abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44620363
Meer een BBQ-blunder:

Een keer wat spareribs meegenomen op vakantie omdat we wisten dat als we aan zouden komen dat alle winkels en restaurants dicht zouden zitten. Dus wij komen 's avonds in het donker aan. Steken de gas BBQ aan en halen de de ribjes uit hun vacuumverpakking. Gooien die die dingen op het rooster en gaan hongerig zitten wachten tot de heerlijke geur van gegrild varkensvlees in onze neus trekt.

Bleek er nog een laag plastic folie over heen te zitten.

Dus ten eerste met een lege maag naar bed en ten twee smaakte de rest van de vakantie ons BBQ vlees naar plastic
Zu hause ist alles besser
pi_44634191
De kip vergeten te ontdooien toen er mensen kwamen eten hier. Uiteindelijk was het wel ontdooid, maar de kip zag er bleek en ziekjes uit. De smaak was wel prima verder, maar ja, het ook wil ook wat.

En de eerste keer koken met inductie was ook een hele belevenis. Alles gaat dan namelijk veel sneller! Water kookt binnen een paar minuten, dus je hele timing moet worden omgegooid. De pastasaus werd ook iets sneller warm dan verwacht en sprong tot mijn verbijstering de pan uit, tegen het plafond...
pi_44634422
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:05 schreef Syrena het volgende:


Na het koken een bakje van de Tupperware op de inductieplaat zetten, meteen beseffen dat die nog HEET is, bakje eraf trekken.....lekker plastic draden van de plaat schrobben.
Dat dus!
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  donderdag 21 december 2006 @ 18:21:56 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44634502
Rijst in een pan en dan zo druk aan het praten zijn dat je het water vergeet.

Garantie voor rookwolken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44634557
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
  donderdag 21 december 2006 @ 18:26:14 #31
97348 Matness
Matt about you
pi_44634590
quote:
Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef pussydeluxe het volgende:
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
haha
sorry
pi_44634602
quote:
Op donderdag 21 december 2006 18:24 schreef pussydeluxe het volgende:
Ik heb ooit een pan met te zacht gekookte, dus mislukte, macaroni door de wc gespoeld. Gevolg: na doortrekken kwam de inhoud van het hele riool weer naar boven , loodgieter moest in het weekend komen (viervoudig tarief), m'n weekend naar de klote én niks te eten.
De culinaire blunder in dit verhaal is dat ik de pasta te zacht had gekookt .

[ Bericht 1% gewijzigd door pussydeluxe op 21-12-2006 18:37:21 ]
pi_44635900
quote:
Op donderdag 21 december 2006 09:07 schreef Oblivion het volgende:
Syrena! Jij maakt het wel bont...
Dit is wel over een periode van vier jaar Dan valt het wel mee toch

Dat van die soesjes was trouwens gisteren net gebeurd
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 22 december 2006 @ 11:46:31 #34
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_44653778
Net nog, wil zelf eens proberen vla te maken. Maar het recept was niet al te duidelijk dus ik mik de maizena zo in de kokende melk. Stom natuurlijk, want dat wordt één grote klonterzooi. Had ik moeten weten...
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_44654205
quote:
Op donderdag 21 december 2006 19:17 schreef Syrena het volgende:

Dit is wel over een periode van vier jaar Dan valt het wel mee toch

Dat van die soesjes was trouwens gisteren net gebeurd
Wie geen fouten maakt, maakt meestal niks...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 december 2006 @ 17:33:29 #36
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_44662625
Naast vlees een beetje te hard aanbakken of vergeten zout toe te voegen, niet al te veel blunders gemaakt.

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 22 december 2006 @ 18:49:35 #37
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44664312
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 17:33 schreef uniekhoorn het volgende:

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...
Is speklap met kerriepoeder dan wel binnen te houden?
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_44664438
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 17:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Naast vlees een beetje te hard aanbakken of vergeten zout toe te voegen, niet al te veel blunders gemaakt.

Alleen speklapjes met kaneel is dus niet te vreten
Kaneel lijkt verdacht veel qua kleur op kerriepoeder...


Dat heb ik ook een keer gehad....
Doe altijd cayenne peper om mijn bord macaroni.
Was dus kaneel...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 december 2006 @ 20:16:55 #39
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_44666505
quote:
Op zaterdag 16 december 2006 13:39 schreef charon het volgende:
Het bekende ei met een pannetje water opzetten en dan.. vergeten (2 uur).

Hmm.. het stinkt hier wel..
Schuldig
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  vrijdag 22 december 2006 @ 23:02:01 #40
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_44670748
Sja, het kan niet uitblijven dat er in de prof. keuken ook wel eens wat fout gaat..

Onder het personeelseten de hele tijd denken dat je iets vergeten bent maar niet weten wat.. je gaat alles in je hoofd 20 keer na en dan wanneer je iets nodig hebt schiet het je te binnen.. dat was je vergeten

Vergeten het brood uit de oven te halen.. gelukkig hadden was een bevriende bakker nog open die ons uit de brand hielp.

Vergeten aardappelen op te zetten voor een puree te maken, terwijl die puree onderdeel uitmaakt van het hoofdgerecht van het meest bestelde menu.

Steeds maar denken waarom dat die pan met boter op het vuur blijft staan, als je het uiteindelijk zat bent omdat hij gruwelijk in de weg staat en jij de pan nodig hebt, hem dan maar even afgiet in een ander bakje om even weg te zetten, en dan erachter komen waar je de asperges ookalweer gelaten hebt

Een idioot grote pan met jus de veau met zijn tweeen tillen, maar er telaat aan denken dat je redelijk vette vingers hebt, glip..

een shifon(kidde) opendraaien als de druk er nog niet af is, ook erg leuk als dat gebeurt in een open keuken onder een druk servies.

En ik zal er handig nog wat vergeten die ik zelf heb meegemaakt of heb zien gebeuren
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_44671070
Frontje van een autoradio smelten doordat ik de magnetron functie gebruikte als timer voor het koken van eitjes voor het ontbijt.
pi_44671331
de frikandellen uit de vriezer even ontdooien in de magnetron

ipv 5 min ontdooistand, gewoon 5 min 1000watt er op :x

resultaat: exploderende frikandellen
pi_44671483
In een of ander vaag reflex de borrelende olie in de pan met je hand ( ) uit willen vegen.

Een beetje suiker in het stoofpotje willen doen, je arm doet spastisch, je gooit zowat het hele pakje erin en tijdens het eten vallen de tanden spontaan uit je bek.

En om half 5 'sochtens na een lange nacht met veel bier en wazigheid koekjes willen bakken van muffindeeg is sowieso niet zo'n goed idee. (Twee uur later wakker worden 'Hm. Het ruik vreemd hier. Goh wat een rook. Ach' en dan weer verder slapen.)
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_44672763
Op de een of andere onverklaarbare manier haalde ik vroeger peterselie en bieslook door elkaar in gerechten. Dat geldt ook voor aubergines en courgettes.

Laatste was trouwens best vervelend toen ik op mijn veertiende in de supermarkt achter de kassa werkte en je voor losse groentes een PLU-nummer in moest typen... Aubergine is paars en courgette groen... of toch andersom... shit. Ik sluit niet uit dat ik regelmatig die twee heb omgewisseld.

Achja en het is me ook wel eens overkomen dat ik tijdens de feestdagen de zelfgeklopte slagroom heb verprutst.

Schiet me er nog een te binnen. Ook een van mijn beginner-jaren in de keuken. We moesten destijds voor verzorging op het voorgezet onderwijs een gerecht maken en dan hadden we een buffet op school. Ik zou de soesjes thuis al maken. Beslag bereid, op de ingevette bakplaat, oven voorverwarmd, bakplaat in de oven en doe vervolgens de ovendeur met een elegante zwaai dicht..... waardoor promt het glas van de ovendeur eruit valt en in tig kleine scherfen op de vloer valt.
Gelukkig had ik een lieve buurvrouw met oven.

Schiet me ook te binnen dat mijn moeder tijdens een kampeervakantie in de Provence de spaghetti (gekookt op het brandertje natuurlijk) wilde afgieten in een hoek.... Je raadt het al, 3 seconden later lag de spaghetti in het gras. Dat werd friet die avond.
Veni vidi vici
pi_44672822
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 00:25 schreef amarena het volgende:


Schiet me ook te binnen dat mijn moeder tijdens een kampeervakantie in de Provence de spaghetti (gekookt op het brandertje natuurlijk) wilde afgieten in een hoek.... Je raadt het al, 3 seconden later lag de spaghetti in het gras. Dat werd friet die avond.


doet me ergens aan denken ja, schoolleiding op kamp weekend die de macaroni zou afgieten, hoppa smolt zo door t veel te goedkope vergiet
pi_44685672
Voor 1 persoon aardappeltjes koken en daar twee theelepels zout bijdoen. Zucht.
Ik ga maar nieuwe schillen geloof ik.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_44685686
Mijn moeder kookt zoutarm, vandaar dat ik geen idee heb hoeveel zout ergens bij moet
Ik hou nl. wel van een beetje zout. Maar geen twee theelepels dus.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zaterdag 23 december 2006 @ 18:25:44 #48
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_44686996
2 theelepeltjes zout valt toch ook best mee? Als ik aardappelen kook voor bv een puree dan proef ik gewoon aan het water of het zout genoeg is, ik vind ongeveer de helft van zeewater perfect
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_44687333
Mij lijkt 2 theelepels ook niet veel. Of laat je de aardappels droogkoken? Dan kan je beter rekenen op hoeveel zout je normaal op je aardappels zou strooien.
pi_44687496
Twee theelepels op een portie voor 1 persoon is teveel. Geloof me nou maar. Echt. Huuuuu.

En nu moet ik even een fles water gaan leegdrinken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')