abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73907448
quote:
Op zondag 24 december 2006 17:10 schreef piepster het volgende:
Ik doelde ook op zeezout, keukenzout, uitdroogschilfertjeszout etc. Zouten voor op je eten.
Het zou best kunnen dat sporen van Jodium etc de smaak iets beinvloeden, maar ik geloof niet dat zeezout minder zout kan smaken dan keukenzout.

@Erasmo: weet jij nog wat ze bij de KvW zeiden?
Keukenzout, tafelzout en zeezout zijn het zelfde.
Keukenzout en tafelzout halen we voornamelijk uit de bodem op plekken waar vroeger nog zee was hier in Nederland. Dus maw. is dat ook gewoon zeezout.
Jodium geeft inderdaad een andere smaak aan zout.
  woensdag 21 oktober 2009 @ 12:48:18 #127
183846 joepie91
Eentjes en nulletjes genoeg.
pi_73910543
Eitje bakken op de wokpit

EDIT: Was ik hem nog bijna vergeten, paar jaartjes terug op scoutingkamp. Hé kut, chocoladesaus vergeten. Nou, dan maken we die toch zelf? We pleuren gewoon wat hagelslag in de pan.
... Gelukkig was er in ieder geval één persoon die wist wat te doen bij vlam in de pan
ChinaCheep: Goedkoop shoppen in China
Ook ik gebruik Bitcoin :3
Adres: 15kvR6gZTkRQCF9FU4vopbxTqQeDfeW47K
pi_73912175
Ik wilde een x spinazie maken en had zo 2 van die diepvries pakken gekocht bij de super.
dus ik kom thuis en gooi t in de pan en bij het eten dachten we van wat smaakt het toch raar.

Dus ik die lege kartonnetjes uit de vuilnisbak gehaald bleek dat ik 1 pak boerenkool en 1 pak spinazie had gekocht.

Maarja je hebt dat in van die portie balletjes en het is allemaal zo fijn gehakt, daar zie je zowat geen verschil in.
pi_73913149
Toen ik een jaar of 10 was, ging ik in mijn eentje pannenkoeken bakken.
Mijn moeder had zo'n ouderwetsch kookboek waarin stond "3 gram zout".
Ik dacht: 3 gram, dat zijn 3 streepjes op de (ook ouderwetsche) weegschaal.
Dat was dus 30 gram zout in het beslag.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73913984
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 00:31 schreef rac het volgende:
Ik heb ook zo'n vreselijke blunder gehad,

Het begint met een prachtig groot gasfornhuis met mega oven Ik was echt helemaal blij(!) in mijn nieuwe keuken met droom-oven. Het pizza bakken kon beginnen alles helemaal in orde pizza in de oven, toch wel een vreemde geur, ach zal wel nieuwigheid zijn zo'n plastic geurtje heb je wel 's vaker bij nieuwe apparaten.

Helaas het was niet de nieuwigheid maar, ik domme tut was vergeten dat er een plastic bescherm laag over blakplaat heen zat, Ik vond het eigenlijk ook achteraf gezien best raar dat er een witte bakplaat bij een rvs oven werd geleverd.

In dit kader belde ik vertwijfeld en in de war naar golfers werk toen ons nieuwe gasfornuis thuis was afgeleverd. Ik had hem zelf al uit de verpakking gehaald en wilde dat ff melden.....
Hij was ipv een mooi glimmende rvs kleur, blauw Niet lelijk, maar niet wat we hadden besteld.

Het bleek de beschermingsfolie
pi_73914062
Collega melde net dat ze vanavond ook gaat koken om te bewijzen dat ze het kan...hmmmz help!
Poging 17/18 is begonnen... Nu wel raak?
  woensdag 21 oktober 2009 @ 14:35:17 #132
183846 joepie91
Eentjes en nulletjes genoeg.
pi_73914165
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:32 schreef Ciscostar het volgende:
Collega melde net dat ze vanavond ook gaat koken om te bewijzen dat ze het kan...hmmmz help!
Je voelt een culinaire blunder aankomen, dus je post het maar vast?
ChinaCheep: Goedkoop shoppen in China
Ook ik gebruik Bitcoin :3
Adres: 15kvR6gZTkRQCF9FU4vopbxTqQeDfeW47K
pi_73914677
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:35 schreef joepie91 het volgende:

[..]

Je voelt een culinaire blunder aankomen, dus je post het maar vast?
Ja... bedoel gisteren was echt heel erg....
Maar wat kan fout gaan aan gebakken aardappels, spercibonen en hamburger.
Oh best veel; aardappels kunnen aanbranden, spercibonen te gaar en hamburgers ook verbranden
hmmmz help!

Gisteren ging de rijst met kip en sausje ook fout
Poging 17/18 is begonnen... Nu wel raak?
  woensdag 21 oktober 2009 @ 15:00:34 #134
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_73915097
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]


In dit kader belde ik vertwijfeld en in de war naar golfers werk toen ons nieuwe gasfornuis thuis was afgeleverd. Ik had hem zelf al uit de verpakking gehaald en wilde dat ff melden.....
Hij was ipv een mooi glimmende rvs kleur, blauw Niet lelijk, maar niet wat we hadden besteld.

Het bleek de beschermingsfolie
Die had ik er ook al zelf afgehaald, maar je ziet wel een vaker witte kook materialen, dus toen ....
najaa je kent het verhaal inmiddels.
('t was een ontzettend slechte bakplaat overgens bij het warm worden vervormde hij met als gevolg zucht koekjes die eraf vielen *zucht*)
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 21 oktober 2009 @ 15:53:52 #135
163650 Greys
pi_73916999
Ik ging gister vol goede moed DEZE taart uit het FOK! kookboek maken. Het recept ziet er heel simpel uit, maar ergens klopt er iets niet denk ik
De taart was na bakken, zelfs met extra baktijd, van binnen nog net zo vloeibaar als voor hij de oven in ging.
5 Eetlepels bloem zoals in het recept was missschien toch te weinig? Of teveel suiker? Ik hou het er maar op dat het recept niet klopt en dat het niet aan mij lag
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_73917234
Lijkt mij wel erg weinig en ook vreemd dat het niet in grammen staat vermeldt maar in eetlepels?
  woensdag 21 oktober 2009 @ 16:02:52 #137
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_73917382
valt in je eigen vinger snijden, (diep) ook onder blunders ?
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_73917425
Ik ben even op dat recept van die patton gaan zoeken en kijk wat ik vond :

[Centraal] Zelfgemaakt gebak dus dit is het origineel :
http://appeltaarten.web-l(...)citroenappeltaa.html

Er staat daar ook 5 eetl.

Bovendien vond ie het zelf ook niet zo lekker :
[Centraal] Zelfgemaakt gebak

Maar post het dan toch in het kookboek?
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 21 oktober 2009 @ 16:07:30 #139
163650 Greys
pi_73917565
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 16:03 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben even op dat recept van die patton gaan zoeken en kijk wat ik vond :

[Centraal] Zelfgemaakt gebak dus dit is het origineel :
http://appeltaarten.web-l(...)citroenappeltaa.html

Er staat daar ook 5 eetl.

Bovendien vond ie het zelf ook niet zo lekker :
[Centraal] Zelfgemaakt gebak

Maar post het dan toch in het kookboek?
Maar ehm... is ie in het recept niet gewoon het déég, de bodem zeg maar, vergeten te vermelden?
Ik ben niet zo'n bakprinses, maar ik zie op die foto in het linkje dat je net post, dat hij ook een 'bovenkant' heeft. Die sliertjes die je normaal ook op een appeltaart hebt. En normaal maak je toch ook eerst een bodem enzo, dat vermeldt het recept dus nergens. Ik had alleen een soort inhoud met wat appelschijfjes er op
Het valt ook gewoon echt niet aan te snijden ofzo, het lazert zo uit elkaar
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_73917670
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 16:02 schreef Klonk het volgende:
valt in je eigen vinger snijden, (diep) ook onder blunders ?
nah.. meer onder pijnlijk foutje
pi_73919128
Met een op mn verjaardag gekregen raviolimaker aan de slag (zo'n soort wolvenklem) , en uiteraard niet de tip opgevolgd om de randen van de deegpakketjes met eigeel in te smeren voor het dichtplakken. Ik had ook geen ei in huis.

Bij het koken barstte 90 % van de ravioli's open, zodat mn gasten natte deegflubbers kregen met spinazie ricottasoep. Ik heb het ding achterin een keukenkastje gemikt, en durf m nu niet meer aan te raken...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 21 oktober 2009 @ 23:47:33 #142
183846 joepie91
Eentjes en nulletjes genoeg.
pi_73934544
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 16:02 schreef Klonk het volgende:
valt in je eigen vinger snijden, (diep) ook onder blunders ?
Alleen als de vinger in kwestie daadwerkelijk in het te koken product terecht is gekomen.
ChinaCheep: Goedkoop shoppen in China
Ook ik gebruik Bitcoin :3
Adres: 15kvR6gZTkRQCF9FU4vopbxTqQeDfeW47K
pi_73941397
Smoorvlees maken en eindigen met een dikke laag zwarte prut in de pan. Ik weet nog steeds niet wat er fout ging...

De boerenkool niet afgieten voor het stampen (ik ben dus niet de enige!)

Meerdere keren vlees laten verkolen en dan ontdekken dat je het dus niet zo hard mogelijk moet zetten, want het gaat dan echt niet sneller

Er na het maken van de paella achter komen dat de kip niet goed meer is

Laatste: Dit is een paar weken geleden gebeurd. Ik ben bij mijn ouders. "Mam, heb je nog cola?" "Ja, kijk maar in de kelder." Ik loop naar de kelder, denk " wat handig, blikjes, dan hoef ik de rest van de fles niet weg te mieteren omdat er geen prik meer inzit de volgende keer", pak een blikje, pak een glas uit de keuken, loop naar de kamer, schenk in, neem een slok, denk "dit heb ik me vast verbeeld" en neem nog een slok. GATVERDAMME!!!!! Blijkt de uiterste houdbaarheidsdatum november 2005 te zijn! De cola had het aluminium helemaal aangevreten, en ik zat dus vloeibaar aluminium te drinken! Ik naar mijn moeder: "hoe lang staat die cola er al?" " Dat weet ik niet, vraag maar aan je vader" dus ik weer "Pap, hoe lang heb je die blikjes al in de kelder staan?" "Dat weet ik eigenlijk niet, maar ik heb al een hele tijd geen cola meer gekocht!" Nee, dat bleek pap! De rest van de blikjes (het waren er 4) hebben we ook maar weggegooid...
liessaslunch.blogspot.com
pi_73941733
Toen mijn ouders even een weekje er tussenuit waren pasten opa en oma een weekje op.
Aan het einde van de week was schijnbaar de boter op en kregen we allemaal een boterham besmeerd emt bakboter mee
  donderdag 22 oktober 2009 @ 10:29:14 #145
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_73941796
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 10:13 schreef liessa het volgende:
Smoorvlees maken en eindigen met een dikke laag zwarte prut in de pan. Ik weet nog steeds niet wat er fout ging...
Herkenbaar Alles gedaan wat ik zou moeten doen en toch ging het mis
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_73943835
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 10:29 schreef Maraca het volgende:

[..]

Herkenbaar Alles gedaan wat ik zou moeten doen en toch ging het mis
Behalve aan of uit kun je het gas ook laag zetten. Stoofvlees e.d. hoef je niet kapot te koken of aan te laten bakken, maar het moet zo laag staan dat er hooguit om de paar seconden 1 klein belletje omhoog borrelt. Stoofvleesbarbaren
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_73953286
leuk ik heb er ook nog wel een paar..

tijdens het koken de muziek hard aanhebben en de timerfunctie van de magnetron gebruiken.. op een gegeven moment ging het wel erg naar verbrand plastic ruiken, maar geen idee wat er nou aan de hand was, het eten zag er goed uit, de timer piepte dat het klaar was en het eten smaakte uiteindelijk ook prima.
Tot ik de dag erna de magnetron opende om iets op te warmen en erachter kwam dat er de helft van de rechterwand zwartgeblakerd was dat was dus niet de timer, maar gewoon de magnetron die 10 minuten stond te blazen zonder inhoud.. uiteindelijk een nieuwe magnetron moeten kopen

oh en op vakantie willen bbq'en en in de supermarkt wat verschillende soorten vlees halen, waaronder wienerschnitzels want dat is zo lekker en daar hadden we zin in! nou dat werkt dus niet

Beetje paprikapoeder over je ei is altijd lekker maar dan moet je niet de kaneelpoeder pakken...
  donderdag 22 oktober 2009 @ 16:42:46 #148
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_73954583
Mijn pa zag ooit diepgevroren schorseneren aan voor patat. Hij flikkerde die schorseneren dus in het hete frituurvet. Boel vloog bijna in de fik.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_73968929
's Ochtends. Verslapen. Snel snel snel ontbijten. Lekker even wat melk uit het pak drinken. Blijkt het al een paar dagen over datum te zijn. Nog nooit zo snel naar een wasbak gerent. Kutochtend.
pi_73977892
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 23:38 schreef VinceMega het volgende:
's Ochtends. Verslapen. Snel snel snel ontbijten. Lekker even wat melk uit het pak drinken. Blijkt het al een paar dagen over datum te zijn. Nog nooit zo snel naar een wasbak gerent. Kutochtend.
Dat heb ik ook een keer gehad bij iets waar melk in moest. Met groene stukjes enal kwam het eruit. Dus kon ik alles weggooien. Ik test nu altijd door eerst een klein beetje in de gootsteen te gieten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')