abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  PR/Manusje van alles zaterdag 16 december 2006 @ 11:44:54 #1
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_44478562
Iedereen heeft vast wel eens een zwak moment tijdens het koken. Je hebt het gehakt ontdooit in de magnetron en is het gaan koken, of tijdens het klaarmaken van je spiegeleitje dat je er ineens op onverklaarbare wijze een halve kilo zout in de pan gooide Of voegde een ingrediënt toe dat er helemaal niet in hoorde.

Dat soort "blunders" of foutjes kan je hier kwijt

Nou ikzelf zette dus een kilo gehakt in de magnetron Had niet zoveel tijd enzo en dat ging dus helemaal verkeerd
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_44478609
Mag ik hier ook het verhaal kwijt van een niet al te snuggere vriendin die volgens het pak de rijst droog moest laten koken...

Ja, die met de ballen in de bek.
  PR/Manusje van alles zaterdag 16 december 2006 @ 11:48:33 #3
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_44478626
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 11:47 schreef Biancavia het volgende:
Mag ik hier ook het verhaal kwijt van een niet al te snuggere vriendin die volgens het pak de rijst droog moest laten koken...



Klinkt erg lekker
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_44478630
Mijn vriendin heeft wel eens de soep ongeveer 2 uur op het vuur laten staan
pi_44478634
Ik had laatst een bapao broodje laten verstenen in de magnetron en een pizza laten verbranden die ik net voor het sluiten van de supermarkt nog gescoord had Weg avondeten
Jupiler is goed
pi_44478652
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 11:47 schreef Biancavia het volgende:
Mag ik hier ook het verhaal kwijt van een niet al te snuggere vriendin die volgens het pak de rijst droog moest laten koken...

Ze had het woordje "laten" niet gelezen?


Ik zit me te bedenken of er wat mis is gegaan...
Oh ja, een pizza... Geen idee wat er fout is gegaan, doe het niet weer.
Zijn lekker Italiaans gaan halen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44478992
Ik ging bij een vriend eten, en we waren op zoek naar iets om de andijvie wat meer smaak mee te geven... Kerrie leek ons wel lekker, maar ergens ging er iets flink mis, en het was dus echt niet lekker.... Toen hebben we er maar een flinke berg knoflooksaus op gegooid, en toen was het wel weg te krijgen
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_44479022
IK weet niet wat ik precies verkeerd deed,maar deed dus tijdje geleden een bapao broodje in de magnetron en binnen enkele minuten stond de keuken vol met rook
Blij dat me neef thuis was,want ik had nooit op tijd die magnetron naar buiten kunnen werken


Broodje/magnetron verbrand damn me ouders vonden het iets minder leuk bij thuiskomst
Salsa Española
  zaterdag 16 december 2006 @ 13:00:11 #9
25310 Chup
wat ik doe? ik ontdek
pi_44479851
-Het moment waarop je de pannenkoek omgooit breekt de steel van de pan af waardoor er een hete pan door je keuken vliegt

-Aansteker te dicht bij het fornuis laten liggen met een flinke knal en aardige vlam als gevolg

-Een bak met 5 liter soep laten vallen in een koelcel en door de manier waarop de bak op de grond komt gaat de soep tot aan het plafond en mag je echt alles maar dan ook echt alles wat zich in die koelcel bevond schoonmaken

-Prachtige maaltijd maken in de keuken. Het helemaal mooi op bordjes neerleggen en dan net als je het op tafel wil zetten om te gaan eten valt het uit je handen...

-Kruidenpotje in je pan laten vallen maar omdat het van plastic is plakt het binnen no time aan je bodem vast en kun je het met die maaltijd wel schudden

-Popcorn klaarmaken in een magnetron die veel meer Watt is dan je denkt. Kom je 3 minuten later terug om je popcorn te halen blijkt het van binnen in de fik te staan. Hele keuken blauw van de rook.
mijn wereld is jouw wereld
pi_44480737
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zaterdag 16 december 2006 @ 13:46:05 #11
25310 Chup
wat ik doe? ik ontdek
pi_44480919
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:39 schreef charon het volgende:
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
Jij woont toch niet toevallig bij mij op de gang?
mijn wereld is jouw wereld
  maandag 18 december 2006 @ 17:54:08 #12
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_44544343
De vader van mijn ex-vriend was een keer gehakt aan het rollen met zijn handen (rauw), omdat er op de verpakking stond: Rul de gehakt eerst voordat u het in de pan doet. Hij dacht dat het een spelfout was, want had nog nooit van rullen gehoord...
KISSSSSSSSSSS
pi_44546061
quote:
Op maandag 18 december 2006 17:54 schreef Fawn het volgende:
De vader van mijn ex-vriend was een keer gehakt aan het rollen met zijn handen (rauw), omdat er op de verpakking stond: Rul de gehakt eerst voordat u het in de pan doet. Hij dacht dat het een spelfout was, want had nog nooit van rullen gehoord...
offtopic: doet me denken aan de reclame van planet i-net"plaats de muis in de rechter bovenhoek."
ontopic: ook ik heb wel is mijn blunders zo was ik paellia aan het maken en na het er ingooien van de vis op het einde dacht ik waarom ruik ik geen kruidige lucht en zag in mijn ooghoek het gesloten zakje.
ik dacht KUT na dan maar chinees halen.
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
  dinsdag 19 december 2006 @ 11:12:10 #14
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_44563429
Zelf brownies maken in je nieuwe combi oven. Eigenwijs genoeg om het boekje niet te lezen. Dit zal de over wel zijn. Was dus de magnetron
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_44567009
Pasta tagliatelle gemaakt voor veel eters, en dus 2 pakjes honig saus. Ik had nog een zakje in de kast liggen zonder het kartonnen omdoosje, en ik wist absoluut zeker dat het ook echt tagliatelle saus was. Het bleek tocvh per ongeluk rode tomatensaus te zijn, dus dat werd met 1 zakje wit en 1 zakje rood een nogal onbestemd kleurtje...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_44567187
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 13:21 schreef Gripper het volgende:
Pasta tagliatelle gemaakt voor veel eters, en dus 2 pakjes honig saus. Ik had nog een zakje in de kast liggen zonder het kartonnen omdoosje, en ik wist absoluut zeker dat het ook echt tagliatelle saus was. Het bleek tocvh per ongeluk rode tomatensaus te zijn, dus dat werd met 1 zakje wit en 1 zakje rood een nogal onbestemd kleurtje...
Een kloddertje roze hier!!
Kloddertje roooooooooooooooooooze daar!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44574179
quote:
Op dinsdag 19 december 2006 13:27 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Een kloddertje roze hier!!
Kloddertje roooooooooooooooooooze daar!



Voor het eerst stoof?vlees kopen wat dus 3 uur moet garen.. en dat valt inderdaad niet in een kwartiertje te fixen
Trotse mamma :)
pi_44574678
Veel verhalen over de magnetron, ook ik was eens zo slim om in de combi een broodje af te bakken in de magnetron- ipv de ovenstand. Na een tijdje rook ik zo'n verbrande lucht, stond het broodje in de fik, gelukkig niks met de magnetron .
pi_44586574
De grootste mag denk ik wel het bouillabaise drama zijn. Toen ik nog in een hotel werkte hadden we een partij met 235 man. Groep bobo's etc... 1 uur voordat het voorgerecht geserveerd werd had ik de soep vast uit de koelkast gehaald. Zulke hoeveelheden soep hebben dus nogal wat tijd nodig om langzaam warm te maken, dus vandaar. Grote pannen til je altijd met zijn 2'en door de keuken om je rug niet zo te belasten. Afijn ik besloot dus om hem over de tegelvloer te slepen naar de hocker. En snel ook Loop ik tegen een opstaand tegeltje op, en flikkert die hele pan zo over me voeten.

Restaurant manager en de maitre meteen naar de keuken geroepen, en de boel laten uitstellen met speeches, zodat de keuken in 45 min nog een bouillabaise kon maken
  donderdag 21 december 2006 @ 03:09:11 #20
25310 Chup
wat ik doe? ik ontdek
pi_44618350
kook een ei, pel het ei, laat iemand het opwarmen in zijn magnetron...
mijn wereld is jouw wereld
pi_44618628
Vlees uit de vriezer met plastic verpakkingsmateriaal laten ontdooien in de magnetron en dat op de hoogste stand ipv de ontdooi-stand.
pi_44619647
Kruiden verwisselen is ook zo leuk. Smaakt je gehaktbal ineens naar pepernoten omdat ik speculaaskruiden had gebruikt ipv nootmuskaat
pi_44619775
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:00 schreef Chup het volgende:
-Popcorn klaarmaken in een magnetron die veel meer Watt is dan je denkt. Kom je 3 minuten later terug om je popcorn te halen blijkt het van binnen in de fik te staan. Hele keuken blauw van de rook.
En dan de tweede keer, als de dampen zijn opgetrokken, het zaakje niet lang genoeg laten staan. Heb je dus een handje popcorn tussen de korrels

Pan op het vuur zetten met de prijssticker er nog onder en dat pas zien als je de pan aan het afwassen bent.

Even wat soesjes ontdooien in de magnetron en ondertussen je pc aanzetten. Terugkomen en vijf leeggelopen deegballetjes aantreffen in een gloeiend hete roomsaus

Aardappeltaart bakken bij je schoonouders en bij het aansnijden zien dat de onderkant helemaal niet gaar is Schoonouders maar beweren dat het suuuuuperlekker smaakte en ik maar denken aan de eieren die erdoor geklopt moesten en maar bidden dat die wél goed gaar waren.

Na het koken een bakje van de Tupperware op de inductieplaat zetten, meteen beseffen dat die nog HEET is, bakje eraf trekken.....lekker plastic draden van de plaat schrobben.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_44619807
Syrena! Jij maakt het wel bont...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44620217
Ik was een keer van die prefab-taco's aan het opwarmen in de combi-magnetron op de ovenstand. Omdat we dat ding nog maar net hadden, had ik hem voor de zekerheid wat korter op de timer gezet dan het pakje van de taco's aangaf.

Na 10 minuten, dat was de timer-stand, gaat het alarm van de oven dus af omdat hij klaar is. Ik kijken naar die taco's, en besluit dat ze nog wel 5 minuutjes erin kunnen. Ik dus 5x op het '1-minuut'-knopje en op start drukken om ze nog 5 minuutjes te laten bakken. Zie ik na 2 minuten opeens een pikzwarte wolk uit dat kreng komen... blijkt dus dat je als de timer afgelopen is je wel eerst weer de 'oven-stand' moet selecteren als je de tijd wat wilt verlengen...

Die taco's zijn maar op het balkon geëindigd...
bla
blabla
blablabla
blablablabla
pi_44620363
Meer een BBQ-blunder:

Een keer wat spareribs meegenomen op vakantie omdat we wisten dat als we aan zouden komen dat alle winkels en restaurants dicht zouden zitten. Dus wij komen 's avonds in het donker aan. Steken de gas BBQ aan en halen de de ribjes uit hun vacuumverpakking. Gooien die die dingen op het rooster en gaan hongerig zitten wachten tot de heerlijke geur van gegrild varkensvlees in onze neus trekt.

Bleek er nog een laag plastic folie over heen te zitten.

Dus ten eerste met een lege maag naar bed en ten twee smaakte de rest van de vakantie ons BBQ vlees naar plastic
Zu hause ist alles besser
pi_44634191
De kip vergeten te ontdooien toen er mensen kwamen eten hier. Uiteindelijk was het wel ontdooid, maar de kip zag er bleek en ziekjes uit. De smaak was wel prima verder, maar ja, het ook wil ook wat.

En de eerste keer koken met inductie was ook een hele belevenis. Alles gaat dan namelijk veel sneller! Water kookt binnen een paar minuten, dus je hele timing moet worden omgegooid. De pastasaus werd ook iets sneller warm dan verwacht en sprong tot mijn verbijstering de pan uit, tegen het plafond...
pi_44634422
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:05 schreef Syrena het volgende:


Na het koken een bakje van de Tupperware op de inductieplaat zetten, meteen beseffen dat die nog HEET is, bakje eraf trekken.....lekker plastic draden van de plaat schrobben.
Dat dus!
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  donderdag 21 december 2006 @ 18:21:56 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44634502
Rijst in een pan en dan zo druk aan het praten zijn dat je het water vergeet.

Garantie voor rookwolken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44634557
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
  donderdag 21 december 2006 @ 18:26:14 #31
97348 Matness
Matt about you
pi_44634590
quote:
Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef pussydeluxe het volgende:
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
haha
sorry
pi_44634602
quote:
Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef pussydeluxe het volgende:
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
De culinaire blunder in dit verhaal is dat ik de pasta te zacht had gekookt .

[ Bericht 1% gewijzigd door pussydeluxe op 21-12-2006 18:37:21 ]
pi_44635900
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:07 schreef Oblivion het volgende:
Syrena! Jij maakt het wel bont...
Dit is wel over een periode van vier jaar Dan valt het wel mee toch

Dat van die soesjes was trouwens gisteren net gebeurd
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 22 december 2006 @ 11:46:31 #34
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_44653778
Net nog, wil zelf eens proberen vla te maken. Maar het recept was niet al te duidelijk dus ik mik de maizena zo in de kokende melk. Stom natuurlijk, want dat wordt één grote klonterzooi. Had ik moeten weten...
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_44654205
quote:
Op donderdag 21 december 2006 19:17 schreef Syrena het volgende:

Dit is wel over een periode van vier jaar Dan valt het wel mee toch

Dat van die soesjes was trouwens gisteren net gebeurd
Wie geen fouten maakt, maakt meestal niks...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 december 2006 @ 17:33:29 #36
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_44662625
Naast vlees een beetje te hard aanbakken of vergeten zout toe te voegen, niet al te veel blunders gemaakt.

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 22 december 2006 @ 18:49:35 #37
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44664312
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 17:33 schreef uniekhoorn het volgende:

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...
Is speklap met kerriepoeder dan wel binnen te houden?
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_44664438
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 17:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Naast vlees een beetje te hard aanbakken of vergeten zout toe te voegen, niet al te veel blunders gemaakt.

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...


Dat heb ik ook een keer gehad....
Doe altijd cayenne peper om mijn bord macaroni.
Was dus kaneel...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 december 2006 @ 20:16:55 #39
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_44666505
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:39 schreef charon het volgende:
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
Schuldig
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  vrijdag 22 december 2006 @ 23:02:01 #40
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_44670748
Sja, het kan niet uitblijven dat er in de prof. keuken ook wel eens wat fout gaat..

Onder het personeelseten de hele tijd denken dat je iets vergeten bent maar niet weten wat.. je gaat alles in je hoofd 20 keer na en dan wanneer je iets nodig hebt schiet het je te binnen.. dat was je vergeten

Vergeten het brood uit de oven te halen.. gelukkig hadden was een bevriende bakker nog open die ons uit de brand hielp.

Vergeten aardappelen op te zetten voor een puree te maken, terwijl die puree onderdeel uitmaakt van het hoofdgerecht van het meest bestelde menu.

Steeds maar denken waarom dat die pan met boter op het vuur blijft staan, als je het uiteindelijk zat bent omdat hij gruwelijk in de weg staat en jij de pan nodig hebt, hem dan maar even afgiet in een ander bakje om even weg te zetten, en dan erachter komen waar je de asperges ookalweer gelaten hebt

Een idioot grote pan met jus de veau met zijn tweeen tillen, maar er telaat aan denken dat je redelijk vette vingers hebt, glip..

een shifon(kidde) opendraaien als de druk er nog niet af is, ook erg leuk als dat gebeurt in een open keuken onder een druk servies.

En ik zal er handig nog wat vergeten die ik zelf heb meegemaakt of heb zien gebeuren
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_44671070
Frontje van een autoradio smelten doordat ik de magnetron functie gebruikte als timer voor het koken van eitjes voor het ontbijt.
pi_44671331
de frikandellen uit de vriezer even ontdooien in de magnetron

ipv 5 min ontdooistand, gewoon 5 min 1000watt er op :x

resultaat: exploderende frikandellen
pi_44671483
In een of ander vaag reflex de borrelende olie in de pan met je hand ( ) uit willen vegen.

Een beetje suiker in het stoofpotje willen doen, je arm doet spastisch, je gooit zowat het hele pakje erin en tijdens het eten vallen de tanden spontaan uit je bek.

En om half 5 'sochtens na een lange nacht met veel bier en wazigheid koekjes willen bakken van muffindeeg is sowieso niet zo'n goed idee. (Twee uur later wakker worden 'Hm. Het ruik vreemd hier. Goh wat een rook. Ach' en dan weer verder slapen.)
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_44672763
Op de een of andere onverklaarbare manier haalde ik vroeger peterselie en bieslook door elkaar in gerechten. Dat geldt ook voor aubergines en courgettes.

Laatste was trouwens best vervelend toen ik op mijn veertiende in de supermarkt achter de kassa werkte en je voor losse groentes een PLU-nummer in moest typen... Aubergine is paars en courgette groen... of toch andersom... shit. Ik sluit niet uit dat ik regelmatig die twee heb omgewisseld.

Achja en het is me ook wel eens overkomen dat ik tijdens de feestdagen de zelfgeklopte slagroom heb verprutst.

Schiet me er nog een te binnen. Ook een van mijn beginner-jaren in de keuken. We moesten destijds voor verzorging op het voorgezet onderwijs een gerecht maken en dan hadden we een buffet op school. Ik zou de soesjes thuis al maken. Beslag bereid, op de ingevette bakplaat, oven voorverwarmd, bakplaat in de oven en doe vervolgens de ovendeur met een elegante zwaai dicht..... waardoor promt het glas van de ovendeur eruit valt en in tig kleine scherfen op de vloer valt.
Gelukkig had ik een lieve buurvrouw met oven.

Schiet me ook te binnen dat mijn moeder tijdens een kampeervakantie in de Provence de spaghetti (gekookt op het brandertje natuurlijk) wilde afgieten in een hoek.... Je raadt het al, 3 seconden later lag de spaghetti in het gras. Dat werd friet die avond.
Veni vidi vici
pi_44672822
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 00:25 schreef amarena het volgende:


Schiet me ook te binnen dat mijn moeder tijdens een kampeervakantie in de Provence de spaghetti (gekookt op het brandertje natuurlijk) wilde afgieten in een hoek.... Je raadt het al, 3 seconden later lag de spaghetti in het gras. Dat werd friet die avond.


doet me ergens aan denken ja, schoolleiding op kamp weekend die de macaroni zou afgieten, hoppa smolt zo door t veel te goedkope vergiet
pi_44685672
Voor 1 persoon aardappeltjes koken en daar twee theelepels zout bijdoen. Zucht.
Ik ga maar nieuwe schillen geloof ik.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_44685686
Mijn moeder kookt zoutarm, vandaar dat ik geen idee heb hoeveel zout ergens bij moet
Ik hou nl. wel van een beetje zout. Maar geen twee theelepels dus.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zaterdag 23 december 2006 @ 18:25:44 #48
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_44686996
2 theelepeltjes zout valt toch ook best mee? Als ik aardappelen kook voor bv een puree dan proef ik gewoon aan het water of het zout genoeg is, ik vind ongeveer de helft van zeewater perfect
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_44687333
Mij lijkt 2 theelepels ook niet veel. Of laat je de aardappels droogkoken? Dan kan je beter rekenen op hoeveel zout je normaal op je aardappels zou strooien.
pi_44687496
Twee theelepels op een portie voor 1 persoon is teveel. Geloof me nou maar. Echt. Huuuuu.

En nu moet ik even een fles water gaan leegdrinken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zaterdag 23 december 2006 @ 18:48:11 #51
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_44687548
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 18:45 schreef Syrena het volgende:
Twee theelepels op een portie voor 1 persoon is teveel. Geloof me nou maar. Echt. Huuuuu.

En nu moet ik even een fles water gaan leegdrinken
Ligt er maar net aan hoeveel water je gebruikt..

Overigens strooit ik nooit zout met een lepel of op recept: "2 gram zout". Al-tijd op gevoel en smaak tussen je vingers door laten glijden
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_44697124
Zee zout pakken is minder zout dan dat keukenzout
pi_44703896
Al het zout is NaCl, dezelfde chemische samenstelling dus.
Hoe het dan toch kan dat zeezout anders smaakt...

Het idee dat zeezout minder zout is, komt denk ik doordat het grover is. Het lost (onsmakelijk gezegd) minder goed op in je spuug, en daarom proef je er minder van.
  zondag 24 december 2006 @ 13:11:38 #54
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_44704171
boterkoek laten mislukken
Deeg was nog deeg vanbinnen

Maar had het precies volgens recept gedaan.
20 min in de oven op 220...


2e poging staat nu in de oven
180 graden, 40 min.
Trotse mamma :)
  zondag 24 december 2006 @ 13:17:23 #55
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_44704347
De KVW heeft ooit nog is een interessante aflevering over zout gemaakt, zeker het kijken waard!
pi_44704411
pizza's van dr oetker een spoedbehandeling geven;

op de verpakking: 8min op 180°
vaststelling: onze oven kan 275°
aanpassen naar 5min30 op 275°

daar ging mijn pizza met salami
eerst Vlaming, dan pas belg
Op zaterdag 8 september 2007 19:59 schreef Elixabete het volgende:
En belgen zijn altijd nog beter dan Nederlanders
pi_44708954
quote:
Op zondag 24 december 2006 13:03 schreef piepster het volgende:
Al het zout is NaCl, dezelfde chemische samenstelling dus.
Hoe het dan toch kan dat zeezout anders smaakt...

Het idee dat zeezout minder zout is, komt denk ik doordat het grover is. Het lost (onsmakelijk gezegd) minder goed op in je spuug, en daarom proef je er minder van.
ik maal het met een zoutmolen fijner dan keukenzout hoor
  zondag 24 december 2006 @ 15:58:36 #58
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_44710322
Aardappels voor de stampot op het vuur zetten en dan nog even op de bank liggen het journaal kijken. wanneer je twee uurtjes later wakker wordt ontdekken dat de boel wel erg blauw staat.
Pan met inhoud maar weg gemikt.

Broccoli en aardappels snijden en op het vuur zetten. 5 minuten later wanneer je druk in gesprek bent met je zus die je hebt uitgenodigd om even te komen eten toch inees een ontzettend aangebrand luchtje ruiken. in de keuken komen en alles staat blauw je kijkt in de pannetjes:"shit water vergeten". Toch maar chinees besteld.

2 vegetariers te eten krijgen lekker makkelijk thaise mie maken. bij het opdienen er achter komen dat de kip er nu dus niet doorheen had gemoeten.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_44710958
quote:
Op zondag 24 december 2006 13:03 schreef piepster het volgende:
Al het zout is NaCl, dezelfde chemische samenstelling dus.
Hoe het dan toch kan dat zeezout anders smaakt...

Het idee dat zeezout minder zout is, komt denk ik doordat het grover is. Het lost (onsmakelijk gezegd) minder goed op in je spuug, en daarom proef je er minder van.
Je hebt nochtans zout waar ook Jodium in zit (pak gezonder, klein beetje duurder), dus dat kan best een andere smak geven. Verder zullen er altijd wel nog wat andere bestanddelen in je pakje zout zitten die de smaak kunnen beïnvloeden.
Als je over keukenzout spreekt heb je het over NaCl, spreek je over een zout in het algemeen heb je er toch een paar 100den.

Bariumchloride is vb ook een zout, ik raad het je echt wel af om het op te eten
eerst Vlaming, dan pas belg
Op zaterdag 8 september 2007 19:59 schreef Elixabete het volgende:
En belgen zijn altijd nog beter dan Nederlanders
pi_44712220
Ik doelde ook op zeezout, keukenzout, uitdroogschilfertjeszout etc. Zouten voor op je eten.
Het zou best kunnen dat sporen van Jodium etc de smaak iets beinvloeden, maar ik geloof niet dat zeezout minder zout kan smaken dan keukenzout.

@Erasmo: weet jij nog wat ze bij de KvW zeiden?
pi_44712430
Men neme:

* champignons
* uien
* paprika
* een hoop verse kruiden, o.a. chilli kruiden
* Rijst
* runder gehakt
* Augurken
* zilveruitjes

Men flanst het in elkaar, eet het vol smaak op, watertandend neem je nog een bord, weer smakelijk op eten, boerend stel met je (ex) vriendin vast dat dit toch wel goddelijk was voor een chilli concarne maar dat het wel wat miste....... Tot dat je de dichte blik bruine bonen ziet..

Sandwiches maken is een favo bezigheid van me: met gewoon brood, wat boter, sla, ham, kaas, tomaat, ei, salade en nog meer prut kan je een prachtige sandwich maken, maar nooit, en ik herhaal nooit nootmuskaat gebruiken. Ik weet ook niet meer zo goed hoe ik daar op kwam trouwens.

Rijst afgieten zonder deksel is ook geen aanrader
Stoofperen twee uur laten koken ook niet eigenlijk.

Strocanoff saus ( hoe schrijf je dat eigenlijk?) geeft een verrassend doch smakelijk effect aan je macaroni.
burgerweeshuis
"de mens heeft geen smaak, tenzij hij opgegeten wordt."
woensdag 26 mei 2010 12:26 schreef Kluts het volgende: Een vicieuze cirkel heeft idd geen invalshoeken.
  zondag 24 december 2006 @ 17:21:45 #62
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_44712595
Een pastaschotel maken met ongekookte pasta, was niet te vreten. Was nogal onduidelijk of je het moest koken of niet, ik heb verkeerd gegokt.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_44820624
Eeh.... Popcorn in de magnetron, kom je even later terug: is de zak geknald en zit de hele magnetron on de poporn en wat vet.

Ik heb wel eens ontploffende kipfilet gehad. Ik Prik er in terwijl het in de pan ligt. *poef* Stoomwolk en een groot gat in de kip
pi_44821968
Geen kookblunder maarre een koopblunder op culinair gebied.. of nouja als je cola culinair kan noemen hehe. Cola lemon light, gatverredamme!
  vrijdag 29 december 2006 @ 19:16:16 #65
23158 Miss_MacPhisto
This is not an exit.
pi_44834587
De eerste keer dat mijn ouders op vakantie gingen zonder mij en ik dus als schoolgaande tienermeid een paar dagen alleen thuis was en voor eten moest zorgen. Nou ja, eerste dagen patat en pannenkoeken (want lekker makkelijk). Dag daarna besloten om macaroni voor mezelf te maken. Ik op dat pak lezen. Wat? 1,5 a 2 kopjes droge macaroni per persoon? Nee joh, kan nooit, dat is veel te weinig. Anyway, we konden nog een aantal keren van de (ingevroren) macaroni eten.
Smell the flowers while you can....
pi_44891424
Oliebollen beslag maken zonder ei...
Geen aanrader...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44892377
Pommes dauphinoise. Soezenbeslag gemaakt, puree gemaakt, lekker mengen, quenelles draaien, opstijven in de chiller. ff testfrituren. Vallen ze helemaal uit elkaar.
Hmmmm waarom staan die eieren nog op de werkbank ? Jaja je raad het al die moesten nog door het soezenbeslag heen. Het leven was mooi als leerling.
Ik zei nog, ja hoor chef ik maak er lekker veel, dan hebben we morgen ook nog.....
pi_44904604
Een bijna "culinaire" blunder vandaag. Kliekjes van gisteren in een bord opgewarmt in de magnetron voor een minuut of 5. *Ting* Eten lekker warm en ik zie dat er ook nog een lepel (niet van plastic) op mijn bord bevond. Maar ik was blijkbaar niet de enige die de lepel over het hoofd zag, ook de magnetron was het niet opgevallen.
pi_44906724
Het meeste metaal kan prima in de magno. Tis alleen slecht voor de buizen die er in zitten. Dunne metalen als alufolie, of soortgelijke verpakkingen gaan wel vonken. Maar een lepel of een metalen bak niet.
pi_45188480
Paar jaar terug , ik dacht lief te zijn voor mijn (ex)vriend en had beloofd om te koken
hij was gek op een of ander indiaans gerecht waar mega veel kruiden in moesten...
zo ook dus chilipeperpoeder... een theelepeltje stond er in t kookboek...
Ik was weer eens te snel met lezen en las dus gewoon eetlepel...

Ik heb hem nog nooit zo snel naar een glas melk zien grijpen als toen
And then I find you here
Through your eyes
Everything's clear
And I'm home
  dinsdag 9 januari 2007 @ 22:01:03 #71
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45193946
quote:
Op maandag 1 januari 2007 01:28 schreef Pilootje het volgende:
Het meeste metaal kan prima in de magno. Tis alleen slecht voor de buizen die er in zitten. Dunne metalen als alufolie, of soortgelijke verpakkingen gaan wel vonken. Maar een lepel of een metalen bak niet.
lepels echt wel
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 9 januari 2007 @ 22:38:12 #72
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_45195652
Voor het eerst pannenkoeken bakken, lukte niet, er viel er een op de grond ook, toen was het genoeg.
Ik gaf het op, wilde de keuken uitstappen, gleed uit over die pannenkoek en kwam er met mijn knie in terecht. Had ik niet door.
Dan met de stukken pannenkoek aan je knie naar de snackbar gaan om patat te kopen.
Terwijl je sjacherijnig op de bank je patatje naar binnen werkt komt je vriendje binnen, die erg moest lachen om die flappen pannenkoek aan mijn knieen, maar het niet durfde omdat ik er een beetje erg kwaad uit zag
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  dinsdag 9 januari 2007 @ 22:39:19 #73
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_45195703
dubbel
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_45195745
Je had ook gewoon op de edit knop kunnen drukken
  dinsdag 9 januari 2007 @ 22:41:38 #75
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_45195811
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:40 schreef sjimz het volgende:
Je had ook gewoon op de edit knop kunnen drukken
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_45195898
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:41 schreef tonja het volgende:

[..]

pi_45196146
Een paar maanden geleden geprobeerd met 1 hand rijst af te gieten.
Floep, alles in de goot.

Daarna dus maar een ijzeren zeef gebruikt.

Nu kan ik gelukkig beide handen weer gebruiken.
  † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 23:04:58 #78
25682 2cv
Niet subtiel
pi_45196854
Pizza uit de vriezer halen en op het aanrecht leggen. Dan bedenken dat ik nog iets door moet gevenaan de buurvrouw. Dat eerst maar doen. (Veel te) lang met de buurvrouw kleppen. Resultaat: pizza ontdooid en alle vocht is in de bodem getrokken. Ook na de ovenbehandeling was de bodem heerlijk (ahum) zacht en klef.

Heel snel ontbijt (brinta) klaar moeten maken wegens haast. Melk in het bord, bord in de magnetron, melk warm, bord op tafel, brinta + suiker er in, roeren en naar binnen rossen. Als ik 2 seconden na m'n 1e hap de laatste hap doorslik vraagt m'n pa aan mij of ik dat pak geschifte melk gezien heb ergens ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_45197122
Even denken...
Tiramisu maken, je moest slagroom mascarpone en eidooiers met suiker romig kloppen. Dacht ik. De eidooiers moesten er later in, als het al geklopt was. Het word dus niet dik
  † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 23:30:29 #80
25682 2cv
Niet subtiel
pi_45197943
Ohja, thee met kaas er in is ook niet lekker (je bent jong, dom en probeert wat).
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')