abonnement Unibet Coolblue
  zondag 8 oktober 2006 @ 19:27:25 #1
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42487979



Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen. In de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, daarna diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Wat zijn de verschillen tussen TTDPatch en OpenTTD?
Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
-grotere maps
-meer en grotere vliegvelden
-beperkte newgrf ondersteuning
-kanalen
-elektrisch spoor
-realistische acceleratie
-open source (zelf patches programmeren en compilen)
-mammoet treinen
-vrij gevormde stations
-vensters vergroten en verkleinen
-spelen in een window
-resolutie aanpassen
-nieuwe route-vind-algoritmes
-nieuwe AI (in ontwikkeling)
-multiplayer via internet
-PBS is nog in ontwikkeling
-nieuwe map-array in ontwikkeling die seinen op bruggen en in tunnels e.d. mogelijk maakt
-volledig nieuw gerenderde hi-res sprites in ontwikkeling voor de nieuwe map-array

Belangrijkste verbeteringen TTDpatch t.o.v. TTD for Windows:
-goede newgrf ondersteuning
-pbs (path-based signalling)
-elektrisch spoor
-kanalen
-realistische acceleratie
-mammoet treinen
-resolutie aanpassen
-realistische vliegtuigsnelheid
-vrij gevormde stations


Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
Om te beginnen moet je hier Transport Tycoon DeLuxe for Windows downloaden en installeren. Deze versie werkt echter niet onder Windows XP. Hiervoor heb je dus TTDPatch (download hier) of OpenTTD (download hier) nodig.

Installeren van TTDPatch: Unzip de bestanden in je TTD map.
Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

Installeren van OpenTTD: Bij OpenTTD zit gewoon een installatie programma, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf.

Ik snap er helemaal niets van!
Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Hiervoor kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Voor goederen worden over het algemeen treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat het een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!


De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot:

Je geeft een voertuig een order om naar het ene station te gaan, en een order om naar het andere station te gaan:

Als de stations verbonden zijn met elkaar (door respectievelijk rails/water/lucht/weg) kan het voertuig zijn orders gaan uitvoeren. Dit houdt natuurlijk niet gelijk winst in! Hiervoor moeten goederen vervoerd worden. Je zet dus 1 station bij een kolenmijn, een andere bij een energiecentrale, je verbindt ze met elkaar en je laat er vervolgens een trein tussen rijden met orders om van het ene station naar het andere te rijden. Et voila, du profit!

Ik wil meer winst!
Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is er zo gemaakt dan aankomende treinen naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, en tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het “afvoer”-spoor rijden.

Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het “aanvoer”-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje.


Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder het wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


Hoe bouw je dan de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de kortste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Dit is ook de reden waarom bij de ingang van een station altijd two-way signals moeten zijn. Op deze manier zal een trein altijd een leeg spoor kiezen, tenzij er geen meer zijn! Als een station one-way signals zou hebben, zou een spoor altijd bezet zijn, en er een file voor dat spoor staan, terwijl er bijvoorbeeld 3 lege sporen zijn!

Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar deze site.

Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.
Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.


Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
Jazeker!
* Voor OpenTTD is een savegame
beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
* Hier is een scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.
* Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer “neat features” dan de officiële versie. Downloaden kan hier
* Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf's. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

Handige links
OpenTTD
* Officiële website: http://www.openttd.org
* Laatste versie: http://www.openttd.org/downloads.php
* SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
* Nightlies: http://www.openttd.org/nightly.php
* Server browser: http://servers.openttd.org

TTDPatch
* Offciële website: http://www.ttdpatch.net
* Development versie (alpha's): http://www.ttdpatch.net/src/

Informatie
* Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
* Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net/

Deze OP is gemaakt door Merovingian, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht. Deze OP is hier te vinden.

[ Bericht 53% gewijzigd door Rene op 11-10-2006 19:55:14 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Lieve Belg zondag 8 oktober 2006 @ 19:28:41 #2
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_42488021
terug vind treintje. *tsjoek tsjoek*
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
          «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  Moderator zondag 8 oktober 2006 @ 19:28:50 #3
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42488027
FIPO
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Lieve Belg zondag 8 oktober 2006 @ 19:29:28 #4
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_42488048
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 19:28 schreef Renesite het volgende:
FIPO
Moeha
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
          «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  zondag 8 oktober 2006 @ 19:30:17 #5
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42488081
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator zondag 8 oktober 2006 @ 19:30:58 #6
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42488110
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 19:29 schreef Jump het volgende:

[..]

Moeha
Je mag dan wel FA zijn he
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42488141
Kutblauwen die na het slotje doorposten
En ook nog fipo willen hebben

tvp
pi_42488267
Ook een TVP
  zondag 8 oktober 2006 @ 19:40:43 #9
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42488457
oke, eerst dus even een pagina met tvp's... Wanneer gaan we on-topic lullen?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42488649
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 19:40 schreef Merovingian het volgende:
oke, eerst dus even een pagina met tvp's... Wanneer gaan we on-topic lullen?
Ik begin wel:
Waar blijft die nieuwe OP?
pi_42488837
tvp
  zondag 8 oktober 2006 @ 19:57:31 #12
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42489086

Misschien wat praktischer, misschien niet, misschien had ik ze gelijke grootte moeten maken, misschien niet.
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
pi_42489219
* petre86 gaat zo nog weer ff spelen
dag
  zondag 8 oktober 2006 @ 20:13:48 #14
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42489689
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 19:57 schreef Gamer_V het volgende:
[[url=http://img127.imagevenue.com/loc536/th_30164_Kruising_122_536lo.jpg]afbeelding][/URL] [[url=http://img142.imagevenue.com/loc347/th_30181_stations_122_347lo.jpg]afbeelding][/URL]
Misschien wat praktischer, misschien niet, misschien had ik ze gelijke grootte moeten maken, misschien niet.
Ik heb daar nog een mooie savegame voor, met alle junctions erin, daar haal ik wel wat screenshots uit. En screenshots van ttd kun je beter in png-formaat maken, worden ze een stuk duidelijker van.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 8 oktober 2006 @ 22:21:32 #15
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42494927
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 19:57 schreef Gamer_V het volgende:
[[url=http://img127.imagevenue.com/loc536/th_30164_Kruising_122_536lo.jpg]afbeelding][/URL] [[url=http://img142.imagevenue.com/loc347/th_30181_stations_122_347lo.jpg]afbeelding][/URL]
Misschien wat praktischer, misschien niet, misschien had ik ze gelijke grootte moeten maken, misschien niet.
Je hebt geen presignals. Zodra je drie treinen op 1 station hebt en er zitten 2 treinen op het station en 1tje wil erin. Krijg je een probleem .
  maandag 9 oktober 2006 @ 11:24:42 #16
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42505498
Das gewoon hardcore, zat ook niet bij de originele TT dacht ik.
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
pi_42505586
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 11:24 schreef Gamer_V het volgende:
Das gewoon hardcore, zat ook niet bij de originele TT dacht ik.
Wehehe
pi_42506131
Locomotion en TTDX, ik speel ze nog regelmatig in de trein
// Last.fm
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:02:40 #19
386 Harrie
Geile Neuk Furby
pi_42506587
toch deze week weer eens opstarten blijft leuk natuurlijk
pi_42510577
* Dichterbijer meld zich als fan...
speel het alweer een tijdje
pi_42516754
quote:
Op zondag 8 oktober 2006 17:34 schreef Merovingian het volgende:
Ik zal in de nieuwe OP die ik ga maken ook wel een lijstje met industrieen opnemen, en een soort van mini-tutorial voor complete newbies als RoOoYtJuH (wel erge BrEeZaH-nIcK trouwens )
Ooit was zo'n nick cool

Maar ik deed altijd maar wat met dat spel en ging daarom altijd failliet, dus ik dacht ik vraag het even
Ook wel: rooOOOOOoOooOU)( *@)(P!I@ 1U ioTJHih genoemd.
pi_42517337
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 17:46 schreef RoOoYtJuH het volgende:

[..]

Ooit was zo'n nick cool
Alleen als je in de verkeerde kringen zit
quote:
Maar ik deed altijd maar wat met dat spel en ging daarom altijd failliet, dus ik dacht ik vraag het even
Dat is ook wel knap, dat is mij nooit gelukt.. Zelfs niet in het begin
  maandag 9 oktober 2006 @ 18:04:15 #23
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_42517387
tvp
pi_42517409
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:02 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Alleen als je in de verkeerde kringen zit
[..]

Dat is ook wel knap, dat is mij nooit gelukt.. Zelfs niet in het begin
Ik bleef maar geld lenen
Ook wel: rooOOOOOoOooOU)( *@)(P!I@ 1U ioTJHih genoemd.
  maandag 9 oktober 2006 @ 18:43:04 #25
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42518856
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:02 schreef MaxMark het volgende:
Dat is ook wel knap, dat is mij nooit gelukt.. Zelfs niet in het begin
Mij wel, de eerste keer dat ik TT original speelde... Ik ging graan naar een stad vervoeren, dacht dat die mensen wel wilden eten
De tweede keer kreeg ik door dat een fabriek graan accepteerde, en sindsdien nooit meer failliet gegaan
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42519468
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 18:43 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Mij wel, de eerste keer dat ik TT original speelde... Ik ging graan naar een stad vervoeren, dacht dat die mensen wel wilden eten
Wat een ondankbare honden he
pi_42520432
waar kan ik dit spel nog kopen of downloaden want ik heb weer zin om het te spelen
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  maandag 9 oktober 2006 @ 19:28:40 #28
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42520700
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
  maandag 9 oktober 2006 @ 19:30:35 #29
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42520743
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:22 schreef densmee het volgende:
waar kan ik dit spel nog kopen of downloaden want ik heb weer zin om het te spelen
eerst even lezen voor je vragen gaat stellen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42520832
sorry ik kwam er niet uit
en op dat forum heb ik ook een kwartier zitten rondzoeken
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_42521032
In order to successfully start Transport Tycoon Deluxe
you will need to import the registry file in this
directory! To do this you will have to be logged in
as administrator. After you have successfully imported
the registry settings, start the "Trasport Tycoon Deluxe"
file in the Transport Tycoon Deluxe directory! Enjoy


wat moet ik hier doen
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_42521067
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:40 schreef densmee het volgende:
In order to successfully start Transport Tycoon Deluxe
you will need to import the registry file in this
directory! To do this you will have to be logged in
as administrator. After you have successfully imported
the registry settings, start the "Trasport Tycoon Deluxe"
file in the Transport Tycoon Deluxe directory! Enjoy


wat moet ik hier doen
Enjoyen he
pi_42521246
het is gelukt
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  maandag 9 oktober 2006 @ 21:23:06 #34
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42525074
Wow. Goedverdoeme ingewikkeld met die treinen
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  maandag 9 oktober 2006 @ 21:25:30 #35
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42525181
En een paar olietankers in het begin zorgen voor duftig wat winst.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  Lieve Belg maandag 9 oktober 2006 @ 21:28:22 #36
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_42525341
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 21:25 schreef bolletje_25 het volgende:
En een paar olietankers in het begin zorgen voor duftig wat winst.
Je bent beter met kolen
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
          «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
  maandag 9 oktober 2006 @ 21:56:08 #37
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42525929
Zow hoe irritant is dat realistische gedoe .
Ik speel met de DB XL set en daar kunnen de goederentreinen (net als int echt) niet harder dan 80 of 120km/h omdat de snelheidsbeperking ook op de wagons zit. Die krengen houden al mijn HSLen op .
Kan ik weer 2 HSL(L?)ijnen extra aanleggen naast mijn 4 spoors backbone van Eindhoven naar Groningen .
  maandag 9 oktober 2006 @ 22:59:26 #38
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42527413
Nu met nieuwe OP
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42527552
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 22:59 schreef Merovingian het volgende:
Nu met nieuwe OP
  maandag 9 oktober 2006 @ 23:08:25 #40
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42527623
Ik wou eigenlijk om half 10 naar bed, moet morgen om half 6 weer op, en heb morgenavond een examen. Maar ik wilde jullie de nieuwe OP niet onthouden, dus ben ik maar wat langer opgebleven
Als ik morgen zak is het jullie schuld!
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42529693
tvp
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 05:52:15 #43
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42532352
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 00:09 schreef MaxMark het volgende:
Goeie OP
dank
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 07:35:21 #44
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42532604
Ik ga wat proberen.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 07:54:36 #45
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42532706
Yeah.

Check

Beetje brakke screen, maar toch.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 10:19:10 #46
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42534934
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 07:54 schreef bolletje_25 het volgende:
Yeah.

Check

Beetje brakke screen, maar toch.
Ik houd meer van lánge treinen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42535337
tvp, vnvnd even installeren =]
Zo niet.. dan toch!
pi_42535422
dit spel speelde ik vroeger altijd , mischien maar weer een keer opzoeken
pi_42535902
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 07:54 schreef bolletje_25 het volgende:
Yeah.

Check

Beetje brakke screen, maar toch.
Het is dat er .png staat, anders had ik gedacht dat het een .gif was
pi_42536337
Ziet er vet uit ga zeker downloaden heb nog nooit gespeeld??? Maar vraagje kun je dit ook online spelen? http://www.openttd.org/sc(...)4.7/multiplayer_menu

En ik vind het ook allemaal beetje onrealistich uitzien? maar evengoed ga toch eens kijken en misschien is het wel super tof
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 11:17:49 #51
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42536379
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 11:15 schreef Wouser het volgende:
Ziet er vet uit ga zeker downloaden heb nog nooit gespeeld??? Maar vraagje kun je dit ook online spelen? http://www.openttd.org/sc(...)4.7/multiplayer_menu

En ik vind het ook allemaal beetje onrealistich uitzien? maar evengoed ga toch eens kijken en misschien is het wel super tof
Ghe, MaartenA's server staat er ook bij op dat plaatje .
Ow en je kan het echt online mp spelen .
pi_42536405
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 11:15 schreef Wouser het volgende:
Ziet er vet uit ga zeker downloaden heb nog nooit gespeeld??? Maar vraagje kun je dit ook online spelen? http://www.openttd.org/sc(...)4.7/multiplayer_menu
Je beantwoordt de vraag zelf?
quote:
En ik vind het ook allemaal beetje onrealistich uitzien? maar evengoed ga toch eens kijken en misschien is het wel super tof
Ja, het ziet er "getekend" uit maar dat geeft juist de leuke sfeer aan het spel. Qua uiterlijk is alles vrij realistisch nagemaakt.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 11:22:22 #53
35189 Troel
scherp en bot
pi_42536524
Wauw, wat een supergave uitleg in de OP!

Nu heb ik weer zin om te gaan spelen!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 11:32:52 #54
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42536802
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 11:22 schreef Troel het volgende:
Wauw, wat een supergave uitleg in de OP!

Nu heb ik weer zin om te gaan spelen!


Wat een onbeschaamde schaamteloze TVP is
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 11:37:42 #55
35189 Troel
scherp en bot
pi_42536948
Ik heb trouwens nog nooit een voertuig in een depot gebouwd? Moet dat per se? Heb je zo'n ding nodig? Ik plempte het altijd maar gewoon op het spoor zeg maar
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 11:43:08 #56
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42537109
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 11:37 schreef Troel het volgende:
Ik heb trouwens nog nooit een voertuig in een depot gebouwd? Moet dat per se? Heb je zo'n ding nodig? Ik plempte het altijd maar gewoon op het spoor zeg maar
Bij een beetje drukke kruising, lijkt me het een must eigenlijk.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
pi_42537118
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 11:37 schreef Troel het volgende:
Ik heb trouwens nog nooit een voertuig in een depot gebouwd? Moet dat per se? Heb je zo'n ding nodig? Ik plempte het altijd maar gewoon op het spoor zeg maar
Je kunt voertuigen alleen maar in depots bouwen. Vanuit daar moeten ze dan het spoor/de weg op, richting het 1e station.
pi_42542454
Lijkt trouwens ook veel op de oude rollercoaster tycoon
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 14:35:44 #59
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42542514
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 14:34 schreef Wouser het volgende:
Lijkt trouwens ook veel op de oude rollercoaster tycoon
Transport Tycoon is toch al een beetje ouder dan rollercoaster tycoon
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 14:36:57 #60
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42542577
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 14:35 schreef Maikalo het volgende:

[..]

Transport Tycoon is toch al een beetje ouder dan rollercoaster tycoon
Rollercoaster Tycoon is eigenlijk ook een beetje de nieuwe Transport Tycoon .
Het schijnt dat Tim Sawyer met een opvolger van TTD bezig was en voor de grap achtbaanwagentjes op spoor had gezet. Toen is ie der mee verder gegaan et voila het begin van Rollercoaster Tycoon. (Daarom zie je ook best veel RCT elementen terug in Locomotion ).
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:24:54 #61
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42546704
Speciaal voor de absolute beginners als Troel heb ik nog 2 plaatjes toegevoegd in de OP over depots en orders...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:29:02 #62
35189 Troel
scherp en bot
pi_42546899
Maar waarom kon dat vroeger dan wel altijd? Of komt het omdat dit een nieuwe versie is?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:30:34 #63
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42546968
en voor Wouser: ja je kan OpenTTD en TTDPatch multiplayer spelen. TTDpatch alleen over een lan via directplay (ouderwetse zooi dus), OpenTTD ook over internet. Beide tot maximaal 8 spelers.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:31:45 #64
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42547030
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 16:29 schreef Troel het volgende:
Maar waarom kon dat vroeger dan wel altijd? Of komt het omdat dit een nieuwe versie is?
Ik denk dat je in de war bent met een ander spel. Je hebt in TTo, TTDLX, TTDPatch en OpenTTD altijd voertuigen in een depot moeten bouwen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:59:52 #65
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42548113
Wie wil multipleejeren
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:23:26 #66
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42548889
Ik wil multipleejeren!

Wat dan wel weer matig is, is dat ik om de zoveel tijd gekickt wordt vanwege een synchronanisatie fout. En ik ben niet de enige die er last van heeft.
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
pi_42549074
Ik heb dus serieus nog savegames van dit uit 1900 zoveel.. toen dit spel uitkwam
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:40:28 #68
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42549530
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:23 schreef Gamer_V het volgende:
Ik wil multipleejeren!

Wat dan wel weer matig is, is dat ik om de zoveel tijd gekickt wordt vanwege een synchronanisatie fout. En ik ben niet de enige die er last van heeft.
Geen idee hoe het werkt.. PM me eens?
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:32:41 #69
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42551186
Het lukt het lukt het lukt
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:58:24 #70
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42552015
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 17:40 schreef Renesite het volgende:

[..]

Geen idee hoe het werkt.. PM me eens?
Geen idee hoe wat werkt? Met de gewone Transport Tycoon lukt het niet, maar met Openttd heb je gewoon de knop multipleejer in je menu staan. Aldus OP. Dus wat is je vraag precies?
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:01:08 #71
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42552108
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 18:58 schreef Gamer_V het volgende:

[..]

Geen idee hoe wat werkt? Met de gewone Transport Tycoon lukt het niet, maar met Openttd heb je gewoon de knop multipleejer in je menu staan. Aldus OP. Dus wat is je vraag precies?
Hmm, ik heb openttd ja
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:02:00 #72
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42552139
Overal zijn 0 mensen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:09:25 #73
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42552393
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 19:02 schreef Renesite het volgende:
Overal zijn 0 mensen
O wacht.. ik kan niemand ook vinden via die multiplayer Ik kan niet eens tegen mijzelf spelen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:12:10 #74
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42552470
krijg je wel een lijst met servers als je op server zoeken klikt?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:14:48 #75
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42552576
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 19:12 schreef Merovingian het volgende:
krijg je wel een lijst met servers als je op server zoeken klikt?
Jup
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:17:54 #76
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42552683
en daar staat allemaal 0/12 - 0/12 achter? welke versie speel je? 0.4.8 of de laatste nightly? Bijna elke server is 0.4.8 dus die moet je wel hebben. Servers die dezelfde versie hebben als jij staat een groen bolletje achter, met een andere versie en dus onspeelbaar een rood bolletje.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:21:42 #77
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42552815
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 19:17 schreef Merovingian het volgende:
en daar staat allemaal 0/12 - 0/12 achter? welke versie speel je? 0.4.8 of de laatste nightly? Bijna elke server is 0.4.8 dus die moet je wel hebben. Servers die dezelfde versie hebben als jij staat een groen bolletje achter, met een andere versie en dus onspeelbaar een rood bolletje.
Okayyy.. Heb ik dus een rood bolletje

0.4.0.1 !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:37:03 #78
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42553363
HIj doetut.
Hoe tik ik brichies in het spel, ik kwam leejow ook tegen ofzo !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42553455
Ziet er leuk uit, zal n.a.v. de OP straks even downloaden, nu eerst naar een vergadering.
Geen enkel probleem, schroevendraaier koevoetflipper en een baksteen.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:04:40 #80
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42554125
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 19:37 schreef Renesite het volgende:
HIj doetut.
Hoe tik ik brichies in het spel, ik kwam leejow ook tegen ofzo !
Enter drukken en dan kan je tiepen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:06:20 #81
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42554187
Modjes: waarom kan ik mijn OP niet meer editen? Hij is nog niet af!
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:12:13 #82
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42554442
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:06 schreef Merovingian het volgende:
Modjes: waarom kan ik mijn OP niet meer editen? Hij is nog niet af!
Er is een te lange tijd verstreken, je mag m evt. wel aan mij mailen ( nickname @ fok .nl )
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42554453
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:06 schreef Merovingian het volgende:
Modjes: waarom kan ik mijn OP niet meer editen? Hij is nog niet af!
Kan maar tot 48 uur na je post. Moet je jump of renesite ff vragen
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:17:01 #84
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42554665
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:12 schreef Renesite het volgende:

[..]

Er is een te lange tijd verstreken, je mag m evt. wel aan mij mailen ( nickname @ fok .nl )
Ja dat gaat dus niet, aangezien ik hem niet meer kan editen. Ik wou hem opslaan in een txt bestand zodra ie af is
Jij kan hem toch zelf wel editen en opslaan? Wie is er hier nou de mod?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:18:26 #85
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42554736
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:17 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Ja dat gaat dus niet, aangezien ik hem niet meer kan editen. Ik wou hem opslaan in een txt bestand zodra ie af is
Jij kan hem toch zelf wel editen en opslaan? Wie is er hier nou de mod?
Ooh, ik dacht afmaken, als in, iets erbij editten.
Ik stuur 'm je wel ff Ik ben niet zo goed in een wiki maken enzo (nogal ruk) maar op wiki.fok.nl kan je hem hosten.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42554862
Misschien een idee om hem op wiki.fok.nl/index.php/OP/ te zetten?

[Edit] Goed idee Renesite
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:22:57 #87
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42554947
Nee als je hem mij kunt sturen als .txt dan kan ik weer ff editen in die .txt, als ik hem af heb mail ik dat wel weer naar jou ofzo. Of kan mij voor deze post een onbeperkte edit tijd worden ingesteld? Dat zou wel het makkelijkst zijn... Als ie af is host ik hem inderdaad daar wel. Email is gewoon mijn msn adres in profiel...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:27:06 #88
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42555132
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:22 schreef Merovingian het volgende:
Nee als je hem mij kunt sturen als .txt dan kan ik weer ff editen in die .txt, als ik hem af heb mail ik dat wel weer naar jou ofzo. Of kan mij voor deze post een onbeperkte edit tijd worden ingesteld? Dat zou wel het makkelijkst zijn... Als ie af is host ik hem inderdaad daar wel. Email is gewoon mijn msn adres in profiel...
Okay.
Verkapte - gedaan!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:43:50 #89
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42555751
Ben ik net bezig met een mooi spoorlijntje, kapt de netwerksynchronisatie ermee.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:44:28 #90
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42555772
Ja die is helaas nog niet bugvrij...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:07:45 #91
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42556619
Wiki is zwaar frustrerend, telkens weer een pas op, dit is een controlepagina melding
Maar hij is opgeslagen
Verzoeke de OP niet zelf te wijzigen, maar suggesties aan mij door te geven.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 04:08:54 #92
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_42567178
Terugvindposttrein.
pi_42567443
Ben ook bezig met dit spel, the Netherlands by Vidar, terug te vinden in de OP. Enooooooooooooooorme map waarvan ik nog steeds niet alles heb gezien. Ik heb de grotere steden rond Amsterdam en Rotterdam met elkaar verbonden en ben zojuist begonnen met de ongeveer 30 farms te verbinden met 1 factory bij Leeuwarden. Voor die laatste moet ik nog even de pre signals enzo doorkrijgen want dat wil nog maar niet lukken
  woensdag 11 oktober 2006 @ 08:09:25 #94
35189 Troel
scherp en bot
pi_42567688
Ik kan bij dat Nederland geen voertuigen bouwen (ook niet met depot )
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 11 oktober 2006 @ 09:16:30 #95
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42568518
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 07:21 schreef A321456 het volgende:
Ben ook bezig met dit spel, the Netherlands by Vidar, terug te vinden in de OP. Enooooooooooooooorme map waarvan ik nog steeds niet alles heb gezien. Ik heb de grotere steden rond Amsterdam en Rotterdam met elkaar verbonden en ben zojuist begonnen met de ongeveer 30 farms te verbinden met 1 factory bij Leeuwarden. Voor die laatste moet ik nog even de pre signals enzo doorkrijgen want dat wil nog maar niet lukken
Presignals zijn vrij makkelijk.
Als je een station hebt met een kruising ervoor die de treinen verdeeld over meerdere perrons, a la:
1
2
3
4
5
 | | | | | | | |
  :  :  :  :  : 
     x    x   /
      .    .
      |    |

(Lekker vaag weer, zit hier op mijn werk dus ik kan geen paint uploaden).
de || zijn het station met 4 sporen
de : zijn dubbele signals (in en out dus)
x is een kruising
. zijn enkele signals
| is het spoor

Als je op het station 4 treinen hebt staan en er komt nog een trein bij, dan rijdt deze in de normale setting met normale seinen tot aan de dubbele signals (:), dit wil je niet hebben, want dan kan er geen trein meer uit het station en heb je een deadlock (dwz. alles staat vast).
Wat je met presignals doet is de dubbele signals (:) op presignal zetten en dan met de witte verticale bordjes op het sein.
De enkele signals die voor de kruising staan (alleen die voor de kruising, niet in het hele traject) zet je ook op presignal, maar dan met het horizontale gele bordje. Wat je dan doet als het ware is dat het "gele" sein die kijkt of alle "witte" die aan de andere kant van de kruising staan seinen op rood staan. Wanneer alle witte op rood staan, staat de gele ook op rood. En kan een trein niet de kruising en dus de doorvoer blokkeren.

Ist beetje begrijpbaar?
Anders is dit een goeie tutorial: http://www-user.tu-chemnitz.de/~dou/ttdx/signal.html#pre

[ Bericht 3% gewijzigd door bleiblei op 11-10-2006 09:27:39 ]
  woensdag 11 oktober 2006 @ 09:20:39 #96
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42568577
Het plaatsen van signalen heeft bij mij ook een poosje geduurd. Right Piles?
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  woensdag 11 oktober 2006 @ 09:21:46 #97
35189 Troel
scherp en bot
pi_42568593
Ik doe het nog maar even zonder die signalen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 11 oktober 2006 @ 09:23:12 #98
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42568615
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 09:21 schreef Troel het volgende:
Ik doe het nog maar even zonder die signalen
Als je op den duur rond de 100 treinen op een netwerk hebt zonder signalen, kan er wel eens iets misgaan
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  woensdag 11 oktober 2006 @ 09:35:25 #99
35189 Troel
scherp en bot
pi_42568802
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 09:23 schreef Maikalo het volgende:

[..]

Als je op den duur rond de 100 treinen op een netwerk hebt zonder signalen, kan er wel eens iets misgaan
Mijn maximum op dit moment is 10 treinen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 09:38:26 #100
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42568852
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 09:23 schreef Maikalo het volgende:

[..]

Als je op den duur rond de 100 treinen op een netwerk hebt zonder signalen, kan er wel eens iets misgaan
Ik leg dan met lieve lust 100 sporen aan
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:01:59 #101
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42569290
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 09:38 schreef Renesite het volgende:

[..]

Ik leg dan met lieve lust 100 sporen aan
Ik eigenlijk niet. Als ik begin, maak ik er direct een netwerk van. Maar ik vind dat gewoon veel makkelijker, dan kan je op hetzelfde spoor goederen naar A brengen, en staal naar B, en de passagiers naar C.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:20:41 #102
49615 Bismarck
Left on the sands of history
pi_42569679
Ik heb nog een tip om aan wat geld te komen bij Transport Tycoon. Misschien is het al eens eerder voorbijgekomen, dat weet ik niet.

Als er een nieuwe concurrent bijkomt dan neem je direct een belang van 75% in zijn organisatie.
Speel je het spel volgens de normale gamesettings dan begint iedere deelnemer met een startkapitaal van 100.000 pond. Het is mij gebleken dat de computer zichzelf altijd gigantisch in de schulden steekt om meteen 6 vliegtuigen te kopen. Op het moment dat de computer een schuld heeft van 6 ton zal zijn bedrijf ook iets van 5,5 ton waard zijn. Verkoop je op dat moment je 75% dan ontvang je iets van 4 ton. Dat geld kan je gebruiken om je eigen schuld af te lossen (zodat je geen rente meer hoeft te betalen) en om nieuwe investeringen te doen.

Natuurlijk kan je ook 40 jaar wachten met het verkopen van je 75% totdat je tegenspelers ook zijn uitgegroeid tot grote organisaties maar voor een snelle start die binnen 1 - 2 jaar te realiseren valt werkt bovenstaande methode goed.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bismarck op 11-10-2006 10:39:14 (Zinsopbouw, stijl en typfouten) ]
That's...Montgomery Clift, honey!
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:30:59 #103
35189 Troel
scherp en bot
pi_42569887
Waarom rijden treinen af en toe uit zichzelf naar het depot en staan ze daar te wachten totdat je ze er weer uithaalt?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42569922
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 09:20 schreef Maikalo het volgende:
Het plaatsen van signalen heeft bij mij ook een poosje geduurd. Right Piles?
Ik zeg nix

Straks maar eens verder bouwen aan mn Nederland. Moet alleen nog alle steden verbinden. De goederen worden allemaal al vervoerd
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:33:37 #105
35189 Troel
scherp en bot
pi_42569955
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:32 schreef Piles het volgende:

[..]

Ik zeg nix

Straks maar eens verder bouwen aan mn Nederland. Moet alleen nog alle steden verbinden. De goederen worden allemaal al vervoerd
Volgens mij klopt mijn Nederland dan gewoon niet ofzo. Geen boten, vliegtuigen, treinen, bussen om te bouwen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:35:05 #106
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42569988
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:33 schreef Troel het volgende:

[..]

Volgens mij klopt mijn Nederland dan gewoon niet ofzo. Geen boten, vliegtuigen, treinen, bussen om te bouwen.
Staat TTD niet toevallig op Pauze ofzo?
Of ben je niet begonnen in 1920?
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:36:59 #107
35189 Troel
scherp en bot
pi_42570033
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:35 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Staat TTD niet toevallig op Pauze ofzo?
Of ben je niet begonnen in 1920?
Nee, want met pauze kun je helemaal niets bouwen en ik kan wel gewoon wegen en vliegvelden en dergelijke bouwen (rails niet)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42570238
Als je signals niet snapt en je hebt meer dan genoeg geld (grote kans), leg dan je eigen proeftuintje aan. Experimenteer met verschillende signals en losse treintjes. Zet de treintjes steeds in een ander vak (tussen de signals) en kijk hoe de verschillende signals er op reageren. Zo heb ik het ook geleerd, leer je snel van
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:46:51 #109
35189 Troel
scherp en bot
pi_42570256
Dat is ook een idee. Maar daar kan je natuurlijk ook gewoon een nieuw spel voor starten

Hoe kan ik trouwens draaien van aanzicht?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42570563
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:46 schreef Troel het volgende:
Hoe kan ik trouwens draaien van aanzicht?
Niet
pi_42570565
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:30 schreef Troel het volgende:
Waarom rijden treinen af en toe uit zichzelf naar het depot en staan ze daar te wachten totdat je ze er weer uithaalt?
Ze hebben een "service interval", om de zoveel dagen gaan ze naar het depot voor controle. Dit kun je aanpassen en zelfs uitzetten in het patch-menu. Ze zouden er echter wel zelf weer uit moeten rijden, tenzij je ze handmatig de order geeft het depot in te gaan
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:33 schreef Troel het volgende:

[..]

Volgens mij klopt mijn Nederland dan gewoon niet ofzo. Geen boten, vliegtuigen, treinen, bussen om te bouwen.
In welk jaar zit je dan?
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:46 schreef Troel het volgende:
Dat is ook een idee. Maar daar kan je natuurlijk ook gewoon een nieuw spel voor starten
Dan moet je wel genoeg geld hebben om al die treintjes te kunnen kopen
quote:
Hoe kan ik trouwens draaien van aanzicht?
Niet
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:16:19 #112
35189 Troel
scherp en bot
pi_42570897
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:01 schreef MaxMark het volgende:

Niet
Hmm, da's onhandig, want hoe weet ik dan hoe de signalen staan?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42570947
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:16 schreef Troel het volgende:

[..]

Hmm, da's onhandig, want hoe weet ik dan hoe de signalen staan?
Dat kun je toch gewoon zien? Alleen niet of ie rood of groen is, maar dat boeit niet
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:22:06 #114
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42571048
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:16 schreef Troel het volgende:

[..]

Hmm, da's onhandig, want hoe weet ik dan hoe de signalen staan?
Aan de achterkant van de signalen heb je een wit kruisje, of een witte streep. Daaraan kan je ook zien wat voor signaal het is.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
pi_42571068
Idd, en je bekijkt ze altijd schuin van achter, dus je ziet ook nog of ze rood of groen licht geven
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:33:53 #116
35189 Troel
scherp en bot
pi_42571337
Hmm, hij start inderdaad in 1920. Da's ook onhandig zeg! Welke grapjas heeft dat scenario gemaakt?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42571425
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:33 schreef Troel het volgende:
Hmm, hij start inderdaad in 1920. Da's ook onhandig zeg! Welke grapjas heeft dat scenario gemaakt?
Ik gok ene Vidar

Je kunt het jaartal aanpassen in het patch-menu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:40:18 #118
35189 Troel
scherp en bot
pi_42571495
Patchmenu ga ik dan vanmiddag even zoeken (TTD via extern brueaublad spelen schiet niet op helaas)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42571534
Screenshots zijn ook altijd leuk om te zien
pi_42571596
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:40 schreef Troel het volgende:
Patchmenu ga ik dan vanmiddag even zoeken (TTD via extern brueaublad spelen schiet niet op helaas)
Zit gewoon in het spel he i
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:47:56 #121
35189 Troel
scherp en bot
pi_42571687
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:44 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Zit gewoon in het spel he i
Ja snap ik
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42573005
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:33 schreef Troel het volgende:
Hmm, hij start inderdaad in 1920. Da's ook onhandig zeg! Welke grapjas heeft dat scenario gemaakt?
Je moet even de editor starten. Dan moet je het scenario laden, ff beginjaar aanpassen naar 1940 (of iets wat je wil) en em dan opslaan. Start een nieuw spel en je kan bouwen


Bleiblei, bedankt voor de uitleg, ik denk dat ik het nu snap

Thnx!
  woensdag 11 oktober 2006 @ 12:40:12 #123
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42573030
Ik begin meestal rond 1975.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  woensdag 11 oktober 2006 @ 14:38:14 #124
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42576683
Whehe, ik had 8 treinen lopen tussen een kolemijn en een energiecentrale. Bleek dat dat ding maar 120 ton kolen produceerde
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 14:38:34 #125
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42576695
Tering.. netwerksynchronisatie is n beetje jammer.
Maare, wanneer gaan wij eens met zn allen spelen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 14:54:28 #126
35189 Troel
scherp en bot
pi_42577253
Ja, met zijn allen is leuk!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 14:57:23 #127
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42577359
USA/NL maarten !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 15:06:20 #128
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_42577760
tvptje
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 15:08:18 #129
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42577841
Hoe kan jejezelf kicken uit zo'n server? Ik wist niet dat ik maar 200.000 kon lenen !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42580541
Zo, ik zit ook ff op de server... wie durft
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 16:33:48 #131
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42580868
Hoi.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 18:45:23 #132
35189 Troel
scherp en bot
pi_42585027
Hmm, dat multiplayeren lukt niet echt volgens mij, ik zie de hele tijd server verbinding verbroken.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 18:52:08 #133
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42585251
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:45 schreef Troel het volgende:
Hmm, dat multiplayeren lukt niet echt volgens mij, ik zie de hele tijd server verbinding verbroken.
hmm, balen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 19:03:39 #134
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42585625
zo, de TTD-master zal eens proberen te joinen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 19:18:36 #135
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42586032
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 15:08 schreef Renesite het volgende:
Hoe kan jejezelf kicken uit zo'n server? Ik wist niet dat ik maar 200.000 kon lenen !
had je dat niet eerder kunnen zeggen, zit nu een halve minuut te wachten voor ik 1 vakje spoor kan bouwen, dan hebben mijn 4 busjes weer genoeg opgebracht
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 19:20:28 #136
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42586094
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 19:18 schreef Merovingian het volgende:

[..]

had je dat niet eerder kunnen zeggen, zit nu een halve minuut te wachten voor ik 1 vakje spoor kan bouwen, dan hebben mijn 4 busjes weer genoeg opgebracht
Whahaha!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 19:47:53 #138
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42586925
Kan een modje de OP ff updaten vanaf hier? Gewoon de tekst copy-pasten en over de oude heen zetten.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 21:02:36 #139
35189 Troel
scherp en bot
pi_42589705
Het is leuk dat multiplayeren!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42589856
Jammer dat ik niet meer mee kon doen
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 21:07:04 #141
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42589898
zeker gaaf
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 21:29:12 #142
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42590928
zo tot morgen maar weer mensen, dan spelen we wel weer verder online
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 21:32:18 #143
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42591053
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 21:29 schreef Merovingian het volgende:
zo tot morgen maar weer mensen, dan spelen we wel weer verder online
's Goed Al kan ik pas na 8en weer.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  woensdag 11 oktober 2006 @ 21:44:27 #144
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42591620
Ik wil net pas beginnen.
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
  woensdag 11 oktober 2006 @ 22:03:31 #145
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42592443
Voor de kenners: met de MiniIN kun je elkaars spoor gebruiken tegen een vergoeding. Das echt een coole feature! Zo kun je samen echt enorme netwerken bouwen en aan elkaar koppelen. Helaas niet in de gewone OpenTTD... En de multiplayer van MiniIN is een beetje brak helaas, das echt Desync City als je daarmee online gaat...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 22:48:52 #146
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42594343
Ik wil ook wel een potje proberen morgen. Kun je gewoon altijd meedoen en beginnen? Of bouw je verder aan je bestaande netwerk?
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 02:24:07 #147
386 Harrie
Geile Neuk Furby
pi_42599749
opmerking over de openingspost

in dit plaatje


daar heb je 3 perrons alleen in mijn ogen kan de trein wel op perron 2 en 3 komen maar nooit op 1(links dus)
wegrijden kan wel van alle 3 of is het normaal dat een trein een meer dan haakse hoek kan maken ????
pi_42600742
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 02:24 schreef Harrie het volgende:
opmerking over de openingspost

in dit plaatje
[afbeelding]

daar heb je 3 perrons alleen in mijn ogen kan de trein wel op perron 2 en 3 komen maar nooit op 1(links dus)
wegrijden kan wel van alle 3 of is het normaal dat een trein een meer dan haakse hoek kan maken ????
je hebt gelijk, klopt niet, linker spoor is onbereikbaar nu.
dag
  donderdag 12 oktober 2006 @ 05:51:12 #149
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42600766
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 02:24 schreef Harrie het volgende:
opmerking over de openingspost

in dit plaatje
[afbeelding]

daar heb je 3 perrons alleen in mijn ogen kan de trein wel op perron 2 en 3 komen maar nooit op 1(links dus)
wegrijden kan wel van alle 3 of is het normaal dat een trein een meer dan haakse hoek kan maken ????
Je hebt gelijk...
Ik zal het vanavond even aanpassen, had het even snel gemaakt gisteravond terwijl ik ook nog met het mulitplayer potje bezig was...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 07:07:52 #150
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42600876
Oh ja, bruggen en tunnels

Als je op een enkelspoor treinen in 1 richting laat rijden, hoe plaats je dan seinen op bruggen of in tunnels? Nu blijft de trein altijd wachten tot de andere over de brug / door de tunnel is, wat soms best lang duurt.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  Moderator donderdag 12 oktober 2006 @ 07:18:24 #151
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42600943
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 22:48 schreef bolletje_25 het volgende:
Ik wil ook wel een potje proberen morgen. Kun je gewoon altijd meedoen en beginnen? Of bouw je verder aan je bestaande netwerk?
Kan beide, tot er 8 mensen meespelen, dan kan je bestaande bedrijven openen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 12 oktober 2006 @ 07:32:30 #152
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42601015
Tof. Ik probeer ff wat vanmiddag.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 08:07:05 #153
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_42601220
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 07:07 schreef bolletje_25 het volgende:
Oh ja, bruggen en tunnels

Als je op een enkelspoor treinen in 1 richting laat rijden, hoe plaats je dan seinen op bruggen of in tunnels? Nu blijft de trein altijd wachten tot de andere over de brug / door de tunnel is, wat soms best lang duurt.
Je kunt geen signalen op bruggen of in tunnels plaatsen.. dit moet je dus zo min mogelijk gebruiken of je legt meerdere tunnels/bruggen aan met wat signalen. Als de ene brug/tunnel in gebruik is gaat de andere trein gewoon over een ander spoor.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 08:26:53 #154
35189 Troel
scherp en bot
pi_42601389
Ik vind het leuk

Tot vanavond!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42601763
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 05:51 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Je hebt gelijk...
Ik zal het vanavond even aanpassen, had het even snel gemaakt gisteravond terwijl ik ook nog met het mulitplayer potje bezig was...
En staat de signal voor het rechterspoor niet 1hokje te hoog?
  Moderator donderdag 12 oktober 2006 @ 09:06:32 #156
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42601932
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 08:26 schreef Troel het volgende:
Ik vind het leuk

Tot vanavond!
Ik moet wel werken, ik kijk wel even als ik mee kan doen, einde van de week is altijd redelijk druk voor mij.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 12 oktober 2006 @ 10:01:34 #157
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_42602897
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 08:55 schreef MaxMark het volgende:

[..]

En staat de signal voor het rechterspoor niet 1hokje te hoog?
Volgens mij maken de afstanden van de signalen niet echt superveel uit.. als je em 1 hokje lager zet werkt ie ook wel hoor
  donderdag 12 oktober 2006 @ 10:56:23 #158
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42604140
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 08:07 schreef poehej het volgende:

[..]

Je kunt geen signalen op bruggen of in tunnels plaatsen.. dit moet je dus zo min mogelijk gebruiken of je legt meerdere tunnels/bruggen aan met wat signalen. Als de ene brug/tunnel in gebruik is gaat de andere trein gewoon over een ander spoor.
Ik sparen tot ik 3 miljoen had, blijkt dat ik er 2 aan moet leggen?
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 10:58:43 #159
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42604205
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 10:56 schreef bolletje_25 het volgende:

[..]

Ik sparen tot ik 3 miljoen had, blijkt dat ik er 2 aan moet leggen?
Dat is dan toch een flinke brug hoor! Kon je er niet omheen? Misschien is het zelfs goedkoper om nog een stukje op te hogen, en daar overheen te bouwen.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 11:19:05 #160
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42604732
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 10:58 schreef Maikalo het volgende:

[..]

Dat is dan toch een flinke brug hoor! Kon je er niet omheen? Misschien is het zelfs goedkoper om nog een stukje op te hogen, en daar overheen te bouwen.
Het was een tunnel Kon er eventueel overheen, maar wou per se een tunnel. En dan met 160 km/h erdoorheen

Die vliegtuigen zijn ook vet trouwens. Met 2200 km/'h van de ene kant van de map naar de andere, 100k winst in het jaar
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 11:20:22 #161
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42604768
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 11:19 schreef bolletje_25 het volgende:

[..]

Het was een tunnel Kon er eventueel overheen, maar wou per se een tunnel. En dan met 160 km/h erdoorheen

Die vliegtuigen zijn ook vet trouwens. Met 2200 km/'h van de ene kant van de map naar de andere, 100k winst in het jaar
Zodra je met vliegtuigen winst gaat maken (en dat is haast altijd) maak je ook tering veel winst.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 11:37:36 #162
35189 Troel
scherp en bot
pi_42605212
Ik wil vanavond wel een map met vliegtuigen hoor!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Forum Admin donderdag 12 oktober 2006 @ 11:40:24 #163
58651 crew  murp
murp
  Moderator donderdag 12 oktober 2006 @ 15:07:21 #164
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42611133
Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck Fuck
Ik had een vette lijn gemaakt, accepteert hout, heul aan de andere kant ook, en mooi enzo, het liep, net geld over, snel treintje, maar govverdomme leveringsproblemen, en sluit
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 12 oktober 2006 @ 15:09:27 #165
35189 Troel
scherp en bot
pi_42611207
Da's bah
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator donderdag 12 oktober 2006 @ 15:11:15 #166
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42611257
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 15:09 schreef Troel het volgende:
Da's bah
Enorm bah
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 12 oktober 2006 @ 17:40:44 #167
35189 Troel
scherp en bot
pi_42615609
Ik ben er bijna!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42616782
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 11:37 schreef Troel het volgende:
Ik wil vanavond wel een map met vliegtuigen hoor!
Dat hebben we er democratisch uitgestemd op Maarten's server ivm. de té makkelijke manier van geld verdienen en de weinige uitdagingen die je dan krijgt tov aanleggen van spoor(netwerk).
  donderdag 12 oktober 2006 @ 18:44:59 #169
35189 Troel
scherp en bot
pi_42617431
Ja, maar juist die vliegtuigjes zijn zo leuk
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 12 oktober 2006 @ 18:57:29 #170
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42617822
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 18:44 schreef Troel het volgende:
Ja, maar juist die vliegtuigjes zijn zo leuk
Maar minder uitdaging
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 18:57:29 #171
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42617824
Ik ben zojuist begonnen met een potje op Maarten's server. Het jaar is pas 1960 en de kaart is nog redelijk leeg, dus ik ben blij!
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
  donderdag 12 oktober 2006 @ 19:21:15 #172
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42618626
hij begint al voller te raken hoor
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator donderdag 12 oktober 2006 @ 20:19:13 #173
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42620571
vanavond kan ik niet Morgen weer.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 12 oktober 2006 @ 20:39:37 #174
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42621264
heb jij de OP aangepast en dat foute plaatje eruit gehaald?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator donderdag 12 oktober 2006 @ 20:42:07 #175
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42621354
Ik heb niets gedaan sinds gisteravond, ik ga eerst douchem
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  donderdag 12 oktober 2006 @ 20:56:06 #176
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42621860
hoe komt ie dan weg
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 20:57:30 #177
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42621912
ook heeft iemand aan de wiki gezeten
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42622447
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 20:57 schreef Merovingian het volgende:
ook heeft iemand aan de wiki gezeten
Als je de wiki wil aanpassen of beschermd wil hebben, dan gil je maar. Ik heb nog extra rechten daar om de pagina te beschermen..

nog een vraagje.
wat moet ik doen om mee te spelen op maarten's server?

welke versie van OTTD?
welke server?
hoe doe ik dat?
dag
  donderdag 12 oktober 2006 @ 21:18:26 #179
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42622687
versie 0.4.8
[usa/NL] maartena (66.74.155.152:3979)
multiplayer klikken en dan server zoeken
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 21:48:25 #180
137377 Gamer_V
Zie signature
pi_42623728
Maarten heeft Merovingian onbedoeld hard geowned.
Zie ondertitel ||| Developers, developers, developers, developers. ||| Usernotes van Gamer_V
*O* Winnaar slechtste nieuwsposter FOK!games 2009 *O*
pi_42627822
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 21:18 schreef Merovingian het volgende:
versie 0.4.8
[usa/NL] maartena (66.74.155.152:3979)
multiplayer klikken en dan server zoeken
Leuk, ik kom morgen es spelen, alleen die $200.000 startloan is niet leuk
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42627894
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 23:38 schreef existenz het volgende:

[..]

Leuk, ik kom morgen es spelen, alleen die $200.000 startloan is niet leuk
Als je er maar vanaf de start bij bent, is het te doen
pi_42630058
Ik zou wel een keer mee willen doen maar ik ben niet zo goed met spoorwegen. Bij mij raken er toch steeds treinen verdwaald Ik kan het wel natuurlijk, een lijntje van A naar B met goederen en dan van B naar C maar niet 4 treinen van A naar B die allemaal over een bepaald spoor moeten en dan een sein krijgen enz enz.

Dat snap ik niet. Zelfs niet na de uitleg
pi_42631752
server ging om 3:45 offline ( wel gesaved hier, maar kan dan niet met mijn eigen bedrijf doorspelen )
dag
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 06:05:48 #185
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42632002
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 01:01 schreef Filay het volgende:
Ik zou wel een keer mee willen doen maar ik ben niet zo goed met spoorwegen. Bij mij raken er toch steeds treinen verdwaald Ik kan het wel natuurlijk, een lijntje van A naar B met goederen en dan van B naar C maar niet 4 treinen van A naar B die allemaal over een bepaald spoor moeten en dan een sein krijgen enz enz.

Dat snap ik niet. Zelfs niet na de uitleg
kijk dan gewoon online eens hoe anderen het doen (wel naar de juiste mensen kijken )
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 08:48:23 #186
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42632925
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 01:01 schreef Filay het volgende:
Ik zou wel een keer mee willen doen maar ik ben niet zo goed met spoorwegen. Bij mij raken er toch steeds treinen verdwaald Ik kan het wel natuurlijk, een lijntje van A naar B met goederen en dan van B naar C maar niet 4 treinen van A naar B die allemaal over een bepaald spoor moeten en dan een sein krijgen enz enz.

Dat snap ik niet. Zelfs niet na de uitleg
Daar ben ik ook nog niet goed in,
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 08:51:09 #187
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42632969
Ik zie al wat ik altijd fout doe, een presignalfout !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 08:52:46 #188
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42632996
Ik kan nu meerdere treinen op 1 spoor laten rijden, in 2 richtingen.

Tis eigenlijk heel simpel:


Rode stip is een enkel sein, en de groene stip ook (maar dan de andere kant op). Zo blijven de treintjes wachten tot het spoor vrij is
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 08:57:51 #189
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42633099
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 08:52 schreef bolletje_25 het volgende:
Ik kan nu meerdere treinen op 1 spoor laten rijden, in 2 richtingen.

Tis eigenlijk heel simpel:

[afbeelding]
Rode stip is een enkel sein, en de groene stip ook (maar dan de andere kant op). Zo blijven de treintjes wachten tot het spoor vrij is
duurt wel heel lang als je een slome trein of een lange afstand moet overbruggen, en met meer dan 2 treinen is het zowiezo enorm irritant
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 08:58:18 #190
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42633111
Eh... niet helemaal. Of er moet ook een sein aan de andere kant staan. Dwz. in totaal 4 seinen .
Stel spoor 1 is boven en spoor 2 onder.
En er staat een trein op spoor 1. Dan blijft het spoor rechts bezet omdat er aan de rechterkant van spoor 1 geen "afsluitend" sein is .
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 08:59:38 #191
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42633134
Daarnaast is het niet echt efficient omdat zoals renesite al aangeeft, er veel wachttijd is. En treinen die stilstaan kosten dubbelgeld (running costs en de verdiensten op de lading die hard achteruit gaat wanneer het langer duurt om een product van a naar b te brengen).
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 09:01:39 #192
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42633165
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 08:59 schreef bleiblei het volgende:
Daarnaast is het niet echt efficient omdat zoals renesite al aangeeft, er veel wachttijd is. En treinen die stilstaan kosten dubbelgeld (running costs en de verdiensten op de lading die hard achteruit gaat wanneer het langer duurt om een product van a naar b te brengen).
Niet helemaal, juist als de afstand lang is krijg je des te meer geld.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 09:15:53 #193
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_42633437
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 09:01 schreef Renesite het volgende:
Niet helemaal, juist als de afstand lang is krijg je des te meer geld.
Wat het je oplevert wordt berekend aan: hoe veel goederen het zijn, de prijs die je per eenheid van dat soort goederen krijgt, de afstand waarover het vervoert wordt en hoe lang er over gedaan wordt, hoe langer er over de transport gedaan wordt hoe minder het je oplevert.
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 09:26:05 #194
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42633634
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 09:01 schreef Renesite het volgende:

[..]

Niet helemaal, juist als de afstand lang is krijg je des te meer geld.
Zoals Fragadder uitlegt.
De verdiensten gaan per tijd per blokje dat je het vervoert.
Als je gemiddeld 4 dagen duurt om 40ton erts over 1 tile te vervoeren verdien je minder als wanneer je die 40 ton in 1 dag over 1 tile sleept.
Daarnaast verdien je natuurlijk weer meer als je 40 ton over 2 tiles heensleept in 2 dagen .
Er zit ergens tussen de grafiekjes in TTD een grafiekje waarin de verdiensten per type goederen per tile in een bepaalde tijd in staat.

In dat grafiekje kan je ook mooi zien waar je het meeste mee verdient (ik geloof valuables of personen).
pi_42635736
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 08:52 schreef bolletje_25 het volgende:
Ik kan nu meerdere treinen op 1 spoor laten rijden, in 2 richtingen.

Tis eigenlijk heel simpel:

[afbeelding]
Rode stip is een enkel sein, en de groene stip ook (maar dan de andere kant op). Zo blijven de treintjes wachten tot het spoor vrij is
Dat lijkt verdacht veel op de wissels die je in de originele TT moest leggen Al moeten er dan nog wel 2 seinen bij
pi_42637399
tot welk jaar gaat het spel door want ik was een speel gestart en was bij jaar 2090. en toen ging die nar jaar 2091 en sloeg uit. ik heb de laatste save game gepakt en die deed precies het zelfde.
gaat het maar tot 2091. of is het een bug
ik type ook mar wat
pi_42640656
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 12:00 schreef armmoetzaaier het volgende:
tot welk jaar gaat het spel door want ik was een speel gestart en was bij jaar 2090. en toen ging die nar jaar 2091 en sloeg uit. ik heb de laatste save game gepakt en die deed precies het zelfde.
gaat het maar tot 2091. of is het een bug
Is geen bug, het spel eindigt in 2090. Je kunt nog wel doorspelen, maar op 31 december 2090 springt de tijd naar 1 januari 2090. Volgens mij is het wel mogelijk om die datum te verleggen mbv de patch, weet ik niet zeker.
pi_42641960
Ik zit nu op de server en ga zo weg, iemand die mijn bedrijfje wil overnemen?
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 14:53:58 #199
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42642496
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 08:57 schreef Renesite het volgende:

[..]

duurt wel heel lang als je een slome trein of een lange afstand moet overbruggen, en met meer dan 2 treinen is het zowiezo enorm irritant
Gewoon meerdere van die tussenstukjes maken. Voor elk tussenstukje kun je een trein laten rijden.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 14:55:03 #200
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42642522
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 10:58 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Dat lijkt verdacht veel op de wissels die je in de originele TT moest leggen Al moeten er dan nog wel 2 seinen bij
Jah, dat bedoel ik eigenlijk ook, ben ze vergeten.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 15:06:12 #201
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42642812
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 14:53 schreef bolletje_25 het volgende:

[..]

Gewoon meerdere van die tussenstukjes maken. Voor elk tussenstukje kun je een trein laten rijden.
Kan ook, wat je op een gegeven moment vanzelf gaat doen is 2 lijnen naast elkaar.
1tje ene kant, andere andere kant .
Met om de 6 blokjes een signal en er kunnen bijna oneindig veel treinen op 1, 2"baans" rail.
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 17:00:02 #202
86072 thatsme
and That's you!
pi_42646602
Ik loop al tegen het probleem aan van "te veel treinen" is er geen optie dit nog verder op te rekken?
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 17:02:16 #203
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42646668
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 17:00 schreef thatsme het volgende:
Ik loop al tegen het probleem aan van "te veel treinen" is er geen optie dit nog verder op te rekken?
In OpenTTD kan je dat oprekken tot praktisch "oneindig".
pi_42647307
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 17:02 schreef bleiblei het volgende:

[..]

In OpenTTD kan je dat oprekken tot praktisch "oneindig".
Nee, tot theoretisch oneindig. In de praktijk komt er op den duur rook uit je PC
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 18:12:59 #205
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42648879
zoo, een nieuw spel, ff opnieuw
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 18:33:24 #206
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42649373
Je kan meedoen markmax
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42650218
Ik las iets over rails delen in OpenTTD. Dat lijkt me erg vet in multiplayer . Samen een supergroot netwerk opbouwen
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42650522
Een van mijn savegames

Het is alleen wel druk, vooral als ik twee lijnen bij elkaar doe gaat het niet goed. Daar moet toch wat op te vinden zijn? Ik heb wel eens iets over load balancers gezien, maar daar snap ik nog niet vele van.

[ Bericht 0% gewijzigd door allardh op 13-10-2006 19:22:43 ]
pi_42651907
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 18:33 schreef Renesite het volgende:
Je kan meedoen markmax
Oh, lekker op tijd gelezen
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 20:15:16 #210
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42652309
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 20:02 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Oh, lekker op tijd gelezen
Best wel he
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 20:29:08 #211
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_42652779
Mijn record is 400 treinen over twee 2-wegs banen. zonder opstoppingen dat ook nog lange smalle map met aan de uiteinden grote steden.. passengers vervoeren en per trein per keer meer dan 1 miljoen verdienen (inflatie stond wel aan)
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 20:42:31 #212
2529 Greetz
User 2529 and still BeTa
pi_42653232
Wat dacht je van deze vierbaansPimPaorta?
de Groetjes!
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 20:46:01 #213
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42653359
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 20:42 schreef Greetz het volgende:
Wat dacht je van deze vierbaansPimPaorta?
[afbeelding]
To-much

Ik ben eerst bezig met een compleet netwerkje aanleggen van 2 verschillende grondstoffen die mekaar doorkruizen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42653502
Maar als je vier banen maakt, hoe beslis je dan op welke baan een station komt?
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 20:52:33 #215
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42653571
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 20:50 schreef allardh het volgende:
Maar als je vier banen maakt, hoe beslis je dan op welke baan een station komt?
mijn idee op zich is een 2 baan genoeg
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:06:00 #216
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42654025
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 20:46 schreef Renesite het volgende:

[..]

To-much

Ik ben eerst bezig met een compleet netwerkje aanleggen van 2 verschillende grondstoffen die mekaar doorkruizen
En daarbij hoort je eerste crash.

Wat fout ging? och... tussen de seinen niet genoeg ruimte houden..
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:09:34 #217
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42654141
Denk je dat je goed bezig bent... is die merovignanno nog beter dan jou.

Kiek moar eem noar blauw Ik ben goed bezig vind ik !
Maar het is tv kiekn tijd

Als je bij Renesite transport wilt inloggen, gebruik jopa als wachtwoord, ik sluit af, kiek vnaaf wel even weer.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42654866
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 21:06 schreef Renesite het volgende:

[..]
Wat fout ging? och... tussen de seinen niet genoeg ruimte houden..
?
  Moderator vrijdag 13 oktober 2006 @ 21:47:11 #219
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42655405


hoop dat ik het zo kan uitleggen?
En een sein laten negeren en crash !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:10:52 #220
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42656272
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 20:42 schreef Greetz het volgende:
Wat dacht je van deze vierbaansPimPaorta?
[afbeelding]
5 miljoen winst in het jaar
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 22:12:30 #221
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42656338
Vanmiddag was wel tof trouwens, online. Gunstig met die week vakantie nu

Mja, eerst bier. Later!
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
pi_42657068
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 21:47 schreef Renesite het volgende:
[afbeelding]

hoop dat ik het zo kan uitleggen?
En een sein laten negeren en crash !
Met seinen negeren moet je inderdaad heel voorzichtig zijn. Het ergste is dat die zooi een half jaar blijft liggen .
pi_42658214
Internet was weer leuk, maar ik ben het niet meer gewend om tegen tegenstanders te spelen

Die CCCP-Transport was wel irritant bezig, met op elk vakje een stoplicht zodat je geen bruggen kan bouwen
pi_42659123
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:09 schreef Piles het volgende:
Internet was weer leuk, maar ik ben het niet meer gewend om tegen tegenstanders te spelen

Die CCCP-Transport was wel irritant bezig, met op elk vakje een stoplicht zodat je geen bruggen kan bouwen
Tunnels geen optie?
pi_42661586
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:34 schreef allardh het volgende:

[..]

Tunnels geen optie?
altijd een optie
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 01:16:17 #226
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_42662006
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 23:09 schreef Piles het volgende:
Internet was weer leuk, maar ik ben het niet meer gewend om tegen tegenstanders te spelen

Die CCCP-Transport was wel irritant bezig, met op elk vakje een stoplicht zodat je geen bruggen kan bouwen
Als ik een superdrukke lijn heb plemp ik de hele baan ook wel vol met signalen Maar dat zal online niet snel gebeuren.
pi_42662207
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 01:16 schreef poehej het volgende:

[..]

Als ik een superdrukke lijn heb plemp ik de hele baan ook wel vol met signalen Maar dat zal online niet snel gebeuren.
Gewoon om de 2 hokjes neerzetten. Gezien het optrekken van de treinen maakt het echt geen verschil of je nu om de 1 of 2 hokjes signals neerzet qua afstand houden en zo geef je tegenstanders de kans om bruggen te bouwen
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 01:36:41 #228
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_42662522
Ik hou alleen niet zo val die mappen met veel bergen en water.. ik kan dan geen mooie en fatsoenlijk lopende verbindingen maken
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 01:38:10 #229
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42662553
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 21:09 schreef Renesite het volgende:
Denk je dat je goed bezig bent... is die merovignanno nog beter dan jou.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42663333
Ik zit nu met een irritant mannetje die het niet kan hebben dat ik zijn (ongebruikte) goederen afneem. Gaat ie bij elke stad waar ik in zit exclusieve transportrechten kopen

jammer dat ik minder cash heb
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 07:46:57 #231
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42664909
* Merovingian is vroege speler vandaag

Nog iemand wakker en zin?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:30:46 #232
35189 Troel
scherp en bot
pi_42665907
Zin wel, tijd niet helaas
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:31:02 #233
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42665911
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 07:46 schreef Merovingian het volgende:
* Merovingian is vroege speler vandaag

Nog iemand wakker en zin?
nu pas
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  Moderator zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:31:58 #234
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42665919
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 01:38 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Jij hád meer fund en bedrijfswaarde
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:34:27 #235
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42665946
Oeh, toffe track had ik net.

Jammer dat er online ook losers zijn die je nieuwe lijntje verkloten, mja. Kan de pret niet drukken.
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  Moderator zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:38:06 #236
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42665992
Joehoe, ik wil o ok meespelen
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:38:43 #237
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42666000
Ja echt sneu die kleuter die alles vast liep te zetten
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:39:12 #238
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42666010
nou je hoeft het niet te proberen rene, je krijgt geen nieuwe lijn gebouwd.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:39:41 #239
35189 Troel
scherp en bot
pi_42666016
Nou, ik wilde ook kijken, maar dat schiet ook niet op.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator zaterdag 14 oktober 2006 @ 10:40:19 #240
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42666025
En het spel is nog lang niet ten einde
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 11:02:07 #241
35189 Troel
scherp en bot
pi_42666307
Die andere server bokt de hele tijd.

[ Bericht 56% gewijzigd door Troel op 14-10-2006 11:15:55 ]
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 11:25:03 #242
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42666660
Is ie al weg?
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 11:54:03 #243
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42667206
He, als ik offline wil spelen staat het spel altijd op dubbele snelheid, en ik kan dit niet terugzetten.. Iemand een idee waar dit aan ligt?
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 11:55:16 #244
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42667240
ja
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42669332
Bovenin heb je een pauze knop en een knop ». Op die laatste moet je drukken.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 13:42:03 #247
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42669499
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 13:15 schreef MaxMark het volgende:

[..]


dat was een reactie op de post met de vraag of ie al weg was
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42670237
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 13:42 schreef Merovingian het volgende:

[..]


dat was een reactie op de post met de vraag of ie al weg was
Oh, dacht dat het een reactie was op:
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 11:54 schreef bolletje_25 het volgende:
He, als ik offline wil spelen staat het spel altijd op dubbele snelheid, en ik kan dit niet terugzetten.. Iemand een idee waar dit aan ligt?
Dan was het droog geweest
pi_42671190
Hoe kan je zien wat wat exporteert of produceert? Of is dat gewoon altijd (bijvoorbeeld) Forest maakt Wood, Farms maken graan?
pi_42671435
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 15:08 schreef DaFan het volgende:
Hoe kan je zien wat wat exporteert of produceert? Of is dat gewoon altijd (bijvoorbeeld) Forest maakt Wood, Farms maken graan?
Altijd hetzelfde

Primaire industrie: (produceert sowieso)
Bos: Hout
Boerderij: Graan en Vee
Ijzermijn: Ijzererts
Kolenmijn: Kolen
Oliebron: Olie

Secundaire industrie: (produceert na aanlevering van grondstoffen)
Fabriek: Goederen na aanlevering van graan, vee of staal
Houtzagerij: Goederen na aanlevering van hout
Olieraffinaderij: Goederen na aanlevering van olie
Hoogoven: Staal na aanlevering van ijzererts

Industrie dat niets produceert:
Energiecentrale: Vereist kool

En steden leveren uiteraard passagiers en post, en accepteren (bij minimaal 3 commerciële gebouwen) goederen.

Als je op een industrietype klikt krijg je te zien wat het nodig heeft en wat het exporteert.
pi_42671541
Ok tnx moet er toch nog ff wat naar kijken...tis lastig zo de eerste keer (nooit gespeeld )
pi_42671628
Het is even doorzetten in het begin, maar dan gaat het echt leuk worden! Probeer eerst zelf wat uit, bijvoorbeeld met de newbie guide (wel even doorklikken van die pagina) en ga daarna eens online spelen, in Maartens server bijvoorbeeld. Dan kun je zien hoe anderen het doen en live je vragen stellen
pi_42675185
Zullen we alles over het online met elkaar spelen in dit topic houden. We hebben niet voor niets een splitsing gemaakt
pi_42676421
Bank naar bank hoort er ook nog bij.
pi_42679265
Geweldige spel, ik speel trouwens wel de nieuwste versie Locomotion, werkt hetzelfde.
pi_42680499
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 20:34 schreef iemanss het volgende:
Geweldige spel, ik speel trouwens wel de nieuwste versie Locomotion, werkt hetzelfde.
Locomotion is lelijk
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42680717
Wie heeft er een link met must have grafix patches, zoals NL treinen etc? (Of een link naar pagina's met daarop de grafix )
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 22:20:11 #258
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42682237
quote:
Op zaterdag 14 oktober 2006 21:20 schreef existenz het volgende:
Wie heeft er een link met must have grafix patches, zoals NL treinen etc? (Of een link naar pagina's met daarop de grafix )
NL treinen zijn nog niet compleet.
Ze hebben een preview gereleased met 4 NL treinen erin en dat is alles .

Ikzelf speel met deze aanvullingen op OpenTTD:
quote:
  zondag 15 oktober 2006 @ 21:01:27 #259
60994 allardh
Carpe diem
pi_42705792
Nog even een screenshotje van mijn nieuwe station (in aanbouw) waar alle wheat, livestock, coal en wood naartoe moet. Hopelijk komen er nu minder files .

  Moderator zondag 15 oktober 2006 @ 21:27:46 #260
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42706558
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 21:01 schreef allardh het volgende:
Nog even een screenshotje van mijn nieuwe station (in aanbouw) waar alle wheat, livestock, coal en wood naartoe moet. Hopelijk komen er nu minder files .

[afbeelding]
Maar waar zijn die bedrijven?
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_42706620
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 21:27 schreef Renesite het volgende:

[..]

Maar waar zijn die bedrijven?
Ik zat ookal te kijken. Volgens mij lopen de sporen de verkeerde kant op
  zondag 15 oktober 2006 @ 21:57:20 #262
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42707429
laat maar
  Moderator zondag 15 oktober 2006 @ 21:58:31 #263
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_42707474
quote:
Op zondag 15 oktober 2006 21:57 schreef bleiblei het volgende:
laat maar
ja, maar het VAN
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  zondag 15 oktober 2006 @ 22:17:15 #264
60994 allardh
Carpe diem
pi_42707798
Dit is slechts een gedeelte van de map. De bedrijven zitten op heel veel plekken en dat moet allemaal hierheen .
pi_42708023
Dat is logisch, maar je in- en uitgang lopen nu toch richting het einde van de map?
pi_42710613
Waar moest ik dan heen . Dan bouw ik wel een omweg, krijg ik nog meer geld voor een ritje ook. Ik gebruik trouwens wel cheats, nl. de Magic Bulldozer, oftewel vervelende farms, coal mines en radar towers weghalen .
Dat hele lange gedeelte met al die tunneltjes is trouwens om er voor te zorgen op een redelijk normale manier dat elk treintje op zijn eigen spoor komt.
pi_42711407
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 00:03 schreef allardh het volgende:
Waar moest ik dan heen . Dan bouw ik wel een omweg, krijg ik nog meer geld voor een ritje ook. Ik gebruik trouwens wel cheats, nl. de Magic Bulldozer, oftewel vervelende farms, coal mines en radar towers weghalen .
Dat hele lange gedeelte met al die tunneltjes is trouwens om er voor te zorgen op een redelijk normale manier dat elk treintje op zijn eigen spoor komt.
Ik vind de pathfinding bij grote stations nog erg slecht uitgewerkt of ik doe iets fout. Heeft iemand een save game van hoe het zou moeten?

Path based signals
entrance signals etc..

waar moet ik ze plaatsen

[ Bericht 9% gewijzigd door existenz op 16-10-2006 01:03:04 ]
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  maandag 16 oktober 2006 @ 10:50:53 #268
86072 thatsme
and That's you!
pi_42716968

Dit is mijn drukste en grootste station. De treinen zijn allemaal voorzien van Livestock, Grain, Steel en voor de goederenafvoer komen er treinen voor Goods. Dit is het minimale aantal perrons waarmee men gewoon door kan rijden constant. Voor tunnels wordt enkelspoor dubbelspoor en daarna weer enkelspoor, hiermee bereik je dat de treinen niet hoeven te wachten als ze sloom de tunnel uittrekken.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42717250
Jouw meest rechter 'station'/dubbelspoor ligt dicht bij Livestock en Grain he? Geldt dat dan ook nog als je de meest linker bekijkt? Die ligt zo ver weg, normaal zou ie dat niet meekrijgen.
  maandag 16 oktober 2006 @ 12:20:12 #271
86072 thatsme
and That's you!
pi_42718988
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 11:03 schreef DaFan het volgende:
Jouw meest rechter 'station'/dubbelspoor ligt dicht bij Livestock en Grain he? Geldt dat dan ook nog als je de meest linker bekijkt? Die ligt zo ver weg, normaal zou ie dat niet meekrijgen.
ja zolang de stations maar aan elkaar gekoppeld liggen krijgen ze alles mee. Ze tellen gewoon als 1 station
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  maandag 16 oktober 2006 @ 16:23:36 #272
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42721469
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 00:03 schreef allardh het volgende:Dan bouw ik wel een omweg, krijg ik nog meer geld voor een ritje ook.
Natuurlijk niet, je treinen zijn dan toch langer onderweg voor dezelfde afstand
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 00:50 schreef existenz het volgende:

[..]

Ik vind de pathfinding bij grote stations nog erg slecht uitgewerkt of ik doe iets fout. Heeft iemand een save game van hoe het zou moeten?

Path based signals
entrance signals etc..

waar moet ik ze plaatsen
PBS heb je niets mee te maken tenzij je de MiniIN gedownload hebt. Verder, kijk eens in de OP, en zeg daarna eens wat je dan precies niet snapt, plaats een plaatje van een station zoals jij het hebt gedaan ofzo...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  maandag 16 oktober 2006 @ 16:25:07 #273
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42721477
dubbelllllll

[ Bericht 98% gewijzigd door Bart op 16-10-2006 18:52:12 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  maandag 16 oktober 2006 @ 18:55:14 #274
35189 Troel
scherp en bot
pi_42722369
Ik ga eens kijken of het ook al op Vista draait.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 16 oktober 2006 @ 20:36:04 #275
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42723502
dat doet het, mits je even hiernaar kijkt
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  maandag 16 oktober 2006 @ 20:41:34 #276
35189 Troel
scherp en bot
pi_42723664
Het werkte ook zonder dat topic
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 16 oktober 2006 @ 20:43:18 #277
35189 Troel
scherp en bot
pi_42723722
Waarom kunnen er maar 8 bedrijven op zo'n server
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42723835
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 20:43 schreef Troel het volgende:
Waarom kunnen er maar 8 bedrijven op zo'n server
Als je op Maartens server wil, je mag mijn bedrijf wel overnemen
  maandag 16 oktober 2006 @ 21:08:58 #279
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42724345
Voor

Na

Hoe krijgen jullie zulke mooie screens
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
pi_42724450
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 21:08 schreef bolletje_25 het volgende:
Hoe krijgen jullie zulke mooie screens
Ctrl-S
pi_42725921
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 16:23 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Natuurlijk niet, je treinen zijn dan toch langer onderweg voor dezelfde afstand
[..]

PBS heb je niets mee te maken tenzij je de MiniIN gedownload hebt. Verder, kijk eens in de OP, en zeg daarna eens wat je dan precies niet snapt, plaats een plaatje van een station zoals jij het hebt gedaan ofzo...
Het gedeelte waar ik moet lezen
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  maandag 16 oktober 2006 @ 22:43:35 #282
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42726246
Zow, wat screens van mij
Dit is Zuid Nederland .

In totaal zo een 110.000 inwoners met heel wat personenvervoer. Naar alle steden hier gaat minimaal 1 goodstrein. Die natuurlijk in vele soorten op de rails voorbij komen:

De goods worden voornamelijk gegenereerd door een hoop ijzerertsmijnen in Dld die aangesloten zijn op een staalfabriek bij Almelo:

Die weer een hoop staal versleept naar een fabriek in Almere .
pi_42726588
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 21:08 schreef bolletje_25 het volgende:
Voor

Na

Hoe krijgen jullie zulke mooie screens
Hoe krijg je ze zo lelijk
pi_42726596
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 16:23 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Natuurlijk niet, je treinen zijn dan toch langer onderweg voor dezelfde afstand
[..]
Omdat mijn treintjes hopelijk goed door kunnen rijden en snel zijn, zijn ze wel iets langer onderweg, maar leggen ze een veel grotere afstand af.

In het algemeen is het zo dat een grotere afstand wel meer tijd kost, maar het levert ook wel wat meer geld op.
  maandag 16 oktober 2006 @ 23:18:53 #285
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42726806
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 23:05 schreef allardh het volgende:

[..]

Omdat mijn treintjes hopelijk goed door kunnen rijden en snel zijn, zijn ze wel iets langer onderweg, maar leggen ze een veel grotere afstand af.

In het algemeen is het zo dat een grotere afstand wel meer tijd kost, maar het levert ook wel wat meer geld op.
TTD rekent via de kortste weg. Dus als jij een spoor aan legt van X naar Y en je maakt geen rechte lijn maar een slinger over de breedte van de map dan kost het je alleen maar geld .
Dit omdat TTD dus de perfecte weg rekent bij de verdiensten maar de tijd op het spoor rekent voor de kosten.
pi_42726918
Nu mijn aanvoerroute nog fixen, want die stokt een beetje
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42727326
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 23:05 schreef allardh het volgende:

[..]

Omdat mijn treintjes hopelijk goed door kunnen rijden en snel zijn, zijn ze wel iets langer onderweg, maar leggen ze een veel grotere afstand af.

In het algemeen is het zo dat een grotere afstand wel meer tijd kost, maar het levert ook wel wat meer geld op.
Volgens mij wordt de afstand berekend aan de hand van het aantal hokjes tussen de twee stations, niet aan de hand van het aantal hokjes dat de goederen door worden vervoerd.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 05:41:47 #288
137085 bolletje_25
Nuance is voor mietjes
pi_42731587
Oh ja. Waarom kunnen jullie wel half Eindhoven slopen en mag dat bij mij nooit?
"Welcome to the internet - where men are men, women are men and little girls are FBI agents"
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 09:46:22 #289
35189 Troel
scherp en bot
pi_42733318
Omkopen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42734467
Magic Bulldozer
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 11:16:47 #291
35189 Troel
scherp en bot
pi_42735405
Nou, die signalen vergeet ik maar, dat gaat me gewoon niet lukken
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42740107
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 10:39 schreef Piles het volgende:
Magic Bulldozer
Ideaal ding.
pi_42740121
quote:
Op maandag 16 oktober 2006 23:18 schreef bleiblei het volgende:

[..]

TTD rekent via de kortste weg. Dus als jij een spoor aan legt van X naar Y en je maakt geen rechte lijn maar een slinger over de breedte van de map dan kost het je alleen maar geld .
Dit omdat TTD dus de perfecte weg rekent bij de verdiensten maar de tijd op het spoor rekent voor de kosten.
Volgens mij niet.
pi_42741762
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 14:11 schreef allardh het volgende:

[..]

Volgens mij niet.
Zie hier:


Het traject "Kort" gaat via de snelst mogelijke route, het traject "Lang" via een omweg. Op deze screenshot gaat de trein via "Lang 3", de langste route. Je ziet dat de treinen allebei evenveel opbrengen (¤4,744). Trein Lang is "slechts" 6 dagen langer onderweg dan trein Kort, dus ze vallen in dezelfde schaal qua ladingsprijzen.
Conclusie: Het gaat om de afstand tussen stations A en B, niet om de afstand die de trein aflegt
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:16:41 #295
35189 Troel
scherp en bot
pi_42741953
De server van Maarten was erg huppig vandaag trouwens.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42742167
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 11:16 schreef Troel het volgende:
Nou, die signalen vergeet ik maar, dat gaat me gewoon niet lukken
Welnee Wat lukt er precies niet?
pi_42742243
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:16 schreef Troel het volgende:
De server van Maarten was erg huppig vandaag trouwens.
Doe eens ander topic
pi_42742622
wat kan je met die waypoints. is dat een treinen teller of zo of is dat een overstap perron??
ik type ook mar wat
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:54:33 #299
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42743034
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:39 schreef armmoetzaaier het volgende:
wat kan je met die waypoints. is dat een treinen teller of zo of is dat een overstap perron??
Met waypoints kan je treinen over een bepaald spoor sturen.
Ik heb hier bijv.

6 sporen links liggen waarvan er 2 voor ICE's (ICE's rijden max 320km/h, goederentreinen max 120 km/h vandaar dat ik ze gescheiden wil houden). En 4 sporen rechts waarover ICE's en goederentreinen gemengd rijden. Om te voorkomen dat de ICE's links op het goederenspoor terecht komen heb ik die 2 waypoints neer gezet die de ICE's forceren om daar onderdoor en dus op de "HSL-lijn" te rijden.

Een waypoint is eigenlijk een station zonder stationfunctie. Een soort van "Boei" maar dan op je railnetwerk .
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:55:03 #300
35189 Troel
scherp en bot
pi_42743048
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:23 schreef Nevermind het volgende:

[..]

Welnee Wat lukt er precies niet?
Nou, ik kan simpelweg niet zien wat welk signaal is omdat ik niet verder in kan zoomen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:56:03 #301
35189 Troel
scherp en bot
pi_42743072
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:26 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Doe eens ander topic
??
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')