadden, had ik hem voor de zekerheid wat korter op de timer gezet dan het pakje van de taco's aangaf.

Na 10 minuten, dat was de timer-stand, gaat het alarm van de oven dus af omdat hij klaar is. Ik kijken naar die taco's, en besluit dat ze nog wel 5 minuutjes erin kunnen. Ik dus 5x op het '1-minuut'-knopje en op start drukken om ze nog 5 minuutjes te laten bakken. Zie ik na 2 minuten opeens een pikzwarte wolk uit dat kreng komen... blijkt dus dat je als de timer afgelopen is je wel eerst weer de 'oven-stand' moet selecteren als je de tijd wat wilt verlengen...

Die taco's zijn maar op het balkon geëindigd...
kaputwiehunddonderdag 21 december 2006 @ 09:38
Meer een BBQ-blunder:

Een keer wat spareribs meegenomen op vakantie omdat we wisten dat als we aan zouden komen dat alle winkels en restaurants dicht zouden zitten. Dus wij komen 's avonds in het donker aan. Steken de gas BBQ aan en halen de de ribjes uit hun vacuumverpakking. Gooien die die dingen op het rooster en gaan hongerig zitten wachten tot de heerlijke geur van gegrild varkensvlees in onze neus trekt.

Bleek er nog een laag plastic folie over heen te zitten.

Dus ten eerste met een lege maag naar bed en ten twee smaakte de rest van de vakantie ons BBQ vlees naar plastic
_Arual_donderdag 21 december 2006 @ 18:07
De kip vergeten te ontdooien toen er mensen kwamen eten hier. Uiteindelijk was het wel ontdooid, maar de kip zag er bleek en ziekjes uit. De smaak was wel prima verder, maar ja, het ook wil ook wat.

En de eerste keer koken met inductie was ook een hele belevenis. Alles gaat dan namelijk veel sneller! Water kookt binnen een paar minuten, dus je hele timing moet worden omgegooid. De pastasaus werd ook iets sneller warm dan verwacht en sprong tot mijn verbijstering de pan uit, tegen het plafond...
charondonderdag 21 december 2006 @ 18:18
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:05 schreef Syrena het volgende:


Na het koken een bakje van de Tupperware op de inductieplaat zetten, meteen beseffen dat die nog HEET is, bakje eraf trekken.....lekker plastic draden van de plaat schrobben.
Dat dus!
Martijn_77donderdag 21 december 2006 @ 18:21
Rijst in een pan en dan zo druk aan het praten zijn dat je het water vergeet.

Garantie voor rookwolken
pussydeluxedonderdag 21 december 2006 @ 18:24
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
Matnessdonderdag 21 december 2006 @ 18:26
quote:
Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef pussydeluxe het volgende:
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
haha
sorry
pussydeluxedonderdag 21 december 2006 @ 18:26
quote:
Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef pussydeluxe het volgende:
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
De culinaire blunder in dit verhaal is dat ik de pasta te zacht had gekookt .

[ Bericht 1% gewijzigd door pussydeluxe op 21-12-2006 18:37:21 ]
Syrenadonderdag 21 december 2006 @ 19:17
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:07 schreef Oblivion het volgende:
Syrena! Jij maakt het wel bont...
Dit is wel over een periode van vier jaar Dan valt het wel mee toch

Dat van die soesjes was trouwens gisteren net gebeurd
GreatWhiteSilencevrijdag 22 december 2006 @ 11:46
Net nog, wil zelf eens proberen vla te maken. Maar het recept was niet al te duidelijk dus ik mik de maizena zo in de kokende melk. Stom natuurlijk, want dat wordt één grote klonterzooi. Had ik moeten weten...
Oblivionvrijdag 22 december 2006 @ 12:02
quote:
Op donderdag 21 december 2006 19:17 schreef Syrena het volgende:

Dit is wel over een periode van vier jaar Dan valt het wel mee toch

Dat van die soesjes was trouwens gisteren net gebeurd
Wie geen fouten maakt, maakt meestal niks...
uniekhoornvrijdag 22 december 2006 @ 17:33
Naast vlees een beetje te hard aanbakken of vergeten zout toe te voegen, niet al te veel blunders gemaakt.

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...
Delicieuxvrijdag 22 december 2006 @ 18:49
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 17:33 schreef uniekhoorn het volgende:

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...
Is speklap met kerriepoeder dan wel binnen te houden?
Oblivionvrijdag 22 december 2006 @ 18:53
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 17:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Naast vlees een beetje te hard aanbakken of vergeten zout toe te voegen, niet al te veel blunders gemaakt.

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...


Dat heb ik ook een keer gehad....
Doe altijd cayenne peper om mijn bord macaroni.
Was dus kaneel...
Maracavrijdag 22 december 2006 @ 20:16
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:39 schreef charon het volgende:
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
Schuldig
Euc-vrijdag 22 december 2006 @ 23:02
Sja, het kan niet uitblijven dat er in de prof. keuken ook wel eens wat fout gaat..

Onder het personeelseten de hele tijd denken dat je iets vergeten bent maar niet weten wat.. je gaat alles in je hoofd 20 keer na en dan wanneer je iets nodig hebt schiet het je te binnen.. dat was je vergeten

Vergeten het brood uit de oven te halen.. gelukkig hadden was een bevriende bakker nog open die ons uit de brand hielp.

Vergeten aardappelen op te zetten voor een puree te maken, terwijl die puree onderdeel uitmaakt van het hoofdgerecht van het meest bestelde menu.

Steeds maar denken waarom dat die pan met boter op het vuur blijft staan, als je het uiteindelijk zat bent omdat hij gruwelijk in de weg staat en jij de pan nodig hebt, hem dan maar even afgiet in een ander bakje om even weg te zetten, en dan erachter komen waar je de asperges ookalweer gelaten hebt

Een idioot grote pan met jus de veau met zijn tweeen tillen, maar er telaat aan denken dat je redelijk vette vingers hebt, glip..

een shifon(kidde) opendraaien als de druk er nog niet af is, ook erg leuk als dat gebeurt in een open keuken onder een druk servies.

En ik zal er handig nog wat vergeten die ik zelf heb meegemaakt of heb zien gebeuren
MM-Lunavrijdag 22 december 2006 @ 23:14
Frontje van een autoradio smelten doordat ik de magnetron functie gebruikte als timer voor het koken van eitjes voor het ontbijt.
Ou-Tannuvrijdag 22 december 2006 @ 23:25
de frikandellen uit de vriezer even ontdooien in de magnetron

ipv 5 min ontdooistand, gewoon 5 min 1000watt er op :x

resultaat: exploderende frikandellen
gekkehoedenmakervrijdag 22 december 2006 @ 23:31
In een of ander vaag reflex de borrelende olie in de pan met je hand ( ) uit willen vegen.

Een beetje suiker in het stoofpotje willen doen, je arm doet spastisch, je gooit zowat het hele pakje erin en tijdens het eten vallen de tanden spontaan uit je bek.

En om half 5 'sochtens na een lange nacht met veel bier en wazigheid koekjes willen bakken van muffindeeg is sowieso niet zo'n goed idee. (Twee uur later wakker worden 'Hm. Het ruik vreemd hier. Goh wat een rook. Ach' en dan weer verder slapen.)
amarenazaterdag 23 december 2006 @ 00:25
Op de een of andere onverklaarbare manier haalde ik vroeger peterselie en bieslook door elkaar in gerechten. Dat geldt ook voor aubergines en courgettes.

Laatste was trouwens best vervelend toen ik op mijn veertiende in de supermarkt achter de kassa werkte en je voor losse groentes een PLU-nummer in moest typen... Aubergine is paars en courgette groen... of toch andersom... shit. Ik sluit niet uit dat ik regelmatig die twee heb omgewisseld.

Achja en het is me ook wel eens overkomen dat ik tijdens de feestdagen de zelfgeklopte slagroom heb verprutst.

Schiet me er nog een te binnen. Ook een van mijn beginner-jaren in de keuken. We moesten destijds voor verzorging op het voorgezet onderwijs een gerecht maken en dan hadden we een buffet op school. Ik zou de soesjes thuis al maken. Beslag bereid, op de ingevette bakplaat, oven voorverwarmd, bakplaat in de oven en doe vervolgens de ovendeur met een elegante zwaai dicht..... waardoor promt het glas van de ovendeur eruit valt en in tig kleine scherfen op de vloer valt.
Gelukkig had ik een lieve buurvrouw met oven.

Schiet me ook te binnen dat mijn moeder tijdens een kampeervakantie in de Provence de spaghetti (gekookt op het brandertje natuurlijk) wilde afgieten in een hoek.... Je raadt het al, 3 seconden later lag de spaghetti in het gras. Dat werd friet die avond.
Ou-Tannuzaterdag 23 december 2006 @ 00:28
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 00:25 schreef amarena het volgende:


Schiet me ook te binnen dat mijn moeder tijdens een kampeervakantie in de Provence de spaghetti (gekookt op het brandertje natuurlijk) wilde afgieten in een hoek.... Je raadt het al, 3 seconden later lag de spaghetti in het gras. Dat werd friet die avond.


doet me ergens aan denken ja, schoolleiding op kamp weekend die de macaroni zou afgieten, hoppa smolt zo door t veel te goedkope vergiet
Syrenazaterdag 23 december 2006 @ 17:34
Voor 1 persoon aardappeltjes koken en daar twee theelepels zout bijdoen. Zucht.
Ik ga maar nieuwe schillen geloof ik.
Syrenazaterdag 23 december 2006 @ 17:35
Mijn moeder kookt zoutarm, vandaar dat ik geen idee heb hoeveel zout ergens bij moet
Ik hou nl. wel van een beetje zout. Maar geen twee theelepels dus.
Euc-zaterdag 23 december 2006 @ 18:25
2 theelepeltjes zout valt toch ook best mee? Als ik aardappelen kook voor bv een puree dan proef ik gewoon aan het water of het zout genoeg is, ik vind ongeveer de helft van zeewater perfect
piepsterzaterdag 23 december 2006 @ 18:38
Mij lijkt 2 theelepels ook niet veel. Of laat je de aardappels droogkoken? Dan kan je beter rekenen op hoeveel zout je normaal op je aardappels zou strooien.
Syrenazaterdag 23 december 2006 @ 18:45
Twee theelepels op een portie voor 1 persoon is teveel. Geloof me nou maar. Echt. Huuuuu.

En nu moet ik even een fles water gaan leegdrinken
Euc-zaterdag 23 december 2006 @ 18:48
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 18:45 schreef Syrena het volgende:
Twee theelepels op een portie voor 1 persoon is teveel. Geloof me nou maar. Echt. Huuuuu.

En nu moet ik even een fles water gaan leegdrinken
Ligt er maar net aan hoeveel water je gebruikt..

Overigens strooit ik nooit zout met een lepel of op recept: "2 gram zout". Al-tijd op gevoel en smaak tussen je vingers door laten glijden
Ou-Tannuzondag 24 december 2006 @ 00:58
Zee zout pakken is minder zout dan dat keukenzout
piepsterzondag 24 december 2006 @ 13:03
Al het zout is NaCl, dezelfde chemische samenstelling dus.
Hoe het dan toch kan dat zeezout anders smaakt...

Het idee dat zeezout minder zout is, komt denk ik doordat het grover is. Het lost (onsmakelijk gezegd) minder goed op in je spuug, en daarom proef je er minder van.
Faithzzondag 24 december 2006 @ 13:11
boterkoek laten mislukken
Deeg was nog deeg vanbinnen

Maar had het precies volgens recept gedaan.
20 min in de oven op 220...


2e poging staat nu in de oven
180 graden, 40 min.
Erasmozondag 24 december 2006 @ 13:17
De KVW heeft ooit nog is een interessante aflevering over zout gemaakt, zeker het kijken waard!
Athmozzzondag 24 december 2006 @ 13:19
pizza's van dr oetker een spoedbehandeling geven;

op de verpakking: 8min op 180°
vaststelling: onze oven kan 275°
aanpassen naar 5min30 op 275°

daar ging mijn pizza met salami
Ou-Tannuzondag 24 december 2006 @ 15:18
quote:
Op zondag 24 december 2006 13:03 schreef piepster het volgende:
Al het zout is NaCl, dezelfde chemische samenstelling dus.
Hoe het dan toch kan dat zeezout anders smaakt...

Het idee dat zeezout minder zout is, komt denk ik doordat het grover is. Het lost (onsmakelijk gezegd) minder goed op in je spuug, en daarom proef je er minder van.
ik maal het met een zoutmolen fijner dan keukenzout hoor
Gewoonikzondag 24 december 2006 @ 15:58
Aardappels voor de stampot op het vuur zetten en dan nog even op de bank liggen het journaal kijken. wanneer je twee uurtjes later wakker wordt ontdekken dat de boel wel erg blauw staat.
Pan met inhoud maar weg gemikt.

Broccoli en aardappels snijden en op het vuur zetten. 5 minuten later wanneer je druk in gesprek bent met je zus die je hebt uitgenodigd om even te komen eten toch inees een ontzettend aangebrand luchtje ruiken. in de keuken komen en alles staat blauw je kijkt in de pannetjes:"shit water vergeten". Toch maar chinees besteld.

2 vegetariers te eten krijgen lekker makkelijk thaise mie maken. bij het opdienen er achter komen dat de kip er nu dus niet doorheen had gemoeten.
Athmozzzondag 24 december 2006 @ 16:22
quote:
Op zondag 24 december 2006 13:03 schreef piepster het volgende:
Al het zout is NaCl, dezelfde chemische samenstelling dus.
Hoe het dan toch kan dat zeezout anders smaakt...

Het idee dat zeezout minder zout is, komt denk ik doordat het grover is. Het lost (onsmakelijk gezegd) minder goed op in je spuug, en daarom proef je er minder van.
Je hebt nochtans zout waar ook Jodium in zit (pak gezonder, klein beetje duurder), dus dat kan best een andere smak geven. Verder zullen er altijd wel nog wat andere bestanddelen in je pakje zout zitten die de smaak kunnen beïnvloeden.
Als je over keukenzout spreekt heb je het over NaCl, spreek je over een zout in het algemeen heb je er toch een paar 100den.

Bariumchloride is vb ook een zout, ik raad het je echt wel af om het op te eten
piepsterzondag 24 december 2006 @ 17:10
Ik doelde ook op zeezout, keukenzout, uitdroogschilfertjeszout etc. Zouten voor op je eten.
Het zou best kunnen dat sporen van Jodium etc de smaak iets beinvloeden, maar ik geloof niet dat zeezout minder zout kan smaken dan keukenzout.

@Erasmo: weet jij nog wat ze bij de KvW zeiden?
zwaaibaaizondag 24 december 2006 @ 17:16
Men neme:

* champignons
* uien
* paprika
* een hoop verse kruiden, o.a. chilli kruiden
* Rijst
* runder gehakt
* Augurken
* zilveruitjes

Men flanst het in elkaar, eet het vol smaak op, watertandend neem je nog een bord, weer smakelijk op eten, boerend stel met je (ex) vriendin vast dat dit toch wel goddelijk was voor een chilli concarne maar dat het wel wat miste....... Tot dat je de dichte blik bruine bonen ziet..

Sandwiches maken is een favo bezigheid van me: met gewoon brood, wat boter, sla, ham, kaas, tomaat, ei, salade en nog meer prut kan je een prachtige sandwich maken, maar nooit, en ik herhaal nooit nootmuskaat gebruiken. Ik weet ook niet meer zo goed hoe ik daar op kwam trouwens.

Rijst afgieten zonder deksel is ook geen aanrader
Stoofperen twee uur laten koken ook niet eigenlijk.

Strocanoff saus ( hoe schrijf je dat eigenlijk?) geeft een verrassend doch smakelijk effect aan je macaroni.
xJapserzondag 24 december 2006 @ 17:21
Een pastaschotel maken met ongekookte pasta, was niet te vreten. Was nogal onduidelijk of je het moest koken of niet, ik heb verkeerd gegokt.
chatgekvrijdag 29 december 2006 @ 11:50
Eeh.... Popcorn in de magnetron, kom je even later terug: is de zak geknald en zit de hele magnetron on de poporn en wat vet.

Ik heb wel eens ontploffende kipfilet gehad. Ik Prik er in terwijl het in de pan ligt. *poef* Stoomwolk en een groot gat in de kip
MM-Lunavrijdag 29 december 2006 @ 12:39
Geen kookblunder maarre een koopblunder op culinair gebied.. of nouja als je cola culinair kan noemen hehe. Cola lemon light, gatverredamme!
Miss_MacPhistovrijdag 29 december 2006 @ 19:16
De eerste keer dat mijn ouders op vakantie gingen zonder mij en ik dus als schoolgaande tienermeid een paar dagen alleen thuis was en voor eten moest zorgen. Nou ja, eerste dagen patat en pannenkoeken (want lekker makkelijk). Dag daarna besloten om macaroni voor mezelf te maken. Ik op dat pak lezen. Wat? 1,5 a 2 kopjes droge macaroni per persoon? Nee joh, kan nooit, dat is veel te weinig. Anyway, we konden nog een aantal keren van de (ingevroren) macaroni eten.
Oblivionzondag 31 december 2006 @ 15:03
Oliebollen beslag maken zonder ei...
Geen aanrader...
Pilootjezondag 31 december 2006 @ 15:28
Pommes dauphinoise. Soezenbeslag gemaakt, puree gemaakt, lekker mengen, quenelles draaien, opstijven in de chiller. ff testfrituren. Vallen ze helemaal uit elkaar.
Hmmmm waarom staan die eieren nog op de werkbank ? Jaja je raad het al die moesten nog door het soezenbeslag heen. Het leven was mooi als leerling.
Ik zei nog, ja hoor chef ik maak er lekker veel, dan hebben we morgen ook nog.....
sampoozondag 31 december 2006 @ 23:21
Een bijna "culinaire" blunder vandaag. Kliekjes van gisteren in een bord opgewarmt in de magnetron voor een minuut of 5. *Ting* Eten lekker warm en ik zie dat er ook nog een lepel (niet van plastic) op mijn bord bevond. Maar ik was blijkbaar niet de enige die de lepel over het hoofd zag, ook de magnetron was het niet opgevallen.
Pilootjemaandag 1 januari 2007 @ 01:28
Het meeste metaal kan prima in de magno. Tis alleen slecht voor de buizen die er in zitten. Dunne metalen als alufolie, of soortgelijke verpakkingen gaan wel vonken. Maar een lepel of een metalen bak niet.
Ereshkigaldinsdag 9 januari 2007 @ 19:52
Paar jaar terug , ik dacht lief te zijn voor mijn (ex)vriend en had beloofd om te koken
hij was gek op een of ander indiaans gerecht waar mega veel kruiden in moesten...
zo ook dus chilipeperpoeder... een theelepeltje stond er in t kookboek...
Ik was weer eens te snel met lezen en las dus gewoon eetlepel...

Ik heb hem nog nooit zo snel naar een glas melk zien grijpen als toen
Muckdinsdag 9 januari 2007 @ 22:01
quote:
Op maandag 1 januari 2007 01:28 schreef Pilootje het volgende:
Het meeste metaal kan prima in de magno. Tis alleen slecht voor de buizen die er in zitten. Dunne metalen als alufolie, of soortgelijke verpakkingen gaan wel vonken. Maar een lepel of een metalen bak niet.
lepels echt wel
tonjadinsdag 9 januari 2007 @ 22:38
Voor het eerst pannenkoeken bakken, lukte niet, er viel er een op de grond ook, toen was het genoeg.
Ik gaf het op, wilde de keuken uitstappen, gleed uit over die pannenkoek en kwam er met mijn knie in terecht. Had ik niet door.
Dan met de stukken pannenkoek aan je knie naar de snackbar gaan om patat te kopen.
Terwijl je sjacherijnig op de bank je patatje naar binnen werkt komt je vriendje binnen, die erg moest lachen om die flappen pannenkoek aan mijn knieen, maar het niet durfde omdat ik er een beetje erg kwaad uit zag
tonjadinsdag 9 januari 2007 @ 22:39
dubbel
sjimzdinsdag 9 januari 2007 @ 22:40
Je had ook gewoon op de edit knop kunnen drukken
tonjadinsdag 9 januari 2007 @ 22:41
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:40 schreef sjimz het volgende:
Je had ook gewoon op de edit knop kunnen drukken
sjimzdinsdag 9 januari 2007 @ 22:43
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:41 schreef tonja het volgende:

[..]

chatterdinsdag 9 januari 2007 @ 22:49
Een paar maanden geleden geprobeerd met 1 hand rijst af te gieten.
Floep, alles in de goot.

Daarna dus maar een ijzeren zeef gebruikt.

Nu kan ik gelukkig beide handen weer gebruiken.
2cvdinsdag 9 januari 2007 @ 23:04
Pizza uit de vriezer halen en op het aanrecht leggen. Dan bedenken dat ik nog iets door moet gevenaan de buurvrouw. Dat eerst maar doen. (Veel te) lang met de buurvrouw kleppen. Resultaat: pizza ontdooid en alle vocht is in de bodem getrokken. Ook na de ovenbehandeling was de bodem heerlijk (ahum) zacht en klef.

Heel snel ontbijt (brinta) klaar moeten maken wegens haast. Melk in het bord, bord in de magnetron, melk warm, bord op tafel, brinta + suiker er in, roeren en naar binnen rossen. Als ik 2 seconden na m'n 1e hap de laatste hap doorslik vraagt m'n pa aan mij of ik dat pak geschifte melk gezien heb ergens ...
Leintjeuhdinsdag 9 januari 2007 @ 23:11
Even denken...
Tiramisu maken, je moest slagroom mascarpone en eidooiers met suiker romig kloppen. Dacht ik. De eidooiers moesten er later in, als het al geklopt was. Het word dus niet dik
2cvdinsdag 9 januari 2007 @ 23:30
Ohja, thee met kaas er in is ook niet lekker (je bent jong, dom en probeert wat).
speedfreakssjwoensdag 10 januari 2007 @ 00:51
boterham met kaas en the is wel lekker.

mijn blunderm

Allee zijn voor het eerst en je (ex) vriendin komt later pas dus ga je alvast eten maken.
Aardappels op het vuur en NAuuurlijk met een digitale weegschaal netjes 200 gram afgewogen PP.
Daarna gaan gamen en steeds denken van wat ruik ik toch. Ga ik na een uur maar eens kijken, hele pan leg en aarappels op de bodem. Zet ik met mijn stomme kop de hete pan op de zijlvloer. Hele mooie zwarte kring in de vloer die er nog steeds zit.,.....
Jordy-Bwoensdag 10 januari 2007 @ 00:56
M'n ouders die niet wisten dat er met 'een blokje trassi' (een gedroogde pasta van gefermenteerde garnalen) een blokje van 1 cm bedoeld wordt.

Die hebben bij het bereiden van een rijsttafel voor ieder 'blokje trassi' een hele verpakking in die pan geflikkerd.

En het zat overal in! Hele dag in de keuken gestaan, alles oneetbaar. En vier uur lang bezig geweest met de afwas.

[ Bericht 13% gewijzigd door Jordy-B op 10-01-2007 01:10:30 ]
bofnegerwoensdag 10 januari 2007 @ 01:03
quote:
Op zondag 24 december 2006 17:10 schreef piepster het volgende:
uitdroogschilfertjeszout etc.
Dat klinkt alsof het opgedroogde zweet van een kalende marathonloper zojuist op je zacht gekookte eitje terechtgekomen is.
Mikkiewoensdag 10 januari 2007 @ 01:08
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 85% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 14:42:53 ]
kruimel_20woensdag 10 januari 2007 @ 10:26
We hadden net een nieuwe keuken en voor het eerst in mijn leven een magnetron
We hadden nog oliebollen over en ik dacht mooi eentje op te warmen in de magnetron!

mwa .... 4 minuten moet toch wel genoeg zijn?

Ik lekker achter de computer tot ik ineens iets raars ruik... ik draai me om naar de keuken... allemaal gele rook uit de magnetron... stond de oliebol enigzins in de fik....
Toen mijn moeder thuiskwam maar even uitgelegd waarom alle ramen open stonden en het zo vreemd rook

ook een tijdje later niet opletten welke stand ik em zet... pizza d'r in.... in plaats van de oven de combi aan zetten... na 10 minuten lag er een zwarte plaat in....

Nu gaat het iets beter
Leintjeuhwoensdag 10 januari 2007 @ 11:03
Ik heb geen waterkoker of fluitketel, maar wilde wel thee. Pannetje water op dus. Half uur later vraagt mn vriend: 'Wat stinkt er zo? Staat er iets op de kookplaat?' Ja dus
Klonkmaandag 19 oktober 2009 @ 16:55
ff een topic omhoog kicken.

net gekookt en als kok mag je dan de lepels aflikken

lik ook de lepel af van de sambal
Gewoonikmaandag 19 oktober 2009 @ 17:07
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 16:55 schreef Klonk het volgende:
ff een topic omhoog kicken.

net gekookt en als kok mag je dan de lepels aflikken

lik ook de lepel af van de sambal
Dan heb ik ook nog een leuke.

Met je vingers chilipoeder uit het potje halen. jeuk in je neus/snot. Even peuteren en 30 min pijn.
Klonkmaandag 19 oktober 2009 @ 17:10
heb ik ook een keer gedaan, maar dan in mijn ogen
LastRequestmaandag 19 oktober 2009 @ 19:01
Vorig jaar eens stamppot gemaakt, weet niet eens meer wat voor... Andijvie gok ik.
Ik kook dan altijd de aardappels, en daarna gooi ik de andijvie erbovenop en dan stampen...
Vergeten de aardappels af te gieten
Isabeaumaandag 19 oktober 2009 @ 19:07
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:01 schreef LastRequest het volgende:
Vorig jaar eens stamppot gemaakt, weet niet eens meer wat voor... Andijvie gok ik.
Ik kook dan altijd de aardappels, en daarna gooi ik de andijvie erbovenop en dan stampen...
Vergeten de aardappels af te gieten
lekker zompig zeker

Ik was bij mijn ouders een taart aan het bakken en als laatste moest je er wat bruine basterdsuiker overheen strooien. De bruine basterdsuiker zat al zo lang ik me kon herinneren in een tupperware strooibusje en ik pakte dus dat busje. Even een blik in het busje: ja, bruine basterdsuiker. Strooi strooi strooi.... bleek mijn vader er voor de verandering eens lijnzaad in te hebben gedaan en dat zat dus overal op en in de taart Smaakte nog prima
Gewoonikmaandag 19 oktober 2009 @ 19:31
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

lekker zompig zeker

Ik was bij mijn ouders een taart aan het bakken en als laatste moest je er wat bruine basterdsuiker overheen strooien. De bruine basterdsuiker zat al zo lang ik me kon herinneren in een tupperware strooibusje en ik pakte dus dat busje. Even een blik in het busje: ja, bruine basterdsuiker. Strooi strooi strooi.... bleek mijn vader er voor de verandering eens lijnzaad in te hebben gedaan en dat zat dus overal op en in de taart Smaakte nog prima
Zolang je maar geen last hebt gekregen van een verbeterde stoelgang. Om het maar even zo te noemen.
Ewelinamaandag 19 oktober 2009 @ 23:07
Echt, sommige verhalen hier

Ik heb één keer een plastic deksel van een bewaarbakje op een weliswaar uitgezette, maar nog gloeiend hete kookplaat gezet. Dag dekseltje

Pizza plus onderliggend karton in de oven zetten, eet smakelijk!

Ook leuk: als klein kind willen kijken naar de popcornmachine. En terwijl de machine nog bezig is het deksel eraf trekken. Popcorn lag door heel de kelder (daar stond dat ding).

Kip Tandoori uit een pakje maken. Kip marineren, in de pan gooien, sauspoeder erbij, water erbij. En maar koken. Waarom wordt die saus niet dik?
Toen zag ik het onaangebroken bekertje creme fraiche op het aanrecht... Ik ben ook wel eens vergeten de kip te marineren!
Ewelinamaandag 19 oktober 2009 @ 23:09
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 16:55 schreef Klonk het volgende:
ff een topic omhoog kicken.

net gekookt en als kok mag je dan de lepels aflikken

lik ook de lepel af van de sambal
Die ken ik in iets andere variant. Ik lik inderdaad altijd lepels af, en ook mijn vingers. Alleen heb ik dat ook wel eens gedaan nadat ik een blikje kattenvoer open had getrokken
_Ophelia_dinsdag 20 oktober 2009 @ 07:36
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 23:09 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Die ken ik in iets andere variant. Ik lik inderdaad altijd lepels af, en ook mijn vingers. Alleen heb ik dat ook wel eens gedaan nadat ik een blikje kattenvoer open had getrokken
Dat zou mij gerust kunnen gebeuren
Joenedinsdag 20 oktober 2009 @ 07:39
Vorig jaar een pan goulash soep maken , en ipv paprika poeder cayennepeper (veel!)
Qweadinsdag 20 oktober 2009 @ 13:23
lasagne van de aldi in de oven zetten, inclusief zwarte bak... no problemo.. als je hem op 230 doet zoals aangegeven. 270 was te hoog en ik kon dan ook mooi de hele oven schrobben want het plastic zat overal
LilDutchPrincessdinsdag 20 oktober 2009 @ 13:29
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:31 schreef tuiterdespuiter het volgende:
Ik was een keer van die prefab-taco's aan het opwarmen in de combi-magnetron op de ovenstand. Omdat we dat ding nog maar net hadden, had ik hem voor de zekerheid wat korter op de timer gezet dan het pakje van de taco's aangaf.

Na 10 minuten, dat was de timer-stand, gaat het alarm van de oven dus af omdat hij klaar is. Ik kijken naar die taco's, en besluit dat ze nog wel 5 minuutjes erin kunnen. Ik dus 5x op het '1-minuut'-knopje en op start drukken om ze nog 5 minuutjes te laten bakken. Zie ik na 2 minuten opeens een pikzwarte wolk uit dat kreng komen... blijkt dus dat je als de timer afgelopen is je wel eerst weer de 'oven-stand' moet selecteren als je de tijd wat wilt verlengen...

Die taco's zijn maar op het balkon geëindigd...
OOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHH hier gaat mij ineens een lichtje branden... ik snapte al nooit waarom het ineens zo hard gaat als je een paar minuten bijdrukt...
FANNdinsdag 20 oktober 2009 @ 13:38
kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat

was ;echt


Pietverdrietdinsdag 20 oktober 2009 @ 14:24
quote:
Op woensdag 10 januari 2007 00:56 schreef Jordy-B het volgende:
M'n ouders die niet wisten dat er met 'een blokje trassi' (een gedroogde pasta van gefermenteerde garnalen) een blokje van 1 cm bedoeld wordt.

Die hebben bij het bereiden van een rijsttafel voor ieder 'blokje trassi' een hele verpakking in die pan geflikkerd.

En het zat overal in! Hele dag in de keuken gestaan, alles oneetbaar. En vier uur lang bezig geweest met de afwas.
Heb het al eens eerder hier verteld maar nog maar een keer,
Piet was eens aan het zeilen in Frankrijk en kregen we ineens 10 man douane aan boord, met hond.
WAF WAF WAF WAF WAF dat takkebeest, zo een Herder
Hond sloeg aan op mijn trassie in de koelkast. Die douanier graait in de koelkast en staat met een enorm blok trassie in zijn klauwen.
Quest quil ja? Onder mijn neus houdend, de boeien werden al uitgepakt.
Het spul ziet er dan ineens verdacht uit naar goeie hash bedacht ik me
Ik dus in mijn belabberde frans, Cest ca des crevet fermente monsieur, un delicatesse de quisine asien.
Hij kijkt me aan met een kop van jaja dat zeggen ze allemaal, maar was voldoende overbluft om mij te laten zeggen,
Ah, je demonstre monsieur, voilla, en pakte een flink stuk trassie en gooide het in de pan waar ik eieren aan het bakken was. Walm Walm, de Overheidsdienaar stak zijn kop in de walm en snoof...
Ik zag hem groen worden


Ik stond op het punt voor jaren een kerker in te gaan toen de chef van de troep douaniers binnen kwam, die nog in Vietnam had gedient. Hij kende het, en werd lirisch over mijn eieren.
NoCigardinsdag 20 oktober 2009 @ 15:45
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 13:38 schreef FANN het volgende:
kaneel in mijn aardappelpuree i.p.v. nootmuskaat

was ;echt


Zo heb ik mijn moeder ooit geholpen door kaneel over de bloemkool te strooien.
Klonkdinsdag 20 oktober 2009 @ 15:46
heb ik ook een gehad maar dan andersom kaneel door pannenkoeken deeg is keilekker, nootmuskaat door pannenkoekendeeg
Gewoonikdinsdag 20 oktober 2009 @ 16:04
Tijd terug de fout gemaakt om chili poeder door de pilaf te gooien ipv paprika poeder. Ik hou van pittig maar die 2 eetlepels(met kop) waren toch wel wat veel. Nog wel stug opgegeten trouwens.
Eltonnodinsdag 20 oktober 2009 @ 17:38
Gelukkig niet zelf, was caramel aan het maken voor een taart, huisgenoot komt binnen "hé lekker, caramel.!" En hop vinger in de pan... HEET!! Gevolg dikke blaar op 2 vingertoppen.

Denken dat je maizena ook wel zo in de pan kan flikkeren, zonder het eerst even in water op te lossen.. Gevolg, van die lekkere glibberige klonten door je saus.

Spinazie niet wassen... Knarsknars..
En vast nog wel veel meer.
Ciscostardinsdag 20 oktober 2009 @ 20:54
Vandaag ging mijn collega poging doen tot koken.. mag ze de rest van de week dus niet meer doen.

Gingen rijst eten met kip en tandori saus en wat groente erdoor.
Toen het hele prutje klaar was ging ze proeven en ze ging over haar nek, dus ik ook maar ffies proeven.
Nou dus echt te ranzig!
Wat bleek nou, het was geen saus maar iets om pasta etc weet ik veel wat te maken.. moest me yohurt en olie en water etc, en zij had dus 1 schepje met beetje water. Bleek dit potje ook nog eens jaar over datum te zijn.. weg kip, weg groente.. Dus we hielden alleen rijst over.
Niks in huis hier op het werk, dus toen maar blikje mais warm gemaakt en dat met vocht bij de rijst gedaan en dat maar gegeten, moesten toch iets eten.

Was niet echt lekker, het was niet te vreten eigenlijk.
Mijn les, collega niet meer laten koken en zelf doen. Dus morgen mijn beurt!
FutureFairytaledinsdag 20 oktober 2009 @ 21:03
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:54 schreef Ciscostar het volgende:
Vandaag ging mijn collega poging doen tot koken.. mag ze de rest van de week dus niet meer doen.

Gingen rijst eten met kip en tandori saus en wat groente erdoor.
Toen het hele prutje klaar was ging ze proeven en ze ging over haar nek, dus ik ook maar ffies proeven.
Nou dus echt te ranzig!
Wat bleek nou, het was geen saus maar iets om pasta etc weet ik veel wat te maken.. moest me yohurt en olie en water etc, en zij had dus 1 schepje met beetje water. Bleek dit potje ook nog eens jaar over datum te zijn.. weg kip, weg groente.. Dus we hielden alleen rijst over.
Niks in huis hier op het werk, dus toen maar blikje mais warm gemaakt en dat met vocht bij de rijst gedaan en dat maar gegeten, moesten toch iets eten.

Was niet echt lekker, het was niet te vreten eigenlijk.
Mijn les, collega niet meer laten koken en zelf doen. Dus morgen mijn beurt!
wow, dat je die rijst daarna nog opgegeten hebt met alleen maïs
Rijst is zo goedkoop, dat beetje kun je best weggooien. Ik had een bezoekje aan de snackbar gebracht, maar goed hoor van je!
flipsendinsdag 20 oktober 2009 @ 21:11
quote:
Op donderdag 21 december 2006 08:55 schreef Radobe het volgende:
Kruiden verwisselen is ook zo leuk. Smaakt je gehaktbal ineens naar pepernoten omdat ik speculaaskruiden had gebruikt ipv nootmuskaat
Verrek, ma? Jij hier?!?
Ewelinadinsdag 20 oktober 2009 @ 21:55
Ietsje te enthousiast de pepermolen leegdraaien boven je spaghettisaus. Deksel dondert eraf en een half busje niet-gemaalde peperkorrels rolt de pastasaus in...

Nog wel opgegeten trouwens, kon de meeste korrels eruit filteren... maar het was wel een explosief sausje!

[ Bericht 8% gewijzigd door Ewelina op 21-10-2009 16:31:45 ]
tonjadinsdag 20 oktober 2009 @ 22:08
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb het al eens eerder hier verteld maar nog maar een keer,
Piet was eens aan het zeilen in Frankrijk en kregen we ineens 10 man douane aan boord, met hond.
WAF WAF WAF WAF WAF dat takkebeest, zo een Herder
Hond sloeg aan op mijn trassie in de koelkast. Die douanier graait in de koelkast en staat met een enorm blok trassie in zijn klauwen.
Quest quil ja? Onder mijn neus houdend, de boeien werden al uitgepakt.
Het spul ziet er dan ineens verdacht uit naar goeie hash bedacht ik me
Ik dus in mijn belabberde frans, Cest ca des crevet fermente monsieur, un delicatesse de quisine asien.
Hij kijkt me aan met een kop van jaja dat zeggen ze allemaal, maar was voldoende overbluft om mij te laten zeggen,
Ah, je demonstre monsieur, voilla, en pakte een flink stuk trassie en gooide het in de pan waar ik eieren aan het bakken was. Walm Walm, de Overheidsdienaar stak zijn kop in de walm en snoof...
Ik zag hem groen worden


Ik stond op het punt voor jaren een kerker in te gaan toen de chef van de troep douaniers binnen kwam, die nog in Vietnam had gedient. Hij kende het, en werd lirisch over mijn eieren.
Dat die overheidsdienaar niet wist hoe hash ruikt... Of in ieder geval hoe het niet ruikt. Lijkt me toch een van de basis dingen die je leert als douanier.
Pietverdrietdinsdag 20 oktober 2009 @ 22:09
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:08 schreef tonja het volgende:

[..]

Dat die overheidsdienaar niet wist hoe hash ruikt... Of in ieder geval hoe het niet ruikt. Lijkt me toch een van de basis dingen die je leert als douanier.
Het zat in plastic verpakt, maar wat ik vreemder vond was dat die hond aansloeg.
tonjadinsdag 20 oktober 2009 @ 22:14
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het zat in plastic verpakt, maar wat ik vreemder vond was dat die hond aansloeg.
Ja, maar je schreef dat je een stuk in een pan met eieren deed en dat die ambtenaar groen werd van de geur.
Wat die hond betreft... Als wij trassi al vinden stinken, wat moet dat arme beest wel niet meegemaakt hebben dan
Pietverdrietdinsdag 20 oktober 2009 @ 22:24
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:14 schreef tonja het volgende:

[..]

Ja, maar je schreef dat je een stuk in een pan met eieren deed en dat die ambtenaar groen werd van de geur.
Wat die hond betreft... Als wij trassi al vinden stinken, wat moet dat arme beest wel niet meegemaakt hebben dan
De vriendelijke vriend in uniform stond een eindje van het fornuis, en de blauwe walm steef de afzuigkap in, hij deed een stap naar voren en hield zijn De Gaulle neus in de walm, alsof hij stoned wilde worden inhaleerde hij.
Prutser
tonjadinsdag 20 oktober 2009 @ 22:31
Nog steeds merkwaardig dat hij het toen niet als geen hash zijnde herkende, maar goed..
Conclusie: Arme hond
ColdFeetdinsdag 20 oktober 2009 @ 22:47
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 16:04 schreef Gewoonik het volgende:
Tijd terug de fout gemaakt om chili poeder door de pilaf te gooien ipv paprika poeder. Ik hou van pittig maar die 2 eetlepels(met kop) waren toch wel wat veel. Nog wel stug opgegeten trouwens.
Huh, mijn zwager had ooit een soortgelijke inschattingsfout. Iets met een Hongaars stoofgerecht met anderhalve kilo 'peppers'
Pietverdrietdinsdag 20 oktober 2009 @ 23:10
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:31 schreef tonja het volgende:
Nog steeds merkwaardig dat hij het toen niet als geen hash zijnde herkende, maar goed..
Conclusie: Arme hond


Hij was even met andere dingen bezig, zoals zijn maaginhoud binnen houden...
Pietverdrietdinsdag 20 oktober 2009 @ 23:12
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:47 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Huh, mijn zwager had ooit een soortgelijke inschattingsfout. Iets met een Hongaars stoofgerecht met anderhalve kilo 'peppers'
Keurig engels geleerd en weten dat het Paprika heet in het Engels, maar dan gaan zelfs Engelsen het Peppers noemen.
Zwager kocht dus anderhalve kilo spaanse pepers vermoed ik?
Ciscostardinsdag 20 oktober 2009 @ 23:17
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 21:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wow, dat je die rijst daarna nog opgegeten hebt met alleen maïs
Rijst is zo goedkoop, dat beetje kun je best weggooien. Ik had een bezoekje aan de snackbar gebracht, maar goed hoor van je!
Konden niet echt weg bij werk, en bestellen zit niet in budget etc
Dus moesten wel
ColdFeetdinsdag 20 oktober 2009 @ 23:19
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Keurig engels geleerd en weten dat het Paprika heet in het Engels, maar dan gaan zelfs Engelsen het Peppers noemen.
Zwager kocht dus anderhalve kilo spaanse pepers vermoed ik?

2cvwoensdag 21 oktober 2009 @ 00:13
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:54 schreef Ciscostar het volgende:
Vandaag ging mijn collega poging doen tot koken.. mag ze de rest van de week dus niet meer doen.

Gingen rijst eten met kip en tandori saus en wat groente erdoor.
Toen het hele prutje klaar was ging ze proeven en ze ging over haar nek, dus ik ook maar ffies proeven.
Nou dus echt te ranzig!
Wat bleek nou, het was geen saus maar iets om pasta etc weet ik veel wat te maken.. moest me yohurt en olie en water etc, en zij had dus 1 schepje met beetje water. Bleek dit potje ook nog eens jaar over datum te zijn.. weg kip, weg groente.. Dus we hielden alleen rijst over.
Niks in huis hier op het werk, dus toen maar blikje mais warm gemaakt en dat met vocht bij de rijst gedaan en dat maar gegeten, moesten toch iets eten.

Was niet echt lekker, het was niet te vreten eigenlijk.
Mijn les, collega niet meer laten koken en zelf doen. Dus morgen mijn beurt!
Wat je had kunnen doen is boter, kaneel (geen nootmuskaat ofzo ) en suiker door de rijst heen doen. Dan smaakt het beter. Of dat ook met mais kan weet ik niet, maar Piet wel.
racwoensdag 21 oktober 2009 @ 00:31
Ik heb ook zo'n vreselijke blunder gehad,

Het begint met een prachtig groot gasfornhuis met mega oven Ik was echt helemaal blij(!) in mijn nieuwe keuken met droom-oven. Het pizza bakken kon beginnen alles helemaal in orde pizza in de oven, toch wel een vreemde geur, ach zal wel nieuwigheid zijn zo'n plastic geurtje heb je wel 's vaker bij nieuwe apparaten.

Helaas het was niet de nieuwigheid maar, ik domme tut was vergeten dat er een plastic bescherm laag over blakplaat heen zat, Ik vond het eigenlijk ook achteraf gezien best raar dat er een witte bakplaat bij een rvs oven werd geleverd.
Oblivionwoensdag 21 oktober 2009 @ 00:48


Geweldig! En dan je ondertitel!

2cvwoensdag 21 oktober 2009 @ 00:57
Wiens ondertitel ?
Oblivionwoensdag 21 oktober 2009 @ 00:59
Van diegene boven mij...
2cvwoensdag 21 oktober 2009 @ 01:02
Ondertitel versus onderschrift
Oblivionwoensdag 21 oktober 2009 @ 01:02
Ach ja...boeie..

zout-droppiewoensdag 21 oktober 2009 @ 11:04
quote:
Op zondag 24 december 2006 17:10 schreef piepster het volgende:
Ik doelde ook op zeezout, keukenzout, uitdroogschilfertjeszout etc. Zouten voor op je eten.
Het zou best kunnen dat sporen van Jodium etc de smaak iets beinvloeden, maar ik geloof niet dat zeezout minder zout kan smaken dan keukenzout.

@Erasmo: weet jij nog wat ze bij de KvW zeiden?
Keukenzout, tafelzout en zeezout zijn het zelfde.
Keukenzout en tafelzout halen we voornamelijk uit de bodem op plekken waar vroeger nog zee was hier in Nederland. Dus maw. is dat ook gewoon zeezout.
Jodium geeft inderdaad een andere smaak aan zout.
joepie91woensdag 21 oktober 2009 @ 12:48
Eitje bakken op de wokpit

EDIT: Was ik hem nog bijna vergeten, paar jaartjes terug op scoutingkamp. Hé kut, chocoladesaus vergeten. Nou, dan maken we die toch zelf? We pleuren gewoon wat hagelslag in de pan.
... Gelukkig was er in ieder geval één persoon die wist wat te doen bij vlam in de pan
coviewoensdag 21 oktober 2009 @ 13:39
Ik wilde een x spinazie maken en had zo 2 van die diepvries pakken gekocht bij de super.
dus ik kom thuis en gooi t in de pan en bij het eten dachten we van wat smaakt het toch raar.

Dus ik die lege kartonnetjes uit de vuilnisbak gehaald bleek dat ik 1 pak boerenkool en 1 pak spinazie had gekocht.

Maarja je hebt dat in van die portie balletjes en het is allemaal zo fijn gehakt, daar zie je zowat geen verschil in.
Felixawoensdag 21 oktober 2009 @ 14:05
Toen ik een jaar of 10 was, ging ik in mijn eentje pannenkoeken bakken.
Mijn moeder had zo'n ouderwetsch kookboek waarin stond "3 gram zout".
Ik dacht: 3 gram, dat zijn 3 streepjes op de (ook ouderwetsche) weegschaal.
Dat was dus 30 gram zout in het beslag.
Blueswoensdag 21 oktober 2009 @ 14:30
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 00:31 schreef rac het volgende:
Ik heb ook zo'n vreselijke blunder gehad,

Het begint met een prachtig groot gasfornhuis met mega oven Ik was echt helemaal blij(!) in mijn nieuwe keuken met droom-oven. Het pizza bakken kon beginnen alles helemaal in orde pizza in de oven, toch wel een vreemde geur, ach zal wel nieuwigheid zijn zo'n plastic geurtje heb je wel 's vaker bij nieuwe apparaten.

Helaas het was niet de nieuwigheid maar, ik domme tut was vergeten dat er een plastic bescherm laag over blakplaat heen zat, Ik vond het eigenlijk ook achteraf gezien best raar dat er een witte bakplaat bij een rvs oven werd geleverd.

In dit kader belde ik vertwijfeld en in de war naar golfers werk toen ons nieuwe gasfornuis thuis was afgeleverd. Ik had hem zelf al uit de verpakking gehaald en wilde dat ff melden.....
Hij was ipv een mooi glimmende rvs kleur, blauw Niet lelijk, maar niet wat we hadden besteld.

Het bleek de beschermingsfolie
Ciscostarwoensdag 21 oktober 2009 @ 14:32
Collega melde net dat ze vanavond ook gaat koken om te bewijzen dat ze het kan...hmmmz help!
joepie91woensdag 21 oktober 2009 @ 14:35
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:32 schreef Ciscostar het volgende:
Collega melde net dat ze vanavond ook gaat koken om te bewijzen dat ze het kan...hmmmz help!
Je voelt een culinaire blunder aankomen, dus je post het maar vast?
Ciscostarwoensdag 21 oktober 2009 @ 14:49
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:35 schreef joepie91 het volgende:

[..]

Je voelt een culinaire blunder aankomen, dus je post het maar vast?
Ja... bedoel gisteren was echt heel erg....
Maar wat kan fout gaan aan gebakken aardappels, spercibonen en hamburger.
Oh best veel; aardappels kunnen aanbranden, spercibonen te gaar en hamburgers ook verbranden
hmmmz help!

Gisteren ging de rijst met kip en sausje ook fout
racwoensdag 21 oktober 2009 @ 15:00
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]


In dit kader belde ik vertwijfeld en in de war naar golfers werk toen ons nieuwe gasfornuis thuis was afgeleverd. Ik had hem zelf al uit de verpakking gehaald en wilde dat ff melden.....
Hij was ipv een mooi glimmende rvs kleur, blauw Niet lelijk, maar niet wat we hadden besteld.

Het bleek de beschermingsfolie
Die had ik er ook al zelf afgehaald, maar je ziet wel een vaker witte kook materialen, dus toen ....
najaa je kent het verhaal inmiddels.
('t was een ontzettend slechte bakplaat overgens bij het warm worden vervormde hij met als gevolg zucht koekjes die eraf vielen *zucht*)
Greyswoensdag 21 oktober 2009 @ 15:53
Ik ging gister vol goede moed DEZE taart uit het FOK! kookboek maken. Het recept ziet er heel simpel uit, maar ergens klopt er iets niet denk ik
De taart was na bakken, zelfs met extra baktijd, van binnen nog net zo vloeibaar als voor hij de oven in ging.
5 Eetlepels bloem zoals in het recept was missschien toch te weinig? Of teveel suiker? Ik hou het er maar op dat het recept niet klopt en dat het niet aan mij lag
Blueswoensdag 21 oktober 2009 @ 15:59
Lijkt mij wel erg weinig en ook vreemd dat het niet in grammen staat vermeldt maar in eetlepels?
Klonkwoensdag 21 oktober 2009 @ 16:02
valt in je eigen vinger snijden, (diep) ook onder blunders ?
Blueswoensdag 21 oktober 2009 @ 16:03
Ik ben even op dat recept van die patton gaan zoeken en kijk wat ik vond :

[Centraal] Zelfgemaakt gebak dus dit is het origineel :
http://appeltaarten.web-l(...)citroenappeltaa.html

Er staat daar ook 5 eetl.

Bovendien vond ie het zelf ook niet zo lekker :
[Centraal] Zelfgemaakt gebak

Maar post het dan toch in het kookboek?
Greyswoensdag 21 oktober 2009 @ 16:07
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 16:03 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben even op dat recept van die patton gaan zoeken en kijk wat ik vond :

[Centraal] Zelfgemaakt gebak dus dit is het origineel :
http://appeltaarten.web-l(...)citroenappeltaa.html

Er staat daar ook 5 eetl.

Bovendien vond ie het zelf ook niet zo lekker :
[Centraal] Zelfgemaakt gebak

Maar post het dan toch in het kookboek?
Maar ehm... is ie in het recept niet gewoon het déég, de bodem zeg maar, vergeten te vermelden?
Ik ben niet zo'n bakprinses, maar ik zie op die foto in het linkje dat je net post, dat hij ook een 'bovenkant' heeft. Die sliertjes die je normaal ook op een appeltaart hebt. En normaal maak je toch ook eerst een bodem enzo, dat vermeldt het recept dus nergens. Ik had alleen een soort inhoud met wat appelschijfjes er op
Het valt ook gewoon echt niet aan te snijden ofzo, het lazert zo uit elkaar
FANNwoensdag 21 oktober 2009 @ 16:09
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 16:02 schreef Klonk het volgende:
valt in je eigen vinger snijden, (diep) ook onder blunders ?
nah.. meer onder pijnlijk foutje
Gripperwoensdag 21 oktober 2009 @ 16:46
Met een op mn verjaardag gekregen raviolimaker aan de slag (zo'n soort wolvenklem) , en uiteraard niet de tip opgevolgd om de randen van de deegpakketjes met eigeel in te smeren voor het dichtplakken. Ik had ook geen ei in huis.

Bij het koken barstte 90 % van de ravioli's open, zodat mn gasten natte deegflubbers kregen met spinazie ricottasoep. Ik heb het ding achterin een keukenkastje gemikt, en durf m nu niet meer aan te raken...
joepie91woensdag 21 oktober 2009 @ 23:47
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 16:02 schreef Klonk het volgende:
valt in je eigen vinger snijden, (diep) ook onder blunders ?
Alleen als de vinger in kwestie daadwerkelijk in het te koken product terecht is gekomen.
liessadonderdag 22 oktober 2009 @ 10:13
Smoorvlees maken en eindigen met een dikke laag zwarte prut in de pan. Ik weet nog steeds niet wat er fout ging...

De boerenkool niet afgieten voor het stampen (ik ben dus niet de enige!)

Meerdere keren vlees laten verkolen en dan ontdekken dat je het dus niet zo hard mogelijk moet zetten, want het gaat dan echt niet sneller

Er na het maken van de paella achter komen dat de kip niet goed meer is

Laatste: Dit is een paar weken geleden gebeurd. Ik ben bij mijn ouders. "Mam, heb je nog cola?" "Ja, kijk maar in de kelder." Ik loop naar de kelder, denk " wat handig, blikjes, dan hoef ik de rest van de fles niet weg te mieteren omdat er geen prik meer inzit de volgende keer", pak een blikje, pak een glas uit de keuken, loop naar de kamer, schenk in, neem een slok, denk "dit heb ik me vast verbeeld" en neem nog een slok. GATVERDAMME!!!!! Blijkt de uiterste houdbaarheidsdatum november 2005 te zijn! De cola had het aluminium helemaal aangevreten, en ik zat dus vloeibaar aluminium te drinken! Ik naar mijn moeder: "hoe lang staat die cola er al?" " Dat weet ik niet, vraag maar aan je vader" dus ik weer "Pap, hoe lang heb je die blikjes al in de kelder staan?" "Dat weet ik eigenlijk niet, maar ik heb al een hele tijd geen cola meer gekocht!" Nee, dat bleek pap! De rest van de blikjes (het waren er 4) hebben we ook maar weggegooid...
coviedonderdag 22 oktober 2009 @ 10:26
Toen mijn ouders even een weekje er tussenuit waren pasten opa en oma een weekje op.
Aan het einde van de week was schijnbaar de boter op en kregen we allemaal een boterham besmeerd emt bakboter mee
Maracadonderdag 22 oktober 2009 @ 10:29
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 10:13 schreef liessa het volgende:
Smoorvlees maken en eindigen met een dikke laag zwarte prut in de pan. Ik weet nog steeds niet wat er fout ging...
Herkenbaar Alles gedaan wat ik zou moeten doen en toch ging het mis
Gripperdonderdag 22 oktober 2009 @ 11:41
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 10:29 schreef Maraca het volgende:

[..]

Herkenbaar Alles gedaan wat ik zou moeten doen en toch ging het mis
Behalve aan of uit kun je het gas ook laag zetten. Stoofvlees e.d. hoef je niet kapot te koken of aan te laten bakken, maar het moet zo laag staan dat er hooguit om de paar seconden 1 klein belletje omhoog borrelt. Stoofvleesbarbaren
Bluurghdonderdag 22 oktober 2009 @ 16:08
leuk ik heb er ook nog wel een paar..

tijdens het koken de muziek hard aanhebben en de timerfunctie van de magnetron gebruiken.. op een gegeven moment ging het wel erg naar verbrand plastic ruiken, maar geen idee wat er nou aan de hand was, het eten zag er goed uit, de timer piepte dat het klaar was en het eten smaakte uiteindelijk ook prima.
Tot ik de dag erna de magnetron opende om iets op te warmen en erachter kwam dat er de helft van de rechterwand zwartgeblakerd was dat was dus niet de timer, maar gewoon de magnetron die 10 minuten stond te blazen zonder inhoud.. uiteindelijk een nieuwe magnetron moeten kopen

oh en op vakantie willen bbq'en en in de supermarkt wat verschillende soorten vlees halen, waaronder wienerschnitzels want dat is zo lekker en daar hadden we zin in! nou dat werkt dus niet

Beetje paprikapoeder over je ei is altijd lekker maar dan moet je niet de kaneelpoeder pakken...
tonjadonderdag 22 oktober 2009 @ 16:42
Mijn pa zag ooit diepgevroren schorseneren aan voor patat. Hij flikkerde die schorseneren dus in het hete frituurvet. Boel vloog bijna in de fik.
VinceMegadonderdag 22 oktober 2009 @ 23:38
's Ochtends. Verslapen. Snel snel snel ontbijten. Lekker even wat melk uit het pak drinken. Blijkt het al een paar dagen over datum te zijn. Nog nooit zo snel naar een wasbak gerent. Kutochtend.
Stansfieldvrijdag 23 oktober 2009 @ 11:32
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 23:38 schreef VinceMega het volgende:
's Ochtends. Verslapen. Snel snel snel ontbijten. Lekker even wat melk uit het pak drinken. Blijkt het al een paar dagen over datum te zijn. Nog nooit zo snel naar een wasbak gerent. Kutochtend.
Dat heb ik ook een keer gehad bij iets waar melk in moest. Met groene stukjes enal kwam het eruit. Dus kon ik alles weggooien. Ik test nu altijd door eerst een klein beetje in de gootsteen te gieten.
_Arual_vrijdag 23 oktober 2009 @ 11:34
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 23:38 schreef VinceMega het volgende:
's Ochtends. Verslapen. Snel snel snel ontbijten. Lekker even wat melk uit het pak drinken. Blijkt het al een paar dagen over datum te zijn. Nog nooit zo snel naar een wasbak gerent. Kutochtend.
Ik heb werkelijk waar één keer in m'n leven melk recht uit het pak gedronken, ook omdat ik haast had. Exact dezelfde ervaring.
zout-droppievrijdag 23 oktober 2009 @ 12:36
Een eitje willen bakken, boter al gesmolten in de pan, eitje breken en dan een komt je een vieze geur tegemoet en een half kuiken.
Isabeauvrijdag 23 oktober 2009 @ 12:39
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 12:36 schreef zout-droppie het volgende:
Een eitje willen bakken, boter al gesmolten in de pan, eitje breken en dan een komt je een vieze geur tegemoet en een half kuiken.
En die geur lijkt wel dagenlang in je neus te blijven rondhangen
Karinavrijdag 23 oktober 2009 @ 12:44
Pakje boter dat nog erg hard was even in de magnetron leggen, niet aan gedacht dat er in dat pakje ijzer verwerkt was, de bliksem schoot eruit!

Pizza in de oven gedaan en niet gezien dat er nog zo'n wit plastic achtig ding onder zat. Pizza gewoon 20 minuten laten bakken en uit de oven gehaald, het rook wel een beetje vreemd. Ik zag dat plastic ding, was niet verbrand of zo dus ik dacht, die pizza kan ik nog wel eten, NIET dus, een en al chemische zooi in mijn mond
zout-droppievrijdag 23 oktober 2009 @ 14:24
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 12:39 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En die geur lijkt wel dagenlang in je neus te blijven rondhangen
Het is me een paar keer overkomen met eieren van 1 bepaalde supermarkt. En idd. de geur blijft dagen lang in je neus rondhangen en zin in een ei heb je direct niet meer voor het eerst komende half jaar.
Ik koop dus geen eieren meer van deze supermarkt
Gewoonikzaterdag 24 oktober 2009 @ 05:36
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 14:24 schreef zout-droppie het volgende:

[..]

Het is me een paar keer overkomen met eieren van 1 bepaalde supermarkt. En idd. de geur blijft dagen lang in je neus rondhangen en zin in een ei heb je direct niet meer voor het eerst komende half jaar.
Ik koop dus geen eieren meer van deze supermarkt
Bepaalde supermarkt?

Hebben ze je zwijggeld betaald?
Drasssszondag 25 oktober 2009 @ 00:39
Wat kleine dingetjes...

Uiteraard broodje bapao in de magnetron flikkeren, en uiteraard te lang erin flikkeren. Alsof je een baksteen in je handen hebt.

Een stokbrood met kruidenboter te lang in de magnetron flikkeren en een lijke lucht na 8 minuten....

Je prutje met vlees lekker aanroeren met een houte lepel of vervolgens even tussendoor nog wat op je laptop te doen. Terugkomen in de keuken en 2 lepels in je pan zien liggen, Juist hij was in de fik gevlogen

Heerlijke Yoghurt eten en vragen aan je ma waarom er van die stukjes inzitten? Is dat nieuw? Erachter komen dat het al een tijdje bedorven was....

Heerlijk 2 " groene " bammetjes eten en er ook achter komen dat dat geen lekkernij was maar schimmel.
joepie91zondag 25 oktober 2009 @ 01:05
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 00:39 schreef Drassss het volgende:
Wat kleine dingetjes...

Uiteraard broodje bapao in de magnetron flikkeren, en uiteraard te lang erin flikkeren. Alsof je een baksteen in je handen hebt.

Een stokbrood met kruidenboter te lang in de magnetron flikkeren en een lijke lucht na 8 minuten....

Je prutje met vlees lekker aanroeren met een houte lepel of vervolgens even tussendoor nog wat op je laptop te doen. Terugkomen in de keuken en 2 lepels in je pan zien liggen, Juist hij was in de fik gevlogen

Heerlijke Yoghurt eten en vragen aan je ma waarom er van die stukjes inzitten? Is dat nieuw? Erachter komen dat het al een tijdje bedorven was....

Heerlijk 2 " groene " bammetjes eten en er ook achter komen dat dat geen lekkernij was maar schimmel.
Hoeveel brandmelders hebben jullie hangen?
Drasssszondag 25 oktober 2009 @ 01:23
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 01:05 schreef joepie91 het volgende:

[..]

Hoeveel brandmelders hebben jullie hangen?
Hehe geen 1, in iedergeval niet daar
joepie91zondag 25 oktober 2009 @ 01:41
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 01:23 schreef Drassss het volgende:

[..]

Hehe geen 1, in iedergeval niet daar
Ok, laat ik de vraag anders stellen: hoe vaak hebben jullie moeten verhuizen?
Gewoonikzondag 25 oktober 2009 @ 01:51
Daar moeten ook geen rookmelders hangen. Hier hangen in de gang 2 die stroom af tappen van de flat (kan ze dus niet uit doen) Deze gingen om de haverklap af als ik iets in de oven had staan.

Gelukkig was dit met wat ducttape zo opgelost. Niet ideaal mocht het flatje echt in de hens vliegen maar ach je leeft maar één keer.